Page 1

MAGAZINE VOOR MUZIKANT, PRODUCER & DJ.

WINTEREDITIE 2016/2017

WIN

AKG C7

GIBSON USA 2017

de nieuwe lijn is bekend

RED HOT CHILI PEPPERS

Foto: Steve Keros

exclusief interview

Amsterdam • Antwerpen • Apeldoorn • Brugge • Brussel • Den Haag • Eindhoven • Gent • Herentals Leuven • Luik • Mechelen • Ninove • Roeselare • Rotterdam • Sint-Niklaas • Utrecht


Exclusive Benelux Distributor www.algambenelux.be


martinguitar.com/strings


14 61

12 16

8

40

46

76

WELKOM BIJ KEYMUSIC! Voor muzikanten, door muzikanten. Dat is het eenvoudige basisprincipe waar wij al jaren voor staan. Bij Keymusic draait alles om muziek maken. In onze winkels staan ervaren specialisten voor je klaar om je op weg te helpen bij jouw muzikale avonturen. Onze muziekwinkels zijn het beste vertrekpunt voor jouw muzikale reis. Beginners en professionals, jong en oud, muzikant en producer, zanger en dj. De enorme diversiteit aan muziekstijlen, muziekapparatuur en muziekmakers zorgt voor een interessante mix. In onze winkels is er altijd wat te beleven! NIEUWE WINKELS De afgelopen maanden hebben we niet stil gezeten. We hebben onze winkels in Gent en Brussel volledig vernieuwd. Na vele intense jaren was het nodig het interieur op te frissen. Bekijk de foto’s van Gent in dit magazine. Daarnaast hebben we nieuwe winkels geopend in Apeldoorn en Ninove. In Apeldoorn voelt het voor ons als een comeback, omdat voorheen Feedback Muziek ook in deze mooie stad was gevestigd. De ontvangst is dan ook zeer positief en de lokale muziekscene heeft een nieuwe muzikale plek gevonden om elkaar te ontmoeten en nieuwe instrumenten te ontdekken.

In Ninove hebben we de muziekwinkel Music Street omgetoverd in een originele Keymusic winkel. Je kan er muzieklessen volgen en natuurlijk vind je er de nieuwste en meest populaire muziekinstrumenten. CLINICS EN WORKSHOPS Keymusic is zeer actief op het gebied van workshops en clinics. Wij werken nauw samen met artiesten, muziekscholen en fabrikanten om muzikale evenementen te organiseren in onze winkels. De komende maanden staan er veel interessante demo’s op het programma voor gitaristen, drummer, producers en meer! Houd onze website in de gaten. VERNIEUWEN WEBSITE De ontwikkelingen gaan razendsnel en wij blijven innoveren om onze klanten beter van dienst te zijn. Of je nu een setje snaren wil bestellen met je mobiele telefoon, of een Click & Collect bestelling plaatst met je tablet – het kan op keymusic.com. Onze Nederlandse helpdesk is nu ook in de avonduren bereikbaar, zodat je altijd terecht kan voor vragen en advies. Wij wensen je veel leesplezier. Tot ziens in de winkel! Het Keymusic-team

5


MUZIEK WINKELS

In de vorige editie van ons magazine vertelden we al dat er een nieuwe winkel in Apeldoorn geopend zou worden. Inmiddels is deze winkel geopend en daar zijn we best een beetje trots op! Daarnaast zijn er ontwikkelingen rond onze Express Store in Amsterdam. Deze bevindt zich namelijk in de Q-factory wat vanaf nu tevens een permanente locatie voor onze Keymusic stage zal zijn. Om onze klanten tegemoet te komen zijn onze filialen in Amsterdam, Antwerpen, Gent en Ninove nu ook op maandagen geopend en in Brugge tevens op zondagen. Dat betekent dat je verspreid door Nederland en België nu zeven dagen per week kunt shoppen! Daarnaast is de Nederlandse helpdesk doordeweeks nu langer geopend en verzenden we producten nu ook op zaterdagen waardoor er op maandag bezorgd kan worden. Op deze manier blijven we onze service verbeteren. KEYMUSIC STORES Niet iedere muziekwinkel is gelijk. We bieden drie winkelconcepten, gebaseerd op het formaat van de winkel. Grotere winkels bieden een zeer breed assortiment muziekinstrumenten en geluidsapparatuur. De kleinere winkels hebben een gebalanceerde selectie van de meest populaire producten en merken. Zo weet jij precies wat je mag verwachten wanneer je één van onze muziekwinkels bezoekt. Experience Stores - gigantische muziekwinkels met een enorm breed aanbod. City Stores - goed bereikbare stadswinkels met lokale accenten in het assortiment. Express Stores - compacte winkels met en uitgebalanceerde selectie populaire producten. Keymusic is premium dealer van alle topmerken. Dankzij onze Click & Collect service kan je in ieder filiaal je online bestelling afhalen wanneer het jou uitkomt. Wil je liever een product eerst proberen voor je het aanschaft? Maak dan gebruik van onze Try Before You Buy service.

6


NEDERLAND Keymusic Amsterdam Atlantisplein 1 1093 NE Amsterdam Tel. 020-2182140 amsterdam@keymusic.com

Keymusic Apeldoorn Asselsestraat 61 7311 ED Apeldoorn Tel. 055-2014102 apeldoorn@keymusic.com

Keymusic Den Haag Torenstraat 132a 2513 BW Den Haag Tel. 070-3609509 denhaag@keymusic.com

Keymusic Eindhoven Generaal Bothastraat 3 5642 NJ Eindhoven Tel. 040-2815996 eindhoven@keymusic.com

Keymusic Rotterdam Ceintuurbaan 191 3051 KC Rotterdam Tel. 010-2111000 rotterdam@keymusic.com

Keymusic Utrecht Biltstraat 30 3572 BC Utrecht Tel. 030-2733544 utrecht@keymusic.com

BELGIË Keymusic Antwerpen Frankrijklei 88 2000 Antwerpen, België Tel. 032 27 19 05 antwerpen@keymusic.com

Keymusic Brugge Fort Lapin 49 8000 Brugge Tel. 050 34 98 57 brugge@keymusic.com

Keymusic Brussel Gitaar, Bas, Drums & PA Zuidstraat 143 1000 Brussel Tel. 025 48 25 20 brussel@keymusic.com

Keymusic Brussel Keys, Producer & DJ Philippe de Champagnestraat 28 1000 Brussel Tel. 025 48 25 20 brussel@keymusic.com

Keymusic Gent Kasteellaan 1-3 9000 Gent Tel. 092 23 99 34 gent@keymusic.com

Keymusic Herentals Bovenrij 55 2200 Herentals Tel. 014 28 35 90 herentals@keymusic.com

Keymusic Leuven Martelarenlaan 26 3010 Leuven Tel. 016 22 62 87 leuven@keymusic.com

Keymusic Luik Chaussée des Prés 40 4020 Luik Tel. 043 44 60 50 luik@keymusic.com

Keymusic Mechelen Hanswijkstraat 10 2800 Mechelen Tel. 015 28 56 00 mechelen@keymusic.com

Keymusic Ninove Lavendelstraat 26 9400 Ninove Tel. 054 25 40 98 ninove@keymusic.com

Keymusic Roeselare Brugsesteenweg 29 8800 Roeselare Tel. 051 20 43 44 roeselare@keymusic.com

Keymusic Sint-Niklaas Ankerstraat 81 9100 Sint-Niklaas Tel. 037 66 63 93 sintniklaas@keymusic.com


WIN EEN AKG C7 (T.W.V. €279,-) Over het algemeen zal je op het podium geen condensatormicrofoons gebruiken omdat deze simpelweg te gevoelig zijn en daardoor vaak veroorzakers zijn van feedback. Dit is erg zonde aangezien condensatormicrofoons meestal een betere geluidskwaliteit kunnen leveren dan dynamische microfoons. AKG heeft hier dan ook iets op gevonden!

VOLG JIJ JOUW LOKALE WINKEL AL? Ieder Keymusic-filiaal heeft inmiddels zijn eigen Facebookpagina! Wil jij op de hoogte blijven van het laatste muzieknieuws, coole clinics, winacties, exclusieve aanbiedingen, interviews en meer? Volg dan jouw favoriete filiaal op Facebook. Je kan inchecken en de pagina liken. Op de tijdlijn van ieder filiaal plaatsen de verkopers regelmatig updates over nieuw binnengekomen muziekinstrumenten, foto's met beroemde klanten en natuurlijk filmpjes van spontane jamsessies in de winkels.

Dankzij het speciaal voor deze microfoon ontworpen circuit en de unieke componenten, elimineert de C7 nagenoeg alle feedback, geluid bij het vastpakken en bewegen van de microfoon, en “pop” geluid. Met de C7 heb je dus het beste van beide werelden: studiokwaliteit zoals alleen een condensatormicrofoon die kan leveren, zonder de overgevoeligheid voor feedback en andere bijgeluiden. Waylon heeft bij de opening van onze winkel in Apeldoorn van deze te gekke microfoon gebruik kunnen maken en ook tijdens Music Plaza in Rotterdam werd hij gebruikt op het Music Maker Stage. In beide gevallen was iedereen zwaar onder de indruk van de prestaties van deze microfoon. Wil jij deze condensatormicrofoon winnen? Meedoen is simpel! Ga naar www.keymusic.com/winnen en deel deze pagina op Facebook of Twitter, zodat je vrienden ook mee kunnen doen. Log daarna in en voeg de C7 toe aan je wenslijst. Je maakt dan kans op deze geweldige microfoon.

COLOFON

Eindredacteur Richard Landman

Het Keymusic Magazine is een uitgave van Key Music Nederland BV. Gehele inhoud auteursrechtelijk beschermd, copyright © 1999 - 2016 Key Music Nederland BV. Keymusic® is een geregistreerd handelsmerk van Key Music Nederland BV. Alle rechten voorbehouden.

Redactie Erich Römer, Martijn Bosma, Evelien Snijders, Gerrit Jan de Kruijf, Bastiën Bonsel

De uitgever accepteert geen verantwoordelijkheid voor incorrecte spelling, drukfouten (inclusief prijzen), incorrecte productspecificaties en wijzigingen, of grammaticale incorrectheden van een product in de Keymusic catalogus of website. Productafbeeldingen zijn niet bindend.

Vormgeving Jorin Brak

Fotografie Bob Leistra

Keymusic Nederland Tel. 085-833 0000 www.keymusic.nl helpdesk.nl@keymusic.com www.facebook.com/keymusicnl

Keymusic België Tel. 037 66 63 93 www.keymusic.be helpdesk.be@keymusic.com www.facebook.com/keymusicbe


EEN MUUR VAN GELUID Het kan eigenlijk niet eenvoudiger! De Sub ‘N Up octaver van TC Electronic biedt je de mogelijkheid om naast je originele signaal een octaaf erboven en twee octaven eronder toe te voegen. Dankzij de krachtige geluidsprocessor doet hij dit volledig zonder enige latency en met hoge geluidskwaliteit. Of je nu akkoorden speelt of juist melodieën, de Sub ‘N Up octaver voegt er een schitterende sonische laag aan toe.

KLOON JEZELF De Mimiq van TC Electronic trackt jouw gitaarspel en voegt precies dezelfde partij tot wel drie keer extra toe aan jouw geluid. Dit gebeurt op zeer realistische wijze en valt niet te vergelijken met de onontwikkelde kunstmatige double-tracking apparaten die er tot nu toe aangeboden werden. Het unieke algoritme zorgt ervoor dat jouw partij op minuscule wijze wordt aangepast op het gebied van timing en toonhoogte, waardoor het echt klinkt alsof er in totaal vier gitaristen dezelfde partij aan het spelen zijn. Ga naar onze website en bekijk de video!

TERUG NAAR DE JAREN 70 De Bluesbird van Guild is een schitterende heruitgave van een iconisch model dat voor het eerst in 1970 werd uitgebracht. Dit solidbodyinstrument heeft door de jaren heen enkele aanpassingen gekregen, maar is in essentie hetzelfde gebleven. De Bluesbird bevat een prachtige gesneden maple top, waarmee hij de typische esthetische eigenschappen van het

oorspronkelijke instrument intact laat. Verder bestaat de body uit massief mahonie waardoor de klank verder bevorderd wordt en je een heerlijke sustain tot je beschikking hebt. De toevoeging van

twee USA Seymour Duncan pickups brengt deze klankeigenschappen verder naar voren en geeft je een klankpalet dat in nagenoeg iedere stijl inzetbaar is.

9


DUESENBERG STARPLAYER TV GOLD TOP Deze semi-hollow deluxe gitaar wordt door vele van ‘s werelds beste gitaristen bespeeld. De Starplayer-TV bevat een enorm verbeterde 60s style tremolo en een floating bridge met stalen zadeltjes. Dit wordt gecombineerd met een custom-wound DP90 in de nekpositie voor dat authentieke bluesgeluid en een vette vintage humbucker in de brugpositie voor de lekkerste leadklanken. De prachtige gewelfde top heeft ertoe geleid dat dit één van de bekendste modellen ter wereld is geworden.

