GSO GENERALPROGRAM 22/23

Page 1

GENERALPROGRAM 20232022 VÄLKOMMEN TILL EN ANNAN VÄRLD

Naturen

Upplev naturen genom musikens värld. Bäckar som porlar, tallar som knäpper. Det karga och melankoliska, det sprittande glädjefyllda. Följ med i musiken från våra främsta kompositörer och låt drömmar väckas till liv. Välkommen till en annan värld!

nya Upvärldarptäcker

P

»Jag ville lyfta årstiderna för att påminna oss om att omfamna naturen, musiken och skönheten. Som här, under ett pilträd, med forsen brusande«, fortsätter Roza och blickar bort mot den vackra Stadsträdgården.

Den som vi enligt Roza Nolcheva ibland tar för given. > recis som musiken är naturen både vacker och kraftfull«, säger Roza där hon sitter invid Gavleån.

Arbetet med säsongsprogrammet har pågått en längre tid och tema naturen kändes så självklar, berättar Roza. För det var just förhållandet till naturen som överväldigade henne mest när hon kom till Sverige. »

I säsongens repertoar förenas musik och natur med budskapet att se skönheten runt omkring oss.

”Med all sin skönhet kan musik och natur berika själ och hjärta. Nu mer änbehövernågonsinvipåminnasomdet.”

En personlig favorit på programmet är Osvaldo Golijovs tre sånger för sopran, där en av sångerna tillägnas Emily Dickinsons dikt ”How Slow the Wind”.

Lusten att få publiken att känna att de just upplevt något spektakulärt, är det som främst driver henne och i år utlovas en storslagen säsong med både kända och mer okända verk. »Gävle Symfoniorkester må vara mindre, men de har en klang som en stor orkester. Dessutom med solister och musiker i världsklass.«

ROZA NOLCHEVA Gör: Programchef för Gävle Symfoniorkester sedan 2020 Bor: I hjärtat av Gävle Kommer från: Skopje, Nordmakedonien Aktuellt: Ansvarig för Gävle Symfoniorkesters programplanering Bakgrund: Förutom studier i bland annat konstnärligt ledarskap har Roza erfarenhet från Makedonska Filharmonikerna. Hon spelar även piano, mandolin och var dessutom konsertmästare för en ensemble i Skopje På fritiden: Älskar den svenska naturen, promenerar gärna i skog och mark >

Visioner i 7/8-dels takt

»Att röra sig fritt, plocka bär och svamp, eller bara vistas utomhus. Sedan är det förstås den vackra naturen i sig som imponerar.« Roza berättar om vägen som förde henne till Gävle Symfoniorkester. Men att musiken skulle bli hennes liv, det förstod hon redan som barn. »Mamma var pianolärare, min mormor var sångerska och medgrundare till operahuset i Skopje. Musiken var ständigt närvarande.« Roza spelade själv piano men valde att inte inta scenen. Istället utbildade hon sig inom musik i hemstaden, för vidare studier i London. Där fick hon också praktisk erfarenhet av konstnärligt ledarskap. ”Det är ett privilegium att få omges av duktiga musiker varje dag. Och ja, då känner jag mig hemma«, säger Roza och skrattar.

»Den ligger mig varmt om hjärtat och griper tag lite extra. Sedan är det förstås roligt att uppmärksamma Gävletonsättaren Bo Linde och föra hans musik vidare.« Nu hoppas Roza på en spännande och minnesvärd säsong tillsammans med Gävle Symfoniorkesters trogna publik. »Äntligen kan vi mötas med full orkester och publik. För det är på plats, i en fullsatt konsertsal, som magin skapas.«

7 FOTO: ESTASSYSTÉFAN

Egen erfarenhet av musicerande kan öka förståelsen för det konstnärliga framträdandet såväl som för musiken i sig tror Roza. Att komma utifrån och föra in nya perspektiv är också något hon bidrar med. »Omedvetet bär jag med mig influenser från östra Europa, som kan tyckas exotiska för vissa. Men främst ser jag mig som en världsmedborgare där möten, resor och upplevelser kokas ner i en slags musikalisk bubblande gryta.«

KristinaLindby

”Jag hoppas att vi kan inspirera barn och ungdomar vi möter. Oavsett vad de gör senare i livet får de med sig starka och vackra minnen av musik.”

sintarcenen

Symfoniorkester.Musikenfinnsdär i släkten berättar hon. Hennes farfarsfar Patrik Lindby, även kallad Näktergalen från Ardre, var vida känd på Gotland för sin sångröst.Iårfårvi uppleva Kristina Lindby på scen när hon framför Bo Lindes Pezzo Concertante för basklarinett och stråkar. Stycket som blev kompo sitörens sista stora verk, är skrivet 1970 tillägnat klarinettisten Lennart Stove, som också framförde musiken första gången. »Det känns fantastiskt att bjuda publiken på denna lilla pärla och jag är tacksam att framföra stycket just här i Gävle, Bo Lindes hemstad.« Kristina Lindbys passion för musik märks också på andra sätt. Tillsammans med Vasaskolans gymnasium driver hon ett årligt återkommande projekt, där avgångselever på musiklinjen får skriva och arrangera egna musikstycken som sedan framförs av symfoniorkestern med Kristina som»Genomdirigent.att öppna en dörr till den symfoniska musiken, hoppas jag forma blivande musiker men också en framtida publik för konsertmusik.« Kristina minns själv en händelse som inspirerade hennes musikaliska intresse. Det var när hon som barn fick uppleva Gotlandsmusikens brassensemble. Musikerna spelade en konsert som handlade om frukter och blev ett minne för livet.

Med musiken som förenande kraft inspirerar hon kommande generationer. Möt solisten och dirigenten Kristina Lindby, som visar oss vad en klarinett förmår.

