Page 1

2/2014

Besøk hos Tannlegene i23

Rabatt pĂĽ uniter

Alle tilbud gjelder frem til 16. april 2014

Bli med til New York!


Leder | No livnar det i lundar, no lauvast det i li… Når dette leses er våren i ferd med å titte frem i vårt langstrakte land. Dagene er betydelig lengre og lysere, og en og annen hestehov titter fram. Et like sikkert vårtegn som noe annet, er Midt-Norgemøtet, som arrangeres i Trondheim 20. og 21. mars. Jacobsen Dental AS har i år som i fjor stand nummer 20, og ønsker velkommen til en forfriskning og en faglig prat. Som vanlig har vår utsendte medarbeider vært ute i felten og hilst på noen av våre kunder. På Jessheim har tannlege Espen Solberg flyttet inn i nye lokaler. Samlokalisert med sin far, som driver tannteknisk laboratorium. Kjeveortoped Svein Høimyr har også flyttet inn i nye lokaler i Akersgaten i Oslo, og vi stikker innom. Som vanlig vil du også finne gode tilbud og nyheter innenfor både utstyr og forbruksvarer.Vi vil også fokusere på våre kurstilbud, som denne gang er konsentrert om CEREC, både avansert brukerkurs og en innføring for de som er nye i CAD/CAMverdenen.Vi inviterer også til kurs i endodonti i Kristiansand, og endelig lodder vi stemningen rundt en eventuell tur til tradisjonsrike GNYDM i New York.

….den heile skapning stundar, no fram til sumars tid

Besøksadresse Jacobsen Dental AS, Alfaset 1. Industriv. 4, Oslo Postadresse Jacobsen Dental AS, Pb. 97 Alnabru, 0614 Oslo E-post firmapost@jacobsen-dental.no Web www.jacobsen-dental.no Telefon/faks Oslo T 22 79 20 20 F 22 79 20 21 Bergen T 22 79 20 20 F 22 79 20 71 Trykk Krona Trykk Forsidebilde -art-siberia- , Thinkstock Vi tar forbehold om eventuelle prisendringer og skrivefeil. Alle priser er inklusive mva.

Adm. dir. Bjørn Myhre M

24

1

Ø M E R KE T ILJ

Trykkeri

75

Vi håper du får en nyttig og trivelig stund med bladet du holder i hånden.

Null Hull utgis av Jacobsen Dental AS Adm. dir: Bjørn Myhre

8

Nytt om navn

Rune Dahler, ansatt på som servicekoordinator siden 2. januar 2014. Rune er 41 år og har lang erfaring fra tilsvarende jobb på kundesenteret hos Pitney Bowes Norge AS.

Birger Lynum er ansatt som produktspesialist/selger digitale produkter. Han begynte hos oss 17. februar. Birger er 48 år, er utdannet radiograf, og har tidligere hatt ansvar for å bygge opp det svenske selskapet RxEye i Norge.

Dan Borger Røst-Larsen er ansatt som servicetekniker og begynte hos oss igjen 3. mars 2014. Dan begynte hos oss første gang i 2005, og kommer nå tilbake etter noen år hos NDD.


Innhold Gullkantet leiekontrakt ga flunkende ny klinikk

6-7

Tannlegen flyttet – og sentrum kommer etter

12-14

Enkel sjiktteknikk gir naturtro komposittfyllinger

16-17

s. 6-7

XO Getinge CEREC Sirona DĂźrr Miele

4-5 8 9, 20 10-11, 15 10 15

Forbruksvarer

21-34

s. 12-14

s. 16-17

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 3


side 4 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL


DEN NYE XO 4 Hos XO CARE er vi stolte over å skape ekstraordnære og meningsfylte løsninger til tannleger. Når vi utvikler nye produkter, kombinerer vi ekspertise og innovative ideer med den nyeste teknologien tilgjengelig. Vi etterstreber å hjelpe deg med å utføre enda bedre behandlinger, tilby best mulig omsorg for pasientene, og forbedre din økonomi samtidig som du bevarer din egen helse. Kontakt oss på 22 79 20 20 og få den nye 112-siders boken EXTRAORDINARY DENTISTRY, hvor vi presenterer XO 4 i ny 2014-versjon.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 5


Gullkantet leiekontrakt ga flunkende ny klinikk Og det trengs, med 30 pasienter innom dørene hver eneste dag, poengterer Svein Høimyr i Oslo. Av Tore Robert Klerud

Kjeveortoped Svein Høimyr med pasient i de nye lokalene

Assistent Albana Arjuli og kjeveortoped Svein Høimyr

Svein Høimyr har allerede brukt OPG i nærmere 30 år


30 pasienter per dag. Bare tanken på logistikken i venterommet som følge av et slikt tall kan skremme noen og enhver. For kjeveortoped Svein Høimyr er dette hverdagen, og det har vært slik helt siden 1977. Og han er alene, også… Kjeveortopedene har en litt annen arbeidsflyt enn tannlegene, og utfordringene er annerledes for disse spesialistene. Kravene til utstyret likeså – selv om det som alltid er kvalitet og brukervennlighet som må ligge som en grunnforutsetning. Dermed blir det av og til nødvendig å skifte ut maskinparken. Få gjør så omfattende utskiftinger på én gang som Høimyr har gjort. Så er det heller ikke så mange som opplever å få så gode forutsetninger for å fornye seg. Kjeveortopeden startet sin virksomhet i Akersgaten 36 midt i Oslo sentrum i 1977. Da hadde han etter militærtjeneste og tannlegeutdannelse i samme by vært en tur i Tana i Finnmark og fått nye, verdifulle impulser, samt en forståelse av hva han kunne minst om etter utdannelsen – noe som medførte at han gikk tilbake til universitetet for å ta spesialisering innen nettopp kjeveortopedi. – Allerede da jeg etablerte praksisen som kjeveortoped i 1977 var jeg bestemt på hva jeg ønsket av utstyr, og fra dag én var jeg kunde hos Jacobsen Dental AS, forteller han. Høimyr både var og er levende opptatt av tekniske nyvinninger som forenkler og forbedrer faget, samt gir pasientene en bedre opplevelse av behandlingen. Uniter fra Sirona ble hans valg allerede fra starten av, og senere har han stadig ligget i forkant av den tekniske utviklingen. – Blant annet husker jeg at jeg fikk levert det som vel var en av de aller første OPG-ene i Norge, det må ha vært rundt begynnelsen av 1980-tallet. Da kom det folk opp fra Siemens i Tyskland og installerte og satte utstyret i gang, minnes han. Høimyr trivdes godt i sine vante lokaler midt mellom regjeringskvartalet og Karl Johan, og hadde ingen planer om å flytte. For et par år siden ble problemstillingen likevel aktuell – og det som kunne blitt en slitsom prosess viste seg i stedet å bringe med seg store muligheter. – Gårdeieren ønsket å rive bygningen, og vi måtte ut. Men det viste seg at jeg satt med en så fordelaktig leiekontrakt at jeg kom i en