EEN BETAALBARE ARCHTOP VAN GODIN Het laatste model in de 5th Avenue serie heeft een cutaway bodyontwerp en het klassieke vintage geluid van twee Godin Kingpin p90 single-coil pickups. De vele typische jaren ‘50 eigenschappen geven de 5th Avenue echt een vintage karakter wat gecombineerd wordt met de bespeelbaarheid van nu. De rustieke schoonheid van zijn custom gepolijste afwerking geeft een schitterende satijnen glans die doet denken aan het Franse polijstwerk in de 19e eeuw. De Godin 5th Avenue realiseert eindelijk een betaalbare Noord-Amerikaanse archtopgitaar!

DE KWALITEIT VAN SEAGULL Als winnaar van verschillende prijzen is de S6 waarschijnlijk het instrument dat als beste de filisofie van Seagull representeert. De S6 Classic M-450T is een schitterend instrument dat de ideale combinatie tussen bespeelbaarheid, klank en uiterlijk weet te bereiken. De massief cederhouten top werkt zeer goed samen met de kersenhouten zij- en achterkant om een vol, warm en goed projecterend geluid te produceren. Bovendien is dit instrument volledig te versterken en kun je dus zelfs op grote podia gebruikmaken van deze fantastische gitaar.

10


DE WEDERGEBOORTE VAN DE AC-SERIE De AC4C1-12, AC10C1, AC15C1 en AC30C2 vormen al meer dan 50 jaar de ruggengraat van VOX’ line-up van buizenversterkers. Nu is er een gelimiteerde uitgave van deze productlijn, bekleed met karakteristiek tolex in British Racing Green. Ze hebben hun sporen dus al ruimschoots verdiend als het gaat om de reproductie van de legendarische VOX-sound. Om hun Britse roots nog eens verder naar voren te laten komen worden deze versterkers in de spectaculaire kleur “British Racing Green” uitgebracht. Gecombineerd met VOX’ bruine speakerdoek met de iconische ruitvormige structuur levert dat een comboversterker op met een karakter en uiterlijk waarmee je duidelijk maakt waar je voor staat.

GEVAARLIJK LAAG De MXR Sub Machine Fuzz opent deuren naar een compleet nieuwe dimensie. Dit kleine pedaaltje weet rauwe vintageklanken te combineren met de klanken van de La Machine Fuzz inclusief een brullend sub-octave circuit. Dit pedaal biedt de complete functionaliteit van de La Machine Fuzz. Van de Volume-, Tone- en Fuzzknop tot de heftige octave up modus.

AMERICANA: PUUR AMERIKAANS Martin presenteerde dit jaar een bijzondere toevoeging op de 17-serie. De zogenoemde ‘Americana’ gitaren zijn beschikbaar in drie modellen en twee gekleurde finishes, wat we niet gewend zijn van Martin. Schitterende compacte gitaren die zo uit de Blues en Roots muziek van de jaren ‘20 zijn komen lopen. De matte Black Smoke en Whiskey Burst finishes zijn misschien wat gevoelig voor vette vingers, maar geven de Americana’s iets unieks en authentieks. Door de ultra-dunne ‘Open Pore’ finish kan het hout perfect resoneren, wat resulteert in een fantastische open bluesklank. De Americana serie is gebouwd met mahonie zij- en achterkant en spruce body. De brug is van guatemala rosewood en de taps toelopende hals zorgt ervoor dat deze gitaren een verademing zijn voor de akoestische Blues artiest.

Hier is echter nog een old-school sub-octavecircuit aan toegevoegd met zijn eigen levelcontrol. Om het klankpalet nog verder te verbreden heeft het MXR team een Series-schakelaar toegevoegd waarmee je het sub-octavesignaal direct naar de fuzz kunt sturen. Daarmee heb je pas echt een vette en gevaarlijk klinkende fuzz tot je beschikking!


RED HOT CHILI PEPPERS

THE GETAWAY, HET NIEUWE ALBUM Voorafgaand aan hun te gekke optreden in de Ziggo Dome afgelopen november kreeg Keymusic de kans een exclusief interview met de Red Hot Chili Peppers te houden. Onze eigen Evelien Snijders sprak met Josh Klinghoffer, gitarist van de Peppers, en vroeg hem het ĂŠĂŠn en ander over het nieuwe album: The Getaway.

Hoe werkt de taakverdeling binnen de band wanneer je begint aan een nieuw album?

In welk nummer van het nieuwe album kun je jezelf het meest vinden?

Anthony is verantwoordelijk voor de songteksten. Hij schrijft elke tekst. Verder is er niet echt een formule. Ik schrijf een nummer, dan schrijft Flea een nummer, of we starten een nummer vanaf een drumbeat die we verder opstapelen. Voor dit nieuwe album was het de eerste keer dat we de nummers nog moesten schrijven in de studio. Normaal gesproken zijn de nummers al helemaal compleet voordat we de studio in gaan om op te nemen.

Bedoel je tekstueel of muzikaal gezien? Muzikaal gezien zouden dat de nummers Goodbye Angels en Longest Wave zijn, omdat beide nummers zijn gebouwd op een compositie die ik heb bedacht. Tekstueel gezien ben ik nog niet heel bekend met ieder stuk van het album. De songtekst die Anthony schreef voor The Hunter vind ik geweldig. Ik geloof dat hij daar zingt over zijn vader. Een heel speciaal nummer waarbij ik mezelf goed kan vinden in de emotie van het lied.


Foto: Steve Keros

Ben je meer van de songteksten of juist meer van de melodieën? Nee, ik ben in de eerste plaats een persoon van de melodieën maar ik hou van songteksten en ik hou van schrijven. Goede schrijvers waardeer ik enorm. Wanneer ik naar muziek luister is dat alleen niet het eerste wat ik hoor. Ik moet mezelf er echt toe zetten om naar de tekst te luisteren. Naar mijn idee zal een zanger heel erg duidelijk zingen wanneer hij wil dat je de songtekst begrijpt. Zoals Frank Sinatra. Maar tegenwoordig zingt men voor obscuur. Toen ik jong was en naar muziek luisterde maakte het me niet uit waar mensen over zongen. Je werd beïnvloed door de klanken en melodieën. Daarentegen kunnen slechte songteksten wel echt een lied verpesten. Wat ik altijd interessant vind is om te bedenken of mensen die naar muziek in een andere taal luisteren dezelfde connectie hebben met zo’n nummer als iemand die de taal verstaat. Als ik zelf naar een Frans nummer luister luister ik totaal niet naar de woorden. Wat vond je het leukste aan het opnemen van The Getaway? Werken in Hollywood vond ik erg leuk. We zaten in het centrum van Hollywood, wat een erg fijne ervaring was. Ik was nooit eerder echt lang in Hollywood geweest. Het samenzijn met de band vond ik ook fijn. Eigenlijk is er nooit echt tijd om samen te relaxen omdat we allemaal zo hard werken. In de studio was er ineens wel genoeg tijd om te chillen en tv te kijken.

Was er enige druk om dingen af te krijgen? Een klein beetje dit keer, omdat we zo laat waren met dit album. We hadden de opnames veel eerder gepland maar Flea kreeg een serieus snowboardincident waarbij hij zijn elleboog brak. Hierdoor vertraagde onze plannen met 9 maanden. Niemand stond met een pistool tegen ons hoofd maar als we dit album niet op tijd af zouden krijgen zouden we onze tour niet kunnen starten wanneer we hadden gepland. Daarbij heeft Brian Burton (a.k.a. Danger Mouse, producer van het album) zijn eigen strakke schema, dus we konden niet langer wachten. Denk je dat die druk een positief of negatief effect had op de productie van de nieuwe plaat? Waarschijnlijk positief. Sommige dingen zullen op het moment zelf negatief voelen maar dat zijn vaak dingen waar al eerder over nagedacht had moeten worden. Wanneer je het gevoel hebt dat je te weinig tijd hebt, heeft het probleem zich hoogstwaarschijnlijk al eerder voorgedaan. Omdat je gewoon niet wist wat je wilde doen. Toen we het album gingen opnemen was ik zwaar gefrustreerd omdat het niet ging zoals ik het had gewild. Ik wilde het live doen zoals de band het altijd heeft gedaan. Heel strak en bij elkaar, face to face. In plaats daarvan deden we het tegenovergestelde en moesten we één voor één de cabine in. Uiteindelijk superleuk en interessant om het op die manier te doen. Maar ik had de gehele laatste tour nagedacht over ideeën hoe ik het nieuwe album wilde doen en gehoopt op een bepaald resultaat. In een band met vier personen kan je niet verwachten altijd je zin te krijgen. Lees verder op pagina 23 waar Josh het één en ander vertelt over hoe hij zijn sounds maakt en welke pedalen hij daarvoor gebruikt.

13


GITAAR ONDERHOUD

Het onderhouden van je (bas)gitaar is misschien niet altijd leuk, maar hoort er nu eenmaal bij. Hier geven we je enkele tips over hoe je zelf optimaal voor je instrument kunt zorgen. Natuurlijk staan we bij Keymusic altijd klaar om vragen met betrekking tot het onderhoud van je gitaar te beantwoorden en kan je bij ons terecht voor afstelbeurten en onderhoudsbeurten voor ieder type gitaar.

ONDERHOUD VAN HET FRETBOARD EN DE FRETS Er zijn twee soorten fretboards, gelakte en ongelakte. Deze dienen elk op een andere manier gereinigd te worden. Gelakte fretboards reinig je met wat gitaarpolish, op dezelfde manier als je gitaarbody. Onbewerkte fretboards reinig je met lemonoil of fingerboard-conditioner (bv. Dunlop Formula 65 ultimate lemon oil). Je wrijft het gehele fretboard in met het product. Na het inwrijven ga je met een hygiënische doek een aantal keer over het fretboard en de frets zodat alle productresten verwijderd zijn. Je hoeft dit slecht 1 à 2 maal per jaar te doen.

ONDERHOUD VAN DE GITAARBODY De gitaarbody zelf kan je het best reinigen met een cleaner of polish die specifiek voor gitaar ontworpen is (bv. Dunlop Formula 65 guitar cleaner polish). Dergelijke producten zijn ideaal voor regelmatig gebruik en zullen je gitaar netjes houden. Spuit de cleaner of polish op een hygiënische doek, wrijf de gitaar in, laat het even inwerken en poets daarna de gitaar tot hij glimt. Eén à twee keer per jaar is het aan te raden om je gitaarbody te behandelen met gitaarwax (bv. Dunlop Formula 65 body gloss cream of carnauba). Deze wax zorgt voor een diepgaande bescherming van de gitaarlak en brengt de natuurlijke glans gemakkelijk en snel terug. De wax breng je aan op een hygiënische doek, dus nooit rechtstreeks op de gitaar. Wrijf de wax uit met ronddraaiende bewegingen over de gehele body tot alle waxresten opgelost zijn. Gebruik vervolgens de ongebruikte kant van de doek en wrijf de gitaar nog eens schoon met ronddraaiende bewegingen.


GITAARTECHNICUS AAN HET WOORD Hij is de vaste gitaartechnicus van Jett Rebel en Adje Vandenberg en leverde al meerdere malen zijn technische diensten bij Van Velzen, Within Temptation en Di-rect. In maart brengt hij een plaat uit met zijn eigen nieuwe band STAVAST. En ondertussen staat deze sympathieke jongeman voor jou klaar om gitaarreparaties uit te voeren bij Keymusic Rotterdam. We spraken met Robin Baard over zijn loopbaan als gitaarreparateur.

Je bent dus begonnen bij bandjes. Doe je dat nog steeds? Dat doe ik nog steeds. Op dit moment is Jett Rebel vast. En Adje vandenberg met zijn band. Voor Jett Rebel ben ik een soort van hoftechnicus. Ik stel al zijn gitaren af en repareer ze allemaal. Als er op tour bij bands iets gefixt moet worden, dan doe ik dat op locatie of ik neem het mee naar huis. Bij Jett Rebel ga ik zelfs naar zijn huis, omdat hij zoveel gitaren heeft. Dan neem ik gewoon m’n spullen mee en ga ik daar repareren.

Vertel eens wat over je achtergrond; hoe ben je in de gitaarreparaties verzeild geraakt? De band waarmee ik begonnen ben was de Heideroosjes. Omdat ik ze kende en zij iemand nodig hadden op tour ging ik mee. Terwijl ik niet helemaal wist hoe een live productie nou echt werkt. Aan de hand daarvan werden de bands en de producties steeds groter, maar van echt repareren kon je nog niet spreken het was meer een beetje afstellen. Toen ging ik in 2010 bij Keymusic werken waar ik een hoop heb geleerd qua reparaties.

Wat is je specialiteit bij het afstellen of repareren van een gitaar? Afstellen. Ik weet precies wat een gitaar nodig heeft om goed te klinken. Als een gitaar fretproblemen heeft kan die niet perfect worden afgesteld en heb je daar een compromis in. Als een gitaar een slechte topkam heeft, dan ontstemt hij veel. Dus dat zijn allemaal dingen die verband met elkaar hebben. Het is niet zo zeer één specialiteit, maar van alles wat ik aanbied, weet ik dat ik dat heel goed kan.

