__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

ONLINE MAGAZINE voor de VLAAMSE HOORBRANCHE #2 2021

TEAM EARLINE WENST U EEN ZONNIGE ZOMER

AUDIOLOOG AAN HET WOORD

HOE ONDERSCHEIDT U UZELF?


INHOUD

04

06

08

10

14


Audioloog aan het woord 04 “De diepgang is wat mij tot succesvol onder­nemer maakt”. Lees het korte interview met Annick Ceulemans van Gezondheidspraktijk ’t Klankbord in Kontich. Oogvoororen.be 06 Ze openden in anderhalf jaar tijd 15 vestigingen in België. Een interview met Herman Langstraat van Oogvoororen.be Spaar voor een Salestraining 08 Starkey heeft Oliver von Borstel gestrikt voor een exclusieve samenwerking. Hoe onder­ scheidt u uzelf? Belangrijk! Spaar mee voor een gratis salestraining. Moeder & Zoon 10 Net over de grens zijn twee vestigingen van Hoorkliniek gevestigd. Een bijzonder verhaal van twee ondernemers: moeder Mojgan Ahmadi en Payam Jayband.

EUHA HANNOVER 15-17 SEPTEMBER 2021

ZOMER! Gelukkig kunnen we vanaf aanstaande zondag een nieuwe stap in het Zomerplan zetten, waar vooral meer vrijheden in plaats van beperkingen centraal staan. En, zoals het er nu naar uit ziet, gaan we elkaar ontmoeten op de EUHA in Hannover van 15 tot en met 17 september! De voorbereidingen voor een live beurs zijn in volle gang. In deze speciale Vlaamse uitgave een audioloog aan het woord, een bijzondere Moeder & Zoon net over de grens in Limburg en een terugblik op een interessant webinar over de Ponto van Oticon in samenwerking met Oticon Medical. We wensen u een zonnige zomer in alle opzichten, tot ziens in september! Blijf positief met #oogvoorelkaar en een #blikvooruit!

Hoofdredacteur

ear@line 3


AUDIOLOOG AAN HET

WOORD

ANNICK CEULEMANS VAN GEZONDHEIDSPRAKTIJK ’T KLANKBORD “ik zit al 15 jaar in het vak en doe het nog altijd met veel plezier. het helpen van mensen met gehoorproblemen zodat zij er opnieuw kunnen bijhoren, daar gaat het mij om. hen laten genieten van wat de wereld te bieden heeft, zodat ze uiteindelijk gelukkiger zullen zijn. dat is het mooie, en dat geeft me veel voldoening”. “Ik wil de mensen écht kunnen helpen, op zoek gaan naar wat er achter de problemen zit waar ze mee komen, een goed gesprek voeren en een luisterend oor bieden. Zorgen dat ze zich begrepen voelen. Die diepgang is ook wat mij tot succesvol ondernemer maakt. Ik kan me goed inleven in al mijn cliënten. In de coronaperiode is het aantal cliënten wel een tijdje minder geweest, maar dat gaf wel weer de mogelijkheid om te verdiepen en iedereen echt de volledige aandacht te geven. Er komt dan van alles op je af, maar dat neem je allemaal weer mee. Het was een leerrijke periode. Gehoorproblemen zullen er helaas altijd zijn, en ik blijf mijn steentje bijdragen om die zo goed mogelijk te verhelpen en zo meer geluk in onze wereld te brengen”.