veldig god forhandlingsposisjon, forteller han. Det er ingen overdrivelse. For utleier måtte strekke seg langt for å få til en løsning, og hele planleggingen tok et par år med advokathjelp for å få alt i boks på en korrekt måte – på utleiers regning. Det aller beste var at samme utleier også eide bygget omtrent tvers over Akersgaten – nærmere bestemt Aftenpostens tidligere bygg fra 1963, som var under total rehabilitering. Der fikk Høimyr selv anledning til å velge nesten hva han ville av nye lokaler, og kunne dermed glede seg over at den gode lokaliseringen i sentrumskjernen ble videreført. – T-banen er like ved, og det har vist seg å være praktisk for de yngre pasientene å komme hit siden mange av dem har foreldre som arbeider i sentrum, forteller Høimyr. Den gamle avisgården har ifølge gårdeier vært gjenstand for en av Norges mest kompliserte innvendige rivingsjobber noen sinne, og alt innenfor fasadene er i praksis nytt. Det gjorde at Høimyrs nye klinikk kunne konstrueres bokstavelig talt fra bunnen, og Jacobsen Dental AS ble involvert allerede fra de første besiktigelsene av mulige lokaler. – Vi fant snart frem til hvilke lokaler i gården som var mest egnet, og siden alt skulle bygges opp på nytt fikk vi også hevet gulvet i hele denne delen av bygget slik at nytt VA-system kunne legges inn i dette, forteller Stein Arild Myhre, som fulgte prosjektet tett fra start til mål. Rundt 100 kvadratmeter klinikk ble det, med venterom, pauserom, røntgen, steril og lab – pluss en åpen og hyggelig løsning med resepsjon og behandlingsrom i ett, der tre flunkende nye Sirona-uniter står plassert tett og fint sammen. – Med 40 pasienter inn og ut hver dag må man ha en slik åpen løsning for at det skal bli effektivt. De fleste av mine pasienter er barn og ungdom fra 11-12-årsalderen som er innom omtrent hver 6. uke gjennom en toårsperiode – da blir man etter hvert godt kjent, og de setter pris på at det er åpent og hyggelig, slik at man kan prate litt, sier han. – I det hele tatt setter jeg stor pris på å ha mange unge pasienter. Dem snakker man med på en annen måte, det blir mindre alvor, sier han, men legger til at hverdagen også har forandret seg litt: I dag kommer det stadig flere voksne pasienter for å

få korrigert sine tenner. Først og fremst fordi de kommer fra land der det ikke har vært tilbud om kjeveortopedi i ung alder, og sikkert også fordi vi i dag i større grad har råd til å gjøre slike inngrep enn vi hadde tidligere. Dermed er det lite som taler for at han skal bli arbeidsledig med det første. Så er det da også investert mye penger i den nye klinikken, der kun en ganske ny OPG fra den gamle er flyttet med. Resten er nytt, og han avslører at kostnaden for dette også i stor grad falt på gårdeier. – Praktisk var dette også fordelaktig. Ved å få hjelp med hele planleggingen her unngikk vi nesten helt nedetid. Alt det nye var på plass i den nye klinikken da vi stengte den gamle. Vi var uten røntgen i en ukes tid, uten at det skapte problemer i det hele tatt. Det var egentlig bare den dagen vi flyttet dataserveren som ble litt lite effektiv, humrer han. Kontrakten i de nye lokalene gjelder for øvrig for 28 år – ikke evig, men det gir gode forutsetninger for stabil drift i lang tid fremover. Og om avtalen ikke er like gullkantet som den gamle viste seg å være, så har han fått med seg noen viktige punkter også i denne, konstaterer Høimyr. Kjekt for ham, og også kjekt for sønnen Håkon, som om et drøyt års tid er ferdig med sin egen spesialisering i kjeveortopedi. Da får Svein Høimyr en kollega, for første gang siden starten i 1977, og han avslører at sønnen med tanke på dette også har hatt en finger med i spillet under planleggingen av den nye klinikken. – Har du vært en pådriver for at også neste generasjon skulle velge denne yrkesveien? – Nei, ikke egentlig. Men det er klart han er arvelig belastet – han har både en mor og en far som er kjeveortopeder, og morfar også. Men jeg har to døtre også, og de har ”klart seg” uten å følge familietradisjonene, ler Svein Høimyr.

– Blant annet husker jeg at jeg fikk levert det som vel var en av de aller første OPG-ene i Norge, det må ha vært rundt begynnelsen av 1980-tallet.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 7


DET SISTE INNEN STERILISERING

Hva er hemmeligheten? |x/à|n+ |y/b|n = 1 Se filmen! http://youtu.be/6U6rBY9_JDM

GETINGE QUADRO AVANTI AUTOKLAV Getinge har nå produsert markedets mest produktive bordautoklav ved hjelp av banebrytende ideer og teknikk. Det superelliptiske kammeret kombinerer den opplevde romsligheten ved et rundt kammer med kapasiteten til et kvadratisk kammer. Til tross for økt produktivitet har vi redusert både yttermål og vekt, sammenliknet med K-serien. En normal B-prosess med last på ca. 2,5 kg kjøres på 24 minutter inklusive tørketid! Integrerte og ekstremt lett tilgjengelige vanntanker med nivåkontroll og vannkvalitetssensor. Enveis vannsystem med mulighet for direkte tilkobling til vann og avløp. Prosesslagring via USB, printer eller via LAN/ethernet til lokal PC. Type: B-autoklav (EN 13060) Kammervolum: 18 l = 5 kassetter m/lokk eller 8 brett u/lokk Programtider: Fra ca 15 min Kapasitet: 16 brett u/lokk pr. time (standard B-program 24 min) Yttermål ca (H x B x D): 475 x 455x 570 mm Vekt ca: 53 kg

side 8 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Hygienisk, tydelig og intuitivt touch-display i farger. Kort oppvarmingstid, energisparefunksjon og lavere vekt gir lavere energiforbruk og derved mindre miljøbelastning.

For mer informasjon, kontakt Anita på telefon 22 79 20 20


Bli med på kurs!

CEREC 4.2 advanced course Få en oppgradering av dine CEREC-kunnskaper, tips og triks samt en steg for steg gjennomgang av mulighetene i den nyeste software: • Smile design • Abutment • Broer Heldagskurset vil ta deg gjennom hele CEREC-verdenen. Vi vil diskutere hvordan man driver en effektiv CERECklinikk og hvordan man kan få best mulige resultater ut av systemet. Hvordan lage en «hole-in-one» krone – høy kvalitet på kortest mulig tid. Vi vil ta nøye for oss hvordan man skaper estetiske arbeider fra en enkel krone til et helt nytt smil, fra materialvalg til etterbehandling, innfarging, glasering, sementering og polering. Det blir rikelig med tid til diskusjon, men ikke praktiske øvelser. Alle vil imidlertid

få med en lettfattelig steg-for-steg-manual, slik at alt kursinnhold kan implementeres i dine daglige rutiner. Kursleder er ISCD-sertifisert CEREC Trainer og Dental Management Coach, tannlege Morten Worsøe fra København. Kurset vil bli holdt på engelsk, men man er velkommen til å stille spørsmål på norsk. Morten er formann i Dansk Selskab for Oral CAD/CAM, CEREC- og laserinstruktør. Han var en av de første europeere som deltok i Sirona Speakers Academy, et tredagers intensivprogram for intruktører. Morten er en pasjonert trener og foreleser.

Sett av datoen 8. mai 2014 ytterligere detaljer kommer senere.

