Jobnetkrant 2019

Page 1

Praat mee via #NCD19 Schrijf je in voor een gratis e-ticket op carrieredagen.nl

November 2019

Kom naar het grootste carrière-evenement in het najaar 22 en 23 november Werkspoorkathedraal Utrecht Ontdek wat jouw talent waard is op een energieke beursvloer met meer dan 70 werkgevers. Kom inspiratie opdoen in de workshopzalen waar je de keuze hebt uit 80 verschillende workshops. Laat je cv checken door de experts van JobBootcamp of laat een professionele foto maken voor je LinkedIn-profiel. Kortom, geef je carrière een vliegende start tijdens De Nederlandse Carrièredagen in de Werkspoorkathedraal Utrecht op vrijdag 22 en zaterdag 23 november.

Deze ­bedrijven zijn op de ­beursvloer ­aanwezig Benieuwd welke bedrijven je kunt ontmoeten op de beursvloer van De Nederlandse Carrièredagen? Check snel de plattegrond in deze krant. Hier staan alle aanwezige bedrijven op alfabetische volgorde vermeld inclusief standnummers. Ook zie je in welke doelgroep de bedrijven vooral geïnteresseerd zijn. Pagina 6

Beursopening Janine Vos Janine Vos is Chief Human Recources Officer bij Rabobank. Zij zal dit jaar op vrijdagochtend De Nederlandse Carrièredagen officieel openen. Een inspirerende vrouw met een interessante carrière waar je op het hoofdpodium én in de workshopzaal meer over kunt horen. In deze krant staat ook een uitgebreid interview met deze succesvolle carrièrevrouw. Pagina 5

Lees meer over het vernieuwde Pagina 16


THE FUTURE. YOURS TO MAKE.

“I’m putting my energy into places that have none

For a brighter tomorrow” Quirijn IT Advisor at Shell

Apply to the Shell Graduate Programme via www.shell.nl/studenten


03 First Employers

Bericht voor adverteerders

Starters zoeken naar vacatures op LinkedIn LinkedIn is het meest gebruikte oriëntatiekanaal voor studenten en starters in de zoektocht naar een baan. Dat blijkt uit de resultaten van het jaarlijkse onderzoek First Employers. Over First Employers Wat zijn de 100 populairste bedrijven om je carrière te starten? Die vraag staat centraal in het First Employers onderzoek. Deze jaarlijkse ranking laat zien waar studenten en starters het liefst hun carrière willen beginnen. Vorig jaar ging die favorietenrol naar Heineken. Welk bedrijf dit jaar favoriet is zal begin december bekend worden gemaakt op www.jobnet.nl LinkedIn is niet meer weg te denken als het gaat om het vinden van een baan. Op LinkedIn kun je netwerken, meedoen aan werkgerelateerde discussies, je cv promoten en natuurlijk vacatures bekijken. In het First Employers onderzoek van Jobnet noemen studenten en starters LinkedIn veruit als hun favoriete oriëntatiekanaal. Sites van werkgevers worden minder geraadpleegd voor het actuele vacatureaanbod.

• • • •

De maatschappij verandert, en de arbeidsmarkt ook. Werkgevers verwachten bredere kennis en een verdieping in de huidige vaardigheden, constateert het UWV na onderzoek. Het UWV baseert de vondsten op onderzoek van de afgelopen jaren naar verschillende sectoren en een enquête onder tweeduizend werkgevers. Dit zijn de vijf competenties waar je als moderne werk­nemer over moet beschikken: 1. Goede digitale vaardig­heden 2. Service­gerichtheid 3. Probleemoplossend vermogen 4. Samenwerken buiten het vakgebied 5. Snel aan kunnen passen aan veranderingen Bron: AD

Colofon De Jobnet Carrièrekrant is een uitgave van Memory Events B.V.

Huisadressen van studenten, starters & young professionals; Circa 300 onderwijsdistributie­punten; Contactpersonen en promotieteams op scholen en universiteiten; Bezoekers van De Nederlandse Carrièredagen.

Hiermee bereikt deze krant ruim 250.000 WO- en HBO-studenten, starters en young professionals en MBO techniek studenten, starters en young professionals. De Jobnetkrant biedt u als adverteerder de uitgelezen kans om zowel kwantitatief als kwalitatief een zeer hoog bereik te genereren.

Doorgroeimogelijkheden

persoonlijke ontwikkeling in een eerste baan. Zaken als een vast contract, leuke collega’s en zelfs flexibele uren en thuiswerkmogelijkheid spelen voor starters en young professionals in veel mindere mate een rol bij een baankeuze.

Een andere opvallende uitkomst van het First Employers onderzoek is dat starters vooral op zoek gaan naar doorgroeimogelijkheden, werkzaamheden en aandacht voor

De 5 musthaves van een moderne werknemer

De Jobnetkrant is een publicatie van Jobnet.nl: dé carrièreportal die maandelijks door ruim 56.000 studenten, starters en young professionals wordt bezocht. Deze editie van de Jobnetkrant wordt in een oplage van 100.000 exemplaren in print en 200.000 digitaal verstuurd. De printversie van de Jobnetkrant wordt o.a. gedistribueerd door gerichte verspreiding onder:

7 tips voor een sollicitatie­proof LinkedIn-profiel

1 2 3

Compleet profiel Complete profielen worden sneller opgepikt door de zoekfunctie van LinkedIn. Professionele foto Profielen met een foto worden zeven maal beter bekeken dan profielen zonder foto. Samenvatting Schrijf een korte samenvatting waarin jouw ervaringen, kennis en vaardigheden uitgelicht worden. Probeer duidelijk naar voren te laten komen wat jouw toegevoegde waarde voor een bedrijf kan zijn.

4

Aanbevelingen Recommendations dragen bij aan de geloofwaardigheid en maken je profiel overtuigender.

Memory Events B.V. • Amsteldijk 216 • 1079 LK Amsterdam • 020-6382146 • www.jobnet.nl

5 6 7

URL Pas de URL van je profielpagina aan en maak er een gepersonaliseerde URL van. Kies bijvoorbeeld voor je naam. Zo wordt je profiel beter gevonden via externe zoekmachines. Get connected! Ga connecties aan! Kijk welke collega’s, vrienden, medestudenten en familieleden op LinkedIn zitten. Een groot netwerk vergroot de kans dat je profiel hoog in de zoekresultaten eindigt.

Contactinformatie Plaats in je profiel contactgegevens waarop men je kan bereiken.

Redactie Christine Spanjaard Vormgeving: Twin Media Beeld Joris Aben, iStock Memory Group Barry Goudsmit, Lotte Brandwacht en Hugo Baudert

Voor reserveringen (uiterlijk maart 2020) en overige informatie kunt u contact opnemen met de sales afdeling van Memory Group: 020-6382146 of via sales@memory.nl.

4 tactieken om te groeien in je functie Wil je groeien in je functie, dan zul je iets extra’s moeten doen. Met deze tactieken kun je sneller de volgende stap in je carrière zetten. 1. Vergroot je kennis Je kunt niet blijven teren op de kennis die je ooit tijdens je opleiding opdeed. Volg daarom een cursus of opleiding, desnoods gratis via internet en YouTube. Bezoek events en vakbeurzen en leer over de nieuwste trends in jouw vakgebied. Ook is het goed om vakblogs in de gaten te houden.

2. Vergroot je zichtbaarheid Laat jouw werkzaamheden duidelijk zien aan je manager. Is het al enige tijd geleden dat jij een evaluatiegesprek hebt gehad? Vraag er dan een aan en wacht niet tot je functioneringsgesprek. Probeer proactief te zijn en aan te sluiten bij nieuwe projecten die voorbijkomen. Wees in meetings of bijeenkomsten niet bescheiden over jouw bijdrage aan een succesvol project. Of ga bloggen. Een mooie manier om de wereld te laten zien Bron: Monsterboard

wat je kan. Niet alleen binnen je bedrijf, maar ook meteen erbuiten.

3. Onderhoud je relaties Groeien in je functie gaat makkelijker als je op goede voet staat met de juiste mensen in je bedrijf. Zorg dus dat je je relaties op de werkvloer goed onderhoudt. Wees aanwezig bij bedrijfsactiviteiten en – borrels. Denk eens na of je met jouw kennis anderen in het bedrijf zou kunnen helpen en bied dit aan. Of zoek iemand in het bedrijf die jou verder kan helpen in je carrière. Iemand met een hogere positie bijvoorbeeld. Deze persoon weet vaak sneller of er posities vrijkomen en kan jou wellicht naar voren schuiven.

4. Toon de juiste werkhouding Excelleer in wat je doet. Stel je flexibel op en wees professioneel.


04 Breng je carrière in beweging De Nederlandse Carrièredagen 22 & 23 november 2019 | 09.30 - 17.00 uur | Werkspoorkathedraal Utrecht Route

Zo kom je snel bij De Nederlandse Carrièredagen De Werkspoorkathedraal vind je aan de Tractieweg 41 in Utrecht. Met het OV bereik je de Werkspoorkathedraal het snelst als je vanaf Utrecht Centraal de sprinter neemt en uitstapt bij station Utrecht Zuilen. Vanaf daar is het 5 à 10 minuutjes lopen. Kom je met de auto? Je kunt een parkeerplek zoeken in de omgeving van De Werkspoorkathedraal waar je gratis kunt parkeren.

SCHRIJF JE IN VOOR EEN GRATIS E-TICKET OP WWW.CARRIEREDAGEN.NL

Hosting

Lexter Woodley

O

Je bent al jaren verbonden aan de beurs, nu voor de tweede keer als gastvrouw. Heb je er zin in? “Ja absoluut! Het is zo leuk om als gastvrouw iedereen te mogen verwelkomen en wegwijs te kunnen maken tijdens deze twee beursdagen. Met al die mooie bedrijven en inspirerende workshops is er zoveel te ontdekken en beleven. Ook heb ik heel veel zin om in gesprek te gaan met Janine Vos op het podium en daarna in de workshopzaal. Ze is een dame met een indrukwekkend cv en ben nieuwsgierig om te horen hoe zij dat bereikt heeft.”

Maar ik merk dat ik nu de juiste balans heb weten te vinden. Dat geeft rust en zorgt ervoor dat ik alles met veel plezier doe. Na regen komt zonneschijn!”

Calvino Fotografie

ok dit jaar is ze weer twee dagen van de partij. Lexter Woodley neemt voor de tweede keer de hosting van De Nederlandse Carrièredagen op zich. Zo zie je Lexter vrijdag om 10.15 uur op het hoofdpodium tijdens de officiële beursopening met Janine Vos. Ook zal ze in de workshopzalen als gespreksleider weer volop inspiratie naar boven weten te halen. We vroegen haar naar haar eigen carrière.