4

ear@line


IK WIL EEN LUISTEREND OOR BIEDEN ANNICK CEULEMANS

ear@line 5


NIEUWE AANBIEDER VAN

HOOROPLOSSINGEN IN VLAANDEREN

6

ear@line


een nederlandse aanbieder van hoorapparaten had in eigen land succes met het op transparante wijze aanbieden van hun producten. toen het bedrijf opmerkte dat er door de voordelige tarieven steeds meer vlaamse klanten kwamen, zag oogvoororen een gat in de markt en besloot het bedrijf voet aan de grond te zetten op vlaamse bodem. Oogvoororen.be biedt de grootste keuze hoorapparaten van alle A-merken aan met prijzen die veel lager liggen dan wat men gewend is om in België te betalen. De prijzen worden ook transparant getoond op de website. VIJFTIEN VESTIGINGEN  Als gevolg van het succes heeft OogvoorOren.be in anderhalf jaar tijd vijftien vestigingen geopend, om zo overal in Vlaanderen service te kunnen leveren. Dat het concept aanslaat in Vlaanderen, blijkt uit het feit dat het aantal gemaakte afspraken in een jaar tijd bijna verdubbeld is. Naast de ruime keuze in hoorapparaten, kunnen klanten ook zelf kiezen hoe en waar de nazorg en het onderhoud genoten wordt. Naast de vijftien hoorcentra komen de audiciens door heel Vlaanderen aan huis én specialiseert OogvoorOren.be zich in ‘remote fitting’, waarbij hoorapparaten aangepast worden via het internet. Klanten kunnen hierbij videobellen met de ­audicien. 

GEEN PRIJSVECHTER Door de lage tarieven wordt OogvoorOren.be ook wel een prijsvechter genoemd. CEO Herman Langstraat geeft aan zich niet in die beschrijving te herkennen: “Na het eerdere succes in Nederland blijkt ook de overstap naar Vlaanderen een groot succes. We worden vaak een prijsvechter genoemd, maar zijn dat niet. We pakken de dingen gewoon anders aan dan traditionele aanbieders van hoorapparaten. De kenmerken van onze bedrijfsvoering: transparantie door uitgebreide productinformatie op de website, eerlijke prijzen, reviews en klanten die zelf de regie in handen hebben. Bij ons staat het klantbelang centraal. Onze klanten hebben niet alleen de keuze uit ieder merk en type hoorapparaat, maar ook in hoe en waar de nazorg en het onderhoud genoten wordt. Dit kan zowel op locatie als thuis”. www.oogvoororen.be

ear@line 7


SPAAR VOOR EEN STARKEY SALESTRAINING VAN OLIVER VON BORSTEL hoe onderscheid je jezelf als audicien? op die vraag heeft oliver von borstel, alias ‘de man met het strikje’, het antwoord. starkey heeft hem gestrikt voor een exclusieve samenwerking. een geheel gratis salestraining om uw omzet een flinke boost te geven.

Livio 2000 hoortoestel en twee zegels voor elke Livio Edge 2400. Volle spaarkaart? Stuur deze op naar Starkey in Apeldoorn. Na ontvangst, neemt Oliver contact op om een datum in te plannen voor uw salestraining. Zorg dat u erbij bent en begin meteen met sparen, want de actie loopt nog tot en Met een volle spaarkaart van 20 ze- met 1 september 2021. gels kunt u deze training gratis aanwww.starkey.nl vragen. U ontvangt één zegel voor elke

Spaar 20 zegels en krijg een gratis salestraining!

1. Inkopen

2. Plakken maar!

3. Gratis training

Spaar zegels bij inkoop van Livio hoortoestellen! U ontvangt één zegel voor ieder AI 2000 hoortoestel en twee zegels voor iedere Livio Edge AI 2400.

Plak de zegels op de achterkant van deze spaarkaart tot dat de kaart vol is.

Gefeliciteerd! U ontvangt een gratis salestraining van niemand minder dan Oliver von Borstel! Neem contact met ons op voor een afspraak.

Starkey Nederland - KIND HOREN - Laan van de Leeuw 50 - 7324 BD APELDOORN - Tel 055 360 2111

8

ear@line

KIJK HIER HOE U KUNT SPAREN


De zomer, dat hoor je toch graag! Met de Livio AI Edge 2400 ITC R heeft Starkey zoveel meer ontwikkeld dan een hoortoestel alleen. Dit eerste multifunctionele IHO-hoortoestel is gemaakt voor persoonlijk comfort en gemak. Discreet - bediening via een onopvallend tikje op het oor - praktisch én Lithium-ion oplaadbaar. Naast de allerbeste geluidskwaliteit maakt dit hoortoestel het leven makkelijker met functies als een ingebouwde virtuele assistent, live vertalen, valdetectie en alarmering. Gebruikers profiteren verder van features zoals discrete in-ear herinneringen, bijvoorbeeld voor het innemen van medicatie. Of de unieke zelf-check waarmee een diagnostische test kan worden uitgevoerd. En natuurlijk hoorzorg op afstand. De nieuwe ITC-modellen werken samen met de smartphone voor o.a. fitness-tracking. Geïntegreerde biosensoren maken het mogelijk om de lichamelijke activiteit van de gebruiker te volgen via de Thrive-app. ITC R is leverbaar als Livio Edge AI 2400, AI 2000, AI 1600, AI 1200 en AI 1000. Starkey Hearing Technologies - KIND HOREN - Distributeur voor Nederland en België

+31 (0)55 360 2111

info@kindhoren.nl

www.starkey.nl

Starkey is lid van vereniging GAIN


IRAANSE WARMTE IN LIMBURG

het grote nieuws is dat zij naast hun huidige vestiging van hoorkliniek in het limburgse amstenrade, nu ook een vestiging hebben geopend in maastricht, net over de grens van belgië. moeder mojgan ahmadi (53) en zoon payam jayband (31) brengen het nieuws op een toon alsof er niet zoveel verandert. toegegeven, het filiaal in maastricht zal door payam worden geleid waardoor de nauwe samenwerking met zijn moeder verandert. “van het begin af aan liep dat soepel”, aldus payam. dat zal er ook mee te maken hebben dat voor hij een kleine vijf jaar geleden besloot om in de zaak van zijn moeder te stappen, zij samen al het één en ander achter de rug hadden. Ruim twintig jaar geleden besloot Mojgan met haar toen 9-jarige zoon haar vaderland Iran te ontvluchten. “We hebben toen verschrikkelijke dingen gezien en meegemaakt”. Zij besloot een opleiding tot audioloog te volgen. Haar praktijkervaring deed zij op in een filiaal van een landelijke keten in Amstenrade. Toen van hogerhand besloten werd dat de vestiging niet langer rendabel was, zag zij haar kans voorbijkomen. Waarbij zij werd geholpen door de reacties van de vele trou-

we klanten die zij zonder haar familie in het verre Iran, al haar aandacht en warmte gaf. Steeds vroegen zij om te worden geholpen door “die buitenlandse mevrouw” omdat haar naam nu eenmaal lastig bleek te onthouden. Angst voor een onzeker avontuur voelde zij nauwelijks. Haar ervaringen in haar geboorteland en haar vlucht naar Europa relativeerden de risico’s. “Ik zei op een gegeven moment tegen mijzelf, wat ik heb ik nu nog eigenlijk te verliezen”.


De naam ‘Hoorkliniek’ is, licht Payam toe, bewust gekozen. ”Daarmee leggen we de nadruk op de kennis die hier aanwezig is en willen we duidelijk maken dat die kennis de basis is om iedere klant pas naar huis te laten gaan als het hoorapparaat volledig op hem of haar is afgesteld”. En het leek hun allebei niet zo handig om hun exotische achternaam als bedrijfsnaam te gebruiken. De mensen staan nu eenmaal snel klaar met hun oordeel.

