The times june 2017

Page 1

NR. 38 - JUNI. 2017

METROPOLIS

Prosjekt: GV 24. 3D-illustrasjon av RIFT.

THE TIMES METROPOLIS ARKITEKTUR & DESIGN AS

WWW.METROPOLIS.NO


01 Boligutvikling 02 NĂŚring

innhold 03 Hospitality 04 reisebrev 05 UTEPLASSEN


innholdsfortegnelse

01 Boligutvikling 01 03 07 11

Å skape et hjem Dronninglunden Gustav Vigelands Vei 24 Torjusbakken No11

02 næring 15 Tine 19 Oslo Areal 21 Itera

03 Hospitality 23 Baker Hansen CC Vest

04 Reisebrev 29 Industrial Cool - Chicago

05 UTEPLASSEN 33 Grønne Oaser

DESIGN : DORNA LAKAYAN & HEDDA TORGERSENNye felles muligheter i et utvidet felleskap

Vi har tilbakelagt en hektisk vår og forsommer med nye planer for fremtiden!

I Metropolis har vi gjennom flere år hatt et tett prosjektsamarbeid med LOF arkitekter og har de senere årene jobbet stadig tettere sammen på flere felles suksessfylte prosjekter. For å få mer ut av dette har vil besluttet å samlokalisere våre to selskaper for å forsterke samarbeidet. I våre nye kontorer vil vi legge til rette for et tettere faglig samarbeid slik at vi kan utnytte kontorenes kompetanse optimalt, på tvers av fagdisiplinene. På den måten kan vi å tilby våre kunder en mer helhetlig arkitekt- og designleveranse. Vårt mål er å bli en totalleverandør som gir merverdi for våre kunder. Dette gir oss en god mulighet til å posisjonere oss i et marked med forventet vekst de neste årene. Selv om vi flytter sammen, vil LOF og Metropolis fortsatt være to selvstendige juridiske selskaper, men med felles hovedeiere, sivilarkitekt Sverre Olsen, interiørarkitekt Hanne Arvik og interiørarkitekt Kari Ihle. LOF og Metropolis har som intensjon å fusjonere om ett års tid, og har startet rekrutteringen av en felles daglig leder. Fra 2018 vil vi bli å treffe i Rosenborggaten 19 – «byens tak» – men frem til da er dere hjertelig velkommen til å besøke LOF i Wergelandsveien 7, og Metropolis i Rosenborggaten 19 A. Etter en lang sommer skal vi fortsette planleggingen og oppstart på et nytt spennende kapittel i Metropolis’ historie. Vi ønsker alle kunder og samarbeidspartnere en god sommer og på gjensyn i august!


Prosjekt: Dronninglunden. 3D av EVE Images


01 Boligutvikling

Å skape et hjem Selv om møbler og kunst er det siste som kommer inn i en bolig bør det tidlig etableres en forståelse for opplevelsen av interiør, møbler og flater sammen med funksjon som helhet. Å skape et minneverdig interiør er en prosess som bør skje parallelt med planlegging og konstruksjon av et bygg. Arkitekt og interiørarkitekt jobber i samme fag, og for å skape et levende og varig hjem må vi jobbe sammen.

Sammen skaper vi gode rom og holdbar arkitektur i nåtid og i fremtiden. Samfunnet utvikles for hver dag som går og vi trenger nye boliger både store og små. Vi tar oppgaven på alvor og ser verdien av et tett tverrfaglig samarbeid med alle utførende i et prosjekt.

Det er vi som har ansvar for at utvikling av boliger i dag består av kvalitet like mye på innsiden som på utsiden, det handler om et samarbeid med ulik kompetanse og et annet perspektiv på arkitekturen og de tekniske løsningene.

Det er mange roller i et boligutviklingsprosjekt, vi som interiørarkitekt er en av dem. Interiørarkitekten er en viktig brikke- noe av det vi kan bistå med er effektive planløsninger, arkitektoniske grep og lyssetting. Dette er viktige punkter for å skape arkitektur som er tilpasset brukerne og gir en god flyt i en ellers så travel hverdag.