Waarom moeten mensen naar Keymusic komen voor een gitaarreparatie of afstelbeurt? Als ze hier komen kan ik ze garanderen dat hun gitaar sowieso beter terugkomt. Hij speelt fijner, misschien klinkt hij zelfs beter, hij blijft beter gestemd en je krijgt hem in ieder geval altijd weer glimmend terug, want ik lever een gitaar altijd schoon en gepoetst af! Lees het hele interview op keymusic.com/robin-baard

Robin Baard is elke dinsdag, donderdag en zaterdagochtend aanwezig in het Keymusic filiaal in Rotterdam. Klanten kunnen zonder afspraak binnenlopen. Afhankelijk van de reparatie kan er gewacht worden in de winkel of kan de gitaar achtergelaten worden wanneer er meer werk nodig is. Voor meer informatie, bel 010-2111000. Ook in andere filialen kun je terecht voor reparaties en onderhoud van je gitaar; vraag in jouw Keymusic winkel naar de mogelijkheden.

15


GIBSON A’DAM TOREN

Achter het centraal station van Amsterdam, aan de overkant van ‘t IJ, staat de schitterende toren die voorheen bekendstond als “Toren Overhoeks”. Deze toren biedt onderdak aan een breed scala van bedrijven, variërend van sfeervolle horecagelegenheden tot aan fantastische uitgaansgelegenheden. Ook voor de muziekindustrie vormt deze toren een drijvende kracht, dit is terug te zien in de aanwezigheid van een muziekschool en een complete verdieping voor Gibson. Als de nummer één Gibson-dealer van de Benelux is Keymusic er trots op dat sinds juni ook Gibson is gevestigd in de A’DAM Toren in Amsterdam. Vanuit de invite-only hangout op de 10e verdieping werkt het team Entertainment Relations samen met artiesten, muzieklabels en media. Een ideale locatie om gitaren te checken, maar ook voor live sessies, albumpresentaties, videoshoots en andere promotionele activiteiten.


GIBSON USA 2017 LIJN

De USA 2017 lijn bevat alle bekende modellen zoals de Les Paul, de SG, de Firebird, de Explorer en de Flying V. Natuurlijk is ieder model weer te verkrijgen in de Standard, Traditional, Classic, Studio en Faded versie. Zoals ze dit in 2016 hebben geïntroduceerd wordt ieder model en iedere versie in twee varianten uitgegeven: High Performance (HP) en Traditional (T). Waarbij de T modellen zo dicht mogelijk bij het oorspronkelijke instrument en de tradities blijven, en de HP modellen juist verdergaan en iets extra’s te bieden hebben.

Om beginnende gitaristen tegemoet te komen heeft Gibson besloten een nieuwe serie aan de 2017 lijn toe te voegen. De S Series gitaren zijn iets eenvoudiger wat betreft uiterlijk en elektronica maar leveren desalniettemin het herkenbare geluid van een echte Gibson-gitaar. Voor de gitaristen onder ons die juist op zoek zijn naar een uniek instrument vormen de 2017 Limited Runs wellicht een uitkomst. Van deze 12 modellen zullen er per model slechts 150 verschijnen. Daarmee haal je een echt verzamelobject in huis dat door de jaren heen enkel in waarde zal stijgen. Bovendien klinken deze instrumenten minstens zo goed als ze eruitzien. Binnenkort verkrijgbaar in onze winkels en online!

17


MINI WORKSHOP

SNAREN VERVANGEN Snaren hebben tijd nodig om op te rekken. Feit of fictie? De nylon snaren waarmee je een klassieke gitaar bespant zullen een behoorlijk stukje oprekken voor ze toonvast zijn, maar voor de metalen snaren waar de meeste gitaristen mee werken is dit absoluut niet het geval. Zorg er wel voor dat je de snaren op de juiste manier om de mechanieken plaatst voor een toonvaste bespanning. Zorg er eerst voor dat je de snaren aan de brug bevestigt. Hier zijn verschillende systemen voor. Kijk goed naar de brug van je gitaar, meestal spreekt het voor zich hoe je de snaren eraan moet bevestigen. Vervolgens is het tijd om de snaren aan de stemmechanieken te bevestigen.

2. Vervolgens trek je de snaar onder zichzelf door. Hierdoor klemt hij zichzelf vast wanneer je de snaar opdraait, waardoor je snaren nauwelijks meer zullen ontstemmen. 3. Draai de snaar verder op de pin totdat hij strak staat, door aan de stemknop te draaien. Let op dat de snaar goed over de brug en de topkam loopt. Zorg er altijd voor dat de snaar aan de binnenzijde van de stempin begint met oprollen (de kant van het logo van je gitaar). Bij gitaren met twee rijen stemmechanieken volg je bij de andere rij hetzelfde proces maar dan in spiegelbeeld. 3

2

1. Bij mechanieken met stempinnen haal je de snaar door het gaatje van de pin heen en draai direct weg van de kant van de stemknop. 1

18


MODERNE KLASSIEKERS Suhr is een bedrijf dat nog niet heel bekend is onder gitaristen en bassisten. De kwaliteit die ze leveren is echter fenomenaal en mag wel eens in de schijnwerpers gezet worden. KEYMUSIC is er erg trots op vijf schitterende gitaarmodellen van Suhr aan te mogen bieden, waaronder een signaturemodel van fusionlegende Scott Henderson!

De klassieke en herkenbare vorm van de body suggereert misschien dat dit weer de zoveelste kopie van Fender gitaren is, maar laat je niet van de wijs brengen! Deze supergitaren produceren stuk voor stuk een prachtige en unieke klank die voor zowel moderne als klassieke doeleinden te gebruiken is.

EEN PEDAAL OM TE COMPONEREN EN TE OEFENEN TC Electronic probeert altijd direct in te spelen op de behoeftes van moderne musici. Tegenwoordig is het zeer gemakkelijk om je eigen muziekstukken te schrijven dankzij allerlei technologische innovaties en verschillende apps. Tot nu toe was het echter niet mogelijk om direct met je instrument op een eenvoudige manier muziekfragmenten op te slaan. Met de komst van de Wiretap Riff Recorder is dit probleem verleden tijd. Ga naar onze website en bekijk de video!

EEN EERBETOON AAN KEITH RICHARDS Supro heeft Keith Richards hoog in het vaandel staan, zo blijkt uit de nieuwe 1600 Supreme buizencombo die het bedrijf afgelopen zomer heeft gepresenteerd. Het is een replica van de 1x10 amp die de Rolling Stones gitarist jarenlang gebruikt heeft. De 1600 Supreme is een no-nonsense versterker die gebruikt kan worden voor alle stijlen van jazz tot country tot hard-rock. Een helder, strak geluid vol dynamiek en een lage ruis - zelfs wanneer je hem vol open zet en geniet van de heerlijke 6V6 buizen overdrive.

21


DUO -S

© 2016 Fender Musical Instruments Corporation. Alle Rechte vorbehalten. Vertrieb in Deutschland, Österreich, Schweiz und BENELUX durch: Fender GmbH, Heerdter Landstr. 191, D-40549 Düsseldorf / Germany. T +49 (0) 211-417030

ONIC

ANG ™/M U S T ARTIST

®

: BULLY


HET GITAARGELUID VAN JOSH

Gitarist Josh Klinghoffer nam in 2007 het stokje over van de toenmalige gitarist van de Red Hot Chili Peppers, John Frusciante. Tijdens het interview, voorafgaand aan het optreden van de Peppers in de Ziggo Dome, vertelde Josh over zijn sound en effectpedalen. Vind je het moeilijk om op het podium dezelfde sound te behouden als op de plaat? Het hangt er vanaf over welk nummer je het hebt. Een nieuw of oud nummer is een andere situatie voor mij. Als ik een oud nummer van de Red Hot Chili Peppers speel, die ik zelf niet heb opgenomen, probeer ik de sound zo goed mogelijk te recreëren zoals ik het ken van de opnames. Wanneer ik een nieuw nummer speel voel ik me meer gehecht aan het neerzetten van de juiste sound. Uiteindelijk is er hoe dan ook een groot verschil tussen het spelen van een nummer terwijl je staat en heen en weer beweegt in een grote ruimte, of wanneer je op een stoel zit en nog aan het puzzelen bent met je geluid. Hoe creëer je jouw sounds op het podium? Ik heb een gitaartechnicus die mijn gitaren stemt. Samen met hem hebben we verschillende combinaties van effecten geprobeerd die goed samenwerken. Maar verder doe ik zo’n beetje alles met m’n voeten door middel van pedalen. Voor het nieuwe album heb ik een apparaat waarmee ik drie effecten tegelijkertijd kan aanslaan en met slechts één druk op de knop kan overschakelen naar een totaal andere groep effecten. Hiermee kan ik supersnel schakelen tussen sounds. Welke effectpedalen gebruik je allemaal? Ik gebruik niks absurds hoor. Gewoon verschillende Boss distortionpedalen; de DS-1 en de turbo distortion en een oud fuzz pedaal wat een tone bender wordt genoemd. Daarbij heb ik nog een Ibanez WH10 wahpedaal. Het liefst hou ik het simpel met een paar boss DM2, CE2, VB2, een PS3, DD3 en DD6. De kern van mijn sound is toch wel mijn Xotic EP booster. Deze laat ik continu aan. Foto: Steve Keros

23


FLEA’S FAVORIET VAN FENDER De energie van Flea op het podium wordt enkel geëvenaard door zijn typische basgeluid, dat de fundering vormt voor de muziek van de Red Hot Chili Peppers. Je kunt je Flea bijna niet meer voorstellen zonder zijn geliefde Jazz Bass, hij lijkt er volledig mee vergroeid te zijn. Een trouwe fan van de Red Hot Chili Peppers heeft hem ooit een

Shell Pink ‘61 Jazz Bass cadeau gedaan, en sindsdien is het zijn favoriete instrument. Fender introduceert nu met trots een signaturemodel dat volledig is gebaseerd op Flea’s trouwe kameraad, compleet met de ietwat versleten look die het origineel inmiddels heeft. Probeer hem uit in één van onze winkels!

CRUSH’EM! De Crush serie van Orange werd voor het eerst geïntroduceerd in 2000 en is sindsdien zeer populair onder gitaristen. Van thuis oefenen tot het ondersteunen van kleine gigs, met de Crush versterkers zijn de mogelijkheden eindeloos. De serie komt in drie varianten van respectievelijk 25, 50, en 100 Watt. Op die manier zit er voor iedere bassist van ieder niveau wel een geschikte keuze tussen. Hoewel de wattages verschillen, is ieder model in essentie nagenoeg hetzelfde, en biedt bijna dezelfde fantastische functies. Zo beschikken ze allemaal over een actieve EQ-sectie compleet met een sweepable parametrische midband. Daarmee kun je zonder problemen jouw klank samenstellen, of het geluid aanpassen aan de ruimte om zo bijvoorbeeld staande golven weg te werken. Daarnaast heeft ieder model een zeer precieze chromatische tuner ingebouwd. Bekijk de video op onze website!

24


voerman.nl


The Mother-32 is a distinctive analog synthesizer that adds raw analog sound, Low Pass & High Pass Moog Ladder Filter, 32 Step Sequencer and extensive interconnectivity to any electronic or modular ecosystem. This main module with its 32 Modular Patch Points can be easily transferred into a Eurorack skiff or case.

Built on the award winning Sub Phatty sound engine. Its panel features 40 knobs, 74 switches and has a dedicated LCD display - placing each critical sound creation element and live performance tool quickly at your command. The Sub 37 is Duo-Paraphonic, so yes, it’s the first polyphonic Moog synthesizer since more than 30 years.

For the first time since 1981, Moog Music has officially resumed production of the Minimoog Model D. No changes have been made to the sound engine and great care has been taken to ensure that the integrity of this legendary instrument has been preserved. A series of popular functional modifications that expand this legendary instrument’s sonic capabilities have been added, which do not affect the sound in any way.

Handcrafted in Asheville, NC


DE VOLGENDE STAP Vele producers en andere liefhebbers van elektronische muziek zijn al wel bekend met de Yamaha MX49 of MX61. Deze fantastische synthesizers vormden al in vele muziekstukken de drijvende kracht. Binnenkort introduceert Yamaha versie 2 van deze fantastische synth. Zoals de huidige versie is ook deze versie beschikbaar met 49 of 61 toetsen welke respectievelijk slechts 3,7 kg en 4,7 kg wegen. Zeer gemakkelijk te vervoeren dus! Daarnaast zal je kunnen kiezen uit een blauwe, zwarte, of zelfs een witte variant welke als limited edition uitgegeven zal worden.

EEN ORGANISCH INSTRUMENT Het idee van de zacht vormgegeven Seaboards van Roli is om de intimiteit van akoestische instrumenten te combineren met de veelzijdigheid van elektronische muziek. Stel zelf de parameters in die door jouw bewegingen worden aangestuurd, en ontdek de vele nieuwe mogelijkheden. Roli keyboards geven je 5 dimensies van aanraakgevoeligheid (strike, glide, slide, press en lift). Dit is in vergelijking met de ene dimensie ´Strike´ die we gewend zijn van een gewoon pianotoetsenbord toch heel wat interessanter.

