Kalendari Artistik 2017

Page 1

KALENDARI I AKTIVITETEVE

2017 ART-KULTURË-TRASHËGIMI


Periudha

Emërtimi i aktiviteteve

Vendi

Janar GKA, salla e ekspozitave të përkohshme

16 janar - 2 prill

Kryeveprat e artit Italian të viteve 1900

Shkurt 14 shkurt

Konferencë:100vjetori i Musine Kokalarit

GKA, salla e ekspozitave të përkohshme

13 shkurt

70-vjetori i Lefter Çipës

Tiranë

Mars mars

Herë lart herë poshtë/Teatër

Tiranë

mars-korrik

Different Trains Festival

Tiranë

mars-korrik 2 mars-24 maj

Tinguj dhe monumente Letërsia dhe Qyteti

Tiranë, Berat, Durrës Tiranë

12 mars,

“Bienalja Ndërkombëtare e Akuarelit 2” Aktiviteti Nderkombetar i Fluturimeve te Lira “Argjiro Open”, organizimi i aktiviteteve Panairi i Librit Laipzig 2017

Tiranë MHK

23-26 mars 23-26 mars 25 mars -31 mars 30 mars - 30 prill

Gjirokastër Leipzig, Gjermani Tiranë

Strip Art Al Zef Shoshi - Vepra 1956 – 2014

Prill

GKK, Prishtinë


prill-qershor prill prill prill prill prill prill -qershor prill-korrik prill-tetor prill-dhjetor prill-maj 1 prill - 25 qershor prill-nëntor 1 prill-1 nëntor 2 prill- 30 nëntor 4 prill-20 qershor 8 Prill-17 qershor 10 prill-10 nëntor 12 prill-1 qershor 14 prill-17 maj 22 prill 19 - 23 prill prill-maj 26 prill -25 maj

Ruajtja e traditës zejtare të prodhimit të qilimave, transmetimi i dijebërjes te brezi i ri “Burka Medeas” “Kontrabasi” Teatri i rrugës nëpër Shqipëri Nata e kitarës Festivali ndërkombëtar i zërave të rinj "Jorgjie Truja" Promovimi i artistëve bashkëkohorë shqiptarë “Rikthimi i traditës së punimit në avlemend” "Balkan's gate" “Art House” "Skulptura e realizmit socialist" (botim) Shfaqja "Arrëthyesi" “Ringjallja e teknikave të realizimit të xhubletës” “Aktorët jemi ne” “Art, fëmijët dhe muzeu” Klubi i kritikës mbi diversitetin 'SABBAT 2017' - workshop ndër-disiplinor për shkrimtarët e rinj' “Ciceroni Virtual” Na ishte njëherë…LIBRI Ekspozitë vetjake e piktorit Zihni Veshi - Përtej të figurshmes “Panairi i kulinarise” Panairi i librit Milano “Të mbajmë të ndezur zjarrin e isopolifonisë tek brezi i ri” Ekspozitë fotografike “Gjenerata A” e artistit Julius Eb - Gjenerata A

Zogaj, Shkodër

Tiranë Tiranë

Tiranë Tiranë Antigone, Gjirokastër Prespë, Tiranë Shkodër Tiranë Tiranë Tiranë, Malësi e Madhe etj Tiranë Tiranë Tiranë Tiranë Tiranë Tiranë GKA, salla e ekspozitave të përkohshme Permet Milano, Itali Librazhd GKA, sallë e katit të dytë


27 prill 28 prill 28 prill- 30 nëntor 28 prill-25 nëntor 2017 29 prill -30 nëntor 29 prill

Përkthyes i Letërsisë për fëmijë nuk bëhesh rastësisht:Në laboratorin e përkthimit. Biçikletërsia-Rreshta mbi pedale Rozafa expression 2017 Festivali Letrar për të rinj"Tirana2017 Double Feature” Nusja me shifon të zi

Tiranë Tiranë Shkodër Tiranë Tiranë Gjirokastër

Maj maj maj maj-prill maj-qershor maj-30 tetor maj-nëntor 1 maj-15 qershor maj-tetor 19-20 maj maj-30 nëntor 1 maj-15 maj 1 maj 3, 7, 8, 9, 10 maj 4-9 maj 5 maj 6 maj 6 maj 7 maj

