Tranemo Inspiration magazine 2022 FI

Page 1

TERVETULOA MAAILMAAMME!


TERVETULOA MAAILMAAMME!

KAIKKI TURVALLISEMMAN TYÖYMPÄRISTÖN PUOLESTA. VUODESTA 1934. Työskentelemme toimintojen rajat ylittävissä tiimeissä yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Näin löydämme ratkaisuja, jotka auttavat sekä meitä että heitä kehittämään työskentelytapojamme. Asiakkaiden kohtaamat haasteet vaihtelevat, mutta kattavat ratkaisumme keskittyvät aina ensi sijassa henkilöturvallisuuteen. Suojavaatteemme ovat laajasti käytössä sähkö- ja energia-alalla, sulattamoissa, kaivoksilla, hitsausalalla, rautatietöissä ja petrokemian alalla. Miten voimme auttaa sinua? Koska meillä on pitkä kokemus suojavaatteiden kehittämisestä, voimme auttaa arvioimaan työpaikkanne riskejä, ehdottaa kokonaisia suojajärjestelmiä ja kehittää juuri teidän tarpeisiinne sopivia erikoisratkaisuja.

@TRANEMO.WORKWEAR #TRANEMOWORKWEAR

Tässä lehdessä pääset kurkistamaan lähitulevaisuuden trendeihin ja suojatuotteisiin ennen muita. Seuraa Tranemoa matkalla Euroopan johtavaksi sisäisesti palosuojattujen työvaatteiden toimittajaksi. Toivomme, että pandemia jää pian taakse ja siirrymme uuteen kehityksen aikakauteen, jolloin voimme palvella asiakkaitamme ja kumppaneitamme yhä paremmin, varmemmin ja todennäköisesti myös digitaalisemmin. Heittäydy siis hetkiseksi inspiroitumaan Tranemon maailmaan.

Christian Kreisel, Group Director Sales & Marketing, Tranemo


Vastuullisuudella on jo pitkään ollut keskeinen merkitys toiminnassamme. Tranemolta voi odottaa kierrätyskuitujen osuuden lisäämistä, tekstiilien kierrättämistä ja ennen kaikkea vaatteiden pitkää käyttöikää. Innovaatiomme, kuten PFAS-yhdisteitä sisältämättömät palosuojatut vaatteet, laajentavat vastuullisten suojatuotteiden rajoja.

MISSÄ MENNÄÄN? Vuonna 2022 Tranemo ottaa useita tuotteisiin ja palveluihin liittyviä jännittäviä edistysaskelia. Tuttuun tapaamme tarjoamme asiakkaillemme turvallisia ja entistä vastuullisempia ratkaisuja, jotka suojaavat heitä työn riskeiltä. Tuotekehitystämme ohjaavia markkinatrendejä vuonna 2022 ovat joustavat materiaalit, kuorivaatteet, keveys, merinovilla ja kattava naistenmallisto. Työvaatteilta odotetaan nyt samaa kuin vapaa-ajanvaatetukseltakin. Työnantajat, jotka todella välittävät työntekijöistään, varustavat heidät suojaavilla työvaatteilla päästä varpaisiin ja sisältä ulospäin. Koska lähestymme työturvallisuutta kokonaisvaltaisesti, pyrimme yksittäisten tuotteiden sijasta kehittämään suojajärjestelmiä. Hyviä esimerkkejä tästä ovat korkealta tapahtumaenergiatasolta suojaava SWITCH-mallisto ja kerrospukeutumiseen perustuva Skinsafe™suojajärjestelmämme. Skinsafe™ on alun perinkin kattavampi kuin mikään tuntemamme vaihtoehto, ja nyt sitä on lisäksi mukautettu valokaarisuojausta koskevien uusien ELIM-standardien pohjalta.

Cantex WS on jo ottanut harppauksen tulevaisuuteen – mallisto tarjoaa tehokasta suojaa: kevyt ja joustava kangas on kaksi kertaa entistä vahvempaa eikä sisällä PFAS-yhdisteitä! Tämä ilahduttaa jokaista sulametallin tai metallitöiden kuten hitsauksen, leikkauksen ja hionnan parissa työskentelevää. Ratkaisevia edistysaskelia parhaimmillaan.


Tuotteidemme käyttöiän maksimointiin tähtäävien toimien lisäksi pyrimme ehkäisemään ja pienentämään ympäristövaikutuksiamme muilla toimenpiteillä, jotka on määritelty ympäristöstrategiassamme. Ympäristöhankkeilla tähdätään muun muassa kuljetusten energiankulutuksen ja ympäristövaikutusten pienentämiseen sekä tuotantomenetelmien parantamiseen siten, että kemikaalien ja luonnonvarojen käyttö vähenee.