Kurssted: Oslo

Pris kun kr 5 990,(For våre avtale- og stjernekunder, kr 4 990,-)

Påmeldingsfrist 16. april 2014

For mer informasjon, ring Ola på 22 79 20 20, ola@jacobsen-dental.no

Fres Inhouse materialkostnad Fra:

Zirkon forsterket keram: kr 252,-

feltspat: kr 133,4 ledds e.max bro: kr 670,-

hybrid keram: kr 256,-

implantat krone: kr 955,-

e.max: kr 214,NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 9


siste sjanse! Vi gir deg inntil 50 000,- for ditt gamle system ved kjøp av nytt Kampanjeperiode 1.mars – 30. april

Sirona XIOS Supreme • • • • •

Glimrende bildekvalitet (33,3 LP/mm) Utskiftbar kabel Fleksibel installasjon 3 sensorstørrelser 5 års garanti!

Dürr VistaScan Mini View •

Markedets minste skanner i ny innpakning – men fortsatt markedets høyeste oppløsning!

Totalt integrert i Sidexis, med eget panel som styrer både skanner og intraoralt kamera fra Dürr Dental.

Enkel å bruke, hurtig skanning, overlegen bildekvalitet.

Tar alle intraorale formater.

Internt minne for mellomlagring av bilder

Markedets klart beste valg når man ønsker fosforplateskanner

Få utstyret demonstrert på din klinikk og se med egne øyne den overlegne bildekvaliteten.

Ring Lars på tlf 22 79 20 20 og avtal tid nå! side 10 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL


Vi gir deg inntil 250 000,for din gamle OPG ved kjøp av ny! Kampanjeperiode 1. mars – 30. april

For ytterligere informasjon eller et godt tilbud, kontakt Lars på tlf 22 79 20 20 i dag! NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 11


Tannlege Espen Solberg, tannhelsesekretær Lone Solberg, tannhelsesekretær Bente Gudmundsrud, tannlege Lene Syrrist

Tannlege Lene Syrrist i de store, nye kontorene

Den gamle XO-uniten (til venstre) holder seg godt. Til høyre ser du den nye XO-uniten

side 12 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Tanntekniker Frode Otto Solberg


Tannlegen flyttet – og sentrum kommer etter

store og romslige lokaler, med innredning fra Inform i kombinasjon med ett og annet kreativt designgrep fra hans eget hode. Noen innredningsdetaljer har man også klart å gjenbruke fra den tidligere kontordriften i lokalene, uten at det er lett å oppdage at det ikke er flunkende nytt.

Espen Solberg på Jessheim takket ja til all hjelp han kunne få da han skulle flytte. Nå har han et flott utgangspunkt for videre vekst.

velge i, og en andre-etasje med til dels uinnredede lokaler falt i smak. Der fikk han god plass til fire behandlingsrom – og han har plass til ytterligere to den dagen de 10.000 nyinnflyttede på den andre siden av veien står og drar i dørklinken.

Av Tore Robert Klerud

Han hadde klare tanker om hvordan han ville ha det, men ønsket ikke å ta noen sjanser. Dermed involverte han Jacobsen Dental AS ved Stein Arild Myhre i prosessen helt fra starten av, et valg han i dag er svært glad for at han tok.

Endrede rammebetingelser kan føre til at man må gjøre mer omfattende forandringer enn man i utgangspunktet kanskje hadde tenkt. Få rammebetingelser er så definitive som husværet man holder til i. Da det ble klart at det gamle bygget Espen Solberg hadde holdt til i gjennom ti års tid i Jessheim sentrum skulle rives, bestemte han seg for å satse skikkelig for å ha noe å vokse i. Det krevde noen litt utradisjonelle grep. Det gjelder ikke minst lokaliseringen. Sammen med tannlege Lene Flølo Syrrist fant han ut at han ville trekke ut av den tetteste sentrumskjernen, og bak firmanavnet ”Tannlegene i23” skjuler adressen Industrivegen 23 seg. – Det er jo ikke så veldig vanlig at en tannlege holder til på et industrifelt, ler han, og legger til at undersøkelsene viste at 95 prosent av pasientene kom med bil. Her har de fått det langt enklere med parkering enn tidligere. – Dessuten skal det i løpet av noen ganske få år komme 10.000 nye innbyggere i skogområdene du ser rett på den andre siden av veien her, sier han, og peker mot et tilsynelatende enormt skogområde på nordkanten av byen. Det var derfor viktig for ham å finne store nok lokaler da han skulle begynne på nytt. På industrifeltet var det litt å

– Det har vært litt av en jobb, ja, når man ser hvor mye som har skjedd her – og sammenligner denne nye klinikken med den gamle i sentrum, bekrefter Myhre. Som resten av staben hos Jacobsen Dental AS har han gjennom årene samlet seg mye erfaring både i forhold til det byggetekniske, og praktisk utforming av tannlegeklinikker. Det er noe stadig flere av kundene vet å benytte seg av. Så også Espen Solberg, som helt fra starten innså at han umulig kunne klare å huske på alle detaljene selv. – Det var aldri noe tema å prøve å ta hele kontrollen på prosjektet selv. Ikke bare tenker flere hoder på flere detaljer enn man vil huske på egen hånd, det skal tross alt arbeides i anleggstiden også. Man skal beholde fokus på den jobben man gjør hver dag, understreker Solberg. Myhre var med helt fra start, i alt fra byggemøter til befaringer underveis. Med stor profesjonalitet, også fra gårdeiers side, ble det hele en svært velsmurt prosess med stor forståelse for alle strukturelle inngrep som en tannlegeklinikk krever i forhold til blant annet VA-installasjoner. Resultatet har som nevnt blitt svært

Aktiviteten for Solberg selv er konsentrert i og rundt fire behandlingsrom samlet i en kjerne innerst. Her er en flunkende ny XO-unit på plass i ett av dem, og ytterligere én XO med en god del år på nakken gjør fortsatt god nytte for seg i ett av de andre. -Denne er den første av sitt slag om ble satt opp i Norge, og jeg er så fornøyd med den at for meg blir det ingen andre uniter i fremtiden enn XO. Se på den, den ser jo ikke ut til å være gammel i det hele tatt, sier Solberg, og avslører at den tredje uniten – av et konkurrerende merke – også vil bli byttet ut med nok en unit fra den danske favorittprodusenten når den tid kommer. -Da Lene skulle starte her fikk hun kun lov til å velge farge på uniten, for merket var allerede bestemt. Og du kan godt nevne at jeg trolig har verdens beste service-mann i Johan Rise, sier Solberg. I tillegg har han altså et fjerde behandlingsrom der alt er klart til å installere utstyr, og VA-systemene ligger ferdig forberedt i gulvet også om det skulle bli snakk om ytterligere to rom til på litt lengre sikt. – Om vi har flyttet ut av sentrum nå, så vil sentrum komme etter oss. For noen år siden var Jessheim landsbygd, nå er det en raskt voksende by, sier Solberg, som er glad for at det på denne måten var mulig å sikre seg romslige lokaler å vokse i i fremtiden. De lyse,

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 13


trivelige lokalene med stilige detaljer har kapasitet til langt flere ansatte enn dagens 7, og både resepsjonen, kontorplassene og sterilen er åpne og innbydende. – Faktisk er de så åpne at de legger litt press på oss for å holde orden, slik at det hele tiden ser presentabelt ut. Det er positivt for alle parter, sier Solberg, og åpner døren til nok en stolthet: Maskinrommet. Også det er av imponerende størrelse, og sikrer gode arbeidsforhold også ved service og annet vedlikeholdsarbeid. Slike forhold er ikke alle forunt.

