Page 1

MAGASIN

Upp till

50% S O M M A R 2013

boenderabatt på svenska rivieran + sommarpriser på 7 andra hotell

ALL INCLUSIVE Prisvärda paket för hela familjen

TIPS PÅ SEMESTERSKOJ För både liten och stor

CLARION HOTEL SENSE Passionerat, personligt och kreativt

DIGGILOO 2013 En sprakande show – mitt i Storforsen

MIDSOMMARFIRANDE Traditionell folkfest på Storforsen och Pite Havsbad

PITE HAVSBAD Ännu en sommar på svenska rivieran

PITE HAVSBAD | PITEÅ STADSHOTELL | COMFORT HOTEL ARCTIC | NORDKALOTTEN HOTELL & KONFERENS | CLARION HOTEL SENSE HOTELL STORFORSEN | QUALITY HOTEL BODENSIA | BEST WESTERN MALMIA HOTEL | QUALITY HOTEL SKELLEFTEÅ STADSHOTELL | REST AND FLY


PITE HAVSBAD Året runt-upplevelser på svenska rivieran som fyller 70 år i sommar.

Sol och bad året runt 14 Virvla i vattenfallen eller koppla av i ljuset och värmen på solterrassen. Välkommen till Äventyrsbadet.

Skepp o’hoj 16 Här slipper du gå på plankan.

Lek, klättra, spela, tävla, fika och ha kul istället. Det här är aktivitetshuset som förgyller sommaren för både vuxna och barn.

16

6

2013 18 INöjessommaren sommar blir det full fart i Nöjesrest-

aurangen. Show fyra kvällar i veckan och dessutom en bitande fars på stranden med bl.a. Pernilla Wahlgren.

Innehåll

Något i din smak

amburgare eller à la carte? Kött som steks på het lavasten H eller en härligt frestande pizza? Här finns mat för sommarens alla smaker och tillfällen.

Ditt bästa sommarboende 4 Weekend med polarna, en romantisk helg för två

eller semester med familjen. Var vill du bo i sommar?

ITE HAVSBAD P Svenska rivieran 6 Det som började som en kiosk på stranden är idag en av Sveriges största camping- och konferensanläggningar.

Här slutar allmän värld 8 Kryssa mellan lekland, pooler, restauranger, bowling och mycket mer i semesterlandet Pite Havsbad.

10 Här blir det fullt av äventyr i Nimbyklubben

sommar. Skattjakter, upptäckts färder och en massa annat skoj!

Hälsa & välmående 11 Hitta din inre balans i sommar.

Här finns aktiviteterna för dig som vill träna både ofta och ibland.

Mecka 12 Aktiviteternas Pite Havsbad är så mycket mer än långgrund sandstrand och svalkande vågor. 2

MAGASIN 365 SOMMAR

22 Möt dokusåpans hjältar 26 Möt profilerna från populära serien “Svenska Rivieran”.

2 8 70 år av höstnöjen Det blir en fartfylld nöjeshöst när Pite Havsbad

firar 70 år. Häng med och ta en tjuvtitt på vad nöjeshösten gömmer i kulisserna.

för alla smaker 3 0 Boende Vi hjälper dig att hitta rätt boende i sommar. Välj och vraka bland husvagnsplatser, stugor och hotellrum.

3 2 Boendeinformation Var finns servicehusen? Hur hittar vi till matbutiken? Lugn, vi har samlat all nyttig information på en plats.


Vi hade inte ens tur med vädret

ITEÅ STADSHOTELL P I Piteås hjärta sedan 1906 36 Piteå Stadshotell tronar fortfarande,

efter 107 år, som ett fyrstjärnigt stadshotell mitt i city. Här får sekelskiftesatmosfären kristallkronorna att glittra lite extra.

HOTELL STORFORSEN

Ett hotell med utsikt 40 Vid foten av norra Europas största obundna fors

stänger vi gärna av telefonen, fyller lungorna med luft och njuter av stillheten.

NORDKALOTTEN HOTELL & KONFERENS

Med världen runt hörnet 44 Rym hemifrån med familjen i sommar.

Här bor ni extra förmånligt mitt i naturen, nära stan.

COMFORT HOTEL ARCTIC

Flytta hem för en natt 48 Välkommen till stans hjärtligaste hotell med stans mysigaste kvarterskrog och innergård.

CLARION HOTEL SENSE I hjärtat av Luleå växer nya Clarion Hotel Sense upp.

QUALITY HOTEL BODENSIA

Men det kan faktiskt bli värre, som resan till det stora landet i väst. När vår familj skulle genom tullen på flygplatsen i Philadelphia bröt helvetet lös. Inte nog med att dottern hade 40 graders feber, jag och vår yngste son fanns inte med på passagerarlistan. Vi ”fanns inte” på planet med andra ord, vilket blev en direktbiljett till några hårda plaststolar i ett avskiljt rum med bryska tulltjänstemän. Ett hett tips till den som någon gång hamnar i den situationen är att tolka alla instruktioner ordagrant. Om man blir ombedd att sitta ner ska man göra precis det. Och inget annat. När jag reste mig upp för att hämta skötväskan för ett livsnödvändigt blöjbyte (på pojken som inte fanns med på planet) blev jag bokstavligt talat skrämd till lydnad av en skrikande man i uniform. ”Sit down sir!” Jag försökte nervöst förklara men fick veta att jag inte skulle yppa ett ord om jag inte blev tilltalad. Så här i efterhand minns man det mesta med ett leende på läpparna, både alla glädjeämnen och de tillfällen man kommer ihåg av helt andra anledningar. Vi hoppas givetvis att du och alla andra gäster på våra anläggningar bara ska få uppleva solskensdagar, men vi vet mycket väl att den osannolika verkligheten kommer i vägen ibland. Som förra sommaren då en gäst på Pite Havsbad fastnade i en bäddsoffa (jo du läste rätt). Trots alla möjliga tappra försök fick vi till slut kapitulera och ta hjälp av Räddningstjänsten för att såga lös soffan från vår stackars gäst. Vi har med stort engagemang försökt återskapa händelsen i efterhand utan att komma fram till hur sjutton det gått till.

Clarion loves Luleå

Nyhet !

De flesta av oss har någon gång tvingats uppleva det. Att stå där mitt i natten i en nästintill folktom ankomsthall med griniga, halvsovande barn i famnen. Att se bagagebandet stanna och samtidigt inse att väskorna uppenbarligen rest någon annanstans. Som tur är kommer de ju ofta snabbt på plats, om man inte är på kryssning vill säga. Våra väskor jagade oss runt halva Medelhavskusten och anlände alltid precis för sent för att hinna med oss och båten till nästa hamn. Komiskt så här i efterhand men mindre roligt då, inför den efterlängtade banketten. När alla andra passagerare klädde upp sig i smoking och galaklänning fick vi nöja oss med de enda rena kläder vi kunde hitta - vita t-shirts med palmer och texten ”Feliz navidad” tapetserad över hela bröstet.

52

Det är bara att konstatera – allt kan hända. Det enda du kan vara riktigt säker på är att vi alltid kommer göra vårt yttersta för att du ska få en så rolig, välsmakande och minnesvärd vistelse hos oss som möjligt. Oavsett vad din resa hit har bjudit på för överraskningar. Välkommen!

Utsikt i garnisonsstaden 54 Den gamla garnisonsstaden var förr knutpunkt för all tågtrafik i norr. Idag finns här både takterrass och relax avdelning med utsikt över hela staden

Q UALITY HOTEL SKELLEFTEÅ STADSHOTELL

I tjänst sedan 1863 58 Skellefteå Stadshotell började sin historia som stadshus och var då troligen Nordens största timmerhus.

Bo på torget i möjligheternas centrum 62 Mitt i Skellefteå city med butiker, mat och nöjen runt hörnet. R EST AND FLY

Med hela världen inom räckhåll 64 Här når du hela världen och stannar bara så länge du behöver innan resan fortsätter.

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel.

B EST WESTERN MALMIA HOTEL

Med vänliga hälsningar ROBERT SJÖLUND, VD PITE HAVSBAD GROUP MAGASIN 365 SOMMAR

3


ta s ä b t t i D

SOMMARBOENDE Stadspuls, stora forsar eller skrattande barn i vattenbrynet. Weekend med polarna, en romantisk helg för två eller semester med familjen. Ta en titt på nästa sida och välj det som passar just er bäst. Hur vill du bo?

HUR

vill du bo i sommar? SOMMAR SOL BAD LUNCH MIDDAG GLASS NATUR STAD HAVSBAD SHOPPING FAMILJ KÄRLEKSWEEKEND UTFLYKTER

4

MAGASIN 365 SOMMAR


D ITT B ÄSTA SO MMA R B O E NDE

MED FORSEN SOM VAGGSÅNG En hotellupplevelse som är svår att beskriva. Stäng av telefonen, bubbla i relaxen och njut av norrländska smaker med utsikt över ett av naturens verkliga underverk. Läs mer om vad som händer hos oss på storforsen.se

EN HELT NY VÄRLD Glöm det där som kallas vardag och ställ siktet mot någon av alla aktiviteter som finns på havsbadet. Show, äventyrsbad med solterrass och Skeppet är bara några av godsakerna på smörgåsbordet. Vill du veta mer? Gå in på pite-havsbad.se

NÅGOT GAMMALT, NÅGOT NYTT, NÅGOT... ...som har precis den rätta mixen av sekelskiftescharm och modern puls. Mitt i stan med restauranger, nöjesliv och folkvimmel inom räckhåll. För att veta vad som händer hos oss, besök piteastadshotell.com

MED UTSIKT ÖVER GULDSTADEN Hit hittar både affärsresenärer och barnfamiljer. Mitt på torget och nära till nytta, nöje och äventyr för både stor och liten. Kika in på malmia.se om du vill veta mer om oss.

ETT CENTRALT NÖJESPALATS Norra Sveriges modernaste stadshotell med nattklubb, after work och relaxavdelning. En perfekt utgångspunkt när du vill uppleva Skellefteå. På skellefteastadshotell.se kan du själv spana in vad som händer.

BODEN FRÅN 1:A PARKETT Alltid bra mat, svalkande drycker i baren och relaxavdelning med mäktig utsikt från 11:e våningen. Bad, nöjen, mat, äventyr och historia står i centrum i Boden och du upplever det från första parkett på Bodensia. Läs mer om vad som händer hos oss på bodensia.se

HÄR FINNS VI:

Storforsen

Boden

Luleå Piteå

FEM MINUTER FRÅN HELA VÄRLDEN Tusenårig torrfura kombinerat med modern service och naturen runt knuten är det som kännetecknar Nordkalotten. Lika nära till flygplatsen och Luleå city som till målet med din vistelse hos oss. På nordkalotten.com hittar du mer information.

SOM HEMMA FAST BORTA Släng upp fötterna i soffan och känn dig precis som hemma. Med nöjesliv och puls inom räckhåll och populära Köpmannens Kök i samma byggnad är du välkommen hem. Fast bort. Se mer på arctichotel.se

Skellefteå

VISSTE DU ATT... ...du får en rabattcheck när du bor hos oss? När du checkar in ger vi dig 20% rabatt på din nästa vistelse på något av våra hotell.

Sverige

Alla hotell på detta uppslag ingår i Stockholm Pite Havsbad Group MAGASIN 365 SOMMAR

5


PITEÅ

Här skiner solen 23 timmar per dygn i juli. Det är 10 timmar fler än på Mallorca.

6

MAGASIN 365 SOMMAR


PI T E HAV S B A D

Året runt-upplevelser på

svenska rivieran Visste du att Pite Havsbad fyller 70 år just den här sommaren? Det började med en kiosk på stranden och några enklare campingstugor. Idag kan vi stoltsera med att vara en av Sveriges största camping- och konferensanläggningar. 1943 är året då Elof Söderberg lägger grunden till det vi idag kallar Pite Havsbad, eller svenska rivieran för den delen. Sedan dess har antalet stugor, nya hotellbyggnader och aktiviteter poppat upp som svampar ur marken. Ägare har kommit och gått genom åren men sedan 1997 äger Hilding Holmqvist anläggningen som idag är flaggskeppet i en koncern med totalt 10 hotell från Arlanda i söder till Luleå i norr. Även Pite Havsbad har förvandlats. Från att ha varit ett semesterparadis under sommarmånaderna till att bli ett helt smörgåsbord av möjligheter, aktiviteter och nöjen året runt. Området inrymmer idag äventyrsbad, mässhallar, hotell, flera restauranger med påkostade krogshower, spa-anläggning och en egen isbrytare med spännande turer ute till havs. Stor och liten

kan roa sig på Skeppet, det ultimata aktivitetshuset för alla åldrar. De allra minsta hittar ett roligt hem i leklandet Nimbys Värld.

Inte bara solbadare & semesterfirare Många tänker nog “semester” när man tänker på Pite Havsbad – men kanske lika många tänker på konferens, branschträffar, kongresser, produktlanseringar eller roliga kick-offer med jobbet. Pite Havsbad rymmer tusentals gäster och här finns lokaler och mötesplatser för både stora och små grupper. Sommar, vinter, sol eller regn spelar ingen roll och showkvällar, äventyrsgolf, en eftermiddag på spa eller skoterturer är bara ett axplock av vad som erbjuds. Det finns alltid aktiviteter som lockar, oavsett om du är själv eller en grupp. ■

HOTELLFAKTA PITE HAVSBAD Hotell: 384 dubbelrum, 7 minisviter, 3 lyxsviter Total antal hotellrum: 394 Stugor: 229 Total kapacitet: 2300 bäddar Camping: 1000 husvagnsplatser, 5 servicehus Bokningsinfo: 0911-327 00 eller www.pite-havsbad.se

Massa skoj i kulpåse Hör upp barnfamiljer! Missa inte allt skoj vi förberett åt barnen. Påsen ingår vid bokning av minst 1 veckas vistelse i självhushåll (boende i stuga eller lägenhet). Som bonus ingår 2 badbiljetter, 2 entrébiljetter till Nimbys Värld, 2 minigolfbiljetter (gäller utebanor), 2 barnskrov, tatuering och 50 min. hyra av 2-sitsig trampcykel. För övriga boendegäster säljs paketet för 495:- (ord. pris 660:-).

MAGASIN 365 SOMMAR

7


P I T E H AV SBA D

HÄR SLUTAR

ALLMÄN VÄRLD ...och du är välkommen till semesterlandet Pite Havsbad. Kryssa mellan lekland, pooler, restauranger, bowling och mycket mer. Det enda du inte har här är tråkigt.

15

26 Boende för alla plånböcker Se sid 30-31

6 17

19 3

1 HUSVAGNSCAMPING Campingen är öppen 21/5-8/9. Tel. campingreceptionen 0911-327 19.

7 2

2 - 4 GOLF

16 14

2 9-hålsbana Öppet 11.00-23.00 (20/6-11/8). 3 Minigolf Öppet 11.00-23.00 (20/6-11/8). 4 Äventyrsgolf på Skeppet. Öppet 10.00-24.00 (20/6-18/8).

9 22 13

25 10 12 5

5 NÖJESRESTAURANGEN Två olika temashower fyra kvällar i veckan. Show 19.00-22.30 följt av DJ (21/6-10/8).

JUNI 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

HÄNDER OCKSÅ PÅ PITE HAVSBAD I SOMMAR: 8

MAGASIN 365 SOMMAR

JULI 1 2

PALT- & TÅRTKALAS

DANSTÄVLING

Vad vore ett 70-årsjubileum utan tårta? Eller ett Piteå utan palt? Häng med på ett kalas utan dess like där det frossas i bägge. Härifrån går ingen hungrig... Plats: Skeppet Tid: 11.00-15.00 Pris: 40:-/p.

Dra på dig dansdojorna och valsa iväg till sommarens mest fartfyllda danstävling. Pite Havsbad, Luleå Bugg & Swing och Piteswänget är arrangör. Läs mer på sidan 20. Plats: Restaurangen Tid: 19.00


PI T E HAV S B A D

6 LEKPARK

7 CYKELUTHYRNING

Klätterställningar, rutschkanor och massor av annat skoj för barnen i sommar.

Vid golfbanan finns uthyrning (50 min.) av 2- och 4-sitsiga trampcyklar.

8 BEACH SPORT Beachvolley, streetbasket och strandfotboll. Bollar finns på Skeppet.

9 ÄVENTYRSBAD

18

1

Här kan du bada och ha kul oavsett dagens väderlek. Öppet 10.00-20.00 (20/5-18/8). • Showen Badrock 12.00 & 16.00 (21/6-11/8) • Pool, barnpool & bubbelpooler • Vattenrutschkanor • Solterrass med artificiell sol • Upplevelseduschar • Bastu & ångbastu • Café • Restaurang

20 21 4

23

8 10 - 15 HÄLSA & VÄLMÅENDE

24 11

Läs mer om våra aktiviteter på pite-havsbad.se

10 Spa En oas av njutning och avkoppling. Öppet 10.00-17.00 (20/6-11/8). 11 Move It Rolig aktivitet för alla åldrar. Alla dagar 10.00-11.00 (22/6-11/8). Samling i hotellentrén. Gratis. 12 Cirkelträning Tis och tor 09.00-10.00 (22/6-11/8). Plats: gymmet. Gratis. Gym Öppet 07.00-22.00 (20/5-18/8). 13 Vattengympa Alla dagar 09.00-09.45 (22/6-11/8). Samling i Äventyrsbadet. Gratis. 14 Yoga Mån och ons 08.30-09.30 (22/6-11/8). Samling i Äventyrsbadet. Gratis. 15 Motionsstigar På hedområdet finns motionsstigar. Fråga efter karta i hotellreceptionen.

