Page 1

2013

progra

december

www.momkult.hu www.facebook.com/momkult


A MOM KULTURÁLIS KÖZPONT KARÁCSONYI AJÁNDÉKA A HEGYVIDÉK POLGÁRAINAK

karácsonyi csillag 2013.12.14. szombat 10:00

karácsonyi jazzpop 2013.12.15. vasárnap 19:00


karácsonyi fúvóskoncert 2013.12.16. hétfő 19:00

a PROGRAMOKRA A BELÉPÉS DÍJTALAN, A KONCERTEKET REGISZTRÁCIÓS JEGGYEL LEHET LÁTOGATNI!


AJÁNDÉKOZZON ÖN IS BELÉPŐJEGYET CSALÁDTAGJAINAK, SZERETTEINEK, BARÁTAINAK, ISMERŐSEINEK, ÜZLETFELEINEK A momKULT KÍNÁLATÁBÓL!

diótörő 2013.12.23., 25.

group ‘n’ swing 2013.12.27.

02

KIEMELT


holdviola 2013.12.29.

BUDAPEST BĂ R 2013.12.31.

hot jazz band 2013.12.30.


KÖSZÖNJÜK! JÓTÉKONYSÁGI KONCERT A NYUGDÍJAS KOROSZTÁLY SZÁMÁRA 2013. december 5. | csütörtök 17:00 SZÍNHÁZTEREM

Közreműködnek: Gallusz Nikolett - musicalénekes Andreas Magony - operaénekes Mesterházy Gyula - Soós Imre–díjas színművész Kéry Tamás - zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára A programban részletek hangoznak el többek között Giacomo Puccini Tosca és Bohémélet, Giuseppe Verdi Rigoletto, Lehár Ferenc A mosoly országa, Kálmán Imre Ördöglovas zeneművekből. Valamint Francesco Paulo Tosti – Stanislao Gastaldon – Ruggero Leoncavallo – Enrico Toselli – Pietro Mascagni dalokat, Eisemann Mihály, Máté Péter slágereket adnak elő a közreműködők. Az est védnökei: Prof. Dr. Iván László | Országos Nyugdíjas Tagozat elnöke Pokorni Zoltán | Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat polgármestere A koncert a nyugdíjas korosztály számára díjtalan, regisztrációs jeggyel látogatható. Regisztrációs jegy váltható a MOM Kulturális Központ jegypénztárában.

KO N C E RT

07

.


radics gigi

barna lány

2013. december 6. | péntek 20:00 SZÍNHÁZTEREM

Radics Gigi „Barna lány” című koncertjén az énekesnő több zenei meglepetést tartogat a két órás előadása során. Ezen az estén több Radics Gigi dalpremier, a koncert címadó „Barna Lány” mellett több új saját dal is elhangzik. A magas színvonalú zenei kivitelezésre garancia Gigi állandó zenekara mellett, a Modern Art Orchestra és a Zumba Stars. Az est meghívott vendége Serbán Attila.

Jegyár | 5900 Ft, 4900 Ft, 3900 Ft Jegyek kaphatók a mom.jegy.hu oldalon, valamint a MOM jegypénztárában

20%

KEDVEZMÉNY

KO N C E RT

09

.


beregszászi olga jótékonysági koncert

100 perc 100 emberért 2013. december 8. | vasárnap 18:00 SZÍNHÁZTEREM

Fővédnök | Dr. Hercegh Anita Védnökök | Mádl Dalma Schmittné Makray Katalin Köszöntőt mond: Jókai Anna | író Majnek Antal | a Kárpátaljai Magyar Katolikus Egyházkerület püspöke Közreműködnek: Berecz András | mesemondó Berecz István és együttese | néptánc Szakcsi Lakatos Béla | zongoraművész Vadkerti Imre | énekes, Kormorán MH Légierő Zenekar, vezényel Katona János Hampel Katalin | divatshow színésznők és tévébemondók közreműködésével Hegedűs Valér | zongora Kautzky Armand | műsorvezető Tóth Sándor | rendező

Jegyár | 3000 Ft Jegyek kaphatók a mom.jegy.hu honlapon, valamint a MOM jegypénztárában.

KO N C E RT

11

.


ÚJ NEMZEDÉK PLUSZ - PETŐFI RÁDIÓ ŐSZI ROADSHOW

irie maffia petőfi rádió d.j.

2013. december 13. | péntek 19:00 KONCERTTEREM

A 2005-ben alakult Irie Maffia rövid idő alatt a fiatal magyar közönség egyik kedvenc koncertzenekarává nőtte ki magát. Nem csoda, hiszen a reggae, hiphop, rock és funk határait egymásba mosó bandának a frontvonalában koncentrálódnak az újgenerációs kedvencek: az elsőszámú underground díva Sena, és MC Columbo licitálnak egymásra szövegeikkel. Mikor ideje engedi, beszáll a játékba a Zubolyból ismert reppsztár-családapa, MC Busa is. A tizenegytagú válogatott zenekarvezetője a pozanon játszó Dermot, hammond orgonán pedig Jumo Daddy szaggat. A Dési Tamás dobos és Havas Miklós basszusgitáros által alkotott világszínvonalú ritmuszsekció adja a Maffia alapját: bombabiztos és a legütősebb! A dobbasszus páros korábban több ismert hazai zenekarban bizonyította tehetségét együtt és külön-külön is, session zenészként. Szekér Ádám gitáros személyében, aki szintén több ismert előadó oldalán megfordult már zenészként, dalszerzőként, megtalálták a tökéletes társat: Irie Maffia Rocktrió néven elhíresült dob-basszus-gitár hármasuk alkotja a zenekar kemény magját. Mösziő Zsömi az ország legkábítósabb perkásaként erősíti a zenekart. A Maffia nyáron új tormbitásra váltott, Meggyes Ádám a jelek szerint nagyszerűen megfelel a zenekar és a közönség elvárásainak. A tagfelsorolásban végül, de persze nem utolsó sorban dj Future verhetetlen szkreccsmesterként pakolja a lemezeket a rock alá. A belépés díjtalan. A koncert előre váltott ingyenes regisztrációs jeggyel látogatható.

