Page 1

Livsstil,

Hebe

have , bolig , tips , trends , opskrifter , mode

GRATIS E-Magasin 132 sider Til Dig!

&

meget mere ...

Nr. 11 - december 2013

Fyldt med Jul, Inspiration og hyggelig læsning Kig med hos Juleelskeren Claus Dalby DIY - kranse og dekorationer Lækre Jule Opskrifter Jule og Nytårs Tøj Tips til Julegaver Have Design

Jul

Nostalgisk


I Denne Udgave DIY-D

Bolig På besøg hos Claus Dalby Redaktionens favoritter 5 tips til hendes julegaver 5 tips til hans julegaver

24 30 42 44

Have Unikt og minimalistisk På opdagelse med kamera A Little Bit of Paradise Fair trees har slet rødder Livet på Dalsgaard Julemarked hos Plum

6 46 62 78 80 118

Mode Airbag til cyklister Must-have Redaktionens Juleønsker 6 Tips til Årets Julekjole Årets Nytårs Dress Festlige Lakker

14 38 60 76 120 122

Mad JuleScones 22 Chokolade Lakrids Fudge 50 Julebage klar 52 Knasende Æbleskiver 69 Nøddekugler 98 Nougatfirkanter 112

Bog Nyhed Julefryd og Englelyd julens Bøger Den hvide have

12 74 100

o it

Yourself

Hortensia Træer 4 Juledekoration 18 Jule Æbleringe 32 Dekoration med Æbleringe 34 Krans med Buksbom 54 Årets Julekrans 70 Pakkepynt til juletræet 104 Dejlig varme til ørene 114

Omsorg Frisk start og glæde til børn 40 Top 5 til selvforkælelse 56 Cindys Tips 92 Julegaver til… 102

Diverse Vindere af konkurrencer Adventskonkurrence Månedens kunstner Shopping Næste udgave af Hebe

58 66 96 125 129


Velkommen til Magasinet Hebe

Gratis Magasin www.magasinet-hebe.dk

Velkommen til en ny udgave at dit gratis magasin; Hebe. Magasinet fås jo som altid helt gratis og uden binding på www.magasinet-hebe.dk! Denne udgave af Hebe, hedder “Nostalgisk Jul”. Magasinet er fyldt til randen med dejlig inspiration til julegaver, bageri, shuopping og meget mere. Hebe byder også denne gang på nemme guides i DIY - Do it Yourself. Vores egen kreative redaktør har lavet en masse lige til at gå til. Derudover har vi vores nye gæsteskribent Else Marie, som leder os ind i Sonobe kunsten! Karen er er fast med Livet på Dalsgaard og deler dejlige oplevelser fra livet på landet, med alt hvad der hører til.

Forside foto > Claus Dalby

Og Husk vores store Adventskonkurrence! Konkurrencen åben. Men husk at være med hver uge!

Ansvarshavende Redaktør Tina Krøyer info@magasinet-hebe.dk

Hav det hele lige ved hånden. Der lagt links ind i bladet til butikker og forhandlere. Klik på links og henvisningerne, de åbner med det samme. Så behøves du ikke lede eller huske på det du lige skulle se bagefter...

Kreativ Redaktør Elisabeth Andersen

Husk at kigge forbi vores facebook side. Vi trækker lod om en masse skønne ting, bare klik ”Syntes Godt om” på hovedsiden. Så skynd dig og gå ikke glip af lodtrækningerne. Vi glæder os til at dele denne udgave af Hebe med dig og håber du bliver inspireret og deler linket www.magasinet-hebe.dk med alle du kender. Vi ses næste gang 1. februar. Så denne gang går der 2 måender, før der kommer et nyt Hebe igen.

Mode & Velvære Redaktør Cindy Melanie Krøyer Teknik & Foto Jens Stage Annoncer og Reklamer info@magasinet-hebe.dk Spørgsmål I Feedback info@magasinet-Hebe.dk Årupvej 41

5492 Vissenbjerg www.magasinet-hebe.dk

info@magasinet-hebe.dk Facebook.com/MagasinetHebe

Alle vores læsere ønskes en rigtig Dejlig Jul, samt et rigtig godt nytår. Vi, på redaktionen, takker for den fantastiske opbakning til magasinet og glædes over at i vil være med til at dele magasinet med alle i kender. Mange Jule Hilsner Redaktionen på Hebe Elisabeth, Cindy, Jens & Tina P.S. Mangler du lige en gave til en du holder af? -Send dem et link til magasinet Hebe : )

Af hensyn til overholdelse af medieansvarsloven skal alt i dette magasin betragtes som reklamer og annoncering, og ikke som redaktionelt indhold.

www.magasinet-hebe.dk

3


Sæt et sort velourbånd på til nytår og de er flotte sammen med sorte servietter og sølvfarvede lys.


DIY-D

o it

Yourself

Hortensia Træer Det skal du bruge

Tørrede hortensiakroner Ståltråd Små” sølvpotter” Floratape Mos Ler

Sådan gør du

Hortensiaerne lægges i lunkent vand i 1015 minutter for at blive smidige igen. Disse hortensia er indsamlet i haven og har fået den kedelige brune visne kulør. Altså derfor ikke velegnet til at lave en fin krans af. Når de har ligget i vand, kan de rettes ud. Den lille stilk sættes sammen med tre ståltrådsstænger. Disse fire samles med floretape så fast du kan og disse danner så den nye stilk, som er fin at arbejde med. De danner nu et lille træ med krone. De ligges ud på en avis og sprayes med sølvspray. Husk at vende dem nogle gange, for at få de ensartet. Lad dem tørre i 10-15 min. Stilken stikkes i ler i den lille sølvpotte og du har nu et lille træ på ca. 25 cm Til slut lægges mos i potten. Hvis du har lyst, kan du sætte et lille bånd på stilken. De kan selvfølgelig også laves i guld. www.magasinet-hebe.dk

5


Unikt og Minimalistisk Havedesign “Vi mennesker er altid på jagt efter det perfekte sted til rekreation og rolige øjeblikke. Et sted som stimulerer fantasien, giver plads til drømme og skaber ro i sindet.”

en af de mange vandreture.

Vi bringer her et uddrag af inspiration fra Tor Haddelands design.

Kig med og find inspiration til din egen have, eller måske du finder lige nøjagtig de ting du manglede til at fuldende atmosfæren i din egen have. Haddeland Design er en kombiHavearkitekten Tor Haddealnd står bag nation af havearkitekt service, produkter og firmaet Haddeland Design. Langt fra de nytænkning. stramme linjer og de lige flader, er Tor vokDe skiller sig ud fra mængden med de unikset op i den sydnorske barkse natur. Naturen i det sydlige Norge tiltaler stadig ke linjer både i produketerne og i de projekTor. Han tager ofte tilbage og begiver sig ud ter, de udfører. på vandreture. Inspirationen findes også på Tidløshed er Haddelands Designs filosofi. De skaber moderne og stilrent skandinavisk design, som kun bliver skønnere med årerne, hvor kvalitet og eksklusivitet står i centrum.

Sid ned, lig ned og skru op for loungemusikken. Vær tilstede i øjeblikket eller drøm dig langt væk, som ægte lounging byder op til.


-Det er Haddeland

Have foto: Haddeland Design

Haddeland Design stræber efter visuel ro, rene flader, skarpe linjer, der tilsammen skaber et minimalistisk havedesign. Og meget vigtigt selv vedligeholdet er minimalistisk.

Belysning, både i form af elektrisk lys og levende lys er med til at skabe den rette lounge stemning. Uplights’ne, som er integreret langs muren giver en god men stadig mild belysning. “Hvor enkelt kan det gøres? Det er mit fokus, Bålstedet der er lagt ned i granit, giver hygnår jeg designer en have. gens skær. Min passion er at designe haver, som sender tankerne fremad.” fortæller Tor. Terrassen som er skabt her får en helt speciel sydlandsk feriestemning. Om det er den franske rivera eller den spanske afslappethed vides ikke, men det må drinks’ne der severes afgøre.. Lounges stemningen giver en lyst til at at sidde henslængt og slappe af. Den særlige belysning af dette lounge møbel, får den til at virke både blød og ultralet, nærmest svævende. Når den skal nydes, skal den selvfølgelig blødes op med vattæpper, puder og måske et blødt skind på en kølig sommeraften.

www.magasinet-hebe.dk

7


Have

www.magasinet-hebe.dk

9


Have En stor del af konceptet for Haddeland Design er netop at trække naturens egne materialer og former ind i havedesignet. Elementerne lys, vand og ild går igen i hans designs. De skaber stemningen og lysten til at være i det rum der er skabt.

“Jeg henter en stor del af min inspiration i den smukke og lidt barske norske natur. Måden vand, fjeld og planter møder hinanden på. Den norske natur er rig på fortællinger og dynamik. “ Inspirationen fra naturen ses tydeligt i alle Haddeland designs.

“Som arkitekt elsker jeg udfordringer, og går langt udenom ‘klichéløsninger’. Den bedste løsning er den, som dels rammer kundens ønsker, og dels giver kunden noget nyt, som ligger udover hans eller hendes forventninger.” fortæller Tor. Så er der jo kun en ting at at afslutte denne artikel med... Ønsker man en helt speciel stemning i haven? Båret af elementerne fra naturens egne kræfter, med hjælp fra en kyndig designer, så skulle man kigge et smut forbi Tor Haddelands side:

haddeland-design.dk

Find inspiration til din have eller kontakt Tor for en snak om mulighederne i din have.

www.magasinet-hebe.dk

11


Bog Nyhed

Julefryd og Englelyd Margit Engen har igen udgivet en overdådig skøn bog. Teamet i denne bog er julen. Forberedelserne til årets juledekorationer og udsmykninger begynder allerede om efteråret med gåture i skoven, hvor der samles materialer i form af kogler, grene med mos, nødder og fyrrenåle. En tur i haven kan bidrage med f.eks. kristtorn, cypres og hønseben. Bogens forskellige afsnit handler om udsmykning udendørs, anretninger på bakker og i æsker, pyntning af adventskranse og vintervaser, koglerier samt opdækning for gæster. En utrolig inspirerende bog med en utrolig udnyttelse af naturens egne ressourcer. Den indeholder mange fine og overskuelige vejledninger og de ser særdeles nemme ud at gå til. Bogens fotografier er smukke og levende... Man føler næsten, man er med. Bogen er lige udkommet i november Den er fra forlaget Klematis Bogen er stor og smuk indbundet med 160 sider og koster 299,95 kr.