MUZIKALE BLOKKENDOOS Een andere nieuwe ontwikkeling van Roli is Blocks. Dit unieke systeem geeft je op dezelfde intieme wijze de mogelijkheid om muziek te maken als bij de Seaboards. In combinatie met de gratis iOS-app en één of meerdere Blocks creëer je een simpele doch uitgebreide productiestudio waarmee je zeer dynamische muziek kunt produceren. Het mooiste van Blocks is dat je zelfs als absolute beginner direct schitterende muziek kunt maken. De basis is de Lightpad Block. Door natuurlijke bewegingen te maken over het oppervlak van de Lightpad Block ontstaan er beats, melodieën en akkoorden. Deze kun je allemaal beïnvloeden door opnieuw bewegingen te maken. Door een Loop Block en een Live Block toe te voegen wordt het nog gemakkelijker om inventieve muziek te creëren. Neem je beats op, speel ze weer af, loop melodieën of akkoordprogressies en ga zo maar door! Binnenkort verkrijgbaar in onze winkels en op de website!

27


Distributed by: BMI Groothandel BV

| Telefoon NL +31 (0)70-3202425 België +32 (0)3 80 85 844 | E-Mail info@bmi.nl

W W W

D��’� Pl�� Wi�h�u� I�!

.EBSSWEDEN.COM


KLIK, COMBINEER EN PRODUCEER Ontdek de kleine strak vormgegeven Patchblocks. Dit handige en unieke systeem stelt je in staat om je eigen synthesizers te “bouwen” door middel van de gratis te downloaden Patchblocks software. Het door jou samengestelde synthprogramma zet je vervolgens via USB op de Patchblocks module en je bent klaar om muziek te maken. Iedere Patchblocks module kun je daarna koppelen aan je gear, koppelen aan een andere Patchblocks module, of in zijn eentje gebruiken om de vetste beats, geluiden en sequences te produceren.

TERUG IN DE TIJD MET MOOG Een originele, nieuwe Minimoog! Al meer dan 30 jaar wordt dit icoon niet meer gemaakt, maar daar komt nu verandering in met de nieuwe ‘Model D’. In 1970 werd de Minimoog Model D als eerste draagbare synthesizer gemaakt, het werd het archetype voor alle elektronische keyboards die volgden. De draagbaarheid, toegankelijkheid en expressiviteit hebben hem zeer populair gemaakt, een absoluut icoon in de muziekwereld. Bekijk de video op onze website!

EEN MODERN ORGEL MET VINTAGE KLANKEN De Numa Organ 2 van Studiologic is ontworpen om een flinke hoeveelheid aan verschillende klanken te kunnen produceren, welke stuk voor stuk zijn gebaseerd op de klanken van de meest populaire orgels ter wereld. Op die manier heb jij de mogelijkheid om nieuwe combinaties te produceren door gebruik te maken van drawbars en alle postprocessing effecten (Vibrato, Chorus, Rotary, Reverb, Drive, Click en Leakage).

29


EEN DRAAGBARE ELEKTRONISCHE DRUMKIT De TD-1KPX van Roland is een te gekke toevoeging aan de draagbare V-Drums-lijn. Ondanks zijn minimale afmetingen en lichte gewicht beschikt de TD-1KPX over een stevige drumstand voor rotsvaste performances. De befaamde mesh head V-Pads van Roland voor snare en toms zorgen voor een natuurlijke

terugslag, feel en speelbaarheid. Het innovatieve vouwdesign zorgt ervoor dat de stand in enkele seconden ingeklapt kan worden voor een makkelijk transport, of om de set-up op te bergen zonder dat de pads en cymbals verwijderd hoeven te worden.

Ga naar onze website voor meer informatie!

ZOWEL MODERN ALS TRADITIONEEL De Xist Briljant set van Istanbul levert een heldere en gearticuleerde klank met een fantastische combinatie van een lichte attack voor de hihats en de ride, en een donkere crash met gemiddelde boventonen. Zowel muzikaal als modern!

EXPLOSIEVE KLANK VAN ZILDJIAN Het herkenbare circulaire patroon dat verspreid is over het oppervlak van deze cymbals is verantwoordelijk voor de iconische klank. Dit patroon ontstaat door het speciale hamerproces dat bij de complete ZBT serie is toegepast. ZBT cymbals zijn gemaakt van de distinctieve ZBT legering (92% koper en 8% Tin), welke je cymbals briljant en explosief laat klinken.

31


C r a f t e d f r o m p u re S a b i a n B 20 B r o n z e u s i n g t r i c k l e - d o w n t e c h n o l o g y f rom ou r a wa r d -winning Evo lutio n and X-Plo s io n c y m b a l s , X S R d e l i v e r s u n p re c e d e n t e d s o u n d a n d p e r f o r m a n c e at a price designed to fit your cymbal budget. No other cymbal even comes close. #XSR

Exclusive Benelux Distributor www.algambenelux.be

www.Sabian.com/XSR


KOOLSTOFVEZEL DRUMSTOKKEN Met een levensduur die tot wel 10 keer langer is dan bij houten stokken kun je gerust zeggen dat de Carbon Fiber drumstokken van Kuppmen een goede investering zijn. Maar koolstofvezel is niet alleen goed voor de levensduur. Deze unieke stokken produceren een krachtige en gedefinieerde klank die geschikt is voor iedere situatie. Bovendien reageren de stokken zeer precies op jouw manier van spelen. Ga naar onze website en bekijk de video!

EEN SNARE MET PAUKEIGENSCHAPPEN Met bijna 100 jaar aan ervaring in het bouwen van koperen pauken ben je bij Ludwig zeker aan het goede adres voor kwaliteitsproducten op het gebied van drums. Deze schitterende snare is dan ook gebouwd met een bewuste knipoog naar de pauken die ze tevens ontwikkelen. De donkere gehamerde koperen afwerking geeft deze snare niet alleen een uniek uiterlijk, maar laat de klank ook schitterend tot leven komen.

PEARL DECADE MAPLE SERIES Pearls 70-jarige expertise op het gebied van drumstellen heeft weer veel bijgedragen aan het ontwikkelen van de Decade Maple Series. Met 5,4mm dikke ketels, professionele eigenschappen, en een fantastische afwerking, tilt de Decade jouw prestaties naar een nieuw niveau voor een ongekend lage prijs. De sets worden met alle benodigde hardware geleverd. Deze hardware optimaliseert de prestaties van de ketels door slechts minimaal contact met de ketels te hebben. Zo kunnen de ketels dus altijd vrij resoneren. De ketels van de Decade serie zijn gemaakt van zes lagen maple, wat de ketels in totaal 5,4mm dik maakt. De ketels zijn gemaakt door Pearls Superior Shell Technolgy toe te passen. Dit maakt de ketels zowel licht als zeer krachtig met resonant hoog en donderend laag.

33


KEYMUSIC STAGE AMSTERDAM

De Q-factory is voor vele muzikanten in Nederland dé broedplaats voor nieuwe muzikale ideeën, formaties en creativiteit. Keymusic is er dan ook trosts op hier sinds 1 februari 2016 een filiaal te hebben geopend. Sinds kort zijn er echter weer nieuwe ontwikkelingen rond deze locatie. De Q-factory is vanaf januari 2017 namelijk de permanente locatie voor onze Keymusic stage! Zo is Keymusic altijd optimaal in staat om musici uit heel Nederland te ondersteunen op het creatieve vlak en wat betreft de instrumenten en apparatuur die ze gebruiken.

Twee donderdagen in de maand zal Keymusic Amsterdam sessies, clinics en workshops organiseren in de kleine zaal op de eerste etage. Dit gebeurt in samenwerking met diverse instanties in het gebouw, zoals: AHK, DSOPM, Red Bull Studio’s en Abbey Road. Studenten en beginnende muzikanten krijgen zo de gelegenheid om mee te spelen met gerenommeerde musici of bands. Diverse informatieve workshops van topmerken kunnen tevens op deze avonden worden bijgewoond. Zo heeft Keymusic Amsterdam altijd z’n eigen podium ter beschikking.


MUSICMAKER STAGE

Tijdens de afgelopen Music Plaza vond de première plaats voor de Musicmaker Stage. Een broedplaats voor lokaal en opkomend talent, maar ook voor reeds gevestigde namen. Na een middag vol met fantastische artiesten en muziek kunnen we gerust zeggen dat de Musicmaker Stage een groot succes was! Op deze eerste editie van de Musicmaker Stage werd er ruimte geboden aan vier verschillende artiesten. De jonge singersongwriter Jente Meijer opende de middag met een aantal intense songs waarbij ze zichzelf begeleidde op piano. Rapper/zanger Brace zette vervolgens een fantastische show neer. Daarna waren er intieme jazzy klanken te horen van zanger/pianist Ruben Hein. Als laatste trad de singer-songwriter Bart Voncken aan, die zorgde voor een schitterend slot van de eerste Musicmaker Stage.

35


©2016 Avedis Zildjian Company

Gene Krupa

Buddy Rich

THE CYMBAL THAT

LAUNCHED POPULAR MUSIC INTRODUCING THE A AVEDIS COLLECTION This new addition to the Zildjian A Family is a vintage recreation of the timeless sound and feel heard and played on thousands of top hits from the 1930s-1960s, from swing to bebop through the explosion of rock & roll. Named in honor of Avedis Zildjian III, this legendary sound has been remastered and is now available for a new generation of drummers, delivering a thin, loose, played-in feel. Visit Zildjian.com/avedis to learn more about this unique collection.

#THELEGENDARYSOUND

Distribution for Belgium, Luxembourg and the Netherlands: MUSIK MEYER BENELUX · Division of MUSIK MEYER GmbH Industriestraße 20 · 35041 Marburg (Germany) www.musik-meyer-benelux.com

Jo Jones

Chick Webb


TRY BEFORE YOU BUY

ONLINE RESERVEREN, PROBEREN IN DE WINKEL. Veel muziekinstrumenten en geluidsapparatuur moet je echt in je handen hebben gehad voor je ze koopt. Neem nou bijvoorbeeld een gitaar: ieder instrument is in feite uniek. Zelfs twee exact dezelfde modellen zullen niet 100% hetzelfde klinken. Daarom is het fijn om te voelen, kijken en luisteren welke je het fijnste vindt spelen en klinken.

DE VOORDELEN:

Bij Keymusic begrijpen we dat en daarom bieden we onze unieke Try Before You Buy service. Deze service is speciaal voor online klanten die graag een instrument willen reserveren in een filiaal naar keuze om te kunnen proberen voordat ze overgaan tot aankoop.

De gehele voorraad van Keymusic in jouw winkel beschikbaar.

Wanneer je een interessant product hebt gevonden, kan je een reservering aanvragen. Ook wanneer het niet op voorraad is in het gewenste filiaal. Je ontvangt een e-mail of tekstbericht op je telefoon wanneer je reservering klaarstaat. Testen verplicht je niet tot aankoop; no strings attached! (Of in het geval van een gitaar: strings attached but no strings attached!).

Je krijgt een berichtje wanneer je reservering klaar ligt.

Reserveren is gratis en zonder verplichtingen.

De reservering is exclusief voor jou en geldt 48 uur. Bekijk alle spelregels op onze site.

37


FLEXIBEL MIXEN De TouchMix-30 Pro van QSC is de ideale compacte digitale mixer voor de meest veeleisende professionals. Of je nu een producer of muzikant bent, iedereen zal de intuïtieve workflow van de TouchMix-30 Pro kunnen waarderen. De mixer bevat 32 kanalen waarvan 24 Mic/ Line zijn, en 6 Line, Stereo USB. Daarnaast heb je de beschikking over 16 outputs die deze mixer enorm flexibel maken. Ga naar onze website en bekijk de video!

HET ULTIEME CLUBGELUID De speakers uit de XPRS serie van Pioneer hebben een stevige behuizing van gelamineerd berkenhout dat maar liefst 15mm dik is. Deze behuizing is deels verantwoordelijk voor de productie van het dynamische geluid. Dankzij de toepassing van de gepatenteerde AFAST technologie worden staande golven binnenin de behuizing volledig geëlimineerd. Hierdoor wordt de frequentierespons niet beïnvloed en behoud je dus de natuurlijke klankeigenschappen van het geluid. De speakers bevatten betrouwbare Class D versterkers voor een continu vermogen van 1200-W en een piekvermogen van 2400W. Bovendien zijn deze versterkers voorzien van Power Factor Correction om het energieverbruik te verminderen.

39


NIEUWE WINKELS

Keymusic Apeldoorn is dÊ plek voor al jouw muziekgerelateerde gear. Onder de bevlogen leiding van gitaarexpert Mark van der Ende bieden we een compleet assortiment muziekinstrumenten en geluidsapparatuur voor muzikanten, producers en dj’s uit Apeldoorn en omgeving. Kom eens langs en laat ons je helpen jouw reis door de wereld van muziek te beginnen of voort te zetten! HISTORIE Apeldoorn heeft al een rijke historie als stad waar je als muzikant terecht kunt om je te voorzien van alle benodigdheden dankzij de winkel Feedback. Oorspronkelijk lag deze winkel aan de Laan van Westenenk, maar Keymusic heeft we besloten een andere locatie voor onze winkel te zoeken. Zo zijn we in het centrum van Apeldoorn terechtgekomen. Keymusic zet uiteraard de traditie voort van het leveren van de beste producten en passend advies, zoals je dat gewend was van Feedback Apeldoorn. LIGGING WINKEL Keymusic Apeldoorn ligt aan de Asselsestraat 61, in het levendige centrum van Apeldoorn. Daarmee is de winkel gemakkelijk te bereiken. Dankzij de nabijgelege parkeerplaats, en de ruime hoeveelheid parkeerplaatsen in de straat zelf, kan je altijd snel je auto kwijt.


In de Oost-Vlaamse stad Gent, bakermat van de Vlaamse pop-, jazz- en rockscene, heeft Keymusic ook een muziekwinkel. Sinds 2007 kan de actieve muzikant hier terecht met al zijn of haar vragen en muzikale noden. De drijvende kracht achter de muziekwinkel in Gent is een sterk team van gemotiveerde mensen, met een grote dosis know-how en veel passie voor muziek. Onlangs is deze winkel volledig verbouwd waardoor er ruimte is ontstaan voor een nog groter assortiment aan de mooiste instrumenten en muziekapparatuur. Daarnaast is vanaf heden dit filiaal tevens op maandagen geopend. ASSORTIMENT Onze winkel is voor muzikanten uit Gent en omstreken niet meer weg te denken. Of het nu een gitaar, piano, dj-gear, mengpaneel of drums is: in onze toonzaal valt alles volop te testen. Voor vragen worden klanten professioneel bijgestaan door een zeskoppig Sales Team met uitgebreide productkennis en passie voor het vak en muziek. Keymusic Gent, the place to be! MUZIEK IN GENT Keymusic Gent werkt op regelmatige basis samen met conservatoria en muziekscholen uit de streek, sponsort fotoreportages voor verscheidene dagbladen en verhuurt apparatuur voor festivals en productiehuizen. Vele bekende Vlaamse bands en artiesten vinden hun oorsprong in Gent, het gros maakt ook deel uit van het klantenbestand: Sioen, Geoffrey Burton, Daan, Isolde Lasoen, The Van Jets, School is Cool, The Subs, Balthazar, Stephane Misseghers (Deus), Tomas de Soete, Gangthelabel, Gabriel Rios, Jef Neve, Raymond van het Groenewoud, Das Pop en nog vele anderen.

41


GELIMITEERDE UITGAVE VAN EEN LEGENDE Vier de 50e verjaardag van dit legendarische werkpaard met deze unieke zilverkleurige limited-edition ter gelegenheid van het jubileum. Dit is de eerste keer in 50 jaar dat Shure een gekleurde uitvoering van de SM58 uitbrengt die voor iedereen te koop is. Verder is de SM58-50A gewoon zijn vertrouwde zelf gebleven. Deze cardioïde dynamische microfoon is de standaardmicrofoon die zelfs onder de meest extreme omstandigheden nog een warme en heldere stemreproductie levert. Ga naar onze website voor meer informatie!

BOORDEVOL HANDIGE FUNCTIES De Qu-16 van Allen & Heath tilt digitaal mixen naar een compleet nieuw niveau met een innovatief ontwerp en uitzonderlijke functionaliteit (zeker gezien zijn formaat), om een professionele mixervaring te creëren. De mixer zit boordevol met handige functies en effecten die je enkel verwacht te vinden in de hoogste klasse professionele mixers. Dankzij de geïntegreerde techonologieÎn die hun eerste intrede deden in de GLD en iLive digitale mixer heeft de Qu-16 de kracht om eersteklas geluidskwaliteit te leveren. Of je nu overstapt van analoog naar digitaal, of je jouw digitale setup graag wilt updaten, de Qu-16 is altijd een veilige keuze.

EEN CONDENSATORMICROFOON VOOR LIVE SITUATIES De AKG C7 referentie handheld condensatormicrofoon levert geluid van studiokwaliteit en zorgeloos gebruik op ieder podium. Met fantastische helderheid en sprankelend hoog laat de C7 alle lead en backing vocals schitterend door de mix heen komen zoals alleen een condensatormicrofoon dat kan. Dankzij het speciaal voor deze microfoon ontworpen circuit en de unieke componenten, elimineert de C7 nagenoeg alle feedback, geluid bij het vastpakken en bewegen van de microfoon, en eventueel “pop” geluid. Met de C7 heb je dus het beste van beide werelden: studiokwaliteit zoals alleen een condensatormicrofoon die kan leveren, zonder de overgevoeligheid voor feedback en andere bijgeluiden.

42


HET BESTE LIVE GELUID VOOR JE DRUMSTEL De DK707 zevendelige Drum Mic Kit van Samson is een essentiĂŤle collectie van professionele microfoons die speciaal ontworpen zijn om een fantastische klank te leveren voor close-mic optredens en bij opnamesessies. De DK707 kit bevat vier Q72 Intrument Microphones die zowel voor snares als voor toms gebruikt kunnen worden, een Q71 Kick Drum Microphone en twee C01 Pencil Condenser Microphones. Deze microfoons hebben een speciale frequentierespons die helpt de natuurlijke attack van je kit accuraat te reproduceren.

LIVE GELUID WAAR JE OP KUNT REKENEN PreSonus ULT serie actieve luidsprekers combineren de breedst mogelijke horizontale verspreiding (110 graden) met een geconcentreerde verticale verspreiding (50 graden) voor een zogenaamde ultra-long-throw. Het resultaat is een gelijkmatige dekking van het geluid door de ruimte, waardoor het publiek overal het geluid zeer scherp zal horen. Bekijk de video op onze website!

45


INTERVIEW MARK KING

KONING VAN DE BAS Interview door Evelien Snijders.

Ik ontmoette Mark King, frontman van de band Level 42, vlak voor zijn concert in Paradiso, een locatie waar deze legendes al meerdere malen hebben gespeeld ĂŠn de plek waar Mark in 1981 zijn vrouw ontmoette.

Wat voor soort optredens vind je het fijnst om te doen? Mijn voorkeur gaat uit naar 1500/2000 man, omdat dat de perfecte maat is waarmee het geluid goed is. Qua akoestiek heb je hiermee de beste kans, zeker voor een band als Level 42 waar we veel jazz/funk/pop spelen en waar veel er sprake is van een enorm gelaagd geluid. Wat er bijvoorbeeld in Ahoy gebeurde - waar we het North Sea Jazz festival speelden dit jaar- is dat we daar in een ruimte stonden met 8500 mensen. Dat maakt het voor het geluid akoestisch gezien heel moeilijk. Wanneer je een iets op je instrument speelt, explodeert dit geluid in de ruimte. Dat is niet ideaal wanneer je snelle muziek speelt zoals funk.

Hier in Paradiso hadden we tijdens de soundcheck ook moeite om het geluid goed te krijgen, maar we weten gewoon dat wanneer het publiek binnenstroomt het geluid op een soort natuurlijke manier wordt geabsorbeerd.


Je hebt dus mensen nodig om het geluid goed te laten klinken? Ja, absoluut! De mensen maken het geluid compleet. Werk je met vaste geluidstechnici? Ja. De gitaartechnicus die met me meegaat, Trevor Dawkins, is ook de gitaarman en stagemanager van Ed Sheeran. Voor de drums van Pete (Ray Biggin) hebben we Neil bij ons. Als je Pete zijn settings ziet zal je begrijpen waarom hij een eigen technicus nodig heeft voor alleen zijn drums. Onze monitorman, Joey, is nu al 16 jaar bij me. Hij is fantastisch in z’n werk. We nemen altijd onze eigen geluidstafel mee, een Digicode System. Deze werkt erg fijn vanwege z’n kleine footprint. Hierbij gebruikt heel de band in-ears van Sennheiser. (Mark neemt me mee voor een rondleiding over het podium, waar zojuist de soundcheck heeft plaatsgevonden. Hij laat zien welke apparatuur hij gebruikt en wat het verhaal is achter zijn afgeplakte pedalen.) Mensen denken dat ik mijn pedalen afplak omdat ik niet wil dat iemand mijn settings ziet. Dat is niet waar. Ik doe dit omdat ik tijdens het zingen met mijn voet de switch aan en uit zet en hiermee per ongeluk de presetknopjes zou kunnen verdraaien. Daarom stel ik mijn pedalen in op een sound die ik fijn vind en plak er vervolgens wat tape over, zodat ik het pedaal gewoon kan aanklikken met mijn voet zonder dat er iets gebeurt met deze settings. Tijdens een show in Engeland had iemand een foto gemaakt van mijn pedalboard en op twitter erbij vermeld dat ik mijn settings niet aan mensen wilde laten zien.

Alsof ik één of andere eikel ben!? Dat ben ik niet. Of misschien ben ik wel een eikel, maar het maakt mij niks uit of iemand de settings van mijn pedalen ziet. Mijn broer, die gitaar speelt in de band, maakt gebruik van een Kemper, een versterker met een modellingsysteem waarmee je elke sound kunt nabootsen die je wilt, zoals: een Marshall rig, Fender twin of een Vox 80. Hij bestuurt de Kemper met zijn voetpedalen. Je bent partner (endorser) van TC electronic. Hoe kwam die samenwerking tot stand? Ik was bezig met een tour in Denemarken, waar TC electronic gevestigd is, en ze kwamen langs voor de show en zeiden:’Hey Mark, je moet echt onze bassgear eens proberen’. Toendertijd gebruikte ik een ander merk waar ik erg tevreden mee was, maar zij garandeerden me dat wanneer ik de twee merken naast elkaar zou zetten, TC veel beter zou zijn. Ik heb het toen geprobeerd, en ze hadden gelijk. Mijn oren wisten me te overtuigen. Nu speel ik de Blacksmith head, die 1600 watt aan vermogen heeft, met twee cabinetten van 4x10”. Ook neem ik altijd een reserve blacksmith mee. Je weet maar nooit. Vol trots laat Mark King zijn drie basgitaren zien die klaarstaan voor de show. De basgitaren die ik gebruik zijn van Status Graphite. Dit is een soort hybride bas, die geweldig is voor de slapen thumb-technieken die ik gebruik. De kleuren van de basgitaren veranderen, afhankelijk van het licht dat erop schijnt. De gitaarband die ik draag heeft mijn vrouw gemaakt. We denken erover om een aantal banden te verkopen via de website.

47


MONTAGE Yamaha introduceert de Montage serie, een reeks synthesizers zoals je er nog nooit één gezien hebt. Ontdek de ongelofelijk soepele workflow en intuïtieve interface die uitnodigen om je nog enkel op de muziek te concentreren. Je eigen creativiteit vormt de enige grens van wat je allemaal kunt bereiken met de Montage. Wanneer je al graag gebruikmaakte van de DX of de Motif van Yamaha, zal dit keyboard je zeker bevallen.

Motion Control Synthesisis Engine Met de Motion Control Synthesisis Engine van de Montage breng je twee iconische Sound Engines samen: de AWM2, en de FM-X. Deze twee engines kun je volledig naar keuze “zonen” of “layeren” verspreid over acht delen in een enkele Montage-track. Met Motion Control kun je daarnaast een zeer diepe, dynamische en expressieve klank ontwerpen en gebruiken, waar je voorheen enkel van kon dromen. Je hebt de keuze uit een breed assortiment aan effecten om jouw klank nog unieker te maken of verder te verfijnen. Van high-definition reverbs tot ongelofelijk gedetailleerde Virtual Circuit Modeling effecten. Dankzij de krachtige DSP kan je eindeloos varriëren en combineren met effecten zonder dat dit ten koste van de prestaties gaat. De klanken die je creëert en gebruikt en de effecten werken stuk voor stuk bovendien met het Seamless Sound Switching principe, wat betekent dat het geluid niet plots zal worden afgekapt wanneer je van klank wisselt. Dankzij de ingebouwde A/D input heb je de mogelijkheid om externe geluidsbronnen aan te sluiten en door de DSP te sturen om gebruik te maken van de interne effecten. Zo kun je microfoons, gitaren en vele andere instrumenten en apparaten aansluiten om de mogelijkheden nog verder te uit te breiden.


REC. FESTIVAL Afgelopen 6 november vonden de MTV Europe Music Awards (EMA) plaats in Ahoy Rotterdam. Voor het eerst organiseerde MTV voorafgaand aan de Awards het REC festival waarbij Keymusic verantwoordelijk was voor de backline en een groot gedeelte van de algemene ondersteuning. Fantastische artiesten uit de meest uiteenlopende muziekstijlen binnen de popmuziek kwamen op 4 en 5 november bijeen om deel uit te maken van deze spectaculaire verzameling van talent en energie. Het was een daverend succes en vormde de ideale manier om de MTV EMA in te leiden! Keymusic is er dan ook bijzonder trots op deze smeltkroes aan stijlen en artiesten te hebben mogen ondersteunen.

49


Foto: Kris Dewitte

KEYMUSIC HEROES

Keymusic vindt het belangrijk om talent te ondersteunen om zo een levendige muziekgemeenschap te stimuleren. Hier zetten we dan ook een aantal van onze trouwe klanten in de schijnwerpers die op hun beurt weer bijdragen aan de groei van cultuur in hun omgeving.

