Page 1


VOORWOORD Binnenkort is het weer tijd voor een nieuwe week KVW. De uitnodigingen zijn inmiddels naar alle deelnemers gestuurd en de voorbereidingen zijn in volle gang! Als eerste willen we Robin en Ruud bedanken voor hun inzet in de programmagroep, en Armand voor zijn jarenlange vicevoorzitterschap. We hopen zeer binnenkort een waardige vervanger voor hem te vinden. Verder hebben we dit jaar hebben we zeker niet stilgezeten! Er zijn veel cursussen gevolgd door onze programmagroep, waaronder BHV, EHBO, omgang met ADHD en autisme en nog veel meer.

Nieuw bij KVW? Welkom! We gaan 4 leuke dagen beleven. 4 Dagen vol spellen en avonturen, aan de hand van een thema en verhaal. Deelnemers uit groep 1 t/m 5 noemen wij van oudsher “Mini”, en deelnemers uit groep 5 t/m 8 staan bekend als “Groot”. Zij mogen op donderdag zelfs een nachtje blijven slapen en iedereen is welkom om donderdagavond te blijven eten. Het decor is bijna af, de tent is onderweg, kortom, we zijn er weer helemaal klaar voor, laat KVW 2019 beginnen! 2


vrienden van kvw

3


Inhoud 5 Contactgegevens 6

regelgeving & veiligheid

7

infoavonden 2019

8

route en kvw terrein

10

KVW 2018: olympische spelen

11 samenwerking: anacare 12

Thema 2019: Herrie in het hotel + LIEDJE!

13

kvw nieuws 2019

14 samenwerking: wee-play 16

Programma dag 1: mini & groot

18 19

programma dag 2: mini programma dag 2: groot

20 21

programma dag 3: mini programma dag 3: groot

24 25

programma dag 4: mini programma dag 4: groot

4


belangrijke contactgegevens Voorzitter Patrick Westerink

patrick@kvw-echt.nl

Vice voorzitter Vacature! Voor meer info: secretaris@kvw-echt.nl Secretaris Jan-Thijs Koppen

secretaris@kvw-echt.nl

Penningmeester Rob Maassen penningmeester@kvw-echt.nl Veiligheidscoรถrdinatoren Loet Graus 06 34712597 Wilma Graus 06 51099981 Bij vragen over het programma (telefonisch alleen bereikbaar tijdens de KVW week) Loet Graus 06 34712597 Emmie Giesen 06 20789923 Dominique Heijthuijsen 06 10382458 Patrick Westerink 06 43239927 hq@kvw-echt.nl Bij overige vragen:

communicatie@kvw-echt.nl

www.kvw-echt.nl www.facebookw.com/kindervakantiewerkecht 5


REGELGEVING en veiligheid Regelgeving en veiligheid

Veiligheid staat bij KVW in een hoog vaandel. Daarom beschikken wij over de nodige vergunningen, maken wij gebruik van de RI&E en beschikt onze programmagroep over BHV-kennis speciaal gericht op jongerenwerk.

De belangrijkste KVW-regels en opmerkingen van algemene aard 1

Kinderen gaan nooit voortijdig naar huis. Mocht er reden zijn tot vertrek, wordt dit altijd overlegd met iemand van de programmagroep.

2

Niemand verlaat het terrein zonder vooraf overleg te hebben gepleegd met een lid van de programmagroep! Ook gedurende de overnachting is er toezicht op het bij elkaar blijven van de groepen.

3

De startseinen voor vertrek, de programmaonderdelen en het eten worden centraal gegeven.

4

Het opruimen gebeurt dagelijks per groep (leiding).

5

Aanmelden tijdens het programma is dit jaar helaas niet mogelijk.

6

Per deelnemer wordt verwacht dat er minstens ĂŠĂŠn dag een vrijwilliger meedoet. Dit wordt tijdens de inschrijving gevraagd en zonder vrijwilliger is het niet mogelijk een deelnemer in te schrijven.

