Page 1

Gemeentelijke informatie Prijzen Vrienden van De Maashorst

Gemeentehuis Landerd Kerkstraat 39, 5411 EA Zeeland Postadres: Postbus 35, 5410 AA Zeeland

Maashorstfair 2013 ongekend succes

T: 0486-458111 o F: 0486-458222 I: www.landerd.nl o E: info@landerd.nl

Met prachtige stands, een unieke natuurrijke locatie en een stralende lentedag werd het bezoekersaantal van de Maashorstfair van vorig jaar ruimschoots overtroffen. Maar liefst 10.000 bezoekers kwamen naar de Kriekenput in Herpen en zorgden voor een zeer succesvolle, achtste editie van de Maashorstfair. Met onder andere glasblazers, Friese paarden, koeknuffelen, overheerlijke streekproducten en heel veel jong muzikaal talent was er weer voor elk wat wils. Tijdens de Maashorstfair werden ook de prijzen overhandigd van de april-actie van Vrienden van De Maashorst. Woordvoerder Marti Thijssen, voorzitter van de Stichting Uitvoering Streekfair De Maashorst: “Het was een dag met een gemoedelijkheid die past bij de streek. Heel veel betrokken organisaties, sponsoren en vrijwilligers hebben samen gezorgd voor volop vertier voor jong en oud. Er was heel veel enthousiasme over wat De Maashorst aan verscheidenheid te bieden heeft. In mijn ogen was het dan ook absoluut een zeer geslaagde fair. Met een kleiner budget hebben we toch weer enorm veel voor elkaar gekregen. Samen ben je sterker, dat blijkt maar weer. De vele standhouders hebben weer laten zien wat De Maashorst voor bijzonders en unieks aan producten en sectoren te bieden heeft.” Volkelse wint overnachting in Volkel Tijdens de Maashorstfair werden de prijzen overhandigd van de april-actie van Vrienden van De Maashorst. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door leden van MBO (Maashorst Betrokken Ondernemen). “Vrienden van de Maashorst is een initiatief van Stichting Streekfonds waarbij het mes aan meerdere kanten snijdt”, vertelt Peer Verkuijlen. “Het genereert extra naambekendheid voor De Maashorst, extra opbrengst voor het Streekfonds en meer bekendheid voor de aangesloten bedrijven.” Uit de vele aanmeldingen werden op de Maashorstfair in Herpen vier winnaars in het zonnetje gezet met enkele fraaie cadeaubonnen uit de streek.

Telefonische bereikbaarheid Maandag, woensdag en donderdag van 08.30 tot 17.00 uur Dinsdag van 08.30 tot 19.30 uur Vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur Raadhuis Pastoor van Winkelstraat 5, 5374 BG Schaijk In het raadhuis vinden de raadsvergaderingen en de Voorbereidende Vergaderingen plaats. Gemeentewerf Runstraat 59a, Schaijk, T: 0486-458111, toestel 102 Open: maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 12.00 uur Een van de winnaars was Margeet Prinssen (62) uit Volkel. “Op een mooie lentedag waren we op bezoek bij het Bed & Breakfast waar een aardige mevrouw ons attent maakte op de mogelijkheid om vriend te worden van De Maashorst. We wonen al vele jaren in dit schitterende gebied waar we graag wandelen en fietsen. Dit gebied moet natuurlijk zo blijven en liever nog verder ontwikkelen. Daar zetten we ons met plezier mee voor in. We gaan graag naar het buitenland, maar in De Maashorst is het ook prachtig. Elk seizoen weer. De Hooglanders en de moerasgebieden zijn uniek, het wordt echt weer als vroeger en het is bijzonder om te ervaren. Prachtig en rustgevend. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij en ik hoop van harte dat meer mensen dat doen.” Ze won twee overnachtingen met ontbijt bij De Brabantse Hoeve in Volkel. “Thuis en toch uit, dat gaan we zeker doen”, lachte ze. Andere prijswinnaars waren: Hans Soetekouw (week gratis kamperen voor 2 personen op Camping De Pier, Uden), Louise Schrader (pakket De Maashorst Streekproducten. Bakkerij van Mook, Nistelrode) en Margareth Dokter (luxe lunchbon voor 2 personen op een locatie naar keuze. Namens IBN Openbare Ruimte). Initiatief De Maashorstfair werd georganiseerd door Stichting Uitvoering Streekfair De Maashorst in opdracht van Stuurgroep De Maashorst. De stuurgroep staat voor een duurzame ontwikkeling van De Maashorst waar ruimte is voor de ontwikkeling van natuur, economie en maatschappij. De Maashorstfair is een prettige manier om met dit bijzondere gebied kennis te maken. Kijk voor meer informatie op www.demaashorst.nl of www.maashorstfair.nl.

Sjors Sportief & Sjors Creatief

Meld uw sportieve of culturele activiteit weer aan!

Woensdag 19 juni

Fietsenverkoopdag Op woensdag 19 juni a.s. wordt er een fietsenverkoopdag gehouden op de gemeentewerf, Runstraat 59a in Schaijk. Die middag staan alle fietsen opgesteld die de afgelopen tijd gevonden zijn. Alle fietsen zijn voorzien van een nummer. Op een speciaal formulier kan een bod worden gedaan. De fietsen worden aan de hoogste inschrijver verkocht. Dit betekent echter wel dat wanneer u de hoogste bieder van een fiets bent en ook op een volgende fiets het hoogste bod heeft gedaan u verplicht bent allebei de fietsen af te nemen. U kunt van 13.30 uur tot 14.30 uur een bod uitbrengen, waarna de hoogste inschrijving om 15 uur bekend gemaakt wordt. Bent u de hoogste bieder, dan moet u de fiets(en) contant betalen en direct meenemen.

Publicatiedatum in De Omroeper geldt Omdat met ingang van 13 maart 2013 de gemeentelijke publicaties 1 x per 2 weken worden gepubliceerd in De Omroeper en tot 1 juli 2013 in De Arena geldt voor wat betreft de datum van bekendmaking de datum in De Omroeper.

De zomervakantie nadert en dit betekent natuurlijk ook dat er weer een nieuw Sjors Sportief & Sjors Creatief boekje voor de basisschoolleerlingen wordt samengesteld. Uitbreiding met groepen 3 Met ingang van het nieuwe schooljaar krijgen ook basisschoolleerlingen uit groep 3 een Sjorsboekje uitgereikt in de klassen. Uit onderzoek is gebleken dat juist deze doelgroep graag wil ‘proeven’ aan zoveel mogelijk activiteiten. Daarnaast hebben veel verenigingen aangegeven hun cursus gratis aan te willen bieden. Hierdoor zijn de inschrijvingen flink gestegen en willen we iedereen verzoeken om de kennismakingslessen voor het komende schooljaar gratis aan te bieden voor de kinderen. Sjors Creatief Om ook het culturele aspect niet onderbelicht te laten en de kinderen hun creatieve talenten te laten ontplooien, is ook Sjors Creatief dit jaar weer van de partij. Naast alle sportverenigingen kunnen in het nieuwe ook organisaties, instanties of particulieren een kennismakingscursus aanbieden op cultureel gebied. Denk hierbij aan schilderen, knutselen, muziek maken, papierkunst, haarvlechten en noem maar op. Heeft u zelf een leuk idee om kinderen creatief te laten kennismaken, dan horen wij dit graag. Interesse om een activiteit aan te bieden? Deze bewezen formule geeft de kinderen de kans om zich te oriënteren op de diverse takken van sport en cultuur en stimu-