KESKIÖSSÄ VASTUULLISUUS KEHITÄMME EDISTYKSELLISIÄ TYÖVAATTEITA Aina siitä lähtien, kun Tranemo perustettiin vuonna 1934, toimintaamme on ohjannut selkeä keskittyminen vastuullisuuteen ja suojavaatteisiin, jotka on suunniteltu kestämään. Ympäristötoimet muodostavat tärkeän osan päivittäistä työtämme, jossa kestävyydelle, turvallisuudelle ja laadulle asetetut vaatimukset ovat korkealla. Kehitämme suojavaatteita käyttäjille, jotka työskentelevät usein karuissa olosuhteissa ja joiden työvaatteiden on oltava lujia ja kestäviä. Pitkään kestävät tuotteet ja materiaalit ovatkin olennainen osa liiketoimintaamme.


”TAVOITTEENAMME ON AINA OLLUT VALMISTAA SUOJAVAATTEITA, JOIDEN KÄYTTÖIKÄ ON PITKÄ. TÄMÄ PERIAATE ON OLENNAINEN OSA DNA:TAMME.” Max Larsson, CEO Tranemo


CANTEX WELD STRETCH URAAUURTAVAA SITOUTUMISTA INNOVAATIOIHIN Cantex Weld Stretch on maailman ensimmäinen sisäisesti palosuojattujen tuotteiden mallisto, joka tarjoaa EN 13034 -standardin mukaista suojaa kemikaaleja vastaan eikä sisällä lainkaan PFAS-yhdisteitä. Mallisto tarjoaa parasta mahdollista suojaa sulametalliroiskeilta ja ylittää raskaalle hitsaukselle asetetut vaatimukset EN ISO 11611 -standardin luokassa 2. Kolmannen sukupolven Cantexin lujuutta on parannettu huomattavasti: kulutuskestävyyttä jopa yli 200 prosenttia ja repäisylujuutta jopa yli 100 prosenttia. Vaatteiden ominaisuudet: - Takaosa joustavaa materiaalia - Ylimääräinen suojaus etupuolella - Kevyt kangas - Optimoitu näkyvyys - Omat mallistot sekä miehille että naisille


PIDEMPI KÄYTTÖIKÄ, PIENEMMÄT KUSTANNUKSET ”Cantex WS -mallisto vie vastuullisuuspyrkimyksemme seuraavalle tasolle. On innostavaa kehittää ympäristövaikutuksiltaan tehokkaampia innovatiivisia ratkaisuja tinkimättä suojauksen tasosta. Cantex WS vie meidät lähemmäksi tavoitettamme luopua fluorihiilen käyttämisestä tuotteissamme asteittain kokonaan”, sanoo Tranemon Sustainability Manager Nieke Sarink. Katso Cantex WS -video


NAISIA VARTEN! MAHDOLLISUUKSIA NAISILLE Nykyajan työpaikat ovat jatkuvassa muutoksessa, ja aiemmin miesvaltaisilla aloilla työskentelee yhä enemmän naisia. Moni iso yritys myös pyrkii entistä voimakkaammin edistämään työpaikkojen tasa-arvoa. Tranemo on viime vuosina investoinut huomattavasti suojavaatteiden kehittämiseen nimenomaan naisten tarpeiden ja työolosuhteiden pohjalta. Tuloksena on markkinoiden laajin ja kehittynein naisten palosuojavaatemallisto, jossa on oleellista toimivuus ja suojaus kaikkia vaaratilanteita vastaan.

TAPAA HITSAAJA SANNA ORAVA

”VIHDOINKIN HYVIÄ SUOJAVAATTEITA HITSAAVILLE NAISILLE!” Sanna Orava, Compia

Sanna Orava, joka työskentelee hitsaajana Compialla Storumanissa Pohjois-Ruotsissa, on päässyt ensimmäisten joukossa kokeilemaan Tranemon tuoreinta uutuutta, Cantex Weld Stretch -mallistoa. Yrityksen kahdestatoista hitsaajasta vain kaksi on naispuolisia, Sanna ja yksi hänen kollegoistaan. ”Naiset saattavat arastella hitsausalalle lähtemistä, koska toimiala on vahvasti miehinen. Toivottavasti asiaan tulee muutos, kun yhä useammat tytöt pyrkivät alalle”, Sanna sanoo. Ominaisuuksia, joita Sanna arvostaa suojavaatetuksessa: ”Kaikkein tärkeintä on, että suojavaatteet suojaavat tehokkaasti hitsauksessa esiintyviltä kipinöiltä ja roiskeilta. Vaatteiden on oltava palosuojattuja, kestäviä, mukavia ja tyylikkäitä sekä hyvin istuvia.”


