Sørlandsparken magasin

Page 1

Sørlandsparken MAGASIN

Bedrifter satser på miljø og service

Bakerisuksess Bakeri- og konditormester Rune Halvor Vindsetmo gleder seg over Edgars suksess på Sørlandssenteret. Side 6

Flytter inn Side 12

30 års jubilant Side 16

Best i verden i CrossFit Side 22


LEDER Parken vokser videre

Sørlandsparken MAGASIN

Nr. 1 2022 – årgang 2

UTGIVER

Sørlandsparken Næringsforening REDAKSJONELL PRODUKSJON

Medieanne GRAFISK PRODUKSJON

Aptum FORSIDEFOTO

Fra venstre: Annette Frøysaas fra God Start, Svein Kristian Vikstøl, daglig leder hos Rolfs Elektro Sørlandsparken og Astrid Skjørtorp, daglig leder hos Byggmakker Sørlandsparken Foto: Kjell Inge Søreide. OPPLAG

23 000

Det skjer mye nytt og spennende i Sørlandsparken – nye bedrifter etablerer seg og eksisterende virksomheter vokser og flytter til nye områder. Det er jubel hos de ansatte i Posten og hos Avfall Sør som begge flytter til det nye, store næringsområdet Sørlandsparken Øst. For Posten betyr det nye, flotte lokaler – en terminal som er dobbelt så stor som dagens. Og Avfall Sør kan skilte med en miljøvennlig og svært brukervennlig stasjon. Vi gleder oss også over nye virksomheter som etablerer seg i parken, et av de siste tilskuddene er Max Burgers, like ved OBS Bygg og Ikea. Dette betyr at Sørlandsparken fortsatt er en av Norges største næringsparker med over 450 virksomheter. Du kan lese om Postens nybygg og om den nye gjenvinningsstasjonen i dette magasinet. Du kan også lese om 30-års jubilanten Mobit, om Travparken som vil gjøre hest til en folkesport og om T. O. Slettebøe som skal arrangere industrimesse. Du får tips om bilferie, en artikkel om bobil-trender og du blir med på besøk hos Edgars. I Sørlandsparken er det mange som gjør mye for at parken skal være trivelig; gjengen i God Start fjerner ukentlig store mengder rusk og rask. Magasinet møtte flere av dem som gjør parken ryddig – en jobb som også gjør deres liv mer meningsfylt. Også i dette magasinet er det et bredt spekter av annonser, som forteller om virksomheter og frister med gode tilbud. Med andre ord fortsetter vi å vise og fortelle om noe av det som skjer i parken. Vi håper også dette magasinet blir lest og satt pris på! Ha en fin vår og god sommer og velkommen til Sørlandsparken!

TRYKK

Kai Hansen DISTRIBUSJON

Posten Artikler i magasinet kan gjerne siteres – med kildehenvisning.

2 | Mai 2022 – Sørlandsparken

Lene Anderssen Daglig leder


Sørlandsparken – Mai 2022 | 3


HUSK DINE

MEDLEMSFORDELER 5% bonus på alle varer – også kampanjer. Book en uforpliktende time for kjøpshjelp i Sørlandsparken. Vi tilbyr faglige råd og tips, samt tegning av bad. Book time når det passer deg i løpet av våre åpningstider, trygt og enkelt på modena.no.

SKIFER OG NATURSTEIN

GRILL OG UTEPEIS PYNTESTEIN

SØRLANDSPARKEN

4 |

Avenyen 26 Mai 2022 4636 – Sørlandsparken Kristiansand

SØGNE

Linnegrøvan 25 4640 Søgne

VENNESLA

Hundsfos Næringspark 4700 Vennesla


Nå må du ha adgangsbevis når du skal levere avfall på våre gjenvinningsstasjoner Velg skiltgjenkjenning, QR-kode eller nøkkelbrikke Våren 2022 innføres kundeidentifisering på Avfall Sørs gjenvinningsstasjoner: 10. mai på Mjåvann og 24. mai på Støleheia. Adgangskontroll innføres også på den nye gjenvinningsstasjonen i Sørlandsparken når den åpner.

2. Skanning av QR-kode

Kundeidentifisering sikrer at de som besøker våre gjenvinningsstasjoner er husholdninger som betaler renovasjonsgebyr i Kristiansand og Vennesla.

På vår nye kundeportal Min side kan du hente og administrere dine digitale adgangsbevis og ditt øvrige kundeforhold.

Det er tre adgangsbevis som kan brukes: 1. Skiltgjenkjenning på kjøretøy 3. Skanning av nøkkelbrikke — for kunder tilknyttet nedgravde containere

Registrer deg og hent dine adgangsbevis på minside.avfallsor.no For mer informasjon — se avfallsor.no Du kan også kontakte vårt kundesenter på tlf. 38 17 70 70

Sammen gir vi avfall nytt liv Sørlandsparken – Mai 2022 | 5


De smiler, de tre bak disken og det smitter over på gjestene som stortrives hos Edgars på Sørlandssenteret. Fra venstre: Elizabeth Elert, Rune Halvor Vindsetmo og Lisa Tånevik.

Edgars fristelser Kaneldrømmer, eplemuffins, 12-øres, napoleonskake, spleiserull og steinbakt brød er blant fristelsene hos Edgars på Sørlandssenteret. Tekst: Anne S. T. Johnsen Foto: Kjell Inge Søreide

Det bugner av bakervarer i disken – kaneldrømmene til venstre.

6 | Mai 2022 – Sørlandsparken

Det frister å sette seg ved et av bordene som ligger i tilknytning til bakeriutsalget. Bibjana og Bagi Savic er blant de som har latt seg lokke til en kaffepause. – Disken hos Edgars er alltid fylt opp med mye lekre bakervarer og kaffen er også veldig god. Vi tar ofte en pause her – det er hyggelig, sier paret fra Søm. Det er flust med folk i konditoriet – akkurat slik daglig leder Rune Halvor Vindsetmo vil ha det. Han ønsker at Edgars skal være et sosialt møtested. – Har du noen gang vært i Roma og opplevd livet på piazzaene; disse torgene – piazza betyr offentlig plass. Her på senteret forsøker vi å skape vår egen utgave av den populære italienske møteplassen. Vi vil være en piazza; et sted gjester kan slappe av og betrakte det yrende senterlivet, sier Vindsetmo før han serverer kaffe og en rykende fersk kaneldrøm. – Baker dere her? – Deigene, som heves langsomt, settes i bakeriets hovedkvarter i Mandal og kjøres så til alle bakeriutsalgene våre og stekes der. Det betyr at vi kan tilby helt ferske varer, sier Vindsetmo.


Nystekte kaneldrømmer er blant de varene kundene setter mest pris på og som er blitt Edgars bestselger. – Kaneldrømmen er blitt en suksess, sier Vindsetmo. Generelt kan en si at Edgars er blitt en suksess. For det er ikke bare kunder på senteret som setter pris på bakeriet; i 2018 ble Edgars kåret til landets beste bakeri i konkurranse med over 400 andre bakere. Baker- og konditorbransjens landsforening står bak kåringen, og det er en stor heder å få denne utmerkelsen. – Utrolig gøy. Det var hard konkurransen, sier Vindsetmo. Han har ingen enkel suksessoppskrift. – Hardt arbeid og dyktige ansatte er viktig. Vi tenker alltid kvalitet og fornyelser, sier han. Utsalget på senteret ble etablert i 2018, og er et av de 13 utsalgene til Edgars. I disse dager åpner det 14. utsalget, i Lillesand. Bakeriet har en lang historie. Det startet som Landalas bakeri i 1906, og først i 1997 ble navnet endret til Edgars Bakeri. Og ikke lenge etter det overtok bakeri- og konditormester Rune Halvor Vindsetmo bakeriet. I dag eier han Edgars Bakeri og konditori sammen med Hans Inge Justnes. – Da jeg begynte her i 1994, var vi rundt 20 ansatte – nå teller vi over 200! Vindestmo har selv vært baker i over 30 år, og setter sin ære i at alt som lages hos Edgars skal ha kvalitet og være velsmakende.

Turid Yukari Thorbjørnsen, som har ansvaret for Edgars på Sørlandssenteret, med et brett nystekte kaneldrømmer.

– Atmosfæren er lun og god her, sier Bibjana Savic.

– Deigene, som heves langsomt, settes i bakeriets hovedkvarter i Mandal og kjøres så til alle bakeriutsalgene våre og stekes der, forteller Rune Halvor Vindsetmo og tar ut et brett fra ovnen.

Sørlandsparken – Mai 2022 | 7


TRE TIÅRS ERFARING I PARKEN Frittstående elektronikkbutikk siden 1987.

HVITEVARER | TV, LYD OG DATA | KJØKKENUTSTYR | VARMEPRODUKT | RENGJØRING | STYLING/VELVÆRE | KLESBEHANDLING

Barstølveien

Elvegata

8 | Mai 2022 – Sørlandsparken 10-20(16) 09-17(15)

Ring oss på

Nettbutikk 24/7

38 17 92 00

rolfselektro.no


Sørlandets største industrimesse 80-års jubilanten T. O. Slettebøe inviterer til Agders største industrimesse 11. og 12. mai.

Daglig leder Aksel Slettebøe (t.v) og Stein Erik Jahr på lageret til landsdelens største maskinforretning, T. O. Slettebøe.

– Det blir den åttende messen vår, den første gikk av stabelen i 2006 og var en suksess. Siden har vi arrangert industrimesse annet hvert år, bortsett fra 2020 – da satt pandemien en stopper for oss. Vår erfaring er at messen er en viktig møteplass for leverandører og kunder, sier Stein Erik Jahr hos Slettebøe, landsdelens største maskinforretning. 40 leverandører fra hele landet skal ha stands i det store messeteltet. Her vil de vise fram sine nyeste og smarteste produkter. Besøkende får også sjansen til å treffe spesialister fra verdens fremste produsenter, blant annet Husqvarna, IPC og Loctite. Tidligere år har det vært rundt 2000 besøkende, og Slettebøe har god tro på at mange vil ta turen også til årets messe.

