Page 1

Welkom aan z ee

Uits in de tapjes omge ving Toen & nu Eten & drin ken Activ iteite n


Evenementenkalender 2018

Er-op-uit ! 27 t/m 29 april Herding Trials Traditional Style Groede Podium

28 april

Reddingbootdag Breskens

6 mei

5 t/m 8 juli Breskens

13 t/m 22 juli

7 augustus

Gentse Feesten Gent

Meimarkt Breskens

3 juni

27 juli

4 juni

FoodFest Cadzand-Bad

8 t/m 10 juni

Oldtimer Weekend Groede

30 juni

Rommelmarkt Oostburg

Avondmarkt Sluis

Belfort Oldtimerrit 2018 Sluis

8 september

Generali Zwintriathlon (1/2e triathlon) Sluis

Sluis

Jaarmarkt

17, 19, 21, 23 en 25 augustus

Groede

Int. vuurwerkfestival Knokke-Heist

28 juli

1 & 2 september

WeitjeRock IJzendijke

15 september

Fashion & Lifestyle Event (o.v.b.) Sluis

Groede Festival Groede

22 t/m 30 september

Week van de Zwinstreek Zwinregio

1 september

30 juli Jaarmarkt Breskens

23 september

Rommelmarkt Oostburg

Zandfeesten Brugge

5 september

31 juli Avondmarkt Sluis

wat gaan we doen?

heel handig!

Avondmarkt Sluis

26 augustus

24 juli Avondmarkt

Brocant langs de waterkant Sluis

30 september

Generali Zwintriathlon (1/4e triathlon) Sluis

Jacob Cats wandeltocht Groede

Kijk in onZe app voor actu e uitjes! le

Leuke app!

Met onze app heeft u alle informatie altijd bij de hand om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Zoek in de appstore van Apple of in Google Play voor Android smartphones naar ‘Groede’ en download onze app.

Veel gestelde vragen uit de app Is barbecueën op de ? camping toegestaan watertjes Mag ik vissen in de ? ing mp ca rond de lopen

nd los Wanneer mag de ho an op het str d?

2

on

3 t/m 5 augustus Visserijfeesten Breskens

Kermis

Generali Zwintriathl

en en Vind deze antwoord via nog veel meer onze app!

downlo onze g ad ratis

app

voor A ndroid & iOS


Welkom Beste gast, Welkom op Strandcamping Groede. Heeft u een goede reis gehad? Laat alle dagelijkse beslommeringen achter u. Het is tijd voor vitamine V: vakantie, vrijheid! Na slechts enkele minuten lopen vanaf het centrum van onze strandcamping staat u al met uw blote voeten in het zand én in de Noordzee. Wist u dat Strandcamping Groede aan één van de schoonste stranden van Zeeland ligt?

“Ondan k het een s dat grote campin g is, vo el dat nie t, er zij je n mooie intieme veldjes .” (Zoove

r)

De strandbeleving op de camping loopt vloeiend over in natuur- en recreatiegebied Groese Polders. Vanaf de camping fietst of wandelt u in een mum van tijd naar Speel- en Infopark Groede Podium. Een klein stukje verder vindt u het lieflijke dorp Groede. Al fietsend over de prachtige fietspaden door de duinen ontdekt u na slechts enkele kilometers het karakteristieke vissersdorp Breskens. Vestingstadje Sluis en de Belgische cultuursteden Brugge, Damme en Gent zijn een bezoek waard. Fietsen, wandelen, lekker eten, zonnebaden, zwemmen, zandkastelen bouwen, haaientanden zoeken… Het is heerlijk vertoeven aan de West Zeeuws-Vlaamse kust. Wij wensen u een fijn verblijf en mooie herinneringen toe! Familie Van Damme en medewerkers

Strandcam strandcampinggroede.nl

3


Onze medewerkers delen hun favoriete uitje

Inspirerende tips Myrthe Ligtenberg

Eric van Damme

Smokkelpad Eede

Een dagje naar 'de overkant'

Van 1940 tot 1955 was smokkelen een populaire bijverdienste in de grensstreek door de grote prijsverschillen tussen Nederland en België. Boter, zout en suiker waren gewild smokkelwaar en vonden hun weg door de Biezen. De Biezen, bij het plaatsje Eede , nodigt uit voor een mooie fiets- of wandeltocht vanwege de mooie kreken en kronkelpaadjes. Bent u in de buurt, bezoek dan zeker Aardenburg, de oudste stad van Zeeland. Tijdens de vele opgravingen zijn vooral overblijfselen uit de Romeinse tijd gevonden. Een deel van het fort ‘Castellum Rodanum' (170) is nog zichtbaar, maar de meeste vondsten zijn in het Archeologisch Museum te bewonderen.