Werken op afspraak Met ingang van 1 mei 2013 werkt de gemeente Landerd op afspraak. U kunt een afspraak inplannen via www.landerd.nl of telefonisch via 0486-458111. Het werken op afspraak verbetert de dienstverlening: • de juiste medewerker staat voor u klaar • u hoeft niet lang te wachten • de medewerker heeft voldoende tijd voor u Waar moet u een afspraak voor maken? U maakt in principe altijd vooraf een afspraak als u de gemeente wil bezoeken. Hoe maak ik een afspraak? 1. Online afspraak maken: Gaat het om vragen over burgerzaken of documenten? Dan kunt u online een afspraak inplannen via www.landerd.nl. 2. Telefonisch afspraak maken Gaat het om vragen over bouwen, vergunningen of sociale zaken? Maak dan telefonisch een afspraak via 0486-458111. Waarvoor kunt u terecht zonder afspraak? het ophalen van zakken voor het plastic verpakkingsmateriaal • ja/nee stickers • het afgeven van poststukken of documenten • gevonden en verloren voorwerpen

Communicatie Voor vragen en/of inlichtingen omtrent de gemeentelijke pagina’s kunt u contact opnemen met de communicatieadviseur: Annemarie van Maanen, tel. 0486-458155. leert kinderen om een structurele (sport)deelname te bewerkstelligen. Voor een zo groot mogelijk aanbod hebben we u nodig! Uw cursus levert een belangrijke bijdrage aan het draagvlak dat de gemeente Landerd nodig heeft. Alle verenigingen, instellingen & particulieren mogen t/m eind augustus 2013 één (of meerdere) kennismakingscursus(sen) opgeven via de website www.sportstimuleringnederland.nl. Op 9 september ontvangen de basisschoolkinderen een boekje met daarin het cursusaanbod. Vanaf 11 september kunnen de kids zich inschrijven voor de diverse cursussen op www.sjorssportief.nl. De geplande cursussen vinden plaats bij de verenigingen, instellingen en particulieren in de periode oktober – juni. Tekenwedstijd De tekentalenten uit de gemeente Landerd mogen de laatste maand van dit schooljaar al flink hun best gaan doen om de leukste sport-/ of cultuurtekening te fabriceren. De winnaars krijgen de voor- en achterkant van het Sjorsboekje en de winnaar van de voorkant mag zelfs met de hele klas een middagje gaan zwemmen in het golfbad Oss! We hopen dat u net zo enthousiast bent als wij, dan kunnen we er samen een succes van maken. Twijfel niet om een cursus/ activiteit aan te bieden. Voor meer informatie kunt u te alle tijden contact opnemen met info@sjorssportief.nl.

g e m e e n t e n i e u w s – w w w . l a n d e r d . n l – vrijdag 7 juni 2013

13


Vernieuw tijdig uw reisdocument voor de zomer

Wegwijzer Portefeuilleverdeling Burgemeester Bakermans: algemene zaken, openbare orde en (integrale) veiligheid, personeelszaken, Informatie-en automatiseringsbeleid Wethouder H. Tindemans (Progressief Landerd): openbare werken, financiën, handhaving, duurzaamheid, natuur en landschapsbeleid, monumenten, toerisme en recreatie, vervoer Wethouder H. van Dongen (CDA): VROM, (inclusief centrumplannen Schaijk en Zeeland) en economische zaken Wethouder P. Raaijmakers (DS97): Welzijn, sociale zaken, onderwijs Afspraken met de burgemeester en wethouders U kunt via de secretaresse mevrouw van Dongen of mevrouw Dekkers een afspraak maken met de burgemeester of een van de wethouders. Telefoon bestuurssecretariaat: 0486-458230. Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De Wmo adviesraad bestaat hoofdzakelijk uit inwoners van de gemeente Landerd. De leden hebben op enigerlei wijze een relatie met een groepering welke zorg en/of ondersteuning vraagt bij het kunnen deelnemen aan de samenleving. De Wmo adviesraad adviseert het college van burgemeester en wethouders gevraagd en ongevraagd bij het formuleren en uitvoeren van het Wmo-beleid. In de Wmo adviesraad hebben zitting: De heer J. de Leur (voorzitter), tel. 0486- 461510 Mevr. M. van Gerwen-van Kessel (secretaris), tel. 0486-411332 De heer P. van Dongen (penningmeester), tel. 06-13655929 Mevr. A. van Antwerpen, tel. 06-53239744 De heer N. van den Bergh, tel. 0486-463256 Mevr. A. Lucius, tel. 0486-461689 Mevr. G. van Boxtel-van Berkel, tel. 0486-475613 De heer H. Langendijk, tel. 0486-461351 Mevr. C. van Asseldonk, tel. 0486-453736 De heer J. van Hoogstraten, tel. 0486-464257 De heer W. van Dalen, 0486-462054 of 06-12717761 Wmo Loket Voor meer informatie en vragen met betrekking tot de Wmo kunt u terecht bij het zorgloket. Het zorgloket is open op werkdagen van 09 tot 12 uur en telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09 tot 17 uur (let op: vrijdagmiddag tot 16 uur) via 0486-458111. Ook op de website is informatie beschikbaar: www.landerd.nl/zorgloket. Aanzet (algemeen maatschappelijk werk) Aanzet helpt iedereen met wat wij noemen ‘psychosociale problemen’. Samen met u zoeken we naar de beste oplossing. U kunt bij Aanzet terecht voor informatie, advies, individuele begeleiding, begeleiding in groepen en nog veel meer. Onze hulp en diensten zijn vrij toegankelijk (gratis). Onze hulpverlening is zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. De spreekuren zijn als volgt: Schaijk, Netjeshof 1a, 5374 AC, tel. 0486-461258, maandag van 09 tot 10 uur, woensdag van 09 tot 10 uur. Zeeland, Brouwerspad 13a, 5411 BG, tel. 0486-453988, woensdag van 09 tot 10 uur. Advies en steunpunt huiselijk geweld Advies en steunpunt huiselijk geweld Brabant-Noord: tel. 0900-1262626. Centrum Jeugd en Gezin (CJG) Het CJG geeft antwoord op alle vragen over opgroeien en opvoeden. In het CJG werken organisaties samen die zich met jeugd, opgroeien en opvoeden bezighouden. In Landerd zijn twee inlooppunten van het CJG. De openingstijden van de inlooppunten zijn: Schaijk: Netjeshof 1a, maandag van 09 tot 12 uur. Zeeland: Brouwerspad 13a, woensdag van 09 tot 12 uur.  Tel. 0800-2540000 (gratis) / www.cjggeeftantwoord.nl Ouderensteunpunten Voor informatie, advies of ondersteuning bij het zoeken naar (nieuwe) mogelijkheden op het gebied van wonen, zorg en welzijn: steunpuntcoördinator Ria Richters, tel. 06-23403327 of e-mail: rrichters@rigom.nl (dinsdag, woensdag en donderdag) of tijdens de inloop: tweede woensdag van de maand in het Wapen van Reek (van 9.30 tot 11 uur), derde dinsdag van de maand in De Phoenix Schaijk (van 9.30 tot 11 uur) en de vierde dinsdag van de maand in Compostella Zeeland (van 9.30 tot 11 uur). Lidmaatschap is niet vereist en de ondersteuning is gratis. Met enige regelmaat verschijnt de Seniorenwijzer in weekblad Arena met meer verwijzingen naar verschillende organisaties die voor ouderen van belang kunnen zijn. Verder vindt u ook veel informatie via: www.landerd.nl of tel. 0486-458111, in de gemeentegids van Landerd, in de informatiegids ‘Ouder worden in gemeente Landerd’ en www.rigom.nl.

