Page 1

Programma

22 t/m 25 augustus

1


2


3


INHOUD 5 6 7 8 10 11

contactgegevens regelgeving Het KVW terrein Nieuws Er was eens... KVW Lied 2017

13

Dag 1 (beide groepen)

16 17

Dag 2 Mini Dag 2 Groot

20 21

Dag 3 Mini Dag 3 Groot

24 25

Dag 4 Mini Dag 4 Groot

4


BELANGRIJKE CONTACTGEGEVENS Voorzitter: Patrick Westerink

patrick@kvw-echt.nl

Vice voorzitter: Armand Cornielje

armand@kvw-echt.nl

Secretaris: Jan Thijs Koppen

secretaris@kvw-echt.nl

Penningmeester: Rob Maassen

penningmeester@kvw-echt.nl

Bij vragen over het programma: Evelien Smeets of Franka Maassen Bij overige vragen:

hq@kvw-echt.nl 06-44430158 hq@kvw-echt.nl 06-20645218 info@kvw-echt.nl

www.kvw-echt.nl www.facebook.com/kindervakantiewerkecht

5


Regelgeving en veiligheid

Veiligheid staat bij KVW in een hoog vaandel. Daarom beschikken wij over de nodige vergunningen, maken wij gebruik van de RI&E en beschikt onze programmagroep over BHV-kennis speciaal gericht op jongerenwerk.

KVW-regels en opmerkingen van algemene aard 1.

Kinderen gaan nooit voortijdig naar huis. Mocht er reden zijn tot vertrek, wordt dit altijd overlegd met iemand van de programmagroep.

2.

Niemand verlaat het terrein zonder vooraf overleg te hebben gepleegd met een lid van de programmagroep! Ook gedurende de overnachting is er toezicht op het bij elkaar blijven van de groepen.

3. De startseinen voor vertrek, de programmaonderdelen en het eten worden centraal gegeven. 4.

Het opruimen gebeurt dagelijks per groep (leiding).

5.

Aanmelden tijdens het programma is dit jaar helaas niet mogelijk.

6.

Elke dag is er na afloop van het programma een evaluatie met de leiding en programmagroep. Dit is een mooie manier om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

7.

Meenemen van eigen spullen en/of materiaal geldt op eigen risco. We raden aan waardevolle spullen thuis te laten.

8.

Tijdens het programma wordt niet gerookt in het bijzijn of in het zicht van deelnemende kinderen.

9.

‘s Avonds is er, als het weer dat toelaat, een gezellig samenzijn bij het kampvuur met muziek en een drankje. Hiervoor zijn twee regels; na 24:00 is er geen inloop meer mogelijk, en alcohol is alleen toegestaan voor personen boven 18 jaar. Er is toezicht op deze regel en er wordt verwacht dat men de volgende dag weer op pad moet!

10.

Er geldt sinds kort een parkeerverbod voor het gehele sportterrein in de Bandert. - Ouders kunnen parkeren bij de ingang van het sportcomplex aan de Wilhelminalaan. - Vrijwilligers kunnen hun voertuigen parkeren/stallen op het terrein achter de Brak. - Deelnemers kunnen hun fietsen stallen op de hiervoor aangegeven plekken op het terrein bij de tent.

6


PAS OP!

Momenteel vinden er veel werkzaamheden plaats in sportpark De Bandert. Pas goed op waar je loopt en let op de veiligheid! Volg de bewegwijzering die door KVW is aangebracht en VOLG DE GELE OMLEIDINGSBORDEN NIET!

7


NIEUWS at... et 55e d e j h t Wis lweer aar a Dit j aar is? j KVW

Babytalk

Programmagroeplede n Armand en Nikki zijn eerder dit jaar trotse ouders geworden va n dochter Alexi. Proficiat namens alle KVW'ers!

Hulp gevraagd voor De Brak beheer groep! Zoals jullie weten is De Brak al jaren de thuisbasis van KVW-Echt. De locatie waar de jeugd van Echt al jaren samen komt voor hun onvergetelijke Kinder vakantie Werk week maar ook voor KVW-wekelijks (iedere vrijdag avond). Dit gebouw staat er nu al jaren en de subsidies die KVW van de gemeente krijgt worden elk jaar minder. Hierdoor is het voor de kleine groep vrijwilligers die De Brak onderhouden steeds moeilijker om het gebouw in goede staat te houden. Daarom zijn we op zoek naar hulp! Kun je zelf af en toe eens mee helpen klussen? Heb je een bedrijf en kun je materialen of diensten leveren voor een KVW budget? Neem dan a.u.b. contact op met sponsoring@kvwecht.nl.