Martinique Baas

De Kusttram Een dagje genieten van wat de Belgische kust te bieden heeft? Kies dan voor de Kusttram. Deze brengt u van Knokke naar De Panne en weer terug. De tram stopt in het hart van elke Belgische badplaats en onderweg geniet u van het uitzicht op zee. Geen gedoe met het zoeken naar een parkeerplaats of aanschuiven in het verkeer. Simpelweg her en der uitstappen voor een terrasje, museumbezoek of wandeling over de boulevard. Klinkt goed, niet waar?

4

Bij helder weer ziet u vanaf het strand de langste zeeboulevard van Nederland liggen. Benieuwd hoe het aan ‘de overkant’ is? De Westerschelde Ferry brengt u in ongeveer 23 minuten van Breskens naar Vlissingen. Ook Middelburg is goed bereikbaar. Vanaf Vlissingen fietst u langs het Kanaal van Walcheren in een mum van tijd naar de hoofdstad van Zeeland. Onderweg passeren zeilbootjes en aan de horizon verrijst de imposante Abdijtoren de Lange Jan.

Achiel Steijaert

Visserijmuseum

In het hart van het vissersdorp Breskens,  boven de vismijn in de haven, ligt het Visserijmuseum. De geschiedenis van de visserij in Breskens leert u kennen aan de hand van een film, maquettes van havens en mooie verhalen. Op de 3Dvaarsimulator kunt u zelf diverse wereldzeeën bevaren. In de verschillende zeeaquaria leven onder andere haaien, platvissen, krabben, garnalen en zeesterren. Ook toont het museum de ‘bijvangsten’ die vissers in hun netten vinden, zoals restanten van vergane schepen en bijzondere schelpen.


cultuur - avontuur - natuur - spelen

Uitstapjes kijk voor meer tips in onze app

ADVENTURE SPORTS MOIO BEACH

± 30 MIN.

Moio Beach combineert het strand en de zee met avontuurlijk outdoor sporten, zoals kajakken of raften in de branding. U kunt hier ook naar hartelust golfsurfen, skimboarden, suppen, blokarten en powerkiten, onder begeleiding van een instructeur. Vlamingpolderweg 3a - Cadzand - +31(0)117 392180 - moio.nl

WERELDERFGOEDSTAD BRUGGE

± 40 MIN.

De historische stad Brugge met de monumentale gebouwen, sfeervolle straatjes en vele kanaaltjes staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het centrum dateert uit de Middeleeuwen en is voor zowel de cultuurliefhebber als de culinaire genieter een echte aanrader. bezoekers.brugge.be

GROESE POLDERS

± 5 MIN.

Groese Polders is een aaneenschakeling van kleine natuurgebieden en recreatienatuur. Met de camping als startpunt is het een mooi gebied voor een wandeling of fietstocht. Onderweg ravotten de kinderen op de boomstammen en klimtoren met glijbaan.

SPEEL- EN INFOPARK GROEDE PODIUM Terwijl de kinderen heerlijk spelen in de natuur en in het labyrint, kunt u genieten van een drankje op het terras. Bij het zien van de bunkers, klimtorens en waterspeeltuin willen kinderen maar één ding: ravotten! Pauwen, ezels, herten, geitjes, hangbuikzwijntjes, schapen en zeldzame landbouwdieren scharrelen rond in en om het terrein van Groede Podium.