Det er ikke bare når det gjelder industrimesse Slettebøe har god erfaring – T. O. Slettebøe fyller 80 år i år. Det var farfar til dagens daglige leder, Aksel Slettebøe, som i 1942 etablerte maskinforretningen i et lite lokale i Kirkegata. Herfra flyttet forretningen til Tangen og siden til Skibåsen i Sørlandsparken. Den lille butikken i Kvadraturen er erstattet med et over 4000 kvadratmeter stort lokale fylt med produkter som brukes i industriell sammenheng. Aksel Slettebøe viser lokalets hjerte, lageret. Reolene står tett – til sammen er tre kilometer hyller fylt med alt fra tekniske komponenter til skruer og o-ringer. Og den store forretningen har så godt som alt som brukes i industriell sammenheng; maskindeler, brannvernutstyr og avansert verktøy. Kundene er alt fra store industrivirksomheter til verksted, offentlige etater og private. – Våre kunder kommer primært fra Agder, men vi leverer også en del unike nisjeprodukter utenfor fylkesgrensen, sier Slettebøe. I 2014 kjøpte Slettebøe opp Skog & Hage, dette tilførte forretningen nye produkt- og kundegrupper. – Nå vil privatpersoner i større grad finne veien til vår butikk, og kunne dra nytte av vårt brede produktspekter, sier Slettebøe. Slettebøe har egne serviceavdelinger innenfor mekanisk, skog & hage og brannvern. – At vi bistår kunder med montering, service og reparasjoner er et av våre sterkeste konkurransefortrinn sammenliknet med kjedebutikker. Kvalitet, kompetanse, tilgjengelighet og service – det er viktig for oss, sier Slettebøe og Jahr. T. O. Slettebøe har nå 45 ansatte.

Messeområdet i Skibåsen.

Bytt i dag du også! E-sigaretter

KrsDamp.no Skibåsen 39 – Tlf: 51 22 55 22

Sørlandsparken – Mai 2022 | 9


FØLG OSS PÅ FACEBOOK

Vi inviterer til årets begivenhet innen industrien på sørlandet! 40 utstillere - Produktnyheter - Messetilbud

Åpningstider: Onsdag: Torsdag:

0900 - 1500 0900 - 1500

Vi serverer grillmat og forfriskninger til alle besøkende, velkommen!

Kristiansand Næringsselskap AS utvikler og selger næringstomter fra de store og mer industrielle til små næringsetableringer. Vi utvikler også tidsriktige og miljøvennlige boliger knyttet til byutviklingsprosjekter, og gjerne da i kombinasjon med eiendomsutvikling for næring.

10 | Mai 2022 – Sørlandsparken


Uansett vær stiller ryddegjengen opp i Sørlandsparken; fra venstre; arbeidsleder Robin Liland, arbeidsleder Camilla Fredriksen, deltaker Einar Johansen og Annette Frøysaas.

Bedre og friskere liv med God Start God Start gir hverdagen mening for Annette Frøysaas og Einar Johansen. De to går skulder ved skulder og smiler, småprater og rydder søppel i Sørlandsparken mens regnet høljer ned. – Det er forbausende mye avfall; papir, bleier, bildekk – en gang fant jeg til og med penger – de gikk ikke i søppelsekken, sier Einar. Han og Annette roser arbeidslederne i God Start, et prosjektet som er en del av Kristiansand kommunes Arbeidsforberedende Tjenester for personer med psykiske utfordringer. – Jobben gir meg energi og nå er det mye lettere å leve med sykdommen min. Jeg har så mye angst. Mannen min døde for 20 år siden – etter det har livet til tider vært veldig tøft. Ja, så tøft at jeg satt hjemme i sofaen og tenkte jeg vil ikke leve mer, forteller Annette. God Start-tilbudet hørte hun om i Huset i Vågsbygd – et aktivitetstilbud for folk med psykiske utfordringer. – Først var Huset redningen min – så ble livet enda bedre etter at jeg ble en del av God Start. Det er flott at kommunen har slike tilbud

for oss som sliter med dårlig helse og psykiske utfordringer, sier Annette. Hun oppfordrer de som sitter hjemme i sofaen og syns livet er uten mening; ta direkte kontakt med God Start eller med Arbeidsforberedende Tjenester. I snart 10 år har Annette vært en av de faste i God Start-gjengen. Einar kan skilte med 13 år. – Da forstår du at vi trives. Alternativet vårt hadde vært å sitte hjemme, vi mestrer ikke en ordinær jobb. Men dette mestrer vi. Av og til stopper bilister, smiler og skryter av jobben vi gjør, andre stopper og sier tusen takk. At vi kan være til nytte er flott. Dette forteller at vi gjør noe viktig, og det betyr mye for oss, sier de to smilende. Gjennom God Start har de også fått gode kolleger og venner. Arbeidsdagen starter alltid med en liten prat og en kopp kaffe på Strømme. Deretter er de klare for ulike arbeidsoppgaver. Arbeidslederne, Camilla Fredriksen og Robert Liland, bekrefter at Einar, Annette og de andre i «ryddepatruljen» gjør en god og viktig jobb. – Prinsippene i God Start er normalitet, frivillighet, fleksibilitet, langsiktighet og motivasjonslønn for reelle og meningsfulle arbeidsoppgaver. Vi utfører arbeid for offentlige og private aktører. Vi arbeider i team slik at jobben blir en sosial arena – det er viktig, sier Fredriksen. Lene Andersen, leder i Sørlandsparken Næringsforening, er også takknemlig for jobben de gjør. – Vi får mange tilbakemeldinger på at vi har en ren og ryddig park, sier Andersen.

Sørlandsparken – Mai 2022 | 11


– Det blir kjempegøy å flytte inn i nye lokaler, sier denne gjengen fra Posten, fra venstre: leder distribusjon øst, Kim Nguyen, Sven Fjelldal fra transportavdelingen, distriktssjef Øistein Bergstøl, koordinator varebil, Vidar Sørensen, Tommy Torgersen fra produksjonen og driftskoordinator Christian Iversen.

Posten inn i hypermoderne lokaler Siste helga i mai flytter Posten til flunkende nye lokaler i Sørlandsparken Øst – i et av Norges grønneste industribygg. Tekst: Anne S. T. Johnsen Foto: Kjell Inge Søreide

12 | Mai 2022 – Sørlandsparken

– Et helt fantastisk bygg som blir nerven i vår virksomhet i Agder, sier distriktssjef i Posten Norge, Øistein Bergstøl. Han møter oss på den 67 mål store tomten til Posten Norge, en tomt som er så stor at den også rommer eventuell framtidig utbygging. – Økt netthandel har gjort dagens terminal i Buråsen for liten. Vi mer enn dobler arealet i de nye lokalene, sier Bergstøl og tar oss med på en runde i terminalen noen uker før nærmere 200 medarbeidere flytter inn. Han innrømmer at det er med skrekkblandet fryd han forlater nåværende lokaler for å ta steget inn i en hypermoderne og digital postverden. – Vi går fra en manuell til en digital pakkereise, sier Bergstøl.


Nybygget til Posten er på over 9000 kvadratmeter og tomta på hele 67 mål.

Driftstekniker Alexander Wellering (t.v) og distriktssjef Øistein Bergstøl ved den nye avlesningsmaskinen som er utstyrt med seks kameraer – det betyr at strekkoden på pakkene blir lest uansett hvordan de ligger på båndet.

Driftstekniker Alexander Wellering forklarer den avanserte teknologien som styrer transportbåndene og pakkesorteringsmaskinene som står på rekke og rad i terminalen. Her kan det sorteres 5400 pakker i timen. Kort sagt effektiviseres sorteringen med et ledd. Transportbåndene er dessuten utformet med tanke på å redusere tunge løft. I enden av raden med transportbånd ligger det Wellering kaller terminalens nerve – avlesningsmaskinen. Tidligere ble strekkodene på alle pakker laserlest, nå leses adressen med seks kameraer. Det betyr at koden blir lest uansett hvordan den ligger på båndet, med laserteknologien måtte pakken ligge med koden opp. Bergstøl og Wellering regner med at det i løpet av året vil bli håndtert mellom 4 og 5 millioner pakker i den nye terminalen. Posten har også lagt stor vekt på at det nye bygget skal være miljøriktig og bærekraftig. Det er sertifisert i høyeste klasse av Breeam, et selskap som klassifiserer bærekraftige bygg i Norge. Bygget får et solcelleanlegg på taket som årlig kan produsere 460 000 kWh, her er vannbåren varme, varmepumpe og frikjøling. Posten satser på at alle postbiler, også lastebilene, skal være fossilfrie innen 2025. Utenfor alle kjøreporter er det ladestasjoner. – Alt, helt ned til den minste detalj, er bygd med tanke på å spare energi, sier Wellering og demonstrer en av de 70 doble garasjeportene. – Portene er konstruert slik at varmetapet blir minst mulig. Dersom en port står åpen i en time, er varmetapet i dette bygget like stort som energiforbruket til en husholdning i en måned, forklarer Wellering og viser hvordan portene raskt og effektivt åpnes og lukkes. – Vi er nå på god vei til å oppnå konsernets ambisiøse miljømål. Posten Norge ønsker å ta et samfunnsansvar når det gjelder et mer bærekraftig samfunn. Det er vi stolte av, sier Bergstøl.

Sørlandsparken – Mai 2022 | 13


Brukervennlig miljøstasjon med tydelig miljøprofil åpner i juni Går alt etter planen åpnes den nye gjenvinningsstasjonen i Sørlandsparken Øst i slutten av juni. Den rundt 30 år gamle stasjonen i Skibåsen blir da historie. Tekst: Anne S. T. Johnsen Foto: Kjell Inge Søreide

Daglig leder Linn Olsen Nordby og kommunikasjonsansvarlig Lars Pedersen i Avfall Sør ser fram til at det nye anlegget tas i bruk.

