Page 1

VINTER 2013/14

HAUTE ROUTE TØFFESTE VEIEN MELLOM CHAMONIX OG ZERMATT

EKSKLUSIVE CHALETER

ALPIN SKIMOTE FUNKSJON I FOKUS

VIDUNDERLIG

VELVÆRE

SPA OG NYTELSE

HVORDAN VELGE RIKTIG HELISKIING STED? På direkten med

Stein Eriksen

TRENDER BESØK VÅR NET TSIDE:

BASIC.NO

FOR VINTEREN STEIN ERIKSEN LODGE / PELSMOTE FRA MØLLER / GADGETS / BOGNER / LYNGEN LODGE FJELLUKSUS PÅ GEILO / HELI- OG CATSKIING MED LANGLEY / CHAMONIX / VAL THORENS INTERIØR: I ETT MED NATUREN / AFTERSKI OG DRIKKE / LA DET SMAKE!

Basic Mountain

1


bogner.com 2 Basic Mountain


Basic Mountain

3


4 Basic Mountain


BUTIKKER: HØYER, L’ESCALIER, INSOMNIA, DALE MAN+WOMAN, KLEINS, FOLLESTAD SANDVIKA Basic Mountain

5


“For me as an athlete, efficient ventilation is equally as important as enhanced breathability” Bode Miller

Men Blade Jacket With the Men Blade Jacket KJUS presents the KJUS Air Circulation Vent™. During high levels of exertion excessive heat can be channeled away under control. In addition, the highly breathable Dermizax® NX stretch material provides high weather protection and even greater comfort when skiing. The jacket was developed and tested with KJUS Brand Ambassador Bode Miller.”

6 Basic Mountain


KJUS. uncompromising. kjus.com Basic Mountain

7


VELKOMMEN TIL VÅRT NYE BASIC MOUNTAIN MAGASIN!

D

et er med stor glede vi lanserer den tredje tittelen i Basic ”familien”. Basic Mountain er et visnings- og promotionmagasin for alle med tilknytning til fjellet og Alpene, både med tradisjonell og utradisjonell tilnærming.

Livet på fjellet, med alt hva det innebærer – er rett og slett fantastisk! Enten vi er på hotell, har egen hytte eller kjenner på naturens kraft. Tilstedeværelsen på fjellet er ekstra berikende for mange. Magasinet er laget med nettopp kjærlighet til fjellet i fokus. Vi ønsker å formidle en stemning som dere kan kjenne igjen, eller kanskje ønsker dere. Fjelltilværelsen presenteres med flotte reisemål, moter og trender, ting og tilbehør, interiør og eksteriør, mat og drikke, og andre nytelser som passer til fjellets velbehag. Det er ingen tvil om at moderne mennesker ønsker både luksus og komfort selv på hytta. Vi viser dere stilen!

Foto: John Forrst, Northern Escape Heliskiing Bildet er tatt i Skeena mountains, Terrace BC

God lesing! Med vennlig hilsen Morten Olsen, publisher

SJEKK UT VÅR NETTSIDE:

basic.no

INNHOLD

Redaktør Morten Olsen

10 Hvordan velge riktig Heliskiing sted?

50 Val Thorens

14 Lyngen Lodge – møte mellom hav og fjell

54 Når det lille ekstra frister

17 Alpin skimote

60 Fjelluksus på Geilo

32 På direkten med Stein Eriksen

74 I ett med naturen

36 Haute Route – Tøffeste veien mellom Chamonix og Zermatt

77 De mest eksklusive chaletene

40 Bogner – et verdenskjent merke innen sportsmote

84 Afterski og drikke

43 Heli- og catskiing med Langley

89 Vidunderlig velvære

80 Stein Eriksen Lodge

Grafisk formgiver Pipp Design

87 La det smake!

Annonser – Promotion Mezzo Media as Morten Olsen Morten@basic.no +47 33 42 15 70 / +47 900 19 565

49 Chamonix

30

55

22

16 8 Basic Mountain

77

Tekstansvarlig Hilde Palladino Gunnhild Bjørnsti Eric Røkeberg

Mediakonsulent. Promotion – Marked Mediakompetanse Geir Hellerud Geir.hellerud@mediakompetanse.no +47 21 50 47 06 / +47 92 80 80 80 Trykk Aller Trykk as Basic Mountain er et gratis annonse-/ promotionmagasin. Det tas ikke ansvar for bilder eller tekst som ikke er bestilt. Basic Mountain distribueres til ca 300 utvalgte steder i hele landet. Basic Mountain distribueres også med Kapital til Kapital sine abonnenter i Oslo omegn og løssalg hele landet. Bli medlem av Basic Mountain på


Helly Hansen catwalk

aurelien Ducroz world champion Freeride skier lofoten, norway

Scandinavian Design is the cornerstone in all Helly Hansen gear. The optimal combination of purposeful design, protection and style. This is why professional athletes, patrollers and discerning enthusiasts choose Helly Hansen.

cOnFIDent wHen It MatteRs

waRMeR. cOOleR. lIgHteR. H2FLOW allows you to control your body’s temperature. The concept is based on insulation that uses air to provide warmth, and ventilation that lets you control the airflow to cool you down when necessary. Visit www.hellyhansen.com/h2flow to learn more.

Basic Mountain

9


HVORDAN VELGE RIKTIG HELISKIING STED?

10 Basic Mountain


Har en først kommet så langt at man har bestemt seg for å dra på Heliskiing tur er det noen viktige punkter man må gjennom for å velge den optimale leverandøren. Det er viktig å se på dette fra flere vinkler, for Heliskiing er en mye mer omfattende logistikkoperasjon enn hva man først tror.

C

anada er et flott sted for Heliskiing, og for oversiktens skyld har vi valgt å ta utgangspunkt i en tur hit.

1. SELVE REISEN OG REISETIDEN La oss se det i øynene, dette kommer til å koste noen kroner. For det første skal man reise rundt halve kloden, og bare flybilletten vil ligge på rundt 8-9000 kr på økonomi eller ca 25-30000 på Business. Sånn er det bare. Så tenk på hva du er villig til å betale. I Canada er det to steder å fly inn til, enten Calgary eller Vancouver. Derfra er det enten fly eller hjultransport inn til lodgene. Tenk på dette uansett hvilket sted du velger, reisevei må jo med i kabalen, både tid og prismessig. Sitter du først 15 timer på fly er det ganske viktig hvor langt det er til du er framme på lodgen etter det.

Her bruker de forskjellig operatørene ulike modeller, men utgangspunktet i de fleste normale Heliskiing pakkene er en ”forskuddsbetaling.” Det vil si at du får et visst antall høydemeter. Går du over dette må du betale mer (selvfølgelig etter avtale med guidene) og i motsatt fall; blir det mye nedetid, får du penger tilbake (her er det viktig å lese den lille skriften.) Om du betaler 40 dollar pr 100 høydemeter men får 20 tilbake om det er mye ”shutdown” på helikopteret, er ikke det verdens beste deal. Noen opererer også med ’ubegrenset’ kjøring men også her er det selvfølgelig viktig å lese den lille skriften. Og dette bringer oss til neste viktige punkt på Heliskiing agendaen. Nedetid.

2. HELISKIING PAKKA Så er det prisen på selve Heliskiingen. Hva betaler du for og hva får du? Dette er kanskje det viktigste punktet om du er en ekte pudderhund og er ute etter å få maksimal opplevelse ut av kronene.

3. HVA OM? Ok, følgende skjer; - du reiser halve jorden rundt for å kjøre i bunnløs pudder, men som alle vet snør det ikke fra skyfri himmel. Så for å gjøre dette veldig enkelt kan man si det sånn, at jo mer det snør jo større er også sjansen for at været er slik at det faktisk ikke går an å fly. Da risikerer du å sitte på lodgen om ikke operatøren har Catskiing lisens også. Det er ganske kjipt å sitte inne på hytta etter å ha reist halve jorden rundt og har betalt mye penger. Så sjekk at operatøren har begge lisensene.

Hvor mye får jeg faktisk kjørt på en uke og hva koster det pr dag, eller pr høydemeter om du vil. Det er dette du må spørre deg.

Det å vite at det kl. 0900 er ski uansett, Heli opp i høyfjellet eller Cat i skogen, er essensielt.

Basic Mountain

11


12 Basic Mountain


4. GRUPPESTØRRELSE Tenk litt på hvor stor gruppe du er interessert i å kjøre i. Si du er i Hemsedal og er på ski med en gjeng hvor er dere 4-6 stk. Hva skjer om dere tar med en gjeng til og dere blir 10-12? Ja nettopp, mye venting. Så nå kan du jo tenke deg hvordan dette blir når du legger dette til et sted med pudder til livet. Vi nordmenn er gode skiløpere og klarer oss, men hva om dere havner i en gruppe ’expert skiers’ fra Houston eller New York? En annen ting å undersøke er hvor mange grupper som kjører i området. Hvor mye som er oppkjørt må også ses i sammenheng med hvor mye det snør i området, hvor stort området er og hvor stor rekkevidde helikopteret har. Man kan si, at rent skimessig ligger hele koden her - hvor liten er gruppen og hvor mange grupper er det pr. helikopter. Dette gir deg en klar formening om hvor mange turer det blir på en dag.

5. HELIKOPTER TYPER Det brukes stort sett fire typer helikopter til Heliskiing: Bell 212, Snowranger, A-star og Koala. Forskjellene på disse er store og hva slags helikopter operatøren bruker kan som oftest fortelle deg hvordan kjøringen vil bli. Bell 212 har plass til 10-11 gjester, Snowranger 5-6 gjester, A-Star 4-5 gjester og Koala 5-6 gjester.

6. SIKKERHET Du tenker kanskje at dette sikkert er på plass hos alle operatører, men i denne bransjen - som i alle andre bransjer - finnes det seriøse og useriøse aktører. Canada har imidlertid et kontrollorgan for industrien som akkrediterer og kontrollerer bransjen i alt fra guidesertifisering til helikoptersikkerhet. Organet heter Helicat Canada, og er ikke operatøren godkjent medlem bør du kanskje velge en annen. I 2012 var det kun en dødsulykke, og det var pga. dårlig rutiner. Stedet fulgte ikke sikkerhetsprosedyrene. 7. ANDRE TING Det finnes helt sikkert andre faktorer å tenke på, og hvor du skal bo er selvfølgelig viktig. Men lodgene er stort sett 5 stjernes steder hvor kokkene har ikke matbudsjett, men heller frie tøyler. Den canadiske vinen er god, men er du veldig opptatt av vin kan du bare si hva du vil ha på forhånd eller gjøre som noen; ta med egen vin. Aktørene er opptatt av å tilby den beste skiopplevelsen, litt vin eller mat skal ikke stå i veien. Viktigst av alt – Undersøk grundig og sjekk hva du betaler for!

Har du spørsmål anngående heliskiing ta kontakt med Altitude Management på 40404047 eller info@altitudemgt.com Basic Mountain

13


LYNGEN LODGE

– møte mellom hav og fjell

14 Basic Mountain


360 graders panorama fra dørstokken.

F

orestill deg en lodge som er som en gigantisk plattform med utsikt over hele Lyngenfjorden og de majestetiske Lyngsalpene. Se så for deg at denne hytta er tradisjonelt bygget med norsk lafting i furu som gir geotermisk oppvarming og med et tykt gresstak som gir isolasjon. Slik er Lyngen Lodge. Naturlig, varm og plassert midt i himmelske omgivelser.

MIDT I LYNGSALPENE Interiøret er holdt i nyanser av pastell og møblene er valgt for å komplimentere den omkringliggende naturen. Lodgen har plass til 18 gjester i dobbeltrom. Hytta tilbyr fullpensjon og inkluderer en bar med alle rettigheter, bibliotek/møterom, badstue og utendørs boblebad. Store panoramavinduer i sentrum av hytta gir gjestene en imponerende utsikt over den spektakulære Lyngsalpene, mens den store åpne steinpeisen skaper en avslappet, rolig og innbydende atmosfære. OMRÅDET RUNDT Toppene på Lyngenhalvøya ligger gjennomsnittlig på 1000 til 1200 moh., og et tyvetalls topper gir deg en unik variasjon. På de høye isbreene på hovedøya finner du topper på over 1400 moh. med Jiehkkevárri som den høyeste på 1834 moh. På Rotsund – Uløya finner du legendariske Blaatinden på 1142 moh. med lange løyper ned til vest stranda som man må ha en spesialbåt for å komme til. Rett bak lodgen ligger Sorbmegaisa og Store Haugen, som består av fire store topper fra 1200 moh. som spenner seg langs en fremtredende åskam. Her finner du lette til moderate løyper med mye pudder og fersk snø. Et fantastisk åpent landskap med utsikt rett over fjorden gir en helt spesiell skifølelse og legger du denne turen til midten av mai kan du oppleve å kjøre ski i dette helt rå landskapet i midnattssol.

Lyngen er beskrevet av gjester som ”den mest spektakulære kysten jeg noen gang har sett.”

Basic Mountain

15


Reis til Lyngen i midten av mai og stå på ski i midnattssol.

