Page 1

KŠOK INFORMATOR Maj 2013


KŠOK Informator

KOLOFON MESECNI INFORMATOR - MAJ 2013 KLUB ŠTUDENTOV OBCINE KOPER (KŠOK) Cankarjeva 9a 6000 Koper

U R A D N E U R E: PON - SRE CET - PET SOB

10:00 - 14:00 13:00 - 17:00 15:00 - 19:00

S P L E T: WWW.KSOK.SI FACEBOOK.COM/KLUBSTUDENTOVOBCINEKOPER TWITTER.COM/KLUBKSOK YOUTUBE.COM/KSOKVIDEO

K O N T A K T: E: INFO@KSOK.SI T: +386 5 66 34 220 M: +386 40 566 152 ALI +386 31 422 679

1


KŠOK Informator

KAZALO UVODNIK ............................................................................................... ŠOLSKI PLES........................................................................................ POTOPISNA PREDAVANJA................................................................. KULTURNI VECER................................................................................. TECAJ IZDELOVANJA MOZAIKOV................................................. INŠTRUKCIJE ....................................................................................... VECERI DRUŽABNIH IGER................................................................ ŠKISOVA TRŽNICA ............................................................................. FOTOGALERIJA................................................................................... KOLEDAR DOGODKOV..........................................................................

2


KŠOK Informator

3

UVODNIK Draga članica, dragi član! Do konca predavanj in začetka izpitnega obdobja nas loči le še mesec dni, ki ga velja čim bolje izkoristiti. In kako vam lahko pri tem pomaga KŠOK? Prvo soboto v mesecu smo se dobili na še zadnji spomladanski Izmenjavi oblek, kjer smo si lahko znova osvežili svoje garderobe. S KŠOK-ovo stojnico se bomo predstavili na tradicionalni ŠKISOVI TRŽNICI, ki bo 8. maja na Letnem telovadišču Narodni dom Ilirija, v središču Ljubljane. 14. maja se v e-Kavarni PiNA dobimo na KŠOK-OVEM KULTURNEM VECERU s prepletom med glasbenim nastopom in predavanjem o spoznavanju gonga, digeridooja ter interakciji zvoka do človeka. Niti tokrat nismo pozabili na dijake: Koprska dijaška sekcija bo 17. maja pripravila ŠOLSKI PLES KOPRSKIH SREDNJIH ŠOL v Sky Clubu v Kopru. Ob zaključku šolskega leta pa je še posebej pestro z zaključnimi testi in maturo, zato naj vas ponovno spomnimo na KŠOK-OVE INŠTRUKCIJE.

ŠPORTNE SUBVENCIJE, ceneje obiskujete KINO, GLEDALIŠCE, BAZEN in SAVNO ter KOPIRATE, TISKATE in VEŽETE LITERATURO. Nadaljujejo se tudi POTOPISNA PREDAVANJA ob ponedeljkih in VECERI DRUŽABNIH IGER ob soboVsi naši člani pa seveda lahko še vedno koristite številne

tah. Za več informacij pobrskajte po Informatorju ali naši spletni strani www.ksok.si ter nas obiščite na info točki, vsak dan od ponedeljka do sobote, v času uradnih ur. KŠOK-ovci in KŠOK-ovke


KŠOK Informator

4

Koprska dijaška sekcija je za vse dijake Gimnazije Koper, Srednje tehniške šole Koper, Srednje ekonomsko-poslovne šole Koper in Gimnazije Gian Rinaldo Carli Koper pripravila Šolski ples! Čaka vas

POPOLNO DIJAŠKO ŽURANJE in ZABAVNE NAGRADNE IGRE! Do jutranjih ur vas bo zabaval DJ LIQUOR.

Vabljeni tudi ostali dijaki in tisti, ki to niste več. ;)

KDS@KSOK.SI


KŠOK Informator

P

5

TOPISNA PREDAVANJA

V SODELOVANJU

Z

Pred nami je še zadnji mesec potopisnih predavanj sezone 2012/13. Z domišljijo bomo odpotovali

VSAK PONEDELJEK, OB 20:00 URI, V

STA TRAVEL CAFE KOPER. NAPOVEDNIK: 6.5.2013 - RUSKI KAVKAZ MED VISOKOGORJEM IN MORJEM

PREDAVA: GAŠPER MITHANS Predstavljena bo »cestna odisejada« iz Slovenije do najvišje gore v Evropi, Elbrusa v Rusiji. Severozahodno območje Kavkaza kaže dva obraza: pretirano turističen Soči, ruski Montecarlo, na eni strani ter pozabljene vasi v kavkaških dolinah na drugi.

POTOPISNA@KSOK.SI


KŠOK Informator

P

6

TOPISNA PREDAVANJA

V SODELOVANJU

Z

13.5.2013 – KENIJA IN UGANDA PREDAVA: ANŽE ZORMAN V okviru Medicinsko humanitarnih odprav je Anže odpotoval v Afriko. Skoraj 4 mesece so v Keniji in Ugandi nudili zdravstveno oskrbo ljudem, ki je drugače nimajo, saj si je ne morejo privoščiti ali je le ta izjemno slaba. V tem času so doživeli marsikaj zanimivega, tako iz področja medicine kot tudi odkrivanja afriške kulture.

