Page 1

NU OP VACATURE.COM

10.062 jobs

08.01.11 | GRATIS MAGAZINE MET HET GROOTSTE CARRIèREAANBOD

SPECIAL

BEDRIJFSWAGENS • • • •

4 ronkende vragen: Wie maakt het meest kans op een bedrijfswagen? Welke sectoren delen het vlotst auto’s uit? Kiest u voor meer salaris of een BMW? Breekt de elektrische bedrijfswagen in 2011 door?

Joris Peumans, ceo, rijdt met een elektrische bedrijfswagen: “Op kantoor heb ik mijn eigen laadpaal”

VMG-20110108_COVER.indd 1

5/01/11 11:32


002_GPV1QU_20110108_VMGCV_00.qxp_VMGCover-QXP8 5/01/11 15:02 Page 2

VIA VACATURE.

Dieter D., CRM Management Consultant, Accenture

Dieter D. vond zijn nieuwe uitdaging via Vacature.com. Logisch, want bij ons heeft u de grootste kans om een job te vinden op uw maat. Of u nu een jonge starter bent, een aankomende manager of een doorwinterde professional: Vacature.com is er voor u. Met permanent meer dan 10.000 jobaanbiedingen online. Op en top gebruiksvriendelijk en persoonlijk, precies zoals de surfer het verwacht. En met een aantal tools en services die geen enkele andere job- en carrièresite in België aanbiedt. Geen wonder dat de vernieuwde Vacature.com dè favoriete marktplaats is waar Talent en ondernemingen mekaar vinden. Ook toe aan een nieuwe uitdaging? Maak de juiste keuze. Via Vacature.com. De nummer 1 site voor m/v met talent.


VMG-20110108-01_INHOUD_Opmaak 1 6/01/11 20:27 Page 1

01

VACATURE 8 JANUARI 2011

INHOUD COVERBEELD.SOFIE VAN HOOF

COVERSTORY

Alles over uw extralegaal voordeel op 4 wielen In welke sector maakt u veel kans op een bedrijfswagen? Kiest u beter voor extra centen of een Audi A4? Welke modellen liggen het best in de markt? Rij zonder omwegen naar pagina 4.

04 SUCCESTAPES

De sloopkampioen van Nederland Hij combineert vleesgeworden nuchterheid met de Hollandse koopmansgeest. Wim Beelen, amper 34, gaat door het leven als serieondernemer: in sloop, recyclage, noem maar op. Als het maar geld in het laatje brengt.

12 MAANDAG VAN

Oog in oog met koopjesjagers Wat doet u wanneer een leger fashionista’s uw winkel bestormt? Diep ademhalen, verstand op nul zetten en verkopen. De kassa kassa-maandag van Els De Peuter, winkelmanager van Zara, op de Antwerpse Meir.

17 ACTUA

Onze arbeidsmarkt in 10 trends Wordt 2011 het jaar van de grote relance? Minder werklozen, meer vacatures, en meer krapte op de arbeidsmarkt: de strijd om talent breekt weer open.

18 RUBRIEKEN 03 PUBLIEKE OPINIE 11 SALARISWATCHER 16 GLOBETROTTER 16 WERK EN RECHT 22 COLUMN AN OLAERTS

journaliste An Olaerts bezet al jaren een bladzijde van vacature magazine. ze bundelde nu 37 columns in

‘achterwerk’

ontdek ook de 10.062 jobs op vacature.com VACATURE VAN DE WEEK Aankopers Food bij O’Cool

de 168 beste carrières in dit magazine ABONNEES VAN DE TIJD, DE MORGEN, GAZET VAN ANTWERPEN EN HET LAATSTE NIEUWS ONTVANGEN VACATURE AUTOMATISCH BIJ HUN KRANT.

,

in Te verkrijgen ndel. ekha de beTere bo ijdag, UiTgeverij vr 0 120 blz., €19.9

het ideale hoofdkussenboekje voor ijverige mensen. Speciaal voor uw vermaak of als troost, en prachtig geïllustreerd met tekeningen van illustrator Klaas Verplancke.


002_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:22:15

2

VACATURE 8 JANUARI 2011

Leef je talent. De Grote Carrièrereeks

Langzaam maar zeker dalen de stofwolken van de crisis neer. Bedrijven pakken uit met positieve resultaten en maken volop plannen. De jacht op talent is opnieuw open. Jouw talent. Maar wat zijn jouw plannen? Hoe laat jij jouw talent het best renderen? Verander je best van werk? Of zit je goed en blijf je aan boord? Hoe ver reikt je ambitie? Hoe ziet jouw ideale carrière eruit en wat heb je ervoor over? Hoedanook, jij bent aan zet. Leef je talent en laat Vacature je gids zijn met ‘De Grote Carrièrereeks’. Vanaf nu zaterdag vier weken lang in Vacature. Samen met het grootste jobaanbod. Voor m/v met talent.

DE GROTE CARRIEREREEKS IN VACATURE: Zaterdag 15 januari | Arbeidsmobiliteit: Wat weerhoudt Talent om te veranderen van job? Zaterdag 22 januari | De carrièrecrisis:

Wie blijft en wie gaat weg? Zaterdag 29 januari | De ideale carrière:

Bestaat ze? En hoe ziet ze eruit? Zaterdag 5 februari | Extreme carrières:

Hoever is Talent bereid te gaan?


VMG-20110108-03_PUBLIEKE OPINIE_Opmaak 1 6/01/11 20:22 Page 3

VACATURE 8 JANUARI 2011

POSTBUS

STANDPUNT

REACTIE OP STANDPUNT VAN 18 DECEMBER 2010

Talent herken je niet enkel aan een diploma Werkgevers die ‘doelgroepmedewerkers’ (uit de kansengroepen, nvdr) welkom heten, kan ik alleen maar aanmoedigen, zoals Marian Kin ook aangeeft in haar standpunt. Dat de kandidaten daarom een diploma hoger onderwijs moeten kunnen voorleggen, vind ik minder evident. Voor heel wat werkzoekende doelgroepwerknemers is een hogere opleiding geen optie meer. Met handen vol motivatie en dikwijls een hoop talent hebben zij door omstandigheden de Vlaamse onderwijstrein zien voorbij rijden. Zonder mogelijkheid om er op te springen. Toch houdt dit hen niet tegen om vooruit te komen. Heel wat werkzoekende doelgroepwerknemers kiezen bijvoorbeeld voor een intensieve en praktijkgerichte opleiding, georganiseerd door een erkende instelling voor volwassenonderwijs of doelgroepwerknemers. Voor de doelgroepwerknemer betekent zo’n alternatief traject een nieuwe kans om zijn talenten te ontplooien. Op het einde van de rit steekt hij geen diploma op zak, wel een certificaat. Niet leuk om vervolgens een werkgever te horen vertellen dat een certificaat geen diploma is en dus niet meetelt. Alsof zijn verworven competenties een leugen zijn en de voorafgaande maanden van intensief les volgen een verzinsel is.

Gelukkig zijn er meer en meer werkgevers die een certificaat naar waarde kunnen schatten. Wanneer ze op zoek zijn naar een it-medewerker bijvoorbeeld. Werkgevers die erop durven vertrouwen dat doelgroepmedewerkers met een it-certificaat op zak professionele informatici en dus geschikte kandidaten zijn, hebben minder moeite om hun it-functies in te vullen. Ludo Cattoor, directeur Intec Brussel, via website REACTIE OP COVERSTORY “‘BELGO-BRAZILIAANSE BOUWMAFFIA’ VAN 11 EN 18 DECEMBER 2010”

Maatschappelijk relevante verslaggeving Met veel belangstelling heb ik de artikels gevolgd over de sociale fraude en uitbuiting van de Braziliaanse bouwvakkers die de Portugese nationaliteit aannemen. Ik heb zelf vijf jaar in Portugal gewoond en gewerkt en kan u verzekeren dat het een fluitje van een cent is om de Portugezen van de Brazilianen te onderscheiden. Enkel Braziliaanse intellectuelen die goed vertrouwd zijn met het Portugees van Portugals grootste dichter Camões zouden ook een geboren Portugees om de tuin kunnen leiden. Nogmaals proficiat voor de maatschappelijk relevante verslaggeving van uw journalisten. Christophe Maes, via e-mail WIL U REAGEREN? MAIL NAAR

9 publiekeopinie@vacature.com POLL

38% Ja, ik heb er een goed oog in

03

43%

19%

Neen, ik zie mijn financiële situatie nog niet meteen veranderen

Deze week vroegen we of je denkt dat je eigen financiële situatie in 2011 zal verbeteren.

Neen, ik denk dat mijn financiële situatie achteruit zal gaan

Knikkers Ze kwamen de jongste maanden woorden te kort om af te geven op ‘de politiek’, onze werkgevers en vakbonden. De aanslepende regeringsvorming en het communautaire gekissebis zouden de buitenlandse reputatie en economische toekomst van ons land op de helling zetten. En nog, wanneer zouden onze politici zich eindelijk eens met de ‘echte belangrijke zaken’ gaan bezighouden? Nu kan je inderdaad bedenkingen hebben bij het weinig verheffende politieke spektakel, maar wie zelf tonnen boter op het hoofd heeft, houdt zich beter gedeisd. Op 17 november vorig jaar schoven vakbonden en werkgevers voor het eerst aan tafel voor het tweejaarlijkse interprofessioneel overleg. Vandaag, haast twee maanden later, blijft het op dat front nog altijd

“Wat hebben vakbonden en werkgevers de voorbije jaren aangevangen met het zo geroemde Generatiepact?” FILIP MICHIELS, REDACTEUR VACATURE MAGAZINE

oorverdovend stil. Terwijl de knopen die daar moeten worden doorgehakt – denk maar aan het loonbeleid, het eenheidsstatuut of de reorganisatie van ons versteende arbeidsmarktmodel - een minstens even grote impact zullen hebben op onze welvaart en economische toekomst als de vorming van een nieuwe regering. Wat hebben vakbonden en werkgevers de voorbije jaren overigens aangevangen met het zo geroemde Generatiepact? Hoeveel bedrijven hebben minstens gedeeltelijk op kosten van de belastingbetaler massaal vijftigplussers gedumpt, via brugpensioen of andere ‘uitstapregelingen’? Waarom wordt er al jarenlang gepalaverd over een ander ontslagmodel maar verandert er helemaal niets? Daarnaast is de aanhoudende kritiek vanuit vakbondshoek en van een handvol ‘captains of industry’, als zou het politieke gekrakeel niet meer dan een irrelevante symbolenkwestie zijn, ook tenenkrullend naïef en manifest onjuist. Het verse geld voor Brussel – 370 tot 500 miljoen euro – en de centen die moeten garanderen dat Wallonië niet verder verarmt, moeten ergens gehaald worden. Of zijn bedrijven en vakbonden nu plots niet langer gekant tegen dalende sociale uitkeringen, stijgende personenbelastingen of een nog hogere vennootschapsbelasting? Niet voor niets waarschuwde Kris Peeters enkele weken geleden al dat de eerste nota Vande Lanotte Vlaanderen minstens twee miljard euro zou kosten. Dat geld is er niet, en dat beseffen Vlaamse politici maar al te goed. Het huidige politieke debat is dus niet zomaar een symbolenstrijd, het gaat om de knikkers. En die zitten toevallig ook in uw en mijn zak.

DOE MEE MET DE NIEUWE POLL EN SURF NAAR

KAN JIJ JE VINDEN IN DIT STANDPUNT?

9 vacature.com/poll

9 vacature.com/standpunt


VMG-20110108-04-COVERSTORY BEDRIJFSWAGENS**_Opmaak 1 6/01/11 20:52 Page 4

COVERSTORY

Bedrijven duwen hun werknemers met zachte hand richting groene wagens

Bedrijfswagens: werkgevers staan niet op de rem

2

Koning bedrijfsauto is nog steeds oppermachtig. Daar heeft de voorbije crisis niets aan veranderd. In de it-sector rijdt zelfs ruim 1 op 2 rond met een bedrijfswagen. Bedrijven springen sinds de crisis wel kostenbewuster om met hun wagenpark dat steeds meer vergroent.

De vloot van bedrijfswagens groeit jaar na jaar aan. Volgens de Belgische Federatie van Voertuigenverhuurders Renta hadden hun leden begin 2010 303.602 auto’s verhuurd op lange termijn, tegen 172.822 in 2000. Dat is een stijging met 75 procent in 10 jaar. Naast de lange termijnverhuur bestaan er andere formules, zoals de financiële leasing en de directe aankoop door de bedrijven. Daarom zijn er volgens de FOD Mobiliteit nog meer bedrijfswagens. Momenteel staan er 766.786 wagens ingeschreven op naam van een bedrijf, maar hier zijn ook vracht- en bestelwagens bij. De FOD schat dat ruim driekwart mag beschouwd worden als een extra bovenop het loon. Dat maakt dus ongeveer 575.000 bedrijfswagens. Kenners poneren dat de helft van de dagelijkse autostroom in en rond Brussel bestaat uit bedrijfswagens. In ons land zijn de bedrijfswagens zo populair omdat ze fiscaal interessant zijn. De werkgever kan de kosten deels fiscaal inbrengen, de werknemer wordt enkel belast op het zogenaamde ‘voordeel van alle aard’, wat veel lager ligt dan het werkelijke voordeel. Wie een bedrijfswagen heeft, hoeft zich daarnaast ook geen zorgen te maken over tankbeurten, onderhoud, taksen, enzovoort. Niet gevoelig voor crisis “De crisis liet zich niet voelen. De bedrijven geven evenveel wagens aan hun werknemers als voor de crisis”, vertelt Yves Van de Steen, consulent van Aon Hewitt. “Wel springen ze meer kostenbewust om met hun wagenpark. Ze veranderen hun aan-

pak heel zachtjes, want de auto blijft nog steeds een instrument om de medewerkers te motiveren. Daarom springen de bedrijven zeer voorzichtig om met dit voordeel.” De bedrijfswagen is en blijft een statussymbool. Want de buren zien ook met welk type auto u rijdt. “Op zoek naar kostenbesparingen pasten heel wat bedrijven wel hun carpolicy aan, bijvoorbeeld met langere contractlooptijden en groenere wagens”, vult Bert Wauters, directeur sales & marketing van KBC Autolease, aan. Grote ondernemingen hanteren nu een veel striktere aanpak dan kmo’s waar de werknemers nog steeds over een grotere keuzevrijheid beschikken. “Voor volgend jaar voorzien wij een lichte groei voor de sector. Wij zijn zeer benieuwd naar de introductie van de eerste elektrische voertuigen in 2011.” Vroeger bepaalde een bedrijf enkel de grootte van de budgetten die het wenste te besteden en mocht de medewerker daarbinnen kiezen. Momenteel leggen de bedrijven binnen diezelfde budgetten eveneens vast welke merken en types in aanmerking komen. Zo besparen ze op twee domeinen. Enerzijds kan het bedrijf dat verschillende exemplaren van één type afneemt, een grotere korting bedingen in de garage. Anderzijds kiezen de bedrijven voor merken die op het einde van het leasingcontract een hogere restwaarde opleveren. “Voor eenzelfde budget kunnen ze vandaag meer auto aanbieden aan hun medewerkers”, stelt Yves Van de Steen vast. De zoektocht naar een hogere restwaarde heeft de dominantie van de Duitse merken verder versterkt.

q


VMG-20110108-04-COVERSTORY BEDRIJFSWAGENS**_Opmaak 1 6/01/11 20:52 Page 5

VACATURE 8 JANUARI 2011

DE 10 POPULAIRSTE

DE 20 POPULAIRSTE

MERKEN

TYPES

(in % van de deelnemers aan Vacature/K.U.Leuven Salarisenquête die een bedrijfswagen heeft)

(in % van de deelnemers aan Salarisenquête die een bedrijfswagen heeft)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

VOLKSWAGEN

15,4%

AUDI

12,9%

FORD

10,2%

BMW

9,4%

OPEL

8,8%

RENAULT

8,5%

PEUGEOT

7%

MERCEDES

6,3%

CITROËN

5,5%

VOLVO

5%

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

05

AUDI A4

6,9%

VOLKSWAGEN GOLF

5,8%

BMW 3 SERIE

5%

VOLKSWAGEN PASSAT

3,8%

OPEL ASTRA

2,9%

AUDI A6

2,8%

AUDI A3

2,8%

FORD FOCUS

2,6%

VOLVO V50

2,4%

PEUGEOT 30X-SERIE

2,4%

MERCEDES C-KLASSE

2,3%

RENAULT MÉGANE

2,2%

BMW 5 SERIE

2,1%

FORD S-MAX

2%

RENAULT SCÉNIC

1,8%

BMW 1 SERIE

1,8%

FORD MONDEO

1,8%

CITROËN C4

1,8%

OPEL ZAFIRA

1,6%

VOLKSWAGEN TOURAN

1,5%

(bron: Salarisenquête K.U.Leuven en Vacature, 2010)

De Audi A4 is de populairste bedrijfswagen bij de deelnemers aan onze tweejaarlijkse Salarisenquête.


VMG-20110108-04-COVERSTORY BEDRIJFSWAGENS**_Opmaak 1 6/01/11 22:49 Page 6

COVERSTORY

q Ford, Renault en Peugeot krijgen nog een stukje van de koek. De Japanse merken zijn kleine spelers op de leasingmarkt. In onze Salarisenquête zegt 2,23% van de chauffeurs van de bedrijfswagens met een Toyota te rijden. Nissan haalt 0,72% en Hyundai 0,51%. Mazda en Honda halen zelfs de top-20 niet. Hoe groen is mijn bedrijfswagen? In het wagenpark van de leasingbedrijven domineren de benzinewagens: ze vertegenwoordigen 55% van het wagenpark, de dieselauto’s 45%, horen we bij de autoverhuurders van Renta. Maar de diesel zet zijn opmars verder. Zo rijden de bedrijfswagens in de grotere, multinationale bedrijven, waar Aon Hewitt zijn auto-enquête voor organiseert, bijna allemaal op diesel. “Die is goedkoper. Enkel in de hoogste categorieën vinden we nog benzineauto’s”, zegt Yves Van de Steen. Sinds begin 2010 hangt het ‘voordeel van alle aard’ niet langer af van de fiscale pk, maar van de CO2-uitstoot. Hoe minder CO2 uw bedrijfswagen in de lucht brengt, hoe meer u netto van uw brutoloon overhoudt en hoe minder CO2-taks uw bedrijf moet betalen. Daarom hebben de bedrijven per werknemerscategorie een maximale CO2-uitstoot vastgelegd. Meestal blijven de directieleden rondrijden met de meest vervuilende auto’s. Maar het algemeen effect is wel dat de autovloot ‘vergroent’. Deze trend is overduidelijk bij de SUV’s. Vijf jaar geleden waren de zwaardere modellen populair. Als de bedrijven nog SUV’s toelaten, zijn het de kleinere modellen. De Audi Q3 neemt de plaats in van zijn zware broers, de Q7 en de Q5. De BMW X5 wordt vervangen door de X3 en de X1.

Nele Lijnen: “Zo'n 10 tot 15 procent van alle werknemers neemt een bedrijfswagen aan, terwijl ze daar eigenlijk geen behoefte aan hebben. Die werknemers kunnen dan een bedrijfswagen afwijzen zonder financieel in te boeten. Wie voor zo'n mobiliteitsvergoeding kiest, krijgt een bedrag gelijk aan de waarde van een bedrijfswagen, inclusief benzinevergoedingen en verzekering.” Dat zou al vlug een extra loon van 500 euro bruto betekenen. Het VLDvoorstel kan in de senaat principieel op een ruime meerderheid rekenen. Afwachten of dit idee de regeringsvorming overleeft. Bedrijfswagens met zware voet Tot slot: volgens internationale rapporten zitten er meer snelheidsduivels onder de bedrijfswagens. Bestuurders van bedrijfswagens hebben de helft meer kans op een ongeval dan andere chauffeurs, aldus een Brits onderzoek. Volgens de Nederlandse Stichting Onderzoek Verkeersveiligheid gaan chauffeurs van bedrijfswagens meer over de maximumsnelheid. In België is hierover nog geen onderzoek verricht. “Maar ik geloof dat we in ons land eenzelfde situatie kennen”, zegt Yves Van de Steen. “Bedrijven trachten wel paal en perk te stellen aan gevaarlijk rijgedrag. In sommige ondernemingen geldt een afspraak waarbij de werkgever het eerste ongeval betaalt. Bij volgende ongevallen moet de werknemer de volledige franchise ophoesten. Soms worden de kosten gedeeld tussen werknemer en werkgever. Werknemers die het te bont maken, worden op het matje geroepen en aangemaand om hun leven te beteren.” tekst Erik Verreet D

De komende jaren zullen bedrijven hun medewerkers ook steeds meer de keuze laten tussen een bedrijfswagen of een mobiliteitsvergoeding. “In 2008 was die keuze mogelijk bij 12% van de ondernemingen die aan onze enquête deelnemen, in 2010 al bij 18%”, zegt Yves Van de Steen. Hij verwacht dat de bedrijfswagens kleiner zullen worden. “Daarnaast zal het 6 wheel-contract opgang maken, waarbij het budget voorziet in een kleinere bedrijfswagen gecombineerd met een moto.” In dat kader past het voorstel dat Open VLD half november lanceerde: laat de werknemers de keuze tussen een bedrijfswagen en een fiscaal even gunstige loonsverhoging. Senator

Jobs in Automotive vindt u vanaf pagina 43

Vijf jaar geleden waren de zwaardere modellen populair. Als de bedrijven nu nog SUV’s toelaten, zijn het de kleinere modellen. De Audi Q3 neemt de plaats in van zijn zware broers, de Q7 en de Q5. De BMW X5 (foto) wordt vervangen door de X3 en de X1 (foto).

WIE KRIJGT

EEN BEDRIJFSWAGEN?

(in % van de categorie deelnemers aan Salarisenquête die een bedrijfswagen heeft)

17%

VAN DE 60.193 DEELNEMERS HEEFT EEN BEDRIJFSWAGEN

WERKNEMERS:

12% 44%

MANAGEMENT:

1 OP DE 4 MANNEN 1 OP DE 10 VROUWEN ONDER 30 JAAR:

14% 20% 19% 14%

TUSSEN 30 EN 39 JAAR:

TUSSEN 40 EN 49 JAAR:

OUDER DAN 50 JAAR:


VMG-20110108-04-COVERSTORY BEDRIJFSWAGENS**_Opmaak 1 6/01/11 22:40 Page 7

VACATURE 8 JANUARI 2011

DEZE SECTOREN GEVEN HET VLOTST EEN BEDRIJFSWAGEN

IN WELKE FUNCTIE KAN U OP EEN BEDRIJFSWAGEN REKENEN?

(aantal deelnemers aan Salarisenquête uit deze sector dat met bedrijfswagen rijdt)

(Top-10 van de functies die het vlotst een firmawagen krijgen)

1. INFORMATICA

63,9%

2. UITZEND- EN SELECTIEBUREAUS

45,5%

3. CONSULTING & R&D

42,0%

4. TELECOMMUNICATIE

41,7%

5. BOUW

37,6%

6. RECLAME EN MEDIA

36,6%

7. ENERGIE EN WATER

35,7%

8. FARMA

34,0%

9. KLEIN- EN GROOTHANDEL

25,3%

10. BANKEN EN VERZEKERINGEN

24,2%

In de informaticasector rijdt meer dan de helft van de werknemers met een bedrijfswagen. Ook in de uitzend- en de consultancywereld is een bedrijfswagen schering en inslag. Omgekeerd is de bedrijfswagen een grote uitzondering in het onderwijs (0,7%), de lokale overheden (2,2%), de gezondheidszorg (5%) en de socio-culturele sector (5,2%). (bron: Salarisenquête K.U.Leuven en Vacature, 2010)

1. MANAGEMENT

52,9%

2. COMMERCIËLE FUNCTIES

50,1%

3. INFORMATICA EN INTERNET

46,2%

4. ENGINEERING

35,5%

5. AANKOOP

31,2%

6. MARKETING EN COMMUNICATIE

29,9%

7. PERSONEELSBELEID

21,2%

8. FINANCIËN EN BOEKHOUDING

20,2%

9. ONDERZOEK & ONTWIKKELING

18,4%

10. TECHNISCH ONDERSTEUNENDE DIENSTEN 17,5%

07

Ruim de helft (52,9%) van de managers, projectleiders en afdelingshoofden in België geniet van het comfort van een bedrijfswagen. Ongeveer de helft van de medewerkers in de verkoop en de informatica heeft dit voordeel ook. Bij de boekhouders en onderzoekers vinden we één bedrijfswagen op vijf. Maar bij de administratieve (5,3%) en uitvoerende functies (7,2%) is de bedrijfswagen eerder een uitzondering. (bron: Salarisenquête K.U.Leuven en Vacature, 2010)

AANTAL BEDRIJFSWAGENS BLIJFT STIJGEN (langetermijnverhuur door verhuurbedrijven in België, 1994-2010) Deze grafiek tekent de aangroei van de bedrijfswagens in ons land. Maar er zijn er meer: volgens de FOD Mobiliteit staan er momenteel 766.786 wagens ingeschreven op naam van een bedrijf (waaronder bestel- en vrachtwagens). Hieronder zouden er 575.000 bedrijfswagens zijn. (bron: jaarverslag Belgische Federatie van Voertuigenverhuurders Renta)

2000

172.822 1994

75.805

2008

2005

235.574

2009

2010 (1STE KWARTAAL)

298.881 303.143 303.602


VMG-20110108-04-COVERSTORY BEDRIJFSWAGENS**_Opmaak 1 6/01/11 20:53 Page 8

COVERSTORY

Salarisverhoging of bedrijfswagen: wat brengt u het meest op? Indien uw werkgever u laat kiezen tussen een salarisverhoging of een bedrijfswagen, kies dan de auto. Een bedrijfswagen is voor een werknemer nog altijd héél interessant, luidt de boodschap van Yves Van de Steen, consulent bij Aon Hewitt: “De voorbije jaren hebben de regeringen aan het voordeel geknabbeld. Maar het is nog steeds een aantrekkelijke manier om werknemers beter te vergoeden.” Hieronder heeft Yves Van de Steen het voorbeeld uitgewerkt van Jan, een werknemer die maandelijks 2.874 euro bruto verdient. Zijn baas stelt hem voor de keuze: een maandelijkse salarisverhoging van 647 euro bruto of een nieuwe bedrijfswagen. In dit voorbeeld kozen we voor een BMW 316d, waarvan de leasekosten ongeveer 750 euro per maand bedragen. Van de salarisverhoging blijft er 297 euro netto per maand over op Jans loonfiche. Kiest hij voor de bedrijfswagen, dan verzaakt Jan voor dit voordeel elke maand aan 353 euro netto. Maar hij heeft er een volledige auto voor, met alle extra’s. De leasemaatschappij zorgt immers voor de betaling van de autobelasting, brandstof, de verzekering (omnium) en het onderhoud (onder meer regelmatig nieuwe banden). “Het werkelijke voordeel hangt af van een reeks factoren, onder meer de afstand tussen woning en werk, de familiale toestand en ook de CO2-uitstoot van de wagen. Maar voor die 353 euro minder per maand koopt Jan als particulier geen nieuwe auto”, besluit Yves Van de Steen. “Veel hangt af van de gezinssituatie. Ook een gezin, waarin de echtgenote al een bedrijfswagen heeft, zal privé relatief minder genieten van een tweede bedrijfswagen. Maar dat verhindert niet dat een bedrijfswagen sowieso nog altijd interessant is.” tekst Erik Verreet D

CASE: Jan mag van zijn baas kiezen tussen een loonsverhoging van 647 euro bruto per maand (9000 euro per jaar, inclusief vakantiegeld en 13de maand) of een BMW 316d (maandelijkse leasekosten ongeveer 750 euro). Jan is gehuwd en heeft een kind. Zijn echtgenote werkt. Hij rijdt 30.000 km per jaar met de auto, waaronder dagelijks een kleine 20 km heen en terug naar het werk.

HUIDIGE SITUATIE

PROMOTIONELE LOONSVERHOGING 9.000 BRUTO/JAAR

AUTO IN PLAATS VAN LOONSVERHOGING

BRUTO JAARSALARIS

€ 40.000

€ 49.000

€ 40.000

SOCIALE ZEKERHEID

€ - 5.567

€ - 6.836

€ - 5.585

€ - 10.695

€ - 14.634

€ - 11. 349

€ 23.738

€ 27.530

€ 23.066

BELASTINGEN NETTO PER JAAR


VMG-20110108-04-COVERSTORY BEDRIJFSWAGENS**_Opmaak 1 6/01/11 20:53 Page 9

VACATURE 8 JANUARI 2011

09

Elektrische bedrijfswagen schakelt (nog) niet in hogere versnelling 2

Met de verkiezing van de CO2-neutrale Nissan Leaf tot auto van het jaar, lijkt het alsof de elektrische auto op het punt staat om door te breken. Al zijn er nog niet veel m/v die hun bedrijfswagen reeds aan het stopcontact opladen. Vacature gaat alvast op zoek naar bedrijven die klaar zijn voor de elektrisch aangedreven toekomst.

“Ik heb de indruk dat ik de enige ben die met een elektrische bedrijfswagen rondrijdt”, zegt Joris Peumans, ceo van het uitzendkantoor ASAP. “Dat komt omdat er nog een serieus probleem is in het aanbod van elektrische auto’s. Er zijn op dit moment twee wagens in roulatie: de Tesla en de Tazzari Zero. De Tesla, een sportwagen, kost een fortuin: 100.000 euro. Ik rij met een Tazzari. Die heeft het bedrijf ongeveer 25.000 euro gekost.” Naast een elektrische wagen rijdt Joris Peumans ook nog met een klassieke bedrijfswagen. “Het is voorlopig onmogelijk om alle verplaatsingen met mijn Tazzari te doen. Ik probeer er toch 30 procent van mijn totaal aantal kilometers mee te rijden. Volgens de constructeur zou ik in een ruk 140 kilometer met die auto moeten kunnen rijden, maar dat haal ik echt niet. Ik heb er al eens een rit van tachtig kilometer mee gedaan, waarna ik de batterij dringend moest bijladen. Al is de autonomie niet het grootste probleem. Natuurlijk is die beperkt, maar in de praktijk valt dat wel mee. Het bijladen duurt een nacht. Ik steek de Tazzari ’s avonds in het stopcontact en de volgende ochtend is hij weer helemaal startklaar. Voor veel mensen volstaat zo’n autonomie zeker voor hun woon/werkverkeer. De angst dat ze onderweg met een platte batterij aan de kant van de weg zullen eindigen, is ongegrond. Het

grootste bezwaar is dat er nog veel te weinig openbare laadpunten zijn. De overheid moet daar nog heel wat in investeren. Als ik de auto ergens in een stopcontact kan steken, kan hij gewoon bijladen. Op kantoor heb ik mijn eigen laadpaal. Ik kom hier aan, hang hem aan het stroomnet, en ’s avonds rij ik weer naar huis. Ik heb ook een snellader, maar die heb ik nog niet gebruikt. In vijftig minuten zou ik de Tazzari voor 80 procent moeten kunnen volladen. Dat zou ik eens moeten uittesten.” 100% aftrekbaar Is Joris tevreden over zijn elektrische bedrijfswagen? “Ik vind het een geweldige auto. Ik vind het ook fantastisch dat ik onafhankelijk ben van de oliemagnaten. Dat geeft me een ongelooflijk gevoel van vrijheid. De Tazzari is een compact autootje en heel licht. Het is een mix tussen een Ligier, een Golf en een Smart. Er zitten niet zoveel snufjes aan, maar hij heeft alles wat ik nodig heb. Zijn topsnelheid? 100 per uur. Hij trekt heel goed op en gaat vlot mee in het verkeer.” Wanneer zullen de medewerkers van ASAP met een elektrische bedrijfswagen rondsnorren? “We wachten vol ongeduld op de eerste vloot van grotere elektrische wagens. Die komen nu op de markt. Dan wil ik die heel graag in onze wagenlijst opnemen, zodat mijn collega’s er bewust voor kunnen kiezen om zich CO2-neutraal te verplaatsen.”

Joris Peumans, ceo van het uitzendkantoor ASAP, rijdt met een elektrische bedrijfswagen: Er zijn nog veel te weinig openbare laadpunten. De overheid moet daar nog heel wat in investeren.”

Bij Ernst & Young (E&Y) en bij Mobistar hebben de fleetmanagers alvast de eerste sleutel van hun elektrische Smart fortwo in hun bezit. De auto zal pas in 2012 voor het grote publiek in de showroom staan, maar de medewerkers van E&Y en Mobistar kunnen er nu al mee beginnen experimenteren. “We hebben er nog een tiental in bestelling staan die begin maart geleverd zullen worden”, zegt Ghislain Vanfraechem, facilities en fleetdirector bij E&Y. “We hebben onze laadpaal al geïnstalleerd en sommige plaatsen in onze parking van extra stopcontacten voorzien. We kunnen nu op kantoor zeven elektrische wagens laden. In een eerste fase zullen ze ingeschakeld worden als poolwagens. Collega’s kunnen ze dan reserveren voor een dag of een halve dag. Een medewerker komt naar het werk met zijn gewone bedrijfswagen, en rijdt van hieruit elektrisch verder naar een klant in de stad. De elektrische wagens die nu op de markt zijn, kunnen ongeveer 120 kilometer rijden. Ze zijn dus ideaal om in de buurt van Brussel mee rond te rijden.” Karel Boussu, facilities en fleetmanager bij Mobistar, koestert gelijkaardige plannen. “Mobistar wil een duurzaam bedrijf zijn en daarom hebben we onze CO2-uitstoot laten meten. Uit dat onderzoek bleek dat 70 procent van onze totale CO2-emissie te maken heeft met de mobiliteit van onze mensen. Bedrijfswagens hebben

q


VMG-20110108-04-COVERSTORY BEDRIJFSWAGENS**_Opmaak 1 6/01/11 20:59 Page 10

COVERSTORY

q daar een groot aandeel in, daarom heeft Mobistar al een tijd geleden beslist om relatief groene wagens in onze wagenlijst op te nemen. Wij waren een van de eersten die hybride auto’s aan het personeel aanboden en die een bonus gaven aan medewerkers die voor een CO2-vriendelijke wagen kozen. Die politiek blijven we verder zetten, maar om een echte doorbraak te realiseren, is het nodig dat de elektrische auto een flinke boost krijgt. We hebben daarom besloten de vlucht vooruit te nemen. We willen niet blijven wachten tot het distributienet en de leasingmaatschappijen klaar zijn. Daarom hebben we rechtstreeks elektrische wagens bij Smart besteld. Die wagens zullen in een pool ter beschikking van ons personeel staan.” “Het is niet eenvoudig om pionier te zijn”, zegt Ghislain Vanfraechem van E&Y. “Maar iemand moet het voortouw nemen. Zo willen we oplossingen helpen aandragen voor problemen die nu nog rond elektrische wagens bestaan. Voorlopig wordt het gebruik van een elektrische bedrijfsauto door de overheid op dezelfde manier behandeld als een gewone auto. Daar zal ongetwijfeld verandering in komen zodra de elektrische wagen ingeburgerd geraakt. Hét grote voordeel is natuurlijk dat hij 100 procent aftrekbaar is omdat er geen CO2-uitstoot is. Tegen 2013 zullen er voldoende elektrische wagens op de markt zijn en zullen we ze opnemen op de lijst waaruit onze mensen kunnen kiezen. Wie dan kiest voor elektrisch, zal geen benzine- of dieselwagen meer hebben. Aan de keuze voor elektrisch zullen een aantal voordelen verbonden zijn: zo zal de auto gratis elektriciteit kunnen opladen op kantoor. Over alle andere voordelen denken we nog hard na.”

Stéphane Verwilgen, managing director bij leasingmaatschappij Arval België, heeft ook een elektrische wagen in bestelling staan. “Zo zullen onze medewerkers ervaring kunnen opdoen en ontdekken wat het betekent om dagelijks met zo’n auto rond te rijden. Onze zustermaatschappij in Frankrijk heeft al meer ervaring dan wij: zij hebben de voorbije vijf jaar meer dan 1.000 elektrische bedrijfswagens in het verkeer gebracht.” Batterij te huur Volgens Verwilgen kijken de meeste bedrijven de kat uit de boom. “De eerste voertuigen komen slechts met mondjesmaat op de markt. Bedrijven vragen wel al offertes en zijn geïnteresseerd in de technologie. Een paar grote ondernemingen hebben een bestelling geplaatst voor één of twee auto’s om een eerste ervaring op te doen. De autonomie van de elektrische auto’s is voorlopig hun grootste handicap. En dan is er de kostprijs. Een gewone auto van 10.000 euro kost in elektrische uitvoering gemakkelijk tussen de 25.000 en 30.000 euro. Voor die prijs heb je al een heel stevige, klassieke wagen. Dat grote verschil is te verklaren door de kostprijs van de batterij. Die kost minstens 10.000 euro. Een elektrische motor is niet zo ingewikkeld, maar omdat de vraag nog heel klein is, is de productie duur. Er bestaan ook nog heel wat twijfels over hoelang een batterij zal meegaan. Klanten aarzelen omdat ze bang zijn dat ze die na een relatief korte periode zullen moeten vervangen. Om die vrees weg te nemen, is er een producent die batterijen verhuurt in plaats van ze te verkopen. De aankoopprijs van de auto ligt dan dichter bij die van een klassieke wagen.” tekst Jan Stevens | foto Sofie Van Hoof D

MET DE ELEKTRISCHE BEDRIJFSFIETS NAAR HET WERK Sinds de zomer van 2010 kunnen medewerkers van Nike uit Laakdal beroep doen op een elektrische bedrijfsfiets om van en naar het werk te fietsen. “Wie op meer dan 20 km van onze site woont, kan zich inschrijven voor een elektrische fiets”, zegt mobiliteitscoördinator Lien Baron. “Van bij de start was ons fietsproject een groot succes: er rijden nu 18 elektrische fietsen rond, naast meer dan 130 gewone fietsen. We merken dat vooral de elektrische fietsen intensief gebruikt worden. De fiets blijft eigendom van Nike, maar de medewerkers hebben elk hun persoonlijke fiets. Ze kunnen hem opladen op het werk. De stroom wordt geleverd door windmolens en zonnepanelen. De mensen krijgen daarbovenop nog 20 cent fietsvergoeding per kilometer. De helft van de fietsen wordt door de overheid gesubsidieerd via het Pendelfonds. Elektrische fietsen zijn ongeveer drie keer zo duur als een gewone fiets.” “20 km enkel is al een flinke afstand. We horen van onze mensen dat die met de elektrische fiets goed te overbruggen is. De grote meerderheid van ons personeel verricht fysieke arbeid. Ze zijn redelijk moe na hun dagtaak. Met de elektrische fiets is de weg naar huis minder inspannend. We zouden ook graag een elektrische bedrijfswagen aankopen. Op voorwaarde dat die wagen de afstand tussen Laakdal en onze hoofdzetel in Hilversum kan overbruggen. Dat is niet zo vanzelfsprekend. In Nederland zijn elektrische scooters als bedrijfsvoertuig al een tijdje goed ingeburgerd. Misschien moeten we daar in België ook eens over beginnen nadenken.”

Hoeveel kans maakt u op een bedrijfswagen? FACTOREN DIE DE KANS OP EEN BEDRIJFSWAGEN AANZIENLIJK VERHOGEN

FACTOREN DIE DE KANS OP EEN BEDRIJFSWAGEN AANZIENLIJK VERKLEINEN

1. U BENT EEN BEDIENDE

1. U WERKT IN HET ONDERWIJS

2. U WERKT IN DE VERKOOP

2. U BEHOORT TOT HET ADMINISTRATIEF

3. U ZIT IN HET HOGER MANAGEMENT

ONDERSTEUNEND PERSONEEL

4. U WERKT AL FLINK WAT JAREN (= ANCIËNNITEIT)

3. U BENT EEN STATUTAIR AMBTENAAR

5. U BENT EEN MAN

4. U HEEFT EEN UITVOERENDE FUNCTIE

6. U WERKT IN DE INFORMATICASECTOR

5. U BENT EEN VROUW

7. U BENT EEN MIDDENKADERLID

6. U BENT EEN CONTRACTUEEL AMBTENAAR

8. U WERKT IN DE BOUW

7. U WERKT IN DE JURIDISCHE AFDELING

9. U HEEFT EEN VAST CONTRACT

8. U WERKT BIJ DE GEMEENTE OF DE PROVINCIE

10. U WERKT VOLTIJDS

9. U WERKT IN DE SOCIO-CULTURELE SECTOR

Elk van deze factoren verhoogt de kans op een bedrijfswagen. Bijvoorbeeld, een commercieel directeur (hoger management, verkoop, plus bediendestatuut) in een informaticabedrijf rijdt bijna zeker met een bedrijfswagen.

Deze factoren verkleinen uw kans op een bedrijfswagen. Bijvoorbeeld, indien u als vrouw administratief werk verricht in het onderwijs is de kans klein dat uw werkgever een auto ter beschikking stelt.

10. U WERKT DEELTIJDS

MAG MIJN BAAS MIJN BEDRIJFSWAGEN TERUGEISEN?

vacature.com/bedrijfswagen

9

We vroegen aan Gert Theunissen, onderzoeker aan de K.U.Leuven, om uit te rekenen hoeveel kans u maakt op een bedrijfswagen aan de hand van een aantal factoren. Gert Theunissen: “Werknemers met een bediendestatuut maken veel meer kans op een bedrijfswagen dan arbeiders. Idem voor commerciële medewerkers of hogere managers. Omgekeerd rijden bijzonder weinig mensen uit het onderwijs met een auto van het werk. Ook opvallend is het m/vverschil: het man-zijn is een sterk positieve factor. Wie een bedrijfswagen wil, kan maar beter voldoen aan zo veel mogelijk eigenschappen in deze lijst.” (EV) D


VMG-20110108-11_SALARISWATCHER_Opmaak 1 6/01/11 20:34 Page 11

VACATURE 8 JANUARI 2011

11

SALARISWATCHER

“3.867 euro bruto als praktijkassistente aan Universiteit Antwerpen” NAAM Eva Geuens LEEFTIJD 33 DIPLOMA Doctor in de wetenschappen-biochemie BEROEP Praktijkassistente aan de Universiteit Antwerpen BURGERLIJKE STAAT Samenwonend, moeder van twee dochters (2,5 en 5).

BRUTO MAANDSALARIS 3.867 euro EXTRALEGALE VOORDELEN “Vakantiegeld en eindejaarspremie” SPAREN “Zodra ik mijn eerste loon ontving , ben ik met pensioensparen gestart.” BELEGGEN “Neen, is voorlopig niet aan de orde.”

“Ik werk aan de faculteit van farmaceutische, biomedische en diergeneeskundige wetenschappen, kortweg FBD. Als praktijkassistente begeleid ik onder meer de praktische oefeningen van studenten. Zo assisteer ik hen bij de proeven in het laboratorium. Ik geef zowel les aan eerstejaars als aan masterstudenten. Verder organiseer ik de praktische zaken rond scripties en masterproeven. Als assisterend academisch personeel heb ik een bijzonder statuut: mijn contract is elke vijf jaar hernieuwbaar. Een vast contract heb ik dus niet.” Isoleren: 10.000 euro “Vier jaar geleden hebben we een huis gekocht in Lier. Dat was best bewoonbaar, we hebben dus amper extra kosten gehad. Maar nu hebben we plannen om ons huis goed te isoleren. Ik schat dat het ons zowat 10.000 euro gaat kosten. Allicht gaan we ook onze veranda verbouwen, maar die plannen zijn nog heel prematuur. Toevallig heb ik vandaag een nieuwe afwasmachine gekocht, kostprijs 550 euro. De oude was stuk en ik wou zo snel mogelijk een nieuwe. We hebben gekozen voor een duurzaam model, dat weinig water en elektriciteit verbruikt. Onze droogkast, die ondertussen al een jaar stuk is, hebben we nog steeds niet vervangen: we kunnen best zonder.” 300 euro p/p voor 1 week Frankrijk “In principe gaan we één tot twee keer per jaar op reis. Normaal gezien staat er ook een skivakantie op het programma, maar dit jaar hebben we besloten niet te gaan. Pasen valt vrij laat en dus is de kans op sneeuw niet zo groot. ’s Zomers gaan we meestal naar het zuiden: mijn ouders hebben een vakantiehuisje in Frankrijk. Ervoor of erna logeren we samen met vrienden in een grote vakantiewoning. Dat is heel voordelig: voor één week betalen we 300 euro per persoon, eten inbegrepen. Verder ben ik heel tevreden over onze poetshulp. Ik heb nu zelf meer tijd voor de kindjes, en dat voor amper 30 euro per schoonmaakbeurt.” Tekst Dirk Blijweert – foto Michel Wiegandt D

MEER SALARISWATCHERS OP

9 vacature.com/salariswatcher


VMG-20110108-12_SUCCESTAPES_Opmaak 1 6/01/11 20:35 Page 12

SUCCESTAPES

Nederlander Wim Beelen: amper 34, maar reeds eigenaar van 20 bedrijven in sloop, recyclage en projectontwikkeling

Het jonge brein achter 20 bedrijven 2 Toen hij zeventien was, startte Wim Beelen (34) z’n eerste bedrijf op. Zeventien jaar later gaat de dertiger met het hart op de tong als sloopkampioen van Nederland door het leven en draait zijn Beelen Groep zestig miljoen euro omzet per jaar.

Hij kan zich de scène nog perfect voor de geest halen. Hij was jong en wilde wat, een sloopkraan bijvoorbeeld. Niet zomaar een sloopkraan, maar een van de grootste die toen in Nederland te koop was. Prijskaartje: 360.000 euro. Niets mis mee uiteraard, maar er was wel een klein praktisch probleem: hij had hooguit enkele duizenden euro’s in kas. Beelen is er de man niet naar om zich door dat soort praktische details te laten ontmoedigen, en dus deed hij de verkoper een wel bijzonder origineel voorstel: stuur me 36 keer een factuur van 10.000 euro en we hebben een deal. “Toegegeven, de man hapte eerst even naar adem, vroeg vervolgens de nodige bedenktijd, maar hapte uiteindelijk wel toe”, klinkt het grinnikend. En zie, goed tien jaar later is Wim Beelen de grootste sloper van Nederland. Veel Hollandser dan Beelen vind je ze niet boven de Moerdijk: de vleesgeworden nuchterheid, branie bij de vleet – al zouden sommigen het veeleer arrogantie

noemen - maar net zo goed recht door zee en doordrongen van de Hollandse koopmansgeest. “Ah, veel van wat over mij geschreven wordt, moet je met een stevige korrel zout nemen. Elke dag opnieuw stel ik mezelf dezelfde vragen: wie ben ik, wat doe ik en waar wil ik over vijf jaar staan? Als ik een bepaald doel voor ogen heb, dan ga ik ervoor. Punt aan de lijn. Ik kijk nooit op naar anderen, maar voel evenmin afgunst bij wat anderen bereiken. Ik denk vooraf heel goed na, maar eens de knoop doorgehakt houdt niets of niemand me nog tegen. En het woord compromis staat nergens in mijn woordenboek: dat is hoogstens een tijdelijke oplossing, waarbij iedereen zich finaal ongelukkig voelt. Als ik er sommige verhalen over mij in de Nederlandse pers op nalees dan ben ik een ondernemer die de risico’s niet bepaald schuwt. Grappig, want zelf ben ik ervan overtuigd dat ik nog nooit een groot risico genomen heb. Meer nog: tegenwoordig krijg ik met de regelmaat van de klok aanbiedingen om bedrijven over te nemen, maar ik ga daar haast nooit op in. Net omdat ik vooraf alles heel goed op een rijtje zet.” Bijbelgordel Het nog relatief prille levensverhaal van Beelen (34) leest als een avontuurlijk jongensboek. Hij groeide op in de Nederlandse Bijbelgordel, een regio waarin de streng

christelijke gereformeerden min of meer de dienst uitmaken. “Elke zondag tweemaal naar de kerk was geen uitzondering, het was het minimum minimorum”, vertelt hij. “De donderpreek van de pastoor kreeg ik er gratis bovenop, terwijl sommige van mijn vrienden intussen vrolijk gingen zwemmen of achter de meiden aan zaten. Het zal je wellicht verbazen, maar geen haar op mijn hoofd dat er aan dacht om daarover met mijn vader zelfs nog maar in discussie te gaan. Als je ergens inwoont, dan volg je ook de regels van het huis. Ik geloof nogal in discipline, zeker voor kinderen. Mijn ouders hadden een bepaalde levensvisie, waarnaar ze dan ook leefden. Niet dat ik dat altijd zo gezellig vond, maar achteraf bekeken vind ik wel dat ik een fijne jeugd heb gehad. Vader was slager en we hadden nooit iets te kort. Meer nog, we liepen er altijd piekfijn uitgedost bij, maar dan wel volgens de normen van mijn ouders. Wilde ik een spijkerbroek, dan moest ik er zelf voor werken, en dat heb ik dan ook gedaan. Ik was amper twaalf toen ik al hier en daar begon bij te klussen: kalfjes melk geven op de boerderij, stallen schoonspuiten, oude auto’s lassen of aan de benzinepomp staan. Het handel drijven heeft er altijd ingezeten: deden we op school een of andere actie voor het goede doel, dan kwam ik geheid met de hoogste q opbrengst naar huis.”

Wim Beelen, Nederlandse serieondernemer: “Wanneer ik langs een leegstaand gebouw passeerde dat stond te verkommeren, belde ik gewoon de eigenaar en stelde hem een prijs voor om het zootje te slopen.”


VMG-20110108-12_SUCCESTAPES_Opmaak 1 6/01/11 20:36 Page 13


VMG-20110108-12_SUCCESTAPES_Opmaak 1 6/01/11 20:36 Page 14

SUCCESTAPES

“Toen ik mijn eerste kraan kocht, die ik in 36 aflossingen betaald heb, had ik nog geen enkele opdracht.” WIM BEELEN, NEDERLANDSE SERIEONDERNEMER

q Amper veertien jaar oud zwaaide Wim de school definitief vaarwel en ging hij voltijds werken, op de lange vaart. “Niet dat mijn ouders toen een gat in de lucht sprongen, maar ik had het gewoonweg gehad met de school. Een diploma heb ik dus nooit gehaald, en vandaag beschouw ik dat als een gemis. Ik ben de voorbije jaren af en toe met mijn hoofd tegen de muur gelopen, gewoonweg omdat ik zelf alles heb moeten leren.” Nog eens vier jaar later zwaaide hij ook thuis de deuren achter zich dicht. “Ik kon me niet meer vinden in het leven dat mijn ouders toen leidden en heb daaruit mijn conclusies getrokken. Zonder wrok of rancune, maar het was gewoon tijd om te vertrekken. En zie, enkele jaren later is mijn vader zelfs in mijn bedrijf aan de slag gegaan, tot hij vorig jaar overleed.” Rondrijden met mest Anno 2011 staat Beelen bij onze noorderburen bekend als de grootste Nederlandse serieondernemer in de bouw. De basis voor die reputatie legde hij al op zeventienjarige leeftijd, toen hij in de Nederlandse polders zijn brood verdiende met het uitrijden van mest. “Ik werkte toen in een loonbedrijf, maar kreeg al vlug

in de smiezen dat de zaken daar best een stuk efficiënter georganiseerd konden worden. Het ene seizoen hadden de arbeiders het razend druk, het volgende hadden ze haast niets om handen. Ik raadde de baas toen aan om zijn personeel en machines te detacheren, zodat ze ook in de rustige periodes beter konden renderen. Dat lukte aardig, maar ik vond dat ik het zelf wellicht nog een stuk beter kon, en dus ben ik met een eigen bedrijfje begonnen. Ik detacheerde zelf mensen in allerlei sectoren, kocht oude appels op de fruitveiling en verkocht die vervolgens door als veevoer, ik bouwde mestwagens, verkocht opleggers, kortom ik deed zowat alles wat geld in het laatje bracht.” Eind jaren negentig stortte Beelen zich op de business waarin hij op korte tijd wereldberoemd zou worden in Nederland: het slopen van alles wat maar vier muren had. “Aanvankelijk detacheerde ik gewoon arbeiders aan aannemers, maar ik kreeg al vlug de vraag om gewoon een vaste prijs aan te rekenen voor een bepaalde opdracht en die dan zelf uit te voeren. Dat was best even wennen, tot ik doorkreeg dat ik – als we maar hard genoeg werkten – daarmee ook veel hogere winstmarges konden realiseren. Het detacheren van arbeiders leverde me pakweg 28 gulden per uur op, eens ik die gebouwen eigenhandig begon te slopen, zat ik al vlug aan vijftig gulden per uur. Nou, dat noemen ze dan handel drijven (grijnst), al leerde ik ook daar door scha en schande. Na een tijdje kwam ik er achter dat bepaalde aannemers me flink in de maling namen en de oppervlakte van de gebouwen die ik moest slopen regelmatig stevig ‘onderschatten’. Doordat ik nooit deftig school had gelopen, had ik het nogal lastig om hun berekeningen te controleren en dat hadden ze blijkbaar snel door. Daarop heb

ik dus het hele zaakje zelf in handen genomen. Vijf jaar later waren we al het grootste sloopbedrijf van Nederland. In cijfers vertaald: van 0 naar 40 miljoen euro omzet. Mensen vragen me: hoe heb je dat gedaan? En mijn antwoord luidt steevast: door de dingen eenvoudig te houden en door keihard te werken. Toen ik mijn eerste kraan kocht - die ik dan nog in 36 aflossingen betaald heb - had ik letterlijk nog geen enkele opdracht. Toch heeft die kraan later gemiddeld twintig uur per dag gewerkt. Wanneer ik ergens langs een leegstaand gebouw passeerde dat stond te verkommeren, belde ik gewoon de eigenaar en stelde hem een prijs voor om het zootje te slopen. Doorgaans resulteerde dat eerst in vijf afwijzingen, maar na mijn vijfde telefoontje kreeg ik dan te horen: ‘Meneer Beelen, hoe kan ik van je afkomen? Ok, maak me dan een bestek op voor de sloop en laat me dan in hemelsnaam met rust’. Als je die klus netjes klaart, dan komen de opdrachten na een tijdje wel vanzelf. Ik ga ervan uit dat iedereen in Nederland die gezond is heel comfortabel kan leven, als hij maar bereid is de handen uit de mouwen te steken. Ieder op zijn niveau, zeker, maar op dat niveau moet je gewoon trachten de beste te zijn.” Eikel Goed drie jaar geleden volgde de stap naar de recyclage. Min of meer noodgedwongen, omdat hij het afval van zijn sloopactiviteiten niet langer op de werven zelf verwerkt kreeg. Vandaag is die recyclagebusiness al goed dertig miljoen euro waard, net niet de helft van zijn globale omzet. “Ver ben ik het nochtans niet gaan zoeken. Om een afvalbak te laten ledigen, betaal je bij mij 23 euro. Een ton puin recycleren komt op 4,5 euro. Iedereen kan dit, maar intus-


VMG-20110108-12_SUCCESTAPES_Opmaak 1 6/01/11 20:37 Page 15

VACATURE 8 JANUARI 2011

Wim Beelen, Nederlandse serieondernemer: “Ik denk altijd vooruit. Vergelijk het met een voetballer: heel fijn als je kan meedraaien in de Nederlandse eredivisie, maar uiteindelijk droomt iedereen toch van FC Barcelona?”

Een serieondernemer in een notendop • Beelen Groep staat voor een twintigtal verschillende bedrijven (sloop, recyclage, projectontwikkeling, aannemingswerken,…) • 250 werknemers in vaste dienst, 150 freelancers • Omzet in 2010: 62 miljoen euro (waarvan 4 miljoen euro in België) • Groei in 2010: 20%

sen klagen mijn concurrenten steen en been en moeten ze zogezegd noodgedwongen vestigingen sluiten. Dat gaat er bij mij echt niet in. Wanneer je met overcapaciteit kampt, dan ga je toch gewoon op zoek naar extra business of naar nieuwe mogelijkheden?” Of hij zichzelf en zijn manier van zaken doen dan vernieuwend vindt? “Absoluut! We nemen onze kostprijs, plakken daar 10 procent bij en bezorgen die offerte aan de klant. Nogal wat mensen vinden 10 procent winstmarge blijkbaar belachelijk weinig, maar voor mij is dat genoeg. Daarin zit hem dan ook het grote verschil met de concurrentie: zij vragen zich eerst hardop af hoeveel geld ze op een bepaald project willen verdienen. Wij gaan uit van onze kostprijs en gaan daar gewoon 10 procent boven. Niet meer, maar ook niet minder.” Dat niet iedereen op de directe aanpak van Wim Beelen zit te wachten, daar hoeft geen tekening bij. “Dat klopt. Sommige mensen vinden me ronduit een eikel, of ze noemen me arrogant, maar daar lig ik geen moment van wakker. Ik heb geen zin om mezelf constant te verloochenen. Ik probeer nu ook in België voet aan de grond te krijgen met mijn sloopactiviteiten, maar dat loopt niet van een leien dakje. De kans is niet onbestaande dat mijn directe aanpak daar voor iets tussen zit, maar goed, dat moet dan maar. Toch hebben we ook bij jullie al een mooi visitekaartje afgeleverd, met de sloop van het oude Alcatel-gebouw in Antwerpen. Er lopen ook onderhandelingen voor enkele andere projecten, maar de nadruk ligt voorlopig vooral op onze recyclageactiviteiten hier in Nederland. Op dat vlak liggen hier nog mogelijkheden zat. Intussen experimenteren we ook met het omzetten

van bepaalde afvalstromen in energie, want op termijn zit daarin flink wat muziek. En geloof me, dit is geen imagebuilding. Ik heb net een vrachtwagen laten bouwen die tweemaal zoveel onverwerkbaar afval kan vervoeren als alle andere vrachtwagens die tot nog toe op de markt waren. Dat afval wordt uiteindelijk verbrand en omgezet in energie. Met die nieuwe vrachtwagen sla ik twee vliegen in één klap: één grote vrachtwagen is beter voor het milieu dan twee kleine, en tegelijk vaart ook mijn persoonlijke portemonnee er beter bij.” Beelen mag de voorbije jaren dan al bijzonder goed geboerd hebben, aan ambitie geen gebrek. “Tegen 2020 wil ik een top drie-speler worden in de Nederlandse recyclagemarkt. En als je weet dat deze markt gedomineerd wordt door grote jongens als Sita of Van Gansewinkel, dan besef je dat ik daarmee behoorlijk hoog mik. Natuurlijk heb ik mijn zaakjes nu ook al mooi voor elkaar, maar ik denk altijd vooruit. Dat is mijn drijfveer. Vergelijk het met een voetballer: heel fijn als je kan meedraaien in de Nederlandse eredivisie, maar uiteindelijk droomt iedereen toch van FC Barcelona, niet?” Tekst Filip Michiels, Nederland | foto Inge Moons D

15


VMG-20110108-16-OVERWERK_Opmaak 1 6/01/11 20:38 Page 16

GLOBETROTTER

“In Ecuador begroet ik collega’s met een kus” “Ik kwam in januari 2009 naar Leuven in het kader van een VLIR-uitwisselingsprogramma voor universitaire stafmedewerkers. Ik was bij mijn vertrek precies tien dagen getrouwd en belandde alleen in een winterlandschap, terwijl ik nog nooit sneeuw had gezien. Het eerste half jaar in België was best moeilijk. Een oud-leraar van de Universidad de Cuenca werkte al aan de K.U.Leuven. Hij was mijn grote steun. Hij hielp me met de administratie rond mijn beurs en na zes maanden kon mijn man hier ook aan de slag. Als we onze collega’s om hulp vroegen, stonden ze klaar maar persoonlijke contacten leggen ging minder snel. Ik denk dat Ecuadorianen spontaner en opener zijn dan Belgen. In Cuenca begroet ik collega’s met een kus. Jullie zeggen gewoon ‘hallo’.” “Als onderzoeker word je hier in de watten gelegd. De hele omgeving helpt je focussen op je werk. Je hebt veel minder onderwijsverplichtingen dan in Ecuador. Afgelopen zomer ging ik drie maanden terug naar Cuenca, waar ik 26 uur per week les gaf. Eén van de zaken die het VLIR-programma wil aanpakken, is een klemtoonverschuiving aan onze universiteiten van onderwijs naar onderzoek. Ik voelde me deze zomer ontheemd in eigen land. Al dat lawaai, die autotoeters, dat onderhuidse gevoel van onveiligheid, het viel me meer op dan vroeger.” “Mijn man en ik woonden tot onze bruiloft bij onze ouders. Voor ons voelt Leuven als onze thuis, waarschijnlijk omdat we hier voor het eerst samenwonen. We hebben een normaal gezinsleven en brengen tegelijkertijd het gros van onze tijd door in

Lorena Siguenza Guzman, Ecuadoriaanse in België: “Mij verbaast het eerlijk gezegd dat Belgische twintigers zo gestructureerd leven.”

Europa. Dit is een verrijkende ervaring, ook professioneel. Ik onderzoek o.a. budgetoptimalisatie in academische bibliotheken. De geschiedenis van de Europese bibliotheken en hun optimalisatiepogingen uit het verleden zijn voor mij een rijke bron.” “Cuenca is een traditionele stad. Mijn grootmoeder begrijpt niet waarom ik zo nodig onderzoek moet uitvoeren in een ver land, in plaats van kindertjes op de wereld te zetten in Ecuador (lacht). Mij verbaast het eerlijk gezegd dat Belgische twintigers zo gestructureerd leven. Laatstejaarsstudenten beginnen in januari te solliciteren, tekenen hun contract

in mei, gaan in de zomer samenwonen en beginnen in september te werken. Iedereen volgt dezelfde tijdslijn.” tekst Barbara De Munnynck | foto Tiny Bogaerts D

NAAM Lorena Siguenza Guzman LEEFTIJD 30 AFKOMSTIG UIT Cuenca (Ecuador) WOONT IN Leuven WOONDE EERDER IN Cuenca BEROEP Onderzoeker bij K.U. Leuven

WERK EN RECHT

Mag ik vroeger aan de slag dan mijn ziektebriefje aangeeft? Case: "Na een kleine operatie schreef de dokter me tien dagen ziekteverlof voor. Na zeven dagen wou ik weer naar het werk. Maar een vriend waarschuwde me dat ik dan niet meer gedekt zou zijn door mijn ziekenfonds en hospitalisatieverzekering. Ik zou zelfs een sanctie kunnen krijgen van de mutualiteit? Is dat zo?"

Antwoord: "Neen, dat is niet juist", sust Tom Robert, advocaat van het bureau Laga. "Het principe is eenvoudig: de werknemer bepaalt, meestal in samenspraak met zijn behandelende dokter, wanneer hij zich fit genoeg voelt om weer aan het werk te gaan. Het attest van de dokter geeft aan hoelang hij normaal arbeidsongeschikt is. Maar als hij zich sneller in staat voelt om te werken, mag hij dat gerust. Hij is dan in de regel normaal verzekerd." "Wel meldt hij best een dag op voorhand aan zijn werkgever dat hij terugkeert. Dat geldt eveneens voor

de mutualiteit en de arbeidsongevallenverzekeraar, indien de zieke daaronder zou vallen. Na één maand ziekte vervalt het gewaarborgd loon door de werkgever en neemt de mutualiteit de betalingen over. Als u dan de mutualiteit niet tijdig op de hoogte brengt van uw terugkeer naar het werk, ontvangt u mogelijk tijdelijk zowel een dubbele uitkering als loon. Reken maar dat de mutualiteit dat dubbele loon later zal terugvorderen. Maar dat is geen echte sanctie. Bij werkhervatting na een arbeidsongeval moet de arbeidsongevallenverzekeraar worden ingelicht." Tom Robert kent bedrijven waar het arbeidsreglement eist dat de zieke tijdig meldt dat hij vroeger terugkeert: "Die hebben dan meestal een vervanger ingeschakeld. Die melding is nodig voor de organisatie van het werk. Bovendien zal er bij een eventueel ongeval op de weg naar het werk minder discussie zijn met de arbeidson-

gevallenverzekeraar. Ook mag u, als de eerste werkdag blijkt dat u zieker bent dan verwacht, de dag later weer thuisblijven: het ziekteattest dekt u nog. De boodschap is eenvoudig: hou uw oversten op de hoogte van uw plannen als het ziektebeeld verbetert. Wie na meer dan vier weken ziekte terugkeert, heeft het recht om de arbeidsgeneesheer te raadplegen vooraleer het werk te hervatten. "Zeker als u denkt dat er aanpassingen nodig zijn aan uw werksituatie. U kan dat met de geneesheer bespreken die op zijn beurt contact neemt met uw werkgever om te beslissen wat er moet gebeuren." Werknemers op een ‘risicopost’, die bijvoorbeeld in de voedingsindustrie werken, moeten na een ziekte van vier weken steeds verplicht langs bij de arbeidsgeneesheer. Tom Robert: "Die moet dan uitmaken of de werknemer helemaal klaar is voor de dienst." tekst Erik Verreet D

LEES OOK ONLINE: KAN EEN LANGDURIGE ZIEKTE AANLEIDING GEVEN TOT ONTSLAG?

vacature.com/ziekte

9


VMG-20110108-17_MAANDAG VAN_Opmaak 1 6/01/11 20:38 Page 17

VACATURE 8 JANUARI 2011

17

MAANDAG VAN

Els De Peuter, winkelmanager van Zara

Op de Meir in Antwerpen was het over de koppen lopen tijdens de eerste koopjesdag. Els De Peuter, winkelmanager van Zara, beleefde de drukte vanop de eerste rij mee.

7.00 uur. Ik sta op, neem een douche en vertrek vanuit Berchem naar de winkel. De winkel opent vandaag voor de solden uitzonderlijk om 9 uur, een uur eerder dan normaal. Ik drink een kop koffie en tref de laatste voorbereidingen. Ik hang enkele affiches uit en hang de soldenvlag in de etalage. Voor de solden mag die niet opgehangen worden, dus moet het nu gebeuren. 08.55 uur. Een vijftal minuten voor de winkel de deuren opent, komt mijn team naar beneden. Ik superviseer voor de vrouwenafdeling een ploeg van 37 mensen, die vooral uit verkopers bestaat, naast enkele stockmedewerkers en verantwoordelijken. Voor de eerste dag van de solden is de volledige ploeg aanwezig: op een gewone dag zijn we met een twintigtal mensen. Ik geef ze een korte briefing op basis van een dagplanning die ik vooraf gemaakt heb. Ik kan de briefing kort houden: de meesten weten wat van hen verwacht

wordt. Ik geef ze ook wat peptalk mee, want het wordt verschrikkelijk hectisch. 9.00 uur. De winkel opent de deuren. Er staan een vijftiental mensen voor de deur te wachten. Het is in het begin iets minder druk omdat we een uur vroeger openen dan de meeste andere winkels, maar we weten wat er ons te wachten staat: de hel. En dat blijkt ook, want heel snel wordt de winkel overrompeld. Door de drukte is het moeilijk om het overzicht te bewaren, maar we zijn een goed geolied team. Dat moet ook wel, als je zo’n drukte meemaakt. Ik zorg er vooral voor dat de winkel ondanks de volkstoeloop netjes blijft en dat de rekken aangevuld worden. Het motto is: ‘Verstand op nul zetten en er voor gaan.’ 13.00 uur. Ik ga iets eten met enkele collega’s. We halen het geld uit de verschillende kassa’s op en tellen het, zodat

we niet alles ’s avonds moeten doen. In de namiddag worden we nog steeds overrompeld. Mijn werk blijft hetzelfde als in de voormiddag: zorgen dat de winkel in orde ligt, rekken aanvullen en zo veel mogelijk klanten helpen. 20.00 uur. De winkel gaat dicht, maar voor ons zit het werk er nog niet op. De kassiersters sluiten hun kassa af. Ik tel het geld samen met de andere verantwoordelijken, breng de administratie in orde en breng het geld naar de kluis. De omzet is drie keer zo groot als op een gewone zaterdag, wat doorgaans de beste dag van de week is. Een goed uur later zit mijn werk erop. Ik ga nog iets drinken met collega’s. Na zo’n dag moet je even stoom afblazen, anders heb je gegarandeerd een slapeloze nacht. 22.30 uur. Ik kom thuis, eet nog iets en kruip rond 23.30 uur in bed. tekst Dominique Soenens | foto Isabel Pousset D


VMG-20110108-18_ACTUA*_Opmaak 1 6/01/11 20:40 Page 18

ACTUA

De Vlaamse arbeidsmarkt in 10 trends

Strijd om talent breekt TREND 1:

TREND 2:

Aantal vacatures groeit verder aan

Strijd om talent wordt heviger

“Over het hele jaar 2010 ontving de VDAB 262.280 vacatures. Dat is 20,5% meer dan in 2009. De positieve trend die gestart is in maart hield heel het jaar aan. In december 2010 kregen we 19.518 vacatures binnen of 26,4% meer dan in dezelfde maand in 2009. De vraag naar hoger geschoolden zit in de lift (+19,3%). Maar de werkgevers vragen momenteel vooral naar medewerkers met een laag studieniveau (+27,8%)”, aldus de studiedienst van de VDAB. Daarom daalde in december 2010 de werkloosheid met 9,3% (ruim 20.000 werklozen) vergeleken met december 2009.

Met zijn ‘spanningsindicator’ meet de VDAB de krapte op de arbeidsmarkt, zeg maar het tekort aan specialisten om openstaande functies in te vullen. De indicator geeft de verhouding tussen het aantal werkzoekenden en het aantal vacatures van een bepaalde maand (zonder interimjobs). De krapte op de arbeidsmarkt neemt nu toe want er staan minder werklozen tegenover elke vacature.

AANTAL ONTVANGEN VACATURES BIJ VDAB (OP MAANDBASIS, 2004-2010)

20.000

15.000

10.000

5.000 2004

2006

2008

2010

+20,5%

De voorbije vijftien jaar nam de krapte op onze arbeidsmarkt systematisch toe. “In de loop van 2009 verminderde de krapte wat onder invloed van de gestegen werkloosheid en het dalende aantal vacatures. In 2010 keerde deze trend om. In vergelijking met de vorige crisis (rond 2001) is de huidige crisis minder diep en gebeurt het herstel sneller”, stelt Paul Poels vast. Hij is adjunct van de directeur Studiedienst van de VDAB. Kenners verwachten dat de strijd om het beschikbare talent dit jaar zal verhevigen, met andere woorden Vlaamse werkgevers zullen het snel moeilijker krijgen om geschikt personeel aan te werven.

TREND 3:

Er verschijnen meer personeelsadvertenties

“Op de Nederlandstalige markt in België nam het volume van de personeelsadvertenties slechts toe met 3,52% als we de periode van januari tot november in 2010 vergelijken met dezelfde periode in 2009”, zegt Dieter Vermander, arbeidsmarktanalist bij Vacature. “2010 was een vlak jaar voor de personeelsadvertenties. Dat veranderde de voorbije weken toen de bedrijven plots meer advertenties plaatsten (+ 10% tot + 20% vergeleken met 2009).” Toch staan voor 2011 de verwachtingen niet hooggespannen. Dat is logisch: een economische crisis slaat in als een bom, maar het herstel neemt veel tijd in beslag. Het duurt even voor we uit het dal zijn gekropen.

+3,5%


VMG-20110108-18_ACTUA*_Opmaak 1 6/01/11 20:40 Page 19

VACATURE 8 JANUARI 2011

19

weer open TREND 4:

Zelfs in volle crisis viel de jobcreatie nooit stil Ook tijdens de crisisjaren draaide de rekruteringsmolen op volle toeren. In 2009, dus in volle crisis, wierven bedrijven en organisaties in ons land 304.606 voltijdse en 232.006 deeltijdse medewerkers aan. Er verdwenen wel iets meer jobs. Maar terwijl sommige banken een rekruteringsstop afkondigden, zochten honderden bedrijven naarstig verder naar goede medewerkers. Die trend versterkte zich in 2010 en zet zich in 2011 door.

Inkopers en ingenieurs zijn gegeerd TOP-10 MEEST GEZOCHTE FUNCTIES (PER JOBCATEGORIE WAAR IN 2010 ADVERTENTIES VOOR VERSCHENEN, GEMETEN NAAR HET VOLUME VAN DE ADVERTENTIES, VOOR VLAANDEREN)

2008

2009

VOLTIJDS

365.701

340.126

DEELTIJDS

218.559

214.431

VOLTIJDS

304.606

319.771

DEELTIJDS

232.006

234.395

EVOLUTIE 2009-2010 (PERIODE JANUARI-NOVEMBER)

1. COMMERCIËLE MEDEWERKERS

+ 14%

2. INGENIEURS

+ 32%

3. INFORMATICI

- 13%

4. ADMINISTRATIEVE MEDEWERKERS

- 14%

5. FINANCIËLE EN ECONOMISCHE MEDEWERKERS VERVANGENDE ONTSLAG EN OF NIEUWE JOBS PENSIOEN (INTREDE) (UITTREDE)

q

TREND 5:

6. TECHNOLOGISCHE MEDEWERKERS

Ook in 2010 zochten de bedrijven in Vlaanderen het meest naar medewerkers om commerciële functies in te vullen. Daarom publiceerden ze ook de meeste personeelsadvertenties voor deze categorie. Dat is al jaren zo. Vorig jaar gingen de bedrijven in Vlaanderen ook op zoek naar meer ingenieurs en naar informatici. Ze zochten minder medewerkers voor managementfuncties of met medische diploma’s.

+ 9% + 18%

7. MEDEWERKERS VOOR DE ALGEMENE DIRECTIE

-10%

8. MEDEWERKERS VOOR MEDISCHE EN SOCIO-CULTURELE FUNCTIES

-28%

9. CONSULTING EN ADVIES

+ 3%

10. AANKOOP EN LOGISTIEK

+ 31%

Bron: Pige Vacature, december 2010 Bron: P. Heuse en H. Zimmer, De sociale balans 2009, Nationale Bank van België, november 2010

TOP-10 SNELSTE STIJGERS (PER JOBCATEGORIE WAAR IN 2010 OPMERKELIJK MEER ADVERTENTIES VOOR VERSCHENEN, VOOR VLAANDEREN)

TOENAME VAN BETALENDE ADVERTENTIES VAN 2009 TOT 2010 (PERIODE JANUARI-NOVEMBER)

1. VEILIGHEID- EN PREVENTIESPECIALISTEN

+ 64%

2. TEKENAARS EN GRAFISCHE FUNCTIES

+ 48%

3. ONDERZOEKS- EN ONTWIKKELINGSSPECIALISTEN + 37% 4. MEDEWERKERS PRODUCTIE EN KWALITEITSZORG + 33% 5. CUSTOMER SERVICE

+ 32%

6. INGENIEURS

+ 32%

7. AANKOPERS EN LOGISTIEKE MEDEWERKERS

+ 31%

8. MARKETINGSPECIALISTEN

+ 21%

9. HUMAN RESOURCES

+ 19%

10. TECHNICI

+ 18%

Bron: Pige Vacature, december 2010

De bedrijven in Vlaanderen en Brussel zoeken plots veel meer veiligheidsspecialisten en tekenaars. Echt veel advertentieruimte besteden ze aan hun zoektocht naar ingenieurs, inkopers en technische specialisten. Ook de commerciële functies, die het grootste pak advertenties uitmaken, kenden een groei: +14%. Maar met dit groeipercentage haalde deze categorie de top-10 van de stijgers niet. Vergeleken met het crisisjaar 2009 heeft de overheid in 2010 veel minder advertenties geplaatst voor typische openbare functies. Ook naar onderwijzers en wetenschappelijke medewerkers werd er minder gezocht via advertenties. De bedrijven in Vlaanderen zochten ook minder medewerkers om medische en administratieve functies te bemannen, maar voor deze groepen bleef het advertentievolume groot.


VMG-20110108-18_ACTUA**_Opmaak 1 6/01/11 22:30 Page 20

ACTUA

q

TREND 6:

TREND 7:

TREND 8:

Industriële jobs blijven slinken

De uitzendsector groeit met 10% in 2011

Meer starters, maar ook meer faillissementen in 2011

Professor Luc Sels (faculteit economie K.U.Leuven): “De slachtoffers van de crisis zijn de jongeren onder de 25 jaar en de mannen in de industriële bedrijven. De voorbije jaren gingen er honderdduizenden banen verloren in de Vlaamse en in de Waalse industrie. Terwijl de tewerkstelling in de publieke diensten en de zorgsector bleef groeien, kromp die van de industrie naar een zorgwekkend niveau. We tellen vandaag een historisch laag aantal jobs in de Vlaamse industrie. Omdat in die sector de groei vertraagt, zet deze trend zich nog door.”

“In 2010 groeide de uitzendsector in ons land met 15%”, stelt Paul Verschueren, de directeur van de economische dienst van Federgon. “De groei bij de bedienden lag merkelijk lager dan bij de arbeiders, +2% tegen +19%. Maar het uitzendwerk van arbeiders was tijdens de crisis heel sterk teruggevallen, veel sterker dan het werk voor bedienden.”

“Met 75.000 nieuw opgerichte bedrijven was 2010 een sterk jaar”, zegt Eric Van den Broele van het handelsinformatiekantoor Graydon. “Dat is ruim 3.000 meer dan in 2009 en slechts 4.000 minder dan in het recordjaar 2007.” In Vlaanderen telde hij ruim 40.500 startende bedrijven. De meeste nieuwe bedrijven vinden we in de bedrijfsconsultancy, de horeca en de lichaamsverzorging. Eric Van den Broele stelt vast dat ruim driekwart van de Belgische bedrijven gezonde, zelfs robuuste balansen kunnen voorleggen: “Ze zitten financieel stevig in het zadel. In het bijzonder de kmo’s beschikken over een sterk eigen vermogen, zodat ze slechts beperkt afhankelijk zijn van externe schuldeisers. Uiteraard voelden deze bedrijven de crisis, maar ze zijn erin geslaagd de effecten ervan te temperen en zetten tegelijkertijd de bakens uit voor de toekomst.” 5% van de bedrijven kampt met fundamentele moeilijkheden. Dat leidde in 2010 tot 9.953 faillissementen. In Vlaanderen moest één bedrijf op 101 actieve ondernemingen de boeken sluiten, in Wallonië was dat één op 88. Die faillissementen kosten het land vorig jaar 24.122 jobs.

INDUSTRIËLE JOBS SMELTEN WEG (EVOLUTIE VAN DE TEWERKSTELLING IN VLAANDEREN PER HOOFDSECTOR, BEGIN 2008 TOT 2010)

106 104 102 100

INDEX: 2008-I = 100

In mei 2008 bereikte de Federgon-index een historisch hoogtepunt. “Als alles meezit, halen we dat hoogtepunt weer eind 2011”, schat Paul Verschueren. “We zijn redelijk optimistisch: tweeënhalf jaar na het dieptepunt van september 2009 haalt de interimsector weer het niveau van voor de crisis. In 2011 zullen we een groei van 10 à 11% halen. Maar om dat te realiseren zullen we steeds harder moeten werken. Concreet zullen onze kantoren bijkomend 8.000 tot 10.000 nieuwe uitzendkrachten moeten aantrekken. Dat betekent meer opleidingen voor die uitzendkrachten, ruimer rekruteren en de bedrijven overtuigen van minder evidente keuzes.”