14

Nog even en dan begint voor menigeen de vakantieperiode. Voor velen een moment om op vakantie te gaan naar het buitenland. Vraag tijdig uw reisdocument aan, want de periode tussen aanvraag en afgifte van een reisdocument bedraagt vijf werkdagen. Bij de aanvraag moet u een goed gelijkende kleurenpasfoto en alle in uw bezit zijnde reisdocumenten (ook als deze verlopen zijn) overleggen. Voor het aanvragen van een paspoort voor kinderen tot 18 jaar of een identiteitskaart voor kinderen tot 12 jaar moeten ouders/verzorgers schriftelijk toestemming geven. Paspoort of identiteitskaart Met een Nederlandse identiteitskaart kunt u reizen naar: • De lidstaten van de Europese Unie; • Andorra, Liechtenstein, Monaco, Noorwegen, San Marino, Turkije, IJsland en Zwitserland Voor reizen naar alle andere landen is een paspoort vereist. De kosten voor een paspoort bedragen € 50,35. Een Nederlandse identiteitskaart kost € 41,90 en kinderen tot 14 jaar betalen € 31,85. Beide reisdocumenten zijn vijf jaar geldig. Als u uw reisdocument sneller dan de standaard 5 werkdagen nodig heeft, dan kunt u de aanvraag doen via de spoedprocedure. Als u vóór 14 uur uw aanvraag doet, kunt u de eerstvolgende werkdag vanaf 09 uur uw nieuwe paspoort of identiteitskaart ophalen. Hieraan zijn wel extra kosten (€ 46,60) verbonden. Hebt u nog vragen over het aanvragen, afhalen of de kosten voor een reisdocument dan kunt u contact opnemen met Burgerzaken, tel. 0486-458111. Politie Wijkagenten: Femke van Eerd (Reek en Schaijk) en Gerrit van de Kerkhof (Zeeland). Loket politie: Schutsboomstraat 12, 5374 CC Schaijk. Open: maandag van 14.00 tot 16.00 uur, woensdag van 16.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. 112 bij spoed, levensgevaar of heterdaad 0900 - 8844 voor aangifte, vragen, meldingen (lokaal tarief) 0800 - 7000 voor Meld Misdaad Anoniem www.politie.nl/brabant-noord voor internetaangifte en informatie RIGOM (Regionale Instelling Gecoördineerd Ouderenwerk Maasland) voor informatie en advies,diensten en activiteiten voor 55-plussers, tel. 0412-653232. BrabantZorg Wonen met zorg, BrabantZorg Thuiszorg, welzijn, dagzorg, behandeling en begeleiding, acute zorg (regelt u via) BrabantZorg Klantenservice 0412-622678, Compostella 0486458585 of Nieuwe Hoeven 0486-461751. De Ontmoeting De Ontmoeting organiseert activiteiten voor ouderen in de gemeente Landerd. U kunt hiervoor terecht bij Compostella, Franciscushof 1 in Zeeland. Tel. 0486-458585. Thuiszorg Pantein, tel. 0900-8803 / www.thuiszorgpantein.nl Persoonlijke Verzorging,Verpleging en Hulp bij huishouden. Mantelzorgwinkel, tel. 0413 -334780. Informatie en ondersteuning aan mantelzorgers die langdurig en intensief zorg verlenen aan een naaste en professionals op het gebied van welzijn, zorg en onderwijs. Zorgcoöperatie Schaijk, secretariaat: Hans Bink, Kuilier 9, 5374 JM Schaijk, tel: 0486 462400, e-mail: hans.bink@wxs.nl Huur sporthallen en gymzaal Voor de huur van de sporthallen De Hekel, De Eeght en de gymzaal kunt u terecht op onze website. Daar kunt u online een van deze accommodaties reserveren. Bij vragen en/of opmerkingen kunt u mailen naar verhuur@landerd.nl of bel 0486-458111. Storingsdienst voor noodgevallen (buiten kantooruren) Het speciale storingsnummer buiten kantooruren is: 0486-464246. Dit toestel is aangesloten op een antwoordapparaat dat regelmatig wordt afgeluisterd. Wat is een noodgeval buiten kantooruren: - rioolverstopping op gemeentegrond, waarvan de oplossing geen uitstel duldt; - gevaarlijke situaties op gemeentegrond, bijvoorbeeld een omgevallen boom over de weg, omvergereden lichtmast waarvan de stroomkabels vrijliggen; - kappen van bomen in eigendom van de gemeente Landerd; - schade aan gemeente-eigendommen, bijvoorbeeld ingegooide ruiten. Meldpunt voor klachten en opmerkingen over fietsknooppunt-routes Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant Postbus 1039, 5200 BA ‘s-Hertogenbosch Email: marketing@regio-vvv.nl Meldpunt voor klachten en opmerkingen over wandelknooppunt-routes Landerd Platform Toerisme Landerd p/a Postbus 28, 5374 ZG Schaijk  Email: info@toerismelanderd.nl

Locaties AED Landerd Wanneer iemand een hartstilstand krijgt, belt u altijd eerst het alarmnummer 112 en vervolgens laat u een AED halen. Deze hangen op de volgende plaatsen: Schaijk - Rabobank Schaijk (buiten - 24 uur), Runstraat 15 - Tennisvereniging De Witte Schare (buiten - 24 uur), Dokter Langendijklaan 3 - Notariskantoor Van Mourik & De Bie (buiten - 24 uur), De Donk 21 - Woning (buiten - 24 uur), Molengraaf 49a - Sporthal De Eeght (buiten - 24 uur), Bossestraat 8 - De Phoenix (buiten - 24 uur), Pastoor van Winkelstraat 11 - Autobedrijf Van Zummeren (buiten - 24 uur), Rijksweg 44 - Fysiotherapie Schaijk (binnen - 08 tot 18 uur), Bossestraat 6 - Voetbalvereniging DAW (buiten - 24 uur, behalve tijdens activiteiten van stichting Carnaval De Moeslanden), Bossestraat 56 - Recreatieoord Parcival, (buiten - 24 uur), Zeelandsedreef 1 - Recreatiepark Luijtenbroek (buiten - 24 uur), Luijtenbroek 3 Zeeland - Basisschool ‘t Oventje (buiten - 24 uur), Voor-Oventje 16 - Tennisvereniging Set 77 (binnen - 24 uur), Boekelsedijk 1a - Woningen Boterbloem 24 t/m 58 (binnen - 24 uur), Boterbloemcomplex - De Vlashoeve (buiten - 24 uur), Puttelaar 37 - Rabobank Zeeland (binnen - 24 uur), Kerkstraat 32 - Sporthal De Hekel (buiten - 24 uur), Vlasroot 35 - Taxibedrijf Van Gerwen (buiten - 24 uur), Hogeweg 14 - Van Boekel (buiten - 06 tot en met 22 uur), Voederheil 3 - Camping De Heische Tip, Straatsven 4 (binnen openingstijden receptie, tel. 0486-451458) - Camping De Peelrand (binnen - 24 uur), Weversweg 5 - Buurtschap de Trent, bij Fam. van Dijk, Trentsedijk 20 (achter het woonhuis onder de overkapping - 24 uur) Reek - Het Wapen van Reek (buiten - 24 uur), Nieuw Heijtmorgen 20 - Sportpark VV Achilles (buiten - 24 uur), Mgr. Suijsstraat 35 - Tennisvereniging Reek (buiten - 24 uur) De Scheenen 7

