Page 1

Melic-82

28/9/07

12:53

Página 1

Mitjà d'Expressió Jove de Mislata núm. 82 • OCTUBRE • 2007

Es busquen 10 corresponsals Entrevista a les CQD

Cursos Tardor 2007 Els Centres Joves a ple rendiment

Octubre Jove

2007


Melic-82

28/9/07

12:53

Página 2

02 melic OCTUBRE

2007

Editorial Ha tornat octubre i amb ell torna el Melic. Arrere han quedat les ja llunyanes vacances, el retorn al treball, la tornada a classe i els bons propòsits que tots ens fem després de l’estiu i que mai complim: perdre pes, començar i acabar un col·leccionable, aprendre un idioma nou, fer-se voluntari-a... Són tants els desitjos incomplits (que per cert tornaran a la nostra vida quan comence l’any)... Però des del Melic us proposem un bon propòsit nou: què us pareix col·laborar amb nosaltres? De segur que a algú de vosaltres li agradaria vindre a les reunions de contingut, escriure sobre algun tema que l’interesse o fer una entrevista. Això va dedicat a tu, sí a tu que estàs llegint açò i no t’acabes de decidir, acosta’t a qualsevol Centre Jove de Mislata i dis-nos que vols col·laborar, no tingues vergonya, que estem desitjant que ho faces.

El Consell de la Joventut de Mislata celebra la 3a edició de l’Octubre Jove Torneig Confrontation i curs d’Introducció a la pintura de miniatures L’Associació Juvenil Fenris, dins del seu marc cultural promou estes dos activitats que es realitzaran el 30 de setembre i els dies 13 i 14 d’octubre respectivament. Ensenya’m a ballar i balla amb mi Per a aquells/lles que volen aprendre a moure’s a ritmes llatins el CJM dóna la possibilitat de realitzar estos cursos de ball. A més, el curs avançat farà gala de les seues aptituds en una exhibició de ball que coincidirà amb el sopar de clausura de l’Octubre Jove. Circuit de Música Jove El dia 20 d’octubre tindrà lloc al parc de La Canaleta els també tradicionals concerts del Circuit de Música Jove. A més, enguany es repartiran als Centres Joves de Mislata del carrer Túria i el carrer Major tiquets per valor d’una consumició i un entrepà.

I finalment, si no et trobes amb ganes o creus que no tindràs temps, almenys envia’ns idees o allò que t’agradaria llegir a melic@mislatajove.org. Vinga, anima’t!!

Presentació nova WEB del CJM El 26 d’octubre al CJM es presentarà la nova web del Consell, en ella trobarem a partir d’esta data totes les activitats actualitzades que realitze tant el CJM com les seues associacions membres. La pàgina web www.elconsell.com és una ferramenta molt important a l’hora de treballar i dinamitzar les nostres activitats i el nostre moviment juvenil i associatiu- diu David Tresorer del CJM i principal impulsor de les millores del web.

I per la nostra particular tornada a començar hem preparat un número ple de coses interessants: l’Octubre Jove; la programació dels nous cursos que de segur que ja espereu amb impaciència; una breu descripció d’allò que trobaràs al nou Centre Jove del Mercat; la tornada dels Esplais Mislata, als quals ja ets pots apuntar; una entrevista al nou regidor de Joventut i Mitjans de Comunicació, Jaume López Bronchud, una entrevista al grup de Mislata CQD, que trau nou disc; i les seccions que ja conegueu sobre cuina, llibres, discos... No direu que no tornem amb ganes. I un últim record: fins al 19 d’este mes podeu entregar les vostres fotografies per al concurs l’Instant Decisiu 07, ja queda poc de temps, així que DONEUVOS PRESSA!!! I molta sort per als participants!!

melic Han col·laborat en este número: Agnés Talaya, Albert Ferrer, Biblioteca Pública Municipal Mislata, Carlos Catalá, Centre Transfusió C.V., Cristina Moreno, Irene Mira, Jaume Bronchud, Laura López, Mª Elisa Plano, Mariam Cardona, Pere Peris, Rosa Cuartero, UPC AEPA-Mislata, Ximo Cádiz, Ximo Mancebo.

Equip de redacció: Consell de la Joventut de Mistala, Regidoria de Joventut.

Redacció: Centre Jove del Mercat C/ Major, 36 - 46920 MISLATA - Tel. 963 990 340

Edita:

AJUNTAMENT DE MISLATA

REGIDORIA REGIDOR

DE JOVENTUT : JAUME

DE JOVENTUT LÓPEZ BRONCHUD

Correcció i traducció: Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de MISLATA Impressió / DISEÑARTE - Goaprint, S.L. Maquetació: Tel. 963 692 811. PATERNA T i r a d a : 4.000 exemplars

Col·labora per correu electrònic:

melic@mislatajove.es

El Consell de la Joventut de Mislata ultima el seu ja tradicional Octubre Jove. – Amb esta tercera edició pretenem fer un pas més enllà i acostar, si és possible, un poc més el Consell als jóvens de la nostra localitat-, diu Susana Gallardo, secretària del CJM – Enguany, el plat fort de l’Octubre Jove és la campanya de participació estudiantil, per mitjà de la qual estarem presents en els centres d’educació secundària. És una aposta forta i esperem donar una espenta a l’associacionisme juvenil de Mislata; tant impulsant nous estils d’associacionisme com donant a conéixer les associacions juvenils locals ja existents. Rocío Alguacil, presidenta del CJM, puntualitza – A més, hem preparat un calendari d’activitats amb moltes possibilitats d’oci, per la qual cosa hem d’agrair les associacions juvenils del nostre municipi el seu suport i la seua col·laboració constant. Concurs fotogràfic “Historias del Botellón” És un concurs de fotografia que va dirigit a fotògrafs i aficionats i l’objectiu és premiar la fotografia que millor represente els problemes que causen el consum abusiu d’alcohol en el Botellón (brutícia, vandalisme, accidents…). El certamen consta de tres fotografies premiades amb vals descompte en comerços d’ACEM per valor de 100€ per al primer premi, 60€ per al segon i 40€ per al tercer. L’entrega de premis es realitzarà el 31 d’octubre al Centre Jove del Mercat a les 20.30 hores en què s’entregarà als guanyadors els xecs regal.

Exposició LES MEUES IMATGES Des del 16 d’octubre i fins a final de mes es podrà disfrutar de l’original exposició de Daniel Cardona en la sala de concerts i exposicions del Centre Jove del Mercat. Daniel Cardona és un artista llicenciat en Belles Arts de caràcter urbà i inquiet que es mou en multitud de camps. En els seus quadres podem trobar una mescla de colors i visceralitat a parts iguals. Utilitzant ceres i cartolina ha aconseguit que la seua obra dispose d’una originalitat inusitada. Ha aconseguit que els seus quadres atrapen a la primera, a causa de la seua immediatesa, hereva de l’art genuïnament pop. La seua inauguració tindrà lloc el mateix dia 16 a les 20.30 hores. Baptisme de busseig El diumenge 21 d’octubre el Consell oferix l’oportunitat a aquells jóvens associats del municipi a realitzar una jornada de submarinisme a la piscina municipal d’hivern, al carrer Felipe Bellvert des de les 16.00 fins a les 20.00 hores. Exhibició de pilota valenciana Com també és habitual, el dissabte 20 d’octubre es realitzarà una exhibició oberta al carrer Sant Vicent de Pilota Valenciana. En què el CJM compta amb la col·laboració de la Falla Sud. Cursos informàtics, artístics, audiovisuals, formatius i culinaris Són propostes d’altres associacions juvenils com El Rollet i La Quimera, c.s.a. que estan disposades a compartir les seues aptituds amb la resta de jóvens del nostre municipi. La informació d’estos cursos es pot trobar als centres jóvens del carrer Túria i el carrer Major. Xarrada d’esport adaptat i videofòrum de prevenció de drogodependència El Rollet aporta el seu granet d’arena a l’Octubre Jove amb estes dos activitats de gran contingut.