S om 10-åring började Kristina Lindby spela klarinett, instrumentet som skulle ta henne från Gammelgarn på östra Gotland, via Musikhögskolan i Stockholm och vidare till Gävle

»Avgörande för mitt yrkesval var nog att det fanns en professionell orkester där jag växte upp som ordnade samarbeten med kulturskolan och konserter för barn i alla åldrar.« Kristina är stolt över alla de projekt Gävle Symfoniorkester gör tillsammans med barn och unga och det gensvar de får från ungdomarna själva. »En elev från Vasaskolan tackade mig för att jag fick henne att känna sig som en stjärna. Och det är precis vad jag vill – att varje ung person ska bli sedd, lyssnad på och bli tagen på allvar.«

MKVÄLMEN

TILL

ALLEMANSRÄTTMUSIKALISKEN

MED RESERVATION FÖR ÄNDRINGAR I denna miniversion av Generalprogram kan du se vad Gävle Symfoniorkester planerar att spela under spelåret 2022–2023. Programinnehåll, konsertlängd och tillåtet publikantal i enskilda konserter kan komma att ändras med kort varsel. Lika naturligt som det är att ta en skogspromenad, lika enkelt ska det vara att göra en utflykt i musikens spännande värld. Därför bjuder vi in skolor och förskolor och låter barn och ungdomar upptäcka klassisk orkestermusik. Kanske får de chansen att provspela något instrument själva? Läs mer om våra evenemang för unga på sid 35.

10 PROGRAM 2022–2023

Överraska familj och vänner, eller varför inte dina kollegor, med en musikalisk fredagskväll. Välj mellan stora och lilla fredagsserien, åtta respektive fem konserter ingår.

FREDAGS-SERIEN

TORSDAGS-SERIEN

Fler konserter till ett rabatterat pris får du med våra dindagkonsertabonnemang.populäraVäljvilkensompassardigochgaranterapersonligaplatsiGevaliasalen.

LITEÅRETOFTARERUNT.

NJUT

För den som hellre går på konsert på dagen, bjuder vi på musikaliska äventyr redan på eftermiddagen. I år får vi möta bland andra den hyllade brasilianska gitarrduon Siqueira Lima och den svenska violinisten Alva Holm.

LÖRDAGS-MATINÉ

Med torsdagsserien njuter du av en upplevelse utöver det förväntade. I år får vi bland annat möta violinkonserter av Mendelssohn, Tchaikovsky och Khachaturian med Nemanja Radulovic & Jaime Martín. Musikaliska mästerverk tolkat utifrån naturen.

INGÅR I: STORA FREDAGSSERIEN + LILLA FREDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG Spanka nätter BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN.

Nätter i spanska trädgårdar av tonsättaren Manuel de Falla, är en mystisk och fängslande skildring av bergsstaden Alhambra. Från början skrevs verket för solopiano, men de Falla skapade slutligen ett verk av vad han kallade ”symfoniska intryck” för både piano och orkester. År 1916 uppfördes verket för första gången på Teatro Real i Madrid och fem år senare framfördes stycket av de Falla vid pianot i Queens Hall i London. s Långt från stadens brus hörs ljud från de fridfulla spanska trädgårdarna. Det är natt och staden slumrar in till ett drömskt, sensuellt svajande.

FREDAGSSERIEN9 SEPTEMBER GEVALIASALEN19.00 SPANSKANÄTTER JOANA CARNEIRO, DIRIGENTGABRIELA MONTERO, PIANOA. DVORÁKI NATUREN, UVERTYR, OP. 91M. DE FALLANÄTTER I SPANSKA TRÄDGÅRDARI. STRAVINSKYPETRUSHKA (1947)

INGÅR I: STORA TORSDAGSSERIEN + LILLA TORSDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG VINTER BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR DRÖMMAR Gävle Symfoniorkester presenterar för första gången Osvaldo Golijov, den briljante brasilianske kompositören som av New York Times beskrivs som en "musikalisk alkemist".

SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN. Musiken går bortom tid och rum och blandar hans personliga musikaliska rötter med västerländska traditioner – och så tangon förstås. Vi kommer också att "Vinterdrömma" med Tchaikovskys första symfoni. Den första satsen kallade han ”Dagdrömmar på en vinterväg” och den andra fick namnet ”Oh ödsliga land, oh dimmornas land”. Här finns mycket av såväl Nordens mörker som ljus. 22TORSDAGSSERIENSEPTEMBER19.00GEVALIASALEN VINTERDRÖMMAR VINCENZO MILLETARI, DIRIGENT JOHANNA WALLROTH, SOPRAN F. LISZT LES PRELUDES O. GOLIJOV THREE SONGS FOR SOPRANO AND ORCHESTRA P. I. TCHAIKOVSKY SYMFONI NR 1 “VINTERDRÖMMAR” DRÖMMAR

INGÅR I: STORA TORSDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG TORSDAGSSERIEN6OKTOBER19.00GEVALIASALEN MENDELSSOHNSVIOLINKONSERT JAIME MARTÍN, DIRIGENT CHRISTIAN LI, VIOLIN F. MENDELSSOHN UVERTYR I C F. MENDELSSOHN VIOLINKONSERT, E-MOLL J. BRAHMS SYMFONI NR 2 Mendelssohns BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN. Ett verk som skickligt kombinerar långa frodiga melodier med virtuos glädje och upprymdhet. Det blir även en första återkomst för vår senaste chefdirigent Jaime Martín som tolkar Brahms andra symfoni - ett verk fyllt av fridfull lycka och atmosfär. Symfonin skrevs under den glada sommaren 1877 i ett hus vid Wörthersee och kallas ofta för hans "Pastoral". violinkonsert Det australienska underbarnet Christian Li, endast 15 år gammal, gör Sverigedebut med Mendelssohns violinkonsert, en favorit för både solister och publik. KONSERTEN GES ÄVEN FREDAG 7 OKTOBER I HUDIKSVALL

ROMANTIK

SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN.

BILJETTER 165-295 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR

LÖRDAG 15 GEVALIASALENOKTOBER15.00 FRANSKLÖRDAGSMATINÉROMANTIK CHLOÉ VAN SOETERSTÈDE, DIRIGENT SIQUEIRA LIMA GUITAR DUO G. FAURE PAVANE OP. 50 E. CHABRIER SUIT PASTORALE M. PEREIRA LENDAS AMAZONICAS FÖR TVÅ GITARRER OCH ORKESTER

Fransk

Detta paras ihop med ett verk skriven för två gitarrer - en uppsättning som sällan ses tillsammans med en orkester. Vi rör oss bort från standardrepertoaren och har förmånen att framföra den europeiska premiären av Lendas Amazonicas, ett verk skrivet av gitarrist Marco Pereira, som skildrar legender om Amazonfloden och djungeln. Här får du njuta av den tokhyllade brasilianska gitarrduon Siqueira Lima som framför verket.

