Abonma 2016/2017

Page 1

poštnina plačana pri pošti 8310 Šentjernej

NDP

www.kc-sentjernej.si

• ne zamujajte na predstave ali druge dogodke;

• če zamudite, počakajte hosteso, da vam pove, kdaj lahko vstopite v dvorano;

• vsak obiskovalec mora imeti svojo vstopnico ali abonmajsko kartico, ki jo pred vstopom v dvorano pokaže biljeterju (abonmajska kartica je prenosljiva);

• rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti najkasneje en delovni dan pred dogodkom, sicer bodo na dan dogodka ponovno v prodaji;

• sedite na sedež, ki je označen na vaši vstopnici/abonmajski kartici;

• pred vstopom v dvorano izključite vse naprave, ki oddajajo zvočne signale (npr. mobilni telefon);

• prireditve je prepovedano snemati ali fotografirati brez dovoljenja organizatorja prireditve;

• če si predstave ne morete ogledati v okviru svojega abonmaja, vam ne zagotavljamo nadomestnih vstopnic;

• z otroki obiskujte le tiste prireditve, ki so primerne njihovi starosti;

• cvetje ali druga darila, ki jih imate za nastopajoče, oddajte hostesi pred prireditvijo;

• upoštevajte splošni bonton, ki velja v kulturnih ustanovah in na kulturnih prireditvah;

• vnos kakršnihkoli živil v veliko dvorano ni dovoljen;

• vstop s pripomočki, ki bi motili prireditve (transparenti, table, hupe, …) ni dovoljen;

• prepovedano je povzročanje kakršnekoli škode v kulturnem centru in na pripadajočih zunanjih površinah.

• v primeru požara ali druge nesreče upoštevajte navodila dežurne službe kulturnega centra;

VPIS ABONMAJEV Vpis abonmajev za sezono 2016/17 bo potekal na blagajni kulturnega centra: od 19. do 23. septembra 2016 za dosedanje abonente ter od 26. do 30. septembra 2016 za nove abonente in sicer vsak delavnik od 11.00 do 13.00 ter v ponedeljek in sredo od 16.00 do 19.00. V ceno gledališkega abonmaja je vključenih 6 predstav. V ceno otroškega abonmaja je vključenih 6 predstav in film.

Cena abonmaja

Redna cena

Osnovnošolci, dijaki, študenti, upokojenci*

Cena za posamezne vstopnice

...................... ............................................................................................................................... Gledališki abonma 77 € 70 € 15 € / 13,50 € * ...................... ............................................................................................................................... Otroški abonma 20 € 20 € 4€ ...................... ...............................................................................................................................

Pridržujemo si pravico do spremembe programa in cenika skozi sezono 2015/16.

S Kulturnim centrom Primoža Trubarja upravlja Abonma 2016 / 2017 ........................................................................................................................ JP EDŠ, d.o.o. Šentjernej, Trubarjeva c. 5, Šentjernej Uredila: Elizabeta Kušljan Gegič DŠ: SI90170296 / Matična številka: 1683683000 / Oblikovanje: Etna studio, Boštjan Grubar s.p. Tel: 07 39 33 591 (tajništvo) / Fax: 07 39 33 699 Naklada: 1.500 izvodov Odgovorna oseba: Majda Kavšek, direktorica e-pošta: kontakt@jp-eds.si Šentjernej, september 2016 Blagajna je odprta vsak delavnik med 11.00 in 13.00 ter uro pred vsakim dogodkom. Vstopnice lahko rezervirate v tem času tudi preko telefona: 07/ 39 31 371 in na info@kc-sentjernej.si. Rezervirane vstopnice je potrebno prevzeti najkasneje en delavni dan pred dogodkom.