Et must for alle os, der både elsker naturen og julen. Find bogen her hos klematis.dk www.magasinet-hebe.dk

13


foto: hovding.com


Mode

AirBag til Cyklister Både Smart og med beskyttelse!

Terese Alstin og Anna Haupt (ses på billedet her til højre) fra Norge er opfinderne af den nye cykelhjelm, der er udformet som en airbag. Opfindelsen har været otte år undervejs, og det er nu endelig lykkedes at finde en metode hvorpå at hovedet er beskyttet ved uheld uden at bære på en af de ikke så yndige cykelhjelme. Så er man på vej på arbejde og ønsker frisuren holdt pæn, så er det ikke længere en udfordring. Denne sikkerhedsforanstaltning bæres i en krave rundt om halsen. Hvis der sker et uheld springer den ud og fyldes med helium og dækker det meste af hovedet på et splitsekund.

Firmaet der står bag, hedder Hövding og det er muligt at bestille sikkerhedshjelmen fra hele europa.

Prisen er dog også endnu i den øvre ende af en cykelhjelm, da de på nuværende tidDet vurderes af flere eksperter, at hovedet er spunkt koster 399 euro. Dertil skal siges, at meget bedre beskyttet end de cykelhjelme den kan fåes i flere designs. en del anvender i dag, for ikke at tale om Vil du se mere? - så klik ind på hovding.com dem, der slet ingen bruger.

www.magasinet-hebe.dk

15


Bolig

Husk Den

Store Advents Konkurrence! www.magasinet-hebe.dk www.magasinet-hebe.dk

17


DIY-D

o it

Yourself

Juledekoration med lys Det skal du bruge Porcelænsopsats (lagkagefad, det der er brugt her, er fra Ib Laursens Mynte serie) Diverse dekomaterialer (prøv at se hvad du har liggende)--på denne er temaet sølv og lyserødt --grankogler --sølvkugler --små sølvnåle med fine hoveder (købes hos gartner eller blomsterhandler) --små friske hortensiastilke fra haven eller tørrede rosenknopper --husløg Gran Grene med lav Kalenderlys (dette er ca 5cm i diameter og 30 cm højt) Fix tape Sløjfe Elefanthud Sådan gør du 1. En god klump ler fixeres på porcelænsfadet med fix tape. (så skrider det ikke når det er tørt) 2. Gran sættes på leret. Prøv at lave grunden lang, da det ikke gælder om at dække fadet. 3. Diverse pyntegenstande placeres op mod kalenderlyset 4. Mos stikkes i leret. Du kan lave små hårnåle af ståltråd og kan på den måde fixere diverse ting 5. Lavgrene og en enkelt troldgren placeres på tværs af dekorationen 6. Lav en sløjfe og fixer den oven i grenene med ståltråd 7. Til slut sprayes dekorationen med elefanthud

Rigtig God Fornøjelse og Glædelig Jul

www.magasinet-hebe.dk

19


DIY-D

o it

Yourself

GlĂŚdelig Jul www.magasinet-hebe.dk

21


Se flere opskrifter p책 oetker.dk


Mad

JuleScones

I samarbejde med Dr. Oetker bringer vi en dejlig jule opskrift. Tænk ikke kun på marcipan og andesteg! -Forkæl familien og dig selv med sprøde lækre scones.

(12 scones) Det skal du bruge: 5 dl hvedemel 2 spsk sukker 1 spsk Dr. Oetker Madagascar Bourbon vaniljesukker 1 spsk Dr. Oetker Brunt bagepulver 75 g smør 1 æg str. M/L 1 dl kærnemælk 50 g mørk chokolade, hakket Sådan gør du: Tænd ovnen på 220C traditionel varme. Bland hvedemel, sukker, vanilje og bagepulver. Smuldr smørret i melet, og saml dejen med æg og kærnemælk. Rul dejen ud, så den har en tykkelse på 1½-2 cm. Udstik 12 små scones med et glas eller en udstiksform, og læg dem på en bageplade. Bag de små scones midt i ovnen i 8-10 minutter. Server dem lune og friskbagte med smør. www.magasinet-hebe.dk

23


Bolig

På Besøg hos Claus Dalby

En Rigtig Juleelsker Tekst og foto af Claus Dalby

-Sådan tror jeg godt, at jeg kan karakterisere mig selv. Jeg bruger enhver given lejlighed til at pynte og hygge, året rundt. I de lyse måneder er det i haven, man kan møde mig, men når det bliver mørkt og koldt uden døre, rykker jeg ind og gør det ekstra smukt omkring mig. Måske lyder det en smule patetisk, men jeg har ofte karakteriseret mig selv som et skønhedssøgende menneske. Jeg priser mig lykkelig for at leve i et land med skiftende årstider. Her er der nemlig altid noget at glæde sig til. Jeg elsker simpelthen alle sæsoner og priser mig lykkelig for, at det er noget, der hedder jul. Som julen falder, når det er allermørkest, er den simpelthen så kærkommen. Så kan vi tænde masser af stearinlys, og glæde os over, at dagene vender og at det snart begynder at blive lysere. Jeg ved, at mange føler, at november kan svær at komme igennem, men jeg tror, at selv de mest pessimistiske vil overgive sig og sige, at november i år har vist sig fra sin allermest venlige side. Solrig og mild var de første tre uger, og først derefter kom nattefrosten her til Risskov, hvor jeg bor. www.magasinet-hebe.dk

25


Har du lyst til at se mere til Claus Dalby -så kan du følge ham på bloggen: www.clausdalby.dk


Bolig I år begyndte mine juleforberedelser allerede sidst i oktober, og det hænger sammen med, at DR1 spurgte, om jeg ville være vært i en række programmer med titlen “Jul hos Claus Dalby.” De første programmer har netop været vist og kan ses ved at følge linket her. Hver mandag frem til den 23. december kan I følge min jul, og mandag d. 30. december kommer der en udsendelse, som hedder “Nytår hos Claus Dalby”. Her kan I opleve mit nytårsbord og se, hvad vi skal spise denne nytårsaften.

Men nu er det altså julen, det gælder, og jeg håber, at mange vil blive inspireret af mine pynterier. Både på Facebook og min blog: www.clausdalby.dk juler jeg helt frem til den 24. december, og jeg håber, at I har lyst til at følge med.

I juleprogrammerne begynder jeg med adventsdekorationer, kalenderlys og pakkekalender, og senere viser jeg, hvordan jeg pynter op uden døre. Lillejuleaften dækker jeg julebord og pynter juletræ. Juleværkstedet er indrettet i mit vinteropvarmede drivhus, der på denne årstid emmer af hygge og steming. Her er der tændt stearinlys i industrelle mængder, og der dufter af gran og juleblomster. Ilden knitrer i den åbne pejs, og når dekorationerne er færdige, bringes de ind i min privatbolig. Den gamle patriciervilla fra 1908 købte vi for snart tyve år i siden, og det er heromkring, jeg har min have, som tidligere har været omdrejningspunktet for en række tv-udsendelser. www.magasinet-hebe.dk

27


Fra Claus Dalbys Have, n책r der virkelig julehygges.


Bolig

www.magasinet-hebe.dk

29


Se det er Nostalgi.... En fin stof serviet med blondekant fra Artefina.dk


Bolig

Redaktionens Favoritter til Boligen

Nostalgisk Jul

Cono serien fra Kähler er inspireret af skovens kogler og agern. De er lavet som lysestager og som små opbevaringskrukker fx. til årets juleguf. Priser fra 129 kr. Nyhed - “Happy Day” er en ny udgave af den traditionelle julestjerne.

Smuk Glas opsats til 152,50 kr. fra densvenskeskattekiste.dk

Hvad er en jul uden en Julestjerne? Nok en af de mest enten eller ting til jul. Enten elsker man den, eller også hader man den... På redaktionen: - Vi kan ikke få nok :) De fås også i lyserøde!

Skønt skilt - og hvem drømmer ikke om en dejlig hvid jul? Skiltet koster 59 kr. og kan fås hos nordhjem.dk www.magasinet-hebe.dk

31


Disse ĂŚbleringe kan du gĂĽ og hygge-spise af eller bruge til dekoration.


JuleÆbleringe

DIY-D

o it

Yourself

Det skal du bruge 1. Tolv æbler (fine i skrællen) 2. Ovn og Kernehus-fjerner-kniv 4. Possementsnor

Sådan gør du 1. Æblerne vaskes grundigt, da de ikke skal skrælles. Og eventuelle pletter fjernes. 2. Kernehusene fjernes med kernehusfjernerkniv. 3. Æblerne skæres i 3-4 mm skiver og lægges på en bageplade med bagepapir. 4. Ovnen sættes på 70 grader. Vores ovn brugte ca en 5-6 timer inden ringene var gyldne og flotte. 5. Ringene tages ud og lægges på en rist til afkøling

God Fornøjelse www.magasinet-hebe.dk

33


DIY-D

o it

Yourself

Juledekoration med Æbleringe Denne dekoration kan du også anvende som adventskrans - blot tilføj to ekstra lys

Det skal du bruge Halmkrans Laurbærkirsebærblade Salalblade(købes hos blomsterhandlen) Æbleringe Små “guldnåle” Dekorationsbånd Ståltråd Limpistol Guldglimmer. Fad Elefanthud

Sådan gør du

1. Halmkransen beklædes med lauerbærkirsebærblade (det er en havebusk) som fastgøres med små bukkede stykker ståltråd på undersiden af kransen. 2. Fire æbleringe lægges på salalblade på hver side af kransen overfor hinanden. 3. Ringene lægges lidt henover hinanden og fastgøres med guldnåle- en i hver æblering. 4. Hele kransen sprayes med elefanthud. 5. To guldfarvede sløjfer sættes på de to sidste sider af kransen. 6. Kransen lægges på et fad med to bloklys i midten. 7. Rundt om kransen lægges nødder og clementiner på fadet eller måske noget helt andet, som passer ind i din stue.

www.magasinet-hebe.dk

35


GlĂŚdelig Jul


DIY-D

o it

www.magasinet-hebe.dk

Yourself

37


Julepynt &

Must-Haves!

