__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

"

 En ollut aikaisemmin ajatellutkaan, että väkivalta voi olla myös tavaroiden hajottamista, väkivallalla uhkailua tai toisen rahojen käyttämistä.

"

 Hyvillä hetkillä on helppo lahjoa ja manipuloida toista. Sitten kun on nujerrettu niin ei vain löydy ylimääräisiä voimavaroja irtiottoon, vaikka tietää sen olevan ainut ratkaisu. Miksi ihminen ei lähde kerrasta? Milloin ei enää tarvitse antaa anteeksi? Mitkä on asioita, joita EI tarvitse antaa anteeksi?

Väkivaltaan saa apua myös etäyhteyksin

turvassa?

LAPIN ENSI- JA TURVAKOTI RY Lähisuhde- ja väkivaltatyön avopalvelu Keskusteluaikoja ma-to klo 8-18 ja pe 8-15 p. 040 631 0122. Chat ajat löydät verkkosivuilta. Turvakoti Rovaniemi turvakotipalvelut 24/7 p. 040 584 0021. Kriisikeskus Puhelinneuvonta ja ajanvaraus ma-pe klo 8-16 p. 040 553 7508.

TUNNISTA

väkivalta

lähisuhteessa

PAIKALLISET JA ALUEELLISET PALVELUT Yleinen hätänumero 112. Sosiaalipäivystys 24/7 katso numero kuntasi verkkosivuilta. TIETOA JA TUKEA NETISTÄ nettiturvakoti.fi riku.fi tukinainen.fi naistenlinja.com nollalinja.fi naisenvakivalta.fi neiot.fi

www.lapinensijaturvakoti.fi

olet tässä


Mitä lähisuhdeväkivalta on?

Lähisuhteissani: kaikki osapuolet tuntevat olonsa turvalliseksi ei kiristetä, nimitellä, nöyryytetä, pelotella tai uhata väkivallalla

"kuherruskuukausi", usko parempaan huomiseen ja tilanteen hallintaan

ei ole seksuaaliväkivaltaa ei estetä toisen osapuolen rahansaantia molemmat osapuolet saavat olla mukana tekemässä yhteisiä päätöksiä uskonto ei ole vallankäytön väline

anteeksi pyytely, lupaukset, avuttomuus

välit kiristyvät, jännitys kasvaa

Väkivallan kierre

kaikki osapuolet saavat tavata tai pitää yhteyttä sukulaisiini ja ystäviin ei ole lyöty, potkittu, kuristettu, revitty hiuksista tai kohdeltu muuten väkivaltaisesti

Vastuu on meillä jokaisella Perhe- ja lähisuhdeväkivalta on vaiettu ilmiö. Perheessä, jossa on väkivaltaa, ei usein jakseta hakea apua. Väkivalta ei ole perheen sisäinen asia, vaan väkivaltaan pitää ulkopuolisten puuttua. Jos epäilet tai havaitset väkivaltaa läheisesi tai tuttavasi perheessä, ota asia puheeksi ja kannusta avun hakemiseen.

lyömistä, kuristamista, hiuksista tai vaatteista repimistä, esineiden heittelemistä, teräaseilla uhkaamista, rajoittamista tai liikkumisvapauden estämistä.

Henkistä väkivaltaa nimittelyä, vähättelyä, nöyryyttämistä, pelottelua, uhkaamista, painostusta, kiristämistä, kontrollointia ja muista ihmisistä eristämistä.

Taloudellista väkivaltaa pakottamista taloudelliseen riippuvuuteen, toi-sen oman rahan käytön kontrollointia tai toisen rahojen tai omaisuuden luvatonta käyttöä.

en pelkää itseni ja/tai läheisteni puolesta en pelkää lasteni puolesta

kontrollia, pelkoa, ahdistusta, varomista

Fyysistä väkivaltaa

räjähdys selittely, syyllisyys, vähättely

Katkaise väkivallan kierre!

Hae apua Jos omat keinosi eivät riitä tilanteen muuttamiseen, hae ammattiapua. Erityisen tärkeää se on silloin, jos väkivalta on jatkunut kauan tai perheessä on lapsia. Vaikka puhuminen hirvittäisi, kannattaa lähteä liikkeelle. Mitä aikaisemmin selvität tilannetta, sitä parempi. Väkivalta ei katoa vaikenemalla.

Seksuaalista väkivaltaa seksuaalisen itsemääräämisoikeuden rajoittaminen, seksuaalinen halventaminen, ehkäisynkäytön kieltäminen, aborttiin pakottaminen, seksuaalisen kanssakäymisen eri muotoihin painostaminen tai seksiin pakottaminen, seksuaalisella väkivallalla uhkailu, tajuttoman tai tiedottoman hyväksikäyttö ja raiskaus tai sen yritys.

Kaltoinkohtelu tai laiminlyönti lapsen, vanhuksen tai vammaisen henkilön jättäminen vaille hoitoa, apua tai huolenpitoa tilanteissa, joissa hän on ollut niistä riippuvainen, toisen ihmisen vahingoittaminen lääkkeillä, päihteillä, kemikaaleilla tai liuottimilla.

Testaa riskikäyttäytminen osoitteessa nettiturvakoti.fi

Profile for Lapin ensi- ja turvakoti ry

Esite suomeksi  

Tunnista väkivalta lähisuhteessa -hankkeessa tuotettu esite lähisuhdeväkivallan ilmiöstä.

Esite suomeksi  

Tunnista väkivalta lähisuhteessa -hankkeessa tuotettu esite lähisuhdeväkivallan ilmiöstä.

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded