ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Page 1

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 23–24

ΑπΡΙλΙΟΣ–ΙΟΥΝΙΟΣ 2024
ΜΕ τ ΗΝ Υ π ΟΣ τ ΗΡΙ ξ Η τ ΟΥ Υ π ΟΥΡΓΕΙΟΥ π Ο λ Ι τ ΙΣΜΟΥ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 23–24

ΑπΡΙλΙΟΣ–ΙΟΥΝΙΟΣ 2024
ΜΕ τ ΗΝ Υ π ΟΣ τ ΗΡΙ ξ Η τ ΟΥ Υ π ΟΥΡΓΕΙΟΥ π Ο λ Ι τ ΙΣΜΟΥ

ΧΟΡΗΓΟΙ

ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ

ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ πΟλΙτΙΣτΙΚΟΥ & ΚΟΙΝΩΦΕ λΟΥΣ ΕΡΓΟΥ τΡΑπΕΖΑ πΕΙΡΑΙΩΣ

FONDATION POLYCARPE

ALPHA BANK

MOTOR OIL

ΕτΑΙΡΕΙΑ MYTILINEOS

EUROBANK

ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣτΟπΟΥλΟΥ

ΜπΑ λλΙΑΝ τΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

ΜΠΑΛΛΙΑΝ

ΟΜΙλΟΣ E λλΗΝΙΚΑ πΕτΡΕ λ ΑΙΑ

ΟΜΙΛΟΣ EΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙ λ Ο ξ ΕΝΙΑΣ

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

HOTEL GRANDE BRETAGNE ATHENS

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ π ΡΟΪΟΝ τ ΩΝ

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ECOS EARTH FRIENDLY PRODUCTS

ΧΟΡΗΓΟΙ Σ τ Ο λ ΩΝ TA ξ ΙΘΕΣΙΑΣ

ΣΤΟΛΩΝ TAΞΙΘΕΣΙΑΣ

Σχεδιασμός: LASCARIS COUTURE

παραγωγή: DINA XL

π ΙΑΝΟ STEINWAY

ΠΙΑΝΟ

Δωρεά ΚΑ λλΙΟπΗΣ ΒΡΥΝΙΩτΗ-ΚΕ λπΑΝΙΔΗ

ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΒΡΥΝΙΩΤΗ-ΚΕΛΠΑΝΙΔΗ

ΜΙΧΑΛΗ ΚΕΛΠΑΝΙΔΗ

εις μνήμην ΜΙΧΑ λΗ ΚΕ λπΑΝΙΔΗ

Ε π ΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕ τ ΑΦΟΡΩΝ

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

AEGEAN AIRLINES

ΜΕ τ ΗΝ Υ π ΟΣ τ ΗΡΙ ξ Η

ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟλΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΣτΑΘΕΡΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΤΟ

ΧΟΡΗΓΟΙ Ε π ΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡτ, ΔΕΥ τΕΡΟ πΡΟΓΡΑΜΜΑ 103.7, τΡΙτΟ πΡΟΓΡΑΜΜΑ 90.9, ΚΟSMOS 93.6, COSMOTE TV, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ATTICA MEDIA GROUP, ACTION 24, ATHENS VOICE, LIFO, ΔΙΕΣΗ 101.3, GALAXY 92, VOICE 102.5, BEST 92.6, MY RADIO 104.6, ATHENS DEE JAY 95.2, ΑΘΗΝΑ 9.84, CULTURENOW.GR, CNN.GR, QUEEN.GR, IN2LIFE.GR, MONOPOLI.GR, ARTANDLIFE.GR, NEWSBEAST.GR, MOTHERSBLOG.GR, INFOKIDS.GR, PAIDIKO-THEATRO.GR, HAPPYKIDSRADIO.GR, ELNIPLEX.GR, CITYKIDSGUIDE.COM, TIMEFORKIDS.GR, DANCETHEATER.GR, AVMAG.GR, METEO.GR

NEWSBEAST.GR,

INFOKIDS.GR, 3

Όνειρο θερινής νυκτός (από την ενότητα Η σούπα), μολύβι και μελάνι σε χειροποίητο πορσελάνινο πιάτο, 25x25x5εκ. 2023.

Φωτογραφία: Χλόη Ακριθάκη.

• Η είσοδος στην έκθεση γίνεται μόνο από την οδό Κόκκαλη. • τα εισιτήρια πωλούνται ηλεκτρονικά ή στα κεντρικά ταμεία του Μεγάρου. Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, καθώς τα ταμεία βρίσκονται σε χώρο του κτιρίου που δεν διευκολύνει την πρόσβαση στην έκθεση, είναι προτιμότερο να προμηθεύεστε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά.

annexM NIKOΣ

πΑπΑΔΟπΟΥλΟΣ ΚΗπΟΣ

ΣΩΜΑτΙΔΙΩΝ 21.03–30.06.2024

Στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος του annexM παρουσιάζεται στην Υπηρεσιακή Αυλή του Μεγάρου η έκθεση του Νίκου παπαδόπουλου με τίτλο Κήπος σωματιδίων σε επιμέλεια Άννας Καφέτση. Η έκθεση περιλαμβάνει μεγάλες γλυπτικές και εικαστικές εγκαταστάσεις και ενότητες σχεδίων με χειροποίητο χαρτί Lokta, συμμετοχική περφόρμανς, ηχότοπο και προβολή βίντεο. τα έργα αποτελούν νέες παραγωγές, και οι θεματικές τους βασίζονται σε πλούσιο αρχειακό και βιωματικό υλικό που συνέλεξε ο καλλιτέχνης το 2015, κατά τη διάρκεια ερευνητικού residency στο πειραματικό κέντρο πυρηνικών ερευνών και σωματιδιακής φυσικής CERN της Γενεύης. Η μεταφορά στον τίτλο της έκθεσης της έννοιας του κήπου, που βρίσκεται στον πυρήνα της διαπολιτισμικής και βοτανολογικής έρευνας του καλλιτέχνη, καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στην τέχνη και τις φυσικές επιστήμες, πυροδοτώντας τη δημιουργική φαντασία και τον ποιητικό στοχασμό, αλλά και υβριδικές συνομιλίες ανάμεσα σε διαφορετικές κοινότητες. Ο Κήπος σωματιδίων, σαν άλλος μακρινός απόγονος του βοτανικού κήπου της Αναγέννησης, μεταφέρει, μεταφράζει, νοηματοδοτεί αλλιώς την ξένη, απροσπέλαστη στον κοινό νου φύση του Big Bang του σύμπαντος και του μεγάλου επιταχυντή.

Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ Άννα Καφέτση

Μ Ε τ ΗΝ Υ π ΟΣ τ ΗΡΙ ξ Η ΜπΑ λλΙΑΝ τΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

ΥπΗΡΕΣΙΑΚΗ ΑΥλΗ

τρίτη, τετάρτη, παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή / 12:00 – 20:00 πέμπτη / 13:00 – 21:00

Δευτέρα κλειστά

τ ΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€5.00, €3.00 Eκπτωτικό. πέμπτη: Eίσοδος ελεύθερη

ΣΚΙΕΣ ΣτΟ
06–27.04.2024 18:00
πΕΝτΑΓΡΑΜΜΟ

τΟ

πΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Β΄ - Χ ΩΡΟΣ ΚΟΚΚΑ λΗ

Ο Καραγκιόζης και ο θρίαμβος της μουσικής.

Με ποιον τρόπο μία ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων μπορεί να ερμηνεύσει Μπετόβεν; Χωράει στην ίδια σκηνή μουσική μπαρόκ και ρεμπέτικο; πώς μία άρια μετατρέπεται σε αμανέ; Μπορούμε να συναντήσουμε στην ίδια ιστορία τραγούδια άγνωστων δημιουργών που διαδίδονται από στόμα σε στόμα και έργα γνωστών κλασικών συνθετών; O Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει στο Μέγαρο με μια ολοκαίνουργια πρόταση για παιδιά: μια παράσταση-εκπαιδευτικό πρόγραμμα που συνδυάζει την όπερα, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική, τον ελληνικό Καραγκιόζη και το σύγχρονο θέατρο σκιών. Με έμπνευση από τον Ρίχαρντ Στράους και τη Γυναίκα δίχως σκιά έως τις Χίλιες και μια νύχτες, ο αγαπημένος σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης δημιουργεί έναν δισδιάστατο κόσμο, μαγικό και φιλόξενο. Εδώ οι νότες χορεύουν ελεύθερα στο πεντάγραμμο, η ρε μινόρε συναντά τους λαϊκούς δρόμους και τα ταξίμια, το αυτί θαυμάζει και η ψυχή τραγουδά. Ο Ηλίας Καρελλάς μάς ταξιδεύει στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής με πυξίδα τη μουσική. Η Αρετή Κετιμέ με την υπέροχη φωνή και το σαντούρι της συναντά τη σοπράνο Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη σε μια ετερόκλητη και ανατρεπτική μουσική σύμπραξη.

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΘΕΑ τ ΡΟΥ ΣΚΙΩΝ

Ηλίας Καρελλάς

τ ΡΑΓΟΥΔΙ, ΣΑΝ τ ΟΥΡΙ

Αρετή Κετιμέ

λ ΥΡΙΚΟ τ ΡΑΓΟΥΔΙ, ΣΑ ξ ΟΦΩΝΟ

Αγγελική-Ζωή Καραγκούνη

Συμμετέχουν:

ΑΚΟΡΝ τ ΕΟΝ, ΦΩΝΗ

Χαρά τσαλπαρά

ΚΙΘΑΡΑ, λ ΑΦ τ Α, ΣΑΖΙ, ΦΩΝΗ

Θεοδώρα Αθανασίου

ΣΚΙΟ π ΑΙΚ τ ΗΣ

Νικόλας τζιβελέκης

Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά βλ. σσ. 101, 102

ΣΥΜ π ΑΡΑΓΩΓΗ

Θίασος Ηλία Καρελλά Μέγαρο

Μουσικής Αθηνών

τΙΜΕΣ

€10.00

H

7
ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ
Γενική
είσοδος
π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ
ΜΕΓΑΡΟ τΩΝ πΑΙΔΙΩΝ Σάββατο 06, 13, 20, 27.04 / 18:00 Σ ΧΟ λ ΕΙΑ Δευτέρα – παρασκευή / 10:30 ΚΡΑ τ ΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΧΟ λ ΕΙΑ 210 7777104, 210 7777124
KURT WEILL λΥΡΙΚΟ ΚΑΜπΑΡΕ τΡΙ 02.04.2024 20:30 © YIOTIS

9 ΘΕΑτΡΟ ΣτΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ

Βερολίνο – Παρίσι – Νέα Υόρκη.

Ο Κουρτ Βάιλ δεν χρειάζεται συστάσεις. τρία τέταρτα του αιώνα μετά το θάνατό του, το έργο του, ένα ενθουσιώδες αμάλγαμα γνώσης και έμπνευσης, συνεχίζει να ψυχαγωγεί, να συγκινεί και να τροφοδοτεί νέες αναγνώσεις. Ένας αιρετικός με κλασικό υπόβαθρο, ο Βάιλ δεν αποδέχτηκε ποτέ τη διάκριση μεταξύ σοβαρής και ελαφριάς μουσικής· «υπάρχει μόνο καλή και κακή μουσική» δήλωνε ο ίδιος, καθώς οδηγούσε τη ζωή του, λίγο πριν την άνοδο του ναζισμού στη Γερμανία, από το επικό θέατρο του Μπρεχτ –και την περίφημη συνεργασία τους στην Όπερα της πεντάρας– στο παρίσι του πουλένκ και του Σατί και στη συνέχεια στο Μπρόντγουεϋ της εμβληματικής τζαζ και της ποπ κουλτούρας των μιούζικαλ, όπου τελικά καθιερώθηκε ως ο απόλυτος τραγουδοποιός της αμερικανικής σκηνής. Ο Βάιλ, όπως και άλλοι σπουδαίοι καλλιτέχνες του ταραγμένου 20ού αιώνα, έπρεπε να εφεύρει ξανά τον εαυτό του, διανύοντας αλλεπάλληλους κύκλους προς την ελευθερία, τόσο στη ζωή όσο και στην τέχνη. Η ευάλωτη ανθρώπινη φύση και οι αλλαγές της ανθρώπινης κατάστασης μετατρέπονται μέσα από τα τραγούδια και τη βιογραφία του σε ένα συναρπαστικό μουσικό θέαμα: με επικεφαλής τη Μάγδα Μαυρογιάννη, τρεις σημαντικοί ερμηνευτές ζωντανεύουν τη συνθήκη ενός πρωτότυπου λυρικού καμπαρέ και μας προσκαλούν να τους ακολουθήσουμε σε μια διαδρομή με σταθμούς το Βερολίνο, το παρίσι και τη Νέα Υόρκη.

ΙΔΕΑ, ΚΕΙΜΕΝΟ, ΣΚΗΝΙΚΗ Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ

Μάγδα Μαυρογιάννη ΗΘΟ π ΟΙΟΣ

Ανδρομάχη Δαυλού ΜΕΣΟΦΩΝΟΣ

Άρτεμις Μπόγρη π ΙΑΝΟ

Γιώργος Κωνσταντίνου

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€18.00, €12.00, €8.00 Εκπτωτικό

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

GUITARTΕ EΦ’ ΟλΗΣ τΗΣ ΥλΗΣ
πΕM 04.04.2024 20:30
ΙΣτΟΡΙΕΣ

το κιθαριστικό σύνολο Guitarte Εnsemble παρουσιάζει στο Μέγαρο αντιπροσωπευτικά έργα της εικοσάχρονης πορείας του, αλλά και συνθέσεις που προσδιορίζουν τη συνέχεια της μουσικής του διαδρομής. Οι πέντε σολίστ ερμηνεύουν γνωστά έργα σε διασκευές για κιθαριστικό σύνολο, δημιουργώντας ένα πανοραμικό τοπίο κιθαριστικού ήχου, με μεταβαλλόμενο παλμό και χρώμα. το εμβληματικό κοντσέρτο για το ρεπερτόριο της κιθάρας του Χοακίν Ροντρίγκο Fantasia para un gentilhombre (Φαντασία για έναν κύριο) και τα concerti grossi του Χαίντελ και του τζεμινιάνι συναντιούνται με το ρεμπέτικο και την ιστορία του μέσα από διασκευές τραγουδιών των ελλήνων συνθετών Βαμβακάρη, τσιτσάνη, παπαϊωάννου, Καλδάρα, Θεοδωράκη και ξαρχάκου.

Guitarte Ensemble:

ΚΙΘΑΡΑ

Νίκος Χατζηελευθερίου Χρήστος Φάκλαρης Μαρία παπαμιχαήλ Αλέξανδρος Καζάζης

Νίκος Μακρής

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ €18.00, €12.00, €8.00 Εκπτωτικό H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 11
TOY ΣΥλλΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙλΟΙ τΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ ΕΚΔΗλΩΣΕΙΣ

ΜΟΥΣΙΚΗ

τΑξΙΔΙ ΣτΟ ΚΕΝτΡΟ τΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
πΑΡ 05 & ΣΑΒ 06.04.2024 Χρίστο σ Πα Π αγεωργίου Λουκ ασ κ αρυτ ν οσ © MARIA GRAMMATIKOU Μαρία ε υθυ Μ ίου
ΜπΑ λΕτΟΥ

ΣΥΝΑΥλΙΕΣ τΗΣ

ΚΟΑ / ΟΡΧΗΣτΡΑ IN RESIDENCE τΟΥ MEΓΑΡΟΥ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣ τΟΣ λΑΜπΡΑΚΗΣ

Μια σειρά από διαδραστικές συναυλίες με σκοπό να φωτίσει όσα συνδέουν τον σύγχρονο ακροατή με τη διαχρονική συμφωνική μουσική, φέρνοντάς την εγγύτερα τόσο στους μη γνωρίζοντες όσο και στους ήδη φανατικούς της φίλους. Βίντεο, ομιλίες και μουσικές συνδιαλέγονται δραματοποιώντας κάθε φορά το πορτρέτο ενός διαφορετικού συμφωνικού μουσικού είδους. Γνωστά και άγνωστα ιστορικά στοιχεία, προσωπικές ιστορίες, κρυφοί συμβολισμοί και μοτίβα, και η μαγεία της δομής των έργων παρουσιάζονται με τρόπο ψυχαγωγικό.

π ΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Χρίστος παπαγεωργίου Μαρία Ευθυμίου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Κατερίνα Ευαγγελάκου

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

λουκάς Καρυτινός

παρασκευή 05.04 / 20:00

Σάββατο 06.04 / 18:00

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€25.00, €20.00, €15.00, €8.00 Εκπτωτικό

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

13
ΔΗΜΗτΡΗΣ ΣΟΥΚΑΡΑΣ ΚΥΡ 07.04.2024 12:30

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ

Ο νεαρός σολίστ Δημήτρης Σουκαράς συνδυάζει στο πρόγραμμά του το παλιό με το σύγχρονο, τη μελαγχολία με τη λάμψη, τη στοχαστική εκφραστικότητα με τη δεξιοτεχνική δεινότητα. Οι επιλογές του συνθέτουν ένα μουσικό τοπίο πλούσιο σε αφηγήσεις που εναλλάσσει τρεις διαφορετικές εκδοχές της κιθάρας: τη ρομαντική, για τις μεταγραφές από λαούτο έργων του Ντάουλαντ και του Μπαχ, την κλασική, για τα έργα του Καστελνουόβο-τεντέσκο και του Ασένθιο, και την ηλεκτρική για τον λέο Μπρόουερ. Με εκλεκτές σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία του λονδίνου και χρόνια μαθητείας πλάι σε σπουδαίους δασκάλους, ο πολυβραβευμένος κιθαρίστας και συνθέτης συνδυάζει το σαρωτικό σφρίγος της ηλικίας του με τη βαθιά γνώση ενός οργάνου που ανήκει σε περισσότερους μουσικούς κόσμους και εξάπτει πάντα τη φαντασία για νέες δημιουργίες, όπως είναι το έργο του Μπρόουερ Ο κύκλος του χρησμού.

LEO BROUWER

Paisaje cubano con rumba (Κουβανέζικο τοπίο με ρούμπα)

Δ ΙΑΣΚΕΥΗ

Δημήτρης Σουκαράς

JOHN DOWLAND

• Mr. Dowland’s Midnight (τα μεσάνυχτα του κυρίου Ντάουλαντ)

• A Fancy, P 5 (Mια φαντασία)

Δ ΙΑΣΚΕΥΗ

Δημήτρης Σουκαράς, Michael Lewin

JOHANN SEBASTIAN BACH

πρελούδιο από τη Σουίτα αρ. 6 σε ρε μείζονα, BWV 1012

Δ ΙΑΣΚΕΥΗ

Δημήτρης Σουκαράς

MARIO CASTELNUOVO-TEDESCO

Καπρίτσιο αρ. 18, έργο 195, «El sueño de la razón produce monstruos» (Ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα)

ΕRIK SATIE

• Gnossienne αρ. 1

• Gymnopédie αρ. 1

VICENTE ASENCIO

Collectici íntim

LEO BROUWER

El cίrculo del oráculo

(Ο κύκλος του χρησμού)

Aφιερωμένο στον Δημήτρη Σουκαρά (α΄ παγκόσμια εκτέλεση)

BELLE CHEN

Anamneses (Ανάμνησις)

Aφιερωμένο στον Δημήτρη Σουκαρά (α΄ παγκόσμια εκτέλεση)

ΔΗΜΗτΡΗΣ ΣΟΥΚΑΡΑΣ Reflections of Corea (Εικόνες του Κορήα)

Βασισμένο στα Παιδικά τραγούδια αρ. 1 και αρ. 3 του τσικ Κορήα

ΚΙΘΑΡΑ

Δημήτρης Σουκαράς

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ €12.00, €6.00 Εκπτωτικό H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 15
ΝΕΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ τΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΦΕΣτΙΒΑ λ τΗΣ ΑΝΟΙξΗΣ

Με μόλις δύο χρόνια ιστορία, το Φεστιβάλ της Άνοιξης έχει ήδη κερδίσει το στοίχημα με το κοινό. Μέσα σε λίγες μέρες, μια πλειάδα παραστάσεων, μοναδική η καθεμία στο είδος της, περιμένουν τους φίλους της μουσικής και του χορού να γεμίσουν και πάλι τις αίθουσες του Μεγάρου. το Κουαρτέτο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σκάλας του Μιλάνου, ο οργανίστας του καθεδρικού ναού της Κολωνίας Winfried Bönig, η παγκόσμιας κλάσης βιολονίστα Janine Jansen με τον πιανίστα Denis Kozhukhin, η Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης με τον πιανίστα Jan Lisiecki και τον «δικό μας» κορυφαίο μαέστρο Κωνσταντίνο Καρύδη –σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Ελλάδα–, και το εκρηκτικό The Βatsheva Ensemble, που επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στη σκηνή της Αίθουσας Αλεξάνδρα τριάντη. Η συνέχεια «επί της οθόνης» προμηνύεται συναρπαστική.