De store lokalene har gitt ham enda et fortrinn, som mange tannleger nok kan misunne ham: I en avdeling har han nemlig en tanntekniker som leietager, noe som er uhyre praktisk for begge parter. Dessuten er det svært hyggelig – tannteknikeren er nemlig hans egen far, som tidligere drev praksis i Eidsvoll, men som benyttet sjansen til å komme flyttende da sønnen fikk kloa i de nye lokalene i Jessheims foreløpige utkant. – Jeg vet ikke om mange som er under samme tak som tannteknikeren de samarbeider med. Egentlig litt rart, siden de

fleste understreker hvor viktig det er å ha et tett samarbeid. På denne måten kan vi ofte få tittet på ting sammen umiddelbart når behovet oppstår, og pasientene slipper å vente med å ta avgjørelser, påpeker han. I tillegg er det selvsagt hyggelig å ha daglig kontakt med familiemedlemmer, noe som bidrar til å skape et godt miljø på klinikken. For med god plass og velfungerende utstyr er tryggheten for de gode rutinene på plass, og Solberg og hans ansatte kan konsentrere seg om å yte god service overfor den stadig voksende pasientbasen

Jacobsen Dental AS har vært med på hele byggeprosessen

ØNSKER DU BEDRE ARBEIDSLYS? OMBYGNINGSETT FOR OPERASJONSLAMPER FRA HALOGEN TIL LED LYS PÅ SIRONA OG XO 4 UNITER.

Ombygningsett for C3+/ C4+/ C5+ Ombygningsett for C8+ Ombygningsett for takmontert lampe

kr 32 445,kr 32 445,kr 32 445,-

Ombygningsett for XO 4 lampe

Prisen er inklusive merverdiavgift og montering, eksklusive fremmøte.

kr 24 975,-


Tilbud T1 C40L Blått vinkelstykke: Veil. kr 8 775,-

Tilbud kr 4 500,-

T1 C200L Rødt vinkelstykke: Veil. kr 12 490,-

Tilbud kr 6 990,T2 Control Turbin: Veil. kr 12 165,-

Tilbud kr 5 650,-

Miele G 7862 8 programmer + serviceprogram, 7 av progammene kan velges med lufting/kondensering Maskinen har følgende standard sikkerhetsfunksjoner integrert: • Elektronisk sikret dørlås med nødåpner til bruk ved strømbrudd • Elekronisk feilmeldingssystem • Alle temperaturer er dobbelt overvåket • Tørrkokesikring (varmer ikke opp uten riktig vannmengde) • Overopphetingsikring (automatsikring kutter oppvarmingen) • Overfyll sikring (tømmer ved for høyt vann-nivå) • “Waterproof system”. Overflomsikring i flottør i oppsamlingsbrønn og utvendig doble magnetventiler

For mer informasjon, kontakt Anita på telefon: 22 79 20 20 NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 15


Vi tannleger har stort sett benyttet oss av maks to farger kompositt ved fyllingsterapi. Vi har kunnet konstatere at det er vanskelig å oppnå et tilfredsstillende resultat i fronttannssegmentet om man kun arbeider med to farger.

side 16 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Det er store variasjoner (grad av lyshet) i fargen, avhengig av pasientens alder og emaljens tykkelse, noe som påvirker tannens farge og helhet. Det er påvist at estetiske restaureringer bare kan skapes dersom den naturlige emaljen erstattes med kompositt med liknende translucens. I løpet av de siste årene har flere forfattere tatt til orde for å gjenskape et naturlig utseende på fyllingene ved hjelp av anatomiske sjiktteknikker. Essensen av disse metodene er den samme: en tannlege forventes å gjenskape tapt tannsubstans, sjikt for sjikt, ved hjelp av komposittmaterialer i ulike opasiteter. Enkelte av metodene er så kompliserte og tidkrevende at de diskvalifiserer seg selv.Vi vil i denne artikkelen presentere en enkel og

forutsigbar sjiktteknikk, som gjenskaper tannsubstans i naturlig tykkelse sjikt for sjikt. Særlig oppmerksomhet må utvises ved erstatning av emaljen. Hvorfor det er så riktig å konsentrere seg om dette ytterste sjiktet vises på bilde 2, som er et tverrsnitt av en naturlig incisiv. Det er lett å konstatere at etter en bevel-preparering av de labiale og palatinale flatene, kommer ca 2/3 av fyllingen til å bestå av erstattet emalje. Emaljen representerer lysheten i fargen: Jo høyere ”value”, desto lysere farge, -jo lavere ”value”, desto mørkere farge. Dentinets farge representerer de så kalte ”hue-” og ”croma-” parametrene. Emaljen forandrer seg svært individuelt avhengig av alder. Det går fra lysere til mørkere, og derfor er det nødvendig å ha flere translucente komposittfarger for å kunne kopiere endringene i den aldrende emaljen. For å skape en naturtro fylling i fronten, skal man prioritere det å kunne definere ”value” på emaljen som skal erstattes.


Vi vil her beskrive den kliniske arbeidsgangen steg for steg.

På tann 21 trenger vi å erstatte en incisal nedslitt fylling.Ved bestemmelse av ”value” er det hensiktsmessig å dempe lyset i behandlingsrommet og ha synsfokus på den incisale tredjedelen og den midterste delen av nabotannen. Det er der emaljen er tykkest og det er den fargen du ønsker å oppnå.

Først erstattes det palatinale emalje-sjiktet. Det gjøres ved å applisere kompositt (for eksempel G-ænial IE) slik at det fungerer som en form, alternativ ved å bruke et matrisesystem som illuderer den palatinale flaten. For å blokkere transisjonslinjen mellom tannen og det translucente komposittmaterialet, legges et tynt sjikt av et opakt materiale (for eksempel G-ænial spesialfarge AO2). For å unngå at det opake materialet skinner igjennom, er det viktig at dette sjiktet ikke blir lagt for langt mot incisalkanten eller mot prepareringsgrensen gingivalt/cervicalt.

Deretter bestemmes ”hue” og ”croma” ved å studere den cervikale tredjedelen av kronen, dvs. der emaljen er tynn og dentinets farge skinner igjennom.

Resten av dentinsjiktet og mamelonstrukturene legges (for eksempel med G-ænial A2). Dette sjiktet skal også være tynt, og det er viktig at det appliseres tynnere incisalt for ikke å blokkere den naturlige translusensen.

Den gamle fyllingen er fjernet, og ved hjelp av en ”knife edge”-preparering (med flammeformet bor) skapes kraftige ”bevels” labialt og palatinalt. Som et ytre sjikt facialt legges et trans-lucent materiale (for eksempel G-ænial TE), som skal appliseres hele veien ut til incisalkanten. Dette sjiktet reproduserer det sklerotiske dentinet og gir fyllingen dybde, noe som gjør den incisale tredje-delen helt naturtro.

Kofferdam og et transparent matrisesystem settes på plass.