NAISTEN TARPEITA AJATELLEN Jokaisella on oikeus miellyttävään ja hyvin istuvaan suojavaatetukseen, joka suojaa käyttäjäänsä parhaalla mahdollisella tavalla. Näin käyttäjä on aina suojautunut onnettomuuden sattuessa. Naiset, joiden työpaikoilla vaaditaan suojavaatteiden käyttöä, kaipaavat suojavaatteiltaan etenkin hyvää istuvuutta. Kun otamme tämän tarpeen huomioon tuotteissamme, naisille on tarjolla oikeantasoista suojausta.

TIESITKÖ TÄMÄN? ”Valmistamme kaikkien mallistojemme housuista äitiysversioita, ja lukuisia sertifioituja malleja on jo valmiina käyttöön. Lisäksi olemme tuomassa markkinoille äitiysalushousuja, ja meillä on useita hyviä rintaliivivaihtoehtoja, jotka lisäävät naisten mukavuutta päivittäisessä työssä raskauden aikana ja sen jälkeen.”

Louise Svensson, Technical Development Manager Tranemo


SUOJAKSESI SWITCH! ERINOMAISTA SUOJAA VALOKAARTA VASTAAN SWITCH-mallisto parantaa suurjännitejärjestelmien kanssa työskentelevien turvallisuutta. SWITCH-tuotteiden suojaustaso on EN 61482-2 APC 2, ELIM 40 cal/cm² ja EBT 44 cal/cm², eli ne tarjoavat korkeimman luokan suojan valokaaritapaturmia vastaan (PPE 4 NFPA 70E).

TIESITKÖ TÄMÄN? Useimmat valokaarionnettomuudet aiheutuvat materiaalivioista tai käsittelyvirheistä. Switch-tuotteiden avulla suojaudut mahdollisilta tapaturmilta. Switch-mallistoon kuuluu pehmeitä ja joustavia, tuulta ja vettä hylkiviä softshell-vaatteita.


TRANEMO SKINSAFE™ MONIKERROKSINEN SUOJAJÄRJESTELMÄ Kerrospukeutumisjärjestelmämme Tranemo Skinsafe™ on suunniteltu suojaamaan käyttäjää kuumuudelta ja valokaarelta. Tranemon suunnittelufilosofia on ihmisläheinen ja keskittyy yksilön suojaamiseen – aina ihosta lähtien. Kun yhden paksun kerroksen sijasta käytetään useampaa ohutta kerrosta, käyttäjä saa kevyitä palosuojavaatteita, jotka tarjoavat tavallista paremman liikkumavapauden. Järjestelmä suojaa usein yksittäisten kerrostensa yhteenlaskettua suojatehoa paremmin.

VALOKAARI JA ELIM-LUKU Olemme varmoja kerroksellisen suojamme parhaimmuudesta, sillä yhdistelmämme on testattu uuden ja entistä tiukemman eurooppalaisen EN 61482-2 -standardin mukaan. Siihen sisältyy myös Arc Rating -arvo – ELIM*. Testaamme sekä kankaat että vaatteet, ja vuonna 2022 valikoimissamme on enemmän kerrosyhdistelmiä kuin muilla valmistajilla. ELIM-arvo ilmoittaa energiatason, jolla käyttäjällä on teoriassa 0-prosenttinen riski saada toisen asteen palovamma. Vanhempi ATPVarvo** taas ilmoittaa energiatason, jolla käyttäjällä on 50-prosenttinen riski saada toisen asteen palovamma. *ELIM = Incident Energy Limit **ATPV = Arc Thermal Performance Value

TIESITKÖ TÄMÄN? Meillä on säteilylämmöltä suojaavia Skinsafe™-järjestelmiä. Ne sopivat erinomaisesti sulattoihin ja valimoihin.

Tutustu kaikkiin Skinsafe™järjestelmiimme täällä


ASKEL SEURAAVALLE TASOLLE Me näemme suuria mahdollisuuksia uudessa tekniikassa, joka mahdollistaa fluorihiilikäsittelystä luopumisen vaatteiden yleisen suojaustason heikentymättä.

PP

T

ST

RIC

T LEGISL

AT

IO

N

TO PF

T

AS

EN

EM CO

O

C

’S

V

SE

Edistyneillä tuotantomenetelmillämme on myönteisiä vaikutuksia ympäristöön. Täysin PFAS-yhdisteistä vapaan Cantex Weld Stretch -malliston tuonti markkinoille vie meidät lähemmäksi tavoitettamme luopua fluorihiilen käyttämisestä tuotteissamme asteittain kokonaan.