MOEDER ZOON

mojgan ahmadi

Worden zij regelmatig geconfronteerd met vooroordelen? “Ja en nee”, zegt Payam diplomatiek. “Onze klanten kennen ons en vertrouwen ons. Voor hen is onze achtergrond geen issue meer. Maar ik heb wel de overtuiging dat wij iets harder moeten werken om het vertrouwen te winnen”. Wat dus gelukkig geen beletsel is geweest om een vestiging van Hoorkliniek in Maastricht te openen. En daarna, volgen er nog meer vestigingen? Payam glundert: “Als ik aan Hoorkliniek denk, denk ik aan de klant die wij willen helpen, dat is toch het begin en het eind van dit werk. payam jayband

ear@line 11


Ik heb het nu over het afstellen van een hoorapparaat; dat ik het zo fijn afstel dat het opentrekken van een besteklade geen pijn in de oren meer doet. In dat proces kan ik mij helemaal verliezen en ik neem dan ook net zoveel tijd als daarvoor nodig is. Ik heb nu zelfs een klant met wie ik al een jaar bezig ben om het beste geluid te creëren”. Maar hij voelt zich niet alleen maar een audioloog. “Ik ben ook ondernemer. En dan moet ik zeggen dat het me geweldig lijkt om op nog

meer plekken in Limburg ons werk te kunnen doen en de mensen kennis te laten maken met onze service”. Groeien is geen doel op zichzelf, zegt hij even later, maar het is duidelijk dat hij verder kijkt. Mojgan voelt die ambitie minder. “Wat voor ons de doorslag heeft gegeven om een filiaal in Maastricht te openen, is dat hier in Amstenrade al heel veel mensen uit België komen. We willen het ze gewoon iets makkelijker maken door dichterbij te gaan zitten”. In het dorp heeft zij het naar haar zin. “Ik houd van het kleinschalige hier”. Het zal wel even wennen zijn, haar zoon in Maastricht. “We zijn een groot deel van ons leven met zijn tweeën geweest en natuurlijk was ik altijd de moeder, maar ook al toen hij nog een klein jochie was, had ik het gevoel dat ik op hem kon steunen. Ik heb dan ook geen moment twijfel gevoeld om hem te vragen met mij samen te werken”. Payam: “We zijn eigenlijk hetzelfde. We begrijpen elkaar al met een half woord. Zeker nu het drukker wordt, we hebben inmiddels 1800 klanten en een assistent die ons team versterkt. Dan merken we iedere dag dat onze samenwerking bijzonder is”.

12

ear@line


Roger On

TM

De slimme microfoon om beter te verstaan in gezelschappen en op afstand De Roger On microfoon is onze beste microfoon ooit! De nieuwste generatie Roger microfoon combineert het beste van zijn voorgangers en biedt nog veel meer. Door een verbeterd ergonomisch ontwerp en nieuwe audiologische hoogstandjes is de Roger On onze beste microfoon ooit. Ergonomisch ontwerp  Duidelijk LCD-scherm  MultiBeam 2.0 Technologie voor stereo horen*  Verbeterde Interview modus  myRogerMic App  Koppeling audiobronnen  Universeel *RogerDirect vereist

Bekijk hier de introductie film

Nu leverbaar !


OTICON MEDICAL

MEER DAN 10 JAAR PONTO

het ponto™-systeem bestaat meer dan 10 jaar en heeft wereldwijd meer dan 200.000 eindgebruikers. in die jaren hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden, waarbij altijd het voordeel voor de ponto-gebruiker centraal heeft gestaan.

14

ear@line


Op 17 juni organiseerde Oticon, in samenwerking met Oticon Medical, een webinar waarin de ontwikkelingen op het gebied van botverankerde hoortoestellen werden besproken. Het evenement werd geleid door Taco Drok, Training & Educatie. Ook aanwezig waren Serge Kriek, Productspecialist Audiologie BAHS & CI Oticon Medical en ervaringsdeskundige Pim Marsman. Hij is Ponto-gebruiker sinds 2014, en heeft vanaf 2018 aan beide zijden een implantaat.

