Page 1

Gran-Komplex folyékony lombtrágyák és biostimulátorok


Bevezető Az elmúlt időszakban a növénytermesztésben óriási „genetikai előrehaladás” történt pl. a kukorica esetében 14-18 t/Ha, búza esetében 8-10 t/Ha, napraforgó esetében 4-6 t/Ha termés realizálható. A makro elemek (NPK) használata hellyel-közzel követi a magas termésátlaghoz szükséges műtrágya felhasználást. Ilyen magas termelési szint mellett a technológia ki van „feszítve”, egyre gyakoribbak a biotikus (pl: betegségek), és a környezeti szélsőségek okozta abiotikus (pl: aszály, 40°C körüli hőmérséklet, fagy stb...), „stressz helyzetek”, ezáltal létfontosságúvá vált az enzimalkotók, katalizátorok és anyagcsere (fehérje-, szénhidrát-szintézis) szabályzóként nélkülözhetetlen mikroelemek folyamatos biztosítása. A Gran-Komplex speciális lombtrágyák és biostimulátorok magas, a növény számára optimális összetételben tartalmazzák a szükséges tápelemeket, melyek komplex képzőként szerves savakat tartalmaznak, amik segítik a tápelemek levélen keresztüli bejutását, és növényen belüli mozgását és már 1-2,5 l/ Ha dózisban kifejtik kedvező hatásukat. A Gran-Komlex lombtrágyák és biostimulátorok használatát minden növénykultúrában javasoljuk egyéb növényvédelmi munkákkal egy menetben, melyek 10-30%-os mértékben növelhetik a várható termés mennyiségét, minőségét, növelik a növény stressz tűrő képességét, mindezek által segítik az eredményes gazdálkodást. KEZELT KEZELETLEN Kedves Kollegák! Őszinte szívvel ajánlom a Gran-Komplex lombtrágyák és biostimulátorok széles körű használatát. Tisztelettel: Dr. Sedlák Lajos ügyvezető Püspökladány, 2019

2

Gran-Export Kft. 4002 Debrecen, Madár u. 2. Hungary


Gyártó Adler Agro az egyik legnagyobb spanyol lombtrágya és biostimulátor gyártó, a világ minden „pontjára” szállítja termékeit, amelyek előállítása során a legfőbb szempontok: • innováció • hatékony fejlesztés • környezetbarát technológiák alkalmazása Ismeretes, mint minden a mezőgazdaság is állandó változásban van. Az Adler Agro olyan termékeket gyárt, amelyek a növények igényeinek legjobban megfelelnek. Kutatásai során olyan megoldásokat javasol, amelyek segítik a fenntartható mezőgazdaságot, és ugyanakkor növelik a termés mennyiségét, minőségét és a fogyasztók biztonságát.

Kizárólagos forgalmazó: A Gran-Export Kft. egy 1993-ban Debrecenben alapított családi vállalkozás, amely az ország keleti részén több alközponttal rendelkezik, és viszonteladókkal működik együtt az ország teljes területén. Fő tevékenysége a termelők számára az input anyagok (vetőmag, műtrágya, növényvédő szer stb...) biztosítása, és szükség esetén ezek finanszírozása, öntözőgépek, kertészeti gépek stb. forgalmazása, valamint kalászos gabonák, lucerna, fűmag, stb... vetőmagjainak termeltetése, feldolgozása és értékesítése. 2015 óta dolgozunk az Adler Agro-val annak érdekében, hogy kiváló minőségű lombtrágyáik és biostimulátoraik eljussanak a magyar termelőkhöz és ezzel is hozzájáruljunk az eredményes és környezetbarát gazdálkodáshoz! Debrecen, Madár u. 2. - Telefon: 52 403-510 Karcag, Kisújszállási út 49/d. - Telefon: 30 558-0021 Keresse termékeinket: Tiszafüred, Poroszlói út 12. - Telefon: 30 998-7564

Békéscsaba - Telefon: 30 515-1710; 30 535-4085 Online: www.granexport.hu

A Gran-Komplex lombtrágyák és biostimulátorok új és hatékony megoldásokat kínálnak a termelőknek, mindig szem előtt tartva az EMBERT és a KÖRNYEZETET. Telefon: +36 52 403-510; E-mail: grankomplex@granexport.hu www.granexport.hu

3


Amino Start Aminosavakat, több makro és mikroelemet tartalmazó vízoldható, folyékony műtrágya. Mintegy 16 féle aminosavat tartalmazó növénykondicionáló és stimuláló készítmény, amely aminosavakat növényi fehérjék hidrolízisével állítanak elő. Az AMINO STAR- ban lévő makro - mikroelemek, a 7,5% poliszacharid és az egyéb összetevőkből adódóan az egyik legkomplexebb lombtrágya, mely a növény fejlődésének legkritikusabb fázisaiban és stressz helyzetben (aszály, hideg, betegségek, tápelem hiányok) fokozza a növény ellenállóképességét és jelentős termésnövekedést, minőségi javulást eredményez. Jelentős energia-megtakarítást jelent a növénynek azáltal, hogy az aminosavak egy részét készen kapja, így jelentős plusz energiát tud a növekedésre és termésképzésre fordítani.

4

Termék

Amino Start

Leírás

Növénykondicionáló. Aminosavakat, több makro és mikroelemet tartalmazó vízoldható, folyékony műtrágya.

Összetétel (w/w)

5% w/w N: 2,5% w/w K2O: 0,2% w/w Mn: 7,5% w/w Polisacharid: 3,0 pH:

Dózis

Minden növénykultúrában javasoljuk felhasználását! Szántóföldön: 2-4 l/Ha Zöldségkultúrában: 2-4 l/Ha Szőlőben, gyümölcsösben: 2-4 l/Ha Komplex lombtrágyáinkkal (1-2 l/Ha) kombinálva 1-2 l/Ha használatát javasoljuk.

Kiszerelés

1L, 5L, 25L

P2O5: Fe: Zn: Aminosavak: sűrűsége:

Gran-Export Kft. 4002 Debrecen, Madár u. 2. Hungary

6% w/w 0,5% w/w 0,2% w/w 5% w/w 1,2 g/cc


Bór Komplex egyetlen mikroelemet tartalmazó vízoldható, folyékony EK műtrágya. A Bór-komplex felhasználását elsősorban a bórigényes növények esetében, tenyészidőben 1-3 alkalommal javasoljuk az alábbi kultúrákban: gyümölcsösök, napraforgó, repce, pillangósok, répafélék. Fokozza a virágok megtermékenyülését, a hajtáscsúcs növekedését és a növények stressztűrő képességet.

Ökológiai gazdálkodásban használható készítmény.

Termék

Bór Komplex

Leírás

Egyetlen mikroelemet tartalmazó vízoldható, folyékony EK műtrágya.

Összetétel (w/w)

150g bór (B),11% w/w LS komplexképző reagenssel, mely a felvételt elősegíti és fokozza a bór növényen belüli mobilitását. pH: 8,0 sűrűsége: 1,37 g/cc

Dózis

Szántóföldön: 1,5-2,5 l/Ha Gyümölcsösben: 2-2,5 l/Ha Zöldségfélékben: 2-2,5 l/Ha Csepegtető öntözéssel: 5-8 l/Ha Komplex lombtrágyáinkkal (1-2 l/Ha) kombinálva 1-2 l/Ha használatát javasoljuk.

Kiszerelés

1L, 5L, 20L

Telefon: +36 52 403-510; E-mail: grankomplex@granexport.hu www.granexport.hu

5


Réz Komplex vízoldható, egy mikroelemet tartalmazó, folyékony EK műtrágya. Különösen kalászos növényeknél alkalmazzuk 1-2 alkalommal bokrosodásnál, de más növénykultúránál is javasolt a felhasználása 1-2 alkalommal, elsősorban pillangósoknál, hagymaféléknél, paradicsomnál, …..stb. Gyümölcsösben a virágzás után, zöldségféléknél a „meggyökeresedés” után 1-3 alkalommal juttassuk ki. Kalászosnál bokrosodáskor a gyomirtó szerrel együtt, utána önállóan juttassuk ki! Segíti az enzim, a lignin és a pollen képződést! Hormonhatású gyomirtószerekkel ne juttassuk ki.

Ökológiai gazdálkodásban használható készítmény.

Termék

Réz Komplex

Leírás

vízoldható, egy mikroelemet tartalmazó, folyékony EK műtrágya.

Összetétel (w/w)

Réz (Cu): 6% w/w Kén (S): 14% w/w

vízoldható réz-szulfátot tartalmazó mikroelem trágya, melyek komplexképző reagense a glükuronsav, mely segíti az optimális hasznosulást.

pH: 3,0 Sűrűsége: 1,3 g/cc

6

Dózis

Minden növénykultúrában javasoljuk felhasználását! Szántóföldön: 1-2 l/Ha Zöldségkultúrában: 1,5-2,5 l/Ha Szőlőben, gyümölcsösben: 1-2,5 l/Ha Komplex lombtrágyáinkkal (1-1,5 l/Ha) kombinálva 1-2 l/Ha használatát javasoljuk.

Kiszerelés

1L, 5L, 20L

Gran-Export Kft. 4002 Debrecen, Madár u. 2. Hungary


Kálium Komplex vízoldható, két makroelemet tartalmazó, folyékony EK műtrágya A szőlőben, gyümölcsösökben, cukorrépában, dinnyében, paradicsomban fokozza a cukor berakódást és jobban színesedik a termés. A fontos minőségjavító szerepe mellett, mivel a talajok erősen kötik a káliumot, így a kálium-komplex kijuttatásával a levélen keresztül javítjuk a növény kálium hozzáférési lehetőségét. Gyümölcsösben, szőlőben szüret előtt 2-3 alkalommal, csonthéjasoknál a színeződés javítására és egyéb kultúrákban 2-3 alkalommal javasoljuk.

Termék

Kálium Komplex

Leírás

100%-ban vízoldható, két makroelemet tartalmazó, folyékony EK műtrágya.

Összetétel (w/w)

Kálium-oxid (K2O): Összes Nitrogén (N): Karbamid (N): pH: Sűrűsége:

Dózis

Minden növénykultúrában javasoljuk felhasználását! Szántóföldön: 2-2,5 l/Ha Zöldségkultúrában: 2-2,5 l/Ha Szőlőben: 1,5-2,5 l/Ha Gyümölcsösben: 2-3 l/Ha Komplex lombtrágyáinkkal (1-2 l/Ha) kombinálva 1-2 l/Ha használatát javasoljuk.

27% w/w 3% w/w 3% w/w 12,0 1,46 g/cc

Kiszerelés 1L, 5L, 20L

Telefon: +36 52 403-510; E-mail: grankomplex@granexport.hu www.granexport.hu

7


Mix Komplex hat mikroelemet tartalmazó, vízoldható, folyékony EK műtrágya. Minden növénykultúrában javasoljuk az esetleges hiány kialakulásának megelőzésére vagy a hiány megszüntetésére. A mikroelemek a növények számára a legjobb arányban találhatóak a MIX-KOMPLEX folyékony műtrágyában. A tenyészidő során 2-3 alkalommal juttassuk ki.

Ökológiai gazdálkodásban használható készítmény.

8

Termék

Mix Komplex

Leírás

hat mikroelemet tartalmazó, vízoldható, folyékony EK műtrágya.

Összetétel (w/w)

0,4% w/w Bór (B): 1,0% w/w Mangán (Mn): 0,25% w/w Réz (Cu): 5 pH:

Dózis

Szántóföldön: 1-2,5l/Ha Zöldségkultúrában: 1,5-2,5 l/Ha Szőlőben, gyümölcsösben: 2-2,5 l/Ha Komplex lombtrágyáinkkal (1-1,5 l/Ha) kombinálva 1-2 l/Ha használatát javasoljuk.

Kiszerelés

1L, 5L, 25L

Gran-Export Kft. 4002 Debrecen, Madár u. 2. Hungary

Cink (Zn): Molibdén (Mo): Vas (Fe): sűrűsége:

1,0% w/w 0,05% w/w 2,0% w/w 1,22 g/cc


Magnézium Komplex vízoldható, egy mezoelemet (Mg) és egy makroelemet (N) tartalmazó, folyékony EK műtrágya. Minden növénykultúrában javasoljuk a magnéziumhiány megelőzésére vagy a hiány pótlására. Magnéziumhiány a levél érközökben klorózist okoz, gyenge lesz a levél fejlődése, a szőlőfürtök fejlődése leáll. Minden növénynél fokozza a fotoszintézist és az anyagcserét. Egyetlen ásványi elem, mely alkotója a növény zöld testecskéinek (Chlorophyll) Levélen keresztül hatékonyan hasznosítják a magnéziumot a növények az intenzív növekedés idején! A tenyészidőben 1-3 alkalommal juttassuk ki.

Termék

Magnézium Komplex

Leírás

vízoldható, egy mezoelemet (Mg) és egy makroelemet (N) tartalmazó, folyékony EK műtrágya.

Összetétel (w/w)

Magnézium (MgO): Összes Nitrogén (N): Nitrát (N): pH: Sűrűsége:

Dózis

Szántóföldön: 2-2,5 l/Ha Szőlőben: 1,5-2,5 l/Ha Gyümölcsösben: 2-2,5 l/Ha Zöldségfélékben: 1,5-2,5 l/Ha Komplex lombtrágyáinkkal (1-2 l/Ha) kombinálva 1-2 l/Ha használatát javasoljuk.

Kiszerelés

1L, 5L, 20L

9,5% w/w 7% w/w 7% w/w 6,0 1,33 g/cc

Telefon: +36 52 403-510; E-mail: grankomplex@granexport.hu www.granexport.hu

9


Fulvosav Komplex vízoldható, fulvosavat és két makroelemet tartalmazó, folyékony műtrágya. A fulvosavak ásványokat szintetizálnak, stimulálják a sejtnövekedést és osztódást, a csírázást és szabályozzák a talaj pH értékét és a sejtmembránok áteresztőképességét, a növény légzését, támogatják a klorofil szintézist, a gyökerek növekedését, és a keringési rendszert, növelik a terméshozamot, csökkentik a növényi stresszt és a hervadást.

Ökológiai gazdálkodásban használható készítmény.

10

Termék

Fulvosav Komlpex

Leírás

vízoldható, fulvosavat és két makroelemet tartalmazó, folyékony műtrágya.

Összetétel (w/w)

Nitrogén (N): Kálium-oxid (K2O): Fulvosav: pH: Sűrűsége:

Dózis

Minden növénykultúrában javasoljuk felhasználását! Szántóföldön: 2-4 l/Ha Zöldségkultúrában: 2-4 l/Ha Szőlőben, gyümölcsösben: 2-4 l/Ha Komplex lombtrágyáinkkal (1-2 l/Ha) kombinálva 1-2 l/Ha használatát javasoljuk.

Kiszerelés

1L, 5L, 20L

2,5% w/w 3,5% w/w 34% w/w 5 1,33-1,37 g/cc

Gran-Export Kft. 4002 Debrecen, Madár u. 2. Hungary


Cink-Mangán Komplex két mikroelemet tartalmazó, vízoldható, folyékony EK műtrágya. Magyarországon a területek fele cink hiányos és a cink-mangán hiány jelentős terméskiesést jelent. Elsősorban kukoricánál 4-6 leveles állapotban, kalászosokban bokrosodáskor, gyümölcsösben virágzás előtt, pillangósoknál virágzást megelőzően javasoljuk 1-2 alkalommal kijuttatni.

Ökológiai gazdálkodásban használható készítmény.

Termék

Cink-Mangán Komplex

Leírás

Két mikroelemet tartalmazó, vízoldható, folyékony EK műtrágya.

Összetétel (w/w)

Cink (Zn): Mangán (Mn): pH: Sűrűsége:

Dózis

Kukoricában: 2-2,5 l/Ha Kalászosban: 1,5-2,5 l/Ha Zöldségféléknél: 1,5-2,5 l/Ha Gyümölcsösben: 2-3 l/Ha Komplex lombtrágyáinkkal (1-2 l/Ha) kombinálva 1-2 l/Ha használatát javasoljuk.

Kiszerelés

1L, 5L, 25L

3,5% w/w 3,5% w/w 6,0 1,25 g/cc

Telefon: +36 52 403-510; E-mail: grankomplex@granexport.hu www.granexport.hu

11


Kálcium Komplex vízoldható, Kálciumot, két makroelemet és 1 mikroelemet tartalmazó, folyékony EK műtrágya. A Kalcium-komplex felhasználását minden növénykultúrában javasoljuk a kalciumhiány megelőzésére vagy a hiány pótlására. A kalcium hiánya a levélcsúcsok hervadást, a termés repedését és fehér foltosságát idézi elő. Gyengék lesznek a sejtfalak és csökken a növény kórokozókkal szembeni ellenállóképessége. Levélen keresztül hatékonyan hasznosítják a kalciumot a növények az intenzív növekedés idején és stresszes helyzetben! A tenyészidőben 2-3 alkalommal juttassuk ki!

Termék

Kálcium Komplex

Leírás

vízoldható, Kálciumot, két makroelemet és 1 mikroelemet tartalmazó, folyékony EK műtrágya.