14 | Mai 2022 – Sørlandsparken


Slik blir den nye gjenvinningsstasjonen. (Montasje: Multiconsult)

– Dette er et fantastisk og ikke minst brukervennlig anlegg bygd for framtiden, sier daglig leder i Avfall Sør, Linn Olsen Nordby. Hun gleder seg til den nye gjenvinningsstasjonen står ferdig, og håper og tror det blir offisiell snorklipping, taler, kaffe og kake i slutten av juni. Da åpnes portene for innbyggere i Kristiansand og Vennesla, folk fra andre kommuner vil bli avvist. – Fra 10. mai innfører vi gradvis adgangskontroll ved våre tre gjenvinningsstasjoner. Alle som betaler renovasjonsgebyr i Kristiansand og Vennesla, våre to kommuner, må identifisere seg med adgangsbevis for å bruke stasjonene. Man kan selv velge mellom skiltgjenkjenning på kjøretøy, skanning av QR-kode eller ved skanning av nøkkelbrikke til nedgravde containere. Du kan fortsatt levere avfall så ofte du vil. Adgangskontrollen sikrer at de som besøker våre gjenvinningsstasjoner er kunder som betaler renovasjonsgebyr til Avfall Sør, sier Lars Pedersen, kommunikasjonsansvarlig i Avfall Sør. Han og Olsen Nordby er stolte av gjenvinningsstasjonen, og viser mer enn gjerne rundt og forklarer hvordan det vil bli når alt er ferdig. – Vi har hentet ideer fra gjenvinningsstasjoner i både Danmark og Norge, og vi viderefører løsninger vi har god erfaring med selv. Nytt i Sørlandsparken blir innføring av store containere på opptil 38 kubikkmeter, sier Pedersen. Conteinerne blir plassert et nivå lavere enn der du kjører inn, noe som gjør det enklere å sortere avfallet. Det bygges tak over conteinerne, det gjør at avfallet ikke blir fuktig, og kvaliteten for materialgjenvinning holdes høy.

– Stasjonen blir atskillig større og får økt kapasitet sammenliknet med den i Skibåsen. Her får vi tre kjørefelt inn, noe som betyr sikrere trafikkavvikling, sier Olsen Nordby. Inne på anlegget blir det en effektiv logistikk. Når stasjonen åpner anbefaler Pedersen kundene å sjekke kjøremønster og containerplassering på Avfall Sør sine nettsider, før man besøker gjenvinningsstasjonen. – Det kan lønne seg å legge avfall som skal av først øverst på hengeren, sier han. Det tas miljøriktige grep på flere nivåer i det nye anlegget. For eksempel plasseres en roll-packer ved mange av containerne, den komprimerer innholdet. – Når containeren er full, fraktes den direkte videre til avfallshåndtering. Det betyr at det ikke vil bli brukt fossildrevne kjøretøy på stasjonen, slik som tidligere, sier Olsen Nordby. Miljøvennlig er også selve bygget med reisverk i tre. En del av skråtaket får solcellepanel med en tilhørende batteribank av brukte, sertifiserte bilbatterier. I bygget blir det blant annet eget rom for levering av farlig avfall og elektrisk avfall. Blå Kors Gjenbruk Kristiansand skal ta imot brukte ting i en annen del av lokalet. Totalt er den nye stasjonen priset til 100 millioner kroner; 40 millioner kroner for tomta på 35 mål og 60 millioner kroner for selve anlegget.

Sørlandsparken – Mai 2022 | 15


Skål for oss – det blir en storstilt fest fredag 6. mai, sier fra venstre Ina Egren, Trond Kvale, Tom Erik Røysland og Rolf-Martin Nygård.

30-års jubileum for Mobit Sørlandsparken Fredag blir det blaudis hos Mobit i Sørlandsparken – spesialisten på mobil og IT fyller 30 år 6. mai. – Vi håper hele Kristiansands befolkning kommer innom oss i Barstølveien, smiler Rolf Martin Nygård, daglig leder hos Mobit Sørlandsparken, som eier selskapet sammen med Trond Kvale. Nygård har vært med på hele bedriftsreisen; først med Bilradiospesialisten som ble etablert i Sørlandsparken 6. mai 1992 via merkevarer som BRS, Klart Svar, Mobildata og Telehuset til det endelig ble Mobit Sørlandsparken i 2018. – Ikke bare navnene er endret, det har også vært en eventyrlig teknologisk reise, sier Nygård og Kvale. Mobit er Norges største forhandlerkjede innen mobil og IT for bedriftsmarkedet med godt over 120 forhandlere og 650 ansatte. Mobit leverer alt innen dataløsninger, mobil-

16 | Mai 2022 – Sørlandsparken

telefoni og fører et bredt spekter av varer fra ledende produsenter innen hardware og programvare. – Vi leverer det kundene trenger, men like viktig er det at vi er kundens rådgiver. Vi hjelper til med å finne løsninger som passer bedriften – og vi overselger ikke! Målet er at kunden skal få det de har behov for, og de skal være fornøyde, sier Kvale. Diplomene på veggen i konferanserommet forteller svart på hvitt at kundene er tilfredse med Mobit i Sørlandsparken. Flere år på rad er Mobit Sørlandsparken blitt kåret til Norges beste forhandler innen kjeden. Det er Moment Analyse som står bak undersøkelsen, og deres konklusjon er entydig; profesjonell til fingerspissene.


– Målet er alltid det samme; å gjøre kundenes hverdag enkel, oppdatert og problemfri og sørge for at de digitale verktøyene fungerer sømløst. – For enkelte kunder er det også av stor betydning å bruke en leverandør som har lokal forankring. Vi strekker oss langt for å gi kundene rask og god service, understreker Nygård. Kundelisten er lang, noen av navnene har stått på listen helt fra 1992. – Trofaste kunder er vi takknemlige for. Mobil og IT er en næring med tøff konkurranse, og da må vi levere for å beholde kundene. Kundespekteret til Mobit Sørlandsparken er bredt; store dagligvarekjeder, transportbransjen, bank, drosjenæring, meglere, kommunale og offentlige etater, er noen av dem. Hovedtyngden holder til i regionen, men selskapet har også en rekke nasjonale kunder. – Du finner oss fra lengst nord i landet til Lindesnes. Vi har alt fra enkeltmannsforetak til såkalte 1000 pluss-kunder. Hovedtyngden er de små- og mellomstore bedriftene, men uansett; alle kunder er like viktige, sier Nygård. – Vi sier også gjerne velkomne til nye kunder. Ingen kunde er for liten, ingen for stor – ta kontakt så finner vi en løsning for din bedrift, sier han med et smil om munnen.

Kan du gjøre de aktivitetene som du ønsker?

I mars for to år siden, akkurat da Norge stengte ned, tok flammene Mobit-butikken i Sørlandsparken. Nå er lokalene flottere enn noensinne; mingle/samtaleplass og konferanserom.

Vi hjelper deg med en funksjonskartlegging.

KAN DU GJØRE DE AKTIVITETENE SOM DU ØNSKER?

by

Basisfots fysioterapeut veileder

I Basisfot har vi konseptet BHealthy som har som mål å forbedre din form og helse, med eller uten sykdom eller lidelser. BHealthy gir deg helsegevinster som mer energi, bedre søvn, stabil vekt, beskytter mot hjertesykdom, bedrer sirkulasjon og forsinket aldring. Behøver du en fysioterapeuts kompetanse for å bedre din hverdag? Vi tilbyr funksjonskartlegging, behandling av dine utfordringer, og ikke minst veilede for aktiv forebygging.

Basisfots fotterapeut får folk på føttene!

Tråkker du skoene skjeve eller har mer alvorlige feilstillinger i føttene? Fotterapeuten tilbyr konsultasjon, og bygging av såle som gir avlastning, slik at smerter kan avverges eller bli borte.

For mer informasjon og timebestilling enten bedrift eller privat, gå inn på basisfot.no BHealthy konseptet passer for alle. Vi hjelper deg både ved oppstart og på veien!

OPPSTART

AVSLUTNING 1. MÅNED

2. MÅNED

3. MÅNED

Sørlandsparken – Mai 2022 | 17


ANNONSE

AUBO – dansk kjøkkendesign hos Montér Sørlandsparken Innerst i Montér Avenyen finner du Aubo kjøkken, bad og garderobe i en helt nyoppusset drakt! Kjøkkengjengen har siden høsten 2021 jobbet med å oppgradere og bytte ut alle sine kjøkkenog baderomsutstillinger. I løpet av høsten vil vi ha ferdigstilt alle våre 15 nye utstillinger som skal vise bredden i AUBO sitt sortiment. Du kan finne et flott og funksjonelt kjøkken hos AUBO uavhengig av budsjettet ditt. Vi er nemlig svært opptatt av å kunne tilby kjøkken i enhver prisklasse – både til storartede villaer og til studioleiligheter. Vi er stolte over utvalget og fargeutvalget i sortimentet vårt, fordi vi opprettholder ønsket kvalitet for alle kjøkken. Du er alltid i trygge hender når du velger nytt kjøkken fra AUBO. Våre kjøkkenkonsulenter har mye erfaring og vil gå langt for å finne ditt nye drømmekjøkken. Vi foretrekker nær dialog med deg som kunde, slik at vi sammen finner den rette løsningen. Vi tilbyr blant annet en gratis 3D-tegning/presentasjon i Virtual Realty, slik at dine ideer og drømmer blir visualisert. Samtidig sørger vi alltid for at ditt nye kjøkken leveres ferdigsamlet og i tide – selvfølgelig.