Kompozimi i "Rapsodisë shqiptare" “Tirana si’xhade” “EMATHIA”, botim, konference shkencore ne gjurme te trashegimise ne krahinen e Matit Ballkan Tirana Teater Fest Cikli i plotë i menaxhimit të një projekti kulturor” “Shqiptarët në artin botëror” (botim) “Diktatura komuniste në 360 gradë” Kam një pyetje?! “Festivali Folklorik Tipologjik Kombëtar i Valles Popullore Burimore” “Frymëzime nga kronika e një qyteti në gur” "Inok Arden” “Nokturn Pranveror” “Different Trains Festival” Bienalja e Artistëve të Rinj nga Europa dhe Mesdheu; Mediterranea 18' Të veprojmë nëpërmjet Artit Antologjia e Zarzuelave AP- Koncert "Dita e Luleve" Festivali i poezisë së pabotuar

Tirane Burrel Ibë Tiranë, Korçë, Vlorë, Shkodër Tiranë Burrel; Berat Tiranë Lushnje Gjirokastër Tiranë Tiranë; Shkodër Tiranë Tiranë; Durrës Tiranë Tiranë Bashkia, Vau i Dejës Tiranë, Shkodër,Prizren, Ulqin


9, 10 ,11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 maj 11 maj- 30 shtator 11-14 maj 12 maj-4 qershor 15, 16, 17 maj 17 maj 17 maj- 17 nëntor 18-23 maj 19 maj 19-21 maj 12 maj 11-13 maj 15 maj-15-qershor

05-14 maj

“General & PlayBoy” Ekspozita Ndërkombëtare e Artit, edicioni i 57-të Panairi i Librit "Fieri 2017" Shfaqja "Lukrecia Borxhia" Opera "Flauti Magjik" AP- Tablo koreografike "Qendisja e Flamurit" “TIFF 2017” edicioni i 15-të "International Albanian Brass Festival Shfaqje filmi artistik për nxënësit e shkollës "Gjon Buzuku" “Fustanella Festival” “Lirika në Divanin Lunxhiot” “Aulona Interfolk Festival” “Trajnim Marketingu Kulturor per te rinjte”

“ Kampionati i 9-të Botëror i fluturimeve të lira” , organizimi i aktiviteteve kulturore dhe dhënie materiale promocionale pjesëmarrësve.

20-24 maj 24-25 maj 24 maj

Festivali i filmit ndërkombëtar, Kinemaja e shoqërisë ardhme "A-FestFilm 2017” “Festivali i pikturës” Në gjurmët naimiane 2017 “Romanca Shqiptare”

25 maj

Lexojmë së bashku

19 maj

Tiranë Venecia Fier Tiranë Tiranë Tiranë Tiranë Tiranë Tiranë Gjirokaster Gjirokaster Vlorë Gjirokastër

Vlorë

Shkodër; Gjirkostër, Lezhë Belsh Tiranë Durrës Tiranë


28 maj 25-28 maj 25-28 maj 25-31 maj 26-28 maj 26 maj 26 maj 26, 27, 28 maj 27 maj 30 maj-22 korrik 28 maj maj-qershor maj-qershor maj-shtator maj-nëntor maj-shtator maj-qershor 31 maj- 1 qershor

“Festivali i Lojrave Popullore në Parkun Arkeologjik të Amantias” Festivali Kombëtar Folklorik për Fëmijë Argjiro Fest _On Junior 2017 Videoklipi "Shqipëria ime" Festivali i 14-të Nderkombetar i Melodramës “Përmeti Multikulturor” Shfaqje filmi për femijë për klasat fillore të shkollës "Bajram Curri" Opera Histori - "90 vjetori i Çesk Zadesë" "Forumi riborn" "Dashuri përmes ngjyrave" Ekspozita "Veprat e kthyera në fondin e GKA" Panairi i Kulinarise “Ekspozite figurative me punet më të mira të artistëve të Jugut” “Edukimi i fëmijëve përmes trashëgimisë kulturore” “Lord Bajroni dhe miqte” “Midis shekujsh” , ekspozite “Trashegimia Kulturore Jomateriale, pasuri e paçmuar për edukimin e të rinjve