MER AKTIVITETER

3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 AUGUSTI 1 2 3 4 5

TALANGJAKT

S.T.a.R X-FIT CHALLENGE

Börja resan mot operahuset i Sydney, eller briljera med korttrick familjen sett tusen gånger. En kul och kreativ kväll där du står för underhållningen. Plats: Casinot Anmälan: info@pite-havsbad.se eller 0911-327 00 senast 7/7.

Vilka kvalar in till finalen i crossfit? Grundtävlingarna hålls på Star fredag 2/8 – final på Pite Havsbad 3/8. Vill du utmana andra gäster kör amatörtävlingen igång lördag 11.00. Plats: Stranden Anmälan: Hotellreceptionen, Pite Havsbad MAGASIN 365 SOMMAR

9


P I T E H AV SBA D

FORTS. AKTIVITETER

16 SOLTERRASSEN Artificiell sol 365 dagar om året oavsett väder. Öppet 10.00-20.00 (20/5-18/8).

17 TENNIS Två banor finns framför den stora mässhallen vid campingreceptionen/infarten. Racket och boll finns att hyra på golfbanan.

20 SKEPPET

22 - 24 BAD & VATTENLEK

3000 kvadratmeter underhållning för stora och små. Öppet 10.00-24.00 (20/6-18/8). Se övriga öppettider på aventyrsskeppet.se • Barnshow (gratis) 13.00 & 17.00 (20/6-11/8) (barndisco 18.30 istället för barnshow 17.00 på fredagar) • Kupolbiograf se nedan • Nimbyklubben se nedan • Barndisco fredagar 18.30-19.30 (28/6-9/8) • Tacobuffé fredagar 16.30-20.00 (28/6-9/8) • Äventyrsgolf • Bowling, biljard, dart & airhockey • Lekland & lounge med TV • Basketmaskiner, café & restaurang

22 Äventyrsbad Här kan du bada och ha kul oavsett dagens väderlek. Öppet 10.00-20.00 (20/5-18/8). 23 Utepool & bastu Tempererade utepooler. Öppet 10.00-18.00 vid tjänligt väder (20/6-11/8). Bastu för boende gäster. Öppen 16.00-22.00 (21/5-8/9). 24 Havsbad Kilometerlång sandstrand med sol, bad och aktiviteter. Här uppmäts ofta landets högsta badtemperaturer, som en följd av stora sanddyner som fångar upp det varma ytvattnet.

25 SOMMARKIOSK Godsaker och annat läskande i hettan. Öppet 09.00-22.00 (20/6-11/8).

18 HAVSBADSKYRKAN Under sommaren anordnas här många musikarrangemang och föreläsningar m.m. Se sommarens program på www.havsbadskyrkan.se

21 KUPOLBIOGRAF Kupolbio alla dagar 15.00. (20/6-11/8). Vanlig biofilm alla dagar 16.00, gratis. Se program på pite-havsbad.se

26 GOCART & PAINTBALL Adrenalin och tävlingsinstinkt råder här. Gocartbana och paintballområde.

NIMBYKLUBBEN Minitivoli Ett äventyr för barnen med: • Hoppland med hoppborgar • Bungyjump för barnen • Trafikskola - ta ”körkort” • Båtar i pool (150 kvm) • Bumper Cars • 5 nya karuseller Mini-outlet Shopping till bra priser med märkesvaror från bl.a. Crooks och Vero Moda. Glasshuset Havsbadets största glassar med strössel och såsbuffé. Leksaks-outlet Sparkcyklar, radiostyrda helikoptrar och strandleksaker för ca 50% av ordinarie pris i leksakshandeln. Donuts, Cupcakes & Icecream Café med nybakade muffins, munkar och mjukglass där allt kan toppas, blandas eller mixas med frukter och annat gott.

/BARN

Måndag-lördag 14.00-16.00

Öppet 10.00-22.00 (20/6-11/8). Med reservation för ändringar vid t.ex. dåligt väder. Gäller perioden 22/6-10/8. 10 MAGASIN 365 SOMMAR

40:-

Af Psst. t . El er B ..för ofs ea äl Ca ch dra fé me r l me d t äm da rub na n v ad s p i le ur å ke på r.

19 FUN PARK

Barnklubben för alla mellan 4-10 år. Spännande skattjakter, upptäcktsfärder och andra roliga aktiviteter. Samling i Skeppets reception. Anmäl dig snabbt - platserna går åt fort!


PI T E HAV S B A D

Hälsa & välmående

Börja dagen med uppfriskande vattengympa, hitta din inre balans genom yoga eller häng med på cirkelträning. Vi har många olika aktiviteter för dig som vill träna vid något enstaka tillfälle, eller hålla formen under hela semestern.

MOVE IT Njut av sommaren med gott samvete. Move It är ett roligt och lagom intensivt träningspass för dig som gillar att träna tillsammans med andra. Kom som du är och häng med på en riktigt rolig timme. Vi samlas vid hotellentrén. Gratis. Alla dagar 10.00-11.00 (22/6-11/8)

MOTIONSSTIGAR Ta en joggingtur eller skön promenad efter stigarna på hedområdet bortanför gokartbanan. Karta finns i hotellreceptionen.

GYM Som boende gäst hos oss har du tillgång till vårt gym som erbjuder både konditions- och styrkeutrustning. Alla dagar 07.00-22.00 (20/5-18/8)

YOGA Balans för kropp och själ. Känn lugnet, harmonin och avslappningen som räcker hela dagen. Vi träffas i Äventyrsbadet. Gratis. Måndagar & onsdagar 08.30-09.30 (22/6-11/8)

SOLTERRASSEN

CIRKELTRÄNING Kämpat hårt för beach 2013? Underhåll strandformen på ett pass cirkelträning. Passa på att utmana stuggrannen eller dra med din partner och grunda för kvällens restaurangbesök - helt gratis. Samling i gymmet. Tisdagar & torsdagar 09.00-10.00 (22/6-11/8)

Härlig solterrass med artificiell sol 365 dagar om året - oavsett väder. Njut av värmen i en lugn och avkopplande miljö med hjälp av ofarligt men ack så skönt solljus. En timme på Solterrassen motsvarar ca 30 min. utomhus i solen. Alla dagar 10.00-20.00 (20/5-18/8)

SPA SPA är njutning och avkoppling för kropp och själ. Här väljer du bland kurbad, klassisk massage, skönhet och andra välgörande behandlingar. Nytt för i sommar: Shellac nagellack

VATTENGYMPA

SOMMARERBJUDANDE: Organic Quick face refresh 345:(ord. pris 445:-) Calming Mango Enzyme Body Wrap 495:(ord. pris 595:-) Se fler behandlingar och mer information på pite-havsbad.se Alla dagar 10.00-17.00 (20/6-11/8)

Stor eller liten – ett pass vattengympa passar de allra flesta. Virvla in på Äventyrsbadet, häng med i musiken och låt vattnet göra jobbet. Ett skonsamt och effektivt träningspass, som dessutom är både roligt och gratis! Alla dagar 09.00-09.45 (22/6-11/8)

rsikt

Veckoöve

Måndag

Tisdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lördag

Söndag

08.30-09.30 Yoga Yoga 09.00-09.45 Vattengympa Vattengympa Vattengympa Vattengympa Vattengympa Vattengympa Vattengympa 09.00-10.00 Cirkelträning Cirkelträning 10.00-11.00 Move It Move It Move It Move It Move It Move It Move It 10.00-17.00 Spa Spa Spa Spa Spa Spa Spa 10.00-20.00 Solterrassen Solterrassen Solterrassen Solterrassen Solterrassen Solterrassen Solterrassen 07.00-22.00 Gym Gym Gym Gym Gym Gym Gym

MAGASIN 365 SOMMAR

11


P I T E H AV SBA D

Det blir en dag på stranden. Eller? Inte nödvändigtvis. Pite Havsbad är så mycket mer än långgrund sandstrand och svalkande vågor. Välj och vraka bland exempelvis vattengympa, lekland, spa och nattklubb. Att fylla dagen med aktiviteter är det sista du behöver oroa dig för på Pite Havsbad.

10.00-17.00 SPA

15.00-16.30 AFTER BEACH

En oas av njutning och avkoppling.

Med trubadur på Elof Beach Café.

09.0009.45 VATTENGYMPA

13.00 & 17.00 BARNSHOW

För stor och liten i Äventyrsbadet.

Barnunderhållning på Skeppet.

09.00

12.00

10.0011.00 MOVE IT Roligt träningspass för alla åldrar.

15.00

14.0016.00 NIMBYKLUBBEN

19.00 KROGSHOW

22.30 NATTKLUBB

Temashow i Nöjesrestaurangen med stor middags- och barnbuffé.

Med DJ i Nöjesrestaurangen till 02.00.

18.00

21.00

24.00

17.00 VILOPAUS

22.00 TRUBADUR

Uppladdning inför kvällens aktiviteter.

I Trapper Steakhouse.

Barnklubb för alla mellan 4-10 år.

Hur ser din dag på

12.00 & 16.00 BADROCK Show i Äventyrsbadet.

APP, APP! DU MISSAR VÄL INTE...? 12 MAGASIN 365 SOMMAR

15.00 KUPOLBIO Se film i ett av världens största format.

Pite Havsbad ut? Läs mer om allt som händer hos oss i sommar på www.pite-havsbad.se

I mitten av juni släpper vi en app för dig som besöker Pite Havsbad. Få koll på vad som händer på området, vilken lunch som serveras vart och vilken aktivitet ni ska roa er med. Här hittar ni också rabatter, kartor och öppettider. Appen är gratis och finns för Android och iPhone – ladda hem den via AppStore och Google Play för att vara säker på att ni inte missar något!


Gokart för alla åldrar!

20 stora gokartbilar

4 juniorbilar

1 dubbelgokart för de mindre

Max hastighet 75 km/h

Max hastighet 45 km/h

Max hastighet 55 km/h Minsta barnen kan sitta bredvid!

Gokartbanan på Piteå Motorstadion | www.kartway.se


P I T E H AV SBA D

BADROCK SHOW VARJE DAG KL. 12.00 OCH 16.00 Spola bort sanden mellan tårna och frottera dig med familj och vänner på Äventyrsbadet. Medryckande sånger, show och spex underhåller stor som liten. (Varje dag mellan 21/6 och 11/8)

garanteradgar sol alla da

TERRASSEN Solljus är inte bara skönt – det får oss också att må bra. En stunds avkoppling på solterrassen gör att:

• • • • •

Kroppen producerar 3 olika D-vitaminer Immunförsvaret stärks Melatoninet (kroppens eget sömnhormon) blockeras så att du blir pigg Stelhet, muskelvärk, ledbesvär och nedstämdhet lindras Blodcirkulationen och välbefinnandet ökar

SOL OCH BAD – Familj, kompisgäng eller en helgalen helgsyssla med kollegorna – här väntar äventyr för alla smaker och åldrar. Virvla runt i vattenfallen, tävla mot varandra i rutschkanorna och koppla av i ljuset och värmen på solterrassen. Det enda som möjligen fattas här är tid. Det finns inga dåliga väder. Men det finns badkläder. På Äventyrsbadet spelar det ingen roll om solen lyser med sin frånvaro. Här navigerar man mellan den ankeldjupa barnpoolen där de minsta plaskar omkring och de mer fartfyllda undervattensströmmarna och vattenfallen. Är du supermodig eller bara sådär lagomt fartsugen står de många vattenrutschkanorna och väntar på dig. Med tidtagning utmanar du lätt farsan, syrran eller bästa kompisen – sisten ner får bjussa på fika.

14 MAGASIN 365 SOMMAR

Minns du förra sommaren? Den som slog rekord i regniga, gråtunga dagar? Det gör inte vi. Här lyser solen – 365 dagar om året. En timme på Solterrassen motsvarar en halvtimme i solen, så sommarfärgen är inte långt borta. Med en bok, skön musik i hörlurarna och något gott i glaset lapar du sol, ensam eller i sällskap med en god vän. Det är bara att luta sig tillbaka i strandsolen och slappna av. Kanske tillhör du skaran som inte föredrar att sola. Gör något annat riktigt skönt istället. Ett hett tips är att


PI T E HAV S B A D

EXKLUSIVT för Äventyrsbadets gäster

1 trappa upp

Miami Beach

SMOOTHIES • PARAPLYDRINKAR FÖR BARNEN • ÖL • CIDER • VIN • TILLTUGG

VATTENGYMPA Gratis för alla, ingen föranmälan. Vi träffas i Äventyrsbadet. Alla dagar 09.00-09.45 (22/6-11/8)

– ÅRET RUNT! TEXT: LISA BRYNEDAL/DANIEL WILÉN FOTO: KRISTER BERG, BILDBYRÅBILDER

slappna av i någon av bubbelpoolerna eller kliva in i bastuvärmen som skapar sommarfriska rosor på kinderna och en känsla av att vara ren på djupet. Svettas ut resterna av vintermörkret och kliv ut som en ny människa. Har du inte testat upplevelseduschar tidigare är detta något du verkligen inte får missa. Överraskas av färger, dofter och temperaturer som ger en garanterad wow-känsla.

en kopp kaffe eller svalkande drycker med tilltugg finns ett café med sittgrupper på flera våningar. Allt för att du ska orka, hela dagen. ■

ÄVENTYRSBADET Pool Barnpool 3 Bubbelpooler 5 Vattenrutschbanor Solterrass med artificiell sol 2 Upplevelseduschar Bastu Ångbastu Café Restaurang ÖPPET Alla dagar 10.00-20.00 under perioden 20/5-18/8 PRISER 140:-/vuxen 80:-/barn 360:-/familj Läs mer på pite-havsbad.se

Jag vill ha glass nu..... Barn eller vuxen – ibland måste man bara äta glass. Turligt nog behöver du bara kliva upp ur bassängen för att stilla glassuget. För dig som vill pusta ut en längre stund över MAGASIN 365 SOMMAR

15


P I T E H AV SBA D

TACOBUFFÉ FREDAGSMYYYS MED TACOS En helg på Skeppet utesluter inte fredagsmys. Ta med familjen, gör en semesterkick-off med kompisgänget eller låt gammelmormor smaka på något som inte fanns på 1920-talet. Dippa, wrappa, frossa och frestas av en storslagen tacobuffé där alla lämnar bordet med mätta magar. Guacamole, gräddfil och jalapeños hur ser din taco ut?

Alla fredagar (28/6-9/8) 16.30-20.00 120:-/vuxen och 70:-/barn (4-14 år)

Bjud med hela familjen!

BARN

DISCO Ingen kan stå stilla när det vankas discodunk! Plocka fram favvoklänningen, nyjeansen eller finvästen eller kom precis som du är och släpp loss till låtar du känner igen. Det är supermegakul att dansa!

Alla fredagar kl. 18.30-19.30 (28/6-9/8)

16 MAGASIN 365 SOMMAR

SKEPP O’HOJ Nej, okej. Det där var inte riktigt sant. Här är Skeppet ingen vanlig båt och du slipper gå på plankan. Däremot kan du leka, klättra, spela, tävla, skratta, fika och bli precis lika andlös som när du läser det här. TEXT: LISA BRYNEDAL/DANIEL WILÉN FOTO: ANDERS ALM, KRISTER BERG, BILDBYRÅBILDER

Hit kommer stor och liten för att leka. Barnfamiljer, kompisgäng, kollegor eller i sällskap med svärföräldrarna. Gör upp med ett par serier bowling och låt förloraren sköta disken. Trötta tonåringar tinar upp när de lutar sig tillbaka i kupolbiografen medan resten av familjen drar en runda golf eller kritar kön vid biljardbordet. Eller så är du extra ond och tvingar fjortonåringen att sjunga in låtar att spela upp på kommande studentskiva.

Utmattade barn sover bäst Efter en heldag på Nimbys Värld kommer du knappast höra ”jag kan inte sova” när kvällen kommer. All energi, samlad i kroppen som sprittande myror på bygga stack-jakt är garanterat som bortblåst efter att ha krupit, klättrat, sprungit, hoppat, skrattat och busat. God natt Skeppet, syns imorrn! ■


PI T E HAV S B A D

KUPOL

BIOGRAF BARNSHOW NIMBY & JAKTEN PÅ DEN FÖRSVUNNA SKATTEN Musikteater där barnen själv får delta. Vad har prinsessan Tessan och Sjörövar-Hasse för sig...?

En av Sveriges tre kupolbiografer hittar du på Skeppet såklart! Häng med på en hisnande filmstund. Kupolfilm, alla dagar 15.00, 70:-/vuxen och 50:-/barn. Vanlig biofilm, alla dagar 16.00, gratis. (20/6-11/8)

Alla dagar - Gratis inträde kl. 13.00 och 17.00 (20/6-11/8) Fredagar ersätts showen kl. 17.00 av barndisco kl. 18.30.

ÄVENTYRSSKEPPET

NIMBYKLUBBEN Det självklara valet för dig mellan 4-10 år. Pyssla, måla, gå på skattjakt eller spännande upptäcksfärd. Anmäl dig snabbt i kassan på Skeppet – platserna går åt fort! Alla dagar kl. 14.00-16.00 Pris: 40:-/barn

Vi ses! ngar Nimby Hälsni

psst.... Föräldrar lämnas på After Beach med trubadur på Elofs Café medan vi leker. Läs mer på pite-havsbad.se

Äventyrsgolf Kupolbiograf Leklandet Nimbys Värld Spel & Bowling Basketmaskiner Inspelningsstudio Kalasrum Restaurang & Bar ÖPPET Alla dagar 10.00-24.00 under perioden 20/6-18/8 (Se övriga öppettider på aventyrsskeppet.se) Nimbys Värld 10.00-21.00 Köket 11.00-21.00 PRISER Entré Nimbys Värld 50:-/barn 1-3 år 100:-/barn 4-12 år Gratis inträde för vuxna. MAGASIN 365 SOMMAR

17


P I T E H AV SBA D

VÄLKOMMEN TILL

SOMMAREN 2013 Vad händer INTE på Pite Havsbad i sommar? Fyra kvällar i veckan ställer sig några av Sveriges hetaste showartister på scenen och drar igång ett gungande röj där förstklassigt ljus, ljud och pyroteknik slåss om utrymmet. Trubadur hittar du på Trapper, After Beachen på Elofs Beach Café och nätterna dansas bort på dansgolvet. Lägg sedan till allsångslördagar och utomhusteatern ”På Bettet” så har du en komplett nöjessommar. Håll hårt i solhatten – nu kör vi!

18 MAGASIN 365 SOMMAR


PI T E HAV S B A D

TNT

MOST WANTED EUROVISION

Måndagar & torsdagar 21/6-8/8

Onsdagar & lördagar 22/6-10/8

Välkända gitarriff lyfter både taket och stämningen på Nöjesrestaurangen. Dra med familjen, darlingen eller vännerna på en helkväll i rockklassikernas tecken. En rungande resa som inte lämnar någon oberörd. Passa på att skaka loss på nattklubben som drar igång efter showen – direkt efter att artisterna klivit av scenen.

Förläng känslan av Sverige som Eurovisionvärd. Vira fjäderboan runt halsen, kliv i paljettpjucksen och gör dig redo för en resa genom glitter, glamour och episka schlagerklassiker. Återupplev magin från förr med artister som vet hur man får Nöjesrestaurangen att gunga. Efteråt rekommenderas en fortsättning på nattklubben där vår DJ tar vid där showen slutar...

SOMMARPARTY MED DJ Mån, ons, tor & lör 21/6-10/8

Fri entré

Varje showkväll dämpar vi ljuset men höjer ljudet och temperaturen i topp. Det här är sommarens hetaste nattklubb och du är bjuden. Från 22.30 är det fri entré och garanterat fullt drag i baren och på dansgolvet när kvällens DJ blandar de mest önskade sommarplågorna med den bästa dansmusiken från nu och då.

KROGSHOW

Öppet:

+ STOR BUFFÉ med soppa, förrätter,

Priser:

varmrätter, desserter, bröd och salladsbord.

+ BARNBUFFÉ med barnens favoriter.

BARNPRIS 95:-

Show 19.00-22.30, nattklubb och DJ 22.30-02.00 med fri entré. Förköp Vid entré Vuxen 325:- 395:Barn (4-14 år) 95:- 135:Förköp finns i receptionen fram till 16.00 samma dag.

Spara pengar med förköp! MAGASIN 365 SOMMAR

19


P I T E H AV SBA D

MIDSOMMAR MED NIMBY OCH HANS VÄNNER Fredag 21/6-lördag 22/6 Midsommar är en solklar favvo för stora och små. Med familjen dansar du runt stången, äter glass och myser. Till kvällen roar ni er när Nöjesrestaurangen vräker på med showen TNT och en buffé som får borden att bågna.

Program: FREDAG 13.00-15.00 Dans runt midsommarstång med Nimby och hans vänner. 15.00-16.30 Trubadur på Elof Beach Café. Godisregn samt försäljning av kaffe, bröd och glass. Fri entré på ovanstående 19.00-22.30 TNT - A rock’n’roll explosion inkl. sommarbuffé. Pris förköp: vuxen 325:-, barn (4-14 år) 95:-. Förköp finns i hotellreceptionen fram till 16.00. LÖRDAG 13.00 Barnshow med Nimby och hans vänner på Skeppet. 15.00 Smygpremiär av Allsång på Elof beach Café 19.00-22.30 Most Wanted Eurovision inkl. sommarbuffé. Pris förköp: vuxen 325:-, barn (4-14 år) 95:-. Förköp finns i hotellreceptionen fram till 16.00.

Sommarens TRUBADURER Tripp, trapp, trubadur – hela sommaren. After Beach på Elof Beach Café varje dag 15.00-16.30. På Trapper flyger tonerna i sommarkvällen från 22.00 – alla kvällar.

21/6-27/6 Stefan Nordlander 28/6--30/6 Patrik Törnsten 1/7-8/7 Nicke Sebbas med trummis 9/7-15/7 Kent Wiksten 16/7-22/7 Patrik Törnsten 23/7-31/7 Stefan Nordlander 1/8-4/8 Nicke Sebbas med trummis 5/8-10/8 Jacob Jaldeland

AL LSÅN G på Elof Beach Café

BARNDISCO Fredagar 28/6-9/8 Ingen kan stå still när det vankas discodunk. Kom till Skeppet på fredagar 18.30 och släpp loss!

Lördagar 6/7-27/7 Ingen lördag utan allsång! Grunda med sång på Elof Beach Café 15.00.

DANSTÄVLING

TALANGJAKT

Fredag 5/7

Fredag 12/7

Damma av dansskorna och gör dig redo för en helkväll i dansens tecken. Är du säkrast på fötterna med din alldeles egna danspralin tränar ni tillsammans i workshopen. Vill ni hellre vara lite ”wild and crazy” kör vi en Jack’n’Jill-tävling där tävlingsparen lottas ihop. Hör du till dem som funderat över vad ”gnussa” egentligen är, eller helt enkelt bara vill finslipa buggen inför kvällen drar vi igång workshopen i god tid innan tävlingarna. Välkommen på besök i danshimlen. Workshop: 14.00-15.45 foxtrot, 16.00-17.45 bugg Pris: 70:-/p. Anmälan: info@pite-havsbad.se eller 0911-327 00 (max 50 par) Danstävling i Restaurangen: 18.00 Jack’n’Jill-tävling

Ingen scen är för liten för en stor talang. Det kan vara här du börjar din resa mot operahuset i Sydney eller en karriär som pantomimartist i Paris. Eller briljerar med korttricken familjen redan har sett tusen gånger. Stå för underhållningen och visa upp din talang på vår talangjakt. Plats: Stora scenen i Casinot Anmälan: info@pite-havsbad.se eller 0911-327 00 senast 7/7.

20 MAGASIN 365 SOMMAR


PI T E HAV S B A D

PITE HAVSBAD PRESENTERAR

På Bettet - en farskomedi av Robert Dröse

PERNILLA

JANNE ”LOFFE”

CARINA

TOMAS

WAHLGREN

CARLSSON

LIDBOM

ÅHNSTRAND

PERNILLA

ANDREAS

(Judit & Judit)

(R.E.A)

PARSZYK

NILSSON

...ANDREAS NILSSON OCH ”CARINA LIDBOM SUGER RUTINERAT SITT BLOD OCH MISSAR INTE ETT SKÄMT... ” AFTONBLADET

SMITTANDE SPELGLÄDJE OCH GOD TIMING ” HÄMTAR HEM SKRATTEN. EN LÅNGKÖRARE... ” EXPRESSEN

18-20/7, 25-27/7, 1-3/8 Sommarens stora familjeunderhållning dukar vi upp vid vattnet nere på stranden. Janne “Loffe” Carlsson, Carina Lidbom och Pernilla Wahlgren är några av de folkkära

artister som är extra sugna i sommarens farskomedi. Det blir kompetent skrattfest med ett stort showtält mitt på stranden och en historia som minst sagt hugger tag i dig

utan att släppa greppet. I samband med föreställningen dukas det upp en 3-rätters teaterbuffé inne i Casinot för de som vill lyxa till det med en festligare måltid.

HÅLLTIDER: 17.30 Teaterbuffé står uppdukad 20.00 Föreställningen startar (även matiné på lördagar 15.00)

BOENDEPAKET 1385:-/p. inkl. buffé, entré, logi och frukost.

BUFFÉ & ENTRÉ 790:-/p.

ENDAST ENTRÉ 395:-/p. Förköpsavgift 20:- tillkommer.

Boka dina biljetter på 0911-327 00 eller bokning@pite-havsbad.se Biljetter kan även bokas på Ticnet.se, 0771-70 70 70 samt hos ditt Ticnetombud.

MAGASIN 365 SOMMAR

21


smak P I T E H AV SBA D

NÅGOT I DIN

Less på matlagning? Lugn, det löser sig. På Pite Havsbad kan du grabba en burgare i farten, ta en söndagspizza eller njuta av vår matiga buffé till krogshowen. Eller väljer du hellre det lyxiga kompromissalternativet och grillar köttet själv på het lavasten? Vi garanterar att du hittar något som faller i smaken. Välkommen till våra restauranger.

Tips!

Rejäl mat i genuin miljö

Något för hela familjen

Trapper är ett riktigt steakhouse där du njuter av saftiga biffar och läckra fiskrätter. Släck törsten med rimfrostig öl, smaka ett gott vin eller låt dig läskas av alkoholfria alternativ. Trubadur alla dagar från 22.00. Öppet alla dagar 17.00-02.00 (20/6-11/8). Köket stänger 22.00.

Pizzeria, salladsbar och Black Rock Grill. Du steker själv din mat på en 450-gradig lavasten. Mixa med färska pommes frites eller Idahopotatis, goda såser och färska grönsaker. Restaurangen har fullständiga rättigheter. Öppet alla dagar 11.00-24.00 (20/6-11/8).

Wild West Burger På Wild West Burger finner du den bästa burgaren i Sverige. Amerikansk högrev från Arkansas, USA, med 100% Angus nötkött ger en unik och fantastisk smak! Alla råvaror håller högsta kvalité - från köttet till majonnäsen och grönsakerna. En helt annan burgare än du är van vid! Öppet alla dagar 10.00-22.00 (20/6-11/8). 22 MAGASIN 365 SOMMAR


PI T E HAV S B A D

ELOF BEACH CAFÉ

Ta dig till havet På Elof Beach Café är det semesterstämning, mat och underhållning som gäller. Här hittar du en sommarlätt meny och bar med fullständiga rättigheter. After Beach med trubadur alla dagar 15.00-16.30 Inomhus i Skeppet vid regn. Öppet alla dagar vid tjänligt väder 11.00-18.00 (20/6-11/8).

Schlageryra och matglädje I sommar blir det full fart i Nöjesrestaurangen! Showen TNT på måndagar och torsdagar och Most Wanted Eurovision på onsdagar och lördagar. Varje kväll serveras en stor middagsbuffé med soppa, förrätter, varmrätter, desserter samt ett rejält salladsbord, bröd och smör. Showerna följs av OLIKA SORTERS BRÖD nattklubb med DJ. SALLADER & RÄKOR OLIVER OLIKA RÖROR SOPPA & FÖRRÄTTER VARMRÄTTER MED TILLBEHÖR BARNBUFFÉ MED BARNENS FAVORITER DESSERTBUFFÉ OST & KEX GODIS & FRUKT

Middagsbuffé:

Öppet 19.00-02.00. Show 19.00-22.30. Nattklubb med DJ 22.30-02.00. Showerna pågår 21/6-10/8, läs mer på sidan 19. Frukost serveras i restaurangen alla dagar 8.00-11.00. Mer information hittar du på pite-havsbad.se

STRANDFYREN

Grillparty i Strandfyren Natten är ung och du är väl vaken? Annars kan vi garantera att du inte somnar. Ta med vännerna, kavla upp byxbenen och häng med på sommarens hetaste grillparty där stämningen är lika glödande som grillkolen. För musiken står trubadur eller liveband – det är bara att sjunga med! Grillkvällar tis & fre 18.00-21.00 (25/6-9/8). Livemusik 19.00-22.00.

SKEPPET

Husmans och fräscha filéer Saknar du mammas köttbullar eller pappas plättar? Ingen fara – på Skeppet hittar du mer än grillspett och burgare. Ät gott i restaurangen, ta en kaffe med dopp på caféet eller sippa på något svalkande i loungen. Här har vi fullständiga rättigheter – och en lekplats för både barn och vuxna. Öppet mån-lör 11.00-21.00, sön 11.00-18.00 (21/5-18/8). Tacobuffé fredagar 16.30-20.00 (28/6-9/8).

BISTRO GRILL & CAFÉ

Bra mat för dig med fart Vid entrén till äventyrsbadet ligger Bistron. Här serveras allt från grillkorv, bakpotatis och hamburgare till sallader och smörgåsar. Vill du ha något gott och mättande snabbt har du kommit rätt! Öppet alla dagar 11.00-24.00 (20/6-11/8).

GOLFSERVERINGEN

Gott efter golfrundan I golfserveringen hittar du lättare rätter. Vad sägs exempelvis om köttfärspaj, svalkande drycker, snacks eller glass? Perfekt efter golfrundan – och alldeles intill greenen. Öppet alla dagar 11.00-23.00 (20/6-11/8).

MAGASIN 365 SOMMAR 23


s å e Pit rsta s t ö a l t s delsp han Handelsplatsen för alla åldrar Hos oss på BackCity kan ni besöka något av våra populära lågprisvaruhus, handla billigt livsmedel eller serva bilen. Vi har Piteås största leksaksvaruhus, stans största djuraffär och det största elektronikvaruhuset. Vi har billig bensin, bilar, reservdelar till bilar, böcker, produkter för sport och friluftsliv, telefoner och kontorsmaterial. Hos oss hittar du även allt för hemmet oavsett om du vill möblera, inreda eller renovera. På BackCity kan ni handla alla dagar i veckan eftersom många av våra butiker även har söndagsöppet.

INDUSTRI

G A TA N

Läs mer om våra handlares erbjudanden och rabatter i vår kundtidning Sommar på BackCity. Ni hittar den i hotellfoajén och i campingreceptionen på Pite Havsbad samt på turistbyrån i centrum. SU

LED TIMMER

EN

PITEÅ CENTRUM

ND

SG

AT

AN

Inrefjärden

Pit su nd et

PITE H AV S B A D


23 butiker med brett utbud · Alltid fri parkering Något för alla åldrar · 10 minuter från Pite Havsbad

www.backcity.se


P I T E H AV SBA D

S a lt & p eppar ?

S

S al

t&

r? peppa

pep par ?

S a lt &

Välkommen till ”Svenska Rivieran” på riktigt!

& a lt

pa p e p

r?

&

lt Sa

pa p e p

r?

epp p & S a lt

S a lt & p

eppar ?

Sommaren på Pite Havsbad är så mycket mer än bara sommar, sol och semester. Här återfinns också tv-profilerna från ”Svenska Rivieran”. Christer och Emin sköter restaurangen i sommar och Rogge hjälper till när gasolen strular. Vem vet, kanske har du tur i sommar och stöter på någon av dem för en liten pratstund?

r Den som söke han letar!

r k 0 0 0 . 300 ar g n e p s i i pr

2013

s e g i r e v S . te .norrlandsve s a g i ckPitea t an.se www.n f ä h orrlandsvec kan.se www ross .norrlandsve c y l l a ckan.se ww R w.norrlands Första start: 11.00 v Sportbilder.se

www.norrlands veckan .se www.norrlandsveckan.se www.norrlandsveckan.se 13/7 Deltävling 1: Norrlandsveckan Klass 1, Klass 2, Klass 2150

www.norrlandsveckan.se www.n

s s o r c y l Ral

eckan.se w www.norrlandsveckan.se www. norrlandsveckan.se www.norrlandsveckan.se www.norrlandsveckan.se ww.norrland sv Handmade by anna 2013 ©

Kalix

17/7 Deltävling 2: Norrlandsveckan Klass 1, Klass 2, Klass 2150

Första start: 15.00

. Skelleftea 20/7 Final: Norrlandsveckan Klass 1, Klass 2, Klass 2150

Första start: 11.00

Sportbilder.se


PI T E HAV S B A D

Håll hårt i kameran

Vinn en iPad på din bästa semesterbild!

Har du fotat flitigt på Pite Havsbad? Förevigat bilden av mormor på sommardisco eller grabben täckt av sand? Ladda upp din bästa sommarbild på facebook-adressen nedan och du har chans att vinna fina priser. Tävlingen pågår till 18/8. Vinnarna meddelas personligen. 1:a pris: iPad (sponsor Atea) 2:a pris: Familjeweekend på Pite Havsbad 3:e pris: 10 badbiljetter till Äventyrsbadet

Ladda upp din bästa semesterbild från Pite Havsbad på: facebook.com/pitehavsbad

Havsbadet tur & retur

Pite Havsbad fyller 70 år i år och det firar vi med stor sommarfinal och grymma avslutningspriser! Kom och fira med oss!

BOENDE och frukostbuffé

KROGSHOW med middagsbuffé

170:-/p.

170:-/p.

ÄVENTYRSBAD entrébiljett

70:-/p. NIMBYS VÄRLD entré till leklandet

70:-/p.

KURBAD på vårt Spa

70:-/p.

SPAra inte på lyxen Unna dig njutning och avkoppling under semestern. En spaupplevelse är balsam för kropp och själ och här väljer du bland kurbad, klassisk massage, skönhet och andra välgörande behandlingar.

Sommarerbjudande: Organic Quick face refresh

Lämna husbilen. Åk buss.

Ansiktsbehandling med microdermabrasionpeeling som polerar huden. Med vårdande massage-soufflé, avkopplande ansiktsmask och crème som väljs ut efter din hudtyp. 345:- (ord. pris 445:-)

Varför krångla till det. Citybuss kör tur&retur mellan

Calming Mango Enzyme Body Wrap

Havsbadet och centrum över 60 gånger varje vecka.