DE SMÅ DETALJENE UTGJØR EN STOR FORSKJELL Du kjenner kanskje til at man kan kjøpe ekstrautstyr til biler, som gjør at bilen går fra å være bra til fantastisk. En kan på en måte si det samme om kjøkken. Det finnes i alle fall en rekke gadgets eller ekstra valg som først kan virke overflødige, men som du aldri kommer til å angre på når du først har dem på kjøkkenet. BÆREKRAFTIG KJØKKEN Når du skal velge kjøkken fra AUBO, er du ikke bare garantert kompromissløs service, stort utvalg og løsninger av høyeste kvalitet. Du velger også miljøvennlig! AUBO er nemlig det første danske kjøkkenfirmaet som lever opp til verdens eldste miljøsertifisering, BREEAM. Anerkjennelsen er kommet som resultat av

18 | Mai 2022 – Sørlandsparken


en årelang miljøsatsing, som altså er blitt belønnet med den fremragende BREEAMdokumentasjonen. BREEAM klassifiserer i hvor høy grad blant annet enkelte produkter/inventar er bærekraftige, og her hos AUBO lever vi altså opp til de strenge BREEAM-kriteriene. Innenfor kjøkken er det særlig komponenter bestående av tre fiber som skal overholde kriterier om utslipp av enkelte gasstyper. Kort fortalt gjør du ikke bare deg selv en tjeneste ved å kjøpe et flott kjøkken hos AUBO – du er også med på å skåne miljøet til nytte for de kommende generasjoner. Montér er en del av Optimera, Norges største byggevarekjede med over 130 butikker fra nord til sør. Optimera igjen er en del av Dahl Optimera Norge, som er eid av det internasjonale konsernet Saint-Gobain. Konsernet har mer enn 180 000 medarbeidere i 68 land og er Europas største distributør av byggevarer. Montér i Avenyen i Sørlandsparken er proppfull av byggevarer for gjør-det-selvmarkedet og profesjonelle håndverkere.

–Dansk design på sitt beste! sier kjøkkenteamet og viser et nytt kjøkken fra Aubo. Susanne Mosfjeld, Gunn-Britt Larsen, Karina Hanslien-Bergstad og Christine Grimsby.

– Utvalget er enormt innen alt av byggevarer. I tillegg til kjøkken er vi store på garderobe, baderom, gulv, verktøy, maling og vi har det meste av det du skulle trenge til hagen. Vi er alltid opptatt av å hjelpe kundene med sine prosjekter; uansett om det er proffmarkedet eller private, sier daglig leder hos Montér i Avenyen, Randi Evjen.

Skal du arrangere messe, konferanse, konsert eller foredrag? Vi har en

fantastisk messehall med rom for opptil 950 personer. Messehallen på travparken er på 1600kvm med kjøreport som gjør rigging til en drøm. Kontakt: Ingvar.ludvigsen@rikstoto.no Tlf: 906 23631

Sørlandsparken – Mai 2022 | 19


Grey

Avenyen i Sørlandsparken ligger kun et lite steinkast fra E18. Her finner du butikker som Jula, Tesla, NorEngros, Bohus, Elkjøp, SparKjøp og Montér. Blue

RGB: 63, 62, 62 CMYK: 0%, 0%, 0%, 90% #3F3E3E

RGB: 132, 193, 237 CMYK: 60%, 3%, 0%, 0% #84C1ED

28 ULIKE BUTIKKER CA. 1500 P-PLASSER avenyensorlandsparken.no TA KONTAKT DERSOM DU ØNSKER Å LEIE! Bente Mosvold Andersen +47 905 05 236 | bente@mosvold.no

Visste du at Mosvold&Co er største eier i Avenyen?

Vi i Blatchford har et stort engasjement for våre kunder. Vi søker alltid etter å tilby deg de beste ortopediske hjelpemidlene. Sammen kan vi utgjøre en forskjell. Blatchford har et nært samarbeid med ortoped og fotterapeut.

Blatchford.no 20 | Mai 2022 – Sørlandsparken

Ortopedi


Ny sjef og ny kjøkkenavdeling 17. mars ønsket Byggmakker i Sørlandsparken velkommen til sin flunkende nye avdeling med Norema kjøkken.

Ny daglig leder Astrid Skjørtorp (t.h) og kjøkkenansvarlig Shirley Netland.

Flere av de utstilte kjøkkenmodellene har deilige duse farger – alle kjøkken kan skreddersys.

– Er det ikke flott? Vi har fått mange gode tilbakemeldinger, og allerede de første ukene fikk vi vi inn flere bestillinger, sier ny daglig leder Astrid Skjørtorp og kjøkkenansvarlig Shirley Netland. De to tar Sørlandsparken magasin med på en runde blant de 22 utstilte kjøkkenmodellene, som viser bredden i Noremas sortiment. – Til tross for at Norema er et av Norges ledende kjøkkenmerker, er det ingen andre på Sørlandet som tilbyr hele Noremas spekter – vi tilbyr alt fra flatpakk til ferdig montert kjøkken, sier Netland. Den nye avdelingen ligger i andre etasje hos Byggmakker, og Netland er ikke i tvil; avdelingen er varehusets hjerte. Varehuset er totalt på 14 500 kvadratmeter og tilbyr det meste innen byggevarer til forbruker- og proffmarkedet. Byggmakker Kristiansand er også sentrallager for BM sine butikker i Agder. Varehuset er delt inn i tre like deler: butikk, drive-in og logistikkavdeling.

– Her kan du kjøre inn og handle alt under ett tak. Logistikken er nøye gjennomtenkt; du kommer først til varene det er logisk å ha i bunn på lasten, sier Skjørtorp, som ble ansatt som ny daglig leder hos Byggmakker i Sørlandsparken 1. november i fjor. Hun gikk fra stillingen som butikksjef hos Byggmakker Kristiansand og overtok daglig leder-ansvaret etter Frode Andersen, som nå er salgssjef hos Byggmakker Kristiansand. – Det er spennende å være en viktig brikke i et byggevarehus i vekst, sier Skjørtorp, og forteller om varenyheter, om nye leverandører, om «klikk og hent», som ble et tilbud under korona-pandemien. Kunden bestiller varene på nett og henter selv i butikken eller får levert varene hjem. – Vi har også et godt samarbeid med proffene som tar på seg oppdrag fra privatkundene, sier hun og hun skryter av ansatte og deres kompetanse og erfaring. Målet hennes er at Byggmakker Kristiansand skal være det aller beste byggevarehuset – for ansatte og for kundene.

Byggmakkers nye kjøkkenavdeling er det store varehusets hjerte. Du kan hente inspsirasjon ved å ta en runde rundt blant utstillingene eller be om hjelp fra en av kjøkkenekspertene. Fra venstre: Eskild Carlsen, Morten Gill Johannessen, Shirley Netland og Natalia Byrdina.

Sørlandsparken – Mai 2022 | 21


I tre år på rad har Ole Kristian Antonsen vært best i verden i CrossFit Games.

Verdens sprekeste BLATCHFORD ORTOPEDI

• Er en del av et verdensomspennende konsern med over 1000 ansatte. • Kjernevirksomhet er å fremstille og tilpasse ortopediske hjelpemidler (såler, spesialsko, sydde sko, ortoser og proteser). • Etablert 1979. • 40 ansatte i Sørlandsparken (150 i Norge). • Samarbeider med Sørlandet Sykehus, fastleger, spesialister og behandlere.

22 | Mai 2022 – Sørlandsparken

For åtte år siden måtte Ole Kristian Antonsen amputere foten etter en alvorlig arbeidsulykke. Nå har han tre år på rad vært best i verden i CrossFit. 31-åringen kan titulere seg med The fittest adaptive athlete on earth. Han har syklet Kristiansand-Hovden, jobber som lærer i Torridal, bor på Grim, er samboer og har en sønn på seks år.

– Jeg lever et aktivt og ganske normalt liv. Akkurat slik jeg ønsker. Jeg husker at jeg etter ulykken fryktet at jeg aldri mer kunne leve det livet jeg hadde lyst til, sier Ole Kristian.


Det var det å kunne leve som før som ble motivasjonen hans. Sørlandsparken magasin treffer verdensmesteren hos Blatchford Ortopedi. Her har han vært en hyppig gjest siden det gikk galt sommeren 2014. Den gang var han en 24 år gammel lærerstudent. Han var på sommerjobb hos bildelfabrikken hjemme i Farsund. Der jobbet han med flytende aluminium på 750 grader, og så mistet han fotfeste. Den høyre foten skled ned i det glovarme metallet, og beinet sto ikke til å redde. – Det var forferdelig smertefullt. Jeg skjønte med en gang at dette går galt, beinet ble svart. Jeg ble transportert til sykehuset i Bergen, og beinet måtte amputeres 15 cm under kneet, forteller Ole Kristian. Etter ulykken var det måneder med opptrening. – Det var mange tunge stunder, men jeg fikk mye støtte fra familie og venner. Og jeg bestemte raskt at jeg ville være aktiv – slik jeg var før ulykken. Den mestringsfølelsen jeg har opplevd etter ulykken – ja, den er enorm, sier Ole Kristian. Først var det å kunne gå et par skritt, deretter å gå opp en trapp på egen hånd. Alt måtte læres på nytt. – Jeg satte meg stadig nye mål, noen delmål og noen langsiktige. Jeg bestemte meg for å sykle Kristiansand-Hovden. Det klarte jeg for fem år siden. Følelsen av å komme i mål var utrolig deilig, men det ble også en blodig tur, bokstavelig talt. Beinstumpen fikk gjennomgå, på den tiden var den ikke klar for en slik påkjenning, sier Ole Kristian og smiler. Etter løpet ble sykkelen parkert i kjelleren. Og fra 2018 har det handlet aller mest om CrossFit for Ole Kristian. – Det var en kamerat som fikk meg til å bli med på trening på CrossFit 46. Jeg trodde aldri jeg skulle mestre denne allsidige og tøffe treningsformen. CrossFit Games handler om alt fra vektløfting til svømming og løping, totalt er det 13 øvelser, forklarer Ole Kristian. I CrossFit Games konkurrerer han i klassen Lower Extremity for parautøvere. Her testes atletenes fysiske form gjennom ulike sett med øvelser og momenter. I 2019 vant han sin klasse under VM i Canada,

i 2020 ble det på grunn av pandemien ikke arrangert konkurranser, men Ole Kristian vant kvalifiseringen. Og i fjor vant han altså CrossFit Games. Det vil si at han har vært best i verden tre år på rad. – Det å vinne er selvfølgelig et høydepunkt. Jeg har sterkt konkurranseinstinkt, og jeg elsker å sette meg høye mål. Selvsagt har jeg hatt tunge stunder, vært bitter og utålmodig. Fortsatt har jeg nervesmerter, men jeg har lært å leve med smertene, sier han og bretter opp buksebeinet slik at en svart protese kommer til syne. – Nå setter protesene få begrensninger, sier han og lar ortopediingeniør Anne-Marit Nøtland ta en rask kontroll av protesen som lages og tilpasses hos Blatchford Ortopedi. Hun og ortopeditekniker Nysret Gashi understreker at de ikke kan erstatte et bein eller en arm fullt ut. – Men vi kan gjøre slik at de som har vært gjennom en amputasjon igjen kan leve så godt som normalt, sier de.

