Page 1

KŠOK INFORMATOR April 2013


KŠOK Informator

KOLOFON MESECNI INFORMATOR - APRIL 2013 KLUB ŠTUDENTOV OBCINE KOPER (KŠOK) Cankarjeva 9a 6000 Koper

U R A D N E U R E: PON - SRE CET - PET SOB

10:00 - 14:00 13:00 - 17:00 15:00 - 19:00

S P L E T: WWW.KSOK.SI FACEBOOK.COM/KLUBSTUDENTOVOBCINEKOPER TWITTER.COM/KLUBKSOK YOUTUBE.COM/KSOKVIDEO

K O N T A K T: E: INFO@KSOK.SI T: +386 5 66 34 220 M: +386 40 566 152 ALI +386 31 422 679

1


KŠOK Informator

KAZALO UVODNIK ............................................................................................... KŠOK-OVI TECAJI ............................................................................. ELEVEN .................................................................................................. STRESNITEV........................................................................................... IZMENJAVA OBLEK............................................................................. PREDAVANJE ‘‘TUJINA VABI’’......................................................... POTOPISNA PREDAVANJA................................................................ POWER READING............................................................................... FOTOGALERIJA.................................................................................... KOLEDAR DOGODKOV........................................................................

2


KŠOK Informator

3

UVODNIK Draga članica, dragi član! Pred tabo je aprilski KŠOK-ov Informator, v katerem lahko najdeš vse, kar smo ta mesec novega pripravili zate. V aprilu nadaljujemo s sproščenim druženjem ob elektronski glasbi na prireditvi ELEVEN. V Clubu Obsession v Kopru se dobimo še 12. in 26. aprila. Marca smo uvedli nov projekt STRESNITEV, v sklopu katerega bomo o pomenu, predvsem pa tehnikah za obvladovanje stresa, spregovorili še na zadnji praktični delavnici 3. aprila. Prvo soboto v mesecu je na vrsti reciklaža oblačil, ki jih ne nosimo več, in sicer na naši IZMENJAVI OBLEK. Vabimo te, da pohitiš in izkoristiš spomladansko čiščenje omare. Pripravili smo tudi novo paleto najrazličnejših JEZIKOVNIH IN USTVARJALNIH TECAJEV, pri čemer velja izpostaviti tudi posebno novost - TECAJ IZDELOVANJA MOZAIKOV. Nadaljujejo se tudi POTOPISNA PREDAVANJA ob ponedeljkih, VECERI DRUŽABNIH IGER ob sobotah in INŠTRUKCIJE. Pričakujemo te na katerem izmed dogodkov, naštetih na naslednjih straneh. Če še nisi PODALJŠAL CLANSTVA, te vabimo, da to storiš čim prej in se spotoma prijaviš na katerega izmed tečajev, FOTOKOPIRAŠ kakšno skripto in se pozanimaš še o vsej drugi ponudbi, ki jo pripravljamo zate. KŠOK-ovci in KŠOK-ovke


KŠOK Informator

4

PRIPRAVILI SMO KOPICO NOVIH

TECAJEV

Tečaji se bodo izvajali v

KŠOK-OVIH PROSTORIH NA BONIFIKI, Cesta Zore

Perello-Godina 3 (pri amfiteatru), v Kopru.

CENA posameznega tečaja: člani KŠOK: 30 €

OPISE TECAJEV IN

URNIK najdete na naši spletni strani WWW.KSOK.SI.

simpatizerji/ke KŠOK: 40 € ostali/e: 50 €

PRIJAVE zbiramo DO SOBOTE, 6. APRILA 2013, na naši info točki, v času uradnih ur.

IZOBRAZEVANJE@KSOK.SI


KŠOK Informator

5

E L E C T R O E V E N T vas bo Z ELEKTRONSKO GLASBO razvajal še dva petka. Zvoki dubstep-a, glitch-a in housa bodo zapolnili prostore CLUBA OBSESSION v koprskem Zelenem parku. Za vse ljubitelje elektronske glasbe je udeležba obvezna! DOBIMO SE OB 22.00 URI.

Nina Hudej Miss K JK Soul CLZ a.k.a. Chinx Phireflyd Za KŠOK ČLANE je VSTOP PROST (s potrjeno člansko izkaznico), za OSTALE pa 2€.


KŠOK Informator

6

Cilj projekta je slušatelje na interaktiven način seznaniti s PODROCJEM OBVLADOVANJA STRESA, jih spodbuditi, da se KONSTRUKTIVNO SOOCAJO s prevladujočo problematiko ter jim predstaviti TEHNIKE SOOCANJA S STRESOM, ki služijo kot samopomoč.