HOOVERPHONIC Met hun sfeervolle muziek vormt de Belgische band Hooverphonic al sinds 1995 een belangrijk onderdeel van de wereldwijde muziekindustrie. Hun fantastische album “The Magnificent Tree”, dat in 2000 uitkwam, bracht hen internationale erkenning waardoor hun succes in een stroomversnelling terecht kwam. De band heeft al vele verschillende gezichten gekend op het gebied van hun zangeressen. Dit komt deels voort uit hun oneindige zoektocht naar de juiste stem voor iedere song die ze schrijven. Deze zangeressen worden echter altijd ondersteund door het vaste duo Alex Callier en Raymond Geerts. Afgelopen maart brachten ze hun nieuwste album uit getiteld “In wonderland”. Hun liefde voor de jaren 60 — een tijd die onder andere bekendstond om het feit dat singles populairder waren dan albums — laten ze op dit album duidelijk naar voren komen. Het album telt namelijk maar liefst vijf singles die stuk voor stuk een unieke sound hebben en uit een andere richting lijken te komen.

Foto: Kris Dewitte


Jerry Deewood, geboren in Brugge tijdens de Tweede Wereldoorlog, kreeg zijn muzikale talent mee via moeder en grootmoeder. Geïnspireerd door o.a. Frankie Laine en Bill Haley and The Comets zette de jonge Jerry halverwege de jaren ‘50 zijn eerste stappen in de muziekwereld. Onlangs bracht hij zijn nieuwste CD “Rockin’ Christmas uit.

Jaimie van Hek Jaimie van Hek is de vaste bassiste van Leonie Meijer, geeft theorieles aan het Amsterdam conservatorium en is daarnaast de mede-oprichter van de DSOPM (Dutch School of Popular Music), waar ze tevens lesgeeft. Door deze connectie met de DSOPM is ze eigenlijk direct verbonden met de Keymusic Academy en dus met Keymusic.

Jerry Deewood Veel drummers kennen Dennis al heel lang als drumspecialist van Keymusic, waar hij al sinds 1991 werkzaam is. Naast zijn werk bij Keymusic is Dennis een bekende Haagse drummer. Aanvankelijk bij lokale bands als The Playmates, Control Over The Masses en als mede-oprichter van de band Di-rect. Sinds 2010 leerde het grote publiek hem echter kennen als de drummer van Najib Amhali. Samen met zijn band PlusSupportAct heeft Dennis sindsdien meer dan 500 shows achter Amhali op het podium gestaan.

Zenn Canters Zenn Canters, werkzaam in Keymusic Herentals, speelt al sinds 6-jarige leeftijd gitaar en is vanaf zijn 11e ook gaan drummen. Naast zijn werk als productspecialist op de bas- en gitaarafdeling besteedt hij nagenoeg al zijn vrije tijd aan gitaren en het maken van muziek. Met zijn partyband Band Marginal is hij vaak op podia door heel België te vinden en brengt hij zijn gitaarskills ten gehore. Daarnaast houdt hij zich veel bezig met het onderhouden, restaureren en repareren van (bas)gitaren.

Dennis van Hoorn 51


KEYMUSIC ACADEMY

Keymusic werkt al jaren samen met muziekscholen door heel Nederland en België. Onder de overkoepelende naam Keymusic Academy kunnen wij klanten zo een breed scala aan muzieklessen aanbieden bij deze partners. Zo is Keymusic in staat een gezonde sfeer voor jong talent te creëren en op die manier de groei van cultuur te stimuleren. De nieuwste aanwinsten voor de Keymusic Academy zijn: Music Air in Utrecht, Muziekschool Eindhoven en de ZangExpress in Rotterdam.

MUSIC AIR Music Air is het bedrijf van veelgevraagd toetsenist Marcel van der Lugt. Music Air richt zich op muziekonderwijs, compositie, productie en live performances. Dankzij vakmanschap, ervaring, enthousiasme en een breed inzicht kan je al jouw muzikale projecten bij Music Air neerleggen. Music Air werkt samen met diverse professionals uit alle hoeken van de muziekindustrie. Met dank aan dit brede netwerk kunnen wij in al jouw muzikale behoeften voorzien.

ZANGEXPRESS Muziek is een essentieel onderdeel van het leven. Elk kind geniet van muziek maken, luisteren en ervaren. Het zorgt voor persoonlijk welbevinden, helpt de hersenen beter te leren en creëert een fijne sfeer in de klas. Muziek heeft met sport gemeen dat het zich dwars door alle andere disciplines heen kan bewegen en dat je niet ontzettend getalenteerd hoeft te zijn om daarvan te kunnen genieten. ZangExpress maakt het daarom voor groepsleerkrachten graag heel eenvoudig om muziek de klas in te brengen. Met de doorlopende leerlijn is het heel gemakkelijk je klas een compleet muziekprogramma aan te bieden en tegelijkertijd samen te genieten van muziek en zingen!

MUZIEKSCHOOL EINDHOVEN Muziekschool Eindhoven is hét centrum voor muziekeducatie in Eindhoven. Met meer dan 40 jaar aan ervaring is de Muziekschool Eindhoven dé plek waar jij jouw talent kunt ontwikkelen en dragen wij zo bij aan het ondersteunen en ontwikkelen van talent in de regio Eindhoven. Onze cursisten worden ondersteund door gediplomeerde docenten die met hun theoretische en praktische kennis en ervaringen dé onmisbare schakel vormen tot niet alleen het succes van de Muziekschool Eindhoven, maar ook tot die van onze cursisten.

53


ONTDEK WAT KEYMUSIC PROJECTS VOOR U KAN BETEKENEN Van een compleet professioneel geluidssysteem voor uw café, club, restaurant, school of hotel, tot de inrichting van professionele opnamestudio’s. Maar ook compacte mobiele PA sets voor entertainers en fitnessclubs en lichtsystemen voor drive-in shows. Met Keymusic Projects wordt uw project naar een hoger niveau getild. Keymusic Projects vormt al jaren een betrouwbare bron voor al uw audio, video, verlichting en mediatechnologie. Met Keymusic Projects bent u verzekerd van het werken met experts, en de beste apparatuur dat op maat is samengesteld. Het is ons doel u in iedere fase van het project bij te staan om zo het project vlekkeloos te laten verlopen en tot een goed einde te brengen. Onder de diensten die wij aanbieden vallen onder andere het plannen en ontwerpen van uw projecten op het gebied van licht, geluid, en/of video, evenals de distributie en installatie van de benodigde apparatuur. Wij geven een begrijpelijke instructie om het gebruikersgemak voor een eenvoudige bediening van de apparatuur te garanderen. En na levering staan wij uiteraard altijd paraat voor hulp en ondersteuning. E-mail: projects@keymusic.com Tel: 085-4444440 (bereikbaar van maandag t/m vrijdag, 10:00 – 18:00 uur en zaterdag van 10.00 - 17.00 uur)

54


A sound so natural. Unheard until now. Dexibell revolutionises the digital piano world with VIVO, a masterpiece of technology and design 100% Made in Italy. Sound Dynamic 256 times higher than similar products on the market - Exclusive technology T2L (True to Life) - Quad–Core Cortex Processor with 320 Digital Controlled Oscillators - 6 DSP Effects - High Definition at 24 bit and 48 kHz - 3D Sound holophonic - Polyphony virtually unlimited - Wi-fi connectivity and Bluetooth Audio Streaming - X-Mure (app for iPhone and iPad) for rhythm section and accompaniments ‘real audio quality’

HOME

STAGE H3

S3

H7

S7

PORTABLE

P3 P7

www.dexibell.com


EVENTS

Keymusic is altijd bezig met het organiseren en bijwonen van evenementen die bijdragen aan progressie in de wereld van muziek. Evenementen die een centraal punt vormen voor zowel musici als muziekliefhebbers en waarbij een positieve sfeer gecreĂŤerd wordt voor het uitbreiden van netwerken, het leren over de

nieuwste ontwikkelingen binnen de muziekindustrie en natuurlijk het profiteren van vaak scherpe kortingen. Naast de introductie en verkoop van nieuwe producten, organiseren wij vaak de vetste concerten van de meest vooraanstaande artiesten van het moment. Hier een kleine greep uit onze evenementen.

MUSIC PLAZA Een hele dag barstensvol optredens van bekende artiesten, demo’s van de nieuwste producten en natuurlijk leuke aanbiedingen en acties. Tijdens Music Plaza zijn er voor elk soort muzikant gratis clinics te volgen, en kun je komen genieten van inspirerende optredens van bekende muzikanten en aanstormende talenten!

GITAARDAG Een dag die volledig in het teken van de gitaar staat. Alle topmerken op dit gebied zijn dan aanwezig op de desbetreffende locatie voor verschillende workshops en clinics. Daarnaast kan je altijd genieten van fantastische concerten van bekende gitaristen.

ACOUSTIC SESSIONS Onze winkels in Den Haag en Rotterdam behoren tot de grootste muziekwinkels van de Benelux. Op iedere zaterdagmiddag bezoeken muzikanten en producers vanuit het hele land deze populaire muziekwinkels. We hebben hier een podium waar jij je muziek ten gehore kan brengen. DĂŠ gelegenheid om je kunsten te vertonen aan een klein publiek. Dit podium is bedoeld om zowel beginnende als gevorderde muzikanten een podium te geven.

56


Para DI - Phase inversion for best sound and feedback control - Adjustable gain for both passive and active pickups - 5 band EQ with tunable notch and midrange bands - Works with 9V battery or phantom power - For all type acoustic instruments - XLR and 1/4” outputs - World’s nr.1 Acoustic DI

M1 ‘Active’ - Highly Feedback-resistant - Long battery life – 1,000 hours on one 3V lithium coin cell - Adjustable pole pieces for perfect balance with most string types and gauges - Installs in minutes - Includes a pre-wired strapjack harness with Volume control - Also available in passive design

Distributie door Mafico B.V. info@mafico.com www.mafico.com


Op 9 september vierde Roland het 33-jarig bestaan van de TR-909 welke voor vele artiesten binnen de elektronische muziek het kloppend hart vormde van hun muziek. Roland heeft dan ook ter ere van de TR-909 een limited-edition lijn van vintage modules geïntroduceerd. Daarnaast lanceerde Roland onlangs een nieuwe lijn producten in samenwerking met Serato. Hiermee wordt de wereld van muziekproductie en DJ’s in een nieuwe stroomversnelling gebracht.

DJ-808 De DJ-808 is een toonaangevende DJ-controller met daarin een 4-kanaals mixer, ingebouwde drumsequencer, stemprocessor en de meest uitgebreide Serato DJintegratie die vandaag mogelijk is. Hij gaat een flinke stap verder dan een traditionele DJ-controller. De DJ-808 is een elektronisch muziekinstrument, uitgerust met een Roland “TR-S” drummachine, met toegang tot ’s werelds meest iconische drumklanken én controlemogelijkheden over de Serato Sampler binnen Serato DJ. De DJ-808 beschikt tevens over een VT Voice Transformer, die

de toonhoogte van je stem kan transponeren in de bijpassende toonsoort van je Serato DJ-tracks. Via twee AIRA-link poorten kun je er zelfs synthesizers en andere elektronische gadgets mee verbinden om een live remix mee te maken: en dat allemaal met één enkele usb-kabel. De klankkwaliteit is high-end en de hardware is robuust, doch makkelijk transporteerbaar. De DJ-808 zorgt voor inspirerende sets die gegarandeerd je grenzen zullen verleggen. Het publiek zal versteld staan.


SYSTEM-8 De SYSTEM-8 is krachtig en diep. Hij produceert een uitgebreid klankenpalet dat geïnspireerd werd door de legendarische Roland-synthesizers van de voorbije vier decennia. Zijn vooruitstrevende Analog Circuit Behavior (ACB) klankgenerator drijft een achtstemmig, drie oscillators tellend soundmonster aan; met overweldigende filters en effecten, veelzijdige LFO’s en een indrukwekkend aantal hoge resolutie-knoppen en -schuiven om alles nauwkeurig mee te controleren. De SYSTEM-8 ondersteunt tot drie PLUG-OUT-synths, waarmee hij onderdak biedt aan ongelooflijk accurate reproducties van verschillende Roland-klassiekers. Splits en stapel synths voor een hele reeks nooit eerder gehoorde klanken, maak gebruik van de geïntegreerde vocoder, arpeggiator, CV/Gate outputs en de geavanceerde polyfonische step sequencer; om aan je creatieve klankzoektocht te beginnen.

ROLAND BOUTIQUE: TR-09 / TB-03 / VP-03 De invloed van de TR-909 drummachine is vandaag nog steeds hoor- én voelbaar; en dat meer dan drie decennia na de lancering van het toestel. Vandaag is de 909-sound beschikbaar als onderdeel van de Roland Boutique-reeks, in de vorm van de TR-09. Ook de beroemde TB-303 Bass Line Synth heeft nu een rechtstreekse afstammeling in de TB-03, en de VP-03 is een miniatuurversie van de VP-330 Vocoder Plus. Drie

nieuwe toevoegingen aan de Boutique reeks die het verleden doen herleven. Met nieuwe technologieën en toegevoegde functies zijn de moderne kopieën zelfs draagbaarder en veelzijdiger dan voorheen. Hoe nostalgisch de geluiden ook klinken (want het authentieke karakter van de oude instrumenten is echt overeind gebleven), de nieuwe versies zijn beter en betaalbaarder dan de oude!