7

Elke dag is er na afloop van het programma een evaluatie met de leiding en programmagroep. Dit is een mooie manier om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

8

Meenemen van eigen spullen en/of materiaal geldt op eigen risco. We raden aan waardevolle spullen thuis te laten. Dit geld ook voor telefoons en andere mobiele apparaten. KVW is door de jarenheus wel gemoderniseerd, maar het is jammer om voortdurend afgeleid te worden door telefoons en social media. Volg hiervoor onze eigen kanalen!

9

Tijdens het programma wordt niet gerookt in het bijzijn of in het zicht van deelnemende kinderen.

10

‘s Avonds is er, als het weer dat toelaat, een gezellig samenzijn bij het kampvuur met muziek en een drankje. Hiervoor zijn twee regels; na 24:00 is er geen inloop meer mogelijk, en alcohol is alleen toegestaan voor personen boven 18 jaar. Er is toezicht op deze regel en er wordt verwacht dat men de volgende dag weer op pad moet!

11

Er geldt een parkeerverbod voor het gehele sportterrein in de Bandert. - Ouders en vrijwilligers kunnen parkeren bij de ingang van het sportcomplex aan de Bandert (bij het zwembad). Aan de Wilhelminalaan graag alleen kort parkeren, ophalen en/of afzetten. - Deelnemers kunnen hun fietsen stallen op de hiervoor aangegeven plekken op het terrein bij de tent.

6


INFOAVONDEN 2019 Dit jaar hebben we op 28 en 29 juni 2 infoavonden gehouden. Op vrijdagvond 28 juni was er een infoavond speciaal voor de ouders van alle deelnemers en zaterdag 29 juni volgde een avond voor alle leiding en aspirant-leiding. Er werd een tipje van de sluier opgelicht wat betreft het programma, er werd uitleg gegeven over het “verplichte vrijwilliger-principe� en ons AVG beleid werd ook behandeld.

vrienden van kvw

7


route en het kvw terrein PARKEREN Het terrein is het gemakkelijkst bereikbaar via de Wilhelminalaan. Het sportpark is autovrij, we verzoeken u vriendelijk auto’s te parkeren op het parkeerterrein aan de Bandert en uw weg te voet te vervolgen. Fietsen is toegestaan, pas uiteraard op de voetgangers. Aan de Wilhelminalaan graag alleen kort parkeren, ophalen en/of afzetten. Fietsen van kinderen worden op het veld gestald.

nieuwe looproute Als u te voet of te fiets vanuit de richting van het zwembad/Bandertlaan komt, loopt u links van de sporthal het Leisurepark in en gaat u links op de nieuwe rotonde. Het KVW terrein ligt aan uw rechterhand.

vrienden van kvw

8


9


KVW 2018: Olympische spelen

10


samenwerking: ANACARE

Sinds een paar jaar werken kindervakantie werk Echt en anaCare samen. AnaCare is een jeugdorganisatie die ambulante gespecialiseerde begeleiding biedt aan gezinnen of jongeren tot 23 jaar. AnaCare kom je tegen in heel Limburg en Zuid-Oost Brabant. Kindervakantiewerk biedt meerdere kinderen van anaCare uit Midden-Limburg de kans om tijdens de zomerweek van KVW mee te doen. Door onze samenwerking kunnen deze kinderen ook een week genieten van de leuke activiteiten die KVW te bieden heeft. Stagiaires en medewerkers van anaCare helpen KVW graag en doen mee als leiding of stellen hun kennis, spullen of enthousiasme ter beschikking tijdens de zomerweek van KVW. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee. Wij hopen dat we nog vele jaren deze samenwerking met anaCare mogen voortzetten! Wil je zelf ook stage komen lopen bij KVW? Of wil je gewoon heel graag leiding zijn? Stuur dan even een berichtje naar: manouk@kvw-echt.nl

11


herrie in het hotel De twee grootste hotels van Echt zijn al jaren elkaars grootste concurrenten. Nu lijkt ook KVW in twee kampen verdeeld te worden! Maar ondanks de hevige strijd gaat het niet zo goed met Hotel De Botel en Hotel California. Ze staan beide te koop, en ze moeten samen één lift en één piccolo delen. De strijd tussen de twee hotels lijkt steeds heviger te worden en de arme piccolo zit er maar tussenin. Zou het hem lukken om (met enige hulp uiteraard) de ruzie te kunnen sussen?