Redaktionen kommer vidt omkring, både hos virksomheder, hos forretninger, på markeder, på nettet og meget meget mere. Der støder vi på lækre ting, som man bare må eje! Det kan være alt indenfor smykker, tøj, interiør, design, antikviteter.. You-name it.. Det præsenterer vi dig for her. Velkommen til Must-Have, der hvor du ikke skal kigge, når du ikke vil shoppe.... Brug idéen - en høj glasvase fyldt med smukke glaskugler. Disse smukke kugler er fra hubsch-interior.com

Twist It lysestage til 79,95 kr. fra

medusa-copenhagen.dk

Pige med fint skørt til ophæng. Fås hos Nordisk-landstil.dk til 85 kr.


Mode Håndlavet smukt perlehjerte med prisme i midten til 67,50 kr. Fås hos densvenskeskattekiste.dk Smuk nostalgisk julekugle fra Brink. Fås hos tinashjem.dk til 99 kr.

Lyssmykker, der slet ikke er til at stå for. Små engle på spyd, kan bruges både til at sætte på lys, men jo også højaktuel til dekorationer. En pakke med 6 små engle koster kun 40 kr. hos abelones.dk

Så behøves man ikke kæmpe med halmen selv. Få et færdigt rensdyr fra Brostecopenhagen.com

Hvem husker ikke den dejlige kalender “Jul i Gammelby”? Her er en ældre udgave af bogen. Fundet hos Genbrug-loppefund.dk

Glasklokke ranke til 125 kr. fra fuglebjerggaard.dk

www.magasinet-hebe.dk

39


Hver dag hjælper vi børn i Danmark... Et brev fra en taknemmelig mor, hvis barn fik hjælp, og et billede af Mikkel, som vist taler for sig selv...

Mikkel kom i mål Hej Julemærkefonden. Her en lille solstrålehistorie, som jeg gerne vil dele med jer ..... Sidste år var min søn, Mikkel, på Julemærkehjemmet i Hobro. På de 10 uger han var af sted, tabte han 14 kg. Det er nu nøjagtig et år siden, og Mikkel har lige lavet en status med sig selv ... han har taget tre kg på - MEN er samtidig vokset 18 cm - hvilket jo svarer til at han har tabt sig rigtig pænt. For at fejre sit "nye jeg" har han tilmeldt sig Charity-løbet ved Lillebælt Halvmaraton lørdag den 4. maj - og selvfølgelig har han valgt at alle pengene skal gå til Julemærkehjemmene. Han løber under mottoet «Et løbende bevis på at det hjælper». Hilsen og tak for det store arbejde I gør - både det synlige og det man ikke ser, men mærker på selvtillid og udstråling. Fra Mikkels mor, Mai-Britt.

Sådan lød det brev, vi modtog fra en glad mor. Her får du historien om 14-årige Mikkel - et barn der fik hjælp på et Julemærkehjem. Da Mikkel lørdag den 4. maj løb over målstregen ved Lillebælt Halvmaraton, var det en sejr i mere end en forstand. For det var samtidig præcis den dag han for et år siden afsluttede sit ophold på Julemærkehjemmet Hobro det ophold, der ændrede hans liv. Fyldt med undskyldninger Før Mikkel kom på Julemærkehjem, var han mut og indelukket. Fagligt klarede han sig godt i skolen, men ikke socialt. Han havde ingen venner, og han blev mobbet med sin overvægt. I fritiden gik han til håndbold, men også her havde han svært ved at klare sig. Han kunne ikke løbe som de an-

dre, og han fik hurtigt ondt i kroppen, når han bevægede sig. Hjemme var det selvfølgelig bedre, men ikke godt. Overvægten sneg sig ind på Mikkel i 2.-3. klasse, og familien var frustreret. Far og mor skiftevis trøstede og skældte ud. De prøvede på alle mulige måder at hjælpe Mikkel, men intet hjalp. -Det er så hårdt, når ens barn ikke trives, fortæller Mai-britt buus, mor til Mikkel. -Vi præsenterede Mikkel for en lang række sportsgrene, men fik Mikkel ikke succes med det samme, gav han op, og han var altid fyldt med undskyldninger. Fra outsider til topscorer I slutningen af februar sidste år kom Mikkel på Julemærkehjem. Og her fik han den hjælp, han havde brug for. Han lærte, hvordan man får venner, og hvordan man er en god ven. Man skal kunne sige fra, men gøre det på en god måde. Og selvom man ikke altid er enige, kan man sagtens være venner alligevel. -Julemærkehjemmet gjorde virkelig en forskel for Mikkel, siger Mai-britt, og fortsætter: -Han tabte sig, og det var vigtigt for Mikkel. Men mindst lige så vigtigt var, at han fik en tro på sig selv, og en ro der gør, at han er i stand til at bedømme, hvad han kan. I dag er Mikkel topscorer på håndboldholdet, og han er en glad og velfungerende dreng. Han har fået venner, og er blevet udadvendt. Fristelser er der fortsat nok af, men Mikkel har lært, hvad et aktivt liv gør for ham, og som han selv siger, er han ”et løbende bevis på at det hjælper”.

Julemærkefonden · brolæggerstræde 14 · 1211 København K. · tlf. 3313 3745 · www.julemaerket.dk


Omsorg

Frisk Start & Ekstra Glæde til Børn! Lørdag den 14. december kan du hjælpe en af de mange børn i Danmark, der har ondt i livet, til at få en frisk start på landets Julemærkehjem.

fungerende voksne. Donationen til Julemærkehjemmene giver os mulighed for at hjælpe endnu flere børn, og der er hårdt brug for hjælpen. Lige nu står over 500 børn på venteliste og ventetiden er op til 15 måneder – meget Når du handler i en af The Body Shop butiklang tid for et barn, der har ondt i livet”, kerne og runder dit beløb op, så fordobler udtaler Bente Duusgaard, Projektleder hos The Body Shop beløbet. Derudover sælges Julemærkefonden. der i hele november og december seks forskellige produkter, hvor 10 kr. pr. produkt doneres til Julemærkehjemmene i Danmark. Der er lagt op til ekstra glæde den 14. december, hvor alle kunder helt i julens ånd kan glæde både sine nærmeste og børnene på landets Julemærkehjem. Men det er ikke kun børnene, der skal have ekstra glæde. Alle kunder, der kommer forbi og runder op, får en lille julehjertesæbe som en ekstra lille gave til sig selv.

”Julemærkehjemmene hjælper børn, der har haft det svært igennem længere tid. Det er mobning, ensomhed, lavt selvværd og for manges af børnenes vedkommende overvægt, de har med i bagagen, når de kommer til os. De børn, der får et ophold på et Julemærkehjem, har forgæves kæmpet med problemerne i flere år, og de har et stort ønske om at få hjælp til en frisk start på et gladere liv og en sundere fremtid. Op mod 80 % af børnene fortæller, at de har været udsat for mobning, og et stort antal børn har ingen eller få venner. Det er triste børn, der tror, at de selv er skyld i, at de bliver mobbet og holdt uden for fællesskabet. Kort sagt er der tale om børn, der har hårdt brug for hjælp til at vende en negativ udvikling til en positiv vej, der kan gøre dem til glade og sunde børn – og på sigt til vel-

Ginger Sparkle håndcream og læbebalsam, er et par af de produkter, der kan købes, hvor der gives tilskud til julemærkehjemmene.

Fakta om Julemærkehjemmene: Julemærkehjem har eksisteret i over 100 år Der er fire Julemærkehjem fordelt over hele landet 750 børn i alderen 6-14 år får hvert år hjælp Et ophold varer 10 uger og koster 60.000 kr. Opholdet er gratis for barnets forældre og kommunerne Over 500 børn på venteliste Ventetiden er på op til 15 måneder Julemærkehjemmene får et årligt tilskud fra staten der dækker 6% af omkostningerne, resten skal fundraises af Julemærkefonden

www.magasinet-hebe.dk

41


De 5 Bedste Juleg Kähler Omaggio minivasesÌt med 3 stk. til 249,95 kr. Design af Ditte Reckweg og Jelena Schou Nordentoft.


Bolig

gave Tips til Hende

I samarbejde med Imerco har vi fundet årets Bedste Julegave Hits til hende, der skal forkæles lidt ekstra i år. Applicata Gulv Lysestager i egetræ 40 og 60 cm fra 329,95 kr.

Lyngby Vasen -20 cm Fra 299,95 kr.

Södahl smykketræ 31 cm. Lavet i Sort gummi. 249,95 kr.

erik bagger Core skålesæt 15 og 30 cm. Håndskåret ud af ét stykke europæisk egetræ. 799,95 kr. www.magasinet-hebe.dk

43


De 5 Bedste Juleg

Ventus vejrstation W145. Elegant vejrstation med stort letlĂŚseligt display, som giver dig dine lokale vejrinformationer. 699,95 kr.


Bolig

gave Tips til Ham

I samarbejde med Imerco har vi fundet årets Bedste Julegave Hits til ham, der skal forkæles lidt ekstra i år.

Cook & Baker grillpande Når man skal have særlige lækre bøffer eller grillede grøntsager. 349,95 kr.

Eva Solo sammenfoldelig isskraber Kan foldes sammen til under halv størrelse 299,95 kr.

PARK LITE P-skive Den mindste og letteste elektroniske parkeringsskive. Mon­teres i forruden. Er designet og udviklet i Danmark. Den leveres som standard med sort front, men kan skiftes til en anden farve efter behag. 399,95 kr.

PostIn elektronisk postmelder Fortæller dig, om posten er kommet – så slipper du for at gå forgæves. 599,95 kr. www.magasinet-hebe.dk

45


Gå på opdagelse med dit Kamera! Nogle af de smukkeste havebilleder kan tages på denne tid af året. Planter, blomster og træer er som forvandlet -de er forfrosset. Den tid lige inden de forsvinder til ingenting, men stadig har blomster, knopper og blade. Det er der man kan fange de smukke billeder. Lyset er blødt, da solen står lavt. Så find en klar frostvejrsdag i dejlig solskin og gå på opdagelse, helt tæt på og få dejlige billeder.


Have En smuk engelsk rose kĂŚmper mod frosten og blomstrer endnu. Men tager vi den ind, falder kronbladene med det samme. Vinteren er kommet....

www.magasinet-hebe.dk

47


Enhver plante, også ukrudt og græs kan give sjove og flotte former. Tag billeder i samme højde som planten - i “øjenhøjde” med planten, bliver billederne mere levende.