QUARTETTO D’ARCHI DELLA SCALA ALASDAIR BEATSON

ΔΕΥ 08.04.2024 20:30
ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣ τΟΣ λΑΜπΡΑΚΗΣ

το Κουαρτέτο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σκάλας του Μιλάνου διαμορφώθηκε το 1953 διαγράφοντας θριαμβευτική πορεία στο χώρο της μουσικής δωματίου για ολόκληρες δεκαετίες. Μετά από παύση αρκετών ετών, το 2001 τέσσερις νέοι μουσικοί, κορυφαίοι της Ορχήστρας με διεθνή σολιστικά βραβεία στο ενεργητικό τους, αποφάσισαν να ξαναδώσουν ζωή στο ιστορικό σχήμα. Έκτοτε έχουν εμφανιστεί σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ευρώπη και την Αμερική, έχουν αναπτύξει έντονη δισκογραφική δραστηριότητα και σήμερα συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα κουαρτέτα του κόσμου. Ως εκλεκτοί αντιπρόσωποι της ιταλικής μουσικής παρουσιάζουν τα αισθαντικά Χρυσάνθεμα του πουτσίνι και το νεανικό Τέταρτο κουαρτέτο του Μπετόβεν. Σε συνεργασία με τον πολυσχιδή πιανίστα από τη Σκωτία Άλασνταιρ Μπήτσον, που συνδυάζει με ιδανικό τρόπο τη σολιστική καριέρα παραμένοντας μέλος συνόλων μουσικής δωματίου, ερμηνεύουν το συγκλονιστικό Κουιντέτο του Σεζάρ Φρανκ, αναμφίβολα ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρομαντικά κουιντέτα με πιάνο.

GIACOMO PUCCINI

• Crisantemi (Χρυσάνθεμα)

• τρία μενουέτα για κουαρτέτο εγχόρδων σε λα μείζονα

LUDWIG VAN BEETHOVEN

Κουαρτέτο εγχόρδων αρ. 4 σε ντο ελάσσονα, έργο 18

CÉSAR FRANCK

Κουιντέτο με πιάνο σε φα ελάσσονα

Quartetto d’Archi della Scala:

ΒΙΟ λ Ι

Francesco Manara

Daniele Pascoletti

ΒΙΟ λ Α

Simonide Braconi

ΒΙΟ λ ΟΝ τ ΣΕ λ Ο

Massimo Polidori

π ΙΑΝΟ

Alasdair Beatson

τΙΜΕΣ

€60.00, €52.00, €42.00, €34.00, €26.00, €16.00, €11.00 Εκπτωτικό H π

ΕΙΣΙ
ΗΡΙΩΝ
τ
ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 19
ΦΕΣτΙΒΑ λ τΗΣ ΑΝΟΙξΗΣ
ΡΕΣΙτΑ λ WINFRIED BÖNIG τΡΙ 09.04.2024 20:30
ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣ τΟΣ λΑΜπΡΑΚΗΣ

Ο προβεβλημένος γερμανός μουσικός και μουσικολόγος Bίνφρηντ Μπαίνιχ κατέχει από το 2001 την περίοπτη θέση του οργανίστα στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, ενώ παράλληλα είναι καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία της πόλης. το ευφάνταστο πρόγραμμα που παρουσιάζει στο Μέγαρο εμπεριέχει όλα τα στοιχεία που κάνουν το εκκλησιαστικό όργανο ελκυστικό, τόσο για τους περισσότερο όσο και για τους λιγότερο μυημένους: το μεγαλείο της μουσικής του Μπαχ –για τον οποίο το όργανο ήταν το κατεξοχήν πεδίο έκφρασης των πιο μύχιων μουσικών του ιδεών–, την ευαισθησία και την αχανή ηχοχρωματική παλέτα της γαλλικής μουσικής (Βιερν), την αυθεντική υποβλητικότητα του ήχου και τις αστείρευτες δυνατότητες του οργάνου να αναδεικνύει συνθέσεις που γράφτηκαν για άλλα μουσικά όργανα (λιστ). Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων διαμορφωμένη από τους μεγαλύτερους οργανίστες του κόσμου, ο Μπαίνιχ κλείνει τη συναυλία με τον πλέον θεαματικό τρόπο, προσφέροντας στο κοινό έναν αυτοσχεδιασμό.

JOHANN SEBASTIAN BACH

• Sinfonia από την Καντάτα αρ. 29

Μ Ε τ ΑΓΡΑΦΗ

Wolfram Gehring

• Χορικό από την Καντάτα αρ. 22

Μ Ε τ ΑΓΡΑΦΗ

Maurice Duruflé

• Χορικό από την Καντάτα αρ. 79

Μ Ε τ ΑΓΡΑΦΗ

Virgil Fox

SAMUEL BARBER

Adagio

Μ Ε τ ΑΓΡΑΦΗ

William Strickland

LOUIS VIERNE

Eίκοσι τέσσερα φανταστικά κομμάτια (επιλογή)

JOHANN SEBASTIAN BACH

πρελούδιο και φούγκα σε ρε μείζονα, BWV 532

FRANZ LISZT

Θρύλος αρ. 2, «St. François de Paule marchant sur les flots»

(Ο Άγιος Φραγκίσκος της πάολα

περπατώντας πάνω στα κύματα)

Μ Ε τ ΑΓΡΑΦΗ

Winfried Bönig

WINFRIED BÖNIG

Αυτοσχεδιασμός

ΕΚΚ λ ΗΣΙΑΣ τ ΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ

Winfried Bönig

€35.00, €30.00, €25.00, €20.00, €15.00, €10.00, €7.50 Εκπτωτικό

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ
H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 21
ΦΕΣτΙΒΑ λ τΗΣ ΑΝΟΙξΗΣ

CHRISTOPH ESCHENBACH

πΕΜ 11.04.2024 20:30 Μυρτ ω Πα Π αθανασίου ν εφ εΛ η κ ωτσ εΛ η
ΚΡΑτΙΚΗ ΟΡΧΗΣτΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΝΑΥλΙΕΣ

Η μεγαλειώδης Δεύτερη συμφωνία του Μάλερ δικαιώνει απόλυτα την άποψη ότι οι συμφωνίες του αυστριακού συνθέτη είναι όπερες χωρίς λόγια. τα πέντε μέρη της συνιστούν έναν πολύπλευρο μουσικό στοχασμό πάνω στη ζωή και το θάνατο, στην ουσία και την τραγικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, και παράλληλα διατρανώνουν την πίστη στο άπειρο έλεος του Θεού. Ο μεγάλος και πολύπειρος αρχιμουσικός Κρίστοφ Έσενμπαχ ξετυλίγει ανάγλυφα όλες τις σπαρακτικές μαλερικές σκέψεις, αναδημιουργώντας με την μπαγκέτα του ένα από τα μεγαλύτερα συμφωνικά έργα όλων των εποχών. Μέρος των εσόδων της συναυλίας διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

GUSTAV MAHLER

Συμφωνία αρ. 2 σε ντο ελάσσονα, «της Αναστάσεως»

ΥΨΙΦΩΝΟΣ

Μυρτώ παπαθανασίου

ΜΕΣΟΦΩΝΟΣ

Νεφέλη Κωτσέλη

Χορωδία της ΕΡτ

ΔΙΔΑΣΚΑ λ ΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μιχάλης παπαπέτρου

Χορωδία Δήμου Αθηναίων

ΔΙΔΑΣΚΑ λ ΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σταύρος Μπερής

Kρατική Ορχήστρα Αθηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Christoph Eschenbach

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€60.00,

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ

€45.00, €35.00, €25.00, €20.00 Εκπτωτικό 19:30 Εισαγωγική ομιλία από τον τίτο Γουβέλη για τους κατόχους εισιτηρίων
ΑΡΧΙΣΕΙ 23
ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣ τΟΣ λΑΜπΡΑΚΗΣ
ΚΟΑ
τΗΣ
/ ΟΡΧΗΣτΡΑ IN RESIDENCE τΟΥ MEΓΑΡΟΥ
LAST WORK OHAD NAHARIN THE BATSHEVA ΕΝSEMBLE πΑΡ 12, ΣΑΒ 13 & ΚΥΡ 14.04.2024 20:00 © AS c A f
ΦΕΣτΙΒΑ λ τΗΣ ΑΝOΙξΗΣ / ΧΟΡΟΣ ΣτΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑλΕξ ΑΝΔΡΑ τΡΙΑΝτΗ

Ένα ονειρικό παρελθόν, ένα χαοτικό παρόν και η απόγνωση που προκαλεί ένα άγνωστο μέλλον –το Last Work (Tελευταίο έργο) τοποθετείται μέσα στο χρόνο. Σε μια κάψουλα που περιέχει την ιστορία συντετμημένη, η ομορφιά και η τρυφερότητα προσπαθούν να επιβιώσουν ενάντια σε παιχνίδια εξουσίας. τα σώματα βρίσκουν δρόμους διαφυγής από την πραγματικότητα που γίνεται όλο και περισσότερο χαοτική, βίαια, ανούσια, και προσφέρουν μιαν απλή αλήθεια, τη συμπόνοια και την παρηγοριά. πάνω από όλα αιωρείται, σαν ωρολογιακή βόμβα, η επαναλαμβανόμενη κίνηση μιας προσπάθειας που δεν μετουσιώνεται σε ευχαρίστηση –ένας επιτόπιος αγώνας δρόμου ως υπενθύμιση της σισύφειας φύσης της ύπαρξης. το Last Work λαμβάνει χώρα στη ζώνη του λυκόφωτος, εκεί που η γλυκιά ονειροπόληση συναντά το εφιαλτικό ξύπνημα και όπου πρέπει κανείς να διαλέξει: να παραδοθεί με την ελπίδα της αναγέννησης ή να αφεθεί στην άβυσσο της λήθης;

Last Work

XOΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ohad Naharin

ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ

The Batsheva Ensemble

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩ τ ΙΣΜΩΝ

Αvi Yona Bueno

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ε π Ε ξ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΣΑΟΥΝ τ ΡΑΚ

Maxim Warratt

π ΡΩ τ Ο τ Υ π Η ΜΟΥΣΙΚΗ

Grischa Lichtenberger

ΣΚΗΝΙΚΑ

Zohar Shoef

ΚΟΣ τ ΟΥΜΙΑ

Eri Nakamura

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€55.00, €46.00, €38.00, €30.00, €24.00, €15.00, €10.00 Εκπτωτικό

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

25
JANINE JANSEN
KOZHUKHIN TΡΙ 16.04.2024 20:30 © l UKAS bec K
DENIS
ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣ τΟΣ λΑΜπΡΑΚΗΣ

Για ορισμένους καλλιτέχνες οι συστάσεις περιττεύουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν η βιολονίστα τζανίν Γιάνσεν και ο πιανίστας Ντένις Κοζούχιν, οι οποίοι διαπρέπουν στις μεγαλύτερες αίθουσες της υφηλίου χάρη στο πηγαίο ταλέντο και τις δεξιοτεχνικές τους ικανότητες. Σε κάθε τους εμφάνιση, είτε σε ατομικό ρεσιτάλ είτε σε συνεργασία, ξεχειλίζουν από ζωντάνια, ενεργητικότητα και μουσικότητα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε κοινό και κριτικούς. Στην πολυαναμενόμενη εμφάνισή τους στο Μέγαρο εστιάζουν σε δημοφιλέστατα έργα του 19ου αιώνα για βιολί και πιάνο, γραμμένα από τρεις γερμανούς συνθέτες που η μοίρα τους ένωσε με ιδιαίτερο τρόπο: τον Ρόμπερτ Σούμαν, εμβληματική φυσιογνωμία του ρομαντισμού, τη σύζυγό του Κλάρα, δεινή πιανίστα και άκρως ενδιαφέρουσα συνθέτρια, και τον Γιοχάννες Μπραμς, συνθέτη που στα νιάτα του έλαβε την εκτίμηση και τη στήριξη του ζεύγους Σούμαν, ενώ ανέπτυξε σχέση αμοιβαίου θαυμασμού και πάθους με την Κλάρα, μετά τον πρόωρο θάνατο του συζύγου της.

ROBERT SCHUMANN

Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 1

σε λα ελάσσονα, έργο 105

JOHANNES BRAHMS

Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 2

σε λα μείζονα, έργο 100

CLARA SCHUMANN

τρεις ρομάντσες για βιολί και πιάνο, έργο 22

JOHANNES BRAHMS

Σονάτα για βιολί και πιάνο αρ. 3

σε ρε ελάσσονα, έργο 108

ΒΙΟ λ Ι

Janine Jansen

π ΙΑΝΟ

Denis Kozhukhin

τΙΜΕΣ

€60.00, €52.00, €42.00, €34.00, €26.00, €16.00, €11.00 Εκπτωτικό

ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ
π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 27 ΦΕΣτΙΒΑ
H π ΡΟ
λ THΣ ΑΝΟΙξΗΣ / ΜΕΓΑ λΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥ τΕΣ

NATIONAL THEATRE VANYA

πΕΜ 18.04.2024 20:00 © M AR c bR enne R

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑλΕξ ΑΝΔΡΑ τΡΙΑΝτΗ

«Βάνιας»: μονοπρόσωπη διασκευή στο κείμενο του Άντον Τσέχοφ.

Ο Άντριου Σκοτ (Fleabag) ζωντανεύει τους διαφορετικούς χαρακτήρες των ηρώων του Θείου Βάνια στη νέα, ριζοσπαστική one-man-show εκδοχή του Σάιμον Στήβενς (Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα). Ελπίδες, όνειρα και λάθη του παρελθόντος βρίσκονται στον πυρήνα της νέας διασκευής του τσεχοφικού δράματος, που διερευνά την πολυπλοκότητα των ανθρώπινων συναισθημάτων. Ο Ιβάν (Θείος Βάνιας) έχει αφιερώσει τη ζωή του στο κτήμα και στις επιχειρηματικές υποθέσεις της οικογένειάς του, χωρίς να χαίρει ιδιαίτερης αναγνώρισης για την προσπάθειά του. Ο Άντριου Σκοτ υποδύεται όλους τους ρόλους: τον Βάνια, την Έλενα, τον συνταξιούχο καθηγητή Αλεξάντερ και την κόρη του Σόνια, τη χήρα μητέρα του Βάνια Μωρήν, τον αντίζηλό του και επαρχιακό γιατρό Μάικλ, τη γιαγιά Μαρία, την Ελίζαμπεθ και τον λίαμ.

ΔΙΑΣΚΕΥΗ

Simon Stephens

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Sam Yates

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Rosanna Vize

EΡΜΗΝΕΥΕΙ

ο Andrew Scott

Σ Ε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

με το British Council στην Ελλάδα και τη Βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα

Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από το θέατρο The Duke of York’s του λονδίνου

Στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€15.00, €8.00 Εκπτωτικό

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ

ΑΡΧΙΣΕΙ 29
ΘΕΑτΡΟ ΣτΟ ΜΕΓΑΡΟ / NATIONAL THEATRE LIVE
CHAMBER ORCHESTRA OF EUROPE CONSTANTINOS CARYDIS JAN LISIECKI ΣΑΒ 20.04.2024 20:30 © Th OMAS bRI ll

MEΓΑ λΕΣ ΟΡΧΗΣτΡΕΣ – ΜΕΓΑ λΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥ τΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣ τΟΣ λΑΜπΡΑΚΗΣ

το Μέγαρο υποδέχεται έναν από τους πιο εκλεκτούς έλληνες καλλιτέχνες, τον αρχιμουσικό Κωνσταντίνο Καρύδη. Από την Κρατική Όπερα της Βιέννης μέχρι το πόντιουμ της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, όπου κι αν εμφανίζεται, ο Κωνσταντίνος Καρύδης διακρίνεται για τις σπάνιες μουσικές αρετές, τη βαθιά διεισδυτικότητα στην ουσία των έργων, τη φαντασία και την απαστράπτουσα τεχνική του. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι διευθύνει την περιώνυμη Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης, η οποία αποτελείται από επίλεκτους μουσικούς και συνεργάζεται από την ίδρυσή της, το 1981, έως σήμερα με μεγάλους μαέστρους και σολίστ σε συναυλίες και πολυβραβευμένες ηχογραφήσεις. Εκτός από τα έργα του ρεπερτορίου, όπως είναι η αριστουργηματική Τέταρτη συμφωνία του Μπετόβεν, ο Καρύδης εντάσσει –προς τιμήν του– στο πρόγραμμα της συναυλίας το έργο Πέντε ελληνικοί χοροί του Νίκου Σκαλκώτα, που θα ερμηνεύσει με τον δικό του, μοναδικό τρόπο.

ALFRED SCHNITTKE

πρελούδιο στη μνήμη του Ντμίτρι Σοστακόβιτς για δύο βιολιά

πΕΡΙΚ λΗΣ ΚΟΥΚΟΣ

Adagio για ορχήστρα εγχόρδων

από την καντάτα Οι Πέρσες

DMITRI SHOSTAKOVICH

Δύο κομμάτια για οκτέτο εγχόρδων, έργο 11

LUDWIG VAN BEETHOVEN

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα

αρ. 4 σε σολ μείζονα, έργο 58

DMITRI SHOSTAKOVICH

πρελούδιο αρ. 3 σε σολ μείζονα

από τα Είκοσι τέσσερα πρελούδια

για πιάνο, έργο 34

CHARLES IVES

Hymn: Largo Cantabile για έγχορδα, S 84/1

LUDWIG VAN BEETHOVEN

Συμφωνία αρ. 4 σε σι ύφεση μείζονα, έργο 60

ΝΙΚΟΣ ΣΚΑ λΚΩτΑΣ

πέντε ελληνικοί χοροί για ορχήστρα εγχόρδων

π ΙΑΝΟ

Jan Lisiecki

Chamber Orchestra of Europe

ΣΟ λ Ο ΒΙΟ λ Ι Steven Copes, Lucy Gould

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Constantinos Carydis

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ πολιτιστικού & Κοινωφελούς Έργου

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€70.00, €62.00, €52.00, €42.00, €30.00, €19.00, €13.00 Εκπτωτικό

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 33
ΦΕΣτΙΒΑ
λ τΗΣ ΑΝΟΙξΗΣ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑτΡΟ

ΣΙΚΥΩΝΑΣ: Η ΚΑΡΔΙΑ

ΜΙΑΣ πΟλΗΣ

ξΑΝΑΚ τ ΥπΑ

ΔΕΥ 22.04.2024

19:00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ

το αρχαίο θέατρο έχει οικοδομηθεί στη φυσική κλιτύ της ακρόπολης του υψιπέδου της Σικυώνας με προσανατολισμό βορειοανατολικό. Μαρτυρείται στις γραπτές πηγές για πρώτη φορά στην εξιστόρηση της δράσεως του Αράτου κατά το έτος 251 π.Χ. (πλουτάρχου, Άρατος, 8). Στη νεότερη έρευνα η πρώτη ουσιαστική χαρτογράφηση και σχεδίαση μερών του μνημείου έγιναν από την επιστημονική αποστολή του Μορέως υπό τον Γκυγιώμ-Αμπέλ Μπλουέ. Η πρώτη ανασκαφή έγινε ήδη από τη δεκαετία του 1880 από την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, η οποία αποκάλυψε το σκηνικό οικοδόμημα, την ορχήστρα και μέρος από τις κατώτατες σειρές του κοίλου. το 1954 ο Αναστάσιος Ορλάνδος έκανε καθαρισμούς στο σκηνικό οικοδόμημα, στη βόρεια θολοσκεπή δίοδο και σε ορισμένους θρόνους και εδώλια. το 1984 η Καλλιόπη Κρυστάλλη-Βότση με την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία έκανε δοκιμαστικές τομές στο κοίλον, ενώ το 2015 πραγματοποιήθηκε γεωαρχαιολογική επιφανειακή έρευνα. Σκοπός των τελευταίων αρχαιολογικών ερευνών (2014–2019) ήταν η γεωμετρική τεκμηρίωση μερών του θεάτρου, η αποκάλυψη τεκμηρίων χρονολόγησης, η ενδελεχής καταγραφή, αποτύπωση και αποτίμηση όλων των αρχιτεκτονικών στοιχείων των μερών του αρχαίου θεάτρου και η προετοιμασία εκπόνησης μελετών προστασίας, αποκατάστασης και επανάχρησης του μνημείου. παράλληλα αντιμετωπίστηκαν με ειδικές μελέτες επιμέρους θέματα, όπως η διευθέτηση των υδάτων και η σύνδεση του αρχαίου θεάτρου με τα υπόλοιπα μνημεία της αρχαίας Σικυώνας.

ΟΜΙ λ Η τΡΙ ΕΣ

• παναγιώτα Κασίμη αρχαιολόγος, προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας

• Δήμητρα Ανδρίκου αρχαιολόγος

ΣΥΝ τ ΟΝΙΣ τ ΗΣ

Σταύρος Μπένος πρόεδρος Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ

Είσοδος ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας 35
MEGARON PLUS
ΙΝΚ ΔΗΜΗτΡΗΣ πΑπΑΪΩΑΝΝΟΥ 22–26.04.2024 20:00 © J U l IA n M OMM e RT

ΑΙΘΟΥΣΑ

το ΙΝΚ του Δημήτρη παπαϊωάννου επιστρέφει για πέντε παραστάσεις στο Μέγαρο, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο παγκόσμιας περιοδείας. το ΙΝΚ είναι φτιαγμένο σαν ένα σκοτεινό όνειρο με θέμα τον πόθο και την ακύρωση. Κάτω από μια ασταμάτητη βροχή, μέσα σ’ ένα πλημμυρισμένο τοπίο, ο ίδιος ο Δημήτρης παπαϊωάννου μαζί με τον Σούκα Χορν ενσαρκώνουν το δίπολο του ΙΝΚ Η παράσταση αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς σε όλο τον κόσμο και θα ολοκληρώσει τη διεθνή περιοδεία της στο ανακαινισμένο ιστορικό Théâtre de la Ville του παρισιού, αμέσως μετά τις παραστάσεις της Αθήνας.