Melic-82

28/9/07

12:53

Página 3

melic 03 OCTUBRE

2007

Jaume López Bronchud, nou regidor de Joventut i Mitjans de Comunicació ENTREVISTA “Em compromet a fer el millor treball que sàpia i vull comptar amb tots i totes” Fa uns anys, un jove col·laborador del Melic va entrevistar Gloria Alonso quan esta acabava d’arribar al govern municipal com a regidora de Joventut. Este jove era Jaume López Bronchud, des de fa uns mesos nou regidor de Joventut i Mitjans de Comunicació. Casualitats de la vida. Jaume, conegut pel seu treball als mitjans de comunicació de Mislata i per ser president del Consell de la Joventut estos últims anys, ens rep a les instal·lacions de Mislata Ràdio, al cap i a la fi la professió no s’oblida. Per què va decidir donar este gir polític? Jo he tingut sempre una implicació molt alta en la vida social d’este municipi. He estat en associacions, en la ràdio, la tele, he treballat per a l’Ajuntament… I arribades estes eleccions, l’alcalde de Mislata em va fer una proposta que vaig valorar i que finalment vaig acceptar perquè crec que és una proposta a què qualsevol ciutadà que li agrade la política, com és el meu cas, no pot dir que no, i és formar part d’un govern municipal sent un ciutadà independent, jo no tinc una afiliació política. Crec que ha sigut una aposta molt valenta per part de Manuel Corredera. I com crec que la política és una qüestió de gestió, que és treballar per la gent i millorar la seua vida, doncs tinc la sensació que continue en el món de l’associacionisme. Què és el que pensa canviar o innovar durant estos quatre anys de càrrec? Pretenc continuar avançant en les polítiques de Joventut i tinc una dificultat molt gran, a mi em va precedir la que crec que ha sigut la millor regidora de Joventut que ha tingut Mislata. Gloria Alonso ha tingut una implicació amb els jóvens d’este municipi des d’una gran llibertat política i fent una aposta, més per la joventut que per les polítiques de joventut. S’ha fet mil i una propostes. Ha deixat el llistó molt alt i ara crec que no puc canviar-hi res, puc seguir el camí que ella ha obert i continuar treballant en eixa via. Continuarem apostant pel Mimed, la independència del Melic, la participació juvenil, la consolidació de les associacions municipals, el suport al Consell Local de la Joventut... Jo vull continuar treballant en esta línia, que els i les jóvens se senten representats pel seu regidor de Joventut. I en la part de Mitjans de Comunicació, què creus que caldria innovar o aportar? Es continuarà apostant per uns mitjans de comunicació plurals, independents, més participatius… Jo crec en la partici-

pació ciutadana per damunt de totes les coses i sobretot m’agradaria que es notara un salt qualitatiu quant als mitjans de comunicació. Per a mi el periodisme és una professió i en el meu cas particular una devoció, jo em sent periodista de tota la vida, porte des dels 16 anys davant d’un micròfon. Que un periodista arribe a una Regidoria com esta possibilita que la part política quede professionalitzada i hem començat amb la ràdio, hi haurà canvis en la premsa municipal, una modernització bàrbara de la pàgina web de l’Ajuntament, s’ampliaran serveis que fins al moment no coneixíem però que seran molt innovadors, com que el veïnat reba informació via SMS… Cal provocar una revolució en l’organització dels mitjans, i una revolució amb tots. Cal adonar-se del que tenim i com cal aprofitar-ho; este poble té una ràdio, una tele, un periòdic, una pàgina web… Tenim les eines necessàries per a posar-nos al capdavant de la informació i de les tecnologies de comunicació en la comarca. I en este sentit, jo crec que tinc dos coses que juguen al meu favor: he nascut en els mitjans, els conec i per a mi estan per damunt de qualsevol altra cosa; i sóc un ciutadà de Mislata que ha treballat en estos mitjans i que vol com a ciutadà, no com a polític, tindre el millor servei possible. Em compromet a fer el millor treball que sàpia i vull comptar amb tots i totes. Llavors, la seua millor basa és haver treballat en els mitjans o es pot convertir en la pitjor de cara a l’exterior? No he abandonat els mitjans de comunicació, ni els abandonaré, perquè és la meua raó de vida. I lluitaré amb dents i ungles per defendre el valor del periodisme per damunt de totes les coses, fins i tot per damunt de la política. Qualsevol persona que pose en dubte el que faré amb els mitjans de comunicació, que les hi haurà, li propose que siga capaç de trobar una taca en la independència periodística que jo he defés sempre. En el que no entraré és en la lluita política per la lluita. Farem una política adulta, una política del s.XXI, que és la del diàleg i la de l’enteniment. Què és el més costós de la política per no haver-se criat com a tal? Jo entenc la política com la capacitat d’una persona de gestionar el bé públic. No pense entrar en les guerres, les batalles i en allò que a la gent jove no ens agrada dels polítics. Jo no entenc moltes vegades eixes confrontacions dialèctiques sense sentit. Estic disposat a confrontar idees, a debatre, a dialogar; cal ser capaços d’assentar-se, de proposar,

d’escoltar. Jo des que he arribat a la Regidoria no faig més que proposar-li a l’oposició que participe amb mi, jo vull que esta Regidoria de Joventut siga plenament oberta, i em trobe sempre amb el no. Quant a Joventut, haver sigut president del Consell durant quasi quatre anys li ajudarà prou, no? Sí, t’ajuda molt perquè coneixes plenament totes les pràctiques de joventut. Jo m’he criat en les polítiques de joventut i he viscut plenament les de este municipi, com no vaig a viure-les ara? Com no estaré satisfet de poder treballar ara des de les propostes? I sobretot, com no tindré una base? Jo des d’ací pretenc continuar apujant el llistó que Gloria Alonso ha deixat, almenys mantindre’l. El que t’assegure és que ni este regidor ni l’equip de Joventut abaixaran el llistó del que s’ha aconseguit en els últims sis anys, però hi ha molt de treball a fer i continuarem treballant.

ma de cinquanta versos i màxima de doscents, i podran constar d’un o més poemes. Per a concursar en el premi Jove comèdia de monòleg, els treballs hauran de tindre una extensió mínima de quatre folis i màxima de sis.

BASES CERTAMEN FOTOGRÀFIC podran en cap cas excedir del format 35 x 40 cm. S’hauran de presentar amb cartolina o paspartú blanc de grandària 40 x 50 cm. Les imatges de càmera digital hauran de ser impreses amb una resolució mínima de 300 ppp. Les fotografies presentades hauran de dur escrit el títol de l’obra i no el nom de l’autor o autora. Participants Podran participar-hi persones residents a la Comunitat Valenciana, majors de 16 anys. La participació podrà ser a títol individual o en equip. Cada participant o equip únicament podrà presentar una sol·licitud. Els autors o les autores guanyadors del premi a l’autor o l’autora local en l’edició anterior no hi podran obtenir este mateix premi. Requisits de les obres Es podran presentar un màxim de tres fotografies en blanc i negre, o color. No s’admetran diapositives. Les fotografies hauran de ser originals i inèdites i que no hagen sigut premiades en cap altre certamen. Les fotografies presentades no

Inscripció La inscripció es realitzarà presentant: Fitxa d’inscripció correctament emplenada (adjunta a les bases); fotocòpia del DNI de la persona participant o de tots i totes els/les components del grup participant; si cal, currículum artístic detallat. Les inscripcions es podran realitzar personalment o per correu al Centre Jove Túria ubicat al carrer Túria 13 (telèfon 963 837 141) o al Centre Jove del Mercat ubicat al carrer Major 36 (telèfon 963 990 340) de Mislata (46920). El termini d’inscripció finalitzarà el 19 d’octubre de 2007 a les 20 hores. Més informació: www.mislatajove.org

Laura López

PARTICIPANTS: Hi podran participar tots aquells jóvens autors o autores, a títol individual o col·lectiu, residents a la Comunitat Valenciana, amb edats compreses entre els 12 i els 20 anys. Cada participant podrà presentar-hi sols una obra. MODALITATS: S’establixen quatre modalitats: Narrativa en valencià. Narrativa en castellà. Poesia en valencià. Poesia en castellà. A més, es convoca el premi Jove comèdia de monòleg amb l’objectiu de motivar una reflexió irònica i satírica de la realitat social que ens envolta. El textos es podran presentar tant en valencià com en castellà. CARACTERÍSTIQUES DE LES OBRES: Les obres hauran de ser inèdites i estar escrites en valencià o en castellà, sense límit respecte de l’estil o la temàtica. Per a concursar en les modalitats de narrativa, l’extensió dels treballs no podrà ser inferior a quatre folis ni superior a vint. Per a concursar en les modalitats de poesia, els treballs hauran de tindre una extensió míni-

INSCRIPCIONS: Les inscripcions hauran d’adreçar-se a la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Mislata i podran presentar-se personalment o per correu als centres joves de Mislata. El termini establit per a la presentació de les obres acabarà el dia 22 d’octubre de 2007. PREMIS: S’establixen quatre premis, un per modalitat, dotats amb 450 euros cadascú. Premi a la millor obra d’autor/a local, a què opten només els i les jóvens de Mislata en qualsevol de les modalitats, dotat amb 300 euros. Premi a l’autor/a jove, a què opten tots els i les jóvens presentats d’edat compresa entre 12 i 15 anys, dotat amb 300 euros. El premi Jove comèdia de monòleg està dotat amb 300 euros. El text premiat el representarà l’Escola Municipal de Teatre de Mislata en l’acte oficial de lliurament dels Premis Juvenils de Literatura Breu. L’Ajuntament de Mislata i Edicions Bromera es comprometen a coeditar els treballs premiats dins de la col·lecció “Lletra Nova”. Més informació: www.mislatajove.org

dilluns 17.30 i 22h.