R

EM

Pyrimme löytämään innovatiivisia ja vastuullisia materiaaleja, joilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia. Kierrätyspuuvillan käyttö vaatteissamme pienentää uuden puuvillan viljelytarvetta. Lisäksi useimmat käyttämistämme kankaista ja tarvikkeista on sertifioitu Oeko-Tex®-standardi 100:n toisen luokan mukaisesti.

O

CH

Pyrimme varmistamaan, että käyttäjämme saavat ympäristöystävällisimmät tuotteet, jotka tarjoavat oikean tason suojausta. Siksi kehitämme vaatteistamme mahdollisimman pitkäikäisiä hyödyntämällä älykästä suunnittelua ja tekniikkaa.

Olemmekin liittyneet ruotsalaisen voittoa tavoittelemattoman ChemSec-järjestön ”No To PFAS” -liikkeeseen voidaksemme vaikuttaa kemikaalilainsäädännön soveltamiseen käytännössä.

SU

TEHTY KESTÄMÄÄN

WE

ME VÄLITÄMME.

Perfluorialkyyliyhdisteitä (PFAS) on pitkään käytetty tekstiiliteollisuudessa suojaamaan kankaita kosteudelta, rasvalta ja lialta. Nämä aineet kuitenkin hajoavat hyvin hitaasti, joten ne vaikuttavat haitallisesti ympäristöön ja terveyteen.

RP

O R AT E PF

AS

M


HUOLTO JA KORJAUS Valmistamme vaatteita, jotka on helppo korjata. Siten ne kestävät pitkään käytössä, ja omistamisen kokonaiskustannukset ja ympäristöjalanjälki ovat normaalia pienemmät. Jo vuodesta 1934 lähtien olemme pyrkineet tekemään suojavaatteistamme mahdollisimman kestäviä. Vaatteeseen työssä kohdistuva rasitus voi ajan myötä vaikuttaa esimerkiksi siten, että vetoketju menee rikki tai nappi irtoaa. Tarjoamme korjauspalvelua ja jaamme tietämystämme Tranemo-vaatteiden korjaamisesta Repair Kit -pakkauksen avulla.


TURVALLISTA LIIKKUVUUTTA TRENDI, JOKA ON TULLUT JÄÄDÄKSEEN ”Erittäin mukavat. Näissä on helppo liikkua.” Näin toteaa Infranordin Emil Viberg, joka on kokeillut uuden tason Zenith-housujamme ensimmäisten joukossa. Olemme nähneet mukavien vaatteiden kysynnän olevan kasvussa, joten otamme asian huomioon kehittäessämme uusia tuotteita. Toimintamme lähtökohtana ovat aina asiakkaiden tarpeet, ja meillä on ilo synnyttää parhaita uusia materiaali-innovaatioita tiiviissä yhteistyössä kangastoimittajiemme kanssa. Joustavuuden lisäämisessä suurimpana haasteena on onnistua samalla säilyttämään vaatteen hyvät palosuojaominaisuudet. Koska stretch-kuidut on voitava pestä teollisesti 60 asteessa palosuojan kärsimättä, käytettyjen materiaalien on oltava erittäin laadukkaita. Vuoden 2022 uutuustuotteisiimme kuuluvissa Zenith-sarjan stretch-housuissa onnistuimme saamaan aikaan loistavan yhdistelmän mukavuutta ja suojaa riskialttiissa kohteissa työskenteleville, joille hyvä näkyvyys on tärkeää. Housujen suojaustaso on peräti ELIM 8,0 ja ATPV 8,6 cal/cm2, mutta ne painavat vain 260 grammaa ja ovat stretch-osioiden ansiosta erittäin joustavat.

Tutustu Zenith mallistoon

Katso Stretch-video


HALUATKO LISÄTIETOJA? Sitä on tarjolla runsaasti. Tule mukaan Safety Academy -koulutuksiimme ja astu palosuojattujen työvaatteiden seuraavalle tasolle. Meillä on vuosien kokemus uusien materiaalien ja tuotemallistojen kehittämisestä kaikenlaisiin käyttötarpeisiin asiakkaidemme kanssa. Nyt on tullut aika jakaa oppimaamme. Tranemo Safety Academy tarjoaa räätälöityjä koulutuksia ja parhaaksi havaittuja neuvoja erilaisilta työn riskeiltä suojautumiseen. Ammattilaisemme jakavat osaamistaan standardeista ja testausmenetelmistä ja selittävät alan terminologiaa helpottaakseen oikeiden suojavarusteiden valintaa tiimillesi. Kysy meiltä lisätietoja!

Ilmoittaudu Tranemo Safety Academyn koulutukseen tästä


OLET SUOJELUN ARVOINEN.

TUTUSTU PALOSUOJA-ALAN TUOREIMPIIN UUTISIIN SIVUSTOLLAMME TRANEMO.COM


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.