Kroppsbehandling med inpackning av mango och ananas. Huden förnyas, blir slätare, spänstigare och får en jämnare hudton. Under inpackningen får du en uppfräschande ansiktsmask. Avslutas med dusch och härligt body butter. 495:- (ord. pris 595:-)

Lämna husbilen på campingen så sparar du både tid och pengar. Och har du ingen husbil så är du självklart välkommen att åka med våra gula bussar ändå. För turlista besök www.citybuss.se

Se fler behandlingar och mer information på pite-havsbad.se Alla dagar 10.00-17.00 (20/6-11/8)

NYHET! SHELLAC NAGELLACK

Piteå Citybuss | Kolugnsvägen 1 | 941 38 Piteå | Tfn 0911-917 00 | Fax 0911-739 09 | www.citybuss.se

MAGASIN 365 SOMMAR

27


P I T E H AV SBA D

70 ÅR AV

HÖSTNÖJEN I år firar Pite Havsbad 70-årsjubileum – och det märks! Höstens shower bjuder på en resa i både tid och rum när vi avverkar alltifrån 1940-tal till jazzigt julfirande. Allt med artister i världsklass som vet hur man får lokalen i rullning. Något gammalt, något nytt, något röjigt, något...riktigt superkul.

28 MAGASIN 365 SOMMAR


PI T E HAV S B A D

Psst... När du bokar ett nöjespaket hos oss ingår alltid logi, frukost och entré till Äventyrsbadet. Söker ni mer äventyr ligger aktivitetshuset Skeppet ett stenkast bort. Där finns massor av roliga saker att göra för både liten och stor. Du kan även välja till andra aktiviteter – kanske unna dig en avslappnande behandling på spaavdelningen? Skönt och ett garanterat balsam för både kropp och själ. Välkommen till en roligare höst.

TNT

MOST WANTED EUROVISION

Lördagar 17/8-14/9 Välkända gitarriff lyfter både taket och stämningen på Nöjesrestaurangen. Dra med familjen eller vännerna på en helkväll i rockklassikernas tecken. Nöjespaket fr. 995:-/p. Show & buffé 495:-/p.

Fredagar 16/8-13/9 Vira fjäderboan runt halsen och gör dig redo för en resa genom glitter, glamour och episka schlagerklassiker. Nöjespaket fr. 895:-/p. Show & buffé 395:-/p.

live ÄVEN TORSDAG 5/12 & 12/12 Nöjespaket fr. 1195:-/p. Show & buffé 645:-/p.

70 YEARS OF HOLIDAY

CHRISTMAS LIVE

Fredagar & lördagar 21/9-16/11

Fredagar & lördagar 22/11-14/12

I år fyller Piteå Havsbad 70 år, och det firar vi med en hejdundrande show! 70 Years of Holiday tar dig med på en oförglömlig tidsresa. Låt ensemblen guida dig genom 40talets beredskapstid. Återupplev raggarsvängen, flowerpower och husvagnssemestrar innan det är dags att vända blicken mot 80-talet och dit vi är idag. En helkväll i nostalgins och nöjets tecken där det showas som aldrig förr. Nöjespaket fr. 1095:-/p. Show & buffé fr. 545:-/p.

Artisterna på Christmas Live lotsar dig genom en jazzig, klassisk, svensk och kulig julshow. Levande musik sätter granen i gungning och ni får uppleva julen på ett sätt du aldrig trodde var möjligt. Efter showen fortsätter kvällen när vårt speciella julhusband spelar upp. Sätt fart på restaurangen med dans och sång – på Pite Havsbad tar firandet aldrig slut. Nöjespaket fr. 1295:-/p. Show & buffé fr. 695:-/p.

MAGASIN 365 SOMMAR 29


P I T E H AV SBA D

et

ha d l l i v u som d

BOENDE

Hos oss hittar du det sommarboende som passar dig bäst. Boka direkt på hemsidan eller kontakta oss. Incheckning från kl 15.00 och utcheckning 11.00 för samtliga alternativ. (För husvagnar utcheckning kl. 12.00)

PRISKALENDER Lågsäsong 10-26/6, 12-20/8 Sommarsäsong 1-11/7, 29/7-11/8 Högsäsong 12-28/7

Hotellägenhet

Hotellrum

Självhushåll för 4 personer. Sov- och matplats, bäddsoffa, balkong, dusch, toalett, köksdel och porslin. Deluxe avser 6 personer.

Priset avser 2 personer inkl. frukostbuffé. Sommarpriset gäller 17/6-11/8.

Lägenhet Lägenhet Deluxe

4320:-/vecka 8040:-/vecka 9240:-/vecka 4920:-/vecka 9240:-/vecka 10440:-/vecka

2-bäddsrum Dubbelrum Deluxe Dubbelrum m balkong Minisvit Svit

890:-/dygn 1190:-/dygn 1690:-/dygn 1690:-/dygn 3690:-/dygn

Camping Vart 7:e dygn fritt, oavsett säsong

Vill ni boka säsongsplats kontakta bokningen på 0911-327 00

Upp till 50% rabatt på ditt boende Mellan 10-26/6 och 12-20/8 bor du upp till 50% billigare i våra stugor, lägenheter och på husvagnsplatserna. Skynda att boka! 30 MAGASIN 365 SOMMAR

Campingen är öppen 21/5-8/9. Fri tillgång till servicehus med kök, toaletter, dusch med fritt varmvatten och bastu. Elpris tillkommer med 1,90:-/kWh inkl. el, nät, fasta avgifter, skatter och moms. Alla platser utom området Slingan har elanslutning. Tillägg platsbokning: 500:-.

Husvagnsplats Standard (80-120 kvm) Husvagnsplats Standard med vatten, avlopp och/ eller kabel-TV (80-120 kvm) Husvagnsplats Plus (130-140 kvm) Husvagnsplats Plus med vatten och avlopp (130-140 kvm) Husvagnsplats Premium (145-160 kvm) Husvagnsplats Premium med vatten och avlopp (155-180 kvm) Husvagnsplats Premium Beach strandplats med vatten, avlopp och kabel-TV (170-190 kvm) Tältplats Slingan

170:-/dygn

310:-/dygn 340:-/dygn

190:-/dygn

350:-/dygn 380:-/dygn

200:-/dygn

370:-/dygn 400:-/dygn

220:-/dygn

410:-/dygn 440:-/dygn

240:-/dygn

450:-/dygn 480:-/dygn

265:-/dygn

500:-/dygn 530:-/dygn

310:-/dygn

590:-/dygn 620:-/dygn

150:-/dygn

280:-/dygn 300:-/dygn

Campingreceptionen informerar

Avresa från stugor

Vi har öppet alla dagar kl. 8.00–22.00 under perioden 17/6–11/8. Övrig tid sker in- och utcheckning i hotell­receptionen. Eladapter, avloppsslang, glass och läsk till försäljning. Ni hittar oss vid infarten. Tfn: 0911-327 19. Receptionen i hotellet är öppen dygnet runt.

Du som gäst städar stugan noggrant innan avresa. Vänligen tänk på nästa gäst som checkar in. Se mer information i välkomstbrevet.


PI T E HAV S B A D

Vart 7:e dygn fritt, oavsett säsong

Vart 7:e dygn fritt, oavsett säsong

Vart 7:e dygn fritt, oavsett säsong

Bungalow

Solstuga

Rivierastuga

Självhushåll för 4-6 personer. Två sovrum, ett med två sängar 90/120 cm breda och ett med våningssäng 90/120 cm. Dusch, toalett, köksdel med kyl, kokplatta och porslin samt TV. 45 kvm + altan.

Självhushåll för 5 personer. Två sovrum med våningssäng i ena rummet. Dusch, toalett, TV-rum och köksdel med kyl, kokplatta och porslin. 36 kvm + altan.

Stugor (vissa med strandnära läge) utrustade med TV, micro och toalett med dusch. Varje stuga har två sovrum, sex bäddar, bäddsoffa och stor altan. 48 kvm + altan.

Solstuga 870:-/dygn 1640:-/dygn 1840:-/dygn

Rivierastuga 1120:-/dygn 1940:-/dygn 2240:-/dygn

Bungalow 720:-/dygn 1340:-/dygn 1540:-/dygn

Vart 7:e dygn fritt, oavsett säsong

Vart 7:e dygn fritt, oavsett säsong

Havsbadsstuga

Sommarstuga

Båtplats

Självhushåll för 4-6 personer. Två sovrum med våningssäng, bottensängen i varje rum är 140 cm bred. Dusch, toalett och köksdel med kyl, kokplatta och porslin. 35 kvm + altan.

Självhushåll för 6 personer. Två sovrum med våningssäng i ena rummet. Dusch, toalett, TV-rum och köksdel med kyl, kokplatta, micro och porslin. 48 kvm + altan.

Om du kommer till Pite Havsbad med båt betalar du båtplats i hotellreceptionen. Ej förbokningsbart.

Havsbadsstuga 720:-/dygn 1340:-/dygn 1540:-/dygn

Sommarstuga 1120:-/dygn 1940:-/dygn 2240:-/dygn

Åldersgräns under Pite Dragracing och PDOL

Internet

Båtplats

Under Pite Dragracing (12-14/7) gäller 25 års åldersgräns för boende. Under Piteå Dansar Och Ler (24-28/7) måste boende vara 30 år fyllda eller vara familj med medföljande barn. Barn vistas hos oss i målsmans sällskap. Besökare under 30 år hänvisas till evenemangscampingen i centrum.

Gratis internet finns på campingen. Kod hämtas i hotellreceptionen.

Piteå Summer Games Vänligen notera att andra boendepriser gäller under Piteå Summer Games, 27-30/6.

150:-/natt

Viktig info om städning av servicehus Servicehusen städas regelbundet mellan 04.00-22.00. Under städningen stängs delar av, eller hela servicehuset – se hänvisning/info på dörrarna. Obs! Köken är öppna mellan kl. 06.00-22.00.

MAGASIN 365 SOMMAR

31


P I T E H AV SBA D

Boendeinformation Adapter - Eladapter finns till försäljning i campingreceptionen och hotellfoajén. Pris 150:-. After Beach - Varje dag på Elof Beach Café med underhållning av trubadur 15.00-16.30. Avloppsslang - Slang (10m) finns att köpa i campingreceptionen. Pris 150:-. Bankomat - Hittar du i hotellentrén. Bastu - Tillgänglig för alla boende. Vid utepoolen. (21/5-8/9). Öppen alla dagar 16.00-22.00. Tisdagar: 16.00-19.00 Damer 19.30-22.00 Herrar Torsdagar: 16.00-19.00 Herrar 19.30-22.00 Damer Övrig tid: Unisex

Elkostnad & elstolpe - Elpriset ligger på 1,90:-/kWh inkl. el, nät, fasta avgifter, skatter och moms. Elstolpen är säkrad upp till 16A (2200W), enl. gällande säkerhetsföreskrifter. Elkostnad gäller enbart husvagnscampingen, ej stugor.

Frukost - Serveras i restaurangen alla dagar 08.00-11.00. Pris 110:-/ vuxna, 55:-/barn (4-14 år). Gasol - Se till att din gasolutrustning är installerad och underhållen så den inte är en brandfara. 2 st P11 tillåtna/plats.

Bommar - För gästernas trivsel hålls bommarna låsta 23.0006.00. Brandredskap - Finns utplacerade vid alla servicehus. Försäkra dig om var närmaste finns. I nödsituation kontakta SOS alarm 112 och receptionen. Släck därefter eventuell brand.

Hotellreception - Finns i hotellfoajén och är öppen dygnet runt.

Hundar - Är välkomna på Pite Havsbad men ska hållas kopplade och rastas i hundrastplatserna, se nästa sida var dessa finns. Hundar är inte tillåtna på stranden. Hunddusch - Finns på området. Incheckning - Hotellrum och stugor från 15.00. Internet - Gratis internet finns på hela området. Kod finns att hämta i hotellreceptionen. Gästdator med internet finns på Skeppet.

Glasskiosk - Glass i stora lass finns vid Tavernan. Öppet alla dagar 10.00-22.00 (20/6-11/8).

Bokbuss - Varje tisdag 11.00-13.00 (25/6-30/7) på stora parkeringen närmast marknadstorget.

Havsbad - Kilometerlång sandstrand öppen dygnet runt.

Elof Beach Café - Café på stranden med fantastisk utsikt. Öppet 11.00-18.00 (20/6-11/8). Trubadur 15.00-16.30 alla dagar.

Beach soccer - Fotbollsmål finns på stranden och vid utomhuspoolen.

Beach volleyboll - Nät finns uppsatta på stranden för spontanlek.

A-Ö

Golf & minigolf - Vår egna korthålsbana har nio hål och är öppen även för den som inte har grönt kort. Banan passar perfekt för den erfarne golfaren såväl som en första golferfarenhet för nybörjaren. Äventyrsgolf på Skeppet är en fantasifull blandning av minigolf och långgolf. Vi har även en vanlig minigolfbana. Piteå Golfklubbs 27-hålsbana finns 12 km bort, vackert belägen på Nötön.

Campingreception - Öppet alla dagar 08.00-22.00 (17/6-11/8). Här finns avloppsslangar, antennkablar, glass och läsk att köpa. Campingtomten - Ska lämnas i välstädat skick vid avresa. Disk & kök - Finns i servicehusen. Se nr 29 på kartan sid 34. Dragkrok - Husvagnen ska alltid placeras med dragkroken ut mot vägen för att ekipaget ska kunna evakueras vid brandfara. 32 MAGASIN 365 SOMMAR

Nattro - Respektera att tystnad ska råda mellan 23.00-07.00. Ordningsregler - Lämnas vid incheckning. Den som inte följer reglerna kommer att bli avvisad från området. Platsbrickan - Ska hängas väl synlig mot vägen. Gäller för husvagnar, husbilar och tält. Polis - Närmaste polis finns i Piteå. Vid akutsituation ring 112.

Karting - Uthyrning av 4-hjulingar och gocart vid infarten. Kiosk - Finns i anslutning till hotellfoajén och är öppen 9.0022.00 (21/6-11/8). Här finns dagsoch kvällstidningar, magasin, glass, godis, läsk, chips, solkräm, myggmedel, t-shirts, handdukar, leksaker etc. Kyrkan - Aktiviteter och uppträdanden hela sommaren i kyrkan nere vid stranden på Pite Havsbad. Latrintömning - Sker vid servicehusen.

Pub - Trapper öppen alla dagar 17.00-02.00 (20/6-11/8). Trubadur alla kvällar från 22.00. Refillkort - Till mobiltelefon finns att köpa i hotellreceptionen. Restaurang - Öppet mån, ons, tor och lör med temakvällar. Underhållning och god mat i centrum. Mer info på sidan 19. Servicehus - På Pite Havsbad finns servicebyggnader (se karta).

Buss - För buss in till Piteå finns busshållplats mittemot hotellentrén. Butik - Välsorterad livsmedelsbutik vid marknadstorget. Öppet alla dagar 09.00-22.00 (21/6-11/8).

Motion - Varför inte en joggingtur längs den kilometerlånga stranden? Eller en rolig motionsstund med "Move It", alla dagar 10.00-11.00 (22/6-11/8). Samling vid hotellentrén.

Grill - Det är tillåtet att grilla på området förutsatt att man aldrig lämnar grillen utan uppsikt och att man ser till att släcka ordentligt. Gym - Öppet alla dagar 07.00-22.00 (20/5-18/8). Gästhamn för båtar - Betalas i reception. 150:-/dygn. Kan ej förbokas. Handikapptoalett - Finns i servicehusen. Nyckelkort kvitteras ut i receptionen mot en depositionsavgift.

Lekpark - Klätterställningar, rutschkanor och massor av skoj. Läkare - Närmsta vårdcentral finns i Furunäset, tel. 0911-733 38 eller Cederkliniken (privat vårdcentral) 0911 -251 251 (Var­dagar 08-17. Övrig tid ring 1177). Sjukhus Piteå Älvdalen i centrala Piteå, tel. 0911-750 00. Marknadstorget Fun Park - Lek- och aktivitetsområde med minitivoli, mini-och leksaks-outlet, glasshus och café. Öppet alla dagar 10.00-22.00 vid tjänligt väder (20/6-11/8).

Shopping - Fritidsshop, livsmedelsbutik och outletbutik. Dessutom är Piteå känt för sina mysiga centrumbutiker och fina service. Skeppet - Lek, aktivitet och äventyr samlat under ett och samma tak. Bowling, äventyrsgolf, spel, lounge, inspelningsstudio, basketmaskiner, Nimbys Värld och kupolbiograf. Välkommen till 3000 kvm underhållning. Öppet 10.00-24.00 (20/6-18/8). Lekland öppet 10.00-21.00. Köket öppet 11.00-21.00. Skötbord - I hotellfoajéns tvättstuga och i Äventyrsbadets omklädningsrum.


PI T E HAV S B A D

Tvättstuga & kök - Öppet alla dagar 07.00-22.00. Pris tvättmaskin: En pollett 40:-, 10-pack 250:-.

SPA - Här hittar du lugnet. Öppet alla dagar 10.00-17.00 (20/6-11/8). Tel. 0911-327 40.

Underhållning - Mån: TNT, ons: Most Wanted Eurovison, tor: TNT, lör: Most Wanted Eurovison.

BOKBUSSEN Varje tisdag mellan 11.00-13.00 under perioden 25/6-30/7 finns Bokbussen på stora parkeringen närmast marknadstorget. Låna härlig sommarläsning och återställ i hotellreceptionen. Smidigt och enkelt.