Vsem obiskovalcem kulturnega centra želimo dobro počutje!


foto: Peter Uhan

Mestno gledališče ljubljansko Marius von Mayenburg:

ČRNA KOMEDIJA

Mestno gledališče Ptuj CJ Johnson:

KOMEDIJA

Mestno gledališče ljubljansko William Shakespeare:

KOMEDIJA

avtorski projekt B. Kobala in T. Vodopivca

Boris Kobal in Tin Vodopivec:

KOMEDIJA

Gledališče Koper in SNG Nova Gorica Iztok Mlakar:

KOMEDIJA

KOS PLASTIKE

CUCKI

SEN KRESNE NOČI

PETELINJI ZAJTRK

PAŠJON

režija: Primož Ekart

režija: Matjaž Latin

igrata:

režija: Vito Taufer

igrajo: Iva Krajnc, Gregor Gruden / Rok Prašnikar AGRFT , Gašper Tič, Tina Potočnik Vrhovnik

igrajo: Gojmir Lešnjak Gojc, Klemen Slakonja, Nenad Nešo Tokalić

režija: Jernej Lorenci prevod: Oton Župančič

Ulrike in Michael veljata za čudovit zakonski par, a od domnevne preobilice dela sta popolnoma izčrpana. Njun sin je medtem sam doma. Čas je, da najamejo hišno pomočnico. Pojavi se Jessica, lepa je in zelo tiha. Čistila bo, prala, kuhala in skrbela za otroka. Torej, Jessica je živo nasprotje svojih novih delodajalcev. Za nekakšen red je torej poskrbljeno in občutek imamo, da se bo v razkošno stanovanje naselila harmonija. A ni tako. Jessicina »drugačnost« sproži vrsto nenavadnih reakcij, izpovedi, obračunov, spoznanj…

Ste se morda kdaj vprašali, o čem razmišlja vaš pes? Ste morda kdaj svoje življenje primerjali s pasjim? Pasje življenje je prav tako bogato kot naše. Psi prav tako razglabljajo o ljubezni, spolnosti, prijateljstvu, maščevanju, nasilju… V predstavi se pojavljajo slikoviti pasji liki, ki skozi monologe predstavljajo publiki svoje življenjske zgodbe. Tako srečamo različne pasme psov od rotvajlerja, ki ima težave s sosedi do kraškega ovčarja, ki se v glavnem ukvarja z živinorejo. Pasji dnevnik je edinstvena mešanica humorja, tragedije, ostrine, nežnosti in romantike.

Boris Kobal in Tin Vodopivec

/ premiera novembra na velikem odru / OGLED PREDSTAVE DECEMBRA V LJUBLJANI

O staranju. O mladosti. O tehnologiji. O ljubezni. Kdo se na koga šlepa? Kdaj lahko rečemo, da smo stari in do kdaj smo mladi? Na kom zares stoji svet? Lahko stari in mladi sploh živijo v sožitju? Komedija Staro za novo se na sproščen in duhovit način loteva večne tematike sinergije mladih in starih, (ne)sprejemanja moderne tehnologije in (ne)soočanja s hitrim tempom življenja – pa tudi aktualne teme zapuščine ene generacije drugi.

Žlahtni komedijant na 25. festivalu Dnevi komedije v Celju, 2016

Erik Gedeon:

režija: SandY Lopičič

igrajo: Irena Varga, Mateja Pucko, Mirjana Šajinović, Matevž Biber, Jurij Drevenšek in Kristijan Ostanek, Sandy Lopičić

Pašjon je napisan z vsem spoštovanjem do svetopisemskega izročila, saj Iztok Mlakar pri pisanju za oder enako kot v svojih songih razpostavlja človeške vrline in »vrline« rahločutno, z ostrim švrkanjem, a vselej tudi s srčnim razumevanjem. Ključno ob ugledališčenju Jezusovega življenja je navsezadnje prav vprašanje, kako bi Odrešenika in njegove vrednote danes sprejeli, koga bi Njegova ljubezen prevzela, navdihnila z upanjem, očarala ... koga prestrašila in ogrozila? Prepleteno s songi v pristnem primorskem narečju.