Melic-82

28/9/07

12:54

Página 4

04 melic OCTUBRE

2007

Mou-te als centres!

Els Centres Joves de Mislata són dos serveis que l’Ajuntament posa al teu abast per a que pugues desenvolupar les teues iniciatives i realitzar-hi tota mena d’activitats. Si tens de 12 a 30 anys ací tens propostes molt interessants! Ara t’expliquem què trobaràs als Centres Joves de Mislata:

Quins serveis t’oferim? • Informació sobre tot allò que t’interessa (estudis, treball, salut, habitatge, ecologia, beques, concursos, voluntariat etc.). • L’ESPAI SALUT, per a resoldre dubtes sobre drogodependències, alimentació, sexualitat, etc. Tots els dilluns i dijous de vesprada. • L’ESPAI VIATJAR, per a facilitar la mobilitat juvenil amb programes europeus, intercanvis etc. Tots els dijous de vesprada. • L’ESPAI FORMA’T, per a conéixer les alternatives acadèmiques i professionals, per a aprofitar al màxim els teus estudis etc. Tots els dimecres de vesprada. • Premsa diària i revistes de tota mena (informàtica, música, humor, viatges, jocs etc.). • L’AGENDA JOVE que cada any distribuïm gratuïtament. • Els INFOPUNTS.NET perquè pugues

conectar-te gratuïtament a internet i fer-hi les teues consultes. • Accions puntuals d’informació com ara INFOESTIU, per a organitzar un viatge, o el MERCAT DE L’ESTUDIANT per a triar els teus estudis o la teua professió. • Si tens pensat fer un viatge d’interés cultural, social, mediambiental... pots demanar una BORSA DE VIATGE, és a dir una ajuda econòmica per a realitzar-lo • Pots fer-te els carnets d’alberguista i el carnet internacional d’estudiant.

Què et proposem?

Tallers i cursos d’informàtica, dansa, cuina, idiomes, jocs etc. El festival MIMED: Mislata, música en directe. Espectacles, com ara concerts de jóvens músics, actuacions de teatre, projeccions de cinema etc. Viatges per a visitar esdeveniments culturals, per a divertir-se o per a esquiar etc. Campaments d’estiu. Premis i concursos per a estimular la creació cultural: Els PREMIS JUVENILS DE LITERATURA BREU, per a jóvens de 12 a 20 anys. El concurs fotogràfic L’INSTANT DECISIU. Els certàmens d’art ÚLTIMA, CREACIÓ JOVE CONTEMPORÀNIA i INTRACITY, ART PÚBLIC I MEDIACIÓ SOCIAL. El CIRCUIT DE MÚSICA JOVE, perquè els grups i solistes de Mislata puguen actuar als pobles de la nostra comarca. Tu també pots organitzar les activitats que vols col·laborant amb altres jóvens, com a grup o associació juvenil. Si has pensat a montar una associació parla amb nosaltres, t’ajudarem... EINES, cursos de formació per a la dinamització juvenil. Voluntariat mediambiental a l’Albufera i a la Serra Perenxisa (Torrent).

Com et pots assabentar de tot el que fem? Pots visitar el nostre web, www.mislatajove.org i mirar-hi les novetats i també et pots subscriure al nostre butlletí electrònic que periòdicament rebràs al teu correu. Un altre web d’informació juvenil que has de conéixer és www.joves.net. Amb el MELIC, la revista que fan jóvens de Mislata, en la qual tu també pots col·laborar, i que tracta d’informar-nos de tot el que interessa. Escolta el programa de ràdio ENTERA’T que fem a Mislata Ràdio (92.4 de la FM) els dilluns a les 17.30h. i a les 22h. També t’enviem, si vols, a ta casa la programació de cursos i activitats. Als taulers dels INFOPUNTS on els i les corresponsals dels Centres Joves actualitzen periòdicament la informació. I pots visitar-nos i fer les consultes i propostes que vulgues parlant directament amb nosaltres als Centres Joves, t’hi esperem! L’Ajuntament de Mislata compta amb dos centres per a jóvens al municipi: Centre Jove del Mercat C/ Major, 36. Tel. 963 990 340. Centre Jove Túria C/ Túria, 13. Tel. 963 837 141. www.mislatajove.org info@mislatajove.org

Acosta’t a l’Espai Salut A l’octubre es posarà en marxa un nou servei gratuït dirigit a adolescents i jóvens de Mislata. Espai Salut és un espai d’informació i assessorament en temes relacionats amb la salut per a adolescents. El recurs comptarà amb dos ser veis fonamentalment. D’una banda, assessorament psicològic individual, gratuït, confidencial i anònim, a què es podrà accedir demanant cita prèvia en el Centre Jove del Mercat, i que informarà sobre: sexualitat, drogodependències, problemes emocionals, etc..., tots els dilluns de 17 a 20 hores al Cen-

tre Jove del Mercat o a través del xat entrant en el web www.mislatajove.org. A més, es crearà un espai de promoció del voluntariat juvenil com a agents de salut. Estos seran jóvens que es convertiran en els dinamitzadors dels seus centres educatius, en els mitjans de comunicació, espais d’oci, etc... sobre temes relacionats amb la salut de l’adolescent i el jove. Si t’interessa acudix al Centre Jove del Mercat els dijous de 17.30 a 20 hores. UPC AEPA-Mislata

Enguany busquem 10 corresponsals Per a col·laborar amb la Xarxa Municipal d’Informació Jove Si complixes els requisits següents: tindre entre 16 i 25 anys, estar matriculat/da en algun dels centres d’ensenyament de Mislata, si ets dinàmic/a, amb iniciativa, si t’agrada estar informat/da i informar els/les col·legues VINE I COL·LABORA AMB ELS CENTRES JOVES DE MISLATA EN LA DIFUSIÓ DE LES ACTIVITATS PER A JÓVENS OMPLI LA TEUA SOL·LICITUD PER A SER-NE CORRESPONSAL!!!

Només fins al 15 d’octubre de 2007 Més info: Centres Joves de Mislata.


Melic-82

28/9/07

12:54

Página 5

melic 05 OCTUBRE

2007

Cursos i Activitats - TARDOR 2007

CURS D’ITALIÀ PER A PRINCIPIANTS Objectiu: aprendre la llengua italiana per a comunicar situacions quotidianes com preguntar, informar-se, viatjar, comprar, sense oblidar els aspectes culturals i la realitat social. Places: 15. Duració: 40 hores. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat. Professorat: Stefania Ricifari. Horari: els dimecres i els dijous de 18:30 a 21 h. Data d’inici: 24 d’octubre. Preu: 18,75 € per a jóvens de 12 a 19 anys / 31,35 € per a jóvens de 20 anys o més. TALLER D’INICIACIÓ A LA DANSA DEL VENTRE Objectiu: conéixer i practicar este atractiu ball oriental que, a més a més del seu interés cultural i artístic, suposa una teràpia beneficiosa tant per al cos com per a la ment. Places: 15. Duració: 10 hores. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat. Professorat: Associació Quera. Horari: els dimarts de 19 a 20 h. Data d’inici: 16 d’octubre. Preu: 5,55 € per a jóvens de 12 a 19 anys / 9,30 € per a jóvens de 20 anys o més. TALLER AVANÇAT DE DANSA DEL VENTRE Objectiu: curs de perfeccionament d’este atractiu ball oriental que, a més a més del

seu interés cultural i artístic, suposa una teràpia beneficiosa tant per al cos com per a la ment. Dirigit a persones amb coneixements de dansa del ventre. Places: 15. Duració: 10 hores. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat. Professorat: Associació Quera. Horari: els dimarts de 20.15 a 21.15 h. Data d’inici: 16 d’octubre. Preu: 5,55 € per a jóvens de 12 a 19 anys / 9,30 € per a jóvens de 20 anys o més.