Spel & café - Finns vid livsmedelsbutiken. Street basket - Dunka och studsa på vår streetbasketplan på stranden. Bollar finns på Skeppet. Städning - Du städar själv före utcheckning i stugor och lägenheter. Du kan också köpa avresestädning, ska bokas dagen innan avresa. Ostädade stugor debiteras med 1500:-.

Utomhuspool - Simma eller åk i rutschbanorna. Öppet 10.00-18.00 alla dagar vid tjänligt väder (20/6-11/8). Pris: 40:-/p. Här finns även bastu. Öppet 16.00-22.00.

Kompisträff

Hjälp Nimby att hitta till sin kompis Boris.

Utcheckning - Ska för stugor och hotellrum alltid ske senast 11.00 avresedagen. Utcheckning för husvagnsplatser ska alltid ske senast 12.00. Sen utcheckning debiteras med ett extra dygn. Vaktmästare/Ordningsvakt - Ring 0911-327 00.

Solsimulator - Med artificiell sol 365 dagar om året. Finns i Äventyrsbadet. Sopor - Lägg dina sorterade sopor på anvisade platser i miljögårdarna (se karta). Tandläkare - Finns på Folktandvården, Piteå Älvdals sjukhus, tel. 0911-733 89. Taxi - Piteå Taxi tel. 0911-80 000. Telefon - Korttelefon finns i hotellfoajén. Telefonkort finns att köpa i hotellreceptionen.

Äventyrsbad - Stort äventyrsbad med fem åkattraktioner, flera bastur, bubbelpooler, m.m. På solterrassen kan du njuta av svepande vindbrisar och känslan av tropiskt solsken under vår solsimulator. Öppet alla dagar 10.00-20.00 (20/5-19/8). Övriga frågor - Kontakta campingreceptionen på 0911-327 19 eller hotellreceptionen på 0911-327 00.

Behov av sjukvård? Tennis - Tennisbanor vid Rivierahallen/Pite Mässan. Racket och boll finns att hyra på golfbanan. Tidningar - I vår kiosk i hotellfoajén finner du ett utbud av dagstidningar och magasin. Även norska tidningar finns att köpa. TV-kanaler - Gratis kanaler: SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, BBC World, Eurosport, TV1000, TV1000 Viasat, TV1000 Nordic, TV1000 Family, TV1000 Classic, TV1000 Drama och Barnkanalen/ SVT24. Finns på rummen och i kabel-tv för husvagnar. TV - Finns i Skeppets lounge och i Bistron.

pite-havsbad.se På vår hemsida hittar ni allt som händer hos oss i sommar. Information, öppettider, filmer och bilder hjälper er att hitta just det ni söker. Dessutom har vi online- bokning. Vid frågor är ni alltid välkomna att kontakta oss.

Pite Havsbad har samarbete med Cederkliniken för en ökad service och trygghet till våra gäster. Vid behov av sjukvård ring: 0911-251 251 (vardagar kl. 8.00-17.00) 1177 (övrig tid) eller kontakta personalen i receptionen VID på Pite Havsbad. AKUTFALL RING 112

Besöksadress: Sundsgatan 42/Västergatan 14 (Vid busstationen) Telefon: 0911-251 251 Hemsida: www.cederkliniken.se

MAGASIN 365 SOMMAR

33


P I T E H AV SBA D

PIT

34 24

37

23

2

3371 3 3344 3370 345 3 3 4 3343 321 3369 346 3 3347 337 3342 322 3320 3368 5 3 3 3 337 3341 323 3319 301 3367 348 6 3 3 3 3 3 2 4 4 337 3340 9 3318 302 3366 7 3 3 3 3339 325 3317 303 3365 350 337 8 3 3 3 3338 326 3316 304 3364 351 337 3327 3 3352 9 3337 3315 305 3363 338 3 3 3 0 3336 328 3314 306 3362 353 338 3 3 3 3 3 29 54 1 3335 3313 307 3361 3 3 338 3 3334 330 3312 308 3360 355 2 3 3 3 338 3333 331 3311 309 3359 356 3 3332 3310 3357 338 4 3358 VA LL E N 338 VÄ G E N 5 338 6 337

35

2 IN- OCH UTCHECKNING CAMPING

3

P

P

28

LEKPARK

361 2 361 3611 3 361 3610 43 609

N

G

W

840 836 841 837

EN

847

844 845

824 825

794 795 814 815

822 823

782 783 786 790 787 791

832 833 826 827

848 849

820 821

788 789

810 811

812 813 818 819

36

796 797

792 793

780 784 781 785

762 763

13 1

6 778 779

816 817

770 771

BU 760 761

206

N

774 775

GA

758 759

W LO

G VÄ

EN

742 743

776 772 777 773

766 767

756 757

207

208

12

14

11

744 745 746 747

748 750 749 751 752 753 754 755

8

Placera husvagnens dragkrok ut mot vägen så att din vagn snabbt kan flyttas om det börjar brinna.

17

7 GÄSTHAMN

2

204

15

EN

828 829

BU

O AL

850 851

N GE VÄ 846

G VÄ

830 831

842 843

OW

834 835

838 839

22

13

205

201 202

VI TÄNKER PÅ DIN SÄKERHET

34 MAGASIN 365 SOMMAR

14

AL

37

15

203

764 765

29 33

P

STUGBY

NG

35 359 96 35 9 359 7 359 5 3615 83 4 35 3616 3608 593 35 80 3 3 6 359 3617 07 358 81 35 579 360 9 3618 3606 2 3 583 357 78 36 0 3592 3619 3605 357 7 3604 360 01 35 6 3 5 360 2 359 91 358 84 35 33 0 5 7 358 35 5 589 358 6 35 74 358 7 35 73 8 3 72 571

35 353 34 35 353 5 35 25 35 6 35 24 353 37 35 23 8 3 22 521

EÅ FT LE EL

38

18

768 769

27 30

16

4

P

20 21

BU

19

23

18

30

301

19

17

EN

37

ÄG AV

43

31 30 27 29

20

25

3

ER

33

E4

41 VI

50 6

SK

4 305

P

1 300

303

RI

6 302 25 8 30 302 9 3024 302 0 3023 303 3022 1 303 3021 3032 3020 3033 3019 3034 018 3 3035 3036 3017 3016 37 30 3138 3071 3164 3038 3015 3139 3070 3163 3039 3014 3140 3069 3040 3013 3162 3141 3068 3041 3012 3161 3142 3067 3042 3 3143 3066 3160 011 3144 3159 30 3145 3065 3 43 3158 3064 044 3 3 1 0 4 315 3045 10 314 6 3063 31 7 3 314 7 3062 3046 009 31 56 3008 314 8 306 315 55 3047 4 31 9 30 1 3048 3007 31 50 30 60 3006 315 51 30 59 3 0 4 5 9 315 2 3 8 305 3005 3 3 057 0 056 305 3004 305 1 300 3 23 002

2

3

30 308 82 31 4 339 308 3 312 27 5 43 6 308 1 317 339 5 125 6 350 308 3124 2 317 3 2 339 3087 6 3123 351 11 4 350 3 7 317 351 14 35 510 3088 3122 EN 5 339 3 5 9 3 3 8 1 ÄG 03 3 0 5 3089 21 176 LV 351 16 35 29 3120 339 35 5 A 3 5 3 3 0 8 1 3 N 9 90 3 77 0 52 4 K A 3508 353 31 3 527 340 3091 119 350 3 1 0 78 7 3 07 35 32 3 526 3092 118 351 8 35 6 3 340 5 3 3 1 0 3 3 79 1 351 9 35 5 3093 117 353 340 3180 4 31 50 351 2 354 5 3094 16 03 3181 4 340 3115 5 352 3 3 6 3095 1 4 3182 56 31 35 340 2 3 60 3096 14 4 318 543 356 63 35 559 3 340 8 3 542 3097 113 3 3 5 4 3 58 3 5 1 3 5 354 49 3 541 3098 112 3 84 356 65 3 340 35 50 3 540 185 6 35 7 3099 3111 35 51 3 539 340 3110 355 56 3186 35 2 3 7 6 3100 5 356 67 3 555 3 340 355 3187 3101 109 53 8 3 54 8 5 3 6 1 08 5 93 3 3188 340 3 3 1 0 5 6 9 23 35 0 35 3103 107 3189 341 3 0 357 3104 106 341 3 1 3 9 1 0 05 1 3191

339

302

42

EN

7 302

G VÄ

339 339

0

1

37

33b 37

DS

339 339

9

7

3165 3072 3137 136 3166 3073 3 3135 3167 3074 34 8 316 9 31 3075 133 316 0 3 317 1 3076 132 73 317 2 307 3131 8 317 307 3130 9 9 307 0 312 8 308 1 312 308

338

8

406 405 404 403 402 401

26

22

BA

338

VS HA

33

338

P

LA VÄ G

337

KA

337

GOKART

2


PI T E HAV S B A D

Tältplats utan elstolpe Standard med elstolpe Standard med elstolpe, vatten & avlopp. Standard med elstolpe, vatten, avlopp & kabel-TV Plus med elstolpe 130-144 kvm Plus med elstolpe, vatten & avlopp 130-140 kvm

419 420 421 422

418 417 416 415 414 413

407 408 409 410 411 412

2

3

04

116

117

317

305

315

306

321

327

328

211 214 212 213

218 215

121

120

225 223 221 220

219

16

4075 4076 4077 4078 4079 4080

33

4081 4082 4083 4084

27 29

33 37 43 30 29 27

30 37

39 NATURISTBAD

38

30

39

29

14

27

4064 4065 4066 4067 4068

17

32

216

4061 4062 4063

4104 4105 4112 4113 4120 4121 4128 4129 4136 4137 4144 4145 4151 4152 4157 4158 4159 4103 4106 4111 4114 4119 4122 4127 4130 4135 4138 4143 4146 4150 4153 4156 4102 4107 4110 4115 4118 4123 4126 4131 4134 4139 4142 4147 4155 4149 4154 4148 4141 4140 4133 4108 4101 4116 4109 4124 4117 4132 4125 4093 4094 4095 4085 4086 4087 4088 4089 4090 4091 4092 07 42 42 06 9 4100 4200 4201 4202 4203 4204 4205 42 13 42 14 98 409 4243 4244 4245 4246 4247 42 12 4197 4198 4199 4096 4097 40 4196 11 4195 42 4164 4165 4166 10 2 42 42 09 0 4171 417 1 8 4169 417 416 424 7 4 0 416 419 424 9 63 423 41 4275 4276 4277 4278 4279 4280 6 4237 4238 61 4162 82 4234 4235 423 4193 4160 41 4181 41 92 2 4273 4274 79 4180 9 4270 4271 427 4178 41 4190 4191 41 426 8 426 77 7 41 426 4266 4189 4176 4307 4308 4309 4310 4311 4265 32 4233 87 4188 74 4175 63 4264 4231 42 4 4305 4306 4173 41 4185 4186 41 4338 4339 4340 4341 4342 4262 42 29 4230 1 4302 4303 430 84 60 4261 8 4299 4300 430 4333 4334 4335 4336 4337 4228 42 20 7 429 42 9 27 42 4183 41 2 4 59 42 4332 4219 296 58 42 4329 4330 4331 4295 4 17 421824 4225 4226 4257 42 4 42 9 28 2 56 4 43 16 42 93 4364 4365 4366 4367 4255 4215 424222 4223 42 26 4327 292 42 436 3 53 4254 4291 4 4324 4325 43 436 0 436 1 436 2 4221 4252 42 435 7 435 8 435 9 9 4290 50 4251 22 4323 88 428 356 2 4 42 43 4 5 7 49 5 21 8 3 2 4248 42 354 4 4320 43 4286 4 4353 4 4 4285 17 4318 4319 83 428 1 4352 34 282 42 4315 4316 43 50 435 3 4 9 35 4281 4 4 14 33 13 43 348 43 4312 43 4347 4 36 5 4346 32 44 434 3 4 3 4 43 37 31

54 4055 4056 4057 4053 40 59 4060 4058 40 4071 4069 4070 73 4072 40 4074

119

11 10

35

224

222 217

24

330

329

314

308

Premium Beach med elstolpe, vatten, avlopp & kabel-TV 170-190 kvm

324

322

326

325

313 307

320

319

5

312

23 12

323

316

311

Premium med elstolpe, vatten & avlopp 155-180 kvm

P

118 318

115

310

33

4052 4051 4050

113 114

309

29 28 27

Premium med elstolpe 145-160 kvm

23 40 22 40 21 8 0 40 20 40 09 0 0 40 19 4 7 1 0 0 40 18 0 4 1 4 06 1 0 40 17 0 4 12 4 05 40 16 40 13 40 04 40 40 14 40 03 40 15 40 02 0 0 4 4 01 40

28

40

26 25 210

2

7

6

5

209

3

4

VATTENRUTSCHBAN A

9

21

10 40

Hej sommargäst! Nu har vi utökat campingområdet med två nya servicehus av högsta standard.

STRANDVÄGEN

17 Omklädningsrum på stranden

BENSIN HUSVAGNSCAMPING TÄLTCAMPING TELEFON BAD STUGBY TENNIS SMÅBÅTSHAMN BRANDREDSKAP KYRKA

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

23 Fyrhjulingar Hotell och reception In- och utcheckning, husvagn/tält 24 Gokart 25 Sommarbutik & Outletbutik Infart camping BLÅ 26 Marknadstorg Infart camping RÖD 27 Servicebyggnad Stugbyn 28 Tvättstuga Bungalowbyn 29 Kök Gästhamn 30 Samlingslokal Strandfyren 31 Grillplats Skeppet och Nimbys Värld 32 Bastu Unisex/Dam/Herr Elof Beach Café 33 Latrin Restaurang 33b Latrin, fast tank Trapper Pub 34 Möjlighet till husvagnstvätt Grill 35 Hundrastplats Kiosk 36 Busshållplats Äventyrsbad Utepool 37 Källsortering Badstrand 38 Konferens, kongresshall Golfstuga 39 Naturistbad 9-håls korthålsbana 40 Basketplan Minigolf 41 Pizzeria, Steakhouse & Salladsbar Beach-volley 42 Glassbar Lekpark 43 Hunddusch

MAGASIN 365 SOMMAR 35


PITEÅ

4-stjärnigt och mitt i city. Boende i historisk miljö lika unik som våra gäster.

36 MAGASIN 365 SOMMAR


P ITE Å STA DS HOT E L L

Anrika Statt

I Piteås hjärta sedan 1906 “Piteå måste ha ett riktigt stadshotell nu när vi snart ska få en järnväg”, skrev stadsläkaren Thure Hjalmar Björkbom i en motion till stadsfullmäktige år 1899. Sju år senare, 1906, stod byggnaden klar. Och järnvägen? Den kom först 1915. Persontrafiken lades ner på 1970-talet, men Piteå Stadshotell lever ännu kvar. När du stiger in genom portarna möts du av en atmosfär där sekelskifte och moderna strömningar har satt en tydlig prägel. God service, komfortabla rum och delikat mat är några faktorer som får både konferensgäster och privatpersoner att komma hit – och återvända. Som fyrstjärnigt cityhotell finns allt du behöver runt hörnet. Här hittar du shopping utmed Sveriges första gågata och i gallerior. Lockar inte frukostbuffé eller lyxig middag

under kristallkronorna finns restauranger alldeles i närheten – även om ett besök på en av Piteås mest anrika restauranger ”1906” rekommenderas. Ät gott i lugn och ro, testa konceptet Black Rock Grill där du själv grillar ditt kött på lavasten eller mys på uteserveringen sommartid. När du övernattar på Piteå Stadshotell har du tillgång till jacuzzi och bastu. Efter fullspäckade dagar är det skönt att slappna av innan du fortsätter med natt- och nöjesliv. Uteserveringen och Valvet är två av de hetaste nattklubbarna i stan och du hittar dem här. ■

HOTELLFAKTA PITEÅ STADSHOTELL

DITT BÄSTA SOMMARBOENDE

Hotell: 51 dubbelrum, 40 enkelrum, 8 minisviter, 3 sviter Total antal hotellrum: 102 Total kapacitet: 238 bäddar Bokningsinfo: 0911-23 40 00 eller www.piteastadshotell.com

Kan det bli bättre än fyrstjärnigt och fri relaxavdelning när du tillbringar en natt på Piteå Stadshotell? Med nöjen, shopping och underhållning inom räckhåll hittar du det bästa sommarboendet här. Njut av lyxiga middagar, svalka dig med något gott i glaset och ta vara på både tiden och varandra.

S O M M A R P R I S E R (17/6-16/8)

Enkelrum

Dubbelrum

Familjerum (2 vuxna och 2 barn 4-14 år)

fr. 890:-

fr. 1050:-

fr. 1250:-

Priserna gäller en natt inkl. frukost.

Examens

LUNCH För vi har tagit studeeenteeen... Examensfirande eller sommarkänslor? Ta med familjen, inspireras av den härliga stämningen och fantisera om framtiden. Lunchbuffé med examenstårta som dessert serveras på Piteå Stadshotell fredagen 7/6. Examenslunch från 11.00-15.00 (7/6)

85:-/person BOKA GÄRNA BORD

Meny och mer information piteastadshotell.com MAGASIN 365 SOMMAR

37


P I T E Å STADSHOTEL L

Dinera delikat – hela veckan Restaurang 1906 öppnar för à la carte när värsta värmen lagt sig och hungern gör sig påmind. I mer än 100 år har våra gäster ätit förstklassigt från en välkomponerad meny där god smak alltid är i fokus. Välj mellan kötträtter, fiskrätter eller vegetariskt av förstklassiga råvaror – eller droppa in på ett glas vin eller något annat läskande. Under sommaren har vi dessutom söndagsöppet på Verandan. Ta med vännerna eller någon du håller kär och njut av svalkande sommarkvällar. À la carte serveras i restaurangen och på uteserveringen.