98 96

75.000

94 2008-I 2008-II 2008-III 2008-IV

2009-I

2009-II 2009-III 2009-IV 2010-I 2010-II

overheid en verzorgingssector dienstensector (tertiair) industrie en verwerkende nijverheid (secundaire sector)

nieuw opgerichte bedrijven in 2010

“Onze meest optimistische inschattingen gaan voor 2011 uit van een status quo. Een lichte stijging met 5% van het aantal faillissementen lijkt realistischer. De faillissementenstorm blijft op volle kracht. Gezien de blijvende toevloed van starters verwachten wij ook in 2011 een verdere hausse van het aantal faillissementen binnen deze groep.”

DEZE WEEK OP VACATURE.COM

CARRIÈRE

ACTUA

Lichaamstaal: 5 tips om de rekruteerder stiekem in te pakken

Nieuw: elektronische maaltijdcheques: wat verandert er?

vacature.com/lichaamstaal

vacature.com/maaltijdcheques


VMG-20110108-18_ACTUA**_Opmaak 1 6/01/11 22:19 Page 21

VACATURE 8 JANUARI 2011

21

TREND 9:

TREND 10:

Meer jobs met overheidssubsidies

Extra groeibonus voor Vlaanderen

“Loonsubsidies bewijzen niet dat de overheid een grotere greep krijgt op de arbeidsmarkt”, stelt Ludo Struyven, Hoofd van de groep Arbeidsmarktonderzoek van HIVA – K.U.Leuven. “Integendeel, de overheid lost meer en meer de greep door de heffing op de lonen te verlagen. De subsidies compenseren een klein beetje de hoge Belgische arbeidskosten bestaande uit een combinatie van sociale bijdragen en bedrijfsvoorheffing. Meestal zijn deze laatste maatregelen slechts tijdelijk en gericht op bepaalde sectoren of zwakkere groepen zoals de laaggeschoolden. Terwijl deze groepen in de jaren zestig en zeventig nog plaats vonden in de overheidsbedrijven, verdwijnt dit soort jobs meer en meer. In de moderne, afgeslankte overheidsbedrijven worden deze groepen slechts heel gedeeltelijk vervangen. Ik verwacht dat de laaggeschoolden het moeilijker zullen krijgen om een vaste baan te vinden. Onder meer omdat de overheid zal moeten besparen wat waarschijnlijk ook in de zorgsector zal gevoeld worden. Hier evolueren we naar minder arbeidsintensieve zorg. Als er verder banen sneuvelen onder de minder productieve werknemers, vermoed ik dat de overheid het subsidiewapen zal blijven hanteren, maar dan nog meer gericht op deze typische sectoren en zwakkere groepen.”

LOONSUBSIDIES 1996 – 2012 (IN MILJOEN EURO)

1996 2010 2012

VERMINDERING WERKGEVERSBIJDRAGEN

1.306 4.628 4.430

LOONSUBSIDIES

• VIA SOCIALE ZEKERHEID

19 4.625 5.148 0 2.363 2.721

SOCIALE MARIBEL

0

708

715

JONGERENBONUS (NON-PROFIT)

0

28

29

ALTERNATIEVE SOCIALE MARIBEL

0

59

66

ACTIVERING

0

339

397

DIENSTENCHEQUES

0 1.229 1.515

• VIA FEDERAAL NIVEAU

0 2.220 2.383

NACHT- EN PLOEGENARBEID

0

900

987

OVERUREN

0

45

55

ONDERZOEK EN ONTWIKKELING

0

331

340

ALGEMENE SUBSIDIES

0

849

900

SPECIFIEKE SUBSIDIES

0

95

101

• VIA GEWESTNIVEAU

19

42

44

OUDERE WERKLOZEN

0

27

28

19

16

16

WERKGEGELEGENHEIDSPREMIE TOTAAL TEN GUNSTE VAN WERKGEVERS VERMINDERINGEN WERKNEMERSBIJDRAGEN

1.325 9.254 9.578 0

637

591

bron: Centrale Raad voor het Bedrijfsleven, rapport over de loonkostenontwikkeling, 11.2010

Veel meer dan 15 jaar geleden subsidieert de overheid bepaalde jobs en nacht- en ploegenarbeid. Deze loonsubsidies bestaan meestal uit vrijstellingen van de bedrijfsvoorheffing: de werkgever houdt een deel van de bedrijfsvoorheffing in. Terwijl in 1996 de bedrijven 19 miljoen euro steun ontvingen voor bepaalde werknemers, verwacht het Planbureau dat de federale overheid en de sociale zekerheid in 2012 voor 5,1 miljard euro zullen uitkeren aan loonsubsidie. Zo keert de overheid vandaag 1,2 miljard euro uit voor de dienstencheques, in 2012 wordt dat 1,5 miljard euro.

KBC Groep rekent op een groeibonus voor de Vlaamse arbeidsmarkt. Senior economist Johan Van Gompel: “De Belgische conjunctuur volgde de voorbije kwartalen opvallend het pad van de Duitse. Midden vorig jaar maakten we een overtuigende conjuncturele ommezwaai mee. Dat vertaalde zich in een hersteld consumentenvertrouwen. Dit optimisme was voornamelijk toe te schrijven aan de verbetering op de arbeidsmarkt. Tussen het najaar van 2009 en dat van 2010 werden er netto 45.200 banen gecreëerd. Naar schatting kwamen er daar in het laatste kwartaal van 2010 nog zo’n 15.000 bij. Die banencreatie is des te opmerkelijker omdat de werkgelegenheid tijdens de voorbije recessie verrassend goed heeft standgehouden.” “De aanwervingsplannen van de bedrijven, het aantal openstaande vacatures en de verrichte uitzendarbeid suggereren dat de gunstige arbeidsontwikkeling zich de komende kwartalen zal doorzetten. Dat herstel doet zich meer uitgesproken voor in Vlaanderen dan in Wallonië.” “Vlaanderen houdt meer dan Wallonië de lijn aan die Duitsland aangeeft. In Wallonië is het aantal werklozen al vroeger beginnen dalen. Maar in Vlaanderen zette die daling zich de voorbije maanden forser door dan in Wallonië. Ook in 2011 zal Vlaanderen die groeibonus behouden.” De recente rondvraag van Manpower bevestigt deze analyse: in Vlaanderen overweegt 8% van de ondervraagde werkgevers een personeelsuitbreiding. In Wallonië tonen de werkgevers zich eerder onzeker: ze verwachten de komende maanden een stagnering van de arbeidsmarkt. tekst Erik Verreet D

ADVIES

BV

SALARIS

Wat als ik dronken een ongeval veroorzaak met mijn bedrijfswagen?

Het CV van Stromae

Hoeveel verdient Erik Van Looy?

vacature.com/ongeval

vacature.com/stromae

vacature.com/Erik


VMG-20110108-22_COLUMN_Opmaak 1 6/01/11 20:25 Page 22

coLUMN

An Olaerts’ ongecensureerde kijk op de arbeidsmarkt en de wereld ver daarbuiten.

An olaerts D

“Een béétje carrièremaker denkt suppositoire over de natie heen” “Twéé keer ben ik hier al voorbijgekomen en twéé keer hebt ge niks gezegd, mijnheer. Iedereen is verplicht een ticket te kopen in het station van vertrek. En als ge te laat zijt, mijnheer, dan moet ge de treinbegeleider zo snel mogelijk verwittigen. In welk station zijt gij opgestapt, mijnheer? In Luik! Nog tien minuten en we zijn in Gent, mijnheer.” Mijnheer antwoordde dat hij van niets wist, echt waar niet. Betalen voor de trein? Nee maar. Raar reglement! Meer iets voor proleten eigenlijk. En de treinbegeleider, die had hij twéé keer niet zien voorbijkomen, echt waar niet. “Ik heb onderweg de hele tijd gewerkt”, zei hij. Het was waar. Mijnheer was aan het werk geweest. De hele wagon had gehoord hoe hij zaken deed, in het Engels, de localiteit ver voorbij. Want het binnenland is voor de peuteraar. Een béétje carrièremaker denkt suppositoire over de natie heen. Vier mogelijkheden. Mijnheer had ons niet zien zitten. Mijnheer kon het niet schelen dat we er zaten. Mijnheer was van de soort die gelooft dat je qua privacy overal veilig bent behalve op Facebook.

Of mijnheer dacht dat Engels alleen een taal is voor zwaar beknobbelde mensen. Niet dat het van arrogant tot zelfingenomen een verschil maakte. Mijnheer deed hardcore business aan de telefoon en iedereen kon hem verstaan.

the Germans. Met the Germans viel business te bakken. The French waren wel andere koek. Daar deed mijnheer geen business mee. Het argument schoot van voor naar achter door de wagon: I hate those French motherfuckers.

Hij ging een half miljoen investeren en hij kende iemand die over het miljoen wilde gaan. The guy has 15 million euro on his account! Gekregen na een erfenis of zoiets. Het was niet belangrijk. Ze moesten hem hoofdaandeelhouder maken. Daar konden ze niet omheen. En als hij belde moesten ze beleefd zijn. Want hij ging bellen. Mijnheer had het allemaal gefikst. 15 million on his account! We have fallen in the butter with our hole. The possibilities are endless.

Toen vonden we het nog om te lachen. Mijnheer had geen besef. Bleek ook dat iemand op kantoor met een tumor zat waarvoor ze alle meetings hadden moeten uitstellen. Terwijl ze nu eindelijk wel eens moesten beslissen wat het zou worden: mid range of high end. Dringend. Mijnheer zou desomtrent nog een mail droppen bij ene Dan.

Tot de trein na Brussel-Zuid een lelijk OostVlaams bosje in reed. Zonder dekking. De verbinding viel uit en mijnheer werd technisch werkloos. Hij plukte een pluisje van zijn overjas en veegde met zijn mouw het wangvet van zijn iPhone. Maar zodra de strepen van de ontvangst terug waren begon het opnieuw. Mijnheer belde met naam en toenaam over ene Maximilian en

Daarna ging het over de sponsor, die voorlopig nog niet wist dat hij de sponsor zou zijn. De wagon wist het al wel, want mijnheer regelde de hele santenboetiek tot in Germany. Intussen zat iedereen in de treincoupé te kauwen op een passend oordeel. Moesten wij ontzag hebben voor de professionele branie van mijnheer? Of mochten we bedenkingen hebben bij zijn goed fatsoen? Uiteindelijk hakte de kaartjesknipper de knoop door. Terwijl ik nog zo had gehoopt dat in 2011 alles anders zou worden. D

Achterwerk is een zéér strenge collectie columns van An Olaerts uit Vacature Magazine, met prenten van Klaas Verplancke. Zet de babysitter op uw cv. Ga mee betogen in de Efteling. Laat valse visitekaartjes drukken. En pas op voor Nancy aan de receptie. Het staat allemaal in Achterwerk, speciaal voor ijverige mensen.

iN TE VErkrijGEN NdEL. EkHA dE bETErE bo ijdAG, UiTGEVErij Vr 90 120 bLZ., €19.


023_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:23:19

VACATURE 8 JANUARI 2011

23

O’Cool zoekt s” r e b m e M d e t c “Best Sele

en speciaDe marktleider n. de or w ag n 450 nijd m rtussen meer da in die best be de tie si on t po el kt st ar en m een g blijft groeien . Door continue O’Cool neemt iesverse voedin etel in Drongen vr dz n of va ho p de oo in rk ool er nog an 60 list in de ve ensen gaat O’C m igingen, waarv st én ve 4 tie 0 1 va in no k euwe Best nbod, in mensen tewer t het bedrijf ni n exclusief aa da ee n it, re ite de al on kw nnen te verw investeringen in olle bijdrage ku dan ook niet ev t rd ef aa ho w et n H ee t. e di orui medewerkers elke dag op vo t, dynamische ek zo rs be em Selected M van O’Cool. succesverhaal t he n aa n re leve Wie bij O’Cool binnenkomt, merkt meteen het versch il. De klant wordt er met open armen ontvangen in een winkel die, in tegenstelling tot de onderkoelde producten, heel warm aanvoelt. Ook het aanbo d is alles behalve gewoon of stereotiep. Het wordt constant aangepast aan de smaken en het verwachtingspatroon van de klant van vandaag. Mensen willen immers steeds nieuwe smake n en producten ontdekken. O’Cool wil zich altijd onderscheiden: op het gebied van kwaliteit, van smaak, van winkelervaring en door altijd trouw te blijven aan zichzelf. Want dat is net de rode draad doorheen het succesverhaal van O’Cool: de consequentie waarm ee het, samen met zijn mensen, zijn waarden dagelijks in de praktijk omzet. Bovendien beschikt O’Cool over een eigen assortiment , dat wordt verkocht als het merk O’Cool. Sinds kort werd dit uitgebreid met het merk ‘Best Selection’, een gamma exclusieve producten van superieure kwaliteit. Ook dat vraagt een duidelijke visie.

Focus op topkwaliteit O’Cool noemt zich terecht een buitenbeentje binnen de retailsector. Als een van de enigen houdt het zich ver weg van een prijzenslag en focust het uitsluitend op topkwaliteit. Van het productaanbod, natuurlijk, maar ook wat betreft winkelervaring en communicatie gaat het bedrijf graag verder waar anderen op de rem gaan staan. Eigenlijk draait O’Cool de rollen om: in plaats van te beweren dat “u dit product nergens goedkoper vindt”, belooft het dat “dit product nergens zo smaakvol en kwalitatief is als bij O’Cool”. Een gedurfde maar eerlijke aanpak, die in de smaak valt bij de O’Cool-fans. Er wordt dan ook continu nagedacht over en geïnvesteerd in innovatie: O’Cool tast de markt af op zoek naar nieuwe, exclusieve producten en smaken, en er wordt voortdurend gezocht naar nieuwe concepten die winkelen bij O’Cool nóg aangenamer maken.

Kwaliteit op elk niveau O’Cool laat er geen twijfel over bestaan: bij kwaliteitsproducten horen kwaliteitsmedewerkers. Dynamische, proactief denkende mensen die het belang van de bedrijfswaarden kunnen inschatten en ze ook onderschrijven, en dat op elk niveau: van de aankoper die op zoek gaat naar producten die binnen het aanbod passen, over de project manager die lokale ondersteuning biedt tot de verkoper aan de kassa. O’Cool wil mensen gelukkiger maken, en dat geldt in het bijzonder voor de eigen medewerkers: zij worden opgevangen in een open, familiale omgeving, waar ruimte wordt geboden voor dialoog, nieuwe ideeën en persoonlijke ontwikkeling. Een no-nonsense omgeving ook, waar de dingen worden gezegd zoals ze zijn. Precies daarom wordt er tijdens sollicitaties niet gefocust op ervaring, maar wordt er in het bijzonder gezocht naar mensen die door hun inzet, openheid en ideeën een meerwaarde kunnen betekenen.

Best Selected Members: meer dan ambassadeurs Het belang dat O’Cool aan zijn medewerkers hecht, komt nog het best tot uiting in het concept van de ‘Best Selected Member’. Elke medewerker krijgt een speciale versie van de Coolcooking® Club Card, de voordeelkaart voor trouwe klanten. Voor de medewerkers is het echter meer dan een getrouwheidskaart. Ze geeft hen ook de nodige fierheid, omdat ze daardoor deel uitmaken van de ‘selecte club’ die mag meeschrijven aan het succesverhaal van O’Cool. Door de medewerker bijvoorbeeld te betrekken bij proefsessies van nieuwe producten, wordt hij meer dan een “merkambassadeur”. Hij wordt iemand wiens inbreng van onschatbare waarde is en naar wie echt geluisterd wordt!

Wilt u ook een Best Selected Member van O’Cool worden? En deel uitmaken van een bedrijf dat spontaan, netjes, respectvol, verrassend, vlot én optimistisch is? Grijp uw kans en solliciteer nu voor één van de vacatures op de backcover van dit magazine. (meer info: bezoek de website www.ocool.com)


024_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:23:47

24

VACATURE 8 JANUARI 2011

Provincie Antwerpen: Het provinciebestuur van Antwerpen stelt ongeveer 1 700 medewerkers tewerk. Samen verzorgen zij de dienstverlening aan de 1 700 000 inwoners van onze provincie. Een dienstverlening die alle mogelijke thema’s bestrijkt: van cultuur en recreatie over welzijn, natuur en toerisme tot economie, ruimtelijke planning en jeugdwerking en nog veel meer. Werken kan op de centrale kantoren of in één van de talrijke buitendiensten verspreid over het grondgebied van de provincie. Binnen het provinciebestuur vind je gegarandeerd dé job om jouw talenten en ambities waar te maken: VOOR DE MASTERS

ADVISEUR mobiliteit

Contractueel – voltijds – A1a Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit – Dienst Mobiliteit in Antwerpen

Als adviseur mobiliteit is je belangrijkste taak het ontwikkelen van een visie rond het voorstadsvervoer in het grootstedelijk gebied Antwerpen en het doen realiseren van de engagementen die onze partners hebben genomen. Je hebt de competenties om standpunten van verschillende partners uit de publieke en de private sector op elkaar af te stemmen. Je hebt een onderhandelingsprofiel, maar voeling met mobiliteit, verkeer en vervoer zijn een must. Als adviseur kun je binnen de Dienst Mobiliteit rekenen op de omkadering van een team met ingenieurs en specialisten mobiliteit.

RUIMTELIJK PLANNER

Contractueel – voltijds – A1a Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit – Dienst Ruimtelijke Planning in Antwerpen

Als ruimtelijk planner help je mee het ruimtelijk beleid van de provincie Antwerpen vormgeven en uitvoeren. Je bent het aanspreekpunt voor gemeenten en je adviseert de opmaak van gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen. Je trekt provinciale ruimtelijke processen en je maakt provinciale ruimtelijke uitvoeringsplannen op.

ADVISEUR natuur en landschap

Contractueel – voltijds – A1a Departement Leefmilieu – Dienst Duurzaam Milieu- en Natuurbeleid in Antwerpen

Als adviseur ben je betrokken bij de beleidsvoorbereiding en -uitvoering van provinciale projecten. Daarnaast vertolk je de provinciale beleidsvisie in advies- of overlegstructuren van derden. In de pijler biodiversiteit zijn projecten steeds gekaderd binnen de provinciale prioritaire soorten. Binnen de pijler landschap vormt de provinciale landschapskaart de inspiratiebron om projecten te initiëren. Projecten hebben steeds tot doel ondersteuning te bieden aan betrokken provinciale diensten en/of aan gemeenten.

DIENSTHOOFD Jeugddienst

Contractueel – voltijds – A1a Departement Onderwijs, Veiligheid en Jeugd – Jeugddienst in Berchem

Als jeugdbeleid je in het bloed zit en je bovendien weet hoe het er in een overheid aan toe gaat, dan ben jij misschien wel degene die we zoeken. Samen met een dynamisch team zet je projecten en initiatieven op in functie van de vrije tijd van kinderen en jongeren in onze provincie. Doelgroep is niet zozeer kinderen en jongeren zelf, maar vooral de (provinciale) jeugdwerkorganisaties en de gemeentelijke jeugddiensten. Een geïntegreerd jeugdbeleid neemt een steeds prominentere plaats in. Kinderen en jongeren komen immers met alle beleidsdomeinen in aanraking.

ADVISEUR

Contractueel – voltijds – A1a Departement Human Resources Management – Dienst Personeelsontwikkeling in Antwerpen

Is talentontwikkeling je passie en competentiemanagement voor jou geen‘modewoord’, dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken. Samen met een dynamische ploeg zet je projecten en initiatieven op om talent op te sporen en (verder) te ontwikkelen. Daarnaast benut je volledig je creatieve vaardigheden om ontwikkelinitiatieven uit te werken en te implementeren voor een zeer diverse doelgroep van personeelsleden. Met een grote dosis enthousiasme en professionaliteit werk je rond VTO, diversiteit en competentiemanagement.

ICT ACCOUNT MANAGER

Contractueel – voltijds – A4a Departement Logistiek – Dienst Informatie- en Communicatietechnologie in Antwerpen

Je ondersteunt de directeur en de diensthoofden in het kennen, beheersen en uitdragen van het ICT-beleid. Klantgerichtheid is een zeer belangrijke capaciteit. Je detecteert vragen, behoeften en mogelijke problemen bij de klant en vertaalt deze naar ICTbehoeften. Je informeert en adviseert de klant over eigen ICT-producten.

Departement HRM | Koningin Elisabethlei 22 | 2018 Antwerpen | www.provant.be De volledige taak- en profielomschrijving, alsmede de specifieke aanwervingsvoorwaarden en het examenprogramma kan je navragen bij mevrouw Jo Van Woensel (tel. 03 240 57 92) of raadplegen op www.provant.be. Ons aanbod: een zeer boeiende functie binnen een openbaar bestuur met diverse mogelijkheden om zich verder te ontplooien, werkzekerheid, gratis hospitalisatieverzekering, maaltijdcheques, gratis abonnement openbaar vervoer voor woon-werkverkeer, vergoeding niet-gemotoriseerde verplaatsingen, glijdende werkuren, extralegaal pensioen voor contractuelen, relevante ervaring wordt onbeperkt meegerekend. Interesse? Stuur je kandidatuur (uitgebreid cv en kopie diploma) uiterlijk voor 29 januari 2011 naar provincie Antwerpen, t.a.v. het Departement HRM – Dienst Personeelsbewegingen, Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen of vacaturespersoneel@admin.provant.be. Bij het provinciebestuur van Antwerpen worden kandidaten geselecteerd op basis van competenties. Het provinciebestuur maakt geen onderscheid op basis van leeftijd, geslacht, etnische afkomst of handicap.


025_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:24:01

VACATURE 8 JANUARI 2011

TOEPASSINGSBEHEERDER

Contractueel – halftijds – A1a Departement Human Recources Management – Stafdienst in Antwerpen

Als toepassingsbeheerder ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van 3 softwarepakketten voor het Departement Human Recources Management. Dit houdt in dat je klanten helpt bij allerlei vragen rond deze software. Ook initieer je nieuwe projecten. Je staat onder andere in voor het beheer van de contracten met de diverse leveranciers van de softwarepakketten.

ANALIST PROJECTLEIDER

Contractueel – voltijds – A1a Departement Logistiek – Dienst Informatie- en Communicatietechnologie in Antwerpen

Je beheert de dossiers om de coördinatie en/of uitvoering ervan te verzekeren. Je bent een gedreven netwerker zowel met interne als externe partners. Je volgt projecten of activiteiten op om een optimaal resultaat te bekomen en dit als medewerker of als projectleider. Je coördineert het testingproces en ontwikkelt en bewaakt de testmethodologie.

HR ACCOUNT MANAGER

Contractueel – voltijds – A4a Departement Human Resources Management − Stafdienst in Antwerpen

25

PROGRAMMEUR

Contractueel – voltijds – B1 Departement Logistiek – Dienst Informatie- en Communicatietechnologie in Antwerpen

Als programmeur sta je in voor de analyse, ontwikkeling en testing van één of meer van volgende deeldomeinen: Presentatielaag (User interfaces, Portaalomgevingen, enz.), Applicatielaag (Eigen ontwikkelingen of Aangekochte pakketten), Databanklaag (SQL server). Je stelt je deskundigheid ter beschikking. Je initieert verbeteracties binnen je eigen werkveld.

ICT INFORMATIEVEILIGHEIDSVERANTWOORDELIJKE

Contractueel – voltijds – B4 Departement Logistiek – Dienst Informatie- en Communicatietechnologie in Antwerpen

Als ICT informatieveiligheidsverantwoordelijke heb je een aantal beleidsadviserende taken (aanreiken, opvolgen, bijsturen en communicatie van beleidslijnen, contacten onderhouden met organisaties, …) alsook coördinerende taken (overleg, aanspreekpunt binnen de provincie Antwerpen betreffende ICT informatieveiligheid, …) en leidinggevende taken.

Als HR-generalist ben je de vertrouwenspartner van de directeurs en begeleid je hen bij de invoering van een modern HR-beleid op maat. Complexe HR-dossiers en veranderingstrajecten schrikken je niet af. Je kan ook vier jaar relevante beroepservaring voorleggen.

SYSTEEMBEHEERDER

VOOR DE BACHELORS

De cel Systemen en Netwerken zorgt voor installatie en onderhoud van de hardware. Hun werkterrein is het installeren en onderhouden van servers, pc’s, printers en netwerkverbindingen. Je installeert fysieke en virtuele servers, op zowel binnen- als buitendiensten. Je volgt back-ups op en lost de hieraan gerelateerde problemen op. Je past de bestaande installatieprocedures aan en stelt nieuwe procedures op. Je volgt problemen met hardware van servers en back-upunits op en lost ze op. Je optimaliseert voorstellen voor de bestaande configuraties op vlak van servers en back-up. Je formuleert oplossingen om noden op vlak van storage en hardware te voldoen.

CONSULENT

Contractueel – voltijds – B1 Departement Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid – Stafdienst in Antwerpen

Als consulent ben je één van de drie stafmedewerkers die instaan voor het realiseren van de doelstellingen van organisatiebrede ondersteunende processen en projecten rond klachtenbehandeling, archivering, bestellingen, inventaris en overheidsopdrachten. Je hebt een belangrijke financiële rol te vervullen. Zo beheer je het leveranciersbestand, maak je bestelbons, facturatie en bewaak je de budgetten.

Contractueel – voltijds – B1 Departement Logistiek – Dienst Informatie- en Communicatietechnologie in Antwerpen


026_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:23:48

26

VACATURE 8 JANUARI 2011

OCMW Gent staat open voor iedereen die advies of hulp wenst over budget, wonen, opleiding, werken, administratie, opvoeden en ouder worden. Hiervoor staan bijna 1 900 medewerkers in. Werken kan in het hartje van de stad of in de groene stadsrand.

OCMW GENT

een hart voor Gent, een hart voor je job

OCMW Gent werft aan in statutair verband met aanleg van een wervingsreserve met pools van 3 jaar voor een voltijdse betrekking in volgende decretale graad (m/v):

financieel beheerder/ontvanger Jouw taken: je bent verantwoordelijk voor het financieel beheer van OCMW Gent en leidt het departement Financiën (35-tal medewerkers) • je leidt de opmaak, de opvolging en de uitvoering van de financiële meerjarenplanning en de jaarlijkse budgetten; je staat in voor een permanente correcte weergave van de financiële situatie en vooruitzichten van het bestuur • je beheert de volledige boekhoudcyclus: voeren van de boekhouding, afsluiting en opmaak van de jaarrekening, wettelijke rapportering • je verzorgt financiële beleidsinformatie, beleidsadviezen en analyses • je beheert de thesaurie van het OCMW, inclusief korte- en langetermijnplanning • je staat in voor de organisatie van het betalingsverkeer en de correcte en tijdige inning van ontvangsten • je verleent een voorafgaand visum over wettigheid en regelmatigheid van alle belangrijke uitgavenstromen van het OCMW • je speelt een hoofdrol bij de invoering in het OCMW van de nieuwe beheers- en beleidscyclus voor de lokale besturen • je biedt ondersteuning aan medewerkers en OCMW-diensten, geeft hen advies vanuit je expertise en voert opdrachten uit om de doelstellingen van kwaliteitsvolle en efficiënte dienstverlening te helpen realiseren • je volgt relevante wetgevingen, beleidsbeslissingen, richtlijnen en procedures op • je coördineert, plant en geeft leiding aan het eigen team (12-tal medewerkers) • je bent lid van het managementteam en van verschillende werk- en stuurgroepen. Jouw profiel: je bent Belg • je bezit een masterdiploma of een gelijkwaardig diploma • je hebt zes jaar relevante beroepservaring • je bent in staat een visie te ontwikkelen en analytisch te denken • je bent flexibel, nauwkeurig en discreet • je bent een teamspeler • je kan leidinggeven aan een grote groep medewerkers • je bent communicatief, assertief en besluitvaardig.

WAT BIEDT OCMW GENT? Een statutaire benoeming Werkzekerheid

Je krijgt een aantrekkelijk salaris (bruto maandelijkse aanvangswedde tussen € 5 561 (0 jaar anciënniteit) en € 8 054 (15 jaar anciënniteit), reeds aangepast aan de huidige index en afhankelijk van anciënniteit) aangevuld met interessante voordelen (o.a. maaltijdcheques, gratis hospitalisatieverzekering , eindejaarspremie). Anciënniteit kan in rekening worden gebracht.

Plaats voor ambitie

Een job om jouw talenten en ambities waar te maken.

Opleidingskansen

De kans tot verdere ontwikkeling, dankzij ruime vormingsmogelijkheden en overlegmomenten.

Werk en leven in evenwicht

Aangepaste werktijden, flexibele uren en aantrekkelijke verlofregeling.

Dynamische en diverse werkomgeving Je kwaliteiten zijn belangrijker dan je leeftijd, je geslacht, een handicap of je etnische afkomst.

Proeftijd

De duur van de proeftijd bedraagt 1 jaar.

Tewerkstellingsplaats WORD JE ONZE COLLEGA? Surf naar onze website www.ocmwgent.be voor een officiële versie van het inschrijvingsformulier en het formulier voor bewijs van ervaring. Voor meer inlichtingen over de jobinhoud kan je terecht bij dhr. Jef Vermaere, OCMW-ontvanger, tel. 09 266 9970.

Je wordt tewerkgesteld binnen het departement Financiën (Onderbergen 86, 9000 Gent).

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kan je terecht bij Kelly Kuylen, arbeidspsycholoog, Selectie, tel. 09 266 95 38. Indien je geïnteresseerd bent, dien je je vóór 10 januari 2011 kandidaat te stellen via het officiële inschrijvingsformulier, vergezeld van een kopie van je diploma, een recent curriculum vitae, een bewijs van ervaring en een bewijs van goed gedrag en zeden, gericht aan: OCMW Gent - Selectie - Campus Prins Filip Jubileumlaan 217 Blok E - 9000 Gent e-mail: dienst.selectie.examens@ocmwgent.be Tel.: 09 266 95 12 Aanvragen en nodige documenten die om welke reden ook na 10 januari 2011 worden ingediend, worden niet aanvaard (poststempel dient als bewijs).

www.jobpunt.be

Innovatie stimuleren is onze job Het IWT concretiseert het innovatiebeleid van de Vlaamse Regering. Het IWT beheert jaarlijks zo’n 280 miljoen euro met een personeelsbestand van 130 medewerkers. Momenteel zijn we dringend op zoek naar (m/v):

adviseur - Life Sciences (fysiologie – (dier)geneeskundig onderzoek) adviseur - Softwaretechnologie (pluspunt: digitale media en/of telecomapplicaties) adviseur - Materialen en productieprocessen (pluspunt: ontwikkeling en valorisatie) Uw functie: vanuit uw vakexpertise evalueert u projecten van bedrijven en hun mogelijkheden om innovaties te realiseren. Daarnaast draagt u vanuit uw kennis en ervaring bij tot de diverse taken van het IWT. Uw profiel: u hebt minstens een masterdiploma (ingenieur, licentiaat of equivalent) en vier jaar innovatiegerichte ervaring. De gevraagde kwalificaties worden per functie gepreciseerd op onze website.

adviseur - Organisatie, proces en methode Uw functie: vanuit uw vakexpertise en brede ervaring draagt u bij tot de vernieuwing van onze organisatie, haar processen en werkmethode. U werkt ook mee aan de optimalisering van de processen die de relatie van het IWT met het werkveld van innovatieactoren bepalen. Uw profiel: u hebt minstens een masterdiploma (ingenieur, licentiaat of equivalent), een aanvullende achtergrond van relevante studies (type MBA) en/of vier jaar ervaring met activiteiten in verband met organisatieontwikkeling, procesbeheersing en/of portfoliomanagement. Interesse? Surf dan even naar www.iwt.be/overiwt/vacatures voor de uitgebreide functieomschrijving, de kwalificatievereisten, de selectieprocedure en de arbeidsvoorwaarden. We organiseren ook een ‘meet and greet’ met een adviseur op zaterdag 8 januari 2011 van 10 u. tot 12 u. U kunt ook terecht bij Michel Vandermeulen, personeelsdirecteur, tel. 02 432 42 64, e-mail aanwervingen@iwt.be. Op de website vindt u ook het kandidaatstellingsformulier dat we ten laatste op 23 januari 2011 terug verwachten. Deze selectieprocedure verzekert gelijke kansen en diversiteit.


027_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:31:46

VACATURE 8 JANUARI 2011

Limburg, een sterk merk

}

27

jouw werk?

Limburg, dat is een uniek gevoel. Iedereen kan zien dat Limburg een provincie is die net ‘iets’ anders is dan andere. Limburg is de laatste jaren uitgegroeid tot een sterk merk! Het provinciebestuur staat niet alleen voor de provinciale administratie met haar diverse boeiende beleidsdomeinen maar ook voor Domein Bokrijk, de Provinciale Bibliotheek Limburg, Het Dommelhof, het Provinciaal Natuurcentrum, Kunstencentrum Z33 en zo veel meer. Wil ook jij meewerken aan de realisatie van dat sterk merk? Maak dan werk van een job bij het provinciebestuur. Teken voor ambitieuze projecten die iets kunnen betekenen voor de Limburger, die Limburg op de kaart zetten. Ga voor een job in een omgeving die tal van loopbaanmogelijkheden biedt. Momenteel zoeken wij volgende nieuwe collega’s (M/v):

jurist (statutaire en contractuele werfreserve op niveau bestuurssecretaris-jurist) Jouw uitdaging Als jurist bij de Griffie verleen je op een vakkundige wijze juridisch advies aan interne diensten en aan andere openbare besturen. Je stelt contracten en akten op en begeleidt onroerend goedverrichtingen. Je volgt de rechtsgedingen op waarbij de provincie betrokken is, stelt zelfstandig de procedurestukken op voor de Raad van State of de Raad voor Vergunningsbetwistingen en vertegenwoordigt de provincie ook voor deze rechtscolleges. Verder ondersteun je actief de kwaliteitswerking van de provincie.

Jouw profiel Juridisch advies verstrek je op een onderbouwde, degelijke en helder geformuleerde wijze. Je werkt uiterst nauwgezet, met oog voor detail, diverse dossiers af. Je past je gedrag doelgericht aan om de gestelde doelstellingen te kunnen bereiken. Inhoudelijk beschik je over een grondige kennis van het bestuursrecht en van de procedureregeling Raad van State en Raad voor Vergunningsbetwistingen. Daarnaast heb je een gedegen kennis van zakenrecht en verbintenissenrecht. Specifieke toelatingsvoorwaarden Masterdiploma, richting rechten of gelijkgesteld.

ruimtelijk planner (statutaire werfreserve op het niveau A) Jouw uitdaging Je werkt als ruimtelijk planner bij de Afdeling Ruimtelijke Ordening van het provinciebestuur. Deze afdeling behoort tot de beleidsdirectie Ruimte. Je volgt de gemeentelijke ruimtelijke structuurplannen en gemeentelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen op. Je begeleidt en/of stelt de provinciale ruimtelijke uitvoeringsplannen op. Je werkt mee aan de herzieningen van het ruimtelijk structuurplan provincie Limburg. Je staat mee in voor het opvolgen van gewestelijke ruimtelijke uitvoeringsplannen en herzieningen van het ruimtelijk structuurplan Vlaanderen. Jouw profiel Je bent zeer vertrouwd met de regelgeving Ruimtelijke Ordening en van de randwetgeving Ruimtelijke Ordening (o.a. Monumenten en Landschappen, Milieuwetgeving, Wegen en Verkeer, Burgerlijk Wetboek). Door jouw goed technisch inzicht kan je een ontwerp taxeren op z’n ruimtelijke weerslag. Je schrijft en praat duidelijk en transparant in je contacten met de professionele diensten Algemene toelatingsvoorwaarden Als je geïnteresseerd bent en je voldoet aan volgende voorwaarden, dan verwachten wij jouw kandidatuur. • Je beschikt over het hogervermelde diploma; wat betreft de gelijkschakeling van diploma’s binnen de nieuwe structuur van het hoger onderwijs wordt verwezen naar het decreet van 4 april 2003 betreffende de herstructurering van het hoger onderwijs in Vlaanderen. • Je moet een gedrag hebben dat in overeenstemming is met de eisen van de functie. • Je bent in het bezit van de burgerlijke en politieke rechten. • Je bent medisch geschikt voor de functie in overeenstemming met de wetgeving betreffende het welzijn van de werknemers.

Ons aanbod • • • • •

een dynamische, multidisciplinaire omgeving ruime opleidingskansen een interessante verlofregeling maaltijdcheques gratis hospitalisatieverzekering.

als de brede bevolking. Je voelt je sterk verantwoordelijk voor de draagwijdte van je adviezen aan de deputatie. Het is een pluspunt als je kan werken met geografische informatiesystemen (GIS). Specifieke toelatingsvoorwaarden Masterdiploma of gelijkgesteld en het diploma of getuigschrift van een opleiding inzake ruimtelijke ordening zoals bepaald in het Ministerieel Besluit van 13 juli 2000 tot bepaling van de diploma’s van een opleiding ruimtelijke ordening die voldoen om te kunnen worden geregistreerd als ruimtelijk planner; het bezit van het diploma is een vereiste om statutair te kunnen worden benoemd. Conform het administratief statuut worden laatstejaarss tudenten van bovenmelde opleidingen en de houders van het getuigschrift van bovenvermelde opleidingen ook toegelaten tot de proef. Diploma’s of getuigschriften die krachtens de wet, het decreet of de internationale regelgeving als gelijkwaardig worden erkend of verklaard met de hierboven vermelde diploma’s, worden ook aanvaard. Examenprogramma Om elk vooroordeel over nationaliteit, afkomst, geslacht, geaardheid, leeftijd of handicap uit te sluiten, gaan we altijd op dezelfde manier te werk als je bij ons solliciteert. In twee proeven gaan we na of je geschikt bent voor een bepaalde functie. De eerste is een schriftelijke proef waarin gepeild wordt naar jouw vakkennis en relevante competenties. In een tweede proef houden we een gesprek om jou en je talenten beter te leren kennen. Uit de resultaten daarvan kiest het provinciebestuur wie uiteindelijk wordt aangeworven.

Interesse? Kandidaturen (per functie: sollicitatiebrief met duidelijke vermelding van de beoogde vacature, uitgebreid curriculum vitae en kopie diploma) moeten ten laatste op 21 januari 2011 per brief worden verstuurd aan Provincie Limburg, Directie HRM, Universiteitslaan 1 te 3500 Hasselt. Je kan ze ook tegen ontvangstbewijs overhandigen op hetzelfde adres aan de heer Bart Bisschops, afdelingschef Directie HRM. De uitgebreide functiebeschrijvingen kan je vinden op www.limburg.be/vacatures of opvragen bij de heer Bart Bisschops, tel. 011 23 78 36 of per e-mail vacatures@limburg.be.

Bezoldiging Brutomaandloon tussen minimum € 2 760 en maximum € 4 572. provincie Limburg Universiteitslaan 1 B–3500 HASSELT

limburg.be/vacatures

Vlaanderen is meer en meer vervlochten met het buitenland. De internationale dimensie is voor Vlaanderen belangrijker dan ooit. Binnen de Vlaamse overheid is het Departement Internationaal Vlaanderen de centrale spil van een beleid dat bewust over de grenzen kijkt. Momenteel wensen wij een bijkomende werfreserve aan te leggen voor (m/v):

vertegenwoordigers van de Vlaamse Regering in het buitenland Jouw functie: in jouw ambtsgebied ben je het rechtstreekse diplomatieke aanspreekpunt voor autoriteiten ter plaatse. Je organiseert en neemt deel aan een brede waaier van activiteiten om bij te dragen tot een positief imago van Vlaanderen en de uitstraling van Vlaanderen als een betrouwbare partner voor samenwerking. Je verdedigt de belangen van Vlaanderen t.a.v. de verschillende partners en actoren. Je zorgt voor een snelle informatiedoorstroom over de ontwikkelingen in je ambtsgebied. Je zorgt voor het administratief en logistiek beheer van de Vlaamse vertegenwoordiging. Jouw profiel: je behaalde een masterdiploma. Je hebt 7 jaar werkervaring, waarvan 2 jaar in een internationale context. Hieruit blijkt je affiniteit met internationaal overleg. De voorwaarden voor gelijkgestelde diploma’s staan vermeld in het selectiereglement. Wij bieden jou: een vaste benoeming in een boeiende en maatschappelijk relevante job. Meer informatie over de arbeidsvoorwaarden vind je in de functiebeschrijving of op www.vlaanderen.be/arbeidsvoorwaarden. Interesse? Stuur ten laatste op 16 januari 2011 het standaard-cv ingevuld per mail naar kathy.tas@jobpunt.be of per post naar Jobpunt Vlaanderen (zone 3C), Boudewijnlaan 30 bus 42, 1000 Brussel en vermeld in het onderwerp van je mail of brief het selectienummer 3536. Je vindt het standaard-cv, de functiebeschrijving en het selectiereglement op www.jobpunt.be. www.jobpunt.be

De Vlaamse overheid wil de samenleving waarvoor zij zich inzet zo goed mogelijk weerspiegelen. Kandidaten worden dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst of handicap.


028_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:45:13

28

VACATURE 8 JANUARI 2011

Onderwijs op maat van de student. Sterke internationale oriëntatie. Toponderzoek van fundamenteel tot toegepast onderzoek in een aantal speerpunten. Dit zijn de pijlers van de ‘futureproof universiteit’ die de Universiteit Hasselt wil zijn. Om deze ambitie waar te maken, kijkt zij voortdurend uit naar gemotiveerde medewerkers. Vandaag zoeken wij (m/v):

ZELFSTANDIG ACADEMISCH PERSONEEL • Docent Milieueconomie (tenure track) • Deeltijds (10 %) docent Dierkunde

ASSISTEREND ACADEMISCH PERSONEEL

• Doctor-navorsers Milieueconomie en Anorganische Chemie • Navorsers Blended Learning en Organische en Biopolymere Chemie • Doctoraatsbursalen (Bio)medisch onderzoek, Accounting, Statistische Bioinformatica en Biostatistics

De Universiteit Hasselt is tevens continu op zoek naar gemotiveerde jonge mensen die een doctoraat willen behalen in de disciplines Rechten, TEW, Verkeerskunde, Biomedische Wetenschappen en Wetenschappen, Architectuur en Kunst.

ADMINISTRATIEF EN TECHNISCH PERSONEEL • • • • •

Stafmedewerker Onderzoekscoördinatie (graad 7/8) Onderwijskundig expert (graad 7) Analist-programmeur (graad 7) Coördinator kredietbeheer (graad 6) Deskundigen (graad 4) Personeelsdienst, Kredietbeheer en Bibliotheek

Bijkomende informatie en sollicitatieformulieren op www.uhasselt.be/Vacatures.

www.verdonckpersoneel.com VERDONCK PERSONEELSMANAGEMENT bvba, gevestigd in Menen, is gespecialiseerd in het aantrekken en screenen van managementprofielen, commercieel personeel, kaderpersoneel en staffuncties. Sedert 1989 bieden wij een professionele service op maat van talrijke bedrijven, non-profitorganisaties en regionale overheidsdiensten. Onder het motto “amateurisme is té duur” stellen wij onze gespecialiseerde psychologische knowhow ten dienste van opdrachtgevers en sollicitanten. Aldus bereiken wij optimale resultaten en genereren wij long term partnerships. Op heden wensen wij ons team te versterken met een (m/v):

ondernemend PSYCHOLOOG/CONSULTANT

met initiële ervaring • ma psychologie met sterke economische interesse Functie: Na een korte interne opleiding in onze gespecialiseerde aanpak zal je volledige rekruterings- en selectieopdrachten voor staf-, kader- en commercieel personeel vervullen. Je wordt het aanspreekpunt voor sollicitanten vanaf de profielbepaling tot de eindselectie door middel van curriculumanalyses, gedragsgerichte interviews, psychologische screenings, assessments en potentieelbeoordelingen. Tevens sta je in voor rapportage aan de opdrachtgevers (mondeling en schriftelijk advies, psychologische rapporten, …). Aldus word je ook een volwaardig relatiebeheerder. Hiertoe werk je dagelijks nauw samen met de zaakvoerders. Profiel: • Je genoot een universitaire opleiding in psychologie of bent gelijkwaardig • Je bent analytisch sterk en getuigt van een vlotte zelforganisatie • Je bent een gedreven en communicatief persoon (N/F) met een goede mensenkennis • Je voelt je aangesproken door een no-nonsense organisatiecultuur • Je woont in straal van 30 min. rond Menen.

DE JUISTE BESLISSING

OP HET JUISTE MOMENT!

Deze a au. anwerving viesbure wordt exclusief begeleid door ons personeelsad INTERESSE? Bel: 056 53 11 80 of mail: verdonck.personeel@skynet.be of schrijf met cv naar Verdonck Personeelsmanagement bvba, Bruggestraat 232, 8930 Menen • www.verdonckpersoneel.com

ZATERDAG 15 JANUARI

Focus op ICT & Engineering Adverteer in Vacature magazine en geniet van onze exclusieve voordelen. Neem contact op met Véronique Geluykens op 02/482 03 66 of mail naar commercieel@vacature.com

VG. 602/B

Ons aanbod: • Een groeifunctie met een veelzijdige betrokkenheid • Een grote diversiteit in taken, contacten, opdrachten en sectoren • Een professioneel kantoor met een sterke regionale reputatie • De kans om mee te bouwen aan de verdere ontwikkelingen in onze gespecialiseerde diensten • Aantrekkelijke salarisvoorwaarden (te bespreken).


029_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:24:54

VACATURE 8 JANUARI 2011

weg van water,

29

werken aan morgen

PROJECTINGENIEUR Statutair - Antwerpen

weg van water

In het westen en het centrum van Vlaanderen beheert Waterwegen en Zeekanaal NV, kortweg W&Z, als organisatie binnen de Vlaamse overheid, de waterwegen en heel wat watergebonden gronden. Onze organisatie heeft als doelstelling de binnenvaart te stimuleren en te optimaliseren via goed onderhouden vaarwegen en geautomatiseerde bruggen en sluizen. De zorg voor milieu en veiligheid, evenals ‘de mens’ in het algemeen, dragen wij hierbij hoog in het vaandel. Zo beschermen wij de bevolking tegen wateroverlast door de aanleg van dijken en gecontroleerde overstromingsgebieden en besteden wij aandacht aan ecologische oeverversterkingen in natuurgebieden. Ten slotte bouwen wij de recreatieve functies van onze waterwegen verder uit: van verharde jaagpaden voor wandelaars en fietsers tot faciliteiten voor de pleziervaart en allerlei watersporten. Verscheidenheid is troef bij W&Z en dat weerspiegelt zich ook in onze jobmogelijkheden.

Functie: in deze boeiende functie krijg je als projectingenieur de verantwoordelijkheid over uiteenlopende projecten in de waterbouw: dijken, kaaimuren, steigers, overstromingsgebieden, sluizen, bruggen, etc. Je krijgt dus bij ons de unieke kans om projecten te realiseren vanaf de ontwikkeling tot en met de oplevering. Hiertoe voer je alle voorbereidende studies uit zoals de technische ontwerpen, de milieueffectenrapportage, de ruimtelijke uitvoeringsplannen en de stabiliteitsstudies. Je leidt zowel technisch als administratief de uitvoering van de werken in nauwe samenwerking met de werftoezichters. Je bent het centraal aanspreekpunt voor alle betrokken partijen zoals aannemers, gemeentebesturen en belangenverenigingen. Profiel: je hebt een diploma burgerlijk ingenieur bouwkunde. Ervaring in de waterbouwkunde is een meerwaarde maar geen must. Verder ben je klantgericht en communicatief met veel zin voor initiatief en resultaat. Je kan zelfstandig werken, maar bent ook in staat om samen met het projectteam tot resultaten te komen. Je bent in het bezit van rijbewijs B. Ook kandidaten die afstuderen in 2011 komen in aanmerking.

WERFINSPECTEUR Statutair - Antwerpen

Functie: in deze functie ben je verantwoordelijk voor de opvolging van onze werven op het terrein. Je controleert de uitvoering van de werken conform de uitvoeringsplannen en de bestekvoorwaarden. Je helpt de projectingenieur bij het waken over de technisch inhoudelijke standaardbestekken en doet suggesties over de procedures met betrekking tot de werken. Je vult dagelijks een logboek in en controleert grondig de maandelijkse vorderingsstaten. Ten slotte onderhoud je interne en externe contacten, volg je werfvergaderingen op en zie je toe op de toepassing van de veiligheidsvoorschriften. Profiel: je hebt een bachelordiploma in een technische richting. Ervaring of affiniteit met bouwkunde is een belangrijke meerwaarde. Je bent een geboren onderhandelaar die stevig in zijn/haar schoenen staat om de standpunten van W&Z te verdedigen. Bovendien kan je zowel zelfstandig als in team werken en ben je een kei in oplossingsgericht werken. Je bent in het bezit van rijbewijs B.

Aanbod: voor de functie van projectingenieur: een statutaire benoeming mits het voldoen binnen de proeftijd en een bruto startsalaris van 3 319,38

euro per maand en een bedrijfswagen. Privé-ervaring kan tot maximaal 15 jaar gevaloriseerd worden. Voor de functie van werfinspecteur: een statutaire benoeming mits het voldoen binnen de proeftijd en een bruto startsalaris van 2 106,82 euro per maand en gebruik van een dienstwagen. Privé-ervaring kan tot maximaal 9 jaar gevaloriseerd worden. W&Z biedt daarnaast vooral een boeiende job vol afwisseling, waar voldoende ruimte is voor zelfstandig werken bij het uitoefenen van je job. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden. Wij bieden verder een stevig pakket verlofdagen, maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering. Interesse? Voor meer informatie kan je terecht bij An De Maesschalck, 03/224 67 07. Je sollicitatiebrief met cv en duidelijke vermelding van de functie kan je sturen naar Waterwegen en Zeekanaal t.a.v. Ann Potvin, Oostdijk 110, 2830 Willebroek of via mail naar jobs@wenz.be. We verwachten jouw kandidatuur uiterlijk op 16 januari 2011. Een uitgebreide functieomschrijving kan je vinden op de website van www.jobpunt.be onder de knop ‘vacatures op mijn maat’.

www.jobpunt.be

de kracht van de waterweg nv De Scheepvaart zorgt voor een vlot verloop van het scheepvaartverkeer in de provincies Antwerpen en Limburg: het Albertkanaal, de Kempense kanalen en de Schelde-Rijnverbinding. Dit omvat de bouw, het onderhoud en de exploitatie van sluizen, bruggen, oevers, jaagpaden en ook van de gronden langs het kanaal. nv De Scheepvaart zet dan ook voluit in op een multifunctioneel gebruik van de waterwegen. Wil jij hierbij een rol spelen? Ter versterking van ons team zijn we dringend op zoek naar (m/v):

districtshoofd waterwegbeheer,

Mol – Herentals – Hasselt

Heb je een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen bouwkunde / mechanica / elektromechanica / elektronica / landbouw?

burgerlijk ingenieur,

Brussel, contractueel

Heb je een masterdiploma in de ingenieurswetenschappen specialisatie bouwkunde?

Naast een boeiende job vol afwisseling in een dynamische omgeving bieden wij jou een competitief salaris, maaltijdcheques en hospitalisatieverzekering, 35 vakantiedagen, ruimte voor zelfstandig werken bij het uitoefenen van je job. Vorming, opleiding en training zijn vanzelfsprekendheden. Wil je graag aan de slag in een boeiende werkomgeving met heel wat uitdagingen? Surf dan voor meer informatie naar www.descheepvaart.be of www.jobpunt.be. Solliciteren kan tot en met 23 januari 2011.


030_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:25:05

30

VACATURE 8 JANUARI 2011

X²O Badkamers is op korte tijd uitgegroeid tot een volwaardige nieuwe speler op de Belgische badkamermarkt. Ons vernieuwend badkamerconcept kenmerkt zich door een scherpe prijs-kwaliteitverhouding, ruime showrooms met een 50-tal fraai uitgewerkte badkameropstellingen en een uitgebreid aanbod aan trendy producten, een heel klantvriendelijke benadering en uitmuntende service. Op vandaag tellen we 14 winkelpunten in Vlaanderen en Wallonië, die kunnen rekenen op algemene ondersteuning vanuit de centrale diensten in het hoofdkantoor te Oostkamp.

Voor de uitbreiding van ons marketingteam in Oostkamp, zoeken we een rasechte:

Klaar voor een frisse start?

Marketing assistant JE UITDAGING:

Je bent verantwoordelijk voor een uitgebreid pakket van creatieve en uitvoerende marketingtaken. In overleg met ons reclame-agentschap en onze diverse communicatiepartners, sta je in voor het uitwerken van de vastgelegde marketingacties, reclamefolders & advertentiecampagnes en de instore-communicatie voor onze winkelpunten. Ook het marketingmatig ondersteunen van onze aanwezigheid op beurzen behoort tot je takenpakket. Je rapporteert aan onze marketingmanager en maakt met het 3-koppig marketingteam deel uit van de X²O-afdeling Sales & Marketing.

www.X2O.be m/v communicatief & creatief

JE TALENT:

Marketing en communicatie zijn je op het lijf geschreven. Je hebt al concrete ervaring met opmaak, lay-out en copywriting, bij voorkeur in een retailomgeving. We houden bij X²O van collega’s met een gezonde portie stressbestendigheid en een uitgesproken dynamiek. Je stelt prioriteiten en kan verschillende projecten tegelijkertijd coördineren. Je bent punctueel met een scherp oog voor detail. Je levert kwaliteitswerk, ook onder tijdsdruk. Je bent goed tweetalig N/F (X²O heeft immers franstalige winkelpunten) en een ervaren pc-gebruiker met grondige kennis van MS-Office. Je hoeft geen badkamerspecialist te zijn; affiniteit, interesse en feeling voor het interieur- en badkamergebeuren is wel noodzakelijk om in onze badkamerpassie te kunnen delen.

Bekijk ook onze andere openstaande vacatures op www.X2O.be:

Assistent filiaalleider Drogenbos / St-Niklaas Toonzaalverkoper Zaventem / Drogenbos / Ninove Bij X²O zit je goed!

X²O

voelt goed

Je werkt voor een bedrijf waar de medewerkers cruciaal zijn voor het succesverhaal. Je komt terecht in een groep enthousiaste collega’s die elkaar motiveren en ondersteunen binnen een dynamische werksfeer met ruimte voor initiatief en autonomie. X²O kenmerkt zich door een open bedrijfscultuur, een hands-on mentaliteit en korte communicatielijnen. In ruil voor je inzet kan je rekenen op een aantrekkelijk en motiverend verloningspakket in overeenstemming met je kwaliteiten en reeds opgedane ervaring.

Zin om bij ons aan de slag te gaan?

Mail je motivatiebrief en cv naar hr@x2o.be of schrijf naar X²O Sanitair, t.a.v. de personeelsdienst, Legeweg 157D, 8020 Oostkamp.

X²O winkels: Aalst, Brugge, Geel,Hasselt, Kontich, Kuurne, Liège, Namur, Ninove, Schoten, St-MartensLatem, St-Niklaas, Wilsele, Zaventem.

www.X2O.be

Veilig doorgroeien? Bij Mercator ben je hert-elijk welkom. Als je wil doorgroeien in je job, zit je goed bij Mercator. Niet alleen omdat we je snel verantwoordelijkheid geven en de nieuwe projecten voor het grijpen liggen. Maar ook omdat we zelf flink aan het groeien zijn. Ons Veilige Wereld-concept slaat aan, zowel bij nieuwe en bestaande klanten als bij onze medewerkers. Zie je wel wat in een solide werkgever die uitstekend presteert in een groeiende markt? Dan moeten we beslist eens praten. Kijk snel op www.mercator.be/jobs.

Op dit moment zoeken we onder meer een (m/v): ict-analist Operations & servicemanager Schadebeheerder (Competence Center) brand Schadebeheerder Contact Center Contractbeheerder diverse takken Administratief medewerker smc Actuarieel medewerker Maak kennis met Basi, de mascotte van de Baloise-groep waartoe Mercator behoort. Basi is het niet-alledaagse gezicht van Veilige Wereld, het nieuwe veiligheidsconcept van Mercator. Daarin draait alles om preventie, sensibilisering, bijstand en een vlekkeloze service.

Meer dan verzekerd

Baloise Group


031_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:25:46

VACATURE 8 JANUARI 2011

31

De Universiteit Gent is een wereld op zich. Meer dan 6.000 collega’s zijn dagelijks aan de slag in onderwijs en onderzoek, maar ook in beheer en administratie, technische en sociale voorzieningen ... Voor hen is de Universiteit Gent een logische keuze: de Universiteit Gent is één van de grootste, meest dynamische en toekomstgerichte werkgevers van de regio. Momenteel hebben wij volgende vacatures (m/v)

Beleidsmedewerker Internationalisering

Secretaris

Begeleider Kinderopvang

Decanaat Faculteit Geneeskunde Ref. (2010/GE51/A)

Dienst Onderwijsondersteuning Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen Ref. (2010/PP53/B)

Directie Studentenvoorzieningen Centrale administratie Ref. (2010/CA80/B)

Halftijds

Meer details over deze en andere functies, evenals de inschrijvingsvoorwaarden, kan je terugvinden op de website van de Universiteit Gent. Deze informatie kan je ook opvragen bij mevrouw Tess Vonck op het telefoonnummer 09 243 89 54 of op het e-mailadres hrs.government@hudson.com. De kandidaturen dienen te worden gericht aan: Hudson • t.a.v. Tess Vonck • Moutstraat 56 • 9000 Gent. Gelieve duidelijk het referentienummer te vermelden. Bij voorkeur solliciteren per e-mail op het e-mailadres hrs.government@hudson.com. Een automatische antwoordmail zal de ontvangst van je e-mail bevestigen. Uiterste inschrijfdatum: 20 januari 2010 om 17u. Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

www.UGent.be/vacatures

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

BLANKENBERGE

General Manager

Sea Life Centre Blankenberge, deel van Merlin Entertainments Group, zoekt momenteel een (m/v):

Uw functie: • U bent de eindverantwoordelijke voor alle ondernemingsactiviteiten; in lijn met de groepsstrategie stelt u het businessplan op; u exploiteert de activiteiten o.b.v. het werkingsbudget. U begeestert en enthousiasmeert uw team.

Uw profiel: • U heeft een bewezen ervaring op senior management/directieniveau met P/L verantwoordelijkheid. • U bent een geboren organisatietalent met drive en hands-on mentaliteit dat een team kan motiveren en coachen om doelstellingen te bereiken.

Interesse? Stuur vandaag nog uw sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE616174 naar Hudson, e-mail charlot.veraverbeke@jobs.hudson.com, www.jobs.hudson.com. Uw sollicitatie wordt snel en discreet behandeld.

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

EREMBODEGEM Als marktleider is Brantano dé referentie in schoenen voor het hele gezin in België en Luxemburg. Zij brengt daarom een uitgebreid gamma aan dames-, heren- en kinderschoenen, sportschoenen en nevenartikelen tegen de beste prijs-kwaliteitverhouding. Sinds januari 2008 maakt Brantano deel uit van de Macintosh Retail Group, een Nederlandse holding met in totaal meer dan 1.250 winkels in de non-food sector. De Brantano-organisatie coördineert naast de eigen BeLux-activiteiten in 130 winkels ook de bedrijfsvoering van Muys, Invito en Scapino, de andere schoenenformules die Macintosh in België heeft. Door die expansie bedient Brantano met zo’n 1.200 enthousiaste medewerkers elke dag opnieuw klanten in meer dan 150 winkels. Om deze dynamiek en gedrevenheid verder aan te houden en de leiderschapspositie verder uit te bouwen, is Brantano voor de hoofdzetel in Erembodegem op zoek naar een (m/v)

Ervaren Technieker

Combineer jij technisch doorzicht met handigheid en hulpvaardigheid? Steek dan de handen uit de mouwen voor herstellingen en werkzaamheden in onze winkels.

Webmaster

Wil je graag deel uitmaken van een team met een mooi palmares? Word dan lid van ons online team dat al twee Be-Commerce Awards in de wacht heeft gesleept.

Young Potential

Ben jij dynamisch genoeg om mee te bouwen aan onze toekomstige expansie en heb jij een voorkeur voor E-Commerce, Sales, Merchandising of Buying? Verstevig dan je reputatie en start je carrière als Young Potential in één van onze groeidepartementen.

ICT Network/System Administrator Ben jij een goedlachse initiatiefnemer met expertise in Windows en netwerken? Versterk dan onze IT-afdeling en word één van onze systeembeheerders.

Meer informatie over deze functies op www.brantano.be

Regiomanagers in West-Vlaanderen en Brussel

E-Commerce Manager businessgedreven entrepreneur

Je hebt een overkoepelende visie en expertise in het e-commerce vakgebied. • Je bent end-to-end verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de realisatie van het Als ambassadeur van Brantano voor de winkels in de West-Vlaamse of Brusselse regio beleid ter zake. • Je stuurt daarnaast de gehele online marketingstrategie voor de focus je op optimale verkoop, bedrijfsresultaten en personeelsbeheer in jouw gebied. nieuwe webshop schoenen. • Je realiseert de commerciële targets en doet een • Je werkt nauw samen met de verschillende departementen en rapporteert aan de kwalitatieve opvolging van het volledige online retaildepartement. Sales Director met wie je objectieven uitzet en budgetten opvolgt. • Je bent een coach, laat mensen groeien en stuurt bij waar nodig.

geëngageerde, dynamische en modebewuste people manager

Meer informatie over deze functies op www.jobs.hudson.com Interesse? Voor Regiomanager of E-Commerce Manager: Stuur je sollicitatiebrief en cv met vermelding van referentie BE622764 voor Regiomanagers in West-Vlaanderen en Brussel en BE622767 voor E-Commerce Manager naar Hudson, t.a.v. Roos Van de Velde, Moutstraat 56, 9000 Gent, tel. 09 243 89 96, e-mail roos.van.de.velde@jobs.hudson.com. Voor de overige functies: Reageer online via www.brantano.be. Voor vragen kan je terecht bij Patricia Pieteraerens van Brantano, tel. 053 65 06 11, jobs@brantano.be (vergeet niet te vermelden om welke functie het gaat). Deze rekrutering verloopt in exclusief contract met Hudson.

www.jobs.hudson.com

Erkenningsnummer werving & selectie VG. 206/B – BHG B-AA04.008 – W.RS.98 • Lid van Federgon

Administrative Assistant

Combineer jij moeiteloos zin voor detail, klantvriendelijkheid en structuur? Word dan één van onze multi-inzetbare administratieve organisatietalenten.


032_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:25:56

32

VACATURE 8 JANUARI 2011

Propaan is een onderdeel van de oplossing Primagaz is een belangrijke speler in de distributie en levering van propaangas,

van SHV Gas (NL) die op zijn beurt een wereldspeler is op het vlak van de

butaangas en autogas, zowel in tanks als in flessen, naar particulieren en

LPG distributie. Het bedrijf wil op zeer korte termijn de absolute nummer 1

bedrijven in diverse industriële en commerciële marktsegmenten. Primagaz

worden op de Belux-markt. Om die ambitie kracht bij te zetten wil Primagaz

Belux, met hoofdzetel in Tessenderlo, is een 100 % dochteronderneming

zijn verkoopploeg versterken met een

Technisch verkoper voor de industriële en commerciële markt

Via een doorgedreven opleiding raakt u snel vertrouwd met de verschillende Primagaz producten en -oplossingen. U krijgt snel de verantwoordelijkheid over uw regio, voornamelijk Oost- en West-Vlaanderen en Henegouwen. • Eens vertrouwd met de werking van het bedrijf bezoekt u de bestaande en de potentiële klanten. Dit zijn autogasstations, grote en middelgrote eindklanten in de industriële en commerciële bulksector, en installatiebedrijven, architecten, studieburelen. Zo bouwt u constant aan uw eigen netwerk van tipgevers. • Door een continue screening van uw markt weet u welke commerciële acties zinvol zijn. U neemt dan ook doelgerichte initiatieven om de omzet en het marktaandeel van Primagaz te verhogen. • U werkt met een sterke binnendienst en rapporteert rechtstreeks aan de IC Bulk & Autogas Manager.

• U mag jong zijn maar hebt een degelijke studieachtergrond, bij voorkeur in een technische of economische richting. • Ervaring in de wereld van de energiedistributie is geen must maar een voordeel. U hebt in ieder geval een grote affiniteit met techniek en de wereld van de industrie en bent van nature geboeid door alle oplossingen die leiden naar duurzaam energiegebruik. • Sterk onderhandelen en zelfstandig werken zijn aangeboren eigenschappen. • U wordt aangetrokken tot intensief fieldwerk dat 80% van uw tijd zal uitmaken. • Gezien uw werkgebied is een vlotte tweetaligheid – Nederlands/Frans – een uitgangspunt. • U woont bij voorkeur in of vlakbij uw dagelijks werkterrein.

• Een unieke carrièrekans in de dynamische sfeer van een klein salesteam binnen de sterke structuur van een internationale groep. • Uiteraard voorziet Primagaz voor de juiste kandidaat aangepaste arbeidsvoorwaarden en dito toekomstperspectieven.

• Bel dan op zondag 9 januari tussen 12u00 en 13u00 naar Frank De Pauw op het nummer 0478 555 616. • Mail zo snel mogelijk uw CV met motivatiebrief naar frank.depauw@inventi.be.

Tijdens

de

kantoor-

uren kan u bellen naar Hanne Rummens op het nummer 03 223 68 67. Inventi Oude Beurs 30-32, B-2000 Antwerpen.

Erkend Wervings- en Selectiebureau nr. VG.301/B lid van Federgon

C o nsu l t a n t s i n ve r ko o p e n ve r ko o p m a n a ge m e nt

w w w. i nve n t i . b e / v a c a t ur e s

Het in Antwerpen gevestigde Diamur groeide in het laatste decennium uit tot een toonaangevende waarde op het vlak van poedermengsels voor de bouwnijverheid. Diamur is producent van droge mortels die in verplaatsbare silo’s op bouwwerven geleverd worden. Daarnaast bieden we ook een uitgebreid assortiment voorverpakte mortels en cement aan voor de professionele gebruiker. Uw functie :

VERKOPERS

Wij bieden :

voor de regio’s:

Antwerpen-Limburg West- en Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant – Brussel Luik – Luxemburg – Namen Waals-Brabant – Henegouwen Nord-Pas-de-Calais (Frankrijk)

Interesse ?

Profiel :

Comfort Energie behoort tot de grootste brandstoffendistributeurs in België. De hoofdzetel voor Oost-Vlaanderen bevindt zich in Eke. Daarnaast zijn er nog depots en kantoren in Kuurne, Sint-Pieters-Leeuw, Kampenhout, Geel en Hasselt. Om onze bestendige groei te verzekeren, zijn we voor onze depots en onze kantoren in Eke en Kuurne op zoek naar een (m/v):

Supervisor operations

Eke/Kuurne

Functie-inhoud en verantwoordelijkheden: Na een intensieve on-the-job-training van 6 maanden als planner en binnendienstmedewerker groeit u door tot de Supervisor Operations van de sites Eke en Kuurne. In deze functie bent u verantwoordelijk voor de efficiënte en correcte belevering aan de klanten. U rapporteert

Profiel: Bachelor of master (logistiek, marketing, economie,…) of relevante beroepservaring. Ervaring in de distributiesector. Talen: Nederlands/Frans. Flexibiliteit op het vlak van uren. Goede geografische kennis Oost- en West-Vlaanderen. Stressbestendig, hands-on mentaliteit en commerciële feeling. In staat om ad hoc consequente beslissingen te nemen.

Onze Energie, Uw Comfort www.comfortenergie.be

Wij bieden: Een uiterst competitief salaris en interessante secundaire voordelen. De kans om mee te groeien in een verantwoordelijke en leidinggevende functie in een sterk groeiend en financieel gezond bedrijf. Een open en loyale werksfeer met zeer korte communicatielijnen. Interesse? Bel 09 385 60 60 en vraag naar de heer Wouter Balcaen. Stuur uw cv naar Esso Comfort Energie, Sluis 2, 9810 Eke-Nazareth of mail naar wouter.balcaen@comfortenergie.be


033_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:26:35

VACATURE 8 JANUARI 2011

33

“Elke dag zet ik een stap verder en groei ik, samen met mijn beedrijf.”” nN manN Auma i s Au n ies Andr

hristi hristi hri hris Lo Loch g ager, na Store Mana t Store ant an ta sta AsSis AsSi

“Met de juiste positieve instelling en een gezonde dosis inzet kan je relatief snel hogerop geraken bij A.S.Adventure. Ik volg zelf een opleiding tot Store Manager. Je komt terecht in een bedrijf dat stevig aan het groeien is en dat merk je aan alles. Voortdurend wordt gesleuteld aan het winkelconcept om een unieke shopping experience voor de klant te blijven b verzekeren. En ook het assorttiment blijft evolueren door de introductie van innovatieve producten p en merken. Natuurlijk worden de nodige opleidingen voorzien om mee te kunnen groeien met het beddrijf. De toffe activiteiten die daar mmeestal mee gepaard gaan versrterken k ovevrigens het groeppsgevoell aanzienljlijk.” Andries Aumann Asssistant Store Manager, Lochristi

A.S S.ADVENTUR E OPENT NIIE EUWE WINKEL IN N SINT-J JORIS S-WINGE

HET A.S.ADVENTURE SNOW TESTTEAM

Gemotiveerd en ambitieus om deel uit te maken van het A.S.Adventure team? Aarzel dan niet en grijp je kans. A.S.Adventure blijft groeien en wil daarom zijn team versterken met een store manager, een assistant store man nager, afdelingsverantwoordelijken en verkopers. Voor ons hoofdkantoor te Hoboken zoeken we tevenss een web conten nt medew werker, allocator en een teamleader magazijn. Trek voor méér info naar www.asadventure.com/jobs Voor de functie van store manager stuur je je sollicitatiebrief met cv en gsm-nummer naar jobs@derveaux-select.be Derveaux Selectt, Blekersdijk 35, 9000 Gent (Tel 09 223 50 36 - Fax 09 225 30 08). VG 1 VG. VG 185/ 85/B 85/ 5//B

Kleding, textiel, huishoudartikelen, … Kortom, Wibra biedt de klant een waaier aan verleidelijke producten aan nog verleidelijker prijzen. Deze discountketen kent zijn oorsprong in Nederland maar is vandaag met 76 Belgische filialen, verspreid over Vlaanderen en Wallonië, niet meer weg te denken uit het Belgische retaillandschap. Dagelijks zijn een 700-tal enthousiaste medewerkers druk in de weer met als één doel: een tevreden klant! Maar Wibra wil ook tevreden medewerkers. De bedrijfscultuur is dan ook open, direct, sociaal en informeel. De waarden zijn respect, eerlijkheid en bescheidenheid. Om dit succesverhaal mee te helpen ondersteunen zijn we momenteel voor het Belgische hoofdkantoor, gelegen in Temse, dringend op zoek naar een (m/v):

JE UITDAGING: • Samen met de Belgische HR-Manager, aan wie je rechtstreeks rapporteert, werk je aan de uitbouw van een professioneel en efficiënt salarisadministratieproces • Met een team van een 3-tal collega’s word je van A tot Z verantwoordelijk voor de correcte opvolging van de personeels- en loonadministratie van alle Wibra medewerkers • Je verwerkt en controleert de prestaties van het winkelpersoneel, stelt sociale documenten op, staat in voor uitdienstberekeningen en verwerking van vakantie-attesten, opmaak contracten, … en beheert een reeks dossiers eigen aan een personeelsdienst • Dit alles doe je in samenwerking met het sociaal secretariaat • Tot slot ben je hét aanspreekpunt van ons winkelpersoneel en behandel je al hun vragen omtrent salarisverwerking en sociale wetgeving • Meewerken aan het project Intranet en het aandragen en uitwerken van optimalisatie-ideëen, spreekt je erg aan. HEB JE HET VEREISTE PROFIEL? • Na je hogere opleiding deed je een aantal jaren ervaring op in een gelijkaardige functie binnen een bedrijf of een sociaal secretariaat • Doorgedreven

Jij en Wibra… dat werkt! kennis van sociale wetgeving en ervaring met loonberekening en personeelsadministratie van bedienden zijn een must • Je getuigt van verantwoordelijkheidsgevoel en kan autonoom werken • Je bent proactief en gedreven • Je bent communicatief, servicegericht en gaat voor resultaat • Je bent uiterst accuraat, stipt en en discreet • Je bent analytisch en in staat om verbeter- en controlesystemen te initiëren • Je kunt je uitdrukken in het Frans en je kunt goed overweg met MS-Office. ONZE TROEVEN: • De naamsbekendheid, de uitgebreide knowhow en jarenlange ervaring van Wibra in het discountsegment • Een verantwoordelijke functie met autonomie, ruimte voor initiatief en leerkansen • Een no-nonsense bedrijfscultuur met korte beslissingslijnen en een gedreven managementteam met visie • Actief in de expansieve markt van de discountretail, werkzekerheid en stabiliteit • Een vlot bereikbare locatie en een heel trendy werkomgeving.

INTERESSE? Mail vandaag nog je sollicitatiebrief en cv, met vermelding van je gsm-nummer, naar ons rekruteringsbureau jobs@derveaux-select.be Je kan ook faxen op 09 225 30 08 of schrijven naar Derveaux Select, Blekersdijk 35, 9000 Gent. Voor alle bijkomende informatie kan je terecht op 09 223 50 36. Neem ondertussen zeker een kijkje op www.wibra.be of breng een bezoekje aan een van onze filialen.

Facilicom is een specialist in facilitaire diensten, actief op het vlak van bewaking, cleaning, bedrijfscatering, total facility management en aanverwante activiteiten. Facilicom Services Group telt wereldwijd ruim 34.000 medewerkers en is actief in België, Nederland, Frankrijk en Engeland. Voor ons bewakingsbedrijf TRIGION zijn wij op zoek naar een

Account Manager (M/V) Als Account Manager ben je commercieel verantwoordelijk voor jouw portefeuille voor de verdere groei van Trigion. Je hebt minimaal drie jaar ervaring in een commerciële B2B-omgeving. Je bent zowel hunter als farmer. Onderhandelen op verschillende niveaus is je ding.

Ben jij de juiste persoon op de juiste plek? Vraag informatie bij kim.leyten@facilicom.be of solliciteer via www.werkenbijfacilicom.be.

De Beukelaer Medical is de medische afdeling van de groep H. De Beukelaer & Co. Zij is de exclusieve verdeler van Life Care producten van PENTAX en de echografie systemen van HITACHI. Het productengamma omvat tevens de hoogwaardige chirurgiebeeldschermen van NDSsi en radiologieschermen van DOME. Voor de versterking van onze medische afdeling zoeken wij gemotiveerde m/v :

Technieker 'Life Care' producten

Uw functie : U onderhoudt hoogtechnologische apparatuur die deels uit pure fijn mechanica en -optiek en deels uit elektronica bestaat. U voelt zich zowel op locatie bij artsen en hospitalen (in Belux) als in het atelier in uw sas. Deze afwisseling vereist flexibiliteit en doet beroep op uw commerciële vaardigheden. Uw profiel : U bezit minimum een diploma A2 electronica/electromechanica en heeft een goede kennis van videoapparatuur, computer- en netwerktechnieken (basis). Hard- en software installaties in een “Windows” omgeving zijn u niet vreemd. • U bent perfect tweetalig (NL/FR) met een basiskennis van het Engels. • U bent snel beschikbaar. • U kan zowel zelfstandig als in team werken. • Ervaring in de medische sector is een pluspunt. • U bent een geboren probleemoplosser met empathie voor uw klanten. • Zin voor een gestructureerde werkwijze is een vereiste. • U hebt interesse in en een feeling voor fijn mechanica. Wij bieden : Een boeiende job, een aantrekkelijke verloning, een firmawagen en een aangename werksfeer. Wij garanderen tevens een degelijke opleiding. Interesse? Stuur uw brief met CV en foto naar : H. De Beukelaer & Co. NV t.a.v. HRM Koen Van de Walle, Boomsesteenweg 77, 2630 Aartselaar. Of mail : koen.vandewalle@debeukelaer.be

V.G. 185/B

Payroll Officer


034_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:26:33

34

VACATURE 8 JANUARI 2011

VG.492/B

Architectenvennootschap AR-TE en Ingenieursbureau STABO bundelen hun kennis en krachten om professionele klanten totaaloplossingen op maat aan te bieden. Vanuit Leuven zorgen onze meer dan 100 medewerkers voor een innovatieve, duurzame en geïntegreerde benadering van projecten in verschillende marktsectoren (ziekenhuizen, ouderenzorg, kantoren, utiliteitsbouw, onderwijs, infrastructuur en milieutechnieken).

wordt door opdrachtgevers zeer gewaardeerd en zorgt voor een aanhoudende toename van het aantal ambitieuze en omvangrijke projecten in onze portfolio’s. Hierdoor vind je bij ons volgende jobopportuniteiten (m/v):

Voor AR-TE:

> > > > > >

SENIOR ARCHITECT ARCHITECT-ASSISTENT INTERIEURARCHITECT ARCHITECT/RUIMTELIJK PLANNER PROJECTMANAGER MEDEWERKER PROJECTADMINISTRATIE

Voor STABO:

> INGENIEUR INFRASTRUCTUUR > INGENIEUR SPECIALE TECHNIEKEN > TEKENAAR milieutechnieken

> MEDEWERKER PROJECTADMINISTRATIE

Aanbod: In een persoonlijke en informele werkomgeving zet een jong, modern en dynamisch team de toon. Je krijgt de kans om aan ambitieuze en grootschalige projecten te werken. Verder bieden wij aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden met extralegale voordelen en een vlot bereikbare ligging van onze kantoren (stationsomgeving Leuven). Interesse? Bezorg je sollicitatiebrief en uitgebreid cv aan AR-TE of STABO, vacatures, Tiensevest 132, 3000 Leuven of mail naar vacature@ar-te.be of vacature@stabo.be. Gelieve duidelijk te vermelden voor welke functie je solliciteert. Meer info over STABO en ARTE en de functies vind je op onze websites.

www.stabo.be www.ar-te.be


035_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:27:39

VACATURE 8 JANUARI 2011

35

a c e r o H r a e c e g o a H n r a e g RegRieogMioanMa : Je Profiel

Jet Impor

t:

VLAANDEREN

Willem Spoormans NV, gevestigd in Arendonk, is een dynamische business unit van de Groep AVEVE gespecialiseerd in het leveren van eendagskuikens en braadkippenvoeders van absoluut unieke kwaliteit. SPOORMANS dat door een jong team als een kmo geleid wordt, bestaat meer dan 60 jaar en realiseerde in 2009 met 40 gemotiveerde medewerkers een omzet van 90 miljoen Euro. SPOORMANS levert aan pluimveehouders in België, Nederland en Frankrijk. Door een volledige verticale integratie beheert SPOORMANS de hele cyclus: kuikens komen uit eieren van dieren die met SPOORMANS voeders zijn grootgebracht. Alle schakels in de cyclus zijn erkend door het Belplume kwaliteitssysteem dat o.a. volledige traceerbaarheid en voedselveiligheid waarborgt. Door het opbouwen van een duurzame relatie met pluimveehouders wil SPOORMANS verder groeien, om dit mogelijk te maken zijn wij op zoek naar een (m/v):

WWW.SPOORMANS.COM

ACCOUNT MANAGER B2B PLUIMVEESECTOR

FUNCTIE-INHOUD & VERANTWOORDELIJKHEDEN: Na een degelijke opleiding bent u verantwoordelijk voor het realiseren van de verkoopsdoelstellingen en de adviesverlening in uw regio. Afhankelijk van uw interesse en woonplaats kan dit een deel van Vlaanderen, Zuid-Nederland of eventueel Wallonië zijn. Tot uw veelzijdig takenpakket behoren het: A. Prospecteren en afsluiten van verkopen; B. Onderhouden van en verkopen aan bestaande klantenrelaties; C. Verlenen van technische begeleiding aan klanten (voedingsschema’s, stalmanagement, rendementsberekeningen…).

INTERACTIEF REKRUTEREN ERKEND BUREAU VG. 686/B

GEWENSTE KWALIFICATIES: Voor deze belangrijke technisch en commercieel gerichte functie komen uitsluitend DYNAMISCHE en GEMOTIVEERDE kandidaten in aanmerking, die beantwoorden aan de volgende kwalificaties: 1. Master of bachelor in de landbouw of gelijkwaardig door ervaring; 2. Ervaring in, of affiniteit met de voedings- en/of landbouwsector; 3. Bij voorkeur enkele jaren ervaring in een commerciële omgeving; 4. U bent communicatief en luistervaardig.

WAT HEEFT SPOORMANS U CONCREET TE BIEDEN? 1. Een boeiende, afwisselende functie in een kmo met een open werksfeer en korte communicatielijnen. 2. Een gedegen interne opleiding en de mogelijkheid om uw talenten te ontwikkelen door blijvende professionele vorming. 3. Ruimte voor initiatief en doorgroeimogelijkheden binnen de groep. 4. Een competitief salarispakket met bonusregeling en extralegale voordelen en een representatieve bedrijfswagen. 5. De mogelijkheid om vooraf in een eerste persoonlijk gesprek met het bedrijf kennis te maken.

Snel informeren of telefonisch solliciteren? BEL RALF GUTSCHOVEN OP 089 30 55 05 OF 0478 43 61 68 bij voorkeur op ZATERDAG en ZONDAG tussen 11 en 15 u. of op WEEKDAGEN tussen 8.30 en 10 u. 's ochtends en ‘s avonds tussen 18.30 en 20 u. Een eenvoudig telefoontje informeert u snel en discreet of uw ambities overeenstemmen met ons aanbod. U kunt ook reageren door uw cv VANDAAG NOG per post, fax of e-mail te sturen naar VMC-Select, ralf.gutschoven@vmc-select.be. Deze aanwerving wordt exclusief begeleid door VMC-Select. VMC bvba • CRAENEVENNE 95 • 3600 GENK • TEL.: 089 30 55 11 • FAX: 089 30 71 35 • E-MAIL: info@vmc-select.be • WEBSITE: WWW.VMC-SELECT.BE


036_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:39:00

36

VACATURE 8 JANUARI 2011

Overseas Trading Company, met hoofdzetel te Antwerpen, is een trading bedrijf gespecialiseerd in twee grote domeinen: enerzijds taksvrije handel in Europa en anderzijds trading van een breed pallet van voedingswaren tot huishoudelijke en automotive producten in Afrika. In deze twee gebieden hebben zij de afgelopen 25 jaar een jaarlijkse

VERKOPER

omzet opgebouwd van 90 miljoen euro in 36 landen. Voor de handel met Afrika is de rode draad dat deze steeds is afgestemd op de specifieke en occasionele vraag van hun klanten. Deze komen uit diverse landen met eigen culturen, gewoontes en noden. Voor de verdere groei van de exportafdeling “Afrika� zijn zij dringend op zoek naar een m/v:

EXPORT AFRIK A

Commercieel talent met een scherp oog voor nieuwe opportuniteiten

FUNCTIE • Na een intense inwerkperiode wordt u verantwoordelijk voor het zoeken van nieuwe opportuniteiten, in Afrika. • Het grootste deel van uw tijd prospecteert u vanuit BelgiÍ op een zeer intense en creatieve wijze naar nieuwe mogelijkheden. • Aan de hand van deze acties en leads bij bestaande klanten organiseert u uw zakenreis naar Afrika om uw prospecten te bezoeken. Zowel naar tijdsindeling als naar inhoudelijke aanpak zorgt u voor een effectieve verkoop ter plaatse. • Eens een contract getekend, volgt u met de binnendienst de bestelling en levering verder op. • Gezien het grote gebied bent u bereid om 30% van uw tijd te reizen. • Uw familiale situatie laat toe dat u exibel uw tijd kan indelen. • U woont bij voorkeur vlot bereikbaar t.o.v. Antwerpen.

PROFIEL • U mag jong zijn maar in ieder geval hebt u een eerste concrete commerciĂŤle ervaring met duidelijk bewezen resultaten. • Een hogere opleiding met een internationale dimensie of gelijkwaardig door ervaring is belangrijk. • Ervaring in internationale handel naar diverse culturen is een plus. • Volgende kenmerken typeren u: - Zelfstandig en georganiseerd werken. - Dynamisch en goed voorkomen. - Handelen en onderhandelen. - Diverse internationale culturen kunnen inschatten. - Creatieve neus voor nieuwe deals. - Vlotte kennis van MS-OfďŹ ce. - Flexibele ondernemer. • Gezien de regio spreekt u vlot Engels en Frans.

www.overseas.be C o n su l t a nt s i n ve rko o p e n ve rko o p m a n a ge m e nt

WIJ BIEDEN Een groeibedrijf dat wil investeren in ondernemende mensen. Een team dat ervoor gaat met grote exibiliteit en creativiteit om nieuwe business te vinden. Moderne kantoren zorgen voor een aangename werksfeer. Een salarisplan, uitgebreid met extralegale voordelen en een ďŹ rmawagen worden voorzien. HOE REAGEREN Stuur vandaag nog uw cv en motivatiebrief naar dirk.spaepen@inventi.be. Of bel zondag 9 januari 2011 tussen 17u00 en 18u00 naar 0475 74 69 19 en tijdens kantooruren naar +32 3 223 68 67. Uw kandidatuur wordt vertrouwelijk behandeld door de raadgevers van Inventi.

Erkend Wervings- en Selectiebureau nr. VG.301/B lid van Federgon

w w w. i nve nt i . b e / v a c a t u r e s

ICT PROJECT MANAGER

(m/v)

Euronics Belgium is vooral gekend onder de merknamen Selexion en Selexion Clix, HQ YHUHQLJW PHHU GDQ  ]HOIVWDQGLJH YHUGHOHUV YRRU RQ]H YDNPDQQHQ Âą DFWLHI in de divisies audio, video, elektro, pc, telecom en foto - staan dienstenverlening en klantentevredenheid centraal. Je komt terecht op de centrale van deze aankoopgroepering, in een wendbare, groeiende doch stabiele organisatie in een innovatieve sector waar zeer kort op de bal wordt gespeeld.

FUNCTIE

Als ICT PROJECT MANAGER ben je verantwoordelijk voor het analyseren van nieuwe (of veranderende) business functionaliteiten & operationele issues. Je stelt functionele RSORVVLQJHQ YRRU HQ GHÂżQLHHUW GH]H -H ]RUJW YRRU GH SURMHFW RSYROJLQJ GLH VDPHQ PHW de leveranciers gebeurt. Je zorgt voor de functionele analyses ‡ Je maakt “Solution designsâ€? voor de verbetering van de applicaties ‡ Je ondervraagt gebruikers indien nodig ‡ -H EHSDDOW GH IXQFWLRQHOH DFFHSWDWLHFULWHULDÂśV WHVWVSHFLÂżFDWLHV ‡ Je volgt de implementatie en uitvoering van de veranderingen op Je analyseert operationele issues en hun impact op de werking van het bedrijf ‡ Je bepaalt de belangrijkste oorzaak van problemen ‡ -H GHÂżQLHHUW WXVVHQWLMGVH RSORVVLQJHQ ÂłZRUNDURXQGV´ LQGLHQ YDQ WRHSDVVLQJ Je leidt de projecten

PROFIEL

Je hebt minimum een bachelor in informatica of je bent gelijkwaardig door ervaring Je hebt een goede kennis van het Nederlands, Frans en Engels Je beschikt over goede analytische vaardigheden Je beschikt over project management ervaring en vaardigheden zoals PMI Je hebt een goede kennis van web-applicaties en ERP applicaties (e.g. DBfact, Navision) Je hebt een goede kennis van Oracle, HTML,PHP,ASP Je beschikt over een sterke teamgeest, goede interpersoonlijke en communicatieve vaardigheden Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel, bent toegewijd en je neemt initiatief Je hebt een goede voeling met de relatie tussen ICT en de business binnen een bedrijf Je kan volgens een planning werken en je bent dynamisch

AANBOD

Wij bieden je een uitdagende, dynamische werkomgeving waar gedrevenheid en samenwerking hoog in het vaandel staan =HOIVWDQGLJKHLG HQ ÀH[LELOLWHLW ]LMQ ELM RQV JHHQ KROOH EHJULSSHQ Je kan rekenen op een competitief salaris naargelang uw ervaring en inzet DOVRRN GLWR H[WUDOHJDOH YRRUGHOHQ PDDOWLMGFKHTXHV KRVSLWDOLVDWLH ¹HQ groepsverzekering,‌ Geïnteresseerd? Stuur een gemotiveerde sollicitatiebrief en CV met recente foto naar marie@euronics.be of per post naar Euronics Belgium cvba, t.a.v. Marie Rombaut, Boomsesteenweg 42a, 2630 Aartselaar.


037_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:27:58

VACATURE 8 JANUARI 2011

is uitgegroeid tot een overkoepelende bouworganisatie met afdelingen in Industriebouw, Appartementenbouw, Vastgoed, Infrastructuur, Prefabbeton, Natuursteen, Logistiek, Lawaaibeheersing en Real Estate. Voor een onderneming als de Bouwgroep is elk project een opportuniteit om zich te verfijnen en er worden enkel de beste materialen gebruikt. Momenteel zijn wij op zoek naar (m/v)

Bedrijfsjurist Je functie: Als bedrijfsjurist ben je verantwoordelijk voor het contractbeheer en behandel je juridische vraagstukken op commercieel en bedrijfsgebied. Je schat juridische risico’s in en geeft advies over de wettelijke verplichtingen bij commerciële transacties. Dat advies vertaal je in sluitende contracten. Je verleent juridische ondersteuning aan het management, behandelt geschillen en procedures en fungeert als contactpersoon naar de externe juridische adviseurs.

Je profiel: Je combineert je masterdiploma rechten met een grondige kennis van het handelsrecht. Daarnaast beschik je over relevante ervaring van minimum 5 jaar als bedrijfsjurist of in een advocatenkantoor. Ervaring in vastgoedrecht, aannemingsrecht en/of PPS is een pluspunt. Je beschikt over de nodige communicatieve vaardigheden (N/F/E). Je hebt een proactieve instelling en bent flexibel en stressbestendig.

Controller Je functie: In samenspraak met de divisiemanager stel je budgetten op per divisie. Je stelt resultaatsverklarende analyses op en werkt verbeteringsvoorstellen uit. Je analyseert hoe er kostenbesparend gewerkt kan worden over de divisies heen. Je bepaalt waar er samenwerkingsverbanden opgezet kunnen worden. Op basis van de bedrijfsprocessen stel je systeemimplementaties voor, die je ook actief helpt implementeren.

Je profiel: Je hebt een diploma handelsingenieur, een masterdiploma in financiële of economische wetenschappen, of een masterdiploma economie. Ervaring in een bouwbedrijf is een pluspunt. Verder ben je een flexibele en proactieve teamspeler. Je getuigt van een sterk analytisch en organisatorisch inzicht. Je bent stressbestendig en respecteert de opgelegde deadlines.

Calculator Je functie: Je analyseert de projecten in overleg met onze commerciële diensten en op basis van de plannen en lastenboeken. Hierbij contacteer je leveranciers en onderaannemers voor prijsaanvragen, die je vervolgens nauwgezet opvolgt. Je krijgt de volledige verantwoordelijkheid voor jouw dossiers. Je werkt echter ook samen in een team met een zestal collega’s. Als team breng je de industriële projecten tot een goed einde.

Je profiel: Je beschikt over een hogere opleiding bouw en hebt enkele jaren relevante werkervaring. Je bent analytisch ingesteld, kunt goed overweg met cijfers en hebt steeds oog voor detail. Je hebt reeds ervaring in de bouw en hebt een voorkeur voor een binnendienstfunctie. Verder ben je een echte teamspeler die er bij elk project voor gaat.

Aanbod: Je komt terecht in een stabiel bedrijf waar je kennis maakt met een boeiende bouwwereld. We voorzien een aantrekkelijk verloningspakket met diverse extralegale voordelen en ruime verantwoordelijkheden.

A G O I N T E R N AT I O N A L Human Resources Recruitment Kortrijk • Gent • Brussel • Lille

info@ago.bz

Geïnteresseerde kandidaten mailen hun uitgebreid cv naar info@ago.bz. Ago International, adviseurs op het vlak van human resources recruitment, zorgt voor een discrete en snelle behandeling van je kandidatuur. Elke kandidaat ontvangt bericht. Voor bijkomende informatie kan je ook bellen naar 09 281 13 86 of naar 0473 244 501. Deze vacature vind je ook op

www.ago.bz

De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ago International

Leef je talent.

VG.46/B - lid van Federgon- BA-AA05.080 - W.RS.301

Van de Walle Bouwgroep

37


038_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:28:25

38

VACATURE 8 JANUARI 2011


039_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:28:30

VACATURE 8 JANUARI 2011

39

Marketing-Brand Manager Het Belgische Thule nv maakt deel uit van de Zweedse groep Thule, de voorkeurspartner voor consumenten

Uw profiel:

Als Marketing-Brand Manager coördineert u vlot alle

U genoot een masteropleiding in een marketing- of

marketingprojecten van de business unit Recreational

bedrijfseconomische richting en heeft een succesvolle

Vehicle Accessories zoals het succesvol inplannen en

ervaring in marketing management, bij voorkeur bij een

uitvoeren van campagnes, het organiseren van events en

sterk merk of FMCG. U hebt min. 8 j. ervaring in een brand-,

beurzen en mediaproducties.

consumer-, trade-marketing functie.

over de hele wereld die materiaal wensen

U leidt de verschillende projectteams en zorgt dat zowel de

te transporteren op een veilige,

regionale als lokale marketingacties en communicatie steeds

eenvoudige en stijlvolle manier.

in lijn zijn met de merkidentiteit van Thule.

Wij concentreren ons op de productie van

Dankzij uw marktkennis, effectief strategisch inzicht, stress-

hoogwaardige en innovatieve zonwering,

bestendigheid en creatieve aanpak weet u innovatieve

U bent een charismatisch leider, sterk operationeel en doegericht. U hebt een analytische instelling en focust op het behalen van resultaten. Teamspirit is van cruciaal belang. U hebt gevoel voor design, feeling voor wat leeft op het web en

kunt

overweg

met

de

courante

grafische

en

publishingsoftware.

fietsendragers en andere belangrijke

projecten op touw te zetten zonder de optimale dagelijkse

U beheerst het Engels en hebt een professionele uitstraling.

accessoires voor vrijetijdsvoertuigen.

performantie en efficiëntie uit het oog te verliezen.

Tijdelijke opdrachten in het buitenland schrikken u niet af.

Onze groei wordt gedragen door ons streven naar kwaliteit en service en de uitbouw van een sterk distributienetwerk. Voor onze site in Menen zoeken wij een (m/v)

A G O I N T E R N AT I O N A L

Aanbod: Een verantwoordelijke functie binnen een internationale groep met een professionele uitstraling en een sterke merkidentiteit. U ontvangt een aantrekkelijk salarispakket met extralegale voordelen. U maakt effectief deel uit van het Europees marketingteam. Geïnteresseerde kandidaten mailen hun uitgebreid cv naar info@ago.bz. Voor meer info, contacteer 056 22 80 64 of 0478 44 80 36. Ago International, adviseurs op het vlak van human resources recruitment, zorgt voor een discrete en snelle behandeling van uw kandidatuur. Elke kandidaat ontvangt bericht. Deze vacature vindt u ook op

Human Resources Recruitment Kortrijk • Gent • Brussel • Lille

info@ago.bz

www.ago.bz

VG.46/B - lid van Federgon- BA-AA05.080 - W.RS.301

Uw functie:

De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ago International

Resto Bouwspecialiteiten, gevestigd in Melle, is een gerenommeerde onderneming actief in het commercialiseren van hoogwaardige hulpstoffen voor de bouwsector.

Vertegenwoordiger (Antwerpen - Brabant – Limburg) Uw functie: U wordt verantwoordelijk voor het verder uitbreiden van de commerciële activiteiten van Resto Bouwspecialiteiten.

Uw profiel: U bent een commercieel talent met enkele jaren ervaring in de verkoop.

U onderhoudt nauw contact met het bestaand cliënteel en prospecteert actief naar nieuwe klanten. U zet contacten om in contracten.

U hebt een degelijke kennis en/of sterke affiniteit met de bouwsector.

het kader van de

U promoot het productengamma en luistert - analyseert de noden en behoeften.

U bent zeer resultaatgericht.

continue groei is deze

Door uw gedrevenheid weet u de rentabiliteit van de ondernomen acties te maximaliseren.

U woont in de regio Brabant - Antwerpen.

U rapporteert rechtstreeks t.o.v. de directie.

U bent bij voorkeur tweetalig N/F.

kwaliteit op het vlak van beton en bouwmaterialen. In

toponderneming op zoek naar een m/v:

A G O I N T E R N AT I O N A L Human Resources Recruitment Kortrijk • Gent • Brussel • Lille

info@ago.bz

Aanbod: Een boeiende, uitdagende functie met commerciële verantwoordelijkheid in een stabiel en financieel kerngezond bedrijf. Resto Bouwspecialiteiten biedt een aantrekkelijk remuneratiepakket, gsm, laptop en bedrijfsvoertuig aangevuld met een bonussysteem. Geïnteresseerde kandidaten mailen hun uitgebreid cv naar info@ago.bz. Ago International garandeert een discrete en snelle behandeling van je kandidatuur. Voor bijkomende inlichtingen, bel naar 09 281 13 86 of 0478 44 80 36.

www.ago.bz

De selectie gebeurt in exclusieve samenwerking met Ago International

VG.46/BO - lid van Federgon- BA-AA05.080 - W.RS.301

De organisatie biedt


040_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:28:56

40

VACATURE 8 JANUARI 2011

VACATURE. OP iPAD. NATUURLIJK.

WIN

ELKE DAG EEN iPAD TWV 699 EURO Waag je kans op vacature.com/wineenipad i.s.m.

Ook mobiel blijft Vacature de trend zetten. Na het instant succes van de Vacature iPhone app lanceren we als eerste rekruteringsmedium een iMag op iPad. Waar onze iPhone app u toeliet om het grootste jobaanbod te raadplegen, voorziet onze iMag u van de beste carrière-info en de meest interessante content. In dit eerste nummer staat u centraal. Hoe komt Talent bovendrijven? Welke rol spelen ouders, leerkrachten en topcoaches in de ontwikkeling van talent? En hoe springen bedrijven met aanstormende talenten om op de werkvloer? Deze en nog veel meer topdossiers, samen met het jobaanbod van de grootste ondernemingen, dankzij de multimediale mogelijkheden van de iPad. Download nu ons nieuwe iMag. Gratis. Op vacature.com/ipad.


041_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:29:19

VACATURE 8 JANUARI 2011

41

Van Looveren in Oelegem is een familiaal bedrijf, sinds 1948 gespecialiseerd in de behandeling van tuinbouwglas en –kunststof in al zijn aspecten. Met 20 medewerkers realiseren zij op 18.000 m2 bedrijfsterrein volledig autonoom een overslagvolume van 300 ton per dag, met de garantie voor een perfecte service aan tuinders, serrebouwers en voorlichtingsbedrijven. Momenteel zijn zij op zoek naar een m/v:

LOGISTIEK VERANTWOORDELIJKE

Democo is al enkele decennia een vaste waarde in de bouwsector. Het bedrijf is uitgegroeid tot een veelzijdige bouwgroep die meedenkt met klant en ontwerper, en dit liefst van bij de start in een bouwteam. Zo kan Democo zijn kennis en ervaring optimaal inbrengen om tot een kwalitatief eindresultaat te komen. De groep Democo zoekt voor haar diverse vestigingen in Hasselt, Brussel en Antwerpen (m/v):

Planning / magazijn

Senior Projectleiders voor de regio Limburg, Antwerpen, Brussel

FUNCTIE: Je bent verantwoordelijk voor de algemene leiding van de grotere werven, zowel qua uitvoering als budget. Je staat in voor de werkvoorbereiding, ontwikkelt de nodige procedures om de efficiëntie en de veiligheid te verhogen en geeft leiding aan een aantal ploegbazen, assistent-werfleiders en werfleiders. Je onderhandelt met de klanten en beslist over de aankopen in overleg met de Technisch Directeur en aankoopdienst. Je rapporteert aan de Technisch Directeur of de Vestigingsdirecteur. PROFIEL: Je beschikt over een diploma industrieel ingenieur bouwkunde of burgerlijk ingenieur bouwkunde en hebt minimum vijf jaar ervaring in de uitvoering van (middel)grote bouwprojecten. Je bent dynamisch, flexibel, hebt technisch inzicht, leidinggevende en organisatorische vaardigheden. Een degelijke pc-kennis is vereist. AANBOD: We bieden je een uitdagende functie met zelfstandigheid in een stabiele en groeiende organisatie. Onze appreciatie voor jouw talent blijkt uit een competitief salarispakket bestaande uit een firmawagen en diverse extralegale voordelen.

Functie: Na een zeer grondige en intensieve opleiding stem je de volledige goederenstroom tussen het magazijn en de werven optimaal af. Daarbij maak en volg je de overeengekomen afspraken met de klant op, en zorg je voor de sluitende planning van externe transporteurs, chauffeurs en magazijnmedewerkers. Ook de bijbehorende administratie neem je voor je rekening, met behulp van een volledig geautomatiseerd systeem. Parallel coördineer je de vlotte werking van het magazijn door de taken te verdelen, te zorgen voor de optimale magazijnindeling en de kwaliteitscontrole. Profiel: Je genoot een hogere opleiding en koppelt sterke administratieve vaardigheden aan een praktijkgerichte doe-mentaliteit. Je bent in staat om zeer accuraat met cijfers om te gaan, en tegelijk zowel intern als extern vlot te communiceren en leiding te geven aan je medewerkers. Organiseren zit je in het bloed en zelf een handje toesteken in het magazijn op drukke momenten neem je er graag bij. Je beschikt over de nodige maturiteit en houdt ervan om eindverantwoordelijkheden te krijgen. Tot slot spreek je een mondje Frans en Engels. Aanbod: Een afwisselende spilfunctie in een stevige kmo met familiale werksfeer en grote betrokkenheid. In een team van gedreven collega’s ontvang je in ruil voor jouw inzet een aantrekkelijk loon, aangevuld met extralegale voordelen.

INTERESSE? Laat het ons nu weten. Schrijf, fax of mail je cv met een motivatiebrief naar onze selectiepartner: A Priori, t.a.v. Bart Van Woinsel, Gasthuisstraat 15, 3200 Aarschot • Tel: 016 57 18 38 • E-mail: bart@apriori.be

Interesse? Stuur dan meteen een sollicitatiebrief met je cv naar KATZ NV, Anouschka Katznelson, Handelslei 193, 2980 Zoersel, e-mail naar vanlooveren@katz.be of surf naar www.katz.be. Je kandidatuur wordt discreet behandeld en je krijgt steeds een persoonlijk antwoord. Deze vacature wordt exclusief begeleid door Katz. erkend wervingsen selectiebureau erkend wervingsen selectiebureauVG.323/B VG.323/B

TECHNISCH-COMMERCIEEL ADVISEUR sector: Franstalig Brussel-Wallonië-GHL

Functie-inhoud:

Functieprofiel: of tegelbranche is een sterk pluspunt. Functievoordelen:

SALES- EN MARKETINGMEDEWERKER Functie-inhoud:

administratief vlak m.b.t. verkooptechnische tools en informatie m.b.t. de verkoopresultaten en salesmeetings. Functieprofiel:

Functievoordelen: Interesse voor een van deze functies? gevraagde profiel beantwoordt, zal u uiterlijk 10 dagen na uw schrijven uitgenodigd worden voor een persoonlijk onderhoud.

Schoolstraat 59 bus 22, 8800 Roeselare-Beveren - Tel.: 051 22 17 92 - Fax: 051 25 36 50 E-mail: info@antoonbulcke.be www.antoonbulcke.be

uw professionele partner in Verkoop- en PersoneelsZorg

Erkend wervings- en selectiebureau VG. 60/B - Lid van Federgon

Unipro België (www.unipro.be) is marktleider in producten voor vloerbedekkings- en parketprojecten: kleefstoffen, egalisatiemiddelen, primers, isolerende onderlagen, afwerkingsproducten, machines en gereedschappen. Het bedrijf behoort tot de beursgenoteerde Uzin-Utz groep die ook binnen Europa brancheleider is. De klanten van Unipro zijn projectvloerbedekkingsbedrijven, parketleggers en de vakgroothandel. De troeven van het bedrijf zijn vooral de hoogkwalitatieve producten, de technische knowhow van de medewerkers en de assistentie en opleiding van de klanten. Met het oog op het verder uitbouwen van onze marktleiderspositie zien we voor onze afdeling Pallmann-parketproducten op korte termijn uit naar een (m/v):


042_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:29:39

42

VACATURE 8 JANUARI 2011

Een mooie c a r r ièr ek a ns in een hoogtechnologische omge v ing Eaton (Electrical Sector) is dé referentie op het vlak van energiebewaking, -verdeling branche. Het breed assortiment aan kwaliteitsproducten wordt ondersteund door een en beheersoplossingen. De systemen van Eaton garanderen bedrijfszekerheid snelle distributie via een netwerk van filialen verspreid in Europa en door een bij stroomuitval en beveiliging van gevoelige apparatuur zoals computers, hoogwaardige technische ondersteuning van de klanten. Doorheen de hele organisatie aansturing van productieprocessen en tele- en datacommunicatiesystemen. De is er een no-nonsense cultuur en een plezierige werksfeer. Vanuit de vestiging Belux verkoopszetel is gevestigd in Groot-Bijgaarden en maakt deel uit van een in Groot-Bijgaarden zorgt een team van 40 enthousiaste werknemers voor de

Amerikaanse multinational. Eaton is op wereldvlak de absolute nummer 1 in zijn Belgische en Luxemburgse markt. Eaton wil zijn verkoopteam uitbreiden met een

ACCOUNT MANAGER Technisch commercieel talent - diverse markten en regio’s in België

Functie

Profiel

• Een intensieve opleiding geeft snel inzicht in het bedrijf,

• U mag jong zijn maar hebt naast een degelijke hogere oplei-

• Een mooie carrièrekans in een continu groeiend bedrijf dat

de markt en de producten. • In functie van uw achtergrond

ding - in een technische of economische richting - al een

wereldwijd actief is. • De flexibiliteit van een compact en ondernemend team met een vlakke structuur en ondersteuning van

Wat mag u van Eaton verwachten

bezoekt u klanten voor één van de productcategorieën

relevante ervaring met aantoonbare resultaten in de verkoop.

binnen het Eaton-assortiment. Die klanten zijn bordenbou-

• Door uw affiniteit met techniek, de wereld van de indus-

een stevige Europese organisatie. • Eaton voorziet voor de juiste

wers, installatiebedrijven en groothandels. U bezoekt ook de

trie en ICT kan u op elk niveau meepraten en onderhande-

kandidaat marktconforme arbeidsvoorwaarden.

Bent u geboeid door deze functie?

eindklanten om een volledig beeld te krijgen van de project-

len. • U werkt intens met de binnendienst om de klanten-

markt. • 80 % van uw tijd bent u bezig met de uitbreiding van

relaties te versterken en meer te verkopen. • Naast het

• Bel op zondag 9 januari 2011 tussen 11u00 en 12u00 naar

bestaande klantenrelaties in combinatie met actieve en inten-

Nederlands, is Engels de voertaal in het bedrijf en is een

Frank De Pauw op het nummer +32 478 555 616 • Mail zo snel mogelijk uw CV en motivatiebrief naar frank.de.pauw@inventi.

sieve prospectie om voortdurend nieuwe klanten te maken. •

vlotte kennis van het Frans een uitgangspunt. • U woont bij

De Eaton productspecialisten helpen u om resultaatgerichte

voorkeur op een redelijke rij-afstand van het hoofdkantoor in

be • Tijdens de kantooruren naar Hanne Rummens op

commerciële acties uit te werken. • U wordt gecoacht en

Groot-Bijgaarden.

+32 3 223 68 67. Inventi Oude Beurs 30-32, 2000 Antwerpen.

begeleid door de Sales Manager aan wie u dagelijks rapporteert.

www.eaton.com

Erkend Wervings- en Selectiebureau nr. VG.301/B lid van Federgon

w w w. i nve nt i . b e / v a c a t u r e s

Cypres

C o n su l t a nt s i n ve rko o p e n ve rko o p m a n a ge m e nt

Verliefd op surfen?

WORD

ASSISTENT IMPORT/EXPORT

Gek op je gsm?

Als assistent import/export duikt u in de wereld van de internationale handel. U voert administratieve, commerciële en logistieke taken uit zoals: contact met de klanten en leveranciers, ondersteuning van de verkoopactiviteiten, redactie van offertes en contracten, klachtenbehandeling, opvolging van bestellingen, … Zin om uw logistieke en commerciële drive uit te spelen? Dan is deze kosteloze opleiding perfect voor u! u bent werkzoekend, contactvaardig en een goede onderhandelaar. U hebt een goede kennis van het Engels en Nederlands. U beschikt over een basiskennis Frans en infor-

start er een opleiding in

én in

.

Bel voor meer informatie naar het gratis nummer 0800 99 282.

DOE ZOA LS D U I Z E N D E N M E N S E N D I E

JOBBER IS EEN INITIATIEF VAN

IN SAMENWERKING MET

Cevora vzw en VDAB willen gelijke kansen creëren voor álle werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Bij de rekrutering voor de opleidingen worden kandidaten dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, gezinssituatie of handicap.

eken “ Wij zo ega’s! ” véél coll

Maak van je passie je beroep! Talentvolle Medewerkers Klantendienst • Gedreven verkopers • Ingenieurs/Technici

Jij krijgt een aantrekkelijk voordelenpakket: een competitief loon met een individueel variabel gedeelte. Je hebt recht op 32 dagenvakantie per jaar en geniet van maaltijdcheques, pensioensparen, en een levens-, ongevallen- en hospitalisatieverzekering. Je volgt regelmatig opleidingen over onze nieuwe producten en diensten, en je krijgt carrièreperspectief. Je werkt bij een leider in technologische innovatie.

www.mobistar.be/nl/jobs


VMG_20110108_45 AUTO_Opmaak 1 6/01/11 23:23 Page 45

VACATURE 8 JANUARI 2011

OOK ONLINE VIND JE 163 JOBS IN AUTOMOTIVE- EN TRANSPORTSECTOR

9 vacature.com/zoeker

43

Overzicht van boeiende uitdagingen in het dossier

AUTOMOTIVE VAN PAGINA 43 TOT 46 PAGINA ADVERTENTIE

Vacature biedt u wekelijks het ruimste en meest kwalitatieve jobaanbod. Dit overzicht maakt u wegwijs en helpt u de juiste pagina in dit magazine te vinden. Bovendien krijgt u meteen te zien hoeveel functieaanbiedingen elke onderneming online heeft staan op vacature.com.

AANTAL FUNCTIES ONLINE

s AUDI AW EUROPE CROSSRAIL GARAGE SURKEYN GILBERT DE CLERCQ SCANIA

pag. 44 pag. 44 pag. 45 pag. 46 pag. 46 pag. 45

s 5 2 14 1 3 6

ZATERDAG 15 JANUARI

Focus op Automotive Adverteer in Vacature magazine en geniet van onze exclusieve voordelen. Neem contact op met Ruth Janssens op 02/482 03 64 of mail naar commercieel@vacature.com

EXTRA INFO ONLINE


044_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.qxp_Opmaak 1 6/01/11 22:26 Pagina 44

AUTOMOTIVE dfib.net

44

VACATURE 8 JANUARI 2011

Voor de Audi A1 is uw talent essentieel!

De Audi A1 is gearriveerd! De Audi A1 staat voor luxe in de

Om van dit model een succes te maken, hebben wij getalenteerde

compactklasse. Zijn onmiskenbare design geeft een sportieve

mensen nodig. Audi Brussels zoekt voornamelijk ingenieurs,

uitstraling. Daarnaast blinkt de A1 uit in rijplezier en zuinig

logistieke en HR medewerkers, financiële en IT profielen. Bezoek

energieverbruik. Sinds kort worden de eerste A1s, die Audi

onze website voor meer informatie met betrekking tot ons

Brussels als enige ter wereld produceert, in de Audi toonzalen

bedrijf en onze vacatures. Wij bieden u uitdagende opdrachten

tentoongesteld.

en een aantrekkelijk loon met verschillende extra’s. In onze bedrijfsfilosofi e staat opleiding centraal.

www.audibrussels.com

Succesvol rekruteren? Contacteer Hilde Vanden Driessche op 02/482.03.38

De groep AISIN AW Europe, een hightech bedrijf in automatische versnellingsbakken en navigatiesystemen, heeft in België momenteel 800 medewerkers in dienst. Teineinde te voldoen aan de constante groei, zoekt AW Europe momenteel verschillende profielen (m/v) voor zijn ontwikkelings- en productiesites, respectievelijk gevestigd in Eigenbrakel en Baudour:

Een werkomgeving waar respect en gelijkheid hoog in het vaandel staan

Excellency in Automotive Technology

Ingenieurs & gespecialiseerde technici Bezoek de rubriek Jobs op onze website, waar u een gedetailleerde omschrijving vindt van onze diverse vacante functies. U vindt er zeker de job die bij u past!

www.aweurope.be

Aanbod: De mogelijkheid om deel uit te maken van een dynamisch team in de hightech sector, binnen een bedrijf in volle expansie • Een aangename werkomgeving comform aan optimale veiligheidsmaatstaven • Een open, multicultureel en internationaal beleid • Gemakkelijk bereikbaar met vestigingen in Eigenbrakel en Baudour (Bergen) • Een aantrekkelijk loon met extralegale voordelen.

Interesse? Stuur uw kandidatuur via e-mail naar recrutement@aweurope.be via fax 02 386 08 04 of via de post naar het volgende adres (hoofdzetel) AW Europe s.a., Human Resources, Avenue de l'Industrie 19, 1420 Braine-l'Alleud.

Internationaal • Spitstechnologie in de automobielsector • Elektronika van de toekomst


045_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:56:22

AUTOMOTIVE

VACATURE 8 JANUARI 2011

45

Your job with power! Crossrail Benelux, een dochteronderneming van Crossrail AG, is bijna 10 jaar internationaal actief als private goederenvervoerder per spoor in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië. Om aan de stijgende vraag van onze klanten te kunnen beantwoorden, zoeken wij m/v:

> Junior Key Account Manager

Functie: Je ondersteunt het Key Account Departement. Je bent het eerste aanspreekpunt van de klant en zorgt voor een perfecte opvolging van zijn wensen. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie van internationale treinverbindingen in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië, zowel operationeel als commercieel. Je hebt contacten met de klanten en leveranciers in België, Nederland en Duitsland. Voor deze functie is een goede schriftelijke en mondelinge communicatie belangrijk. Profiel: Kennis Duits / Engels / Frans vereist. Kennis van het Italiaans is een pluspunt. In het bezit zijn van een Master diploma of gelijkaardig door ervaring. Je bent communicatief ingesteld en hebt geen 9 to 5 mentaliteit. Je hebt zin voor organisatie en kan zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren. Je werkt ordelijk en correct. Je bent vertrouwd met MS Office. Ervaring in transport en/of planning is een pluspunt. Korte verplaatsingen naar het buitenland zijn voor jou geen probleem.

> Traffic Controller

Functie: Dispatching en follow-up van het internationale Crossrail-netwerk van goederentreinen (treinbestuurders, schouwers, aanvragen treinpaden, enz. in België, Nederland, Duitsland, Zwitserland en Italië). Voorbereiding van documenten zoals wagenlijsten, werkbladen, enz. voor ons veiligheidspersoneel. Je bent hèt aanspreekpunt, zowel voor treinbestuurders, klanten als infrastructuurbeheerders. Primordiaal hierbij is problem-solving en pro-actief denken met als doelstelling de punctualiteit van het netwerk te garanderen. Voltijds 3-ploegenstelsel (vroege, late, nacht- en weekendshiften, recup voorzien) met de nodige vergoedingen. Profiel: Geen ervaring vereist. Interne opleiding is voorzien. Basiskennis Duits, Frans en Engels vereist. Kennis van het Italiaans is een pluspunt. Je bent vertrouwd met MS Office.

> Assistant Fleet Manager

Functie: Opvolging vloot locomotieven. Je taak is er voor te zorgen dat de locomotieven tiptop in orde zijn en blijven teneinde veilig spoorverkeer te garanderen, dit door het regelen van preventieve/correctieve onderhoudsbeurten met de onderhoudsfirma’s, het organiseren van interventies na meldingen met betrekking tot gebreken/defecten en indien nodig direct in te grijpen. Dit in nauwe samenwerking met het departement “Operations” (Traffic Center en Planning). Je bent het aanspreekpunt voor werkplaatsen, leveranciers en interventiediensten. Tevens ben je verantwoordelijk voor het “up to date” houden van de nodige documentatie der locomotieven alsook voor het controleren en opvolgen van de facturen. Je assisteert daar waar nodig met je collega’s van de Fleet Afdeling. Je rapporteert rechtstreeks aan de Operating Officer Fleet. Mogelijkheid om door te groeien tot Fleet Manager. Profiel: Opleiding elektromechancia, elektronica, elektriciteit. Kennis van dieselmotoren is een pluspunt. Kennis van standaard softwareprogramma’s. Talenkennis: Nederlands, Engels en Duits. Geen 9 to 5 mentaliteit, deels wacht- en weekenddienst. Je bent vertrouwd met MS Office.

> Assistant to Planning Manager

Functie: Het operationele Planning Center organiseert onze internationale treinverbindingen. Hiervoor worden locomotieven, personeel, wagons en treinpaden gepland. Jij zal dit Planning Center ondersteunen. Je draagt daarbij een grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid bij het uitvoeren van je takenpakket. Je hebt contacten met de spoorweginfrastructuurbeheerders in België, Nederland en Duitsland. Je boekt hotels voor de treinbestuurders, controleert facturen en doet andere administratieve taken. Voor deze functie is een goede schriftelijke en mondelinge communicatie belangrijk. Indien je bereid bent om in ploegen (vroege, dag, late) en op zaterdag te werken, dan zijn er voor jou zeker doorgroeikansen binnen Crossrail. Profiel: Kennis Duits en Engels vereist. Frans en Italiaans is een pluspunt. Je bent communicatief ingesteld. Je werkt ordelijk en correct. Je bent vertrouwd met MS Office. Minimum A2diploma. Ervaring in transport en/of planning is een pluspunt.