KO N C E RT

13

.


SWAN HAWAII GITÁREST

SIMÁNDY JÓZSEF TEREM 2013. december 14. | szombat 18:00 Balogh Géza emlékére

Műsorvezető | Pelyhe Swan Róbert Fellépők: Balogh Marika [hawaii gitár] Bíró Ferenc [hawaii gitár] Bíró Marianna [ének] Érsek Márton [pedal steel] Nikodém Norbert [pedal steel] Pelyhe Róbert [gitár, ének]

Jegy | 1000 Ft, a koncert napján a helyszínen. swan2000productions@gmail.com

KO N C E RT

15

.


A MOM KULTURÁLIS KÖZPONT KARÁCSONYI AJÁNDÉKA A HEGYVIDÉK POLGÁRAINAK

karácsonyi jazzpop KUPOLATEREM 2013. december 15. | vasárnap 19:00

Dalok a szeretetről és a reményről Éliás Gyula és Viczián Gábor dalaiból, valamint ismert világslágerek átdolgozása kamarazenekari hangzásban. Az est folyamán egy érdekes, igényes és szórakoztató zenei világgal ismerkedhet meg a közönség. Viczián Gábor szerzeményei, Éliás Gyula előadása, valamint Kuklis Gergely hegedűjátéka fonódik össze egy csodálatos karácsonyi műsorban. Közreműködnek: Éliás Gyula [ének] Viczián Gábor [zongora] Kuklis Gergely [hegedű]

A koncert díjtalan regisztrációs jeggyel látogatható. Jegyek válthatók a MOM Kulturális Központ jegypénztárában.

KO N C E RT

17

.


GOLGOTA GOSPEL KÓRUS

SZÍNHÁZTEREM 2013. december 15. | vasárnap 16:00 és 19:00

Tíz éves fennállását ünnepli idén a Golgota Gospel Kórus, amelynek énekkara az első nyilvános fellépése óta az énekkar létszámban harminc főről kétszáz főre gyarapodott. Lelkesedésükkel, vidám koreográfiával megkomponált előadásmódjukkal magukkal ragadják a hallgatóságot. A 2013as koncertek a jubileum jegyében szerveződnek. A nosztalgikus hangulatot a nézőközönség által már talán el is várt legnépszerűbb dalok teszik maradandóvá, amelyek sorát legújabb, a Golgota Gospel Kórus által korábban színpadra nem vitt dalok szövik át. Megható ének, lendületes dallamok, erőteljes hangzás.

Jegyár | 1200 Ft, 1500 Ft, 1800 Ft, 2200 Ft Jegyek kaphatók a MOM jegypénztárában, valamint a www.golgotagospel.hu weboldalon.

KO N C E RT

19

.


A MOM KULTURÁLIS KÖZPONT KARÁCSONYI AJÁNDÉKA A HEGYVIDÉK POLGÁRAINAK

karácsonyi fúvóskoncert SZÍNHÁZTEREM 2013. december 16. | hétfő 19:00

A Jankovszki Ferenc által alapított, s a fennállásának 25. évfordulóját tavaly ünneplő Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar egyike hazánk legismertebb amatőr fúvószenekarainak belföldön és külföldön egyaránt, számos hazai és nemzetközi verseny győztese, nagydíjasa. A műsor elején az együttes utánpótlás-zenekara, a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar is bemutatkozik. A karácsonyi készülődés jegyében összeállított koncerten a fúvószenekari irodalom teljes keresztmetszete elhangzik az eredeti daraboktól az átiratokon keresztül egészen a filmzenékig és szórakoztató darabokig. Vezényel | Kis-Fekete Vilmos és Tóth László.

A koncert díjtalan regisztrációs jeggyel látogatható. Jegyek válthatók a MOM Kulturális Központ jegypénztárában.

KO N C E RT

21

.


KOZMA ORSI QUARTET KUPOLATEREM 2013. december 19. | csütörtök 20:00

Kozma Orsi a hazai zenei élet egyik legismertebb énekesnője. Tizennégy éve van a pályán, ezalatt több, mint 100 lemezen közreműködött, több tucat slágert énekelt számos formációval, több musical főszerepet játszott el, és rengeteg hazai illetve külföldi klubban, fesztiválon és eseményen vett részt Európa-szerte. A Kozma Orsi Quartett 2008-ban alakult. 2009-ben a Jazzy dalverseny különdíját , 2010-ben a Pécs Fringe Fesztivál szakmai díját nyerte el. A koncert előtt a látogatók a Pécsi Pincészet és a Gere Pincészet boraiból kóstolhatnak.

Közreműködők: Kozma Orsi [ének] Cseke Gábor [zongora, billentyűs hangszerek] Hárs Viktor [bőgő, basszusgitár, baritongitár, vokál] Jegyár | 1200 Ft, 600 Ft (diák, nyugdíjas) Jegyek kaphatók a mom.jegy.hu oldalon, valamint a MOM jegypénztárában. A kedvezmények online nem érvényesíthetőek. 20%

KEDVEZMÉNY

KO N C E RT

23

.


bolyki soul & gospel kórus SZÍNHÁZTEREM 2013. december 21. | szombat 19:00

A több mint két éves múltra visszatekintő Bolyki Soul & Gospel Kórust Bolyki Balázs azzal a szándékkal alapította, hogy a magyar és nemzetközi gospel és soul zenei színpadokon új hangzást és minőséget képviselve, saját oktatási rendszerét megvalósítva, még több rajongót szerezzen e műfajoknak. A kórus a kezdeti tizenöt főből, mára ötventagú együttessé nőtte ki magát.

Jegyár | 9990 Ft, 6990 Ft, 5590 Ft, 4890 Ft, 4290 Ft, 3590 Ft, 2990 Ft Jegyek kaphatók a mom.jegy.hu oldalon, az Interticket hálózatán, valamint a MOM jegypénztárában. 20%

KEDVEZMÉNY

KO N C E RT

25

.


gengszer romantika színpadi show

Group ‘n’ swing

SZÍNHÁZTEREM 2013. december 27. | péntek 20:00

A big bandes hangulathoz hozzájáruló erőteljes fúvós szekció nemcsak zenei tudásával, hanem humorérzékével is biztosítja az igazi színpadi showt a közönség számára. A klubokból már ismert hangulatot fokozza egy fekete Chevrolet, a zenével együtt rezdülő, a boogie lüktetését és a swing lendületét zsigerből érző táncosok. Réka és Bálint nemcsak káprázatos hangjukat csillogtatják meg, hanem táncukkal és szellemes összekötő szövegeikkel az emberi érzelmek számtalan aspektusát mutatják be az est folyamán. Mosoly és könnyek – mindkettőre számíthat a közönség. Közreműködnek: Mihályi Réka, Gájer Bálint [ének], Csík Tibor, Nyikes Krisztián [trombita, vokál], Bakó István [tenorszaxofon, vokál], Almási Attila [harsona, vokál], Lőrincz Ádám [zongora, vokál], Gyalog Zoltán [gitár], Molnár Péter [bőgő], Péntek Tibor [dob]

Jegyár | 2900 Ft | 3900 Ft | 4900 Ft Jegyek kaphatók a jegy.hu honlapon és a MOM jegypénztárában. 20%

KEDVEZMÉNY

KO N C E RT

27

.


holdviola

SZÍNHÁZTEREM 2013. december 29. | vasárnap 20:00

5 éves jubileumát ünnepli a Holdviola a MOM Kulturális Központban. “Bánat utca” című daluk és az azt tartalmazó album hónapokig vezette a hazai slágerlistákat, néhány hónap alatt platinalemez lett. 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben is Fonogram-díjra jelöltek az év hazai nép- vagy világzenei albuma kategóriában, 2010-ben pedig díjazottak az év hazai felfedezettjeként. Tagcserét követően 2013. júliusától Barta Zsófi helyét Török Tilla veszi át a trióban, aki kifinomult hegedűjátékával új színt csempész a produkcióba. A Holdviola előadásai rendkívül látványosak. A közönség nem csak kifinomult 5.1-es hangzású zenei élménnyel, a legapróbb részletekig kidolgozott fénytechnikával és az ezekkel tökéletes harmóniában lévő tánckoreográfiákkal (a Szinvavölgyi Néptáncműhely táncosainak jóvoltából) lesz gazdagabb, hanem egy egyedülálló utazást tehet a több száz éves népdalkincsünk modern formába öntött dalainak világában, megcsodálhatja, hogyan egészíti ki egymást régi és új, hogyan fér meg egymás mellett a hegedű és a szintetizátor. A karácsonyi előadások igazi családi programok. A közönség között éppúgy találhatunk fiatalokat és középkorúakat, mint unokákat, nagyszülőket Jegyár | 2900 Ft | 3900 Ft | 5900 Ft Jegyek kaphatók a mom.jegy.hu honlapon és a MOM jegypénztárában. 20%

KEDVEZMÉNY

KO N C E RT

29

.


hot jazz band előszilveszteri koncert SZÍNHÁZTEREM 2013. december 30. | hétfő 20:00

A Hot Jazz Band Előszilveszteri Koncertje már hagyománnyá érett az elmúlt kilenc évben. A MOM Kulturális Központ ad helyt ennek, a zenekar életében fontos eseménynek. A korábbi években olyan vendégek színesítették a műsort, mint Deseő Csaba, Orosz Zoltán, vagy Illényi Katica. Idén nagyszerű zenészkollégák lesznek a Diga Diga Doo című műsor vendégei: Korb Attila - trombita, Dennert Árpád - szaxofon, Mátrai Zoltán - szaxofon, Nagy Iván - zongora, Bényei Tibor - szuzafon. A tehetséges zenéstársak egyenként is bemutatják tudásukat, majd a műsor második felében, melyben nagyzenekarrá kibővülve, együtt adnak elő néhány kedvenc szerzeményt, mellyel életre keltik az 1920-as, ‘30-as, ‘40-es évek felvételeinek varázsos hangzását, amire az egész világ mulatott. Olyan hangképben gyönyörködhetünk ezen az estén, amelyet utoljára az 1940es évek Magyarországán hallhatott a nagyérdemű. Idén sem marad el a tombola és a pezsgő. A zenekar állandó vendége Bolba Éva. Jó mulatást, Boldog Újévet!!! Jegyár | 5500 Ft, 4500 Ft, 3500 Ft Jegyek kaphatók a mom.jegy.hu oldalon, valamint a MOM jegypénztárában.

20%

KEDVEZMÉNY

KO N C E RT

31

.


budapest bár szilveszteri koncert SZÍNHÁZTEREM 2013. december 31. | kedd 15:00

Kitűnő zenészek, fantasztikus egyéniségű énekes előadók, nagyszerű dalok – ez a Budapest Bár sikerének receptje. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált – számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, vagy nagyon közismerteket öltöztettek új köntösbe. Számos kor, kultúra és generáció találkozik a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt. Az együttes a legvidámabb számai közül válogat ezen az estén. A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob) A Budapest Bár énekesei: Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk, Keleti András, Kollár-Klemencz László, Tania Saedi Producer: Gáncs Andrea (Bár Produkció)

Jegyár | 5300 Ft, 4300 Ft, 3300 Ft Jegyek kaphatók a mom.jegy.hu honlapon, valamint a MOM jegypénztárában.

KO N C E RT

33

.


quimby | varรกzshang KONCERTTEREM 2014. januรกr 1. | szerda 20:00 Jegyek kaphatรณk az ismert zeneboltokban.


KO N C E RT

35

.


KIJEV CITY BALett

diótörő

SZÍNHÁZTEREM 2013. december 23. | hétfő 17:00 2013. december 25. | szerda 11:00, 17:00

A Kiev City Balett számos elismerést tudhat magáénak. A közel kétszáz évvel ezelőtt megalakult Kijevi Állami Színház kiváló táncművészei évről évre kiemelkedő és profi produkcióval örvendeztetik meg a közönséget. Idén Magyarországra is ellátogat a társulat és természetesen a legnépszerűbb koreográfiájukat, a Diótörőt adják elő. A balett együttes élén 1998-tól – 2005-ig Valery Kovtun majd a későbbiekben Victor Litvinov volt. Jelenleg a híres ukrán táncművész Tatjana Borovik igazgatja a világhírű társulatot. Kiváló táncművészek kalauzolnak el minket a Diótörő mesevilágába. Szólista szereposztás Clara - Balaban Khristina, Kawasaki Akari, Nagasawa Mie Prince - Lagunov Evgeny, Sukhorukov Nikita, Sinyavsky Mikhail Mouse king - Tristan Vladimir, Sukhorukov Nikita Nutcracker - Krasnitskaya Lilia Drosselmeer - Fortunenko Vladimir

Jegyár | 4900 Ft, 5900 Ft, 6900 Ft Jegyek kaphatók a jegy.hu honlapon, valamint a MOM jegypénztárában.

TÁ N C

37

.


coincidance

széttáncolt cipellők SZÍNHÁZTEREM 2013. december 28. | szombat 15:00

Izgalmas történet nyolc királylányról, akik éjjelente rongyosra táncolják a cipellőiket. A jóságos király eleinte nem is sejti, hogy leányai egy sötét, mesebeli herceg varázslata alatt állnak... Gyulai Júlia rendező-koreográfus, Székács Zsófia jelmeztervező és Potornai Norbert arculattervező alkotói munkájához ezúttal Faisztl Ernő zeneszerző is csatlakozik. Tánc, móka és tanulság készülődik a Coincidance előadásán, az egész család számára! Jamdance produkció

Jegy | 1200 Ft | 2400 Ft | 2900 Ft Jegyek kaphatók a jegy.hu honlapon és a MOM Kulturális Központban.

TÁ N C

39

.


coincidance

szentivánéji álom

SZÍNHÁZTEREM 2013. december 28. | szombat 20:00

Az ír sztepp Európa bajnokainak és a moderntánc nagyjainak táncprodukciója! A Coincidance e darabja felülírja, amit eddig az ír táncról gondolt a közönség. William Shakespeare remekművének feldolgozása huszonnégy táncossal, izgalmas jelmezekkel és látványelemekkel. Jamdance produkció

Jegy | 3500 Ft | 3000 Ft | 2000 Ft Jegyek kaphatók a jegy.hu honlapon és a MOM Kulturális Központban.

TÁ N C

41

.


NOSZTALGIA TÁRSASTÁNC 2013. december 1. | vasárnap 16:00

Tánc nosztalgikus dallamokra. Minden alkalommal táncbemutató nyugdíjas, amatőr táncosokkal | Haraszti Mária, Orsós János. Standard táncok (bécsi keringő, spanyol tangó, angol keringő) Latin táncok (cha-cha-cha, swing, rock ’n’ roll) Változó énekes előadók és táncosok. Táncbemutatók között és után: össztánc! A belépés díjtalan.

ZURGÓ DIÓ

2013. december 6., 20. | péntek 18:00

Muzsikál a Zurgó együttes. Táncot tanít | Soós Réka Betáncoló gyerekenként | 300 Ft

ZURGÓ TÁNCHÁZ

2013. december 6., 20. | péntek 20:00

Moldvai csángó népzene, tánctanítás, daltanítás. Muzsikál a Zurgó Együttes: Soós Réka [ének], Benke Grátzy [dob], Erdei Tamás [koboz], Nagy Bercel [furulya, kaval, tilinkó] Táncot tanít | Fülöp Attila Jegyárak | 500 Ft | 300 Ft [diákjegy] Jegyek a helyszínen kaphatók. www.zurgo.hu

42

TÁNC


gryllus vilmos

nótás mikulás

SZÍNHÁZTEREM 2013. december 1. | vasárnap 09:30, 11:30

Gryllus Vilmos Mikulás váró koncertje, közreműködnek a Marczibányi téri Kodály iskolások. „Nótás Mikulás, flótás, pikulás, jön a sok jóval, hegedű, szóval. Csellón muzsikál, csizmám tele már, mosolyog, hallgat, haza úgy ballag.”

Jegyár | 1500 Ft Jegyek kaphatók a MOM Kulturális Központban, a kalakazenebolt.hu oldalon, valamint a Kaláka Zeneboltban (1052 Budapest Bárczy István utca 10.). Belépés egy éves kor alatt ingyenes. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

GYERE KE K NEK

45

.


A MOM KULTURÁLIS KÖZPONT KARÁCSONYI AJÁNDÉKA A HEGYVIDÉK POLGÁRAINAK Ziránó Színház - Magamura Alkotóműhely

KARÁCSONYI CSILLAG KUPOLATEREM 2013. december 14. | szombat 10:00

„Mi nem azért jöttünk, hogy históriázzunk, Vagy valami tréfás játékot indítsunk, Hanem egy fertálynyit múlatni kívánunk, Midőn a Kisdednek, születése napját, Példázni kívánjuk.”

“Olyan bábjátékot terveztünk és készítettünk, mely az ovisok és a kisiskolások számára is érthetővé teszi azt a misztikus eseményt, melyet karácsonykor ünnepelünk. A népi betlehemes játékokból olyan részeket emelünk be a játékunkba, amelyeket még a mai kor gyermeke is megért és szívesen fogad. Zenés élőjáték, kesztyűsbábok és mívesen faragott totem-bábok segítségével elevenedik meg a történet.” Ziránó Színház Játsszák | Boráros Milada, Pfeifer Zsófia, Varga Péter A belépés díjtalan.

GYERE KE K NEK

47

.


babakoncert

2013. december 19. | csütörtök 10:30

Napjainkban egyre több kutatás foglalkozik gyermekeink korai zenei fejlesztésének hatásával. A magzat minden pillanatát áthatja édesanyja szívverésének lüktetése, járásának ritmusa. A gyermekek születésük után felismerik a még az anyaméhben hallott dallamokat, melyek megnyugtatják őket. A zenének, az éneklésnek, a ritmusnak meghatározó szerepe van a gyermekek személyiségfejlődésében. Az első életévekben történő zenei fejlesztés elősegíti a későbbi szabad zenei önkifejezést. Azok a gyermekek, akik szinte születésüktől kezdődően kapcsolatban állnak a zenével, más tevékenységekben is sikeresebbek lesznek, mint azok a társaik, akiket kevés zene vett körül. A gyermekek zenei fejlesztése, nem csak zenei tehetségük fejlesztését szolgálja, hanem a két agyfélteke harmonikus fejlesztését is, ami által érzékennyé, kreatívvá, kitartóvá, fegyelmezetté, intelligensebbekké válnak, befogadóbbak lesznek az őket ért hatásokkal szemben. A babakoncert előadói a Duo dolcissimo tagjai, a Váci Szimfonikus Zenekar művészei: Kutor Noémi [hárfa] | Gudor Judit [klarinét] Műsorukban a klasszikus zeneirodalom népszerű dallamait sorakoztatják fel, ezúttal ünnepi dallamokkal kiegészülve. Jegyár | 800 Ft/gyerek | 200 Ft/kísérő | Hegyvidék Kártyával 500 Ft/gyerek | 100 Ft/kísérő Jegyek kaphatók a MOM jegypénztárában, valamint a mom.jegy.hu oldalon.

48

GYEREKE KNEK


kaláka együttes

szabad-e bejönni ide betlehemmel SZÍNHÁZTEREM 2013. december 22. | vasárnap 09:30, 11:30

Mikor a betlehemesek karácsonykor házrólházra járnak, üdvözlő versük végén ezt kérdezik: Szabad-e bejönni ide betlehemmel? A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete ez a betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka dalok.

Jegyár | 1500 Ft Jegyek kaphatók a MOM Kulturális Központban, a kalakazenebolt.hu oldalon, valamint a Kaláka Zeneboltban (1052 Budapest Bárczy István utca 10.). Belépés egy éves kor alatt ingyenes. Helyfoglalás érkezési sorrendben.

GYERE KE K NEK

51

.


mvm koncertek

a zongora

KUPOLATEREM 2013. december 22. | vasárnap 15:00

Ifj. Balázs János Prima primissima-díjas zongoraművész hangszerbemutató koncertje gyerekeknek.

A belépés díjtalan. Előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni lehet a jakobikoncert@gmail.com email címen, vagy átveheti személyesen a regisztrációs jegyet a MOM Kulturális Központ jegypénztárában.

GYERE KE K NEK

53

.


?


lyukasóra KLUB

KUPOLATEREM 2013. december 12. | csütörtök 19:00

Mi az a Lyukasóra? Amikor semmi se kötelező... Lazítunk, sztorizunk, játszunk és szabadon választott versekkel próbáljuk meg beugratni egymást. Vidám és bánatos anekdoták, no meg remek versek elevenednek meg a pódiumon. Játszótárs a közönség is, hiszen itt, aki mer (és tud), az nyer!

facebook.com/lyukasoraklub - online klub MOM Kulturális Központ - élő előadás

Jegyár | 1200 Ft | 600 Ft diák, nyugdíjas | Hegyvidék kártyával díjtalan. Jegyek kaphatók a mom.jegy.hu oldalon, valamint a MOM jegypénztárában. A kedvezmény online nem érvényesíthető.

KÖ N Y V, I R O DA LO M

55

.


szabadpolc | mom lounge 2013. december 20. | péntek 15:00-19:00

Könyv csere-bere szabadon a Sirály sétányon. Hozza el régi, megunt, esetleg több példányban meglévő szépirodalmi vagy ismeretterjesztő könyvét, és cserélje be a Szabadpolcon található könyvek bármelyikére! A könyvállomány folyamatosan cserélődik és újul a programban résztvevők arányától függően. A becserélhető könyvek száma: maximum tíz darab. Kérjük, csak jó állapotban lévő könyveket hozzanak! A téli időszakban minden hónap utolsó péntekén 15:00-tól 19:00-ig várja Önöket a Szabadpolc! - 2014. január 31., február 28. Amíg hűvös, hideg az idő, egy pohár meleg teával várjuk a látogatókat!

56

KÖNYV, IRODALOM


Nyugdíjas klub 2013. december 11., december 18. | szerda 14:00

A december 18-án a klubdélutánt követően karácsonyi műsor. A kéthetente jelentkező program tartalmas kikapcsolódást kínál a Hegyvidéken élő nyugdíjasok számára. A belépés díjtalan.

FILM

57

.


FILMes-t

2013. december 7. | szombat 18:00

Válogatás Csuja László kisjátékfilmjei közül. Csuja László rendező, forgatókönyvíró a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett 2012-ben, filmjei több neves nemzetközi fesztiválon szerepeltek. A vetítés után Muhi Klára beszélget a rendezővel és a közönséggel. Muhi Klára filmesztéta, filmtörténész rendszeresen publikál magyar filmekről, illetve több könyve is megjelent. Az est folyamán vetített filmek: Apu kocsit hajt | videoklip a Tudósok zenekar zenéjére Személyvonat érkezik | kísérleti dokumentumfilm vasútállomások életéről 3 emlék | kísérleti film, három emlékrekonstrukció A dugulás | kisjátékfilm Foszfor | kisjátékfilm egy fiúról és az apjáról Threesome | a Nekem Budapest című játékfilm részlete (társrendezők: Kapronczai Erika és Muhi András Pires)

A belépés díjtalan.

FILM

59

.


vadász katalin - dodo

Angyalok | SZÁRNYVARÁZS 2013. december 31-ig

60

KIÁLLÍTÁS


ÓVÁRI ÁRPÁD ELŐADÁSSOROZATA

Borszéktől a Békás-szorosig 2013. december 18. | szerda 17:30

A digitális feldolgozású vetített képekkel illusztrált sorozat végigvezet a történelmi Magyarország tájain. Jegyár | 500 Ft, Hegyvidék kártyával díjtalan. 62

ELŐADÁS


lászló gyula egyesület 2013. december 4. | szerda 19:00

Adventi koncert | közreműködik a Kicsi hang verséneklő együttes. A belépés díjtalan.

Főként nőként műhely 2013. december 4. | szerda 18:30

Kaqun víz – egy megoldás az egészségre Szervezők: Szabó Judit és Zámbó Márta / Főként Nőként Műhely A belépés díjtalan, előzetes jelentkezés szükséges (noinapszervezes@gmail.com).

meditáció

2013. december 8. | vasárnap 15:00

Meditáció ösvény a belső szabadsághoz (előadás és koncert). Devashishu Thorpy londoni előadó,aki gyermekkora óta él spirituális életet korunk egyik legnagyobb indiai Mesterének tanítványaként. Belső tapasztalatairól őszintén és könnyed, humoros stílusban mesél. A belépés díjtalan.

HITEL EST

2013. december 11. | szerda 18:00

Irodalmi műsor és koncert. A belépés díjtalan.

E LŐA DÁS

63

.


Terembérlet | 660 fős Színházterem | 200 fős Kupolaterem | szekciótermek | Információ és időpontegyeztetés | hétköznapokon 9:0017:00 óráig a +361 319 9854-es telefonszámon, illetve az info@momkult.hu e-mail címen. Last minute AKCIÓ | Amennyiben rendezvényére a megkeresésünktől számított négy héten belül kerül sor 20%, ha két héten belül kerül sor, 40% kedvezményt adunk a helyiséghasználati díjból - igény esetén [további információ: www.momkult.hu, teljeskörű tájékoztatás: +361 319 9854|204]. Információ | Programokkal, rendezvényszervezéssel kapcsolatos információ a Programszervezői Iroda elérhetőségein | +361 319 9854 | info@momkult.hu Jegyértékesítés | Jegyárusítás és jegyekkel kapcsolatos információ a hét minden napján 08:00-19:30-ig | +361 319 9854/222 | jegy@momkult.hu ÜNNEPI NYITVA TARTÁS 2013. december 24.: zárva 2013. december 25.: 08:00-19:30 2013. december 26.: zárva 2013. december 27-30.: 08:00-19:30 2013. december 31.: 14:00-20:00 2014. január 1.: 14:00-20:00 Budapesti színházak előadásaira jegyértékesítés minden kedden és csütörtökön 16:00-18:00 között Bódi Évánál [+3620 2130479] 64

SZOLGÁLTATÁSOK


Akadálymentes bejárat | A MOM Kulturális Központ akadálymentes bejárata a főbejárattól jobbra található. Az épületen belül minden akadálymentesen megközelíthető. Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére további segítségnyújtás tekintetében.

hirdetési felület bérlése | A MOM Kulturális Központ programfüzete alkalmanként 3000-4000 példányban jelenik meg. Várjuk magánszemélyek és cégek jelentkezését, hirdetési felület bérlése céljából. A feltételekről bővebb információt a +361 319 9854/202-es telefonszámon kérhet.

MOM Café | A MOM Kulturális Központ hangulatos büféje, valamint gyönyörű, ligetes, kertbe nyíló terasza várja a vendégeket, mely ideális helyszíne a város forgatagából kilépve egy baráti találkozónak, üzleti megbeszélésnek. A MOM Café külső helyszíneken, szabadtéren egyaránt magas színvonalon szolgáltató partner mind a hideg-, mind a meleg étkeztetés területén. Nyitva tartás | 9:00-20:00 | A MOM Café a rendezvények végéhez igazodva biztosítja a fogyasztás lehetőségét.

ruhatár | A MOM ruhatára az Önök kényelmét szolgálja a rendezvények során. Kérjük, hogy kabátjukat és nagyobb méretű táskájukat a ruhatárban helyezzék el, mert ezek akadályozhatják a széksorok közötti közlekedést. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a ruhatár a rendezvényt követően egy órán át tart nyitva, ezt követően a ruhatárban hagyott kabátok, csomagok a portán kerülnek elhelyezésre.

S ZOLGÁLTATÁS OK | E LÉ R HE TŐS É GE K

65

.


Partnereink ajánlják GALÉRIA 12 1122 Budapest, Hajnóczy u. 21. 2013. 12. 09-től | Angyalok küldik az értéket II. - karácsonyi ajándék-ajánló Megnyitó 2013. 12. 09-én 19:00 órakor. Köszöntőt mond: Fonti Krisztina alpolgármester HEgyvidék galéria 1122 Budapest, Városmajor u. 16. 2013. 12. 03-tól | Karácsonyi művészeti vásár Egyedi grafikák, festmények, kisplasztikák, ékszerek Jókai Klub 1121 Budapest, Hollós út 5. 2013. 12. 13. 20:00 | Hegyvidéki Smooth Jazz Klub - JÁSZ ANDRÁS KULTÚRFUNK Barabás villa galéria 1122 Budapest, Városmajor u. 44. 2013. 12. 5-től | Stefanovits Péter - 20 litográfia KULTURÁLIS SZALON 1126 Budapest, Böszörményi út 34/a 2013. 12. 18. 18:00 | Királynőképző Megbocsátás, elengedés, ünneplés. Dr. Domján Mihály szakszpichológus, családterapeuta vezetésével. 2013. 12. 07. 09:00 | A NOE hegyvidéki csoportjának kézműves kiállítása és vására S.K. Műhely XII., Sion lépcső 8. | +36 20 9868601 Az S.K. Műhely egy nyitott kerámia műhely, ami 2000 szeptemberében nyílt azok számára, akik agyaggal szeretnének dolgozni szabadidejükben: Saját Kerámiát, Saját Kezűleg készíteni. www.keramia-skmuhely.hu virányosi közösségi ház 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c 2013. 12. 18. 18:30 | Szabadság vándorai Vándorlások az Országos Kéktúra vonalán az elmúlt tíz évben. Előadó: Gál Csanád, klubvezető: Sütő-Nagy István 66

AJÁNLÓ


HIRDETÉS

43 75

.


Advent a Hegyvidéken

2013. december 1-től 24-ig

Advent első vasárnapján tizenegyedik alkalommal nyitja meg kapuit az „Advent a Hegyvidéken” kézműves vásár és kulturális programsorozat. Az idei rajzpályázatunk témája Grimm: Holle anyó című meséjének illusztrációja. Az ünnepélyes vásárnyitó december 1-jén 10:30 kor kezdődik. A műsorsorozatban fellép a Bóbita zenekar, Paprika Jancsi bábszínháza, a Makám együttes, a Túlpart zenekar, Gryllus Vilmos, a Napraforgó Meseszínház, az Eszterlánc mesezenekar, a Mesetáncház, a Trambulin Színház, a Sashegyi Néptánccsoport, a Solti György Zeneiskola Rézfúvós Kamaraegyüttese és a Premier Fúvószenekar. A kisebbeket a Kenderkóc Népi Játszóház, ajándékkészítés, „Gyurmarci” marcipángyurmázás és Póni mesefogat várja. Szombatonként 17.00 órakor a kerületi egyházközségek képviselői gyújtják meg az adventi gyertyákat rövid műsor kíséretében. Kedden és csütörtökön a gyerekeké a színpad, a kerületi óvodák és iskolák csoportjai mutatkoznak be karácsonyi műsoraikkal. A hétköznapokon fellép a Mókus Trió, Kegyes János pánsípon, Weszely Ernő harmonikán Móser Ádám dudán játszik a vásári közönségnek. Mindenkit szeretettel várunk! 70

AJÁNLÓ


Helyszín: A XII. kerületi Polgármesteri Hivatal (Bp. XII. Böszörményi út 23-25.) melletti tér, a Kiss János altábornagy utca Böszörményi út és Margaréta utca közötti szakasza. Támogatók: Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat, Szamos Marcipán Kft. Információ: www.adventahegyvideken.wix.com/advent-a-hegyvideken Jókai Klub: +361 395 8284


A MOM KULTURÁLIS KÖZPONT PROGRAMAJÁNLATA A MAGYAR KULTÚRA NAPJA TISZTELETÉRE

LYUKASÓRA KLUB 2014.01.21. kedd 19:00 Költőkből, színészekből, irodalmárokból álló összeszokott baráti társaság tagjai kalauzolják egymást és a nézőket a költészet izgalmas világába. A magyar kultúra napja alkalmából a belépés díjtalan, a rendezvény regisztrációs jeggyel látogatható.

AZ EMBER TRAGÉDIÁJA 2014.01.23. csütörtök 18:00 Vizuális költészet és filozófia teszi még komplexebbé és rejtelmesebbé Madách monumentális színdarabját Jankovics Marcell nagyívű adaptációjában. A belépés díjtalan, a rendezvény regisztrációs jeggyel látogatható.


29/3/10

14:12

Page 1

Grafika: Barcsik Géza / Solymár Stúdió’2000

Naplegenda 2010 A1

NAPLEGENDA 2014.01.22. szerdaNÉPI 19:00 EGYÜTTES A MAGYAR ÁLLAMI

A Naplegenda című táncos t á nprodukcióval c e l ô a d á s a az alkotók egészen eredetiZene: látványés hangzásvilágot hoztak létre. A koreográfus, NIKOLA PAROV • Rendezô-koreográfus: MIHÁLYI GÁBOR Mihályi Gábor a magyar népzene legdinamikusabb, legsodróbb erejű motívumait ötvözte és állította színpadra a Magyar Állami Népi Együttes közreműködésével, Nikola Parov a kelet-európai népzenei tradíciókból táplálkozva eredeti, új zenei világot alkotott. A Naplegenda friss, kreatív, szellemében 21. századi táncszínházi előadás. Dinamikus koreográfia, lenyűgöző látványvilág... Jegyár | 3200 Ft, 2500 Ft, 1800 Ft, Hegyvidék kártyával díjtalan. Jegyek kaphatók a www.mom.jegy.hu oldalon, valamint a MOM jegypénztárában.


74

GÁRDONYI [Ziegler ] G É Z A [ 1 8 6 3 - 1 9 2 2 ]


“Már tegnap ősz volt, tiszta és napos; a virágkóró dértől harmatos; a fák kopaszak, de zöld a vár-halom. S én sütkéreztem künn a szép napon. Ma reggel, ahogy ablakomhoz állok, fehér várost látok. Fehér a hegy, völgy, az egész világ, és hótól lombosak a kerti fák. Ünnepi pompa s mégis szomorít. Mintha az ősznek tarka színeit megunták volna odafenn, s így szólt volna az Úr az éjjelen .” - “Legyen a világ ezentul fehér!”... És lett a világ tündöklő fehér.

Gárdonyi Géza | December [részlet]


MOM | ÁLLANDÓ KLUBOK, TANFOLYAMOK | www.momkult.hu

HÉTFŐ 09:00 Óvóka 09:30 Tücsök Zene 10:10 Tücsök Zene 10:30 Baba-mama klub 15:30 Óbuda Mozgásművészeti Iskola 16:00 Grace Mozgásművészeti Stúdió 16:15 Rock and Magic Sportegyesület 17:00 Ritmikus sportgimnasztika

KEDD 09:30 Tücsök Zene 10:00 Babamasszázs 09:30 Tücsök Zene 10:10 Tücsök Zene 10:30 Baba-mama klub 15:45 Grace Mozgásművészeti Stúdió 15:30 Tündértánc Gyermektáncterápia “Tündértánc” 16:00 Óbuda Mozgásművészeti Iskola Csillagszemű 17:00 Tücsök Zene Szivárvány Showtánc 18:00 Hip-hop és moderntánc tanfolyam 18:30 Sahaja jóga 19:30 NIA

szerda 08:30 Nyugdíjas torna 09:00 Óvóka 09:30 Nyugdíjas torna 10:00 Labdás Tücsök Torna 16:15 Rock and magic Sportegyesület 16:30 Hip-Hop 17:00 Iciri-piciri Táncház 18:30 A világ körtáncai

péntek 08:30 Nyugdíjas torna 09:30 Nyugdíjas torna 11:00 Tücsök Zene 16:00 Grace Mozgárművészeti Stúdió szombat 06:30 Biopiac 10:00 Csipkeverők baráti köre [kéthetente] Kézműves műhely

csütörtök 09:30 Beszélő babakezek 10:10 Iciri-Piciri Táncház 10:30 Baba-mama klub 15:30 Óbuda Mozgásművészeti Iskola 16:00 Szivárvány Showtánc 17.15 Ritmikus sportgimnasztika 18:00 Hip-hop és moderntánc tanfolyam MOM Rádióklub

vasárnap 10:00 Tortadekorációs tanfolyam

H E T I B O N TÁS

77

.


2013 december 01. vasárnap 09:30 Nótás Mikulás 11:30 Nótás Mikulás 04. szerda 18:30 Főként Nőként műhely 19:00 László Gyula Egyesület adventi koncertje 06. péntek 18:00 Zurgó Dió gyerektáncház 20:00 Zurgó táncház 20:00 Radics Gigi | Barna lány 07. szombat 18:00 Filmes-t | Csuja László 08. vasárnap 15:00 Meditáció 18:00 Beregszászi Olga koncertje 11. szerda 14:00 Nyugdíjas klub 12. csütörtök 19:00 Lyukasóra 13. péntek 19:00 Irie Maffia 14. szombat 10:00 Karácsonyi csillag 18:00 Swan koncert 15. vasárnap 16:00 Golgota Gospel kórus 19:00 Golgota Gospel kórus 19:00 Karácsonyi Jazzpop 16. hétfő 19:00 Karácsonyi koncert 18. szerda 17:30 Óvári Árpád előadássorozata 19. csütörtök 10:30 Babakoncert 20:00 Kozma Orsi Quartet 20. péntek 15:00 Szabadpolc 18:00 Zurgó Dió táncház 20:00 Zurgó táncház 21. szombat 18:00 Bolyki Soul Gospel koncert 22. vasárnap 09:30 Szabad-e bejönni ide betlehemmel 11:30 Szabad-e bejönni ide betlehemmel 15:00 MVM koncertek | A zongora 23. hétfő 17:00 Diótörő 25. szerda 11:00 Diótörő 17:00 Diótörő 27. péntek 20:00 Group ‘n’ swing 28. szombat 15:00 Széttáncolt cipellők 20:00 Szentivánéji álom 29. vasárnap 20:00 Holdviola 30. hétfő 20:00 Hot Jazz Band 31. kedd 15:00 Budapest Bár 2014. január 1. szerda 20:00 Quimby 78

HAVI BONTÁS

oldal

45 45 63 63 42 42 09 59 63 11 57 55 13 47 15 19 19 17 21 62 48 23 56 42 42 25 51 51 53 37 37 37 27 39 41 29 31 33


oldal

TARTALOM KARÁCSONY | Mi adjuk Önnek KARÁCSONY | Adja Ön szeretteinek Koncert Tánc Gyerekeknek Szolgáltatásaink Elérhetőség Ajánló Karácsonyi vásár A magyar kultúra napja 100 éve született Gárdonyi Géza Előzetes Heti bontás Havi bontás Hirdetés Impresszum

02 04 07 37 45 64 65 66 70 72 74 76 77 78 79 80


MOM KULTURÁLIS KÖZPONT 1124 Budapest | Csörsz u. 18., momkult.hu tel./fax | +361 3199854, info@momkult.hu JEGYÉRTÉRKESÍTÉS | +361 3199854 / 222 jegy@momkult.hu

| A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk | Készült 3000 példányban | Kiadja: MOM Kulturális Központ Nonprofit Kft. | Felelős kiadó: Hambuch Gerda ügyvezető igazgató | Szerkesztő: Márton Kata | Design: René Margit [Gráfium Grafikai Stúdió] | Terv: Faludi A.

Programom 2013 12 web  

A MOM Kulturális Központ decemberi programjai

Advertisement