Pred nami je še NADALJEVALNA DELAVNICA, ki bo v sredo, 3. APRILA 2013, v E-KAVARNI PiNA, Kidričeva 43, z začetkom ob 19.00 uri. Na delavnici bomo predstavili CUJECNOST, ki je orodje za osebnostno rast in spopadanje s težavami. Gre za preprosto doživljanje naših misli, brez pozitivnega ali negativnega predznaka. Je spoznavanje samega sebe, svojega bistva, svojih želja in potreb. Četrta tehnika je

TEHNIKA KOGNITIVNE RESTRUKTURACIJE,

kjer bomo predstavili trikotnik sovplivanja misli, čustev in vedenja. Ta vpogled nam omogoča, da se lahko odločimo za spremembo razmišljanja, ali da poiščemo bolj logične, realne in utemeljene razlage za dogajanja, ki nam bodo omogočile bolj uravnoteženo reagiranje in več zadovoljstva. Udeležba na predavanju in delavnici je brezplačna.

SOCIALA@KSOK.SI


KŠOK Informator

7

IZMENJAVA OBLEK Recikliraj se! Obleke si bomo ponovno izmenjali vsako prvo soboto v mesecu:

4. MAJA 2013,

KŠOK-OVI UCILNICI NA BONIFIKI Godina 3, pri amfiteatru), MED 10.00 IN 18.00 URO. v

6. APRILA IN

(Cesta Zore Perello-

Namen projekta je, da si izmenjamo obleke, ki so še nosljive, vendar jih iz različnih razlogov ne uporabljamo več. Potekal bo po principu "ODNESEŠ, KOLIKOR PRINESEŠ" - za vsak kos oblačila, ki ga boste prinesli, boste prejeli kupon. Ta kupon boste nato lahko zamenjali za kos oblačila, izbranega med tistimi, ki jih bodo prinesli drugi obiskovalci.

PREJETI

KUPONI SO PRENOSLJIVI, TOREJ VELJAJO ZA VSE TRI SOBOTE. Po istem kopitu bo potekala izmenjava nakit, kape, rokavice ipd.).

MODNIH DODATKOV

(pasovi, torbice,

OSVEŽILI GARDEROBO brez nepotrebnega zapravljanja denarja in PODALJŠALI ŽIVLJENJSKO DOBO OBLEKAM, ki bi v nasprotnem Tako si bomo lahko vsi

primeru ostale pozabljene v naših omarah.

Obleke, ki nam bodo ostale ob zaključku projekta, bomo donirali v dobrodelne namene.

RECIKL IRAJTE SE Z NAMI!

SOCIALA@KSOK.SI


KŠOK Informator

8

PREDAVANJE

TUJINA VABI Te zanim a študij ampak v tujini, ne veš, k je Morda b začeti? ir in je ed ad na izmenjavo ina mož no poznaš, Erasmus st, ki jo ? Bi tuji raje pr no eizkusil kot svo bodoče je delovno okolje?

KŠOK v sodelov anju s katom SindiMladi Plus p predava ripravlja nje predstav , kjer vam bomo ili razsežno tujino v vseh njenih st vaša vpr ih in odgovorili na vsa ašanja.

013, 2 A L I R P EK, 9. A R O T V PiNA I N O E N J R L B A A V V , v E-KA I R U 0 0 r). OB 18.

PREDAVALA BO ŽIVA COTIC, STROKOVNA SODELAVKA SINDIKATA MLADI PLUS.

pe

43, Ko a v e ic r id (K

IZOBRAZEVANJE@KSOK.SI

UDELEŽBA NA PREDAVANJU JE BREZPLACNA.


KŠOK Informator

P

9

TOPISNA PREDAVANJA

V SODELOVANJU

Z

Ponedeljki za nas predstavljajo kulture sveta. Mladi popotniki bodo z nami delili svoje izkušnje iz poti po svetu in prinesli delčke tujih kultur tudi v Koper. Z domišljijo bomo odpotovali

VSAK PONEDELJEK, OB 20:00 URI, V

STA TRAVEL CAFE KOPER. NAPOVEDNIK:

8.4.2013 - ZDA PREDAVA: GAŠPER BRACIC 26 dni, 6 prijateljev, 5 različnih prevoznih sredstev, cca. 8.000 km, 3 države, 8 zveznih držav, povišan holesterol, skok v Kanado in Mehiko, nepozabno doživetje,... To so nekatere izmed glavnih značilnosti Gašperjeve poti po ZDA, ki jo je zaznamovala legendarna cesta Route 66. Včasih turistični kraji ob cesti, ki so se napajali od avanture in zabave željnih popotnikov, so sedaj le še bleda senca preteklosti, ki pa si jih je vsekakor vredno ogledati. Doživite z nami tisto pristno Ameriko, skrito daleč stran od megalomanskih velemest in žarometov.