Tukaj je nekoč stalo gledališče, ki ga danes ni več. Zdaj je tu dom za ostarele. Po bivšem odru zdaj »vodi vaje« medicinska sestra. A ko sestra obrne hrbet, postarani ansambel oživi. Po žilah upokojenih igralcev energično, strastno in glasno požene mladostno podivjani adrenalin. Rock’n’roll tretjega življenjskega obdobja (ali druge pubertete) igralcev je vse prej kot dolgočasen. Hrupno podivjani, presenetljivo gibčni in glasovno ubrani bivši člani gledališkega ansambla se prepustijo nostalgičnim glasbenim hitom in pod njihovimi nogami oder ponovno katarzično zavibrira…

sezona

vstopamo v osmo programsko sezono Kulturnega centra Primoža Trubarja. V pestrem abonmajskem programu vam ponujamo kvalitetne in skrbno izbrane predstave, za katere verjamemo, da vam bodo sedle v srce. Gostje našega hrama kulture bodo priznani dramski ustvarjalci, zato odločitev za abonma zagotovo ne bo težka. Enkrat v sezoni se bomo pustili razvajati v drugem gledališču z veličastno predstavo - Sen kresne noči. Vzemite si čas zase, za svoje otroke in bližnje, skupaj obiščite šentjernejski hram kulture.

Dobrodošli!

Glasbena dežela, Maribor

Jelena Sitar:

Alice Čop:

LUTKOVNA PREDSTAVA

KINO PREDSTAVA V DECEMBRU

Metuljček Cekinček Film

Charles Perrault:

IGRANA PREDSTAVA

Poje: Alenka Kolman

Pujsa Pepa je ljubka pujsa, ki živi z mlajšim bratcem Jurijem, mamo pujso in očijem pujsom. Pogosto jih obiščeta tudi babi in dedi. Pujsa Pepa se rada igra, se preoblači in skače po blatnih lužah, oba z bratcem pa obožujeta dinozavre, ki jim Jure pravi: »zavej«. Pujsa Pepa ve, da je zdravo vsak dan telovaditi, zato na zdravo telovadbo povabi še svoje prijatelje. Pepa nadaljuje s poučevanjem kakšna je zdrava prehrana, kako se šteje do 10,… in kateri so dnevi v tednu ter kako si sledijo. Ker pa Pepa obožuje glasbo, bo vse otroke povabila, da skupaj zapojejo še kakšno otroško pesem.

IGRANA PREDSTAVA

Jose (po ljudski zgodbi):

LUTKOVNA PREDSTAVA

PETER KLEPEC

igra: Brigita Leban

dramatizacija in priredba: Mirjam Sedmak, Žiga Sedmak

igrata: Ana Ruter in Jose

Predstava Zlata ptica temelji na tematiki slovenskih ljudskih pravljic Zlata ptica in Zlato jabolko. Skozi zgodbo treh bratov, kraljevih sinov, ki se vsak na svoj način (bolj ali manj) trudijo najti tatinsko ptico, ki vsak večer s kraljeve jablane ukrade zlato jabolko, na otrokom prijazen in razumljiv način spoznavamo in odpiramo večno aktualne teme o pohlepu in skromnosti, dobrem in zlem, materialnem in duhovnem ter o človeških vrlinah, vrednotah in slabostih nasploh. Predstava je namenjena otrokom, tematika pa bo zanimiva tudi za nekoliko starejše “otroke” oziroma njihove starše. Bogati kostumi, pestro dogajanje na odru!

Peter Klepec odide s trebuhom za kruhom delat na kmetijo, kjer postane tarča močnejših in hudobnih vrstnikov, ki ga izkoriščajo. Peter se jim upre, čeprav je šibkejši. Gotovo bi jih skupil, a na njegovo srečo ga brani njegov prijatelj oven, ki se ga vsi bojijo. Vse skupaj postane še bolj napeto, ko se med Petrom in najbolj razboritim dečkom na kmetiji vname boj za srce gospodarjeve hčere. Predstava se ukvarja s temo izživljanja močnejšega nad šibkejšim, kar je žal prisotno tudi danes, tudi med otroki. Na koncu je dobrota nagrajena in škodoželjnost kaznovana. Predstava pa govori tudi o čudežni moči ljubezni.