8


van 2017. Ledenstop. HĂŠt woord W Mini en Groot gelijktijdig te

Waar we eerder nog besloten KV d deelnemersaantal, bleek de organiseren vanwege een teruglopen als organisatie hebben besloten animo in 2017 dusdanig groot dat we 11 juli j.l. per direct te sluiten. de inschrijving voor Mini ĂŠn Groot op voor zo'n grote groep kinderen Het is voor ons een lastige taak om housiasmeren. We willen van (bijna 200!) genoeg begeleiding te ent en dat lukt uiteraard alleen als KVW 2017 een geslaagde week maken nier begeleid worden. deelnemers op een verantwoorde ma willigers geen KVW kan zijn!

Zo zie je maar dat KVW zonder vrij

Wist je dat...

...de programmagro ep van KVW Echt di t jaar is uitgebreid met dr ie nieuwe toppers?

Naast Evelien, Franka , Marloes, Dennis, Lo et, Tom, Nikki, Robin, Manouk, Odett e, Manon, Rob, Patrick , Joey, Bart en Armand maken sinds dit jaar ook Remco, Dominique en Emmie deel uit van on ze programmagroep. Welkom bij de club!

Huwelijksbootje

Dit jaar hebben we te maken met een heuse KVW-bruiloft! Programmagroepleden Dennis en Franka geven 15 september van dit jaar elkaar het jawoord, en wij als KVW Echt feliciteren hen uiteraard van harte!

9


Op het KVW terrein staat een enorme snoepfabriek. naar verluid is deze al jaren in bezit van de familie Dolledoos. De huidige directeur, Dirk Dolledoos, maakt hier al jaren de lekkerste lekkernijen van Echt en omstreken. Het schijnt dat zelfs Willy Wonka hier ooit als stagiair begonnen is. Dirk Dolledoos hoeft in iedere geval gĂŠĂŠn medewerking te verwachten van Vladimir en Alda Zoetlekker, een lokaal tandartsenkoppel. Zij zien de fabriek als een mogelijkheid om hun nieuwste tandenborstels te produceren, en zijn bereid tot het uiterste te gaan. Het is dan ook absoluut geen toeval dat de snoepfabriek de laatste tijd wat kuren vertoont. Is het gewoon een gevalletje achterstallig onderhoud of is er toch meer aan de hand? Dirk Dolledoos nodigt alle kinderen van Echt en omstreken uit om samen met enkele locale detectives op onderzoek uit te gaan. Zal de waarheid aan het licht komen?

10


In 't landj van KVW geboew tj en auch dao stuit ein groat , gestaoktj, gekaok kt ha ge , dj ur re ge Dao weurt gebroewdj. ut daak rstein daobaove op aak. Aan dae groate sjao obönne wurdj gem da t aa w e uk ru od doa kènse hieël go n wèts se 't Want es se ruuks de n wèts se 't jao es se ruuks de

riek, -snie-sna snoepfab na -s ie sn n ei e bb Veer hö k ie-ha harstikke sjie -h ha ehi et ne t de is j, dao zoavan de band De snoepjes rolle iek van het landj! 't is de sjiekste fabr , ie-sna snoepfabriek Veer höbbe ein sn In 't landj van KVW harstikke sjiek! Det is toch hie-ha dao stuit ein snoepf abriek. Dao maaktj men sl òk, en babbeltjes en kauwgom det is sjiek. Achter ane paort da o kump ut snoep deroet. Dao liktj ein ech lu ilekkerlandj väör eedere kleine poet. Want es se preufs den wèts se 't jao es se preufs de n wèts se 't

Refrein Mer van hieël väöl slòkke waere dien tendje s vies. Den mòsse hieël go od poetse, en anges is ut prie s.

Tekst en muziek: Henk Hover

Refrein

11


KVW2016: Er was eens...

12


Handig

DAG 1 MINI & GROOT

om me e

✓ Lunchpa te nemen vandaag: kke ✓ Zwemsp t ullen + handd oek ✓ Extra kle ding

22 augustus

09:30 OPENING TERREIN De leiding ontvangt de kinderen en de ouders in en om de

tent. Kinderen die nog geen naamkaartje en t-shirt hebben kunnen deze afhalen bij de infotafel voor de tent. Zie pagina 6 en 7 wat betreft parkeren, looproute en het afzetten van de deelnemers.

10:00 START VERHAAL Een vervelend figuur loopt rond de snoepfabriek en wikkelt

haar snode plannen uit de doeken.

10:25 GROEPSINDELING & KENNISMAKING De groepsindeling voor Groot is vooraf bepaald. Mini

deelnemers kiezen zelf hun groepje. Soms kan het spannend zijn om een hele dag met nieuwe mensen door te brengen, en vertrouwde vriendjes of klasgenootjes makken het allemaal wat makkelijker. De deelnemers kunnen door middel van spellen kennismaken met elkaar en hun leiding.