NÅR BØR MAN REISE TIL LYNGEN? Den beste tiden å oppleve lyset i Lyngen på er mellom februar og mars. I disse månedene får man får et helt unikt lys så langt nord, og du har følelsen av å kjøre på ski i en slags permanent soloppgang eller solnedgangs atmosfære. Dette er også den flotteste tiden for å se det arktiske nordlyset på, og solen varmer ikke nok til å smelte snøen. Fra midten av mars til midten av april er været varmere og Lyngen har nå om lag femten timers dagslys.

Når måtte du sist ta båt til skiløypa?

16 Basic Mountain


ALPIN SKIMOTE Funksjon i fokus Varme + design er stikkordene for sesongens fargerike alpinplagg.

Helly Hansen

Norrøna

RØDT & ROSA Skal du synes i fjellheimen, velg varme farger i den rødlige skalaen.

Norrøna

Pajar Alpinbukse fra Kjus. Hansker fra Hestra.

Basic Mountain

17


Helly Hansen

Helly Hansen

Peak Performance

Norrøna

Norrøna

BLÅTONER Nordmenn elsker blått, så velg gjerne skiantrekk i blåtoner. Stilen vil holde seg i årevis. En variant av blått er turkis, og toner mot fiolett.

18 Basic Mountain

Lue og pannebånd fra Kjus


TENK VARME Hette med pelskant beskytter ansiktet mot vind og kulde. Gode skihansker gir godt grep og varmer hendene på kalde vinterdager på fjellet. Er du i områder med sterk kulde, har jakker fra Hay Montecristo høy kvalitet av gåsedun som varmer maksimalt.

Peak Performance

Pajar

Pajar

Varme jakker i gåsedun til dame og herre fra Hay Montecristo.

Varme hansker i skinn fra Hestra.

Basic Mountain

19


20 Basic Mountain


mORTENS Brand AS

Rom 311 I Sjølyst plass 3 I 0278 Oslo I Tlf. 909 18 222 I Mail: morten@mbrand.no Basic Mountain

21


KJUS DAME ER EN HERLIG SAMMENSMELTING AV FUNKSJON OG STIL Er det mulig for skiklær å være funksjonelle og feminine på samme tid? Selvfølgelig, fordi selv i bakken er kvinner fast bestemt på å gjøre et fashion statement. Med sin distinkte stil, eksklusive materialer og eksepsjonelle snitt, understreker Kjus plaggene damenes feminine individualitet.

KJUS HERRE ER KOMPROMISSLØSE SKIKLÆR Premium high-tech skiklær med Kjus 3D-stretch-design for ubegrenset bevegelsesfrihet. Kjus skibekledning er eksepsjonelt lette og kombinerer maksimal komfort med et friskt utseende. Kjus er en ledende aktør av innovasjon og teknologisk produktutvikling av alpin bekledning.

Helly Hansen

22 Basic Mountain


Kjus

PHENIX LANSERER I ÅR EN STØRRE KOLLEKSJON FOR SKIENTUSIASTEN I tillegg til produkter i kategorien alpint, presenteres egen freeridelinje. Materialene, de tekniske løsningene og passformen er utviklet og testet over tid og er nå klare for markedet. Dette er bl.a. produktene Aksel Lund Svindal testet og brukte i filmen Supervention i år. Produktene av det lettpustende Dermizax DX- og Dermizax EV-materialet, beskytter mot både vann og vind. - Vi mener at kun det beste er godt nok, og har sammen med alpinlandslaget utviklet de ultimate produktene for skikjøring, forteller marketing manager Lill Fjeld.

Basic Mountain

23


Pajar

Colmar

Peak Performance

Colmar

Hva er det perfekte ”after ski” antrekk? Stylist Hilde Ottem forklarer.

- Komfortabelt og varmt! De to stikkordene beskriver stilen. Det oppnår du lettest med lag-på-lag, det er virkelig en smart påkledningsmåte. Når du blir varmt på skibaren, er det bare å ta av deg et lag av antrekket.

ullstoff, eller skinnstoff. Gamle strekkbukser er kult, men jeans er ikke aktuelt.

- Passende plagg er en vest i pels, boblestoff, fleece eller ull/filtstoff. Fasongen kan gjerne være innsvinget med belte. Kombiner gjerne med genser. Bruk helst åpen hals, sjalskrage eller knepping, høyhalser blir fort varmt. Har du V-hals, kan du bruke et skjerf i tillegg.

- Hvit skijakke, helst innsvinget, og sort skibukse, er klassisk i sort/hvitt. Vil du kjøre på med mer ekstrem stil, bruk rød leppestift, store solbriller og silkeskjerf rundt håret.

- Det er positivt å kombinere nytt og ”arvet” tøy, det passer inn. En gammel strikkegensere er helt ok mot andre, nyere plagg. - Det skal se ut som man kommer rett fra ski, selv om vært på rommet/hytta og skiftet. - Dropp store, kompakte skibukser og bruk heller en smal skibukse med sigarsnitt, à la strekkbukse, eller knickers. De finnes i fint

24 Basic Mountain

- Ang. farger er ensfarget mest moderne. Vil du skille deg ut, ha en knallfarge som gul strekkbukse, med for eksempel strikkegenser og vest i sort. Det er litt vintage, men likevel nytt og uforventet.

- På hodet velg gjerne gul eller knallrød lue, fargeglede skaper liv. Stor pelslue med klaffer passer også. - Som støvler er Ugg populære og finnes i ulike fasonger, gjerne med pelskant. - Afterski er generelt en lun, koselig og naturlig stil.

Hilde Ottem er foredragsholder og personlig rådgiver, i tillegg til å være stylist og makeupartist.


PELSMOTE FRA MØLLER Pels og skinn skaper varme og elegante plagg, perfekt for nordisk klima!

P

els er mer enn jakker og kåper. Materialet brukes også til tilbehør som luner godt.

- Fra 1997 begynte vi å lage mindre plagg av pels, som skjerf, vester og hodeplagg. Vi utvidet tilbudet utover pelskåper, forklarer Morten Møller, spesialist på skinn og pelsmaterialer. Han har jobbet med pels fra 1978, og reiser rundt i verden for å kjøpe inn direkte. - Auksjonene foregår på sertifiserte auksjonshus i blant annet København, Helsinki, Canada og USA. Skinnene sendes så til garving, farging og produksjon. Våre kolleksjonene skapes i forskjellige land kun i EU-området, forklarer Møller.

Hvordan er interessen for skinn? - Pels er i vinden, og det finnes ikke nok skinn i dag. Dessuten er skinn og pels naturprodukter og naturvennlig, noe mange verdsetter. Hva er mest populært denne sesongen? - Vi ser interesse for mer langhåret og røffere stil på sjal og skjerf. Persianer er ”in” igjen for full fart. Vaskebjørn, ulv, coyote og lammeskinn er ettertraktet, avrunder Morten Møller.

Basic Mountain

25


®

ISLANDSK SLEKT

FOR SIKKERHETS SKYLD

ELEGANT TØFFING

VARM HELT INN I SJELEN

For den som har vært på Island er det umulig å ikke oppdage populariteten til 66 North. Det gir en garanti for velfungerende løsninger, samtidig som man ikke kommer utenom islendingenes motebevissthet. Snæfell Womans Parka dekker knærne og er isolert med Thermolite. Hetten dekker godt, mens pelsen er kunstig og kan tas av. Parkasen er dessuten vannavstøtende. Leveres i to farger.

Grumant Flow Parka fra Helly Hansen er for deg som oppsøker både by og eventyr. Tilsynelatende er det en 3/4-lang jakke som kan dekke dressjakken på grunn av sitt elegante snitt, men som har en annen personlighet ved behov. Med Helly TechProtection og H2Flow er den både varm vindtett, vannavstøtende og pustende. For å gi deg kontroll og komfort er den utstyrt med glidelåser for ventilasjon, dun varmer som kjent.

Det kan være lurt å ha litt å gå på hvis været plutselig snur. Beta AR-jakken fra Arc´teryx oppleves som en lett, ja rent av minimalistisk jakke. Den er lett og kan lett medbringes i en sekk uten å ta stor plass. Men hvis det røyner på er man beskyttet mot både vind og vann av Goretex-stoffet. Den spesielle hetteløsningen er kompatibel med hjelm, mens skuldre og albuer er gjort ekstra kraftig for å takle aktivitet. Vekten er 460 gram og den leveres både i dame- og herremodeller i flere farger.

En varm fleecejakke. Finnes det noe mer allsidig på aktive dager? Haglöfs Sector Hood er om mulig enda et hakk bedre, de lover suveren varme ved hjelp av Polartechmaterialet. Samtidig tåler den aktivt bruk fordi utsatte partier er forsterket med Polartech Power Stretch. Siden den er utstyrt med hette betyr det at Sector Hood gjerne blir med på spenning langt fra peiskroken.

KLASSISK VARME

Opp gjennom tidene har jakketrender avløst hverandre, men noen klassikere består. Fjällrävens dunjakker er utvilsomt en av disse. Her får man maksimal varme og jakkenes form er nærmest udødelig, kort sagt – du kjenner igjen en Expeditionjakke fra Fjällräven. Nøkkelen for utmerket varme er to lag med isolerende dun og en vindstopper som ikke slipper kaldblås inn. Skuldrene har fått et ekstra lag med foring for lenger varighet. Store lommer og røslig vindhette er selvfølgeligheter.

Produktene på disse sidene får du hos www.outnorth.no 26 Basic Mountain


PÅ OPPDRAG

Helly Hansens fremgang fortsetter med flotte modeller for aktive. Mission Jacket er et utmerket eksempel i så måte, Primaloft-foringen sørger for at jakken puster, likevel er den vanntett. H2Flow-systemtet sørger for ekstra god komfort og holder deg tørr, varm eller avkjølt – alt etter forholdene. Som konkurrentene byr Helly Hansen på gjennomtenkte detaljer som gir den ekstra eiergleden og komforten som varer i mange år. Helly Hansen lover at deres Mission Cargo Pant ikke bare er den beste buksen de byr på, men at den også bli din beste turvenn. HellyTech-stoffet sørger for maksimal beskyttelse samtidig som bevegelsesfriheten opprettholdes. Buksebena er utformet og utstyrt med detaljer som holder fukt ute, samtidig som fukt slippes ut etter hvert som man blir varm. Buksen er tilpasset jakken med samme navn, skal vi si de utgjør en match in heaven?

ALENE, ELLER SAMMEN MED NOE MER?

Bergans Myrull Lady Jacket er produsert i selskapets eget stoff Technowool. Det består av en blanding mellom ull og syntet som gir en mellomtykk kvalitet. Dermed får jakken en funksjonell tilnærming, den kan enten brukes når det er behov for litt mer enn en skjorte, eller som plagg under en vinterjakke. Hetten er fast, og Myrull leveres i tre ulike farger.

HELNORSK VARME

Liten tvil om at norske Norröna vet hvordan man kler seg best mulig. Røldal-serien består av både jakker og bukser som gir optimal beskyttelse. De er isolert med to lag Goretex samt et lag med Primaloft-foring. Dermed er man beskyttet mot vind, fukt og kulde. Plaggene har en rekke ekstra praktiske detaljer som gir den krevende brukeren full uttelling.

Basic Mountain

27


SKINNET BEDRAR

North Face er kjent for gjennomtenkte løsninger og kvalitet i trendriktige former og farger. Det gjelder også Kichatna-serien som er for menn og kvinner. Jakkene er såpass lange at de har et langt overlapp med buksen som strekker seg opp mot brystet. Det gir ekstra varme over kroppens midtre, noe mange verdsetter. North Face bruker både Goretex og Flashdry for å oppnå optimalt resultat. Det mangler ikke på gjennomtenkte finesser, et eksempel er gripesoner på jakkene som hindrer sekken å flytte seg i bevegelse.

NESTEN SKUDDSIKKER

Er du en eventyrer som sliter ut klærne raskere enn andre? Da har vi i hvert fall et tips på en utendørsjakke som vil utfordre deg. Klättermusen Mithril Kevlar Jacket Unisex ble unnfanget etter at selskapets designere oppdaget motorsykkeljakker med beskyttende kevlar. Disse var skapt for å gi ekstra beskyttelse ved uhell. Dermed startet jakten på det samme stoffet som også brukes i skuddsikre vester. Klättermusen vil produsere et lite antall og man må regne med venteliste hos forhandleren.

FRITATT FOR KLØE TETT INNPÅ

Du blir ikke varmere enn det du sørger for selv. En god start i så måte er leggings fra Mons Royale som er produsert av 100% Merino-ull. Som bildet viser strekker de seg godt over midjen, det sikrer komfort for lange og aktive dager. Leveres enten i viste fargekombinasjon eller helt sort.

Hvordan være både presentabel helt innerst og samtidig varm og komfortabel? Mons Royale Boyleg Brief er utformet med tanke på at man kanskje bor på hytte med andre mennesker eller deler hotellrom. Trolig vil andre bli minst like fascinert over Merinoullet som gir en overflate som minner om silke, uten at det klør. Men det er mest trolig at du vil sette pris på den luksuriøse følelsen som Boyleg Brief gir.

Produktene på disse sidene får du hos www.outnorth.no 28 Basic Mountain


PÅ DEN SIKRE SIDEN

Til en viss grad kan man ta forhåndsregler for å unngå å bli tatt av snøskred, men noen garanti får man aldri. Med Pulse Barryvox Package i sekken er det lett å utløse en peilesender som gir letemannskapene en mye bedre mulighet for å finne forulykkede. Alternativt kan man ta del i letingen etter andre med den sammenleggbare søkepinnen og spaden som er konstruert for å veie minst mulig.