> Technical Assistant Locomotives

Functie: Je biedt technische ondersteuning, stelt diagnoses en voert daar waar nodig kleine herstellingen/onderhouden uit aan onze vloot diesel locomotieven. Op regelmatige basis inspecteer je de werkzaamheden van onze onderhoudsbedrijven. Je geeft input over te bestellen onderdelen. Het bijsturen van onderhoudsprogramma’s behoren eveneens tot je taken. Voor de inzet van de locomotieven werk je nauw samen met ons Traffic Center. Profiel: Je genoot een technische opleiding en hebt minstens 3 jaar ervaring in een gelijkaardige functie. Je beschikt over sterke communicatievaardigheden waardoor je zowel schriftelijk als mondeling vlot rapporteert. Goede kennis van MS Office toepassingen is noodzakelijk. Geen 9 to 5 mentaliteit, deels wacht- en weekenddienst.

> Assistant to Fleet

Functie: Je biedt administratieve ondersteuning aan onze afdeling Fleet. Je bent een administratieve duizendpoot en voert opgelegde taken nauwkeurig en tijdig uit. Profiel: Minstens A2 diploma in een administratieve richting. Ervaring met het inplannen van personeel is een pluspunt. Technische achtergrond wenselijk. Goede kennis van MS Office. Basiskennis Duits en Engels vereist.

> Treinbestuurders Belgische Net > Wagonherstellers met ervaring Interesse? Schrijf of mail vandaag nog je cv naar: Crossrail Benelux, Luchthavenlei 7a, 2100 Deurne of vacature@crossrail.be

Z e t j e c a r r i è re o p h et j ui s te s po o r

Voor verschillende afdelingen in ons bedrijf zijn wij op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde bachelors (of gelijkwaardig door ervaring) die naast het Nederlands ook een goede beheersing hebben van het Frans. Voor al onze vacatures zijn wij op zoek naar communicatieve kandidaten die klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, kwaliteitsgerichtheid en integriteit hoog in het vaandel dragen. Heb jij voeling met de automotive sector of deel je onze passie voor vrachtwagens, dan ben jij misschien de persoon die wij zoeken voor een van de volgende vacatures.

HR MEDEWERKER Plaats tewerkstelling: Hoofdkantoor Scania Benelux te Breda (35min van Antwerpen) Als HR medewerker bied je ondersteuning aan de HR manager en de HR adviseur in de dagelijkse werking alsook bij specifieke HR gerichte projecten. Hierdoor sta je dagelijks in contact met het hele Scania netwerk.

ACCOUNTMANAGER NEW TRUCKS Plaats tewerkstelling: Regio Antwerpen Verkopen is jouw passie. Het is jouw taak en uitdaging om het marktaandeel van Scania te vergroten in jouw regio. Je zoekt proactief naar nieuwe klanten en bouwt met hen aan een langdurige vertrouwensrelatie in een B2B omgeving. Elk dossier volg je op met de nodige nauwkeurigheid.

WERKPLAATSVERANTWOORDELIJKE Plaats tewerkstelling: Vestiging Neder-Over-Heembeek (Brussel) Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de werkplaats. De aansturing van een team van meer dan 40 medewerkers is hier de sleutel tot succes. Je organiseert het personeel en het werk in ondersteuning van de vestigingsmanager. Tevens ben je een aanspreekpunt voor vragen van de klanten.

HOMOLOGATIE ENGINEER Plaats tewerkstelling: Hoofdkantoor Scania Benelux te Breda (35min van Antwerpen) Je levert servicegerichte ondersteuning aan de sales- en aftersales organisatie Scania Benelux. De functie bestaat uit een adviserende rol naar de Scania organisatie op het gebied van typegoedkeuring. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en het maken van Belgische typegoedkeuringen. Je onderhoudt de contacten met de FOD mobiliteit en vervoer.

HELPDESK ENGINEER Plaats tewerkstelling: Hoofdkantoor Scania Benelux te Breda (35min van Antwerpen) Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking van de Scania trucks en bussen en voor de technische ondersteuning van de Belux werkplaatsen. Je onderhoudt contacten met het Scania netwerk in binnen- en buitenland. Je zorgt voor de melding van kwaliteitsafwijkingen en geeft terugkoppeling aan de verschillende belanghebbenden.

AP ACCOUNTANT BENELUX Plaats tewerkstelling: Hoofdkantoor Scania Benelux te Breda (35min van Antwerpen) In deze functie maakt u deel uit van het accounting team. Ongeveer de helft van uw tijd zit u volop in de operationele realiteit, tijdens de andere helft kan u actief meewerken en meedenken aan procesverbeteringen. U maakt deel uit van een enthousiast team en rapporteert rechtstreeks aan de Finance & Accounting manager. Naast deze vacatures zijn wij steeds op zoek naar gemotiveerde mecaniciens voor al onze vestigingen. Kijk hiervoor op www.scania.be Scania biedt aan al haar werknemers een aantrekkelijke functie in een internationale omgeving. Wij voorzien voor al deze functies een marktconform salaris, aangevuld met extralegale voordelen. Herken je jezelf in een van onze vacatures, neem dan contact op met onze HR afdeling. Schriftelijke reacties kan je sturen naar: Scania Belgium nv., Human Resources, t.a.v. Raf Scroyen, A. Van Osslaan 1 bus 28 1120 Neder-Over-Heembeek. Email: raf.scroyen@scania.com Tel: 02 264 01 80

www.scania.be

The best ever


046_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.qxp_Opmaak 1 6/01/11 22:38 Pagina 46

46

AUTOMOTIVE

VACATURE 8 JANUARI 2011

Internationaal Transport Gilbert De Clercq nv is een familiebedrijf dat in 1957 werd opgericht. Vandaag wordt de onderneming door de tweede generatie verder uitgebouwd. Het bedrijf is over de jaren heen uitgegroeid van een traditionele transportleverancier, naar een aanbieder van geïntegreerde transport- en logistieke diensten, tot een volwaardige third party logistics provider (3PL). Met meer dan 250 voertuigeenheden op de baan, betreft de organisatie en het beheer van de vloot één van de kernopdrachten van de onderneming. Om de sterke groei van de vloot op een goede manier te begeleiden, gaat de onderneming over tot de aanwerving van (m/v)

HALLE Garage Surkeyn maakt deel uit van een expansieve groep van bedrijven, Groep Boden, actief in de automobielbranche in heel België. Door onze voortdurende groei zijn we momenteel op zoek naar een (m/v):

Klantenadviseur After Sales Taken: ontvangen en te woord staan van klanten, zowel in persoon als aan de telefoon met betrek-

en het afhandelen van het financiële luik. Profiel:

Aanbod:

WAGENPARK BEHEERDER Functieomschrijving: U beheert alle benodigde formaliteiten om de continue beschikbaarheid van het wagenpark te verzekeren. Om dit te realiseren verzorgt u de volledige documentenstroom en bijhorende opvolging in het TMS systeem. U rapporteert diverse parameters betreffende de kostprijs van het wagenpark (oa dieselverbruik, banden, depannagekosten, …)

Interesse? Stuur dan vandaag nog je sollicitatiebrief en curriculum vitae naar info@surkeyn.be of t.a.v. Human Resources, Bergensesteenweg 107, 1500 Halle. Of bel naar 0496 40 14 41. Je reactie wordt snel en vertrouwelijk behandeld!

www.surkeyn.be

Profiel: U beschikt over een bachelordiploma of bent gelijkwaardig door ervaring. U heeft interesse in ‘rollend materieel’ of bent bereid u daarin te verdiepen. U heeft aantoonbare administratieve ervaring en een analytisch denkvermogen. U bent resultaatgericht en beschikt over een probleemoplossend vermogen. U spreekt naast uw moedertaal Nederlands ook Frans en Engels.

VERANTWOORDELIJKE WERKPLAATS Functieomschrijving: U staat in voor de dagelijkse goede werking van de werkplaats. Een goed onderhouden wagenpark vormt de basis om onze klanten een kwalitatieve dienstverlening te kunnen garanderen. Het beheren van de voorraad alsook het aansturen van de techniekers vormen de basis van uw functie. U bent het eerste aanspreekpunt voor alle technische vragen en depannages. Profiel: U beschikt over een technische basis en interesse in vrachtwagens. U heeft ervaring in het aansturen van een 10-tal medewerkers. U bent stipt en ordentelijk. U spreekt naast uw moedertaal Nederlands ook Frans en Engels.

ASSISTENT PLANNER Functieomschrijving: U bent verantwoordelijk voor de ondersteuning van de transportplanner en de administratieve opvolging en afhandeling van de transportdossiers. U heeft dagelijks contact met klanten en chauffeurs. U staat ook in voor de maandelijkse voorbereiding van de lonen van de chauffeurs. Door ervaring en interne opleiding wordt u opgeleid om zelfstandig planningen te kunnen opmaken. Profiel: U beschikt minimaal over een A1 diploma of gelijkwaardig door ervaring in de transportsector. Belangrijk is dat u communicatief, flexibel en stressbestendig bent. Goede kennis van het Nederlands, Frans en Engels.

Aanbod: Een vaste job met reële doorgroeimogelijkheden binnen een internationaal groeiend bedrijf. Een representatief loon volgens ervaring en competenties. Extralegale voordelen. Jonge en aangename werksfeer.

Interesse? Sollicitaties vergezeld van uitgebreid cv met foto worden verwacht op de Personeelsdienst, Krekelstraat 43 9100 Sint-Niklaas Email: gdc@gdeclercq.be

Meer info: www.gdeclercq.be

enadiers r G s r e i n i b Cara Jobdag bij rg bu in Leopolds tot 16 uur) (van 13u30 1 1 0 2 i r a 13 janu be/jobsite mil. in via www. Schrijf je

Leef je talent.

3

3

3

8


047_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:49:11

VACATURE 8 JANUARI 2011

Gezocht!

Een baas voor het

Internationaal

Perscentrum Business Manager (m/v)

Internationaal Perscentrum (IPC) - Brussel - Ref. CNG10024 De functie: Als Business Manager ben je een operationele duizendpoot met commerciële flair. Je coördineert alle activiteiten van het Internationaal Perscentrum (IPC). Je zorgt voor een optimale bezetting van het IPC en legt de nodige relaties om de bekendheid van het IPC te versterken. Op basis van de financiële cijfers doe je verbeteringsvoorstellen en beheer je de toegekende middelen. Met het oog op een optimale klantentevredenheid volg je de geleverde diensten binnen het IPC door de eigen medewerkers en de concessiehouders nauwgezet op. Je stuurt een klein pluridisciplinair team aan. Je rapporteert op permanente basis aan het beheerscomité en de directeur-generaal van de directie externe communicatie. Jouw pro el: Je koppelt een masterdiploma (of hoger) aan minstens 9 jaar ervaring in een commerciële functie, waarin je medewerkers aanstuurde en minstens 3 jaar ervaring in operationeel management. Deze functie vraagt namelijk om heel wat expertise in operationele planning. Verder ben je in staat om de competenties van je mensen optimaal te beheren. Je toont visie en reikt vernieuwende ideeën aan, zodat het IPC en zijn medewerkers continu blijven groeien. Je beschikt over een sterke dosis overtuigingskracht en kan je netwerk zonder problemen opbouwen en onderhouden. Daarbij weet je de maatschappelijke en politiek-juridische context van onze dienstverlening in te schatten. Ons aanbod: Een verantwoordelijke job in een organisatie met een uitstraling tot in de verste hoeken van de wereld. Naast een wedde in de graad van adviseur-generaal (niveau A41) voorzien we onder meer een bedrijfswagen met tankkaart, een laptop en gsm, een flexibele arbeidstijdregeling, een voordelige hospitalisatieverzekering en allerlei sociale voordelen.

Werk in het Centrum van de belangstelling.

Surf naar selor.be en solliciteer online tot 17/01/2011.

47

Vaco, een business unit van de internationale Bakkavör Group, is gespecialiseerd in vers bereide maaltijden (een ruim “traditioneel” en “Italiaans” assortiment). Bakkavör Group telt 57 productievestigingen in 10 landen, die 6.000 producten aanbieden in 18 verschillende categorieën. In België heeft Vaco 2 productiesites (Buuls Food in Olen en Ollemans Food in Herselt), waar 300 mensen bouwen aan Vaco’s toekomst. We selecteren hiervoor de meest competente mensen. Door sterke expansie in Europa zijn wij op dit moment op zoek naar de volgende gedreven medewerker (m/v):

SHIFTMANAGER PRODUCTIE Coördinator Functie: Om de juiste mensen op de juiste plaats in te zetten, stem je de personeelsplanning optimaal af op de productieplanning. Zo kan je tijdig en kostenefficiënt de nodige kwaliteitsvolle producten beschikbaar hebben. Daarbij vervul je voor zo’n 20 medewerkers een voorbeeldrol - op de vloer - die motiveert en de huisregels bewaakt inzake veiligheid, kwaliteit, hygiëne, orde en netheid. Waar mogelijk onderzoek je haalbare verbeterprocessen. “Samen naar een sterk resultaat”: aan die attitude bouw je elke dag verder. Je werkt in ploegen- en dagwerk op een roterende basis. Je wordt ingezet in de industriële “grootkeuken”, inpak en verpakking van maaltijden of in logistiek. Profiel: Je bent een gedreven professional met een hogere opleiding en met enkele jaren (leidinggevende) ervaring in een productieomgeving (ervaring in “de voeding” is daarbij zeker “een plus”). Dankzij je technische bagage raak je snel vertrouwd met de machines, procedures en processen. Als coach ben je in staat om mensen bewust te maken van de bedrijfsdoelstellingen en hen naar een hoger niveau te tillen. Je bent een rasechte teamplayer, vertrouwd met de courante computertoepassingen. Aanbod: Voor de geschikte kandidaten voorzien wij een dynamische functie met veel verantwoordelijkheid in een aantrekkelijk groeibedrijf dat - ingebed in een internationale groep - mooie doorgroeipaden biedt. Je kan rekenen op gespecialiseerde opleidingen en regelmatige evaluatiemomenten om je ontwikkelingsrichting te bepalen. Een competitieve wedde, aangevuld met extralegale voordelen, wordt voorzien. Interesse? Stuur dan meteen een sollicitatiebrief met je cv naar KATZ NV, t.a.v. Johan Rombouts, Handelslei 193, 2980 Zoersel, e-mail naar vaco@katz.be of surf naar www.katz.be. Je kandidatuur wordt discreet behandeld en je krijgt steeds een persoonlijk antwoord. Deze vacature wordt exclusief begeleid door Katz.

erkend wervings- en selectiebureau VG.323/B

Gespecialiseerd in de verkoop, herstelling en onderhoud van mobiele hydraulische kranen en wielladers, heeft twee vacatures:

Kraanbestuurder met kennis van mechaniek Taken:

- Bediening van hydraulische mobiele hijskranen van diverse tonnages van Liebherr of gelijkaardig - Demonstraties verzorgen voor onze klanten - Het operationeel houden van de machines samen met een team van hulpmekaniekers - Occasioneel deze taken uitvoeren in het buitenland

Vereisten:

- Deskundigheid en ervaring wat betreft herstelling en onderhoud - Zeer goede kennis Nederlands en basiskennis Engels

Elektromekanieker Taken:

- Samen met een team van mekaniekers staat U in voor het operationeel houden van de machines (zowel herstellingen als preventief onderhoud)

Vereisten:

- Gevorderde kennis van elektronica en mechanica - Zeer goede kennis Nederlands en basiskennis Engels Wij bieden: een toffe werksfeer, de modernste apparatuur, uitstekende voorwaarden. Contacteer Bart Van Herck, per telefoon 03 324 40 00, e-mail trading@cranes4u.com of brief.

MICHIELSENS TRADING NV Bisschoppenhoflaan 275 2100 Deurne

The Human Element

Run Plant Engineer

Dow is wereldwijd marktleider op het gebied van plastics en chemicaliën. Deze positie stelt Dow in staat haar missie te realiseren: bijdragen aan de vooruitgang van de mensheid. Dat doet Dow door innovatieve toepassingen te ontwikkelen voor de voedsel- en farmaceutische industrie. Maar bijvoorbeeld ook voor verpakkings- en isolatiematerialen, persoonlijke verzorgingsproducten en voor de productie van schoon drinkwater. In de Benelux is Dow gevestigd op acht verschillende locaties, waarvan vijf in België. Werken bij Dow is bijzonder. Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Want in onze ogen speelt het menselijke element, the Human Element, de hoofdrol bij het realiseren van vooruitgang.

U zet uw kennis en ervaring in om het productieproces te optimaliseren en eventuele technische problemen in de fabriek op te lossen. Veiligheid, gezondheid en milieu stelt u voorop, maar u zet zich uiteraard ook in voor het maken van kwaliteitsproducten tegen zo laag mogelijke kosten. U kunt goed met mensen omgaan; als coach en begeleider zorgt u er samen met andere ondersteunende functies voor dat de bedrijfs- en fabrieksdoelstellingen worden gehaald. U heeft een afgeronde masters in ingenieurswetenschappen (richting chemie, werktuigkunde of materiaalkunde) en minimaal enkele jaren ervaring bij voorkeur in de chemische industrie.

Voor onze HDPE plant inTESSENDERLO zoeken we een gedreven en ervaren run plant engineer. DOW zoekt communicatieve teamplayers, die veilig werken en aandacht voor het milieu zeer belangrijk vinden.

Solliciteren? Stuur je CV met motivatie naar Gerard Blum, gtblum@dow.com. Kijk voor meer informatie of onze andere vacatures op www.careersatdow.com.


048_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:49:48

48

VACATURE 8 JANUARI 2011

Dit is Tom. Maar hij had net zo goed David kunnen heten. Je weet wel, van Goliath.

Want Tom is een vechter. Zo eentje zonder vrees. Een écht kuitenbijterke zoals ze zeggen. En hij is niet de enige. Want onze account managers zijn stuk voor stuk gepassioneerde mensen. En die passie voel je niet alleen op de werkvloer. Die gaat verder. Een pak verder zelfs. Tot op de muur van Geraardsbergen. Vraag dat maar aan Tom, één van onze senior account managers. Dag in dag uit moet hij de grote merken van vandaag ervan overtuigen om te adverteren in De Morgen en Het Laatste Nieuws. Een makkelijke job ? Neen. 9 to 5 ? Allesbehalve. Uitdagend ? Des te meer. Haalbaar ? Als je ervaring hebt in een gelijkaardige functie, passie voor media en de juiste instelling, dan ben jij de volgende senior account manager waar we naar op zoek zijn. Solliciteren kan online via www.persgroep.be. Wil je graag meer info, contacteer Liesbeth Joos op 02 454 22 52.


049_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:45:15

VACATURE 8 JANUARI 2011

49

Tweemaal Katz. Eén succesformule. Katz Recruitment en Assessment wensen u een geweldig 2011.

RECRUITMENT & SEARCH

KATZ NV - Handelslei 193 - 2980 Zoersel

|

Tel 03 384 33 16

E-mail: katz@katz.be

|

www.katz.be

Quadrant EPP (Engineering Plastic Products) Belgium NV is een wereldspeler op het vlak van kunststofverwerking (polymeertechnologie) en is specialist inzake de productie van halffabrikaten in diverse technische kunststoffen, bestemd voor de machine-industrie. Quadrant EPP produceert tevens afgewerkte componenten die toepassing vinden in heel wat sectoren. Momenteel wensen we de onderneming in Tielt te versterken met volgende nieuwe collega (M/V):

1 RUIMTELIJK PLANNER De functie:

|

ASSESSMENT & DEVELOPMENT

-

Human Resources Manager

-

Functie Jouw profiel:

-

-

Ons aanbod:

-

Je hebt de operationele verantwoordelijkheid over alle aspecten van het personeelsbeleid voor arbeiders, bedienden en kaderleden. Je ondersteunt de leiding van het bedrijf op vlak van people management. Je superviseert het databeheer en de personeelsadministratie in samenwerking met een assistent. Je onderhoudt tevens de dialoog met de sociale partners op formele (in de overlegorganen) maar ook op informele wijze. Je bent verantwoordelijk op elk vlak van het personeelsbeleid van de vestiging in België, in samenspraak met de Site Manager en HR Manager Europe.

De stad Lokeren telt 39.200 inwoners en is een stad met centrumfunctie. Het stadsbestuur, dat streeft naar een optimale en klantvriendelijke dienstverlening, stelt ongeveer 600 personeelsleden tewerk, verdeeld over een 20-tal diensten. De stedelijke organisatie is door haar structuur nog overzichtelijk wat positieve gevolgen heeft op de effectiviteit en dynamiek.

Profiel

Je hebt een hogere en relevante opleiding voltooid in HR-beleid en je kent de methodes en principes van een modern HR-beleid. Daarnaast kun je terugvallen op 5 à 10 jaar relevante praktijkervaring in sociaal overleg, recrutering, verloningsbeleid en evaluatiesystemen, personeelsadministratie en sociale wetgeving. Je bezit een goede kennis Engels, basiskennis Frans en Duits is een pluspunt. Vanuit uw persoonlijkheid kun je mensen motiveren, en ben je aldus zeer coachingsgericht.

Aanbod

STADSBESTUUR LOKEREN Groentemarkt 1 9160 LOKEREN

Je opereert binnen een succesvolle business unit van een wereldwijd opererend concern. Je komt terecht in een gevarieerde en zelfstandige groeifunctie. Je kunt eigen accenten leggen en een fundamentele bijdrage leveren tot de kwaliteit van het people management. Je wordt het klankbord bij het optimaliseren van het menselijk potentieel. Er wordt gezorgd voor een aantrekkelijk salarispakket.

-

Interesse?

Interesse? 4 februari 2011 4 februari 2011 om 12 uur 14 februari 2011

Meer informatie?

ten laatste op

www.lokeren.be

Stuur dan je cv naar Quadrant EPP Belgium N.V. t.a.v. Marieke Wulleman, Robert Tavernierlaan 2, 8700 Tielt of mail naar vacatures@qplas.com Telefonisch kun je ons bereiken op 051/ 42 35 11. Tussen 23 december en 4 januari zijn wij enkel per e-mail te bereiken.

You inspire … we materialize®


050_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:45:37

50

VACATURE 8 JANUARI 2011

Kies voor een job bij Gazet van Antwerpen om de juiste redenen. Luister even naar je toekomstige collega... a...

“Omdat je hart bij Gazet van Antwerpen ligt” Kathleen - projectverantwoordelijke

Jij kan bij ons geschiedenis schrijven! Want Concentra is een sterk multimediabedrijf dat zich onderscheidt door het verenigen van traditie,, zin voor agazines, innovatie en vakmanschap. We zijn succesvol door ons in het hart van onze doelgroepen te plaatsen met klinkende namen in kranten, magazines, radio, tv, websites,… Jij krijgt als gedreven en klantgericht talent alle kansen om je te ontplooien in de boeiende wereld van de media. Voor Gazet van Antwerpen zijn we op zoek naar een (m/v):

Productmanager

Account Manager

Je uitdaging: Je opdracht bestaat uit twee delen: Als Productmanager ga je op zoek naar commerciële opportuniteiten bij de publicatie van onze diverse specials (vb. babyspecial, eerste klasje, geslaagden krant,…). Ook de ontwikkeling en beheer van deze speciale bijlagen behoort tot jouw takenpakket i.s.m. sales, marketing, redactie. Ten tweede verdiep je je in de markt van notarissen en begrafenisondernemers door netwerking, organisatie van evenementen,… Door je uitgebreide marktkennis voer je analyses uit en maak je een actieplan i.s.m. sales, marketing en redactie. Je beheert deze actieplannen van A tot Z (van concept tot evaluatie).

Je uitdaging: Na een degelijke opleiding word je in je regio of binnen jouw projecten verantwoordelijk voor de uitbouw van een uitgebreid gebreid klantennetwerk door een doorgedreven en doelgerichte prospectie. ectie. Je analyseert haarfijn de reclamebehoeften van klanten, overtuigt hen van de kracht van het adverteren in onze media (vnl. Gazet van Antwerpen werpen den van en Jet) en adviseert hen bij het professioneel en efficiënt besteden hun advertentiebudgetten. Door je doorzettingsvermogen realiseer iseer je edreven goede verkoopresultaten. Je bouwt op een enthousiaste en gedreven manier aan een langetermijnrelatie met je klanten waarbij je steeds streeft naar een win-winsituatie.

Je profiel: Je bent een ondernemend en creatief persoon die over het nodige commerciële inzicht beschikt en niet terugschrikt voor verantwoordelijkheden. Je bent gepassioneerd door nieuwe media en je maakt je snel de nieuwste hypes eigen. Conceptueel denken is voor jou geen probleem en resultaat- en cijfergerichtheid vind je vanzelfsprekend. Daarnaast ben je een communicatief en sociaal iemand die samenwerking en overleg met verschillende afdelingen als een uitdaging beschouwt. Je hebt 3 jaar relevante professionele ervaring in een commerciële en/of marketingfunctie.

Je profiel: Je bent een vlot communicator met een aangeboren eboren commercieel talent. Je blinkt uit in het nemen van initiatieven. Daarbij werk je steeds goed georganiseerd en zorg je voor een n vlotte administratieve opvolging. Je werkt graag resultaatgericht. Kortom,, je bent een doorzetter die opvalt door zijn/haar natuurlijke overtuigingskracht. racht. Je kan op korte termijn een grondige markt- en productkennis verwerven werven en een langdurige relatie opbouwen met klanten. Je kan goed zelfstandig fstandig werken en beschikt minstens over een bachelordiploma.

aan. Wij Aanbod? Je komt terecht in een vooruitstrevend mediabedrijf waar openheid, dynamiek, ondernemerschap en samenwerking voorop staan. bieden je een boeiende functie met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je kan rekenen op een aantrekkelijk salaris met extralegale voordelen. rdelen. Interesse? erpen. Stuur uw motivatiebrief en CV naar je.kandidatuur@concentra.be of naar Concentra Media, t.a.v. Ellen Empsten, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen. Je kan ook online solliciteren op www.werkenbijconcentra.be

GZA is een groep van ziekenhuizen en woon- en zorgcentra met 3200 medewerkers. Goudblomme is een groep van 4 woon- en zorgcentra (De Zavel, De Swane, De Eeckhof, Goudblomme) met 350 medewerkers. Tussen beide organisaties wordt verder gewerkt aan een samenwerkingsverband.

GEMEENTEBESTUUR RIJKEVORSEL De gemeente Rijkevorsel gaat over tot de aanwerving van een (m/v)

Deskundige personeelszaken voltijds – statutair dienstverband

Adjunct-algemeen directeur

Beknopte functiebeschrijving Als deskundige personeelszaken bent u de verantwoordelijke van de personeelsdienst en coördineert u de personeels- en loonsadministratie. U werkt, in rechtstreeks overleg met de gemeentesecretaris, projecten uit rond HRM/personeelsbeleid.

Functiebeschrijving: U bent de rechterhand van de algemeen directeur in het uitbouwen en operationeel aansturen van de GZA WZC. De doelmatigheid en doeltreffendheid van de dagelijkse organisatie en zorgpraktijk binnen de WZC opvolgen en verhogen is uw permanente opdracht en zorg. Innovatie en kwaliteit zijn hierbij belangrijke resultaatsgebieden. U vervult deze opdracht met oog voor enerzijds de menselijke en huiselijke aspecten van het leven, het wonen en de zorg in een WZC en anderzijds de financiële toegankelijkheid en leefbaarheid ervan.

Profiel • U heeft affiniteit met personeelszaken (ervaring is een pluspunt). • U kunt zelfstandig werken, geeft blijk van grote betrokkenheid bij het uitoefenen van de functie en heeft zin voor initiatief. U bent loyaal en betrouwbaar. • U werkt ordelijk en punctueel. • U heeft minstens een bachelor-diploma.

GZA en Goudblomme zoeken een (m/v)

woonzorgcentra

Functievereisten: U behaalde een universitair diploma of gelijkwaardig door ervaring. U hebt ervaring met leiding geven en bij voorkeur relevante expertise in de welzijns- en/of gezondheidszorg. Ook bent u vertrouwd met financieel-economische gegevens. Sollicitaties met cv en pasfoto kan u (uiterlijk 31 januari 2011) richten aan: Dr. Etienne Wauters, afgevaardigd bestuurder GZA, Sint-Augustinuslaan 20, 2610 Wilrijk. Meer info bij Ria Smet: ria.smet@gza.be www.gza.be - www.goudblomme.be

GZA Sint-Augustinus Sint-Vincentius

St.-Augustinuslaan 20 2610 Wilrijk

WZC Goudblomme

Wilrijk

Antwerpen

De Zavel

Sint-Jozef Mortsel

Sint-Bavo Sint-Gabriël De Bijster Gemeenschapshuis Wilrijk Antwerpen Essen Sint-Camillus

De Eeckhof

Antwerpen

De Swane

Goudblomme

Verdere informatie en kandidaatstellingen Er wordt een selectieprocedure georganiseerd. Een infobrochure (uitgebreide functiebeschrijving, aanwervingsvoorwaarden, examenprogramma, extra-legale voordelen, meerekenbare ervaring, e.d.) kan worden opgevraagd bij de personeelsdienst (03/340.00.14 - 03/340.00.16 - personeel@rijkevorsel.be). Verdere toelichting bij de eigenlijke functie kan u bekomen bij de gemeentesecretaris via 03/340.00.00. Hebt u interesse voor deze veelzijdige functie? De kandidaturen moeten, vergezeld van een kopie van het vereiste diploma, aangetekend worden verzonden of tegen ontvangstbewijs afgegeven worden op de personeelsdienst, t.a.v. het College van Burgemeester en Schepenen, Molenstraat 5 te 2310 Rijkevorsel, en dit uiterlijk op 19 januari 2011. Kandidaturen per e-mail worden niet aanvaard.


051_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:46:00

VACATURE 8 JANUARI 2011

51

KIES ACCOUNTEMPS ALS U WILT WINNEN!

Accountemps maakt deel uit van de Amerikaanse beursgenoteerde groep Robert Half International Inc., wereldmarktleider in gespecialiseerde tijdelijke en permanente rekrutering. Accountemps is de nummer één voor tijdelijke functies in boekhouding en financiën.

Consultants Je verantwoordelijkheden:

Om dit succes te versterken, vertrouwen we op de spilfiguren van het bedrijf: onze consultants. Voor ons kantoor in MERELBEKE zijn we momenteel op zoek naar (m/v)

presentaties. Je profiel:

extralegale voordelen.

www.accountemps.be

Herken je jezelf in dit profiel? Stuur jouw cv naar Accountemps, t.a.v. Dries De Vos, Associate Director, Axxes Business Park, Guldensporenpark 10, Gebouw A, 9820 Merelbeke, dries.devos@rhi.net.

Recruitment Assistant

Robert Half International

MERELBEKE/ROESELARE

Your function:

Your profile:

We offer: Interested?

www.roberthalf.be

Robert Half International

Ready to join a leading team of consultants? As a CONSULTANT with Robert Half International, you will:

MERELBEKE

You have: You are:

We offer:

Interested?

www.roberthalf.be

A division of Robert Half BVBA/SPRL

Ons aanbod:


052_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:46:16

52

VACATURE 8 JANUARI 2011

Kies voor een job bij Concentra om de juiste redenen. Luister even naar je toekomstige collega.

“De kans om mee te bouwen aan boeiende en sterke producten!” Yves - Category salesmanager

Concentra Media is een multimediabedrijf met vizier op de toekomst waar klantgerichtheid hoog in het vaandel wordt gedragen. Onze klanten verdienen onze volste aandacht want zij hebben Concentra Media doen uitgroeien tot de succesvolle onderneming die het vandaag is. Met ons uitgebreide portfolio van elkaar versterkende media (kranten, magazines, regionale televisie, websites) kunnen we onze klanten een flinke meerwaarde bieden. Zo zijn ‘Het Belang van Limburg’ en ‘Gazet van Antwerpen’ uitgesproken marktleider in Limburg en Antwerpen en is het zoekertjes-platform ‘Hebbes.be’ de referentie voor het zoeken en vinden van vastgoed en wagens in Vlaanderen. Voor de verdere uitbouw van Concentra Classifieds zijn we op zoek naar m/v:

Account Manager DIVERSE REGIO’S

Je uitdaging : Na een degelijke opleiding word je in je regio of binnen jouw projecten verantwoordelijk voor de uitbouw van een uitgebreid klantennetwerk door een doelgerichte prospectie. Je analyseert haarfijn de reclamebehoeften van klanten, overtuigt hen van de kracht van het adverteren in onze media. Door je doorzettingsvermogen realiseer je goede verkoopsresultaten. Je bouwt op een enthousiaste en gedreven manier aan een langetermijnrelatie met je klanten. Je profiel : Je bent een vlotte communicator met commercieel talent. Je bent stressbestendig en blinkt uit in het nemen van initiatieven. Daarbij werk je steeds goed georganiseerd en zorg je voor een vlotte administratieve opvolging. Je werkt graag resultaatgericht. Kortom, je bent een doorzetter die opvalt door zijn/haar natuurlijke overtuigingskracht. Saleservaring is een pluspunt.

Ons aanbod Wij bieden je een boeiende, afwisselende en zelfstandige functie in een dynamisch mediabedrijf. Bij ons staan klantgerichtheid, htheid, gedrevenheid en engagement centraal. Wij voorzien een competitief petitief salaris aangevuld met een pakket extra legale voordelen, waaronder ronder een firmawagen. Wij investeren continu in onze mensen. Je kan dan ook rekenen op een degelijke opleiding en loopbaanperspectieven. en. Heb je interesse? Stel je dan zo snel mogelijk kandidaat! Stuur je motivatiebrief iebrief met cv aan: Concentra Media - Human Resources, t.a.v. An Jacobs, Jacobs Herkenrodesingel 10, 3500 Hasselt of per e-mail naar je.kandidatuur@ atuur@ concentra.be www.werkenbijconcentra.be

Connecting communities.

Binder Benelux BVBA maakt deel uit van een gerenommeerde en snelgroeiende Duitse industriële onderneming. Wij zijn zeer creatief en toonaangevend in de productie van bevestigingssystemen. Vanuit ons verkoopkantoor in Lint zijn wij actief in de hele Benelux en Frankrijk. Ter versterking van onze binnendienst zijn wij dringend op zoek naar een jong en enthousiast (m/v)

COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERK(ST)ER Belangrijkste aspecten van de functie: - U zult, in samenspraak met de buitendienst, in grote mate zelfstandig werken. - U hebt veelvuldig contact met zowel bestaande alsook potentiële klanten. - Kleinere logistieke taken behoren tot de functie. - U wordt de schakel tussen enerzijds de klanten en de buitendienst en anderzijds ons moederbedrijf in Duitsland. - Wij zorgen voor een gedegen opleiding.

Binder Benelux BVBA t.a.v. Marc Lucas Industriegebied Ganzenbol Fabriekstraat 56D 2547 Lint

Profiel: - U bent een dynamische persoon en beschikt over een vlotte en enthousiaste telefoonstem. - U bent vlot viertalig, Ned. – Fr. – Eng. en een goede kennis van het Duits. - U koppelt administratieve correctheid aan goede communicatieve vaardigheden en een klantvriendelijke flexibele ingesteldheid. - U houdt van zelfstandigheid, initiatiefname en in kleine groep werken. - Een relevante ervaring in een dergelijke verkoopsondersteunende, administratieve functie is zeker een voordeel.

of mail naar marc.lucas@binder.be

Binder Benelux biedt U een functie met een ruime dosis autonomie en een aangepast salaris in een stabiele Duitse onderneming.

Bent U geïnteresseerd? Stuur dan U sollicitatiebrief met cv en foto naar volgend adres:

Bouw mee aan onze stad van morgen 1 DEPARTEMENTSHOOFD “Uit in Lier” niveau A4a A4b - voltijds - mandaatfunctie

1 DEPARTEMENTSHOOFD “Managementsondersteuning” niveau A4a A4b - voltijds - mandaatfunctie

Je geeft leiding aan het departement en bent lid van het managementteam. Je bepaalt mee het departementsbeleid, je volgt dit op, (her)evalueert dit en stuurt dit bij. Je bepaalt het jaarplan van het departement (de verwachte doelstellingen en budgetten) ingebed in een meerjarenplan dat de evolutie van het departement weergeeft. Deze plannen volg je op. Je stemt de afgesproken dienstverlening af tussen de verschillende teams. Je bepaalt de benodigde processen, de benodigde mensen en middelen van heel het departement en prioritiseert de verbeteringsprojecten binnen het departement. Maandwedde in de weddenschaal A4a (bruto-geïndexeerd) : min. : € 3321,90 – max. : € 4856,55

Aanwervingsvoorwaarden: - een masterdiploma, of gelijkgesteld - 4 jaar relevante beroepservaring in een leidinggevende functie - nationaliteitsvereiste volgens de rechtspositieregeling - burgerlijke en politieke rechten genieten - medisch geschikt zijn - voldoen aan de vereiste van de taalkennis (Nederlands) De stad biedt:

Maaltijdcheques (6 euro per gewerkte dag), fietsvergoeding, woon-werkverkeer met openbaar vervoer wordt volledig terugbetaald, sociale premies, gratis hospitalisatieverzekering.

De stad stimuleert gelijke kansen en diversiteit Interesse?

Je kandidaatstelling op het verplichte inschrijvingsformulier, bezorg je samen met je cv en kopie diploma uiterlijk 22 januari 2011 bij het stadsbestuur van Lier, Grote Markt 57, 2500 LIER. Met vragen, ook voor een eventuele loonsimulatie, kan je terecht bij de personeelsdienst: tel. 03 8000 319, personeelsdienst@lier.be. Je kan er de volledige functiebeschrijvingen bekomen. Deze kan je ook terugvinden op www.lier.be.


053_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:50:04

VACATURE 8 JANUARI 2011

Robert Half International

53

Ever thought of a career in recruitment? As a CONSULTANT with Robert Half International, you will:

ZAVENTEM You have: You are:

We offer:

Interested?

www.roberthalf.be

Robert Half International

Consultant Your function:

ZAVENTEM Robert Half Management Resources You have: You are:

We offer:

Interested?

www.roberthalf.be

www.willemengroep.be/jobs Drukkerij Boone-Roosens n.v. Een full-service drukkerij gespecialiseerd in de realisatie van kwaliteitsdrukwerk. Door de toename van de huidige productiecapaciteit en de verdere ontwikkeling van het grafische proces naar de toekomst toe, zijn we dringend op zoek naar een:

COMMERCIEEL MEDEWERKER

m/v

Wij bieden u een aangename werksfeer in een modern en technologisch vooruitstrevend bedrijf en een competitief salaris aan. Effectieve klantgerichtheid is het uitgangspunt, meertaligheid is een must. Ervaring in de grafische sector is een vereiste. Drukkerij Boone-Roosens n.v. • Hemelstraat 2 • 1651 Lot Tel.: 02/378 03 33 • E-mail: walter@boone-roosens.be www.boone-roosens.be

ons een passie voor bouwen?