POTOPISNA@KSOK.SI


KŠOK Informator

7

KULTURNI VECER GONG, DIGERIDOO IN INTERAKCIJA ZVOKA DO CLOVEKA

14.05.2013 / OB 19.00 URI A, PiN A RN 3 VA a 4 KA ev e- ric

Kid

Vsaka družba izraža svoje resnice na na člani najlaže čin, ki ga lahk sprejmejo in o njeni razumejo. Č pogledamo, vi e te resnice dimo, da učen bolje ja raznih trad različna kot ob icij sploh niso ičajno mislim o. V vseh druž tako nauke in met bah najdemo ode, srčika vs podobne eh izgubljeni moči Besede h tradicij pa : o sposobno je nauk o sti, da z zvok povzročamo sp om, glasom remembe v se in glasbo bi (Duško Mam ut Badovinac) . Srečanje bo pr eplet med glas benim nastop spoznavanju om in predav prvinskih glas anjem o bil in tehnik uporabnosti zv ah uporabe ter oka v vsakdanu zdravi .

Predava Duško M. Z. Badovinac.

KULTURA@KSOK.SI


KŠOK Informator

TECAJ IZDELOVANJA MOZAIKOV

8

Trajanje: 15 ur Na tečaju se boste seznanili z izdelavo mozaikov iz keramičnih ploščic. Spoznali boste, kako se material reže, obdeluje, lepi in ob tem uživa. Izdelali boste pepelnike z uporabo keramičnih ploščic, cementnega lepila in fugirne mase. Tečajniki potrebujete le dobro voljo, ostalo priskrbimo mi. ;)

KDAJ:

18. IN 19. MAJ 2013 CENA:

ČLANI KŠOK: 30 €

simpatizerji KŠOK: 40 € ostali: 50 € PRIJAVE:

PRIJAVE zbiramo na naši uradnih ur, do vključno 2013.

info točki, v času četrtka, 16. MAJA

IZOBRAZEVANJE@KSOK.SI


KŠOK Informator

9

KŠOK-OVE INŠTRUKCIJE Nudimo vam inštrukcije različnih predmetov po zelo ugodnih cenah:

PREDMETI: MATEMATIKA BIOLOGIJA

ITALIJANŠČINA ANGLEŠČINA

NEMŠČINA

KEMIJA SLOVENŠČINA

CENE: PRVIH 10 UR

člani KŠOK – 5€ / šolsko uro simpatizerji KŠOK – 7€ / šolsko uro

VSAKA NADALJNJA URA

člani KŠOK – 8€ / šolsko uro simpatizerji KŠOK – 10€ / šolsko uro Na naši info točki morate PRED IZVEDBO INŠTRUKCIJ ZAKUPITI URE in se na željeni termin PRIJAVITI. Prijaviti se morate vsaj DVA DNI PRED DATUMOM INŠTRUKCIJ. Preverite na naši spletni strani, katere dni se izvajajo določene inštrukcije.

IZOBRAZEVANJE@KSOK.SI


KŠOK Informator

10

VECERI DRUŽABNIH IGER

VSAKO SOBOTO / KŠOK-OVA UCLINICA NA BONIFIKI, Cesta Zore Perello-Godina 3 / OB 19.00 URI Katera je prva stvar, ki vam pade na misel, ko omenimo družabne igre? Monopoly? Scrabble? Človek ne jezi se? Risk? Večini ljudi, da. Kar je škoda, glede na to, da se je igranje družabnih iger po svetu tako zelo prijelo, da dobivamo konstantno nove in vedno zanimivejše igre. Verjeli ali ne, za vsako temo, ki si jo zamislite, obstaja vsaj ena družabna igra. ;) TOREJ KATERE IGRE LAHKO SPOZNATE NA NAŠIH VEČERIH DRUŽABNIH IGER?

PANDEMIC

KINGSBURG

Igra, kjer vsi igralci sodelujejo v boju proti širjenju smrtonosnih bolezni in skušajo rešiti človeštvo.

Igra, kjer je vsak igralec guverner province na robu kraljestva v fantazijskem srednjem veku in mora poskrbeti za njeno rast ter jo ubraniti pred pošastmi.

PANIC STATION Igra, kjer ekipa specialcev

TALES OF THE ARABIAN NIGHTS

poskuša na osamljeni vesoljski postaji najti gnezdo nezemljanov in ga zažgati. Obenem pa eden izmed igralcev postane okužen in poskusi okužiti tudi vse ostale ljudi. Torej nikoli ne veš, komu lahko zaupaš.

Igra v svetu 1001 noči, kjer je mogoče vse, od spremembe spola pa do letenja s čarobno preprogo in tega, da postaneš sultan.