En doft av romantik ledd av en fransyska. Chloe van Soeterstede dirigerar Faures älskade Pavane och Chabriers Suite Pastorale - ett urval av fyra stycken som skrevs för piano och orkestrerades av kompositören själv.

MadiganElvira

19 INGÅR I: STORA FREDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG 28FREDAGSSERIENOKTOBER19.00GEVALIASALEN MADIGANELVIRA LAURENCE EQUILBEY, DIRIGENTDAVID FRAY, PIANO W. A. MOZARTFIGAROS BRÖLLOP, UVERTYRW. A. MOZARTPIANOKONSERT NR 21 ”ELVIRA MADIGAN”L. V. BEETHOVENSYMFONI NR 6 “PASTORALSYMFONIN” SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN. Tillsammans med en av Mozarts finaste pianokonserter, odödlig genom Bo Widerbergs film Elvira Madigan, är denna konsert en sann hyllning till två av musikhistoriens verkliga giganter. BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR Beethovens Pastoralsymfoni är unik i sitt slag och en inspiration för många andra tonsättare. Den är ett av de första exemplen inom orkestermusik som nästan bildligt gestaltar naturen, ljuden och känslan av att vara utomhus.

20 PROGRAM 2022–2023 Schumanns FREDAGSSERIEN11 NOVEMBER GEVALIASALEN19.00 CELLOKONSERTSCHUMANNS DOUGLAS BOYD, DIRIGENTJOHANNES MOSER, CELLO B. DEAN PASTORALSYMFONI R. SCHUMANN CELLOKONSERT F. SCHUBERTSYMFONI NR 4 “DEN TRAGISKA” SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN.

Det är inte bara fågelsång och strömmande floder, åska och solsken – det handlar också om människors inställning till naturen. Det är naturens rop vi kan höra i förinspelade ljud av Amazonskogens förödelse. Konserten kompletteras med Schuberts fjärde symfoni, som har undertexten "Den tragiska" och bär en påminnelse om hur allt vackert kan förvandlas till tragedi.

Den australiensiske kompositören Brett Deans Pastoralsymfoni är inspirerad av naturen på ett helt annat sätt än Beethovens dito.

INGÅR I: STORA FREDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG CELLOKONSERT Schumanns BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 K R STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR

HOW SLOW THEHOW SLOW THEHOW LATE THEIR

INGÅR I: STORA TORSDAGSSERIEN + LILLA TORSDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG WIND -SEA -THEIR FEATHERS BE! SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN. De sanna melodierna i denna konsert kommer i form av Tchaikovskys virtuosa violinkonsert - ett mästerverk från den romantiska eran. Stycket är en utmaning för instrumentalisten som måste vara både en sångare tillika akrobat, och som bjuder på oförglömliga melodier som hänger sig kvar och nynnas efter konsertens slut. 24TORSDAGSSERIENNOVEMBER19.00GEVALIASALEN VIOLINKONSERTTCHAIKOVSKYS LIO KUOKMAN, DIRIGENT MARÍA DUEÑAS, VIOLIN T. TAKEMITSU HOW SLOW THE WIND P. I. TCHAIKOVSKY VIOLINKONSERT, D-DUR R. SCHUMANN SYMFONI NR 3 BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR Emily Dickinsons korta dikt har inspirerat den japanske kompositören Toru Takemitsu som här tar ett kliv ut i naturen i en impressionistisk ljudbild som snarare är mer klangfull än melodisk. KONSERTEN GES ÄVEN FREDAG 25 NOVEMBER I BOLLNÄS

"En titan som brottades med gudarna." Så löd Wagners beskrivning av Beethoven och för att hedra honom dirigerade Wagner hans nionde symfonin vid invigningen av operahuset i Bayreuth, det enda verk som framförts där som inte skrivits av Wagner själv.

2FREDAGSSERIENDECEMBER19.00GEVALIASALEN FJÄRDEBEETHOVENSPIANOKONSERT SASCHA GOETZEL, DIRIGENTFEDERICO COLLI, PIANO R. WAGNERWALDWEBEN (UR SIEGFRIED)L. V. BEETHOVENPIANOKONSERT NR 4A. DVORÁK SYMFONI NR 7 SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN. I detta program leder Wagners Waldweben ur Siegfried vägen till Beethovens kontemplativa, känslomässiga och magiska fjärde pianokonsert.

25 INGÅR I: STORA FREDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG hBeetovens fjärdepianokonsert BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 K R STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR

ånga har aldrig hört talas om Henrik Melcher Svensson, eller Melcher Melchers, som han kom att kalla sig. Men vem är denne svenska klassiska kompositör som verkade i det tysta och vars musik hamnade i skymundan?Melchersföddes som Henrik Svensson i Stockholm 1882. Han påbörjade musikstudier redan som 14-åring och vid 22 års ålder var han utbildad musiklärare. Tidigt började han komponera, främst kortare pianostycken samt sånger, och han frilansade också som violinist och violaspelare tillsammans med olika orkestrar i Stockholm.Menkanske var det Paris, dit han reste och stannade i fjorton år, som präglade honom mest. Under handledning av läraren Georges Caussade på Paris Conservatoire, och med inspiration från Cesar Franck och Ernest Chassuon, är det inte konstigt att Melchers franskinspirerade musik andas nyklassiska romantiska klanger. Trots sin begåvning ägnade Melchers inte all sin tid åt att skriva musik och hans verk är få. Istället återgick han till att undervisa komposition vid Kungliga Musikhögskolan 1919, där han lärde ut harmonilära och kontrapunkt. Vid den här tiden var också det tyska inflytandet över kulturlivet kompakt och Melchers hade svårt att nå fram med sin musik. När så äntligen Melchers enda symfoni i D, återupptäcktes och framfördes i Gävle i fjol, blev det stående ovationer. Musiken hyllades av både publik och recensenter. För dirigenten Jaime Martín är Melchers ett riktigt fynd: ”Jag kommer aldrig att glömma känslan av publiken i en fullsatt Gevaliasal efter att vi spelat Melcher Melchers Symfoni i D. Stående ovationer med applåder som aldrig vill ta slut och massor av människor som utstrålar glädje över att ha fått upptäcka en svensk kompositör som de allra flesta inte ens har hört talas om. Hans musik är som en uppenbarelse förDenmig.”här säsongen fortsätter vi att åter upptäcka Melchers orkesterverk, ännu en gång tillsammans med dirigenten Maestro Martín. Vill du höra mer av Melchers under ledning av Maestro Jaime Martín? Under våren 2023 kommer Melchers ”Elegie för orkester”, den lite vemodiga tondikten ”La Kermesse” samt Symfoni i D, släppas på skivbolaget Ondine.

MELCHERMELCHERS

26 PROGRAM 2022–2023

VÄLBEVARADENHEMLIGHET

M

MELCHERS

Upptäck Melcher Melchers! Jaime Martín tar oss även med på en ny resa in i denna lite okände svenska kompositörs magiska musik med ett verk inspirerat av Rubens La Kermesse, som idag kan ses på Louvren.

29 SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN. Mussorgsky hämtade inspiration från målningar. Tavlor på en utställning, har sin grund i Viktor Hartmanns skisser som kompositören såg vid en visning på Imperial Academy i St. Petersburg. Ursprungligen är den skriven för piano – och Ravels mästerliga orkestrering ger musiken liv på ett storslaget sätt. INGÅR I: STORA FREDAGSSERIEN + LILLA FREDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR &MartínJaimeMelchers 16FREDAGSSERIENDECEMBER19.00GEVALIASALENJAIME MARTÍN& MELCHERS JAIME MARTÍN, DIRIGENTM. MELCHERSELÉGIE, POÈME SYMPHONIQUE OP.15M. MELCHERSLA KERMESSE, POÈME SYMPHONIQUEAPRÈS LE TABLEAU DE RUBENSM. MUSSORGSKYTAVLOR PÅ EN UTSTÄLLNING

LÖRDAGSMATINÉ

Oavsett om du har Mozart, Beethoven eller Schostakovich i dina spellistor eller inte så har du säkert redan en relation till symfonisk musik. Blockbusterfilmer från Hollywood använder symfoniorkestern för att skapa den ultimata stämningen, precis som producenterna av de största dataspelen. Gävle Symfoniorkesters Lördagsmatinéer öppnar dörren för dig för att kanske upptäcka en lite annan värld, som är både mäktig och ömtålig men mest bara bedårande och fylld med njutning. Innan Lördagsmatinén dukar Restaurang Gourmet BLÅ upp en passande meny och du kan även passa på att gå på visning i Gävle Konserthus där du får träffa musiker ur Gävle Symfoniorkester och övrig personal som kan berätta mer om verksamheten eller eftermiddagens konsert.

LÖRDAG 15 GEVALIASALENAPRIL15.00 CARMEN-FANTASILÖRDAGSMATINÉ GUDRUN DAHLKVIST, DIRIGENT ALVA HOLM, VIOLIN LÄS MER PÅ SID 40 LÖRDAG 15 GEVALIASALENOKTOBER15.00 FRANSKLÖRDAGSMATINÉROMANTIK CHLOE VAN SOETERSTEDE, DIRIGENT SIQUEIRA LIMA GUITAR DUO LÄS MER PÅ SID 17

Välkommen till en annan värld!

Mozarts TORSDAGSSERIEN26JANUARI19.00GEVALIASALEN LINZSYMFONIMOZARTS GEMMA NEW, DIRIGENT KRISTINA LINDBY, BASKLARINETT C. IVES THREE PLACES IN NEW ENGLAND B. LINDE PEZZO CONCERTANTE FÖR BASKLARINETT OCH STRÅKAR W. A. MOZART SYMFONI NR 36 “LINZ” BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN. Pezzo concertante, för basklarinett och orkester, är ett av hans sista verk och sällan framförd på grund av dess tekniska krav på instrument och solist. Nu tar Gävle Symfoniorkesters klarinettist Kristina Lindby sig an utmaningen med detta korta virtuosa stycke. Gävlepremiär blir det också för Three Places in New England, ett av Charles Ives mest ikoniska verk som tar oss med på en odyssé i den amerikanska vildmarken. Linzsymfoni Vi fortsätter även att hylla Gävlekompositören Bo Lindes soloverk. INGÅR I: STORA TORSDAGSSERIEN + LILLA TORSDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG KONSERTEN GES ÄVEN FREDAG 27 JANUARI I BOLLNÄS

gKviolinkonsertornolds

33 10FREDAGSSERIENFEBRUARI19.00GEVALIASALEN VIOLINKONSERTKORNGOLDS CHRISTIAN REIF, DIRIGENTSTEFAN JACKIW, VIOLIN E. OGONEK AS THOUGH BIRDSE. KORNGOLD VIOLINKONSERTD. SHOSTAKOVICHSYMFONI NR 10 BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN. Denna violinkonsert har just allt detta och mycket mer. Här finner vi en extremt svår tredje sats som ofta gjort att många violinister vänt sig bort från noterna. Enligt kritikerna spelar Stefan Jackiw just Korngolds violinkonsert med "utmanande virtuositet" och "hjärtskärande skönhet”. En "optimistisk tragedi" eller ett porträtt av en diktator? Vad beskriver Shostakovichs 10:e symfoni bäst? Vilka känslor väcker det i dessa osäkra tider? Är det historien som upprepar sig? Erich Wolfgang Korngold var en produktiv kompositör i filmmusikens tidiga dagar i Hollywood. Han var inte främmande för kraftfull orkestrering och romantiska melodier, en förebild för många av dagens filmmusikkompositörer. INGÅR I: STORA FREDAGSSERIEN + LILLA FREDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG

INGÅR I: STORA TORSDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG 23TORSDAGSSERIENFEBRUARI19.00GEVALIASALEN BEETHOVENSADEPT DOUGLAS BOYD, DIRIGENT FRANCISCA SKOOGH, PIANO I. MOBERG SOLUPPGÅNG F. RIES PIANOKONSERT NR 5 ”PASTORAL” C. NIELSEN SYMFONI NR 2 ”DE TEMPERAMENTEN”FYRA SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN. Och visst anar man influenser av mästarens stil i Ries musik. Den relativt okända Pianokonserten Concerto Pastoral är skriven i Sverige och tillägnades Prins Oscar. En tilltalande öppning av konserten är Gävlepremiären av Ida Mobergs ”Soluppgång”. BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR Hur mycket lärde sig Ferdinand Ries egentligen av Beethoven? Han var Beethovens pianoelev, personliga sekreterare men också en god adeptBeethovensvän.

Pärlor för glin –stor musik för små barn!

I Pärlor för glin får förskolebarn möjlighet att besöka Gävle Konserthus och träffa en grupp musiker från Gävle Symfoniorkester. Barnen bjuds på klassisk orkestermusik som vår tidigare huskomponist Tobias Broström arrangerat för en mindre grupp musiker. Barnen får komma nära musikerna, höra levande musik och även vara med och spela en sväng. Ett spännande besök som förhoppningsvis väcker nyfikenhet inför framtiden.

skolabarnFöroch

Förskoleklassiker

Kulturtrappan

KMH-konsert12januari Skolkonserter19-21oktober15-17februariFörskole-klassiker5-7december Varje år bjuder Gävle Symfoniorkester flera tusen barn på ett lustfyllt insteg till den symfoniska världen

Livsmiljö Gävle och Utbildning Gävle har tagit fram Kulturtrappan, en modell för kulturgaranti för alla barn och unga i Gävle från förskoleklass till årskurs 9. Målet med arbetet är att uppnå Kulturell allemansrätt och en likvärdig skola för alla elever utifrån barns och ungas rätt till kultur. Kulturtrappan innebär i korthet att alla elever får ta del av minst två professionella kulturupplevelser per år.

Välkommen till en konsert för förskoleklasser. Här får barnen en introduktion till den klassiska musikens värld. De får träffa musiker i symfoniorkestern som spelar musik och berättar om instrumenten och konserthuset. Vi pratar bland annat om vilka olika känslor man får av musik och hur olika instrument fungerar. På gavlesymfoniorkester.se kan du se kortfilmer om hur Förskoleklassiker fungerar. På gavlesymfoniorkester.se läser du mer om hur du bokar.

&JAIMENEMANJA MADEFOR U K 2023 • GÄVL E S Y M RETSEKROINOF Vad passar väl bättre inför den stundande Englandsturnén än att börja med Gävlekompositören Bo Linde och vad som mycket väl kan bli en brittisk premiär för hans ”En munter uvertyr”.

INGÅR I: STORA TORSDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG TORSDAGSSERIEN9MARS19.00GEVALIASALEN OCHNEMANJAJAIME JAIME MARTÍN, DIRIGENTNEMANJA RADULOVIĆ, VIOLIN B. LINDEEN MUNTER UVERTYR OP.14A. KHACHATURIANVIOLINKONSERT D-MOLLJ. SIBELIUS SYMFONI NR 2 BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN. Vilken njutning att få se Nemanja Radulovi ć spela Khachaturians violinkonsert med dess virtuosa passager och exotiska armeniska melodier. Allt detta i kombination med den speciella kemin på scenen med Jaime Martín som leder orkestern både i denna konsert och på turnén i Storbritannien våren 2023.

38 PROGRAM 2022–2023 INGÅR I: STORA TORSDAGSSERIEN + LILLA TORSDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN. "Om Beethoven skulle ha skrivit en tionde symfoni så skulle den ha låtit så här" sa man om Brahms första symfoni när den uppfördes. Den tog nästan tjugo år att skriva och med sina majestätiska ackord, underbara instrumentalsolon och lyriska passager är Brahms etta en mästerlig hyllning till Beethovens symfoniska tradition och ett stort steg framåt mot den romantiska eran. Här får vi även uppleva ett europeiskt uruppförande av Dani Howards trombonkonsert som av The Times hyllats som "en omedelbar klassiker... frodig och spännande". Den belönades med Royal Philharmonic Society Price för bästa storskaliga verk 2021. BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR TROMBONKONSERT

TORSDAGSSERIEN6APRIL19.00GEVALIASALEN TROMBONKONSERTHOWARDS CHLOÉ VAN SOETERSTÈDE, DIRIGENT PETER MOORE, TROMBON F. MENDELSSOHN SAGAN OM DEN SKÖNA MELUSINA OP. 32, UVERTYR D. HOWARD TROMBONKONSERT J. BRAHMS SYMFONI NR 1

MED MECENATKORT: 100

0-18 ÅR: 20

BILJETTER KR STUD. KR KR Ett program om kvinnor och passion. Bizets L'Arlesiane är en berättelse om kärleken till en kvinna så stark att den leder till galenskap och död.

LÖRDAG 15 GEVALIASALENAPRIL15.00 CARMEN-FANTASILÖRDAGSMATINÉ GUDRUN DAHLKVIST, DIRIGENT ALVA HOLM, VIOLIN G. BIZET L'ARLÉSIENNE SVIT NR 1 P. SARASATE CARMEN-FANTASI H. ALFVÉN SYNNÖVE SOLBAKKEN SVIT FÖR ORKESTER SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN. Sarasates Carmen-Fantasi är ett virtuost stycke inspirerad av den eldiga Carmen i Bizets opera. Kärlek i fokus blir det också med Hugo Alfvéns "Sunnöve Solbakken", en svit komponerad för den svenska filmen med samma namn från 1957, som är en slags nordisk ”Romeo och Julia-historia”. Dessa berättelser framförs nu av två unga kvinnor som båda gör sin Gävledebut.