Have

www.magasinet-hebe.dk

49


Hvem kan undvĂŚre Fudge til jul? I samarbejde med Dr. Oetker bringer vi den dejligste opskrift pĂĽ fudge her.


Mad

Chokolade-lakrids Fudge Form 12x18 cm Ingredienser 100 g mørk chokolade 225 g sukker 1 dl piskefløde 50 g smør 25 g honning ½-1 tsk. Lakridspulver 1 pose (50 g) Dr. Oetker Mandelsplitter Tilberedning:

Kom mandelsplitter, chokolade, sukker, fløde, smør og honning i en gryde og bring det i kog under omrøring. Lad blandingen koge ved lav varme i 20-25 minutter under jævnlig omrøring, så den ikke brænder på. Lad blandingen koge til konsistensen bliver som karamel og tilsæt lakridspulver og mandelsplitter. Kom den varme karamelblanding i en form penslet med olie og sæt den i køleskabet til den er helt afkølet. Vend fudgen ud på et skærebræt og skær den ud i tern. Opbevar Chokolade-lakrids fudgen i en tætlukket beholder i køleskabet.

Tip: I stedet for lakridspulver, kan du også lave fudge med lys chokolade og vanillearoma.

www.magasinet-hebe.dk

51


fotos: ikea

Kig forbi Ikeas Bageartikler


Mad

Er du Julebage Klar? En af de skønneste ting ved juletiden er bageriet. Vi har en tradition i familien med en til to bagedage med småkager og en til to bagedage med konfekt. Det bliver til tre til fire pragtfulde dage, hvor maverne sprækker og køkkenet er klistret. En god oprydning og rengøring skal der til, når det hele er overstået, men det er det hele værd. Har man børn i familien, er der slet ingen tvivl om at de vil elske bage dagene. Glem ikke at tænde en masse stearinlys og gang i julemusikken. Måske man kan få øvet en sang eller to inden den store aften... Har du brug for artikler til bagningen, så er vi jo så heldige, at der er kommet den store bage dille over Danmark. Det betyder jo at det er nemt at finde bageartikler mange steder. Ikea er en af dem, der har lanceret en stribe let tilgængelige bageredskaber, der får både småkagerne og konfekten til at ligene noget, der kommer fra et konditori. Tag et kig og find de ting, du slet ikke kan undvære til din egen julebagning.

www.magasinet-hebe.dk

53


DIY-D

o it

Yourself

Krans med Buksbom Det skal du bruge Stålkrans ca 25 cm En spand buksbom (der går rigtig mange små buksbom-buketter til) Limpistol Perler - hvide Bånd Myrtetråd

Sådan gør du 1. Klip små buketter af buksbom i samme størrelse. 2. Fastgør disse på kransen med myrtetråd, meget tæt for at gøre kransen fyldig. 3. Der limes spredt på kransen hvide perler 4. Som afslutning sættes en gylden sløjfe også med perler.

www.magasinet-hebe.dk

55


Årets Top 5

Clinique og Magasinet Hebe har i samarbejde fundet årets Top 5, når det gælder om kvindens selvforkælelse! - Så her er virkelig noget for mændene, der har brug for hjælp til at finde en julegave! -Og hvis der er ikke lige er en mand til at købe årets julegave, -så er det slet ikke forbudt, at købe en julegave til sig selv! Knald på læberne med Chubby Stick Minis Cliniques Chubby Stick Moisturizing Lip Colour Balm er blevet et verdensospændende fænomen. Elsket og kopieret over hele verdenen. Disse multifunktionelle, fugtgivende og farverige læbefarveblyanter har krussedullet sig ind i hjerterne på hengivne fans overalt. Nu fås 3 af hit farverne ministørrelser i en særlige julesamling: Pudgy Peony, Two Ton Tomato og Volutuous Violet. Pris: 210 kr.

Små lakkerier

3 A different Nail enamel i en kultfarve: Black Honye, og 2 limited: Polished Amehyst og Strappy Sandals (Psst det er den spejlblanke sølvfarve som modellen har på i Cliniques Chybby Stick TV-reklame) Pris: 275 kr.

J


Omsorg

Julegaver til Selvforkælelse! Fantastisk fugt i stor stil Dramatically Different Moisturizing Lotion+ eller Gel i 200 ml. (limited version) til dig, der bare ikke kan få nok af blød, strålende og stærk hud. Pris: 445 kr. (Værdi: 900 kr.)

Essentiel Palette Clinique Global Colour artist Jenna Menard har været kvinden bag denne alsidige og super anvendelige øjenskygge palette. Fire flotte farver, der kan bruges til både hver dag og fest. Alt fra et neutralt look til smokey eyes er muligt med denne palette. Er du i tvivl om, hvordan du anvender alle 4 farver, så findes der er en guide i låget. Pris: 340 kr. Laserskarp gaveidé Linjer og rynker er fortsat blandt de største bekymringer, så en gave, der kan udglatte og reparere resultaterne af tidens tand, er altid et sikkert hit. Repairwear Laser Focus Serum,er en af den slags gaver og giver op til 63 % af den rynkereducerende virkning, som du opnår ved laserbehandling, som på kun 12 uger. Pris: 655 kr. for 50 ml www.magasinet-hebe.dk

57


Deltag i alle de Gratis Give-Aways

på Facebook.com/MagasinetHebe Der er hele tiden nye lækre præmier -vær med nu!


Vindere af tidligere

2013

Give Aways med Magasinet Hebe

11. marts Betina Zachariasen 29. marts Maria Seidelin 7. april Eva Vejlstrup 22. maj Birthe R. Nygaard 25. juni Pia Hansen 14. juli Reza Ismaili Monika Meldgaard Maria Vergmann Inger F. Hansen 22. juli Betina Juhl Yde 3. sep. Katja Warpe Jensen 20. okt. Charlotte Andersen Linda Christiansen Tina Irene Povlsen Frederikke Andersen Kirsten T. Christensen 1. nov. Mette Lynghøjen 18. nov. Michael Pedersen Katrine Gunnersen

The BodyShop : Wild Rose The BodyShop: Absinthe gel+håndcreme The Bodyshop : Wildrose handbutter og handwash Bog: Sommerhuse efter mit hjerte Australien Native Botanicals: Grøn shampoo og balsam The Bodyshop: Læbestift “Rush of Pink” The Bodyshop: Læbestift “Red Siren” The Bodyshop: Læbestift “Redhot Raspberry” The Bodyshop: Læbestift “Coral Kiss” The Bodyshop: Strawberry Body Mist Bog: Nigella Lawson - Nigellissima Taske: I Love Øko Net i sort hør Taske: I Love Øko Net i sort hør Taske: I Love Øko Net i sort hør Australien Native Botanicals: shampoo og balsam The Bodyshop Rainforest Shampoo og conditioner The Bodyshop Honeybronze Sæt The Bodyshop Brazil Nut Bodymist The Bodyshop Brazil Nut eau de toilette

Du kan deltage i vores konkurrencer på Facebook.com/MagasinetHebe eller

www.magasinet-hebe.dk

Se mere i menuen under “Deltag i Gratis Konkurrencer” www.magasinet-hebe.dk

59


Man kan også være smart med gummistøvler. Fås også i sort. Tikloshop.dk til 398 kr.

Smukt pudebetræk i gammeldags stil. Betrækket er med knapper på bagsiden, inklusive pude. 247,50 kr. Er fundet hos densvenskeskattekiste.dk


Mode Pandora Charm med røde zirkonia De bukser må man bare eje! sten. Smuk og De er fundet hos Bjørdi Fanth til 300 kr! fyldt med farve og giltter. Man bliver i helt godt humør. Kan fås hos poulnorman.dk til 495 kr.

Et lille udpluk af

redaktionens

ønsker til

Jul! Smykke armbånd med flere lag i læder. Smart og billigt! Kun 29 kr fås hos hutlihut.dk

www.magasinet-hebe.dk

61


Have

A Little Bit of Paradise F

or 7 책r siden begyndte et lille magisk eventyr i en lille landsby i Hainaut, f책 kilometer fra Lille i Frangkrig. I den smukkeste have flyttede Isabelle ind i et lille hus p책 landet. Hun kastede sig ud i store haveprojekter og startede samtidig bloggen A Little Bit of Paradise. Vi bringer i samarbejde med Isabelle de smukkeste buketter, som Isabelle komponerer med blomster fra Haven og selv tager alle billeder.

Tag en tur med og se p책 de smukke dekorationer og find inspiration til dine egne!


Have Besøg Isabelles side her

www.magasinet-hebe.dk

63


A Little Bit of Paradise


www.magasinet-hebe.dk

65


Husk Den

Store Advents Konkurrence! www.magasinet-hebe.dk


Den Store

Adventskonkurrence!

Magasinet Hebe har sammen med Lecreuset, Vichy, Organiqs og Matas stykket en dejlig Advents konkurrence sammen. Masser af lækre produkter, som du kan vinde i konkurrencen - spørgsmålene er lette og HUSK at deltage hver uge, for at have chanchen for at vinde en af de skønne produkter.

Du kan deltage både på www.magasinet-hebe.dk og på www.facebook.com/MagasinetHebe

UT! L S r ne

ce

rren u k Kon

www.magasinet-hebe.dk

67


Find inspiration til flere opskrifter p책 lecreuset.dk


Mad

Knasende Æbleskiver

Fuldkornsmelet og de hele æblestykker i denne opskrift giver rustikke og velsmagende æbleskiver. (ca. 50 stk.)

Det skal du bruge

4 æg
 150 g hvedemel 100 g fuldkornshvedemel
 1 tsk. natron
 1/2 tsk. salt
 1 tsk. kardemomme 2 spsk. rørsukker
 4 dl kærnemælk
 4 spsk. rapsolie 1 usprøjtet appelsin 4 spsk. korender 2-3 pigeonæbler i tern (små røde juleæbler)

Sådan gør du

Bland alle de tørre ting sammen i en stor skål. Del æggene og tilsæt æggeblommer, kærnemælk og rapsolie. Pisk dejen sammen og lad den derefter hvile i 30 minutter på køl. Pisk hviderne helt stive og vend dem forsigtigt i dejen. Skær æblet i fine små tern. Riv skallen fint af appelsinen. Bland æbletern med appelsinskal og korender. Rør æbleblandingen i dejen lige før, den skal bages. Varm æbleskivepanden godt op. Hæld lidt olie eller smør i hullerne til første omgang, og fyld hullerne ¾ op med dej. Bag ved jævn varme. Så snart kanterne har dannet skorpe og er lysbrune, vendes æbleskiverne. Vend dem flere gange og bag dem til de er gyldne og sprøde.