Voorheen was de ingreep best invasief. Het was een operatie die tijd kostte en veel voorbereiding vereiste. Om bij het bot te komen, werd er een stukje huid weggehaald en dat werd dunner gemaakt om plaats te maken voor het implantaat. Het kwam er altijd op neer dat de huid uitgedund werd, met regelmatig huidproblemen als gevolg. Nu, dankzij een hoger abutment, kan de huid veel meer met rust gelaten worden. Het resultaat is dat mensen achteraf veel minder problemen hebben met de huid. Ook ziet het er simpelweg veel mooier uit.

ear@line 15


Serge Kriek liet ter plekke zien hoe de ingreep op dit moment kan worden uitgevoerd, met behulp van een kunstoor. Er wordt een stukje huid ter grootte van het implantaat verwijderd, het bot wordt bewerkt en dan wordt het implantaat erin geschroefd. Narcose is niet nodig, er wordt gewerkt met lokale verdoving. Een minimaal invasieve ingreep. Mooier, veilig, simpeler, sneller. Het is nog onduidelijk hoeveel sneller, na de ingreep, de processor geplaatst kan worden. Bij de oude ingreep was dit minstens 4 weken, en het zal nu in ieder geval een stuk sneller zijn. Dit komt doordat het

nieuwste implantaat van het begin af aan al een stuk steviger zit en omdat de huid sneller tot rust komt. Een botverankerd hoortoestel kan in verschillende situaties een uitkomst bieden, bijvoorbeeld wanneer een patiënt geen toegankelijke gehoorgang heeft of wanneer er bij een gewoon hoortoestel telkens ontstekingen ontstaan. Bij Pontogebruiker Pim Marsman raakten zijn hoortoestellen voortdurend verstopt. “Om de paar weken stond ik bij de leverancier op de stoep om dit te verhelpen”, vertelde hij in het webinar. In geluidskwaliteit heeft hij geen enkel verschil gemerkt.

KIJK DIT WEBINAR TERUG!

16

ear@line


IDEE? Hooridee eLearning cursus gehoorverlies en werk Wendelina vertelt er hier meer over!

Prachtig om nu juist in deze tijd een online cursus hierin te volgen. Ik weet als geen ander, hoe het is om slechthorend te zijn en ook anderen te begeleiden daarin. Met de goede tools en inzichten kun je zo veel en dat gaat deze cursus je geven! Enorme aanrader!

BRILJANT! Wendelina heeft met deze cursus haar kennis, inzicht en wijsheid toegankelijk gemaakt voor een breed publiek.

AANRADER! Praktische en concrete inzichten. Waardevol voor iedereen die met gehoorverlies te maken heeft! Voor mensen #vitaliteit op de #werkvloer belangrijk vinden: deze online cursus hoort in het basispakket voor medewerkers!

POSITIEVE REACTIES


ONLINE NIEUWS

ON NIE

BERNAFON WENST U MET HET ZONNIGE COVERBEELD

EEN FIJNE ZOMER!

STARKEY OP BEZOEK

BIJ KATHY VANDEWALLE VAN PRO-AUDIO HOORCENTRUM

ONLINE NIEUWS De Viron 9|7|5|3|1 heeft een oplaadbare optie in alle categorieën

LOCATIES BEHANDELING TINNITUS

18

ear@line

ONLINE


ONLINE NIEUWS

NLINE EUWS

E

VIDEOBELLEN IS HARD WERKEN VOOR DE HERSENEN

ONLINE Phonak NIEUWS Roger On

COMFOOR PLUGGERZ HET FESTIVALSEIZOEN KAN WEER VAN START! ear@line 19


uitgever LT Media BV hoofdredactie Anneke Pastoor, anneke.pastoor@ltmedia.nl eindredactie Marie-Catrien van Deijck redactie Lola Hamers webredactie Emma Hofstede, webredactie@ltmedia.nl vormgeving Brigitte van Mierlo Christel Giezen fotografie Loek Peters cover Bernafon Viron 9|7|5|3|1 sales & marketing Eric Smid, eric.smid@ltmedia.nl Mandy Mooren, mandy.mooren@ltmedia.nl traffic Frank Smits Dennis Söser, traffic@ltmedia.nl +31 (0)26 3616960 www.earline-magazine.nl www.facebook.com/earline.magazine LinkedIn Earline Magazine

Profile for LT Media

Ear@line VL #2 2021  

Ear@line VL #2 2021  

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded