Page 1

Pressmeddelande Konica Minolta bekräftar stora investeringar och deltagande på Ipex 2014 Ipex 2014 ligger helt i linje med Konica Minoltas strategi att investera i production printing och att sätta nya standarder i en snabbt föränderlig bransch Solna den 28 maj 2013 Med en golvyta på 1200 kvadratmeter kommer Konica Minolta ha den största montern på Ipex 2014 (24 – 29 mars 2014 London ExCeL, Storbritannien). Detta är ytterligare ett bevis på företagets vision att skapa "en enkel väg till det digitala" och understryker sin roll som den självklara samarbetspartnern, för att möta marknadens snabba förändringar inom tryckt kommunikation.

– Som production printing leverantör erbjuder Konica Minolta alltid sina kunder det bästa. Ipex går helt i linje med vår ambition att kontinuerligt investera i utvecklingen av tekniska innovationer och fokusera på den framtida verksamheten, vilket gör Ipex till det viktigaste internationella evenemanget för Konica Minolta under 2014, säger Olaf Lorenz, General Manager, International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europa.

Konica Minoltas monter kommer att vara placerad i hjärtat av Ipex 2014, bredvid Cross Media 2014, vilket kommer att samlokaliseras med Ipex 2014 på ExCeL International Exhibition Centre. Detta kommer att lägga till en ny vinkel på Ipex 2014 genom att locka varumärkesägare, marknadsförare, kreatörer och grafiker med det tryckta mediets kraft i marknadsföringskampanjer. Cross Media 2014 förstärker Konica Minoltas budskap till marknaden om vikten av att ha en ledande kommunikationspartner. Konica Minoltas maskiner och mjukvaror för arbetsflöden har flera gånger utmärkts som ”best in class”.

1


Trevor Crawford, Event Director, Ipex 2014, kommenterar: – Vi är mycket nöjda med Konica Minoltas stöd för Ipex 2014. Slutsatserna från den oberoende internationella marknadsstudie som vi genomförde i kvartal 4 2012 belyser industrins behov av att Ipex flyttar fokusen från att vara en allmän tryckerimässa till att bli en fokuserad print& multimedia-upplevelse som belyser tryckets stora betydelse i kommunikationen. Detta speglar den framtida inriktningen av Konica Minoltas erbjudande och vi ser fram emot ett nära samarbete med dem under de kommande månaderna, för att säkerställa att de gynnas av det mervärde som vi har lagt på plats för att stötta våra utställare.

Konica Minolta kommer framledes använda verksamheten i London som en internationell knutpunkt för sina kunder, detta genom att kombinera möjligheten att dela visioner för industrin och samtidigt göra affärer. Tyngdpunkten i Konica Minoltas erbjudande på Ipex 2014 i London kommer att understryka målet att bli den bästa leverantören till tryckerier som komplettera sitt offseterbjudande eller helt flytta sig från offset till digitalt tryck och att främja en komplett lösning för hela tryckprocessen.

– Vi främjar mindre manuell hantering inom production printing för att undvika misstag, genom att genomföra automatiserade arbetsflöden samt in-lineefterbehandling genom intelligenta lösningar. Naturligtvis är allt detta fokus på vårt yttersta mål: att bidra till ökade intäkter och lönsamhet för våra kunder och för att täcka behoven för varje produktionssystem – till såväl intern- som civiltryckerier med vår breda hårdvaru- och programvaruportfölj, tillägger Lorenz.

Mer information om Konica Minoltas erbjudande på Ipex 2014 kommer att tillkännages inom de kommande månaderna.

2


Om Konica Minolta Konica Minolta Business Technologies, där Konica Minolta i Sverige ingår, grundades i oktober 2003 genom en sammanslagning av Minolta Co. Ltd. och Konica Corporation. Företaget erbjuder tjänster, produkter och lösningar inom IT och dokumenthantering. Business Technologies omsätter cirka 50 miljarder kronor och har 30 600 anställda. I Sverige representeras Business Technologies av dotterbolaget Konica Minolta Business Solutions Sweden AB, som omsätter cirka 650 miljoner kronor och har cirka 370 anställda. Konica Minolta har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Helsingborg. Genom dotterbolaget Koneo AB har Konica Minolta även kontor i Luleå, Sundsvall, Östersund, Gävle, Visby, Norrköping, Linköping, Jönköping, Kalmar och Vänersborg. Koneo AB samarbetar i Koneokedjan med fristående Koneo affärsavtalspartner på ytterligare cirka 30 platser vilket gör oss rikstäckande. Inkluderat fristående återförsäljare finns Konica Minolta representerad på cirka 70 orter i Sverige. För mer information, besök www.konicaminolta.se Bilder finns att hämta på www.konicaminolta-images.com Termer eller produktnamn kan vara varumärken eller registrerade varumärken som tillhör respektive ägare, vilket vi härmed erkänner.

Kontakt Konica Minolta Roy Spennare Affärsområdeschef Konica Minolta Business Solutions Sweden AB Telefon: 0708-96 75 96 roy.spennare@konicaminolta.se

Silke Zühlke Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH Phone: +49 (0)511 7404-5604 silke.zuehlke@konicaminolta.eu

3

Pressmeddelande_-_Konica_Minolta_bekraeftar_stora_investeringar_och_deltagande_paa_IPEX_2014_Final  

http://www.konicaminolta.se/uploads/media/Pressmeddelande_-_Konica_Minolta_bekraeftar_stora_investeringar_och_deltagande_paa_IPEX_2014_Final...