054_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:51:17

54

VACATURE 8 JANUARI 2011

Kapellen

De gemeente is een dynamische gemeente van ca. 26.000 inwoners, gelegen midden in het groen. Kapellen beschikt over heel wat troeven, zowel op sportief, cultureel als sociaal vlak. Voor de verdere ontwikkeling van de gemeentelijke diensten gaan wij over tot

Diensthoofd openbare werken

EG AANL ERVE RES WERF

Statutair niveau A1a-A1b-A2b • 38 uren prestaties per week

Functie: Het diensthoofd openbare werken staat in voor de dagdagelijkse leiding van de dienst Openbare Werken en rapporteert aan de beleidscoördinator Technische Dienst. De dienst bestaat uit de deskundigen wegen en patrimonium, de administratie en de technische medewerkers. Hij/zij beheert belangrijke projecten en complexe dossiers i.v.m. infrastructuur en patrimonium. Hij/zij is verantwoordelijk voor overheidsopdrachten. Hij/zij ondersteunt de werkleider bij het uitwerken van uitbestedingdossiers, plannings- en opvolgingssystemen en het aansturen van de arbeiders. Profiel: • Beschikken over een diploma architect of industrieel ingenieur of burgerlijk ingenieur of burgerlijk ingenieur-architect • Houder van een rijbewijs B • Slagen in een wervingexamen. Contract: • Statutaire aanstelling met voorafgaandelijk een contract van één jaar (voor meer details zie www.kapellen.be). Selectieproef: U dient te slagen in een schriftelijke, een mondelinge en een psychotechnische proef. Solliciteren voor deze functie: Kandidaturen (brief met cv en kopie diploma) moeten uiterlijk op vrijdag 21 januari 2011 per post verstuurd worden naar het College van Burgemeester en Schepenen, Antwerpsesteenweg 130, 2950 Kapellen. Poststempel telt als bewijs van verzending.

Deskundige financiën

EG AANL ERVE RES Statutair niveau B1-B3 • 38 uren prestaties per week WERF

Functie: De deskundige financiën zal deel uitmaken van een dynamisch team om een up to date financiële dienstverlening te verzorgen voor de burgers en de collega's van de andere diensten. Hij/zij zorgt voor de financiële registratie van inkomsten en uitgaven, bereidt betaalopdrachten voor, wordt ingeschakeld in de debiteurenopvolging, ondersteunt diverse diensten met financiële vragen, voert de controle op de financiële activiteiten van anderen en beheert de voorraden. Daarnaast assisteert hij/zij bij diverse andere taken en dit in nauw overleg met het diensthoofd financiën en de financieel beheerder. Profiel: ofwel: houder zijn van bepaalde bachelordiploma's (met een financiële basis) of 1 cyclus van het hoger onderwijs, of daarmee gelijkgesteld (zie voor meer details op de website www.kapellen.be) ofwel: houder zijn van een algemeen bachelordiploma en over 4 jaar ervaring beschikken in een gelijkaardige financiële functie (in de laatste 6 jaar). Contract: • Statutaire aanstelling op proef, met 38 u per week, met de mogelijkheid tot een statutaire benoeming na het einde van de proeftijd. • De proeftijd bedraagt 1 jaar. Selectieproef: U dient te slagen in een schriftelijke en mondelinge proef. Solliciteren voor deze functie: Kandidaturen (brief met cv en kopie diploma) moeten uiterlijk op maandag 17 januari 2011 per post verstuurd worden naar het College van Burgemeester en Schepenen, Antwerpsesteenweg 130, 2950 Kapellen. Poststempel telt als bewijs van verzending. Ons aanbod voor beide functies: • Een aangename werkomgeving en interessante vakantieregeling. • Maaltijdcheques, fietsvergoeding, terugbetaling abonnement openbaar vervoer. • Relevante privéjaren worden in aanmerking genomen voor uw loonberekening. • Gratis kinderopvang bij de gemeentelijke dienst voor buitenschoolse kinderopvang.

Alle informatie omtrent deze vacatures vindt u op www.kapellen.be

DIRECTEUR

(m/v)

Vanaf 1 september 2011 is de functie van directeur te begeven aan het VITO. Het VITO behoort tot de koepel van het Katholiek Onderwijs. Het biedt nijverheidsgericht TSO en BSO (inbegrepen land- en tuinbouw) aan zo’n 1450 leerlingen. Uw opdracht - Als directeur van de school staat u in voor de dagelijkse leiding en organisatie van onze school. - U ontwikkelt een termijnvisie volgens de noden van de lokale gemeenschap. - U bewaart een gezond financieel administratief beleid van de school. U stimuleert, implementeert en bewaakt de integrale kwaliteitszorg bij alle medewerkers. - U inspireert, motiveert en begeleidt uw medewerkers, leerlingen en ouders zodat zij samen bijdragen aan de realisatie van het pedagogisch project. - U vertegenwoordigt de school en onderhoudt relaties met derden. U neemt actief deel aan de werking van de scholengemeenschap.

Uw profiel U beschikt over - Sterke managementvaardigheden met een goede kennis van administratief en financieel beheer. - Overtuigende communicatievaardigheden, zowel schriftelijk als mondeling. - Goede leidinggevende competenties met respect voor ieders eigenheid en belangen. - Een duidelijke visie die u vertaalt en enthousiasmerend overdraagt op alle belanghebbenden. - Een goede kennis van relevante wetgeving over onderwijs. - Een sterke affiniteit/kennis van de nijverheidstechnische sector, u kent de noden en behoeften van deze sector. - Een ruime ervaring in het onderwijs. - Ten minste een diploma Hoger onderwijs lange type, aangevuld met een attest van pedagogische bekwaamheid. U bent - Christelijk geïnspireerd. - Integer en empathisch. - Een loyale en warme collega. Uw kandidatuur Uw sollicitatiebrief met curriculum vitae wordt voor 14 februari 2011 schriftelijk gericht aan Vrij Instituut voor Technisch Onderwijs vzw - t.a.v. de voorzitter de heer A. Bevers Gravin Elisabethlaan 30 - 2320 HOOGSTRATEN Heeft u nog vragen, of wenst u bijkomende inlichtingen, dan kan u terecht bij de directeur J. van Opstal op het nummer 0473 93 34 81 of jan.vanopstal@markdal.be.

OCMW NEVELE & OCMW LOVENDEGEM zijn samen op zoek naar een

voltijdse financieel beheerder (m/v) Uw takenpakket U leidt de activiteiten van de financiële diensten. U volgt de financiële situatie op en u voert een effectief, efficiënt en kostenbewust beheer. U draagt verantwoordelijkheid voor de OCMW-financiën en het financieel management. U werkt voltijds in een vast uurrooster: 3 dagen in OCMW Nevele en 2 dagen in OCMW Lovendegem. Uw profiel U beschikt over een master of licentiaatsdiploma. U heeft de Belgische nationaliteit. U beschikt over sterke leidinggevende en communicatieve vaardigheden. U kan zelfstandig en in teamverband werken. Een analytisch en een probleemoplossend denkvermogen zijn een must. Ons aanbod Uw brutojaarsalaris bedraagt aan de huidige index minimum 42.079,05 euro. U heeft ook recht op maaltijdcheques (twv 7 euro), een gratis hospitalisatieverzekering, een gunstige verlofregeling en een aangename werkomgeving. De betrekking wordt na een aanwervingsprocedure en een proefperiode van 1 jaar statutair ingevuld. Wij leggen ook een wervingsreserve aan voor drie jaar. Uw kandidatuur Uw kandidatuur bestaat uit een motivatiebrief met cv, een kopie van uw diploma, een uittreksel uit het strafregister en een medisch attest. U vermeldt duidelijk dat u solliciteert voor een voltijdse betrekking verdeeld over beide OCMW’s. We verwachten uw kandidatuur uiterlijk op 31 januari 2011 (poststempel telt) d.m.v. een aangetekende brief, gericht aan de voorzitters van OCMW Lovendegem en OCMW Nevele, maar enkel op te sturen naar de voorzitter van OCMW Lovendegem, Kasteeldreef 72, 9920 Lovendegem. Meer info? OCMW Nevele Eline Van Gansbeke – desk. personeel personeelsdienst@ocmwnevele.be T: 09 371 68 82

OCMW Lovendegem Freddy Van Petegem - secretaris freddy.vanpetegem@ocmwlovendegem.be T: 09 255 56 56


055_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:59:27

VACATURE 8 JANUARI 2011

VIK V orming VIK V orming

55

cursus

Bedrijfsmanagement Op een kernachtige en praktische wijze worden de belangrijkste aspecten van het management van een industrieel bedrijf bijgebracht. Programma: • Financieel management en investeringsbeleid • Business-to-business marketing • Wegwijs in financiële rapportering • Management accounting: kostprijssystemen en budgettering • Strategisch management • Operationeel en logistiek management • Human Resources management • Performance management

Vraag nu de folder aan!

Praktisch: VIK-huis, Herentalsebaan 643, 2160 Wommelgem 9 vrijdagen vanaf 21 januari, telkens van 14.00 tot 21.00 uur. De lunch is inbegrepen.

Meer informatie? Kijk op de website: www.vikvorming.be/bedrijfsmanagement Of neem contact op met VIK Vorming: Manuella.Goyvaerts@vik.be of 03 259 11 06

"&1*.'0- %'/('1*,(! $'*+*()'*& ', #*+*'0

WORD

JAVA ENTERPRISE ONTWIKKELAAR

Functieomschrijving IVP, de beroepsvereniging voor de industrie van verven, vernissen, stopverven, drukinkten en verven voor de schone kunst is voor onmiddellijke indiensttreding op zoek naar een Adviseur wetgeving, veiligheid en milieu. In deze functie levert u ondersteunende diensten aan de verschillende bedrijven actief binnen onze sector. Onder verantwoording van de directeur zijn uw voornaamste taken: - Rechtstreekse hulp aan leden, via telefoon, mail en briefwisseling (of bij het bedrijf ter plaatse) - Het volgen van materies die voornamelijk betrekking hebben op de Europese, federale en regionale milieuwetgeving - Voorbereiden en begeleiden van technische vergaderingen evenals deelnemen aan workshops of vergaderingen van de sectorfederaties zowel op nationaal als Europees niveau. Profiel: - Diploma chemie hoger onderwijs of universitair met bijkomende vorming milieu of scheikundige basiskennis met aanvullende kwalificaties milieu. - Interesse voor milieuaangelegenheden, reglementering en procesbeheersing. - Kennis van de informaticatoepassingen: MS-Office (Word, Excel, Power Point). - Goede beheersing van het Nederlands, Engels en Frans. - Analytisch denkvermogen, discreet, flexibel, zelfstandig. - Goede communicatievaardigheden en een praktische, klantgerichte instelling. - U heeft goede organisatietalenten en een grote inzet. Aanbod: U krijgt een gevarieerde, boeiende en coördinerende rol in een dynamische organisatie met een aangename werksfeer. Naast een grote autonomie kan u rekenen op ruimte voor initiatief, veel contacten en persoonlijke ontwikkelingskansen. Wij voorzien een uitgebreide en specifieke opleiding om de functie in al haar facetten tot in de puntjes te beheersen. Tegelijk verzekeren wij een aantrekkelijk salarispakket, aangevuld met extralegale voordelen. Het betreft een voltijdse functie van onbepaalde duur. Plaats van tewerkstelling: Brussel – Reyerslaan. Makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en dichtbij de grote invalswegen. Bent u geïnteresseerd? Stuur uw CV enkel via e-mail naar Eric Van de Meerssche, evdm@ivp-coatings.be. Uw kandidatuur wordt uiterst discreet behandeld.

VIK Vorming Herentalsebaan 643 2160 Wommelgem

Voelt u zich thuis in een wereld vol Beans en Servlets, maar mist u de nodige studies of u bent werkzoekend en u kan minimum op een niveau hoger onderwijs functioneren. U hebt een sterke interesse in informatica en internettoepassingen en een passieve kennis van het Engels.Voorkennis van een programmeertaal is een pluspunt. u leert behalve het ontwikkelen van toepassingen in Java Standard Edition (JSE) ook hoe u multitier webtoepassingen creëert in een Java Enterprise (JEE)-omgeving met o.a. Spring, JPA/Hibernate en WebServices. Na de opleiding volgt u een stage van zes weken in een bedrijf. U mag rekenen op een persoonlijke begeleiding bij het vinden van een stage én een job. deze kosteloze voltijdse dagopleiding in en eindigt in oktober 2011 (inclusief

start op van 6 weken).

Kom naar de vrijblijvende infosessie op 12 januari 2011 om 10u in Gent. Mail voor een uitnodiging naar Gerda Piens via Gerda.Piens@vdab.be. Surf naar www.jobber.be voor het gedetailleerde programma van de opleiding.

DOE ZOALS DUIZEN DEN M EN SEN DIE

JOBBER IS EEN INITIATIEF VAN

IN SAMENWERKING MET

Cevora vzw en VDAB willen gelijke kansen creëren voor álle werkzoekenden op de arbeidsmarkt. Bij de rekrutering voor de opleidingen worden kandidaten dan ook geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht geslacht, leeftijd, afkomst, gezinssituatie of handicap.


056_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:53:51

56

VACATURE 8 JANUARI 2011

Aldi is als distributeur van levensmiddelen toonaangevend in zijn branche. Ons succes hebben wij mee te danken aan een duidelijke positionering en een eenvoudige, afgelijnde structuur. Om onze voortdurende expansie te ondersteunen, zijn wij op zoek naar een (m/v):

FILIAALLEIDER De functie: • Je hebt de dagelijkse leiding over een team van medewerk(st)ers. • Je bent verantwoordelijk voor het beheer van een filiaal, en dit in alle facetten en volgens vooropgestelde procedures en structuren. • Je rapporteert op regelmatige en gestructureerde basis aan de districtverantwoordelijke. • In je dagelijks werk neemt fysieke arbeid een belangrijke plaats in.

BENT U BUITENGEWOON? Professioneel. Ambitieus. Enthousiast. Gedreven. Herkent u zich hierin? Dan bent u het buitengewone talent dat wij zoeken. Net zoals jij is OfficeTeam, een divisie van Robert Half International, niet gewoon. Zeker in de wereld van de gespecialiseerde interim voor administratie en secretariaat. Net daarom zoeken wij naar talent dat zich laat opmerken. Talent dat buitengewoon is. Voor onze snelgroeiende divisie in ZAVENTEM zoeken wij een (m/v)

Recruitment Consultant

Onze verwachtingen: • Je hebt minimaal een diploma hoger secundair onderwijs. • Een grote professionele beschikbaarheid en zaterdagwerk vormen voor jou geen probleem. • Je koppelt een stipte uitvoering van bestaande procedures aan enthousiasme en inzet. • Je kan een team leiden en motiveren. • Jouw aanpak is commercieel en klantgericht. • Je bent vriendelijk in de omgang. • Je beschikt over een eigen wagen. Wat mag je van ons verwachten? • Een grondige opleiding. • Een aantrekkelijk basissalaris plus premies in functie van de behaalde resultaten. • De dynamiek van een marktleider. • Werkzekerheid in een solide bedrijf met reële toekomstperspectieven.

Wat ga je doen bij OfficeTeam? klantenportfolio dankzij jouw nieuwsgierigheid, intensieve prospectie en klanten-

Indien deze uitdagende job je aanspreekt, stuur dan je sollicitatiebrief vergezeld van cv en een recente pasfoto naar ALDI nv, t.a.v. Dhr. B. Vanagt, Ambachtsweg 8, 2310 Rijkevorsel.

ontwikkelen van eigen rekruteringsbronnen. Wie ben je?

Voor meer informatie over Aldi,

kennis van het Nederlands en een goede kennis van het Frans; een goede kennis van

surf naar www.aldi.com

intuïtie verzekeren het plaatsen van kandidaten door een verschillende aanpak dan Wat biedt OfficeTeam jou? omgeving, waarbij je deel uitmaakt van een zeer gemotiveerd en resultaatsgeoriën-

www.officeteam.be

Zin om je bij ons dynamisch team te voegen? Wens je carrière te maken? Cleaning Masters zoekt (m/v):

Business Development Manager

voor Limburg en Vlaams Brabant

Commercieel Verantwoordelijke

voor Oost- en West-Vlaanderen

Functie: Je promoot actief onze servicediensten bij potentiële klanten en zoekt actief naar nieuwe markten in de sector van facilities en gebouwenzorg. Daarnaast onderhoud je contacten met bestaande klanten. Profiel: Je kan terugblikken op enkele jaren commerciële ervaring, bij voorkeur in de dienstensector. Je koppelt commerciële feeling aan doorzettingsvermogen en organisatietalent. Je kan zowel zelfstandig als in team werken en gaat steeds resultaatgericht tewerk.

U bent bereid enthousiast deel te nemen aan het dagelijkse beheer van een belangrijke gemeente? Bereid uw hiërarchie te adviseren over de technische aspecten die rechtstreeks verbonden zijn met uw bevoegdheden? Klaar om de uitdagingen van een moderne openbare dienst in dienst van het plaatselijke leven aan te nemen?

De Gemeente Elsene werft aan Een VERANTWOORDELIJKE (m/v) JURIDISCHE DIENST Uw functie: Je staat in voor de juridische opvolging van alle bestuursakten van het gemeentebestuur • Je verleent andere gemeentelijke diensten ondersteuning op juridisch vlak en helpt bij het nemen van juridische beslissingen. Uw profiel: Houder zijn van een licentie/master in de rechten (niveau A). Lijkt deze job een uitdaging voor u ? Stuur uw kandidatuur (motivatiebrief en CV) t.a.v. mijnheer Frédéric OLVOET uiterlijk vóór 10 januari 2011, Gemeentebestuur Elsene, Personeelsdienst, Elsensesteenweg 168 1050 Brussel of per e-mail naar frederic.olvoet@elsene.be

Aanbod: Wij bieden je een goed salaris aangevuld met een firmawagen, tankkaart en gsm. Interesse? Je kan alvast een kijkje gaan nemen op www.cleaningmasters.com Stuur je sollicitatiebrief met cv per mail naar Wim Van Cauter - w.vancauter@cleaningmasters.com

w w w . e l s e n e . b e

ELSENE WERFT AAN

Herken je jezelf in dit profiel? Stuur dan jouw kandidatuur met cv naar OfficeTeam, t.a.v. Elke Spans, Internal Recruiter, Alfons Gossetaan 28A, 1702 Groot-Bijgaarden, careers@rhi.net

A division of Robert Half BVBA/SPRL

competitief salarispakket dat bestaat uit een vast salaris, een driemaandelijkse bonus,


057_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.qxp_VMGinside-QXP8 6/01/11 22:49 Pagina 57

VACATURE 8 JANUARI 2011

Is adviseren en verkopen jouw passie? Bulo is een toonaangevend Belgisch bedrijf op het vlak van kantoor- en designmeubelen. Wij zijn dringend op zoek naar een:

57

SECRETARIAAT-GENERAAL VAN DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Het Secretariaat-generaal van de Raad van de Europese Unie lanceert een aanbesteding betreffende:

het verstrekken van diensten als

PROJECT & DESIGN ADVISEUR m/v Regio Vlaanderen Jouw dubbele taak: enerzijds ben je verantwoordelijk voor de contacten met architecten, interieurarchitecten en studiebureaus in Vlaanderen en houd je hen op de hoogte van onze producten. Anderzijds ga je op zoek naar nieuwe projecten, waar je via de (interieur)architect een aanspreekpunt vindt. Rapporteren doe je rechtstreeks aan de commerciële directie. Jouw profiel: je bent een jong en ervaren persoon met veel uitstraling en met voldoende lef om de ideale tussenpersoon tussen de architect en onze verkoper te worden. Je hebt een passie voor design én een commerciële ingesteldheid. Je hebt liefst een diploma interieurarchitectuur of gelijkwaardig.

kinderarts

(m/v) voor het kinderdagverblijf van het Secretariaat-generaal van de Raad van de Europese Unie in Brussel. De nadere gegevens inzake deze opdracht werden bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie (http://ted.europa.eu) nr. S 245 van 17.12.2010 (2010/S 245-373535). Verdere inlichtingen kunnen verkregen worden ofwel via de internetsite van de Raad van de Europese Unie (https://tendering.consilium.europa.eu/) ofwel via schriftelijke aanvraag gericht aan het volgend adres: Raad van de Europese Unie, Secretariaat-generaal, Eenheid coördinatie aankopen (lokaal 1070 KL 77), Wetstraat 175, 1048 Brussel (fax: + 32-2-281.80.93; tendering@consilium.europa.eu). Termijn voor ontvangst van deelnemigsaanvragen: 21.1.2011

VERKOPER m/v Regio Vlaanderen Jouw taak: je promoot en verkoopt de Bulo-collecties, die je als geen ander kent. Naast contacten met bestaande klanten zoek je actief naar een nieuw cliënteel dat je adviseert en begeleidt bij het uitwerken van projecten. Je werkt hiervoor samen met onze afdeling interieurarchitecten en je wordt ondersteund door een administratieve binnendienst. Jouw profiel: je bent een jong en ervaren commercieel talent en je weet klanten met stijl en met enthousiasme te overtuigen van de kwaliteit en aanpak van Bulo. Ons aanbod voor beide functies: een doorgedreven opleiding in bedrijfscultuur en productkennis, een goede wedde, een bedrijfswagen en een aangename werksfeer waarbij het ”fun”gehalte niet ontbreekt! Interesse? Bel of e-mail naar Bulo t.a.v. Peter Boumans, bop@bulo.b, 015 28 25 70 www.bulo.com

werft aan

een COMMERCIEEL VERTEGENWOORDIGER UW FUNCTIE Het klantenbestand uitbreiden over heel België.

UW PROFIEL

printing N.V.

Anno 1890

Tweetalig NL/FR, flexibel, communicatievaardig, goede commerciële feeling, kennis van de drukkerijsector is een pluspunt.

MSF Supply is de aankoopcentrale van Artsen Zonder Grenzen België, welke een geïntegreerde logistieke dienstverlening aanbiedt aan de missies op het terrein: technische ondersteuning, beheer van de bestellingen, aanbestedingen en aankoop van materiaal, kwaliteitscontrole, opslag en verzending van goederen.

Op zoek naar een aantrekkelijke job in een internationale, humanitaire omgeving? Voor onze zetel te Merchtem, werven we M/V aan voor volgende functies:

• Product- en Kwaliteitsverantwoordelijke medisch materiaal (Apotheker(es) of verple(e)g(st)er) • Verantwoordelijke Aankoop en Productmanagement • Verantwoordelijke Voorraadbeheer • Warehouse Supervisor Outbound • Secretariaat Boekhouding • Medisch Secretariaat Meer informatie : www.msfsupply.be (jobs)

STA JIJ GRAAG IN DE FILE?

STUUR UW KANDIDATUUR naar: Nestor Martinstraat,

Niet ‘aantal kilometers’ of ‘regio’, maar ‘tijd’ is wat echt telt als je je woon/werkverplaatsing berekent. In een exclusieve samenwerking met Be-Mobile (Touring Mobilis) berekent Vacature de reistijd van bij je thuis tot aan je nieuwe werkomgeving, vertraging door files inbegrepen.

Test het zelf op vacature.com/jobs


058_GPV1QU_20110108_VMGHP_00_VMGinside-QXP8 6/01/11 23:14 Pagina 58

58

VACATURE 8 JANUARI 2011

RENOTEC de bouwstenen van je carrière! Als topbedrijf in restauratie & renovatie biedt RENOTEC een uitdagende omgeving om jouw talenten dynamisch te valoriseren. Binnen een team van gemotiveerde experten vind je boeiende uitdagingen. Als verantwoordelijkheidszin, flexibiliteit, veiligheid en topprestaties in een unieke werkomgeving jou doen watertanden, kom dan gerust proeven van ons aanbod.

UITDAGING

Ervaren Projectleider Restauratie

VEILIGHEID

Op een zelfstandige manier zet je mee de lijnen en structuren uit in de restauratie van gebouwen en van ons cultureel erfgoed. Je kennis en visie worden vertaald in plannen en lastenboeken, die je vlot omzet in werfopvolging en concrete samenwerking met ploegbazen, klanten, leveranciers en inspirerende collega’s.

COLLEGA’S WERK/PRIVÉ

Ervaren Projectleider Burgerlijke Bouwkunde

LOON

Op een zelfstandige manier zet je mee de lijnen en structuren uit in de renovatie van burgerlijke bouwwerken (bruggen, tunnels, gebouwen …). Je kennis en visie worden vertaald in plannen en lastenboeken, die je vlot omzet in werfopvolging en concrete samenwerking met ploegbazen, klanten, leveranciers en inspirerende collega’s.

SCHOLING AFWISSELING

Junior Projectleiders

TOEKOMST

Met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en organisatietalent zorg je voor de administratieve en rendabele opvolging van projecten en werven.

...

Daarnaast ben je iemand die het team op de werf motiveert: je regelt de werkplanning, praktische problemen en bewaakt de veiligheidsvoorschriften. Je bent ook het ideale aanspreekpunt voor leveranciers, opdrachtgevers en de overheidsinspectie. Van opleiding ben je een Industrieel Ingenieur Bouwkunde of gelijkwaardig door ervaring.

Reageer snel en stuur je motivatiebrief met cv t.a.v. Peter Mertens.

Meer info op www.renotec.be

Greenpeace is een onafhankelijke, geweldloze en nietpolitieke organisatie die tot doel heeft milieubedreigingen aan te klagen en oplossingen aan te dragen voor de bescherming van het milieu en de bevordering van de wereldwijde vrede. Droomt u ervan zich in te zetten voor een beter leefmilieu, en bent u op zoek naar een uitdaging in een internationaal gestructureerde NGO? Dan interesseert het u vast te vernemen dat Greenpeace Belgium vzw op zoek is naar een enthousiaste collega voor de volgende functie:

DONOR DATABASE MANAGER & ANALYST (m/v) Uw taken: • verantwoordelijk voor onze sympathisantendatabank • samenwerken met onze externe databankleverancier • interne en externe contactpersoon m.b.t. onze databank • voorbereiden en opvolgen van directmarketingacties • ondersteuning direct mailing, telemarketing en online projecten • adviseren m.b.t. de globale directmarketingstrategie en de jaarlijkse planning • definiëren en analyseren van Key Performance Indicators • rapporteren over KPI’s en over algemene trends in de databank. Uw profiel: • meerdere jaren relevante ervaring: databankbeheer, direct marketing • sterk analytisch inzicht • vertrouwd met het analyseren van ingewikkelde datasheets (spreadsheets) • werkt graag met cijfers • vertrouwd met de “marketingopvolging” van een database • gemotiveerd door de waarden en doelstellingen van Greenpeace • zeer nauwkeurig • sterk in organisatie en planning • moedertaal Nederlands of Frans, vloeiend in de andere taal en eveneens in het Engels • autonoom. Ons aanbod: • voltijds contract van onbepaalde duur • dynamische werkomgeving en aangename werksfeer de • aantrekkelijk voordelenpakket: maaltijdcheques, volledige 13 maand, hospitalisatieverzekering en extralegaal verlof • uitdagende functie. Alvorens te reageren, verzoeken we u de gedetailleerde taakomschrijving op www.greenpeace.be in de rubriek “Wie zijn we? / Vacatures” door te nemen. U wilt voor Greenpeace werken als Donor Database Manager & Analyst, surf dan snel naar www.greenpeace.be (Wie zijn we? / Vacatures) waar u meer verneemt over de sollicitatieprocedure.

Acaciastraat 14c - 2440 Geel T 014 86 18 68 - vacature@renotec.be

SLIMMER ZOEKEN. Wie zoekt, wil geen tijd verliezen. Onze intelligente search engine zoekt spontaan op synoniemen, vertalingen en gerelateerde functies. Zo vind je meteen alles wat je wilt, waar je het wilt, en hoe je het wilt.

q vacature.com


059_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:57:06

VACATURE 8 JANUARI 2011

Robert Half International Inc.

59

Consultant Financial Services Uw functie:

Robert Half Financial Services Group

ANTWERPEN

Uw profiel:

Ons aanbod:

Interesse?

www.roberthalf.be Het engineeringbureau eutos is marktleider op het vlak van mechanische engineering. Eutos focust op totaaloplossingen op maat van de klant. Een gemotiveerd team van ervaren ingenieurs staat in voor het totale traject van een nieuw product, vanaf het eerste idee tot productie.

Eutos zoekt dit jaar nog 10 ingenieurs voor onze vestigingen in Vlaanderen. • Measurement Engineers. Je hebt ervaring met 3D-meetprocessen, meetsoftware, metrologie of geometrie en bent zeer nauwkeurig aangelegd; ervaring met Quality Control is een pluspunt • Quality Engineers. Je hebt reeds een eerste ervaring in de kwaliteit, je hebt een analytische kijk op productieproblemen en je hebt de nodige commericiële vaardigheden. • Mechanical Engineers. Je werkt mechanische projecten uit van A tot Z en zorgt ervoor dat alles binnen specificatie en budget verloopt. Een eerste ervaring met CAD is een must. • Test & Validation Engineers. Je werkt nauwgezet op vlak van mechanical testing, je hebt een goede ervaring met planning en coördinatie, een eerste ervaring met CAE is een pluspunt. • Project Engineers. Je hebt een eerste ervaring in proces of productie en je hebt een echte hands-on mentaliteit. INTERESSE? Ontdek alles over deze en andere functies bij Eutos op www.eutos.eu Herken je jezelf in één van deze profielen? Aarzel dan niet en stuur je cv via onze website of via: info@eutos.eu Eutos heeft vestigingen in Beringen, Geraardsbergen en Wachtebeke.

Den Leeuweric v.z.w Turnhout Zorgt sinds 30 jaar voor woonopvang en begeleiding van volwassenen met een licht verstandelijke beperking. Een ploeg van veertig enthousiaste medewerkers zorgt momenteel voor de begeleiding van een honderdtal personen in gedecentraliseerde wooneenheden of in begeleid wonen. Om onze organisatie verder uit te bouwen zijn wij op zoek naar een

directeur

(m/v)

Als directeur ben je de eindverantwoordelijke binnen Den Leeuweric op inhoudelijk en organisatorisch vlak. Je bent verantwoordelijk voor de beleidsvoering en de interne en externe communicatie. Je rapporteert aan de Raad Van Bestuur. Vereisten: Je hebt minimaal een bacheloropleiding genoten gecombineerd met meerdere jaren ervaring in een leidinggevende functie. Je bent vertrouwd met de sociale sector en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Je kan goed organiseren en leidinggeven. Wij bieden: Een verantwoordelijke functie binnen een organisatie met een maatschappelijke doelstelling en met ruime kansen op eigen inbreng. Verloning volgens de barema’s van PC 319.01 Heb je interesse: Stuur ons dan voor 31/01/2011 je kandidatuur met uitgebreide motivatie en CV naar de voorzitter, dr. Uytterhoeven, Begijnhof 62, 2300 Turnhout of alfons.uytterhoeven@denleeuweric.be. Een uitgebreid profiel kan je aanvragen via mail.


060_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:57:47

60

VACATURE 8 JANUARI 2011

DeMorgen

5(ELNGGM!VUVYVY)+a-l

18 DECEMBER 2010

Magazine

WWW.DEMORGEN.BE ● DONDERDAG 6 JANUARI 2011

RESULTAAT NA 207 DAGEN: Meer op pagina’s 2-4, 16-17: ● Wat nu: nieuwe verkiezingen of toch maar een noodregering? ● De nota van bemiddelaar Vande Lanotte in mootjes gehakt BRUSSEL ● De bemiddelings-

opdracht van Johan Vande Lanotte loopt met een sisser af. Zowel N-VA en CD&V als PS eisten ‘aanzienlijke aanpassingen’ aan zijn nota. De negatieve reacties betekenen 207 dagen na de verkiezingen de genadeslag voor de regeringsformatie. ‘Het is over en out’, aldus sp.avoorzitster Caroline Gennez. De Wetstraat leek gisteren op een verlaten westerndorp waar twee cowboyclans zich opmaakten voor een shoot-out, met in het midden bemiddelaar Johan Vande Lanotte. Iedereen had de revolver in de aanslag, maar niemand durfde het aan als eerste de trekker over te halen. Toen uiteindelijk CD&V en vervolgens N-VA zich erg kritisch uitlieten over het werkstuk van Vande Lanotte, leek het lot van de bemiddelingspoging beschoren. Caroline Gennez nam later op de avond alle twijfel weg. “Het is finaal over en out met deze staatshervorming”, luidt haar harde verdict. “Johan gaat naar de koning. Hij zal zijn conclusies trekken.” De dag was nochtans rustig begonnen. Nadat Groen! dinsdagavond al zijn goedkeuring aan het voorstel van Vande Lanotte had gegeven, zette sp.a kort na de middag het licht op groen om opnieuw rond de tafel te gaan zitten. Het bleef echter vooral wachten op het antwoord van N-VA en CD&V en de Franstalige partijen. Daar durfde niemand het aan als eerste kleur te bekennen. Uiteindelijk was het CD&V dat iets na zes uur ’s avonds de debatten opende. Het verwachte ‘ja, maar’ bleek plotseling een ‘neen, tenzij’. Volgens CD&V-voorzitter Wouter Beke moet de tekst eerst op “een aantal essentiële punten” worden aangepast en heeft het dus weinig zin om nu al opnieuw met zeven partijen te onderhandelen.

Niet veel later zorgde N-VA ervoor dat de moed Vande Lanotte nog wat dieper in de schoenen zakte. Bart De Wever – gisteren niet bereikbaar voor commentaar – liet via een communiqué weten dat hij “een reeks fundamentele opmerkingen zal overmaken aan de bemiddelaar en de andere zes partijen”. Pas als die laten weten of de bedenkingen aanvaardbaar zijn, zouden de Vlaams-nationalisten nagaan “of finale onderhandelingen zinvol zijn”. Ironisch genoeg was De Wever gisterenavond wel te zien in (een eerder opgenomen uitzending van) het spelprogramma De allerslimste mens. Op zijn minst een ongelukkig toeval. Ondertussen was het partijbestuur van de PS samengekomen, zodat net voor negen uur ’s avonds ook het langverwachte antwoord van Elio Di Rupo en co bekend raakte. Al klonk dat niet veel optimistischer. De Franstalige socialisten roepen weliswaar op om de “institutionele onderhandelingen onmiddellijk te hernemen en zo snel mogelijk een regering te vormen”, maar vragen op hun beurt “aanzienlijke wijzigingen” aan de tekst van Vande Lanotte. Meer dan het statuut van “een basis om de gesprekken te hernemen” krijgt het werkstuk niet van de zusterpartij van de bemiddelaar. De omfloerste afwijzingen van het monnikenwerk dat Vande Lanotte de afgelopen tweeënhalve maand verrichte, betekenen zogoed als zeker het einde van de formatie in haar huidige vorm. Veel zal afhangen van de vraag of de bemiddelaar het nog ziet zitten om verder te doen, maar aangezien hij eerder al had laten weten dat de “bandbreedte” voor aanpassingen beperkt was, lijkt het weinig waarschijnlijk dat de sp.a’er nog eens de kastanjes uit het vuur wil halen. Meteen mag koning Albert op zoek naar alweer een uitweg uit de zoveelste impasse.

Bart De Wever (N-VA)

Wouter Beke (CD&V)

Alleen als onze fundamentele opmerkingen aanvaard worden, kunnen we nagaan of verder onderhandelen zinvol is

De nota-Vande Lanotte moet aangepast worden op essentiële punten, anders hebben gesprekken met zeven partijen geen zin

Margot bij Sergio

(TM/TP/STS)

Sinai Bay Club Med richt zich op Vlaanderen. Met het nieuwe Sinai Bay als speerpunt.

■ DE GEDACHTE >16 ■ WEERKAART >18 ■ DE FINANCIËLE MORGEN >19 ■ PUZZEL >22 ■ CULTUUR&MEDIA >29 ■ TELEVISIEGIDS >34 PRIJS 1,20 EURO ● Nederland en Luxemburg 1,85 euro ● Hoofdredacteurs: Wouter Verschelden & Bart Van Doorne ● Uitgave: De Persgroep Publishing ● De Morgen, Arduinkaai 29, 1000 Brussel ● Abonnementen: 02/454.25.91 ● Advertenties 02/454.22.41 ● Promotie 02/454.26.83 ● Redactie: 02/556.68.11 (fax: 02/520.35.15) ● e-mail: info@demorgen.be

ZONE02.BE

8/12/2010 - 11/01/2011

Het duo Natalia/Anastacia vult in januari zes keer het Sportpaleis. Een interview.

Margot Vanderstraeten werkte een week lang in de keuken van Sergio Herman.

N°224

2011 IN STIJL Klaar voor het nieuwe jaar!

De Persgroep Publishing is uitgever van de kranten

PÈRE MARCOLINI

Het Laatste Nieuws en De Morgen, de magazines

Pour une année sucrée!

Dag Allemaal, Joepie, TV Familie, Goed Gevoel,

TIPS/CONSEILS Tell Me on a Sunday

l'Ecailler du Palais Royal

Cuisine impeccable préparée avec amour

Een juweel van een musical

ANTWERPEN

Foto De Bock

De Allerslimste Mens

Geen record voor Eva Brems door brute pech29 ➤

PHILIPPE GEUBELS

90 shows uitverkocht in twee dagen In de Antwerpse Arenbergschouwburg vindt de premièreweek plaats van Philippe Geubels’ nieuwe zaalshow Hoe moet het nu verder?. In amper twee dagen waren alle 90 shows tot op het laatste zitje uitverkocht. Geubels komt in het nieuwe theaterseizoen, vanaf september, echter terug. Al 70 culturele centra hebben daarvoor toegezegd. Foto VRT

40

13-jarigen stelen geld uit woning

SINT-NIKLAAS WIL NIET OPBIEDEN VOOR VILLA VANTHILT ➤

7

HOPELOOS

Sportkrant

|

14 DIALOOG

slaagkansen van een nieuwe reanimatiepoging van deze onderhandelingen maakt niemand zich meer. Zowel links als rechts zag het gisteravond somber in. Geen mens die het luidop durfde te zeggen, maar binnensmonds was de teneur heel duidelijk: «Het is voorbij», kregen we via sms te lezen. «Zo voorbij als het maar kan zijn.» Daarmee is de impasse compleet. Tenzij de PS van Di Rupo erin slaagt de Vlaamse partijen te overtuigen om een noodregering te ➤ 2&3 vormen.

Ons bedrijf draait rond passie voor de lezer, surfer én

CD&V verdeeld over ‘neen’ van Beke

De harde opstelling van CD&V-voorzitter Wouter Beke zorgt voor groot ongenoegen binnen de partij. Volgens een hooggeplaatste CD&V’er heeft Beke met zijn feitelijke afwijzing van de nota niet vertolkt wat er binnen de partij was afgesproken en werd het communiqué gewijzigd. In plaats van een «neen tenzij» was er een «ja maar» afgesproken. Gebrand om zich als nieuwe voorzitter te laten gelden, zou Beke op aansturen van Kris Peeters gekozen hebben voor een hardere opstelling dan afgesproken. Ook Kamerlid Jef Vanden Bergh toonde zich op Twitter teleurgesteld in zijn partij. Net als Marie De Clerck, schepen in Wevelgem en dochter van Stefaan De Clerck. (LVDK/PGL)

adverteerder. Maar net zozeer rond passie voor onze

Al 4 pedoklachten tegen Kortrijkse nonnen

Sven Nys draaide gisteren rondjes op het strand van Sint-Anneke. Foto PN

De slachtoffers van de nonnen uit het Kortrijkse weeshuis Stella Maris blijven zich melden. Gisteren stond de teller al op vier klachten. Na een 50-jarige Bruggeling en een 55-jarige Antwerpenaar die eerder al naar het gerecht stapten, diende gisteren ook de 64-jarige vrouw uit Heule (Kortrijk) die in onze krant getuigde, een formele klacht in tegen zuster P. wegens aanranding van de eerbaarheid. Zij beschuldigt de non van brutale ongewenste intimiteiten tijdens de wekelijks douchebeurten die ze moest ondergaan in 1962. En gisteren meldde zich ook nog een

57-jarige vrouw uit VlaamsBrabant bij onze redactie. Zij zegt dat ze tussen 1952 en 1961 herhaaldelijk werd gepenetreerd door een zuster, eveneens tijdens wasbeurten. De vrouw dient vandaag een klacht in bij het Kortrijkse parket. Het gerecht onderzoekt

medewerkers. Zij werken met veel plezier in de

alle vier de klachten. De Belgische Bisschoppenconferentie neemt voorlopig geen standpunt in. «Alle klagers moeten zich wenden tot het gerecht. We wachten af», zegt woordvoerder Toon ➤ 4 Osaer. (JM)

voor ons meest boeiende sector en stralen

Cosmetische artsen boos op schoonheidsspecialisten

BELG SPEELT MINDER OP LOTTO De Nationale Loterij heeft vorig jaar voor 30 miljoen euro minder Lotto, Euro Millions en krasbiljetten verkocht. Daarmee daalde de omzet voor het vierde jaar op rij, tot 1,10 miljard euro. De directie van de Nationale Loterij wijt de achteruitgang in de eerste plaats aan de economische crisis, waardoor de Belgen minder speelden en met een kleinere inzet. Om het tij te doen keren, zullen onder meer de oerklassieke spelen zoals Lotto, Joker, Presto en Subito dit jaar in een nieuw kleedje gestoken worden. ➤ 5 (JF)

5(ELNGGK!VUVYXU)+a-l

daag over z’n communautaire nota te onderhandelen, heeft hij dus van twee partijen «neen» als antwoord gekregen. De bezwaren van CD&V en N-VA maskeren dat PS en cdH alleen maar «ja» zeggen met lange tanden. Ook de Franstalige partijen lusten de nota niet: cdH heeft moeite met de splitsing van BHV, PS met de financieringswet. Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte maakt vandaag de balans op, want CD&V en N-VA hebben de deur op een kiertje gelaten, maar veel illusies over de

N°361

Gili voorspelt

MAAR NIEMAND DURFT HET TE ZEGGEN Twee maanden pendeldiplomatie en geduldig vijlen en schaven hebben dan toch niets opgeleverd. CD&V-voorzitter Wouter Beke wil vandaag niet onderhandelen over de nota van Vande Lanotte. Toch niet in de huidige vorm. Beke vindt de voorstellen «onvoldragen» en vraagt dat de nota «op essentiële punten wordt bijgestuurd». Ook Bart De Wever (N-VA) heeft «fundamentele opmerkingen» en wil pas verder praten als die opmerkingen aanvaard worden door de anderen. Op de vraag van Vande Lanotte om van-

8/12/2010 - 11/1/2011

WAT BRENGT 2011?

