Page 1

EXPERIMENT DE LA CLOROFIL.LA Objectiu:Separar els pigments que es trobar en les fulles,clorofil.la y carotenos. Material: Morters de fusta Pals per al morter Alcohol Paper absorbent F

Procediments:Anar a buscar fulles Agafar el morter y ficar trocets de fulles dins,despres picar-les be amb el morter,ficar alcohol el necessari sense pasar-se,agafar el colador i un pot,colar lo del morter,tirar les fulles i agafar el -ho colat agafar el paper absorbent i ficar-ho dons per

Conclusió: Pues que la banda verda es la clorofil.la La banda que surt groga son los carotenos que no es veuen a la fulla La banda verda es gran perquè hi ha clorofi.la La banda groga es menor perquè hi ha menys carotenos


CLOROFIL路LA Objectius: Experimentar la clorofil路la Material: un morter, un bol, fulles, alcohol i paper secant. Procediment: Fas en trossets petitons les fulles i les fiques en el bol. Despr茅s amb el Morter les piques un bona estona, li poses alcohol. I finalment fiques un tira de paper secant en el bol, amb les fulles i el alcohol, fins que la tira es fiqui amb dos tira de color verd i una enmig groga. Resultats: M

L


Material - Morters de fusta - Palets de fusta per al morters - Alcohol - Paper absorbent - Fulles d acant Acant us mullis)

Procediment: 1. Tallem les fulles en trossets amb unes tisores i repartim un xicoteta quantitat en cada morter. 2. Repartim un morter y una maça per a cada xiquet. Les fulles s han de matxucar les fulles durant una estona fins que les fulles queden desfetes. Afegim un dit d alcohol en els morters i repartim un tros de paper absorbent en el que escriuran el seu nom. 4. Introduïm el tros de paper dins del morter que anirà absorbint l alcohol amb la clorofil la i els carotens Extraurem el paper i el deixarem seca a l aire fins que diferenciem el dos color: el verd i el groc.


EXPERIMENT CLOROFIL·LA Objectiu: Obtenir clorofil·la a traves d’una fulla. Material: -Morter -Pal pel morter -Alcohol -Paper absorbent -Fulles verdes(d’un arbre) Procediment: 1.Tallem les fulles en trossets petits amb les tisores i les fiquem al morter. 2.Maxaquem les fulles duran un temps fis que les fulles estiguin ben picades. 3.Fiquem una mica d’alcohol als morters i repartim un tros de paper secant i fiquem el nostre nom. 4.Introduïm el tros de paper dintre del morter per que es vagi empapant de alcohol. 5.Ho deixem uns minuts fins que veiem que es van diferenciant dos colors: una banda ampla de color verd i un altra damunt més estreta de color groc.


Conclusió: La banda verda és la clorofil·la de la fulla La banda groga són els carotens no visibles en la fulla. La banda verda és major perquè hi ha mes clorofil·la. La banda groga és menor perquè hi ha menys carotens. La clorofil·la és un pigment que pesa més, per això esta baix.

Fotos:


Experiment de la clorofil·la Material: Morters de fusta Palets de fusta per al morters Alcohol Paper absorbent Fulles d’acant Procediment: 1. Tallem les fulles en trossets amb unes tisores i repartim una xicoteta quantitat en cada morter. 2. Repartim un morter y una maça per a cada xiquet. s’han de matxucar les fulles durant una estona fins que les fulles queden desfetes. 3. Afegim un dit d’alcohol en els morters i repartim un tros de paper absorbent en el que escriuran el seu nom. 4. Introduïm el tros de paper dins del morter que anirà absorbint l’alcohol amb la clorofil·la i els carotens. 5. Extraurem el paper i el deixarem secar a l’aire fins que es diferenciem el dos color: el verd i el groc.


Conclusió: La banda verda és la clorofil·la de la fulla. La banda groga són els carotens no visibles en la fulla. La banda verda és major perquè hi ha mes clorofil·la. La banda groga és menor perquè hi ha menys carotens. La clorofil·la és un pigment que pesa més, per això està baix.


EXPERIMENT DE LA CLOROFIL·LA OBJECTIU: Agafar la clorofil·la de una fulla. MATERIAL: -

Morters de fusta

-

Palets de fusta per al morter

-

Alcohol

-

Paper absorbent

-

Fulles

PROCEDIMENT: a) Tallem fulles amb unes tisores a trossets petits. b) Les fiquem al morter i matxuquem les fulles durant una estona fins que quedin ven desfetes. c) Afegim un dit d’alcohol a cada morter i donem un paper absorbent que escriuran el seu nom. d) Quan tinguem el tros de paper absorbent dins el morter el deixem una estona perquè el paper anirà absorbint l’alcohol. e) Quan el trèiem del morter el deixarem assecar a l’aire fins que diferenciem dos colors: verd i groc.

CONCLUSIÓ: La banda verda és la clorofil·la de la fulla. La banda groga són els carotens no visibles en la fulla. La banda verda és major perquè hi ha mes clorofil·la. La banda groga és menor perquè hi ha menys carotens. La clorofil·la és un pigment que pesa més, per això està baix.


Experiment de la clorofil·la d’una fulla Objectiu: veure la clorofil·la d’una planta Materials: - morter -

fulles

- Paper absorbent - Alcohol Procediment: 1) Agafem una fulla i la fem en trossets molt petits 2) Posem els trossets al morter i posem alcohol 3) Piquem amb el morter les fulles fins que hi hagi un líquid verd 4) Ho passem tot per un colador i posem la clorofil·la a dins un pot petit 5) Agafem un tros de paper absorbent i el posem dins al pot i deixem que vagi absorbint. 6) Quan es sequi al cap d’una estona el paper te que tenir dos colors: per abaix verd i per dalt groc.

Conclusió: la part verda del paper es la clorofil·la i la part groga son els carotens hi ha menys tros de groc per que en una fulla hi ha mes clorofil·la que carotens.


Fitxa de l’experiment de la clorofil•la: MATERIAL:     

Morters de vidre, Pals per al morter, Alcohol, Paper absorbent, Fulla verda.

PROCEDIMENT: Tallar la fulla en trossets i després picar-les i ficar alcohol, després quan ja hem ficat el alcohol tenim que picar-lo mes perquè obtinguem una mena de líquid. Després de tot això fiquem el paper absorbent per absorbí el líquid. OBJECTIU: El nostre objectiu es aconseguir una clorofil·la.

CONCLUSIÓ:     

La banda verda és la clorofil·la de la fulla. La banda groga són els carotens no visibles en la fulla. La banda verda és major perquè hi ha mes clorofil·la. La banda groga és menor perquè hi ha menys carotens. La clorofil·la és un pigment que pesa més, per això baix.


Fitxa de la clorofil路la -

Objectiu: treure clorofil路la de una fulla de morera del pati Materials: Fulla de morera, alcohol, murter, culador, pot, tisores. Procediment: 1. Talla les fulles de morera a trossets petits. 2. Massacra-les b茅. 3. Ficar-li una quantitat de alcohol.

4. Segueixes machacanles i les fiques en un colador i li apretes fins que surti el suc. 5. El fiques amb un pot tota la que as tret.


FIXA EXPERIMENT DE LA CLOROFILA Material     

Morters Palets de fusta per al morters Alcohol Paper absorbent Fulles

Procediment 1. Tallem les fulles a trossos i les repartim en cada morter. 2. Es matxuquen les fulles fins que quedin desfetes. 3. Afegim una mica de alcohol. 4. Introduïm un tros de paper absorbent. 5. Deixarem que s’assequi l aire fins que es diferencien dos colors

verd groc

Conclusió La banda de color verd es la clorofil·la

La banda verda son els carotens

es major perquè hi ha més és un pigment que pesa més per això esta sota es menor perquè hi ha menys


FIXA EXPERIMENT DE LA CLOROFILA Material     

Morters Palets de fusta per al morters Alcohol Paper absorbent Fulles

Procediment 1. Tallem les fulles a trossos i les repartim en cada morter. 2. Es matxuquen les fulles fins que quedin desfetes. 3. Afegim una mica de alcohol. 4. Introduïm un tros de paper absorbent. 5. Deixarem que s’assequi l aire fins que es diferencien dos colors

verd groc

Conclusió La banda de color verd es la clorofil·la

La banda verda son els carotens

es major perquè hi ha més és un pigment que pesa més per això esta sota es menor perquè hi ha menys


La clorofil·la OBJECTIU Es que coneguem els pigments de la clorofil·la i carotens que son els responsables de la fotosíntesi. Estan a les fulles i capturen la llum del sol que es energia necessària per a fabricar el aliment. MATERIALS -

Morters de fusta Palets de fusta per al morters Alcohol Paper absorbent Fulles d’acan PROCEDIMENTS 1.

2.

3.

Tallem les fulles en trossets amb unes tisores i repartim una petita quantitat en cada morter. Repartim un morter i una maça per a cada xiquet, les fulles s’han de matxucar durant una estona fins que les fulles queden desfetes. Afegim un dit d’alcohol en els morters i repartim un tros de paper absorbent en el que escriuran el seu nom.


4.

5.

Introduïm el tros de paper dins del morter que anirà absorbint l’alcohol amb la clorofil·la i els carotens. Extraurem el paper i el deixarem sacar a l’aire fins que diferenciem els dos colors: el verd i el groc. CONCLUSIÓ

- La banda verda es la clorofil·la de la fulla. - La banda groga son els carotens no visibles en la fulla. - La banda verda es major perquè hi ha mes clorofil·la - La banda groga es menor perquè hi ha menys carotens - La clorofil·la es un pigment que pesa més, per això està baix.


PRÁCTICA En la practica fem una cromatografia (separació dels diferents components d’una mostra). En aquest cas anem a separar els pigments que es troben en les fulles, es a dir, clorofil·la carotens. Material: - Morters de fusta -Palets de fusta per al morters - Alcohol - Paper absorbent - Acanthus mollis Fulles d’acant Procediment: 1- Tallem les fulles en trossets amb unes tisores i una xicoteta quantitat en cada morter. 2-Repartim un morter y una maça per a cada xiquet. fulles s’han de matxucar les fulles durant una estona fins que les fulles queden desfetes. 3- Afegim un dit d’alcohol en els morters i repartim paper absorbent en el que escriuran el seu nom. 4. Introduïm el tros de paper dins del morter que a absorbint l’alcohol amb la clorofil·la i els carotes 5. Extraurem el paper i el deixarem secar a l’aire


diferenciem el dos color: el verd i el groc.

Fitxesexperiment clorofila  
Fitxesexperiment clorofila  

exercicis experiment

Advertisement