11:00

VERVOLG VERHAAL

11:30 START WORKSHOPS EN "GROTE CHAOSSPEL" Om de directeur te helpen kunnen Mini deelnemers meedoen -

met "snoepvarianten" op 45 bekende spelletjes zoals "Annemaria snoepsnoep", "snoepzakje leggen" of koekhappen. Deelnemers van Groot krijgen te maken met iets meer ingewikkelde spellen zoals een parcours over de stormbaan.

13


DAG 1 MINI & GROOT (VERVOLG) 22 augustus

12:15 LUNCH Kinderen eten gezamenlijk met hun groepje hun zelf

meegebrachte lunch.

12:45 VERVOLG VERHAAL Een tussentijdse peiling. Werkt de hulp van de kinderen al? 13:00

VERVOLG WORKSHOPS

14:30 RODE DRAADSPEL MINI De Mini deelnemers moeten via een zeepbaan een tafel dekken.

Zal dit binnen de tijd lukken?

15:15 VERHAAL EINDE DAG De problemen zijn niet opgelost. Sterker nog, het is verergerd!

Misschien is er zelfs sprake van sabotage van binnenuit. De kinderen zullen morgen terug moeten komen om de directeur te helpen met zijn snoepfabriek.

15:30 AFSLUITING DAG 1 De ouders wachten achterin de tent tot het einde van het

14

programma. De kinderen zullen naar hun groepstafel lopen en daar kunnen zij worden opgehaald. Zie pagina 6 en 7 wat betreft parkeren, looproute en het afzetten van de deelnemers.


KVW bedankt de volgende sponsoren

15


Handig

DAG 2 MINI 23 augustus 09:30 OPENING TERREIN De leiding ontvangt de

10:00

om mee te

nemen vandaa ✓ Lunchpa g: kket ✓ Zwemspu llen + h anddoe k ✓ Extra kle ding

kinderen en de ouders in de tent.

VERVOLG VERHAAL

10:30 VOSSENJACHT Bij drie locaties op loopafstand van het KVW-terrein kunnen

de kinderen door middel van spellen zorgen voor een goede afloop van het verhaal.

12:00 LUNCH Kinderen eten gezamenlijk met hun groepje hun zelf

meegebrachte lunch.

12:30

VERVOLG VERHAAL

12:45 WORKSHOPS 16:30:

VERHAAL EINDE DAG

17:00 AFSLUITING DAG 2 De ouders wachten achterin de tent tot het einde van het

16

programma. De kinderen zullen naar hun groepstafel lopen en daar kunnen zij worden opgehaald. Zie pagina 6 en 7 wat betreft parkeren, looproute en het afzetten van de deelnemers.


Handig

DAG 2 GROOT

23 augustus

09:30 OPENING TERREIN De leiding ontvangt de

om me e

✓ Lunchpa te nemen vandaag: kke ✓ Zwemsp t ullen + handd oek ✓ Extra kle ding ✓ Fiets + veiligh

eidshes

je

kinderen en de ouders in de tent.

10:00 VERVOLG VERHAAL De directeur heeft hulp van de politie ingeschakeld. De kinderen

kunnen de detectives helpen door op verschillende locaties te gaan zoeken naar aanwijzingen

10:15

VERTREK FIETSTOCHT

De deelnemers maken een tocht langs 3 spellen op locatie: - Zeskamp op het speelveld aan het Bovenste Eind in Echt - Apekooien in de sporthal te Susteren - Proefjes/puzzels in het Kranenbroek

13:00 LUNCH

Kinderen eten gezamenlijk hun zelf meegebrachte lunch, op de plek waar zij zich op dat moment bevinden.

15:30

TERUGKEER NAAR KVW-TERREIN

16:30

VERHAAL EINDE DAG

17:00

AFSLUITING DAG 2

De ouders wachten achterin de tent tot het einde van het programma. De kinderen zullen naar hun groepstafel lopen en daar kunnen zij worden opgehaald. Zie pagina 6 en 7 wat betreft parkeren, looproute en het afzetten van de deelnemers.

17


18


KVW bedankt de volgende sponsoren

19


Handig

DAG 3 MINI

24 augustus

om me e

te nem en van ✓ Zwemsp daag: ullen + handd oek ✓ Extra kle ding

14:00 OPENING TERREIN De leiding ontvangt de

kinderen en de ouders in de tent.

14:30

VERVOLG VERHAAL

15:00

NAAR DE SPEELTUIN

16:30

TERUGKEER NAAR KVW TERREIN

17:00 DINER

De pot schaft vandaag frietjes met een snack, gekozen tijdens de groepsindeling.