Hoe gaat het met je eigen carrière? “Best goed mag ik zeggen. Ik heb nooit een vanzelfsprekende weg afgelegd, maar heb altijd veel verschillende zaken gecombineerd. Ik presenteer, geef lezingen, acteer, doe promotieonderzoek en heb mijn eigen bedrijf Dutch Einsteins. Dat maakt dat ik best even zoekende ben geweest om daar de vruchten van te kunnen plukken.

Wat is het beste carrièreadvies dat je ooit hebt gekregen? “Dat je geen foute beslissingen kunt maken. Soms neem je een beslissing en pakt dat niet uit zoals je had gehoopt, maar het is altijd goed om iets te proberen. Elke beslissing levert je meer zelfinzicht op, dus spijt moet je nooit hebben. Een carrièrepad zonder omwegen bestaat niet.” Wat wil je de bezoekers meegeven? “Laat je schroom thuis en praat met zoveel mogelijk mensen. Alle bedrijven zijn hier om jou te ontmoeten, dus maak daar gebruik van. Gesprekken geven inzicht en dat is zo waardevol voor je carrière en het bepalen van je volgende stap. Ik zou bijna zeggen dat je niet naar huis mag gaan zonder er iets uit gehaald te hebben. En daar wil ik best bij helpen. Dus wie er zelf niet uitkomt kan mij aanspreken. Dan kijken we samen hoe jij je beursbezoek kan optimaliseren.”

Haal alles uit je beursbezoek met

Match & Meet Een carrièrebeurs geeft jou de kans om in gesprek te gaan met potentiële werkgevers. Maar hoe vind je jouw ideale werkgever op een beursvloer met meer dan 70 topwerkgevers? En hoe open je vervolgens een gesprek? Daar heeft carrièreportal Jobnet iets op bedacht: Match & Meet. Match & Meet geeft je de mogelijkheid om te ontdekken bij welk bedrijf je perfect past. Zo kun je een match vormen met een bedrijf waar je zelf niet eerder aan had gedacht. Misschien omdat je niet weet dat ze daar mensen met jouw profiel zoeken of omdat je de organisatie wellicht nog niet kent. Zo werkt het Maak na inschrijving voor De Nederlandse Carrièredagen een gratis Match & Meet profiel aan. De online matchingtool kijkt dan automatisch welke bedrijven op zoek zijn naar iemand met jouw profiel. Is er een perfecte match dan ontvang je een persoonlijke uitnodiging om de matchende werkgever te komen ontmoeten. Na de Meet toch geen Match? Niet getreurd. Na De Nederlandse Carrièredagen zal je Match & Meet profiel automatisch omgezet worden in een TalentMatch profiel. Zodat je zoektocht naar je ideale werkgever online voortgezet kan worden. Alles over TalentMatch lees je op pagina 16 & 17. www.matchandmeet.me


05 zijn. Daardoor kan je ook echt van omgeving wisselen. Ook heb ik een paar jaar bij Telfort gewerkt en hoewel dat onderdeel is van de KPN groep was het een heel eigen en ander bedrijf.”

een verschil tussen diversiteit en inclusie. Ik zie diversiteit als durven dansen op een feestje. Inclusie is dan jezelf kunnen zijn en je op je gemak blijven voelen. Ook als je anders dan de rest danst!”

Wat zijn jouw drijfveren? “Ontwikkeling staat op nummer één. Ik heb dat altijd al heel belangrijk gevonden. Mijn mantra vroeger was dat ik minstens één keer in de week een zweetsnor of klotsende oksels moest hebben, waardoor je letterlijk voelt dat je iets spannends moet doen. Zodra ik dat niet meer had, vond ik dat ik een nieuwe baan moest zoeken. Ik heb daar nu wel wat meer rust in gevonden. Nu zoek ik de verandering of ontwikkeling vooral in mijn eigen handelen binnen de functie die ik heb.”

Een jaar na je aantreden werd je uitgeroepen als CHRO of the year. Hoe belangrijk is zo’n award? “Ik was natuurlijk heel vereerd dat mijn vakgenoten zeggen dat ik het goed doe, maar eigenlijk vond ik dat ik hem een jaar te vroeg heb gekregen. Ik zag het zelf ook meer als aanmoedigingsprijs dan als prijs voor een geleverde prestatie in mijn korte tijd bij Rabobank toen.”

Ben je daardoor, terugkijkend, ergens te snel weggegaan? “Ik geloof dat het goed is om niet meteen weg te gaan als het even niet leuk meer is. Een baan is nooit honderd procent leuk. Zo was ik op een gegeven moment verantwoordelijk voor 20 telecomwinkels. Na 2,5 jaar vond ik het wel mooi geweest, ik dacht dat ik alles wel gezien had. Maar in het half jaar dat ik nog ben gebleven, moesten winkels gedwongen gesloten worden. Dat is de tijd geweest waarin ik het meest geleerd heb. Want winkels sluiten betekent ook dat er mensen ’s avonds naar huis gaan zonder baan. Alles wat ik nu weet over managen en HR, en waarom ik me specifiek met transformatie ben gaan bezighouden komt voort uit die periode.”

Janine Vos, Chief Human Resources Officer van Rabobank, opent de beurs

‘Jezelf zijn op je werk is het grootste goed wat je kan krijgen’ Janine Vos is sinds drie jaar verantwoordelijk voor Human Resources bij Rabobank, waar op het moment van haar aanstelling de grootste reorganisatie in het bestaan van de bank in gang is gezet. Aan haar de zeer uitdagende taak om dit in goede banen te leiden.

V

oor ze naar Rabobank overstapte, had Janine Vos feitelijk 19 jaar lang dezelfde werkgever. Toch komt dat niet overeen met haar ervaring. “Voor mijn gevoel heb ik elke drie jaar een andere baan gehad in een andere omgeving.” Maar dat ze zich bij KPN thuis voelde, was vanaf het moment dat ze er als management trainee

startte duidelijk. “Door de stage tijdens mijn studie Rechten kwam ik er al achter dat de advocatuur niet voor mij was weggelegd. Maar wat ik dan wel precies wilde, wist ik niet. Een management traineeship leek me heel gaaf, omdat je je zo breed kan oriënteren. Ik ben bij verschillende bedrijven een kijkje gaan nemen maar bij KPN sprak de bedrijfscultuur, die op dat moment

werd vertegenwoordigd door de recruiter, me aan. Puur op dat gevoel heb ik voor KPN gekozen.” Een goede keuze, want je bent er 19 jaar gebleven. “Ja maar ik besefte eigenlijk pas bij het weggaan dat het 19 jaar was. Het voordeel van een groot bedrijf is dat het alle vakmanschappen heeft en alle type banen mogelijk

Wat is kenmerkend voor jouw type leiderschap? “Ik vind het belangrijk dat ik goed benaderbaar ben voor de mensen om me heen. Ik denk ook dat ik persoonlijk ben. Al is dat een lastige, want ik kan onmogelijk alle 40.000 mensen die werkzaam zijn bij Rabobank persoonlijk spreken. Dat is ook meteen één van de grootste uitdagingen waar ik in mijn functie mee te maken heb: hoe krijg ik 40.000 mensen in beweging binnen onze bank? Want ieder mens is uniek. En jezelf zijn op je werk is het grootste goed wat je kan krijgen. Er zijn al zoveel anderen.” Hoe belangrijk vind je diversiteit? “Er is een tijd geweest dat bedrijven sterke voorkeur hadden voor een bepaald type student. Toen ik trainee was stond het bijna vast hoe je je als trainee kleedde of gedroeg. Als ik daar nu op terugkijk denk ik: jeetje wat een eenheidsworst. Die tijd ligt hier gelukkig achter ons. Toen ik twee maanden geleden een praatje moest houden voor 100 nieuwe medewerkers bij Rabobank, dacht ik voor het eerst: dit is echt een groep die niet homogeen is. Er was een diversiteit in gender, culturele achtergrond, en in interesses. Dat zorgt voor meer discussie en dialoog. Je zult als diverser bedrijf dan ook meer aandacht moeten besteden aan inclusie. Want er is wel zeker

Ben je veel bezig met zelfreflectie? “Ja ik zit sowieso vier keer per jaar met de Raad van Commissarissen die toezicht houdt op mijn handelen. We hebben het dan twee uur over hoe ik zelf vind dat ik het doe, wat ik anders zou kunnen doen of waar ik hulp bij nodig heb. Ik vind dat fijn om daar zo minutieus bij stil te staan. Elke vrijdag in de auto op weg naar huis ga ik af welke van de 20 meest irritante eigenschappen van leiders ik die week heb aangetikt. Aan mijn Spotify-muziekkeuze merk ik overigens ook hoe mijn week was.” Met welk nummer rij je dan het liefst naar huis? “Beyonce. Dan is het een goede week geweest. Nederlandse muziek is het teken dat het niet zo’n goede week is geweest, met één uitzondering: Sterrenstof van De Jeugd van Tegenwoordig. Dan was mijn week echt heel goed!” Tot slot, heb je een goede carrièretip? “Ga bij meerdere bedrijven op gesprek en laat je leiden door je buikgevoel. De vraag die je jezelf zult moeten stellen is: zie ik mezelf hier werken? Ben je uitgenodigd voor een gesprek, kom dan een half uur eerder om de sfeer te proeven. Kijk hoe je wordt behandeld en praat met mensen. Maar bereid jezelf ook goed voor, wees daarin niet laks. Het minste wat je kunt uitzoeken is wat een bedrijf doet en hoe jij met jouw kwaliteiten hieraan kunt bijdragen.”

CV Janine Vos (1972)

Carrière

017 – heden CHRO en lid van 2 de Groepsdirectie Rabobank 2014- 2016 CHRO KPN 2004 - 2014 Diverse HR management functies bij verschillende onderdelen van KPN en Telfort 2001 - 2004 Portfolio Manager en Area manager KPN Retail 1997 - 2001 Management Trainee KPN Development Program

Studie

Nederlands Recht en Arbeidsrecht, Universiteit van Utrecht


06 Plattegrond beursvloer

De Nederlandse Carrièredagen 71

72

73

74

75

76

77

78

79

Bar

80

81

E

Ingang congrescentrum

D

70

69

68 60

C

Gespreksruimten

56

57

58

Bar

59

67

66

62

63

61

65 64

Podium

B 55 A

54 36

52

53 40

39

48

51

50

37

35

49

47

42

38

Zalen 1 t/m 8

43

41

46

44

45

34 33

32

16

17

31

30

28

29

26

27 23

18

19

20

22

21

25 36

24

Bar

Uitgang

15

14

13

12

11

10

9

8

7

6

5

4

3

2

Ingang beursvloer

1

Exposanten restaurant

Studieprofielen Kijk in welke studieprofielen de bedrijven op de beursvloer specifiek interesse hebben. Elke kleur staat voor een studierichting.

• = mbo-techniek • = hbo-techniek • = wo-techniek • = hbo-economie • = wo-economie • = wo-overig • = mbo-IT • = hbo-IT • = wo-IT • = Zorg & Welzijn Experienceplein O.a. Blueprint Automation BV, Infomedics, LTP, Mansystems en Sogeti. 69 & 71

A

adesso Netherlands BV 13 ••

B

​ ender Groep 63 •• B BestGraduates Bevolkingsonderzoek Nederland 49 • Binnenlands Bestuur 79 Blueprint Automation BV 50 ••• Buro Nexus 26 •

C

Caesar Groep 12 •• Calco  60 •••••••• Capgemini  37 •••• CGI 33 ••••• Chipsoft 39 ••• CIMSOLUTIONS 11 •• Citco 4 ••• Codaisseur 74 •••••••••• CV check door JobBootcamp   72

D

Donatus 29 ••• DongIT 9 ••• DSW  21 •••

E Plattegrond zoals bekend op 29 oktober 2019. Het meest actuele overzicht van de beursvloer vind je op www.carrieredagen.nl

Ebury Nederland 5 •• Emerson Automation Solutions  43

••••

Etage 0  6 ••

F

FunX Media

G

G4 Traineepool 78 ••••• Gemeente Vijfheerenlanden 62 ••••••

H

Hogeschool Inholland 48 •

I

Ik Zorg  45 • Infomedics  38 ••• Inzetbaar  46 • Ironhack  75 •••••••••• IT Talent  55

J

Johan Cruyff Institute  76

••••••••••

JOHO  Jones Engineering 41 •••

K

M

Make IT Work  57 •••••••••• Mansystems  8 •• Ministerie van Defensie  40

N

NCIM Groep  17 •••• NIBC  19 •••••• NRC  24 Nyenrode Business Universiteit  77 •••

O

Oceaneering AGV Systems 16 •••••• Omgevingsdienst Haaglanden 67•• Ordina  31 ••

P

Pink Elephant  18 •••••• Procam  36 ••••••

R

Reclassering Nederland  66 ••• ResultaatGroep  15 •••••• Rijksoverheid  61 •••••••• RSM, Erasmus University  30

KONE  53 ••••••

••••••••• Rovisys 42 •••

L

S

LinkedIn foto  70 & 81

‘s Heeren Loo  25 ••••••••

Sasja Careers  51 ••••• Sociale Verzekeringsbank 14 & 80

•••

Sogeti 32 Sthree 3 ••••• Stiek 22 ••

T

Technetium  28 ••••• TMI Interim  47 •

U

UWV-IT 34 •••

V

Visma | Raet  54 •••••

W

Witron On-Site-Services 23 •••• Working Talent  20 •••••

X

Xdes 52 ••

Y

Young Global People 44


07 Spetterende optredens

Leestip­­

Smalltalk ­Survival Smalltalk Survival van Liz Luyben en Iris Posthouwer is een handige, speelse gids voor betere gesprekken. In Smalltalk Survival ontdek je dat smalltalk niet moeilijk is: je leest hoe je begint, hoe je het interessant maakt en hoe je er elegant een einde aan breit. Smalltalk Survival is het eerste praktische boek dat smalltalk makkelijk, leuk en interessant maakt.

Edsilia ­Rombley & Die ­Verrückte Stunde

N

Smalltalk Survival | €15,- | Ambo/Anthos Uitgevers

a een lange beursdag, als je intensief hebt genetwerkt met interessante bedrijven en kennis hebt opgedaan in de workshopzalen, is een beetje ontspanning meer dan welkom. Vrijdag wordt daar voor gezorgd door niemand minder dan Edsilia Rombley, een souldiva die nauwelijks introductie nodig heeft. Zaterdag kan je een ‘halbe stunde’ uit je dak gaan op platen die je niet zo vaak meer hoort, maar stiekem wel heel leuk zijn! Het zijn die kneiters die iedereen schaamteloos meeblèrt en waarop iedereen los gaat. De ideale afsluiting van een intensieve beursdag! De artiesten zijn vanaf 16.30 uur op het hoofdpodium te beluisteren.

Gratis CV Check Tijdens een sollicitatie heb je maar één kans om een eerste indruk te maken. Daarom is het belangrijk dat je CV er positief uit springt als een recruiter deze onder ogen krijgt! Tijdens De Nederlandse Carrièredagen kun je in de stand 72 jouw CV laten checken door de experts van JobBootcamp. Helemaal gratis! Een goed CV vergroot je kans om uitgenodigd te worden op een sollicitatiegesprek. Maar wat is een goed CV en wat vermeld je wel of juist niet? Zet je een foto op je CV? En hoe zorg je ervoor dat al jouw kwaliteiten en talenten goed naar voren komen? Wil je jouw CV kosteloos laten checken door de experts van JobBootcamp? Neem dan je CV uitgeprint mee naar De Nederlandse Carrièredagen en ontdek of jouw CV logisch, kort, krachtig en to-the-point is.

weg w u jo m o e ti ti e p m o Dé c en! ll e n rs e v te p to e d r naa

n:

duates e a r G t s e B t e m e e Doe m

Vergroot je netwerk en kansen op de arbeidsmarkt Ontmoet een groot aantal topwerkgevers Bezoek exclusieve inhousedagen Maak kans op € 10.000,- en andere prijzen

L N . S E T A U D A BESTGR


08 Gratis zakelijke portretfoto

G

eef na je beursbezoek je LinkedIn-profiel en cv een metamorfose met een professionele zakelijke portretfoto. Waarom dat belangrijk is en waar een goede foto aan moet voldoen vroegen we aan fotograaf Joris Aben. De foto laat je gratis maken in stand 70 & 81. Waarom is een goede profielfoto belangrijk? “Vanwege het hedendaagse internet en social media gaan mensen af op hun eerste gevoel. De eerste indruk van een website of bijvoorbeeld LinkedIn-profiel wordt bepaald door de foto(’s). Mensen moeten ‘een goed gevoel’ bij je hebben. De eerste indruk is dus van cruciaal belang. Op basis daarvan zal iemand verder kennis met jou wil maken en uiteindelijk zaken met je gaan doen of juist niet!” Waar moet een goede zakelijke foto aan voldoen? “Een goede zakelijke profielfoto is een professionele profielfoto. Waarom? Een professionele foto geeft een professionele indruk. Simpeler dan dat is het niet. De foto moet recent zijn, geen vakantie foto zijn en al zeker geen selfie, laat staan het tuitmondje. Het moet een krachtig en tegelijk vriendelijk portret zijn. Het moet een foto zijn waarin jij je als persoon herkent. Dus doe je niet voor als iemand die je niet bent.” “De professionele fotograaf zal een paar korte vragen stellen, zodat hij of zij direct kan bepalen welke uitstraling de foto moet krijgen. Zo zal het portret van een CEO er anders uitzien dan van een verpleegkundige. Ben je van nature onzeker? Geef dat aan, de fotograaf zal je in dat geval er voor zorgen dat

“het onzekere” niet over komt op de foto. En dan nog een zeer belangrijk punt: je hoeft niet zenuwachtig te zijn. Het is niet jouw taak maar de taak van de fotograaf om een professioneel portret van je te maken. De fotograaf stuurt je aan en zal, indien nodig, je op je gemak stellen.” Nog een kledingtip voor de shoot? “Kies kleding die bij jou past. Als

IT-er hoef je niet strak in het pak, waar dat voor een advocaat juist wel weer van belang kan zijn. Kies rustige kleding, dus geen drukke prints, streepjes, ruitjes of polka dots, dat leidt namelijk af in de foto, de aandacht moet naar het gezicht worden getrokken. Felle kleuren, bijvoorbeeld een fel rood jurkje mag, maar bedenk je dan wel dat je direct een statement maakt. De vraag die je dan moet stellen: past

Wegwijs in ­de IT: een overzicht Het imago van werken in de IT is flink afgestoft. Wie enkel denkt aan 40 uur per week code schrijven heeft niet opgelet. IT is de snelst groeiende én meest dynamische sector om in te werken. Welke kanten kan je allemaal op binnen de IT? Globaal zijn er 6 richtingen te onderscheiden. Herken jij je in meerdere richtingen? Geen zorgen.

Het is allemaal niet zo zwart-wit, veel functies zijn in de praktijk een combinatie van meerdere richtingen. Analyse Mensen die in deze tak willen werken houden van structuur. Bergen data en informatiestromen worden door hen getackeld

en begrijpelijk gepresenteerd. Analisten zijn luistervaardig en oplossingsgericht. Voorbeelden van functies: Business Analist, Data Analist Ontwerp In deze hoek vinden we de meer creatieve IT’ers. Gewapend met een sterk inlevingsvermogen en een oog

dat wel bij mij. Heb je bv blond haar? Draag dan geen kleding die licht van kleur is. Het geheel wordt dan namelijk, zoals wij dat noemen, vlak. De aandacht verdwijnt dan in zijn geheel.”

een goede pasvorm hebben. Wij raden altijd aan om nieuwe kleding te dragen. Voor de dames: neem gerust een leuk sjaaltje mee, in sommige gevallen werkt dat heel erg goed.”