ΙΝΚ (2020)

ΣΥ λλ ΗΨΗ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

ΣΚΗΝΙΚΑ, ΚΟΣ τ ΟΥΜΙΑ, ΦΩ τ ΙΣΜΟΙ

Δημήτρης παπαϊωάννου

Ν τ ΥΜΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑΣ

Δημήτρης παπαϊωάννου ΓΥΜΝΟΣ ΑΝΔΡΑΣ

Šuka Horn

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κορνήλιος Σελαμσής

ΗΧΗ τ ΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

David Blouin

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩ τ ΙΣΜΩΝ

Lucien Laborderie

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ

από τη musicAeterna

Υ π Ο τ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

του Θεόδωρου Κουρεντζή

ΣΥΜ π ΑΡΑΓΩΓΗ π ΑΡΑΣ τ ΑΣΕΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Δημήτρης παπαϊωάννου

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

το ΙΝΚ στην πρώτη του εκδοχή ξεκίνησε το 2020 ως ανάθεση και συμπαραγωγή των Torinodanza Festival, Teatro Stabile di Torino-Teatro Nazionale, Fondazione I Teatri / Festival Aperto-Reggio Emilia. Η ολοκλήρωση του έργου και η παγκόσμια περιοδεία έχουν συμπαραγωγούς την Biennale de la danse de Lyon 2023, το Sadler’s Wells London, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Υπουργείου πολιτισμού.

Δευτέρα 22, τρίτη 23, τετάρτη 24, πέμπτη 25, παρασκευή 26.04 / 20:00 τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ €40.00, €34.00, €29.00, €24.00, €17.00, €11.00, €8.00 Eκπτωτικό H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 37 ΧΟΡΟΣ ΣτΟ ΜΕΓΑΡΟ
ΑλΕξ ΑΝΔΡΑ τΡΙΑΝτΗ
ΔΗΜΗτΡΗΣ τΟΥΦΕξΗΣ MUSICA HUMANA ENSEMBLE τΡI 23.04.2024 20:30 © ch RISTOS z OU l IATIS

ΕΚΔΗλΩΣΕΙΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ

Ο καταξιωμένος πιανίστας Δημήτρης τουφεξής εμφανίζεται στο Μέγαρο στον διπλό ρόλο σολίστ και μαέστρου. Mαζί με το δωδεκαμελές σύνολο εγχόρδων Musica Humana Ensemble ερμηνεύoυν τέσσερα από τα πλέον δημοφιλή κοντσέρτα της μπαρόκ και της κλασικής περιόδου. Οι υπέροχες μελωδίες του Μπαχ, του Χάυντν και του Μότσαρτ διανθίζονται με ιστορικά σχόλια.

JOSEPH HAYDN

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα

σε ρε μείζονα, HOB XVII/11

WOLFGANG AMADEUS MOZART

• Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα

αρ. 12 σε λα μείζονα, Κ 414

• Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα

αρ. 23 σε λα μείζονα, Κ 488

JOHANN SEBASTIAN BACH

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα αρ. 5 σε φα ελάσσονα, BWV 1056

Musica Humana Ensemble

π ΙΑΝΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Δημήτρης τουφεξής

ΑΦΗΓΗΣΗ, ΣΧΟ λ ΙΑΣΜΟΣ

Νυμφοδώρα Ινεπέκογλου

ΧΟΡΗΓΟΣ

AENAOS HOLDINGS LLC

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€18.00, €12.00, €8.00 Εκπτωτικό

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

39
TOY ΣΥλλΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙλΟΙ τΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
THE METROPOLITAN OPERA LA RONDINE ΣΑΒ 27.04.2024 19:55 © D ARIO Ac OSTA
ΑΙΘΟΥΣΑ ΑλΕξ ΑΝΔΡΑ τΡΙΑΝτΗ

«Το χελιδόνι» του Τζάκομο Πουτσίνι.

Η γλυκόπικρη ιστορία αγάπης του πουτσίνι ανεβαίνει σπανίως στη σκηνή της ΜΕτ, αυτή τη φορά με τη σοπράνο Έιντζελ Μπλου στο ρόλο της γαλλίδας εταίρας Mάγδας και τον τενόρο τζόναθαν τέτελμαν στο ρόλο του Ρουτζέρο, του ρομαντικού νέου που της προτείνει μιαν άλλη ζωή. Η σκηνοθεσία του Νικολά Ζοέλ εμπνέεται από την εποχή αρ-ντεκό και μας μεταφέρει από την καρδιά της παριζιάνικης νύχτας στην ονειρική ατμόσφαιρα της γαλλικής ριβιέρας. Η μαέστρος Σπεράντσα Σκαππούτσι διευθύνει την ορχήστρα, ενώ η σοπράνο Έμιλυ πόγκορελκ, ως λιζέτ, και ο τενόρος Μπεκζόντ Νταβρόνοφ, ως πρυνιέ, συμπληρώνουν το έξοχο καστ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Giacomo Puccini

λ ΙΜ π ΡΕ τ Ο

Giuseppe Adami

ΣΚΗΝΟΘΕΣIΑ

Nicolas Joël

ΣΚΗΝΙΚΑ

Ezio Frigerio

ΚΟΣ τ ΟΥΜΙΑ

Franca Squarciapino

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩ τ ΙΣΜΩΝ

Duane Schuler

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Angel Blue

Emily Pogorelc

Jonathan Tetelman Bekhzod Davronov

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Speranza Scappucci

Μαγνητοσκοπημένη

μετάδοση από τη Metropolitan Opera

της Νέας Υόρκης

Στα ιταλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€25.00, €15.00, €8.00 Εκπτωτικό

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

41
ΟπΕΡΑ ΣτΟ ΜΕΓΑΡΟ / ΜΕτ HD LIVE

τΟ ΣΑΒΒΑτΟΚΥΡΙΑΚΟ

τΩΝ πΝΕΥΣτΩΝ

Με μια ανάσα...

Στενά συνδεδεμένα με την ανθρώπινη έκφραση από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια, τα πνευστά όργανα έχουν τη μαγεία του μύθου και της ιστορίας με το μέρος τους. Στην αρχαία Ελλάδα οι Ορφικοί και οι πυθαγόρειοι θεράπευαν με τον αυλό του πάνα τις ψυχικές νόσους. πιο κοντά στις μέρες μας, η λόγια μουσική της Δύσης προσδίδει στον πνευστό ήχο νέους συμβολισμούς, καινούργια όργανα κατασκευάζονται και το ρεπερτόριο διευρύνεται ολοένα ίσαμε την πλήρη χειραφέτησή του τον 20ό αιώνα. το Σαββατοκύριακο των πνευστών στο Μέγαρο αναδεικνύει τα πνευστά σε λαμπερούς πρωταγωνιστές της μουσικής πράξης. Σπουδαίοι έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν κορυφαία έργα κλασικών και σύγχρονων συνθετών, πρωτότυπες δημιουργίες και εμπνευσμένες μεταγραφές για τον αυλό του πάνα, την τρομπέτα, το φλάουτο, το όμποε, το φαγκότο και την τούμπα. Φιλοδοξία τους, να μας ενθουσιάσουν με τη μουσικότητα, την ευρηματική τεχνική προσέγγιση και το πηγαίο πάθος τους για πειραματισμό.

MATTHIJS KOENE

ΣΑΒ 27.04.2024 18:30

πώς μπορεί ένας ιδιοφυής μουσικός του 21ου αιώνα να ξαναδώσει ζωή σε ένα από τα αρχαιότερα μουσικά όργανα στην ιστορία; Ο Ματτάις Κούνε, αφού πρώτα κατέκτησε σε βάθος την τεχνική του αυλού του πάνα, βάλθηκε να χτίσει ένα ρεπερτόριο ειδικά γραμμένο για το όργανο, παραγγέλνοντας έργα σε συνθέτες του καιρού μας. Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει πάνω από τριακόσια έργα σε διάφορους συνδυασμούς: σόλο, ντούο, τρίο, για σύνολα μουσικής δωματίου, με συνοδεία εκκλησιαστικού οργάνου, ακόμα και με ορχήστρα. Η συναυλία αρχίζει με μια σύντομη παρουσίαση του οργάνου, μοναδική ευκαιρία για το ακροατήριο να μπει στα άδυτα της τεχνικής του αυλού του πάνα, με τη βοήθεια ενός μουσικού που γνωρίζει όσο κανείς τα μυστικά του. το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα όπως η φημισμένη Μπαντινερί του Μπαχ και πρόσφατες συνθέσεις γραμμένες για τον ίδιο τον Κούνε (ανάμεσα στους συνθέτες, η Ελληνίδα Καλλιόπη τσουπάκη και ο Κύπριος Εύης Σαμμούτης), έως το συνταρακτικό Άσμα ασμάτων του Μίκη Θεοδωράκη. Ένα γοητευτικό καλειδοσκόπιο ήχων μαγικών που μας ταξιδεύουν αιώνες πίσω και ταυτόχρονα μας ανοίγουν κρυφές πόρτες στο μέλλον.

DAAN MANNEKE

Faux-Bourdon (1997)

ERIC SAMMUT

Ballad (2023)

JOHANN SEBASTIAN BACH

Badinerie από την Ορχηστρική σουίτα αρ. 2 σε σι ελάσσονα, BWV 1067

ΚΑ λλΙΟπΗ τΣΟΥπΑΚΗ Song for Life and Death (2018)

LUCA ANTIGNANI

Samba (2023)

ΕΥΗΣ ΣΑΜΜΟΥ τΗΣ Syrinx 2.0 (2022)

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ Άσμα ασμάτων από την Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν

EMMANUEL SÉJOURNÉ

Le groove du hameau (2023)

DAVID HUDRY Analogies (2023)

ΑΥ λ ΟΣ τ ΟΥ π ΑΝΑ

Μatthijs Koene

ΣΥΜΜΕ τ ΕΧΕΙ

o Raphaël Simon στα κρουστά τΙΜΕΣ

€18.00,

ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ
€12.00, €8.00 Εκπτωτικό H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 45
τΟ ΣΑΒΒΑτΟΚΥΡΙΑΚΟ τΩΝ πΝΕΥΣτΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ
HÖFELE ΣΑΒ 27.04.2024 20:30 © M AR c O bORGGR eve
SIMON

ΑΙΘΟΥΣΑ

ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ

Ο χαρισματικός Zίμον Χαίφελε σταχυολογεί και παρουσιάζει ένα απολαυστικό πρόγραμμα με σπουδαία έργα μουσικής δωματίου του 20ού αιώνα τα οποία αναδεικνύουν τον λαμπερό ήχο της τρομπέτας. Από τους πλέον καταξιωμένους σολίστ της νεότερης γενιάς, ο Xαίφελε δισκογραφεί για την Berlin Classics, έχει στο ενεργητικό του σημαντικές διεθνείς συνεργασίες, ενώ το 2020 κέρδισε το κορυφαίο γερμανικό βραβείο κλασικής μουσικής Οpus Klassik. Για την εμφάνισή του στο Μέγαρο διανύει με ευκολία τις αποστάσεις και τις διαφορετικές επιρροές ανάμεσα στη μουσική του Ενέσκου, του τακεμίτσου και του Γκέρσουιν, απογειώνοντας τις δεξιοτεχνικές δυνατότητες του οργάνου· άλλοτε εξαγγελτική και αιχμηρή, άλλοτε εσωστρεφής και λυρική, η τρομπέτα στο σύγχρονο ρεπερτόριο κερδίζει τις εντυπώσεις με την ευελιξία και την εκφραστική της δύναμη.

KARL PILSS

Σονάτα για τρομπέτα και πιάνο

SERGEY PROKOFIEV

Δέκα κομμάτια για πιάνο, έργο 12: αρ. 3 και αρ. 7

ALEXANDRE ARUTIUNIAN

Άρια και σκέρτσο για τρομπέτα

και πιάνο

GEORGE ENESCU

Légende (Θρύλος)

TŌRU TAKEMITSU

Paths (Δρόμοι) για σόλο τρομπέτα στη μνήμη του Βίτολντ λουτοσλάφσκι

SERGEY PROKOFIEV

Δέκα κομμάτια για πιάνο, έργο 12: αρ. 9 και αρ. 10

GEORGE GERSHWIN

Rhapsody in Blue (Γαλάζια ραψωδία)

Δ ΙΑΣΚΕΥΗ

Timothy Dokshidser

τ ΡΟΜ π Ε τ Α

Simon Höfele

π ΙΑΝΟ

Elisabeth Brauss

€18.00, €12.00, €8.00 Εκπτωτικό

H

ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ
τΙΜΕΣ
ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 47 τΟ ΣΑΒΒΑτΟΚΥΡΙΑΚΟ
π
τΩΝ πΝΕΥΣτΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ Α λΕξΑΝΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ KYΡ 28.04.2024 17:30 αΛε ξανδρο σ οί κον οΜ ου © I l IAS SAKA l AK γία ννη σ οί κον οΜ ου

τΟ ΣΑΒΒΑτΟΚΥΡΙΑΚΟ τΩΝ πΝΕΥΣτΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ

Οι περιπλανήσεις στη γαλλική μουσική δωματίου του 20ού αιώνα για όμποε, φαγκότο και πιάνο είναι γεμάτες αντιθέσεις και εναλλαγές. Και αυτό γιατί η γαλλική κουλτούρα –η οποία αγαπά ιδιαίτερα τα ξύλινα πνευστά– συχνά τα συνδυάζει με εξαιρετική έμπνευση. Ο συνασπισμός των τριών διακεκριμένων ελλήνων σολίστ σε ένα πρόγραμμα αισθαντικό και πνευματώδες μας προδιαθέτει για μια βραδιά ενεργητικής ακρόασης, καθώς το αιχμηρό χιούμορ της ρυθμικής Σονατίνας-Τάνγκο του Ντυμπουά δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό, ενώ συνθέτες με βιωματική γνώση των οργάνων, όπως ο ομποΐστας της Όπερας του παρισιού τεοντόρ λαλλιέ, εξυφαίνουν ευφυείς διαλόγους μεταξύ των πνευστών και του πιάνου. ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα έχουν δύο κορυφαία έργα του πουλένκ, η Σονάτα για όμποε και πιάνο και το Τρίο για όμποε, φαγκότο και πιάνο. τα έργα αυτά αναδεικνύουν τις επιρροές του πουλένκ από το καμπαρέ και μας παρασύρουν στον κόσμο της ονειρικής ενατένισης που χαρακτηρίζει το τραγούδισμα της γαλλικής ψυχής.

THÉODORE LALLIET

τερτσέτο για όμποε, φαγκότο και πιάνο, έργο 22

MARCEL BITSCH

Κοντσερτίνο για φαγκότο και πιάνο

FRANCIS POULENC

Σονάτα για όμποε και πιάνο, FP 185

PIERRE-MAX DUBOIS

Σονατίνα-τάνγκο για φαγκότο και πιάνο

FRANCIS POULENC

Tρίο για όμποε, φαγκότο και πιάνο, FP 43

ΟΜ π ΟΕ Γιάννης Οικονόμου

ΦΑΓΚΟ τ Ο

Αλέξανδρος Οικονόμου

π ΙΑΝΟ

Χριστίνα παντελή

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€18.00, €12.00, €8.00 Εκπτωτικό

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

49
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟπΟΥλΟΣ ΚΥΡ 28.04.2024 19:00

ΣΑΒΒΑτΟΚΥΡΙΑΚΟ τΩΝ πΝΕΥΣτΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ

Περιδιαβαίνοντας τις ηπείρους.

Μπορεί το φλάουτο να κληρονόμησε από την αρχαιότητα προνομιούχα θέση μεταξύ των οργάνων, ωστόσο στη νεότερη ιστορία του περιορίστηκε σε ταπεινότερο ρόλο, και χρειάστηκε η δημιουργική φαντασία του 20ού αιώνα για να έρθουν στο προσκήνιο τα χαρίσματά του μέσα από σημαντικά και πολυποίκιλα έργα. Ιδανικοί σύντροφοι στις μελωδικές τους αναζητήσεις, το φλάουτο και η άρπα περιδιαβαίνουν τα μονοπάτια του κόσμου σε ένα πρόγραμμα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από το Μπουένος Άιρες και τη γέννηση του τάνγκο, που αφηγείται μοναδικά ο Άστορ πιατσόλλα, στις ηλιόλουστες ακτές της ιταλικής ριβιέρας και τη γοητευτική Φαντασία του Καμίγ Σαιν-Σανς. Και από τα παθιασμένα βήματα του φλαμένκο, που έγραψε ο Ιμπέρ για το θεατρικό αριστούργημα του Καλντερόν ντε λα Μπάρκα Ο γιατρός της τιμής του, στην εντυπωσιακή μουσική αρχιτεκτονική του Aμερικανού λόουελ λήμπερμαν. το ταξίδι ολοκληρώνεται στην Ινδία με τη μακραίωνη παράδοση, μέσα από τα μάτια του Ραβί Σανκάρ.

ÁSTOR PIAZZOLLA

• Bordel 1900

• Café 1930

από την Ιστορία του τάνγκο για φλάουτο και άρπα

CAMILLE SAINT-SAËNS

Φαντασία για φλάουτο και άρπα, έργο 124

JACQUES IBERT

Entr’acte για φλάουτο και άρπα

LOWELL LIEBERMANN

Σονάτα για φλάουτο και άρπα, έργο 56

RAVI SHANKAR

L’aube enchantée sur le raga Todi (Mαγεμένη αυγή πάνω στη ράγκα Tόντι) για φλάουτο και άρπα

Φ λ ΑΟΥ τ Ο Νίκος Νικόπουλος

ΑΡ π Α

Γωγώ ξαγαρά

€18.00, €12.00, €8.00 Εκπτωτικό

H

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ
π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 51 τΟ

ØYSTEIN BAADSVIK

KYΡ 28.04.2024 20:30

Ο διεθνώς καταξιωμένος Ώυστην Μπάαντσβικ δεν είναι ένας συνηθισμένος τουμπίστας. Είναι ένας πραγματικός aficionado του «νεαρού» πνευστού, το οποίο εμφανίζεται μόλις το 1835 και λόγω… βάρους δεν κατατάσσεται στην πρώτη γραμμή. Ο Μπάαντσβικ εδώ και τρεις δεκαετίες δραστηριοποιείται αποκλειστικά ως σολίστ, καταρρίπτοντας κάθε συμβατικό περιορισμό για τη δεξιοτεχνική χρήση της τούμπας. Στο πρόγραμμά του παρουσιάζει μεταγραφές από δημοφιλή έργα (Γκρηγκ, Μπαχ, πιατσόλλα) και πρωτότυπες συνθέσεις (Kλήαρφηλντ, Μπάαντσβικ), με στόχο να αποδείξει ότι «η τούμπα είναι το πιο cool μουσικό όργανο στον πλανήτη». Ο Μπάαντσβικ επέλεξε να μάθει τούμπα, για να κερδίσει την προσοχή της μέλλουσας συζύγου του. Όχι απλώς τα κατάφερε, αλλά εφηύρε και τεχνικές που αναδεικνύουν τις δυνατότητες και την ηχητική παλέτα του οργάνου. Ισχυρίζεται μάλιστα ότι μπορεί να κάνει την τούμπα να ακούγεται σαν ελικόπτερο, αλλά και σαν το ιδανικό όργανο για να συνοδεύσει μουσικά ένα ρομαντικό ραντεβού!

EDVARD GRIEG

• Norwegischer tanz (Noρβηγικός χορός)

• En drøm (Ένα όνειρο)

• Anitras dans (Ο χορός της Aνίτρας)

ANDREA CLEARFIELD

Hvati για τούμπα και πιάνο

ANNA BAADSVIK

ØYSTEIN BAADSVIK

Echoes (Αντηχήσεις)

JOHANN SEBASTIAN BACH

Σονάτα για φλάουτο και πιάνο αρ. 2 σε μι ύφεση μείζονα, BWV 1031

ÁSTOR PIAZZOLLA

• Milonga del ángel (Μιλόνγκα του αγγέλου)

• Invierno porteño (Χειμώνας στο Μπουένος Άιρες)

• Adiós nonino (Αντίο παππούλη)

ØYSTEIN BAADSVIK

τango

τ ΟΥΜ π Α

Øystein Baadsvik

π ΙΑΝΟ

Χρύσα Γρένδα

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ €18.00, €12.00, €8.00 Εκπτωτικό H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 53 τΟ ΣΑΒΒΑτΟΚΥΡΙΑΚΟ τΩΝ πΝΕΥΣτΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ
τΑ ΚΑτΑ ΜΑτΘΑΙΟΝ πΑΘΗ τΡΙ 30.04.2024 20:30 © cO n RAD Sch MIT z

Για κάθε λάτρη της μουσικής του Μπαχ, αλλά και της μουσικής γενικότερα, τα Κατά Ματθαίον Πάθη είναι έργο «ιερό», κορυφαία έκφραση της πορείας του ανθρώπου προς το θείο, κατάθεση ψυχής και πνεύματος στην πιο αγνή, ειλικρινή και βαθιά τους διάσταση. Αυτή τη φορά τα Κατά Ματθαίον Πάθη παρουσιάζονται σε ημισκηνοθετημένη εκδοχή, με το στοιχείο της κίνησης να προσθέτει μία ακόμη διάσταση στην πρόσληψη του έργου, καθιστώντας τα ανυπέρβλητα μουσικά του νοήματα πιο απτά, πιο δραματικά, ίσως και πιο επίκαιρα.