FantasiCarmen KONSERTEN GES ÄVEN FREDAG 14 APRIL I HUDIKSVALL

165-295

BILJETTER 2022/2023 BILJETTKASSAN För aktuella öppettider se gavlekonserthus.se Du kan kontakta biljettkassan på tel. 026-17 29 00 eller via info@gavlekonserthus.se Du kan också enkelt boka dina konsertbiljetter via gavlesymfoniorkester.se eller ticketmaster.se BILJETTER SÄLJS ÄVEN PÅ Gävle Teater 026-10 21 00 Ticketmaster 0771-70 70 70, ticketmaster.se BILJETTPRISER TILL TORSDAGS- OCH FREDAGSSERIEN Prisgrupp 1: 330 kr Prisgrupp 2: 290 kr Student med mecenatkort: 100 kr 0-18 år: 20 kr Prisgrupp 1: Rad 6-17 samt 1:a balkong Prisgrupp 2: Rad 1-5 samt 2:a balkong Studerande & barn: Rad 1-5 samt 2:a balkong FÖLJ OSS I VÅRA DIGITALA KANALER PRESENTKORT Presentkort till Gävle Konserthus köper du i biljettkassan i konserthuset. Du kan även köpa presentkort på Gävle Turistcenter. GÄVLE SYMFONIORKESTER Box 1283, 801 37 Gävle Besöksadress: Kungsbäcksvägen 22 Telefon: 026-17 29 info@gavlekonserthus.se00 youtube.com/gavlesymfoniinstagram.com/gavlesymphony_officialfacebook.com/gavlesymfoniorkestergavlesymfoniorkester.se

42 PROGRAM 2022–2023 BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR Pianokonsert Prokofievs INGÅR I: STORA FREDAGSSERIEN + LILLA FREDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG

Upplev en virvelvind av känslor och lite tårar, men stanna för skratt och oförglömliga pianoutmaningar! Vi får även en Gävledebut av Case Scaglione, som tar fram både amerikansk fräckhet och fransk charm i Tchaikovskys ofta önskade femte symfoni.

FREDAGSSERIEN28APRIL19.00GEVALIASALEN PIANOKONSERTPROKOFIEVS CASE SCAGLIONE, DIRIGENTBEHZOD ABDURAIMOV, PIANO S. GARROP THUNDERWALKER S. PROKOFIEVPIANOKONSERT NR 2P. I. TCHAIKOVSKYSYMFONI NR 5 SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN.

Välkommen Behzod Abduraimov, en spännande artist som kommer att spela en av 1900-talets största konserter. En melankolisk och lyrisk, men samtidigt en ironisk och dånande andra pianokonsert av Sergey Prokofiev.

GBERHALLEN MEZZO

45 INGÅR I: STORA FREDAGSSERIEN + LILLA FREDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG GEVALIASALENFREDAGSSERIEN5MAJ19.00 HALLENBERGANN FABIO BIONDI, DIRIGENT & SOLISTANN HALLENBERG, MEZZOSOPRANJ. HAYDN SYMFONI NR 6 ”MORGONEN”J. HAYDN ARIANNA A NAXOS G. ROSSINI “ASSISA A PIÈ D’UN SALICE” UR OTTELO G. ROSSINI ”CRUDA SORTE” UR L’ITALIANA IN ALGERI J. HAYDN VIOLINKONSERT, G-DURG. DONIZETTI“FIA DUNQUE VERO … O MIO FERNANDO”UR LA FAVORITA SCANNA QR-KODEN FÖR MER INFORMATION OM KONSERTEN. Ann Hallenberg visar sin mångsidighet och karaktär med sin bländande mezzosopran som spänner över verk från wienklassicism till bel-canto, en sångteknik utvecklad i Italien under 1700- och 1800-talet. Möt även Fabio Biondi, som gör sin efterlängtade debut med Gävle Symfoniorkester, som dirigerar och spelar soloviolinen i Haydns populära violinkonsert. BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR Två av de främsta inom barock och wienklassicism förenar sina krafter i ett lyxigt musikaliskt möte i ett program som utlovar sann extravaganza.

Savslutningägssn

47 INGÅR I: STORA TORSDAGSSERIEN + LILLA TORSDAGSSERIEN + TOTALABONNEMANG BILJETTER PRISGRUPP 1: 330 KR PRISGRUPP 2: 290 KR STUD. MED MECENATKORT: 100 KR 0-18 ÅR: 20 KR SCANNATORSDAGSSERIEN11maj19.00GEVALIASALENQR-KODENFÖR MERINFORMATION OM KONSERTEN. KONSERTEN GES ÄVEN FREDAG 12 MAJ I HUDIKSVALL Det bästa sparar man till sist, sägs det. Hur som helst utlovas en magnifik avslutning. Håll utkik på gavlesymfoniorkester.se eller scanna in QR-koden nedan om du vill vara först att uppleva årets musikaliska höjdpunkt.

Det knakar under högerhanden och jag ser hur jag sätter handen på ett vrak som kollapsar under mig. I en ström av bubblor kastar sig ett fiskstim förbi mig innan de viker upp mot ytan. En ljusstrimma tränger sig ner bakom dem. Med rispade handflator mot havsbotten pressar jag mig upp över vattenytan, blinkar bort saltvattnet ur ögonen och ser ut över ett spegelblankt hav. Jag blundar, skakar på huvudet, öppnar ögonen igen. Helt stilla. Horisonten har flyttat flera mil längre bort. Österut paddlar en kajak i promenadtakt längs med kusten och paddeltag för paddeltag glider den ur mitt synfält. Ovanför mig dansar en grupp svalor över himlen, som speglar av varandra. Som om ingenting just har hänt. Det droppar vatten från mina fingrar, tillbaka ner i havet. I ansiktet sticker saltet i huden och håret ligger tungt över axlarna. En extra vikt att hålla uppe. Men jag är uppe. I lugnet efter stormen står jag där, med vatten till knäna och en soldränkt strand bakom mig. Det är upp och ner. Sen upp igen. Pulsen kommer tillbaka, någon har vridit på kranen. Tittar bakom, solen är borta. Ser horisonten krypa närmare och molnen stapla sig på varandra. Så smäller det. Vattnet sticker som pilar upp ur havet. Sveper omkring mig, river mig. Det tar tag i mina axlar och pressar mig under ytan igen. Tumlas runt, centrifugeras. Hör sorgen, känner vilsenheten. Lungorna brinner. Pressar ur den luft som är kvar. Känner botten mot skuldrorna, mot ryggen, mot låren. Borrar ner hälarna i sanden. Jag klarar det inte längre. Jag öppnar munnen, drömmer om att kunna andas under vatten. Känner luften passera genom luftrören, lungorna växa som ballonger. Slår upp ögonen. Måste blunda för solen. Värme sveper över kinderna, torkar bort havsvattnet. Vita moln, strålar av sol och vatten runtomkring mig. I havet, i en fontän. Jag andas. Sätter mig upp, känner hur dropparna rinner längs med ryggen tillbaka till havet. Reser mig upp, sprider leendet över ansiktet medan vattnet kramar om mig. Det är uppochner. Ett stormande lugn. VÄLKOMMEN TILL EN ANNAN VÄRLD

Jag skulle bara doppa tårna, bara känna om det var rätt. Bara se om det var någonting för mig. Så föll jag. Med vatten till knäna ser jag ut över havet. Öarna vid horisonten kryper bort, försvinner bakom linjen mellan himmel och hav.