“De belangrijkste tip wat betreft kleding: zorg dat het schone kleding is die niet verwassen is. Overhemden moeten een strakke boord hebben. De kleding moet

“Als laatste tip, voor de dames. Make up? Graag. Je mag gerust de make up wat zwaarder aanzetten dan je gewend bent.”

voor detail bedenken zij hoe dingen in elkaar moeten steken. Aan welke eisen moet iets voldoen? En hoe ervaren gebruikers een systeem optimaal? Voorbeelden van functies: Functioneel Ontwerper, UX Designer

Implementatie De IT’er die zich bezighoudt met de implementatie is sociaal vaardig, behulpzaam en overtuigend. Diegene adviseert en begeleidt bij veranderingen, maar schrijft ook handleidingen hierover zodat de klant ook geholpen is nadat hij het pand verlaten heeft. Voorbeeld van een functie: Implementatieconsultant

Ontwikkeling Wat is er beter dan het beste concept? Juist, een tastbaar product. Sparrend met de ontwerpers bouw jij daadwerkelijk software of applicaties naar hun ideeën. Dit vergt een stukje volharding. Logisch, want de opdrachten zijn vaak maatwerk. Voorbeeld van een functie: Software/Web/Applicatie Developer Beheer De wensen en eisen van gebruikers veranderen met de tijd. Evenals bedreigingen van buitenaf. Wie het interessant vindt om alles up to date te houden is gemaakt voor de beheerkant van de IT. Opgelet: Naast een pragmaticus dien je ook flexibel en stressbestendig te zijn. Voorbeeld van een functie: Systeem- en Netwerkbeheerder

Testen Er zijn 00010 soorten mensen op deze aarde, zij die binair begrijpen en zij die dat niet doen. Een geboren tester begrijpt dit direct. Iemand die naar de rol van tester toe kan groeien komt hier snel achter. Testers zijn analytisch en kritisch en kijken of alles nog voldoet aan de eisen. Voorbeelden van functies: Technisch of Integraal Tester Wat past er nu het best bij jou? Door de bomen het bos niet meer zien? Doe dan de Wat Past Bij Joutest van Procam of loop langs onze stand!


09 Op de beursvloer Furhat Robotics

Innovatie op het Experienceplein Kun jij tussen al het netwerken, oriënteren en solliciteren wel een beetje fun gebruiken? Breng dan zeker een bezoekje aan het Experienceplein. Hier kom je oog in oog te staan met slimme en innovatieve producten en de technologieën van de nabije toekomst.

Speel mee met CarrièreBINGO Bingo, wie kent het niet? En op De Nederlandse Carrièredagen kun je hier heel eenvoudig leuke prijzen mee winnen! Hoe werkt het? Wanneer je de beursvloer opkomt ontvang je een speciale bingokaart. Hierop staan verschillende opdrachten die je heel makkelijk kunt uitvoeren als je de beurs optimaal gebruikt. Zo leidt de bingokaart je langs verschillende beursonderdelen. Om te bewijzen dat je de verschillende plekken bezocht hebt, maak je een foto die je vervolgens plaatst op je eigen Instagram of Facebook Stories met de #NCD19. In de prijzen Heb je BINGO? Meld je dan snel bij de congresbalie. De eerste honderd bezoekers die hun kaart vol hebben winnen een leuk online prijzenpakket en een consumptiebon.

Wat valt er te zien en uit te proberen? Op het Experienceplein is er genoeg te beleven. Verschillende bedrijven waaronder Blueprint Automation BV, Sogeti, Infomedics, LTP en Mansystems tonen de nieuwste technologieën en innovaties. Zo is Infomedics aanwezig met een VR Experience waarbij je kunt deelnemen aan een Star Wars game, maar ook kun je kennismaken met robot Sigmund van LTP of ontdekken hoe een slimme fruitschaal werkt.

objectiever, transparanter en eerlijker te maken, door iedereen gelijke kansen te bieden en het potentieel op de arbeidsmarkt maximaal te benutten. Want in tegenstelling tot mensen heeft Sigmund geen last van affinity bias: de voorkeur voor mensen die op ons lijken. Zo kan Sigmund in selectiesituaties een gezicht op basis van Artificial Intelligence onbevooroordeeld analyseren, feedback geven en adviseren.

Meet Sigmund Sigmund is de allereerste sociaal intelligente robot recruiter van LTP! Met Sigmund beoogt LTP werving en selectie

Slimme fruitschaal De slimme fruitschaal van Mansystems demonstreert wat er mogelijk is wanneer technologieën als low-code

Leestip

Negen ­leugens van de ­werkvloer Haal meer uit je bedrijf en uit je carrière Buckingham en Goodall onthullen de negen leugens van de werkvloer. Een provocerend en inspirerend boek waarin de echte wereld van het werk wordt getoond en waarin je de waarheden van de werkvloer ontdekt. Zo zorg je ervoor dat je het beste uit jezelf en je bedrijf kunt halen.

Negen leugens van de werkvloer | €22,50 | Unieboek/Het Spectrum

RAD (Rapid App Development) en reinforcement learning, een vorm van Machine Learning, gecombineerd worden. Door services te gebruiken van Google Cloud Services, Amazon Web Services, Microsoft Azure en Mendix was het mogelijk om in één dag een app te ontwerpen, bouwen en publiceren die maar liefst 75 soorten fruit herkend! Carrièrekansen Maar natuurlijk kun je ook in gesprek met de bedrijven die op het Experienceplein staan over jouw carrièrekansen.

5x redenen om De ­Nederlandse Carrièredagen te bezoeken 1.

Kom netwerken! Er zijn meer dan 70 topwerkgevers aanwezig

2.

Laat je inspireren en kies uit meer dan 80 interessante workshops

3.

Doe de gratis cv check

4.

Geef je LinkedIn-profiel een metamorfose met een gratis professionele foto

5.

Verruim je carrièreperspectief en ontdek wat jouw talent waard is


10 Het congresprogramma Vrijdag 22 november 10.30 uur

11.45 uur

13.00 uur

14.15 uur

15.30 uur

Carrièretips van Janine Vos Carrièreworkshop, zaal 1

Lever nog meer toegevoegde waarde – Een korte introductie met Lean Carrièreworkshop, zaal 1

Snelle Carrièremakers Carrièreworkshop, zaal 1

“Succesvol netwerken” verkoop jezelf in 1 minuut Carrièreworkshop, zaal 1

Ontdek je passie Carrièreworkshop, zaal 1

Een kijkje in de wereld van Data Science en Data Engineering IT, zaal 2 Artificial Intelligence in Media Techniek, zaal 3 Hoe profileer je jezelf voor een stage of baan? Carrièreworkshop, zaal 4 Jezelf Cruyffiaans positioneren op de arbeidsmarkt Master, zaal 5 Maak Carrière met jouw Female Factor! Vrouw & Carrière, zaal 6 Maak werk van je professionele uitstraling Overheid, zaal 7 Pitch please (start: 10.45 uur) Carrièreworkshop, zaal 8

Ad technologie en programmatic! De achtBaan van een ITer IT , zaal 2 Agile: Bullshit, or bullseye? IT, zaal 3

Ethical Hacking: A live demonstration IT, zaal 2 Digitale transformatie: hoe verandert dit de industrie? Techniek, zaal 3

Basis online marketing Marketing & sales, zaal 4

Geen contact is een barrière voor je carrière (30 min) Zorg & Welzijn, zaal 4

Blueprint to find an industry job after your Ph.D. PhD, zaal 5

Omscholen naar de IT met baangarantie Master, zaal 5

Keuzes kunnen kansen zijn! Vrouw & Carrière, zaal 6

14 tips om sneller en makkelijker carrière te maken Vrouw & Carrière, zaal 6

Diversity: Best Practices Diversity, zaal 7 Hoe veilig ben jij online? Alles over cyber security & digitale trends IT-Talent kennissessie, zaal 8

Werken voor Nederland Overheid, zaal 7 Ontdek de wereld van Mendix en low-code development! IT , zaal 8

Bitcoin en Blockchain Technologie: Polderen 3.0 IT, zaal 2 Artificial Intelligence at adesso AI changes the View Point IT, zaal 3 Introductie in Analytics Marketing & sales, zaal 4 The next industrial revolution: How to get a job in Data and AI before it’s too late PhD, zaal 5 Survival-workshop voor jonge ambitieuze vrouwen Vrouw & Carrière, zaal 6 Diversity & Inclusiveness Works Diversity, zaal 7 Verhalen van een ethisch hacker IT-Talent Kennissessie, zaal 8

The Bots are coming IT, zaal 2 Jouw toekomst als ingenieur Techniek, zaal 3 Gek of geniaal, de ontwikkeling van een medisch apparaat Zorg & Welzijn, zaal 4 Out of the Box(ing) - Lessons to take on your career as a warrior Master, zaal 5 It’s all about you, ladies: onderhandelen/durf te vragen Vrouw & Carrière, zaal 6 Professioneel & persoonlijk groeien binnen het traineeship van de gemeente Den Haag Overheid, zaal 7 Pitch please Carrièreworkshop, zaal 8

Workshop uitgelicht

Artificial Intelli­gence in Media Iedereen kent RTL Nederland van tv-programma’s als Temptation Island en Expeditie Robinson, maar achter de schermen is het media- en entertainmentbedrijf met veel meer dingen bezig dan alleen programma’s maken. De ontwikkelingen in het medialandschap versnellen en om in de toekomst nog steeds een belangrijke rol te blijven vervullen zal RTL moeten transformeren. De voorkeur van de kijker verschuift steeds meer naar niet-lineair tv-verbruik. Het gebruik van online videodiensten zoals Netflix en Videoland wordt steeds populairder. Daarom speelt bij RTL Nederland data-intelligentie een groeiende en belangrijke rol. In de workshop Artificial Intelligence in Media zal Data Engineer & Scientist Maurits van der Goes de grote bijdrage van AI voor nieuwe ontwikkelingen binnen RTL toelichten door praktische voorbeelden en visies voor de toekomst te geven. Artificial Intelligence in Media vrijdag 10.30 uur zaal 3

Workshop bijwonen? Alle workshops duren een uur (tenzij anders aangegeven) en zijn gratis bij te wonen voor bezoekers van De Nederlandse Carrièredagen. Meer weten over een specifieke workshop of zien door wie de workshop wordt verzorgd? Kijk dan online naar het complete congresprogramma op www.carrieredagen.nl Vooraf aanmelden voor een workshop is helaas niet mogelijk.