BUNKERS UIT DE TWEEDE WERELDOORLOG Op het terrein is tevens informatie te vinden over de bunkers die gebouwd zijn in de Tweede Wereldoorlog als onderdeel van de Atlantikwall, de Duitse verdedigingslinie langs de Europese kust. Uniek zijn de authentieke schilderingen op de bunkers, waarmee de soldaten de bunkers als huisje camoufleerden. Gerard de Moorsweg 4 - Groede - groedepodium.nl

SPORTOASE DUINENWATER KNOKKE-HEIST ± 30 MIN Is het weer wat minder, dan kunt u hier heerlijk binnen zwemmen en sporten. Sportoase Duinenwater heeft een recreatiebad met spectaculaire glijbanen en stroomversnellingen, maar ook een sportbad, uitgebreide wellness en een fitness. Let op: in dit zwembad gelden badkledingvoorschriften. Duinenwater 43 - Knokke-Heist - +32(0)50 672920 - sportoase.be

PLOPSALAND

PLOPSALAND 70 MIN.

NEELTJE JANS 60 MIN.

± 70 MIN.

Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Mega Mindy, Bumba, Maya, Wickie en al hun vrienden staan te popelen om uw kroost welkom te heten in Plopsaland De Panne. Dit themapark combineert de magie van Studio 100 met het plezier van meer dan 50 attracties voor jong en oud. plopsa.be

GENT 50 MIN.

5


Zeeuwse Zaligheden

Eten & drinken Door de unieke ligging worden Zeeuws-Vlaamse chefs niet alleen culinair beïnvloed door de zaligheden uit zee, maar ook door het lekkers van het land. Van (sterren) restaurant tot strandpaviljoen, gastronomische genoegens te over. Ver hoeft u niet te gaan. Op en rondom de strandcamping is er al volop keuze. Dat wordt nog moeilijk kiezen!

STRANDPAVILJOEN PUUR Op slechts een paar minuten wandelen vanaf het centrum van de strandcamping, direct na de duinovergang, vindt u Strand-paviljoen PUUR. Door de unieke ligging, het warme en moderne interieur en de ontspannen sfeer is PUUR dé locatie om in een ongedwongen sfeer te genieten. Voor een hapje, drankje, ontbijt, lunch of diner, u bent sowieso verzekerd van een prachtig uitzicht over strand en zee.

BRASSERIE Voor een lekkere maaltijd hoeft u de camping niet af. In onze brasserie vindt u lekkere en betaalbare gerechten, ook voor de allerjongsten. ’s Avonds zit u heerlijk op het gezellige terras en geniet u van de levendigheid in het centrum en de zonsondergang.

STRANDHUYS DE VRIJBUYTER Tegenover de camping, onderaan het duin, vindt u Strandhuys de Vrijbuyter. Terwijl de kinderen spelen op het speelterras geniet u van het Bourgondische leven. Wat te denken van een maandelijks wisselende bierkaart of een Zeeuwse bolustaart? In de zomermaanden worden er op maandag- en donderdagavond cocktails geshaked.

GROESE DUINTJES Naast Strandhuys de Vrijbuyter, bij de duinovergang, ligt de populaire uitgaansgelegenheid voor jongeren, Strandcafé de Groese Duintjes. Hier worden regelmatig themafeestjes georganiseerd of er treden bands op.

6


Hmmm...

Lekker!

HORECA GROEDE PODIUM Voor een heerlijke lunch met pannenkoeken, poffertjes, broodjes en pasta’s bent u bij speel- en infopark Groede Podium aan het juiste adres. Kinderen spelen op spannende speeltoestellen, terwijl u geniet van een drankje op het terras. De openingstijden van de horeca vindt u in onze app. Het park is elke dag vrij toegankelijk.

STRANDPAVILJOEN GROEDE AAN ZEE Op zo’n 1,5 kilometer vanaf de strandcamping ligt Strandpaviljoen Groede aan Zee. De terrassen tot in het zand, de prachtige ligging aan Strand Groede en het uitzicht op zee geven een op-en-top strandbeleving. Geen zin om te koken of aan tafel te zitten? Bij Groede aan Zee kunt u ovenverse pizza’s afhalen. Neem een dekentje mee en geniet van een pizza-picknick op het strand!