Ortopediingeniør Anne-Marit Nøtland ta en rask kontroll av protesen til Ole Kristian Antonsen.

I CrossFit Games konkurreres det i en rekke ulike øvelser.

Sørlandsparken – Mai 2022 | 23


24 | Mai 2022 – Sørlandsparken


Sørlandsparken – Mai 2022 | 25


strai.no

N O S L E E P T I L L B R O O K LY N

FDV | Kjøkken, bad og garderobe

STRAI KJØKKEN KRISTIANSAND " Ve l k o m m e n t i l v å r s t o r e o g f l o t t e k j ø k k e n b u t i k k i A v e n y e n . H o s o s s fi n n e r d u m a s s e v i s a v i n s p i r a s j o n t i l f a r g e r, d e s i g n v a l g o g s m a r t e l ø s n i n g e r."

Monica Lohnås Roland DAGLIG LEDER

26 | Mai 2022 – Sørlandsparken

S t r a i K j ø k k e n K r i s t i a n s a n d |1 A v e n y e n 3 2 | 4 6 3 6 K r i s t i a n s a n d T. 4 7 4 5 2 0 0 0 | E . k r i s t i a n s a n d @ s t r a i . n o | Å p e n t : m a n - t o r 1 0 -1 9 • f r e - l ø r 1 0 - 1 6


! R E G A D R E F SKI i a m . 6 g o , 5. t p e s n o k hos Flis

Oppdal skifer. Bruddheller, mellomstore, lys. 20-30mm tykkelse

599,-

pr m2 Inkl mva.

! SKIFERKUReSr å

g Lær alt du tren g og vite om leggin skifer. behandling av okka 10-16. 5. og 6. mai kl n fra Oppdal Ste Representant e disse vil være til sted dagene. Velkommen!

Vi inviterer til skiferdager hos oss! Fantastiske tilbud på en hel rekke flotte produkter!

Sørlandsparken – Mai 2022 | 27

FLISKONSEPT AS - STEMMANE 11 - 4636 KRISTIANSAND - TLF.: 38 12 34 60


PROFILEN For full damp I november 2014 startet Ruth-Elin Bergum-Sveinall (47) Kristiansand Damputstyr AS. I dag teller selskapet 11 butikker og 18 ansatte. Omsetningen i fjor var på 32 millioner kroner, med pene seks millioner på bunnlinjen.

Kokkekarrieren ble kort, hun giftet seg ung og fikk raskt to barn som i dag er 25 og 22. Som senere singel opererte hun bramfritt på nettet og der møtte hun en bonde fra Marnardal. Etter heftig nettdating og et par besøk, flyttet hun til gårds for 17 år siden. – Vennene mine gjorde store øyne da jeg, utpreget bydame med stilletter, først flyttet fra Kvadraturen til landet i Vågsbygd. Det går aldri godt, sa de. Og så Marnardal, da holdt de på å besvime. Men sånn er kjærligheten. Jeg stortrives med stilletter på jobb i byen, og skifter sømløst til Felleskjøpet-dress hjemme hos melkebonden min, sier Ruth-Elin.

Tekst: Kjetil Anthonsen Det manglet en odelsgutt på gården da RuthElin ankom. I dag er han 12. La oss ile til og slå fast, for å unngå at enda flere kunder dukker opp i Skibåsen med duker til damping, at hos Ruth-Elin handler det om e-sigaretter og denslags for folk som vil slutte å røyke. – Neiii, protesterer hun med armer og bein. Folk skal ikke slutte, det er det som er poenget! De skal fortsatt suge inn og blåse ut. De skal fortsatt ha noe i fingrene. Men de skal bytte til damp. Engasjementet er voldsomt, energien bobler. Jeg går all in, sier hun ofte. Lever livet på full gass, hennes indre bremseklosser kan umulig vært utsatt for særlig slitasje. Fremtoningen er så ekstrovert at det ikke overrasker når hun forteller at hun er halvt nordlending. Men understreker at hun er stolt over å være sørlending, selv om det merkes at hun ikke er helt raseren. For å henge med i svingene, digresjonene og fortellergleden; en forsøksvis kronologisk fremstilling: Hun vokste opp i enebolig på Tinnheia, like ved hoppbakken, sammen med mamma, pappa, en lillebror og storesøster Lene Elise, kanskje mest kjent som skuespiller i Hotel Cæsar. Ruth-Elin spilte trompet i skolekorpset og var aktiv i Grim skoles berømte mandolinorkester. Hun begynte å røyke som 15-åring, en last som senere skulle bli kimen til hennes forretningssuksess. Som ungdommer flest vaklet hun litt i valget av livsvei. Hun jobbet med briller, biler og dagligvarer, før hun meldte seg frivillig til Marinen. 1200 gutter og 10 jenter møtte på Madla, to måneder senere var bare tre jenter tilbake. Hun havnet på kjøkkenet, og tok fagbrev som kokk.

28 | Mai 2022 – Sørlandsparken

– Men jeg ble dramatisk migrenesyk etter fødselen. Jeg var henimot heltids sengeliggende i flere år. Smertene var uutholdelige, jeg ble erklært 95 prosent ufør. Jeg er et av/påmenneske. Så jeg gikk all in. På ett år tok jeg av 40 kilo og har holdt meg der siden. Migrenen forsvant. Men så fant legene ut at jeg har bipolar 2, det er den hyggelige varianten. Den lammer meg ikke, jeg får utrettet mye og alle mytene er det bare å glemme. Psykologen forklarte meg sammenhenger og gav meg oppgaver jeg jobber med hver dag. Depresjonene herjet i hodet mitt i starten. Men vi fant ut av det også. Nye medisiner gjør at jeg i dag lever godt med bipolariteten. Deppemedisinene har jeg droppet og depresjonene kommer sjelden på besøk, sier Ruth-Elin. Om det gjorde utslag på Richters skala da hun landet i Marnardal, skal være usagt. Men etter kort tid var hun ikke alene om å dampe. Sambygdingene var nysgjerrige, mange ville prøve seg som dampere. Ruth-Elin ble en slags ulønnet, ambulerende damp-konsulent i bygda. Noen år tidligere kom Ruth-Elins mamma hjem fra ferietur til Sverige - heftig, begeistret og i en sky av damp! Hun hadde ikke røykt på to uker. – Jeg ville også prøve. Bestilte på nett. Fikk noe elendig kvalitet i posten. En total fiasko. Men jeg var tent og gikk all in. Kontaktet de to nordmennene i Sverige, der mamma hadde handlet.

Ruth-Elin Bergum-Sveinall nyter livet og er aktiv nesten 24 timer i døgnet.


Sørlandsparken – Mai 2022 | 29


Også sjefen er på vei videre, videre. Alltid på farta, med klampen i bånn. Daglig bil-pendler hun 2,5 timer til og fra Kristiansand. Hvis hun ikke unner seg hjemmekontor - på gården, på hytta på Brokke eller i leiligheten i strandkanten på Åros. Hun har ikke tid til hobbyer, men er ihuga lydboklytter, mens hun kjører bil eller vasker fjøs. Hun fisker frem en app på mobilen som viser at hun har hørt 857 bøker de siste to årene!

Ikke rart Ruth-Elin Bergum-Sveinall trives på gården i Marnardal.

Et samarbeid utviklet seg til vennskap – og store forretninger. I dag eier hun 50 prosent av Kristiansand Damputstyr AS, de to nordmennene i Sverige henholdsvis 26 og 24 prosent.

– Jeg hører på alt! Knut Hamsun, Jo Nesbø, Brobygger-serien, Jan Guilllllou. Ja, til og med store deler av Bibelen, det er ei fantastisk historiebok. Sier Ruth-Elin og legger til at hun ikke er religiøs. Men bibeltro er hun, i alle fall i den forstand at hun ikke setter sitt lys under en skjeppe.

– Jeg bestemmer, som styrets leder med dobbeltstemme, sier hun med glimt i øyet. Men det var de som bestemte at hun ikke kunne fortsette som ulønnet dampkonsulent i Marnardal. Hun måtte åpne butikk i Kristiansand. – Jeg fant et lokale i Dronningens, pusset det opp selv. Kjøpte og monterte Ikea-møbler og åpnet altså i 2014. Siden har vi ikke sett oss tilbake. I dag fins det over hundre dampbutikker i Norge. Vi er landets nest største aktør. Hun skryter uhemmet av de ansatte. Mange av dem er rekruttert fra NAV. – Jeg liker å gi folk en sjanse, alle fortjener det, selv om de har huller i cv’en. Hittil har det gått fint. De fleste blir værende og vi er litt stolte over å ha hjulpet dem til «å finne vingene sine». De få som slutter hos oss, gjør det fordi de vil skaffe seg utdanning og komme videre.

30 | Mai 2022 – Sørlandsparken

Ruth-Elin Vapequeen Bergum-Sveinall (t.v) sammen med Preben Findal Andersen og Charlotte Langli i lokalene i Sørlandsparken.