11 Het congresprogramma Zaterdag 23 november 10.30 uur

11.45 uur

13.00 uur

14.15 uur

15.30 uur

7 concrete tips voor directe tijdwinst Carrièreworkshop, zaal 1

“Succesvol netwerken” verkoop jezelf in 1 minuut Carrièreworkshop, zaal 1

Snelle Carrièremakers Carrièreworkshop, zaal 1

De eerste indruk - Wat denk jij dat je uitstraalt? Carrièreworkshop, zaal 1

Help! Hoe weet ik welke baan bij mij past? Carrièreworkshop, zaal 1

Artificial Intelligence in de praktijk IT, zaal 2

Maak IT persoonlijk IT, zaal 2

Werken in cyber security IT, zaal 2

Gebouwen klaarmaken voor de toekomst & het nieuwe thuiskomen Techniek, zaal 3

Gamification: How to motivate people IT, zaal 3

What the Hack?! Hoe veilig ben jij online? IT, zaal 2

De droombaan van je leven! Carrièreworkshop, zaal 4 Grip op je carrière Master, zaal 5 Van nachtmerrie naar droombaan: de 5 stappen om succesvol een carrièreswitch te realiseren Vrouw & Carrière, zaal 6 Hoe profileer je jezelf voor een stage of baan? Carrièreworkshop, zaal 7 Pitch please (start 10.45 uur) Carrièreworkshop, zaal 8

Guerrilla Solliciteren Carrièreworkshop, zaal 4 After the PhD - What’s next? PhD, zaal 5 14 tips om sneller en makkelijker carrière te maken Vrouw & Carrière, zaal 6 Basis online marketing Marketing & Sales, zaal 7 Hoe veilig ben jij online? Alles over cyber security & digitale trends IT-Talent kennissessie, zaal 8

Hoe kun je met mobility tech bijdragen aan een duurzame schonere toekomst? IT, zaal 2 Hoe word je future-proof? Techniek, zaal 3

Netwerken voor een betere carrière Diversity, zaal 3

Maak de MATCH: in 5 stappen naar de baan die bij je past Carrièreworkshop, zaal 4

Als je het mij vraagt: Zorgen of ont-zorgen? Zorg & Welzijn, zaal 4

Omscholen naar de IT met baangarantie Masters, zaal 5

In balans: wat kun je leren van topsport als het om jezelf positioneren gaat Masters, zaal 5

You got it girl! Boost your digital career Vrouw & Carrière, zaal 6 Inspectie SZW: een leuke, spannende en nuttige job Overheid, zaal 7 All you need is love en low-code IT, zaal 8

Jouw volgende stap in zorg en welzijn Zorg & Welzijn, zaal 4 Haal alles uit je talent! - JA, ook jij hebt talent! Carrièreworkshop, zaal 5 Survival-workshop voor jonge ambitieuze vrouwen Vrouw & Carrière, zaal 6

It’s all about you, ladies: onderhandelen/durf te vragen Vrouw & Carrière, zaal 6

The Future of IT-Development and Data at UWV Overheid/IT, zaal 7

Introductie in Analytics Marketing & Sales, zaal 7

Pitch please Carrièreworkshop, zaal 8

Verhalen van een ethisch hacker IT-Talent kennissessie, zaal 8

Kom naar de IT-Talent kennissessies

Cyber security en digitale trends Een van de kennissessies wordt verzorgd door onderzoeksjournalist en schrijfster Maria Genova. Na haar bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ is Maria Genova één van de meest gevraagde sprekers op het gebied van privacy, identiteitsfraude en informatiebeveiliging. Een interactieve lezing met waardevolle eye-openers. Aan de hand van praktijksituaties maakt Maria Genova je bewust van je privacy en geeft ze praktische tips, hoe je jouw digitale veiligheid kunt vergroten. Want zelfs met het maken van een kopie van je paspoort of het aanklikken van een linkje ligt identiteitsfraude al op de loer. Met alle gevolgen van dien: gestolen auto’s op jouw naam, een geblokkeerde bankpas of een geplunderde rekening. Ook laat ze zien hoe hackers goed beveiligde bedrijven binnenkomen, vaak via eigen medewerkers, en hoe groot de gevolgen van datalekken kunnen zijn. Ethisch hacken De andere kennissessie wordt gegeven door Wouter van Dongen (MSc, CISA, CISSP), een ervaren security specialist/ ethisch hacker met ruim 15 jaar

Frank Versteegh

Naast de spannende strijd waarin IT bedrijven op zoek gaan naar het IT-Talent, zijn er ook dagelijks twee IT-Talent kennissessies bij te wonen. Inspirerende sessies waarbij twee experts hun kennis zullen delen.

ervaring in het IT-security en web development vakgebied. Naast het runnen van zijn eigen bedrijf DongIT, geeft Wouter regelmatig presentaties, gastcolleges en workshops over ethisch hacken, IT-security en cybercrime. Ook kwam Wouter de afgelopen jaren meerdere malen in de media met betrekking tot geconstateerde beveiligingslekken en issues bij grote bedrijven, banken en publieke instanties. En wist hij zich als beveiligingsonderzoeker binnen een jaar in de Top 10 wereldwijd te vestigen van bug bounty platform Bugcrowd. Tijdens zijn presentatie zal Wouter vertellen over (ethisch) hacken, met diverse interessante voorbeelden van hacks die hij in

het verleden heeft uitgevoerd. Hij zal verder ingaan op de risico’s van hacken en toelichten hoe ethisch hackers kunnen samenwerken met bedrijven om de beveiliging te verbeteren, aan de hand van voorbeelden/cases. De IT-Talent kennissessies zijn ook toegankelijk voor mensen die niet deelnemen aan IT-Talent. Hoe veilig ben jij online? Alles over cyber security & digitale trends | Door: Maria Genova vrijdag & zaterdag 11.45 uur zaal 8 Verhalen van een ethisch hacker Door: Wouter van Dongen vrijdag & zaterdag 14.15 uur zaal 8

Workshop bijwonen? Alle workshops duren een uur (tenzij anders aangegeven) en zijn gratis bij te wonen voor bezoekers van De Nederlandse Carrièredagen. Meer weten over een specifieke workshop of zien door wie de workshop wordt verzorgd? Kijk dan naar het complete congresprogramma op www.carrieredagen.nl Vooraf aanmelden voor een workshop is helaas niet mogelijk.


12 Workshops uitgelicht Survival-workshop voor jonge ambitieuze vrouwen VROUW & CARRIÈRE Op de werkvloer gelden spelregels. Spelregels die door mannen zijn bedacht, maar die jonge vrouwen ook zeker moeten kennen, meent Vréneli Stadelmaier. “Jonge ambitieuze vrouwen die niet op de hoogte zijn van die spelregels lopen grote kans om die promotie mis te lopen of ingehaald te worden door een (mannelijke) collega.” Ongelijkheid Op de werkvloer bestaat er nog altijd grote ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Zo verdienen vrouwen minder, krijgen ze minder kansen en zijn vrouwen in managementfuncties nog altijd sterk in de minderheid. Om meer vrouwen aan de top te krijgen, richtte Vréneli Stadelmaier in 2007 SheConsult op. Het is haar bedoeling dat de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de nabije toekomst zal verdwijnen. “Maar om daar als ambitieuze vrouw op te gaan wachten, heeft geen zin. Tot die tijd kun je beter meespelen en snappen hoe je slim gebruik kunt maken van die mannelijke spelregels.” Bluffen Met meespelen bedoelt Vréneli overigens niet dat je als vrouw jezelf moet verloochenen of liegen. “Juist niet, het gaat erom dat je trouw blijft aan jezelf, maar tegelijkertijd ook beseft hoe een ander in de wedstrijd zit. Door dingen slim te formuleren kom je al een heel eind.” Zo hoef je niet altijd alles eerlijk te vertellen en kan een beetje bluffen geen kwaad, schetst Vréneli. “Zo zal een vrouw van nature vaak het complete verhaal van a tot z willen vertellen. Een man kiest er meestal voor om een samenvatting te vertellen, waarin hij vooral zijn eigen successen benadrukt. Ook gaan mannen er bijna standaard van uit dat de ander bluft, omdat ze dat zelf ook altijd doen. Dus vertel jij als vrouw het eerlijke verhaal dan nemen ze dat maar deels voor waar aan. Dan sta je als vrouw al snel 1-0 achter.” Uitbesteden “Daarnaast is ook partnerkeuze ongelofelijk belangrijk”, vertelt Vréneli. “Wil je een gezin en een carrière combineren, dan kan dat. Het is dan wel belangrijk dat je partner achter je staat en dat de taakverdeling thuis goed geregeld is.” Ook willen vrouwen op teveel fronten perfect zijn, weet Vréneli. “De oplossing is eigenlijk heel simpel: kies wat je belangrijk vindt en besteed de rest uit. Maak het jezelf vooral niet al te moeilijk.” Strategisch spel Tijdens De Nederlandse Carrièredagen zal Vréneli je inzicht geven in hoe je als vrouw succesvol kunt zijn in je werk. Ze laat je zien dat dat niet alleen met inhoud te maken heeft en geeft je de beginselen van het strategische spel mee. Want vrouwen die dit beheersen kunnen het heel ver schoppen. Boekentip Voor wie meer wilt weten over dit onderwerp. Vréneli schreef ook het boek: ‘Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid, Survivalgids voor jonge ambitieuze vrouwen’ Survival-workshop voor jonge ambitieuze vrouwen vrijdag 14.15 uur zaal 6 & zaterdag 15.30 uur zaal 6

Google deelt digitale kennis CARRIÈRE / MARKETING Met hun Digitale Werkplaats heeft Google in de afgelopen jaren vele startende ondernemers, studenten en werkzoekenden nieuwe vaardigheden aangeleerd voor de moderne digitale wereld. En nu gaat de Google Digitale Werkplaats on tour en zal Google de komende weken naast een aantal grote steden ook De Nederlandse Carrièredagen bezoeken.

B

ij de Digitale Werkplaats kun je terecht voor gratis workshops in online marketing, online veiligheid en meer. Verbeter je online zichtbaarheid en vergroot je omzet. Of leer iets nieuws en verdiep je bijvoorbeeld in programmeren. Tijdens De Nederlandse Carrièredagen verzorgt de Google Digitale Werkplaats de volgende drie verschillende workshops:

Hoe profileer je jezelf voor een stage en/of baan? Tijdens deze training leer je hoe je jezelf online kunt profileren. Zo kom je erachter hoe je je sterke punten en personal brand kunt

vertalen naar een online profiel. vrijdag 10.30 uur zaal 4 zaterdag 10.30 uur zaal 7

Basis Online Marketing Tijdens deze training gaat het over de basis van online marketing voor een website. Van het in kaart brengen van een customer journey tot het opstellen van een (online) marketing strategie. vrijdag 11.45 uur zaal 4 zaterdag 11.45 uur zaal 7

Introductie in Analytics In deze introductie tot Google Analytics laat Google je zien hoe je gebruikersgegevens verzamelt, analyseert en deze inzichten vertaalt naar actiepunten. vrijdag 14.15 uur zaal 4 zaterdag 14.15 uur zaal 7 Kom dus tijdens de beurs heel eenvoudig je digitale kennis bijspijkeren in één van de workshops van Google.