59


NEW 2016

The Legendary Sound Dichterbij dan ooit Voor meer informatie: pearldrum.com


INTERVIEW ROBBE VEKEMAN

Robbe Vekeman werd gevraagd als drummer voor de Belgische band Bazart. Wat er volgde waren uitverkochte clubtours en festivals. Hij tourde langs alle mooie podia van België en Nederland en het succes blijkt voort te zetten. Bazart gaat eind dit jaar naar Nederland met onder andere shows in Tivoli, Utrecht op 27 november en Patronaat in Haarlem op 2 december. Keymusic sprak met de 24 jarige, nuchtere drummer die doordeweeks gewoon les geeft bij Metronoom/ Keymusic Brugge.

Naast je baan als drummer binnen de band geef je les op de muziekschool Metronoom, onderdeel van Keymusic Brugge. Wat vind je het leukst aan die functie? Het leuke vind ik dat ik met geen enkele leerling een vast patroon of leerplan hoef te volgen om ze op te leiden. Je kunt er leren wat je wilt, zeg wat je interesseert en wat je graag wilt leren, en dan wordt er rekening mee gehouden. Ik heb beginners, maar ook leerlingen die al een tijdje bezig zijn en zich willen specificeren op een bepaald genre. Bij iedereen is het anders, alle leerlingen zijn anders en dat vind ik er zo tof aan.

Wat waren de hoogtepunten tot nu toe? Het is zodanig snel gegaan dat het moeilijk is om het allemaal te blijven geloven en beseffen wat er allemaal is gebeurd. Het hoogtepunt was eerst de Ancienne Belgique in Brussel die we uitverkocht kregen. Kort daarna kwam Rock Werchter, dat was dan een nieuw hoogtepunt. Rock Werchter en Pukkelpop, dat was allemaal superleuk, dat waren allemaal jongensdromen voor ons die we op één zomer allemaal hebben kunnen doen. Begin oktober hebben we opnieuw twee keer de grote Ancienne Belgique gedaan, twee keer uitverkocht. Dus het blijft gewoon komen, het blijft duren. Volgend jaar doen we de Lotto Arena, die te vergelijken is met de Heineken Music Hall en die was op één dag uitverkocht, er komt een tweede show.

Op wat voor drumkit speel je? Mijn eerste eigen kit was een Ludwig. Daar ben ik nog altijd heel tevreden over, daar speel ik nu live altijd op. Ik speel live zowel akoestisch als elektronisch. Ik gebruik een akoestische kit met elektronische elementen zoals een SPD-SX van Roland en triggers met externe pads, dus ik probeer ze te combineren. Dat is ook heel interessant om te doen. De muziek van Bazart is vrij elektronisch, maar toch is het live altijd tof om ook de akoestische power te hebben van een drumstel. Het is heel leuk om het te combineren en te kunnen experimenteren. Lees het hele interview op keymusic.com/robbe-vekeman

61


FOR THE LOVE OF

There’s something about an analog mixer that just feels right. It sounds warm and natural. Its layout is simple, but comprehensive. A great sounding mix starts with a single knob twist. Now, with the completely redesigned Mackie ProFXv2™ line, each knob turn is even more powerful. Dial up the virtually noiseless new Vita™ preamps. Tweak reverbs, delays and more with the new great-sounding ReadyFX™ effects engine. After all, you know what all the knobs do. Time to put your hands to work, mixing confidently with the best live sound for your audience.

VITA PREAMPS

READYFX EFFECT ENGINE

Discrete Class-A design, dual feedback stabilization and bias current optimization for low-noise performance.

Floating-point DSP handles intensive high-quality audio processing, delivering a choice of 16 premium effects.


GEMAK EN GELUIDSKWALITEIT De Icon U24 is een grootmembraam-condensatormicrofoon met geïntegreerde mixer en audio-interface. Dat zijn drie apparaten in één! De U24 heeft een grote 19mm capsule die uitstekend geschikt is voor opnames in studio-kwaliteit. Dankzij de USB-poort op de microfoon kun je hem in notime aansluiten en gebruiken met je pc. Je kunt direct op de microfoon het ingangsvolume en het hoofdtelefoonvolume aanpassen. Iedere podcaster wordt hier enthousiast van!

DE OPVOLGER VAN DE YETI Het Yeti Studio alles-in-één vocal recordingsysteem geeft je alle benodigdheden om fantastische en professionele opnames te kunnen maken. De Yeti is één van ‘s werelds meest populaire USB-microfoons en is in staat om in de hoogste kwaliteit opnames te maken. Combineer dit met de bijgeleverde software van PreSonus en de geavanceerde studio-effecten van iZotope, en je bent klaar voor het maken van de beste opnames. Ga naar onze website voor meer informatie!

MOBIEL EN KRACHTIG Met de i-XLR van Røde heb je altijd een complete opnamestudio op zak! De i-XLR verbindt een standaard XLR-microfoon aan een lightning-adapter zodat je kristalheldere opnames kunt maken op jouw iOS-apparaat. Bovendien bevat hij een hoofdtelefooningang waarmee je zonder enige latency kunt luisteren, en kun je met de gratis RØDE Reporter App direct opnames van hoge kwaliteit maken.

63


NATIVE INSTRUMENTS: KOMPLETE 11 Deze langverwachte versie van Komplete komt in drie verschillende pakketvormen die ieder op hun eigen manier en niveau toegang bieden tot een breed scala aan verschillende plug-ins, effecten en sounds. Zo is er voor ieder budget wel een goede oplossing. Of je nu voor het eerst begint met produceren, mixen, componeren, en sound designen, of dat je al jaren je brood verdient met deze vaardigheden, met Komplete 11 ben je in ieder geval volledig bij de tijd. Lees meer op onze website!

M-TRACK GEMODERNISEERD Wanneer je je eigen opnamestudio wilt beginnen zal je een kwalitatieve audio-interface moeten aanschaffen. M-Audio zorgt er gelukkig altijd voor dat hun audiointerfaces volledig voldoen aan de eisen van het moment. M-Audio introduceert nu hun nieuwste audio-interface serie: de M-Track C-Series 2x2, en de M-Track C-Series 2x2M. Met de M-track kun je dankzij de nieuwe Crystal Preamps en eersteklas D/A converters zonder problemen met een audioresolutie van 24-Bit/192kHz opnemen.

STUDIOKWALITEIT VAN MACKIE De nieuwe Mackie XR serie monitoren levert de prestaties en precisie waar moderne en professionele studio’s op kunnen vertrouwen. De serie bestaat vooralsnog uit twee verschillende monitoren met respectievelijk een 6,5” en een 8” woofer. Met een logaritmische waveguide zorgen deze monitoren voor een perfecte balans tussen gearticuleerde hoge frequenties en een zeer helder middengebied. De strakke respons van de woofers welke van Kevlar gemaakt zijn, gecombineerd met het ELP Bass Reflex System, geeft je daarnaast de garantie dat ook de laagste frequenties prachtig vertegenwoordigd zijn. Op deze manier is het volledige geluidsspectrum fantastisch gebalanceerd, en zal je een perfect neutrale geluidsweergave tot je beschikking hebben.

64


LIKE US ON

BRUSSEL - KNESSELARE - LUIK - EINDHOVEN - ROTTERDAM - AMSTERDAM - ARNHEM

Eentveldstraat 57 - 9910 Knesselare • +3 (0) 478 88 35 11 •


SHAPE YOUR SOUND

Bose® F1 Model 812 Flexible Array Loudspeaker

1 speaker. 4 coverage patterns.

STRAIGHT

J

REVERSE J

C

Introducing the first portable loudspeaker that lets you easily control the vertical coverage – so wherever you play, more music reaches more people directly. The Bose F1 Model 812 Flexible Array Loudspeaker’s revolutionary flexible array lets you manually select from four coverage patterns, allowing you to adapt your PA to the room. Plus, the loudspeaker and subwoofer provide a combined 2,000 watts of power, giving you the output and impact for almost any application. Your audience won’t believe their ears.

Bose.com/F1 ©2015 Bose Corporation. CC015487


GA VOOR PROFESSIONELE KWALITEIT Dankzij betaalbare technologie en distributiekanalen zoals YouTube is er een nieuw tijdperk van creativiteit ingeleid. De Zoom F4 zorgt ervoor dat het geluid voor al jouw filmmateriaal van de hoogste kwaliteit blijft. Met 6-input/8-track opnamemogelijkheden, zeer helder klinkende microfoonvoorversterkers en time-code met enorme precisie, heb je Hollywood geluidskwaliteit voor een lage prijs tot je beschikking.

BETROUWBAARHEID EN KWALITEIT VAN KRK Voor het ontwikkelen van hun nieuwste serie nearfield studiomonitoren (de V Series 4) heeft KRK honderden professionele producers, engineers en geluidstechnici geraadpleegd. Combineer dat met de 30 jaar lange ervaring van KRK, en je begrijpt waarom KRK inmiddels synoniem is geworden voor kwaliteit.

EEN OPNAMESTUDIO DIE IN JE ZAK PAST Het topmodel van Tascam op het gebied van handheld digitale recorders heeft een indrukwekkende signal-to-noise ratio van meer dan 100dB. Daarmee levert de DR-100MKIII de beste audioprestaties in de geschiedenis van Tascam. Hij is speciaal ontwikkeld voor de meest veeleisende audiodesigners en technici, en combineert betrouwbaarheid met audio van studiokwaliteit in een gebruiksvriendelijke interface. Een krachtige recorder waarmee je zowel in 96kHz/24bit, als in 192kHz/24bit kunt opnemen. Ga naar onze website voor meer informatie!

67


-

- Prachtige rustieke afwerking - ‘50s archtop met vintage spirit - Instelbare brug en zwevende slagplaat - Boven- en onderblad van Canadees kersenhout

- Geschikt voor Alt-Delta, Delta Blues, Slide en Jazz tot Rock

5th Avenue Kingpin CW2 Cognac Burst D i s t r i b u t i e d o o r M a f i c o B. V. w w w. m a f i c o. c o m i n fo @ m a f i c o. c o m

M5 MATCHED PAIR Condensator microfoon met een 1/2 inch membraam Ideaal voor studio’s en live optredens Perfect op elkaar afgestemd met maximaal 1dB verschil Metalen behuizing met ceramische zwarte coating Frequentiebereik van 20 Hz tot 20.9 kHz

D i s t r i b u t i e d o o r M a f i c o B. V. w w w. m a f i c o. c o m i n fo @ m a f i c o. c o m


GERICHT GELUID OPNEMEN De Kamikaze van Nowsonic is een shotgunmicrofoon die voornamelijk is bestemd voor gebruik met camera’s. De uiterst gevoelige condensatorcapsule biedt je een klank met bijzonder lage ruis voor interviews, podcasting, web-tv, veldopnamen en andere toepassingen. De Kamikaze kan worden gebruikt met bijna elke video- of digitale spiegelreflexcamera en kan gemakkelijk worden gemonteerd op de flitsschoenadapter. Ga naar onze website voor meer informatie!

KWALITEIT EN GEBRUIKSGEMAK Focusrite’s tweede generatie Scarlett audio-interfaces zijn sneller, gemakkelijker en leveren betere geluidskwaliteit dan ooit te voren. Met deze audio-interfaces heb je professionele geluidskwaliteit en fantastische digitale conversie tot je beschikking. Nagenoeg ieder gedeelte

van de oorspronkelijk Scarlett heeft een upgrade gekregen. Hierdoor levert deze audio-interface een ultralage roundtrip latency van slechts 2,74ms met 96kHz en een 32 samples buffer. En dat alles met zeer heldere voorversterkers voor de beste geluidskwaliteit.

FANTASTISCHE AUDIOINTERFACE VOOR JE MAC De Element 88 van Apogee is een Thunderbolt audio I/O box die speciaal gemaakt is om muziek te maken op je Mac. Element 88 neemt al de beste eigenschappen van eersteklas Apogee gear zoals de Symphony I/O Mk II, de Ensemble Thunderbolt en de Groove, en stopt deze in een simpel en compact systeem. De gestroomlijnde

hardware-eigenschappen en geavanceerde softwarebediening biedt gebruikers de ultieme opnamekwaliteit en prestaties tegen een zeer scherpe prijs. Dat maakt Element 88 perfect voor producers, geluidstechnici en professionele opnamestudio’s.

69


20 JAAR RME Met zijn volledig nieuwe AD/DA converters, welke kristal heldere en transparante audio garanderen, DURec (Direct USB Recording) en RME’s low latency hardware en drivers, legt RME de lat op het gebied van audio interfaces weer hoger.

Met de inbegrepen TotalMix FX software kan er voor elke beschikbare output een verschillende latency-free submix met EQ, Dynamics, Reverb en Delay gemaakt worden. Daarnaast is de optionele RME ARC USB Remote Control beschikbaar, die middels 15 knoppen en een encoder wiel direct met TotalMix FX communiceert. Via je iPad heb je nog meer controle over de mixer en DSP effecten met de in de App Store verkrijgbare TotalMix FX for iPad app. Met 94 kanalen I/O, waaronder 12 x analoog I/O, 4 x Mic/Instrument Preamp, AES/EBU, ADAT, MADI en 2 x MIDI I/O, is de Fireface UFX+ USB 3.0 en Thunderbolt audio interface het hart van elke multitrack studio.