BENNY ANDERSSONS ORKESTER 24/7

Unna dig en helkväll med god mat och underhållning i världsklass. Allt i ett prisvärt paket där det mesta ingår. Det ska vara lätt att lyxa till det litet extra.

Måndag-Lördag 17.00-23.00 köket stänger 22.00

HUNGRIG?

Söndag (23/6-4/8) 17.00-23.00 köket stänger 22.00

LUNCHA

PÅ VÅR MYSIGA

UTEPLATS

Puff LunchMysig mån-freuteplats 11.00-14.00 frukost lunch

Visste du att vi serverar frukost där också?

Boka vårt BAO-paket (24-25/7) Logi, del i dubbelrum Frukost, middagsbuffé, och entrébiljett. Endast buffé 16.00-19.00 295:-/person Inkl. entrébiljett

fr.

1295:-/p.

85:-/person

Provningar i höst Inte alla prövningar är av godo. Men här är de i sanning smaskiga. Boka plats redan idag eller köp och ge bort till en vän.

Piteå summergames

special

27/9 Rom- & chokladprovning En kväll med dubbel njutning där vi provar högklassig choklad till noga utvalda romsorter.

25/10 Svenska hårdostar och världens viner Lär dig mer om våra svenska ostar och vilka viner som passar till vilken.

25/11 Ölprovning En kväll i skummande lyx där vi går igenom ett spektra av öl, från ljust till mörkt.

GRILLBUFFÉ Fredag-lördag 17.00-21.00 (28-29/6) Pris 235:-/person

LUNCH Fredag-Lördag-Söndag 11.00-14.00 (29-30/6) Pris 85:-/person

Piteås Valvet självklara nöjespalats får alla att önska att de passerat 35 år. I sommar flyttar vi till 1906 och erbjuder centralt läge, god mat, skön stämning och alltid aktuell musik. Torsdagar:

4, 11 & 18/7 ENTRÉ

31/1 Champagneprovning

100:-

Du har den i glaset vid tillfällen då endast det bästa är gott nog. Dags att lära sig mer om smaken, bubblorna och denna ädla dryck.

Liveband och DJ

Sommarens softaste nattnöje I sommar snurrar vi igång skivorna på vår sommarveranda. Det blir dans, barhäng, umgänge och DJ’s som vet var skåpet ska stå. Förbered dig på rimfrostiga glas i kvällssolen och njut av att det är a la la lång tid kvar till hösten. Vi ooar hela natten, hela sommaren. Välkommen.

NÖJESKVÄLLAR Fredagar & lördagar 22.00-03.00 i juni och augusti (ingen nöjeskväll 21/6)

+ alla onsdagar i juli! Gracias ”Less is more”

Premiär 1/6 Kalle Final 31/8

38 MAGASIN 365 SOMMAR


P ITE Å STA DS HOT E L L

25-27/7

STATT dansar & ler

Hos oss händer det grejer under Piteå dansar & ler! Håll utkik efter mer info närmare sommaren. ÅLDERSGRÄNS 20 år

Sommar med Laitis! Kyl-Värmebox

Autoexperten Takbox Art.nr. TH 693103 AX. Prisvärd takbox av hög kvalitet som rymmer 450 liter. Montering 150:-

2895:-

Art.nr. 35-100045. Drivs med 12 eller 230V med både kyl- och värmefunktion.

749:-

Varta Fritidsbatteri

Art.nr. 812071000 B912. Varta Professional. Lämpligt som startbatteri och till mindre förbrukning • 75 Ah • 120 cykler • 600 A kallstartström • Tripp-/läckagesäkerhet

779:-

Norra Norrlands största tillbehörsbutiker - 10 088 m2. Reservdelar • Biltillbehör • Verktyg.

Delbetala med Laitiskortet, ränte- och krångelfritt!

Vi har rese rvdelar till alla bil modeller. Sök på www.la

itis.se

Boden: Hermelinsg. 1. 0921-510 35 Gällivare: Exportv. 8. 0970-553 50 Kiruna: Lastvägen 18. Öppnar 1 okt. Luleå: Hummerg. 4. 0920-24 73 00 Pajala: Odonv. 25. 0978-69 93 00 Piteå: Fläktg. 22. 0911-23 23 70 Skellefteå: Tjärnv. 12. 0910-71 54 40 Umeå: Björnv. 11. 090-70 64 00 • www.laitis.se MAGASIN 365 SOMMAR 39


STORFORSEN

Här passerar i snitt 250,000 liter vatten varje sekund.

40 MAGASIN 365 SOMMAR

FOTO: MARCEL KÖPPE

Storforsen är Europas största obundna fors.


H OTE LL STO R FO R S E N

Hotell Storforsen

Ett med utsikten TEXT: LISA BRYNEDAL/DANIEL WILÉN FOTO: MARCEL KÖPPE

Vid norra Europas största obundna fors hittar du Hotell Storforsen. Platsen som får dig att stänga av telefonen, fylla lungorna med luft och bara njuta av stillheten. Storslaget är det minsta man kan säga. Dubbelrum, enkelrum, stuga eller husvagn? Vilket boende du än är sugen på hittar du garanterat något som faller dig i smaken. Det första du slås av är den dånande forsen som inte ens den bästa av poeter kan beskriva med ord. Du vänjer dig snabbt vid ett bakgrundsbrus som får dig att slappna av, på riktigt. Sommartid är ofta en promenad i våra natursköna omgivningar aktivitet nog. Kanske tar du en heldagsvandring upp till forsen och strövar bland de välbevarade stugorna som minner om forna tiders flottning innan du styr stegen ut på själva Storforsen. För ja – längs med och över forsen hittar du lättframkomliga

gångstråk som ger dig möjligheten att verkligen se naturens fulla kraft, live. Stora delar av området är handikappanpassat. Tar tröttheten över är det bara att återvända till hotellet där du kan slappna av i en ‘hot spring’ – bubbelpool utomhus – eller njuta av god mat på vår restaurang. Oavsett vad du väljer kommer utsikten över forsen slå det mesta. Vill du överraska din käresta med en riktigt exklusiv middag hittar du bokstavligt talat en vinnarmeny här. Branschtidningen Konferensvärlden utsåg nämligen vår kock Daniel Bergvalls meny med Norrbottensdelikatesser till årets vinnare 2013. ■

HOTELLFAKTA HOTELL STORFORSEN

SOPPA TVÅ VARMRÄTTER NYBAKT BRÖD SALLAD MÅLTIDSDRYCK KAFFE

Hotell: 23 dubbelrum, 3 enkelrum, 30 kombinerade rum, 75 minisviter, 13 sviter Total antal hotellrum: 144 Stugor: 30 Total kapacitet: 374 bäddar Camping: 45 husvagnsplatser Bokningsinfo: 0929-721 00 eller www.storforsen.se

Buffé alla sommarkvällar kl. 17.00-19.00 (10/6-18/8)

Sommar BUFFÉ

225:-/person Under sommaren dukar vi upp vår läckra middagsbuffé med smaker för både vuxna och barn. Ät gott, umgås i lugna miljöer och njut av den storslagna utsikten. ■

Dining with a view Semesterfarare eller Storforsturist? På strövtåg i Norrbottensbygden? Fyll på energidepåerna med Hotell Storforsens lunchbuffé medan du fortsätter njuta av utsikten.

Lunchbuffé varje dag 12.00-15.00 (10/6-18/8) Sommar à la carte varje dag 16.00-20.30 (10/6-18/8)

LUNCHBUFFÉ 94:-/person

MAGASIN 365 SOMMAR

41


H OT E L L STOR F OR SEN

UTFLYKTSMÅL STORFORSEN

Vi saknar ord...

Midsommarfirande

16.00-20.00 MIDSOMMARBUFFÉ 350:-/person

Det finns inga ord som kan beskriva Storforsen. Inga fakta som gör verkligheten rättvis. ”En av norra Europas största forsar” säger inte så mycket. Att vattenflödet under en sekund ibland är mer än vad en familj gör av med per år är svårt att greppa ens i tanken. Saker som souvenirshop, kaffestugor, grillplatser och handikappvänlighet gör upplevelsen komplett. Möjligheten att till fots göra en tidsresa genom traktens skogs- och flottningsbruk från 1800-talet och framåt hamnar i skymundan för det obeskrivliga. Det som inte kan berättas. Det som måste upplevas.

Dans runt stången, sång och skoj för både stor och liten – allt under årets längsta dag. Här firas en traditionell svensk midsommar med allt vad det innebär: spelmanslag, majstångsresning och små grodorna för barnen. Magarna fylls med årstidens läckerheter på buffébordet och för den som inte vill plocka blommor att lägga under kudden bjuds det upp till dans. Vaka in midsommaren intill en av Europas största forsar – tillsammans.

Detaljerat program på storforsen.se

M ID S O M M A R PA KE T

Släpp tanken på sillen och sommartårtan och laxen och vem vet vad. Tjuvstarta semestern istället med en familjetripp där midsommarfirandet står och väntar. Boka vårt midsommarpaket. (21-22/6) I paketet ingår logi (för 2 vuxna + 2 barn upp till 14 år), frukostbuffé, familjeunderhållning, midsommarbuffé, musikunderhållning.

1995:-/familj

BÄSTA SOMMARBOENDET Sommarens superbästa/smartaste semesterklipp? Mellan 22 juni och 18 augusti bor du och din darling, hela familjen eller du, din bok och lugnet till reducerat pris. Stäng av telefonerna och njut av natur, god mat och bruset från forsen. Här är vardagen alltid långt borta.

Avstånd km

S O M M ARP RI S E R

LULEÅ ca: 95,5 km BODEN ca: 80,7 km PITEÅ ca: 85 km SKELLEFTEÅ ca: 161,8 km

(22/6-18/8) Gäller en natt inkl. frukost.

Enkelrum 840:Dubbelrum 995:Familjerumrum 995:(2 vuxna och 2 barn 4-14 år)

Helt klart värt ett besök! 42 MAGASIN 365 SOMMAR

Barnen bor gratis!


H OTE LL STO R FO R S E N

ALL INCLUSIVE Ett bra botemedel mot spring i benen på bilåkartrötta barn är en natt på Hotell Storforsen. Checka in familjen och utforska naturen, forsen och anläggningen. Avsluta med middagsbuffé och sköna sängar. Allt i ett prisvärt paket för hela familjen.

Diggiloo i Storforsen 17/7 Diggiloogänget är på turnerande fot och precis som förra året gör de ett stopp i Storforsen. DJ Clabbe värmer upp publiken innan startskottet går för en föreställning som bjuder på massa sång, skratt och dansnummer. En sprakande musikalisk kavalkad med explosiv energi. Slå dig ner på bergshällen, häll upp något svalkande i glaset och gunga med i vågorna av underhållning som håller världsklass. Med på turnén i år är bland många andra Charlotte Perelli, David Lindgren och Linda Pritchard. Passa på att boka vårt Diggiloo-paket. (17-18/7) Logi, del i dubbelrum med frukost. Fri tillgång till relax och bastu. Middagsbuffé, entrébiljett och transfer tur och retur till föreställningen.

Inkl. entrébiljett

fr.

1795:-/p.

Läs mer på storforsen.se

I ”All inclusive”-paketet ingår middagsbuffé, logi i familjerum för 2 vuxna och 2 barn (upp till 14 år) och frukostbuffé. Erbjudandet gäller 22/6-18/8.

STÅ BRUD I GNISTRANDE VINTERSKRUD Skriv er egen bröllopssaga där iskristaller, kindrosor och heta kyssar blir ett unikt minne för livet. Säg ja till varandra framför den vackraste altartavla ni skådat och låt forsen vara bröllopsvittne. Vi hjälper er gärna med planeringen.

1525:-/familj KÄRLEKSPAKET Nykär, nygift och passionerat förälskad? Eller dags att återuppleva gamla minnen på tu man hand? Överraska den du håller kärast med en romantisk vistelse i sagolik natur där ni bara har tid för varandra. I kärlekspaketet ingår 3-rätters middag med ett glas vin. Bad i hotspring med magisk utsikt över forsen, kärlekskorg på rummet med mousserande vin och frukt. SPA-paket (scrub och kroppsolja), badrock och tofflor. Logi i kärlekssvit samt frukost. Priset avser en natt. Erbjudandet gäller hela 2013.

1675:-/person

Läs mer om våra vinteraktiviteter på storforsen.se

Campingen informerar Njut av vacker natur med fina fiskemöjligheter, bra badställen med solvarma klipphällar och grillplatser vid älven. På campingen finns enkla 2-bäddsstugor, fräscha 4-6 bäddsstugor med dusch, wc, kylskåp och kokmöjligheter, samt tält och husvagnsplatser med och utan el. Husvagnsplats med el 2-bäddsstuga 4-bäddsstuga

265:-/dygn 350:-/dygn 1290:-/dygn MAGASIN 365 SOMMAR

43


LULEÅ

Nära till flyg, nära till skog, nära till stad. Samtidigt.

44 MAGASIN 365 SOMMAR


NO R DK A LOT T E N H OTE LL & KO NFE R E NS

Med världen runt hörnet TEXT: LISA BRYNEDAL/DANIEL WILÉN

Nordkalotten är ett av de mest uppskattade ställena när det gäller konferens. Under sommaren byter vi skepnad och förvandlas till ett spännande resmål för både vuxen och barn. Här upplever du en blandning av historia och det moderna – allt samlat i en atmosfär av stillhet och värme. Närhet är ett ord som stämmer väl överens med Nordkalotten. Med fem minuter till Luleå Airport, fem minuter in till stan och en omedelbar närhet till naturen kan man säga att du befinner dig i centrum av upplevelsernas möjligheter. Oavsett om du reser ensam eller tar med dig familjen går du inte sysslolös här. Vad sägs om egen svit med tillhörande bastu eller en stund i den ombonade relaxavdelningen och ett svalkande dopp i poolen? De mindre kan roa sig på lekplatserna inomhus eller utomhus

HOTELLFAKTA NORDKALOTTEN HOTELL & KONFERENS Hotell: 110 rum, 61 minisviter med egen bastu, 5 handikapprum Total antal hotellrum: 176 Tältkåtor: 2 Total kapacitet: 360 bäddar Bokningsinfo: 0920-20 00 00 eller www.nordkalotten.com

med ytor som jagar bort springet i barnbenen. Ett hett tips är en avkopplande promenad utefter någon av våra motionsstigar som skänker både skogsluft och lugn.

En god historia Köket erbjuder både delikatessmenyer och barnvänliga bufféer. Allt smakfullt serverat i den åttakantiga restaurangen, som enligt gammal tradition symboliserar de åtta årstiderna i det samiska året. Här äter ni gott med smaker som

låter både kropp och själ njuta av både det möjliga och omöjliga. Allt tillagat av våra kockar som med stor skicklighet vet hur man trollar fram de bästa av matkreationer. Nordkalottens kök är kanske framförallt omtalat för sina fantastiska julbord men serverar även många spännande smaker under sommarhalvåret. Våra gäster behöver aldrig lämna bordet hungriga, och tur är väl det med tanke på hur nära det är till äventyr för både gammal och ung. ■

SOMMAR PRISER

I sommar bor du prisvärt på Nordkalotten. Nära till flygplats, nära till stadspuls och mitt i naturen. Perfekt för dig som vill ha nära till det mesta och ändå kunna njuta av det naturliga lugnet. Enkelrum Dubbelrum Dubbelrum med bastu

670:-/rum 790:-/rum 1090:-/rum

Familjerum med bastu fr. 1150:-/rum med plats för 2 vuxna och upp till 4 barn. Priserna avser en natt inkl. frukost (21/6-18/8).

Gratis

PARKERING Trött på att ställa om p-skivan eller leta efter mynt till parkeringsautomaten? På Nordkalotten behöver du inte tänka på sånt. Här parkerar du gratis på vår stora parkering alldeles intill anläggningen. Tänk på något roligare istället.

Ta med hunden Hit är alla välkomna. Till och med hundar. Glöm tanken på hundpensionat eller släktingar som ska sitta hundvakt. Här får din bäste vän samma goda service som du, fast lite annorlunda. Ett ben, en vattenskål och en filt är vad din hund välkomnas med. Fina ströv- och rastområden hittar ni alldeles runt knuten. MAGASIN 365 SOMMAR 45


N O R DK A LOTTEN H OT E L L & KONF ER ENS

Här finns det utmärkta botemedlet mot rastlösa, sommarglada barn. Lek bort energin på någon av våra lekplatser inne eller ute.

All inclusive

FAMILJE paket

Dags att skapa utrymme för lite extra kvalitetstid? Överraska familjen med en svit med egen bastu. Stäng av telefonerna och unna er att bara umgås. Här har ni nära till det mesta, kanske framförallt till varandra.

VI TÄNKER PÅ TILLGÄNGLIGHETEN För oss på Nordkalotten är det viktigt att alla ska ha samma möjligheter till avkoppling, glädje och konferens. Därför gör vi allt för att underlätta tillgängligheten för dig med funktionshinder.