NB! Det er viktig at det er litt plass igjen for å kunne applisere det siste translucente sjiktet.

Til det ytterste translucente sjiktet benyttes det samme materialet som ble brukt til det første palatinale sjiktet (F.eks. G-ænial IE).

For å skape en naturlig struktur/morfologi, pusses fyllingen med egnede diamanter og skiver. Endelig høyglans kan oppnås med skiver egnet for dette (for eksempel Gradia Diapolisher). Sluttresultatet viser levende translusens og en naturtro incisalkant.

Med denne metoden brukes bare 4-5 sjikt og 3-4 opasiteter av en valgt kompositt.Vår oppfatning er at det gir forutsigbare kliniske resultater kombinert med en rask håndtering. Metoden kan derfor med fordel benyttes som standardteknikk for samtlige klasse IV og diastemalukninger. Komposittmaterialet integreres med den naturlige tannsubstansen slik at preparasjonslinjen blir usynlig. Da blir fyllingen også ”usynlig”. Som tidligere nevnt er det ikke nødvendig å bruke denne oppbyggingsmetoden ved hver eneste komposittfylling. Du vil selv se om størrelse og plassering av fyllingen egner seg til den omtalte metoden.Ved små III- og V-klasses fyllinger er det enkelt å oppnå god estetikk ved å ha kun ett eller to sjikt med kompositt.Vi vil likevel anbefale denne metoden rutinemessig ved alle store IV-klasses oppbygginger. Det er svært viktig at man benytter et komposittmateriale med et bredt spekter av translucente farger, naturlig opalescense og fluorescence. Disse minstekravene må stilles til ditt komposittmateriale for at du skal kunne oppnå både naturtro fyllinger og fornøyde pasienter.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 17


side 18 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL


F책 inntil 175 000,i rabatt p책 unit


Apollo DI - Ta steget inn i en digital hverdag Ingen skjult e avgift er i fo rm av modu ler, cl ickfee lisens , er elle r årsav gift!

Fra kr 2 550,- pr. mnd I pakken: • Apollo DI • InLab software • Åpen STL-lisens

Ring 22 79 20 20 for tilbud!

side 20 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL


Tilbud Palodent Plus EZ Coat matriser Nye fargekodede matriser med mikrotynt ”non-stick”belegg, som gjør fjerningen enkel, finnes i 5 størrelser.

Nyhet

Refill matriser, 50 stk.

Kr 572,-

Palodent plus Seksjonsmatrisesystem for optimalt kontaktpunkt. Fleksible separasjonsringer i nikkel/titan med V-formet glassfiberforsterket ben. 2 størrelser – universal og narrow. Matrisene finnes i 6 størrelser og er anatomisk utformet slik at de slutter tett rundt tannen. Plastkiler i 3 størrelser, uthulet på undersiden slik at man kan sette inn kile fra begge sider. Kan stables over hverandre. Hull i matriser og kiler gjør plassering og fjerning enkelt. Refill matriser, 50 stk.

Kr 388,-

Refill kiler, 100 stk.

Kjøp 1 refill ringer og 2 refiller matriser, og få 1 refill Palodent Plus EZ Coat 5,5 mm matriser gratis!

Kr 298,-

Refill ringer, 2 stk.

Kr 1629,-

SmartLite Focus Ny SmartLite herdelampe. Ergonomisk, pennliknende design, veier kun 90 g. Vinkelen i lampens spiss gjør det enkelt å komme til på alle flater i munnhulen. Kan enkelt plasseres slik at den får korrekt 90 graders vinkel. • • • • • • •

Sentrering av lysstrålen garanterer en fullgod herding, også med avstand inntil 8 mm til tannen. 460-490 nm, med en lysstyrke på 1000 mW/cm2 Enkelt å bytte batteri Funksjon for hurtigladning: 10 min ladning gir en herdetid på 5 min. 1 knapp for av/på. Herdetid 20 s, lydsignal etter 10 s. Kan anvendes for både direkte og indirekte restaurasjoner. 2 års garanti på lampen, 1 års garanti på batteriet.

SmartLite Focus intro: Håndstykke, batteri, lader, strømkabel, øyebeskytter x 5, hygieneposer x 300, bruksanvisning, materialguide med herdetider. Best.nr. 165490

Kr 10 100,-

Tilbudet gjelder til 16. april 2014

Prisene er inklusive mva.

Innbyttekampanje: Kjøp SmartLite Focus og lever inn din gamle lampe, bli kreditert med 15 % av kjøpesummen! I pakken ligger også kupong for 1 gratis CeramX starter kit

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 21


Tilbud Calasept

Tilbud!

Kjøp 4 Calasep valgfrie t-produ kte og bet al for 3 r (den rim elig uten ko ste er stnad)

Calasept EDTA 17 % skyllevæske til mekanisk utrensing. 100 ml flaske m/adapter til skyllesprøyte. Best.nr. 355329 – kr 240,-

Calasept Plus Kalsiumhydroxidpasta med fleksible grasile spisser. 4 luer locksprøyter à 1,5 ml + 20 spisser. Best.nr. 690284 – kr 298,-

Calasept irrigation Needles – 40 stk. Luer lock butte skyllekanyler med åpning på begge sider. 27G 0,4 x 25 mm grå Best.nr. 503959 – kr 360,-

31G 0,28 x 25 mm fiolett Best.nr. 503960 – kr 360,-

Calasept irrigation Syringes 3 ml luer lock fargekodede skyllesprøyter. 10 grønne og 10 hvite. Best.nr. 503958 – kr 104,-

Calasept CHX 2 % klorhexidin, med forlenget antibakteriell effekt. 100 ml flaske m/adapter til skyllesprøyte Best.nr. 355330 – kr 130,-

Calasept Temp Kjemisk herdende midlertidig fylling, herder raskt i kaviteten med høy binding til dentin. 3 x 3 g i krukke Best.nr. 688263 – kr 194,-

AH Temp

Maillefer X-Smart Plus motor

kalsiumhydroksydpasta i sprøyter

og Wave One filer X-Smart Plus-motoren er liten, mobil og meget brukervennlig. Kan brukes til alle systemer, både reciprokerende og roterende filer. Settet innholder: • X-Smart Plus endomotor m/vinkelstykke. • Wave One filer (reciprokerende), 5 x 3 stk. primery og 5 x 3 stk. ass. • 6 stk. Pathfile filer. Best.nr. 882593

Høy røntgenkontrast. 25 mm lang bøyd kanyle med silikonstoppring for applisering direkte i kanalen. Pastaen er tilsatt polyethylen glycol (PEG) som binder vann og gjør at pastaen beholder kremaktig konsistens.

Kr 16 600,– (Ordinær pris kr 18 900,–)

AH Temp Kit: 4 x 0,75 ml pasta og 20 stk. kanyler Best.nr. 690300

Kr 595,–

Kjøp 2 pakker AH Temp og få 20 stk. kanyler gratis side 22 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Kjøp 18 valgfrie Wave One-filer (6 x 3 pakker) og få: 12 stk. Maillefer ReadySteel (3 pakker à 6 stk.) gratis! velg mellom K-fil, Hedstrøm, K-reamer eller C-fil.

Tlf 22 79 20 20

www.jacobsen-dental.no


®

wir kümmern uns

m+w Drikkebeger 18 cl, 3000 stk.