MULTITALENT

Hvis man søker et par bekvemme støvler til ulik bruk, bør Haleakala fra Olukai være verdt en nærmere kikk. Det ekstra myke skinnet som smyger seg på foten er kledd med ull på innsiden. De er ment å være lette å ta på seg ved den solide hanken på baksiden. Sålen har et godt mønstersom gir grep på alle underlag. Leveres i damestørrelser.

PÅ GODFOT

Scarpa Nomos er en damemodell for ivrige turgåere. ”Vandrerskoen” har en ekstra gripevillig såle som skaper den lille ekstra tryggheten under krevende forhold. Nå skal det sies at utformingen i høyeste grad tillater urbant bruk også. Uansett har Scarpa sørget for maksimal komfort med foring av lammeskinn, mens de halvhøye skaftene beskytter anklene mot slag og støt.

VELDIG KEEN

Det er ikke til å stikke under en stol, lange dager utendørs blir veldig mye bedre om man er tørr og varm på bena. Wilma Lace er en damemodell fra Keen som burde levere i forhold til dette. Sålen er vanntett, og sørger man for å impregnere skinnet fra tid til annen er nok det lurt. Snøringen er gjort ekstra lettvint med tanke på å kunne beholde varmende hansker på. Keens egen foring sørger for varme.

Produktene på disse sidene får du hos www.outnorth.no Basic Mountain

29


FULL LASTEKAPASITET

Harde kofferter har sine praktiske sider, men ikke alltid. En romslig bag er ofte mer anvendelig. Spesielt hvis den er produsert av noen som vet hvordan en bag skal lages for å være praktisk. Amerikanske Eagle Creek er definitivt innenfor i så måte, her med sin ORV Trunk 36 som rommer hele 143 liter. Det sier seg selv at da kan den være så tung at hjul er en selvfølge, likeså solide håndtak til å håndtere den. Eagle Creek er så skråsikker på kvaliteten i baggen at den har ”No Matter What”-garanti.

SNOBBETE MULTIVERKTØY

Vi har ofte fått beskjed om at ”verktøy skal ikke ligge fremme”, noe som betyr at den velbrukte Leatherman-kniven skal ryddes vekk. Så vi prøvde samme utfordringen med den mer påkostede Charge TTi. Dette er en variant som kan skilte med lekre titanhåndtak og en formfaktor som kan oppleves som kunst. Dermed fikk kniven plutselig lov til å ligge fremme. ”Pyntekniven” har likevel en drøss solide funksjoner, her finner du alt fra kraftige skjæreverktøy til bukåpner for jakt.

ANGSTDEMPER

Snøskred er slett ingen spøk. Hvis man likevel velger å oppsøke områder som er rasfarlige, byr moderne teknologi på en livredder som kan være grei å ha. Ved å hekte på seg North Face Patrol 24 ABS med utformingen som en vanlig ryggsekk, vil to airbagputer på totalt 170 liter blåses opp hvis uhellet inntreffer. Det er din forsikring mot å bli klemt flat. Tanken er at luftputene skal holde deg mest mulig oppå skred, altså for å unngå å bli begravet. Putene som blåses opp på tre sekunder er såpass små at det er plass til å få med seg gjenstander i sekken.

MAKSIMAL BESKYTTELSE

Øynene trenger ikke utsettes for mer stråling enn nødvendig. Det har Oakley adressert grundig med Radar Pitch og søskenmodellene. Det er lett å se hensikten på brillens form. Glassene strekker seg ekstra langt på sidene, dermed blir lysinnslippet minimalt. Glassene er produsert ved hjelp av teknologier som gir topp utsyn uten forstyrrende elementer, mens skadelig stråling filtreres vekk. Som vanlig sørger Oakley for en drøss finesser for økt brukeropplevelse, alt fra utforming som gir økt luftstrøm for kjøling via utbyttbare glass til en spesiell pute som gir komfort for nesa ved langvarig bruk.

FORBEDRET HELT

Det er ikke uten grunn at actionkameraene fra GoPro er blitt populære. Bra bildekvalitet, stor fleksibilitet og en drøss ekstrautstyr er blant plussfaktorene. Nå tar Hero3+ over tronen som toppmodellen, det er blitt 20 prosent mindre og lettere enn forgjengeren. Optikken er bedre og flere opptaksmodus gjør bilder og film enda bedre, men best av alt er kanskje batterikapasiteten som er økt med 25 prosent. Med det vanntette huset er det egentlig fantasien som setter begrensninger.

HOLDER ET ØYE MED DEG

Suunto Ambit2 S kan se ut som en hvit moteklokke. Men det er mye mer under overflaten på den forkledde treningsklokken. Det stopper ikke med trening, den kan også navigere, har kompass og høydemåler, logging, analyse og mulighet for å benytte tusenvis av apper. Det er nesten best å oppsøke en forhandler og sjekke selv. Fåes i flere farger.

Produktene på disse sidene får du hos www.outnorth.no 30 Basic Mountain


www.outnorth.no

Basic Mountain

31


NORWAY CALLING

!

– på direkten med Stein Eriksen

Snøstorm, uvær og dårlige telefonforbindelser. Det kan være utfordrende å jakte på stjerner. Det gjelder å ikke gi opp.

– Hallo, is it Stein Eriksen? – Ja, det er meg! – Så du kan fortsatt snakke norsk? – Det går helt bra!

J

eg er endelig på telefon med skilegenden Stein Eriksen. Han er på sitt bosted i Montana, og er i strålende humør.

Er ski og fjell selve ungdomskilden for deg? - Ja, jeg har levd i et miljø som bare har vært til inspirasjon for et sunt og godt liv. Den spesielle følelsen av å stå på toppen av fjellet og konkurrere med verden, kan jeg ikke beskrive. Det var den ultimate tilfredsstillelse for meg og svar på alle mine drømmer. Jeg har heller aldri hatt noen skader. Så heldig jeg har vært i livet, forteller en både entusiastisk og ydmyk Stein Eriksen.

Det går helt fint for vi har den beste løypepreparering som finnes. Og humøret er på topp, og familien min har det bra. Så hvis alle hadde vært like heldige som meg, hadde verden vært et bra sted. Det å kunne gjøre hva jeg vil, og være i form både fysisk og mentalt er jeg så takknemlig for. Jeg kan ikke ha det bedre.

Han fortsetter: - Tenk da jeg kom til USA, gikk en halv million amerikanere på ski. Nå er det oppe i 18 millioner skifrelste. Tanken på at jeg kan ha bidratt til at flere har skiglede, gir lykke. Jeg var nemlig opptatt av å få unge jenter og gutter opp i fjellene.

Hvilke ski kjører du? - Når jeg blir spurt om å prøvekjøre ski, har jeg overlatt det til en annen – det fungerer helt fint slik. Selv har jeg 10 forskjellige ski jeg er fornøyd med, men jeg fremhever ikke merkenavn, jeg er jo fortsatt ”in the spotlight”. Når det gjelder skiklær er det riktignok kun Bogner jeg bruker. Jeg har vært representant for Willy Bogner og solgt varene. Willy var en spesiell venn av familien. Vi hadde et godt samhold så jeg holder meg til de kolleksjonene.

Kjører du fortsatt på ski? - Jada, men jeg unngår løyper med mye dumper, jeg liker best mer åpent terreng nå. Jeg holder meg på de bakkene som er minst utfordrende. Jeg er jo smart nok å vite at jeg ikke er 18 år lenger.

Hva kan du fortelle om Stein Eriksen Lodge, som er et så berømt, luksuriøst fjellparadis i Deer Valley? - Jeg har vært med der helt fra begynnelsen. Jeg fikk velge tomt på den betingelsen at vi skulle starte med bygging innen et år.

32 Basic Mountain


Jeg fant partnere som ville være med på prosjektet, og i løpet av året hadde vi begynt å grave. Vi fikk ordnet det vi skulle med bankene, så prosjektet gikk fint. Lodgen ligner en norsk hytte. Jeg hadde vært på ulike steder i Norge og studert byggemåten som får hytter til å passe med terrenget rundt. Det var nettopp slik jeg ville ha det her. Så lodgen ligger harmonisk i forhold til naturen, er bygget med flott stenarbeide og store stokker, har en ordentlig atmosfære og god utsikt. Alle som kommer hit ser umiddelbart at dette er noe helt spesielt. Gjestene kan kjøre opp til lodgen, gå på ski hele dagen via 23 heiser, og avslutte rett ved hoveddøren. Man kan alltid ende opp ved døren til Stein Eriksen Lodge.

Jeg har hørt at stedet har fått heder og utmerkelse? - Stein Eriksen Lodge er kåret til en av de seks beste Mountain Lodges i USA, og ”Utah’s Only Forbes Five-Star Hotel & Spa Deer Valley Resort”. Dette er jo et stort kompliment, og ganske tilfredsstillende for en liten gutt fra Holmenkollen! Tenk at jeg fikk komme til USA og oppnå en slik publisitet! Kjenner gjestene til din berømmelse? - La meg si det slik – på lodgen har vi et skap med medaljer, premier og sølvpokaler – slik kan de som vil ta en titt. Jeg synes det er en diskret måte å vise historien på. Besøker du fortsatt hjemlandet? - Ja, jeg elsker Norge, og var der sist for ca 2 år siden. Ellers har jeg litt norsk akevitt i fryseskapet som jeg smaker på innimellom. Stein ler godt når han forteller om sin norske akevitt med is rundt flasken, og avrunder med å si at han står på farten fra Montana til Deer Valley. En ny sesong venter!

Basic Mountain

33


BOGNER Ild+Is er det passende navnet pü Bogners skimotekolleksjon. Her finnes fantastiske plagg med flott design i høy kvalitet, for alle som verdsetter stil i skiløypene! La deg inspirere.


Norske forhandlere: Juls Sportshop, Trysil | Geilop Sport, Geilo | Slemdal Sport og Fritid, Oslo | Outdoor Bergen, Bergen | Gamletorvet Sport, Gjøvik Kontakt: +45 31367400 | www.bogner.com


HAUTE ROUTE

– TØFFESTE VEIEN MELLOM CHAMONIX OG ZERMATT Alle høydemeter vi kjører ned skal vi altså gå opp først…

36 Basic Mountain


Når du pakker ryggsekken, glem ikke at du skal bære den og lunsjpakken under hele turen. Turen har flere alternative ruter og valget av rute bestemmes av guiden. Rutevalget blir fastsatt på bakgrunn av vær, rådende snøforhold og deltagernes fysiske kapasitet.

F

For deg som ikke alltid velger korteste vei mellom to punkter men heller den mest spennende, er ”Høye veien” mellom Chamonix og Zermatt et must. Den verdenskjente ’skiløypa’ går ofte over 3 000 meters høyde, er 14 mil lang og tar seks dager. Det er en fysisk tøff uke, men en unik tur for enhver skikjører som vil ha den ultimate toppturen. Dessuten får du ekstreme naturopplevelser og kan stå på ski i miljøer som de fleste bare har sett fra flyvinduet.

REISEN Utreisen fra Skandinavia er på lørdag, man lander på flyplassen i Genève, og fortsetter videre med buss til Chamonix. Gruppene er små, på 5-8 personer, og man bor og spiser på varme og hyggelige fjellstasjoner langs ruten. Turen er væravhengig og bestemmes av UIAGM-fjellguiden som er med.

SKIKJØRINGEN Utgangspunktet for turen er toppstasjonen på Grand Montets. Derfra fortsetter man for egen maskin. Du krysser breer og passerer gjennom selve hjertet av Alpene, opplever topper som Rosa Blanche og Pigne d’Arolla. Landskapet er i konstant forandring med utsikt over Mont Blanc, Matterhorn, Grand Combin og Monte Rosa. Til tider vil terrenget være relativt bratt og inneholde partier med enklere klatring og rappelleringer. Det sier seg selv at skikjøringen er teknisk og fysisk krevende, og skikjøring i syv til ni timer med full oppakning er beintøft. Belønningen er at naturen på denne turen er bedøvende vakkert og omgivelsene spektakulære.

For mer info om denne rå turen, se på www.langley.eu

Basic Mountain

37


Vakker men tøff – dette er turen for deg som er i knallform.

Første gang denne unike fjellturen ble gjort på ski var helt tilbake I 1911. Tidligere ble turen kun gjort til fots men er nå like populær både sommer og vinter. Sannsynligheten for at du sovner med et stort smil om kvelden er 100%.

38 Basic Mountain


LYNGEN LODGE BRINGING YOUR PERSONAL ARCTIC ADVENTURE TO LIFE THROUGH PASSION

Hosted Experience | Professional Guides | Luxury accommodation | World-class cuisine

Tlf: 47 62 78 53 | info@lyngenlodge.com | lyngenlodge.com Basic Mountain

39


BOGNER

– et verdenskjent merke innen sportsmote –

Klær, ski, støvler og duft. Bogner navnet brer om seg!

B

OGNER produktene, som i begynnelsen ble laget i en bakgård midt i München by, har i svært mange år vært ledende når det gjelder sportsklær. BOGNER kombinerer utseende, funksjonalitet og mote på en måte som ivaretar høyeste standard.