Bart De Wever heeft «fundamentele opmerkingen» bij de nota van de bemiddelaar. Foto PN

PETER GORLÉ

op parcours BK

ZONE03.BE

Johan Vande Lanotte (sp.a) kan vandaag niet anders dan vaststellen dat zijn bemiddelingspoging mislukt is, na de weigering van CD&V en N-VA om vandaag over zijn nota aan tafel te zitten. Daarmee lijkt iedere hoop op een communautair akkoord met deze zeven partijen vervlogen. Wat er nu moet gebeuren, niemand die het durft te zeggen.

de sites HLN.be/7sur7.be en DeMorgen.be.

CD&V en N-VA wijzen nota Vande Lanotte af

NYS vol zelfvertrouwen

Twee jongens van ongeveer 13 jaar hebben gistermiddag een diefstal gepleegd in een woning in het Kempense Geel. Ze gingen er vandoor met een som geld. Het duo belde aan en begon de bewoners een verhaal te vertellen over een petitie. Eén van de jongens vroeg op een bepaald moment of hij even naar het toilet mocht. Toen de jongens van allochtone afkomst nadien weg waren, merkten de bewoners dat er geld verdwenen was. De daders zijn spoorloos. (JVN)

Zone/magazines, NINA en De Morgen Magazine en

DONDERDAG 6 JANUARI 2011

DE GROOTSTE KRANT VAN HET LAND

De Vlaamse cosmetische artsen trekken aan de alarmbel. Ze waarschuwen voor het groeiend aantal schoonheidsspecialisten die illegaal medische ingrepen uitvoeren. «Injecteren en geneesmiddelen toedienen, is enkel voor gediplomeerde dokters. Indien dat niet door hen gebeurt, lopen de patiënten een groot gevaar», zegt Francine Tempels

|

17 STREEKNIEUWS

ANTWERPEN

|

van de Vlaamse Vereniging van Esthetische geneesheren. Een kleine rondvraag leert ons dat bijvoorbeeld botox bestellen werkelijk kinderspel is. Voor een flacon betaal je op het internet nauwelijks 25 euro, terwijl een botoxinspuiting bij de dokter al vlug 150 euro kost. In het malafide circuit valt dus veel geld te ➤ 8 verdienen. (MIG)

21 SPORT

|

29 TV-KRANT

ONZE TOPPERS!

+ grat i s d vd

|

32 PUZZELS

|

Reigershof

Pure verwennerij in een huiselijke sfeer

36 BEURS

DAGBLAD NR 4-124STE JAARGANG • 1 EURO • WWW.HLN.BE DE PERSGROEP PUBLISHING • BRUSSELSESTEENWEG 347 1730 ASSE-KOBBEGEM

JOEPIE MET 2 VERSCHILLENDE COVERS KIES JIJ VOOR DE COVER MET JUSTIN BIEBER OF SEAN DHON

¤ 1,50

Ganesha

Intieme musical met straffe samenzang

Superde BESTEL D BELLA

WEEKBLAD NR. 01 • 5 JAN. 2011 • TV-PROG. VAN 8 TOT 14 JAN. 2011

WEEKBLAD NR. 1 • 5 JANUARI 2011 • ¤ 1,60

MET ALLE 20 WINNENDE

WWW.JOEPIE.BE

BINNENIN!

d

HOTTIES VAN 2010

voor slechts

Avril Lavigne

SHAKIRA

DE ENIGE ÉCHTE WAA OVER JONGENS EN Waarom wachten S JOEPIE LEEFDE 1 D DE EETSTOORNISSENK Nele (16): ‘Als ik moe sla ik in p ZO HOU JE DE PER PYJAMAPART JE VRIEND

OH NEE!

Het drama van Eerst Kevin dan papa verloren de Kampioenen

Natalia

NA 20 JAAR SUCCES PLOTS GEEN WERK MEER

Ons land in crisis

DE NIEUWE COUPE VAN ZAC EFRON

AMBIANCE

WINNAAR INTERNATIONALE

JUSTIN BIEBER

‘IK ZOU JULLIE GRAAG MEENEMEN OP EEN BALLONVAART!’ MILEY CYRUS OPNIEUW BEDROGEN DOOR ‘BESTE VRIENDEN’

NIEUWE SCHOKKENDE FILM… ÉN FOTO

WIE ZIT NOG TE WACHTEN OP MISS BELGIË?

+ WILDE RECEPTEN VAN PIET

TOE AAN RUST!

VAN MONACO

GRAAT MAGER

Nicolas Pfaff ‘EINDELIJK EEN JOB’

succes van onze merken en onze hoge

Wij zijn ervan overtuigd dat ons

• Volgt therapie • Lege agenda in 2011 • Geen platencontract

THUIS BIJ P!NK

Dit verklaart voor een groot deel het

financiële rendabiliteit.

Schrikken! Astrologie-special CHARLOTTE WAT BRENGT 2011 DE BV

UNIEKE PICS VAN HAAR NIEUWE STULPJE

die gedrevenheid en passie ook uit.

Pie Lori ‘EE GEBO

bedrijf een inspirerende omgeving is voor talentvolle medewerkers. Zij krijgen bij ons de kans om mee te werken aan echte

Agenda Reuzenkampvuur in Mechelen

marktleiders in een stabiele en

Exclusief Vlaamse chefs bereiden het Xtra Feestmenu

dynamische bedrijfsomgeving.

Xtra’s grote bubbeltest: de beste champagnes geproefd Originele cadeautips voor elk budget

Evy Gruyaert: «Kerstmis mag ook melig zijn»

2

Voor Nederland: € 2,30 Lux.: € 2,10

+ BESTELBON DVD DOSSIER K.

ONTHULLINGEN WEEKBLAD NR. 01 > 4 JAN. 2011 > MET TV-GIDS VAN 8 T.E.M. 14 JAN. 2011

‘SLIMSTE MENS’ EVA BREMS

‘AL DIE SCHELDMAILS... IK BEN NIET VAN STAAL, HÉ’

PRIMEUR

BITTER EINDE VOOR

MAMA’S JASJE

RUZIE OM VÉÉL GELD TUSSEN PETER EN GUNTER

UIT DE GEVANGENIS ‘ZE KWAM

HIER BINNEN EN VROEG: WAT ETEN WE?’

ELS CLOTTEMANS

NU ZE DENKT DAT NIEMAND KIJKT... HAAR BESTE VRIENDIN ‘BINNEN’ ■ DE PESTERIJEN DIE ZE ONDERGAAT ■ WIE HAAR NOG BEZOEKT


061_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.pdf; Jan 06, 2011 21:57:37

VACATURE 8 JANUARI 2011

61

Wij zijn op zoek naar Logistiek Medewerker

Sales Manager Zone 09/

Functie

Functie

Als logistiek medewerker sta je in voor het plannen, coördineren en afhandelen

Als Sales Manager sta je in voor de commerciële uitbouw van het stadsmagazine

van de logistieke opdrachten. Je leidt het transport van onze producten in goede

Zone09/. Met je uitgesproken visie en commercieel talent bepaal je de koers van

banen. Je regelt zowel de praktische als de administratieve aspecten van het vervoer

jouw unit. Samen met de Account Managers vertaal je de vooropgestelde strategie

(bvb. opvragen offertes), dmv veelvuldige contacten met de transporteurs (onder-

naar succesvolle actieplannen. Als coach stuur je je team waar het moet en onder-

aannemers), distributeurs en onze interne diensten als marketing, drukkerij, sales …

steun je je mensen waar het kan. Jaarlijks stel jij de prioriteiten en het businessplan op dat je vertaalt in meetbare doelstellingen en verantwoordelijkheden.

Profiel

Bovendien steek je zelf ook je handen uit de mouwen en zorg de commerciële

Je hebt een hogere opleiding achter de rug met een eerste ervaring in een

opvolging en uitbreiding van je eigen Key Account portefeuille.

logistieke functie. Het organiseren van transporten is je niet vreemd. Je bent sterk in het organiseren en het stellen van prioriteiten. Je blijft vlot functioneren bij

Profiel

stresssituaties en weet bij problemen de gepaste oplossingen te vinden en dit

Je bent een gepassioneerd iemand! Naast je hogere opleiding en relevante

steeds met de nodige zorgvuldigheid.

leidinggevende ervaring ben je een gedreven salespersoon. Bovendien ben

Verder sta je graag in contact met zowel interne als externe klanten en draag je

je een expert in het sturen en coachen van je salesteam. Je hebt het

strikte kwaliteitsnormen hoog in het vaandel.

ondernemerschap in je bloed en blinkt uit in organiseren. Met je inspirerende visie, managementskills, resultaatgerichte aanpak en commercieel inzicht maak je het verschil.

Account Manager Classifieds Online

Sales Manager Autozone.be/Regiojobs.be

Functie

Functie

In het kader van de digitale expansie van de Persgroep Publishing zijn we op zoek

Als Sales Manager sta je in voor de commerciële uitbouw van het commerciële

naar gedreven account managers.

team van Autozone.be en Regiojobs.be.

We bieden een afwisselende functie waarbinnen je verantwoordelijk bent voor het

Samen met de Account Managers vertaal je de vooropgestelde strategie naar

afsluiten van promotionele deals en de verkoop van online advertentieproducten.

succesvolle actieplannen. Als coach stuur je je team waar het moet en ondersteun je je mensen waar het kan. Jaarlijks stel jij de prioriteiten en het businessplan op dat je

Profiel

vertaalt in meetbare doelstellingen en verantwoordelijkheden.

Je hebt minimum een eerste verkoopservaring in de dienstensector.

Bovendien steek je zelf ook je handen uit de mouwen en zorg de commerciële

Je hebt een neus voor commerciële opportuniteiten.

opvolging en uitbreiding van je eigen Key Account portefeuille.

Je resultaatgerichtheid, zelfgedrevenheid en doorzettingsvermogen. onderscheiden je van de anderen.

Profiel

Naast je commerciële skills ben je ook administratief onderlegd.

Je bent een gepassioneerd iemand! Naast je hogere opleiding en relevante

Je bent gepassioneerd door media en reclame: de online en digitale wereld

leidinggevende ervaring ben je een gedreven salespersoon. Bovendien ben je een

zijn je tweede habitat.

expert in het sturen en coachen van je salesteam. Je hebt het ondernemerschap in je bloed en blinkt uit in organiseren. Met je inspirerende visie, managementskills, resultaatgerichte aanpak en commercieel inzicht maak je het verschil.

Aanbod Voor de vaste functies bieden wij je een job vol afwisseling binnen dé leidende mediagroep van Vlaanderen. Wij voorzien een zeer aantrekkelijk salaris aangevuld met extra-legale voordelen die passen bij een bedrijf zoals het onze (een uitgebreide groeps- en hospitalisatieverzekering en aantrekkelijke comfortdiensten). Daarnaast hechten we veel belang aan continue ontwikkeling en voorzien we regelmatig doorgedreven opleidingen.

Interesse in deze of andere vacatures?

Surf naar www.persgroep.be, klik door naar jobs, openstaande vacatures, selecteer jouw job en solliciteer online.


VMG_20110108_68 HUUFTINDEX_Opmaak 1 6/01/11 23:08 Page 62

62

VACATURE 8 JANUARI 2011

Overzicht per functie DIRECTIE & TOPMANAGEMENT ADJUNCT-ALGEMEEN DIRECTEUR DIRECTEUR DIRECTEUR GENERAL MANAGER

GZA EN GOUDBLOMME DEN LEEUWERIC VITO HOOGSTRATEN SEA LIFE

HUDSON

SALES & MARKETING 50 59 54 31

INGENIEURS BURGERLIJK INGENIEUR DIENSTHOOFD OPENBARE WERKEN DISTRICTHOOFD WATERWEGBEHEER HELPDESK ENGINEER HOMOLOGATIE ENGINEER INGENIEUR INFRASTRUCTUUR INGENIEUR SPECIALE TECHNIEKEN INGENIEURS INGENIEURS INGENIEURS/TECHNICI MEASUREMENT ENGINEERS

DE SCHEEPVAART GEMEENTE KAPELLEN DE SCHEEPVAART SCANIA SCANIA STABO STABO AUDI AW EUROPE MOBISTAR EUTOS

JOBPUNT VLAANDEREN JOBPUNT VLAANDEREN

29 54 29 45 45 34 34 44 44 42 59

Ontdek jouw job met power in deze Vacature! MECHANICAL ENGINEERS PRODUCT INGENIEUR PROJECT ENGINEERS PROJECT INGENIEUR PROJECTINGENIEUR PROJECTLEIDER BURGERLIJKE BOUWKUNDE QUALITY ENGINEERS RUN PLANT ENGINEER SENIOR PROJECTLEIDERS SERVICE INGENIEUR TEST & VALIDATION ENGINEERS

EUTOS INTERSIG EUTOS INTERSIG WATERWEGEN EN ZEEKANAAL RENOTEC EUTOS DOW DEMOCO SKYSCAN EUTOS

SEARCH & SELECTION SEARCH & SELECTION JOBPUNT VLAANDEREN

A PRIORI

59 34 59 34 29 58 59 47 41 59 59

TECHNIEK & PRODUCTIE CALCULATOR CALCULATOR CHEFS DE POSTE ELEKTROMEKANIEKER GESPECIALISEERDE TECHNICI PRODUCT-EN KWALITEITSVERANTWOORDEL PRODUCTIE MEDEWERKER SHIFTMANAGER PRODUCTIE TECHNICAL ASSISTANT LOCOMOTIVES TECHNIEKER TECHNIEKER WERFINSPECTEUR WERFLEIDER WERKPLAATSVERANTWOORDELIJKE WERKVOORBEREIDER

VANDEWALLE BOUWGROEP WILLEMEN GROEP FLORIDIENNE CHIMIE MICHIELSENS TRADING AW EUROPE MSF SUPPLY SKYSCAN VACO CROSSRAIL BRANTANO DE BEUKELAER & CO WATERWEGEN EN ZEEKANAAL WILLEMEN GROEP SCANIA WILLEMEN GROEP

AGO INTERNATIONAL

KATZ HUDSON JOBPUNT VLAANDEREN

37 53 38 47 44 57 59 47 45 31 33 29 53 45 53

WETENSCHAP ADVISEUR WETGEVING, VEILIGHEID, MILIEU DOCTOR-NAVORSERS DOCTORAATSBURSALEN NAVORSERS

IVP COATINGS UNIVERSITEIT HASSELT UNIVERSITEIT HASSELT UNIVERSITEIT HASSELT

55 28 28 28

AANKOPERS FOOD

O’COOL

PROGRESSIO

ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER ACCOUNT MANAGER LOKALE OVERHEID ACCOUNT MANAGER REGIO BRUSSEL ACCOUNTMANAGER NEW TRUCKS AFDELINGSVERANTWOORDELIJKEN ALLOCATOR ASSISTANT STORE MANAGER BUSINESS DEVELOPER BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER BUSINESS MANAGER COMMERCIEEL ADMINISTRATIEF MEDEWERK. COMMERCIEEL MEDEWERKER COMMERCIEEL MEDEWERKER COMMERCIEEL VERANTWOORDELIJKE COMMERCIEEL VERTEGENWOORDIGER E-COMMERCE MANAGER FILIAALLEIDER JR KEY ACCOUNT MANAGER JUNIORVERTEGENWOORDIGER KLANTENADVISEUR AFTER SALES MARKETING ASSISTANT MARKETING COORDINATOR MARKETING-BRAND MANAGER MEDEWERKERS KLANTENDIENST PRODUCT MANAGER PRODUCTMANAGER PROJECT & DESIGN ADVISEUR PROJECTMANAGER MARKETING REGIO MANAGER HORECA REGIOMANAGERS SALES MANAGER SALES MANAGER AUTOZONE.BE/REGIOJOBS.BE SALES MANAGER ZONE 09 SALES-EN MARKETINGMEDEWERKER SENIOR ACCOUNT MANAGER STORE MANAGER TECHNISCH-COMMERCIEEL ADVISEUR VERKOOP INGENIEUR VERKOPER VERKOPER VERKOPERS VERKOPERS VERKOPERS VERTEGENWOORDIGER YOUNG POTENTIAL

SPOORMANS WILLEM VMC-SELECT CONCENTRA MITUTOYO VAN DER VELDE GROEP EATON ELECTRIC INVENTI CONCENTRA DE PERSGROEP PUBLISHING FACILICOM - TRIGION VACATURE ESRI BELUX ESRI BELUX SCANIA AS ADVENTURE DERVEAUX SELECT AS ADVENTURE DERVEAUX SELECT AS ADVENTURE DERVEAUX SELECT PRIMAGAZ INVENTI CLEANING MASTERS IPC SELOR BINDER BENELUX DRUKKERIJ T’HOOFT DRUKKERIJ BOONE-ROOSENS CLEANING MASTERS IPM PRINTING BRANTANO HUDSON ALDI CROSSRAIL DEPESCHE BELGIUM COMM. GARAGE SURKEYN X2O O’COOL THULE AGO INTERNATIONAL MOBISTAR O’COOL CONCENTRA BULO O’COOL JET IMPORT AGO INTERNATIONAL BRANTANO HUDSON ESRI BELUX DE PERSGROEP PUBLISHING DE PERSGROEP PUBLISHING UNIPRO ANTOON BULCKE DE PERSGROEP ADVERTISING AS ADVENTURE DERVEAUX SELECT UNIPRO ANTOON BULCKE BLOCK TRANSFORMATOREN-ELEKTRONIK OVERSEAS TRADING INVENTI BULO MOBISTAR AS ADVENTURE DERVEAUX SELECT DIAMUR RESTO BOUWSPECIALITEITEN AGO INTERNATIONAL BRANTANO HUDSON

ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

9 vacature.com/zoeker

66 35 50 63 42 52 61 33 65 57 57 45 33 33 33 32 56 47 52 59 53 56 57 31 56 45 54 46 30 66 39 42 66 50 57 66 35 31 57 61 61 41 48 33 41 36 36 57 42 33 32 39 31


063_GPV1QU_20110108_VMGHP_00.qxp_VMGinside-QXP8 6/01/11 22:57 Pagina 63

VACATURE 8 JANUARI 2011

63

Mitutoyo is wereldmarktleider op het gebied van industriële precisiemeetinstrumenten variërend van handgereedschappen tot zeer geavanceerde instrumenten. Met een uitstekende verkoopsservice en opleiding richt Mitutoyo zich ondermeer op de automotive, elektrotechniek, farmaceutische en metaalindustrie. Voor de vestiging in Kruibeke zijn wij op zoek naar:

Account Manager Na een degelijke opleiding en inwerkperiode wordt u verantwoordelijk voor de verkoop van precisiemeetinstrumenten in Vlaanderen. U neemt bestaande klanten over en via gerichte prospectie en networking trekt u nieuwe klanten aan met als doel langetermijnrelaties op te bouwen door deskundig advies. U wordt ondersteund door professionele applicatie-ingenieurs. U rapporteert en werkt organisatorisch nauw samen met de countrymanager.

Commerciële en directiefuncties op www.velde.be Erkenning VG.665/B

WERVING, SELECTIE EN ASSESSMENT VOOR VERKOOP-, MARKETING-, INKOOP- EN DIRECTIEFUNCTIES IN DE PROFIT EN PUBLIEKE SECTOR ANTWERPEN | VUGHT | ZALTBOMMEL | DÜSSELDORF

Uw profiel? • Enkele jaren commerciële ervaring • Relatiebouwer, netwerker • Bachelor werk- en denkniveau • Goede kennis van de Franse en Engelse taal • Technische affiniteit en organisatorisch sterk

Wat biedt Mitutoyo? • Professionele organisatie • Toonaangevend pakket topproducten • Brede expertise en ruime ervaring • Prima arbeidsvoorwaardenpakket

Interesse? Reageer via www.velde.be. Voor meer informatie over deze vacature (referentienummer MI111) kunt u contact opnemen met Mevr. Maes of Mevr. Van Landeghem op het nummer 03/369 11 61. Ook kunt u kijken op www.mitutoyo.be

VACATURE. OP iPAD. NATUURLIJK. Download nu ons nieuwe iMag. Gratis. Op de AppStore.


VMG_20110108_68 HUUFTINDEX_Opmaak 1 6/01/11 23:15 Page 64

64

VACATURE 8 JANUARI 2011

HR MANAGEMENT DESKUNDIGE PERSONEELSZAKEN HR ACCOUNT MANAGER HR MEDEWERKER HR MEDEWERKERS HUMAN RESOURCES MANAGER PAYROLL OFFICER RECRUITMENT ASSISTANT

GEMEENTE RIJKEVORSEL PROVINCIE ANTWERPEN SCANIA AUDI QUADRANT EPP WIBRA ROBERT HALF INTERNATIONAL

ANDERE 50 24 45 44 49 DERVEAUX SELECT 33 ROBERT HALF FINANCE & ACCOUNTING

51

CONSULTANCY CONSULENT CONSULTANT CONSULTANT CONSULTANT CONSULTANT FINANCIAL SERVICES CONSULTANTS PSYCHOLOOG/CONSULTANT MENT

RECRUITMENT CONSULTANT

PROVINCIE ANTWERPEN 24 ROBERT HALF INTERNATIONAL ROBERT HALF FINANCE & ACCOUNTING 53 ROBERT HALF MANAGEMENT RESOURCES ROBERT HALF 53 ROBERT HALF INTERNATIONAL ROBERT HALF FINANCE & ACCOUNTING 51 ROBERT HALF FINANCIAL SERVICES ROBERT HALF 59 ACCOUNTEMPS ACCOUNTEMPS 51 VERDONCK PERSONEELSMANAGEMENTVERDONCK PERSONEELSMANAGE28 OFFICETEAM ROBERT HALF INTERNATIONAL 56

JURISTIEK BEDRIJFSJURIST JURIST VERANTWOORDELIJKE JURIDISCHE DIENST

VANDEWALLE BOUWGROEP PROVINCIE LIMBURG GEMEENTE ELSENE

AGO INTERNATIONAL

37 27 56

MERCATOR VERZEKERINGEN SCANIA MERCATOR VERZEKERINGEN VANDEWALLE BOUWGROEP AGO INTERNATIONAL UNIVERSITEIT HASSELT WILLEMEN GROEP GEMEENTE KAPELLEN OCMW NEVELE & OCMW LOVENDEGEM OCMW GENT JOBPUNT VLAANDEREN AUDI MERCATOR VERZEKERINGEN MERCATOR VERZEKERINGEN

30 45 30 37 28 53 54 54 26 44 30 30

LOGISTIEK & DISTRIBUTIE AANKOPER ADVISEUR MOBILITEIT ASSISTANT FLEET MANAGER ASSISTANT PLANNER KRAANBESTUURDER LOGISTIEK MEDEWERKER LOGISTIEK VERANTWOORDELIJKE LOGISTIEKE MEDEWERKERS OPERATIONS & SERVICEMANAGER SUPERVISOR OPERATIONS TEAMLEADER MAGAZIJN TRAFFIC CONTROLLER VERANTWOORD. AANKOOP EN PRODUCTMAN. VERANTWOORDELIJKE VOORRAADBEHEER VERANTWOORDELIJKE WERKPLAATS WAGENPARK BEHEERDER WAREHOUSE SUPERVISOR OUTBOUND

WILLEMEN GROEP PROVINCIE ANTWERPEN CROSSRAIL GILBERT DE CLERCQ MICHIELSENS TRADING DE PERSGROEP PUBLISHING VAN LOOVEREN AUDI MERCATOR VERZEKERINGEN COMFORT ENERGIE AS ADVENTURE CROSSRAIL MSF SUPPLY MSF SUPPLY GILBERT DE CLERCQ GILBERT DE CLERCQ MSF SUPPLY

KATZ

DERVEAUX SELECT

53 24 45 46 47 61 41 44 30 32 33 45 57 57 46 46 57

ADMINISTRATIE ADMINISTRATIEF BEDIENDE PRIJSBEHEER ADMINISTRATIEF MEDEWERKER AANKOOP ADMINISTRATIEF MEDEWERKER SMC ADMINISTRATIVE ASSISTANT ASSISTANT TO FLEET ASSISTANT TO PLANNING MANAGER DESKUNDIGEN JUNIOR PROJECTLEIDERS MEDEWERK PROJECTADMINISTRATIE MEDEWERK PROJECTADMINSTRATIE MEDISCH SECRETARIAAT SECRETARIAAT BOEKHOUDING SECRETARIS STAFMEDEWERKER

JOBPUNT VLAANDEREN JOBPUNT VLAANDEREN JOBPUNT VLAANDEREN HUDSON

JOBPUNT VLAANDEREN

53 24 24 26 26 26 31 52 53 58 34 49 27 24 27

GEZONDHEID KINDERARTS

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE

57

CREATIEVE BEROEPEN ARCHITECT-ASSISTENT ARCHITECT/RUIMTELIJK PLANNER INTERIEURARCHITECT SENIOR ARCHITECT TEKENAAR

AR-TE AR-TE AR-TE AR-TE STABO

34 34 34 34 34

CORPORATE

FINANCIEN ACTUARIEEL MEDEWERKER AP ACCOUNTANT BENELUX CONTRACTSBEHEERDER DIVERSE TAKKEN CONTROLLER COORDINATOR KREDIETBEHEER COST CONTROLLER DESKUNDIGE FINANCIEN FINANCIEEL BEHEERDER FINANCIEEL BEHEERDER/ONTVANGER FINANCIELE PROFIELEN SCHADEBEHEERDER BRAND SCHADEBEHEERDER CONTACT CENTER

WILLEMEN GROEP ADJUNCT PREVENTIE ADVISEUR PROVINCIE ANTWERPEN ADVISEUR PROVINCIE ANTWERPEN ADVISEUR ADVISEUR MATERIALEN EN PRODUCTIEPROCES IWT ADVISEUR ORGANISATIE,PROCES / METHODE IWT IWT ADVISEURS LIFE SCIENCES BELEIDSMEDEWERKER INTERNATIONALISERING UNIVERSITEIT GENT STAD LIER DEPARTEMENTSHOOFD WILLEMEN GROEP PROJECTLEIDER RENOTEC PROJECTLEIDER RESTAURATIE AR-TE PROJECTMANAGER GEMEENTE LOKEREN RUIMTELIJK PLANNER PROVINCIE LIMBURG RUIMTELIJK PLANNER PROVINCIE ANTWERPEN RUIMTELIJK PLANNER VERTEGENWOORDIGERS VLAAMSE REGERING VLAAMSE OVERHEID

O’COOL O’COOL MERCATOR VERZEKERINGEN BRANTANO CROSSRAIL CROSSRAIL UNIVERSITEIT HASSELT RENOTEC AR-TE STABO MSF SUPPLY MSF SUPPLY UNIVERSITEIT GENT UNIVERSITEIT HASSELT

PROGRESSIO HUDSON

HUDSON

66 66 30 31 45 45 28 58 34 34 57 57 31 28

CORPORATE CORPORATE CORPORATE

KATZ O’COOL DEFENSIE

KATZ PROGRESSIO

49 23 46

MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING BEGELEIDER KINDEROPVANG DIENSTHOOFD JEUGDDIENST

UNIVERSITEIT GENT PROVINCIE ANTWERPEN

HUDSON

31 24

JOBPUNT VLAANDEREN

26 24 28 24 30 24 31 36 44 24 24 24 33 31

ICT & INTERNET ADVISEURS SOFTWARETECHNOLOGIE ANALIST PROJECTLEIDER ANALIST-PROGRAMMEUR ICT ACCOUNT MANAGER ICT ANALIST ICT INFORMATIEVEILIGHEIDSVERANTWOORD ICT NETWORK/SYSTEM ADMINISTRATOR ICT PROJECT MANAGER IT PROFIELEN PROGRAMMEUR SYSTEEMBEHEERDER TOEPASSINGSBEHEERDER WEB CONTENT MEDEWERKER WEBMASTER

IWT PROVINCIE ANTWERPEN UNIVERSITEIT HASSELT PROVINCIE ANTWERPEN MERCATOR VERZEKERINGEN PROVINCIE ANTWERPEN BRANTANO EURONICS BELGIUM AUDI PROVINCIE ANTWERPEN PROVINCIE ANTWERPEN PROVINCIE ANTWERPEN AS ADVENTURE BRANTANO

HUDSON

DERVEAUX SELECT HUDSON

ONDERWIJS & OPLEIDING ASSISTENT IMPORT/EXPORT CURSUS BEDRIJFSMANAGEMENT DEELTIJDS DOCENT DIERKUNDE DOCENT MILIEUECONOMIE JAVA ENTERPRISE ONTWIKKELAAR ONDERWIJSKUNDIG EXPERT

CEVORA VIK VORMING UNIVERSITEIT HASSELT UNIVERSITEIT HASSELT CEVORA UNIVERSITEIT HASSELT

42 55 28 28 55 28

RESEARCH & DEVELOPMENT DONOR DATABASE MANAGER & ANALYST

GREENPEACE

58

ALLE VACATURES VIND JE OOK ONLINE

9 vacature.com/zoeker


003_GPV1QU_20110108_VMGCV_00_VMGCover-QXP8 5/01/11 15:02 Page 3

IETS VOOR JOU? Voor haar lezers en surfers is Vacature een permanente bron van kwalitatieve carrière-informatie en dito vacatures. Vacature zoekt constant naar de beste weg om kandidaten en bedrijven met elkaar in contact te brengen met het oog op rekrutering en persoonlijke ontwikkeling. Via haar vier pijlers (Magazines, Online, Events en Databanken) speelt Vacature steeds opnieuw in op de behoeften van de nieuwe m/v met talent. En biedt Vacature een multimediaal platform aan dat past bij haar succesvol leadership. In het kader van onze groei zijn we op zoek naar een M/V:

ACCOUNT MANAGER

Je habitat: media en communicatie. Na een intensieve opleiding “on the job”

op zoek naar resultaten, voor jezelf én voor de groep. Je beschikt over

ga je doelgericht nieuwe klanten prospecteren en onderhoud je de bestaande

de gave om mensen te overtuigen en je onderhandelt als de beste.

klanten-relaties. Als account manager vervul je een belangrijke rol bij onze

Met je doorzettingsvermogen zorg je ervoor dat je advies tot effectieve

doelgroep van HR managers, rekruteringsverantwoordelijken en consultants. Je

verkoop leidt.

werkt geschikte oplossingen uit voor onze klanten, waarbij je onze producten en services optimaal inzet. Je wordt voor hen een partner met wiens advies men

Een echte onderneming

rekening houdt. Graag luisteren we ook naar je ideeën rond nieuwe producten

Je komt werken in een bedrijf met een ingebakken cultuur van innoveren,

en marktonwikkeling.

ondernemen en klantgericht denken. Je geniet ruime verantwoordelijkheden en je hebt een reële impact op je doelmarkt. Je krijgt de kans om een carrière

Relationeel, doorzetter en resultaatgericht

uit te bouwen in een uitgesproken dynamisch en succesvol bedrijf, gevestigd

Je legt van nature gemakkelijk contacten, houdt van prospectie en werkt be-

in de stijlvolle kantoren van Tour & Taxis te Brussel. Je mag een markt-conform

staande klantenrelaties verder uit. Vanuit je ambitie ga je heel gedreven

salarispakket en bedrijfswagen verwachten.

Gepassioneerd? Stuur je cv met motivatiebrief naar sollicitaties@vacature.com. Of bel op donderdag 13 januari tussen 18u en 20u voor meer informatie naar Nancy Werbrouck (Sales Director) op het nummer 0479 87 00 44.

Erkend Bureau Vacature VG.1186/B - Jobscareers VG. 1245/B

Brabant en Brussel


004_GPV1QU_20110108_VMGCV_00.qxp_VMGCover-QXP8 5/01/11 15:03 Page 4

Vlot Respectvol

Verrassend Spontaan

Lekker

Dynamisch Net

Innovatief Exclusief

Optimistisch

Ambitieus Topkwaliteit

Groei O’Cool, dé diepvriesspecialist, biedt de ruimste keuze aan diepvrieswaren van topkwaliteit en bijhorende specialiteiten aan. O’Cool bedacht Coolcooking® en verkoopt in meer dan 100 winkels alle ingrediënten voor ongedwongen, fijne eetmomenten.

Voor ons hoofdkantoor te Drongen, zijn we dringend op zoek naar:

AANKOPERS FOOD (M/V)

Uitdaging: Je staat in voor het volledige beheer van een belangrijk assortiment. Samen met de collega’s van het aankoopteam zoek je wereldwijd naar de beste en de lekkerste producten. Je zorgt in jouw assortiment steeds voor de optimale kwaliteit naast een voortdurende innovatie. Je werkt daarvoor nauw samen met de collega’s van de kwaliteitsdienst en de marketingafdeling. Je onderhandelt steeds met de leveranciers tot je de beste deal kan binnenhalen. Je laat je bovendien graag uitdagen voor het behalen van ambitieuze doelstellingen. Profiel: Je hebt een bacheloropleiding of gelijkwaardig door ervaring in voeding of bedrijfskunde. Je hebt een tomeloze energie en je staat te springen om je helemaal uit te leven in je eigen productassortiment. Je kunt zelfstandig werken, teamwork en enthousiasme zijn onontbeerlijk. Je hebt interesse en affiniteit voor kwaliteitsvoeding. Je koppelt een grote dosis creativiteit aan de nodige feeling voor nieuwe trends. Ons aanbod: We bieden je een ongelooflijk boeiende functie in een dynamische en groeiende onderneming waar inzet en collegialiteit gewaardeerd worden. Je kan rekenen op een marktconform salaris, aangevuld met een firmawagen.

ADMINISTRATIEF MEDEWERKER AANKOOP

(M/V)

Uitdaging: Je levert ondersteunende diensten aan de inkooporganisatie, vooral op administratief vlak. Je verzorgt ook de bestellingen en volgt de leveringen op. Je maakt zelfstandig analyses en je stelt rapporten op. Profiel: Je genoot een opleiding in secretariaat, talen, office management of gelijkwaardig. Je kan zelfstandig werken. Je bent stressbestendig maar ook nauwgezet. Je bent voldoende assertief om telefonisch afspraken te maken, informatie te vragen, enz. HOE SOLLICITEER JE VOOR DEZE AANKOOPFUNCTIES? De rekrutering wordt begeleid door PROGRESSIO. Mail daarom je gemotiveerde brief en je curriculum vitae naar Philip Meyers van PROGRESSIO: philip.meyers@progressio.be. PROGRESSIO is een erkend rekrutering- & selectiebureau, met erkenningsnummer V. 1800/B.

ADMINISTRATIEF BEDIENDE PRIJSBEHEER

(M/V)

PRODUCT MANAGER – PRIVATE LABEL COÖRDINATOR

(M/V) PROJECTMANAGER MARKETING

(M/V)

Uitdaging: Je staat in voor de berekening van de verkoopprijzen en de correcte doorsturing naar de kassa’s. Hierbij hou je rekening met de marktsituatie die je op de voet volgt. Je zorgt voor een gedetailleerde rapportering en evaluatie van de marketingacties en geeft advies en suggesties voor de toekomst. Je biedt ondersteuning aan de winkels op commercieel vlak. Profiel: Je bent cijfermatig, flexibel en commercieel ingesteld. Je genoot minimum een bacheloropleiding in een economische richting en hebt een goede kennis van de Nederlandse en Franse taal en van het MS Office pakket. Uitdaging: Als coördinator ben je de spil tussen aankoop, producent en sales&marketing. Je staat in voor de positionering van de nieuwe producten onder het eigen O’Cool-merk. Hierbij verzorg je eveneens de contacten (briefings en opvolging) met de ontwerpbureaus en de interne creatieve cel. Bovendien ben je ook verantwoordelijk voor product placement in het winkelpunt en alle communicatie om het product in de markt te plaatsen. Uitdaging: Je bent verantwoordelijk voor marketingprojecten en dit op filiaal of regionaal niveau. Je stelt hiervoor een actieplan op en zorgt voor de implementatie van A tot Z. Je start steeds vanuit een grondige analyse ter plaatse en maakt aan de hand daarvan een plan van aanpak op. Je coacht de filialen als een people manager zodat je samen deze projecten tot een goed einde brengt en de beoogde objectieven haalt. Een voortdurende opvolging en bijsturing maken deel uit van het takenpakket.

MARKETING COÖRDINATOR B2B

(M/V)

Uitdaging: Je volgt de toevertrouwde marketingdossiers van begin tot einde op. De focus ligt hierbij vooral op het uitwerken en opvolgen van acties naar groeperingen en werknemers van bedrijven. Je kan goed organiseren en je kan werken naar deadlines toe. Je gebruikt je creativiteit en komt met nieuwe ideeën op de proppen. Hiervoor onderhoud je de bestaande contacten en ga je zelf op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Je rapporteert aan de commercieel manager. Profiel voor de laatste 3 functies: Je genoot bij voorkeur een marketingopleiding. Je kan goed organiseren, bent communicatief en een echte teamplayer. Je bent stressbesendig, enthousiast en je stelt je flexibel op. Voeling met voeding en retail spelen in je voordeel. Je hebt een goede kennis van het Nederlands en het Frans. HOE SOLLICITEER JE VOOR DEZE MARKETINGFUNCTIES? Stuur ons vandaag nog je CV met foto en motivatiebrief t.a.v Annemie Mouton, bij voorkeur per e-mail naar: annemie.mouton@ocool.com of per fax: 09/261 61 75 of per post naar Frost Invest N.V., Baarleveldestraat 8, 9031 Drongen.

MEER INFO? Meer uitgebreide beschrijvingen van deze vacatures kan je vinden op de website: www.ocool.be en ga naar jobs

Vacature 8 januari  

Weekblad voor m/v met talent

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you