“Edukimi i brezit të ri me vallet folklorike” Baleti "Liqeni i Mjellmave"

Vlorë Gjirokastër Korçë Përmet Tiranë Tiranë Tiranë Tiranë Tiranë Gjirokastër Gjirokastër Përmet Tepelenë Tiranë Përmet Korçë Korçë


Qershor qershor – tetor qershor qershor

“Nekrologji urbane” “Në tingujt e historisë” “Quhem Ballkan”

Tiranë Universiteti Arteve Gjirokastër; Fier; Përmet Korçë

qershor

“Pasuritë e kulturës dhe kreativitetit të popullit në kostumografi”

Tiranë

qershor qershor qershor qershor-shtator 1 qershor-29 nëntor 1 qershor 2 - 23 qershor 5 qershor 6 qershor

“Ndërto të ardhmen në vendin tend” “Nekrologji urbane” “Shën Petërburgu dhe grupi i të Pestëve” "Maratona e këngës" (tur koncertor) Ekspozitë -konkursi ndërkombëtar i fotografisë artistike "Prefoto" edic.7&Maratona e fotografise “Festivali Mbarëkombëtar i Këngës për Fëmijë” Arben Golemi - Tjetërsime Opera Histori Premierë e filmit artistik me metrazh të shkurter “Ujë për trëndafilat”

Mirditë Tiranë Tiranë Vlorë, Korçë, Fier, Gjirokastër, Sarandë, Lugina e Preshevës Shkodër GKA, salla e ekspozitave të përkohshme Tiranë Tiranë

9 -11 qershor 10-17 qershor 12 qershor 14 qershor-18 qershor 19 -23 shtator 23 qershor - 30 korrik

Festivali i muzikës moderne, edicioni 6-të, Dea Open Air International Film Festival AP- "AKV Kastriotet" Shfaqja "Equus" “First step Film Fest” Bota e fëmijëve në GKA

Shkodër Sarandë, Gjirokastër Ferizaj Tiranë Tiranë GKA, salla e katit të tretë

25-27 qershor

“100 vjetori i lindjes së kompozitorit Prenkë Jakova”

Shkodër

26-28 qershor 26 qershor 27 qershor 29 qershor - 2, 8, 15 korrik 29 qershor

Konkursi Ndërkombëtar “ Këngët e Tokës” edicioni 17-të Opera "Skenderbeu" Koncert për Prenk Jakoven Opera "Open - Air" 4 koncerte Opera "Skënderbeu"

Ksamil Shkodër Shkodër Tiranë Tiranë


qershor 29 qershor- 14 korrik 30 qershor-korrik

“ Edukimi i brezit te ri me këngën polifonike dhe vallja karakteristike gjirokastrite” Festivali i 12-të Ndërkombëtar i Muzikës së Dhomës “Netë magjike Shqiptare”

Gjirokastër Durrës Tiranë, Durrës, Vlorë, Shkodër, Sarandë,

Korrik 1-12 korrik 1-12 korrik 3-8 korrik 6, 7, 8 korrik 15-23 korrik 18-30 korrik 28 korrik-8 shtator korrik korrik korrik-tetor 8 qershor-11 qershor 2 korrik 8 korrik 14-16 korrik 15 korrik 1-25 korrik 21 korrik – 25 gusht korrik-gusht

"Skulptura e parkut" “Festivali Ndërkombëtar i Muzikës Baroke “ Vox Baroque -Edicioni 4-të 2017” “Festivali i filmit ballkanik dhe artit kulinar” Festivali MultiKultror Berat-Edicioni 4-të-2017 Festivali15 – të Ndërkombëtar i Teatrit “Butrinti2000” “International Festival Jazz in Albania” Ekspozitë vetjake “Njeriu i abuzuar” e artistit gjerman Gunther Uecker Jo vetëm MOZART "Ribashkim Muzikor" “Ҫifti i çuditshëm” Shfaqja "Pushteti i grave" Grand Gala Koncert Ansambel “Udhët drejt historisë” Gala Balet “Mirdita Turistike”

Vepra të kthyera Shfaqja "Cirku në Sezonin Turistik"

Gusht gusht

“Netët e muzikës klasike” edicioni i 8-të

Korçë Valbonë dhe Liqeni i Komanit Pogradec Berat Butrint Tiranë, Shkodër, Fier, Gjirkoastër Tiranë Tiranë, Elbasan, Shkodër Tiranë Tiranë Tiranë Tiranë Libohovë, Gjirokastër Tiranë Mirditë GKA, salla e ekspozitave të përkohshme Tiranë e qytete të tjera


3-9 gusht 20 gusht- 20 nëntor 23 qershor 31 gusht - 10.shtator

Laboratori i Antropologjise vizuale” ekspedite dhe work shop

Fasulja Homazh për Viktor Gjikën në 80-vjetorin e lindjes Ekspozitë vetjake e artistit Qamil Grezda

Prizren Teatri Bylis Fier, Tiranë Tiranë Tiranë

Shtator shtator shtator- dhjetor 1 shator-10 dhjetor 14 shtator

Festivali Mbarëkombëtar i Komedisë Detektivi “Tirana 48 hour film project” Dita zë fill

Tiranë Tiranë Tiranë

14 shtator - 14 tetor

Ekspozitë vetjake e artistit Xhevdet Xhafa

Tiranë

15 shtator-15 tetor 15 shtator-30 nëntor 15 shtator 16 shtator 18-23 shtator 19, 20 shtator 20 shtator- 20 nëntor 22 , 24, 25 shtator 25 shtator

Dizajni për të ardhmen' Javët e Dizajnit në Tiranë 2017 Triologjia e heshtjes së kuqe (Opera) Samiti i Natos (Ansambli) Samiti i Natos IHRFFA “Vdekja e një mbretëreshe” C109 Shfaqja që shkoi për dreq “Peshkataret e Perlave” 10-vjetori i vdekjes së At Zef Pllumit – Forum

Tiranë Tiranë Pallati Brigadave – Sheraton TKEKS, Tiranë Durrës, Gjirokastër, Krujë Pallati i Kongreseve Tiranë Peshkopi, Diber e Madhe

28-30 shtator Festivali Folklorik Mbarekombetar “Oda Dibrane”

29 shtator

“Statutet e Shkodres” – promovim i botimit anastatik

Tiranë

shtator

“Trashegima kulturore dhe tradita gjirokastrite”, botim broshure

Gjirokastër


29 shtator-tetor

Tiranë “Muzeu i stilit Etno Vibe”, etnografi

29 shtator

Shkodër “Ahengu Shkodran”

29 shtator 30 Shtator – 30 Dhjetor 30 shtator

Monumente/Site/Parqe Arkeologjike Dita Kombëtare e Trashëgimisë Kulturore “Princesha e gjelbër” “Koncert me Ambasaden Gjermane”

TKEKS, Tiranë /Kisha Ortodokse

Tetor tetor- nëntor tetor- nëntor tetor 1 tetor- 15 nëntor 1 tetor- 1 dhjetor 2,3,4,5,6 tetor 2 tetor- 2,3 dhjetor 2 tetor 7 tetor 7 tetor – nëntor 10 tetor 11 tetor 18-21 tetor 21,22 tetor 23 tetor 24 tetor - 4 dhjetor

“Shkolla e grave” nga Molier “Dama me kamelie” Albania Dance Meeting Festival, edicioni i 12-të Dance Meeting Festival edicioni I 12-të “Edukimi përmes “Eni”, muzikal për Artit” fëmijë Kopelia, balet për fëmijë Andrra, teatër social Cikli i Muzikës së Dhomës Mozart vokal/instrumental “Shumë zhurmë për asgjë” nga William Shakespeare “Tordre” nga Gjergj Prevazi “Jashtë derës” Muzika e dhomës dhe Krijimtaria e saj “Peshkatarët e Perlave” Zgjim/Awaking Edicioni 19-të Ekspozitë vetjake e artistes gjermane Rosamarie Trockel

Tiranë

Tiranë, Elbasan, Prishtinë, Durrës Tiranë Aleksandër Moisiu Durrës Kamëz Muzeu Kombëtar TKEKS, Tiranë TKEKS, Tiranë TKEKS, Tiranë Elbasan Pallati i Kongreseve Elbasan Tiranë


25 tetor - 26 nëntor 26-28 tetor 27 tetor-5 nëntor 27,29 tetor 27 tetor

Ekspozita “Ditët e fundit të njerëzimit” e artistes Deborah Sengl Tirana International Literature Festival dhe Tirana Lexon “Ҫifti i çuditshëm” “Traviata” “Gjurma e botës protestane në Kulturën Shqiptare”

Tiranë Tiranë, Shkodër,Berat TK, Tiranë Durrës Tiranë

Nëntor nëntor

Fushata Kombëtare e Leximit

Në të gjithë Shqipërinë

nëntor

“Kalorësi”

Tiranë

nëntor

Pop Rock Symphony Ladies Dama me Kamelie

Tiranë

nëntor nëntor

Tiranë

GIFFONI

nëntor

Pianodrom” në kompakt disqe

Tiranë

nëntor

Elvis walks home

Tiranë

nëntor

Tiranë

nëtor – dhjetor

Shenjat “Rojet e Taj “ nga Rajiv Joseph

TKEKS, Tiranë

4, 5 nëntor

“Traviata”

Korçë

3-11 nëntor

TIFF

11,12 nëntor

Ansambli “60-vjetori” Mbi semantikën e brutales dhe Poetikës Panairi i 20 i Librit "Tirana 2017"

15 nëntor-25nëntor 15-19 nëntor 2017

/Teatri Kombëtar Tiranë MHK Tiranë


18 nëntor 19 nëntor 20,27 nëntor 24 nëntor – 4 dhejtor 25 nëntor 27 - 30 nëntor 29 nëntor 29-30 nëntor 19- 24 nëntor nëntor 30 nëntor – 16 dhjetor

Cikli i muzikës së dhomës Prenk Jakova, Koncert Vokalo/Simfonik Cikli “Opera Histori” Trimat e Jutbinës, Ansambli Popullor në Paris/Francë “Nëntori” Ekspozita vjetore e pikturës Cikli “Opera Histori”, "Mjeshtra e Dishepuj Nata e Bardhë me vepra të GKA-së me rastin e 105 vjetorit të Pavarësisë Koncert për festat kombëtare Eno Peçi-Balet Ekspozita dhe tryeza e rrumbullaktë kushtuar 80vjetorit të lindjes së Anton Pashkut Festivali Tipologjik Kombëtar i Iso-Polifonisë”

Ekspozitë vetjake e artistit Ahmet Jeshil Revista "Europa"

Muzeu Kombëtar /Teatri Kombëtar Paris,Francë Tiranë MHK Kisha Ortodokse Tiranë Sheshi Skëndërbej Teatri Kombëtar Tiranë Vlorë Tiranë Tiranë

Dhjetor

15 dhjetor dhjetor 8 dhjetor 27,28,29,30 dhjetor 2 dhjetor– 31 janr 2018 2 dhjetor 7,8 dhjetor 8 dhjetor 15 dhjetor 20 dhjetor - 30 janar 2018 24,25 dhjetor dhjetor

Studime albanologjike përmes arkivave europiane “Takimi i Parë” Çmimet Kombëtare të Lëtërsisë 2017 Arrëthyesit “Krishtlindje të rriturish” Cikli i muzikës së dhomës (Vikena Kamenica, Nikola Kondakçi, Ervis Nallbani, Ledia Sulaj) Flauti Magjik Koncerti final i edukimit përmes artit Arrëthyesi Ekspozita Ndërkombëtare e Arteve Pamore “ONUFRI XXIII” Koncert për Krishtlindje “Ballkan Teatër Tirana Fest”

Tiranë Tiranë Tiranë Teatri Kombëtar/ Korce TKEKS, Tiranë Muzeu Kombëtar Teatri "Migjeni", Shkodër Muzeu Kombëtar Teatri "Migjeni", Shkodër GKA, salla e ekspozitave të përkohshme Sheshi Skënderbej Tiranë


dhjetor dhjetor dhjetor dhjetor

“1917-2017 Triologjia e heshtjes se kuqe” “Mushkëritë” “5 djelmoshat” “Sylvia”

Tiranë Tiranë Tiranë Tiranë


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.