SymfoniMozartnr.

Stranden bakom mig springer ifrån mig, bryggan jag stod på alldeles nyss är bara en prick långt borta. Under mina fötter skakar stenen jag står på. Och sen. Storm. En våg slår i ryggen, en annan fäller mig vid knäna. Benen rivs när huvudet försvinner in under vågen. Ett ben dras bakåt, överkroppen åt sidan. Ingen luft. Jag sjunker, försvinner. Har inte en chans. Kryper längs med havsbotten.

40

BESKRIVEN AV: Sandra 27, Bomhus

GÄVLE SYMFONIORKESTER VIOLIN I Peter Olofsson, 1:e KM Åsa Wirdefeldt, 1:e KM Anneli Jonsson, 2:e KM Finndís A Kristinsdóttir ** Gustav Inge Lolita CristinaKisonaiteKomilova Lixandru Tuulikki Nilsson Salo Kerstin Svensson VIOLIN II Nonna Knuuttila* Ulf JosefDagVakant**Andrén*BjörklingCabrales Alin Ingrid Kytöharju Anne Nilsson Ulf Nilsson VIOLA Louisa Kaufeldt* Anna Hyllman** Anna HelenaIngemarIngelaHarjuHellbergHöglindWahlund CELLO Mats Olofsson, solocellist David Peterson, alt. solocellist Anna KatarinaAdrianGardeKaufeldtLysell KONTRABAS Tomas KarinFabianEugeneWahlund*Maguid**DahlqvistHanssonLasses FLÖJT Julia KristinCrowell*Olsson, även piccolaflöjt OBOE Hanna Edqvist* Ulrika Gjelsnes, även engelskt horn KLARINETT Erik KristinaLarsson*Lindby, även basklarinett FAGOTT Patrik Håkansson* Per Nilsson, även kontrafagott HORN Annamia Larsson* Ulf EileenBerndtLinde**JohanssonThormodsen TRUMPET Viktor Silverstone* Odd Inge Gjelsnes** TROMBON Mikael Appelgren* Lars Ivarsson** (tjl) BASTROMBON Torbjörn Lundberg TUBA Vakant PUKOR Anders Lindblad* SLAGVERK Glenn Larsson* **ALT.*STÄMLEDARESTÄMLEDARE

Gävle GävleLivsmiljö,SymfoniorkesterGävleKommunSymfoniorkesteringår i kultursamverkansmodellen genom stöd från Region Gävleborg.

Oktober TORSDAG 6 OKTOBER Gevaliasalen 19.00 Mendelssohns violinkonsert Jaime Martín DIRIGENT Christian Li VIOLIN FREDAG 7 OKTOBER Kulturhuset Glada Hudik 19.00 Mendelssohns violinkonsert Jaime Martín DIRIGENT Christian Li VIOLIN FREDAG 14 OKTOBER Uppsala Konsert & Kongress 20.00 Uppsala Gitarrfestival Chloé van Soeterstède DIRIGENT LÖRDAG 15 OKTOBER Gevaliasalen 15.00 FranskLördagsmatinéromantik Chloé van Soeterstède DIRIGENT ONSDAG 19 OKTOBER Gevaliasalen 9.30, 10.30 & 12.00 Skolkonsert* Sofia Winiarski DIRIGENT TORSDAG 20 OKTOBER Gevaliasalen 9.30, 10.30 & 12.00 Skolkonsert* Sofia Winiarski DIRIGENT FREDAG 21 OKTOBER Gevaliasalen 9.30, 10.30 & 12.00 Skolkonsert* Sofia Winiarski DIRIGENT ONSDAG 26 OKTOBER Gevaliasalen 11.00 Öppen FREDAGrepetition28OKTOBER Gevaliasalen 19.00 Elvira Madigan Laurence Equilbey DIRIGENT David Fray PIANO November ONSDAG 9 NOVEMBER Gevaliasalen 11.00 Öppen repetition FREDAG 11 NOVEMBER Gevaliasalen 19.00 Schumanns cellokonsert Douglas Boyd DIRIGENT Johannes Moser CELLO TORSDAG 24 NOVEMBER Gevaliasalen 19.00 Tchaikovskys violinkonsert Lio Kuokman DIRIGENT María Dueñas VIOLIN FREDAG 25 NOVEMBER Bollnäs Kulturhus 19.00 Tchaikovskys violinkonsert Lio Kuokman DIRIGENT María Dueñas VIOLIN December FREDAG 2 DECEMBER Gevaliasalen 19.00 Beethovens fjärde pianokonsert Sascha Goetzel DIRIGENT Federico Colli PIANO MÅNDAG 5 DECEMBER Gevaliasalen 10.30 TISDAGFörskoleklass-iker*6DECEMBER Gevaliasalen 9.30 & 10.30 ONSDAGFörskoleklass-iker*7DECEMBER Gevaliasalen 9.30 & 10.30 TORSDAGFörskoleklass-iker*15DECEMBER Gevaliasalen 11.00 Öppen FREDAGrepetition16DECEMBER Gevaliasalen 19.00 Jaime Martín & Melchers Jaime Martín DIRIGENT Januari TORSDAG 5 JANUARI Heliga Trefaldighets Kyrka 19.00 Juloratoriet, del 4-6 Sofia Niklasson SOPRAN Christiane Höjlund ALT Carl Unander-Scharin TENOR Jacob Högström BAS Heliga Trefaldighets Vokalensemble TORSDAG 12 JANUARI Gevaliasalen 18.00 Kungliga Musikhögskolan SPELÅRET 2022/2023 Augusti LÖRDAG 13 AUGUSTI Gevaliasalen 19.30 Axmar 350 Bertil Fält DIRIGENT Lena Willemark Lisa Långbacka Lisa Rydberg ONSDAG 24 AUGUSTI Gevaliasalen 19.00 VIP-konsert (för abonnenter) Martijn Dendievel DIRIGENT Johan Dalene VIOLIN Eivind Ringstad VIOLA September ONSDAG 7 SEPTEMBER Gevaliasalen 11.00 Öppen FREDAGrepetition9SEPTEMBER Gevaliasalen 19.00 Spanska nätter Joana Carneiro DIRIGENT Gabriela Montero PIANO FREDAG 16 SEPTEMBER Gevaliasalen 19.30 Daniel Norgren möter Gävle Symfoniorkester Karl-Johan Ankarblom DIRIGENT LÖRDAG 17 SEPTEMBER Gevaliasalen 19.30 Daniel Norgren möter Gävle Symfoniorkester Karl-Johan Ankarblom DIRIGENT TORSDAG 22 SEPTEMBER Gevaliasalen 19.00 Vinterdrömmar Vincenzo Milletari DIRIGENT Johanna Wallroth SOPRAN TORSDAG 29 SEPTEMBER Alandica, Mariehamn 19.00 Griegs pianokonsert Emil Eliasson DIRIGENT Martin Sturfält PIANO FREDAG 30 SEPTEMBER Alandica, Mariehamn 10.00 & 12.30 Skolkonsert* Emil Eliasson DIRIGENT Martin Sturfält PIANO