Läs mer på nordkalotten.com

46 MAGASIN 365 SOMMAR

1300:-/familj I ”All inclusive”-paketet ingår 2-rätters middag, boende i familjerum med egen bastu samt frukost. Erbjudandet gäller 2 vuxna och 2 barn och priset avser en natt.

Egen bastu och middag för hela familjen.


NO R DK A LOT T E N H OTE LL & KO NFE R E NS

V

Smakfull jul

i har verkligen fått en tidig julklapp. För han har inte bara varit med och skapat recept och lagat en del av rätterna. Han är även med på plats, hela tiden, i mängder av skepnader. Vid glöggminglet. Som allsångsledare när snapsvisorna drar igång. Inför smakprovningen när desserten ska rullas ut. Och bakom bardisken in på småtimmarna. Visst blir det mycket sprit, inte minst i maten. Men framförallt blir det en upplevelse av smaker och livsnjutning på ett Nordkalotten i präktig julskrud. En helkväll med Steffo Törnquist vid rodret. Ett traditionellt julbord som är allt annat än vanligt. Skål och varmt välkommen.

29/11, 30/11, 6-7/12 & 13-14/12

PÅ NORDKALOTTEN

BOKA REDAN NU! 0920-20 00 00


LULEÅ

Supersöndag Släpp stressen. Under sommaren tar vi det lugnt varje söndag. Frukost serveras till 12.00 och du kan vänta med utcheckningen till 17.00 om du vill.

48 MAGASIN 365 SOMMAR


C O M F O RT HOT E L A R CT I C

Flytta hem för en natt Tänkte du flytta till Sandviksgatan 82? Tyvärr, den adressen är tagen. Här bor herr Svensson i rum 10, fröken Olsson i trean och i tolvan har fru Bengtsson checkat in med sin hund. Men de flyttar imorgon och du är välkommen att flytta in.

Comfort Hotel Arctic och Köpmannens Kök har en både personlig och intressant historia. Något som verkligen präglar hela hotellet och personalens sätt att jobba. Här, i kvarteret Sillen, hittade du för snart 100 år sedan Statens Järnvägars pensionskassa, som även försåg banarbetarna med bostad. Tidigare huserade SJ:s banledning på den plats där hotellet sedan byggdes, och med en historia så starkt färgad av resande är det kanske inte konstigt att Arctic Hotel är affärsresenärens andra hem.

Med hjärtat runt hörnet Bara ett stenkast från hotellet hittar du hjärtat av Luleå. Där väntar ett rikt utbud av shopping, kultur och nattlivsnöje innan det är dags att återvända hem till hotellet. Vill du äta gott eller bara ta en öl i goda vänners lag ligger välrenommerade Köpmannens Kök vägg i vägg. I en varm och välkomnande miljö blandas norrbottniska smaker med aromer från hela världen i en varierande meny. En plats där gästfrihet och levande historier står i fokus. Precis som i ditt eget vardagsrum. ■

SOMMARPRISER

HOTELLFAKTA COMFORT HOTEL ARCTIC

Här har du shopping, nöje, mat och kultur precis runt hörnet. Personligt, hemtrevligt och mitt i händelsernas centrum.

Hotell: 94 rum Total kapacitet: 160 bäddar Restaurang: Köpmannens Kök Relax: med bastu Bokningsinfo: 0920-109 80 eller www.arctichotel.se

Enkelrum Dubbelrum Familjerum

740:-/rum 940:-/rum 1140:-/rum

Priset avser en natt inkl. frukost (21/6-18/8).

Singel i stan Dags att träffa den där nätflörten, dejta gamla vänner eller kanske bara vara du för en dag? Upplev Luleå med utgångspunkt mitt i city. Mat, shopping, nöje och nattliv. Det är bara att välja.

740:-/person & natt

inkl. logi i enkelrum och frukost (21/6-18/8).

Får man ta hunden med sig hit till Arctic? Ja. Här får ni känna er precis som hemma. På Comfort Hotel Arctic är din bästa vän alltid välkommen. Hos oss får du och din hund den bästa av service. Du njuter av en god middag och skön säng och din Buster av en egen filt, en skål med godsaker och många, långa promenadstråk i Norrbottens mesta stad. MAGASIN 365 SOMMAR 49


COM F ORT HOTEL A R C TI C

mat d o g , t e h i r f t s Gä rier o t s i h e d n a v e och l Historien om kvarterskrogen Köpmannens Kök börjar i 1950-talets Luleå. Köpmanssonen Viktor Eriksson gav sig ut på en resa som varade i flera år. När han återvände hem hade han en dröm i bagaget. En dröm om en egen restaurang som skulle bjuda på gastronomiska resor influerade av matkonst från världens alla hörn. Än idag är Köpmannens Kök en plats för gästfrihet, god mat och levande historier.

Black Rock Grill + ny sommarmeny!

Grilla köttet själv på en 450-gradig lavasten. Mixa med potatis, goda såser och fräscha grönsaker och få en unik smakupplevelse. Eller testa något från sommarmenyn. Fräscht och nytt med både heta och iskalla rätter.

Skön uteservering med hög mysfaktor!

Anders, f e vår köksch

Stans trevligaste innergård Snart öppnar vi innergården! Läskas av svala drinkar, njut av smakerna från vår sommarfräscha meny och känn dig som utomlands – fast hemma.

Glassdrinkar Njut av semestersmaker i stans härligaste innergård. Här hittar ni smarriga sommar- och glassdrinkar. Perfekt för långa eftermiddagar i gott sällskap.

HÄR HITTAR DU OSS

0920-109 80 | Sandviksgatan 82 | www.kopmannenskok.se 50 MAGASIN 365 SOMMAR


Luleås nyaste hotell

Clarion

loves Luleå I hjärtat av Luleå, med pulsen från gågator i ryggen och Kulturens Hus som närmaste granne växer Clarion Hotel Sense upp. Med årstidernas växlingar som inspiration kan du följa sommar, vinter, vår och höst genom ljus- ljud- och bildkulisser i alla publika utrymmen på hotellet. Genom ett väl utarbetat koncept speglar du dig i den unika norrbottniska naturen där både norrsken och åkerbär står att finna. Clarion Hotel Sense är lika lokalt som globalt.

52 MAGASIN 365 SOMMAR


C LA R IO N S E NS E LU L E Å

LITE STÖRRE,

MYCKET MER

Under snöbollsliknande armaturer som växlar i takt med årstiderna hittar du lobbyn, hotellets stora vardagsrum. En ombonad zon där sittgrupper för stora och små sällskap skapar mångfacetterade mötesmöjligheter. Bland soffor, sittpuffar och fåtöljer upplever du en känsla av det nordiskt avskalade i möte med kontinental lyx. En plats för möten, för mingel och för arbete. Avskilt men ändå centralt.

Med fokus på klimatet Som ett led i vår miljöprofil använder vi i den mån det är möjligt uppvärmningsformer som reducerar koldioxidutsläpp. Clarion Hotel Sense använder sig därför av akvifären – ett underjordiskt vattenmagasin – för att ge dig som gäst svalka under sommaren och värme under vintern.

HOTELLFAKTA CLARION SENSE 2013 LULEÅ digt hösten

Fär

Hotell: 154 rum, 15 konferensrum Konferenskapacitet: 800 pers. Total kapacitet: 305 bäddar Restaurang: Kitchen & Table by Marcus Samuelsson Spa, gym & relax: 400 m2 Bokningsinfo: 0920-450 450 eller bokning@phg.se

Smaka på Kitchen & Manhattan! ManhattanTable kombinerar skandinav s smaker med atmosfär aiska råvaror i en v Fun Din ing.

Vi svarar långt innan vi öppnar 0920-450 450 eller bokning@phg.se

Stillhet på 8:e våningen Enligt uråldrig japansk badkultur består ett bad av två faser. I den första fasen tvättas kroppen – enligt tradition med hjälp av en tvättlapp som förs i cirklar mot hjärtat. Därefter sköljs kroppen ren från smuts och negativa energier innan man sjunker ner i ett avkopplande bad. Åtta våningar upp får du i höst möjlighet att njuta av stillheten i vårt tvagningsrum. Sittande på varma iskuber skrubbar du huden ren och fräsch innan du slappnar av i vårt sanarium, en plats där du med lugnet som sällskap långsamt värmer upp både inoch utsida. Här får du en ljus- och doftinjektion präglad av årstiderna, något du också återfinner i våra upplevelseduschar där svalt vårregn och fågelsång eller varma sommardroppar och åskskurar för tankarna mot evigheten. Njut av behandlingar eller koppla av i bekväma loungemöbler med en färskpressad smoothie i handen. En plats för rening av både kropp och själ.

MAGASIN 365 SOMMAR 53


BODEN

Panoramavy fr책n relaxavdelningen p책 Bodensia.

54 MAGASIN 365 SOMMAR


Q UA LITY H OT E L B O DE NS I A

En stad

full av utsikter TEXT: LISA BRYNEDAL/DANIEL WILÉN

Visste du att Boden är knutpunkt för all tågtrafik i norr sedan drygt 200 år tillbaka? Annars tänker nog många på militärer och regementen när Boden kommer på tal. Inte så konstigt: 13% av Sveriges försvar var stationerat här. Men precis som tiderna förändras, förändras också Boden. I mer modern tid har Boden varit en av landets cafétätaste städer och levererat många kändisar. Brolle växte upp här, precis som Lars Frölander och vår alldeles egna nobelpristagare Eyvind Johnson. Som de flesta andra städer har också Boden befolkats av människor som alla gillar detsamma: att umgås, roa sig och äta gott. Sedan 1987 har Bodensia varit förknippat med just detta och 2008 började nya ägaren Pite Havsbad Group bygga om hotellet. Idag hittar du ett öppet och luftigt stadshotell med välkomnande atmosfär där service och

HOTELLFAKTA QUALITY HOTEL BODENSIA

personligt bemötande står i fokus. Den som söker efter nöje och nattliv behöver inte gå långt, här finns vår luftiga lounge där stämningen alltid är på topp. På restaurangen äter man gott med utsikt över staden, och i lobbybaren kan du ta något svalkande att dricka i trevligt sällskap. En solklar upplevelse är vad du får när du tar dig mot toppen av byggnaden. Elva våningar upp hittar du två våningar relaxavdelning med bastu, takterrass – och panoramautsikt över precis hela garnisonsstaden. Vi vågar påstå att vi gjort Boden aningen mer intressant. ■

Relax ingår för alla våra boende gäster

Hotell: 92 dubbelrum, 4 sviter, 4 handikapprum Total antal hotellrum: 100 Total kapacitet: 216 bäddar Bokningsinfo: 0921-177 10 eller www.bodensia.se

SOMMARPRISER PÅ BODENSIA För dig som gillar shopping, aktiviteter och nöje är fyrstjärniga Bodensia ett utmärkt val. Mitt i stan med nära till allt och med stans coolaste, härligaste relaxavdelning med utsikt över precis hela Boden. Det mesta man kan önska, med andra ord.

Enkelrum 740:-/rum Dubbelrum 940:-/rum Familjepaket 1140:-/rum frukost och logi för 2 vuxna och 2 barn upp till 14 år i extrasäng. Priserna avser en natt inkl. frukost (27/6-11/8). Med reservation för O-ringen 20-26/7. MAGASIN 365 SOMMAR 55


Q UA L I T Y HOTEL BODENSI A

Sommar BUFFÉ

I sommar behöver du inte tänka på matlagning efter en dag vid vattnet eller timmar i trädgården. På Bodensia dukar vi upp vår sommarbuffé varje dag under juli månad. Välj och vraka mellan soppa, välsmakande rätter och söta desserter. Givetvis med en storslagen salladsbuffé som tillbehör till maten.

SOPPA TVÅ VARMRÄTTER NYBAKT BRÖD SALLAD MÅLTIDSDRYCK KAFFE/THE SMÅKAKOR ALLTID PALT LUNCHBUFFÈ alla vardagar 11.00-14.00 95:-/person

À LA CARTE Vad vore en sommar utan nyheter? På Bodensia äter du god och lyxig à la carte från vår nya, fräscha sommarmeny. Överraska någon du håller kär, ta en mamma-son-dag eller unna dig och dina vänner lite extra krydda i vardagen.

Öppet alla dagar (27/6-11/8) till 22.00

Sommarbuffé varje dag 16.00-19.00 (1/7-31/7)

160:-/person

MUSIKQUIZ BUFFÉ

Varje onsdag i juli drar vi igång ett gungande musikquiz i Bodensias lobbybar. Utmana kollegorna eller kör klassikern killarna mot tjejerna, bilda lag med snyggingen i hörnet eller ta med familjen på ett extra roligt onsdagsnöje. Med musik från 60-talet och framåt bidrar både liten och stor med sina kunskaper. Svalka er med något gott i glasen eller tugga på lättare snacks i kampen om förstapriset. Dansband, hårdrock eller schlager – vem vet mest?

?

Alla onsdagar (3/7-31/7) start 19.00 i lobbybaren 50:-/per person. Max 6 personer/lag.

Läs mer om vad som händer hos oss på bodensia.se 56 MAGASIN 365 SOMMAR

FAMILJEPAKET bad ingår!

Ta med familjen på en vistelse fylld av äventyr, skratt och nöje. Här hittar ni det bästa av det mesta, allt i ett prisvärt paket. Spendera dagen på Nordpoolen, ett av Sveriges bästa familjebad och avsluta mellan fyrstjärniga lakan på hotell Bodensia. Här äter ni gott, bor bekvämt och har utsikt över hela garnisonsstaden från relaxavdelningen.

1250:-/familj I ”Badpaketet” ingår boende i familjerum, frukostbuffé. Samt inträde till Nordpoolen.


Sommarens familjefest i Vilda Västern Lägg sommaren 2013 på minnet. Western Farm och Shadow Creek har aldrig varit så vild som nu. Nöjesparken står öppen alla dagar* och lockar både liten och stor med sitt breda utbud av aktiviteter. Hoppa i höet, jaga banditer eller utmana familjen på femkamp – bland mycket annat. I Shadow Creek stiftar ni bekanskap med Sheriffen, banditen Scarface, Miss Nellie och den galne José. Nyinflyttad i stan är Hadshi Halef Omar, en smart och självisk handelsman i sällskap med sin kamel. Ni möter dessa i en hejdundrande show med slagsmål, stunts och skratt – men passa er! Man vet aldrig vad som händer på gatorna i Shadow Creek. En av nyheterna för i år är archery tag. Gillar du paintball eller har funderat på att prova är archery tag ett måste. Renare, snabbare och minst lika roligt. Utmana gärna kompisarna på en omgång som garanterat bättrar på flåset. *Avser perioden 6/7-10/8

VÄLKOMMEN TILL

VILDA VÄSTERN

ÖPPET ALLA DAGAR! 6 Juli - 10 Augusti kl. 12.00 - 16.30 Möt karaktärerna på Western Farm • Sheriffen Charles - Lagen och ordningens man • Miss Nellie - Stadens skolfröken • José - Den roliga mexikanen • Scarface - Vilda västerns mest fruktade skurk

SOMMARENS ÄVENTYR FÖR HELA FAMILJEN När du stiger in genom portarna blir du medborgare i den vildaste västernstaden av alla, Shadow Creek. Här finns massor av aktiviteter för hela familjen. Människorna, husen och händelserna - allting tidstypiskt 1879. TURRIDN ING*YXK ASTNIN PILBÅ BULLRID GSSKYTTE*ARC G*TIVOLI HERY TA ING*GUL DV G SHOWE R*HÄST ASKNING*INDIA SHOW*L NÖ JOSE´S T IN E A D V AN E FOTOAT ELJÉ*W RNA*HÖHOPPN CE ESTERN HÖGA FA STORE* ING LLET* ANSIKT BARNKALAS*V DJURFARM SMÅLNIN AGNSÅK NING G* PISTOLS BARNRIDNING KYTTE

* ÅRETS NYHET 2013! *

Efter många års vandring genom öknen har vår ny karaktär Hadshi Halef Omar tillsammans med sin vita kamel kommit fram till Shadow Creek. Kom och träffa Sveriges enda kamel norr om Dalälven!

Buddbyvägen 6 * 961 42 BODEN

0921 - 151 00 • www.westernfarm.se

MAGASIN 365 SOMMAR

57


SKELLEFTEÅ

Skellefteå Stadshotell En stolt 150-åring.

58 MAGASIN 365 SOMMAR


Q UA L I T Y HOT E L SK E LLE F TE Å STA DS HOT E L L

Skellefteå Stadshotell, I stadens tjänst

sedan 1863 TEXT: LISA BRYNEDAL/DANIEL WILÉN

Historien om Skellefteå Stadshotell är egentligen aningens mer komplex. Vid invigningen 1863 var hotellet stadshus, och troligen Nordens största timmerhus. Trots stora protester revs byggnaden 1955 och ersattes av ett nytt stadshus. Idag känner vi det som stadshotellet i Skellefteå och mycket har hänt under åren...

Generationer har kommit och gått, precis som ägare har avlöst varandra. Skellefteå Stadshotell har utökats med ett antal nybyggda våningar och är idag norra Sveriges modernaste hotell- och konferensanläggning. Här bor du både bekvämt och modernt i fyrstjärniga rum. Mitt i city och med stadens utbud av shopping, kultur och nöjen runt knuten skapar du din egna oförglömliga vistelse. Varje sommar lever staden upp litet extra. Festivaler, turister och aktiviteter sätter alla sin prägel på stämningen.