Best.nr. 357679 – grønn Best.nr. 356044 – hvit

Best.nr. 356045 – blå Best.nr. 356046 – gul

Kr 645,-

Visir

Best.nr. 356047 – oransje Best.nr. 356048 – rød

Best.nr. 356049 – lilla Best.nr. 356050 – assortert

beskyttelsesbriller

Fjærlett visir til beskyttelse. 1 bøyle og 10 stk. visir Best.nr. 358047 – transparent Best.nr. 358048 – grønn Best.nr. 358049 – rosa

Kr 225,-

Autoklaverpapir

Comfort, med silikon, 48 g.

Transparent, kun 22 g.

Best.nr. 358060

Best.nr. 358062

Kr 205,-

Kr 155,-

Avtrykksskjeer Perforerte i rustfritt stål

engangstannbørste Uperforerte i rustfritt stål

Til brett, 18 x 18 cm, 250 stk.

Introsett m/1 av hver størrelse, 8 stk. Introsett m/1 av hver størrelse, 8 stk. Med tannkrem, Best.nr. 359260 Kr 860,Best.nr. 882889 Kr 860,100 stk.

Best.nr. 882771 – hvit Best.nr. 357990 – blå Best.nr. 357991 – gul Best.nr. 357992 – grønn Best.nr. 357993 – lilla Best.nr. 357994 – orange Best.nr. 357995 – rosa

Overkjeve

Overkjeve

Best.nr. 359261 – s Best.nr. 359262 – m Best.nr. 359263 – l Best.nr. 359264 – xl Underkjeve Best.nr. 359265 – s Best.nr. 359266 – m Best.nr. 359267 – l Best.nr. 359268 – xl Best.nr. 359269 – partiell venstre Best.nr. 359270 – partiell høyre

Best.nr. 882990 – s Best.nr. 882991 – m Best.nr. 882992 – l Best.nr. 882993 – xl Underkjeve Best.nr. 882994 – s Best.nr. 882995 – m Best.nr. 882996 – l Best.nr. 882997 – xl Best.nr. 882998 – partiell venstre Best.nr. 882999 – partiell høyre

Kr 95,-

Kr per skje 120,Tilbudet gjelder til 16. april 2014

Best.nr. 342285 – grønn Best.nr. 342286 – gul Best.nr. 342287 – blå Best.nr. 342288 – oransje Best.nr. 342289 – rosa

Kr 156,Avta le- o stjer g neku 25 % nder får raba tt

Kr per skje 120,-

Prisene er inklusive mva.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 23


Demi Ultra TM

LED herdelampe med Ultrakondensator Ny LED herdelampe uten batteri. Lampen drives av U-40 Ultrakondensator som erstatter batteri og gir ubegrenset oppladningsmuligheter. LED-diodene er plassert i spissen på lyslederen slik at lyset blir jevnt sentrert, og gir en optimal og jevn herding på hele flaten. Minimalt med lys stråler utenfor det belyste feltet. Ingen ventilator, lyslederen har et varmeskjold som gjør at minimalt med varme ledes videre. Lampen har innebygd lysmåler, kun 2 knapper til innstillingene, lydløs innstilling kan også velges.

LEvEr DIN gaMLE hErDELaMpE og få 20% raBaTT på DEMI™ ULTra!

SonicFill

TM

Kompositt aktivert med ultralyd Sonicfill er en 1-step ”bulk-fill” nanohybrid kompositt til posteriore fyllinger. Det er unødvendig med ekstra toppfylling. aktiveringshåndstykket aktiverer kompositten med ultralyd, slik at den blir myk og lett og applisere. Når ultralyden stopper, vender materialet raskt tilbake til normal tykkelse, som er lett å forme. gir en rask applisering uten luftblærer. Kompositten legges i opptil 5 mm tykt sjikt og lysherdes i 20 sekunder. Et høyt fillerinnhold gir høy styrke og gode mekaniske egenskaper.

Kjøp 12 rEfILLEr og få SoNIcfILL håNDSTyKKE* graTIS! *Håndstykket kobles til Kavo multiflex kobling

Seal-Tight Engangsspisser til 3-veissprøyte

Ingen krysskontaminering, gir alltid tørr luft. Spissene kan bøyes. ass. farger: plomme, blå, aqua, grønn, gul, oransje, ceris Luzzani MiniLight

a-dec

Sirona : Sprayvit L Sprayvit 4000

Kavo Kavo Light

Kjøp SEaL-TigHT EngangSSpiSSEr og Få mED graTiS aDapTEr

Besøk oss på Midt-NorgeMøtet 20-21 mars


Tilbud Kjøp 4, få 1 gratis!

PractiPal

( gjelder hele sortimentet)

Forenkler håndtering av instrumenter, og minimerer faren for stikkskader. Bor, filer og instrumenter låses fast i kassetten under hele rengjøringsprosessen. Passer alle oppdekkinger. Bøyle og bor-/ filholdere finnes i 9 farger, for enkel fargekoding/organisering. Alle delene kan festes til kassetten og alle delene kan kjøpes separat.

PractiPal complete kit

PractiPal mini Passer for 5 instrumenter. Mini med instrumentbøyle.

Kr 380,–

Nyhet

Practipal Tray and Clamp Inneholder en halv kassett med instrumentbøyle, passer for 9 instrumenter.

Inneholder: 2 halve kassetter, bøyle, bor-/filstativ, multiblock, og introkit med engangsartikler.

Kr 1 800,–

Fil-/boroppsats

For 15 bor eller 13 filer.

Kr 180,-

Kr 589,–

Prophy Paste

Pussepasta. Tyktflytende konsistens som forblir fast under behandlingen. Mintsmak. 0,1 % fluor. Fargekodede tuber i 4 grovheter: grov (blå), medium (grønn), fin (rød) og x-fin (gul)

Kr 140,Tilbudet gjelder til 16. april 2014

Luxatorer

Prisene er inklusive mva.

Ergonomisk utformet skaft i silikon. Grått skaft med fargekodede striper. Svart skaft:Luxator Forte - kan brukes som hebel. Alle leverers i Fixus holder.

Kr 820,-

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 25


Tilbud Liquid steel – LS – fra Carl Martin –Ultralette instrumenter, ergonomisk utformet med en refleksfri matt overflate.

Sett med 2 sakser – rett/buet

Kjøp sett med sakser og få knivsett

Stort håndtak med god plass til fingrene. LS9017 Best.nr. 879445

gratis!