Mye av suksesshistorien kan tilskrives Willy Bogner jr., som både gjennom sin olympiske karriere og sin anerkjennelse som filmprodusent, har vært godt synlig i media. Selskapet ble grunnlagt i 1932 av Willys foreldre, Willy og Maria Bogner. I dag ledes selskapet av Willy jr. sammen med Sonia Bogner.

BOGNER LEDER AN INNEN SPORTSMOTE Hvert år lanserer BOGNERs design studios over 3000 nye modeller. Innen sportsklær, har BOGNER flere produktlinjer: BOGNER Sport, BOGNER dame og BOGNER herre som omfatter både fritids- og urban mote. Sonia Bogner designer kolleksjonen, en elegant mote for verdensvante kvinner, samt kolleksjoner for Golf, Tennis og After-Sport mote.

40 Basic Mountain

I tillegg finnes BOGNER Fire + Ice, inspirert av den urbane kvinne og mann, samt BOGNER Kids som er en kolleksjon for barn mellom 4 og 14 år. Det lages også lisens på skinnprodukter, sko, jeans, ski, herreskjorter, kosmetikk og parfyme. Selskapet er veldig nøye med å velge lisenspartnere som ivaretar og viderefører det unike BOGNER særpreget.


WILLY BOGNER TYSK TOPP SKILØPER, ENTREPRENØR, FILMREGISSØR OG PRODUSENT Willy Bogner ble født i München 23. januar 1942. Hans far, Willy Bogner Senior (1909-1977) ble en legende i Tyskland for sin innsats som toppatlet (11 ganger tysk mester, 3. plass i Verdensmesterskapet 1935, OL deltaker 1936 og en suksessrik produsent av sportsmote fra 1935. Willy Bogner jr. gikk inn i familiebedriften etter farens bortgang. I tillegg til sin suksess som moteskaper har Willy Bogner satt spor etter seg som film-maker. Han ansees som en av de beste skifilmprodusenter i verden. Han filmet halsbrekkende scener i fire James Bond filmer: ”On Her Majesty´s Secret Service” (1968), ”The Spy Who Loved Me” (1976), ”For Your Eyes Only” (1981) og ”A view to Kill” (1985). Hans egen sport- og naturfilm ”Fire and Ice” (1986) ble ansett som den beste sportsfilm som noen gang var laget. I 1990 filmet han ”Fire, Ice and Dynamite” med Roger Moore i hovedrollen. Som første tysker våget Willy Bogner å presentere sin film ”Ski to the Max” i det gigantiske Imax-formatet. Det siste filmprosjektet hans var actionscenene i den suksessrike filmen som var sterkt medvirkede til at russerne vant OLsøknaden for Sochi i 2014.

WILLY BOGNER HAR BLA MOTTATT FØLGENDE PRISER: Bambi (1985), Bavarian Film Award (1987), Fashion Award of the city of München (1994), Federal Cross of Merit on Ribbon (1996), Brand of the Century (2007), Woodrow Wilson Award (2008), Bavarian Order of Merit (2008), Ispo Award (2012), Bavarian Family Business Award (2012), Grand Master of Sport Screen (2013), Golden Sport Pyramid (2013).

Basic Mountain

41


Elegance is an attitude Aksel Lund Svindal

42 Basic Mountain

HydroConquest


HELI- OG CATSKIING

MED LANGLEY Den råeste kjøringen og de største naturopplevelsene.

Basic Mountain

43


44 Basic Mountain


L

angley tilbyr turer med navnet ’Ski around.’ Dette er pakker hvor du får 10 dager skikjøring til flere utrolig bra skisteder på ganske små og halvt hemmelige skisteder som ikke er direkte overbefolkede, men som er godt kjent for å ha rå forhold for kjøring i løssnø og skog.

Dette er dermed turen for deg som vil ha den beste skikjøringen og ikke har noe imot å bevege deg til flere forskjellige steder for en optimal skiopplevelse.

SKI AROUND CANADA Denne fantastiske reisen begynner med fly til Calgary via London eller Frankfurt. Et godt gjennomarbeidet program tar deg først til løssnø paradiset Fernie, som ligger sydøst i British Columbia og i hjertet av de canadiske ’rockies’. Her blir dere i to dager og dette er faktisk ett av de skistedene i Nord Amerika som får mest snø, gjennomsnittlig 9 meter pr. sesong. Her finnes det også gode muligheter til å være med på Cat-Skiing. Turen fortsetter så videre med bil på kveldstid til Red Mountain med heftig skogkjøring i verdensklasse, før det bærer videre til den litt spesielle byen Nelson med en rekke barer og caféer. Og skikjøringen er kanskje vel så spesiell som byen - her kjører du nemlig i Whitewater, et mekka for deg som liker skogskjøring og pudder. Skiområdet har bare to heiser og ligger midt i ”nowhere”, hvilket betyr at dere har snøen helt for dere selv. Etter Nelson er det bare å pakke sekkene igjen og komme seg videre til Revelstoke - en gammel gruveby med om lag 7500 innbyggere i sør-østlige British Columbia. Tidligere var denne byen mest kjent for sine hoppbakker, og i de senere årene for sin fantastiske heliskiing med helikopterturer bestående av små grupper og lite ’down’ dager. Nå tilbyr også Revelstoke et skiområde med over 1700 meters fallhøyde.

Basic Mountain

45


Etter to dager i Revelstroke ender ’ski around’ turen tilslutt opp i Golden, og dere får kjøre ski i Kicking Horse som tar mål av seg til å bli et av Canadas største skisentre om få år. Herfra går turen tilbake til Calgary for hjemreise. Sjansen for å finne pudder er ekstremt store på denne turen, hvor dere forflytter dere til flere destinasjoner på jakt er den canadiske løssnøen eller ’the Champagne powder ’ som den blir kalt. Skogkjøringen er av de beste i denne delen av Canada, og det er store muligheter for Heliskiing og Catskiing.

HELI OG CAT Turer med Heli eller Cat skiing er for deg som vil ha litt ekstra. Det vil si - Mye Ekstra! Dette er reisene for deg som er lei av skidestinasjoner hvor du bare kjører opp og ned i heisen og en og annen tur utenfor løypene. De fleste av disse turene er da også for deg som har kjørt mye på ski, som har bred erfaring i off-piste eller er vant med å gå på toppturer.

46 Basic Mountain


SUREFOOT har drevet med spesialbygging av alpinstøvler i over 30 år og har over 25 butikker i USA og Europa. Som verdens største produsent av custom alpinstøvler er vårt hovedfokus komfort og skiglede. Vi kan både lage nye alpinstøvler til deg eller modifisere de du allerede har.

ALPINSTØVLER | SPESIALSÅLER | LANGRENNSKO | TOPPTURSTØVLER Surefoot Oslo, Kareenslyst alle 14, tlf 22 44 21 12, www.surefoot.no

Basic Mountain

47


KORTE REISEFAKTA 8 skidager. Start i Fernie, 2 netter, og videre til Rossland/ Red Mountain, 2 netter. Neste stopp er Nelson/Whitewater, 1 natt, og deretter 2 netter i Revelstoke. Derfra reiser vi videre til Golden/Kicking Horse, 2 netter, og s책 direkte til Calgary for hjemreise.

48 Basic Mountain


CHAMONIX – dette er originalen Fjellguide er nødvendig og inngår i prisen under ukens 6 skidager. - Gruppestørrelsen varierer fra 5-6 personer per guide.

Men det er områdene rundt som er spektakulære!

C

hamonix har stått på nordmenns liste over populære skidestinasjoner i flere tiår, men det er områdene rundt byen som virkelig er flotte. For i hvilke andre destinasjoner har du tilgang til løyper i tre land på en og samme tur?

SKI KJØRINGEN De vakre fjellene rundt Chamonix består av omfattende terreng og dyp snø. Toula-breen i italienske Courmayeur er kjent for sine bratte, lange og brede nedkjøringer. I Champex i Sveits finner vi Alpenes beste skogsskikjøring og Ovronnaz, som også ligger i Sveits, byr på både store, fine løssnøflater og har sykt bra skogsskikjøring. Du kan kjøre i Zinal, Verbier, Super St. Bernard, Grimentz. Corma, Pila, La Thuile, Flaine, Les Contamines eller Megève. Men poenget med ’Ski around’ reisene til Langley er at man kjører på ski der været, snøen og off-pisten er best. Du reiser altså ned, og ser så hvor du ender opp med å kjøre. Om det ikke har snødd på en stund, går man kanskje en topptur. Alt er lagt opp for at uken skal inneholde så bra skikjøring som mulig.

BOSTED Chamonix er en by som lever året rundt, og sjarmerende Hotel Gustavia holder derfor åpent året rundt. Den storslåtte bygningen med en stolt historie, ligger rett på andre siden av jernbanestasjonen. Her møtes mange nasjonaliteter både sommer og vinter, gjerne på det legendariske after-ski stedet Chabre Neuf. Hotellet er enkelt, komfortabelt, rent og trivelig.

Basic Mountain

49


VAL THORENS

– Når høyde er det som virkelig betyr noe –

Mellom pudder og perfekt preparerte bakker, tilbyr det enorme skiområdet alle slags snøaktiviteter, til alle slags personer.

V

al Thorens ble bygget for det formålet å bli ’det perfekte skiområdet’ - og det kan man merke den dag i dag. Byen ligger på 2300 meter og er nok så nærme en ski-in, ski-out by som du kan komme.

ANLEGGET Heisenes dalstasjon ligger midt i bebyggelsen og hotellene ligger der bakkene slutter. Det finnes knapt biler, og med gåavstand til det meste, er dette en fantastisk skidestinasjon når høyde og god variasjon i bakkene er det viktigste. Anlegget er en del av den berømte ’Three Valleys’ skiområdet, som er et av de største i verden. Men mye av den beste skjøringen finner du faktisk i Val Thorens dalen. Val Thorens er Europas høyst beliggende skisted hvor mulighetene ligger til rette for en lang skisesong, og siden alt ligger så høyt opp i fjellene er selv de nederste løypene gode.

SKIKJØRINGEN Val Thorens har over 300 bakker, terrengpark og barneområde. Byen omgis av seks isbreer og sju topper på over 3000 meter, og man kjøre ski på samtlige topper. Området har totalt 140 km med løyper som alle ligger over 2000 m og som betjenes av 32 heiser. På grunn av sin høyde, sies Val Thorens området også å ha noe av den beste snøen i Europa.

50 Basic Mountain


Val Thorens og de tre dalene er verdens største sammenhengende skiområde.

Alt på ett sted og snø garanti fra midten av november til begynnelsen av mai.

Men til tross for sitt enorme areal er det ikke mye heiskø. Veldig god skilting, smarte transportveier og et effektivt heissystem gjør skikjøringen i Val Thorens veldig behagelig.

BOSTED Legendariske Tango hotell som ble godt kjent på midten av 80-tallet er nyrenovert, men har fortsatt den samme herlige, lokale stemningen vi kjenner fra før. Her bor du på et rustikt hotell med moderne stil, i en bygning som bærer på masse historie og tradisjon, og som ligger i kort avstand til skiheisen. Stemningen er høy, varm og trivelig og den sentrale beliggenheten gjør at du er kun 5 minutter fra det meste.

Fra La Cime Caron, som ligger på 3200 meter har du panoramautsikt til mer enn 1000 topper i det franske, sveitsiske og italienske alpene.

Basic Mountain

51


Skisesongen 2013/14.

Frankrike, Ă˜sterrike, Italia, Canada, Iran

langley.no | 22 60 99 59 52 Basic Mountain


GO BIG OR GO HOME.

Basic Mountain

53


NÅR DET LILLE EKSTRA FRISTER Mange har hverdager preget av høyt tempo, og da er det fort gjort å glemme seg selv. Det trenger ikke være store karamellen man trenger for å løfte hodet og se fremover. Her er noen fristende forslag av ulik nyttighetsgrad som kan gi piffen tilbake.

ROBUST OG INTELLIGENT TURKOMPIS

Garmin har en interessant familie med fritidsklokker til ulike formål. Du vil bli forbauset over allsidigheten og finessene. Nyeste skuddet på stammen er Tactix, og ut av navnet kan man tyde at det er ment for tøffere formål. Uret har funksjoner som støtter marinesoldater som enten ankommer i fallskjerm eller via dypet. Derfor er det røffere enn søskenmodellene. Utover det vil Tactix fungere utmerket til trening, jakt, friluftsliv og daglig bruk. Satt på spissen er det brukerens begrensninger som setter grenser, uret kan til og med fungere som fjernkontroll til Garmins VIRB-actionkameraer. Med Trackback-funksjonen kan Tactix ta deg tilbake den samme ruten om du går deg vill, sommer som vinter. Praktisk, ikke sant?

LETTPLASSERT VELLYD

Det kan nesten virke som danske Libratone har tenkt å gå landsmennene i Bang & Olufsen i næringen. Nå lanserer de en utspekulert designhøyttaler for feste på vegg eller montering på føtter. Libratone Loop spiller trådløst fra ulike kilder, og det er lagt vekt på ekstra god lydkvalitet. Den plasseringsvennlige formen avhjelpes ytterligere ved at den er trukket i smakfull, italiensk ull. Trolig vil de fleste finne et alternativ som passer blant de åtte stofffargene som kan leveres. Prisen er 3999 kroner og tilgjengeligheten er god gjennom ulike forhandlere.