Serveres med hjemmelavet appelsinsukker.

Appelsinsukker

150 g rørsukker 1 usprøjtet appelsin 1 spsk. stødt kanel

! e m m o k e b Vel

Riv skallen fint af appelsinen. Bland fintrevet appelsinskal og kanel med rørsukkeret. www.magasinet-hebe.dk

69


DIY-D

o it

Yourself

Årets Julekrans til Hjemlig Hygge Det skal du bruge

Et bundt Pilegrene To aflange glas ca. 12cm x 3cm (Bilka) Forskellig pyntegrønt fx. buksbom, ceder, cypres og enebær Ståltråd og myrtetråd Limpistol Hortensia og roser Elefanthud Sølvglimmer

Sådan gør du

Bladene fjernes fra pilegrenene Grenene samles til en oval krans og bindes hårdt sammen med tykkere ståltråd end myrtetråd Alt det grønne klippes i ca. 7 cm lange stykker og samles i små buketter. De små buketter bindes på kransen med myrtetråd. Du skal nu vælge, om du skal blande alt det grønne eller, du vil binde det Efterfølgende bindes de to blomsterglas fast oven på cypresbladene med det tykke ståli grupper. tråd og lim Jeg er på denne krans startet i bunden og bundet op ad højre side og den vej rundt. Små hortensia-buketter limes på over glasset Det er selvfølgelig imod alle binderi-princip- og i bunden af kransen. per, men jeg vover det-- det er jo kun jul en Hele kransen sprayes nu med elefanthud og gang om året, ikke også? : ) Det betyder at kransen er blevet lidt fyl- drysses blidt med sølvglimmer og hænges digere for oven, men det er tilsigtet. Hvis det op med friske roser i glassene på favoritpladsen. Jeg lover dig, det har været beskikser så bind på normal vis. været værd at binde den. Når 2/3 af kransen er bundet lægger du to Den er på næste side vist uden sølvglimmer, cypresgrene (de er fint lange) i forlængelse som også kan være en mulighed. Glimmeraf hinanden og fæstner dem med myrte- et giver den lidt mere julet look. tråd og lim.

God fornøjelse

www.magasinet-hebe.dk

71


DIY-D

o it

www.magasinet-hebe.dk

Yourself

73


Hæklet Julepynt af Maja Hansen

Hækling - som mormor gjorde det! Nu er muligheden der, for at lære små og enkle opskrifter på hækling. En super fin lille bog om hæklet julepynt med opskrifter, som er overskuelige og lige til at gå til. Så lad os gå i gang med de gamle traditioner og lær at hækle i det små. Hvem ved hvad det udvikler sig til! Forlaget Klematis 48 sider 100 kr.

Ved julelampens skær 2013

Ved julelampens skær er Danmarks ældste stadig eksisterende og levedygtige julehæfte. Grønvald Fynbos Forlag udsendte det første hæfte i 1918, og dengang som nu bringer “Ved julelampens skær” traditionen tro en afveks-lende blanding af noveller, essays og illustrationer af bidragsydere fra hele Danmark. Til dette års udgave har den folkekære radiovært Margaret Lindhardt bidraget med en fin erindringstekst – og derudover byder udgivelsen på en lang række stemningsfulde beretninger om jul i fortid og nutid. 144 sider indbundet 129,95 kr. hæftet 99,95 kr.

En verden af heste af Tamsin Pickeral

For alle os, der elsker heste, så er der kommet en helt speciel nyhed! Selvom det handler om jul i denne udgave, så har vi fundet plads til denne smukke bog. En verden af heste hylder hestens storhed og skønhed og beretter om den centrale rolle, som heste har spillet i samfund overalt i verden og til alle tider. Bogen er resultatet af den prisvindende hestefotograf Astrid Harrison og hesteeksperten Tamsin Pickerals enestående arbejde med at finde de bedste repræsentanter for mere end 80 af verdens hesteracer. Nyt Nordisk Forlag 288 sider 299,95 kr.


Bog Nyhed Julekalender for børn af Halfdan Rasmussen og Ib Spang Olsen

Nu er den kommet i en ny maxiudgave. Kender du ikke bogen? Så køb den, hvis du har børn. Den er helt uundværlig og kan give glæde i mange år. Bogen er med 24 små historier til børnene, én til hver dag i december frem til jul. Om børn og dyr, nisser og trolde og hvad de mon laver i skoven og i byen. Og så er den herligt illustreret af Ib Spang Olsen. Nyt Nordisk forlag 50 sider 129,95 kr. Bogen er udkommet første gang i 1984. Herunder kan ses den 1. december

www.magasinet-hebe.dk

75


6 Tips til

Ă…rets Julekjole NLY Eve Kjole til 599 kr. fra nelly.com

Aurora Kjole i chiffon til 349 kr. fra bubbleroom.dk


Mode Om du skal til Julefest eller julefrokost, s책 har vi fundet 6 bud p책 de kjoler, der er flottest til julens fester. One Two kjole sat ned til 250 kr. fra miinto.dk

Only kjole til 299,95 kr. fra boozt.com

Pier One Cocktail kjole sat ned til 179 kr. hos zalando.dk

Mint&Berry cocktail kjole til 499 kr. fra zalando.dk

www.magasinet-hebe.dk

77


Danske Fair Trees har som den første juletræsproducent i verden opnået medlemskab af World Fair Trade Organisation (WFTO). Fair Trade er garant for en produktion, hvor der tages hensyn til miljø, arbejdsforhold og bæredygtig udvikling.

Køb et bæredygtigt Juletræ i år! Det kan købes hos Bilka og Føtex.


Fair TreesH et fair trade - juletræ Fair Trees har slået stærke rødder

for r e t v o Fair r for miljøe e Fair ov s ri Fair p

ave

På få år har Fair Trade bidt sig fast i juletræsbranchen. For to år siden koblede juletræsproducenten Per Skarby, PS Trading A/S i Ry sig på det Fair Trees koncept, der siden 2008 har vundet indpas i juletræsbranchen, og som i dag er en del af det verdensomspændende Fair Trade-koncept.

Nordmannsgran har sin oprindelse i den georgiske del af Kaukasus, hvor vi også i dag får størstedelen af vores frø til dyrkning af juletræer. Fair Trees hjælper de georgiske kogleplukkere, så de får en fair betaling samt gode og sikre arbejdsforhold.

Det fortryder man ikke i det midtjyske, hvor der i år er indgået en ny og endnu større aftale med Dansk Supermarked. Nu er det ikke kun Føtex men også ved Bilka, at julekunderne kan få et Fair Tree-juletræ med hjem i stuen.

Hver gang der sælges et juletræ doneres et beløb til Georgien. Beløbet bliver brugt på mange “ I år satser vi på at sælge 30.000 Fair Trees forskellige sociale projekter. juletræer fra vores stadepladser ved Føtex og Bilka. Sidste år solgte vi 11.000. Vi opBl.a. er den lokale skole i Tlugi lever en stigende efterspørgsel både i Dansat i og stand, samt påbegyndelse mark internationalt” siger Per Skarby, indehaver af PS Trading A/S. af ny børnehave starter i 2013. Europas største I dag er danske PS Trading A/S Europas største producent af Fair Trees. Der er igen i år indgået aftale med den store hollandske detailkæde Praxis, der skal have leveret 22.000 Fair Trees fra Ry. “Fair Trees er et godt koncept. Som producent har det stor værdi, at vi er med til at skabe juletræer, hvor bæredygtighed og ordentlige arbejdsforhold er en integreret del af produktionen – fra kogleplukningen til det færdige juletræ,” siger Per Skarby.

Berdia Kublashvili får ...

... sikre arbejdsforhold og fair betaling!

Både høsten af frøene i Georgien, men også dyrkning af Fair Trees juletræer her i Nord- og Centraleuropa sker under veldefinerede etiske og miljørigtige standarder.

Hos Bols Forstplanteskole i Midtjylland, der for fem år siden søsatte Fair Trees, er der selvsagt stor tilfredshed med, at konceptet har slået rod i såvel Danmark som Europa. Her forsøger man efter bedste evne at følge med udviklingen.

www.fairtrees.dk

Fair Trade Danmark: Fair Trees er medlem af Fair Trade Danmark. Fair Trade Danmark er brancheorganisationen for Fair Trade aktører i Danmark. www.fairtradedanmark.dk Transparency International: Fair Trees er en del af Transparency International, der kæmper mod korruption.

WFTO: Fair Trees er godkendt af World Fair Trade Organization.

www.magasinet-hebe.dk

79


Følg med i Livet pü Dalgsgaard Ny artikelserie i Magasinet Hebe


Livet

Dalsgaard

Jul på Dalsgaard Den smalle vej slynger sig ned mod ådalen og giver undervejs kig både til Borum Eshøjs store gravhøje og den pludrende Borum Møllebæk. Midt på bakken ligger Dalsgaard. December. Pynt og småkager, gran, nisser og engle. Det hele skal med. Gamle tiders solhvervsfest og det lille Jesusbarn, stjernen over Bethlehem, hyrderne på marken, gårdnissen, juletræet med sin pynt, julemusik af svingende kvalitet i radioen. Og julehistorier. Det hele i skøn forening. Alle de enkeltdele, der tilsammen udgør den vidunderlige, brogede skatkiste, der hedder jul. Vi skal se julekalender – spændt følge med i, om det nu også ender godt. Vi skal bage. Vi skal lave og skrive julekort, drikke gløgg med venner, til julefrokost(er), og så skal vi fylde huset med dekorationer. Og lys. Lys i adventskransen, lys i stager og lanterner, lys i buskene i haven. For julen er også lysets fest, hvor vi fejrer, at nu vender det. Nu kommer lyset og den lange dag tilbage, som der står i den gamle sang.

Køerne har ikke noget imod kulde. I løbet af efteråret har de fået en tyk pels, så kalvene ligner små teddybjørne. De er så velisolerede, at de kan ligge i sneen, uden at den smelter under dem. Deres stofskifte gør, at de nemt kan holde varmen, bare de får mad nok. Og det gør de. Sommerens græs i wrapballer – og masser af det.