LIEDJE!

Refrein Ik wil niet op vakantie in een tent om van een caravan nog maar te zwijgen Ik heb geen zin in een te krap appartement ik ben een trekkershut niet in te krijgen Als je me vraagt: “ja, maar wat wil je dan wel?” Dan is mijn antwoord zonder twijfel zonder aarzeling of schroom Dan is mijn antwoord: “Ik wil in een hotel!” In mijn hotel gaan de liften op en neer Superdeluxe, kan ik vertellen Voor een drankje of een hapje, keer op keer: doe je wens bij de receptie door te bellen! [Refrein] In mijn hotel leef ik luxe en op stand is er antwoord op al mijn slimme vragen Er zijn kelners met een dienblad in hun hand en piccolo’s om koffers weg te dragen [Refrein 2x] Luister wat ik je vertel Pak maar niet op als ik je bel Doe mij maar een frikandel Max Verstappen die is snel

tekst en muziek: Henk Hover

12


KVW NIEUWS 2019 Hulp gevraagd voor De Brak beheer groep! Zoals jullie weten is De Brak al jaren de thuisbasis van KVW-Echt, maar ook het wekelijkse onderkomen van Wee Play. Dit gebouw staat er nu al jaren en de subsidies die KVW van de gemeente krijgt worden elk jaar minder. Hierdoor is het voor de kleine groep vrijwilligers die De Brak onderhouden steeds moeilijker om het gebouw in goede staat te houden. Daarom zijn we op zoek naar hulp! Kun je zelf af en toe eens mee helpen klussen? Heb je een bedrijf en kun je materialen of diensten leveren voor een KVW budget? Neem dan a.u.b. contact op met sponsoring@kvw-echt.nl.

Goede doelenactie Albert Heijn Samen met Stiching Morris en Pergamijn zaten we in de finale van de Albert Heijn Goede Doelen Actie. Door middel van het inzamelen van bonnetjes hebben we een fantastische cheque van â‚Ź750,- mogen ontvangen die we inmiddels goed besteed hebben aan nieuwe leuke spellen! Zullen we ze tijdens KVW samen testen? Namens ons allemaal bedankt! Cursussen De afgelopen maanden heeft onze programmegroep een reeks cursussen gevolgd, waaronder BHV, EHBO, omgang met ADHD en autisme en nog veel meer. We danken Jeugdwerk Limburg voor deze mogelijkheid en hun inzet!

13


samenwerking: wee-play

Tijdens KVW is De Brak onze thuisbasis. Maar De Brak is óók het thuishonk van SportBSO De Brak van Weeplay Kinderopvang. SportBSO Uit steeds meer signalen blijkt dat kinderen te voorzichtig worden opgevoed en dat ze zelf moeten kunnen ontdekken. Kinderen moeten zelf leren om gevaren in te schatten en hierop te anticiperen. Er wordt gesteld dat wij als volwassenen hier niet voldoende gelegenheid voor geven, omdat we alle risico’s willen inperken. Dit alles heeft uiteindelijk het nodige effect op de ontwikkeling van kinderen. Wij zien dit ook terug, onder andere in de motorische vaardigheden van de kinderen. tekst: www.wee-play.nl Wij als KVW zijn blij dat we Wee-Play een sportieve omgeving kunnen bieden. Want wat is nu een betere plek voor een SportBSO dan Leisurepark De Bandert? Het pas gerenoveerde sportpark met ruime velden en vele sportclubs maken het de ideale locatie.

14


15


programma dag 1 dinsdag

MINI & GROOT

09:30

Terrein geopend voor deelnemers De leiding ontvangt de kinderen en hun ouders in de tent.

10:00

Start verhaal De twee grootste hotels van Echt zijn al jaren elkaars grootste concurrenten. Nu lijkt ook KVW in twee kampen verdeeld te worden!

10:30

Groepsindeling en kennismaking De deelnemers kunnen door middel van spellen kennismaken met elkaar en hun leiding. Groot en Mini zijn dit jaar vooraf al ingedeeld.

12:15

Lunch Kinderen eten gezamenlijk met hun groep hun zelf meegebrachte lunchpakket.

