Page 1

KŠOK INFORMATOR Marec 2013


KŠOK Informator

KOLOFON MESECNI INFORMATOR - MAREC 2013 KLUB ŠTUDENTOV OBCINE KOPER (KŠOK) Cankarjeva 9a 6000 Koper

U R A D N E U R E: PON - SRE CET - PET SOB

10:00 - 14:00 13:00 - 17:00 15:00 - 19:00

S P L E T: WWW.KSOK.SI FACEBOOK.COM/KLUBSTUDENTOVOBCINEKOPER TWITTER.COM/KLUBKSOK YOUTUBE.COM/KSOKVIDEO

K O N T A K T: E: INFO@KSOK.SI T: +386 5 66 34 220 M: +386 40 566 152 ALI +386 31 422 679

1


KŠOK Informator

KAZALO UVODNIK ............................................................................................... IZMENJAVA OBLEK............................................................................. STRESNITEV......................................................................................... POTOPISNA PREDAVANJA ............................................................... ELEVEN................................................................................................... INŠTRUKCIJE........................................................................................ PISARNIŠKI MATERIAL...................................................................... VECERI DRUŽABNIH IGER............................................................... TECAJ ARHITEKTURNEGA RISANJA............................................. OBCNI ZBOR.......................................................................................... FOTOGALERIJA ................................................................................... KOLEDAR DOGODKOV........................................................................

2


KŠOK Informator

3

UVODNIK Draga članica, dragi član! Za nami je še eno izpitno obdobje, ki smo ga na KŠOK-u popestrili s priljubljenim Snegfestom in drugimi dogodki ter ugodnostmi za naše člane. Z zanimivim programom, ki bo še naprej popestril študijski vsakdan, nadaljujemo tudi v marcu. Novemu letnemu času naproti se bomo že prvo soboto v marcu ponovno srečali na IZMENJAVI OBLEK, kjer si bomo lahko znova osvežili garderobo - zamenjali odvečne zimske obleke ter se počasi že ozirali k pomladnim. Po več letih premora je ponovno med nami ELEVEN, ki bo poskrbel za sproščeno druženje ob elektronski glasbi. Ta mesec uvajamo tudi nov projekt - STRESNITEV, ki bo poskrbel za "streznitev", pretres dognanj o obvladovanju stresa, kajti stres ne izbira in je prisoten tudi med nami študenti in dijaki, še posebno v času izpitnega obdobja. Z novim študijskim semestrom ponovno organiziramo tudi KŠOK-OVE INŠTRUKCIJE, nadaljujejo se POTOPISNA PREDAVANJA ob ponedeljkih in VECERI DRUŽABNIH IGER ob sobotah. Konec meseca se bomo srečali tudi na REDNEM OBCNEM ZBORU, na katerem vam bomo predstavili letno delovanje kluba. Za več informacij pobrskajte po Informatorju ali naši spletni strani www.ksok.si ter nas obiščite na info točki, vsak dan od ponedeljka do sobote, v času uradnih ur. Vaš KŠOK


KŠOK Informator

4

IZMENJAVA OBLEK Recikliraj se! Pred nami so že hladnejši dnevi, zato je čas, da si ponovno osvežimo garderobe. In kaj je boljšega kot to, da jih lahko osvežimo brez porabiti niti centa?

2. MARCA, 6. APRILA IN 4. MAJA 2013, V KŠOK-OVI UCILNICI NA BONIFIKI (Cesta Zore Perello-Godina 3, pri amfiteatru), MED 10.00 IN 18.00 URO. Obleke si bomo ponovno izmenjali vsako prvo soboto v mesecu:

Namen projekta je, da si izmenjamo obleke, ki so še nosljive, vendar jih iz različnih razlogov ne uporabljamo več. Potekal bo po principu "ODNESEŠ, KOLIKOR PRINESEŠ" - za vsak kos oblačila, ki ga boste prinesli, boste prejeli kupon. Ta kupon boste nato lahko zamenjali za kos oblačila, izbranega med tistimi, ki jih bodo prinesli drugi obiskovalci.

PREJETI

KUPONI SO PRENOSLJIVI, TOREJ VELJAJO ZA VSE TRI SOBOTE. Po istem kopitu bo potekala izmenjava MODNIH kape, rokavice ipd.).

DODATKOV (pasovi, torbice, nakit,

OSVEŽILI GARDEROBO brez nepotrebnega zapravljanja denarja in PODALJŠALI ŽIVLJENJSKO DOBO OBLEKAM, ki bi v nasprotnem

Tako si bomo lahko vsi

primeru ostale pozabljene v naših omarah.

Obleke, ki nam bodo ostale ob zaključku projekta, bomo donirali v dobrodelne namene.

RECIKL IRAJTE SE Z NAMI!

SOCIALA@KSOK.SI


KŠOK Informator

5

PREDSTAVLJAMO VAM KŠOK-OV NOVI PROJEKT

STRESNITEV

Cilj predavanja in delavnic bo slušatelje na interaktiven način seznaniti s PODROCJEM OBVLADOVANJA STRESA, jih spodbuditi, da se KONSTRUKTIVNO SOOCAJO s prevladujočo problematiko ter jim predstaviti tehnike SOOCANJA S STRESOM, ki služijo kot samopomoč.

StreSnitev bo obsegala tri sredina srečanja V

E-KAVARNI PiNA, Kidričeva

43, z začetkom ob 19.00 URI:

PREDAVANJE – 13.3.2013 ZACETNA DELAVNICA – 27.3.2013 NADALJEVALNA DELAVNICA - 3.4.2013 Udeležba na predavanju in delavnici je brezplačna.

SOCIALA@KSOK.SI


KŠOK Informator

P

6

TOPISNA PREDAVANJA

V SODELOVANJU

Z

Ponedeljki za nas predstavljajo kulture sveta. Mladi popotniki bodo z nami delili svoje izkušnje iz poti po svetu in prinesli delčke tujih kultur tudi v Koper. Z domišljijo bomo odpotovali

VSAK PONEDELJEK, OB 20:00 URI, V

STA TRAVEL CAFE KOPER. NAPOVEDNIK:

4.3.2013 - SIRIJA IN JORDANIJA - PRAVI ARABSKI DRŽAVI PREDAVA: NINA KOGEJ Vonj začimb na glasnih in raznobarvnih bazarjih, vonj omamno dišečega metinega čaja, prostrana pokrajina, kjer oko opazi raznolike kamnite tvorbe in je navdušen nad mogočnostjo narave. Dobra hrana, neverjetno gostoljubni ljudje, vabilo k molitvi iz visoko v nebo segajočih minaretov, slaščice, bogata kulturna dediščina... Popotnika pa dodatno očara še neka mističnost v zraku, ki jo znajo pričarati le prave arabske države.

NAPOVEDNIK z opisi lahko spremljate na naši spletni strani WWW.KSOK.SI.

POTOPISNA@KSOK.SI


KŠOK Informator

ElEven

7

V MESTO PONOVNO PRIHAJA

ElEven ELECTRO EVENT,

ki vas bo tri petke RAZVAJAL Z ELEKTRONSKO GLASBO ZA VSE OKUSE. Zvoki drum'n'bass-a, dubstep-a, glitch-a, housa in techna bodo zapolnili prostore CLUBA OBSESSION v koprskem Zelenem parku. Za vse ljubitelje elektronske glasbe je udeležba obvezna! DOBIMO SE OB 22.00 URI.


KŠOK Informator

8

KŠOK-OVE INŠTRUKCIJE Nudimo vam inštrukcije različnih predmetov po zelo ugodnih cenah:

PREDMETI: MATEMATIKA BIOLOGIJA

ITALIJANŠČINA ANGLEŠČINA

NEMŠČINA

KEMIJA SLOVENŠČINA

CENE: PRVIH 10 UR

člani KŠOK – 5€ / šolsko uro simpatizerji KŠOK – 7€ / šolsko uro

VSAKA NADALJNJA URA

člani KŠOK – 8€ / šolsko uro simpatizerji KŠOK – 10€ / šolsko uro Na naši info točki morate PRED IZVEDBO INŠTRUKCIJ ZAKUPITI URE in se na željeni termin PRIJAVITI. Prijaviti se morate vsaj DVA DNI PRED DATUMOM INŠTRUKCIJ. Preverite na naši spletni strani, katere dni se izvajajo določene inštrukcije.

IZOBRAZEVANJE@KSOK.SI


KŠOK Informator

9

PISARNIŠKI MATERIAL PO UGODNIH CENAH Ste kaj pozabili doma in to nujno potrebujete v šoli / na faxu? NA NAŠI INFO TOCKI VAS CAKA REŠITEV. ;)

INFO@KSOK.SI


KŠOK Informator

10

VECERI DRUŽABNIH IGER

VSAKO SOBOTO / KŠOK-OVA UCLINICA NA BONIFIKI, Cesta Zore Perello-Godina 3 / OB 19.00 URI Katera je prva stvar, ki vam pade na misel, ko omenimo družabne igre? Monopoly? Scrabble? Človek ne jezi se? Risk? Večini ljudi, da. Kar je škoda, glede na to, da se je igranje družabnih iger po svetu tako zelo prijelo, da dobivamo konstantno nove in vedno zanimivejše igre. Verjeli ali ne, za vsako temo, ki si jo zamislite, obstaja vsaj ena družabna igra. ;) TOREJ KATERE IGRE LAHKO SPOZNATE NA NAŠIH VEČERIH DRUŽABNIH IGER?

PANDEMIC

KINGSBURG

Igra, kjer vsi igralci sodelujejo v boju proti širjenju smrtonosnih bolezni in skušajo rešiti človeštvo.

Igra, kjer je vsak igralec guverner province na robu kraljestva v fantazijskem srednjem veku in mora poskrbeti za njeno rast ter jo ubraniti pred pošastmi.

PANIC STATION Igra, kjer ekipa specialcev

TALES OF THE ARABIAN NIGHTS

poskuša na osamljeni vesoljski postaji najti gnezdo nezemljanov in ga zažgati. Obenem pa eden izmed igralcev postane okužen in poskusi okužiti tudi vse ostale ljudi. Torej nikoli ne veš, komu lahko zaupaš.

Igra v svetu 1001 noči, kjer je mogoče vse, od spremembe spola pa do letenja s čarobno preprogo in tega, da postaneš sultan.

DRUZABNE.IGRE@KSOK.SI


KŠOK Informator

11

VECERI DRUŽABNIH IGER

VSAKO SOBOTO / KŠOK-OVA UCLINICA NA BONIFIKI, Cesta Zore Perello-Godina 3 / OB 19.00 URI

DOMINANT SPECIES

PUERTO RICO

Igra preživetja in evolucije, v kateri je potrebno obvarovati svojo vrsto živali pred drugimi živalmi in prihajajočo ledeno dobo.

Igra, v kateri je potrebno poskrbeti za ekonomijo otoka s postavljanjem plantaž, izvažanjem surovin v Evropo in grajenjem mesta.

7 AGES Igra, v kateri igralci upravljajo z vsemi civilizacijami skozi celotno človeško zgodovino.

BATTLESTAR GALACTICA Igra, narejena po znani (in hvaljeni) ZF seriji, kjer ljudje med seboj sodelujejo in skušajo preživeti z begom skozi vesolje, medtem ko jih roboti, ki imajo človeško obnašanje in podobo (Cyloni), skušajo uničiti. Ste ljudje ali Cyloni? Še več, lahko se vam zgodi, da šele na polovici igre ugotovite vaše resnično poreklo. Le komu zaupati?

NATANČNEJŠI OPISI IGER NA: www.boardgamegeek.com. Vendar brez skrbi! Igre so dovolj enostavne, da se jih boste hitro naučili in vzljubili, hkrati pa nudijo dovolj strateških možnosti, da bodo zadovoljile tudi izkušenejše igralce. Torej zabava je zagotovljena za vse! Vljudno vabljeni! Igranje je seveda brezplačno. ;)

DRUZABNE.IGRE@KSOK.SI


KŠOK Informator

12

TECAJ ARHITEKTURNEGA RISANJA PRIPRAVA NA SPREJEMNE IZPITE NA FAKULTETO ZA ARHITEKTURO V LJUBLJANI TRAJANJE: 64 ŠOLSKIH UR Tečaj obsega 16 SKLOPOV (začnemo pri centralni perspektivi in končamo pri risanju eksterjerja - ulice), TEORETICNI DEL izpita in SIMULACIJO

SPREJEMNEGA IZPITA. Zasnovan je tako, da zajema vse potrebne informacije za uspešno opravljen sprejemni izpit. Po potrebi se boste lahko dogovorili tudi za individualne ure. V ceno je všteta skripta in risalni listi.

CENE:

člani KŠOK 160€

simpatizerji KŠOK 170 € ostali 180€ Prvič se bomo srečali 7.

MARCA 2013, ob 17.00 URI, v KŠOK-OVI UCILNICI NA BONIFIKI, Cesta Zore Perello-Godina 3.

Info in prijave: ARHITEKTURA@KSOK.SI


KŠOK Informator

13

OBCNI ZBOR CLAN KLUBA ŠTUDENTOV OBCINE KOPER SI VLJUDNO VABLJEN NA REDNI OBCNI ZBOR DRUŠTVA V PETEK, 29. MARCA 2013, OB 18.30 URI, V DRUŠTVENIH PROSTORIH NA BONIFIKI, Cesta Zore Perello-Godina 3.

NA ZBORU BOMO SKUPAJ PREGLEDALI POROCILO LETA 2012.


KŠOK Informator

14

FOTOGALERIJA

SNEGFEST SNEGFEST

SNEGFEST

SNEGFEST

3P

3P SNEGFEST


KŠOK Informator

KOLEDAR DOGODKOV 1

2 IZMENJAVA OBLEK

15

3

/ VECER DRUŽABNIH IGER 4

5

6

POTOPISNO PREDAVANJE 11

12

POTOPISNO PREDAVANJE 18

7

8

13

14

15

20

21

22

25

16

17

23

24

VECER DRUŽABNIH IGER

POTOPISNO PREDAVANJE POTOPISNO PREDAVANJE

10

VECER DRUŽABNIH IGER

STRESNITEV 19

9

VECER DRUŽABNIH IGER

TECAJ ARHITEKTURNEGA RISANJA

26

27

STRESNITEV

28

29

30

ELEVEN / OBCNI ZBOR

VECER DRUŽABNIH IGER

31

2.MAREC: Izmenjava oblek - KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 10.00 uri 2.MAREC: Večer družabnih iger – KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 19.00 uri 4.MAREC: Potopisno predavanje - STA Travel Cafe Koper – ob 20.00 uri 7.MAREC: Tečaj arhitekturnega risanja - KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 17.00 uri 9.MAREC: Večer družabnih iger – KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 19.00 uri 11.MAREC: Potopisno predavanje - STA Travel Cafe Koper – ob 20.00 uri 13.MAREC: StreSnitev - e-Kavarna PiNA – ob 19.00 uri 16.MAREC: Večer družabnih iger – KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 19.00 uri 18.MAREC: Potopisno predavanje - STA Travel Cafe Koper – ob 20.00 uri 23.MAREC: Večer družabnih iger – KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 19.00 uri 25.MAREC: Potopisno predavanje - STA Travel Cafe Koper – ob 20.00 uri 27.MAREC: StreSnitev - e-Kavarna PiNA – ob 19.00 uri 29.MAREC: ElEven – Club Obsession Koper – ob 22.00 uri 29.MAREC: Občni zbor - KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 18.30 uri 30.MAREC: Večer družabnih iger – KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 19.00 uri

Informator marec 2013  

Napovednik aktivnosti Kluba študentov občine Koper v marcu 2013.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you