Abonma 2011/2012

Page 1

Kulturni center PrimoĹža Trubarja Ĺ entjernej


Spoštovane občanke in občani, obiskovalke in obiskovalci Kulturnega centra Primoža Trubarja, zopet smo obrnili nov list v tej naši zgodbi, ki jo lahko označimo kot zgodbo o uspehu. Šentjernej kot kraj nadaljuje skrbno začrtano pot in ostaja svetla točka v tem delu naše dežele. Vztrajamo na tej poti in si tudi v teh težkih časih upamo in zmoremo lotiti projektov, s katerimi dajemo zgled in kažemo pot. Večina se nas zaveda, da smo pred samo dvema letoma pričeli zgodbo, ki je postala duša kraja. Kulturni center Primoža Trubarja je postal nepogrešljiv del kulturnega življenja, njegov program pa tista dodana vrednost, ki nam je v ponos. S svojim programom in dobrim delom nam vsakodnevno dokazuje, da ima lahko tudi manjši kraj vse kar imajo veliki. In leto, ki je pred nami, leto 2012, je zopet leto izzivov. Je leto, ki bo na kulturnem področju v Sloveniji še posebej zaznamovano, saj bo v tem letu Slovenija gostiteljica projekta Evropske prestolnice kulture. Tako bo naša država zopet v družbi velikih. Kljub temu, da v tem projektu sodelujejo večja mesta, ne smemo dopustiti, da bi mi ostali v ozadju. Dober glas o Šentjerneju, o duši kraja in pripravljenosti domačinov sodelovati na kulturnem področju, bo zopet presegel okvire tako kraja kot posameznikov. Kulturni center Primoža Trubarja se je trdno zarisal na kulturni zemljevid Slovenije. Je in ostaja primer dobre prakse tudi v teh časih, ko žal razpolagamo z zelo omejenimi sredstvi. In je že danes simbol boljšega jutri. Že danes govori o tem, da v naši občini ljudje na srečo nismo lačni kruha. Želimo pa si in radi posegamo tudi po kulturi. Šentjernej je bil in ostaja kraj, kjer je kultura doma. Torej, preostane mi zgolj, da ponovim besede, ki smo jih že vsi vzeli za svoje: Kulturo imamo na dlani, sezimo ponjo!

Franc Hudoklin župan


Spoštovani obiskovalci, cenjene obiskovalke, dobrodošli v novi, tretji sezoni Kulturnega centra Primoža Trubarja! Pred nami je obdobje, ko se moramo ponovno izkazati. Vsaka sezona doslej je prinesla nekaj novega, zato moramo temu slediti tudi sedaj. Ponujamo vam zanimivo, razburljivo in vedro paleto kulturnih dogodkov, odlične igralske zasedbe, zanimive odrske pristope in polno novih gledaliških užitkov. Otroški - Zojin abonma prinaša sedem čudovitih predstav, v katerih se pojavljajo nove uprizoritvene tehnike. Tako bomo gostili glasbenike, cirkusante, marionete, senčne lutke in mnoge druge. Napoved je obetavna, zato verjamemo, da bodo v teh predstavah uživali tako najmlajši obiskovalci kulturnega centra kot njihovi spremljevalci. Tudi gledališki abonma prinaša novosti. Število predstav sicer ostaja enako prejšnjim letom, posegli pa smo po zanimivejših in novejših gledaliških pristopih. Naj omenimo samo muzikal in burlesko, ki zagotovo odstopata od klasičnih odrskih postavitev. Pa ne da bi bile slednje kakorkoli v slabšem položaju, vendar so novosti zagotovo prijetna osvežitev za obiskovalce. Novost je tudi ta, da izbor zaključne predstave letošnje abonmajske sezone ponujamo vam. Glasovali boste na abonmajskih večerih in preko naše spletne strani. Ponudba je zanimiva, odločitev pa je vaša. Boste videli, ni lahko… Pred nami se torej odpirajo nova obzorja. Verjamemo, da je včasih težko poseči po njih, vendar ob zavedanju, da nam tovrstne izkušnje prinesejo mnogo zanimivih in nepozabnih trenutkov, jih je vredno vzeti za svoje. Naše delo je videti zelo minljivo. Aplavz odzveni, oder se zatemni, dvorana se sprazni… Vendar verjamemo, da podobe živijo naprej v vseh tistih, ki ste spremljali nastopajoče in v kakšnem od njih našli tudi kanček sebe ali kakšnega znanca. Naš največji uspeh je zadovoljen obiskovalec, radi pa sprejmemo tudi kritiko, ker le tako lahko postanemo še boljši. Naj se vsem, ki ste naši obiskovalci, zahvalimo za redno obiskovanje naših prireditev. Obdržite to lepo navado. Še naprej dobrodošli!