I december har vi brug for lys, for der møder vi bunden af mørket. Det er mørkt næsten hele døgnet nu. Man mærker mørket meget på landet. Der er ingen gadelys, ingen rækker af oplyste huse. Og glemmer man lygten, må man famle sig frem. Men i mørket kan man se stjernerne, og er vi heldige, får vi sne igen i år. Naturens egen julepynt, der kaster juleglans over det decembermørke landskab, så både hunden og vi kan finde ud og hjem igen også på aftenturen. www.magasinet-hebe.dk

81


Naturen ind i stuen

Hos os starter vi ikke juleforberedelserne rigtigt før omkring første december. Første søndag i advent skal adventskransen være klar. Der skal også være et kalenderlys på spisebordet i køkkenet. Et kalenderlys, man aldrig når at brænde ned, så det følger datoerne – alligevel skal det bare være der. Fra den første december skal der lys i haven og en krans på hoveddøren. Det behøver ikke være besværligt – eller dyrt. Lidt grønt fra haven, lidt pynt og en sløjfe bundet på et hjerte eller krans byder gæsterne velkommen i december måned.

Det er tid til at tage ’dekokassen’ ud af skabet. I den gemmer jeg alle de brugbare ting, jeg har samlet til juledekorationer igennem årene. Hjerter, kunstige bær, guld og glimmerspray, smukke stykker bark, små julekugler, fugle, en pose med bog, en med fyrrekogler og meget mere. Det er altid et kærligt gensyn. Hvert år kommer der lidt til, og der går lidt fra. Sammen med nyplukket grønt fra gran, buksbom, ene og cypresser - og med

tørrede hortensia, rosenknopper, lavendel og pileurt - bliver det til nye dekorationer hvert år. Lysene sætter jeg fast i en klump ler, der giver tyngde, så de ikke vælter. Rundt om lerklumpen sætter jeg oasis, så alle de små fine ting ikke hænger fast i en klump tørret ler efter jul.


Livet Oasis og ler dækkes med skovmos (husk at samle mos, før det bliver snevejr – mos kan sagtens opbevares i drivhuset eller i en carport) og så stikker jeg grene, blomster og pynt i dekorationen, til den ser ud, som jeg gerne vil have den. Det grønne holder sig ikke pænt i hele

Dalsgaard

december, men sidder det i oasis, kan det skiftes ud, så dekorationerne altid ser friske ud. Mine dekorationer ender altid med at ligne små landskaber, man kan gå på opdagelse i. Naturen flytter ind i stuen. Det er ikke trylleri – det ser bare sådan ud.

www.magasinet-hebe.dk

83


Livet

p책

Dalsgaard

www.magasinet-hebe.dk

85


Livet På Dalsgaard Fortsat... Den største juledekoration af dem alle er juletræet. At gå ud og finde det helt rigtige træ og bære det hjem – harpiks på fingrene, kolde tæer. Duften af træet i stuen, gensynsglæden, når man henter pynten oppe på loftet og pakker den ud lillejuleaften. Og selve juleaften, når træet bliver tændt. Er det ikke dejligt? Et tip om at julepynte: Fjern de ting, der står fremme til daglig. Giv plads til, at december er noget helt for sig selv. Så slipper man for et rodet indtryk og får et rigtigt julehjem. Jeg putter altid hverdagens fyrfadsstager, vaser og nips ned i de kasser, julepynten lå i – så kan man bytte igen efter jul – eller måske bruge lejligheden til at gentænke hverdags-pynten.

Ude er det godt at have nogle julepotter, de steder hvor man kommer forbi hele tiden. Potter med stedsegrønt, med kogler og med hyacinter. Og man skal huske fuglene – ikke kun i december, men i hele den kolde tid. En musvit kan dø af sult på 18 timer. Solsikkefrø er gode i foderhuset. De er nærende for de små, og de spirer ikke som en måtte af ukrudt under huset, når foråret kommer. Spirer en enkelt solsikke, kan den måske få lov at blive stående?


Livet

p책

Dalsgaard

En rulletur i sneen er ogs책 dejligt for en legesyg hund

www.magasinet-hebe.dk

87


Livet

Dalsgaard

Julekringler Første søndag i advent bager vi altid noget julet. For eksempel de her lækre julekringler med kanel og sukker, der ligesom bagels skal en tur i kogende vand, før de skal bages.

Det skal du bruge

50 g gær 3,5 dl vand 2 spsk lys sirup 1 tsk salt 600 g godt hvedemel 75 g koldt smør 1 æg til pensling Kanelsukker til drys

Sådan gør du

Smuldr smørret i hvedemelet og bland saltet i. Rør gæren ud i vandet sammen med sirup. Hæld væsken over i melblandingen og ælt det til en smidig dej. I en røremaskine, skal det køre, til dejen slipper skålens sider. Del dejen i 12 stykker, som du ruller til pølser og former til kringler. Lad dem hæve på en bageplade med bagepapir i en halv times tid. Sæt vand over i en stor gryde. Når det koger, lemper man forsigtigt et par kringler over i gryden. Lad dem koge i et minut og se dem vokse! Løft dem over på bagepladen igen med en hulske. Det er vigtigt, at de når at dryppe af på vejen. Smør dem godt med sammenpisket æg og drys med rigeligt kanelsukker. Bag dem ved 200 grader i en 20 minutters tid. Man kan også putte andre ting i dejen, hvis man har lyst. Revet appelsinskal, tranebær, hakkede mandler eller nødder. Og måske drysse med hakkede mandler eller nødder i stedet for med kanel. Der er frit slag på alle julehylderne. Kringlerne er gode til en kop te, eller de kan erstatte æbleskiverne til gløgg.

Velbekomme! www.magasinet-hebe.dk

89


Julepynten breder sig... I løbet af måneden bliver huset mere og mere julet. Men først midt i december begynder nisserne at dukke op. Ja, de har jo været der hele tiden. Oppe på det gamle loft over B&B’en pusler det i de kolde vintermåneder. Der er skeptikere, der siger, at det bare er mus, der er søgt ind på loftet, fordi det er koldt udenfor. Men det tror vi ikke på, vel? I et hus, der stammer helt tilbage fra 1700-og-noget er der selvfølgelig nisser. Man ser dem bare ikke sådan til daglig. Højst et glimt af rødt bag en grønkålsplante. Et lillebitte fodaftryk i sneen. Noget, der får egernet til at kigge op fra foderbrættet og hilse høfligt, før det frækt fortsætter med at spise fuglenes mad. Noget, der bare er der, og som hører helt naturligt til.

“Juletræet på besøg Hilser os fra eg og bøg Med besked derudefra At det lysner dag for dag Og at solen fra sit skjul Ønsker os en glæd’lig jul” Tekst: Mogens Lorentzen, 1939

Glædelig Jul til alle Hebe læsere fra os på Dalsgaard


Livet

p책

Dalsgaard

En dejlig vinter aften udsigt

www.magasinet-hebe.dk

91


r e d e yh

Ginger

N

The Bodyshop har lanceret nogle serier op op til jul. Den ene er Ginger. En perfekt gave for personen, der har brug for lidt selvforkælelse. Den søde gave indeholder; Shower Gel 250 ml, Body Butter 50 ml, Body Polish 75 ml og Mini Hart Soap 25 g. Hele sættet fås til 175 kr.

Ny Favorit En af mine mange favoritter er læbepomade fra Figs & Rouge. De lancerer nu en ny serie, der hedder French Vanilla. Den fås i Lipbalm (læbebalsam) og håndcreme. Det er en musthave om vinteren! Den nye duft må helt klart prøves.

Ideel

Vichy’s serum for ideel hudkvalitet. Den er lavet yil alle kvinder uanset alder, hudtype og hudkvalitet. Den booster øjeblikkeligt hudens glød og giver en frisk og ensartet hudtone og hudkvaliteten opleves forbedret på kun 8 dage. Det er i øvrigt den du kan vinde i en af vores adventskonkurrencer! Forhandles på apoteket. Vejl. udsalgspris 339 kr. for 30 ml.


Omsorg Magasinet Hebes redaktør Cindy giver Tips til selvforkælelse. alt det man slet ikke kan undvære og tips til sundhed og &Velvære. Det er jo kun jul en gang om året, så jeg har slevfølgelig også fundet min Top 3 Julegavehits!

1.

CleanSkin har hjertenoter af friskt,

lyst Havvand, der flettes sammen med varme noter af cremet Vanilje, Lys Moskus og Rav. En enkel, og diskret duft! 60 ml. 545 kr. Fås hos bahne.dk eller matas.dk eller ring på 38 100 111.

2. Sally Hansen

-Salon Manicure base og top coat. Sættet indeholder; En Base Coat med styrkende biotin og spirulina En Balm, der giver glatte og bløde neglebånd En Top Coat, der giver en smuk, glansfuld salon-finish Fås på matas.dk eller ring på 48 16 55 55

3.

Wild Rose Smoothing Facial Oil Capsules

forbedrer hudens elasticitet og reducerer de fine linjer. Hudens fornyelsesproces stimuleres, hvilket gør huden mere afbalanceret og glat. Kuren er særlig velegnet til tør og træt hud samt hud, der har været udsat for sollys, tør luft eller stress. 30 x 0,3 ml. 199 kr. weleda.dk www.magasinet-hebe.dk

93


Hvis du ikke er til gran, sløjfer, kogler og andre ting, der hører til de traditionelle juledekorationer, så er der stadig rig mulighed for at få en smukke dekorationer til Jul

de! ø S n e D

foto: floradania.dk

Adventsdekoration med julestjerner Sæt ti små lerpotter på et rødmalet træbrædt. Lim dem fast på brædtet med limpistol, da det tørrer hurtigt. Sæt potterne assymetrisk, det giver mere liv på pladen. Plant kristi tornekrone (Euphorbia milii), mini julestjerner (Euphorbia pulcher-

rima) og million hearts (Dischidia ruscifolia) i potterne. Tre af bloklysene er spiddet med tråd og stukket i jorden, mens det fjerde fastgøres på pladen for at understrege formen og skabe dybde. Pyntes til sidst med store og små paradisæbler og små grene af kristtorn (Ilex). En livlig og smuk juledekoration.


Bolig

foto: house of bath

foto: house of fraser

foto: floradania.dk

Jul & Pynt hører sammen Den Farverige! Den farverige her, er en lille miniplante “Begonia”. “Urtepotten” er en silikone muffinform. Den er pyntet med bage udstikkere og ovenpå jorden er der lagt anis. En sjov lille dekoration, der kan laves et fad fyldt med små miniplanter og bageartikler. Denne form for dekoration er også fin til foråret i friske farver.

Den Stilfulde! En meget enkel og alligevel smuk dekoration. Den er holdt i sort og guldfarvet med to enkle helt mørkerøde fyrfadsglas. Fadet er spejlblankt og sort, det kan hjælpe til et smukt genskin af de gyldne toner fra guldet. Levende lys og gyldne farver varmer og giver hygger i en dejlig juletid. Så selvom man ikke er til gran, så kan det sagtens lade sig gøre at skabe varme. Tingene her er fra House of Fraser.

Den Klassiske! Vi bliver helt nostalgiske, når vi ser denne lys dekoration. Den her dekoration har stået i tonsvis af danske og ikke mindst svenske hjem. Der er lidt uenighed om oprindelsen.. Men fin er den, og den bringer minder frem for mange. Den her udgave er fra House of Bath

www.magasinet-hebe.dk

95


Månedens Kunstner I denne udgave af Magasinet Hebe har vi valgt Ann Lund Wahlberg som månedens kunstner.

Magasinet Hebe har som mange andre modtaget en pakke med nogle meget smukke julekort fra foreningen for mundog fodmalende kunstnere sammen med et lille overskueligt girokort. I blandt disse kort, var et utrolig smukt kort malet af Ann. Original billedet hedder “foran kaminen”. Et utrolig dejligt billede, hvor man næsten fornemmer varmen. Har du lyst til at se mere til Ann’s kunstværker, kan du finde hende på annlund.dk Ann arbejder i sit eget værksted på Christianshavn. Hun er oprindelig uddannet socialrådgiver, men arbejder nu som kunstner. Ann er fra fødslen spatisk lammet fra halsen og ned, som følge af dette, sidder hun i dag i kørestol. Alle hendes malerier og kunstværker er lavet med pensler og værktøjer ført med munden.


Kunst

“Mine forældre har fyldt mig med kærlighed og tro på, at jeg var lige så værdifuld som alle andre mennesker. Kærligheden og det positive livssyn har fulgt mig igennem livet og er det jeg søger at udtrykke i mine billeder.”

www.magasinet-hebe.dk

97


Bragt i samarbejde med Dr. Oetker


Mad

Nøddekugler med Appelsin (25 - 30 stk. - Opskriften kræver foodprocessor eller minihakker)

Det skal du bruge

100 g valnøddekerner 2 poser (100 g) Dr. Oetker Afhindede Mandler 1 bæger (100 g) Dr. Oetker Appelsinskal 200 g dadler uden sten 50 g havregryn 2 spsk. kakao 2 tsk. Dr. Oetker Brunkagekrydderi 2 ½ spsk. honning 50 g smør

Pynt

Dr. Oetker krymmel

Sådan gør du

Rør alle ingredienser sammen i en foodprocessor til en ensartet masse. Tril nøddemassen til kugler på størrelse med store hasselnødder. Tril nøddekuglerne i krymmel og servér. Opbevar nøddekuglerne i en tætlukket beholder i køleskabet.

www.magasinet-hebe.dk

99


Den hvide have af Claus Dalby Forlaget Klematis 416 sider 399,95 kr. Er udkommet

I gennem produktionen af denne udgave med de smukke billeder var henne? af magasinet Hebe har vi kigget på utrolig Der gik det op for mig, at den havde mange gave idéer. en helt anden funktion, udover at være en dejlig havebog, så havde den også funktion Der er dog en som har skilt sig ud... som et lille kunstværk. Hver dag nye smukke Claus Dalbys nye bog; “Den hvide have” rolige stemningsfyldte billeder. Farver holdt er kommet, så vi kan anmelde bogen. Det i hvide, grålige og grønlige toner. vil vi selvfølgelig gerne, men der er en helt særlig ting ved denne bog. Bogen har Nu ligger den så her... midt på konferenceligget fremme slået op på de sider, som jeg bordet, slået op på en ny side hver dag. Alle har været nået til. Vi er alle gået forbi den på redaktionen bladrer lidt i den hver dag mange gange. Da jeg i sidste uge var færdig og stemningen løftes lige lidt mere end den med den, lagde jeg den på hylden. Hver og var i forvejen. Man har været en tur i den en, der gik forbi bordet spurgte hvor bogen hvide have....


Bog Nyhed

Fotos: Claus Dalby

Udover de mange smukke billeder, er bogen også spækket med inspiration og hjælp til hvordan man selv kan anlægge en hvid have, eller bare et bed eller to. I bogen er der selvfølgelig også masser af beskrivelser af de enkelte løgvækster, bukser, træer og blomster. Elsker du haven? - Så må du eje denne skønne bog!

www.magasinet-hebe.dk

101


Julegaver til ...

kæreste, søster, mor, svigermor, tante, moster, faster eller til en veninde, du holder af... Sammen med Bahne.dk har vi fundet 5 skønne julegaver som er et sikkert hit, uanset hvilken skøn kvinde, du skal give en dejlig gave. Find gaverne her!

Sporty

Eva Solo 100 år!

Flavour

I anledningen af Eva Solos 100 års fødselsdag, lanceres den kendte og meget populære karaffel i fire limited editions. Vil man glæde en med en af de skønne karafler, så er julen jo en god anledning. De findes i fire forskellige typer med fire fine navne. 599 kr.

Vintage

Lace

Oill thed Leopard sneakers

Nyt dansk firma fra 2011, der spreder sig på markedet. Mærket dækker alt indenfor skønne accessories, og er man med på moden, så er disse sneakers virkelig hot! Fås i str. 36 til 41. 600 kr.


Omsorg Becksöndergaard tørklæde

med smukt blondeprint, lavet i uld og silke, så det er både lunt og blødt. En god gave til en der ønsker at pynte sig og samtidig lune sig. 499 kr.

Jacob Jensen Skridttæller

For de aktive og sporty. Denne smarte skridttæller kan vise både, skridt, distance og kalorier. Derudover kan man indstille længden på sine egne skridt, og dermed få en mere præcis visning. 299,95 kr.

Piet Hein Vase

Piet Hein er kendt som den rationelle idealist, og Piet Heins verden er næsten indbegrebet af design. Hans genkendelige linier i sprog og materialer er formgivningen som kunstart, og skal hans produktion samles under et enkelt emneord bliver harmoni formodentlig det mest dækkende. Næsten uanset hvilken stil man fører i hjemmet, så kan man finde en plads til denne smukke vase. Er du i tvivl om hvilken gave du skal give? Så er denne et sikkert valg! 329,95 kr. www.magasinet-hebe.dk

103


DIY-D

o it

Yourself

Pakkepynt til Juletræet

Sonobe

Sonobe Terninger

terninger i brune farver

Pynt juletræet med flotte rød/hvide pakker Holder du dit julepynt i brune naturlige foldet af origamipapir. Pakkerne er foldet farver så fold nogle pakker til hænge eller som den japanske “Sonobeterning” og kan ligge i origamipapir i brune farver. foldes i alle ­størrelser. T ­ erningen har navn efter manden Sonobe Mitsunobu som designede den. Pakkerne er også flotte som bordpynt.

Det skal du bruge:

Origamipapir, 10x10 cm, Copenhagen, 50 ass. ark (varenr.25520) Origamipapir, 15x15 cm, Copenhagen, 50 ass. ark (varenr. 25521) Tråd, 0,5 mm sølv 100 m ,56660 Træperle, 5 mm, 50 stk. (varenr. 51531) Mounting Squares - tapestykker, 13x13 mm, hvid, 250 stk. (varenr. 11585) Bestilles nemt på hobbynyt.dk www.magasinet-hebe.dk

105


Sonobe Terninger - Sådan! 1. Fold alle 6 dele efter diagrammet under grundfoldning. (se næste side)

2. Saml de 6 dele til en kvadratisk terning. De 6 dele skal sidde over for hinanden parvis i farver. Start med at lægge en del fladt på bordet. Sæt to ens dele fast ind under trekantlommerne ud til hver side. Anvend Mounting squares til at holde delene på plads. 3. Sæt igen to ens dele fast over for hinanden på højre side af midten

4. Saml nu terningens hjørner ved at stikke spidserne ind under trekantlommerne hele vejen rundt


DIY-D

o it

Yourself

5. Terningen er klar til den sidste del.

6. Stik den sidste del ned på hver side af terningen.

7. Stik den ene af de opretstående ­spidser ind under en trekantlomme. Lav en ophængssnor med træperle 5-8 mm på snoren.

8. Put perlen ind i et hjørne inden den sidste opretstående spids stikkes på plads.

www.magasinet-hebe.dk

107


Grundfoldning Sonobe Terning

Anvend origamipapir 10x10 cm eller 15x15 cm i 3 forskellige papirdesign, 2 af hver. Alle 6 stk. foldes ens og skal vende samme vej. Alle foldningerne skal være meget præcise og skarpe.

1. Fold papiret på midten og fold ud igen.

5. Fold de modstående hjørner ind i den 45 graders vinkel som er markeret af de første hjørnefoldninger.

2. Fold siderne ind til midterlinjen og fold ud igen.

6. Kom begge de foldede hjørner ned ind under flappen som ligger under den, så de er låst fast.

3. Fold 2 modstående hjørner ind til den første foldede linje.

7. Foldningen ser nu sådan ud. Vend foldearbejdet med modsatte side opad.

4. Fold de 2 sider ind til midterlinjen.

8. Fold begge spidser ind, så der opstår en kvadrat og fold ud igen.


DIY-D

o it

www.magasinet-hebe.dk

Yourself

109


Kalenderkasse af Sonobe Terninger Smart foldet kasse som kan rumme 24 juletræslys. Tænd et nyt lys hver dag i december.

Sådan gør du Fold en terning af 30x30 cm papir som en terning. Fold terningen af 5 stk. papir, så terningen er åben på den sidste side. Fold de to samletrekanter ned i kassen. Sæt et firkantet glas ned i kassen til lysene. Bind kogler og kanelstænger på en krans lavet af piberensere og sæt en lysklemme på til lyset. Lim kransen fast på kanten af kassen med limpistol. Ønsker du flere gode idéer? Så kan du få mere inspiration hos hobbynyt.dk


DIY-D

o it

www.magasinet-hebe.dk

Yourself

111


Mad

Nougatfirkanter med Mandler

I samarbejde med Dr. Oetker bringer vi en opskrift på dejlig konfekt - Kun for voksne! (16-20 stk.)