17:45 18:00

20

VERHAAL EINDE DAG AFSLUITING DAG 3

De ouders wachten achterin de tent tot het einde van het programma. De kinderen zullen naar hun groepstafel lopen en daar kunnen zij worden opgehaald. Zie pagina 6 en 7 wat betreft parkeren, looproute en het afzetten van de deelnemers.


Handig

DAG 3 GROOT

24 augustus

13:15 OVERNACHTINGS SPULLEN BRENGEN NAAR DE BANDERT

om me e te ne men va ndaa

✓ Overn

✓ Zwemsp ullen + handd oek ✓ Extra kle

(droge

ding

kledin

g, iets warme

re kled ing

De spullen kunnen bij de palen met het betreffende groepsnummer gezet worden. Uitpakken is nog niet nodig!

14:00 OPENING TERREIN De leiding ontvangt de kinderen en de ouders in de tent. 14:30

VERVOLG VERHAAL

15:00 GROTE CHAOSSPEL Een groot spel bestaande uit 45 spellen op het KVW-veld 18:00 DINER De pot schaft vandaag frietjes met een snack, gekozen

tijdens de groepsindeling.

19:00

VERVOLG VERHAAL

19:30 SMOKKELSPEL Een spannend spel door de gehele wijk Schilberg. Door middel

g:

a (zie pa chtingsspull en gina 2 2)

van slimme handelstechnieken kunnen de kinderen nepgeld verdienen bij verschillende posten.

21

)


DAG 3 GROOT (VERVOLG)

24 augustus 22:30

ONTKNOPING VERHAAL

Een spannende ontknoping van het verhaal, begeleid met spectaculaire special effects. Zo nemen de deelnemers van Groot de eerste slechterik te pakken!

23:00 TUSSENDOORTJE Ranja en wafels

23:30 VERTREK NAAR SLAAPZAAL 00:00

KLAARMAKEN VOOR DE NACHT

01:00 STILTE De zaal is verduisterd en er is

22

de hele nacht toezicht door leden van de programmagroep.

Wat heb je nodig voor de overnachting?

- slaapzak of dekbed - luchtbed of campingmatrasje (géén campingbed!) - toiletspulletjes (tandenborstel, tandpasta, zeep enz. - pyama - kleding voor de volgende dag - je favoriete knuffel


23


Handig

DAG 4 MINI

Vandaa g

om me e te ne men va ndaag: geen bi jzonde rheden !

25 augustus

09:00 VERZAMELEN BIJ BIOSCOOP Kinderen worden door de ouders afgezet bij Bioscoop

Royal te Echt. Om verkeersbelemmering te voorkomen adviseren wij te parkeren op de Nieuwe Markt.

09:30

AANVANG FILM

11:00

LOPEN NAAR KVW TERREIN

12:30

ONTKNOPING VERHAAL

Gisteren wist Groot de eerste slechterik te grazen te nemen, nu is Mini aan de beurt!

12:45 AFSLUITING KVW 2017 De ouders wachten achterin de tent tot het einde van het

programma. De kinderen zullen naar hun groepstafel lopen en daar kunnen zij worden opgehaald. Zie pagina 6 en 7 wat betreft parkeren, looproute en het afzetten van de deelnemers.

Het KVW ontbijt wordt onder andere mogelijk gemaakt door:

24


Handig

DAG 4 GROOT

Vandaa g

om me e te ne men va ndaag: geen bi jzonde rheden !

25 augustus

08:00 OPSTAAN

Iedereen wordt gewekt door de programmagroep

08:30

TERUG NAAR KVW TERREIN

08:40 ONTBIJT

Een uitgebreid ontbijt, gesponsord door bakkers en supermarkten uit de buurt.

09:20

VERVOLG VERHAAL

09:30 VERTREK (LOPEND) NAAR BIOSCOOP 10:00 AANVANG FILM 12:00

TERUGKEER NAAR KVW TERREIN

12:30

VERVOLG VERHAAL

12:45

AFSLUITING KVW 2017

De ouders wachten achterin de tent tot het einde van het programma. De kinderen zullen naar hun groepstafel lopen e daar kunnen zij worden opgehaald. Ze krijgen als aandenken een groepsfoto mee. Let op bij vertrek dat niets vergeten wordt!

13:00-14:00 OVERNACHTINGS-SPULLEN OPHALEN

De ouders zijn van 13:15 tot 14:00 welkom in De Bandert om de spullen op te halen. Denk er aan, net zoals in de tent, dat er geen spullen achterblijven!

25


26


27


Volg ons op

/KindervakantiewerkEcht 28

Programmaboekje 2017  
Programmaboekje 2017  
Advertisement