JOHANN SEBASTIAN BACH

τα κατά Ματθαίον πάθη, ορατόριο για σολίστ, χορωδία και ορχήστρα, BWV 244

Ε ΥΑΓΓΕ λ ΙΣ τ ΗΣ

David Fischer (τενόρος)

Ι

ΗΣΟΥΣ

Padraic Rowan (μπασοβαρύτονος)

ΥΨΙΦΩΝΟΣ

Φανή Αντωνέλου

ΚΟΝ τ ΡΑ λτ Ο Henriette Gödde

τ ΕΝΟΡΟΣ

Βασίλης Καβάγιας

ΒΑΘΥΦΩΝΟΣ

πέτρος Μαγουλάς

Χορωδία Δήμου Αθηναίων

ΔΙΔΑΣΚΑ λ ΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Σταύρος Μπερής

παιδική Χορωδία Rosarte

ΔΙΔΑΣΚΑ λ ΙΑ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Ρόζη Μαστροσάββα

ΣΚΗΝΟΘΕ τ ΙΚΗ Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ παναγής παγουλάτος

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών / Ορχήστρα in Residence

του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Μιχάλης Ζέκε

ΣΥΜ π ΑΡΑΓΩΓΗ Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

τΙΜΕΣ

ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ €60.00, €52.00, €42.00, €34.00, €26.00, €16.00, €11.00 Εκπτωτικό 19:30 Εισαγωγική ομιλία από τον Χαράλαμπο Γωγιό για τους κατόχους εισιτηρίων H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 55 ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣ τΟΣ λΑΜπΡΑΚΗΣ ADAGIO – ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΙΑ τΙΣ ΗΜΕΡΕΣ τΟΥ πΑΣΧΑ
τΟ ΕλλΗΝΙΚΟ ΚΟΝτΣΕΡτΟ ΓΙΑ πΙΑΝΟ πΑΡ 10.05.2024 20:30 θα νο σ Μαργ ε τη σ ε φη α γραφ ίω τη φ αίδρα γί ανν εΛ ου Μ α ρ ί ο σ Παντε Λία δη σ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣ τΟΣ λΑΜπΡΑΚΗΣ

Καθόλη τη διάρκεια της μακράς καλλιτεχνικής της διαδρομής η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, αναγνωρίζοντας την αξία της εγχώριας μουσικής, περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό της έργα ελλήνων συνθετών. Αυτή η συναυλία είναι αφιερωμένη στο ελληνικό κοντσέρτο για πιάνο, ένα είδος που, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστό. Είτε σφραγίζεται από το μοντερνισμό του Νίκου Σκαλκώτα, είτε από τη λαμπερή, δεξιοτεχνική γραφή της Ρένας Κυριακού, είτε από την πολύπλευρη συμπόρευση πιάνου-ορχήστρας, στην περίπτωση του Χάρη Βρόντου, το ελληνικό κοντσέρτο για πιάνο αξίζει την προσοχή μας.

ΡΕΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, έργο 18

ΧΑΡΗΣ ΒΡΟΝτΟΣ

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα (α΄ παγκόσμια εκτέλεση)

ΝΙΚΟΣ ΣΚΑ λΚΩτΑΣ Κοντσερτίνο για πιάνο και ορχήστρα

π ΙΑΝΟ Έφη Αγραφιώτη

Θάνος Μαργέτης Μάριος παντελιάδης

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Φαίδρα Γιαννέλου

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€25.00,

H

€20.00, €15.00, €8.00 Εκπτωτικό
Εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων
19:30
π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 57 ΣΥΝΑΥλΙΕΣ τΗΣ ΚΟΑ
IN RESIDENCE τΟΥ
/ ΟΡΧΗΣτΡΑ
MEΓΑΡΟΥ
Ο
ΔΡΑΚΟΣ πΑΡ 10, ΣΑΒ 11 &
ΚΥΡ 12.05.2024 © T he O f l OS DADIS
τΕΜπΕλΗΣ

59 τΟ ΜΕΓΑΡΟ τΩΝ πΑΙΔΙΩΝ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑλΕξ ΑΝΔΡΑ τΡΙΑΝτΗ

Ο Τεμπέλης δράκος σε στίχους και μουσική του Γιώργου Χατζηπιερή μετρά δεκαοχτώ χρόνια παρουσίας, πέντε δίσκους, σχεδόν τριακόσια εκατομμύρια θεάσεις στο You Tube και τεράστια αποδοχή και αγάπη από μικρούς και μεγάλους. πολλά από τα τραγούδια του έχουν γίνει κλασικά, συμπεριλαμβάνονται σε διδακτικό υλικό για σχολεία και περιέχονται σε προγράμματα παιδικών χορωδιών. τον Δεκέμβριο του 2022 ο Τεμπέλης δράκος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Διεθνές Φεστιβάλ λευκωσίας, συνέχισε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και κατόπιν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Όλες οι παραστάσεις ήταν sold out και απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές. Μετά από απαίτηση του κοινού η παράσταση επιστρέφει στο Μέγαρο, στην Αθήνα, δίνοντας ξανά την ευκαιρία σε γονείς και παιδιά να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή που ζωντανεύει στη σκηνή τον κόσμο του Τεμπέλη δράκου: μελωδία, στίχοι, φαντασία, χιούμορ, ανατροπές, συγκίνηση, ποιότητα και σεβασμός προς το κοινό. Στην παράσταση παρελαύνουν όλοι οι γνωστοί πρωταγωνιστές, το Ελεφαντάκι, η πατάτα, η Αλεπού, το Σκουλουκούιν, το Βουνό, ο παγωτατζής, ο Κόκορας και πολλοί άλλοι…

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Κωνσταντίνος Ρήγος

ΣΥΝΕΡΓΑ τ ΗΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ

Ζήσης παπαμίχος

ΣΥΝΕΡΓΑ τ ΙΔΕΣ ΕΝΔΥΜΑ τ Ο λ ΟΓΟΙ

Αγγελική Μάτση Αλέγια παπαγεωργίου

ΣΥΝΕΡΓΑ τ ΙΣ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΣ

Μαρκέλλα Μανωλιάδη

ΦΩ τ ΙΣΜΟΙ

περικλής Μαθιέλης

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ

Γιώργος Καρυώτης

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΧΗΣ τ ΡΑΣ

Γιάννης παπαζαχαριάκης

τ ΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

Ελένη τσαλιγοπούλου Αλκίνοος Ιωαννίδης

Ρένα Μόρφη

Γιάννης Διονυσίου

ΣΥΜΜΕ τ ΕΧΟΥΝ

ο συνθέτης και στιχουργός

Γιώργος Χατζηπιερής

και η παιδική Χορωδία

Β΄ και Γ΄ Δημοτικού Σχολείου

παπάγου υπό τη διεύθυνση του Θωμά Κοντογεώργη

ΧΟΡΕΥΟΥΝ

Φωτεινή Μουχτούρη Νίκος Γονίδης

Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ π ΑΡΑΓΩΓΗΣ

Γιώργος Χατζηπιερής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ π ΑΡΑΓΩΓΗΣ

Alex Elsabag

ΣΥΜ π ΑΡΑΓΩΓΗ

Artsy Productions

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

παρασκευή 10, Σάββατο 11.05 / 19:30

Κυριακή 12.05 / 17:00 & 19:30

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€45.00, €38.00, €32.00, €26.00, €12.00 Eκπτωτικό παιδική έκπτωση -30%

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΥΟ πΙΑΝΑ

τΕτ 15.05.2024 20:30

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ

Η Ντόρα Μπακοπούλου προσκαλεί τον Αχιλλέα Γουάστωρ.

Σοπέν και Ραβέλ είναι δύο από τους συνθέτες με τους οποίους η μεγάλη μας πιανίστα Ντόρα Μπακοπούλου έχει καλλιτεχνικούς δεσμούς ζωής, καθώς ερμηνεύει έργα τους συστηματικά, αφήνοντας κάθε φόρα με ξεχωριστή ευαισθησία το στίγμα της. Ανάλογη σχέση, βαθιά και πολυετή, είχε με τον αείμνηστο Μάνο Χατζιδάκι στην τέχνη αλλά και τη ζωή. Στη μακροχρόνια καλλιτεχνική της διαδρομή, η Ντόρα Μπακοπούλου είναι επίσης θαυμάσια συνεργάτιδα, και αυτό αποδεικνύεται ακόμη μία φορά μέσα από την πρόσκλησή της στον πιανίστα Αχιλλέα Γουάστωρ να μοιραστούν τη σκηνή της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος και να παίξουν μαζί, είτε για τέσσερα χέρια σε ένα πιάνο είτε σε δύο πιάνα, αγαπημένα έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου, όπως το αισθησιακό Βαλς του Ραβέλ και το Καταραμένο φίδι του Χατζιδάκι.

FRÉDÉRIC CHOPIN

• πολωνέζα σε ντο δίεση ελάσσονα, έργο 26, αρ. 1

• Μαζούρκα σε φα ελάσσονα, έργο 7, αρ. 3

• Μπαλάντα αρ. 1 σε σολ ελάσσονα, έργο 23/1

JOHANN SEBASTIAN BACH

Γαλλική σουίτα αρ. 3 σε σι ελάσσονα, BWV 814

ΣτΑΘΗΣ ΓΥΦτΑΚΗΣ

Μου αρέσεις όταν σωπαίνεις

MAURICE RAVEL

• Noctuelles (Έντομα της νύχτας)

• Oiseaux tristes (Θλιμμένα πουλιά)

από το έργο Miroirs (Καθρέφτες)

• La valse, χορογραφικό ποίημα

ΜΑΝΟΣ ΧΑτΖΙΔΑΚΙΣ

Αποσπάσματα από τη μουσική για

το χορόδραμα Το καταραμένο φίδι

π ΙΑΝΟ

Ντόρα Μπακοπούλου

Αχιλλέας Γουάστωρ

τΙΜΕΣ

€18.00, €12.00, €8.00 Εκπτωτικό

ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ
H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 61
Ε λλΗΝΕΣ ΣΟλΙΣτ ΣτΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ
ANIMEGARON 2024 πΕΜ 16.05.2024 20:30 © Χρυσο υΛ α κ οροβ ε ση & Μ α ρ ο σ γ α ΜΠί ερ α κη σ

Για έβδομη συνεχή χρονιά ο Διεθνής Διαγωνισμός Μουσικής Σύνθεσης για ταινία animation συνεχίζει τη δημιουργική του πορεία, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό συμμετοχών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ο κόσμος του animation, χώρος ελευθερίας και φαντασίας χωρίς περιορισμούς, γίνεται πόλος έλξης για όλο και περισσότερους συνθέτες. Εκτός από τα βραβεία και την προβολή στο κοινό μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα του Μεγάρου, οι δημιουργοί που διακρίνονται στο Αnimegaron έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν ανθρώπους της βιομηχανίας του ήχου και του θεάματος, σκηνοθέτες, παραγωγούς και κριτικούς, αποκτώντας τα απαραίτητα εφόδια για την εξέλιξή τους στο χώρο. Για τον φετινό διαγωνισμό επιλέχθηκε η ταινία Καναρίνι της Χρύσας Κοροβέση και του Μάριου Γαμπιεράκη. Στη διαδικτυακή μετάδοση θα προβληθεί η ταινία με τις δέκα καλύτερες μουσικές και θα ανακοινωθούν τα τρία πρώτα βραβεία.

Ε π Ι τ ΡΟ π Η

• Δημήτρης Μαραγκόπουλος

συνθέτης, επικεφαλής της σειράς Γέφυρες

• Zorzes Katris

συνθέτης, μουσικός παραγωγός

• Νίκος πορτοκάλογλου τραγουδοποιός

• Alex Sid

(Αλέξανδρος Σιδηρόπουλος)

συνθέτης τηλεοπτικής και κινηματογραφικής μουσικής, τραγουδοποιός

• Δημήτρης Αρμενάκης σκηνοθέτης, animator

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων

Δωρεάν

63 ONLINE ΓΕΦΥΡΕΣ
στο megaron.gr

ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥλΙΕTΑ

16–19.05.2024

20:00

ΘΕΑτΡΟ ΣτΟ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑλΕξ ΑΝΔΡΑ τΡΙΑΝτΗ

το αξεπέραστο ποιητικό αριστούργημα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ μεταφέρεται στο σήμερα, σε μια πόλη των Βαλκανίων όπου δύο οικογένειες, οι Έλληνες Καπουλέτοι και οι τούρκοι Μοντέγοι, ζουν μαζί, δυστυχώς όχι πάντα ειρηνικά. Άνθρωποι διαφορετικής κουλτούρας και θρησκείας, όταν συναντιούνται επικοινωνούν στη μόνη κοινή γλώσσα που ξέρουν, τα αγγλικά. Η εγκληματικότητα βρίσκεται σε έξαρση. Η μουσική, ο ήχος των χάλκινων αλλά και η θρησκεία είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής τους. Γλεντάνε άγρια, ζούνε άγρια, η βία είναι μέσα στην καθημερινότητά τους. Στον αντίποδα όλων αυτών βρίσκεται η ερωτική ιστορία του τούρκου Ρωμαίου και της Ελληνίδας Ιουλιέτας. Μια κακή στιγμή, ένα παιχνίδι που καταλήγει σε φόνο φέρνει την καταστροφή. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στην Άγκυρα και θα συνεχίσει στη Σμύρνη και την Κωνσταντινούπολη, πριν την ελληνική πρεμιέρα στο Μέγαρο.

ΚΕΙΜΕΝΟ

William Shakespeare

ΜΕ τ ΑΦΡΑΣΗ Σ τ Α Ε λλ ΗΝΙΚΑ

Γιώργος Μπλάνας

ΜΕ τ ΑΦΡΑΣΗ Σ τ Α τ ΟΥΡΚΙΚΑ

Özdemir Nutku

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

λευτέρης Γιοβανίδης

ΣΚΗΝΙΚΑ

Κωνσταντίνος Ζαμάνης

ΚΟΣ τ ΟΥΜΙΑ

Όλγα Ευαγγελίδου

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ekin Eti

ΚΙΝΗΣΗ

Αμάλια Μπένετ

ΦΩ τ ΙΣΜΟΙ

Yakup Çartık

ΣΚΗΝΙΚΗ π Α λ Η

Χάρης Γεωργιάδης

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕ τ Η

Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος

ΣΥΜ π ΑΡΑΓΩΓΗ

Κρατικό Θέατρο της τουρκίας λυκόφως Γ. λυκιαρδόπουλος

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

πΑΡΑΜΑΝΑ Ρούλα πατεράκη

Ι ΟΥ λ ΙΕ τ Α

Καλλιόπη Χάσκα

Ρ ΩΜΑΙΟΣ

Alp Ünsal

πΑ τ ΕΡΑΣ λΑΥΡΕΝ τ ΙΟΣ

Eray Eserol

Κ Α π ΟΥ λ Ε τ ΟΣ Νίκος Καραθάνος

ΚΥΡΙΑ ΚΑ π ΟΥ λ Ε τ ΟΥ Μαρία Διακοπαναγιώτου

τΥΒΑ λ ΔΟΣ Σπύρος Μαραγκουδάκης

Μ ΕΡΚΟΥ τ ΙΟΣ

Şevki Çepa

Μπ ΕΝΒΟ λ ΙΟ Efe Akercan

πΑΡΙΣ

Νίκος Κωνσταντόπουλος

Σ ΑΜΨΩΝ /Υπ ΗΡΕ τ ΗΣ

Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος

Στα ελληνικά, τα αγγλικά

και τα τουρκικά με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

πέμπτη 16, παρασκευή 17, Σάββατο 18, Κυριακή 19.05 / 20:00

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€35.00, €30.00, €25.00, €20.00, €15.00, €10.00, €7.50 Εκπτωτικό H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

65
ΜΕΓΑΡΟ
UTOPIA ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΥΡΕΝτΖΗΣ
20 & τΡΙ 21.05.2024 20:30 © Séb ASTI en G R éb I lle
ΔΕΥ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣ τΟΣ λΑΜπΡΑΚΗΣ

Ας φανταστούμε ένα σύνολο εκλεκτών μουσικών από όλον τον κόσμο, από την Αυστραλία ως το περού και από την Ιαπωνία έως τις Ηνωμένες πολιτείες, με αποδεδειγμένες ικανότητες τόσο ως σολίστ όσο και στη μουσική διάδραση. Οι μουσικοί αυτοί εμφορούνται από την κοινή διάθεση να υπηρετήσουν την τέχνη τους με ασυμβίβαστη αφοσίωση και όραμα ως μέλη όχι απλώς μιας συνηθισμένης ορχήστρας αλλά μιας ζωντανής καλλιτεχνικής κοινότητας, κάνοντας μουσική αλλά και ευρύτερα πνευματική προετοιμασία πάνω στα έργα που (συν)αποφασίζουν κάθε φορά να ερμηνεύσουν. Και έχουν ως μαέστρο τους, πρώτο μεταξύ ίσων, τον Θεόδωρο Κουρεντζή, έναν καλλιτέχνη που χρόνια τώρα ταράζει τα ύδατα του διεθνούς μουσικού γίγνεσθαι με προσεγγίσεις ρηξικέλευθες, καινοφανείς, ακραία παθιασμένες, και εγκεφαλικά σχεδιασμένες μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, προσεγγίσεις που προκαλούν αντιδράσεις ενθουσιασμού, αν όχι παροξυσμού, σε όποιο μέρος του πλανήτη και αν γίνονται πράξη. Όλα αυτά ακούγονται ιδανικά, αν όχι αποκυήματα της φαντασίας· κι όμως, από το 2022 είναι μια πραγματικότητα που ονομάζεται Utopia. Αυτή η ιδεώδης μουσική πραγματικότητα θα χαρίσει στο φιλόμουσο αθηναϊκό κοινό μία εκτέλεση της Ένατης συμφωνίας του Μπρούκνερ η οποία υπόσχεται να αποτελέσει εμπειρία ζωής για τους ακροατές της.

ANTON BRUCKNER

Συμφωνία αρ. 9 σε ρε ελάσσονα

Utopia Orchestra

MΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Θεόδωρος Κουρεντζής

τΙΜΕΣ

€100.00, €85.00, €70.00, €55.00, €40.00, €25.00, €15.00 Εκπτωτικό

ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ
H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 69
MEΓΑ λΕΣ ΟΡΧΗΣτΡΕΣ – ΜΕΓΑ λΟΙ ΜΑΕΣτΡΟΙ
τΙΜΟΘΕΟΣ ΓΑΒΡΙΗλΙΔΗΣ–πΕτΡΙΝ ΒΑΣΙλΗΣ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ τΕτ 22.05.2024 20:30 β ασί Λ η σ β αρβαρ ε σο σ τίΜο θεο σ γ αβρ ί η Λ ίδη σ -Π ε τρ ί ν

το βιολοντσέλο ξεχωρίζει ανάμεσα στα έγχορδα για τον βαθύ λυρικό ήχο του ο οποίος προσομοιάζει, θα μπορούσε κανείς να πει, με μια φωνή ανθρώπινη, αρρενωπή και μεστή. Κορυφαίοι συνθέτες, ιδίως της εποχής του ρομαντισμού, θεώρησαν το βιολοντσέλο ιδανικό για να εκφράσει τις «μεγάλες» μελωδίες και τις πιο σπαρακτικές αφηγήσεις τους. το πιάνο, από την άλλη, απόλυτα κυρίαρχο στη μουσική του 19ου και 20ού αιώνα, είχε δείξει στο έπακρο τις ικανότητές του για έναν ήχο συμφωνικών διαστάσεων, ο οποίος μπορεί να λάμψει αυτούσιος αλλά και να πλαισιώσει πληθωρικά άλλα όργανα. Γι’ αυτό και η συμπόρευση βιολοντσέλου και πιάνου τροφοδότησε μοναδικά τη φαντασία πολλών μουσουργών και τους ενέπνευσε μερικά από τα ωραιότερα έργα τους. Βασίλης Βαρβαρέσος και τιμόθεος Γαβριηλίδης-πέτριν, εξέχοντες εκτελεστές με αξιοσημείωτη καλλιτεχνική παρουσία σε διεθνές επίπεδο, ενώνουν το ταλέντο τους σε ένα πρόγραμμα υψηλών συγκινήσεων.

ROBERT SCHUMANN

Adagio και Allegro, έργο 70

GABRIEL FAURÉ

Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο αρ. 1 σε ρε ελάσσονα, έργο 109

LEOŠ JANÁČEK

Pohádka (παραμύθι)

JOHANNES BRAHMS

Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο αρ. 2 σε φα μείζονα, έργο 99

ΒΙΟ

τιμόθεος Γαβριηλίδης-πέτριν

π ΙΑΝΟ

Βασίλης Βαρβαρέσος τΙΜΕΣ

€18.00, €12.00, €8.00 Εκπτωτικό

H π

λ ΟΝ τ ΣΕ λ Ο
ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ
ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 71
λλΗΝΕΣ ΣΟλΙΣτ
ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ Ε
ΣτΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ
ΣΑΒ 25.05.2024 19:55 © RI ch ARD T e RMI ne
THE METROPOLITAN OPERA MADAMA BUTTERFLY

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑλΕξ ΑΝΔΡΑ τΡΙΑΝτΗ

«Μαντάμα Μπάττερφλαϋ» του Τζάκομο Πουτσίνι.