13 Workshop uitgelicht

14 tips om sneller en makkelijker carrière te maken VROUW & CARRIÈRE De wereld zou beter zijn als er meer vrouwen op posities zouden zitten waar beslissingen worden genomen, stelt Wendy Broersen. Want vrouwen zijn nog altijd sterk ondervertegenwoordigd in het bedrijfsleven. Om daar verandering in te brengen richtte ze de Superwoman Academy op. Inmiddels is de Super­woman Academy niet alleen in Nederland actief, maar in heel Europa. ‘Het maakt niet uit of je in Nederland, Duitsland of Frankrijk woont, overal worstelen vrouwen met dezelfde onzekerheden en kennen ze dezelfde triggers.’ De Superwoman Academy helpt bedrijven meer vrouwen aan te trekken, hen te behouden en door te ontwikkelen. “De helft van de wereldbevolking bestaat uit vrouwen, maar managementfuncties worden niet in diezelfde verhouding door vrouwen bekleed. Kortom: we do not rule the world.”

Beter presteren Ze merkt dat vooral bedrijven die al langer dan 10 jaar bestaan, veelal een mannelijke bedrijfsstructuur hebben. “Bij dit soort bedrijven is het lastig voor vrouwen om binnen te komen en boven het maaiveld uit te steken.” Toch hebben diverse onderzoeken al aangetoond dat diverse teams beter presteren.

“Dat diversiteit ook goed is voor de business heeft ervoor gezorgd dat meer bedrijven opzoek gaan naar vrouwen. En eerlijk gezegd maakt het me niet uit waarom ze vrouwen willen aannemen, als ze het maar doen. En als ze er eenmaal zijn wil niemand meer terug!”

Signaal Het veelgebruikte excuus dat er niet genoeg vrouwen zouden zijn, dat wil er bij Wendy niet in. “Wie dat zegt, zoekt gewoon niet goed.” Al kan ze het wel enigszins begrijpen. “Men zoekt vaak binnen het eigen netwerk en het netwerk van mannen bestaat nu eenmaal vaak uit mannen.” Toch zal het nog wel zo’n 20 jaar duren voor er geen sprake meer is van een scheve man-vrouw verhouding, verwacht Broersen. Want wil een bedrijf de intentie omzetten naar actie, dan gaat dat niet over een dag ijs. “Het is nooit in één keer gefixt, het is een

ongoing process. De structuur van een bedrijf veranderen kost zeker 2 jaar en daarbij is de rol van een CEO cruciaal. Een mannelijke CEO die ouderschapsverlof opneemt geeft bijvoorbeeld een goed signaal af.”

Lezing Tijdens De Nederlandse Carrièredagen zal Wendy een lezing geven, waarin ze praktische tips geeft waar je als vrouw direct mee aan de slag kunt. “Blijf niet wachten tot een ander de ongelijkheid oplost. Er zijn genoeg dingen die je als ambitieuze vrouw zelf kunt doen. Je bent immers zelf hoofdverantwoordelijk voor je carrière.” 14 tips om sneller en makkelijker carrière te maken vrijdag 13.00 uur zaal 6 zaterdag 11.45 uur zaal 6

Out of the Box(ing) Lessons to take on your career as a warior

Carrièretips van Janine Vos TALKSHOW Nadat Janine Vos De Nederlandse Carrièredagen officieel heeft geopend, zal ze in het congrescentrum verder praten over haar eigen carrière en deelt ze haar beste sollicitatietips met je. De Chief HR Officer bij Rabobank begon haar eigen carrière in 1997 als bedrijfsjurist bij KPN en pas na enkele business rollen vervuld te hebben maakte zij in 2005 de overstap naar HR. In 2014 werd zij HR directeur bij KPN en twee jaar later stapte ze over naar Rabobank. Wil jij weten hoe Janine Vos het zo ver gebracht heeft? Of ben je benieuwd naar haar visie op de huidige arbeidsmarkt voor starters? Kom dan zeker naar deze talkshow met deze succesvolle en inspirerende dame. De talkshow staat onder leiding van een andere powervrouw: Lexter Woodley. Heb jij een prangende vraag aan Janine Vos? Laat ons weten welke vraag zeker gesteld moet worden in de talkshow. Je vraag kun je sturen naar ­ info@carrierebeurs.nl tot 4 november 2019 onder vermelding van ‘Carrièretips van Janine Vos’. De meest interessante vragen zullen zeker gesteld worden. Carrièretips van Janine Vos Vrijdag, 10:30 uur, zaal 1

CARRIÈREWORKSHOP

M

eer in je lijf en minder in je hoofd. Dat is in de kern waar de coaching sessies van Cor van Drieberge om draaien. Tijdens zijn twee masterstudies in Internationale Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit kwam hij erachter dat het corporate life niets voor hem was. Wel aan hem besteed was coachen. Het leverde hem tijdens zijn studie al de bijnaam Cor the Coach op. Hij besloot er zijn werk van te maken en ontwikkelde een eigen methode waarmee hij mensen helpt om weerbaarder, gemotiveerder en slimmer te werken.

binnenkort ook Capoeira”, legt Cor uit. Hij omschrijft de methode als een effectieve manier om snel tot de kern te komen. “Ik ben goed in het lezen van lichaamstaal. De eerste stoot vertelt me direct al iets.” Dat heeft alles te maken met het fysieke karakter, weet Cor. “In ons dagelijks leven zitten we teveel in ons hoofd, op werk heerst er een vergadercultuur en we zijn praatmoe. Door je hele lichaam in beweging te zetten breng je een ander proces op gang. Er kunnen zo makkelijk verhalen en emoties loskomen.”

Praatmoe

Tijdens zijn sessies gebeurt er dan ook altijd wel wat. “Ik heb hierdoor zulke mooie dingen meegemaakt, niet alleen

“In deze methode gebruik ik elementen uit vechtsporten, vooral (kick)boksen, maar

Spierpijn tijdens één-op-één coaching, maar ook tijdens teamsessies en presentaties, waar ik vaak met één iemand een interventie hou”, vertelt Cor. Zo stond hij volgens eigen zeggen meer dan eens met tranen in zijn ogen. “Op die momenten zie je dat een stoot of trap onverwachts iets kan triggeren, waardoor het hele verhaal naar buiten komt.” Lachend: “En natuurlijk beloof ik ook altijd een beetje spierpijn.”

Out of the Box In de workshop Out of the Box(ing) tijdens De Nederlandse Carrièredagen kun je kennis maken met de methode van Cor the Coach om weerbaarder te worden in je loopbaan en leren om zekerder in je schoenen te staan. Op de vraag voor wie de workshop geschikt is heeft hij een duidelijk antwoord: “Mensen die twijfelen, over zijn of haar kunnen of over het antwoord op de vraag: wat wil ik? Mensen die

erg in het hoofd zitten, de harde denkers die altijd snel hun woordje klaar hebben. Mensen die hun lichaam beter willen leren gebruiken en mensen bij wie het kriebelt. Die openstaan voor antwoorden en nieuwe inzichten.” Out of the Box(ing) – vrijdag 15.30 uur zaal 5

2,5 jaar Is hoelang Nederlandse jongeren gemiddeld bij een bedrijf blijven werken. Daarmee blijven ze langer hangen in een bijbaan of startersfunctie dan hun internationale collega’s. Wereldwijd ligt het gemiddelde op 1,2 jaar. Bron: CVster


14 Aandacht voor millennials ‘Millennials willen graag innoveren, flexibel zijn en onafhankelijk en autonoom hun betekenisvolle werk kunnen doen.’ Dit is een greep uit de eigenschappen die millennials ‘echt’ zouden bezitten en waar je goed rekening mee moet houden wanneer je deze mensen aanneemt. Maar is dit eigenlijk wel zo?

Behoefte aan verbondenheid en autonomie Er wordt steeds gezegd dat millennials veel behoefte hebben aan autonomie. Bij het analyseren van de LTP-database, is daarom gekeken naar de mate van behoefte aan autonomie en de behoefte aan affiliatie (verbondenheid). Uit ons onderzoek kwam een sterk leeftijdseffect naar voren: verrassend genoeg was dit effect tegenstrijdig met geluiden in de media. Uit onze assessmentdata blijkt namelijk dat jonge mensen een sterke behoefte hebben aan verbondenheid. Maar dat zij minder hechten aan autonomie dan oudere en meer senior werknemers.

Wat drijft jonge mensen nu écht, waar hebben ‘wij’ behoefte aan? Verschillen onze drijfveren nou echt zo van die van oudere generaties, bijvoorbeeld generatie X? Hoog tijd om deze uitspraken en vooroordelen over millennials eens te onderzoeken aan de hand van harde cijfers.

Aandacht is een belangrijke factor Het lijkt erop dat jonge werknemers meer aandacht kunnen gebruiken. Doordat werkgevers hebben horen zeggen dat zij jonge mensen vrijheid moet geven in hun doen en laten, worden jongeren soms in het diepe gegooid aan de start van hun carrière. Bij het begin van het werkende leven lijkt (sociale) steun

Eveline van Everdingen

Jef Michielssen

echter juist een heel belangrijke factor. Alles is nieuw: een nieuwe werk-privé balans moet worden gevormd en de wereld om ons heen is sterk in verandering. Het is niet gek dat jonge mensen veel druk ervaren. Meer aandacht voor hun affiliatiebehoefte (door sociale steun en verbondenheid) en minder autonomie (meer begeleiding) kunnen hierbij geen kwaad. Natuurlijk zijn vrijheid en zelfstandigheid belangrijk, maar het moet in evenwicht zijn. Gebrek hieraan zorgt volgens het ‘DemandControl-Supportmodel’ van Karasek namelijk voor gevoelens van (negatieve) stress. Dit brengt een verminderd gevoel van psychologisch welzijn met zich mee en kan mogelijk leiden tot ziekteverzuim en burn-out. Alarmerend Burn-outcijfers onder jonge werknemers schieten alarmerend snel omhoog. Uit onderzoek van de Arbo Unie blijkt dat een kwart van de jonge beroepsbevolking

Janneke Verheagh

Millennials worden meer gedreven door affiliatie en minder door autonomie dan werknemers uit generatie X.

last heeft van klachten die zijn gerelateerd aan burn-out. Opvallend is dat het voor het eerst in de geschiedenis is dat vooral jonge werknemers lijden aan deze klachten, de leeftijd verschuift. Natuurlijk spelen hier meer factoren in mee dan hierboven besproken, maar het zijn wel belangrijke aandachtspunten. Tijdsgeest Interessant om in dit licht de tijdsgeest en ontwikkelingen te bestuderen. Vroeger kreeg de jonge generatie minder autonomie dan nu – terwijl ze daar wel behoefte