Kr 840,–

Nålholder

Kjøp nålholder og få keramisk kniv gratis! LS 1152TC/16

Kr 1 700,–

pinsetter

College pinsett 770AS/2 Best.nr. 850595

Kr 194,-

Meriam pinsett – 770C/2 Best.nr. 860022

Kr 130,-

side 26 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Pinsett med diamantbelagt spiss - 773D Best.nr. 871398 - kr 435,-

Tlf 22 79 20 20

Pinsett med lås – 651 ½ Best.nr. 871355

Kr 236,-

www.jacobsen-dental.no


CALAJECT – smertefri bedøvelse Betjenes via touchskjerm. Velg mellom tre programmer: intraligamentær, infiltrasjons- og ledningsanalgesi. Aktiveres med en separat fotkontroll eller via tilkobling til unitens fotkontroll. Calaject er en engangsinvestering, ingen ekstra utgifter utover vanlige kanyler og karpyler. Best.nr. UTS 800

Kr 24 900,-

Dento-Prep Sandblåser

I rustfritt stål, 360° roterende. Øker bindingsstyrken til porselen, metall og kompositt. Til porselen anbefales bruk av flussyre i tillegg. Kan monteres direkte på turbinkobling med ekstra adapter. Dento-Prep Best.nr. 349190

Kr 2 500,–

(Ord. pris kr 3 386,–)

Aluminium oxide Adapter (velg mellom W&H, 50 my 1 kg Best.nr. 349191 Sirona og Kavo)

Kr 650,–

Tilbudet gjelder til 16. april 2014

Kr 225,–

CTT, Ceramic Tissue Trimmer

Roterende instrument som kan erstatte elektrokirurgi og skalpell ved små kasus. Til bruk ved gingival modellering, fjerning av slimhinnelapp, blottlegging av retinerte tenner, papilektomi og blottlegging av intraossøs implantatdel. Brukes i turbin uten vann. Best.nr. 351333

Kr 480,-

Prisene er inklusive mva.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 27


Tetric EvoCeram Universal nanohybrid kompositt, monomer og nanofargepigmenter gir en god fargetilpassing til den naturlige tannen. God røntgenkontrast, lett å glanspolere. Finnes i 22 farger. For å møte estetiske behov ved blekede tenner, finnes Tetric EvoCeram i 4 blekefarger: M, L, XL og I. TetricEvoCeram 20 kapsler à 0,20 g

Kr 649,-

Kjøp 4 refiller kapsler og få 1 refill A3 gratis

Tetric EvoCeram Bulk Fill

Lysherdende, radiopakt nanohybrid kompositt til direkte restaureringer i posteriore tenner. Effektiv bulkfyllingsteknikk med sjikt på 4 mm. Fyll og modeller i ett steg – ingen ekstra toppfylling kreves. Smidig konsistens. Fåes i fargene IVA, IVB og IVW Kapsler, 20 x 0,2 g

Tetric EvoFlow

Flow til småreparasjoner, sementering av fasader, underfyllinger og kl. III og V-fyllinger. Kapsler, 20 x 0,2 g

Kr 649,-

Sprøyter, 2 g

Kr 299,-

Kr 598,-

Kjøp 2 refiller kapsler og få 1 refill i IVA gratis Tilbudet gjelder til 16. april 2014

Kjøp 4 refiller kapsler/sprøyter og få 1 refill A3 gratis Prisene er inklusive mva.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 29


Tilbud G-ænial Universal Flo

G-ænial

Et tilpasningsdyktig komposittmateriale med optimal håndtering, holdbare restaureringer og topp estetiske egenskaper. Overlegen på blend-in-effekt, selvpolerende og viser svært lavt polymeriseringsstress i kaviteten. Leveres i ergonomisk sprøyte med minimale materialrester igjen i sprøyten, mindre enn 0,04 ml. Velg mellom 15 farger. Sprøyte med 2 ml

Kr 495,-

Universalt fyllingsmateriale som gir høyestetiske oppbygninger med en eller flere sjikt. Stort fargeutvalg med 22 forskjellige fargekombinasjoner - posterior, anterior og spesialfarger. Enkel håndtering og svært bra polerbarhet. Unidose 20 x 0,16 ml

Kr 784,-

Unidose 10 x 0,16 ml

Kr 416,-

Kjøp få 1 g 4, ratis

Kjøp få 1 g 3, ratis!

!

TRY&BUY

EverX Posterior

kjøp 1 pakke everX Posterior og få en prøveforpakning med 3 unitips med på kjøpet!

EverX Posterior er en glassfiberarmert kompositt. En dentin erstatning som brukes i kombinasjon med vanlig universalkompositt. Spesielt egnet til store posteriore kaviteter. Gjør det mulig å bygge opp store restaurasjoner, der laboratoriefremstilte inlays/onlays tidligere var eneste alternativ. • • • • • • •

Armeringen med korte fibre motvirker og forhindrer sprekkdannelser i både tann og fylling. Høy bruddstyrke, dobbelt så høy som all annen konvensjonell kompositt, gir restaureringen en optimal styrke. Minimal horisontal krympning reduserer risikoen for sekundærkaries. Kan lysherdes i sjikt opp til 4-5 mm. Gir god binding til overliggende kompositt og til tannen. Skal alltid dekkes med et lag lysherdende universalkompositt for å oppnå optimal estetikk og slitestyrke. Finnes i en universalfarge, og i kapsler

Innhold i pakken: 15 EverX Posterior kapsler à 0,25 g Best.nr. 852099

Kr 634,-

side 30 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Tlf 22 79 20 20

www.jacobsen-dental.no


Nyhet

Dax overflatedesinfeksjon Plus – nå som servietter i rør!

Dax desinfeksjonsservietter for overflater er beregnet for desinfisering av mindre overflater som for eksempel toalettseter og dørhåndtak. Produktet er effektivt mot bakterier, sopp og ulike virus, bl.a. rotavirus, adenovirus, HIV samt hepatitt B og C. Servietten innholder Dax overflatedesinfeksjon Plus, et alkoholbasert desinfekjonsmiddel for overflater. Tilføringen av tensid gjør at det ikke er nødvendig å forbehandle overflaten. Væsken i Dax desinfiseringsserviett for overflater oppfyller de europeiske normene for desinfiseringsmiddel EN1276, EN1650, EN13697 og EN 14378. Holdbar 3 år i uåpnet og 3 måneder i åpnet forpakning. Størrelse på servietten: 20 x 20 cm. 6 rør à 150 servietter Best.nr. 882904

Kr 754,-

DAX 70+ Overflatedesinfeksjon. Både vasker og desinfiserer overflater. Tilsatt tensid som løser opp organisk materiale. 1 liter Best.nr. 882391

Kjøp 12, betal for 10

Dax 70

Dax Extra

Overflatedesinfeksjon. For desinfeksjon av synlig rene overflater. 12 x 1 liter Best.nr. 881786

Kjøp 4, betal for 3

For desinfeskjon av instrumenter, bor og filer. Med korrasjonsbeskyttelse. Tilsatt tensid som løser opp organisk materiale. 1 liter Best.nr. 881778

Kjøp 12, betal for 10

Ved kjøp av hel kartong Tilbudet gjelder til 16. april 2014

Prisene er inklusive mva.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 31


Tilbud Cervitec Gel

TePe Interdentalbørster – hjemme Finnes i 9 forskjellige størrelser. Plastbelagt metalltråd for sikker rengjøring

Inneholder 0,2 % klorheksidin og 0,2 % NaF. Gel som kan brukes hjemme, beregnet på høyrisikopasienter med f.eks. gingivitt, periodontitt, karies. Behagelig smak, lett å applisere. Cervitec Gel 20 g Best.nr. 731163

Pakke med 8 stk.

Kr 30,-

TePe Gingival Gel

Kr 94,-

Cervitec Gel 50 g Best.nr. 731164

Antibakteriell gel med klorhexidin og fluor. Appliseres lett med interdentalbørste, alkoholfri med frisk mintsmak, 20 ml.