TALLER DE GUITARRA NIVELL MITJÀ Objectiu: aprofundir en el coneixement i la pràctica d’este interessant i popular instrument musical. Per a participar en el taller cal dur guitarra clàssica. Places: 10. Duració: 16 hores. Lloc de realització: Centre Jove Túria. Professorat: Boris Bakic. Horari: els dissabtes de 12 a 14 h. Data d’inici: 20 d’octubre. Preu: 11,15 € per a jóvens de 12 a 19 anys / 18,60 € per a jóvens de 20 anys o més.

CURS BÀSIC D’INFORMÀTICA: WORD I INTERNET Objectiu: el domini de les aplicacions informàtiques resulta bàsic per al nostre desenvolupament social, laboral, lúdic... amb este curs es fa una introducció a les eines informàtiques bàsiques que ens permetrà des de preparar documents de word (currículums, treballs...) a buscar en internet un alberg per a les vacances. Places: 12. Duració: 30 hores. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat. Professorat: Universitat Politècnica de València. Horari: els dilluns i els dimecres de 18 a 21 h. Data d’inici: 29 d’octubre. Preu: 16,70 € per a jóvens de 12 a 19 anys / 27,90 € per a jóvens de 20 anys o més.

APROFITA MILLOR EL TEU ORDINADOR: EDICIÓ I MULTIMÈDIA Objectiu: conseguir que els i les jóvens puguen traure el màxim rendiment del seu ordinador amb el coneixement i l’eficaç administració del sistema operatiu MS-Windows, així com conéixer i utilitzar les possibilitats d’edició i multimèdia dels moderns sistemes (imatges i vídeos, gravació de cedés, devedés etc.). Places: 12. Duració: 24 hores. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat. Professorat: José García Hernández. Horari: els dimarts de 18 a 21 h. Data d’inici: 16 d’octubre. Preu: 16,70 € per a jóvens de 12 a 19 anys / 27,90 € per a jóvens de 20 anys o més.

TALLER D’INICIACIÓ A LA GUITARRA Objectiu: iniciar-se en el coneixement i la pràctica d’este interessant i popular instrument musical. Donar les primeres passes en la improvisació de diferents estils derivats directament o indirectament del blues i el jazz. Per participar en el taller cal dur guitarra clàssica. Places: 10. Duració: 16 hores. Lloc de realització: Centre Jove Túria. Professorat: Boris Bakic. Horari: els dissabtes de 10 a 12 h. Data d’inici: 20 d’octubre. Preu: 11,15 € per a jóvens de 12 a 19 anys / 18,60 € per a jóvens de 20 anys o més.

TALLER DE CUINA CREATIVA Objectiu: conéixer i elaborar receptes culinàries, a més a més d’afavorir una dieta saludable i equilibrada, ens permetrà adquirir uns recursos culinaris per triomfar en qualsevol ocasió. En este taller et proposem un apassionant apropament a la cuina creativa, tot un plaer per als sentits. Places: 15. Duració: 8 hores. Lloc de realització: Casa de la Dona. Professorat: Ximo Mancebo. Horari: els dimarts de 18.30 a 20.30 h. Data d’inici: 6 de novembre. Preu: 5,55 € per a jóvens de 12 a 19 anys / 9,30 € per a jóvens de 20 anys o més.

CURS: COM MUNTAR UN ORDINADOR Objectiu: vols comprar-te un PC i no saps quin? Se t’ha trencat i vols arreglar-lo? Amb este taller et resultarà molt fàcil i divertit fer totes estes coses i moltes més, des de muntar-te un PC nou, reparar-te’n un vell, instal·lar-te programes o impressores. Places: 12. Professorat: Teresa Cucarella Oliver. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat. Duració: 30 hores. Horari: els dissabtes de 10 a 13 h. Data d’inici: 20 d’octubre. Preu: 16,70 € per a jóvens de 12 a 19 anys / 27,90 € per a jóvens de 20 anys o més.

CURS DE CAPOEIRA Objectiu: la Capoeira, a més a més d’una combinació de dansa i art marcial, és música, història, cultura, coneixement, teatre, ritme, vida... En este curs ens iniciarem en el coneixement d’esta interessant expressió cultural. Places: 15. Duració: 30 hores. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat. Professorat: Daniel Arjones Dos Santos. Horari: els dilluns i els dimecres de 19 a 20:30 h. Data d’inici: 15 d’octubre. Preu: 16,70 € per a jóvens de 12 a 19 anys / 27,90 € per a jóvens de 20 anys o més.

Cursos de Formació per a treballar amb joves EINES és el programa que integra les diferents accions de promoció de l’associacionisme, la participació i la formació per a l’animació i la dinamització dels i les joves dels nostres municipis. Com treballar des de l’animació amb joves immigrants Curs per a dotar d’eines i recursos en matèria d’interculturalitat a monitors/es, educadors/es, animadors/es i responsables d’activitats juvenils i infantils per a afavorir la integració social del col·lectiu immigrant. Professorat: TRA projectes. Preu: gratuït. Durada: 15 h. Dates i horari: 16, 17, 23 i 24 de novembre. Divendres de 19 a 22 h. i dissabtes de 9.30 a 14 h. Termini d’inscripció: Fins al 6 de novembre. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat (C/Major, 36) de Mislata. Organitza: Centres Joves de Mislata - Ajuntament de Mislata. Web 2.0 l’evolució d’internet L’ús de la Web 2.0 esta orientat a la interacció i xarxes socials, que poden servir contingut que explota els efectes de les xarxes creant o no webs interactives i visuals. Pro-

fessorat: Jesús Lorenzo Agea. Fundació L’Horta Sud. Preu: gratuït. Durada: 5 h. Dates i horari: Curs 1: El 19 d’octubre de 16 a 21 h. a Alaquàs. Hi haurà servei d’escoleta sempre que se sol·licite. Curs 2: L’1 de desembre de 9 a 14 h. a Quart de Poblet. Termini d’inscripció: Curs 1: Fins al 16 d’octubre. Curs 2: Fins al 28 de novembre. Lloc de realització: Curs 1: Alaquàs: El Passatge (Av. Blasco Ibáñez, 57). Curs 2: Quart de Poblet: Quart Jove (C/ de la Torreta,1).

perspectiva dels danys a tercers, les assegurances o la protecció de dades per a garantir que la llei es compleix en els nostres associats/des. Professorat: Fundació per al desenvolupament de l’Horta Sud. Preu: gratuït. Durada: 5 h. Dates i horari: dissabte 27 d’octubre de 9 a 14 h. Hi haurà servei d’escoleta sempre que se sol·licite. Termini d’inscripció: Fins al 24 d’octubre. Lloc de realització: Aula de Cultura del Centre Cultural l’Olivar d’Alaquàs (C/ Mare Oviedo, 5).