VANNTETT KVALITETSFOTOGRAFERING

Nikon har nå lansert verdens første systemkamera som er vanntett. Nye 1 AW1 lar deg bytte optikk etter behov og motiv. Dermed får du en mye bedre fleksibilitet og økt bildekvalitet enn man finner i værbestandige kompaktkameraer. CMOS-brikken på 14,2 megapiksler gir høyoppløste bilder og HD-video som kan overføres med Wi-Fi. Det er dessuten lyssterkt med et ISO-område på 160-6400. Nikon har på toppen av det hele sørget for at kameraet er frostsikkert og støtsikkert, en finesse som styrkes ytterligere med viste silikonbeskyttelsen. Pris: Cirka 6.790 kroner med 11-27,5 mm.

54 Basic Mountain

SKREDDERSYDD LYD

Den som søker både topp lyd i øreproppene og individuelle løsninger, vil trolig finne freden hos Heir Audio. Selskapet tilbyr ulike modeller med varierende pris og lydkvalitet. Det skal sies at ingen av modellene er billige fordi selskapet ønsker å levere gode lydopplevelser. Men det stopper ikke der, ørepropper er ”personlig lydutstyr” og det har Heir tatt på alvor. Ved siden av det oppsiktsvekkende standardsortimentet, er de i stand til å tilby skreddersydde løsninger slik kunden ønsker. Dermed er det mulig å lageørepropper av den fine steinen du fant på stranden i Hawai – fantasien setter grenser vil vi tro. Pris: Fra et par tusen kroner og oppover. Bestilles på nett.


BENTLEY PÅ SOVEROMMET

Interiørene for de ulike Bentley luksusbilene er ikke formgitt av noviser eller sydd av amatører, her sitter det fagfolk ved tegnebordene og symaskinene. Disse proffene arbeider med få begrensninger, de er vant til suverent skinn og treverk i beste kvalitet. Nå har de fått utfolde seg på en ny arena. Bentley har presentert en møbelkolleksjon for kontorer, hoteller og hjem. Selvfølgelig finnes

det visse trekk fra bilene, men det er dempet og man må egentlig være kjenner for å koble verdenene sammen. Den viste sengen ”Canterbury” kan leveres i farger og materialer etter kundenes ønske. Det samme gjelder bordet ”Madeley” og stolen ”Kendal”.

SAMLINGSPUNKTET PEISKOS I STORFORMAT

En runde hos ulike peisforhandlere resulterer lett med følelsen av å ha ”sett det før”. Hvorfor ikke tenke litt utenfor rammen og kikke på franske Focus. Merket er vel ikke helt ukjent for enkelte på grunn av modellen ”Gyrofocus” som ser ut som en flyvende tallerken. Uansett, Dominique Imbert har formgitt spesiell peiser og tilbehør ved å banke, smi og sveise stål siden 1967. Den som søker utradisjonelle løsninger bør absolutt ta en kikk, vi mistenker at Imbert også vil lage unike løsninger på forespørsel. Den viste tosidige modellen går under navnet ”Pictofocus” og leveres i flere størrelser. Hvis du lurer på prisen har du ikke råd.

UTVIDER OVERLEVELSESBEGREPET

Det bobler i kreativiteten hos de som skaper såkalte ”Swiss Army”-kniver. Expedition Kit fra Victorinox er et supert eksempel på ”nye tider” hvor elektronikk også gjør seg gjeldende. Likevel, overlevelsessettet koster ikke mer enn 439 kroner og det mangler ikke på funksjoner som faktisk gir mening i ulike situasjoner. Kompass, høydemåler, termometer, klokke med alarm, lommelykt, forstørrelsesglass og så videre. I tillegg til verktøy man forventer å finne, er den også i stand til å sage i metall. Det finnes sågar en tannpirker for den ekspedisjonslystne!

Enten man er hjemme eller i feriehuset lokker det med omgivelser uten ledning- eller kabelkrøll. Geneva har fornyet modellene sine, og den største modellen XXL er blitt enda bedre enn før. Fronten kan vippes ned, og på høyre sider det plass til dekoder, DVD, spillkonsoller eller lagring av ymse. På venstre side skjuler ”lydseksjonen” seg. Hele syv høyttalere inkludert en 8-tommers subwoofer sørger for realistisk lydtrykk fra TV som gjerne kan stå plassert på enheten, eller fra andre enheter som er tilkoblet. Det er fritt frem for å streame ved hjelp av Airplay og bluetooth, eller lytte til FM/DAB. Tilkoblinger som HDMI/digital inn/ut er en selvfølge. Vekten på 50 kilo støtter opp under den ypperlige finishen, XXL leveres i tre farger.

LUKSUSTRONE

Det er mulig å se en begynnende trend hvor japanske toaletter med rengjøringsfunksjon inntar vesten. Amerikanske Kohler har skapt modellen ”Numi” som er tilpasset den kresne brukeren. Motorisert lokk og sete et er minimum av hva man kan forvente, deretter renner det på med finesser. Oppvarmet sete, fotvarme fra en vifte i sokkelen, rengjøring – det vil si en velutviklet bidetfunksjon, varmlufttørking, luktfjerning med kullfilter og ikke minst ulike lysprogram som gjør nattlige besøk mer komfortable. Hvis besøket er av langvarig art kan musikkfunksjonen få tiden på glid. For eksempel med FM-radio og streaming via bluetooth. Amerikanerne slipper unna med cirka 40.000 kroner før rørleggeren skal ha sin del av kaken.

Basic Mountain

55


SUPER-LAMBORGHINI FOR FJELLET KOMPROMISSLØST KOMPAKT

Lei av store kameraer men vil ha best mulig bildekvalitet? Det er ikke lenger fullstendig drømmetenkning å oppnå det. Sonys Cyber-Shot DSCRX1 er et kompaktkamera med 35 millimeters fullformat bildebrikke. Med en oppløsning på 24,3 megapiksler i snerten innpakking begynner det virkelig å svinge for kompaktkameraet, det syns på prisen... Vekten på 482 gram med batteri gjør at man faktisk vil ta det med seg også. Det er all grunn til å forvente at bildekvaliteten også holder mål med HD-video. Ut fra bruksområde leveres står omfattende ekstrautstyr til rådighet.

Omsider er det bekreftet, Lamborghini gjør alvor av sitt SUV-konsept Urus. Selskapet vil bygge bilen med tanke på lansering nærmere 2017. Det er noen år frem i tid, og det betyr at de ikke kan tillate en mindre utspekulert form på etterfølgeren til legendariske LM002. Det kan bli spennende å se hvordan dette utarter, fordi flere luksusprodusenter har SUV-planer. Blant disse er Bentley og Jaguar, men i forhold til Lamborghini spiller disse mer på luksus. Det kan nok være en tanke å like fart og spenning hvis Urus frister, under panseret blir det høyst sannsynlig mulig å tirre minst 600 hestekrefter. Ta for øvrig navnet med en klype salt, det kan du gjøre med prisantydningen på cirka 4 millioner kroner også.

INGEN BINDINGSANGST

PRESISJONSVEKTØY

Lyst til å koste på deg litt ekstra gode freerideski? Da ville vi kikket litt på Stöckli Stormrider 107. Dette er en modell for de som søker en lettkjørt og reaksjonskvikk ski for ulike forhold. Den fås i tre ulike lengder, 174, 183 og 192 centimeter. Vekten er 4,1 kilo for det mellomlange paret.

TA INNER´N

De nye “innertøflene” X3 er egendesignet av Surefoots crew, 30 av verdens beste bootfittere med et mål - overlegen komfort. Disse kan puttes i alle typer skall, nye eller brukte. Uansett vil det gi en kjøreglede uten sidestykke. Leveres i to bredder. Surefoot har tatt fram nytt skum som får tidligere foamstøvler til å virke som mursteiner, hevder de ubeskjedent. De kaller dette en revolusjon i all beskjedenhet, og truer derfor med 100 prosent fornøydgaranti.

56 Basic Mountain

Det hjelper ikke med superski hvis ikke bindingene holder mål. Med Marker Duke som tjorer deg fast til skiene er mye gjort. Det er en superbiding for frikjøring, og det skader ikke om du har litt erfaring fra før. Enten du skal opp eller ned fra høyden, Duke er med på notene. Siden den er en randobinding byr den på gåfunksjon. Passer for slalomstøvler med alpinsåle og randosko med touringsåle.

DASHBORD FOR FARTSFANTOMER

Oakley tar den trauste skibrillen inn i fremtiden med Airwave 1.5. Det er ikke alt for mange ytre kjennetegn på at dette er en brille utenom det vanlige. Fra innsiden er det derimot andre boller, du får opplevelsen av en 14-tommers skjerm på halvmeters avstand. Brillene speiler ulik informasjon som fart, høyde og ”kvaliteten” på hopp. Men hvorfor stoppe der? Den varsler en forbløffende oversikt over navigasjon ved innlastede kart, musikk, hjertefrekvens, ”Buddy tracking”, beskjeder og telefon. Brilleglassene kan byttes, Oakley tilbyr ulike varianter for varierende forhold.


NYTT NORSK MERKE!

Mange har kjøpt et Hay plagg. Takk for tilliten! Hay Mont Blanc herre

Hay Monte Cristo herre

Det handler nemlig om tillit når du skal måle krefter med naturen. Tillit til at plagget du bærer har overlegen komfort og kompromissløs kvalitet. Vi bruker de beste materialene, og har fått det vi mener er de beste produksjonsteknikere til å sette dem sammen. Historien rundt Hay er ganske enkel. Fortellingen handler ganske enkelt om hardt arbeid og et brennende engasjement. Flere og flere setter høyere krav til kvaliteten på plaggene som skal holde dem tørre og varme i krevende vær. Vi ønsker derfor å skape nettopp det. Du får ikke en kunstig historie på kjøpet med et Hay-plagg. Det du får, er det beste plagget vi mener det er mulig å lage. Og kun det.

Hay Mont Blanc dame

Hay Monte Cristo dame

www.hay.no Basic Mountain

57


Experience more at www.t-touch.com 58 Basic Mountain


TACTILE TECHNOLOGY chosen by Huang Xiaoming – Actor

Touch the screen to get the ultimate sports watch experience with 15 functions including meteo, altimeter and compass.

IN TOUCH WITH YOUR TIME

meteo

altimeter

compass

Basic Mountain

59


60 Basic Mountain


FJELLUKSUS

PÅ GEILO Fjell, sol, utsikt og vinterlig idyll!

G

eilo med fjell og alpinanlegg har en spesiell klang for mange skifrelste, og tiltrekker seg aktive, sporty turister. Geilo sentrum er pusset opp for 80 millioner de siste år, og har mye å by på. Her er restauranter, caféer, butikker, spa, treningsenter og liv i gatene. Stemningen kan minne om en livlig alpelandsby. Geilo Panorama har særdeles bra beliggenhet øverst på Geilos solside, med fjellheimen i ryggen og alpinanlegget på siden. Du kjører rett ut i bakken fra leilighetene, med ”ski inn/ut” i virkelig forstand. Sol- og utsiktsforholdene er svært gode, med flott skue mot Geilo sentrum og Ustedalsfjorden. Med gangavstand til sentrum og fra jernbanen, er du ikke avhengig av bil. Ærverdige Dr. Holms hotell ligger rett nedenfor, med bowlingbane, spaanlegg og basseng, afterski og spisesteder.

Basic Mountain

61


Geilo Panorama har flott og usjenert beliggenhet øverst på solsiden med nærhet til alpinbakker og fjellheim. Kan det bli bedre…?

De 25 leilighetene ligger vel integrert i terrenget. Naturmaterialer som villmarkspanel, naturstein, torvtak og kobber skaper en fasjonabel stil. Vinduene har solreflekterende glass. Kjøkken, bad og garderobe er tilpasset hver leilighet. Hele anlegget er dynamisk utformet og ser harmonisk ut fra alle retninger. Den arkitektoniske utformingen tar hensyn til lys og vind, innsyn og utsikt. Garasjeanlegg og skiboder ligger under bakken. Det er vei helt frem til alle leilighetene av komforthensyn. Her venter det gode liv på dere!

FAKTA OM GEILO PANORAMA Beliggenhet: 880 m over Geilo sentrum Antall: 25 leiligheter, fordelt på 8 bygninger. Areal: Leilighetene er fra 110-180 kvm Arkitekt: Arkitektcompagniet AS, Drammen Kjøkken, garderobe, senger: JH-Interiør Fliser: Bella Flis & Interiør Gulv: Kärs Vinduer: Nordvest Vinduet AS Innvendige dører: O. Olsen Snekkerfabrikk Ytterdører: Skjold Trevare Peis: Gassmontasje AS Entrepenør: Moen Bygg A/S

KONTAKT: Christian Haatuft Eiendomsmegler MNFE Tlf 32 08 73 60 Mobil 997 21 192 christian@em1geilo.no

www.eiendomsmegler1.no/geilo | Mer info på: www.finn.no, kode 39557588 | www.geilopanorama.no


Foto: Sara Rose

www.frmoller.no Basic Mountain

63


CERTINA DS-LIMITED EDITION TRADISJON OG STIL Denne jubileumsmodellen som markerer Certinas 125 år, er et bevis på at tradisjon og utvikling er perfekte allierte, med ett nytt automatisk urverk som har en ekstraordinær lang gangreserve på 80 timer. Utsøkte designelementer som minner om merkets første år blandes med mer moderne estetiske detaljer som PVD rosegull etterbehandling og ett gjennomsiktig baklokk. Modellen er produsert i en begrenset jubileumsutgave på 5000 stykk.

