Page 1

Gelderse streken...

campagne Vlaanderen ‘17 Gelderse streken in het buitenland... Op de Belgische markt worden de Gelderse regio’s Veluwe, Regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek onder de noemer ‘Gelderse streken’ geprofileerd. De campagne in België is hoofdzakelijk gericht op Vlaanderen. Om het aanbod van de regio bekend te maken bij de doelgroep worden diverse communicatie­middelen ingezet.


Gelderland levert je mooie streken... Met de campagne “Gelderland levert je mooie streken…” presenteren de vijf Gelderse streken - Veluwe, Regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek - zich aan relevante doelgroepen binnen Nederland. Na enkele jaren van awareness campagnes met een focus op TV en radio is in 2016 gestart met een nieuwe strategie. Van brede awareness “Gelderland levert je mooie streken…” naar het dieper uitwerken van thema’s (niches) en doelgroepen “wat zijn precies die ‘streken’ die voor mij als persoon relevant zijn?”. Dit wil zeggen de juiste boodschap, op het juiste moment, voor de juiste doelgroep. Van een traditionele zendcampagne wordt er geleidelijk meer focus gelegd op consumer engagement. Het gaat niet puur om het ‘traditionele’ bereik van een campagne maar om de impact die een campagne heeft op de potentiële bezoeker. De campagne Gelderse streken is erop gericht om inspirerende verhalen over de ontelbare en diverse ervaringen in de niches van de Gelderse streken te delen met de doelgroepen. Hierbij wordt er gericht op het verknopen, verbinden en combineren van deze ervaringen, teneinde meerdaags bezoek te stimuleren.

Buitenlandse markt Het inkomend toerisme is een belangrijke groeisector binnen de Nederlandse toeristische economie. Duitsland en België behaalden relatief hoge groeicijfers in 2016; beide 8%. Deze ‘dichtbij doel­ markten’ vormen derhalve een groot potentieel voor de Gelderse streken.

Voor de campagne op de Vlaamse markt, werken we actief samen met het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen) en diverse mediapartners in Vlaanderen.

zijn er in april advertorials geplaatst in de VAB (de Vlaamse ANWB), met een oplage van 330.000 exemplaren en in juni Plus Magazine met een oplage van ruim 130.000 exemplaren.

Online activiteiten

Ter ondersteuning van de win-campagne in het voorjaar reden er 10 bussen én 10 trams gedurende drie maanden in de regio Mechelen, Leuven, rand Brussel en Antwerpen.

De site www.geldersestreken.nl is een belangrijke drager van de Gelderse streken campagne. Op de website kan de bezoeker informatie en verhalen vinden over de vier Gelderse regio’s. Door middel van diverse online activiteiten (bannering, blogs en social media campagne) wordt traffic naar de website gegenereerd. In Vlaanderen is in 2017 online campagne gevoerd middels Travel Ads, Google display en Facebook ads. Dit heeft geresulteerd in meer dan 12 miljoen impressies, 93.914 clicks en ruim 5.000 unieke mailadressen.

Op de Belgische markt worden de Gelderse regio’s (Veluwe, Regio Arnhem Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek) onder de noemer ‘Gelderse streken’ geprofileerd. De campagne in België is hoofdzakelijk gericht op Vlaanderen. Om het aanbod van de regio bekend te maken bij de doel­groep worden diverse communicatie­ middelen ingezet. In 2018 zal er een door­vertaling plaatsvinden van de succes­ volle cross-mediale campagnes binnen de multimediacampagne Gelderse streken 2017, zoals in ieder geval de voorjaars­ campagne ‘Spring op de fiets!’.

In januari 2017 presenteerden de Gelderse streken zich op de Vakantiesalon in Antwerpen en de Fiets- en Wandelbeurs in Gent. De beurzen werden bezocht door ruim 92.000 Vlamingen.

In Vlaanderen werken we actief aan pers­ bewerking. Dit resulteerde in 2017 in meerdere persbezoeken en publicaties in o.a. Het Nieuwsblad, Nest, De Zondag, Ook is er via Plus Online een online dossier Check!, OKRA, De Markt en Het Laatste gerealiseerd met thema’s als fietsen, culinair Nieuws. Bij elkaar hebben deze titels een oplage van ruim 1,9 miljoen exemplaren. genieten, overnachten en de Gelderse streken. Deze actie heeft een online bereik van ruim 875.000 impressies.

Offline activiteiten Voor de campagne worden diverse offline media ingezet. Zo is er geadverteerd in zowel landelijke als regionale Vlaamse magazines en dagbladen. Zo stond er in maart 2017 een advertorial in de Libelle Vlaanderen, met een oplage van 217.519. Daarnaast

Gazet van Antwerpen speciale bijlage


Tramreclame Busreclame

Diverse advertorials

Medium

Activiteit

Datum

Oplage

VAB Magazine

2/1 pagina's

Apri 2017

330.000

VAB Magazine

2/1 pagina's

Mei 2017

330.000

Publicaties/advertorials

Libelle Vlaanderen

2/1 pagina's

Juni 2017

217.519

VAB Magazine

2/1 pagina's

Augustus 2017

330.000

Plus Magazine

2/1 pagina's

Oktober 2017

130.943

8 pagina's

Oktober 2017

107.533

Het Nieuwsblad Magazine

Meerdere pagina's

Februari 2017

295.295

Nest (nl)

Meerdere pagina's

April 2017

91.021

Gazet van Antwerpen special Pers & PR

De Zondag

Meerdere pagina's

April 2017

555.696

Check! (Het Nieuwsblad)

Meerdere pagina's

September 2017

295.000

OKRA

Meerdere pagina's

September 2017

160.900

De Markt (Gazet van Antwerpen)

Meerdere pagina's

September 2017

106.336

Het Laatste Nieuws

Meerdere pagina's

November 2017

310.556

Overig offline 10 Bussen regio's Mechelen, Leuven en Brussel 10 Trams regio Antwerpen


Gelderland levert je mooie streken… Gelderland bestaat uit de volgende regio’s: Veluwe, Regio Arnhem, Rijk van Nijmegen, Rivierenland en Achterhoek. Het stempel ‘wandel- en fietsprovincie nr. 1’ zegt veel over het Gelderse aanbod, maar de provincie biedt meer! Aantrekkelijke winkelsteden, culinaire en culturele hoogstandjes en moderne accommodaties. Voor een dagje weg of korte vakantie, ben je in de Gelderse streken aan het juiste adres. geldersestreken.nl

Geldersestreken Vlaanderen campagne 2017  
Geldersestreken Vlaanderen campagne 2017  

Resultaten Gelderse streken campagne 2017 in Vlaanderen

Advertisement