EEN SLIMME MANIER VOOR PROFESSIONEEL GELUID Er gaat niets boven een echte vintage condensatormicrofoon in combinatie met een fantastische voorversterker. Echter, de beste combinaties kosten je een waar vermogen en zullen dus nooit meer dan een droom worden voor de meesten van ons. Slate Digital brengt daar verandering in. Met de almaar beter wordende kwaliteit van digitale effecten en simulaties, is het tegenwoordig eigenlijk al niet meer mogelijk het verschil te horen tussen een simulatie en een echte vintage voorversterker of microfoon. Door slim gebruik te maken van de laatste ontwikkelingen heeft Slate Digital de deuren geopend voor iedereen die professionele opnames wil kunnen maken met microfoons en voorversterkers van weleer.

GEEF JOUW OPNAMESTUDIO EEN UPGRADE De Hedd Type 07 is een zeer veelzijdige, krachtige actieve nearfield studiomonitor met een bijzonder gedetailleerd en dynamisch geluid. Op het eerste gezicht lijkt de monitor een vrij klassiek ontwerp te hebben met zijn standaard formaat, 7-inch woofer en Hedd Air Motion Transformer. Echter zorgt de zorgvuldige afstelling van de verschillende onderdelen voor een ongekend transparante en ruimtelijke klank. Verder is de monitor voorzien van een slot voor optionele kaarten met diverse digitale connecties.

70


Musicmaker Live! Vanaf nu: Musicmaker Stage bij Keymusic. Neem de nieuwste editie mee voor € 6,50. Of bestel ‘m online bij keymusic.com


Sennheiser keeps YOU

“ON AIR”

From 1st June to 31st December 16, trade in your old wireless for up to

€200 CASH BACK on selected new Sennheiser wireless systems

Get up to €200 on your new Sennheiser Wireless Set With the ever-changing wireless spectrum, you can continue to count on Sennheiser to keep you on air! Your old wireless system could be impacted by the new regulation of the 700 MHz band and no longer be

used. Trade in your old wireless gear, whatever its brand, up to the value of €200, to purchase a new set at one of our participating partners. Please find more information: sennheiser.com/promotions Valid for:

g

AVX


KWALITEIT VOOR EEN SCHERPE PRIJS De DJM-450 is de nieuwe instapper onder de mixers. Een compact apparaat dat veel functies van de grote clubmixers zoals de DJM-900 beschikbaar maakt voor beginnende DJ’s. Eigenlijk zitten vrijwel alle belangrijke features erop. De ideale plek om te beginnen als je grote ambities hebt om DJ te worden.

COMPACT EN KRACHTIG Moderne DJ’s kunnen hun hart ophalen met de nieuwste DJ-controller van Denon DJ. De legendarische kwaliteit en superieure audioproductie waar Denon DJ om bekendstaat komt volledig naar voren in de MC7000. De MC7000 bevat namelijk 4-kanaal Serato DJ mogelijkheden en een dubbele USBpoort. Deze USB-poort stelt je in staat tegelijk met een andere DJ te spelen of naadloos te wisselen tussen twee DJ’s. Bovendien is deze controller relatief compact, waardoor je hem gemakkelijk naar al je gigs kunt meenemen. Ga naar onze website voor meer informatie!

73


ONZE PARTNERS

MUSICASA Door de steeds groter wordende vraag naar kwalitatieve opleidingen in opname, productie en DJ’ing werkt Keymusic samen met MusiCasa. MusiCasa is een instituut in België voor opleidingen in muziek, geluidsopname of productietechnieken. Door een verfrissende kijk op wat écht leeft binnen de huidige muziekwereld groeide MusiCasa op korte tijd uit tot een gevestigde waarde. Veel cursussen en opleidingen vinden plaats in Knesselare maar MusiCasa werkt ook steeds meer op andere locaties.

POPPUNT Poppunt is het aanspreekpunt voor muzikanten, DJ’s en producers en zet zich elke dag in om het leven van muzikanten en DJ’s interessanter en aangenamer te maken. Zo kan je bij Poppunt elke dag terecht voor gratis advies over muziekmaken en alles wat daarmee te maken heeft: of je nu beginner of pro bent, metalhead, folkie, rocker, DJ of producer. Ben je eerder op zoek naar podiumkansen, airplay of recensies? Dan kan je terecht op vi.be, Poppunts kansenplatform.


DRAAGBAAR DJ‘EN Numark zorgt altijd voor fantastische innovaties op het gebied van elektronische muziek. Het viel Numark op dat draagbaarheid tegenwoordig erg belangrijk is voor mensen en dat DJ’s tot nu toe niet even hun DJ-gear mee naar het park of op vakantie konden nemen. Met de PT01 komt hier een einde aan. De nieuwe extreem draagbare PT01 biedt enthousiastelingen van draagbare oplossingen een schitterend apparaat. Tot nu toe is het altijd zo geweest dat wanneer je als DJ je vaardigheden wilt laten horen, je afhankelijk bent van relatief grote en zware apparatuur. Met PT01 heb je echter alles wat je nodig hebt in ėėn simpel en klein apparaat.

STIMULEER JE CREATIVITEIT De DDJ-RZX van Pioneer DJ tilt jouw dj-vaardigheden naar een compleet nieuw niveau. Naast de bekende functies die hij van de CDJ en DJM modellen heeft overgenomen, bevat de DDJ-RZX ook vele compleet nieuwe eigenschappen. De drie 7-inch touchscreens geven je toegang tot alle parameters van zowel de audio als de video en maken het je gemakkelijk om je volledig op je creativiteit te kunnen concentreren. De ingebouwde XLR combo-inputs voor microfoons geven je daarnaast de mogelijkheid externe geluidsbronnen direct te verwerken in je sets en hier prachtige effecten zoals Reverb en V Tune aan toe te voegen. Ga naar onze website voor meer informatie en de video!

DE IDEALE CONTROLLER VOOR BEGINNENDE DJ’S Als één van de marktleiders op het gebied van DJ-controllers heeft Numark de zware taak iedere keer weer met innovatieve producten te komen. Gelukkig lijkt dit absoluut geen probleem te zijn voor ze! De Mixtrack Platinum combineert 16 multifunctionele backlit performance pads voor het maken van loops, afspelen van samples en het besturen voor hot cues, met eveneens multifunctionele touch-strips voor dynamische FX-besturing en het zoeken binnen tracks. Ieder kanaal heeft zijn eigen filter-draaiknoppen waardoor je precies de juiste hoeveelheid controle hebt over de klanken die je kunt produceren. Een fantastische budget-controller die je alle functies biedt voor een vliegende start!

75


PAD CONTROLLER KOOPGIDS

Tegenwoordig zie je muzikanten steeds vaker gebruikmaken van controllers en samplers met pads. Hoewel deze producten er allemaal vergelijkbaar uitzien zitten er nogal wat verschillen tussen. Om verwarring over dit soort producten weg te nemen, behandelen we hier drie van de populairste padcontrollers binnen hun eigen categorie.

ABLETON PUSH 2 De opvolger van de eerste Push werd gelanceerd in combinatie met een nieuwe versie van Ableton Live: Live 9,5. Push 2 is in de eerste plaats een echte MIDI-controller, wat wil zeggen dat hij bedoeld is om elementen in de Ableton Live software te kunnen bedienen door middel van de pads en andere bedieningselementen. Je hebt talloze opties voor het afspelen en programmeren van beats, mogelijkheden om samples over de pads te slicen, timestretched samples te spelen en alles wat je verder maar nodig hebt als producer of muzikant. De 64 drukgevoelige pads werken zรณ direct dat je helemaal op zult gaan in de muziek. Dit alles wordt gecomplementeerd met een kleurenscherm waarop je perfect kan zien welke functies actief zijn. Ableton Push 2 is waarschijnlijk de meest geavanceerde controller uit het rijtje als je kijkt naar de mogelijkheden van het apparaat zelf en de software.


MASCHINE JAM Om te beginnen is Maschine Jam een zeer krachtige step-sequencer welke je in staat stelt om door middel van een raster van 8x8 pads een oneindige verscheidenheid aan sequences te maken. Of je nu akkoorden, melodieĂŤn of eindeloze beatvariaties wilt creĂŤren, met Maschine Jam gaat er een wereld voor je open.

Met de unieke Smart Strips krijg je de mogelijkheid om op elegante wijze akkoorden te spelen. De pads erboven kun je vervolgens gebruiken om de volgorde van de tonen uit het akkoord te selecteren en extensies toe te voegen. De Smart Strips geven je tevens toegang tot de complexe algoritmes van de vele ingebouwde effecten welke je in real-time kunt verwerken in je tracks. Op deze manier maak je jouw tracks veel dynamischer en volledig uniek.

NOVATION CIRCUIT Wat de Novation Circuit uniek maakt in dit rijtje is het feit dat hij zonder de hulp van een computer met bijbehorende software of externe speakers muziek kan produceren. Het is dus werkelijk een standalone muziekinstrument. Uiteraard kan hij ook zonder enige problemen als controller voor je software functioneren. Dit is voor velen de aantrekkingsfactor van Circuit. Je hoeft geen computer mee te zeulen en hebt te gekke mogelijkheden ter beschikking.

De Novation Circuit is alles wat je nodig hebt voor inspiratie, creatie en het inspelen van nieuwe nummers. Het is een klassieke Nova synth en drummachine in combinatie met een standalone groovebox. Deze gridbased goovebox is compact, werkt op batterijen en heeft een ingebouwde luidspreker, waardoor hij overal gebruikt kan worden. In de studio werkt de Circuit naadloos samen met je computer en andere standalone hardware in sync met de sessie.

77


NIEUWE VANS BESTEL JE BIJ:

SKATESTORE.NL

@SKATESTORE


THE NEXT STEP.

MASCHINE JAM

PRODUCTION AND PERFORMANCE SYSTEM www.native-instruments.com/maschinejam


DANCEFAIR MUSICFAIR

Op 4 en 5 maart 2017 zal de Jaarbeurs in Utrecht weer volledig in het teken staan van de liefde voor het maken en beluisteren van muziek. De jaarlijkse Dancefair/ Musicfair is dé plek voor musici uit heel Nederland om bij elkaar te komen en meer te leren over de nieuwste producten en ontwikkelingen binnen de muziekindustrie. Of je nu instrumentalist, producer of DJ bent, dankzij het uitgebreide programma van de Dancefair/Musicfair is er voor iedereen wel iets inspirerends te beleven. Eén van de belangrijkste speerpunten van de organisatie is het realiseren van netwerkmomenten tussen de bezoekers. Hiervoor worden meerdere timeslots gereserveerd in het programma. Gelijkgestemden, maar ook muzikanten uit verschillende stromingen kunnen hier op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen om muzikale collabs te vormen. Keymusic is ook dit jaar weer van de partij met een eigen stand welke het hart zal vormen van de muziekgemeenschap. Hier laten we onze nieuwste producten zien, staan we klaar om uw vragen te beantwoorden en er kan natuurlijk weer lekker muziek gemaakt worden! Daarnaast zal Keymusic één van de podia volledig hosten.

81


TORAIZ SP-16 PROFESSIONAL SAMPLER SAMPLE AND SYNC

V E R S AT I LE S A M P LE R FO R DJ S , P R O D U C E R S A N D LI V E ACTS 1 6 - S T E P S E Q UE N C E R – C R E AT E UP TO 2 5 6 PAT T E R N S TO UC H S C R E E N WIT H D E TAIL E D S AM P L E IN F O R M AT IO N 8 G B F L AS H M E M O RY AN D R E AL - T IM E P R O C E S S IN G DAV E S M IT H IN S T R UM E NTS AN ALO G UE F ILT E R S F O R WAR MT H AN D P R E S E N C E S YN C V I A P R O D J L IN K O R M ID I C LO C K – N E V E R M I S S A B E AT

PIONEERDJ.COM


A SMARTER SPEAKER PRX800W is the first PA system in its class to feature complete wireless control via Wi-Fi. The PRX Connect mobile app for Android and iOS connects wirelessly to every speaker, offering full control over the powerful built-in DSP.

Kom de nieuwe JBL PRX800W bekijken en beluisteren op het nieuwe Music Maker Stage in de vestiging van KeyMusic in Rotterdam.

Walk around the venue during sound check and fine-tune your speakers to sound better as a system. Use the 8-band EQ, speaker delay, mute, gain and more to make sure your audience hears great sound from every corner of the room. It’s easy to configure shows offline, save your presets and find any connected speaker with the useful Locator function. With 1500W Class-D amps and JBL Differential DriveŽ Technology for best-in-class power handling and great reducing system weight, PRX800W Series delivers legendary JBL Sound and represents the next generation in smart live sound reinforcement. Learn more at jblpro.com

Keymusic Magazine | Wintereditie 2016/2017  

Magazine voor muzikant, producer en dj.