Responsabilitats penals i civils de les associacions Aprofundix en la llei d’associacions i del voluntariat vistes des de la

Curs de monitors/es de temps lliure L’educació en el temps lliure, àrea psicosocial, context d’intervenció de l’animació, planificació d’activitats de temps lliure, tècniques i recursos per a la intervenció. Titulació expedida per la Generalitat Valenciana, homologada per a treballar en campaments, escoles d’estiu i altres activitats d’esplai. Professorat: Federació de Cases de Joventut de la Comunitat Valenciana. Preu: 90 € associats / 100 € públic en general. Durada: 125 h. teòriques i 125 h. pràctiques. Dates i horari: del 3 de novembre

de 2007 al 23 de febrer de 2008. Dissabtes de 9 a 14 h. i 16 a 21 h. Termini d’inscripció: fins al 19 d’octubre. Lloc de realització: Mislata i Quart de Poblet. El paper de les associacions i del voluntariat en la integració social de les persones amb malaltia mental Taller per analitzar el paper dels voluntaris en la integració del malalt mental crònic i per aprendre activitats i recursos per desenvolupar esta tasca. Professorat: Gemma Valle i Ana Isabel Lacruz. Preu: 9 €. Durada: 8 h. Dates i horari: dissabte 10 de novembre de 10 a 20 h. Termini d’inscripció: Fins al 2 de novembre. Lloc de realització: Casa de la Joventut de Paterna (C/ Antonio Machado, 24). Organitza: AFEMPES- http://afempes.blogspot.com. Mislata Centre Jove del Mercat. C. Major, 36. Tel.: 963 990 340. Centre Jove Túria. C/ Túria, 13. Tel.: 963 837 141. info@mislatajove.org

TALLER DE BALL: HIP HOP Objectiu: introduir els i les jóvens en esta interessant i divertida modalitat de ball contemporani, un estil sempre actual i enèrgic, al mateix temps que es donen a conéixer elements d’esta cultura urbana. Places: 15. Duració: 10 hores. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat. Professorat: Mª Dolors Lloberas. Horari: els dilluns de 19 a 20 h. Data d’inici: 15 d’octubre. Preu: 5,55 € per a jóvens de 12 a 19 anys / 9,30 € per a jóvens de 20 anys o més. ELS TALLERS MÉS JÓVENS Cursos i tallers pensats i dirigits per als i les jóvens entre 12 i 16 anys. GRATUÏTS AUDACITY: CREA, MODIFICA I DESTROSSA ELS TEUS MP3 Objectiu: aprendre a tallar, mesclar, trencar, distorsionar, juntar...qualsevol arxiu mp3, d’esta manera podràs editar les teues pròpies cançons, entrevistes, podcast o simplement jugar a crear arxius sonors musicals. Places: 12. Duració: 12 hores. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat. Professorat: Juan José Martín Andrés. Horari: els dijous i els divendres de 18 a 20 h. Data d’inici: 18 d’octubre. TALLER D’INICIACIÓ A L’ESCRIPTURA DEL RAP Objectiu: introduir els i les jóvens en les diferents tècniques que formen el procés compositiu d’una cançó de hip-hop: elecció de la temàtica fins, planificació i estructuració dels textos, estratègies per a rimar..., així com aprofundir en les claus d’este interessant gènere musical. Places: 15. Duració: 8 hores. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat. Professorat: Ana Vicente, membre del grup CQD. Horari: els dimecres de 18 a 20 h. Data d’inici: 24 d’octubre. JUGUEM AL CATAN Objectiu: conéixer i jugar al Catan, joc d’estratègia, astúcia i negociació. Un dels jocs amb més èxit a Europa i Amèrica. Construïx poblats, ciutats, carrers, carreteres... a partir de les matèries primeres que trobaràs a l’illa de Catan. Places: 12. Duració: 8 hores. Lloc de realització: Centre Jove Túria. Professorat: Ana Isabel Montrull, ludotecària. Horari: els divendres de 18 a 20 h. Data d’inici: 9 de novembre.

Donació de sang Octubre • Divendres dia 5 a l’IFPS Pla del Quint (C/Dolores Ibárruri, s/n) de 9.30 a 12.30 hores a l’aula multiusos. • Dilluns dia 15 al Centre de Salut Mislata 2 (C/Ortega i Gasset, 3-5) de 17 a 20.30 hores. • Dimarts dia 16 al Centre de Salut (Av. Buenos Aires) de 17 a 20.30 hores.

Més informació: 963 868 100 http://centro-transfusion.san.gva.es


Melic-82

28/9/07

12:54

Página 6

06 melic OCTUBRE

2007

LLIBRES

CUINA

Amb la col·laboració de la:

Ximo Mancebo ROSES CARAMEL·LITZADES AMB XOCOLATE BLANC I NEGRE

Professor de cuina

Ingredients per a 15 persones • 25 • 25 • 25 • 25

g g g g

de de de de

dacsa sucre xocolate blanc xocolate negre

Llegendes valencianes: criatures mítiques de la tradició oral Víctor Gómez Labrado. València: Bromera, 2007.

Elaboració Fer la dacsa en una cassola amb un poquet d’oli de gira-sol. Afegir-hi el sucre i caramel·litzar-ho. Quan les roses estiguen fredes posar-les en papers per a magdalenes. Fondre els xocolates i posar-los per damunt de les roses.

Com indica Joan F. Mira en el pròleg del llibre, l’autor ha realitzat un treball de busca de llegendes que formen part de la tradició oral valenciana, mostrant-nos els sers fantàstics més representatius de la cultura popular valenciana: esperits, la terra i el món inferior, fantasmes i dimonis, aparicions, llocs màgics poblats per gegants o per figures mítiques, figures invisibles i al·legòriques, i tot un inventari de realitats imaginàries que completen, i de vegades reflectixen i expressen les realitats reals. El pintor Francesc Santana ha sigut l’encarregat d’il·lustrar esta obra, els seus dibuixos transpiren una forta personalitat assentada en un expressionisme característic no exempt d’humor. Segons Joan F. Mira “Gràcies a este llibre, i a l’autor, podem participar en certa mesura d’esta manera de creure i de viure. Cosa que hem d’agrair en estos temps en què ens hem quedat sense màgia, faules antigues i presències invisibles”.

TEATRE

“Virus teatreal” Velocitat, L’Escola Municipal de Teatre de Mislata obri el XXV CONCURS DE TEATRE VILA DE MISLATA 2007 amb l’obra “VIRUS TEATREAL”, del grup taller d’adults. Respecte de la participació de l’EMTM en el concurs.... el fet que la Regidoria de Cultura permeta la participatió de l’EMTM en l’esmentat certamen (fora de concurs) significa per a tot l’alumnat, i per a l’escola, un nou impuls en el nostre compromís de difusió del treball escènic i formatiu i una nova possibilitat de representar el nostre treball teatral davant d’un públic nou. Respecte de l’obra “Virus teatreal” és el resultat d’un exercici formal que ha durat tot el curs. La seua intenció de partida va ser la d’aproximar-se a l’essència i l’experiència del teatre des d’un codi que partix del moviment i de la sensació física. Per a donar-li contingut, hem utilitzat articles apareguts en premsa de Juanjo Milles, Juan Turó, Darío Fo i Vicente Verdú, també notícies d’esdeveniments ocorreguts durant el present curs, buscant la disparitat entre els distints nivells d’experimentar la realitat i la reflexió sobre ella. Uns textos s’han convertit en monòlegs, altres en escenes i altres en coreografies. L’actualitat desdibuixa les fronteres entre una realitat consensuada com a tal. El tòpic clàssic de la vida com a teatre s’amplia quan considerem que el que té lloc en l’escenari també és vida i experiència. El món del virtual entra en escena en la vida del planeta i qüestiona la necessitat del suport físic per a definir la realitat. D’altra banda, el contrast entre els fets brutals que apareixen en premsa i la complexitat tan subtil que es descobrix en la psique del ser humà col·loquen la qüestió de definir la rea-

litat en el terreny de l’experiència individual. Individual és la quantitat i la qualitat de commoció, de sentiment i de idees que cada un pot extraure d’un mateix fet. Esta és la nostra “flexió” davant de la realitat. Irene Mira

CURS 2007-2008 NOU LLOC, NOVES EXPERIÈNCIES, NOVES ACTIVITATS per a jóvens i adults

Acostumat com tenim l’ull a vore certes coses una i altra vegada, certament ja no solem reparar en determinats fets que no sols han pres carta de naturalesa en l’imaginari col·lectiu, sinó que por ten camí de consolidar-se definitivament davant de la indiferència general.

INICI: 15 D’OCTUBRE Informació i matrícula: Centre Cultural. Av. Gregorio Gea, 34. Mislata. (matins). Telèfon: 963 990 370. Taxes: Grups juvenils: 40€. Grups adults i laboratori : 60€. Grup: Taller juvenil HORARI: els dilluns: de 17.30 a 19.00 h. Grup: Taller adults HORARI: els dilluns i els dimecres: de 19.15 a 21.15 h. Lloc: Centre Jove del Mercat. (C/ Major, 36). Professor: Juan Pablo Mendiola. Grup: Iniciació juvenil HORARI: els dijous de 17.30 a 19.00 h. Grup: Iniciació adults HORARI: els dimarts i els dijous de 19.15 a 21.15 h. Lloc: EMTM (C/ Del Quint, 17). Professor: Miguel Casells. Grup: Laboratori (antics alumnes procedents dels tallers) HORARI: els dilluns de 19.15 a 21.15h. Lloc: EMTM. (C/ Del Quint, 17). Professora: Irene Mira.

NOVETAT!!: Pilates (màxim: 15 places per ordre d’inscripció) HORARI: els dilluns de 17.30h a 19.00 h. (s’oferirà a tot l’alumnat interessat matriculat en el cur 07-08) Lloc: EMTM. Professora: Irene Mira.

“VIRUS TEATREAL” dirigida per Irene Mira. Foto: Olga Mayoral. Intèrprets: Teresa García-Berlanga, Itziar Toribio, María Ibáñez, Óscar Navarro, Vanesa Abad, Empar Vidal, Esther Fernández i Joan.

sexe i televisió

NOVETAT!! Curs d’extensió * Núm. HORES: 40 ( preinscripció en desembre de 2007. Matrícula en gener- 2008) HORARI: els divendres de 17.30 a 21.30h.

Açò ve a compte del menyspreu que en determinats esports o modalitats esportives, com es vullga dir, es té per la condició femenina; utilitzada grollerament per a realçar no sabem si la tècnica, el disseny, els esportistes o si són exclusivament un “producte” més del màrqueting. Veritablement, encara ens enrojola comprovar com cada cap de setmana, a l’hora d’emetre els campionats relacionats amb la Fórmula 1 i el motociclisme, les televisions del món es recreen mostrant en els prolegòmens de les carreres tot un ventall de femelles que, a mode de catàleg, suposem capten l’atenció del públic (segurament en la seua majoria masculí) i li donen “color” als tediosos preludis mecànics abans que el semà-

for canvie al verd, el color de l’adrenalina en els circuïts. Vivim en una societat contradictòria, almenys aparentment, en què col·lectius de dones reivindiquen amb força la seua peculiaritat, per què negar-ho, i alhora la seua igualtat de gènere passats els anys del feminisme més contumaç. Tanmateix, en la ment de tothom està la utilització, reiterada i desvergonyida de la seua imatge externa -vestida o no- que, a mode d’embolcall, relega les seues virtuts i potencialitats a la seua mínima expressió. El camp de la moda no amolla el mos ni tan sols atenent consells mèdics i temporada rere temporada, passarel·la rere passarel·la, mostra esquàlides models que faran el que calga per no baixar-se’n d’elles i mostrar-hi robes a l’última i preocupants transtorns alimentaris agafats de la mà inseparablement. Però, ho fa el del motor en les seues mostres de barcos, motocicletes, vehicles i prototips? Evidentment que no. El pitjor de tot és el que adés díem. Ningú sembla posar el crit al cel i dóna per descomptat que un esdeveniment no seria el que és sense esta “activa” participació femenina. Ni tan sols els partits polítics, el govern de torn i tutti quanti, preocupats en lleis d’igualtat de gènere, llistes paritàries etc. Sense dubte, contradiccions que ens acompanyen en els inicis d’una nova centúria i que, de no remeiar-ho aviat, continuaran amenitzant-nos a uns més que als altres els dissabtes i els diumenges sense solució de continuïtat. Albert Ferrer Orts


Melic-82

28/9/07

12:54

Página 7

melic 07 OCTUBRE

MÚSICA

CQD, deu anys de rimes

Un poc d’història Anem deu anys enrere, al 25 d’octubre de 1997, i quedem-nos a Mislata; què va passar aquest dia? Doncs que un grup de xiques van decidir formar un grup de música rap, una proposta arriscada i innovadora que continua fins hui. Este grup s’anomena CQD (Como Queremos Demostrar) i encara que en un començament era simplement una forma de diver tir-se i expressar els seus sentiments i opinió, a poc a poc i després de diferents canvis ha arribat a ser un grup consolidat i amb molts bons moments musicals per a recordar. Este gran canvi de grup d’amigues a proposta musical seria es va donar el 1999, el mateix any que és seleccionat per al concurs nacional València Sona, on aconseguixen el Premi Roxy. Ana, Nile, Rebeka i Rocio van començar a viure moltes coses: guanyar el concurs Mostra de Música Jove i el III Certamen de Rock Villa de Godella, la col·laboració com únic grup espanyol Pirmasens (Alemanya), gravació de documentals, la participació en el Zikomm Festival a Marsella (França), nombrosos concerts... Tot açò ha fet que CQD haja passat del panorama valencià al nacional i a l’internacional. Ara, desprès de deu anys i sis maquetes continuen treballant amb les mateixes ganes que el primer dia i disfrutant al màxim. “Enséñaselo a tu madre” (2006) és el seu últim treball, en el qual comptem amb la col·laboració d’amics i artistes com Jezie o Jakobo i on podrem disfrutar de deu noves cançons. Si no havies sentit parlar d’elles, ja saps qui són. Si no coneixies grups femenins de hip-hop, ja en coneixes un. I si vols escoltar-les, tens sis maquetes amb moltes bones cançons que volen ser sentides, el CD “Mislata en Concert” on trobaràs una de els seues cançons, i molts concerts. SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU

SU DO KU

SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU

El MELIC regala

20 samarretes Resol el Sudoku, quan el tingues: Retalla’l, ompli les teues dades en la fitxa i passa pel Centre Jove del Mercat a entregar-lo. Els més ràpids tindran regal.

Les CQD ens conten Com afronteu la primera dècada de CQD? Ana: En deu anys hem tret cinc maquetes... he estat en molts llocs actuant i he vist molts somnis realitzats... hem sigut molt valentes i tingut la nostra recompensa per això. Ara estem descansant, per a poder emprendre una nova dècada Què heu aprés musicalment i personalment? A: Musicalment una barbaritat, gràcies a l’autoaprenentatge i a l’ajuda de grans professionals que ens hem anat trobant. Quant al personal, m’he conegut a mi mateixa a través de la meua música, he descobert coses que hi ha dins de mi. Noelia: També hem conegut molta gent i molt millor les meues amigues de grup. Després de tant de temps i lletres, d’on continueu traient idees? A: Jo pensava una cosa pareguda fa temps, veia els meus iaios i deia: de què parlaran després de 80 anys junts? La ment no deixa de treballar mai i mentre el món gire hi haurà coses per a contar. Si haguéreu de destacar tres moments d’estos deu anys de carrera, quins serien? A: El concurs València Sona, la nostra

participació en l’intercanvi d’Alemanya i el pas per l’estudi de Gilbert. N: i l’experiència de quasi traure un disc. Heu participat, entre altres recopilatoris, en el CD Mislata en Concert junt amb altres artistes de Mislata, com valoreu el moment en què es troben les bandes de Mislata? A: Pensem que tot seguix igual que fa anys, els grups seguixen sense tindre on assajar, falta promoció i ajudes. Només cal veure la gent que hi havia en la presentació del CD. Ara s’ha inaugurat el nou centre juvenil que compta amb una “sala de concerts”, des del nostre punt de vista esta sala no donarà la talla. Falta molt a fer.

2007

La Pulquería C’mon fandango Sony - BMG, 2007 Després de l’exitós Corridos de amor (BMG, 2004), La Pulquería torna a la càrrega amb una nova entrega del seu divertit i festiu skà-punk-mariatxi. C’mon fandango ens oferix catorze nous temes que consoliden la particular proposta mestissa del grup valencià, malgrat que tal vegada puga haver minvat la frescor que es transmetia al primer disc. No obstant això, els xics de La Pulquería aconseguixen vertebrar un disc coherent, vibrant i molt festiu que sense dubte abastix el seu punt àlgid als directes de la banda. Cançons com el single Always, ¿Qué voy a hacer? o Calaveras y diablitos mantenen viu l’esperit pulquer. Bon disc i millors concerts. www.lapulqueria.info

Antònia Font Batiscafo Katiuscas Discmedi 2006

Quin consell li donaríeu a un grup que acabe de començar? A: Que aprofite els recursos i facilitats de què ara es disposa i poc més. N: que gaudixca tot al màxim, són experiències irrepetibles.