DE DEINING De Deining weet het Bourgondische en het maritieme te combineren tot een eigen culinaire stijl met moderne en klassieke gerechten. De eigenaren zijn echte levensgenieters en dat proeft u terug in de gerechten.

FRITUUR Geen zin om te koken na een dagje strand? In onze frituur kunt u frites en lekkere snacks afhalen. Ook kunt u hier terecht voor een verrukkelijk ijsje.

WINKEL In onze ruim gesorteerde winkel liggen dagelijks de ochtendkrant en verse broodjes voor u klaar. Ook vindt u hier alles wat u nodig heeft op een mooie vakantiedag: gekoelde frisdrank, pizza’s en een knapperig stokbrood.

7


Welkom in de internationale luchthaven voor vogels

Zwin Natuur Park

Tekst: Rini Fenijn - Fotografie: © Provincie West-Vlaanderen

HET ZWIN

ZWIN NATUUR PARK

Over het strand van Nederland naar België lopen? Dat lukt je niet met droge voeten. Hier stroomt het water van de Zwingeul. Het is niet moeilijk om de Zwingeul te vinden, maar toch…. Hij ligt nooit precies op dezelfde plek. En de grenspaal die hier zou moeten staan? Het is al die jaren niet gelukt om hem daar overeind te houden. Dus dan maar op de dijk. In de Middeleeuwen was het Zwin een machtige zeearm die Brugge, toen de machtigste stad op aarde, met de zee verbond. En nu? Het gebied met kreken, schorren en slikken heeft zich teruggetrokken tot het grensgebied tussen Knokke en Retranchement. Aan Nederlandse kant kan je er naar het strand of je loopt een stukje Het Zwin in over het gloednieuwe vlonderpad. Wil je alles weten over dit zilte stuk natuur met vele zeldzame planten en de duizenden vogels? Ga dan naar het Zwin Natuur Park aan de andere kant van de geul. Ja, dat kan ook zonder natte voeten…. met de fiets of met de auto.

Als je het gebouw van het Zwin Natuur Park bekijkt, voel je de macht en de onverzettelijkheid van de Zwingeul. Tegelijk, en dat komt vast door die eindeloze rijen zwarte houten planken, voel je hier ook de natuur, de dieren, de weilanden en de schorren. Drie ooievaarsnesten op hoge palen staan vlakbij de ingang. Misschien heb je geluk als jij er bent en zitten de jonge ooievaartjes te wachten op papa of mama. Het Zwin Natuur Park vertelt je op een boeiende manier over de ooievaars en over alle andere vogels die dit gebied beroemd maken.

8

Hoho…eerst inchecken! Als je je ticket hebt gekocht dan krijg je een instapkaart. En die hoort weer bij een Zwin-trekvogel. Samen ‘trek’ je door het gebouw en onderweg verbaas je je over al die grappige en interessante weetjes van de vogels. Eentje verklappen? Neeee. Doen we niet. Veel te leuk om het zelf te ontdekken.


Kom na Zwin N ar het atu of neem ur Park een voo alvast rpr via zwi oefje n.be

Tip!

N eem een verrek ijker m e of huu r er ee e n tje ter pla atse.

HUTTENPARCOURS Binnen is het erg leuk, maar hé, we zijn in de natuur. We moeten ook naar buiten! Op het huttenparcours kom je de ene na de andere verrassende hut tegen. Eerst een voederhut. Oké, dat is duidelijk. Dan een vertelhut. Die hadden we niet verwacht, maar erg leuk! We gaan verder naar de labohut, naar de kijkhut, naar de luisterhut, de steigerhut, de boshut. Tjonge…wat hebben ze dat hier ontzettend mooi gemaakt allemaal. En kijk! Daar zijn ze weer. De ooievaars! En wacht, je kan hier naar boven klimmen. Tot vlakbij de ooievaarsnesten. Zo kom je wel heel dicht bij de natuur!