Melding Openbare Ruimte Afdeling Realisatie en Beheer Naam: ................................................................................................. Adres: ................................................... Postcode: ........................... Plaats: ............................. E-mail: ..................................................... T: (overdag) ........................... Meldingsdatum: ....... - ....... - 2012 Betreft klacht/verzoek om (kleine) reparatie: (omschrijving/straat/plaats) Kleine reparatie aan wegen / paden .......................................................................................................... Gebreken aan verkeersborden / straatnaamborden ......................................................................................................... Verstopte straatkolken ......................................................................................................... Illegaal gestort vuil / zwerfvuil ......................................................................................................... (Uitzicht) belemmerende beplanting e.d. ......................................................................................................... Gebreken aan afrasteringen / banken / speeltoestellen ......................................................................................................... Aangereden straatlantaarn ......................................................................................................... Iets anders, namelijk ......................................................................................................... ......................................................................................................... ......................................................................................................... ......................................................................................................... ......................................................................................................... Deze melding kunt u ook doorgeven via www.landerd.nl

g e m e e n t e n i e u w s – w w w . l a n d e r d . n l – vrijdag 7 juni 2013


Verkiezing nieuwe leden Jeugdgemeenteraad Landerd Omdat in het komende schooljaar zes Jeugdgemeenteraadsleden naar het vervolgonderwijs gaan, hebben op 29 en 31 mei de verkiezingen van zes nieuwe leden van de Jeugdgemeenteraad plaatsgevonden. De nieuwe jeugdgemeenteraadsleden zijn voor twee jaar gekozen uit de leerlingen van groep 6, door de leerlingen van de groepen 5 t/m 8 (bij de Wizzert 6 t/m 8). Op onderstaande foto ziet u dat burgemeester Bakermans een kijkje komt nemen op een van de stembureaus.

Tijdelijke verkeersmaatregelen

De Jeugdgemeenteraad, waarvan burgemeester Bakermans de voorzitter is, bestaat uit 12 basisschoolleerlingen. Van elke Landerdse basisschool zitten er twee leerlingen in de Jeugdgemeenteraad.

Europaplein Schaijk

De Jeugdgemeenteraad vergadert een paar keer per jaar in het raadhuis in Schaijk en de vergaderingen worden rechtstreeks uitgezonden door de Landerd-TV. Op de gemeentelijke website staat nader informatie over de Jeugdgemeenteraad. In de Jeugdgemeenteraadsvergadering komen onderwerpen aan de orde die de jeugd in het bijzonder raken. De leden van de Jeugdgemeenteraad worden begeleid door een zestal leerkrachten en enkele raadsleden. De coördinatie gebeurt door Anja Maathuis.

Stichting Carnaval De Moeslanden organiseert een driedaags feest van 7 tot en met 9 juni 2013. Het Europaplein in Schaijk zal van vrijdag tot en met zondag afgesloten worden vanaf Europaplein 16 tot en met Europaplein 22. Een stopverbod wordt geplaatst en geldt voor een gedeelte van het Europaplein tegenover de huisnummers 15 tot en met 23.

Na de zomervakantie worden de nieuwe jeugdgemeenteraadsleden geïnstalleerd.

Door diverse buurtverenigingen in Landerd wordt op woensdag 12 juni 2013 meegedaan aan de nationale straatspeeldag. Als gevolg hiervan is het noodzakelijk dat de hieronder vermelde straten geheel of gedeeltelijk van 12 tot 18 uur af te sluiten voor het doorgaande verkeer met uitzondering van voetgangers. • Mackenhof • De Runstraat vanaf de Bossestraat tot Molengraaf • Watermunt

Bekendmakingen verkeersbesluit Gehandicaptenparkeerplaats Oude Molenstraat te Zeeland Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd, Besluiten: 1. Tot het aanbrengen van een gehandicaptenparkeerplaats t.h.v. het pand Oude Molenstraat 25 in Zeeland. 2. Te bepalen dat dit besluit in werking treedt op de dag, volgend op die, waarop de afkondiging plaatsvindt.

Munninkhoef en Halstraat te Zeeland Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd, Besluiten: 1. Het instellen van eenrichtingsverkeer in de gehele Munninkhoef en de gehele Halstraat door het plaatsen van de eenrichtingsweg borden C02 en C03 met uitzondering van fietsers; 2. dat het plaatsen van de C02 en C03 inclusief onder bebording zal worden uitgevoerd overeenkomstig de bij dit besluit behorende tekening ‘bijlage 1’, versie 1, d.d. 08-05-2013, conform het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990; 3. te bepalen dat dit besluit in werking treedt op de dag, volgende op die, waarop de afkondiging plaatsvindt.

Nonnenhof te Zeeland Burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd, Besluiten: 1. tot het instellen van eenrichtingsverkeer, met uitzondering van fietsers, in de straat Nonnenhof vanaf Kloosterstraat 8, in de richting Nonnenhof 1 t/m 15 en eindigend naast Kloosterstraat 18, door het plaatsen van de eenrichtingsweg borden C02 en C03 inclusief onderbord ‘uitgezonderd fietsers’. 2. Te bepalen dat dit besluit in werking treedt op de dag, volgend op die, waarop de afkondiging plaatsvindt. Publicatie: Bekendmaking van dit verkeersbesluit geschiedt door publicatie in de Staatscourant, de Arena en De Omroeper d.d. 5 juni 2013. De complete verkeersbesluiten, inclusief situatietekening liggen met ingang van 5 juni 2013 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting, gevestigd in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 39 te Zeeland, geopend op maandag tot en met vrijdag van 09 tot 12 uur en op dinsdag van 16.30 tot 19.30 uur. Bezwaar: Tegen dit besluit kunnen rechtstreeks belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking in de voornoemde dagbladen, dus tot 17 juli 2013 schriftelijk een bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend, een dagtekening bevatten, de naam en adres van de indiener moet zijn vermeld, het moet een omschrijving van het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt bevatten en in het bezwaarschrift moet de motivering zijn vermeld. Het bezwaarschrift heeft geen schorsende werking. Tevens kan een rechtstreeks belanghebbende op basis van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht vragen om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Dit verzoek moet worden gericht aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch; voorwaarde is wel dat er een bezwaarschrift is ingediend.