Elizabeta Kušljan Gegič programska vodja.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

G L E D A LI Å K I

A B O N M A

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Ernst Lubitsch:

KO SEM BIL MRTEV ..............................................................................

Režija in izvedba: Diego de Brea .............................................................................. Scenograf: Diego de Brea .............................................................................. Kostumografinja: Bjanka Adžić Ursulov .............................................................................. Avtor glasbe: Jože Šalej .............................................................................. Oblikovalec luči: Milan Podlogar .............................................................................. Nastopajo: Alojz Svete (soprog), Janez Škof (soproga, služkinja), .............................................................................. Jernej Šugman (tašča), Boris Mihalj (snubec, šahist), Jože Šalej .............................................................................. k.g. (pianist) ..............................................................................

ŽLAHTNA KOMEDIJA po izboru strokovne žirije Dnevov komedije 2011 DIEGO DE BREA ŽLAHTNI REŽISER Dnevov komedije 2011

SNG Drama Ljubljana

JERNEJ ŠUGMAN BORŠTNIKOVA NAGRADA za igro za vlogo Tašče

Predstava je zasnovana na motivu moža, ki napove svojo smrt, potem pa izgine in se ponovno pojavi z lažno identiteto. Lubitschev junak je lahkoživ bonvivan, ki se ob večerih rad izmuzne od doma in predaja veselju s šahiranjem v radoživi moški družbi. Bolj kot ženo to moti njegovo taščo, ki mu lepega dne (pravzaprav sredi noči) zaklene vrata, nesrečni mož pa ne more domov. Naslednjega dne napove samomor in izgine. Namesto v smrt se odpravi v svobodo samskega življenja. Domnevna vdova žaluje, mož pa se tudi kmalu naveliča postopanja. V svoj nekdanji dom in k ženi, ki jo vendar ljubi, se vrne v vlogi služabnika. A tašča že išče novega ženina za užaloščeno hčer. In ji ga tudi privede na dom. Kaj vse bo napletel lažni služabnik, da bo osmešil snubca, ponovno osvojil ženo in se končno tudi znebil tečne tašče!.


foto: Peter Uhan

. GLEDALIÅ KI ABONMA

burleska


Peter Quilter:

DUETI ..............................................................................

Slovensko stalno gledališče Trst

Režija: Matjaž Latin .............................................................................. Prevod: Breda Briščak .............................................................................. Scenografija: Ana Rahaela Klopčič .............................................................................. Kostumografija: Svetlana Visintin .............................................................................. Izbor glasbe: Matjaž Latin .............................................................................. Oblikovanje luči: Peter Korošic .............................................................................. Nastopata: Maja Blagovič (Wendy, Janet, Shelley, Angela), .............................................................................. Vladimir Jurc ( Jon, Barrie, Bobby, Tobby) .............................................................................. Romantično komedijo britanskega pisca Petra Quilterja, ki so ga do sedaj prevedli že v sedemnajst jezikov in uprizarjali po celem svetu, sestavljajo štiri enodejanke o kaotičnem svetu ljubezenskih odnosov povsem različnih parov: dva samski osebi na prvem zmenku, uslužbenka in šef pred rojstnodnevno zabavo, komaj ločena zakonca na počitnicah ter brat in sestra pred tretjo poroko. Vse vloge upodabljata dva igralca, kar ponuja priložnost za občudovanje gledaliških preobrazb, saj se situacije, okolja in liki pred očmi gledalcev stalno spreminjajo. Spremljamo duhovite zgodbe o sladkostih in tegobah ljubezenskih odnosov, ki so odraz sprememb v odnosih med moškim in žensko v moderni družbi, kjer je koncept življenja v dvoje poln presenetljivih nians.


. GLEDALIŠKI ABONMA

romantična komedija


Joe DiPietro / Jimmy Roberts:

LJUBIM TE SPREMENI SE ..............................................................................

Prospot d.o.o. ( Jurij Franko)

Prevod: Milan Dekleva .............................................................................. Režija in priredba: Gašper Tič .............................................................................. Glasbeno vodstvo: Lojze Krajnčan .............................................................................. Pevsko vodstvo: Simona Vodopivec Franko .............................................................................. Koreografija: Fiona Johnson Kocjančič .............................................................................. Scenografija: Greta Godnič .............................................................................. Kostumografija: David Matej Goljat - DMG .............................................................................. Nastopajo: Danijel Malalan, Marjan Bunič, Romana .............................................................................. Krajnčan, Simona Vodopivec Franko .............................................................................. Glasbeniki: Rok Lopatič / Miran Juvan (klavir), Blaž Trček / .............................................................................. Primož Fleischman (saxofon, flavta, klarinet) .............................................................................. Nova uspešnica producenta muzikala Moje pesmi moje sanje. Predstava z vrhunsko zasedbo, ki vas bo do solz nasmejala ter napolnila z odlično glasbo in petjem. Ljubim te - spremeni se! Znano, kajne? Kar priznajte si - ne poskušate vsak dan spreminjati svojega ljubljenega, čeprav ste se zaljubili vanj prav zaradi njegove drugačnosti? Ja, predvsem ženske so v tem profesionalke, čeprav tudi moškim to niti zdaleč ni nepoznano. "Ljubim te - spremeni se!" pa ne govori le o ljubezni, ampak o razliki med spoloma, seksu, karierizmu, osamljenosti, hrepenenju, zadregah starševstva, o navadah in razvadah, zvestobi, dolgočasju, staranju... "Ljubim te - spremeni se!" je kruta resničnost za crknit od smeha!


. GLEDALIŠKI ABONMA

komični muzikal


Gregor Čušin:

HAGADA

..............................................................................

Izbor, priredba besedil, režija, dramaturgija, .............................................................................. kostumografija, scenografija, odrski gib: .............................................................................. Gregor Čušin .............................................................................. Pripoveduje, poje, pije, igra, nastopa, upodablja: .............................................................................. Gregor Čušin .............................................................................. Vse, kar ste od nekdaj hoteli vedeti o Bogu, pa si niste upali vprašati. Duhovita masovka na mono način z veliko petja in pitja.

Mestno gledališče ljubljansko

NAGRADA ZA NAJBOLJŠO UPRIZORITEV Festival Monodrama 2003 / Ptuj

Gregor Čušin z izrazitim čutom za imitacijo in mimiko zanimivo poveže nekaj odlomkov iz Svetega pisma z anekdotami in šalami. Igralsko zahteven projekt v maniri velikih, monokomedija, ki šestdeset minut brez težav obdrži gledalčevo pozornost. Nina Jerman, TV Slovenija, Odmevi, 3. 2. 2003 Preprosto, a učinkovito organiziran material podaja Čušin disciplinirano, tekoče, tako rekoč brez šumov, govorno in telesno natančno, hitro in z dobrimi refleksi /.../ Komedijant, kot se spodobi! Blaž Lukan, Delo, 5. 2. 2003


. GLEDALIÅ KI ABONMA

komedija


Harold Pinter:

PREVARA

..............................................................................

Režija: DFŠ .............................................................................. Nastopajo: Maša Derganc, Uroš Fürst, Jernej Šugman .............................................................................. .............................................................................. .............................................................................. ..............................................................................

Prevara (1978) je intimna komična drama, ki govori o ljubenzenskem trikotniku treh glavnih protagonistov, literarnem založniku Robertu, njegovi ženi Emi, ki vodi galerijo in njenemu ljubimcu Jerryju, literarnem agentu, Robertovemu sodelavcu in najboljšemu prijatelju še iz študentskih let.

SiTi Teater BTC

PREMIERA: oktober 2011

Pinterjev mojstrski minimalističen dialog nas skozi retrogardno nanizane prizore od leta 1977 pa nazaj do leta 1968, ko se afera med ljubimcema začne, popelje na tragikomično razgradnjo izdaje ljubezni in prijateljstva. Prav potek zgodbe od konca proti začetku omogoča gledalcu nemoralistično in humorno spremljanje zgodbe, pri čemer gledalec že od začetka ve kako se zgodba razplete in z natančo odmerjenimi informacijami v prizorih razkriva kako se je vse skupaj začelo, kar je gonilo dramatičnosti in komičnosti zgodbe, ki je stara kot človeštvo.