Det skal du bruge 2 poser (100 g) Dr. Oetker Hakkede mandler 200 g mørk chokolade 100 g blød nougat ¼ dl cognac, whisky eller kaffe

Sådan gør du Rist de hakkede mandler på en varm pande uden fedtstof. Bræk nougat og chokolade i små stykker i en skål, og smelt den langsomt – under omrøring – over vandbad. Rør cognac/whisky eller kaffe i massen, og hæld den derefter i en lille firkantet form. Sæt formen i køleskabet, til massen er helt stivnet. Skær den derefter i små firkanter. Opbevar nougatfirkanterne i en tætlukket beholder i køleskabet.

Tips:

I stedet for mandler kan du bruge hasseleller valnødder.

Se flere opskrifter på oetker.dk www.magasinet-hebe.dk

113


Det skal du bruge 1. Ca. 2 nøgler Bumbo-garn (80% acryl og 20% uld) 50g=47m 2. En rest Soon-garn 50g=80 m 3. Hæklenål nr.5 4. Strikkepinde nr.12 5. En brosche

Sådan gør du 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Slå 8 masker op på pind 12 Strik glat til stykket måler ca. 56 cm (mål dit eget hoved) Gentag ovenstående så du har tre ens længder Læg stykkerne oven på hinanden med den glatte side op og sy dem sammen Lav nu en løs fletning af de tre stykker og sy dem sammen i modsatte ende Stød de to ender sammen og sy dem sammen også Med garnet Soon hækles i fastmasker med hæklenål nr 5 et stykke på 8-12 cm Det hæklede stykke lægges over sammensyningen og syes sammen med små pæne sting. Du kan også vælge at hækle stykket sammen med kædemasker. Pandebåndet kan vaskes på uldprogram 30 grader 9.Til slut sættes en brosche på det hæklede stykke til pynt.


DIY-D

o it

Yourself

Dejlig Varme til Ørene Det skal du bruge

To nøgler pollyacryl-garn dejlig blødt indkøbt i TIGER til 10kr pr nøgle Strikkepinde nr.7 En rest Soon-garn (50g=80m) Hæklenål nr 5 En brosche.

Sådan gør du

1. Slå 15 masker op og strik ret til stykket måler ca. 55cm (eller hvad du nu måler om hovedet) 2. Enderne syes sammen. 3. Med Soon-garnet og hæklenål nr.5 hækles et stykke i fastmasker som måler 6 gange 12cm. 4. Stykket hækles eller syes sammen om pandebåndet som er let rynket . 5. Broschen sættes på. Du kan jo også hækle en lille blomst og sætte på det hæklede stykke.

www.magasinet-hebe.dk

115


DIY-D

o it

Yourself

Til De Små Ører Dette pandebånd er lavet til mit lille barnebarn på 7 år. Sarahs hoved måler ca 45 cm. Det skal du bruge 1. 2. 3. 4. 5.

Et nøgle pollyacryl (fra TIGER) En rest Soon-garn. Pinde str.7 Hæklenål nr. 5 En brosche

Sådan gør du

1. Slå 12 masker op og strik ret ca. 45 cm 2. Enderne syes sammen. 3. Med Soon-garnet hækles et stykke i fastmasker på ca. 6 gange 12 cm. 4. Det lille stykke hækles eller syes omkring pandebåndet, som er let rynket. 5. Smykket sættes til slut på. Alle enderne på de tre pandebånd hæftes så usynligt som muligt.

www.magasinet-hebe.dk

117


P책 Fuglebjerggaard


Have

Økologisk Julemarked hos Camilla Plum Tekst

30. November til 8. december Hver dag kl. 10-16.00 For hele familien! Hvis du gerne vil undgå trængsel og alarm, så kom en hverdag, det er derfor vi har åbent hele ugen.

Vores store smukke trælade er pyntet, lun, knaldhyggelig og meget landlig, og i år er det her, vi serverer den skønneste saftige Porchetta, Italiensk langtidsstegt økologisk svineskulder fyldt med hvidløg og krydderurter, en tyk, skøn krydret suppe uden kød i, nybagt brød, hjemmebag , hjemmelavet cider, og varme drikke. I Traktørstedet har vi Krydderiværksted, som dufter ud over hele landskabet, her kan man se krydderiblandingerne blive til, og få en kop krydret hjemmelavet Chai. Der er krydderier fra hele verden, og man må gerne dufte, og smage på dem alle sammen . Bageriet kører på fulde omdrejninger som sædvanligt og spytter luciaboller med safran, julekager, småkager og surdejsbrød ud, lige til at få med hjem.

og foto af

Camilla Plum

Før du kommer til Julemarked er Valby hegn som skabt til en tur i skoven for at samle appetit, Stendysser og den smukkeste vinterskov. Vi håber at ses mvh Camilla Plum & Co. Mere info på www.fuglebjerggaard.dk

Gårdbutikken er ved at sprække i sømmene af julepynt, chokolade, specialiteter, vores egne syltesager, velhængt oksekød, og lam fra egne marker, spegepølser, gaver til alt og alle, nymalet mel, kogegrej, bageting,vores berømte medister, grøntsager og vores egne pigeoner. Økologsik Pyntegrønt, frugt… Der er gratis rundvisninger hos dyrene hver dag kl 12.00 for børn og voksne. Camilla Binder den fineste adventskrans hver dag kl 13.00 www.magasinet-hebe.dk

119


Årets Nytårs Dress!

Efter år 1900 blev det helt almindeligt at fyre fyrværkeri af nytårsaften. Før år 1900 var det kun den rigere del at befolkningen, der fyrede krudt af, sammen med jægere og soldater, der kunne affyre deres våben. Den anden del af befolkningen kastede med lertøj og lign på folks døre for at lave larm. I dag fejrer vi nytår med stil. Det er blevet en festdag og alt det omkring hærværk er gået af mode. Tilgengæld vil vi gerne se lidt flot fyrværkeri og nyde god mad, nytårstale, vin, dans, kransekage, champagne og hygge. Til en ordentlig fest hører også et flot dress. Årets nytårs dress er med lange bukser. Vi tror på en klar og frostfuld nytårsnat, hvor fyrværkeriet ses klart på den sorte himmel. Hele nytårsdresset er fundet hos Boozt.com

Soaked in luxury blazer jakke til 559,20 kr. Tamaris Pumps til 499 kr. Pieces Øreringe til 99,95 kr. Pieces Læder armbånd til 79,95 kr. Pieces Clutch til 129,95 kr. Vera Moda Top til 199,95 kr. Vera Moda bukser til 249,95 kr.


Mode

www.magasinet-hebe.dk

121


Festlige Nytårslakker!

Midnats Blå

Når man skal til fest, skal man jo være super smart hele vejen igennem. Vi har fundet de helt rigtige nytårsfarver her.

Sally Hansen Mavala Rimmel Salon Sally Hansen Ciaté Blu It Moonstone Rhythm & Blues Nightwatch Burlesque 59,95 kr. 39,95 kr 59,95 kr. 89,95 kr. 95 kr.

Måne Skær

Sally Hansen Glitter Gun 59,95 kr.

Mavala Moon Grey 39,95 kr.

Nilens Jord Glitter Gold 99,95 kr.

Ciaté Glametal 95 kr.

Sally Hansen Shoot The Moon 89,95 kr.


Tus Mørke

Mode

Sally Hansen Ciaté Sally Hansen Mavala Midnight in NY Unrestricted Glam Black Diamond Black Oyster 89,95 kr. 95 kr 79,95 kr. 39,95 kr.

Ciaté Paparazzi 95 kr.

Festlig Lilla

Ciaté Fashionista 95 kr

Sally Hansen Plum Luck 89,95 kr.

Nilens Jord Dusty Purple 99,95 kr.

Mavala St. Germain 39,95 kr.

www.magasinet-hebe.dk

123


Summerbird forhandles i vore egne Summerbird butikker samt specialhandlen landet over samt kan købes direkte på www.summerbird.dk.

Nærmeste forhandler anvises på 6371 0204.


Annonce

Nu 118,96 kr.

Nu 209,96 kr.

2-pak Nu 83,96 kr. Nu 69,96 kr.

Børnetøj 0-16 år

Nu 111,96 kr.

125 www.kidsbkids.dk

www.magasinet-hebe.dk


Fuglebade Krukker Statuer Løver Havemøbler HaveFigurer Fontæner Springvandsfigurer Dyr Parasol fødder Sokler Søjler Balustre Bygningsdekoration Karminforsatse www.galleri-hebe.dk


Annonce www.insign-company.dk

www.magasinet-hebe.dk

127


Glæd Dig

til

Næste Udgave af

Hebe Gratis E-Magasin Februar Udgaven hedder

“Nordlys” Bliv inspireret -opskrifter, have, bolig, gave ideer og mere. Nyheder indenfor bog verdenen og kreative ideer!

Vi ses 1. FEBRUAR! Deadline for annoncer, artikler, indlæg, produktvisning, pressemeddelelser mm. er 21. januar til info@magasinet-hebe.dk

Læs om særdeles fordelagtig annoncering på dette link; Magasinet-Hebe.dk

www.magasinet-hebe.dk

129


Magasinet Hebe er Helt Gratis og Udkommer 10 gange om 책ret. Du kan f책 det sen


ndt direkte hver gang det udkommer, ved at tilmelde dig p책 www.magasinet-hebe.dk


Redaktion: info@magasinet-hebe.dk Abonnement - Fås Gratis på www.magasinet-hebe.dk Magasinet laves ikke i trykt udgave Annoncering: info@magasinet-hebe.dk Nr. 11 December 2013 Magasinet Hebe Årupvej 41 5492 Vissenbjerg

Redaktionen påtager sig ikke ansvar for de i magasinet nævnte priser og beskrivelser. Alt i bladet er vejledende. Magasinet Hebe har copyright på alle anvendte billeder og påtager sig ikke ansvar for eventuel indsendt materiale.

Magasinet Hebe December 2013  

Gratis livsstilsmagasin -Denne gang fyldt med dejlig inspiration til julen. Juletrends, julegaver, juleopskrifter og ikke mindst et besøg ho...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you