HOTELLFAKTA QUALITY HOTEL SKELLEFTEÅ STADSHOTELL Hotell: 61 dubbelrum, 28 enkelrum, 22 minisviter med egen bastu, 2 sviter Total antal hotellrum: 113 Total kapacitet: 198 bäddar Bokningsinfo: 0910-71 10 60 eller www.skellefteastadshotell.se

När du är i stan rekommenderas verkligen ett besök på vår stolthet Verandan. Genom en imponerande glasfasad med utsikt över stadsparken avnjuter du stans populäraste lunchbuffé och kvällstid hittar du delikatesser med smak av norr på à la carten. Om du föredrar avkoppling framför nattklubben som senare under kvällen drar igång på Verandan njuter du av lugnet i relaxavdelningen där du hittar både värme, lugn och avkoppling. ■

MED PLATS FÖR HELA FAMILJEN Ta med familjen på en skojig och avkopplande semestertripp till Skellefteå. Bo prisvärt och förmånligt mitt i stan med närhet till det mesta ni behöver och vill ha. Badställen, lekland och ett stort utbud av aktiviteter för stora som små oavsett ösregn eller sommarsoliga dagar.

1300:-

All inclusive familjepaket fr. /familj I paketet ingår middag, boende i familjerum en natt med frukostbuffé för 2 vuxna och 2 barn. Priset gäller under skollovsperioder.

DITT BÄSTA SOMMARBOENDE Unna dig lite fyrstjärnig lyx. Mitt i city, med det mesta stan kan erbjuda precis runt knuten. Oavsett om du föredrar spabehandlingar framför nattklubb, en öl i baren framför en lyxig á la carte eller shopping framför långa caféstunder garanterar vi att du hittar det du söker på Skellefteå Stadshotell. För här kan vi snacka om en stad som verkligen lever upp under sommarmånaderna.

Enkelrum Dubbelrum

fr. 790:-/rum fr. 950:-/rum

Familjerum fr. 1300:-/rum (2 vuxna och 2 barn) Priserna avser en natt inkl. frukost (21/6-18/8). MAGASIN 365 SOMMAR 59


QUA L I T Y HOTEL S K E L L E F T EÅ STA DSHOTEL L

Lekland eller poolhäng? Blir det för lite kvalitetstid med familjen under vintern? Ta igen det under några sommardygn i Skellefteå. Här hittar ni en uppsjö av aktiviteter för både stora och små som garanterar lek, skratt, och roliga upptåg. Ta med familjen till Vitbergsbadet där ni hittar det mesta i badväg. Vågmaskiner och vattenrutschkanor står till förfogande för de mer våghalsiga. Söker man avkoppling och softa simtag passar varmbassängen och bubbelpoolen utmärkt såvida ni inte är fullt upptagna med att hålla koll på de yngsta som plaskar i barnpoolen. Hör ni till de som inte vill luta er tillbaka på gräsmattan med picknickkorgen hittar ni också ett café alldeles i anslutning till badet. För de flesta ligger den regniga fjolårssommaren inte alltför långt bort i minnet. Lyser solen med sin frånvaro finns det ändå alltid något att göra. På Leos Lekland har de minsta knoddarna sitt eget område – såvida inte mamma eller pappa vill bättra på flåset i jakten på de små som klättrar, kryper, rutschar och rusar mellan de olika banorna där de större barnen huserar på egen hand. Har hungern tagit över springet i benen kan hela familjen svalka sig med drycker eller äta något lätt i cafédelen.

Familjepaket fr. 1175:-/familj I paketet ingår boende i familjerum två nätter med frukostbuffé för 2 vuxna och 2 barn. Ett inräde till Leos lekland eller Vitbergsbadet. Fri tillgång till bastu. Kaffe och kakor dygnet runt i lobbylounchen. Trådlöst internet. Priset gäller under helgdagar samt under skollovs-perioder. Bokningskod: FAMILJEPAKET

BARNDISCO Släpp lös kidsen på dansgolvet. Här hittar ni ansiktsmålning, discodans och middagsbuffé där barnen hjälper till att fixa en riktig överraskningsdessert. Välkomna till en spännande kväll där både stora och små musikälskare får utlopp försommarspringet i benen. Vi kör igång klockan 18.00 – be there!

20I3

HÄNDER I SKELLEFTEÅ

i sommar

26-29/6 STADSFESTEN 18-20/7 TRÄSTOCKSFESTIVALEN 29/8-1/9 MATFESTEN Ring oss för aktuella priser på boendepaket!

Varje tisdag 17:00-21:00 (2/7-30/7) Vuxen 195:- Barn 75:- (4-12 år)

Discopaket 1540:-/familj

I paketet ingår boende i familjerum en natt med frukostbuffé för 2 vuxna och 2 barn, middag, och barndisco.

MATFESTEN t 29 aug-I sep

Avsluta sommaren med en riktigt smarrig tillställning när matfesten i Skellefteå lockar liten som stor. Hungrig, mätt, gourmand eller gourmet? När Verandan ställer upp sitt mattält finns det garanterat något som passar för alla.

Med fokus på god mat och dryck umgås ni i en mysig miljö där levande musik skapar den perfekta stämningen. Lukta, smaka och låt er lockas av råvaror, recept och kryddor under en folkfest i matglädjens tecken. Här får ni inspiration till höstmörka middagar och boostar kockkreativiteten. 60 MAGASIN 365 SOMMAR


Q UA L I T Y HOT E L SK E LLE F TE Å STA DS HOT E L L

Greenhouse goes Stadsfesten 27-29/6

Mingla och mys när Stadsfesten väcker Skellefteå till liv. Tillsammans med nya och gamla vänner upplever du sommaren när den är som bäst. Sippa på något svalkande i loungen, trivs med tillvaron i sofforna eller ladda upp för nattens hetaste partaj. 2 dansgolv Lounge-DJ:s Restaurangen öppen 11.00 - 22.00. Nattklubb efter 22.00.

Grönt är skönt hela sommaren 2013 06 15 - 2013 08 31

2013 06 15 - 2013 08 31 verandan.se/greenhouse facebook.com/verandan

MAGASIN 365 SOMMAR

61


SKELLEFTEÅ

4-stjärnigt kungligt mitt på torget

Som hemma

- mitt på torget Att resan är målet är ett välkänt talessätt. Många kanske tänker på långa vägar, svettiga tågkupéer eller torra ostfrallor i samma veva. Vi tänker att resan ska vara som att hitta hem. Och det gör du när du kommer till Malmia. Resan både börjar och slutar här. Mitt på torget och nära till allt. Butiker, mat och nöjen väntar runt hörnet. Hela Skellefteås rika utbud av upplevelser ligger framför dig, i synnerhet sommartid då staden verkligen lever upp med festivaler, kultur och andra tillställningar. Som gäst hos oss har du självklart tillgång till bekvämligheter som känns givna för ett fyrstjärnigt hotell. Unna dig litet vardagslyx i relaxen och njut av både utsikt och midnattsol i badtunnan på taket.

62 MAGASIN 365 SOMMAR


B E ST W E ST E R N MA L MI A HOT E L

Sommarpaket Alla behöver lite lyx ibland. Oavsett om du rest långt eller är bosatt i närheten passar Malmia Hotel lika bra. Bo kungligt i fyrstjärniga rum med hela stans möjligheter utanför dörrarna. Här sover du ostört och njuter i lugn och ro av frukostbuffé - kanske efter att ha avslutat kvällen i relaxen eller badtunnan på taket under midnattssolen?

Längre för mindre Lust att stanna ett tag till? Det förstår vi – Skellefteå har en hel del att erbjuda. Om du bokar minst tre nätter i följd på Malmia får du ett förmånligare pris. Erbjudandet gäller för både enkelrum och dubbelrum och oavsett om ni är flera i sällskapet.

Bo 3 nätter

fr.

770:-/rum och natt

Bokningskod: 3 NÄTTER Priset avser 1 natt inkl. frukostbuffé. Erbjudandet gäller under perioden 21/6-18/8 när du bokar minst tre nätter i rad.

Bo mitt i Stadsfesten Checkar du in på Malmia under Stadsfesten i Skellefteå ingår inträde till kalasdagarna. Upplev galet sköna dagar (och nätter!) med musik, mat och nöje när stan lever upp litet extra.

Bokningskod: SOMMAR * Priset avser en natt del i dubbelrum och frukostbuffé. Erbjudandet gäller under perioden 21/6-18/8.

evenemangs

PAKET

HOTELLFAKTA BEST WESTERN MALMIA HOTEL Hotell: 44 dubbelrum varav 3 handikapprum, 10 enkelrum, 38 affärsrum, 1 svit, 7 minisviter. Total antal hotellrum: 100 Total kapacitet: 170 bäddar Bokningsinfo: 0910-73 25 00 eller www.malmia.se

SOMMAR PAKET fr. 470:-* /person

1200:-/enkelrum och natt 1900:-/dubbelrum och natt

Entré ingår

Priset inkluderar entré till Stadsfesten. Åldersgräns 23 år. (27/7-29/7).

I stan för konsert, teater eller något annat skoj? Har du bokat din biljett via Ticnet erhåller du 10% rabatt på utvalda rum när du väljer att övernatta på Malmia. Gäller alla veckans dagar – hela året.

10% rabatt

Bokningskod: EVENEMANG BUFFÉ

I galopp mot

SKELLEFTETRAVET

TRAV PAKET fr. 490:-* /person

Är du en av de 75 000 traventusiaster som årligen besöker en av Sveriges nordligaste travbanor? Om inte – gör det. Eller gör det igen. Lägg tungan rätt i munnen och kryssa rätt eller ha bara en riktigt trevlig dag med mat, sällskap och doften av kutterspån. Bokningskod: TRAV * Priset avser en natt, del i dubbelrum.

GOLFPAKET PUTTER Dygnet runt-golf, hur låter det? På Skellefteå Golfklubb är det ingen omöjlighet. Med midnattsolen som lyser upp park- och skogsbanans 27 hål behöver du inte känna någon stress. Även om du gått ut på greenen redan vid lunch. Behöver du träna på svingen hittar du utomordentliga träningsmöjligheter här.

1 GREENFEE 1 NATT I DUBBELRUM FRUKOSTBUFFÉ FRITT WIFI FRI TILLGÅNG TILL RELAXAVDELNINGEN KAFFE/THE

GOLFPAKET fr. 748:-/person Bokningskod: PUTTER * Priserna avser en natt inkl. frukost, fritt wifi, kaffe/the, fri tillgång till relaxavdelningen samt 1 greenfee. Enkelrumstillägg 250:-/natt, Vardagstillägg 200:-/p. Giltigt sommarens helger (21/6-18/8).

BUFFÉ

MAGASIN 365 SOMMAR 63


ARLANDA

Hos oss betalar du bara för det du behöver. Exempelvis en säng för två timmars vila.

Hotellet (med hela världen)

inom räckhåll Lyfter du 04.22 mot Abu Dhabi eller landar 23.30 efter varma veckor i Krabi? Då är du säkert bekant med att slumra på Sky City med resväskan som huvudkudde. I det läget känns det inte motiverande att checka in på hotell bara för att sova några timmar medan du väntar. Just den här känslan upplevde troligen grundaren av det koncept som vi idag kallar Rest and Fly. Här stannar du bara så länge som du behöver innan resan fortsätter.

64 MAGASIN 365 SOMMAR


R E ST A ND FLY

RESDAMMIG, SVETTIG OCH TRÖTT? Efter 16 timmar på flyget från Thailand känner du dig troligen ganska svettig, skrynklig och trött. Med timmar kvar innan du reser vidare skulle du nästan kunna sälja din mamma för en varm dusch. På Rest and Fly betalar du 85:- för en dusch där handduk, schampo och duschtvål ingår i priset.

En mätt mage gör resan rolig Missad lunch eller var middagskartongen sisådär? Tack vare goda samarbeten med restauranger på Arlanda kan vi erbjuda frukost för 80:-/p. Vi har även samarbete med restaurangen New Orleans och erbjuder middag för 149:- inkl. ett glas öl, vin eller alkoholfritt.

När det enkla är allt du behöver Det finns gånger då du fullständigt ger katten i premiumsviter, minibar på rummet och jacuzzi praktiskt taget intill sängen. Exempelvis då ditt flyg avgår tidigt på morgonen och du anländer med sista tåget till ett ödsligt och nedsläckt Arlanda. Gånger som dessa är en säng i närhet till terminalerna förmodligen det bästa du kan tänka dig. Särskilt då du bara betalar för det du vill ha. På Rest and Fly hyr du ett rum precis så länge du behöver det. Varken mer eller mindre. Det blir inte mycket enklare, rimligare eller lämpligare än så.

Hotell: 66 rum Total kapacitet: 244 bäddar Bokningsinfo: 08-550 555 05 eller www.restandfly.com

POWERNAP

NYHET!

till specialpris

Badrockspaket Hyr badrock, tofflor och schampo för

Hos oss kan du hyra dagrum per timme (06.00-20.00). Perfekt för trötta resenärer. Lakan och duschhandduk ingår i priset. Dagrum fr. 150:-/första timmen. Se fler prisexempel på vår hemsida

75:Tofflorna och schampot tar du med dig hem.

SOMMARPAKET I sommar erbjuder vi riktigt förmånliga övernattningspaket! I priset ingår logi upp till 12 timmar, Loka/läsk, bäddade sängar och frukost. Erbjudandet gäller 1/6-31/8.

www.restandfly.com

HOTELLFAKTA REST AND FLY

1 person

825:- Ord. pris 920:-

Ord. pris 1195:2 personer 1055:- Ord. pris 1420:3 personer 1235:- Ord. pris 1645:4 personer 1415:-

Här finns vi.

Efterfrågan är hög, så boka i tid!

Arlanda Airport: Rest and Fly MAGASIN 365 SOMMAR 65


66 MAGASIN 365 SOMMAR

FOTO: MARIA FÄLDT

Katarina Selin, Säljare


P ITE H AV S B A D G R O U P

Säljexperternas bästa knep

Flexibilitet med variation TEXT: LISA BRYNEDAL/DANIEL WILÉN

Inom PHG är vi många som arbetar för att du som besökare ska få en riktigt, riktigt bra vistelse på någon av våra anläggningar. Därför ställer vi extra höga krav på oss själva och delar med oss av vår kunskap, erfarenhet och arbetsglädje. Allt för att du som gäst ska trivas lika bra här som vi gör.

Katarina Selin är en av de nyaste säljexperterna inom PHG – Pite Havsbad Group. Med många års erfarenhet inom rese- och turistbranschen upplever Katarina att hon verkligen har hittat hem.

Katarinas jobb består av långt mycket mer än att finnas för kunden när denne tar kontakt. Hon ansvarar för att fixa och trixa bland möjligheter och alternativ. Allt för att den som bokar ska känna sig nöjd med sitt val.

- Något av det mest givande med mitt arbete är kundkontakten. Att vara både personlig och professionell och hela tiden få kunden att känna sig sedd – oavsett om bokningen är snabb och enkel eller mer komplex.

- Det ligger någon slags frihet i att kunna påverka slutprodukten. Beroende på vad kunden vill ha så ordnar vi det i den mån det är möjligt.

Under våren 2013 genomförde PHG en större marknadsundersökning mot konferensköpare i syfte att lära känna sina kunder och deras behov närmare. Men också för att ta del av deras synpunkter och förslag på förbättringar. Ibland är det små tuvor som välter stora lass – eller hjälper till att hålla dem uppe, något deltagarna i undersökningen bekräftade. Att en oväntad chokladbit till kaffet eller närhet till parkeringsplatsen kan vara oerhört betydelsefullt för besökaren var några av kunskaperna som kom fram. Och därför gäller det verkligen att hålla sig uppdaterad med det mesta. - Visst är det okej att inte veta vissa saker – så länge man framhåller att man tar reda på det åt kunden! Det är också det som gör arbetet så varierande som det är.

Det faktum att det nu finns ett telefonnummer kopplat till samtliga hotell ökar just flexibiliteten, menar Katarina. - Ringer man direkt till receptionen på till exempel Hotell Storforsen och de av någon anledning inte har möjlighet att svara så kopplas man hit. Beroende på vad samtalet gäller hanterar vi frågorna eller kopplar tillbaka till den specifika anläggningen. Det viktigaste är dock att vi alltid finns tillgängliga. I detta finns också möjligheten att kunna erbjuda kunderna alternativ. - Jag hade en bokningsförfrågan om Arctic Hotel i Luleå. Tyvärr var hotellet fullbelagt, men jag frågade om kunden kunde tänka sig att bo utanför stan istället. Det var inga problem för honom, så jag bokade in en vistelse på Nordkalotten. ■

1 kontakt. 10 hotell. 1000-tals konferenser. PHG, Pite Havsbad Group, är inte bara en hotellkoncern med allt från Rest&Fly Arlanda till Svenska Rivieran i Piteå. PHG är även förstavalet när du ska boka, planera eller bolla idéer för möten, konferenser och kongresser i Norr- och Västerbotten.

020-99 99 99 • bokning@phg.se • www.phg.se

MAGASIN 365 SOMMAR

67


krall entertainment presenterar

Sommarens stora familjeshow med humor, rock, schlager och pop! Tre timmar show, Salvequicks familjeshow med Mojje och DJ Clabbe!

linda pritchard • lotta engberg • mojje • andreas Weise • clabbe • charlotte perrelli e-type • david lindgren • magnus johansson • jessica andersson • per andersson

Ladda inför sommaren på www.diggiloo.com

Älvsbyn storforsen 17/7, 19.00 biljetter bokas på WWW.diggiloo.com, nortic 0455-61 97 00, piteå turistbyrå 0911-933 90 SponSorer

partnerS

Sommaren 2013  
Sommaren 2013  
Advertisement