HET ZWIN IN Net als je denkt, waar is dat schorren -en slikkengebied nou gebleven, kom je bij het kijkcentrum. Ja…dan kijk je je ogen uit! Je kan het gebied in, met of zonder gids. Een bezoek met een ervaren Zwingids is een aanrader, dus dat doen we natuurlijk. We willen nu alles, maar dan ook

alles ervaren en beleven. En wow, als jullie ook dezelfde gids hebben als wij, dan kan je middag niet meer stuk. Je kan bijna iets gaan drinken in Zwin Bistro The Shelter maar er is nóg een pad: een blotevoeten-pad. Doen hoor! Dat is echt lekker bijzonder. We hebben de natuur gezien, gehoord, geroken en geproefd en nu ook nog gevoeld! En dat hebben ze hier graag!

*

25% korting! Op vertoon van de Zeelandpas ontvangen

volwassenen 25% korting op de entreeprijs van Zwin Natuur Park Knokke (normaal tarief € 12,-). De Zeelandpas is verkrijgbaar bij de receptie van Strandcamping Groede voor € 4,- en geeft voordeel op attracties, musea, wellness, shoppen en nog veel meer! *Geldig tot 28 februari 2019. Niet geldig i.c.m ander acties en/of aanbiedingen.


Strandcamping Groede door de jaren heen

Toen & nu

1980

1960 Het toerisme ontwikkelde zich volop in de jaren zestig en zeventig. Door het economisch herstel na 1960, de invoering van de vrije zaterdag en beter vervoer was een binnenlandse vakantie voor steeds meer mensen mogelijk. De vraag voor een verblijf aan zee op het terrein van de familie Van Damme nam een vlucht.

1990 1980-1990 De infrastructuur moest meerdere malen uitgebreid worden. Intussen haalde de tijd ons telkens in: zodra de werkzaamheden waren afgerond, diende de volgende uitbreiding zich al aan. De vorm van de terreinen is nog te herkennen in de huidige plattegrond.

1952 Sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw ontvangen wij onze gasten op dit unieke stukje Zeeland. Toen waren dat vooral groepjes verkenners die ’s zomers op de boerderij verbleven. Voor veel mensen was de ligging aan het strand de reden om bij de familie Van Damme hun tenten op te slaan. Er werd gekampeerd in het grasland, in de oude boerenschuur of men huurde het woonhuis. Inmiddels is er veel veranderd en is de camping uitgegroeid tot een eigentijds recreatiebedrijf. Toch zijn de contouren van de boerenschuur nog herkenbaar en is de familie Van Damme nog altijd uw gastheer.

10

1990

1970

2003


2008-2009 Flinke uitbreiding van de camping waardoor het centrum opnieuw ingericht wordt.

2012 De kustversterking wordt aangegrepen om een bijzonder natuur- en recreatiegebied, Waterdunen, aan te leggen. Na de afronding (gereed eind 2018) zal eb en vloed de natuurontwikkeling bepalen.

2009 De dijken en duinen tussen Breskens en Cadzand-Bad zijn onderdeel van ‘Zwakke Schakels’: een project waarin delen van de kust versterkt moeten worden.

2013 Gemeente Sluis wil in haar gemeente graag overnachtingsmogelijkheden op het strand aan kunnen bieden en schrijft een wedstrijd uit. Ons unieke ontwerp wordt voor deze pilot uitgekozen.

2005-2009 Het voormalige hertenpark wordt gerenoveerd. In het park wordt een doe- en infocentrum gebouwd, bunkers worden ontgraven en een fietspad door het park vormt de verbinding tussen Groede en de kust. Het resultaat is Groede Podium. Rondom het park, in de Groese Polders, wordt recreatienatuur aangelegd met een spannende en kindvriendelijke inrichting. Een trekvlot, vlonderpad, uitkijktoren en hangbrug maken van deze omgeving een speelpolder. Ook de Zwartegatse dijk en kreek krijgen een nieuw gezicht. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van paden die langs en door de kreek lopen.

2010 Strandpaviljoen Carrousel bij de duinovergang ‘Groese Duintjes’ moet wijken voor de kustversterking bij Groede. De eigenaren maken van de nood een deugd en bouwen een compleet nieuw paviljoen, een aantal meter verwijderd van zijn voorganger: PUUR.

