Page 1


!" # $ % & ' ( ) * " * $ + # )%

, 0 #

%

- .%%/ / )

* " )1

. #

.%%/ / 2

-

""

)1 * " 1 0 3 0 '

1

(0 / * " 4 "" + 0

tgm.noij@gmail.com http://www.mcbulldog.nl


Beste Bulldog leden, Onze tweede van 2011 ligt naar enige vertraging toch weer redelijk gevuld bij jullie op de mat. Helaas door vertraging,met het uitbrengen van ons clubblad is het weekend Chimay (15 t/m 17 juli) niet meer geplaatst. Excusses aan Ger Roelofs die dit toch al vroegtijdig had ingeleverd. We hopen dat dit weekend toch nog zeer goed geslaagd is. Wij wensen jullie een hele fijne vakantie en hopelijk nemen jullie pen en papier mee voor een mooi vakantie verhaal voor in ons clubblad. (Fotootje erbij‌.) Verder natuurlijk weer vol met Bulldog weetjes. Ik zou zeggen veel lees plezier. Groetjes redactie mcBulldog Volgende uitgave eind september - Kopij inleveren voor 14 september.


Mook, juli 2011. Beste motormuizen, Op het moment dat ik dit stukje van het Secretariaat, namens het bestuur van M.C. Bulldog, schrijf, staat voor velen van ons de zomervakantie alweer voor de deur. Sommigen van ons zullen het vliegtuig nemen naar een zonnige en vaak verre bestemming, terwijl een ander ervoor kiest de auto te pakken om af te reizen naar hun vakantie bestemming. Ook zullen er onder ons leden zijn die de motor pakken om mee op vakantie te gaan en zeker van diegenen lijkt het ons leuk, als die straks een stukje schrijven voor in ons volgende clubblad van september aanstaande. Bij onze club zijn er al vele activiteiten de revue gepasseerd, waaronder diverse avond- en zondagsritten. Ook de twee weekendjes weg zitten er helaas weer op en beiden zijn een succes geweest. Het weekendje weg naar het Boertel in Groningen dit jaar, werd voor de


meesten zelfs een lang weekend weg en was echt een aanrader. Ook de groep die dit jaar naar het Westerwald is geweest, heeft het goed naar de zin gehad. Voor 2012 zijn er zelfs al vrij concrete plannen om vijf dagen te gaan. Ook hebben we in de afgelopen maanden een onderdelen markt in Duitsland en twee musea in zowel Nederland als Duitsland bezocht en is een groepje wezen Karten in Kerpen Duitsland.

Zo proberen we als bestuur zijnde ieder jaar weer een zo gevarieerd mogelijk programma aan te bieden voor onze leden en dit valt niet altijd mee. Het aantal leden is de afgelopen tijd vrij constant gebleven en zelfs iets toegenomen. Onlangs is namelijk Leo Kersten uit Groesbeek lid geworden van onze club. Bij deze willen wij hem namens bestuur en leden van M.C. Bulldog Milsbeek van harte welkom heten bij onze gezellige Motorclub in Milsbeek. Rest mij verder nog, ook namens het bestuur, een ieder een hele fijne, gezonde en motorrijke zomer vakantie toe te wensen en tot bij een van de nog komende evenementen van de club. Met vriendelijke groet, Theo Noij (Secretaris M.C. Bulldog Milsbeek).


Koffie, frietkraam en heel veel motoren.

Bij mooi weer blijft het af en aan rijden van allerlei merken en omgebouwde motoren.


Na ’n uurtje rondgekeken te hebben zijn we terug gereden en hebben we in Kevelaar nog wat genuttigd.

Het was gezellig druk .

Zo waren we na de middag weer bij ons clubhuis gearriveerd.


NIEUWSBRIEF

10 augustus 2011

Beroep op gebruikers dijkwegen Kronkelende wegen en schitterende vergezichten; op zonnige dagen is het als motorrijder goed vertoeven op en langs de dijkwegen in ons land. Elk jaar komen er echter bij gemeenten en politie ook klachten binnen van dijkbewoners over het weggedrag van motorrijders, maar eveneens over het gedrag van andere weggebruikers zoals automobilisten en grote groepen wielrenners. Om de overlast te beperken hebben de gemeenten in het rivierengebied de volgende richtlijnen opgesteld:

- Aan motorrijders en wielrenners wordt gevraagd om zo weinig mogelijk - en liever helemaal niet - in grote, aaneengesloten groepen te rijden. - Rij niet harder dan de maximum toegestane snelheid - Pas de snelheid indien nodig aan andere weggebruikers aan. - Rij ook rustig in de vaak kleine dorpen met smalle straten - Maak met motor, auto of brommer zo weinig mogelijk toeren door in een zo hoog mogelijke versnelling te rijden

- Rij niet met illegale, niet goed gedempte uitlaten.