. GLEDALIŠKI ABONMA

komična intimna drama


Spoštovani obiskovalci! Zadnjo predstavo v tej sezoni si boste izbrali sami. Glasovanje bo potekalo na abonmajskih predstavah in preko naše spletne strani www.kc-sentjernej.si od septembra do konca decembra. Izbirate lahko med naslednjimi predstavami:

__________________________________________________________________________________________ vohunska triler komedija Alfred Hitchcock: 39 STOPNIC __________________________________________________________________________________________

Produkcija: ŠPAS TEATER Režija: Jaša Jamnik Igrajo: Jurij Zrnec, Nataša Tič Ralijan, Gojmir Lešnjak Gojc

..................................................................................................................................................................................... Hitchcock–ov klasični vohunski triler 39 stopnic je dobil svojo odrsko različico. Komedija združuje najboljše od filma, romana in gledališča ter mojstrsko prepleta žanre z odličnimi igralci, ki prinašajo na oder svežino z originalno, zabavno in zelo duhovito gledališko verzijo klasike, stare skoraj 100 let. RicharHannay se znajde v situaciji, ko nedolžen beži pred policijo, ki je prepričana, da je morilec, ter pred tujimi agenti, ki jih želi razkrinkati in rešiti državo pred skrivnostno organizacijo. Dirjajoči vlak, dirkanje avtomobilov, strmoglavljenje letala, lisice, manjkajoči prsti, špijoni in malo staromodne romance ga spremljajo na v tej vratolomni vohunski dogodivščini. Hitro, smešno in divje. __________________________________________________________________________________________ romantična komedija Vesna Pernačič: ČAS ZA TANGO __________________________________________________________________________________________

Produkcija: Pernarčič & Pernarčič, Teater eu in Familija Režija: Primož Ekart Igrata: Vesna Pernarčič in Andrej Murenc

..................................................................................................................................................................................... Romantična komedija v objemu tanga Čas za tango je zgodba o ženski in moškem, ki ju združi prav plesanje tanga. Oba se znajdeta pred nenavadno nalogo, da se morata naučiti tango, o čemer nikdar v življenju nista niti razmišljala. Vsak od njiju ima svoj skriti motiv, zakaj pristane na tak izziv. Prek učenja plesa se par začne spoznavati in zbliževati, vendar pa se na njuni ljubezenski poti pojavljajo ovire in vprašanje je, če sta jih oba pripravljena premagati. Bodo njuna ljubezenska nesoglasja ogrozila njun projekt, da se v čim krajšem času naučita tango?


__________________________________________________________________________________________ komedija Dušan Kovačević: BALKANSKI ŠPIJON __________________________________________________________________________________________

Produkcija: ŠPAS TEATER Režija: Mustafa Nadarević Igrajo: Ksenija Mišič, Mustafa Nadarević, Branko Šturbej, Aleš Valič

..................................................................................................................................................................................... Kot glavni lik nastopa Ilija, ki si domišlja, da je njegov podnajemnik špijon. Ker državni organi sedijo križem rok, se odloči, da ga bo razkrinkal sam. Zasleduje ga, opazuje, slika in se podaja v – za gledalce – zelo smešne situacije, ko pa ne zmore več sam, na pomoč pokliče brata Ðura. Ob strani mu zvesto stoji žena… Slovenijo je treba rešiti. __________________________________________________________________________________________ ljubezensko-kriminalna komedija Andrej Jelačin: AGENCIJA ZA LOČITVE __________________________________________________________________________________________

Produkcija: Gledališče Koper Režija: Katja Pegan Igrata: Nataša Tič Ralijan in Gašper Tič

..................................................................................................................................................................................... Agencija za ločitve govori o ločitvenem agentu in njegovi nevsakdanji stranki, ki v interpretaciji igralskega tandema Tič – Ralijan gledalce razveseljuje že od leta 2001.Predstava ne ponuja samo žgečkljivega smeha, vrtoglavega dogajanja in nepričakovanih zapletov, temveč pod krinko mačističnega šovinizma in feminističnih puhlic ponudi gledalcu tudi ponoven razmislek o temeljnih pravilih igre med spoloma. __________________________________________________________________________________________ monokomedija Desa Muck: KONČNO SREČNA __________________________________________________________________________________________

Produkcija: Pisateljstvo Muck in Go partner Režija: Jaka Andrej Vojevec Igra: Desa Muck

..................................................................................................................................................................................... Predstava o dokončno osamljeni ženski poznih srednjih let, ki je svoje življenje preselila v računalnik, in že dvanajst let ni šla iz hiše. Tudi preživlja se preko računalnika. Vsi njeni odnosi se dogajajo v medmrežju, kjer ima svojo resnično ljubezen in virtualne ljubimce, ima sovražnike in prijatelje, s katerimi manipulira pod izmišljenimi imeni. Tudi njen odnos s sinom je le preko računalnika… Tako zelo laže sama sebi in vsem ostalim, da je zanjo njen virtualni svet povsem resničen. In zakaj ne bi bil?! Končno srečna! je namenjena Slovenkam in Slovencem od 16 leta dalje.l

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Z O J I N

A B O N M A

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Peter Kus (po motivih H.C. Andersena):

POJOÈI GRAD

..............................................................................

Režija in glasba: Peter Kus .............................................................................. Igra: Andrej Žibert in Kaja Avberšek .............................................................................. .............................................................................. .............................................................................. ..............................................................................

Forum Ljubljana

Vsebinsko izhodišče predstave Pojoči grad je pravljica H. C. Andersena Slavec in govori ocesarju, ki je hotel postati čim bolj podoben slavčku. Ptiček je živel na njegovem vrtu in prelepo prepeval, zato ga je občudoval ves svet. Sprva ljubosumen na malega pevca, ki mu jekradel vso pozornost, je cesar sčasoma spoznal, da mora slediti slavcu in tudi svoje življenje spremeniti v pesem. Pravljica je uprizorjena v izvirnem multimedijskem performansu, v katerem se stripovske ilustracije in koncert na izvirnih glasbenih inštrumentih povezujejo z lutkovnim gledališčem. Dolžina predstave je 45 minut. Predstava je primerna za otroke, starejše od 3 let.


l ZOJIN ABONMA

risana zvoÄ?na predstava


Ravil Sultanov, Natalija Sultanova:

MINI CIRKUS BUFETO

..............................................................................

Režija in igra: Ravil Sultanov, Natalija Sultanova .............................................................................. .............................................................................. .............................................................................. .............................................................................. ..............................................................................

Predstava izhaja iz specifičnega klovnskega žanra imenovanega »bufonada«, ki ga oblikujeta dva natančno izdelana klovnska lika.Klovn Bufeto bo skupaj s klovneso pripravil čisto pravi cirkus, oba pa vas bosta do solz nasmejala v svojem prikazu in izvajanju cirkuških veščin, saj obvladata najrazličnejše cirkuške spretnosti, od žongliranja, lovljenja ravnotežja do vožnje z monokolesom. Prek skupnih dogodivščin se med njima spleta zabaven odnos, v katerem se skupaj igrata, ustvarjata in podajata v nepozabne izkušnje…

Zavod Bufeto

Dolžina predstave je 40 minut. Predstava je primerna za otroke, starejše od 3 let.


l ZOJIN ABONMA

klovnovska predstava


Katja Povše:

ZLATI KLJUÈEK ..............................................................................

Režija in izvedba: Katja Povše .............................................................................. .............................................................................. .............................................................................. ..............................................................................

Pripovedno gledališče gdč. Bazilike

..............................................................................

Gospodična Bazilika je pripovedovalka pravljic, ki ves čas potuje. In ker ves čas potuje, nosi svoje življenje v kovčku, pardon, kovčkih: kovček za pravljice, kovček za glasbo, kovček podarjenih in najdenih predmetov, kovček za obleke ... Zlati ključek je neposredna in zabavna predstava z lutkami, predmeti in zvoki iz teh kovčkov. Sestavljena je iz petih ljudskih pravljic, zaklenjenih v kovčke, ki jih otroci sami odpirajo in izbirajo: pravljica o ribi, pa o ugrabljeni kraljični, o mišku s smrdljivim repom in seveda pravljica o kravi Liski, najboljši prijateljici gdč. Bazilike. Dolžina predstave je 40 minut. Predstava je primerna za otroke, starejše od 3 let.


l ZOJIN ABONMA

gledališče iz kovčka


Matevž Gregorič:

SLIŠAL SEM BOBEN TOLÈI ..............................................................................

Režija: Matevž Gregorič .............................................................................. Glasba v živo: Tina Sovič .............................................................................. Animacija: Mateja Koropec Garret in Matevž Gregorič .............................................................................. .............................................................................. ..............................................................................

Yangawagambe, domačin iz Gane, nas v tej glasbeno-ritmični pravljici na nevsiljiv in poučen način spoznava s skrivnostmi Afrike. Tako v savani srečamo noja, ki nesebično pazi na svoje jajce, leva z groznimi zobmi in slona z dolgim rilcem. V afriški vasi pa lahko ob spremljavi bobnov tudi zaplešemo ... Dolžina predstave je 30 minut.

LG Koruzno zrno

Predstava je primerna za otroke, starejše od 3 let.


l ZOJIN ABONMA

nošene lutke v afriškem stilu in senčne lutke


Alice Čop (po motivih Astrid Lindgren):

PETKRAT PIKA!

..............................................................................

Režija: Alice Čop .............................................................................. Igrajo: Vanja Kretič, Nives Hudej, Maja Bukovnik .............................................................................. .............................................................................. ..............................................................................

Lutkovno gledališče Velenje

..............................................................................

V tej predstavi nastopa kar pet Pik, saj skriva zgodba toliko dogodivščin, da jih ena sama Pika ne zmore opraviti. Pika se že na otoku Taka-Tuka sreča s prekaljenima tatovoma Tikom in Takom, ki sta izvedela za njeno bogastvo. Pika se jima seveda ne da. Drugič ju Pika sreča kar v svoji vili Čira-čara. Ob pomoči prijateljev Anice in Tomaža se jima tudi tokrat odločno upre. Kaj mislite, kdo bo na koncu zmagal? In ker Pika ne bi bila Pika, če ne bi nenehno pripovedovala najrazburljivejših zgodbic, se v predstavi skupaj z njo preselimo v Argentino, ter na Karibe, kjer se je borila s piratom Flintom … Dolžina predstave je 35 minut. Predstava je namenjena otrokom, starejšim od 3 let.


l ZOJIN ABONMA

lutkovna predstava, 5 tipov lutk


Slavčo Malenov (po pravljici Zgodba o kalifu štrku Wilhelma Hauffa):

ZAÈARANI ŠTORKLJI

..............................................................................

Režija: Slavčo Malenov .............................................................................. Igra: Milan Štefe in Tomislav Tomšič .............................................................................. ali Robert Waltl v solo izvedbi .............................................................................. .............................................................................. ..............................................................................

Pravljica pripoveduje o mladem bagdadskem kalifu, ki si je zaželel živeti zunaj svoje zlate palače in postati ljudem koristen. Skrivnostni pergament mu je razkril, kako lahko postane svoboden in se iz človeka spremeni v štrka (štorkljo). Po spremembi se izkaže, da je njegova nova podoba le čarovnija zlobnega čarovnika Kašnurja, ki tako lahko zavlada Bagdadu. Nesrečni štrk poleti v sveto mesto Medina v upanju, da bo tam našel rešitev… Dolžina predstave je 40 minut.

Mini teater

Predstava je primerna za otroke, starejše od 4 let.


l ZOJIN ABONMA

lutkovna predstava, marionete


Damjan Perne:

DOGODIVŠÈINE DVORNEGA NORÈKA FERDINANDA ..............................................................................

Režija: Žiga Sedmak .............................................................................. Igralci: Jasna Simočič, Maja Eržen, Mišo Mićić, Sara Lucu, .............................................................................. Živa Kermavner, Marko Skok, Mateja Zelić .............................................................................. ..............................................................................

Šentjakobsko gledališče

..............................................................................

To je zgodba o povsem običajnem fantu, ki - kot toliko otrok - ne more zaspati, dokler mu mama ne prebere pravljice za lahko noč. A kaj se zgodi, ko jo prebere, poljubi fanta, ugasne luč in za seboj zapre vrata? Prebudi se sanjsko otroško kraljestvo Netunetam. Sredi njega je grad, kjer živita zabaven kralj in prijazna kraljica. Ne manjka niti čisto pravi vitez, lovec, princeska in seveda zmajček po imenu Fonzek… In naš junak? Ta se spremeni v dvornega norčka Ferdinanda! Dolžina predstave je 45 minut. Predstava je primerna za otroke, starejše od 4 let.


l ZOJIN ABONMA

igrana predstava


Balkon

Parter

SedeĹžni red:


Navodila za obiskovalce: Za dobro in varno počutje v Kulturnem centru Primoža Trubarja prosimo vse obiskovalce sledeče: •

ne zamujajte predstav ali drugih dogodkov;

če zamudite, počakajte hosteso, da vam pove, kdaj lahko vstopite v dvorano;

vsak obiskovalec mora imeti svojo vstopnico ali abonmajsko kartico, ki jo pred vstopom v dvorano pokaže biljeterju (abonmajska kartica je prenosljiva);

sedite na prostoru, ki je označen na vaši vstopnici / abonmajski kartici;

pred vstopom v dvorano izključite vse naprave, ki oddajajo zvočne signale (mobilni telefon, ure, …);

prireditve je prepovedano snemati ali fotografirati brez dovoljenja organizatorja prireditve;

če si predstave ne morete ogledati v okviru svojega abonmaja, vam ne zagotavljamo nadomestnih vstopnic;

z otroki obiskujte le tiste prireditve, ki so primerne njihovemu starostnemu obdobju;

cvetje ali druga darila, ki jih imate za nastopajoče, oddajte hostesi pred prireditvijo;

upoštevajte splošni bonton, ki velja v kulturnih ustanovah in na kulturnih prireditvah;

vnos kakršnih koli živil v veliko dvorano ni dovoljen;

če imate že kupljeno vstopnico, pa se prireditve ne morete udeležiti, se vsaj en dan prej zglasite pri prodajalcu kart, da vam poskuša urediti zamenjavo;

v primeru požara ali druge nesreče upoštevajte navodila dežurne službe kulturnega centra;

prepovedano je povzročanje kakršne koli škode v kulturnem centru in na pripadajočih zunanjih površinah;

vsem obiskovalcem kulturnega centra želimo dobro počutje.


Vpis abonmajev Vpis GLEDALIŠKEGA in ZOJINEGA abonmaja za sezono 2011/12 bo potekal na blagajni kulturnega centra; za dosedanje abonente od ponedeljka, 12. septembra do petka, 16. septembra 2011 ter za vse nove abonente od ponedeljka, 19. septembra do petka, 23. septembra 2011 in sicer vsak delavnik od 11.00 do 13.00 ter od 16.00 do 19.00 vsak ponedeljek, sredo in petek. V ceno gledališkega abonmaja je vključeno šest predstav. V ceno Zojinega abonmaja je vključeno sedem predstav. Redna cena abonmaja

Redna cena

Dijaki, študenti, upokojenci

Cena za akcijo*

Gledališki abonma

70 €

63 €

58 €

Zojin abonma

20 €

20 €

10 €

........................................................................................................................... ........................................................................................................................... ...........................................................................................................................

* AKCIJA: • vsi dosedanji abonenti ZOJINEGA abonmaja, ki pripeljejo 2 nova abonenta, imajo otroški abonma po ceni 10€; • vsi dosedanji abonenti GLEDALIŠKEGA abonmaja, ki s sabo pripeljejo enega novega abonenta, imajo gledališki abonma po ceni 58€ (ne glede na status).

Cene vstopnic za posamezno predstavo:

Redna cena

Dijaki, študenti, upokojenci

Gledališka predstava

14 €

12,60 €

Otroška predstava

4€

4€

........................................................................................................................... ........................................................................................................................... ...........................................................................................................................

Za uveljavitev popusta morajo obiskovalci svoj status dokazati z veljavnim dokumentom. Pridružujemo si pravico do spremembe programa.


UPRAVLJANJE S KULTURNIM CENTROM PRIMOŽA TRUBARJA RAVNANJE Z ODPADKI SEJEMSKA DEJAVNOST VZDRŽEVANJE IN ČIŠČENJE JAVNIH POVRŠIN PLAKATIRANJE UREJANJE IN PRIPRAVA PRIREDITVENIH PROSTOROV JP EDŠ, d.o.o. ŠENTJERNEJ, Trubarjeva cesta 5, 8310 Šentjernej / tel: 07 39 33 591 / e-mail: info@jp-eds.siS Kulturnim centrom Primoža Trubarja upravlja

JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej, Trubarjeva c. 5, Šentjernej tel: 07/39 33 591 .............................................................................

Blagajna je odprta vsak delavnik med 11.00 in 13.00 ter uro pred dogodkom. Vstopnice lahko rezervirate v tem času tudi preko telefona: 07/39 31 371. .............................................................................

Abonma 2011 / 2012 Uredila: Elizabeta Kušljan Gegič Oblikovanje: Boštjan Grubar / Luminus Novo mesto Tisk: Bucik, d.o.o. Naklada: 1000 izvodov

Šentjernej, september 2011


tel. 07 / 39 31 371

www.kc-sentjernej.si


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.