2016 Verbouwing strandpaviljoen Groede aan Zee.

11


Al 150 jaar een lichtbaken voor schepen

De oudste gietijz eren vuurtoren van Nederland Op 26 december 1865 gaf de Belgisch-Nederlandse Permanente Commissie van Toezicht op de Scheldevaart opdracht een vuurtoren op te richten in de nabijheid van Breskens. Op 19 januari 1868 was de vuurtoren een feit en werd voor het eerst het licht ontstoken. De achtkantige zwart-wit geverfde toren is gebouwd naar een ontwerp van de Nederlandse architect Quirinus Harder. Harder heeft meer vuurtorens op zijn naam staan: 7 van de 11 gietijzeren vuurtorens aan de Nederlandse kust en 8 van de 20 aan de voormalige Nederlands Oost-Indische kust. In 2011 werd de vuurtoren buiten gebruik gesteld en afbraak dreigde. Dankzij de inzet van de Stichting Vuurtoren Breskens is het rijksmonument in 2015 gerenoveerd en opengesteld voor publiek. Inmiddels is de vuurtoren van Breskens de oudste nog bestaande gietijzeren vuurtoren van de Nederlandse (en de Vlaamse) kust!

'Een lichtbaken in weer en wind' “Het was een prachtig herkenningspunt, vooral als het donker was. Het was een lichtbaken in weer en wind voor de scheepvaart en de bewonderaars van de Zeeuwse kust. Toen de kans zich voordeed om de vuurtoren over te nemen van België heeft een groep enthousiaste mensen geprobeerd de vuurtoren te behouden voor Zeeuws-Vlaanderen en dat is gelukt!” Jules van Mulken - Vuurtorenbeheerder

12

OPENINGSTIJDEN

ENTREEPRIJZEN

Vrijdag, zaterdag & zondag: 13.00 tot 17.00 uur

Volwassenen 5 t/m 12 jaar (onder toezicht)

€ 2,€ 1,-

De vuurtoren is vanwege de kleine ruimte en de steile trappen niet geschikt voor kinderen onder de 5 jaar.

vuurtorenbreskens.nl


VERDWAALPAAL Het strand en de zee zijn een paradijs voor de kleintjes. Maar het kan zijn dat ze tijdens het spelen even de weg kwijtraken. Dan is het handig om bij de verdwaalpaal af te spreken. Om de paar honderd meter staat er een dergelijke paal die hoog boven iedereen uittorent. De palen zijn duidelijk herkenbaar aan een tekenfiguur van de bekende tekenaar Dick Bruna, zoals het konijntje Nijntje en het Paard.

Kust & water In Zeeland is de laatste jaren hard gewerkt aan de kustversterking om wonen en recreatie veilig te houden. Binnen het kustversterkingsproject ‘Zwakke Schakels’ vormde de natuur ook een belangrijk onderdeel.

ARMBANDJES Bij onze receptie zijn armbandjes verkrijgbaar voor uw kinderen. Hierop worden de voornaam, uw mobiele nummer en het plaatsnummer op de camping genoteerd. Mocht een kind verdwalen dan kan het veilig teruggebracht worden.

WATERDUNEN Voor het gebied tussen Groede en Breskens is gekozen voor een unieke vorm van kustversterking. Bij het versterken van de duinen is een zilt landschap van slikken, schorren en geulen gerealiseerd. Via een ‘getijdenduiker’ komt zeewater het natuurgebied in. Zo ontstaat er een samenspel tussen water en land, zilt en zoet, eb en vloed. Een grote verscheidenheid aan trekvogels voelt zich hier thuis. Wandel of fiets enkele kilometers richting Breskens, geniet van de zilte lucht en zie dit nieuwe, unieke natuurgebied opbloeien.

STRANDWACHT De Zeeuws-Vlaamse stranden zijn 17 kilometer lang en tellen maar liefst 4 badplaatsen: Breskens, Groede, Nieuwvliet en Cadzand. De in de zomerperiode aanwezige strandwachten hanteren een vlaggensysteem. Let daar goed op, vooral bij de overgang tussen eb en vloed. De strandwachten hanteren de volgende vlaggen:

Strandcamping Groede

JACHTHAVEN CADZAND

Zwemmen toegestaan gereed eind 2018

Ook de kust van Cadzand-Bad heeft een flinke metamorfose ondergaan als onderdeel van de kustversterking. Onder de naam ‘Duinboulevard’ zijn twee gescheiden paden ontstaan voor fietsers en wandelaars met verschillende rust- en zichtpunten. Aan het eind van de paden, in de buurt van het gemaal, ligt nu een hypermoderne jachthaven met een open verbinding met de Westerschelde. Stap op de pedalen en wees verrast over de facelift die de kust heeft ondergaan.