Kemal Arslantas

Rob Richelle

aan hadden; tegenwoordig krijgen we meervrijheid, maar hebben we weer meer behoefte aan aandacht. Behoeftes lijken te veranderen door de tijd: is het ooit goed? Onze tip Houd het persoonlijk. Speel bij een medewerker in op de resultaten die uit zijn of haar individuele assessment zijn gekomen en vraag waar hij of zij behoefte aan heeft. Ongeacht de leeftijd van de medewerker en de tijd waarin hij of zij is opgegroeid. Door: Lisanne Kahlman, LTP

Laura Versluis

Workshop uitgelicht

Snelle carrièremakers Onderzoek wijst uit dat snelle carrièremakers een brede kijk op zaken hebben, eerder grenzen verleggen, meer openstaan voor nieuwe manieren van werken en zichzelf én de emoties van anderen beter begrijpen. In deze workshop vertelt een aantal carrièretijgers hoe zij hard op weg zijn naar de top. Ook geven ze tips hoe deze ook voor jou te bereiken is. Op vrijdag gaat Lexter Woodley in gesprek met drie carrièretijgers: Jef Michielssen Eveline van Everdingen en Janneke Verheagh. Jef volgde de studie Aerospace Engineering in Delft, maar maakte in 2017 de overstap van de lucht naar de aarde door als

Management Trainee bij Fugro te beginnen. Sindsdien is zijn carrière een aaneensluiting geweest van nieuwe functies, andere landen en uitdagingen. Allen met eenzelfde doel: jezelf en de organisatie beter leren kennen. Als Pricing Manager bij KLM AirFrance is Eveline verantwoordelijk voor het bepalen

van de prijsstrategie voor marktlanden uit Afrika. Dit doet ze voor zowel AirFrance als KLM op het hoofdkantoor van Airfrance op vliegveld Charles-de-Gaulle. Na afronding van haar dubbele master, is Janneke gestart bij VodafoneZiggo als Discover trainee. Na ervaring opgedaan te hebben in de zakelijke markt als Product manager, werkt Janneke nu als Organization Development & People Insights Specialist en is daarnaast Business Manager voor de Executive Director HR. Op zaterdag gaat Lexter Woodley in

gesprek met: Kemal Arslantas, Rob Richelle en Laura Versluis. Kemal is een laatbloeier die uiteindelijk zijn plek wist te vinden in de humanitaire branche. Werkend voor het Nederlandse Rode Kruis, is Kemal een onderdeel van het 510-team dat focust op data en informed-decision making door gebruik te maken van de laatste technologieën. Voor Rob is het noodzakelijk om 100% zichzelf te kunnen zijn op de werkvloer en dat kan hij bij NS. Rob begon op de technische strategieafdeling van NS en inmiddels

werkt hij bij NS International als alliantiemanager België. Laura begon na haar studie als junior brand manager voor het merk SENSEO®, onderdeel van Jacobs Douwe Egberts. Al snel maakte zij promotie naar brand manager voor het merk Douwe Egberts, waarbij zij o.a. verantwoordelijk was voor Burendag. Inmiddels is Laura verantwoordelijk voor het gehele portfolio koffiebonen voor Retail Nederland. Snelle Carrièremakers vrijdag & zaterdag 13.00 uur zaal 1


15 Workshop uitgelicht

Geen contact is een barrière voor je carrière Zorg & Welzijn Geluksmomenten creëren voor mensen met dementie dat doet Teun Toebes (20) het liefst. Tijdens een stage voor zijn studie verpleegkunde ontdekte hij dat persoonlijke aandacht soms veel meer waard kan zijn dan verpleegkundig technische handelingen. De krullenbol, zoals hij in het verpleeghuis vaak wordt genoemd, laat op originele manier de veelzijdigheid van de oudere medemens en de zorg zien. Zijn videokanaal staat vol met positieve, blije, maar ook ontroerende video's van ouderen met dementie die nog één keer een bijzonder geluksmoment beleven. Dat kan zijn door een gezellig uitje, het herbeleven van een mooie herinnering of deelname aan een silent disco. Met die video's wist hij afgelopen maand zo'n 8 miljoen mensen te bereiken. “Tijdens mijn eerste stage werd ik gegrepen door de blikken van ouderen met dementie en bedacht een manier om echt contact met ze te kunnen maken. Ik organiseer gratis geluksmomenten die ik film. Het editen van de video's heb ik mezelf aangeleerd.” Al zijn tijd en studiefinanciering is de afgelopen jaren opgegaan aan het maken van deze video's. Toch heb je volgens

Teun geen video nodig om ouderen te helpen. “Iedereen heeft behoefte aan contact en contact maken is iets dat iedereen kan. Daarom heb ik ook de stichting 'sTeun en toeverlaat' opgericht. Het zou mooi zijn om meer mensen bewust te maken van wat je met persoonlijke aandacht kunt betekenen voor iemand.” Zijn initiatief blijft niet onopgemerkt. Al meerdere keren viel Teun in de prijzen voor de manier waarop hij zich op eigentijdse wijze inzet voor de maatschappij. Zo won hij in 2018 de Anneke van der Plaatsaanmoedigingsprijs en onlangs de George Maduro Prijs. “Ik vond het heel bijzonder om de George Maduro Prijs te mogen winnen, vooral omdat het 10.000 jongeren waren die mochten bepalen naar wie de prijs ging. Dementie staat mijlenver af van de belevingswereld van veel van deze jongeren, maar toch kozen ze voor dit initiatief.”

De droombaan van je leven! Persoonlijke ontwikkeling Trendwatcher Charlon Imamdi bruist altijd van de positieve energie en tijdens De Nederlandse Carrièredagen wil hij dat als spreker graag met jou delen. In de workshop ‘De droombaan van je leven!’ laat hij zien hoe hij zijn talenten altijd zo optimaal mogelijk heeft benut en zichzelf continu blijft ontwikkelen. Hij roept iedereen op om hetzelfde te doen en biedt daarbij zijn helpende hand. Hiervoor heeft hij in 2015 de Multi-Traject Trainingen in het leven geroepen. Tijdens zijn seminars weet hij op een duidelijke manier en met zeer verhelderende voorbeelden zijn zienswijze altijd overtuigend en succesvol op anderen over te brengen. Maar eigenlijk

doet hij dat overal: tijdens gesprekken met zijn familie, vrienden, kennissen, collega’s, cliënten, publiek (zoals tijdens het ‘IVP Bootcamp’ en zijn seminar ‘De droombaan van je leven!’), via de radio (o.a. bij Werk, hoe zit het?) en op tv (o.a. bij Business-channel On Tour, Ondernemend Nederland, LifestyleXperience en Get in Touch with the Dutch), maar ook als (tot dan toe) onbekenden hem aanspreken. Persoonlijke groei en het succes van anderen zijn de brandstof voor Charlon’s eigen succes. De droombaan van je leven! zaterdag 10.30 uur zaal 4

Help! Hoe weet ik welke baan bij mij past?

Wil je de activiteiten van de stichting sTeun en toeverlaat financieel supporten? Heel graag! Via deze QR code kan je met een Tikkie direct een donatie doen aan stichting sTeun en toeverlaat. Met jouw geld kan Teun nog meer dementerende ouderen een geluksmoment bezorgen.

Geen contact is een barrière voor je carrière vrijdag 13.00 uur zaal 4 Let op! Deze workshop duurt een half uur.

WE ARE HIRING:

Flexibele werktijden? Bij ons kan je aan de slag Vanaf 1 tot 24 uur per dag. Liever Freelance, Parttime of juist vast? work@thecontentgroup.nl We make you content!

Carrière Heb jij een baan, maar twijfel je of deze baan (nog) wel bij jou past? Of ben je bijna afgestudeerd en heb je geen idee wat jij eigenlijk zou willen worden? Kom dan naar de workshop Help! Hoe weet ik welke baan bij mij past? Amy de Vlieger zal in deze workshop stilstaan bij deze twijfel. Zelf maakte Amy ook een carrrièreswitch. Na 4,5 jaar als advocaat te hebben gewerkt, koos ze er heel bewust voor om haar passies te volgen.

Steun Teun

Tegenwoordig werkt Amy als Life & Career Coach en geeft zij trainingen binnen ondernemingen. Ontwikkeling en zelfinzicht staan bij de coachsessies en trainingen van Amy voorop. Zij gelooft dat iemand pas echt kan groeien als hij of zij uit zijn of haar comfort zone wordt gehaald. Help! Hoe weet ik welke baan bij mij past? zaterdag 15.30 uur zaal 1

WWW.THECONTENTGROUP.NL


16 Vacatures

Werkgevers

Sollicitatietips

Blog

Contact

Login

n

Het vernieuwde Jobnet.nl

Voor kandidaten die geen baan maar een carrière willen Een nieuwe look en feel, nieuwe content, nieuwe vacatures en de tool TalentMatch: de Jobnet website is in een nieuw jasje gestoken. Ontdek hoe deze vernieuwde website jou kan helpen bij het vinden van de perfecte baan. Ben jij klaar voor een vliegende start van je carrière?

D

e vernieuwde Jobnetsite is er speciaal voor kandidaten die geen baan maar een carrière ambiëren. Jobnet is namelijk geen standaard vacatureportal. Het is een online carrièreplatform met alles wat je nodig hebt om te kunnen solliciteren. Zo vind je er natuurlijk vacatures, maar staat de site daarnaast boordevol tips en tricks voor het solliciteren, het laatste nieuws over de arbeidsmarkt, interessante werkgeverspresentaties en inspirerende blogs van verschillende experts.

Nieuwtjes, achtergrond en blogs

Met Jobnet weet je wat je te wachten staat als je straks de arbeidsmarkt opstapt en hoe je de beste versie van jezelf kunt laten zien tijdens een sollicitatie. Worstel je bijvoorbeeld met het schrijven van een motivatiebrief, of weet je niet waar een goed cv aan moet voldoen? Op Jobnet vind je verschillende voorbeelden waar je inspiratie uit kunt putten. Ook lees je waarom een foto op je cv van grote meerwaarde kan zijn en hoe je een afwijzing kunt gebruiken om je cv en motivatiebrief nog verder aan te scherpen voor een volgende sollicitatie. Of heb je een uitnodiging voor het maken van een assessment en ben je op zoek naar de beste

voorbereiding? Jobnet biedt je ook in dat geval praktische tips die je kunnen helpen om een fantastische indruk achter te laten bij recruiters. Verder kun je veel kennis opdoen door de uitgebreide achtergrondverhalen op de site te lezen. Ook delen onze experts in hun blog hun visie op de recente ontwikkelingen en trends binnen recruitment.

