a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 78

NÆSTE STOP

3 KLASSIKERE, DU IKKE MÅ MISSE

1. Den berømte kirkegård

8 TING, DU IKKE VIDSTE OM PARIS 1. Paris er faktisk ikke den by i verden, hvor flest taler fransk. Det er nemlig Kinshasa i Congo, hvor der er over 10 millioner indbyggere, hvoraf de fleste taler glimrende fransk.

er den letteste måde at komme rundt i byen på, medmindre du har god tid og er vild med at gå. Gaderne er generelt for smalle til mange biler, og der er ikke nok parkeringspladser.

2. Paris er den sjette mest besøgte by i verden, og der kommer 25 millioner turister forbi hvert år. De mest besøgte attraktioner er: Notre Dame, Disneyland, Sacre Coeur, Versailles, Louvre, Eiffeltårnet, Centre Pompidou og Musée d'Orsay.

5. Louvre er verdens største kunstmuseum. Det blev etableret i 1792 og har et galleriområde på hele 72.735 kvm. I gennemsnit er der 15.000 besøgende dagligt.

3. Som det eneste land i verden er frankrigs kogekunst optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv i 2010. Og Paris har over 40.000 restauranter, hvor du kan nyde lækkerierne. 4. Den parisiske metro blev bygget i 1900'erne og er i dag det fjerde største offentlige transportsystem i verden. Metroen

6. Eiffeltårnet kræver intet mindre end 40 tons maling hvert syvende år i vedligeholdelse – det er blevet malet 18 gange siden opførelsen.

7. På Hotel Costes på Rue Saint-Honoré kan du opleve ægte parisisk og storladen hotelsteming. Hotellet er dyrt, så hvis du ikke har skrabet sammen til en overnatning, så tag en frokost på restauranten. Men pas på! Stemningen er hyggelig, så skynd dig ud igen, før det bliver mørkt, og du har brugt hele din opsparing. 8. Der er ikke færre end 122 Michelin-restauranter i Paris. Prøv en af de ældste restauranter i Paris, Benoit. Bistroen har en stjerne i Michelin, og her hyldes de klassiske franske retter og sublime franske vine.

Du skal som minimum have styr på: “Bonjour”, “au revoir”, “s’il vous plait” og “merci”.

De lokale spiser sjældent aftensmad før klokken 20, og der er noget helt særligt ved at opleve den stemning, der er på en lokal restaurant i Paris omgivet af parisere. Bestil helst helt klassisk: boeuf bourguignon, coq au vin eller boullabaisse. Er du modig, så kast dig ud i escargots (snegle) eller cuisses de grenouilles (frølår). Men du går altså heller aldrig galt i byen med en vaskeægte croque monsieur eller dens frue.

L IME

2. Muséer i verdensklasse Der er ikke plads til alle kunstens højborge i Paris her, men en håndfuld er: Centre Pompidou, Fondation Louis Vuitton, Musée d'Orsay, Jeu de Paume, Galeries Nationales du Grand Palais, Palais de Tokyo, Musée des Arts Décoratifs, Musée Rodin og Musée Picasso.

Tip!

BON APPETIT!

78

I det 20. arrondissement finder du Père-Lachaise-kirkegården, som er den største i Paris. Her ligger berømtheder som Édith Piaf, Jim Morrison, Chopin, Balzac og Oscar Wilde begravet. Det kan godt betale sig at tage en rundvisning, det er stille og roligt, og I får det hele med.

3. Eventyrlige lopper Tag en tur forbi Marché aux Puces de Saint-Ouen, det 150 år gamle og nok verdens mest berømte og største loppemarked. Du finder alt fra vintage couture til antikviteter i massevis, og at vandre i de labyrintiske gader mellem sagerne er en oplevelse i sig selv. Psst! Gå ikke glip af Phillippe Starks stilfulde restaurant Ma Cocotte, der ligger lige i nærheden.

Profile for LIME

LIME marts 2020  

LIME marts 2020