Gevaarlijk zwemmen en gevaarlijk voor drijfvoorwerpen Zwemmen verboden

Verbod op drijfvoorwerpen

Kind vermist of gevonden Europees kenmerk voor schone en veilige stranden

13


Animatie activiteiten Voor jong en oud bieden we leuke, actieve en gezellige activiteiten aan. Voor uw keuzegemak hebben we onze activiteiten ingedeeld in categorieĂŤn. U zult zien, er is voor ieder wat wils!

PROGRAMMA In het hoogseizoen wisselt het programma per week, in het voor- en naseizoen is het programma beperkt. Download de app voor het actuele aanbod of haal het programma bij de receptie. Op zoek naar een leuke tip in de omgeving? Onze receptiemedewerkers helpen u graag op weg.

14

Bij regen of slecht we er zorgen wij voor a lternatiev e

activiteiten!


Creatief & spelen

Sport & spel

Strand

Samen knutselen, dansen en spelen. We maken van iedere dag weer een feestje met onze kleine campingvrienden.

Strijden om de winst of gewoon meedoen voor de gezelligheid. Voetbal, tikspelletjes of vossenjacht, bijna alles wat je wenst komt voorbij.

Samen gaan we op zoek naar de schatten van de zee! Heerlijk het zand tussen je tenen voelen en de zee horen ruisen tijdens onze strandactiviteiten!

Avontuur

Natuur

Tieners

Speciaal voor stoere jongens en meiden staan er spannende en bijzondere activiteiten op het programma! Ga met ons mee op avontuur!

Ga op ontdekking in de omliggende natuurgebieden. Bezoek de koeien en schapen, wandel samen naar Groede Podium of ga op natuurexpeditie met onze gids.

Ook voor tieners is er genoeg te beleven. Het animatieteam staat voor jullie klaar en samen bepalen jullie wat er op het programma komt. We zorgen ervoor dat het een onvergetelijke vakantie wordt!

Entertainment

Excursie

Ontspannen & actief

Genieten van live muziek op het plein, prijzen winnen bij de bingo of streekproducten proeven tijdens onze boerenmarkt‌

Onze streek heeft ontzettend veel moois te bieden. Ontdek Groede op de fiets, bezoek het visserijmuseum of ga mee zeehonden spotten op de Westerschelde.

Heerlijk ontspannen, sportief of creatief bezig zijn? Speciaal voor volwassenen organiseren wij vernieuwende, gemoedelijke en actieve activiteiten.

15


STRANDCAMPING GROEDE Zeeweg 1 NL 4503 PA Groede

panorama huisjes

Groese Polder

speelnatuur Cletemspolder

 +31 (0) 117 37 13 84  receptie@strandcampinggroede.nl

strandpaviljoen Groede aan zee

restaurant De Deining

richting Cadzand 8 km Nieuwvliet 4 km

Bez o e k ook e e n s ons zus Cam terbedrijf pin g W ulpe in C a d z and. n

uitzichtpunt

strandpost EHBO

brasserie frituur winkel

Groede Podium 0,5 km Groede Dorp 1,5 km

strandpaviljoen PUUR

horeca Vrijbuyter & Groese Duintjes

richting Breskens 6 km

WWW.STRANDCAMPINGGROEDE.NL

Groede welkomskrant 2018 NL  

Strandcamping Groede - Welkom aan Zee Tips, Uitstapjes, Eten & drinken, Zwin Natuur Park, Toen & nu, Vuurtoren in Breskens, Kust & water, An...

Groede welkomskrant 2018 NL  

Strandcamping Groede - Welkom aan Zee Tips, Uitstapjes, Eten & drinken, Zwin Natuur Park, Toen & nu, Vuurtoren in Breskens, Kust & water, An...