Straatspeeldag

Ambulancedienst lanceert gratis 1-1-2-hulpverleningsapp Wie met spoed medische hulp of een ambulance nodig heeft, belt daarvoor het nationale noodnummer 1-1-2. Mensen met een mobiele telefoon kunnen voortaan ook 1-1-2 bellen met een speciale applicatie (‘app’). Deze app is ontwikkeld door de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Brabant Midden-West-Noord. Het voordeel is dat de app door middel van GPS de exacte locatie bepaalt waarvandaan gebeld wordt. Dit is met name handig als de beller zich op dat moment in een voor hem of haar onbekende omgeving bevindt. In noodsituaties, waarin elke seconde telt, scheelt dit kostbare tijd. Als de beller geen ambulance nodig heeft maar op zoek is naar een huisartsenpost, biedt de app ook uitkomst. De app bepaalt namelijk de dichtstbijzijnde huisartsenpost in Brabant. Daarnaast bevat de App veel informatie over bellen naar 1-1-2, onze meldkamers en ambulancevervoer. App nu te downloaden De 1-1-2-hulpverleningsapp van de RAV is gratis te downloaden voor iPhone in de Appstore en voor Androidtoestellen via Google Play. De app is in de stores te vinden met de zoekwoorden: RAV Brabant.

Wielerronde Zeeland Op woensdag 12 juni 2013 zal door Wieler Comité Zeeland een wielerronde in Zeeland worden georganiseerd. Hiertoe is het noodzakelijk dat op woensdag 12 juni 2013 van 18 tot 21.30 uur de navolgende wegen: Achter-Oventje, Verbindingsweg, Trentsedijk, Bovenste Trent voor alle verkeer worden afgesloten.

Open Dagen Luchtmacht Volkel In verband met de Open Dagen Luchtmacht Volkel op vrijdag 14 juni 2013 en zaterdag 15 juni 2013 is, in het kader van een goede doorstroming van het verkeer en de veiligheid, het noodzakelijk om het gebied ten zuiden van de Patersweg, de Bunders en Milsebaan af te sluiten voor alle verkeer met uitzondering voor de aanwonenden op vrijdag 14 juni 2013 08 uur tot en met zaterdag 15 juni 2013 tot 20 uur. Hiertoe zullen de navolgende wegen worden afgesloten voor het doorgaande verkeer met uitzondering voor de aanwonenden gedurende de Open Dagen: Boekelsedijk vanaf de Patersweg; Spoorweg; Trentsedijk (gedeeltelijk ); De Bunders (gedeeltelijk); Houtvennen; Milsebaan.

Meer informatie over de RAV Het motto van de RAV Brabant Midden-West-Noord is: ‘acute zorg op tijd ter plaatse’. Wij zijn dan ook voortdurend bezig om de kwaliteit van onze dienstverlening te optimaliseren. Onlangs maakten wij twee films over het werk van de ambulancedienst. Deze films zijn te Verder zal met ingang van maandag 3 juni 2013 tot en met zaterdag bekijken op onze website www.ravbrabantmwn.nl. Daar vindt u nog 15 juni 2013 op de parallelwegen weerszijden van de Peelweg een stopverbod worden ingesteld. veel meer informatie over onze taken: meldkamer ambulancezorg en ambulancehulpverlening. De RAV is ook te volgen op Twitter: @ ravbrabantmwn.

De gemeente Landerd is gelegen in het noordoostelijk gedeelte van Noord-Brabant en heeft ruim 15.000 inwoners. Werken bij een relatief kleine maar ambitieuze gemeente betekent afwisselend werk, eigen verantwoordelijkheid en de gelegenheid om een vakgebied in de volle breedte te leren kennen..Met ruim 100 collega’s ben je verantwoordelijk voor de dienstverlening aan de inwoners van onze gemeente. Op een aantal terreinen zoeken we vanuit onze eigen kracht samenwerking met andere Brabantse gemeenten. De gemeente is volop in ontwikkeling, denkt klantgericht en werkt aan verruiming van de dienstverlening, dit alles in een prettige werksfeer. De gemeentelijke organisatie bestaat uit 4 afdelingen: Afdeling Samenleving, Realisatie & Beheer, Ruimte en Bestuur en Management Ondersteuning. De afdeling Bestuur en Management Ondersteuning bestaat uit de teams Financiën, ICL, Communicatie, Juridische zaken, Personeel & Organisatie, Veiligheid, Documentaire Informatievoorziening, I&A en Facilitaire Zaken. Voor het team Informatiecentrum Landerd (ICL) zijn wij op zoek naar een

Medewerker Informatiecentrum Landerd ( ICL) (18 uur per week) De functie In deze functie, die is gerelateerd aan de generieke functie medewerker uitvoering A, ben je het visitekaartje van de organisatie. Je verzorgt de eerste opvang van alle klantcontacten, zowel aan de balie als via de telefoon. Je geeft actief informatie, je beantwoordt vragen, maar vraagt ook door zodat duidelijk wordt wat de klant precies vraagt en verwijst waar nodig door naar de juiste collega’s.

Wij bieden De functie is gewaardeerd op functieniveau 6 (max. € 2.500,00 bruto per maand) bij een volledige werkweek. De gemeente Landerd kent verder prima arbeidsvoorwaarden zoals goede opleidingsmogelijkheden, vrijwillige deelname aan een collectieve ziektekostenverzekering, flexibele werktijden, een eindejaarsuitkering en een goede pensioenregeling.

Wij vragen Een relevante opleiding op MBO niveau, bij voorkeur met enige gemeentelijke werkervaring bij een afdeling Burgerzaken. Je hebt een communicatieve, actieve, klantgerichte en flexibele werkhouding waarbij de dienstverlening centraal staat. De werktijden zijn flexibel en kunnen wekelijks wisselen.

Inlichtingen en sollicitatie Voor inlichtingen over deze functie kunt u terecht bij Claudia Dinnissen, tel. 0486-458111. Uw brief met cv kunt u uiterlijk 20 juni 2013 mailen naar info@landerd.nl.