CERTINA DS er utstyrt med CERTINA DS konseptet, som sikrer uret vanntetthet opptil et trykk på 10 bar (100 m). Viserne og indeksene er behandlet med selvlysende superluminova for tydelighet og lesbarhet i alle lysforhold. Den brune skinnremmen er utstyrt med dobbel trykknapp butterflylås. Veil. pris 5.790,-

DS PRIME LADY KRONOGRAF

DS-2 KRONOGRAF

ELEGANT OG SPORTY I sort kontrast imot stål, er DS Prime Lady en kronograf med sporty undertoner. Tre elegante Top Wesselton diamanter på skiven gir den ultimate elegansen til en kronograf i sann Certina-tradisjon. Skiven har en ytre overflate med konsentriske sirkler rundt strålende detaljer i senter. To kronografvisere sørger for presis 30-minutt og tiendels sekundtelling, sammen med en liten sekundteller.

PERFEKT NØYAKTIGHET

Utstyrt med DS-konseptet, slik de markerte bokstavene DS på kronen indikerer, er DS Prime Lady vanntett til ett trykk på 10 bar (100 m). Viserne er geometrisk belagt med superluminova som gir den beste lesbarhet under alle lysforhold. Veil. pris 3.790,Andre modeller er også tilgjengelig.

Standardmodellen og den limiterte modellen har den samme ekstraordinære nøyaktigheten. Den har også Certinas verdenskjente pålitelighet, takket være DS-konseptet som sikrer en vanntetthet opp til ett trykk på 10 bar (100m). Begge modellene har det nye Certina skilpaddesymbolet på baklokket. Veil. pris 6.390,Andre standardmodeller er tilgjengelig.

Få kronografer kan skryte på seg nøyaktigheten av ett kronometer. Den nye DS-2 Kronograf med ETA PRECIDRIVE kan gjøre det og bevise det. Og med ett nydelig tidløst design tar denne klokken pusten fra deg. Nydelige detaljer og feilfri presisjon. Denne limiterte versjonen av DS 2 Kronograf kommer med COSC sertifisering. Til glede for alle klokkekjennere.

The Swatch Group Nordic | Tlf +47 22 91 85 50 | www.certina.com


OFFICIAL PARTNER OF OLE EINAR BJØRNDALEN, BIATHLETE

PRECISELY YOUR MOMENT DS 2 12 TIMERS PRECIDRIVE KRONOGRAF MED 1/100 SEK. WWW.CERTINA.COM TLF. 22 91 85 50

Basic Mountain

65


CANADA GOOSE HOME Dun er verdens beste isolasjonsmateriale!

66 Basic Mountain


GOD & VARM MENS DU SOVER Varme er et viktig stikkord i vårt kalde, nordiske klima. Puter og dyner laget av dun, er det aller beste for å bevare god temperatur om natten. Dun gir tre ganger varmen som syntetisk isolasjon, og skaper et betydelig lettere produkt. Canada Goose har i over 50 år utviklet dunprodukter, og merket er nå tilgjengelig i Norge. - Canada Goose sin lange erfaring er selve basen for den unike dunsammensetningen, tilpasset de svært spesifikke kravene dunisolerte produkter stiller. All dunen brukt i Canada Goose Home produktene kommer fra Canada, og det velges ut forskjellig dun til de ulike produktene, forteller daglig leder Anna-Carin Stackelberg for Canada Goose Home. Hun har vært i Toronto og besøkt familiefirmaet som ledes i dag av 3. generasjon.

Hva gjør at dun beholder varmen så godt? - Det kommer fra de lyse og lette underfjærene som holder gjess, ender og andre vannfugler varme. Hvert 28. gram av dun har om lag to millioner filamenter som kobles sammen og overlappes for å skape lommer av luft. Det er disse luftlommene som isolerer og holder deg varm. Utover puter og dyner, hva finnes? - Kolleksjonen består også av putetrekk og dynetrekk laget av økologisk bomull. Produksjonen foregår i Europa. Stoffene er av svært høy kvalitet. Vi benytter bomullsgarn som farges før det går til veving. Slik holder fargen seg svært godt, selv etter mange runder med vask. Det er et kvalitetstegn! Hva kan du si om stilen? - Vi har utviklet oss fra bohem chic til mer sporty og rustikk. Vi designer mønstrene selv, og kan slik tilpasse oss nordisk smak.

Vi har mye ruter og striper som vårt kjennetegn. En viktig designdetalj er en rød knapp. I tillegg lager vi lekre pledd med ull og kasjmir, som tilvirkes i Italia!

Hvor kan man handle Canada Goose Home i Norge? - Både i interiørforretninger og butikker som selger dyner og sengetøy. Vi har hatt en god utvikling fra vi startet med 20 utsalgsteder i 2009 til dagens 120 forretninger. Vi har en god distributør i Inside too, avslutter Anna-Carin Stackelsberg.

Hver dunblanding fra Canada Goose Home inneholder dun fra den kjente folkebevegelsen Hutteritter, som er blant den beste dunen å finne i Canada. Det unike ved Hutterittenes dun, er de enormt tette dunfjærene som holder på varm luft bedre enn de fleste andre duntyper. Dette gir en bedre varme generert av mindre isolasjon, og resulterer i produkter som er produsert for å være lettere uten å ofre varme. Canada Goose bruker ikke dun som er plukket fra levende dyr. Leverandøren Feather Industries Canada Limited har langvarige bedriftsreguleringer på å aldri kjøpe andedun, gåsedun eller annet fjærmateriale fra levende dyr. All dunisolasjon som Canada Goose bruker i sine produkter kommer som et biprodukt av den kanadiske fjørfeindustrien. Canada Goose var en av grunnleggerne av organisasjonen ‘The Down Association of Canada’ og har vært et aktivt medlem fra begynnelsen. For mer informasjon om dun og dens mange fordeler, se: www.downmark.ca

www.canadagoosehome.se www.inside-too.no (norsk distributør) www.canada-goose.com (internasjonal side)

Basic Mountain

67


VELKOMMEN TIL SKIOG SPAWEEKEND PÅ QUALITY SPA & RESORT NOREFJELL.

Hotellets arkitektur skaper en relasjon mellom området, resortet og rommene. SKIWEEKEND PRISER Selvhusholdleiligheter i landsbyen: 4 sengs-leiligheter fra kr 5.500,6(8) sengs-leiligheter fra kr 7.500,Inkl. utvask, parkering og inngang til Bøeseter Bad & Trening.

Ta med familie og venner på et opplevelsesrikt opphold, kun 1,5 time fra Oslo.

K

anskje det er lenge siden du besøkte Norefjell? Quality Spa & Resort Norefjell tilbyr rekreasjon og spaopplevelser i en setting du sannsynligvis aldri har opplevd før. Hotellet åpnet våren 2009 og har vunnet flere priser.

Med Norefjell sine velkjente alpinbakker kun noen stavtak unna, kan hele familien kose seg i bakkene, før heisen bringer dere tilbake til de luksuriøse leilighetene og hotellrommene. Spaet på 800 moh. er stedet for deg som ønsker velvære! Opplev nydelig utsikt over fjellene og mot Gaustatoppen. Både innendørs- og utendørsanlegg sørger for velvære, uansett vær. Foreldre kan glede seg over Bøeseter Bad & Trening der alt er tilrettelagt også for de yngre.

68 Basic Mountain

QUALITY SPA & RESORT NOREFJELL BYR PÅ: Ski in/out | Afterski | Nattklubb | Pizzeria | Restaurant Klatrevegg på 16 m | Svømmebasseng | Treningsstudio SPA med behandlinger | Velvære SPA med utendørs boblebad


ØNSK DEG NESTE KURS & KONFERANSE PÅ NOREFJELL!

Bli inspirert og motivert i idylliske omgivelser!

Quality Spa & Resort Norefjell har 14 møterom. Alle møtelokaler har store vinduer med en inspirerende utsikt. Norefjellsalen har plass til 400 personer i kinooppsett. Konferansene forsterker det faglige budskapet og skaper en helhetsopplevelse hvor hver minste detalj skreddersys etter behov. Vi tilbyr konferansefasiliteter kombinert med naturopplevelser og aktiviteter som bidrar til økt konsentrasjon, motivasjon og sosialt samhold.

ROM & SUITER Som kurs- og konferansegjester bor dere virkelig bra! Det visuelle uttrykket er videreført i 244 rom og suiter. Her kombineres lune møbler med moderne fasiliteter for høy komfort, og gode tregulv passer både nakne tær, gode sko og solide fjellstøvler. Spennende design gir en følelse av fjellets gleder. GOD MAT HØRER MED Våre kjøkkensjefer har sammen med Christer Berens skapt en inspirerende mat- og vinmeny. Vi ønsker å gi en opplevelse og smak av sesongen gjennom kombinasjonen av mat og vin som står perfekt sammen. Velkommen til en Mat fra Hjertet-opplevelse sammen med Quality Resort. GLADE GJESTER Tilbakemeldinger fra deltagerne er svært positive. «Vi ankom Quality Spa & Resort Norefjell i fantastiske omgivelser, med et hvitt teppe av snø over det hele. Vi skulle ha to dagers butikkledersamling med alle våre butikker. Å komme inn i resorten

KONFERANSEPAKKEN INKLUDERER: Overnatting m/ frokost | Lunsjbuffet eller 2-retters lunsj 3-retters middag | Kaffe, te, frukt og grønt Leie av møterom en dag | Kursvert/vertinne Gratis inngang til Bøeseter Bad & Trening | Gratis parkering Festmenyer | Teambuilding | Klatring | Heiskort Spabehandlinger man-tors

underbygget inntrykket utenfra. Et flott hotell med et meget kundevennlig personale som ordnet opp i sakene vi hadde behov for, og som smilte og hilste uansett hvor og når vi møtte dem. Konferanseavdelingen levde på alle måter opp til våre forventninger. Flinke og hyggelige kursverter som tok oppgaven på alvor. Vi fikk følelsen av at de var der for oss. Et flott hotell, i fantastiske omgivelser med flinke medarbeidere som var der for oss. Stor anbefaling fra oss». Sier Ivar Borgen, HR – sjef Plantasjen Norge AS.

booking.norefjell@choice.no | + 32 14 82 00 | Facebook.com/norefjellsparesort | Instagram: #norefjellspa | www.norefjellsparesort.no Basic Mountain

69


70 Basic Mountain


PELS + INTERIØR

M

orten Møller er en av Norges største og mest allsidige pelsgrossister.

- Vår filosofi er å designe og produsere pelsprodukter som tilfredsstiller de høyeste krav innen kvalitet og design, forklarer han. Møller leverer spesialdesignete pels- og skinnprodukter etter kundenes ønsker og behov, og interiør er et stort satsingsområde. Pels og skinn skaper flotte pledd, sengetepper, puter og puffer.

Hva med et vakkert pelspledd eller –puter i sofa eller seng? Det både varmer og skaper en lun atmosfære.

- Mest populært er sofapledd i alle varianter, gjerne i coyote og vaskebjørn. Vi leverer både gulvtepper, sengetepper og sofapledd, og mye brukes på hytter, informerer Møller. Firmaet heter Finn R. Møller AS og de kontrollerer alle faser av produksjonen og kvalitetssikrer hvert ledd. - Vi garanterer alle våre produkter da vi selv står for hele produksjonsrekken fra innkjøp, konservering, bearbeidelse til slitesterke pelsprodukter, design og produksjon, avslutter Morten Møller.

www.frmoller.no Basic Mountain

71


HO ME

CANA

NATIONWIDE: Home & Cottage 815 59 460, OSLO: Annen Etage Lambertseter 22 28 00 20, Annen Etage Røa 22 52 25 50, Vinderen Farve og In GEILO: Amok 32 09 01 00, GODVIK: Interiør Huset 55 93 03 04, HAUGESUND: In Design 52 72 90 52, HEMSEDAL: Hemsedal Møbler 32 05 970 79 860, SANDEFJORD: Sovestudio 33 46 59 55, STAVANGER: DUXIANA 51 89 10 70, Madrassmesteren 51 88 90 00, Straen Interiør 51 59 6 72 Basic Mountain


ADA GOOSE HOME F.W.13-14

nteriør 22 14 24 34, ARENDAL: Z hos Laila 99 15 64 75, BÆRUM: Annen Etage Bekkestua 67 58 18 00, FYRESDAL: Grindberg Møbler 35 06 70 70, 55 55, HORTEN: HL Interiør 95 52 09 04, HØNEFOSS: Den Gylne Fe 45 69 25 06, NESTTUN: New Home 55 10 32 00, OPPDAL: Lev Vakkert 60 00. NORWEGIAN DISTRIBUTOR: Inside too as 22 51 02 80, sales@inside-too.no Basic Mountain

73


1

I ett med naturen Ë

C

halet atmosfæren er tanken om å skape skjønnhet og hygge innendørs, i harmoni med omgivelsene utenfor.

3

Store vinduer bringer nærhet til fjellet utenfor, og stilen kombinerer luksus og moderne møbler med hjemmekoselige elementer som lune tepper og vakre lys, rustikke trebjelker og peis.

4

2

5

1/Chalet atmosfæren skaper du både hjemme og på fjellet med farger varme naturtoner. Møbler fra Slettvoll. 2/Liten kobberbeholder fra Georg Jensen. 3/ Moderne men likevel innbydende og varmt. Lampe fra Slettvoll. 4/Drøm deg bort på en sofa fra Slettvoll etter skituren. 5/Med små knep forvandles en kjedelig liten krok til et deilig avslapningshjørne. Bilde fra Gaustatoppen Lodge.

74 Basic Mountain


2

4

1

Naturlige materialer som ull, lin og bomull i jordfarger forsterkes med gjenstander i kobber, tre og messing og friskes opp med rene vinterfarger.

3

5

6

7

1/Stein, tre og stoffer i naturmaterialer er både luksuriøst og hjemmekoselig. Bilde fra Gaustatoppen Lodge. 2/Vakre badekar i kobberessenser finnes i flere varianter, fra Ikea til Fired Earth. 3/Marker naturstilen med et akvarell på veggen. Fra ertoris.no. 4/Myke pasteller fremhever naturmaterialer som stein og tre. Fra Abode Living. 5/Du er garantert en god natts søvn etter en lang dag på ski. Fra Slettvoll. 6/Resirkulerte potter i papir fra Oohh. 7/Lysestaker i kobber og marmor fra Eget Rom, design Andreas Engesvik. Basic Mountain

75


1

2 5

7

4

3

6

1/Deilige, myke pledd fra Slettvoll er et must på hytta. 2/Til nyttårsfesten? Champagnekjøler i kobber fra Mauviel 1830. 3/Bland retromaterialer med moderne møbler. Sennepsgul pute fra Slettvoll. 4/Oppbevaringsbokser i naturlige nyanser fra Slettvoll. 5/Stol ”Dorian Maxi”fra Slettvoll. 6/Den danske leverandøren Broste har et fantastisk utvalg av lykter i kobber. 7/Til sofakroken eller senga. Puter fra Slettvoll. 8/Skyline telykt fra Magnor.

76 Basic Mountain

8


De mest

EKSKLUSIVE CHALETENE BERGWELT GRINDELWALD er fortsatt under bygging, og selv om noen av luksushyttene er klare, står ikke hele byen ferdig før desember neste år. Fire soverom, personlig stil og en varm atmosfære kjennetegner dette luksus byggeprosjektet. www.teatrium.net

Basic Mountain

77


WHITE PEARL/ VAL D’ISÈRE er en herlig blanding av moderne design, tradisjonell Savoie stein og klassisk treverk. Dette er et chalet helt utenom det vanlige, hvor første etasje huser et fantastisk innendørs svømmebasseng med jet stream og hammam. I tillegg til et gjennomført interiør står et hyggelig personale tilgjengelig for å imøtekomme dine behov. www.luxurychaletcollection.com

CHALET LE BLANCHOT

Courchevel 1850 er synonymt med luksus, og er hjem til noen av de aller fineste hyttene i Alpene. Med CHALET LE BLANCHOT tar man luksus og komfort til et helt nytt nivå. Fem etasjer, seks soverom med tilhørende bad, ski-in-ski-out og egen butler er bare begynnelsen. www.oxfordski.com

78 Basic Mountain


CHALET PAMELA i Aspen har en unik og varm arkitektur. Eiendommen er anlagt med en rekke høye trær og skaper en følelse av privatliv og forbindelse med naturen. Innendørs finner man et moderne interiør med åpen stue, spisestue og kjøkken. Det finnes en rekke forskjellige sittegrupper ved høye vinduer som gir fantastisk utsikt over fjellene. Boligen har også et kontor, biljardrom, spillrom og hjemmekinoanlegg. www.alpineguru.com

CHALET TROIS COURONNES

Den utrolig luksuriøse CHALET TROIS COURONNES i Verbier ble ferdigstilt i 2012 og er utvilsomt en av de mest unike og attraktive eiendommer i hele anlegget, og kanskje i hele alpene. En imponerende inngang fører fra veien inn i en underjordisk brosteinsbelagt garasje. Og her er også et område for å sette fra seg ski og utstyr. Vinkjeller, kunstgalleri og flere kjøkken gjør at du ikke skal mangle noen ting. www.alpineluxurychalets.com

Basic Mountain

79


Kjent som det beste hotellet i Park City, feirer Stein Eriksen Lodge tre tiår med norskinspirert luksus.

S

kisesongen 2013 starter med feiringen av 30 års jubileet til Stein Eriksen Lodge. Den norskinspirerte alpin-lodgen som ligger midt i fjellet i Deer Valley, har vært en drømmedestinasjon for gjester som setter pris på luksus og det som blir kalt ’verdens beste snø’ i tre tiår.

MANNEN Selve navnet Stein Eriksen er selvfølgelig kjent for de fleste alpintelskende nordmenn, og har vært synonymt med stil og eleganse på ski helt siden hans gullmedalje seier i OL 1952. Med OL-gull i storslalåm og en sølvmedalje i slalåm, vant han deretter tre gullmedaljer i VM i Sverige i 1954, noe som gjør ham til den første alpinist i verden til å vinne trippel gull i et VM. LODGEN De 180 enhetene i lodgen utenfor Park City og Salt Lake City i Utah, USA, består av 68 suiter og 112 gjesterom. Hvert rom er unike i stil og arkitektur med naturlige materialer på både bygg og interiør. Fellesområdene bærer også preg av norsk luksus mikset med amerikansk estetikk med en stor stein peis, kobberaksenter og bjelker. Her koser du deg også på fantastiske restauranter, i en myk sofa eller avslutter dagen på et 5-stjerners spa. BYEN Vintersport er hovedattraksjonen til Park City, og den sjarmerende lille gruvebyen en times kjøring utenfor Salt Lake City holder en firedagers fest under kulekjøringkonkurransene til FIS Freestyle Ski World Cup i begynnelsen av januar. Men byen er også kjent for eventer som Sundance Film Festival i januar og Kimaball Arts Festival.

STEIN ERIKSEN

LODGE

VERDENS BESTE SNØ? Park City er hjem til tre skidestinasjoner i verdensklasse og sies å ha verdens beste snø på grunn av sterk kulde blandet med ekstremt tørr luft. Utah er faktisk den nest ’tørreste’ staten i USA basert på luftfuktighet, og det sies å være grunnen til at himmelsk pudder dannes her. Resortene er Deer Valley Resort, Park City Mountain Resort og The Canyons Resort. Både Deer Valley Resort og Park City Mountain Resort var arenaer for OL i 2002.

80 Basic Mountain


LODGEN FINNER DU PÅ 2499 METER I DEER VALLEY RESORT, SILVER LAKE VILLAGE, BARE MINUTTER FRA HISTORIC MAIN STREET I PARK CITY OG CA 45 MINUTTER (61 KM) FRA SALT LAKE CITY FLYPLASSEN.

<< Ikke mindre enn 145 peiser av stein er bygget i luksus lodgen i Park City. < Stein Eriksen er omtalt som verdens første superstjerne i alpint og har vært bosatt i USA siden begynnelsen av femtitallet. I lodgen finnes et skap med medaljer og troféer.

Basic Mountain

81


82 Basic Mountain


”Samlet ønsker utbygger at Gaustatoppen Lodge skal fremstå med en solid og helhetlig bebyggelse som tar hensyn til tomtens fantastiske sol og utsiktsforhold, og samtidig skape hyggelige fellesarealer rundt bebyggelsen.”

G A USTATO P P E N LO D G E i skibakken på Gaustablikk

Utbygger/selger: Gaustatoppen Lodge A S | Tlf: 95 82 22 85 | www.gaustatoppenlodge.no Basic Mountain

83


Afterski & drikke Det smaker med noe varmt og godt etter en lang dag på tur, eller mange timer i skibakken. Noen foretrekker også noe forfriskende i solveggen!

GLÜHWEIN Varm rødvin med friske og krydrete ingredienser, er en tradisjon i fjellområdene i Alpene. Tilsetningene varierer med hva du har for hånden, og kan være alt fra kanel, vaniljestenger, sitrusfrukter og litt sukker.

Ingredienser: 18 cl tørr rødvin sitronskall appelsinskall 1 kanelstang i stykker 5 hele nellikspiker revet muskatnøtt 1 ts honning Tilberedning: Alle ingredienser varmes opp i en kjele til honningen er oppløst. Må ikke koke. Serveres i varme krus.

GLØGG En god gløgg skal lages med ekte krydder og urter og baseres på vin, hetvin eller brennevin av god kvalitet. Vil du slippe å tilberede gløggen, kjøp ferdig Blossa Vinglögg på polet. Den finnes i 2 utgaver, og i alkoholfri utgave. Den er ikke så søt, og du trenger ikke fylle på med rosiner og mandler med mindre du er veldig glad i det. Blossa er basert på gamle, hemmelige oppskrifter fra slutten av 1800-tallet og har vært i produksjon siden 1917. Gløggen lages med utvalgte krydder og frukttilsetninger og lagres på cognac- og romfat.

Hva velge? Blossa Vingløgg er basert på nøytral rødvin, forsterket med hetvin og tradisjonelt krydret med kardemomme, nellik og appelsin. Blossas årgangsgløgg lages med smaker som multer, ingefær, tyttebær og safran og inspirasjon fra land som Japan og El Salvador. Flasken er designet med inspirasjon fra de svenske trehestene fra Dalarna.

84 Basic Mountain


IRISH COFFEE Historien sier at den første Irish Coffe ble servert i terminal restauranten på The Port of Foynes i fylket Limerick i Irland, i 1943. Her var det før, under og etter krigen en god del flytrafikk mellom Irland og USA. Et fly måtte snu pga. dårlig vær og når passasjerene kom tilbake, ville sjefen i restauranten, Joe Sheridan, gjerne servere noe som varmet passasjerene. Han skapte det vi i dag kaller Irish Coffee. På The Foynes Flying Boat Museum holdes det hvert år en Irish Coffe festival med eget Irish Coffee mesterskap. Til å lage den originale Irish Coffe skal det brukes irsk Whiskey, vanlig sukker, ikke sugerør, nylaget kaffe, lettpisket frisk krem og varme glass.

Ingredienser: 4,5 cl irsk Whiskey 2 ts sukker (2-3 sukkerbiter) Varm kaffe Lettpisket fløte (fast konsistens) Glasset varmes med varmt vann. Bruk egne irish coffe glass eller varme sikre vinglass. Ha i sukker, whiskey og kaffe til 2 cm under kanten. Rør til sukker er oppløst. Toppes med krem som helles forsiktig på over baksiden av en skje.

Ë IRISH COFFEE MED LIKØR Bruk 2 varmesikre vinglass 4 sukkerbiter 9 cl grand marnier 12 cl irsk whisky Varm kaffe Pisket krem

SKANDINAVISK KAFFE

Hell varmt vann i glassene og la dem stå litt. Tøm ut vannet og hell i likør og sukker. Tenn på likøren og når flammene brenner, helles kaffen på. Det skal være igjen noen cm på toppen. Hell i whisky og ha en kremklatt på toppen.

Nylaget kaffe 3 cl Løiten Linje aquavit 12 cl svart kaffe 1 ts brunsukker Pisket krem Legg sukkeret i bunnen av koppen/glasset og hell over aquavit og kaffe, bland godt. Fløte på toppen.

Ë KAFFE MED AMARETTO God kaffe med noe sterkt i, kan varieres i det uendelige. Liker du sterk kaffe, som espresso, smaker det med mandel-likøren amaretto! Sterk kaffe 4,5 cl amaretto 1,5 ts kaffeiskrem eller pisket krem Dryss etter ønske – litt kaffepulver, koriander eller vanilje Hell amaretto i en kopp eller krus. Fyll opp med kaffe. Iskrem/krem på toppen og valgfri dryss.

Basic Mountain

85


APFELKORN

RØDVIN ALENE

HVITVIN

I alpeland nytes også Apfelkorn, som er kornsprit med naturlig eplejuice.

Velg en smaksrik utgave som en australsk varmblodig variant, hvor druene er solmodnet på den andre siden av ekvator. Prøv gjerne Peter Lehmann Barossa Shiraz 2009/2010, fra Barossa Valley med dyp rød farge, med sval fruktig druft av solbær, krydder og litt fat. Smaken er myk og bærpreget, med hint krydder og vanilje.

Mange damer har fått forkjærlighet til hvitvin, pga forfriskende smak og lite kalorier. I solveggen etter skitur, smaker det godt med noe kalt i glasset, og en Soave er ideelt. Prøv gjerne Coffele Soave Classico Ca Visco 2012, fra vakre Veneto i nord-Italia. Vinen har ren og lys farge, friske og lette aromaer og en rik fruktig smak – akkurat det man er jakt etter.

I Norge selges Berentzen Fruit Selection Apple, fra Tyskland, med klar gylden gul farge, deilig duft av friske epler og med søt eplesmak.

Ë

Ë

SHOTS

EPLEJUICE

Sett fyr på drikken, og se det knitrer i både glass, bål og peis. Klassiske drikker som kan tennes på, er bla urtelikøren Sambuca laget med anis. Et nytt produkt er Fireball, whisky tilsatt kanel og sukker. Begge kan selvfølgelig nytes uten ”fyr”, og gjerne has i kaffen.