In Maurik, gemeente Buren, is een bord geplaatst dat gericht is aan motorrijders. Zij worden opgeroepen om niet in grote groepen te rijden en snelheid en geluid aan te passen. In het gehele rivierengebied, met zo' n 200 kilometer aan dijkwegen, worden 25 van zulke borden neergezet. Verder zal de politie een intensief handhavingsbeleid gaan voeren. Dit beleid bestaat uit snelheidscontroles en geluidsmetingen. Volgens politie Gelderland Zuid is het motto daarbij ' gedragen of wegblijven' . Bij de bijeenkomst in Maurik werd aangegeven dat het ' twee voor twaalf is' . Indien de resultaten tegenvallen en dijkbewoners blijven klagen over geluidsoverlast, dan is de kans groot dat dijkwegen worden afgesloten. De KNMV is tegen afsluiting van dijkwegen en is van mening dat, indien weggebruikers rekening met elkaar houden, de dijkwegen voor al het verkeer geopend kunnen blijven. ---------------------------------------Afzender Afdeling: Recreatief Motorrijden / Clubcontacten Tel: 026-3528520 E-mail: clubs@knmv.nl


Weekendje Weg Hoi motormuizen, rond de carnaval werd ik door een paar personen gevraagd of ik een weekendje mee wilde gaan met de club. Daar had ik wel oren naar. In eerste instantie dacht ik, dat kan niet want ik moet werken. Maar tegelijkertijd heb ik gezegd, m’n werk komt altijd voorop en nu ga ik gewóón mee! Rond 12 uur zijn we zaterdags vertrokken vanuit Marlies en met Marlies, Ria en Nolly richting Groningen gereden.

Onderweg op een super mooie locatie en gezellig terras wat gegeten en gedronken, daarna naar de plaats van bestemming gereden. Iedereen zat al heerlijk aan een pot bier, dus wij ook natuurlijk. Alleen ze hadden daar van die fustjes van 5 liter en die waren zo leeg. Ik vroeg aan de waardin hoeveel ze nog in voorraad had. Twee zei ze, want ze hadden een keer een feestje gehad met 70 personen en hadden toen 5 fustjes van 5 liter verschud. Ik zei, wij drinken minimaal 2 fustjes p.p., dus laat nog maar wat aanrukken. De waardin stond even dom te kijken, maar zorgde er netjes voor dat wij niets tekort kwamen.


’s Avonds stond alles netjes klaar voor ons om te BBQen en wij (lichtelijk met de knollen gaar) aan tafel. Ik begon lekker met stokbrood en kruidenboter, want de mannen hadden het vlees nog niet gaar. Onder het kauwen dacht ik, wat zit er voor scherps in dat brood, stiekem uit de mond gehaald en in het gras gegooid en wat bleek , ik stond (met m’n bek zonder tand) letterlijk en figuurlijk. Snel naar de WC en kijken hoe het eruit zag, maar met praten zag je niets, dus het viel mee. Dus ik zei, ouderdom komt met gebreken en bij mij is dat nu begonnen haha. Nou, s avonds gezellig met de meiden kaarten en Gerbrand hielt fijn secuur de financiën bij.

‘s Zondags gingen ze allemaal toeren en wij meiden zijn naar Pieterburen geweest en in een “rommelwinkeltje”, daar kon ik echt niet voorbij gaan. Daarna heerlijk uitgewaaid aan het water want het was bloedheet.


Terug naar ons vakantieoord waar we ’s avonds een heerlijk chinees buffet hadden, nog lekker wat gepruufd en gekaart en toen naar bed. Maandagmorgen met z’n allen heerlijk ontbeten. “Onze Rudy” deed nog ‘snel’ de boekhouding en toen kon iedereen huiswaarts. Ik heb nog even koffie gedronken bij Ria en Marlies en Nolly ook natuurlijk en moest toen onverwachts nog werken. Dus niet mee om ‘n afzakkertje te pakken bij ons clubhuis d’n Dörpel, dat vond ik ècht jammer. Maar het weekend was echt súper en ik wil bij deze zeggen, motormuizen bedankt! Groetjes Anny.

P.S. Marlies en Ria nog bedankt voor de veilige heen en terug reis.


Rond half tien in de morgen druppelden ze langzaam binnen en schoven ze gezellig aan op het terras van d’n DÜrpel, ons clubhuis aan de Langstraat in Milsbeek. Allemaal liefhebbers van oude klassieke motoren uit die goede oude tijd. Geheel in stijl kwam Leo op zijn eigen klassieker met zijspan en mocht dan ook voorrijden waarop de rest volgden.

Een andere reden was natuurlijk ook omdat zijn motor een beperking in snelheid had en wij graag gezamenlijk wilde aankomen. Zo trokken wij via Ven Zelderheide de grens over richting Kleve en kwamen zo uiteindelijk bij het museum aan. Daar stond de koffie al op ons te wachten en al drinkend stonden wij ons te vergapen aan al het moois wat buiten was opgesteld.


Het was een lust voor het oog om te zien wat men in die dagen zoal maakte, vooral gelet op de afwerkings details bij sommige motoren. Naast de oude Harleys en Indians zagen wij ook namen zoals de bekende NSU’s, A.J.S, Zßndapp en B.S.A. en meer.

die voornamelijk binnen waren opgesteld in een sfeer van nostalgie en vervlogen tijden. Allemaal met een eigen verhaal. Naast de vele motoren waren er ook allerlei andere dingen te zien zoals oude bouzies, olie spuiten e.d. Er was ook een aparte hoek met allerlei tijdschriften en vakliteratuur waar je helemaal in kon weg dromen.


Rond het middag uur werden wij getrakteerd op een lekkere bratwurst met aardappel/eiersalade. Zittend in een lekker zonnetje zaten wij lekker zijn allen te “mummelen�(eten) en konden het wegspoelen met een glaasje fris. Tussendoor werd er lekker gekletst en wat geouwehoerd.


Maar goed, aan al het leuke komt een eind dus ook aan dit bezoek. Nadat iedereen afscheid had genomen zijn we aangereden. Sommige reden vandaar uit weer naar huis. Enkele zijn via een omweggetje langs het zweefvliegveld in Asperen gereden, waar volop demonstratie vluchten van allerlei kleine vliegtuigen waren. Het was er behoorlijk druk aan kijkers zodat wij besloten er langszaam langs op te rijden. Een eindje verderop was er weer iets te beleven met oude tractoren en woonwagens. Ook daar was het behoorlijk druk aan bezoekers. Het duurde niet lang daarna dat wij de grens met Nederland bij Hommersum passeerde waarna wij allen uit elkaar gingen en huiswaarts trokken. Al met al was het een leuke dag èn met goed gezelschap. P.s. Wil je alle foto’s zien? Ga dan naar onze website www.mcbulldog.nl fotoboek.


avondrit 25 mei 2011: Met 9 motoren en 10 personen op een stralende woensdagavond vertrokken richting Groesbeek, waar na enkele kilometers de 2 gastrijders ( op 1 motor ) het al voor gezien hielden!!??!! ( lag misschien aan het merk!! :) ) maar goed verder naar KranenburgZyflich om dan via Griethausen langs de Rijn richting Emmerich te rijden, verder naar ' ' s Heerenberg en bij Netterden de grens weer over, stukje Achterhoek, weer de grens over om zo een tussenstop in te lassen in Anholt, en wel bij " st端be z端r linde" waar we onder het genot van een hapje en een drankje even konden "lullen". Terugweg via Kleef-Kranenburg-Gr端sbek naar d' n D旦rpel Milsbeek. Op naar de volgende rit. Groeten Arthur.

Aantal motoren 10 het weer was goed. Lengte rit 110 km. Hallo Bikers. Na een bakkie bij Jan vertrokken we met 10 motoren via Groesbeek, Grafwegen Duitsland in. We hebben de hoek Kranenburg, Kleve, Siegflieg (Zyflyg), Mehr eens goed proberen te verkennen, en weer eens een stukje geprobeerd via doodlopende wegen (Get nieeee ), dat vind ik daar een beetje de pest. In Till hebben we nog wat gedronken, we wilden daar nog effe einen Golfplats verkennen met de motor, Uuuuuuh grapje, ik reed wederom een doodlopend pad in, maar dat hoort er ook bij. Rond 21.15 uur waren we weer bij Jan vd Dorpel terug om nog iets te drinken. Oke dit was iee, tot de volgende keer. Grj Rein koenen.


Welkom bij Mooren Milsbeek. Mooren Milsbeek produceert alle mogelijk poorten, sier- en beveiligingshekwerk in alle RAL-kleuren. • Zij meten in en maken een offerte, wanneer u akkoord gaat, gaan ze produceren, verzinken, poedercoaten en plaatsen. Of u nu op zoek bent naar een industrieel, klassiek of een strak hekwerk, Mooren Milsbeek maakt wat u wenst. Bij een goede omheining hoort natuurlijk ook een stevige draai- of schuifpoort. Naast maatwerk, waarbij zij volgens uw wensen en uitgaande van uw situatie het hekwerk of poort ontwerpen ervoor zorgen dat de elementen gelijkmatig verdeeld worden. Als u kiest voor een houten afscheiding, schutting of een afscheiding van dubbelstaafmat, dan past daar heel prima een poort in gecombineerd van een ijzeren frame met een houten "bekleding". De bekleding kan in een door u gekozen houtsoort, Mooren Milsbeek maakt wat u vraagt. Alle poorten van Mooren Milsbeek kunnen worden geautomatiseerd. (van afstandsbediening tot vingerscan). Montage Mooren Milsbeek verricht diverse montage werkzaamheden, veelal laswerkzaamheden. Montage kan zowel in eigen werkplaats plaatsvinden als op locatie, vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. Contact

!"

VCA gecertificeerd


Zal me nog effe voorstellen.Ben Piet van Kempen uit Boxmeer, Sinds een maandje of 4 lid, dankzij Theo Noy. Theo is sinds maart dit jaar mijn werkcollega geworden bij Autobedrijf Kusters in Vierlingsbeek waar ik nu zelf op de kop af 35 jaar werkzaam ben. Super bedrijf ! Zondag 10 juli was er een toertocht naar Kerpen en heb mee gereden. Zeven uur opgestaan ,was toch wakker. Lekker gedoucht en mijn papje opge eten. Te vroeg om naar dun Durpel te gaan. Hond nog ff uitgelaten. Geen koffie gezet, dacht die drink ik bij dun Durpel wel. Mooi niet. Dun Durpel was gesloten! Wist niet dat da tot de mogelijkheden behoorde. Dus ff afkicken. Was dus ruimschoots op tijd bij dun Durpel en als eerste. Al gouw kwam Pieter Derks en naar mate de tijd versreek nog 5 man. Om ong. 9.10 zijn we aangereden met 7 motoren. Ideaal motorweer. Na ik denk ong. 90 km zijn we bij een Hotel gestopt en hebben daar Koffie gedronken. AAH LEKKER !! Na half uur weer verder de tocht vervolgen maar slechts met zun vijven. 2 moesten weer vroeg terug zijn om prive redenen. Na een 150 km kwamen we aan bij ut Michael Schumacher Kart center. Kaartje gekocht na half uur in de rij gestaan te hebben.


We wilden ook wel karten nu we er toch waren. Daarna nog een uurtje wachten. Hebbe ondertussen bordje soep genuttigd. Gekart, leuk , Ronnie Teunissen had de snelste tijd neergezet en was 4-de in ut algemeen (van de 22). Daarna nog unne cola gedronken en afgerekend. Weer aangereden, wat benzine bijgetankt voor de zekerheid en weer richting huiswaards via toeristische roete. Blokje omgereden vanwege wegblokkering Politzei. Eine Unfall . Nog een koffiepauze ingelast en we hadden allemaal wel een beetje honger.Deze werd gestilt na een overheerlijk broodje. We hebbe ut de hele dag droog gehouden en zijn weer veilig op plaats van bestemming aan gekomen. Weer 340 km meer op de teller. Vindt ut leuk om af en toe mee te toeren. Heb sinds 6 jaar motorrijbewijs en merk nu ik meer rijd, dat ut rijden steeds beter gaat maar minder dan collegarijders.(bochtenwerk nog wat oefenen). Sluit nu af en tot un volgende ronde. Groeten Piet.


Ritverslag dinsdag 5 juli 2011: 5 juli viel dit jaar toch echt op dinsdag!!! en niet op zondag!!! maar goed, weer was goed, temperatuur was goed, opkomst was matig. ( men moest zeker nog bijkomen van de zaterdagavond ervoor! ) Dus met 4 motoren vertrokken richting achterhoek ( via Duitsland! ) bij Gendringen weer de grens over ( naar Duitsland! ) via Anholt naar Isselburg en daar bij " Daddy' s Biker Treff" maar een colaatje gevat.

Daarna de terugreis gestart ( iedereen moest ineens naar huis! ) zodat ik alleen nog maar een drankje genuttigd heb bij d' n dรถrpel. Groeten Arthur.


• •

Vrijdag 15 t/m zondag 17 juli - Weekend Chimay(B) – vertrek: 09.00uur Zondag 31 juli {} - Midzomerrit (Prov. Zeeland) 500km vertrek: 08.00 uur

• • • •

Zondag 7 augustus - Zondagsrit - vertrek: 10.00 uur Donderdag 11 augustus - Avondrit - vertrek: 19.00 uur Zondag 21 augustus - Zondagsrit - vertrek: 10.00 uur Donderdag 25 augustus - Avondrit - vertrek: 19.00 uur

Zondag 11 september - Jan Bengorit M.C. Bulldog - vertrek vanaf: 09.00 uur Zondag 18 september- Herfstrit 2011 - vertrek: 10.00 uur

• •

Zondag 16 oktober - Afsluitingsrit Seizoen 2011 - vertrek: 10.00 uur

Zondag 13 november - Bowlen (Plasmolen)* - aanvang: 15.00 uur


Slippende Koppeling juni 2011  

Slippende Koppeling juni 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you