Antònia Font, amb cinc discos al mercat, s’ha consolidat com el grup més galàctic i fascinant del pop en català. De fet, la seua proposta musical ha trencat les fronteres lingüístiques i s’han guanyat el reconeixement de la crítica musical estatal. Batíscafo Katiuscas és un disc pop intel·ligent, imaginatiu i molt consistent. Una solidesa cimentada sobre les elaboradíssimes lletres amb pinzellades surrealistes de Joan Miquel Oliver i la qualitat interpretativa de Pau Debon, juntament amb unes melodies contagioses enriquides per instrumentacions inverossímils (com la utilització d’aneguets de goma) i sons electrònics de primera generació (spectrums i joysticks). La cinquena entrega d’Antonia Font els confirma en l’elit del pop estatal. Un disc de què es gaudix per tots els costats. www.antoniafontoficial.com

Laura López

Pere G. Peris i Llorca

CQD significa “Como Queremos Demostrar”, però és també que era un antic senyal d’auxili, anterior al SOS, té alguna cosa a vore en el vostre nom? A: Quan comencem la història era demostrar que les dones també podíem tindre el nostre lloc en este món i fer-ho igual de bé que ells, per això el nostre nom.

Per a resoldre este joc de lògica d’origen japonés sols cal seguir les regles següents: 1. Has de col·locar tots els números de l’1 al 9 a les caselles buides del SUDOKU. 2. Cada línia “horitzontal” o “vertical” ha de contindre estos 9 dígits i no poden repetir-se’n. 3. La mateixa regla s’aplica a cada una de les 9 regions (quadrats de 3x3 caselles) que formen el quadro gran de cada joc. EXEMPLE: De la col·locació dels números 5 que apareixen encerclats es deduïx que el 5 de la tercera fila horitzontal només pot estar en una de les dos caselles marcada amb una X de la regió superior esquerra. Si observem ara el 5 marcat amb un quadro, veiem que queda eliminada la possibilitat de repetir-lo en eixa línia vertical i en eixa regió. Només quedarien les opcions marcades amb un punt en les regions superior i inferior de l’esquerra, per a col·locar-hi els 5 que queden.


Melic-82

28/9/07

12:54

Página 8

Què fer?

Què fer?

Què fer?

Què fer?

Què fer?

Què fer?Què fer?

Què fer?

Què fer?

Què fer?

Què fer?

Què fer?

AGENDA ELABORADA PELS CENTRES D’INFORMACIÓ JUVENIL DE MISLATA

Activitats, espectacles, premis, concursos…

XXV Concurs de Teatre Vila de Mislata. Tornarem a gaudir del teatre a Mislata, una vegada més, al Centre Cultural. La programació per al mes d’octubre i part de novembre és la següent: - 5 d’octubre. 22.30 h. TEATRE Q, de València (l’Horta), amb l’obra “El sabor de l’engany”, de Fernando Juan. - 11 d’octubre. 22.30 h. BORUMBALLA – TEATRE, de Paipor ta (l’Horta), amb l’obra “Ací no paga ni Déu” de Dario Fo. - 19 d’octubre. 22.30 h. TU, d’Alacant, amb l’obra “En cap cap, cap” de diversos autors. - 26 d’octubre. 22’30 h. QUÈ FEM? TEATRE de Bellreguard (La Safor), amb l’obra “Cucs”, de Pablo Albarello. - 9 de novembre. 22’30 h. FAULA TEATRE, d’Alcoi, amb l’obra “Pinotxo”, adaptació lliure del conte de Carlo Collodi. Tens tota la programació a la nostra web www.mislatajove.org, i al Centre Cultural de Mislata, Av. Gregorio Gea, 34. Tel. 963 990 370. Venda anticipada d’entrades al mateix Centre Cultural, amb una setmana d’antelació a l’exhibició de les obres. Preu de les localitats: 1 € (la programació regular) i 5 € (espectacle de cloenda i acte de lliurament de premis. Aforament limitat). Les histories del sergent Pebrera del col·lectiu de l’Escola Municipal de Teatre d’Aldaia. Dijous 11 d’octubre a les 22’00 hores, per a públic jove i adult. Durada: 1 h i 10 minuts. Preu: 5 euros. Lloc. Teatre Auditori Municipal d’Aldaia, TAMA. Av. De la Música, 2.46960 Aldaia. Tel. 961 988 406. www.aldaia-ajuntament.es. Venda d’entrades al TAMA a partir del dia 21 de setembre de 2007, i a través de Servientrada de Bancaixa, tl. 963 995 577- 902 115 577 o en www.bancaja.es Entrañas. De la Companyia Titzina Teatre de Barcelona. El divendres 26 d’octubre a les 22.30 hores, i per a públic jove i adult. Conta la història de tres personatges en busca del passat desconegut. Una successió d’escenes amb moments còmics i tràgics que ens conduïxen cap a un tema universal: la guerra. Duració: 1 h. Preu: 6 €. Més informació: TAMA. Av. de la Música, 2. 46960 Aldaia. Tel. 961 988 406. www.aldaia-ajuntament.es. Venda d’entrades al TAMA a partir del dia 21 de setembre de 2007, i a través de Servientrada de Bancaixa, tel. 963 995 577- 902 115 577 o en www.bancaja.es. 13ª Mostra internacional de Pallassos. Xirivella. Del 6 al 26 de novembre de 2007. Torna la mostra de pallassos a Xirivella, organitzada per la Regidoria de Cultura i la Casa de la Cultura. Hi ha una extensa programació, per a tots els públics, des de l’infantil, amb programació especial en “la mostreta”, pel matí i adreçat als escolars de Xirivella, fins a la resta de públic, que podrà gaudir dels espectacles a diversos llocs, com són el Teatre Auditori Municipal, a la Plaça de l’Ajuntament, la Pl. de Sant Enric, al Pavelló Esportiu Municipal, etc. També hi hauran activitats al voltant de la mostra, com exposició de fotografies, escola de pallassos, taller de geloteràpia, concurs de números de clown, gran batalla de pastissos per la pau i la no violència, etc. No te’l pots perdre! Si vols més informació, passa’t pels Centres Joves de Mislata, o demana informació a la Casa de la Cultura de Xirivella, Pl.

EXPOSICIONS Yo soy la Juani. De l’11 de setembre al 3 de novembre, a la FNAC de Sant Agustí, València. Es tracta d’una exposició de fotografies del rodatge de la pel·lícula del mateix nom, de Bigas Luna, de diversos artistes i projecció de sis curts realitzats per membres del Taller Bigas Luna. Més info: FNAC San Agustín, c/ Guillem de Castro, 9. València. Tel. 963 539 000. CURSOS Curs de monitor de temps lliure infantil i juvenil. Organitzat pel Centre Excursionista de València, i acreditat per l’IVAJ, es realitzarà en les següents dates: 22, 24, 27, 29 i 31 d’octubre; 5, 7, 12, 14, 17, 19, 21, 26 i 28 de novembre, i 1, 3, 10 i 12 de desembre de 2007. 2 Monogràfics obligatoris: tècniques d’excursionisme per a grups, 10 i 11 de novembre a l’Alberg El Sequer (Alt Túria) i expressió i Animació, 24 i 25 de novembre al Centre Excursionista de València. El lloc on s’impartirà el curs és el Centre Excursionista de València. Hi haurà una reunió informativa el 15 d’octubre a les 19 h. al Centre Excursionista de València. Per poder fer el curs has de haver complit els 18 anys abans de l’acabament del curs. Este té un total de 250 hores (125 h. lectives i 125 de pràctiques) i permet accedir al curs d’animador/a juvenil de temps lliure. El curs consta d’una part intensiva, dos monogràfics obligatoris de cap de setmana i 15 dies de pràctiques en campaments, colònies, escoles d’estiu, etc. Els alumnes que superen el curs rebran un certificat oficial expedit per l’IVAJ. Més informació a la seu del C.E.V. Pl. Tavernes de la Valldigna, 4. 46003 València. Tel. 963 911 643, www.centroexcursionista.org. Blu-Ray y HD-DVD, últimes tendències. Curs a la Fnac Sant Agustí de València, carrer Guillem de Castro 9 – 11, 46007 València. Dimecres 17 d’octubre a les 19 hores. Gratuït. Més informació Fnac Sant Agustí, Tel. 963 539 000. Edició de vídeo en Apple. Curs a la Fnac Sant Agustí, de València, el dimecres 31 d’octubre a les 19 hores. Gratuït. Més