NY NOREMA BUTIKK MED MASSE FLOTTE UTSTILLINGER

KJØKKENDRØMMEN STARTER HER KRISTIANSAND

Buråsen 2, 4636 Kristiansand Tlf: 38 04 16 00 - Åpent: 7-18 (9-15)

www.byggmakker.no

Sørlandsparken – Mai 2022 | 31


Planlegg

sommerferien nå Komplett utstyrsbutikk med alt tilbehøret du trenger, enten du skal sove i hengekøye, telt, bobil eller campingvogn

Velkommen innom!

Bobiler i alle

prisklasser og størrelser

Lette kjørevogner for

små og store familier

5 ÅRS NORGESGARANTI på alle nye bobiler

KROKEN – forhandlerkjeden med landets mest attraktive merkeportefølje Kristiansand, Stemmane 10, Sørlandsparken, 4636 Kristiansand • krokenkristiansand.no 32KROKEN | Mai 2022 – Sørlandsparken Åpningstider: Mandag-fredag 08-16 • Torsdag 08-18 • Lørdag 10-14 • Tlf 415 98 000

Alt av utstyr og tilbehør

til drømmeferien

Se hele utvalget på

krokenkristiansand.no


DANSK DESIGN

NYHET

OMBRA green

57 089,– OMBRA — bærekraft inkludert i prisen. Vårt nye kjøkken Ombra har fronter laget av resirkulert PET – og innen utgangen av 2021 vil alle frontene våre være resirkulert PET. Les mer om vår bærekraftsreise på kvik.no/mer-om-kvik/sustainability eller få mer info i vår butikk. Dansk design – overraskende lave priser.

* Veil. utsalgspris kjøkken 57 089,- er for skap og sokkel. Prisen for benkeplaten er 12 763,-. Totalpris er før 69 852,-.

Kvik Kristiansand Sørlandsparken, Skibåsen 43, 4636 Kristiansand S Tlf. 91 83 45 00 kvik.no/kvik-kristiansand

Sørlandsparken – Mai 2022 | 33

*


Bobilferie betyr frihet til å dra dit man vil, når man vil, noe mange sørlendinger setter pris på.

Mange vil feriere på hjul Nye og brukte bobiler, bybobiler og campingvogner står på rekke og rad hos Kroken i Sørlandsparken.

Det er bobiler og vogner fra kjente merker som Hymer, Bürstner, Laika, LMC, Carado og Niesmann. – Endelig er lokalet fylt opp med spennende nyheter. Vi har alt fra enkle campingvogner til svært luksuriøse bobiler, sier salgssjef hos Kroken i Sørlandsparken, Håvard Nuland. Utvalget spenner vidt siden caravansenteret har kunder i alle aldre og fra alle samfunnslag. – Det er godt at vi igjen kan tilby kjøpere flotte bobiler og vogner. I perioder under pandemien var utvalget av både brukte og nye bobiler svært dårlig. Det er alltid trist å fortelle kunder at vi ikke kan selge de den bobilen eller vogna de ønsker, sier Nuland. Og det er mange som nå ønsker å feriere på fire hjul. Sørlendinger har virkelig fått øynene opp for campinglivets gleder. Interessen har vært stor lenge, men under pandemien tok ønsket om campinglivet helt av fordi det føltes

34 | Mai 2022 – Sørlandsparken

trygt, relativt rimelig og krevde lite planlegging. Med bobil eller campingvogn kan du dra på kryss og tvers i Norge, og det er virkelig mange spennende steder du kan besøke. Nuland forteller at førstegangskjøpere ofte velger en litt brukt bobil til 400 000–500 000 kroner. – Vi har brukte bobiler fra rundt 400 000 kroner. Våre nye bobiler er priset fra i overkant av 700 000 kroner til rundt 3,5 millioner kroner, sier Nuland, og åpner dørene til et par bybobiler. – Bybobilen og de lettere bobilene på under 3,5 tonn er svært populære. En av årsakene er at det kan kjøres med vanlig førerkort. Bybobilen er en varebil som er innredet som en bobil. Den er to meter bred mens en ordinær bobil er 2,30 meter bred. Den er også noe kortere enn en ordinær bobil. Dette betyr at bilen er lettere å manøvrere, forklarer Nuland. Han sier at kjøpere flest unner seg luksus når de velger bobil. – Bobilene skal være utstyrt med alt som gjør ferieturen komfortabel og trivelig; komplett kjøkken, praktisk stue, skikkelige varmesystemer, fine baderomsløsninger – ja, de ønsker generelt god standard, sier salgssjefen. Selger Jan Simonsen kommer ilende til og forteller at campingvogner også er mer populære enn noensinne. Barnefamilier velger ofte


Vi heier på bedriftene

Som næringslivsbank heier vi på bedriftene i Sørlandsparken! Derfor har vi inngått nytt samarbeid med Sørlandsparken Næringsforening som legger til rette for at disse bedriftene skal vokse og skape verdi for landsdelen. Har du spørsmål knyttet til bank og finansiering næring? Ta gjerne kontakt:

innenfor Bobilferie er i skuddet som aldri før, noe Jan Simonsen (t.v) og Håvard Nuland hos Kroken i Sørlandsparken forstår godt.

campingvogner, først og fremst på grunn av plassen. Bobiler er nemlig bare beregnet for opp til fire personer. – Nå er det stor rift om relativt lette campingvogner, de med en vekt fra 900 til 1200 kilo. Med så lav egenvekt kan også de aller fleste elbilene trekke slike vogner, sier Simonsen.

Marianne Høyer-Jonasen Loland Bedriftsrådgiver Kristiansand Mob: 957 06 023 E-post: marianne.loland@sor.no sor.no/bedrift

Vår/sommerkampanje 2022

www.elektrotema.no

Hva med el-bobiler? – Det ligger nok langt fram i tid at elbobiler blir vanlig. Batteriteknologien er ikke kommet langt nok. Plug-in-hybrid bobiler vil nok komme på markedet først, tror Nuland og Simonsen.

Kroken i Sørlandsparken har en rikholdig utstyrsbutikk – her finner du alt fra markiser, duker, glass til oppblåsbare telt og campingbord.

Sørlandsparken

Tlf. 380 41 000 - Mandag-fredag 09-17

Sørlandsparken – Mai 2022 | 35


Kortreist og klimavennlig bilferie – Kjør småveier på kryss og tvers i innlandet eller opplev skjærgården langs Nordsjøvegen.

Hva med bobilferie på Sørlandet i sommer? (Foto: Per Roger Lauritzen).

Forslagene kommer fra bilturspesialisten i NAF, Per Roger Lauritzen. Han har hatt en rekke turer på Sørlandet på motorsykkel, i bil og bobil. Lauritzen tror mange nordmenn også denne sommeren vil velge ferie i eget land, selv med høye bensin- og dieselpriser. Han betrakter bilferie som en relativt bærekraftig reisemåte. – En bilferie med tre-fire personer i bilen er ganske klimavennlig, spesielt dersom reisen ikke er alt for lang og særlig når man kjører på el, sier Lauritzen. Han syns ikke det er noen dum idé om sørlendinger legger bilferien til egen landsdel eller til områder ikke langt unna. – På Sørlandet ligger spennende attraksjoner som perler på en snor. Det er bare å velge og vrake. Selv om du bor i

Kjører du gjennom trange Gyadalen og inn til Eigersund kommune er Den restaurerte Terland klopp et imponerende kulturminne, et sted du bør stoppe. (Foto: Per Roger Lauritzen).

36 | Mai 2022 – Sørlandsparken

landsdelen, bør det være mye flott å oppleve – enten for første gang eller på nytt, sier Lauritzen. Han er NAFs veibokredaktør, og har kjørt Norge på kryss og tvers. Han har skrevet et titall bøker om natur, historie og turopplevelser. En av turene han skriver om er Tvers over Agder. – Det er få steder i Norge hvor det er så mye natur og kultur per kvadratkilometer som i Agder, særlig i de indre delene av fylket. Tvers over Agder er en tur fra Arendal vía Evje til Egersund. Turen er ikke på mer enn 238 kilometer, men tar du noen avstikkere, tar turen lett flere dager i stedet for noen timer, sier Lauritzen. Nordsjøvegen på Sørlandet anbefaler han også gjerne. – Det er ikke bare på Vestlandet og i Nord-Norge du finner spektakulære veistrekninger. På Sørlandet og Sørvestlandet ligger den kystnære strekningen som har fått navnet Nordsjøvegen. En fin vei med mange opplevelser, sier Lauritzen. Nordsjøvegen starter i Kristiansand og følger kysten helt til Haugesund. Velger du bilferie i vår eller i sommer, er det greit å vite at det ligger en rekke bilferietips på NAF sine nettsider. NAF har også en reiseplanlegger som alle kan bruke. – Ved hjelp av NAF Reiseplanlegger får du full oversikt over hvilke drivstoff- og bomutgifter du vil få på den reiseruten du legger inn, du kan se ladestasjoner og ikke minst få oversikt over utkikkspunkter, naturopplevelser og kulturminner langs veien, sier Lauritzen.


Firbeinte venner må sikres Du må huske å sikre hund og katt i bilen. I båt er det viktig med redningsvest. – Det er lovpålagt med sikring av hund. Derfor bør man ha et bilbur som er tilpasset både hund og bil, noe som sikrer at både du og hunden får en trygg og god opplevelse. Det kan være lurt å venne hunden til bilturer fra den er valp, det gjelder også katter, sier jentene på PETS Sørlandsparken Hund og Katt. Vannskål, flaske med vann til hunden og en førstehjelpspakke i tilfelle uhell skjer, kan være lurt å ha med seg. – På bilferie må man huske på temperaturen i bilen, og ta hyppige stopp for å lufte hunden. La den gjerne få gå og snuse litt, det vil gi den en positiv opplevelse. Hvis det blir skikkelig varmt kan man bruke «silvershade», store blanke presenninger til å legge over bilen for nettopp å forhindre overopphetet bil, sier Tone Vinvand og Eva-Lotta Kultorp, to av jentene i butikken. I båt med hund eller katt bør også den firbeinte alltid ha på redningsvest. – Hunden eller katten kan hoppe eller falle fra en båt i fart og det kan ta litt tid å snu. Skulle dette hende i mørket, så kan man se hunden og katten enkelt, siden det er refleks

Mange hunder liker å være med på biltur.

på vesten. Har man en stor hund må man sørge for å kjøpe en redningsvest av god kvalitet som ikke ryker når man skal løfte opp hunden fra vannet, sier de to. Ikke alle hunder trenger redningsvest når de skal svømme, men for hunder som ikke er vant med det våte element eller er usikre, er redningsvesten nyttig. – Redningsvest bruker vi aller mest til båtturer og en del til svømmetrening. Det er god trening for all muskulatur til hunden og dessuten avkjølende i varmen. Det å bruke vest kan være fin trening for hunder som ikke skal overbelaste for eksempel et bein på grunn av skade, sier Vinvand og Kultorp.

