LOKALTIDNINGEN MAGAZIN24.SE

Sport

Nykomlingarna KBG toppar division 2

Sverige och Adelisa till EM-final

Det blev en vinst mot favorittippade Spanien för Sveriges F96-landslag i fotboll på tisdagen. Arbogatjejen Adelisa Grabus fick en halvlek och spelade från start.

Förra året vann Köpings bangolfklubb division 3 och blev nykomlingar i division 2. Efter två omgångar av tre toppar de nu division 2. När division 3 skulle avgöras förra året skulle allting avgöras på hemmaplan för Köpings Bangolfklubb. – Det blev en kross på hemmaplan och det har även gått skitbra i år. Det är jättekul, säger Per Einan, som är ordförande i klubben. I år har laget gått riktigt bra och leder division 2, fast de är nykomlingar. – Förra omgången blev det också en kross. Men i den första omgången hade vi det lite svårare, säger Per. Men klubben letar fortfarande aktivt efter flera medlemmar som vill spela bangolf och åka runt på lite tävlingar. – Det är dåligt överlag i Sverige. Det är inte bara vi som har dåligt med folk i klubben utan det är överallt. Det är en billig och rolig sport att hålla på med. Vi har sagt att vi ska

försöka få in en ungdom varje år, då är vi nöjda och kan fortsätta, säger Per. Nästa omgång, som är den sista, spelas i juli och då kan nykomlingarna Köpings bangolfklubb fortfarande toppa division 2. Men en satsning på

Blod, straffmiss, kamp och mål, derbyt mellan Forsby FF och Kolsva IF hade det mesta. Det brukar sägas att allt kan hända under derbyn. Som oftast brukar matchbilden präglas av mycket krigande och tufft spel. Derbyt mellan Forsby FF och Kolsva IF i damernas division 2 hade det mesta som är synonymt med derby. Blod, krigande, straff, mål och ifrågasättande av domarbeslut. I inledningen av matchen var det mycket krigande på mitten. Forsby rullade bollen mellan lagdelarna och försökte nå de snabba anfallarna med långa bollar. Kolsvas försvar hade en bra kontroll på matchen fram till ungefär 15 minuter in på första halvlek. Då kom Lizethe Morsing in fel i en situation och kapade Forsbys Agnes Gustafsson. Forsby tilldömdes straff. Forsbytränaren Lasse Öberg blev förbannad och ville ha kort på målvakten och frilägesutvisning men domaren behöll korten i fickan. Agnes Thoreson gick fram och tog straffen men Morsing repade sitt misstag och räddade straffen. Thoreson skulle glömma straffmissen direkt då hon någon minut senare fintade bort Morsing i målet och gjorde 1-0 till hemmalaget. Efter straffmissen vaknade Forsby

till och efter 25 minuter spelade kom 2-0 genom Agnes Gustafsson. Fint förspel och fin mottagning av Agnes och hon kunde enkelt lägga in 2-0. På slutet av första halvlek nickade Emelie Wieweg och Sara Stargård ihop och Emelie fick ett sår i huvudet och började blöda. Det var färdigspelat för Emelie medan Sara vilade halvleken ut och spelade vidare i andra. Forsby dominerade första halvlek från den 15 minuten och straffmissen och hemmalaget hade 2-0 efter första halvlek. Agnes Thoreson fortsatte att hota Kolsvaförsvaret och Forsby hade två bra lägen i inledningen på andra halvlek. I den 62:a minuten stängde Forsby derbyt. Först Agnes Gustafsson och sedan Agnes Thoreson. 4-0 till hemmalaget och de 193 i publiken kunde se vilka som var starkast i KAK denna kväll. På slutet av matchen höll Kolsvas målvakt Lizethe Morsing ner siffrorna, förutom precis på slutet då Lisa Gunnarsson satte femman och slutresultatet blev 5-0 till Forsby FF. Den enda chansen som bortalaget hade var en nick i ribban av lagkapten Maja Nordmark. – All credd till Forsby. De har några spetsar i laget, Agnes Thoreson och

division 1 är fortfarande oklar. – Det kan bli väldigt långa resor så vi får ta ett beslut om det senare, avslutar Per. JOSEF BENGTSSON

2XAgnes show

Agnes Gustafsson exempelvis. Det gick bra för oss i den första kvarten och jag hoppades på en nytändning efter att Lizethe räddade straffen men det gick inte i dag. Hatten av Forsby i dag, säger Maja Nordmark. – Vi var väldigt fattiga framåt och det blev väldigt ensamt framåt. Jag skarvade någon boll men då var ingen där. Nu är det välbehövligt med lite vila efter en tung vår. Vi brukar gå sämre på hösten så jag hoppas att vi rycker upp oss, säger Maja. Tvåmålsskytten Agnes Thoreson var nöjd efter matchen. – Alltid skönt att vinna ett derby. Jag tycker att vi hade bra kontroll under hela matchen. De första tio var de med men sedan tar vi över. Det var

Det skulle gå till straffar innan semifinalen mellan Spanien och Sverige i EM-slutspelet i fotboll för flickor födda 1996 var avgjord. Sverige låg illa till då de missade andra straffen men spanjorskorna höll inte för trycket och Sverige kunde vända och vinna straffläggningen och semifinalen. Det var Spanien som tog ledningen i matchen men Sverige svarade direkt. En minut efter ledningsmålet kvitterade svenskorna. Arbogatjejen Adelisa Grabus spelade från start men hon blev utbytt efter halva matchen. Sverige gjorde 1-2 i den 62:a minuten men Spanien kvitterade med fem minuter kvar av matchen. Allt avgjordes på straffar där Sverige drog det längsta strået och spelar final mot Polen på torsdag den 28 juni. JOSEF BENGTSSON

skönt också att vi inte faller in i deras spel utan vi försöker rulla boll och spela vårt spel, säger Agnes. Du missade straffen, vad säger du om den? – Jag hade sagt innan att jag inte visste om jag ville ta straffar men som tur är gjorde jag två mål sedan, säger Agnes och skrattar. Vad tycker du om våren för er del? – Jag tycker att det har gått bra. Jag är nästan förvånad över hur bra det har gått. Det är bara att fortsätta på samma vis i höst och ta ännu mer poäng i höst, avslutar Agnes. JOSEF BENGTSSON