12:45

Vervolg verhaal De strijd tussen de twee hotels lijkt nu echt losgebarsten

13:15

Start workshops De deelnemers lijken de ruzie te moeten sussen door de handen uit de mouwen te steken.

16:00

Vervolg verhaal Is het de deelnemers gelukt om de twee hoteleigenaren weer en beetje tot elkaar te brengen?

16


Handig

om me e te ne men

vandaa ✓Lunchpak g: ket ✓Zwemkled ing e ✓Extra kled n handdoek ing ✓Denk aa

n (thu is)

16:15

insmer

en!

Einde dag 1 De ouders wachten achterin de tent tot het einde van het programma. De kinderen zullen naar hun groepstafel lopen en daar kunnen zij worden opgehaald. Zie pagina 8 en 9 wat betreft parkeren, looproute en het afzetten van de deelnemers.

vrienden van kvw

17


programma dag 2 woensdag

MINI

09:30

Terrein geopend voor deelnemers De leiding ontvangt de kinderen en hun ouders in de tent.

10:00

Start verhaal Er lijkt van alles te zijn gesaboteerd in de hotels. De deelnemers gaan vandaag hun beste beentje voor zetten om de problemen op te lossen.

10:30

Start wandeltocht De deelnemers van Mini wisselen in groepen af tussen verschillende locaties in de buurt van het KVW terrein.

12:15

Lunchpauze Kinderen eten gezamenlijk op locatie met hun groep hun zelf meegebrachte lunchpakket.

15:45

Terugkeer naar het KVW terrein

16:30

Verhaal op het einde van de dag Zou het gelukt zijn om de sabotages te herstellen?

17:00

Einde dag 2 De ouders wachten achterin de tent tot het einde van het programma. De kinderen zullen naar hun groepstafel lopen en daar kunnen zij worden opgehaald. Zie pagina 8 en 9 wat betreft parkeren, looproute en het afzetten van de deelnemers.

18


programma dag 2 woensdag

groot

09:30

Terrein geopend voor deelnemers De leiding ontvangt de kinderen en hun ouders in de tent.

10:00

Start verhaal Er lijkt van alles te zijn gesaboteerd in de hotels. De deelnemers gaan vandaag hun beste beentje voor zetten om de problemen op te lossen.

10:30

Start fietstocht De deelnemers van Groot maken een tocht langs verschillende spellen in de omgeving van Echt. Er wordt op locatie geluncht.

15:45

Terugkeer naar het KVW terrein

16:30

Verhaal op het einde van de dag

17:00

Einde dag 2 De ouders wachten achterin de tent tot het einde van het programma. De kinderen zullen naar hun groepstafel lopen en daar kunnen zij worden opgehaald. Zie pagina 8 en 9 wat betreft parkeren, looproute en het afzetten van de deelnemers. : ndaag en va m e n e mee t ig om Hand t pakke k Lunch nddoe en ha g n i d kle Zwem g kledin sje Extra idshe

✓ ✓ OT ) (GRO ✓ he veilig n e ren! s t e nsme i ✓Fi ) s i n (thu nk aa e D ✓ 19


MINI

programma dag 3 donderdag 14:00

Terrein geopend voor deelnemers De leiding ontvangt de kinderen en hun ouders in de tent.

14:30

Start verhaal

14:45

Spellen Verdeeld over het KVW terrein zijn verschillende spellen, waaronder een grote stormbaan

16:00

Vervolg verhaal

16:45

Diner De pot schaft vandaag frietjes met een snack, gekozen tijdens de inschrijving.

18:00

Einde dag De ouders wachten achterin de tent tot het einde van het programma. De kinderen zullen naar hun groepstafel lopen en daar kunnen zij worden opgehaald. Zie pagina 8 en 9 wat betreft parkeren, looproute en het afzetten van de deelnemers. Handig

om me e te ne men va ndaag: Zwemk leding en han ddoek Extra k leding

✓ ✓ ✓Denk aa

n (thu is)

20

insmer

en!


programma dag 3 donderdag

groot

13:15

Overnachtingsspullen bengen naar de Bandert De spullen kunnen bij de palen met het betreffende groepsnummer gezet worden.