FITXA DE SUBSCRIPCIÓ NOM:

melic

de l’església, 1. Xirivella, Tel. 963 830 906 d’11 a 14 h i de 17 a 21 hores. Venda anticipada d’entrades, personalment, a partir del dijous 9 de novembre a la Casa de la Cultura, per internet o telèfon, a partir del 10 de novembre: Servicam, 902 444 300 www.cam.es; o en tot cas, el mateix dia de l’activitat una hora abans del començament: en taquilla, o al teatre Auditori, Casa de la Cultura o al Pavelló Poliesportiu Municipal. XII Festival d’Elx de Teatre i Música Medieval. Organitzat per l’Ajuntament i l’Institut Municipal de Cultura d’Elx, se celebrarà del 19 al 28 d’octubre. Artistes internacionals oferixen a través de la música, el teatre i activitats paral·leles una oportunitat excepcional de retrobar-se amb el passat. Enguany està dedicat a “criatures fantàstiques del cel i la terra” i es clausurarà amb una Trobada de Bèsties de Foc. Més informació al telèfon de l’Institut Municipal de Cultura d’Elx 966 658 145, www.festivalmedieval.com

COGNOM:

ADREÇA:

CP: POBLACIÓ:

DNI/NIE: CORREU ELECTRÒNIC: Per als qui participen en el Concurs.

DATA NAIXEMENT:

TELÈFON: MÒBIL:

JA REP EL MELIC A CASA (indiqueu-ho possant una creu)

informació: Fnac Sant Agustí de València, carrer Guillem de Castro 9 – 11, 46007 València. Tel. 963 539 000. Iniciació a la creació de pàgines web. Curs a la Fnac de València, el dimarts 13 de novembre, a les 19 hores. Gratuït. Més informació: Fnac Sant Agustí de València, carrer Guillem de Castro 9 – 11, 46007 València. Tel. 963 539 000. Taller de ioga I. Adreçat a dones; des de l’1 d’octubre al 30 de juny, els dilluns i els dimecres de 10 a 11.30 h. Impartit per l’Associació de Dones de Mislata. Matrícula: a la Casa de la Dona, Associació de Dones de Mislata, de dilluns a divendres de 19 a 20 h. Més informació: Casa de la Dona, c/ Miguel Hernández, 5. Mislata. Tel. 963 137 338. Taller de ioga II. Adreçat a dones; des de l’1 d’octubre al 30 de juny, els dilluns i els dimecres de 19 h. a 20.30 h.; impartit per l’Associació de Dones de Mislata. Matrícula: a la Casa de la Dona, en l’Associació de Dones de Mislata, de dilluns a divendres de 19 a 20 h. Més informació: Casa de la Dona, c/ Miguel Hernández, 5. Mislata. Tel. 963 137 338. Taller de Chi Kung. Adreçat a dones. Impartit per Mª Angeles Chuliá. Hi ha places limitades; les inscripcions es faran al Centre Cultural des del 10 de setembre. El Taller es farà del 2 d’octubre al 20 de desembre, els dimarts i els dijous de 10.30 a 12 h. Més informació: Casa de la Dona, c/ Miguel Hernández, 5. Mislata. Tel. 963 137 338. Jornades sobre animació juvenil i gestió de conflictes. Organitzats per l’IVAJ, se celebraran del 26 al 28 d’octubre de 2007 a l’alberg d’Alborache (València). Tindran prioritat en l’accés a les jornades les persones que estiguen en possessió del certificat de monitor/a de temps lliure infantil i juvenil o d’animador/a juvenil i, a continuació, les que estiguen realitzant algun d’estos cursos en el moment de presentar la sol·licitud. Si queden places vacants, les sol·licituds restants se seleccionaran per ordre d’entrada, sempre que les persones sol·licitants siguen majors d’edats. El termini per a la presentació de sol·licituds finalitzarà el dia 15 d’octubre. Preu: 31,20 € (20,80 € amb el Carnet Jove o el Carnet +26). Pots consultar la resta d’informació a: www.ivaj.es, telèfon d’informació 012, correu electrònic: eaj_ivaj@gva.es. IVAJ c/ de l’Hospital,11. 46001 València. Tel. 963 985 957. VIATGES – ACTIVITATS A LA NATURA L’Alt Tajo i la Serra d’Albarracín, de l’11 al 14 d’octubre, organitzat pel Centre Excursionista de València. Eixida: dijous 11 a les 19.30 h. Programa: dia 11: eixida de València; arribada a Bronchales. Sopar i pernocta. Dia 12: excursió a la “Roca del Indio”. Per la vesprada, visita al Castell de Peracense. Dia 13: Visita al poble i església d’Alustante. Excursió a la Font de l’Endrino (dinar). Per la vesprada, visita al poble de Checa i tornada a Bronchales. Dia 14: Visita a la població monumental de Molina de Aragón (dinar) i tornada a València. Inclou: pernocta en bungalows amb cuina i bany complet. No inclou: alimentació. Els sopars dels dies 11, 12 i

Si vols rebre el Melic a ta casa, cal que òmpligues la fitxa de subscripció i que la faces arribar a qualsevol dels centres joves de Mislata

13, així com el dinar del 12, es faran als bungalows, pel que cal dur el menjar; es pot utilitzar la cuina del bungalow. Preu: per als socis, 178 €; per als no socis, 193 €. Més info: Centre Excursionista de València, Pl. Tavernes de la Valldigna, 4. 46003 València. Tel. 963 911 643; www.centroexcursionista.org. ACTIVITATS Correllengua 2007. El Correllengua és una activitat que es realitza des de fa anys per a reivindicar l’ús de la nostra llengua a tot arreu, a les escoles, a la vida diària, a les institucions, als mitjans de comunicació, etc. És paregut a la Flama olímpica que es va passant d’una ciutat a una altra. Enguany, arriba a València el 9 d’octubre, dia de la Comunitat Valenciana, procedent de Catalunya. A la Comunitat Valenciana les rutes són les següents: ruta sud per la costa, ruta sud per comarques d’interior, ruta comarques de Castelló i ruta Franja de Ponent. Al voltant de les rutes, a cada poble, es van organitzat i celebrant diferents activitats lúdiques, formatives, etc., per a tothom, com per exemple les activitats que es faran a Gandia, organitzades per Acció Cultural del País Valencià: el divendres 5 d’octubre activitats a partir de les 17.45 h. a la Plaça Rei en Jaume I; a les 19.30 h. passacarrer, eixida des de la Pl. Rei en Jaume I. A les 21.30 h, lectura del Manifest del Correllengua 2007, a la Pl. del Prat. A la 1’00 h. Concert a càrrec dels grups The Skartats, Desgavell i Obrint Pas, a la Pl. del Prat. Més info: www.acpv.cat PREMIS I CONCURSOS Històries del Botelló, Segon Certamen Fotogràfic. El concurs va adreçat a fotògrafs i aficionats a la fotografia, i premiarà la fotografia que millor represente els problemes que poden causar els consums abusius d’alcohol en el Botelló (brutícia, vandalisme, accidents...). Podran participar-hi totes aquelles persones interessades presentant només una fotografia en format 10 x 15. Podeu lliurar els treballs al Consell de la Joventut de Mislata, que estan al Centre Jove Túria, c/ Túria, 13, de Mislata, o als locals de la Fundació El Rollet (c/ Marià Benlliure,18), del 14 de setembre fins al divendres 22 d’octubre, com últim dia. Hi ha tres premis que consistiran en vals per a canviar en establiments de la nostra localitat adherits a ACEM. Més informació: Consell de la Joventut de Mislata, Tel. 963 837 141. V Concurs de portada Agenda Jove 2008. Organitzat per la Mancomunitat de la Ribera Alta, poden participar tots els i les jóvens que vullguen des dels 14 anys fins als 30, inclusivament. La temàtica versarà sobre l’oci i el temps lliure, a tot color, i hauran de ser originals i inèdits. Els originals podran presentar-se fins al dia 19 d’octubre de 2007. Hi haurà un premi únic de 400 €. Si vols més informació, acosta’t al Centre Jove Túria, c/ Túria, 13, Mislata Tel. 963 837 141.

On trobar més informació

?

x a r x a JOVES.net

PAPER RECICLAT 100%

TEATRE

Melic 82 - Octubre 2007  

Mitjà d'expressió jove de Mislata

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you