Slik som Anna her har sikret Bolt skal det gjøres.

FERIEKLAR BIL – Generelt bør bilen være i best mulig stand før en ferietur. Er du usikker, lar du fagfolk går over den før avreise – men det er en del ting du kan sjekke selv, sier senterleder hos NAF Sørlandsparken, Willy Pedersen. • DEKK Nye dekk gir bedre feste enn gamle og slitte dekk, spesielt på våt asfalt. Sjekk dekktrykket. Kjører du med fullastet bil, må du se i instruksjonsboka hvilket dekktrykk det skal være. • MOTOROLJE Å peile oljen er viktig. For lavt nivå kan føre til at motoren skjærer seg. Er det lenge siden sist oljeskift, kan det være en idé å få gjort det. Ny og fersk motorolje er ikke bare en god smører, den er også en god kjøler og leder varmen bort fra

vitale motordeler. Dersom du har bil med elektronisk måling, finner du nivået i menyen på instrumentpanelet. • BATTERI Er batteriet gammelt, er det lurt å sjekke ladekapasiteten før du drar. • KJØLEVÆSKE og BREMSEVÆSKE Kjølevæske er viktig for å holde temperaturen på motoren nede. Bremsevæske er viktig for at bremsene skal fungere. Du sjekker enkelt ved å se om det er riktig nivå, mellom minimum og maksimum, i beholderne i motorrommet. • GODE LYS Uansett lysforhold er gode lys viktig. Sjekk at alle lys virker, også bremselys og skiltlys. Du sjekker enkelt bremselysene ved å rygge inn mot et vindu.

• FRONTRUTE OG VINDUSVISKERE Sørg for god sikt. • PAKK BILEN RIKTIG La det største og tyngste ligge lavest i bagasjerommet. Har du takboks, pakk de lette tingene på taket. Sikre all last med stropper når du er ferdig. Ingen gjenstander må ligge løst i bilen. • Husk RESERVENØKKEL – og oppbevar den et trygt sted – ikke inne i bilen. Det er også viktig at refleksvest og varseltrekant er lett tilgjengelig. • Alle elbil-eiere: husk LADEKABEL. Og husk; NAF har egen app med tips, råd og informasjon om veihjelp. Det kan være smart å laste den ned før turen.

Sørlandsparken – Mai 2022 | 37


Har du behov for tannlegehjelp? Hos oss i Colosseum Tannlege Sørlandsparken kan du enkelt bestille time med vårt online bookingsystem. Scan QR-koden og bestill din time i dag!

Våre åpningstider: Mandag-torsdag 08:00-20:00 Fredag 08:00-15:30

38 | Mai 2022 – Sørlandsparken


Skifer – et urnorsk produkt

Norsk skifer passer perfekt i utemiljøer. (Foto: Lise Ødgren/Minera Skifer).

Kortreist, bærekraftig, tidløst, lang levetid, vedlikeholdsfritt og kan brukes både ute og inne – det er skifer det handler om. – Skifer er et ekte norsk produkt, skapt av naturen gjennom flere hundre millioner år. Og så er det overraskende lite energi som brukes ved utvinning av skifer; her er det rå muskelkraft og presist håndverk som gjelder, sier Pål Gundersen, markedssjef i Modena Gruppen. Modena er en ledende leverandør av norsk skifer, og i den store butikken i Sørlandsparken ligger tonnevis med skifer klar for å bytte eier. Modena tilbyr et veldig bredt spekter av skifer. – Skifer har vært en del av norske byggetradisjoner i flere hundre år, og er stadig et like viktig produkt. Norsk skifer er sterkt som fjell, frostbestandig og av god kvalitet, hver eneste stein er unik. I tillegg er den kortreist, og dermed også miljøvennlig, sier Gundersen. Skiferen finnes i en rekke tykkelser, størrelser og med ulike uttrykk, navnene har de fått fra stedene den er utvunnet. Oppdal-skifer, for eksempel, er karakteristisk med sine lysegrå fargenyanser og røff overflate, mens Otta-skifer har en bølgende overflate og et karakteristisk fargespill i gyllenbrun rust, sort og mørke gråtoner. – Skifer finnes i både mørke og lyse fargenyanser, og skaper et minimalistisk så vel som et rustikt uttrykk. Skifer legges gjerne på støpt

betong, og egner seg godt til både balkong, terrasse eller trapper. Det kan også være pent å legge skifer som tråkkheller rett på gresset, sier Gundersen. Før du bestemmer deg for skifertype, er det viktig å vite hva skiferen skal brukes til; store uteområder hvor skiferen vil være utsatt for stor belastning, på balkongen, terrassen eller brygga? – Hos oss har vi kompetansen, og det er alltid lurt å få med noen gode tips før man setter i gang med arbeidet med å legge skifer. Planlegging og grunnarbeid svært viktig, understreker Gundersen. Prisen på skifer varierer, men normalt bør man regne med å betale fra rundt 500 kroner kvadratmeteren.

Skifer er robust og krever minimalt vedlikehold – her utvinnes Ottarskifer. (Foto: Jorunn Tharaldsen).

Sørlandsparken – Mai 2022 | 39


Dyre strømregninger? Forbered deg til neste vinter - vi hjelper deg!

- PIPEREHABILITERING - EXODRAFT RØYKSUGER

Vi hjelper deg gjerne med å løse utfordringer med, og problemer som: - Vanskelig opptenning - Røykutslag i leilighet

- Soting på glass - Høyt vedforbruk

- Dårlig forbrenning - Konflikt mellom ildsted og kjøkkenvifte

Hva gjør vi? Vi utfører visuell kontroll av pipe, videofilming av pipe, trykktesting, rehabilitering, prosjektering av hele fyringsanlegget og leverer dokumentasjon på utført arbeid. Vi fører markedets beste og mest innovative produkter. Alle våre ansatte har fagutdannelse som murere, vi har 25 års erfaring med piperehabilitering og lang erfaring med både små og store borettslag.

800 STYLE NYE MODELLER

– Vi hjelper deg hele veien Drømmer du om peiskos, og om å få det fint hjemme? Vi har hjulpet tusener med å finne peisen eller ovnen som passer for akkurat deres hjem, smak og lommebok. Vi leverer og monterer også. Vi har sertifiserte montører som tar seg av den jobben – trygt og enkelt. Stikk innom, og la oss hjelpe deg med å oppfylle peisdrømmen.

Varmefag Kristiansand 40 | Mai 20225d, – Sørlandsparken Barstølveien 4636 Kristiansand

Tlf: 380 90 090 Mail: kristiansand@varmefag.no


Best på service – størst på hvitevarer Omsetningen hos Rolfs Elektro øker år for år. Rask levering og personlig service er en del av oppskriften.

De har grunn til å smile – det går godt hos Rolfs Elektro. Her daglig leder i Sørlandsparken, Svein Kristian Vikstøl (i bildøra), sammen med daglig leder hos Rolfs i Kvadraturen, Kjetil Skogen.

– Service for oss betyr et ekstra smil, rask levering og varene levert helt hjem – alt uten ekstra kostnader, sier en smilende Svein Kristian Vikstøl. Han og Kjetil Skogen leder bedriften med butikker i Barstølveien i Sørlandsparken og i Elvegata i Kvadraturen. Det har de to gjort i åtte år. Vikstøl tar Sørlandsparken magasin med inn på det 2000 kvadratmeter store lageret i Sørlandsparken. Her står tusenvis av hvitevarer stablet; vaskemaskiner, oppvaskmaskiner, kjøleskap, komfyrer, her er alt. – Vi lever av kundene våre, og kundene ønsker varene levert så fort som mulig. Derfor sørger vi alltid for lageret her er fullt, sier Vikstøl. Rolfs tre varebiler fylles daglig med hvitevarer som skal ut til kunder i Agder. Hver onsdag i partallsukene kjøres varer til Hovden og hver tirsdag kjører en bil til kunder i indre Agder. – Vi leverer varene der kundene ønsker,

setter de på plass, og tar med oss emballasje og eventuelt de gamle hvite- og brunevarene. Denne gratis-servicen forklarer nok en del av vår suksess. Vi er uten kjedetilknytning, men er likevel størst på hvitevarer på Sørlandet. De siste to årene har vi økt omsetningen med 17 millioner kroner inkludert moms, sier Vikstøl.

Svein Kristian Vikstøl i det 2000 kvadratmeter store lageret i Sørlandsparken.

Sørlandsparken – Mai 2022 | 41


I Sørlandet Travpark er det tilbud til alle, også de aller yngste. Her er (oppe fra venstre) Thea Sundtjønn (hjelper), Hermine Hauge, instruktør Jeanett Topland Vereide. Nede fra venstre: Tilde Håbesland, Emilie Lassemo Stokes, Pia Katrine Solberg, Anne Håbesland.

Sørlandet Travpark – for hele familien Sørlandet Travpark satser på to felt: Utvikle hestesporten til folkesport og gjøre travparken til en arena for messer og konferanser.

Fra Norgesmesterskap i Sørlandet Travpark – det er Søndre Jeklid som vinner.