Vil man unngå alkohol, finnes det en rekke fantastisk gode eplejuicer, som Ringi gårdspresset eplesaft. Den finnes i ulike varianter, og kan gjerne serveres i vinglass med isbiter. Nam nam!

86 Basic Mountain


LA DET SMAKE!

SOYAMARINERT LAKS

600 g laksefilet, med skinn 2 ts ingefær, frisk 0,75 dl soyasaus aluminiumsfolie olje

G

rill og bål er ofte et utgangspunkt for mattilberedning på fjellet. Bruk en bålpanne med ben og tilbered mat på vanlig måte, eller stek kjøtt og pølser på grill. Stadig flere bygger også grillbu, hvor man kan sitte trygt og godt innendørs, kose seg i varmen mens man tilbereder rettene på innebygde grillen.

Framgangsmåte • Varm opp grillen. • Skjær laksen i serveringsstykker, skrap lakseskinnet rent for skjell, og skyll og tørk fileten godt. • Riv ingefær og bland med soyasaus i en bolle. Ha i laksen, vend stykkene så marinaden dekker og la ligge i 5 minutter. • Brett et stykke grillfolie firedobbelt, ca. 15 cm stort, og pensle med olje. • Ta laksestykkene opp av marinaden, la renne litt av og legg dem over på grillfolien med skinnsiden ned. • Grill laksen på grillfolie i ca. 2 minutter til den så vidt er gjennomstekt. Den skal ikke snus.

Laks på grillen

(4 porsjoner)

Som det smaker med god mat når man har vært mye ute i frisk luft.

SALAT: 1 stk salathode 0,5 ts sitronsaft 1 ts olivenolje 2 ss gressløk, frisk salt og pepper

• Kutt salaten og drypp over sitronsaft og olivenolje. • Dryss over finhakket gressløk, litt salt og nykvernet pepper. Server laksen med salaten ved siden av og dryss gjerne litt gressløk over. Kilde: GodFisk.no

PANNEKAKER I DET FRI Så enkelt – hell din vanlige pannekakerøre i vanlig stekepanne og tilbered over bålet. For en stemning, og som det smaker utendørs. Velg tilbehør etter ønske som syltetøy, rømme og sukker.

Basic Mountain

87


LAMMEKJØTT 4 stk lammeskank 1 ts salt 1/2 ts pepper 2 stk hvitløk 1 stk paprika 3 stk grønn chili 2 stilk frisk rosmarin

2 ss rosépepper 7 1/2 dl hvitvin 1/2 ts salt 1/2 ts pepper 8 stk grønn frisk asparges 4 stilker frisk basilikum

Slik gjør du:

Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Lam liker alle, men har dere prøvd lammeskank? Etter noen timers varmebehandling fremstår den som et smakfullt, saftig og mørt kjøttstykke. Her er en oppskriften til deg som ikke vil bruke for lang tid. Kjøttet steker seg selv mens du er på tur.

Ë

1. Gni lammeskanker med salt og pepper, og legg dem i en ildfast form. 2. Legg hvitløk, paprika, chili og rosmarin i formen sammen med lammeskankene. Dryss over rosèpepper og hell på hvitvin. 3. Ha aluminiumsfolie over formen og sett den i ovn på 150 °C i 3 1/2 - 4 timer, eller til kjøttet løsner fra bena. Om du vil ha mer farge på skankene kan du fjerne aluminiums- folien og skru ovnen på sterkere overvarme de siste minuttene. 4. Ta paprikabiter og chili ut av stekesjyen. Sil sjyen, og legg paprika og chili tilbake sammen med sjyen. Bruk en stavmikser og kjør til du har en fyldig saus. Smak til med salt og pepper. 5. Skrell asparges. Kok dem i lettsaltet vann i 3 minutter, eller til de er knapt møre. 6. Hell saus i dype tallerkener og legg en lammeskank i hver av dem. Pynt med basilikum og lettkokte grønne asparges. Server saftige lammeskanker og fyldig saus med noen skiver godt brød og eventuelt grønnsaker i staver. Sausen passer perfekt som en dip.

FEST I FOLIE En god ide er å samle grønsaker og hovedråvarer i porsjonsbiter i folie, og grille på bål eller annen måte. Som det dufter når dere åpner den ferdige middagspakken!

PØLSER PÅ BÅL En naturlig vinner er dine favorittpølser stekt på spidd over varmen, passer både store og små!

88 Basic Mountain


Vidunderlig velvære Om du noen gang skulle trenge en unnskyldning for å besøke et av landets beste Spa finnes det ingen bedre enn en lang dag i skibakken.

Ë SKIFER HOTELL OG SPA Stillheten råder i den intime velvære avdelingen på Skifer hotell på Oppdal. Dette er ikke et stort Spa-anlegg men heller en mindre og svært hyggelig avdeling med utsikt over alpinbakkene, og et gjennomtenkt tilbud til deg som har vært ute i aktivitet hele dagen. Velg mellom tradisjonell sauna, dampbadstue eller opplevelsesdusj, og avslutt gjerne med en dyptgående og skjønn massasje som påvirker den dype muskulaturen, muskelhinnene og pusten. Book gjerne på forhånd, da velværeavdelingen bare kan ta imot rundt 12-13 stykker samtidig.

Massasje er selve vidunderkuren til en sliten kropp. Nyt den med god samvittighet.

Basic Mountain

89


Ë DR. HOLMS Dr. Holms Spa er det eneste Shiseido Spaet i Norden og har en egen massasjeform, Shiseido Qi, basert på Vestens kunnskap og Østens filosofi. Det viktigste prinsippet for denne behandlingsteknikken er Qi, som på japansk betyr energi, og en behandling som gir balanse og vital energi strømmende gjennom hele kroppen er nettopp det man trenger etter en lang dag ute i naturen. Men først begynner hver behandling med et rituale – en ’aroma breathing’ for å få deg til å falle inn i en dyp, rytmisk tilstand av hvile. Qi behandlingen avsluttes også med en gradvis tilbakevending til våken sinnstilstand. Vi lover en perfekt slutt på en aktiv dag. Dr. Holms Spa tilbyr klassisk massasje, sportsog idrettsmassasje, skjønnhetspleie samt Spapakker spesielt tilrettelagt for vinterkroppen.

Japansk minimalisme i en oase av nytelse og velvære kjennetegner Dr. Holms Spa. Finn roen og nyt den deilige atmosfæren.

90 Basic Mountain


Ë NOREFJELL SPA 800 m.o.h. finner du vakre Quality Spa & Resort Norefjell. Med nydelig utsikt til Gaustatoppen har hotellet en lun og imøtekommende atmosfære som gjør at det fremstår som svært intimt. Spaet tilbyr pleie for kropp og sjel i to ulike avdelinger: velvære-spa og aktivitets-spa. Tanken er at man skal kunne tilby behandlinger i tråd med den enkeltes behov, enten det gjelder idrettsmassasje, avspenning, tradisjonelle skjønnhetsbehandlinger eller en halvtime i boblebadet. Både innendørs- og utendørsanlegg sørger for velvære uansett vær og foreldre kan glede seg over AktivitetsSpa der alt er tilrettelagt også for de yngre. Quality Spa & Resort Norefjell har vunnet flere utmerkelser og tilbyr rekreasjon og Spa-opplevelser i en setting du sannsynligvis ikke har opplevd før.

Noe bildetekst

Basic Mountain

91


92 Basic Mountain


EKSTRA NYTELSE! Tenk deg å sitte i varmt vann og nyte naturen – utendørs! Det er en drømmesituasjon for alle!

E

tter en lang dag utendørs, enten i skibakken eller på langrenn, er det godt å komme inn i varmen. Det å ta badstue er noe mange liker, men enda bedre – og mer luksuriøs følelse – er det å hoppe ned i en jacuzzi! Det å skru på boblene og kjenne det varme vannet løse opp stive muskler, er ren nytelse og sjelebot. Unn deg en velværebehandling hjemme.

Det kan fort bli sosialt, mange vil nok dele opplevelsen. Og det er hyggelig. Da kan alle ha noe godt å drikke og ta afterski i boblebadet. En jacuzzi fra Sundance kan fint monteres utendørs og brukes året rundt. Det gir en ekstra dimensjon til hjemmet og hytta, og vil garantert by på mange hyggelige opplevelser. Sundance ligger i tet når det gjelder teknologi og har mottatt mange utmerkelser gjennom årene. Sundance er dyktig på de viktige tingene: vannrensing, massasjeeffekt, sittekomfort.

Basic Mountain

93


HVORDAN DESIGNE UTEMILJØ Mye av det du trenger til ditt uterom kan Sundance levere, og vi hjelper deg gjerne med tips og råd om hvordan du kan designe ditt uterom. Vi kan også tilby å tegne din hage i 3D slik at du kan få et unikt inntrykk av hvordan det ferdige resultatet blir. ”Planleggingen er halve arbeidet” og dette gjelder også når det gjelder utemiljø. HELSEFORDELER Et massasjebad bidrar til å redusere stress og gjør kroppen mer avslappet og harmonisk. Et opphold i varmt masserende vann kan også bidra til bedre og dypere søvn, redusere symptomer ved muskel- og leddplager og redusere kronisk smerte.

Kontaktinfo: tlf 33 06 30 00 | www.sundance.no 94 Basic Mountain


SE VÅRE NETTSIDER:

basic.no

BASIC SHOWROOM

BASIC KLOKKER & SMYKKER

Les våre ”online” magasiner på nett, eller bestill papirutgaven på basic.no.

LAST NED VÅR GRATIS APP FOR IPAD OG IPHONE

FOTO: MORTEN OLSEN - TOPPTURGÅER : JEAN B. LINNAE STED: GAUSTABLIKK- PÅ VEI TIL TORESKJYRKJA

FØLG BASIC MOUNTAIN PÅ FACEBOOK

Basic Mountain

95


96 Basic Mountain


Basic Mountain

97


TiurBygg AS kan tilby en rekke standard modeller i laft og stav og laft, og vi kan arkitekttegne etter dine ønsker. Vi kan være behjelpelig med byggemelding, samt koordinere hele hytteprosjektet med underentreprenører. Vårt varemerke er vi selger kvalitet. Etter noen års erfaring vet vi hvor viktig det er med god norsk lafteteknikk og at alle forhold knyttet til leveringstid, plan- og bygningsloven, økonomi og norske lover og regler for byggevirksomhet i Norge (Bustaoppføringslova). Vi nytter derfor kun produsenter med lang erfaring med norsk lafteteknikk, og som tilfredsstiller våre strenge krav til kvalitet. Vinduer og dører er av høyeste kvalite. Du kan velge profil på lister og søyler. Vi kan også levere hyttemøbler og kjøkken av god kvalitet fra erfaren produsent i Estland til hyggelige priser. Estland har lange håndverkstradisjoner. Bygg ditt eget drømmeslott – stort eller lite – som skal vare i generasjoner. Hvis du har en egen idé om hvordan du ønsker at hytta skal være, har vi samarbeide med erfaren arkitekt som virkeliggjør drømmen til en fornuftig pris. Husk hytta skal vare i generasjoner! Forenkle ditt hyttekjøp – ta kontakt for en hyggelig hytteprat og vi starter planleggingen sammen nå!

Tiurbygg AS | Barkåkerveien 78 | 3157 BARKÅKER E-post: post@tiurbygg.no | Tlf.: + 47 93019429

98 Basic Mountain


Basic Mountain

99


Designet for store opplevelser Nye Volvo XC60 2014-modell er perfekt for de store opplevelsene – enten du ankommer operaen eller er på vei til storslått natur. Det oppgraderte eksteriøret og interiøret er en nytelse for både synet og komforten. Firehjulsdrift AWD og Instant Traction™ gir suveren kontroll under alle forhold, og det prisvinnende City Safety systemet er standard og vil bremse automatisk i kø eller bytrafikk om en kollisjon er i ferd med å inntreffe. Vi kaller det

Nye Volvo XC60

Kampanjetilbud på utstyrsnivå Summum Nyt høyeste utstyrsnivå med skinninteriør, el. førersete, Aktive Dual Xenon hovedlys. DAB+. 18” alu.felger og mye mer.

Nå kr 15 000,Veil. pris kr 30 000,-. Veil. utstyrsverdi kr 56 700,Tilbudspris inkl. Summumpakke:

FOR PRØVEKJØRING SEND SMS ”XC60” TIL 2330

Volvo XC60 D3 2WD 136 hk, man

kr 475 300,-*

Volvo XC60 D4 AWD 163 hk, man

kr 543 300,-*

* Veil. pris inkl. frakt-, leverings- og adm. kostnader levert Oslo. Tilbudet gjelder ved bestilling av ny Volvo med AWD ut 2013 eller så langt lageret rekker. Gj.sn. forbruk 5,3–10,7 l/100 km, CO2-utslipp 139–249 g/km (XC60 D3 S/S – XC60 T6 AWD). Alle Volvos dieselmodeller har partikkelfi lter som standard. Forbehold om trykkfeil. Avbildet bil kan ha ekstrautstyr. Treff Volvo på facebook.com/volvocarsno og volvocars.no. 100 Basic Mountain

Basic mountain 1 2013  

Free Norwegian higend mountain magazine.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you