POTOPISNA@KSOK.SI


KŠOK Informator

P

10

TOPISNA PREDAVANJA

V SODELOVANJU

Z

15.4.2013 – BOLIVIJA PREDAVA: BARBARA KRAMŽAR

Popotovanje po raznolikih prostranstvih Bolivije človeku jemlje dih s svojo naravno lepoto in nadmorsko višino. Država, ki leži v srcu južnoameriškega kontinenta, avanturistu ponuja mnoge superlative: najvišje ležeče plovno jezero Titicaca osupne s svojo modrino, kolesarjenje po "najnevarnejši" cesti na svetu, trekingi v tropske gozdove porečja reke Beni in v gore Cordillere Real, ki se dvigajo nad najvišje ležečim glavnim mestom na svetu - La Pazom; na ravninskem vzhodu najdemo še žive ostanke jezuitskih redukcij, na jugu pa belo prestolnico Sucre in najvišje ležeči rudnik srebra v Potosiju ter neskončno belino slanega jezera Uyuni, kjer mrzle noči ponujajo najlepši pogled na Rimsko cesto.

22.4.2013 – PO SVETU PREDAVA: BEJA PROHART

V štirih mesecih je Beja prepotovala 12 držav in obiskala 4 celine. Potovala je skozi različne kulture, spoznavala jedi, materiale za gradnjo hiš, toaletne prostore, živali, glasbo in nenazadnje ljudi. Kot sama pravi, ji je izkušnja poleg osebne rasti in novih znanj prinesla tudi na tisoče zanimivih zgodb, ki bi jih rada delila z nami. Potovanje je začela na Madžarskem in končala v Južnoafriški republiki.

PO SVETU

BOLIVIJA

POTOPISNA@KSOK.SI


KŠOK Informator

11

SEMINAR HITREGA BRANJA POWER READING Z OSNOVAMI HITREGA UCENJA

V SODELOVANJU S PODJETJEM KRATOS D.O.O.

Možen je obisk kateregakoli termina, ki ga ponuja podjetje Kratos na spletni strani WWW.KRATOS.SI. OB PRIJAVI jih OPOZORITE, da ste

NAŠI CLANI/SIMPATIZERJI.

CENE člani KŠOK: 125€

simpatizerji KŠOK: 141,60€

NA SEMINARJU SE BOSTE NAUCILI:

osnove in izvor tehnik hitrega branja, različne tehnike hitrega branja, kako opraviti z razpršeno pozornostjo, kako izostriti spomin in zbranost, kako brati z razumevanjem in pomnjenjem besedila do nekajkrat hitreje kot do sedaj, zakaj so zapiski pomembni in kako jih delati, kje v procesu učenja uporabljamo hitro branje in kako, kako se učiti glede na to, kateri učni tip smo.

Seminar poteka v obliki delavnice in traja 24 polnih ur.

IZOBRAZEVANJE@KSOK.SI


KŠOK Informator

12

FOTOGALERIJA

OBCNI ZBOR

OBCNI ZBOR

STRESNITEV

IZMENJAVA OBLEK

ELEVEN


KŠOK Informator

KOLEDAR DOGODKOV 1

2

3

4

5

STRESNITEV 8

9

10

11

POTOPISNO PREDAVANJE PREDAVANJE TUJINA VABI 15

12

ELEVEN

6

13

7

IZMENJAVA OBLEK / VECER DRUŽABNIH IGER / ROK PRIJAV NA KŠOK-OVE TECAJE

13

14

VECER DRUŽABNIH IGER

16

17

18

19

20

21

23

24

25

26

27

28

POTOPISNO PREDAVANJE 22

POTOPISNO PREDAVANJE 29

ELEVEN 30

POTOPISNO PREDAVANJE

3.APRIL: StreSnitev - e-Kavarna PiNA – ob 19.00 uri 6.APRIL: Izmenjava oblek – KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 10.00 uri 6.APRIL: Večer družabnih iger – KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 19.00 uri 6.APRIL: rok prijav na KŠOK-ove tečaje 8.APRIL: Potopisno predavanje - STA Travel Cafe Koper – ob 20.00 uri 9.APRIL: predavanje Tujina vabi - e-Kavarna PiNA – ob 18.00 uri 12.APRIL: ElEven – Club Obsession Koper – ob 22.00 uri 13.APRIL: Večer družabnih iger – KŠOK-ova učilnica na Bonifiki – ob 19.00 uri 15.APRIL: Potopisno predavanje - STA Travel Cafe Koper – ob 20.00 uri 22.APRIL: Potopisno predavanje - STA Travel Cafe Koper – ob 20.00 uri 26.APRIL: ElEven – Club Obsession Koper – ob 22.00 uri 29.APRIL: Potopisno predavanje - STA Travel Cafe Koper – ob 20.00 uri

Informator April 2013  

Napovednik aktivnosti Kluba študentov občine Koper v aprilu 2013.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you