DRUZABNE.IGRE@KSOK.SI


KŠOK Informator

11

VECERI DRUŽABNIH IGER

VSAKO SOBOTO / KŠOK-OVA UCLINICA NA BONIFIKI, Cesta Zore Perello-Godina 3 / OB 19.00 URI

DOMINANT SPECIES

PUERTO RICO

Igra preživetja in evolucije, v kateri je potrebno obvarovati svojo vrsto živali pred drugimi živalmi in prihajajočo ledeno dobo.

Igra, v kateri je potrebno poskrbeti za ekonomijo otoka s postavljanjem plantaž, izvažanjem surovin v Evropo in grajenjem mesta.

7 AGES Igra, v kateri igralci upravljajo z vsemi civilizacijami skozi celotno človeško zgodovino.

BATTLESTAR GALACTICA Igra, narejena po znani (in hvaljeni) ZF seriji, kjer ljudje med seboj sodelujejo in skušajo preživeti z begom skozi vesolje, medtem ko jih roboti, ki imajo človeško obnašanje in podobo (Cyloni), skušajo uničiti. Ste ljudje ali Cyloni? Še več, lahko se vam zgodi, da šele na polovici igre ugotovite vaše resnično poreklo. Le komu zaupati?

NATANČNEJŠI OPISI IGER NA: www.boardgamegeek.com. Vendar brez skrbi! Igre so dovolj enostavne, da se jih boste hitro naučili in vzljubili, hkrati pa nudijo dovolj strateških možnosti, da bodo zadovoljile tudi izkušenejše igralce. Torej zabava je zagotovljena za vse! Vljudno vabljeni! Igranje je seveda brezplačno. ;)

DRUZABNE.IGRE@KSOK.SI


KŠOK Informator

12

TUDI KŠOK VAS BO PRICAKAL S SVOJO STOJNICO! :)

Škisova tržnica je reprezentativni projekt Zveze študentskih klubov Slovenije z dolgoletno tradicijo, kjer se na enodnevnem dogodku predstavi vseh 57 študentskih klubov iz celotne države. Sama prireditev simbolizira aktivnost študentskih klubov širom Slovenije in s tem tudi sam pomen Zveze ŠKIS. Namenjena je srečanju študentskih klubov, druženju, spoznavanju ter izmenjavi dobrih praks klubskega delovanja. Glavni del programa predstavljajo klubske stojnice, na katerih klubovci predstavijo svoje aktivnosti in lokalne posebnosti.

SOCIALA@KSOK.SI


KŠOK Informator

VECERNI PROGRAM

SE VIDIMO NA ZELENEM OTOKU SREDI MESTA, NA ŠKISOVISOCIALA@KSOK.SI TRŽNICI SREDI LJUBLJANE!

13


KŠOK Informator

14

FOTOGALERIJA

DELAVNICA RISANJE NA TKANINE

DELAVNICA RISANJE NA TKANINE

IZMENJAVA OBLEK

STRESNITEV

PREDAVANJE TUJINA VABI

ELEVEN

POTOPISNO PREDAVANJE

ELEVEN


KŠOK Informator

15

KOLEDAR DOGODKOV 6

7

2

3

8

9

10

16

17

14

15

POTOPISNO KULTURNI PREDAVANJE VECER 20

4

5

11

12

IZMENJAVA OBLEK / VECER DRUŽABNIH IGER

ŠKISOVA TRŽNICA

POTOPISNO PREDAVANJE 13

1

21

ŠOLSKI PLES 22

23

24

18 VECER DRUŽABNIH IGER / TECAJ IZDELOVANJA MOZAIKOV 25

19

TECAJ IZDELOVANJA MOZAIKOV 26

VECER DRUŽABNIH IGER 27

28

29

30

31

4.MAJ: Izmenjava oblek - KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 10.00 uri 4.MAJ: Večer družabnih iger – KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 19.00 uri 6.MAJ: Potopisno predavanje - STA Travel Cafe Koper – ob 20.00 uri 8.MAJ: Škisova tržnica – Letno telovadišče Narodni dom Ilirija – ob 12.00 uri 13.MAJ: Potopisno predavanje - STA Travel Cafe Koper – ob 20.00 uri 14.MAJ: Gong, digeridoo in interakcija zvoka do človeka – e-Kavarna PiNA – ob 19.00 uri 17.MAJ: Šolski ples koprskih srednjih šol – Sky Club – ob 21.00 uri 18.MAJ: Tečaj izdelovanja mozaikov – KŠOK – po dogovoru 18.MAJ: Večer družabnih iger – KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 19.00 uri 19.MAJ: Tečaj izdelovanja mozaikov – KŠOK – po dogovoru 25.MAJ: Večer družabnih iger – KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 19.00 uri

Informator Maj 2013  

Napovednik aktivnosti Kluba študentov občine Koper v maju 2013

Informator Maj 2013  

Napovednik aktivnosti Kluba študentov občine Koper v maju 2013

Advertisement