Η εξαιρετική σοπράνο Άσμικ Γκριγκόριαν αναμετριέται με τον απαιτητικό ρόλο της τσο-τσο-Σαν, της πιστής γκέισας που βρίσκεται στην καρδιά της σπαρακτικής τραγωδίας του πουτσίνι. Ο τενόρος τζόναθαν τέτελμαν ερμηνεύει τον σκληρό αξιωματικό του αμερικανικού ναυτικού πίνκερτον, ο οποίος προδίδει την τσοτσο-Σαν και την οδηγεί στην καταστροφή. Η μεσόφωνος Ελίζαμπεθ ΝτεΣόνγκ, για μία ακόμη φορά στο ρόλο της αφοσιωμένης υπηρέτριας Σουτζούκι, ενώ ο βαρύτονος λούκας Μήτσεμ υποδύεται τον αμερικανό πρόξενο Σάρπλες. Η διακεκριμένη μαέστρος Σιαν Ζανγκ διευθύνει την ορχήστρα στη λαμπερή παραγωγή του Άντονυ Μινγκέλλα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Giacomo Puccini

λ ΙΜ π ΡΕ τ Ο

Giuseppe Giacosa, Luigi Illica

π ΑΡΑΓΩΓΗ

Anthony Minghella

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ

Carolyn Choa

ΣΚΗΝΙΚΑ

Michael Levine

ΚΟΣ τ ΟΥΜΙΑ

Han Feng

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩ τ ΙΣΜΩΝ

Peter Mumford

ΜΑΡΙΟΝΕ τ ΕΣ

Blind Summit Theatre

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Asmik Grigorian

Elizabeth DeShong

Jonathan Tetelman

Lucas Meachem

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Xian Zhang

τΙΜΕΣ

€25.00,

H

Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης

Στα ιταλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους

ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ
€15.00, €8.00 Εκπτωτικό
π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 73
ΟπΕΡΑ ΣτΟ ΜΕΓΑΡΟ / ΜΕτ HD LIVE

CAMERATA JUNIOR

ΚΥΡ 26.05.2024 19:00 © STAM

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ ΕΚΔΗλΩΣΕΙΣ

Camerata Junior. Ανοιξιάτικη συναυλία.

Στη δεύτερη χρονιά της ως συμφωνική ορχήστρα η Camerata Junior παρουσιάζει την εκπληκτική Όγδοη συμφωνία του Μπετόβεν και ένα μικρό αφιέρωμα στον πουτσίνι, με σολίστ τη διεθνούς φήμης σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη. το παιδικό τμήμα της Ορχήστρας ανοίγει τη συναυλία με μια πόλκα του Γιόχαν Στράους και την πανέμορφη, διασκεδαστική Συμφωνία των παιχνιδιών του Χάυντν.

παιδικό τμήμα Εγχόρδων:

JOHANN STRAUSS

Tik-Tak, έργο 365

JOSEPH HAYDN

Συμφωνία των παιχνιδιών

σε ντο μείζονα, HOB II/47

Νεανικό Συμφωνικό τμήμα:

LUDWIG VAN BEETHOVEN

Συμφωνία αρ. 8 σε φα μείζονα, έργο 93

GIACOMO PUCCINI

Άριες από τις όπερες

Gianni Schicchi, La Rondine, La Bohème, Madama Butterfly

ΥΨΙΦΩΝΟΣ

Βασιλική Καραγιάννη

Camerata Junior – Oρχήστρα Νέων

των Φίλων της Μουσικής

ΔΙΔΑΣΚΑ λ ΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Νίκος Χαλιάσας

ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑ λ ΙΑΣ

Μαργαρίτα πλέστη

ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΕΣ τ ΡΟΥ

Αριστέα τσιχλή

ΧΟΡΗΓΟΣ

Φωτεινή Γ. λιβανού τΙΜΕΣ

€10.00

ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 75
TOY ΣΥλλΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙλΟΙ τΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΕλλΗΝΙΚΗ

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ

ΟΡΧΗΣτΡΑ ΝΕΩΝ

MICHAEL BARENBOIM

τΡΙ

© n e DA nA v A ee
28.05.2024 20:30

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ

Ο διεθνούς φήμης βιολονίστας και βιολίστας Mάικλ Μπάρενμποϊμ συμπράττει με τα έγχορδα της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (Ελ ΣΟΝ) σε μια συναυλία που αγγίζει ορισμένες από τις πιο ευαίσθητες χορδές του ρεπερτορίου. Ο Μέντελσον ολοκλήρωσε σε ηλικία μόλις δεκατεσσάρων ετών τη Συμφωνία για έγχορδα αρ. 10, στην οποία διακρίνουμε τόσο την επιρροή του Χάυντν όσο και τα σημάδια της ιδιοφυ΅ιας του συνθέτη. το ανάλαφρο Ροντό για βιολί και ορχήστρα εγχόρδων του Σούμπερτ, ένα κομψοτέχνημα που σπανίως παίζεται, απογειώνει τη βιεννέζικη εκδοχή του κλασικισμού ως ένα τέλειο «μουσικό επιδόρπιο». Στις 20 Ιανουαρίου 1936 ο βασιλιάς Γεώργιος Ε΄ φεύγει από τη ζωή· την επομένη, μέσα σε λίγες μόνο ώρες, ο Χίντεμιτ γράφει στο λονδίνο τη σουίτα Trauermusik (πένθιμη μουσική), για να τιμήσει το θάνατό του. το έργο μεταδίδεται ζωντανά από το BBC με τον συνθέτη να ερμηνεύει το μέρος της βιόλας. Η συναυλία κλείνει με τη μελωδική Σερενάτα του Ντβόρζακ, έργο εκλεπτυσμένης λυρικής ομορφιάς που συγκαταλέγεται στις δημοφιλέστερες ορχηστρικές σελίδες του συνθέτη.

FELIX MENDELSSOHN

Συμφωνία για έγχορδα αρ. 10

σε σι ελάσσονα

FRANZ SCHUBERT

Ροντό για βιολί και ορχήστρα

εγχόρδων σε λα μείζονα, D 438

PAUL HINDEMITH

Trauermusik (πένθιμη μουσική)

για βιόλα και έγχορδα

ANTONÍN DVOŘÁK

Σερενάτα για έγχορδα σε μι μείζονα, έργο 22

Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων

ΒΙΟ λ Ι, ΒΙΟ λ Α, ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Michael Barenboim

ΣΥΜ π ΑΡΑΓΩΓΗ

Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

τΙΜΕΣ

€18.00, €12.00, €8.00 Εκπτωτικό

ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ
H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 77
Ε λ ΣΟΝ / ΟΡΧΗΣτΡΑ ΝΕΩΝ ΙΝ RESIDENCE TOY ΜΕΓΑΡΟY

ΦΙλ ΑΡΜΟΝΙΑ

ΟΡΧΗΣτΡΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΒΥΡΩΝ ΦΙΔΕτΖΗΣ

πΕΜ

30.05.2024

20:30

© Spiro S Katopodi S

το μοναδικό Κοντσέρτο για πιάνο του μεγάλου ιταλού συνθέτη, πιανίστα και διανοούμενου Φερρούτσιο Μπουζόνι είναι έργο κολοσσιαίων διαστάσεων. Γράφτηκε το 1904 και εκτός του ότι είναι από τα εκτενέστερα κοντσέρτα στην ιστορία της μουσικής (υπερβαίνει τα εβδομήντα λεπτά), έχει ανδρική χορωδία στο φινάλε –κατά το πρότυπο της χορωδιακής φαντασίας του Μπετόβεν– προσθήκη που είναι ιδιαίτερα σπάνια. Aκόμη περισσότερο εντυπωσιάζουν οι τρομακτικές απαιτήσεις δεξιοτεχνίας και φυσικής αντοχής που θέτει στον εκάστοτε εκτελεστή, γεγονός που το καθιστά ακριβοθώρητο στις αίθουσες συναυλιών. Ο βιρτουόζος πιανίστας παναγιώτης τροχόπουλος, με όπλο τη δεξιοτεχνική του δεινότητα και συνεπικουρούμενος από τον πολύπειρο αρχιμουσικό Βύρωνα Φιδετζή, τολμά να παρουσιάσει το Κοντσέρτο σε μια συναυλία ιστορικής σημασίας που οι λάτρεις του πιάνου δεν πρέπει να χάσουν.

FRANZ LISZT

Von der Wiege bis zum Grabe (Από το λίκνο στο μνήμα)

συμφωνικό ποίημα αρ. 13, S 107

FERRUCCIO BUSONI

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε ντο μείζονα, έργο 39

π ΙΑΝΟ

παναγιώτης τροχόπουλος

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Βύρων Φιδετζής

ΣΥΜΜΕ τ ΕΧΕΙ

η Ακαδημαϊκή Χορωδία Νέων Αθηνών

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€15.00, €10.00, €7.00 Εκπτωτικό

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

79 ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣ τΟΣ λΑΜπΡΑΚΗΣ
ΡΗξΙΚΕλΕΥΘΟ ΙΙ Η ΚΑΙΝΟτΟΜΙΑ Α λλΙΩΣ
© Μαρ ίΛ ίζα α ναστασο Π ου Λ ου
πΑΡ 31.05.2024 19:00

Η δεύτερη εκδήλωση της σειράς «Ρηξικέλευθο» με τον Στάθη Καλύβα έρχεται στο Μέγαρο στις 31 Μαΐου. Η σειρά αυτή προσεγγίζει την καινοτομία με διαφορετικό τρόπο, εστιάζοντας σε τρία πεδία: το επιχειρείν, την επιστήμη και τις τέχνες και τον πολιτισμό. Επιχειρεί να εμβαθύνει στην έννοια της καινοτομίας, δίνοντας απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα: πώς ακριβώς προκύπτει το καινούργιο μέσα από το παλιό; πώς πορεύεται κανείς στη ζωή με τρόπο καινοτόμο και δημιουργικό, δηλαδή ρηξικέλευθο; τι ακριβώς σημαίνει αυτό; ποιες είναι οι προϋποθέσεις και οι συνέπειες, τα εμπόδια και οι χαρές, η ρουτίνα και τα αναπάντεχα μιας τέτοιας πορείας; Οι απαντήσεις εντοπίζονται σε συγκεκριμένες βιωμένες εμπειρίες στην Ελλάδα του σήμερα. Σε κάθε συζήτηση συνδιαλέγονται δύο άνθρωποι καθημερινοί και συνάμα δημιουργικοί που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικά μεταξύ τους πεδία. Η δεύτερη εκδήλωση φέρνει μαζί την αρχαιολόγο Νένα Γαλανίδου και τον ξενοδόχο Νίκο Καράφλο που θα συζητήσουν τι είναι –και πώς επιτυγχάνεται– η καινοτομία στην επιστήμη και την τουριστική επιχειρηματικότητα στη σημερινή Ελλάδα. Συμμετέχει η νεαρή μουσικός Billie Kark «σχολιάζοντας» τη συζήτηση με συνθέσεις της που συνδέουν ρηξικέλευθα την ηλεκτρονική μουσική με την ηπειρώτικη παράδοση.

ΟΜΙ λ Η τ ΕΣ

• Νένα Γαλανίδου καθηγήτρια προϊστορικής

αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Κρήτης

• Νίκος Καράφλος εμπνευστής και διευθύνων σύμβουλος

του Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία

ΣΥΜΜΕ τ ΕΧΕΙ

η Billie Kark

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Νατάσα τριανταφύλλη

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€12.00 Γενική είσοδος

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

81 ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΙΚΟΣ ΣΚΑ λΚΩτΑΣ

ΑΝΑτΟλΙΚΟΣ –

ΔΥ τΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

πΑΡ

31.05.2024

20:30

ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣ τΟΣ λΑΜπΡΑΚΗΣ

Εξήντα πέντε χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ταϊλάνδης.

Ο βέλγος μαέστρος Μισέλ τιλκέν είναι γνωστός στο αθηναϊκό κοινό από τις επιτυχημένες του συμπράξεις με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τα τελευταία χρόνια. Διακρίνεται μάλιστα για τις εξαιρετικές του αναγνώσεις στο ελληνικό ρεπερτόριο, το οποίο και φέτος εκπροσωπείται στο πρόγραμμα της συναυλίας με την περίφημη Γιορτή του λαμπελέτ, αλλά και με ένα πρόσφατο έργο του Ελευθέριου Βενιάδη. Σολίστ διεθνώς αναγνωρισμένοι, o Θεόδωρος Κερκέζος και η Θεοδοσία Ντόκου αναμετριούνται με δύο σπουδαία κοντσέρτα για σαξόφωνο και για πιάνο, κλείνοντας θεαματικά τη φετινή καλλιτεχνική περίοδο.

λΕΥ τΕΡΗΣ ΒΕΝΙΑΔΗΣ

Individuum

NARONGRIT DHAMABUTRA

Κοντσέρτο για άλτο σαξόφωνο και ορχήστρα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ λ ΑΜπΕ λΕτ Η γιορτή

SERGEY PROKOFIEV

Κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα

αρ. 3 σε ντο μείζονα, έργο 26

ΣΑ ξ ΟΦΩΝΟ

Θεόδωρος Κερκέζος

π ΙΑΝΟ

Θεοδοσία Ντόκου

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€25.00, €20.00, €15.00, €8.00 Εκπτωτικό

19:30 Εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

83
ΣΥΝΑΥλΙΕΣ τΗΣ ΚΟΑ / ΟΡΧΗΣτΡΑ IN RESIDENCE τΟΥ MEΓΑΡΟΥ
ΟΙ τΡΕΙΣ ΑΔΕλΦΕΣ πΑΡ 07 & ΣΑΒ 08.06.2024 21:00

«Oι τρεις αδελφές» του Άντον Τσέχοφ.

Οι τελειόφοιτοι της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών παρουσιάζουν μια αντισυμβατική εκδοχή του αριστουργήματος του τσέχοφ. Δύο χρόνια μελέτης, αμέτρητοι αυτοσχεδιασμοί, πολύωρες σκηνικές δοκιμές, σύνθεση κειμένων, σύνθεση και εκμάθηση τραγουδιών συμπυκνώνονται σε μια πολυεπίπεδη σκηνική ανάγνωση του έργου όπου ο προσωπικός λόγος εναλλάσσεται με τον δημόσιο, και οι πρωτότυπες σκηνές αναδομούνται μέσα από την εναλλαγή κλασικής δραματοποίησης και χορικής αφήγησης. τα όρια χάνονται, το φανταστικό επεμβαίνει στο πραγματικό, όταν τα πάθη, οι επιθυμίες, οι ατέρμονες ονειροπολήσεις, η δίψα για μια ουσιαστική και πλούσια ζωή, και η αναπόφευκτη απελπισία παύουν να αφορούν αποκλειστικά τους ήρωες του έργου και διαχέονται στην ομάδα των ηθοποιών. Όπως ο τσέχοφ εξετάζει στο μικροσκόπιο τις λεπτομέρειες της ανθρώπινης συμπεριφοράς δημιουργώντας ποίηση από το ευτελές, έτσι και οι ηθοποιοί της παράστασης ιχνηλατούν στο θεατρικό κείμενο τα μεγάλα και σημαντικά, αυτά που δοξάζουν την ανθρώπινη φύση, και εμπνέονται δημιουργώντας πλούσιες ποιητικές στιγμές, βάλσαμο στη σύγχρονη ζοφερή πραγματικότητα.

ΚΕΙΜΕΝΟ

Anton Chekhov

ΜΕ τ ΑΦΡΑΣΗ

Αλέξανδρος Ίσαρης Γιώργος Δεπάστας

ΔΙΔΑΣΚΑ λ ΙΑ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Θοδωρής Αμπαζής

ΣΥΝΕΡΓΑ τ ΙΣ ΣΚΗΝΟΘΕ τ ΙΣ Ελεάνα τσίχλη

ΔΡΑΜΑ τ ΟΥΡΓΙΑ, ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ, π ΡΩ τ Ο τ Υ π Η ΜΟΥΣΙΚΗ

τελειόφοιτοι της Ανώτερης

Δραματικής Σχολής Ωδείου Αθηνών

ΦΩ τ ΙΣΜΟΙ

Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ

Καλλιόπη Ανταμπούφη, Άρτεμις

Βαλτζάκη, Δανάη Γεωργούλα,

Αγγελική Δεληθανάση, Βασίλης

Ζαφειρόπουλος, Μαργαρίτα

Κλάγκου, Κονδυλία Κωνσταντελάκη, Θωμάς Μακρυγιάννης, Χρήστος

Μαρκόπουλος, Νάντια Μπαϊμπά, Άγγελος παππάς, Σόλωνας

πετρακόπουλος, πέτρος πίγκας, Αλεξάνδρα Ρουβέλα, πέννυ

Σακελλαριάδη, Γιάννης Σιάμπαλιας, Αλίνα τσιαμπούλα, Γιώτα Χνάρη

ΣΥΜ π ΑΡΑΓΩΓΗ

Ωδείο Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ €15.00, €10.00 Εκπτωτικό H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ 85 ΘΕΑτΡΟ@MEGARON UNDERGROUND ΥπΟΣΚΗΝΙΟ
Β΄
ΚΟΥ τΑ λΙΑΝΟΙ ΄Η τΟ ΒΑΡΟΣ τΗΣ ΙΣτΟΡΙΑΣ

πΑΡ 14 & ΣΑΒ 15.06.2024 21:00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΙΚΟΣ ΣΚΑ λΚΩτΑΣ

Η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή συμπράττει με το Oros Εnsemble, τον συνθέτη Αποστόλη Κουτσογιάννη, τον ποιητή Μάριο Χατζηπροκοπίου και τον εικαστικό πέτρο τουλούδη σε μια μουσικο-εικαστική καντάτα που φωτίζει στιγμές από τη ζωή των Κουταλιανών, όπως ονομάστηκαν οι μικρασιάτες μασίστες σε διάφορες ιστορικές περιόδους: o μυθικός παναγής Κουταλιανός και ο απόγονός του Δημήτρης, ο Χάρης Καρπόζηλος και o Γιάννης Κεσκελίδης ή Σαμψών, ο γίγαντας του ελληνικού κατς «Αττίλιο» ή «Ασιάτης» (sic). Μέσα από τον θρυλικό βίο αυτών των προσώπων, αναδύεται με αλληγορικό τρόπο η μετάβαση από τα τέλη του 19ου στις αρχές του 20ού αιώνα, με τους αλλεπάλληλους εκτοπισμούς, τη μικρασιατική καταστροφή και τα ασφυκτικά πλέον σύνορα του νεοελληνικού κράτους. Κι αν το πεπρωμένο των ηρώων είναι ο διαρκής αγώνας μέχρι την τελική νίκη, γι’ αυτούς τους μικρασιάτες «γίγαντες με τα πήλινα πόδια» η μοίρα ήταν λίγο έως πολύ προδιαγεγραμμένη, όπως η έκπτωτη αυτοκρατορία που τους ξέβρασε. Από τη ρώμη της νιότης και την παγκόσμια φήμη, στο εύθραυστο σώμα του γήρατος: σε μια βαμμένη γενειάδα πρώην υπερανθρώπου που περιμένει κέρματα, πριν ταφεί στη λήθη.

ΣΥ λλ ΗΨΗ, ΚΑ λλ Ι τ ΕΧΝΙΚΗ Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ

Ομάδα Μουσικού Θεάτρου Ραφή

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ

Αποστόλης Κουτσογιάννης

λ ΙΜ π ΡΕ τ Ο

Μάριος Χατζηπροκοπίου

ΕΙΚΑΣ τ ΙΚΗ Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ, Γ λ Υ πτ Α, ΦΩ τ ΙΣΜΟΙ

πέτρος τουλούδης

ΥΨΙΦΩΝΟΣ

λητώ Μεσσήνη

ΜΕΣΟΦΩΝΟΣ

Αναστασία Κότσαλη

Oros Ensemble:

ΚΑΝΟΝΑΚΙ

Βασίλης Ζιγκερίδης

Μ π ΑΓΙΑΝ

Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης

ΒΙΟ λ Ι

Ειρήνη Κρικώνη

Κ λ ΑΡΙΝΕ τ Ο

Αντώνης τσαχτάνης

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€18.00, €12.00, €8.00 Εκπτωτικό

H π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

ΣΥΜ π ΑΡΑΓΩΓΗ

Εθνική λυρική Σκηνή Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

87
ΓΕΦΥΡΕΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΧΡΗΣτΕΣ

τΕτ 03, 10, 17 & 24.04.2024

Διαλεκτικές συναντήσεις με τη Μάιρα Μηλολιδάκη και τον Τίτο Γουβέλη. Χαρίζεται ή κερδίζεται η ιδιότητα του ακροατή; Η απόλαυση της μουσικής είναι φυσική προδιάθεση ή καρπός μιας ασκητικής διεργασίας βασισμένης στην εμπειρία; Απολαμβάνω και καταλαβαίνω τη μουσική είναι έννοιες συνώνυμες; τι σημαίνει «ακούω μουσική» σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από ήχους; Μέσα από οκτώ συναντήσεις που οργανώνονται σε δύο κύκλους ανοιχτών συζητήσεων, καθημερινοί χρήστες της μουσικής, και κυρίως όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως «μη γνώστες», διερευνούν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τη μουσική, τόσο ως προς τη χρηστική όσο και ως προς την αισθητική της φύση. Στο επίκεντρο αυτών των ιδιότυπων συναντήσεων τίθενται βασικά θέματα μουσικής κατανόησης, όπως η ακουστική και η οπτική πρόσληψη της κλασικής μουσικής στον σύγχρονο κόσμο, η σχέση της μουσικής με την ηθική, η φύση της μουσικής, η μουσική ταυτότητα και η ανθρώπινη συνείδηση.

Β΄ ΚΥΚ λΟΣ

• Music fundamentals: ρυθμός, μελωδία, αρμονία.

τα lego της μουσικής κατασκευής και η αρχιτεκτονική του ήχου.

[Μάιρα Μηλολιδάκη]

• Γιατί τραγουδάς έτσι;

Η προστιθέμενη αξία της κλασικής φωνής στον σύγχρονο κόσμο.

[Μάιρα Μηλολιδάκη]

• Η βεντάλια της λαίδης…

Η έννοια της ντίβας και η γοητεία των στερεότυπων στην ιστορία της όπερας. [Μάιρα Μηλολιδάκη]

• Πόσο θα κρατήσει; Μια σύντομη ιστορία του ρεσιτάλ πιάνου.

[

τίτος Γουβέλης]

ΣΥ λλ ΗΨΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, π ΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

• Μάιρα Μηλολιδάκη, υψίφωνος, καθηγήτρια στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (Deree)

• τίτος Γουβέλης, πιανίστας, καθηγητής πιάνου στο Ωδείο Αθηνών

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΩΝ πΡΟΓΡΑΜΜΑτΩΝ τετάρτη 03, 10, 17 & 24.04 / 18:00-19:30

ΚΟΣ τ ΟΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ Σ τ ΟΝ ΚΥΚ λ Ο τ ΩΝ 5 ΣΥΝΑΝ τ ΗΣΕΩΝ €50.00

ΣΥΝΑΥλΙΕΣ ΦΙλΙΚΕΣ πΡΟΣ τΑ ΑτΟΜΑ ΜΕ ΑΝΟΙΑ

τΡΙ 23.04 & τΕτ 22.05.2024

το Μέγαρο Μουσικής σε συνεργασία με το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών και με την υποστήριξη της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών διοργανώνουν συναυλίες ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες των ατόμων με άνοια. Οι συναυλίες πραγματοποιούνται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μεγάρου και περιλαμβάνουν μουσικά προγράμματα σύντομης διάρκειας, προφορικές εισαγωγές από εξειδικευμένους παρουσιαστές, διαλείμματα διάτασης και ενότητες ερωταπαντήσεων. το ρεπερτόριο περιλαμβάνει έργα από την ελληνική παραδοσιακή και τη λαϊκή μουσική, έως το αστικό τραγούδι, το νέο κύμα αλλά και την κλασική μουσική. Η επιστημονική επιμέλεια των συναυλιών υποστηρίζεται από το πρόγραμμα «Μουσική στην Κοινότητα» του Εργαστηρίου Μουσικής, Γνωσιακών Επιστημών και Κοινότητας τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚπΑ.

23.04

Σύνολο Έντεχνης και Δημοφιλούς Μουσικής «ταξιδεύοντας στο Νέο Κύμα»

Δ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΟ λ ΟΥ

Γιάννης Μαλαφής

22.05

Χορωδία τμήματος Μουσικών Σπουδών ΕΚπΑ Δ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΧΟΡΩΔΙΑΣ

Νίκος Μαλιάρας

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΩΝ πΡΟΓΡΑΜΜΑτΩΝ τρίτη 23.04 / 11:00, Tετάρτη 22.05 / 11:00

Eίσοδος ελεύθερη

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑ λΟΥΣ

ΣτΟ ΜΕΓΑΡΟ

ΜΕ τΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΒΡΕΦΗ ΕΩΣ 12 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ

Η

τρυφερή ηλικία των ήχων

Ο πλούτος της κλασικής μουσικής λειτουργεί ευεργετικά για το έμβρυο και το βρέφος, καθώς ο εγκέφαλός μας ανταποκρίνεται άμεσα στα μουσικά ερεθίσματα και αρχίζει να μιμείται ήχους και ρυθμούς. Σε αυτόν τον κύκλο, έγκυες και νέοι γονείς ακούνε κορυφαία έργα του κλασικού ρεπερτορίου από επιλεγμένες ηχογραφήσεις. Σε συνθήκες που ευνοούν τη χαλάρωση και το θηλασμό, οι ενήλικοι ακροατές –μαμάδες και μπαμπάδες– μαζί με τους μικρότερους –μωρά, ακόμα και μέσα στην κοιλιά– αφήνονται στη μαγεία της μουσικής και στην απόλαυση των ήχων. Στο τέλος κάθε συνάντησης, συζητάνε όλοι μαζί για την επίδραση της μουσικής στην ψυχοσωματική ανάπτυξη της πιο τρυφερής ηλικίας.

τετ 03.04

Συντροφιά με τα ζώα

Camille Saint-Saëns

τετ 10.04

Αγαπώντας τη φύση

τετ 17.04

Ας χορέψουμε

Ludwig van Beethoven

τετ 24.04

Μελωδίες με κορδέλες

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, Υ λ Ο π ΟΙΗΣΗ

TwoOwlsGroup

Ελισάβετ περακάκη, μουσικολόγος, μέλος του Ειδικού Εκπαιδευτικού

προσωπικού του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚπΑ Σοφία Αλιμπέρτη, σύμβουλος ανάπτυξης

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΩΝ

10:00-11:00

ΚΟΣ τ ΟΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ €15.00

ΚΟΣ τ ΟΣ ΣΥΜΜΕ

€50.00

93
τ ΟΧΗΣ Σ τ ΟΝ ΚΥΚ λ Ο τ ΩΝ 4 ΣΥΝΑΝ τ ΗΣΕΩΝ

Μικρά θεάματα για τα μικρά

λέξεις που χορεύουν, ήχοι που παίζουν κρυφτό, εικόνες και ιστορίες που εξάπτουν τη φαντασία: οι παραστατικές τέχνες και ο κινηματογράφος ως εργαλεία βιωματικής εξερεύνησης του κόσμου, για βρέφη και παιδιά μέχρι τριών ετών και τους συνοδούς τους. Σε ένα χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο, όπου τα παιδιά μπορούν να περιφέρονται ελεύθερα και να παίζουν, η τέχνη δημιουργεί ερεθίσματα και πολύτιμες αναμνήσεις.

Κυρ 07.04

Μια βόλτα στη λίμνη, τι ήχους μού δίνει;

πάπιες και βατραχάκια ξεπηδούν από της λίμνης τα νερά, για να αφηγηθούν μια ιστορία στα χρώματα του ονείρου. Και μέσα από τα χρώματα του ονείρου ξεπροβάλλουν πεταλούδες που πετούν ανάλαφρα εδώ κι εκεί, κάνοντας τον κόσμο πολύχρωμο και μελωδικό. τα βρέφη από δώδεκα μηνών και τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, μαζί με τους συνοδούς τους, γίνονται πρωταγωνιστές μιας πρωτότυπης μουσικής ιστορίας με ζωηρή διάθεση και ακόμη ζωηρότερη φαντασία.

ΙΔΕΑ, ΣΥΝ τ ΟΝΙΣΜΟΣ, ΕΜΨΥΧΩΣΗ

Μάγια Μύριαμ παπαγεωργίου

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΑΦΗΓΗΣΗ

Αγγελική Αγαλιανού

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΩΝ

10:00-11:00

ΚΟΣ τ ΟΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ €15.00 (1 παιδί & 1 συνοδός), επιπλέον παιδί: €5.00

94 ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ π ΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 3 Ε τ ΩΝ

Κυρ 14.04

Baby and me

Η πρώτη κινηματογραφική εμπειρία για βρέφη και μικρά παιδιά κάτω των τριών από το παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας. προβολές κινουμένων σχεδίων σύντομης διάρκειας, χωρίς διαλόγους, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο με μαλακές επιφάνειες, φιλικό φωτισμό και ήχο.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

παιδικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας ΑΜΚΕ ΣΥΜ π ΑΡΑΓΩΓΗ

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΩΝ

10:00-11:00

ΚΟΣ τ ΟΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ

€10.00 (1 παιδί & 1 συνοδός), επιπλέον παιδί: €5.00

ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ π ΑΙΔΙΑ Α π Ο 6

πόσες νότες

χωρούν σε ένα παραμύθι;

Σε αυτούς τους πρωτότυπους διαλόγους ένα μουσικό όργανο, διαφορετικό κάθε φορά, γίνεται το τζίνι του παραμυθιού και μεταμορφώνει την αφήγηση σε μια μοναδική μουσική εμπειρία: Η μαγική γλώσσα των ήχων βγαίνει από το μουσικό όργανο και μπλέκεται με τις λέξεις, για να ζωντανέψει τις ιστορίες ενός κόσμου φτιαγμένου από θαύματα.

Σαβ 27.04
παραμύθια της άνοιξης

ΑΦΗΓΗΣΗ

παραμυθοκόρες

ΒΙΟ λ ΟΝ τ ΣΕ λ Ο

Βάνια παπαδημητρίου

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΩΝ 11:00-12:00

ΚΟΣ τ ΟΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ

€15.00 (1 παιδί & 1 συνοδός), επιπλέον παιδί: €8.00

95
τ ΩΝ
Ε

Κ

ΥΚ λΟΙ ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΩΝ πΡΟΓΡΑΜΜΑτΩΝ

Ανακαλύπτοντας

τα μουσικά όργανα

Γιατί, πώς, από τι, πότε… Κάθε μουσικό όργανο είναι ένας μικρός λαβύρινθος τεχνικής και γνώσης που εξάπτει την περιέργεια μικρών και μεγάλων. Όλες οι ερωτήσεις μας θα απαντηθούν, καθώς τα μουσικά όργανα μας δίνουν ραντεβού σε μια ανεπίσημη συνάντηση γνωριμίας, όπου μπορούμε να πλησιάσουμε, να αγγίξουμε, να διακόψουμε, να ρωτήσουμε, να γελάσουμε δυνατά, να καταλάβουμε, να χειροκροτήσουμε. Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν, όταν τα όργανα κατεβαίνουν από τη σκηνή και σε απόσταση… αναπνοής αποκαλύπτουν τα μυστικά τους.

τα όργανα της

συμφωνικής ορχήστρας

Οι ομάδες των μουσικών οργάνων που συνθέτουν τη συμφωνική ορχήστρα ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των παιδιών. Με τους μουσικούς της Underground Youth Orchestra, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου της Κώστα Ηλιάδη.

Κυρ 07.04 Κρουστά

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΩΝ 12:00-13:00

ΚΟΣ τ ΟΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ €15.00 (1 παιδί & 1 συνοδός), επιπλέον παιδί: €8.00

Στο πλαίσιο διεύρυνσης της συμπεριληπτικότητας των εκπαιδευτικών δράσεων του Μεγάρου, το πρόγραμμα «τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας» είναι προσβάσιμο σε παιδιά με οπτική ή/και νευροαναπτυξιακή αναπηρία. το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τον πολιτιστικό Οργανισμό liminal.

τα παιδιά με αναπηρία ενθαρρύνονται να προσέρχονται είκοσι λεπτά νωρίτερα από την ώρα έναρξης του εργαστηρίου, με στόχο την πραγματοποίηση απτικής ξενάγησης, τη γνωριμία με τους συντελεστές και την εξοικείωση με το χώρο διεξαγωγής.

Δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα και στην απτική ξενάγηση με τηλεφωνική κράτηση στο 210 7282348 & 363 (Δευτέρα-παρασκευή 10:00-17:00) ή με αποστολή email στο kids@megaron.gr.

96 τΟ ΣΧΟλΕΙΟ
τΩΝ τΕΧΝΩΝ
Α π Ο 6 Ε τ ΩΝ
ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ π ΑΙΔΙΑ

Κυρ 21.04

Διαδραστική συναυλία

H μεγάλη εικόνα της συμφωνικής ορχήστρας αποκαλύπτεται σε μια πρωτότυπη διαδραστική συναυλία, μέσα από ευφάνταστα μουσικά παραδείγματα που αναδεικνύουν τα ηχοχρώματα της κάθε ομάδας οργάνων και την εκφραστική δυναμική του συμφωνικού ρεπερτορίου. Με τους μουσικούς της Underground Youth Orchestra, υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή και μαέστρου της Κώστα Ηλιάδη.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ

12:00-13:00

ΚΟΣ τ ΟΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ

€12.00 ενήλικες, €8.00 παιδιά

Δήλωση συμμετοχής με τηλεφωνική κράτηση στο 210 7282333 ή ηλεκτρονικά στο megaron.gr.

97 ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ π ΑΙΔΙΑ Α π Ο 6 Ε τ ΩΝ

τραγούδα κι εσύ!

Δεν χρειάζεται να τα καταφέρνεις με τους γλωσσοδέτες, δεν χρειάζεται να είσαι πρωταθλητής στο παρκούρ, ούτε να γνωρίζεις τους νόμους της πυρηνικής φυσικής. το μόνο που χρειάζεσαι είναι κέφι και ρυθμός. Φόρεσε το πιο λαμπερό σου χαμόγελο, καθάρισε το λαιμό σου και εμπιστέψου ταλαντούχους καλλιτέχνες που θα αναλάβουν να σε παρασύρουν σε μια ανεπανάληπτη συμμετοχική τραγουδιστική εμπειρία!

Σαβ 13.04, Κυρ 14.04

Γυρίζω τον κόσμο τραγουδώντας

Με μελωδίες, παραδοσιακούς ρυθμούς και βηματισμούς από όλες τις ηπείρους, η μουσική ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της περιπέτειας και μας καλωσορίζει σε μια απολαυστική συμμετοχική εμπειρία. Στις συναντήσεις μας πειραματιζόμαστε με τους ήχους, χτίζοντας απλά μουσικά μοτίβα, και μαθαίνουμε παίζοντας πώς να φέρνουμε στην επιφάνεια τον καλύτερο τραγουδιστικό μας εαυτό. τραγούδια πολυταξιδεμένα που μιλούν για την ομορφιά της φύσης ενώνουν παιδιά και μεγάλους σε έναν κοινό δημιουργικό στόχο: να διασκεδάσουν ετοιμάζοντας τη δική τους εικοσάλεπτη συναυλία, με τη συνοδεία του πιανίστα μας.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, Υ λ Ο π ΟΙΗΣΗ, ΦΩΝΗ Ελένη Αράπογλου

π ΙΑΝΟ

Γιάννης παπαδόπουλος

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΩΝ

16:00-18:00

ΚΟΣ τ ΟΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ Σ τ ΟΝ ΚΥΚ λ Ο τ ΩΝ 2 ΣΥΝΑΝ τ ΗΣΕΩΝ €30.00 (1 παιδί & 1 συνοδός), επιπλέον παιδί: €16.00

98 ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ π ΑΙΔΙΑ Α π Ο 8 Ε τ ΩΝ

το φως,

και τα τέσσερα στοιχεία

Ένα εργαστήριο εξερεύνησης των ήχων και του φωτός μέσα από τα τέσσερα στοιχεία της φύσης. Γη, νερό, φωτιά, αέρας μάς οδηγούν στον πολύχρωμο και μελωδικό κόσμο τους. Μέσα από τη φύση και τη φυσική, το φως και τον ήχο, τα εικαστικά και τη μουσική, και γνωρίζοντας το έργο καλλιτεχνών που έχουν εμπνευστεί από τα στοιχεία της φύσης, τα παιδιά πειραματίζονται και δημιουργούν.

Σαβ 18.05

Μυρίζοντας τη γη

Ζωγραφική από φυσικά υλικά, ηχητικά αντικείμενα, ήχοι από πέτρες και ορυκτά.

Σαβ 25.05

Οι ήχοι του νερού

παιχνίδια με το φως και τις αντανακλάσεις του και κατασκευή αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων σε δοχεία με νερό.

Σαβ 01.06

Φωτιά: Από τον ήλιο στις φλόγες

των κεριών

Κατασκευή μουσικοκινητικών γλυπτών με μεταλλικά στοιχεία που κινούνται με τη δύναμη της φωτιάς.

Σαβ 08.06

Αέρας: παίζοντας με τα κύματα

Με μεμβράνες και σωλήνες, δημιουργία εικαστικών δρώμενων και αυτοσχέδιων πνευστών οργάνων.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, Υ λ Ο π ΟΙΗΣΗ Έφη Φουρίκη, εικαστικός, παιδαγωγός τέχνης τζελίνα πάλλα, sound artist

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΩΝ πΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣτΟΝ ΚΗπΟ τΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ Σάββατο 11:00-12:30

ΚΟΣ τ ΟΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΗΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ

€10.00, επιπλέον παιδί: €8.00

ΚΟΣ τ ΟΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ Σ τ ΟΝ ΚΥΚ λ Ο τ ΩΝ 4 ΣΥΝΑΝ τ ΗΣΕΩΝ

€30.00, επιπλέον παιδί: €24.00

99 ΓΙΑ π ΑΙΔΙΑ 4-6 Ε τ ΩΝ
ο
ήχος

προσανατολισμός: τα «κρυφά» επαγγέλματα του Μεγάρου

Και επιτέλους… όλα είναι έτοιμα: τα φώτα στην αίθουσα χαμηλώνουν, οι καλλιτέχνες παίρνουν τη θέση τους και η σκηνή μεταμορφώνεται σε τόπο μαγικό, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Όμως οι προετοιμασίες για μια συναυλία ή μια παράσταση έχουν αρχίσει πολύ νωρίτερα: πίσω από τη σκηνή, ένας αθέατος στρατός από ειδικότητες εργάζεται πυρετωδώς πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά το τέλος ενός θεάματος, για να ζωντανέψει τη μαγεία του μπροστά στα μάτια μας. Ελάτε να γνωρίσουμε τους ανθρώπους του Μεγάρου και να περιηγηθούμε σε χώρους που δεν είναι προσβάσιμοι στο ευρύ κοινό, εκεί που υλοποιείται κάθε φορά το καλλιτεχνικό όραμα των δημιουργών.

Σαβ 06.04

Επικοινωνία και προβολή εκδηλώσεων

περιήγηση στους χώρους υποδοχής κοινού

πΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣE ΧΩΡΟΥΣ τΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

15:00-16:00 για παιδιά 10-12 ετών

16:30-17:30 για εφήβους 12+ ετών

ΚΟΣ τ ΟΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ

€10.00, επιπλέον παιδί: €8.00

100 ΓΙΑ π ΑΙΔΙΑ 10-12 Ε τ ΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ 12+ Ε τ ΩΝ Βιωματικός
ΕΡΓΑΣτΗΡΙΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ

τΟ ΚΑ λλΙτΕΧΝΙΚΟ πΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εργαστήρια και δράσεις άμεσα συνδεδεμένα με μια συναυλία, μια παράσταση ή ένα ρεσιτάλ, για παιδιά και εφήβους που θέλουν να εμπλουτίσουν την εμπειρία της θέασης ή να εμβαθύνουν σε αυτή με διαδραστικό και βιωματικό τρόπο.

Σαβ 20.04

Εργαστήριο πριν από την παράσταση «Σκιές στο πεντάγραμμο»

λίγο πριν αρχίσει η παράσταση, ο δεξιοτέχνης σκιοπαίκτης Ηλίας Καρελλάς, μαζί με μέλη του θιάσου του, μάς προσκαλεί να γίνουμε «μάστορες του Καραγκιόζη»

και να κατασκευάσουμε τη φιγούρα του γνωστού ήρωα όπως τη φανταζόμαστε.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, Υ λ Ο π ΟΙΗΣΗ

Ηλίας Καρελλάς

Όλγα παπαθεοδώρου Νικόλας τζιβελέκης

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΩΝ

16:00-17:00

ΚΟΣ τ ΟΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ

€10.00

101
ΓΙΑ π ΑΙΔΙΑ Α π Ο 5 Ε τ ΩΝ

Σαβ 27.04

Γνωριμία με τα μουσικά όργανα

της Ανατολής και της ελληνικής

παράδοσης

Με αφορμή τη μουσική της παράστασης «Σκιές στο πεντάγραμμο», τα παιδιά μαθαίνουν τα μυστικά των οργάνων της ελληνικής παράδοσης και της Ανατολής, σε έναν περίπατο μέσα στο χρόνο. Άλλοτε γνωστά και άλλοτε εξωτικά, τα μουσικά όργανα αφηγούνται ιστορίες παλιές και μιλούν μια γλώσσα με ρίζες αρχαίες που ξεπερνά τα γεωγραφικά σύνορα και τα χρονικά όρια, ενώνοντας τους γειτονικούς λαούς.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, Υ λ Ο π ΟΙΗΣΗ ταξιάρχης Γεωργούλης, ούτι τάσος πούλιος, κανονάκι Βαγγέλης Καρίπης, κρουστά

ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΩΝ

16:00-17:00

ΚΟΣτΟΣ ΣΥΜΜΕτΟΧΗΣ €10.00

ΓΙΑ π ΑΙΔΙΑ Α π Ο 8 Ε τ ΩΝ

Κυρ 14.04

Αναζητώντας τον ήχο

Ο ανοιξιάτικος Κήπος του Μεγάρου φιλοξενεί ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού: δέκα μουσικά έργα κλασικών συνθετών που «απεικονίζουν» τη φύση, δέντρα, λουλούδια, ώρες της ημέρας ή καιρικά φαινόμενα, τοποθετούνται ηχητικά σε κάθε γωνιά του Kήπου. Σε αυτή τη βιωματική εκπαιδευτική δράση, που ενθαρρύνει την ενεργητική ακρόαση και την κριτική σκέψη, τα παιδιά καλούνται να αποκωδικοποιήσουν με τη φαντασία τους τα μουσικά έργα και τα ηχοτοπία που τα περιβάλλουν. Ακούν, παρατηρούν και συλλέγουν στοιχεία, για να συνθέσουν το χάρτη του ταξιδιού τους που θα τα βοηθήσει να φτάσουν στον τελικό προορισμό.

Με τον Γιώργο Σαμαντά, κοινωνικό ανθρωπολόγο, και την Ντάνα παπαχρήστου, μουσικό και μουσικολόγο

ΚΗπΟΣ τΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ 12:00-13:00

ΚΟΣτΟΣ ΣΥΜΜΕτΟΧΗΣ €10.00

102 ΓΙΑ π ΑΙΔΙΑ Α π Ο 6 Ε τ ΩΝ

Κυρ 09.04

το εκκλησιαστικό όργανο

του Μεγάρου

το εκκλησιαστικό όργανο στην Αίθουσα Χρήστος λαμπράκης συναρπάζει και εξάπτει την περιέργεια με την επιβλητική παρουσία και τον εντυπωσιακό μουσικό του μηχανισμό. Είναι επίσης από τα μεγαλύτερα αερόφωνα πληκτροφόρα όργανα της Ευρώπης, έχει πολλά μυστικά, και η γνωριμία μαζί του είναι μια εμπειρία μοναδική που επιφυλάσσει εκπλήξεις.

Με τον πιανίστα-οργανίστα τίτο Γουβέλη και τον χορδιστή Γιάννη Καρύδα

ΑΙΘΟΥΣΑ ΧΡΗΣτΟΣ λ ΑΜπΡΑΚΗΣ 18:00-19:00

ΚΟΣ τ ΟΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ

€10.00

Ε ΙΣΙ τ ΗΡΙΑ , πλ ΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η δήλωση συμμετοχής στα προγράμματα γίνεται με τηλεφωνική κράτηση στο 210 7282348 & 210 7282363 (Δευτέρα-παρασκευή 10:00-17:00), εφόσον δεν υποδεικνύεται διαφορετικά.

103 ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 15+ Ε τ ΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗ λ ΙΚΕΣ

ΕΚΔΗλΩΣΕΙΣ

τΟΥ ΣΥλλΟΓΟΥ

ΟΙ ΦΙλΟΙ τΗΣ

ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣτΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

ΒΙΒλΙΟΘΗΚΗ

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «λίλιαν Βουδούρη» δημιουργήθηκε από το Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής για τις ανάγκες του φιλόμουσου κοινού, των μουσικών, των σπουδαστών και των ερευνητών. παράλληλα διοργανώνει στους χώρους της εκπαιδευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

100 Χρόνια Γιώργος Χατζηνίκος

01.04 – 19.07

Η έκθεση εντάσσεται στον εορτασμό της 100ής επετείου από τη γέννηση του Γιώργου Χατζηνίκου (Βόλος, 3 Μαΐου 1923). παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2023 στο πολιτιστικό Ίδρυμα Γεωργίου Αγγελίνη - πίας Χατζηνίκου, στην Αίθουσα «Γιώργος Χατζηνίκος» στο πλαίσιο του 39ου Φεστιβάλ Χόρτου πηλίου. πρόκειται για μια οπτική και ακουστική αφήγηση της ζωής του διαπρεπή στην Ελλάδα και το εξωτερικό έλληνα σολίστ, διευθυντή ορχήστρας και μουσικοπαιδαγωγού, με εκθέματα που επιλέχθηκαν από το «θησαυροφυλάκιο» της Βιβλιοθήκης. Φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων, προσωπικά του αντικείμενα, βραβεία, παρτιτούρες και επιστολές γεμίζουν τις σελίδες ενός ανύπαρκτου ημερολογίου, συνθέτοντας ό,τι δεν είναι γνωστό για εκείνον, και έτσι ήσυχα, σχεδόν αθόρυβα αφηγούνται την τεράστια κληρονομιά που άφησε πίσω του. Για κάθε σχεδόν έκθεμα που βρίσκεται σε φυσική μορφή, δίπλα του ένα QR code μεταφέρει τον επισκέπτη σε οπτικοακουστικές αφηγήσεις του Γιώργου Χατζηνίκου, σε μουσικά ακούσματα και σε ψηφιακά άλμπουμ που ντύνουν με ήχους και εικόνες την πολυδιάστατη ζωή του.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ

Αντιγόνη Καψάλη, ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια, εικαστικός

ΧΩΡΟΣ ΥπΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ Εξ ΥπΗΡΕτΗΣΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣτΩΝ

τΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒλΙΟΘΗΚΗΣ

Δευτέρα, τρίτη, πέμπτη, παρασκευή / 10:00-16:45

τετάρτη / 10:00-19:00

ξΕΝΑΓΗΣΕΙΣ

Κυριακή 07.04, 19.05, 02.06 / 12:00

τετάρτη 20.03, 24.04 / 18:00

105 ΕΚΘΕΣΗ
ΕΙΣΟΔΟΣ Ε λ ΕΥΘΕΡΗ

λυρικό τραγούδι με τη Χριστίνα πουλίτση

20.05 – 23.05

Η διεθνούς φήμης σοπράνο κολορατούρα Χριστίνα πουλίτση διδάσκει, για δεύτερη χρονιά, σε ένα τετραήμερο masterclass σπουδαστές μονωδίας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μελετήσουν ατομικά μαζί της και να λάβουν μέρος στις συναυλίες που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του masterclass.

ΔΙΔΑΣΚΑ λ ΙΑ

Χριστίνα πουλίτση

ΣΥΝΟΔΕΙΑ Σ τ Ο π ΙΑΝΟ Δημήτρης Βεζύρογλου

Masterclass:

ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Δευτέρα 20.05, τρίτη 21.05, τετάρτη 22.05, πέμπτη 23.05 / 16:00 – 20:00

Συναυλίες:

ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

τρίτη 21.05, πέμπτη 23.05 / 21:00

€160.00

ΚΟΣ τ ΟΣ ΓΙΑ ΑΚΡΟΑ τ ΕΣ Σ τ Ο M ASTERCLASS

€30.00 (ανά ημέρα)

Συμμετοχή κατόπιν επιλογής. πληροφορίες στο sfm.gr

Ε ΙΣΟΔΟΣ Ε λ ΕΥΘΕΡΗ Σ τ ΙΣ ΣΥΝΑΥ λ ΙΕΣ

106 ΚΟΣ
τ ΟΣ ΕΝΕΡΓΗΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ Σ τ Ο M ASTERCLASS
MASTERCLASS

17.06 – 05.07

15.07 – 26.07

Η Μουσική Βιβλιοθήκη «λίλιαν Βουδούρη», σε συνεργασία με την ομάδα theatree, διοργανώνει για τρίτη χρονιά ένα πρόγραμμα με πολλή δράση, παιχνίδι, δροσιά και φυσικά … τέχνη! παιδιά, παιδαγωγοί και καλλιτέχνες «βουτούν στην τέχνη» καθημερινά από τις 9:00 το πρωί ως τις 16:00 το μεσημέρι. Ανάμεσα στις δράσεις, ξεκουράζονται με μια βόλτα για δεκατιανό στον Κήπο και αργότερα με γεύμα στο Aίθριο του Μεγάρου. τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες παίζουν με τη μουσική, το θέατρο, το χορό και τα εικαστικά, δημιουργώντας στο τέλος κάθε εβδομάδας μια ξεχωριστή παράσταση.

Δευτέρα – παρασκευή 17.06 – 05.07 και 15.07 – 26.07 / 09:00 – 16:00

€120.00 ανά

107 ΚΟΣ τ ΟΣ ΣΥΜΜΕ τ ΟΧΗΣ
εβδομάδα με δεκατιανό
Δυνατότητα
γεύμα με επιπλέον χρέωση Εγγραφές από 29.04 ticketservices.gr π λ ΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 210 7282774 Δευτέρα – παρασκευή / 09:00 – 16:00
γεύμα
για μεσημεριανό
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΚΑ λ
π
τ ΩΝ Βουτιές
τέχνη
πΡΟΓΡΑΜΜΑτΑ ΓΙΑ πΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟλΗ τΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
ΟΚΑΙΡΙΝΟ
ΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ π ΑΙΔΙΑ 6-12 Ε
στην

ΕΥΡΩπΑΪΚΗ ΓΙΟΡτΗ

τΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Συμμετέχοντας και φέτος στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, η Βιβλιοθήκη παρουσιάζει δύο συναυλίες, τη μία μετά την άλλη, όπου καλλιτέχνες όλων των ηλικιών ερμηνεύουν μουσικές όλων των εποχών!

Συναυλία με τη Nakas Gospel Choir

21.06

Η χορωδία μουσικής gospel του Ωδείου Φίλιππος Νάκας προσφέρει στους θεατές μια μοναδική γνωριμία με ένα είδος μουσικής λιγότερο γνωστό στη χώρα μας, προ(σ)καλώντας τους να συμμετέχουν ενεργά σε μια πληθωρική εμπειρία.

Nakas Gospel Choir

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ τέρη Βακιρτζόγλου

π ΙΑΝΟ Μάνος Αθανασιάδης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 50 λεπτά

ΦΟΥΑΓΙΕ ΒΙΒλΙΟΘΗΚΗΣ παρασκευή 21.06 / 17:00

Συναυλία των Συνόλων Μουσικής

Δωματίου της Camerata Junior

21.06

τα Σύνολα Μουσικής Δωματίου της Camerata Junior– Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζουν έργα όλων των εποχών της μουσικής δημιουργίας, ξεκινώντας από τον λουίτζι Μποκκερίνι και φτάνοντας μέχρι τους σύγχρονους έλληνες συνθέτες. τα πνευστά της ορχήστρας έχουν έντονη παρουσία, καθώς η Camerata Junior συμπληρώνει ήδη δύο χρόνια ως πλήρης συμφωνική ορχήστρα. Σύνολα Μουσικής Δωματίου Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, ΔΙΔΑΣΚΑ λ ΙΑ Νίκος Χαλιάσας

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

60 λεπτά

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑ λΙΑΣ παρασκευή 21.06 / 18:15

ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑ λ ΙΑΣ Μαργαρίτα πλέστη ΒΟΗΘΟΣ ΜΑΕΣ τ ΡΟΥ, Υ π ΕΥΘΥΝΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟ λ ΩΝ Αριστέα τσιχλή

108 ΕΙΣΟΔΟΣ Ε λ ΕΥΘΕΡΗ

πΡΟΓΡΑΜΜΑτΑ ΓΙΑ πΑΙΔΙΑ

ΘΕΑτΡΙΚΕΣ πΑΡΑΣτΑΣΕΙΣ

ΘΕΑ τ ΡΟ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ Α π Ο 10 ΜΗΝΩΝ & π ΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 3 Ε τ ΩΝ

Αβγώ

07.04 – 28.04

Βρέφη από δέκα μηνών και παιδιά έως τριών ετών βιώνουν μια αξέχαστη πολυαισθητική εμπειρία στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους πολύ μικρούς θεατές. το αυγό ως αρχή. το αυγό ως το «μέσα», το «ζεστά», ως ασφάλεια αλλά και ως προετοιμασία. Όλοι ήμασταν μέσα σε ένα αυγό. Κι όλοι θελήσαμε, τολμήσαμε να βγούμε από αυτό. Στην παράσταση παρακολουθούμε ένα μικρό ανθρωπάκι που αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο, μέσα σε ένα αυγό. Όλα τα ερεθίσματα οδηγούν κλιμακωτά και αναπόφευκτα στη στιγμή της απόφασης «Θα βγω!».

ΙΔΕΑ

Αντώνης παπαθεοδούλου

Στέλλα Σερέφογλου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ, Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ

Στέλλα Σερέφογλου

ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΝΟΡΧΗΣ τ ΡΩΣΗ

Κώστας Γάκης

Δημήτρης Αποστολακίδης

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ευγενία Γαλεράκη

ΣΥΝΘΕΣΗ BODY PERCUSSION, TAP DANCING

τζωρτζίνα Βαρδουλάκη

ΣΚΗΝΙΚΑ

Γιάννης Αρβανίτης

Β ΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ

Αναστασία Δημουλάκη

ΦΩ τ ΙΣΜΟΙ

Στέλιος πλασκοβίτης

ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Κυριακή 07, 14, 21, 28.04 / 10:30

τ ΕΧΝΙΚΟΣ ΣΚΗΝΗΣ

Άκης Σαμόλης

ΑΦΙΣΑ

Μυρτώ Δεληβοριά

ΦΩ τ ΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στέλλα Σερέφογλου

Με την Ελπινίκη Σαριπανίδου

και τον Γιάννη πλιάκη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 40 λεπτά

ΣΥΜ π ΑΡΑΓΩΓΗ Μουσική Βιβλιοθήκη «λίλιαν Βουδούρη» IKIRU ΑΜΚΕ

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€18.00 ενιαίο (1 παιδί & 1 συνοδός)

€26.00 ενιαίο (2 παιδιά & 1 συνοδός)

€10.00 (επιπλέον συνοδός)

Η π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

109

ΘΕΑ

Η βασίλισσα των πάντων

07.04 – 21.04

Η παράσταση, με όχημα τη φαντασία, ταξιδεύει μωρά, παιδιά και γονείς σε έναν κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Μέσα σε σαράντα λεπτά ξεδιπλώνονται μαγικά μέρη με εξωτικά πουλιά, πολύχρωμα ζώα, άγριες ζούγκλες, ορμητικά ποτάμια, θορυβώδεις πόλεις, έναστρους ουρανούς και πλούσια παλάτια. Καθισμένοι σε μαξιλάρια, οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους παρακολουθούν μια ταλαντούχα χορεύτρια-περφόρμερ και έναν χαρισματικό μουσικό κρουστών, που παίζει ποικίλα όργανα από όλο τον κόσμο αλλά και καθημερινά αντικείμενα, και συμμετέχουν ενεργά, χτυπώντας καμπάνες, δημιουργώντας τον άνεμο, φτιάχνοντας ήχους και ό,τι άλλο χρειάζεται, ώστε να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στο ταξίδι της για την αναζήτηση της πραγματικής ευτυχίας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ, ΧΟΡΕΥ τ ΡΙΑ Σάρα τοσκάνο ΜΟΥΣΙΚΟΣ

Σόλης Μπαρκί ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Στέφανος τορπόγλου

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩ τ ΙΣΜΩΝ Γιώργος Ψυχράμης

ΑΦΗΓΗ τ ΗΣ λάμπρος Φισφής

ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ, ΕΝΔΥΜΑ τ Ο λ ΟΓΟΣ Χριστίνα Κωστέα

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΥ, ΕΝΔΥΜΑ τ Ο λ ΟΓΟΥ Ρενάτα Γκίκα

ΦΩ τ ΟΓΡΑΦΙΑ, ΒΙΝ τ ΕΟΓΡΑΦΙΑ Απόστολος Ζυγούρης

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ, ΓΡΑΦΙΣ τ ΙΚΑ Μυρτώ Δεληβοριά ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ λάμπρος Φισφής

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 45 λεπτά

ΣΥΜ π ΑΡΑΓΩΓΗ Μουσική Βιβλιοθήκη «λίλιαν Βουδούρη» Εχετλαίος ΑΜΚΕ

Με τη Σάρα τοσκάνο και τον Σόλη Μπαρκί

ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ Κυριακή 07, 14, 21.04 / 12:30

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€18.00 ενιαίο (1 παιδί & 1 συνοδός)

€26.00 ενιαίο (2 παιδιά & 1 συνοδός)

€10.00 (επιπλέον συνοδός)

Η π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

110
τ ΡΟ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ Α π Ο 10 ΜΗΝΩΝ & π ΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 3 Ε τ ΩΝ

ΘΕΑ

Η φάρμα των ζώων –Η παράσταση αρχίζει!

07.04 – 28.04

Η Φάρμα των ζώων του τζωρτζ Όργουελ θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα μυθιστορήματα του 20ού αιώνα. Σε αυτή τη διασκευή για παιδιά με ζωντανή μουσική ο κύριος τζόουνς, ο ιδιοκτήτης της φάρμας, αγαπάει την εξουσία, μα πιο πολύ από όλα αγαπάει τα λεφτά! Καταφέρνει να μετατρέψει τη φάρμα του σε τσίρκο, μόνο και μόνο για να κερδίζει ακόμα περισσότερα χρήματα ο ίδιος. Με την υπόσχεση πως τα ζώα θα γίνουν διάσημα κι όλοι θα τα θαυμάζουν, τα ξεγελάει και τα πείθει να τραγουδούν και να πραγματοποιούν νούμερα χορευτικά και ριψοκίνδυνα. Οι μεγαλύτερες ατραξιόν του είναι οι ροκ γαλοπούλες, η κότα κανόνι και τα γουρούνια στη λάσπη. Όταν τα ζώα καταλαβαίνουν την αλήθεια, επαναστατούν και διώχνουν το αφεντικό τους. πρέπει όμως να οργανώσουν μια καινούργια παράσταση για να παραμείνει η φάρμα, που είναι το σπίτι τους, ανοιχτή. ποιο από όλα τα ζώα της φάρμας είναι το πιο κατάλληλο να γίνει ο νέος διευθυντής; Και τι θα κάνουν όταν δεν μπορούν να συμφωνήσουν όλα μεταξύ τους; τα παιδιά μαθαίνουν, διασκεδάζοντας, για τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, την ενσυναίσθηση και τη σημασία του διαλόγου και των κανόνων, καθώς συναποφασίζουν με τους ηθοποιούς για την εξέλιξη της ιστορίας.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Μιχάλης Κοιλάκος

ΔΙΑΣΚΕΥΗ

Μιχάλης Κοιλάκος

πάνος Χριστοδούλου ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣ τ ΟΥΜΙΑ

Άννα Σάπκα

ΚΑ τ ΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚ λ ΑΣ

Δήμητρα Κωνσταντινίδου

ΦΩ τ ΙΣΜΟΙ

Μιχάλης Κοιλάκος ΜΟΥΣΙΚΗ

Βασίλης τζαβάρας

Σ τ ΙΧΟΙ τ ΡΑΓΟΥΔΙΩΝ

Ελισσαίος Βλάχος

ΦΩ τ ΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χριστίνα Φυλακτοπούλου

ΓΡΑΦΙΣ τ ΙΚΑ-ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ Κωνσταντίνος Δέμης Γιάννης Κεντρωτάς

ΟΡΓΑΝΩΣΗ π ΑΡΑΓΩΓΗΣ Ελισσαίος Βλάχος

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 70 λεπτά

ΣΥΜ π ΑΡΑΓΩΓΗ Μουσική Βιβλιοθήκη «λίλιαν Βουδούρη» ξανθίας ΑΜΚΕ

ΜΕ τ Η Σ τ ΗΡΙ ξ Η του Δικτύου για τα Δικαιώματα του παιδιού

Με την Αγγελική τόμπρου, τον τάσο Αντωνίου και τον Γιάννη πλιάκη

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑ λΙΑΣ Κυριακή 07, 14, 21, 28.04 / 11:30

τ ΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€12.00, €10.00, €8.00 Ομαδικό (15+ άτομα), €6.00 Σχολεία Η π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

Κρατήσεις για σχολεία (Δευτέρα – παρασκευή):

210 8665144, 210 8674657

111
τ ΡΟ ΓΙΑ π ΑΙΔΙΑ 3-9 Ε τ ΩΝ

Συμφωνία SOS

07.04 – 28.04

Μια διαδραστική παράσταση με ζωντανή μουσική και video art, εμπνευσμένη από το αριστούργημα του πάτρικ Ζύσκιντ Το κοντραμπάσο, που τροφοδοτεί τη δημιουργική φαντασία, καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και φανερώνει τα αδιέξοδα που συναντάμε όταν δεν ακούμε και δεν βλέπουμε ο ένας τον άλλον, ενώ μας υπενθυμίζει πως ο καθένας μας είναι διαφορετικός, μοναδικός και απαραίτητος, όπως τα μουσικά όργανα σε μια ορχήστρα. Στο έργο, που είναι ειδική παραγγελία για το χώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης (site specific), τρεις ταλαντούχοι ηθοποιοί-μουσικοί ερμηνεύουν τους ρόλους, τραγουδάνε και παίζουν ζωντανά μουσική, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να παρακολουθήσουν μια συναρπαστική ιστορία και παράλληλα να δουν και να ακούσουν από απόσταση αναπνοής τα τρία αυτά όργανα.

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Ομάδα ΒίΔα: Βίκυ Καλπάκα

Δάφνη Καφετζή ΜΟΥΣΙΚΗ

Μάκης παπαγαβριήλ ΚΙΝΗΣΗ

πέπη Ζαχαροπούλου

ΣΚΗΝΙΚΑ, ΚΟΣ τ ΟΥΜΙΑ

Χριστίνα Κωστέα

ΒΙΝ τ ΕΟ, ANIMATION

Νικολάια Γενηγεωργίου ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑ τ ΑΣΚΕΥΕΣ

Σμαράγδα Καφετζή

ΦΩ τ ΙΣΜΟΙ

Βασίλης Κλωτσοτήρας ΦΩ τ ΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ιάκωβος Δρακούλης ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕ τ Η Χρύσα Βουλουτάκη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 70 λεπτά

ΣΥΜ π ΑΡΑΓΩΓΗ Μουσική Βιβλιοθήκη «λίλιαν Βουδούρη» ΒίΔα ΑΜΚΕ

Με τη Σωτηρία Ρουβολή, τη Μαριάννα παπαθανασίου και τον Δημήτρη τσεκούρα.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Κυριακή 07, 14, 21, 28.04 / 15:00

112 τ ΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ €12.00, €10.00, €8.00 Ομαδικό (15+ άτομα), €6.00 Σχολεία Η π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ Κρατήσεις για σχολεία (τετάρτη – παρασκευή): 210 8665144, 210 8674657 ΘΕΑ τ ΡΟ ΓΙΑ π ΑΙΔΙΑ 4-10 Ε τ ΩΝ

ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΑ πΡΟΓΡΑΜΜΑτΑ

ΓΙΑ π ΑΙΔΙΑ 7-10 Ε τ ΩΝ

Μusic coin DJs

07.04

Έχουν τα νομίσματα ήχο; Μπορούν να παίξουν μουσική; Ρυθμούς; Μελωδίες; πώς συνδέονται τα καλώδια με τα νομίσματα και τη μουσική; Ακολουθώντας τις αρχές του δια-επιστημονικού μοντέλου SτΕΑΜ, θα κατασκευάσουμε τα δικά μας πρωτότυπα μουσικά όργανα και θα δημιουργήσουμε remix! Μέσα από το παιχνίδι και τον πειραματισμό θα ανακαλύψουμε τα μυστικά των νομισμάτων και θα συνδυάσουμε δημιουργικά τον μουσικό και τον τεχνολογικό κόσμο, ώστε να γίνουμε οι επόμενοι Djs!

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ, Υ λ Ο π ΟΙΗΣΗ Ελισάβετ περακάκη Γιάννης Μυγδάνης

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90 λεπτά

MUSIXLAB

Κυριακή 07.04 / 12:00

113
τ ΙΜH ΕΙΣΙ τ ΗΡΙOY €15.00 Η π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

ΕΚπΑΙΔΕΥ τΙΚΑ πΡΟΓΡΑΜΜΑτΑ

ΓΙΑ ΣΧΟλΕΙΑ

ΓΙΑ ΜΑΘΗ τ ΕΣ Δ’, Ε’ ΚΑΙ Σ τ ’ ΔΗΜΟ τ ΙΚΟΥ

Ακούω την εικόνα, βλέπω τη μουσική

Σχολική χρονιά 2023-24

τι ήχο έχουν οι πίνακες ζωγραφικής; τι ζωγραφίζεται στο μυαλό μας όταν ακούμε μουσική; Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τα εικαστικά και τη μουσική μέσω της θεατρικής και της αισθητηριακής προσέγγισης. Στόχος των παιδιών είναι να παρουσιάσουν στους δασκάλους και στους συμμαθητές τους ένα δικό τους εικαστικό έργο, δραματοποιημένο, πρωτότυπο και ζωντανό, εμπνευσμένο από ζωγραφικούς πίνακες και μουσικά έργα από διαφορετικές χρονικές περιόδους. Σκοπός του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της συνθετικής σκέψης και της αντίληψης των παιδιών γύρω από την τέχνη, μέσα από μια δημιουργική, συνεργατική και διασκεδαστική εμπειρία.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ, Υ λ Ο π ΟΙΗΣΗ Χριστέλα Γκιζέλη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

80-90 λεπτά

ΓΙΑ ΜΑΘΗ τ ΕΣ ΔΗΜΟ τ ΙΚΟΥ

Μικροί συνθέτες

Σχολική χρονιά 2023-24

Έχουν όλοι μια ολόδική τους μουσική μέσα στο κεφάλι τους; Μπορούν να την ακούσουν προσεχτικά; Μπορούν να την ακούσουν και όλοι οι άλλοι μαζί τους; Μπορούν να μάθουν το κόλπο; Η απάντηση είναι ναι! τα παιδιά καλούνται να γίνουν συνθέτες της μουσικής τους. Θα την προκαλέσουν, θα τη δημιουργήσουν, θα την ακούσουν, θα μάθουν το κόλπο! Αφού γνωρίσουν τη Μουσική Βιβλιοθήκη και μερικούς από τους θησαυρούς της, θα μεταμορφωθούν τα ίδια σε στοιχεία της μουσικής γραφής και θα συνθέσουν τις δικές τους τρισδιάστατες μελωδίες.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ, Υ λ Ο π ΟΙΗΣΗ Χριστέλα Γκιζέλη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ 80-90 λεπτά

τ ΙΜH ΕΙΣΙ τ ΗΡΙOY €5.00

πληροφορίες και ομαδικές κρατήσεις για επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές: 210 8665144, 210 8674657 (Δευτέρα – παρασκευή 09:30-14:30)

114

ΕΙΣΙτΗΡΙΑ

ΣΗΜΕΙ O π Ω λ ΗΣΗΣ

τicket Services (πανεπιστημίου 39, Στοά πεσμαζόγλου)

Δευτέρα – παρασκευή 09:00 – 17:00 / Σάββατο 10:00 – 14:00

τ Η λ ΕΦΩΝΙΚΑ

210 7234567

Η λ ΕΚ τ ΡΟΝΙΚΑ ticketservices.gr

ΓΙΑ πλ ΗΡΟΦΟΡΙΕΣ τ ΗΝ ΗΜΕΡΑ τ ΗΣ π ΑΡΑΣ τ ΑΣΗΣ

210 7282554

πΟλΙτΙΣτΙΚΕΣ ΕΚΔΗλΩΣΕΙΣ Α

λλΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

Α Little Nightmare Music

13.05

Ο Igudesman και ο Joo, ένα από τα πιο διάσημα μουσικά ντουέτα, έχουν κατακτήσει τον κόσμο με τις μοναδικές, ξεκαρδιστικές θεατρικές παραστάσεις τους, που συνδυάζουν το χιούμορ με την κλασική αλλά και την ποπ μουσική. Άρχισαν να συνεργάζονται από την πρώτη τους γνωριμία, σε ηλικία δώδεκα ετών, ως σπουδαστές της περίφημης Σχολής Γεχούντι Μενουχίν. Εμπνευσμένοι από τον Mενουχίν, το κοινό τους όραμα ήταν να μεταφέρουν την κλασική μουσική σε περισσότερο κόσμο και μεγαλύτερα ακροατήρια. πλέον, ακολουθούν τα βήματα καλλιτεχνών-θρύλων, όπως ο Βίκτορ Μποργκ, ο Ντάντλεϋ Μουρ και ο Γκλεν Γκουλντ, δημιουργώντας ένα δικό τους πρόγραμμα που δύσκολα κατατάσσεται σε οποιαδήποτε κατηγορία. παντρεύοντας το έξυπνο χιούμορ με τη μουσική, είναι πλέον πολύ κοντά στην υλοποίηση του οράματός τους. Η παράσταση A Little Nightmare Music είναι γεμάτη αριστοτεχνία, μαγευτική μουσική και εξωφρενικό χιούμορ. το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα έργα «From Mozart With Love», «Rachmaninoff by Himself», και «A Very Blue Danube», δοσμένα μέσα από τη χαρακτηριστική, χιουμοριστική οπτική των δύο μουσικών.

BIO λ Ι

Aleksey Igudesman

π ΙΑΝΟ

Hyung-ki Joo

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Intershow

ΑΙΘΟΥΣΑ Α λΕξ ΑΝΔΡΑ τΡΙΑΝτΗ

Δευτέρα 13.05 / 20:00

117 τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ €80.00, €70.00, €55.00, €40.00, €20.00 Εκπτωτικό Η π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

7o Bοbos Arts Festival

18.05

Tο αγαπημένο παιδικό φεστιβάλ επιστρέφει στον Κήπο του Μεγάρου με μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο παιδί, τον πολιτισμό και τις τέχνες. Στον ομορφότερο κήπο της πόλης μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν επιλεγμένες παιδικές παραστάσεις και θα συμμετέχουν σε εργαστήρια και δράσεις που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν την έμφυτη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών και να τα ευαισθητοποιήσουν γύρω από σύγχρονα κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Θέατρο, μουσική, χορός, εργαστήρια και πολλές εκπλήξεις, σε μια ημέρα για όλη την οικογένεια, γεμάτη χρώματα και φαντασία μέσα στη φύση!

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Creative Impact AMKE

The HUB Events

ΚΗπΟΣ

Σάββατο 18.05 / 11:00 – 19:00

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€12.00 (early bird 26.03 – 04.04), €15.00 (προπώληση 05.04 – 17.05)

€17.00 (κατά την είσοδο), €15.00 (οικογενειακό, 4+ άτομα)

118

Η ωραία κοιμωμένη

Royal Czech Classical Ballet of Prague

14, 15 & 16.06

το αριστούργημα του τσαϊκόφσκι, εκατόν τριάντα πέντε χρόνια μετά την παγκόσμια πρώτη, σε μια παράσταση γεμάτη από τη μαγεία του κλασικού μπαλέτου. Η Ωραία κοιμωμένη είναι το πρώτο μπαλέτο που χόρεψε ο Νουρέγιεφ στη Δύση (1961), ο πρώτος ρόλος του Μπαλανσίν (στο περίφημο Θέατρο Μαριίνσκι), το έργο με το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το Bασιλικό Μπαλέτο του λονδίνου στις Ηνωμένες πολιτείες και το έργο με το οποίο ξανάρχισε τις παραστάσεις του στη Βασιλική Όπερα στο Κόβεντ Γκάρντεν το 1946, μετά τον B΄ παγκόσμιο πόλεμο. Η Ωραία κοιμωμένη μάς μεταφέρει σε μιαν άλλη εποχή, σε μια χώρα όπου κατοικούν νεράιδες, πρίγκιπες, και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος. Όταν τα φώτα σβήσουν και η αυλαία σηκωθεί, η ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αουρόρα ζωντανεύει μέσα από έναν αψεγάδιαστο χορό, την ακαταμάχητη μουσική του τσαϊκόφσκι, τα μαγευτικά κοστούμια και το σαγηνευτικό σκηνικό του Βασιλικoύ Μπαλέτου της τσεχίας.

Η ωραία κοιμωμένη

Μπαλέτο σε δύο πράξεις

Royal Czech Classical Ballet of Prague

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

We Production

ΑΙΘΟΥΣΑ Α λΕξ ΑΝΔΡΑ τΡΙΑΝτΗ

παρασκευή 14.06 / 20:00

Σάββατο 15.06 / 16:00 & 20:00

Κυριακή 16.06 / 12:00 & 17:00

τΙΜΕΣ ΕΙΣΙ τ ΗΡΙΩΝ

€60.00, €50.00, €42.00, €36.00, €30.00, €24.00 Εκπτωτικό Ομαδικά εισιτήρια:

10 έως 50 άτομα: -10%

51 έως 100 άτομα: -15%

101 άτομα και άνω: -20%

Οι τιμές των ομαδικών εισιτηρίων δεν ισχύουν για την Ε Ζώνη Η π ΡΟ π Ω λ ΗΣΗ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ

119

ΕΙΣΙτΗΡΙΑ

πΡΟπΩλΗΣΗ ΕΙΣΙτΗΡΙΩΝ

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αρχίσει, εκτός εάν αναγράφεται διαφορετικά στη σελίδα της εκδήλωσης.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙτΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΟλΕΣ τΙΣ ΕΚΔΗλΩΣΕΙΣ

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, μπορείτε να αγοράζετε τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά στο megaron.gr ή τηλεφωνικά στο 210 7282333 με χρέωση πιστωτικής κάρτας.

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ λΕΙτΟΥΡΓΙΑΣ

τα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών λειτουργούν καθημερινά Δευτέραπαρασκευή: 10:00-18:00. Κατά τις ημέρες παραστάσεων: Δευτέραπαρασκευή από τις 10:00 και έως την έναρξη της παράστασης. Σάββατο και Κυριακή: δύο ώρες πριν από την έναρξη της παράστασης.

ΕΙΣΙτΗΡΙΑ ΓΙΑ τΟΥΣ ΦΙλΟΥΣ τΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Για τους Φίλους του Μεγάρου ισχύουν ειδικές τιμές και εκπτώσεις.

Oι Φίλοι έως 30 ετών έχουν 30%50% έκπτωση σε συγκεκριμένες παραστάσεις.

ΕΚπτΩτΙΚΑ ΕΙΣΙτΗΡΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ τΙΜΕΣ ΓΙΑ τΙΣ πΑΡΑΓΩΓΕΣ τΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

Σε όλες τις αίθουσες ισχύουν ειδικές τιμές και εκπτωτικά εισιτήρια (από €5.00) για φοιτητές, νέους έως 25 ετών, ανέργους, ΑΜΕΑ, άτομα άνω των 65 ετών, πολύτεκνους.

π λ ΗΡΟΦΟΡΙΕΣ megaron.gr και 210 7282333

ΕΚπτΩΣΗ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΕΙΣΙτΗΡΙΑ (10 ΑτΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΩ)

π λ ΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 210 7282333

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙτΗΡΙΑ ΓΙΑ ΣΧΟλΕΙΑ ΚΑΙ ΩΔΕΙΑ ΕΚ τΟΣ ΑττΙΚΗΣ

Ισχύει σε επιλεγμένες παραστάσεις (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων – τηρείται αυστηρά η προτεραιότητα κράτησης).

π λ ΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 210 7282348 & 363

ΕΙΣΙτΗΡΙΑ τΗΣ τΕ λΕΥ τΑΙΑΣ ΣτΙΓΜΗΣ

Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών και παιδιά άνω των 8 ετών έχουν την ευκαιρία να προμηθεύονται τα αδιάθετα εισιτήρια (στις Ζώνες Α, Β, Γ και Δ) σε φοιτητικές τιμές την ημέρα της παράστασης από τις 18:00.

Ο αριθμός των εισιτηρίων που θα διατίθενται ποικίλλει ανάλογα με την εκάστοτε διαθεσιμότητα και αφορά αποκλειστικά τις παραγωγές του Μεγάρου. Δεν ισχύει στις παραγωγές άλλων φορέων ή στις συμπαραγωγές

του Μεγάρου με άλλους φορείς. την ημέρα της παράστασης που θέλετε

να παρακολουθήσετε, τηλεφωνήστε μετά τις 10:00 στο 210 7282333, για

να πληροφορηθείτε σχετικά με τη

διαθεσιμότητα των εισιτηρίων.

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521 Αθήνα

ΓΕΝΙΚΕΣ πλΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η αγορά των μειωμένων εισιτηρίων

μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο από τα ταμεία του Μεγάρου όσο και μέσω διαδικτύου.

Επιστροφές εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Ο έλεγχος των εισιτηρίων γίνεται ανέπαφα.

Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αγοράς εισιτηρίων του Μεγάρου, μπορείτε να δείτε την οπτική από τη θέση σας σε 360 μοίρες πριν την αγορά του εισιτηρίου σας.

το πρόγραμμα είναι πιθανόν να τροποποιηθεί. Ενημερωθείτε για τυχόν αλλαγές στο megaron.gr.

Οι εκδηλώσεις του Μεγάρου

Μουσικής Αθηνών προτείνονται για παιδιά άνω των έξι ετών, εκτός αν υπάρχει διαφορετική ένδειξη στην περιγραφή της εκδήλωσης.

το Μέγαρο Μουσικής

Αθηνών διατηρεί το δικαίωμα

αναπροσαρμογής των τιμών των εισιτηρίων σε περίπτωση αναπροσαρμογής του συντελεστή του ΦπΑ.

Για πρόσβαση ΑΜΕΑ τηλεφωνήστε στο 210 7282333.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Η κατανομή των ζωνών στην Αίθουσα Χρήστος λαμπράκης και στην Αίθουσα Αλεξάνδρα τριάντη αφορά τις συναυλίες και διαφοροποιείται ανάλογα με το είδος της κάθε εκδήλωσης.

Α λΕξΑΝΔΡΑ τΡΙΑΝτΗ / πλατεία

Α λΕξΑΝΔΡΑ τΡΙΑΝτΗ / Θεωρείο Α

Α λΕξΑΝΔΡΑ τΡΙΑΝτΗ / Θεωρείο Β

ΧΡΗΣτΟΣ

ΔΗΜΗτΡΗΣ ΜΗτΡΟπΟΥλΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΚΑ λΚΩτΑΣ

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ

ΖΩΝΗ Α

ΖΩΝΗ Β

ΖΩΝΗ Γ

ΖΩΝΗ Δ

ΖΩΝΗ Ε

λ
ΑΜπΡΑΚΗΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝτΡΟ

210 7282156 | sales@megaron.gr | megaron.gr

το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο αποτελεί έναν εξαιρετικό, σύγχρονο χώρο συνεδρίων και εκδηλώσεων υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας. Σημείο αναφοράς για την πόλη, το Μέγαρο έχει συνολική έκταση 143.000 τ.μ., διαθέτει 18 αίθουσες συνεδριάσεων, άνετους λειτουργικούς εκθεσιακούς χώρους και μεγαλοπρεπή φουαγιέ των 12.000 τ.μ. Στους χώρους του μπορεί να φιλοξενηθεί συνέδριο 6.000 ατόμων, ενώ η μεγαλύτερη συνεδριακή αίθουσα έχει χωρητικότητα 2.000 ατόμων.

ΓΙΝΕτΕ ΦΙλΟΙ

τΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ

• Δωρεάν είσοδος στο πάρκινγκ του Μεγάρου τις βραδιές των εκδηλώσεων

• Προτεραιότητα στην αγορά εισιτηρίων στη Διακεκριμένη, Α και Β ζώνη

• Δωρεάν το πρόγραμμα της εκδήλωσης για την οποία έχετε αγοράσει εισιτήρια

• Έκπτωση στα είδη του Μ Shop και στο εστιατόριο FUGA • Ειδικές εκπτώσεις και δωρεάν εισιτήρια ανάλογα με το είδος της συνδρομής • Νέα προνόμια για φίλους κάτω των 30 ετών

Μουσική, χορός, όπερα, θέατρο, εκθέσεις, παραστάσεις για νέους και παιδιά: απολαύστε τα όλα με μοναδικά προνόμια και εκπτώσεις.

Μοιραστείτε μαζί μας έναν κόσμο έμπνευσης και δημιουργίας. Η υποστήριξή σας είναι πολύτιμη.

της Chamber Orchestra of Europe υπό τον μαέστρο Κωνσταντίνο Καρύδη και με σολίστ τον Jan Lisiecki στο Μέγαρο στις 20 Απριλίου 2024

ΦΙλΟΙ

τΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ NEOI

ΕΩΣ 30 ΕτΩΝ

Εάν είστε έως και 30 ετών, μπορείτε να γίνετε Φίλοι του Μεγάρου με ετήσια συνδρομή €30.00, απολαμβάνοντας ειδικά προνόμια:

• Έκπτωση 50% σε εκδηλώσεις στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης και Αλεξάνδρα τριάντη (Ζώνες Α, Β, Γ, Δ)*

• Έκπτωση 30% σε εκδηλώσεις στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος (Ζώνη Α)* • Ηλεκτρονική ενημέρωση για όλες τις εκδηλώσεις του Μεγάρου • Πρόσκληση σε ειδικές εκδηλώσεις αποκλειστικά για τους Φίλους του Μεγάρου * Η έκπτωση ισχύει για ένα εισιτήριο σε εκδήλωση παραγωγής του Μεγάρου. Εξαιρούνται οι παραστάσεις για παιδιά.

ΕΚΔΗλΩΣΕΙΣ ΣτΟΝ ΚΗπΟ τΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ –

ΙΟΥλΙΟΣ 2024

τΟ πΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ πΡΟΣΕΧΩΣ

ΧΟΡΗΓΟΣ
M SHOP Κάθε αγορά σας στηρίζει το έργο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Σ ΧΕΔΙΑΣΜΟΣ , ΜΕ λ Ε τ Η ΚΑΙ Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ ΚΑτΑΣΚΕΥΗΣ Xορηγία TAF / The Architectural Firm themshop@megaron.gr 210 7282591 | 210 7282766 | 210 7282521

M CAFÉ

Στον εξωτερικό χώρο του M Shop, στην είσοδο για την Αίθουσα Αλεξάνδρα τριάντη λειτουργεί το M Café, όπου μπορείτε να απολαύσετε υπέροχο καφέ και σνακ όλη μέρα ή ένα ποτήρι κρασί και ελαφρύ δείπνο πριν και μετά από τις παραστάσεις.

ΣΥλλΟΓΟΣ

ΟΙ ΦΙλΟΙ τΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Διοικητικό Συμβούλιο

π ΡΟΕΔΡΟΣ πάνος Δημαράς

ΑΝ τ Ι π ΡΟΕΔΡΟΙ Κωστής Αιλιανός

Nίκος τρίχας

ΓΡΑΜΜΑ τ ΕΑΣ

Γιάννης Μαρίνος

ΜΕ λ Η

Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου Κωνσταντίνος Δεληκωστόπουλος τατιάνα Καραπαναγιώτη Γιάννης Καρτάλης Κώστας Κατσίγερας

Αλέξανδρος Φιλιππίδης

πέτρος Χριστόφορος

ΔΙΕΥΘΥΝ τ ΗΣ

Αλέξανδρος Χαρκιολάκης

ΔΙΕΥΘΥΝ τ ΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒ λ ΙΟΘΗΚΗΣ « λ Ι λ ΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ»

Στεφανία Μεράκου

Διοικητικό Συμβούλιο

πΡΟΕΔΡΟΣ Νίκος Ε. πιμπλής

Α Ν τ Ι π ΡΟΕΔΡΟΣ Κωστής Αιλιανός

Μ Ε λ Η πάνος Δημαράς Γιώργος Δονάτος Θάλεια Καραΐνδρου Σπήλιος Μανιάς Χριστίνα Μπουσουλέγκα Φώτης παπαθανασίου Χριστίνα παπακωνσταντίνου Μαρία τραυλού Γιάννης Καρτάλης

ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝ τ ΡΙΑ Κατερίνα Ζευγώλη

Κ Α λλ Ι τ ΕΧΝΙΚΟΣ Δ ΙΕΥΘΥΝ τ ΗΣ Γιάννης Βακαρέλης

© Y A nn IS bOUR n IAS

ΕΚΔΟΣΗ

Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ π ΡΟΒΟ λ ΗΣ ΚΑΙ Ε π ΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ελένη Διδασκάλου

τ ΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ λητώ τσεκούρα

ΣΥΝ τ ΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ, Ε π ΙΜΕ λ ΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ, ΜΕ τ ΑΦΡΑΣΕΙΣ Ιθάκη Γασπαράτου

ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΑΥ λ ΙΩΝ τίτος Γουβέλης Μάιρα Μηλολιδάκη CREATIVE DΙRECTOR, EIKONΟΓΡΑΦΗΣΗ k2 design

Υ λ Ο π ΟΙΗΣΗ

Mαρία Ζαχαριουδάκη

ΕΚ τ Υ π ΩΣΗ

PrintFair

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.