Det sier markedsansvarlig i Sørlandet Travpark, Ingvar Ludvigsen. Han tenker store messer, viktige konferanser og bedriftsarrangementer i parken som har messelokaler med plass til 950 personer innendørs og over 22 500 kvadratmeter disponibelt for messer utendørs. – Vi er gode på å arrangere messer og konferanser, og dette er viktige inntektskilder for Sørlandet Travpark, – men det er hest jeg er mest opptatt av, sier Ludvigsen. Derfor vil han løfte fram hestesporten og vise at travparken har tilbud til alle – fra de yngste hesteinteresserte til de profesjonelle kuskene.

42 | Mai 2022 – Sørlandsparken

Han er selv heste-eier, og det kan hvem som helst bli uten for store kostnader, sier Ludvigsen. – Eier du en hest sammen med andre, trenger det ikke bli så dyrt. Det er utrolig gøy å være medeier. Ta kontakt så hjelper vi, sier han mens vi ser et par av landets beste hester trener på banen. Et steinkast fra den 1000 meter lange travbanen arrangeres kurs i ponniriding for de mellom tre og seks år. Pia Katrine Solberg er en av de som er med på kurset. Hun smatter på den svarte ponnien som svarer tre-åringen med et rolig trav. – Det er veldig gøy å være sammen med


NOEN HØYDEPUNKTER

• 14. juni V75 med svært høy klasse på alle løp • 22. juli Sommertrav med travløp og konsert • 23. juli Sommertrav med V75 og NM for kaldblodshester som et av høydepunktene

Sommertrav i Sørlandet Travpark er et av de store høydepunktene. Årets Sommertrav er 22. og 23. juli.

ponniene, sier Pia Katrine og de andre barna er helt enige. Det ser også ut som de firbeinte er trives der de traver sakte på kryss og tvers i Sørlandet Travpark. Mangeårig instruktør Jeanett Topland Vereide har for lengst funnet hestegleden. Hun deler den mer enn gjerne med barn og unge. Takket være Agder Travforbund og Det Norske Travselskap kan barn ha det moro med godlynte ponnier i Sørlandet Travpark flere ganger i uken. – Gleden, smilene og stoltheten både hos barna og ponniene varmer. Disse dyrene gir barn og unge glede, ro, kos, mestring og ansvarsfølelse. Vi arrangerer kurs, familiedager og sommerleirer, sier Jeanett og hjelper Pia Katrine ned fra ponniryggen. Bak dem ligger røde staller på rekke og rad med mer enn 150 hester som trenes av profesjonelle kusker. Øystein Tjomsland, Norges store suksesstrener, er en av de som har mange av hestene sine her, og som trener i parken. – Dette viser bredden i Travparken, sier ny daglig leder Torbjørn Sakariassen. Han begynte i jobben 1. mars. Men hest har han vært opptatt av lenge. Nå har han barn som går på ponniriding, han har selv eid flere hester og han vet at hestesporten er en fin sosial arena. – Mange forbinder travparken kun med løpshester, kusker og gambling – jeg vil heller kalle oss en familiepark, sier Sakariassen.

• 29. oktober V75 med blant annet Gald Suits Hoppeløp og Sørlandets 3-års-Cup som to av høydepunktene

Fra tidligere Elisør-messe, Sørlandets største messe som i år går av stabelen 18. og 19. oktober i Travparken.

Barna i vogna: fra venstre Emilie Lassemo Stokes og Hermine Hauge sammen med instruktør Jeanett Topland Vereide og Pia Katrine Solberg.

Gjør bilen klar for sommeren hos NAF Senter Kristiansand

Bestill på naf.no eller 08 505

• EU-kontroll • NAF Test • Service og reparasjon

Sørlandsparken – Mai 2022 | 43


SØRLANDSPARKEN NÆRINGSFORENING

Norges ledende leverandør av tannlegetjenester Colosseum Tannlege i Sørlandsparken tilbyr alt innen ordinære tannhelsetjenester. – Vi tilbyr alt fra estetisk tannbehandling som bleking av tenner, fasetter, porselensfyllinger, kroner, fjerning av tenner, implantatbehandling og regulering med Invisalign (usynlige skinner), sier klinikk-koordinator Lillian Lie hos Colosseum Tannlege i Sørlandsparken. Colosseum Tannlege er Norges ledende leverandør av tannhelsetjenester, med rundt 60 klinikker. De har åtte klinikker på Sørlandet;

MEDLEM fra Farsund i vest til Arendal i øst. I Sørlandsparken har de holdt til siden 2009. Staben her består av seks tannleger, to tannpleiere, sju tannhelsesekretærer, en klinikk-koordinator og en klinikkleder. Like over sommeren vil kontoret også få en periospesialist og en kirurg. Colosseum Tannlege er en del av Colosseum Dental Group, Europas ledende tilbyder av tannlegetjenester med over 550 klinikker i 11 land. – Vi har stort fokus på tilgjengelighet, og holder åpent fra åtte om morgenen til åtte om kvelden mandag til torsdag. I tillegg kan man enkelt booke time på vår onlinebooking, sier Lie. Colosseum Tannlege har i to år vært medlem i Sørlandsparken Næringsforening, og mener foreningen er viktig blant annet for å bygge nettverk. – Vi tilbyr også bedriftsavtale med gunstige priser for medlemsbedriftene i Sørlandsparken, sier Lie.

Hos Colosseum Tannlege i Sørlandsparken er de klar for å hjelpe deg. Bak fra venstre: Tannlege Hilde Reiersen, tannlege Sukanya Kristensen, klinikk koordinator Lillian Lie, tannhelsesekretær Beian Palani, tannlege Ewa Anna Neset, klinikkleder Lene Andersen, tannhelsesekretær Silje Espeland, tannlege Lisa Gjøsund, tannpleier Linda Otilie Wetrhus, tannlegeassistent June Elvatun Hagen, tannhelsesekretær Siren Ingebretsen, tannpleier Lene Solborg, tannlegeassistent Marina Abalakina og tannhelsesekretær Elira Mujaj Smajlaj. (Disse var ikke til stede: Tannlege Wenche Langeid, tannlege Dror Yaacov og tannhelsesekretær Barbara Pielka.)

44 | Mai 2022 – Sørlandsparken


MEDLEM

Ny direktør hos Scandic Sørlandet Alexander Hjertholm er Scandic Sørlandet sin nye hotelldirektør. Han overtok jobben etter Ricardo Sousa. Hjertholm, som startet i jobben 1. mars, har 18 års erfaring fra bransjen. Han gikk til Scandic Sørlandet fra jobb som leder for prosjekt og systemer på Scandic Sales Office Norway i Oslo. Hjertholm har også vært et par år i Dyreparken som produksjonssjef i underholdningsavdelingen. – Dette er en spennende jobb hvor jeg kan bruke kunnskapen og erfaringen jeg har opparbeidet meg. Jeg gleder meg til å jobbe videre med utvikling av hotellet, av mine nye kollegaer og av meg selv. Det er også ekstra spennende å

jobbe operativt og strategisk på et hotell med store sesongvariasjoner, sier Hjertholm. Scandic Sørlandet har 210 værelser med plass til over 700 personer. Scandic Sørlandet er med i Sørlandsparken Næringsforening, en forening Hjertholm mener er viktig. – Jeg setter stor pris på at vi har en forening som forstår og jobber med medlemmenes utfordringer. Det er en viktig arena å være med i for å holde seg oppdatert og skape gode relasjoner, sier Hjertholm.

Drømmer du om nytt bad? Bademiljø Rør i Sør i Sørlandsparken har lang erfaring og hjelper deg gjerne med alt fra totalrenovering til mindre service oppdrag. Vi har gratis befaring!

RØR I SØR

Avenyen 40, 4636 Kristiansand S 380 99 760 post@rorisor.no www.bademiljo.no Man-fre 10-18 (Tors 10-19) Lørd 10-16

Sørlandsparken – Mai 2022 | 45


Bli medlem og la oss jobbe for deg! Sørlandsparken Næringsforening er en aktiv pådriver for gode rammebetingelser gjennom våre kontakter med offentlige instanser og politiske miljøer. Næringsforeningen driver nettverksbygging på tvers av bransjer og sektorer, og er et knutepunkt for informasjon om nyheter og utvikling i Norges største næringspark. Som medlem av næringsforeningen blir du en del av vår nettverksarena, du kan delta på temamøter og kurs, og du får tilbud om gunstige medlemsavtaler gjennom vår samarbeidspartnere.

46 | Mai 2022 – Sørlandsparken


Hans Almedal

Liv Andersen

Eirik Mosvold Andersen

Skibåsen Park / Convento Styreleder

Sørlandssenteret Styremedlem

Gumpen Eiendom Styremedlem

Ricardo Sousa

Øistein Bergstøl

Sissel Andersen

Scandic Sørlandet Hotel Styremedlem

Posten / Bring Styremedlem

Skandinavisk Trafikksenter Styremedlem

Jostein Løvdal

Ruth Elin Bergum Sveinall

Lene Anderssen

Flak Styremedlem

Kristiansand Damputstyr Styremedlem

Daglig leder

Ta kontakt! Lene Anderssen lene@sorlandsparken.no Mob: 46 74 77 44 Sørlandsparken – Mai 2022 | 47


Nye helelektriske Porsche Taycan Cross Turismo. Fra kr. 868.000,-. Nye Porsche Taycan Cross Turismo forener kompromissløst kjøreegenskapene vi introduserte med Porsche Taycan, med økt plass og fremkommelighet. Taycan Cross Turismo leveres standard med firehjulstrekk, 476 hestekrefter og med stort batteri – fremdeles med fulle elbilfordeler. Drømmen aldri vært mer innen rekkevidde. Fra kr. 868.000,- med levering i 2022. Oppleves hos Porsche Center Kristiansand

Forbruk elektrisitet (i kWh/100km) kombinert: 26,4-22,4; CO₂ utslipp kombinert: 0g/km

Porsche Center Kristiansand Grasdalen 30 4636 Kristiansand Telefon: 33 20 09 11 post@porsche-kristiansand.no


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.