Inlichtingen: Afdeling Realisatie & Beheer

g e m e e n t e n i e u w s – w w w . l a n d e r d . n l – vrijdag 7 juni 2013

15


Gevonden en verloren voorwerpen Gevonden en verloren voorwerpen kunnen bij de gemeente (en niet bij de politie) worden gemeld tijdens kantooruren bij de receptie van het gemeentehuis (mevr. M. van Schijndel) aan de Kerkstraat 39 te Zeeland, tel. 0486-458111. Let op: Voor het doen van aangiften van verloren waardepapieren zoals rijbewijs of paspoort dient u zich wel bij de politie te melden! De afgelopen weken zijn de volgende zaken gemeld: Gevonden voorwerpen - 25-04-2013, bij Rabobank Zeeland: Oranje/zwarte omafiets van het merk Cortina. Leverancier Cor van der Wiel. - 24-04-2013, bij Raadhuis Schaijk: Groene herenfiets van het merk Magneet. - 14-5-2013, Dennenlaan 4 Reek: Groen/zilveren Gazelle damesfiets, type Primeur met paars zadeldekje, leverancier Jan Appelhof. - 13-5-2013, Brouwerspad Zeeland: Sleutel, bovenkant zwarte letter M (met cijfer 5) - 27-05-2013 Burgemeester van Erpstraat Berghem: Bos sleutels met zwarte keykoord met opschrift ‘Art antiek’, 5 sleutels, 1 van een rolluik, voor/achter deursleutel, kanon grendelsleutel; een muntje van praxis en een label met codenr. - 14-08-2012, Moesbos Schaijk: Zilvergrijze damesfiets van het merk Batavus weekend met zwart hangslot. Verloren voorwerpen -15-05-2013 bij of tussen AH en Parcival te Schaijk of Rijksweg richting Reek: Kleine bruine herenportemonnee met daarin rijbewijs, id-kaart, ziekenfondspasje, FNV- pasje, € 50,-, briefje tandarts en blikopener. - 17-05-2013 Louwstraat Schaijk richting Bossestraat: zwarte heren portemonnee Australian met pasjes id-kaart, pinpas en zorgpas, kleingeld. - 19-05-13, bij Naat Piek Uden: Knuffel, stoffen bruine aap. - 19-05-2013, Nieuwveldsestraat Zeeland, bij paardenmanege: Bruine Kipling tas met daarin portemonnee, rijbewijs, identiteitskaarten, autopapieren, sleutelbos met Koebelletje met letter E. - 19-05-2013, gebied Herperduin: Telefoon, witte Samsung ace met achterkant van Engelse vlag. - 23-05-2013 tussen Elst en Zeeland: Portemonnee zwart, id-kaart, bankpas, zorgpas,hemelrijkpasje 2 buskaarten, ponsplaatje, kaartje van reisverzekering en plectrums. Vermiste en gevonden dieren Dierenopvang Maasland, afdeling Oss, regelt de opvang en de registratie van gevonden en zoekgeraakte (huis)dieren. Indien u een huisdier vermist, kunt u binnen 2 weken contact opnemen met: Dierenopvang Maasland, afdeling Oss, Aengelbertlaan 30, 5342 LA Oss, tel. 0412-638497 of met de dierenambulance, tel. 0888-11341006.

Algemene Plaatselijke Verordening

Activiteiten- en evenementenkalender

Verleende vergunningen Door de burgemeester en/of het college van burgemeester en wethouders is op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening vergunning verleend voor: • kampvuur op 17-08-2013 en 18-08-2013, locatie INCA-terrein, vergunning verzonden op: 22-05-2013 • INCA-kamp op 29-07-2013 t/m 02-08-2013, locatie INCA-terrein, vergunning verzonden op: 24-05-2013 • Collecte Nederlandse Rode Kruis op 09-06-2013 t/m 15-06-2013, locatie Zeeland, vergunning verzonden op: 28-05-2013 • Afsluiting schooljaar en viering 10-jarig jubileum Obs De Wizzert op 27-06-2013, locatie Vlasroot 33b (5411 AD), vergunning verzonden op: 31-05-2013

Vr. 07-06-2013 vanaf 18:00 uur Avondvierdaagse Zeeland, Avondvierdaagse Comité Zeeland Vr. 07-06-2013 en za. 08-06-2013 Collecte Nationaal Epilepsie Fonds Vr. 07-06-2013 vanaf 12:00 uur Clubweekend ALV Renault, Veld bij Camping De Heische Tip Dhr. J. van Duren Vr. 07-06-2013 van 17:00 tot 01:00 uur Feest 55-jarig jubileum, Europaplein, Stg. Carnaval De Moeslanden Za. 08-06-2013 Hele dag Clubweekend ALV Renault, Veld bij Camping De Heische Tip Dhr. J. van Duren Za. 08-06-2013 en zo. 09-06-2013 van 08:00 tot 20:00 uur Dressuur en springwedstrijden paardensport, Stal Swanenberg RV Jeanne d’Arc Za. 08-06-2013 van 10:00 tot 01:00 uur Feest 55-jarig jubileum, Europaplein, Stg. Carnaval De Moeslanden Za. 08-06-2013 van 14:00 tot 19:00 uur Schietactiviteit, Brand 29, St. Jacobusgilde Zo. 09-06-2013 tot 18:00 uur Clubweekend ALV Renault, Veld bij Camping De Heische Tip Dhr. J. van Duren Zo. 09-06-2013 10:00 tot 00:00 uur Feest 55-jarig jubileum, Europaplein, Stg. Carnaval De Moeslanden Zo. 09-06-2013 tot en met za. 15-06-2013 Collecte Nederlandse Rode Kruis Ma. 10-06-2013 tot en met wo. 12-06-2013 Kampvuur, De Louwstraat 26, OBS De Bolderik Wo. 12-06-2013 van 13:00 tot 17:00 uur Nationale Straatspeeldag, Mackenhof Wo. 12-06-2013 van 13:00 tot 17:00 uur Nationale Straatspeeldag, Runstraat-Molengraaf-Bossestraat Mevr. Van Vugt Wo. 12-06-2013 van 18:00 tot 21:30 uur Wielerronde van Zeeland, Start/finish Achter-Oventje - Verbindingsweg - Trentsedijk - Bovenste Trent, Wieler Comité Zeeland Vr. 14-06-2013 en za. 15-06-2013 Open Dagen Luchtmacht Volkel, Ministerie van Defensie Zo. 16-06-2013 tot en met za. 22-06-2013 Collecte Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie

Tegen bovenstaande besluiten kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van bekendmaking daarvan bezwaar maken door het indienen van een bezwaarschrift bij de burgemeester/het college van burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Zeeland. Als u bezwaar maakt, kunt u tevens om een voorlopige voorziening verzoeken bij de voorzieningenrechter, postbus 90125, 5200 MA te ’s-Hertogenbosch. Een voorlopige voorziening kan door de voorzieningenrechter van de rechtbank worden getroffen, mits een spoedeisend belang dat vereist. Van de verzoeker om een voorlopige voorziening wordt een griffierecht geheven. U wordt door de griffie van de rechtbank geïnformeerd over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling. Meer informatie over het indienen van bezwaar en beroep kunt u vinden op onze website www.landerd.nl. Nadere informatie kunt u verkrijgen bij mevrouw R. van Oss de afdeling Ruimte, team Vergunningen, toezicht en handhaving van het gemeentehuis, tel. 0486-458111. Algemene informatie Voor evenementen dient u het aanvraagformulier voor evenementen te gebruiken. Deze kunt u downloaden van onze website www.landerd.nl. Voordat u het aanvraagformulier invult, raden wij u aan om eerst de ‘evenementencheck’ te doen. Zo kunt u zien of u een vergunning moet aanvragen of dat u kunt volstaan met een melding. De ‘evenementencheck’ kunt u raadplegen op www.landerd.nl.

Vaststelling beleidsnota ‘Duurzame locaties veehouderij’ Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat de gemeenteraad van Landerd in zijn vergadering van 23 mei 2013 de beleidsnota ‘Duurzame locaties veehouderij’ heeft vastgesteld.