Werkgeversaanbod

Natuurlijk ontbreken op de vernieuwde Jobnetsite interessante vacatures niet. Niet alleen voor banen, maar ook voor (afstudeer)stages, traineeships en inhousedagen kun je er terecht. En wil je tijdens het oriëntatieproces graag eerst wat meer te weten komen over een werkgever, dan helpen de uitgebreide werkgeverspresentaties je verder. Met meer dan 400 werkgevers uit verschillende branches vind je vast een werkgever die bij je past.

Jobnetaccount

Ook voor het vernieuwde Jobnet kun je een Jobnetaccount aanmaken. Dit brengt vele voordelen met zich mee en daarmee vergroot je heel eenvoudig je carrièrekansen. Met een Jobnetaccount kun je: • interessante vacatures opslaan; • je krijgt gratis toegang tot de carrièrebeurzen

van Memory Group: De Nationale Carrièrebeurs en De Nederlandse Carrièredagen; en je ontvangt elke maand een nieuwsbrief met daarin speciaal voor jou geselecteerde vacatures en content.

TalentMatch

Om starters en young professionals te helpen bij het vinden van de perfecte baan heeft Jobnet ook een unieke online matchingtool ontwikkeld. TalentMatch gaat op zoek naar werkgevers en vacatures die perfect aansluiten bij jouw profiel. In je TalentMatch profiel

kun je aangeven naar welke werkgevers en wat voor soort vacatures je interesse uitgaat. Komt er een passende vacature voorbij dan krijg je deze match te zien. Jij bepaalt vervolgens zelf of je in de talentpool van de werkgever opgenomen wilt worden. Pas als jij daar akkoord voor geeft zal de werkgever op de hoogte worden gesteld van jullie match. Kortom, jij bent in charge! Het vernieuwde Jobnet: wij lanceren een nieuwe site, jij je carrière! www.jobnet.nl

Dit zijn de voordelen van een gratis ­Jobnet-­ account • Vacatures opslaan • Gepersonaliseerde nieuwsbrief ontvangen • Interessante artikelen, handige sollicitatietips, nieuws en blogs • En meer!


17 Jobnet heeft vacatures in

3 Do’s van solliciteren in 2020 • Smartphoneproof solliciteren

Solliciteren via Whatsapp en recruiters die je CV op hun mobiel openen.

• Gebruik video Een originele toevoeging op je CV.

• LinkedIn Updaten Zorg voor een ­representatief profiel

Werkgeverspresentaties

Waarom TalentMatch?

Wil jij graag meer weten over

• Automatisch matchen met

het bedrijf achter een van de

honderden werkgevers.

vacatures of wil jij een favo-

• Je interesse in werkgevers

rietenlijstje maken van

en vacatures vastleggen

werkgevers? Dat kan! Onder

met 1 druk op de knop.

het kopje werkgevers vind je

• Profileer je met een pitch

meer informatie over top-

en je cv.

werkgevers die op zoek zijn

• Jij bepaalt of je in een

naar toppers zoals jij!

talentpool van werkgevers wilt verschijnen.

Als je geen vacature maar een loopbaan zoekt. Lanceer je carrière met het vernieuwde Jobnet!


18

MEDEWERKERS

die niet bang zijn voor een uitdaging!

Maximaal presteren? Kom werken bij Visma! Visma is een leidend Europees cloudsoftware bedrijf, dat zich richt op het helpen van mensen en organisaties om elke dag maximaal te kunnen presteren. We doen dit met het meest complete portfolio van bedrijfskritische software, geschikt voor alle organisaties in Nederland. Visma-cloudsoftware Financieel - HRM - Logistiek Inkoop - e-Overheid - Accountancy Pensioen, beleggingen en uitkeringen Benieuwd naar onze vacatures? Kijk dan op: www.raet.nl/careers

Š PasiSalminen.com

WITRON zoekt


19 BestGraduates: de zoektocht naar hét toptalent is weer begonnen Ben jij een afstuderende ambitieuze student aan een Nederlandse universiteit en hou je wel van een challenge? Meld je dan nu aan voor BestGraduates 2020. De competitie waarin topwerkgevers op zoek gaan naar toptalent. Maar voor de strijd van dit jaar losbarst, blikken we nog één keer terug op BestGraduates 2019. Toen acht finalisten alles op alles zetten om de felbegeerde titel ‘BestGraduate 2019’ en de bijbehorende hoofdprijs van 10.000 euro te winnen. Wie wint de strijd en is het toptalent van 2019? Op 21 juni jl. vond in het WestIndisch Huis in Amsterdam de finaledag van BestGraduates 2019 plaats. Acht finalisten gingen met elkaar de strijd aan om de felbegeerde titel ‘BestGraduate 2019’ en de bijbehorende hoofdprijs van 10.000 euro. De finalisten moesten zichzelf bewijzen ten overstaan van de deelnemende bedrijven: Deloitte, ExxonMobil, First Consulting, Fugro, ING, KLM, Ministerie van Defensie en NS. ’s Avonds tijdens een heerlijk diner in de A’DAM Toren werd de grote winnaar bekend gemaakt. Voor de finalisten was het een afsluiting van een intensieve periode waarin ze hebben laten zien over uitzonderlijke talenten te beschikken. Wat ging hieraan vooraf? Het is slechts een paar maanden terug dat de promomedewerkers van BestGraduates het land introkken om in contact te komen met afstuderende ambitieuze studenten. High potentials uit alle hoeken van het land schreven zich in. Tijdens de Nationale Carrièrebeurs op 5 en 6 april jl. werden zij in contact gebracht met deelnemende topwerkgevers. Ook selecteerde elk bedrijf uit alle deelnemers een aantal kandidaten voor een één-op-één gesprek. Inhousedagen De high potentials die indruk wisten te maken tijdens de één-opéén gesprekken op de Nationale Carrièrebeurs konden uitgenodigd worden voor de Inhousedagen. Ieder bedrijf organiseerde een inhousedag voor de door hen geselecteerde studenten. Tijdens deze dagen kregen de studenten een kijkje achter de schermen en werden zij met uitdagende cases en opdrachten geconfronteerd. Na

deze dagen was het de zware taak aan alle acht de bedrijven om één kandidaat als finalist mee te nemen naar de finale. De Finale Rond 8 uur ’s ochtends arriveerden de eerste finalisten in het WestIndisch Huis en de spanning was duidelijk zichtbaar. Ze hadden geen idee wat hen deze dag te wachten stond. Na een heerlijk ontbijtje en een welkomstbriefing, moesten ze aan de slag. Als huiswerk voorafgaand aan de finale hadden de deelnemers een business case voorbereid om deze tijdens de finale te presenteren aan de deelnemende bedrijven. Daarnaast verzorgde LTP Business Psychologists het groepsassesment ‘De Escape Room’ waarbij de finalisten werden ingehuurd door een jonge IT-startup, om vermiste bitcoins op te sporen. Na een heerlijke lunch stonden de persoonlijke dilemma’s op het programma. Van Filosoof Erik Heijerman kregen de studenten de opdracht om één voor één een betoog te houden over een dilemma. Het leverde interessante en soms heftige discussies op. De kandidaten waren aan elkaar gewaagd en ook tijdens dit onderdeel was een gezonde competitieve sfeer voelbaar. Na deze laatste ronde zat het erop en was het tijd voor ontspanning. Iedereen die deze dag aanwezig was, stapte aan boord van een rondvaartboot voor een vaartocht richting de A’DAM Toren. Tijdens een feestelijk en uitgebreid diner werd hier de uitslag bekend gemaakt. Ook hield ieder bedrijf een prachtige speech en reikte een prijs uit aan hun eigen finalist. Aan het einde van de avond klonken de verlossende woorden: Marco van der Woude is verkozen tot ‘BestGraduate 2019’!

Meedoen met BestGraduates 2020? Net als vorig jaar zijn wij ook dit jaar weer op zoek naar ambitieuze studenten die willen strijden om de felbegeerde titel BestGraduate en kans maken op prachtige prijzen. Meedoen aan BestGraduates is dé uitgelezen mogelijkheid om in contact te komen en te netwerken met vele vooraanstaande bedrijven waaronder misschien wel jouw toekomstige werkgever! Wil jij deze kans niet missen en studeer jij in de periode van januari 2020 tot april 2021 af aan een Nederlandse universiteit? Kom dan tijdens De Nederlandse Carrièredagen langs bij de stand van BestGraduates op de beurs óf schrijf je online in via www.bestgraduates.nl

De uitslag van BestGraduates 2019: #1 Marco van der Woude – ING Wint 10.000 euro en ‘inspirational field visit’ bij ING. #2 David Kamp – KLM Wint 1.000 euro en een ticket around the world. #3 Annemarie v/d Hoed – Fugro Wint 900 euro en een zakenreis met een Boardmember van Fugro. De finalisten die zijn geëindigd op nummer 4 t/m 8 hebben allemaal 500 euro én een prachtige prijs van hun bedrijf gewonnen. Dit zijn ze op alfabetische volgorde:

• •

Kars Trommel – ExxonMobil Wint een formule 1 ervaring. Kim Kruidenier – Ministerie van Defensie Wint een VIP vaardag aan boord van een schip van de Koninklijke Marine en een lunch met leden van de Defensietop. Kristien van der Graaf – Deloitte Wint een VIP arrangement voor haarzelf en een aantal vrienden tijdens de Grand Final van de allereerste FIH Pro League. ​Rachid Saaliti – First Consulting Wint een kickboks clinic voor zichzelf en zijn 10 beste vrienden met voormalig wereldkampioen kickboksen Remy Bonjasky. Wytze Driessens – NS Wint een meerdaagse all-inclusive rondreis voor 2 personen op één van de mooiste treintrajecten van Europa.


De grootste carrièrebeurs van het najaar!

✔ Topwerkgevers ✔ Workshops ✔ Cv check ✔ LinkedIn foto

22 & 23 NOVEMBER | WERKSPOORKATHEDRAAL, UTRECHT O.a. onderstaande organisaties bekend op 24 oktober 2019, zijn aanwezig op De Nederlandse Carrièredagen met een stand en/of workshop(spreker). Kijk voor een update op carrieredagen.nl.

5

YEARS

GRATIS

E-TICKET:

CARRIEREDAGEN.NL


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.