Kr 28,-

Best.nr. 353754

Kr 36,-

GUM Soft-Picks – effektiv rengjøring

Cervitec Plus –

Tannstikker med myke gummitagger som rengjør effektivt. Masserer tannkjøttet og øker blodsirkulasjonen. Uten metall, splintrer ikke. Inneholder fluor.

på klinikk

Fargeløs beskyttelselakk med behagelig smak. Reduserer den bakterielle aktiviteten. Beskytter eksponerte rotflater. Inneholder 1 % klorheksidin og 1 % tymol. Lett å applisere. Cervitec Plus 1 x 7 g Best.nr. 349958

40 stk. Regular: Best.nr. 351180 Large: Best.nr. 729599 Extra Large: Best.nr. 729600

Kr 48,-

Fluor Protec tor S – på klinikk

Kr 1 356,-

Ny, transparent beskyttelseslakk. Inneholder 7700 ppm fluor. Gir profesjonell beskyttelse mot overfølsomhet i tennene, karies og erosjon. Effektiv fluoriddepot, mild smak. Behandlingen utføres raskt og enkelt.

Cervitec Plus 2 x 7 g Best.nr. 349959

Kr 1 860,-

7g Best.nr. 731220

Kr 862,Kjøp 1 x 7 g eller 2 x 7 g Cervitec Plus få 4 x 20 g Cervitec gel gratis!

side 32 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Kjøp 2 refiller x 7 g Fluor Protector S og få 1 gratis!

Tlf 22 79 20 20

www.jacobsen-dental.no


Flexitime A-silikon med lang arbeidstid utenfor munnen kombinert med kort interoral stivningstid. Har egenskaper som passer både for avtrykk på større restaureringer og enkle kroner. Flexitime Dynamix Heavy - 2 x 380 ml - Best.nr. 811795 Flexitime Dynamix monophase - 2 x 380 ml - Best.nr. 811796

Kr 1 490,-

Kjøp 5 refiller Flexitime Dynamix og få gratis Dynamix Speed blandemaskin

Flexitime Dynamix putty - 2 x 380 ml Best.nr. 811791

Kr 1 459,-

Flexitime Easy Putty - 2 x 300 ml Flexitime Correct Flow Wash - 2 x 50 ml Best.nr. 811748 Best.nr. 811745

Kr 820,-

Kr 495,-

Flexitime Bite - 2 x 50 ml Best.nr. 811797

Kr 539,-

Kjøp 3 Flexitime, få 1 gratis!

VENuS PEARL Universal nanohybrid kompositt. Myk konsistens, kleber ikke til instrumentene. Forbedret kapsel med mindre åpning og lengre spiss. Lang estetisk holdbarhet. Finnes i 27 farger. Venus Pearl kapsler, 0,2 g x 20

Kr 578,-

Kjøp 8 refiller Venus / Venus Pearl / Venus Diamond / Charisma og få en komposittpistol i stål gratis!

Venus Pearl sprøyter, 3 g

Kr 460,-

Tilbudet gjelder til 16. april 2014

Prisene er inklusive mva.

NULLHULL | JACOBSEN DENTAL AS | side 33


Tilbud Protemp 4 Garant

Protemp Crown

Sterkt materiale til midlertidig krone/bro. Også egnet for langtids temporære løsninger. Høy frakturresistens, god abrasjonsstabilitet. Tørk overflaten med etanol for å få en glatt og skinnende overflate. Polering/glansbehandling er unødvendig. Finnes i A1, A2, A3, A3,5, B3 Pris per refill – kr 795,-

Prefabrikerte midlertidige kroner som er formbare og lysherdende. Kronene er enkle å tilpasse og er vevsvennlige. Finnes i small/large - molar o.kj/u.kj, bicusp o.kj/u.kj, cuspid. Refill 5 stk. – kr 349,Trial kit 16 stk. – Best.nr. 829786 – kr 900,-

RelyX Temp NE Midlertidig sement, inneholder ikke eugenol. Lav filmtykkelse. 1 tube base 30 g og 1 tube katalysator 15 g + blandeblokk Best.nr. 679524

Kjøp 2 refiller Protemp 4 Garant eller Protemp Crown, få Relyx Temp NE gratis!

Kr 289,-

RelyX Ultimate

- ultimat styrke for glasskeramikk

Dualherdende resinsement i automixsprøyte. Relyx Ultimate dekker hele spekteret av indirekte indikasjoner for sementering av helkeramer, kompositt og metallrestaureringer. Brukes sammen med Scotchbond Universal som kombinerer muligheten for total-ets og selv-ets teknikk. Scotchbond Universal har integrerte primere for glasskeramikk, oxydkeramer og metall. Flourescence lik tannen og høy slitestyrke. Fåes i fargene A1, A3O, BO,5 bleach og translucent. RelyX Ultimate Trial kit Inneholder: Scotchbond Universal 1,5 ml, 3 ml etsegel, RelyX Ultimate 8,5 g transparent, 10 mix tips regular, 5 mix tips wide, 5 intraorale tips, 50 microbrush, 25 etsegelkanyler.

Kjøp RelyX Ultimate Trial Kit Translucent og få 1 valgfri Filtek-kompositt

gratis

Best.nr. 851415

Kr 1 495,-

side 34 | JACOBSEN DENTAL AS | NULLHULL

Tlf 22 79 20 20

www.jacobsen-dental.no


Arbeidskurs i maskinelle nikkel-titaniuminstrumenter v/ spesialist i endodonti, tannlege Cesar Ariastam

Kristiansand, torsdag 8. mai fra 17.00 – 21.00 Tannlege Cesar Ariastam har tannlegeeksamen fra Umeå universitet i 2004. Har arbeidet i offentlig tannhelse fra Norrköping og Stockholm. Har spesialisteksamen i endodonti fra Karolinska Institutet i Stockholm 2013, og arbeidet på privat spesialistklinikk parallelt med utdanningen. Har tidligere hatt flere kurs i endodonti i Sverige. Arbeider nå som spesialist i endodonti hos Nordmo Tannlegesenter i Kristiansand. Pris kr 2 200,- inkl. enkel servering Kurset gjelder 3 timer i NTF's etterutdanningssystem. Påmeldingsfrist 16. april — Vær rask, begrenset antall plasser.

Sted: Hotell Norge

Innhold: •

Diagonistikk og behandlingsmetoder.

Kavumpreparering

Maskinell rensing med 1 fil – Wave One fra Maillefer

Irrigasjon og innlegg

• Viktig: ta med ka vumpreparerte • tenner.

Lokalisering av rotkanaler og utrensing av oblitererte tenner. Revisjon kontra retrograd operasjon.

Meld deg på til Sissel på tlf 22 79 20 20, eller sissel@jacobsen-dental.no

Bli med Jacobsen Dental til New York og GNYDM!

29. november -3. desember

Dental Meeting Er du interessert? Kontakt sissel@jacobsen-dental.no eller tlf 22 79 20 20 innen 11. april. Våre Kunder blir Prioritert.

ge

Greater New York

er n!

lodd Vi mnin e st

The 2014


Kjøp forbruksvarer for minst kr 8 000,og få med Holmegaard lyslykt, høyde 25 cm (til venstre i bildet) (Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker)

Nullhull 2 2014 low  

http://www.jacobsen-dental.no/filestore/PDF/NULLHULL_2014/Nullhull_2_2014_low.pdf

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you