14:00

Terrein geopend voor deelnemers De leiding ontvangt de kinderen en hun ouders in de tent.

14:30

Start verhaal

14:45

Spellen Verdeeld over het KVW terrein zijn verschillende spellen, waaronder een grote stormbaan

16:00

Vervolg verhaal

16:45

Opvulspelletjes Terwijl Mini aan tafel de dag afsluit met het diner, zijn er voor Groot enkele spellen om de tijd te overbruggen.

18:00

Diner De pot schaft vandaag frietjes met een snack, gekozen tijdens de inschrijving.

19:00

Vervolg verhaal

19:15

Start wandeltocht De deelnemers lopen onder begeleiding van de leiding en vrijwilligers een fotospeurtocht richting de eindlocatie: het Eurodetach Revuetheater.

21


programma dag 3 donderdag (vervolg)

groot

19:45

Ontknoping verhaal De altijd spannende ontknoping, vol spanning en special effects. Gevolgd door een smokkeltocht op de terugweg naar het KVW terrein.

21:30

Zwemmen in de Bandert We sluiten KVW af (ook hebben we morgen nog een halve dag voor de boeg) met een avondje zwemmen in De Bandert.

00:00

Klaarmaken voor de nacht en slapen De slaapzaal is verduisterd en er is continu toezicht door leden van de programmagroep g: te nemen vandaa Handig om mee handdoek Zwemkleding en

✓ ✓ Extra kleding ! ✓ Denk aan (thuis) insmeren ✓ Slaapspullen (Groot) : - - -

pingmatrasje luchtbed of cam d!) (géén campingbe

ndenborstel , toiletspulletjes (ta

enz.) tandpasta , zeep

-

pyjama

-

22

ed slaapzak of dekb

-

volgende dag kleding voor de el je favoriete knuff


vrienden van kvw

23


programma dag 4 VRIJDAG

MINI

09:30

Mini deelnemers afgezet bij de bioscoop De kinderen worden hier door de ouders afgezet, parkeren kan op de Nieuwe Markt, vanaf hier is het twee tot drie minuutjes lopen tot aan de bioscoop.

10:00

Aanvang film

11:00

Terug lopen naar het KVW terrein De kinderen lopen in een stoet terug naar de tent, begeleid door leiding en vrijwilligers.

11:30 12:30

Spelletjes Afsluiting KVW 2018 De ouders wachten achterin de tent tot het einde van het programma. De kinderen zullen naar hun groepstafel lopen en daar kunnen zij worden opgehaald. Zie pagina 8 en 9 wat betreft parkeren, looproute en het afzetten van de deelnemers.

vrienden van kvw

24


programma dag 4 VRIJDAG

GRoOT

08:00

Opstaan Iedereen wordt gewekt door de programmagroep.

08:30

Terug lopen naar het KVW terrein De kinderen lopen in een stoet terug naar de tent, begeleid door leiding en vrijwilligers.

08:40

Ontbijt Een uitgebreid ontbijt, gesponsord door bakkers, slagers en supermarkten uit Echt en omstreken.

09:30

Lopen naar de bioscoop

10:15

Aanvang film

12:00

Terug lopen naar het KVW terrein De kinderen lopen in een stoet terug naar de tent, begeleid door leiding en vrijwilligers.

12:30

Afsluiting KVW 2018 De ouders wachten achterin de tent tot het einde van het programma. De kinderen zullen naar hun groepstafel lopen en daar kunnen zij worden opgehaald. Zie pagina 8 en 9 wat betreft parkeren, looproute en het afzetten van de deelnemers.

De Uitkomst Speelgoed en meer

25


vrienden van kvw

Hilkens Advocaten

26


KNIP & plak je eigen kvw tent!

KNIPPEN/SNIJDEN VOUWEN

27


Stichting Kindervakantiewerk Echt - 2019

Profile for KVW Echt

KVW programmaboekje 2019 v1  

Het programmaboekje van 2019! laatste versie: 31-7-19

KVW programmaboekje 2019 v1  

Het programmaboekje van 2019! laatste versie: 31-7-19

Profile for kvwecht
Advertisement