Mars TORSDAG 9 MARS Gevaliasalen 19.00 Nemanja & Jaime Jaime Martín DIRIGENT Nemanja Radulović VIOLIN April TORSDAG 6 APRIL Gevaliasalen 19.00 Howards trombonkonsert Chloé van Soeterstède DIRIGENT Peter Moore TROMBON FREDAG 14 APRIL Kulturhuset Glada Hudik 19.00 Carmen-Fantasi Gudrun Dahlkvist DIRIGENT Alva Holm VIOLIN LÖRDAG 15 APRIL Gevaliasalen Lördagsmatiné15.00 Carmen-Fantasi Gudrun Dahlkvist DIRIGENT Alva Holm VIOLIN FREDAG 21 APRIL Alandica, Mariehamn 19.00 Program, dirigent och solist ONSDAGmeddelas 26 APRIL Gevaliasalen 11.00 Öppen repetition TORSDAG 26 JANUARI Gevaliasalen 19.00 Mozarts Linzsymfoni Gemma New DIRIGENT Kristina Lindby BASKLARINETT FREDAG 27 JANUARI Bollnäs Kulturhus 19.00 Mozarts Linzsymfoni Gemma New DIRIGENT Kristina Lindby BASKLARINETT Februari ONSDAG 8 FEBRUARI Gevaliasalen 11.00 Öppen FREDAGrepetition10FEBRUARI Gevaliasalen 19.00 Korngolds violinkonsert Christian Reif DIRIGENT Stefan Jackiw VIOLIN ONSDAG 15 FEBRUARI Gevaliasalen 9.30, 10.30 & 12.30 TORSDAGSkolkonsert*16 FEBRUARI Gevaliasalen 9.30, 10.30 & 12.30 FREDAGSkolkonsert*17FEBRUARI Gevaliasalen 9.30, 10.30 & 12.30 TORSDAGSkolkonsert*23 FEBRUARI Gevaliasalen 19.00 Beethovens adept Douglas Boyd DIRIGENT Francisca Skoogh PIANO FREDAG 28 APRIL Gevaliasalen 19.00 Prokofievs pianokonsert Case Scaglione DIRIGENT Behzod Abduraimov PIANO Maj ONSDAG 3 MAJ Gevaliasalen 11.00 Öppen FREDAGrepetition5MAJ Gevaliasalen 19.00 Ann Hallenberg Fabio Biondi DIRIGENT Ann Hallenberg MEZZOSOPRAN TORSDAG 11 MAJ Gevaliasalen 19.00 Säsongsavslutning Dirigent, solist och program meddelas FREDAG 12 MAJ Kulturhuset Glada Hudik 19.00 Säsongsavslutning Dirigent, solist och program meddelas ONSDAG 17 MAJ Gevaliasalen 18.00 Vasaskolans kompositionsprojekt Kristina Lindby DIRIGENT Juni TISDAG 6 JUNI Gevaliasalen Nationaldagskonsert MADEFOR U K 2023 • GÄVL E S Y M RETSEKROINOF UK Tour 2023 ONSDAG 15 MARS Cheltenham TORSDAG 16 MARS Guildford FREDAG 17 MARS Coventry SÖNDAG 19 MARS Edinburgh ONSDAG 22 MARS Cambridge TORSDAG 23 MARS Hull FREDAG 24 MARS London LÖRDAG 25 MARS Basingstoke SÖNDAG 26 MARS Norwich MÅNDAG 27 MARS Croydon *Konserten ges endast för klasser i för- och grundskola

Konsertserier 2022/2023 LILLA TORSDAGSSERIEN, 5 KONSERTER – 1 320 KR – DU SPARAR 20% STORA TORSDAGSSERIEN, 8 KONSERTER – 1 320 KR – DU SPARAR 50% LILLA FREDAGSSERIEN, 5 KONSERTER – 1 320 KR – DU SPARAR 20% STORA FREDAGSSERIEN, 8 KONSERTER – 1 320 KR – DU SPARAR 50% TOTALABONNEMANG, 16 KONSERTER – 2 640 KR – DU SPARAR 50% Det lönar sig att abonnera! Med ett abonnemang får du 20-50 % rabatt jämfört med lösbiljettköp. Du är garanterad plats på våra populära konserter – alltid samma stol i Gevaliasalen. Du får också 15 % rabatt på orkesterkonserter som inte ingår i din serie och dessutom ger ditt abonnemang dig 15 % rabatt på à la carte-menyn hos Restaurang Gourmet BLÅ och 10 % rabatt hos Taxi Stor & Liten. Abonnemanget är inte personligt. Har du förhinder kan du låna ut ditt abonnemangskort till en vän. Du hittar all information du behöver om våra abonnemang på www.gavlesymfoniorkester.se DINSÄKRAPLATS! Med våra konsertabonnemang ger du dig själv möjligheten att njuta av fler konserter till rabatterat pris, dessutom säkrar du din alldeles egna plats i Gevaliasalen. Välj mellan fem olika konsertserier.

.SEGAVLESYMFONIORKESTERWWW. VÄLKOMMEN TILL EN ANNAN VÄRLD

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.