Zo wordt ook tegemoetgekomen aan de maatschappelijke roep om indringender en eenduidiger toetsing van ontwikkelingen in het buitengebied en van ontwikkelingen van veehouderij in het bijzonder. De nota geldt voor ontwikkelingen in het gehele buitengebied.

Bij planologische ontwikkeling van intensieve veehouderij dient op grond van de provinciale Verordening ruimte sprake te zijn van een duurzame locatie. De nota ‘Duurzame locaties veehouderij’ regelt welke eisen aan welke ontwikkelingen worden gesteld.

Voordat de nota ter vaststelling aan de raad werd aangeboden, is een raadswerkgroep belegd en heeft een bijeenkomst van de klankbordgroep Buitengebied plaatsgevonden.

Toelichting Gelijktijdig met de onderhavige nota is het nieuwe bestemmingsplan Buitengebied Landerd vastgesteld. Het plan heeft een conserverend karakter (geldende rechten worden bestendigd) en kent slechts enkele wijzigingsbepalingen. Ondanks het conserverend karakter kunnen altijd verzoeken worden ingediend om van het bestemmingsplan af te wijken of het plan partieel te herzien. Voor een goede afhandeling van die verzoeken is de onderhavige beleidsnota opgesteld. Bij elke afwijking of herziening moet worden gemotiveerd dat aan het criterium ‘goede ruimtelijke ordening’ wordt voldaan. Daarbij moet rekening gehouden worden met wet- en regelgeving en gemeentelijk, provinciaal en rijksbeleid. De vastgestelde nota is onderdeel van het gemeentelijke ‘Kwaliteitskader buitengebied’ dat vooralsnog uit twee delen zal bestaan. In dit kwaliteitskader worden enkele open normen uit de provinciale Verordening ruimte op gemeentelijk niveau uitgewerkt. In dit eerste deel gaat het om de begrippen ‘grondgebonden veehouderij’ en ‘duurzame locatie’. Wanneer deze begrippen nader zijn ingevuld, kan relatief eenvoudig worden beoordeeld of en zo ja, onder welke voorwaarden aan een concreet initiatief medewerking kan worden verleend.

Wettelijk kader De Wet ruimtelijke ordening, de Wet milieubeheer, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en aanverwante wet- en regelgeving vormen het juridische kader waarbinnen het onderhavige beleid is vastgesteld. Inzage De nota ‘Duurzame locaties veehouderij’ ligt ter inzage bij de afdeling Ruimte in het gemeentehuis van Landerd. De stukken kunnen worden ingezien op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur. Daarnaast zijn de stukken digitaal raadpleegbaar via de gemeentelijke website (www.landerd.nl). Bezwaar en beroep Tegen het besluit kan geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld. Inwerkingtreding De nota ‘Duurzame locaties veehouderij’ treedt de dag na deze bekendmaking in werking. Nadere informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer R. Peters van de afdeling Ruimte, tel. 0486-458152. Zeeland, 5 juni 2013

Uittreksel nodig? Regel het via www.landerd.nl 16

g e m e e n t e n i e u w s – w w w . l a n d e r d . n l – vrijdag 7 juni 2013


Omgevingsvergunningen Ontvangen aanvragen om omgevingsvergunning: • Zonnedauw 53, 5374 MA Schaijk; plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning (ontvangen 6 mei 2013) • Gagelstraat 5, 5374 NP Schaijk; bouwen van een garage/berging (ontvangen 15 mei 2013) • Mgr. Suijsstraat 35, 5375 AE Reek; plaatsen/vervangen van lichtmasten (ontvangen 15 mei 2013) • Boekelsedijk 3, 5411 NW Zeeland; plaatsen/verplaatsen van lichtmasten (ontvangen 15 mei 2013) • Kreitsberg 12, 5411 RH Zeeland; melden van een OBM-plichtige activiteit van een varkenshouderij (ontvangen 17 mei 2013) • Vaandriglaan 6, 5411 DA Zeeland; bouwen van een woonhuis (ontvangen 21 mei 2013) • Nabbegat 9, 5411 RM Zeeland; melden van een OBM-plichtige actviteit (ontvangen 27 mei 2013) • Franse Baan (naast nr. 2) te Schaijk; uitvoeren van werkzaamheden t.b.v. grondverbetering (ontvangen 23 mei 2013) • Elsstraat 1, 5374 LA Schaijk; verbouwen van een machineloods (ontvangen 22 mei 2013) Verlenging termijn van afhandeling van verzoek(en) om omgevingsvergunning: • Voor-Oventje 18, 5411 NT Zeeland; herbouwen van een bijgebouw (de termijn van afhandeling is verlengd tot en met 4 juli 2013) Sloopmeldingen: • Gagelstraat 5, 5374 NP Schaijk; het slopen van een bijgebouw (ontvangen 15 mei 2013) • Irenestraat 14, 5374 BV Schaijk; het verwijderen van asbesthoudende dakbedekking van een bijgebouw (ontvangen 17 mei 2013) Melding brandveilig gebruik: • Duifhuisstraat 2, 5374 SB Schaijk; brandveilig gebruik manege (ontvangen 13 mei 2013) In dit stadium van de procedure kunt u (nog) geen bezwaar-/beroepschrift indienen. Bovengenoemde aanvragen zijn op verzoek wel in te zien bij de afdeling Ruimte. U kunt hiervoor een afspraak maken. Intrekkingsbesluit: Hoefslag 7, 5411 LS Zeeland; besloten is de omgevingsvergunning 18 januari 2013 voor het afwijken van het bestemmingsplan ‘Voederheil/Roskam’ ten behoeve van het vestigen van een bedrijf aan Hoefslag 7, 5411 LS Zeeland op grond van artikel 2.33 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht in te trekken (besluit verzonden d.d. 28 mei 2013) Besluiten tot buiten behandeling stellen van verzoeken om omgevingsvergunning: • Brand 9, 5411 PA Zeeland; het uitbreiden van een bedrijfsruimte. De aanvraag is buiten behandeling gesteld vanwege het niet voldoen aan de voorschriften voor het in behandeling nemen van een aanvraag. Besluit verzonden 23 mei 2013. Verleende omgevingsvergunningen: • Kleine Graspeel 2, 5411 RA Zeeland; renoveren van een woonhuis (vergunning verzonden 21 mei 2013) • ’t Oliemeulen te Schaijk; het plaatsen van een brug over de sloot t.b.v. toegang tot een natuurspeelterrein (vergunning verzonden 21 mei 2013) • Industriepark 2c, 5374 CM Schaijk; het verbouwen van een bedrijfspand (vergunning verzonden 24 mei 2013) • Pastoor van Winkelstraat (nabij huisnummer 1) te Schaijk; bouwen van een carnavalsmonument (vergunning verzonden 24 mei 2013) • Udenseweg 29a, 5411 SB Zeeland; kappen van een dennenboom (vergunning verzonden 29 mei 2013) Belanghebbenden die het niet eens zijn met bovenstaande besluiten tot verlening van de desbetreffende vergunningen dan wel het buiten behandeling stellen van een verzoek om omgevingsvergunning, kunnen hiertegen op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen zes weken na de datum van verzending van de beschikking(en) een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Landerd,

Een overvolle brievenbus bevat veel boodschappen. Onder andere dat u niet thuis bent.

Wij gaan extra opletten! U ook? www.samentegeninbrekers.nl

Postbus 35, 5410 AA Zeeland. In het bezwaarschrift moet duidelijk gemaakt worden waarom u bezwaren heeft en welk belang van u wordt geschaad. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik kan worden gemaakt van de verleende vergunningen. Als u dit wilt voorkomen dan moet u naast het indienen van een bezwaarschrift bij het college van burgemeester en wethouders ook een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening zenden aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, sector bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Ontwerp-omgevingsvergunning (uitgebreide procedure): Burgemeester en Wethouders van Landerd zijn voornemens om met toepassing van artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht een vergunning te verlenen voor: • Verbindingsweg 5, 5411 NP Zeeland; bouw van een hooiberg (dossiernummer HZ-2011-0067). Zij maken daarom op basis van het genoemde wetsartikel bekend dat de ontwerp-vergunning en de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van 6 juni 2013 gedurende zes weken ter inzage liggen bij de afdeling Ruimte. Voor het inzien van de stukken kan een afspraak worden gemaakt. De stukken zijn ook digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Een ieder kan binnen de genoemde termijn schriftelijk of mondeling een gemotiveerde zienswijze met betrekking tot het ontwerpbesluit kenbaar maken bij burgemeester en wethouders van Landerd, Postbus 35, 5410 AA Landerd. Voor nadere informatie over het plan (dan wel het indienen van mondelinge zienswijzen) kan contact opgenomen worden met de afdeling Ruimte. Alleen belanghebbenden die hun zienswijze tegen het desbetreffende ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht op de wijze als hiervoor omschreven en belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen te zijner tijd tegen het nog te verlenen definitieve besluit, beroep instellen bij de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht te ‘s-Hertogenbosch.

Vaststelling bestemmingsplan

Noordhoek te Reek Burgemeester en wethouders van Landerd maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 23 mei 2013 het bestemmingsplan Noordhoek te Reek heeft vastgesteld en dat dit plan ter inzage ligt. Plan Het bestemmingsplan maakt de realisatie mogelijk van een praktijkruimte (woon-werkpand) ten behoeve van een maatschappelijke voorziening. De praktijk biedt op kleinschalige wijze professionele zorg aan een specifieke doelgroep (kinderen met een ontwikkelstoornis). De nu voorgestane ontwikkeling is gewenst om slagvaardig te kunnen inspelen op de huidige en toekomstige ontwikkelingen in de zorg. Inzage en mogelijkheid tot instellen beroep Het vastgestelde bestemmingsplan en alle bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 6 juni 2013 gedurende zes weken ter inzage bij de afdeling Ruimte in het gemeentehuis van Landerd. Daarnaast zijn alle documenten digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer: • NL.IMRO.1685.bpree2012noordhoek-VA01 Voor inzage en eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met dhr. P. van Mil van de afdeling Ruimte, tel. 0486-458111. Gedurende de bovengenoemde termijn kunnen belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingebracht, beroep instellen. Dit kan door een gemotiveerd beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Binnen de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, naast het beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een beroepschrift of verzoek om voorlopige voorziening kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Kent u iemand die een lintje verdient? Aanvragen lintjesregen 2014 indienen voor 15 juni 2013! Ook volgend jaar zal ter gelegenheid van Koningsdag de traditionele lintjesregen weer plaatsvinden. Wanneer u een inwoner van Landerd kent, die in uw ogen ‘een lintje verdient’ kunt u vóór 15 juni 2013 voor hem of haar een Koninklijke Onderscheiding aanvragen. Wanneer het gaat om iemand die niet in Landerd woont, is het verstandig eerst contact op te nemen met de gemeente, waar de kandidaat woont. De behandeling van een voorstel kost veel tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen, wanneer het althans de bedoeling is dat de onderscheiding tijdens de lintjesregen 2014 wordt uitgereikt. Het is ook mogelijk om inwoners van Landerd voor te dragen voor een Koninklijke Onderscheiding tijdens een andere gelegenheid bijvoorbeeld een jubileum, afscheid of een andere bijzondere gelegenheid. Zo’n verzoek moet minstens 6 maanden van tevoren bij de burgemeester worden ingediend. Wie komen er voor een lintje in aanmerking? Overal in Nederland zetten mensen zich voor vele doelen in. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan vrijwilligers, die heel veel van hun tijd besteden aan jeugd- en jongerenwerk of belangeloos maatschappelijke vraagstukken helpen oplossen. Deze mensen treden vaak niet op de voorgrond. Daarom is het zo belangrijk dat u juist deze mensen onder de aandacht brengt van de burgemeester. Bij de beoordeling van een voorstel voor een Koninklijke Onderscheiding ligt de nadruk op het bijzondere karakter van iemands werkzaamheden. Daarnaast moeten deze verdiensten voor de samenleving van betekenis zijn. De normale werkzaamheden, die iemand verricht binnen een betaalde functie, tellen alleen nog mee als aanvullend element. Toch kan iemand die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt binnen de werkkring ook een lintje verdienen. De werkzaamheden moeten dan wel uitgaan boven wat normaal gesproken van iemand in een dergelijke functie verwacht mag worden. Het gaat dus om persoonlijke inzet en kwaliteiten. Hoe wordt de aanvraag beoordeeld? De burgemeester beoordeelt in eerste instantie de aanvraag en de eventuele hoogte van de decoratie (bijvoorbeeld Lid in de Orde van Oranje Nassau, Ridder in de Orde van Oranje Nassau of Officier in de Orde van Oranje Nassau.) Soms is het nodig meer informatie in te winnen. Daarna gaat de aanvraag met het advies van de burgemeester naar de Commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Brabant, die de aanvraag op haar beurt, voorzien van zijn advies, doorstuurt naar het Kapittel voor de Civiele Orden in Den Haag. Uiteindelijk adviseert het Kapittel de betreffende minister. Na ondertekening van het Koninklijk Besluit is de onderscheiding toegekend. Op het gewenste tijdstip worden de versierselen die bij de onderscheiding horen door de burgemeester uitgereikt. Uit dit artikel blijkt dat het toch wel een ingewikkelde procedure is die veel tijd kost. De gemeente wil u daarom graag helpen bij het verzamelen van de benodigde gegevens. Als u dus iemand kent, van wie u denkt dat hij of zij in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding neemt u dan contact op met Mevrouw E. Dekkers, medewerkster Bestuurssecretariaat, tel. 0486-458230. Zij kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn om een Koninklijke Onderscheiding aan te vragen en zij kan u ook vertellen welke gegevens nodig zijn. Tevens is er de mogelijkheid om het aanvraagformulier te downloaden via www.landerd.nl.

Inwerkingtreding Het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad treedt ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit van het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

g e m e e n t e n i e u w s – w w w . l a n d e r d . n l – vrijdag 7 juni 2013

17

Gemeentenieuws landerd week 23 2013  

Gemeentenieuws landerd week 23 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you