På denne måten kan vi utfordre og utvikle hverandres kompetanse til det bedre. Sammen kan vi utvikle bærekraftige prosjekter og utvikling av vår felles kulturog bygningsarv, som er til fordel for både utvikler, arkitektene og for brukerne.

Jo tidligere en interiørarkitekt kommer inn i et prosjekt, jo lettere er det å gjøre dette helhetlig. God planlegging og koordinering med de tekniske fagene i en tidlig fase av prosessen, bidrar til god økonomi i prosjektet. Det er viktig å tenke innenfra og ut, ikke bare utenfra og inn for å skape gode og brukervennlige rom. I et boligutviklingsprosjekt handler det om å skape en arealeffektiv planløsning slik at den enkelt kan tilpasses flere brukergrupper i ulik alder. Her legger vi vekt på gode kvaliteter i materialer som i gulv, vegger, dører samt kjøkken- og baderomsleverandører. Det er disse elementene som er med på å skape gode rom å være i, så vel som den arkitektoniske helheten av rommet. Det er viktig å tenke praktiske løsninger kombinert med de estetikk når det gjelder planløsning og planlegging for oppbevaring, garderobeløsninger og forming av kjøkkenet, som også er kjent som hjertet av boligen.

Når vi tenker samarbeid med andre tekniske fag og arkitekter så går dette ut på å ha et oppstartsmøte og god kommunikasjon på tvers av fagene, at man har en dialog på hvordan man løser de ulike utfordringene som sjakter, ventilasjonskanaler og bærekonstruksjon. Når vi som interiørarkitekt er med fra starten av i prosjektet kan vi komme med innspill på utformingen av de tekniske føringene, dette bidrar til gjennomstekte løsninger når vi på et senere tidspunkt i prosjektet skal innrede rommet for brukeren. Det tverrfaglige samarbeidet bidrar til en enklere prosjektering for alle parter og gir et tverrfaglig gjennomtenkt og bærekraftig prosjekt med gode kvaliteter alle kan være stolt over å ha bidratt i.

Gode bo- og boligkvaliteter er en forutsetning for en positiv samfunnsutvikling, det er her vi mener et godt tverrfaglig samarbeid mellom de ulike arkitektfagene sørger for en unik kvalitet på prosjektene og skaper arkitektur som også skaper verdi for fremtiden.

The times

02


01 BoligutviklinG

DRONNINGLUNDEN Naturlig, varmt og nordisk 3D-visualiseringer av EVE Images, OSU

Det var i Bjørvika det hele startet. Her ble Oslo etablert for 1000 år siden, og i dag bygges det nærmest på hellig grunn. Bjørvika slik vi kjenner det nå, er i ferd med å ta form som Norges mest attraktive nærings- og boligområde. Det hele startet med Barcode, Oslos nye skyline. Dronninglunden ligger ved den brede Stasjonsallmenningen som strekker seg gjennom Barcode og ned til fjorden. Selve bygget er formet som en hestesko og omfavner en blomstrende byhage som gir en hyggelig velkomst. Her finner du private soner, hvor du enkelt kan trekke deg tilbake og nyte den slående utsikten over fjorden og resten av Oslo. Det er tatt i bruk varme og naturlige materialer som lys stein og oljet eik. Overflatene skaper en nordisk, eksklusiv atmosfære. Prosjektet er tegnet av LOF Arkitekter, og på oppdrag av Oslo S Utvikling (OSU) har Metropolis bistått i utviklingen av funksjonelle planløsninger, utarbeidet to ulike interiørkonsepter som kjøperne kan velge mellom, samt belysningsprinsipp. Dette er leiligheter for den kvalitetsbevisste som setter pris på kunst, kultur og sentral beliggenhet. Leilighetene er designet i nordisk ånd med funksjonelt kvalitetsinteriør. Velg mellom to ulike interiørkonsepter, et mørkt og et lyst konsept. «Lunt» som gir en fornemmelse av varme og glød, og «Luftig» som gir en fornemmelse av natur og vår. Begge konseptene danner en lekker ramme med delikate innslag og flotte materialer - dette som utgangspunktet til ditt personlige hjem med dine egne interiørfavoritter. Dronninglunden er et av de første boligkvartalene som bygges etter den norske utgaven av den internasjonale miljøstandarden BREEAM. Standarden premierer miljøprestasjoner som ligger over dagens standard og lovverk. BREEAM sikrer omtanke for miljøet og for beboerne, fra lenge før første spadetak. Høye krav til blant annet inneklima, lysforhold, lydforhold, energiøkonomisering og sunne materialer er godt for både kroppen, sinnet og lommeboken. Les mer om prosjektet på nettsiden: Dronninglunden

The times

03


01 Boligutvikling

Gustav Vigelands vei 24 Rett i utkanten av Vigelandsparken bygges det syv leiligheter over tre plan. Her bor du i grønne og rolige omgivelser, noen av leilighetene har direkte tilgang til hage. Et hyggelig nabolag med gode rammer for en frisk tilværelse. 3D-visualiseringer av RIFT

Gustav Vigelandsvei 24 er et boligprosjekt under utvikling med planlagt byggestart sommeren 2017. Her i grensen mot «Den engelske park», like ved Vigelandsparken utvikles syv store byleiligheter over tre plan med plass til å leve. Det er lagt vekt på åpne, generøse planløsninger med store vindusflater mot parken i vest, og høy kvalitet i materialbruk. Prosjektet er tegnet av Lund Hagem Arkitekter, og Sem & Johnsen Eiendomsmeglere står for salget. På oppdrag fra Linstow AS har Metropolis har bistått i utvikling av funksjonelle planløsninger, materialiteter i interiøret samt belysningsprinsipper. Planløsningen er tenkt åpen og luftig, men skal samtidig skape intimitet rundt de ulike sonene. Her skal du finne gjennomtenkte og praktiske løsninger, et godt sted å være. Utfordringen var å skape åpenhet og intimitet, slik at det skal føles godt å komme hjem. Leilighetene er beriket med mye dagslys noe som gir en luftig atmosfære, som er noe av det vi verdsetter mest i hverdagen. Dørene går til himling og det er høye gulvlister for å understreke det moderne klassiske uttrykket.

Fokuset har vært åpne kjøkkenløsninger med gjennomtenkte arbeidssoner, som innbyr til både matlaging og sosialt samvær. Kjøkkenet glir naturlig over til oppholdsrommet og blir en del av en helhet. Leilighetene har gode soverom med tilhørende bad og praktisk innebygd garderobe, som skaper en samhørighet og helhet. Materialiteten bygges på relasjoner til arkitekturen og området, ikke minst Vigelandsparken. Her får du kvalitet i materialene, som den klassiske lamellparketten lagt i fiskebensmønster i alle leiligheter og kvalitetskjøkken. Inngangspartiet får tidløs Iddefjord-granitt sammen med sorte detaljer slik som du finner i Vigelandsparken. Et godt sted å bo tett inntil «Den engelske park» og Vigelandsparken, men samtidig kort avstand til kollektivtransport. I nærheten finner du gode shopping muligheter og ulike serveringsteder. Et godt sted med plass til å leve. Les mer om prosjektet på nettsiden: GV. 24

The times

08

01 Boligutvikling

TORJUSBAKKEN No.11 La bella vita Bor du på Montebello, bor du godt. Bor du på toppen av Torjusbakken, bor du enda bedre. Høyt og fritt beliggende med utsikt over hovedstaden og fjorden, kan du puste ut på terrassen eller trekke inn foran den lune peisen om det er litt hustrig ute. Torjusbakken 11 er et eksklusivt og moderne leilighetsprosjekt tegnet av Jensen & Skodvin Arkitekter.

The times

12TORJUSBAKKEN No.11 Med utsikt over hovedstaden og fjorden 3D-visualiseringer av RIFT

På oppdrag av Signatur Bolig har Metropolis bistått i utvikling av funksjonelle planløsninger, materialiteter, valgt ut standardleveransen til leilighetene, samt utarbeidet belysningsprinsipper. Det er totalt seks leiligheter som utvikles. Som kjøper av en leilighet er det viktig at du skal føle eierskap til det nye hjemmet ditt. Din elskede sofa skal få den oppmerksomheten den fortjener, den nye kjøkkenmaskinen skal få den oppmerksomheten den har krav på - og soverommene skal være like gode å våkne i som å sovne inn i om kvelden. For å få til denne harmonien i et hjem er det viktig med skreddersøm. Derfor er 10 timer med bistand fra oss inkludert i prisen. Det handler om detaljene. God is in the details, heter det – og her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. I finishen på kantsteinen utenfor, det lille lekre skiltet på postkassen, og i den minimale bredden på fugene mellom de lekre badeflisene. I badets dusjsone finner du håndplukkede fliser og mosaikk, og innredningen står i vakker, mørk kontrast til fliser og blanke kraner. Mot sør har du storslått panoramautsikt, og landskapet utenfor vinduene vil med årstidene forandre seg og gi deg noe nytt og vakkert å se på. Vi har spilt på kontraster mellom det lyse og mørke, det lune og taktile. Solide, vakre materialer og klassisk moderne detaljer, gir et stilrent uttrykk som holder seg år etter år. Sammen med en funksjonell planløsning og praktiske løsninger blir dette et godt sted å være. Et hjem. Les mer om prosjektet på nettsiden: Torjusbakken 11

The times

14


01

02

03

04

05

06


02 Næring Interiørarkitektur

NYTT PAUSEROM HOS TINE KALBAKKEN Et interiør som forteller hvem TINE er og hvor TINE kommer fra Foto av Cathrine Holst / Metropolis

Metropolis er inne i 3.året av en prosess med TINE Meierier der TINEs hovedkontor skal samles sammen med produksjonsarealene på Kalbakken i Oslo.

Dette er løst ved variert møblering med gode passasjemuligheter. Det er barbord, sofaer og bord med vanlig sittehøyde og med forskjellig grad av avskjerming.

Dette skal bli TINEs nye hovedkontor.

Arealene er universelt utformet, vi har lekt oss med mye materialitet og farger som har vært en god støtte for å oppnå nettopp dette. Totalen har gitt oss et funksjonelt, lunt og meget vel mottatt lokale.

Tines lager- og logistikkansatte som jobber i produksjon på Tine Kalbakken skal dermed ut av sitt gamle pauserom. Det ble gjennomført en totalombygging av lagerareal for å få plass til et nytt pauserom med tilstøtende kontorer og møterom.

De ansatte jobber hele dagen i arealer som holder 4 grader i det som omtales som «Norges største kjølerom». Målet var dermed å skape et lunt areal med en hyggelig atmosfære. Følelsen av å tre inn i varmen, finne gode sitteplasser for å ta seg en hvil i den tidvis fysiske harde arbeidsdagen. TINE er meget stolt av sin historie og historiefortelling er et veldig viktig punkt for dem. Vi har dermed tatt med oss historien inn, og vi har ønsket å fortelle hvem TINE er og hvor er det TINE kommer ifra. Vegger er kledd med røffe treplank, det er brukt rustikke ulltekstiler og tekstiler med mønster som tar oss tilbake i tid, minner fra gården og sætra. Andre vegger er tapetsert med motiver hentet fra emballasje og kua er kommet opp på veggen. Melkespann er gjort til lamper og vi har fått utstilt gamle klenodier fra en svunnen tid.

BILDETEKST

Vi har utviklet et konsept for hovedkontoret og dette nye arealet har fungert som en pilot for hovedprosjektet i tillegg til at det er blitt en referanse for oppussinger av TINEs arealer på landsbasis.

01. Standard kontorkvaliteter har fått særegne farger og mønster. Dette skaper identitet og stemning selv i de minst møblerte sonene. 02. Spesialdesignede melkespannlamper er prikken over i’en 03. Spesialdesignet sofa med mange sittemuligheter for å oppnå den perfekte pausen

TINE er langt fremme hva angår innovasjon og utvikling, de er moderne og fremtidsrettet. Vi har vært opptatt av det rene hvite og de klare linjene som går igjen blant annet i møbler og kjøkken.

04. Kombinasjon av tekstiler for særegent uttrykk

Arealet skal kunne romme mange mennesker i kortere sekvenser og det var behov for mange sitteplasser av forskjellig karakter.

06. Klenodier er hentet frem som en del av historiefortellingen.

05. Lune og innbydende lokaler som forteller TINEs historie

The times

16
01

02 Næring Interiørarkitektur

Oslo Areal DEKOR MED FORMSPRÅK FRA BYBILDET Foto av Cathrine Holst / Metropolis

Oslo Areal AS er et av de større eiendomsselskapene i Norge og har hovedfokus på kontoreiendommer i Oslo-området.

03

Da Oslo Areal skulle flytte på seg, valgte de å leie i sine egne eide lokaler i Karenslyst Allé 8B. Metropolis var med fra starten og fulgte hele totalrehabiliteringen. Fra idémyldringen rundt et drømmekontor til plantegning, uttegning, konsept og gjennomføring av lokalene i Karenslyst Allé. Det første som møter deg når du entrer lokalet er en lun «stue» med dempet belysning, komfortable møbler og en spesialdesignet sittebenk under vinduene. Her skal du føle deg velkommen og hjemme! Sittebenken i eikefinér rammer inn vinduene med integrerte bokhyller og fungerer også som radiatorskjuler.

01. Lydabsorbenter i arbeidsarealene hjelper på akustikken, men er også et dekorativt element. Disse gir en illusjon av høye bygninger tett i tett. 02. Et stilisert kart over Oslo by strekker seg over glassfronten mot styrerommet. Flyttbare klistremerker markerer hvor Oslo Areal sine eiendommer befinner seg – et morsomt grep som gjør det ekstra stas å sette på et nytt klistremerke! 03. Føl deg hjemme i «stuen». Kontraster i materialitet og overflater sammen med stemningsfull belysning skaper en lun og hyggelig atmosfære. 04. En enkel linje former et bylandskap på glassveggen til stillerommet. 05. Kjøkkenet er stilrent i sort og hvitt. De hexagonformede flisene kommer ekstra godt frem med lys fug. The times

19

BILDETEKST

En fargepalett med nyanser av blått og et touch av oransje er tatt ut ifra fargene i logoen, og formspråket i både materialer og dekor minner om bygninger og bybildet. Sammen skaper det en helhet og gjenspeiler hva Oslo Areal arbeider med: eier, utvikler og forvalter eiendommer. Det er kontraster i materialiteter, og de forskjellige sonene er delt inn med ulike overflater i gulvet - fra betong og parkett til vinylteppe. I tillegg til sittebenken i eik er også eikeparketten trukket opp langs enkelte vegger og er med på gi en varm og lun atmosfære.


02

04

0502 Næring Interiørarkitektur

Itera – make a difference! ”Vi ønsker å bli utfordret”! Itera, som selv er et kreativt kommunikasjonsbyrå, og nylig ble omtalt som en av norges 25 mest innovative bedrifter, hadde høye forventninger til sine nye lokaler. Foto av Ragnar Hartvig

Det måtte vise en sterk identitet – være litt BOLD og WOW! I tillegg til effektive arbeidsarealer, ønsket Itera store arbeidsflater for kreativ samhandling, gode soner for uformelle møter og alternativt arbeid, samt plass til mingling på tvers av avdelingene og mulighet for kundearrangementer i egne lokaler. De ville ut av sine gamle lokaler med avdelinger fordelt på flere etasjer, til noe som bygget en samlet organisasjonen – en felles identitet.

Henriksen Snekkerier lagde våre multifunksjonsmøbler; alt-i ett sofagrupper, arbeidsflater, møteplasser, touch-down, bibliotek, prosjektområder og felles oppbevaring.

Itera falt for atmosfæren i Nydalen og Avantors rehabiliteringsbygg. Lokalene er sammensatt av flere, sammenhengende bygg med tradisjonell kontorstruktur og kvadratmeterne var langt mer effektive enn i de gamle lokalene.

Det har vært en omstilling for mange i de nye lokalene. Itera har mange ansatte med høy grad av tilstedeværelse, mens noen avdelinger har gått over til ”ikke faste arbeidsplasser”.

Konseptet ble sterkt grafisk, med presise skiller mellom sort og hvitt ned til den minste detalj. Sort himling og vegger rammer inn møte- og fellesarealer.

Med unntak av noen mindre soner/møterom med nye stoler og bord, er alle møblene gjenbruk, inkludert oppbevaringen som er bygget inn i midtsonene og omtrekk av gamle Planetstoler fra Fora Form.

Responsen har vært over all forventing på alle nivåer. Sonene tas i bruk etter intensjonen. De ansatte uttrykker stolthet over de nye lokalene. For oss har det vært et spesielt inspirerende samarbeid med en kunde som er opptatt av både funksjon og estetikk - og våget å tenke annerledes!

The times

22


03 Hospitality Design

BAKER HANSEN CC VEST Ferske bakverk og kaker i nytt utsalg på Lilleaker Foto av Ragnar Hartvig

Høsten 2016 ble Baker Hansen på CC Vest gjenåpnet i ny og moderne drakt, og Metropolis var ledende på prosjektering. Arealet er todelt med bakeriutsalg på én side, og kafédel på den andre siden. Lekre kaker og hvetebakst skinner i front imellom utsalg og kafédel, i belyste glassmontere. Nye tøffe disker i varmvalset stål gir et røft og industrielt uttrykk, paletten ellers er mørk og stemningsfull med glødende og leken belysning over disk og i sittearealer. Veggene er dekorert med hylleinnredninger og historiske bakerelementer fra Baker Hansens bakerarkiv, svart-hvitt bilder og grafiske tekster. Innerste sitteareal har et “fransk bistro”-preg med mosegrønne vegger, elegante kobberrigger, varmvalset stål, sotede glasspendler og sofaer i varmbrunt skinn. Vegger og himling er her delt inn med kvadratiske listverk der dybden skaper en spennende tredimensjonal effekt. Arealet er effektivt, varmt og hyggelig - og fylles daglig med handlende kunder på senteret.04 REisebrevn

INDUSTRIAL COOL CHICAGO av Cathrine Holst

Jeg har vært på reise til Chicago, og fant en by som kan tilby mye mer enn blues og kriminalitet, som byen kanskje oftest blir assosiert med. Selv om Chicago, fødebyen for både skyskraperen og selve pariserhjulet, har en imponerende skyline, finnes det et vennligere aspekt her enn for eksempel New York. Byen er overraskende lett å ta seg rundt i, mange steder kan nås til fots, trafikken er ikke helt uutholdelig og man kan hoppe på en river taxi. Tempoet er litt roligere, og byen har en mer avslappet vibe. Det har dessuten skjedd et hamskifte i det som pleide å være slitne industrielle områder rundt bykjernen. West Loop er et av de nyere, up-and-coming områdene som tidligere kun besto av lager og fabrikkbygg. I dag huser nabolaget byen’s beste og hippeste restauranter, barer og caféer og kan kanskje sammenliknes med Williamsburg i New York eller Grünerløkka i Oslo. På West Randolph Street kan du hoppe fra den ene kule restauranten til den andre, men ikke glem å kikke opp alle sidegatene, i området som danner West Fulton Market.

Du kan ikke dra til Chicago uten å oppleve ekte blues, og bluesklubben Kingston Mines i Old Town er en sikker vinner. Denne legendariske klubben har topp musikk og BBQ-ribs som smelter i munnen. Slå av en prat med bandet i pausen og si du er fra Norge – de har mest sannsynligvis spilt på Notodden Bluesfestival og gir en shout out til ”all the Norwegians in the house” litt senere. Alt i alt kan Chicago by på noe spennende for alle og en hver!

Foto: Cathrine Holst / Metropolis

Har du tatt turen til Cloud Gate i Millenium Park, den ikoniske blanke bønnen signert Anish Kapoor, så bør du også benytte muligheten til å spise brunsj på en av de mange takterassene som finnes i området. Her er du midt i skyskraperland, og ikke langt fra Chicago River hvor en guidet båttur gir deg en gjennomgang av alle de viktigste skyskraperne som danner Chicago’s arkitekturhistorie. Chicago’s First Lady er den beste! Når du er ferdig tar du turen opp igjen til toppen av en skyskaper og ser på solnedgangen mellom byggene.01

02

03

04


BILDETEKST 01. Sawada Coffee serverer byens beste kaffe og er et yndet alternativ til kontoret. Pingpong-bordet fungerer som arbeidsbord på dagtid. - Foto: Terrence Antonio James 02. Cindy’s Rooftop har fantastisk utsikt over Lake Michigan og ligger i Chicago Athlectic Assosiation, en vakker skyskraper ved Millenium Park. - Foto: Cindy’s Rooftop 03. West Fulton Market – portalen til Chicago’s hippeste restaurant-scene. - Foto: Jose M.Osorio 04. London House huser et hotell og en restaurant med takterasse og den kuleste utsikten i Chicago. Prøv en ”Roaring 20’s”, en sprudlende blanding av champagne og marmelade av jordbær og jasmin-te. - Foto: London House

The times

32


05 UTEPLASSEN

GRØNNE OASER Det er noe ekstra befriende å kunne åpne opp hjemmet ditt til et frodig og luftig uteareale. Det er ikke alltid lett å få til et hyggelig uterom på liten plass eller i en trang byleilighet, men et grønt og frodig rom utendørs kan skapes uansett hvor stor plass man har. Her er det lure og praktiske løsninger som må til. Se våre tips til å skape et hyggelig uterom!

01

02

03

BORDDEKKING:

NESTE SIDE:

01. Bord, dekk deg! Et veldekket bord løfter måltidet og spiller på lag med maten. Vakkert dekketøy i keramikk med nyanser av grønt danner et delikat og ujålete uttrykk. Plukk noen grener fra uteplantene dine, og vips så har du den enkleste og vakreste bordpynt! Foto og Styling: House Doctor ApS.

05. Utemøbler kan også være behagelige med myke puter og pynteputer. Bruk impregnerte tekstiler som tåler regn og solskinn. Foto: Portal Casa.

02. Leskende og avkjølende drikker er både godt og viktig i varmen. Pynt drinken med avskårne urter eller frisker bær, så har du en Instagram-verdig oppfrisker. Foto og Styling: Coco Kelley 03. Duk og servietter i lin gir et naturlig preg - det gjør ingenting om de er rynkete. Bind sammen servietten med naturtråd og en blomsterkvast for en søt touch av sommer. Foto og Styling: Ruby & James 04. En miks av det røffe og det delikate. Et bord laget av gammel kledning eller drivved gir et rustikt uttrykk. En vakker kontrast er å bruke hvit porselen i borddekkingen og hvite tekstiler - da trer materialene sterkere frem. Frukttrær plantet i store potter eller kurver det gir et raust og frodig preg. Ikke minst er det utrolig hyggelig å plukke epler på terrassen! Foto og Styling: Kristen Skovbon The times

33

06. Flytt urtene dine ut og dyrk egne. Urter som timian, oregano, mynte, persille og gressløk egner seg godt for utebruk. Jo mer urtene brukes, jo bedre trives de! Foto: Thomas Dahl. 07. En typisk norsk utesommer er som vi alle har erfart variert, så når du skal planlegge uteplassen er det lurt å ta hensyn til sol og skygge, vær og vind. Dette gjelder både sittegrupper og beplantning. En pergola over spiseplassen er med på å ramme inn sonen og gir beskyttelse for sol og regn. Spenn opp vaiere mellom rammeverket så klatreplanter kan vokse og danne naturlig skygge. Foto: Ragnar Hartvig. 08. En økende trend er utekjøkken. Det å kunne stå ute i frisk luft og lage mat er både sosialt og deilig, og maten smaker kanskje også hakket bedre? Vi kan hjelpe deg med å lage ditt eget utekjøkken tilpasset plass og behov. Foto: Blog Lovin 09. Pynt med puter og pledd på flatene for å skape en lun og sosial atmosfære. Om du har plass, kan en trapp med dype trinn også fungere som sitteplasss. Foto: Thomas Dahl


04


05

06

07


08

09


Prosjekt: Dronninglunden. 3D av EVE Images


kontakt oss!

Instagram Facebook Hjemmeside

Metropolis.no Metropolis arkitektur & design www.metropolis.no

Metropolis arkitektur & design AS Rosenborggata 19A 0356 Oslo PB. 5273 Majorstua 0303 Oslo +47 40 00 63 33


Foto av: Cathrine Hols/Metropolis

METROPOLIS ARKITEKTUR & DEsIGN as


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.