Összetétel (w/w)

CaO: N: K2O: B: pH: 7

Dózis

10,5% w/w 6% w/w 3% w/w 0,2 w/w 7,0

Szántóföldön: 2-2,5 l/Ha Gyümölcsöben: 2-2,5 l/Ha Szőlőben: 1,5-2 l/Ha Komplex lombtrágyáinkkal (1-2 l/Ha) kombinálva 1-2 l/Ha használatát javasoljuk.

Kiszerelés 1L, 5L, 20L

12

Gran-Export Kft. 4002 Debrecen, Madár u. 2. Hungary


Molibdén Komplex vízoldható, egy mikroelemet tartalmazó, folyékony EK műtrágya. Minden növénykultúrában javasoljuk alkalmazását, különösen savanyú talajokon! A molibdén segíti a nitrogén anyagcserét, fokozza a levél clorophyll tartalmát, növeli a levélfelületet és ezáltal a termés mennyiségét és minőségét! Elősegíti a pollen képződést és elősegíti a kén oxidálását!

Termék

Molibdén Komplex

Leírás

vízoldható, egy mikroelemet tartalmazó, folyékony EK műtrágya.

Összetétel (w/w)

5% w/w Molibdén (Mo) nátrium-molibdenát formában. 8,0 pH: 1,23 g/cc sűrűsége: Réztartalmú szerekkel ne keverjük!

Dózis

Szántóföldön: 1-1,5 l/Ha Gyümölcsöben: 1-1,5 l/Ha Egyéb növényeknél: 1-1,5 l/Ha Komplex lombtrágyáinkkal (0,5-1 l/Ha) kombinálva 1-2 l/Ha használatát javasoljuk.

Kiszerelés

1L, 5L, 20L

Telefon: +36 52 403-510; E-mail: grankomplex@granexport.hu www.granexport.hu

13


Kultúrnövények mikroelem igénye B

Bór

Cu Réz

Mg

Magnézium

Mn

Mangán

Alma Bab Borsó Burgonya Cukorrépa Gabonafélék Hagyma Kukorica Napraforgó Répafélék Repcefélék Szőlő

14

Gran-Export Kft. 4002 Debrecen, Madár u. 2. Hungary

Mo

Molibdén

Zn Cink


Fontos tudnivalók

Mikor használjunk lombtrágyát? - Mikroelem hiány megelőzése és a már kialakult hiány korrigálására - Stressz oldására: aszály, fagykár előtt-után - Rossz talajmunka esetén /rögös, tömörödött/ - Szélsőséges pH esetén - Növények legnagyobb tápanyag és energia szükséglete esetén: - erős növekedési fázis - terméskötődés - szemtelítődés - Harmonikus táplálás biztosításával a legnagyobb és legjobb minőség elérése érdekében.

Mire figyeljünk a lombtrágyázásnál?

- Reggel vagy este permetezzünk a perzselés elkerülése érdekében! - Ne használjunk kemény vizet! - Figyeljünk a víz hőmérsékletére! - A lombtrágya oldat mindösszesen ne haladja meg a 2,5-3 EC értéket! - A lombtrágyázás csak akkor hatásos, ha nagy, fejlődésben lévő, egészséges lombfelületre juttatjuk ki. - Egyszerre 3 szernél többet ne keverjünk össze! Először a por alakú WP szert, utána a folyékony növényvédőszert és végül a lombtrágyát keverjük hozzá! - Réz - Molibdén keveréket ne használjunk! - Mindig végezzünk próbakeverést! - Tartsuk be a biztonsági előírásokat.

Használjuk a Gran-Komplex lombtrágyákat, mert kis költséggel jelentős termés mennyiségi és minőségi javulást érhetünk el!

Telefon: +36 52 403-510; E-mail: grankomplex@granexport.hu www.granexport.hu

15


CĂ­m: Telefon: Mobil: E-mail: www:

Gran-Export Kft. 4002 Debrecen, MadĂĄr u. 2. Hungary +36 52 403-510 +36 30 488-9849 grankomplex@granexport.hu granexport.hu

Profile for Andor Oláh

Gran-Komplex Katalógus  

Gran-Komplex. Folyékony lombtrágyák és biostimulátorok. A Gran-Komplex specifikus és biostimulátorok, magas és a növény számára optimális ö...

Gran-Komplex Katalógus  

Gran-Komplex. Folyékony lombtrágyák és biostimulátorok. A Gran-Komplex specifikus és biostimulátorok, magas és a növény számára optimális ö...

Profile for kirk29
Advertisement