Ali poznate Metuljčka Cekinčka? Ja, to je tisti nagajivi mladi metuljček z našega travnika! Pojdimo skupaj z njim raziskat, kakšne žuželke še živijo v njegovi bližini. Čebelica, Pikapolonica, Deževnik – vsi po svoje pomagajo rožicam, da zrastejo v vsej svoji lepoti. In Gosenica? Ojej, ta se je zaljubila v našega Metuljčka Cekinčka. Metuljček Cekinček je interaktivna, zelo barvita lutkovna predstava, ki se bodo skozi igro na zabaven način seznanili z življenjem na travniku, izvedeli bodo, kako se gosenice spremenijo v metulje, s čim se hranijo pikapolonice, ali kaj je posebnega pri deževnikih.

tekst?

Predstava RDEČA KAPICA je zasnovana kot zgodba dveh klovnov, ki pravljice o Rdeči kapici še ne znata čisto »na pamet«. Zdaj se morata znajti; na razpolago imata staro knjigo pravljic, gledališko stojalo z oblekami, nekaj rekvizitov in seveda svojo domišljijo. Po klovnskem uvodu se predstava presenetljivo zasuče v mjuzikl, ko se Rdeča kapica in volk srečata v gozdu in se nadaljuje kot lutkovna predstava, ko Marjan med igranjem Rdeče kapice, ki zaspi v gozdu, tudi sam zaspi na odru! S pomočjo otrok se pravljica in predstava na odru srečno zaključi.

cca. 80 min

Žiga Sedmak:

Gledališče MalihVelikih

Zlata ptica

režija: Dejan Spasić

3+

LUTKOVNA PREDSTAVA

Šentjakobsko gledališče Ljubljana

Mehurčki

izbor filma za otroke bomo naredili kasneje sinhronizirano v slovenščino

30 min

Oton Župančič:

35 min

Rdeča kapica

igrata: Ema Hozjan, Vanja Kretič

2+

Gledališče Bičikleta

PLESNO-GLASBENA ANIMACIJA

Pujsa Pepa se predstavi

2+

KŠD Štumf

Žlahtna komedija po izboru strokovne žirije, 2016

igrajo: Iztok Mlakar, Žiga Udir, Radoš Bolčina, Igor Štamulak, Gorazd Žilavec, Rok Matek, Tjaša Hrovat, Matija Rupel / Nejc Cijan Garlatti, instrumentalni trio: David Trebižan, David Šuligoj, Roman Kobal

Spoštovani obiskovalci, cenjene obiskovalke, dragi otroci,

Festival Velenje

SONGDRAMA

VEČNO MLADI

2016 / 2017

Zgodba komedije se odvije na več čvrsto prepletenih ravneh, ki se staknejo v gozdu blizu Aten. Tu se znajde skupina rokodelcev, sem se zatečeta zaljubljenca Hermija in Lizander, ki bežita od doma, njuni zasledovalci in zasledovalci zasledovalcev in nenazadnje so v gozdu doma vile in palčki. Prav pravljična bitja na kresno noč v gozdu povzročijo nemalo zmede, ljubezenski napoj pa pravo zmešnjavo. Titanija se vname za obrtnika v oslovskem kostumu, Lizander se zaljubi v Heleno… Ob koncu igre se znova vzpostavi red, vročična čustva se poležejo, ljubezen pa se vzpostavi kot vrednota.

Iztok Mlakar -

SNG Drama Maribor

igrata: Luka Cimprič in Anže Zevnik

3+

35 min

Otroške pesmice Otona Župančiča poznane tako staršem kot otrokom, so se ujele v lutkovni čebelnjak. Prav ta Zmaj, ki leti visoko, visoko in tiste Žabe, ki so čakale na dež. Tudi Zima zima bela, ki je rada pela, Stari medo je prišel po polno skledo meda in prispelo je Pismo iz daljne dežele. Ter seveda naš in vaš Ciciban s čebelo, ki rad skoči Na koleno in si umije roke, ko mu ptičica tako veleva. Z rimo prežeta in z lutkami interpretirana predstava Mehurčki otrokom približa nekatere že ponarodele pesmice Otona Župančiča. Ponese nas v svet cicibanov, ki je danes za odtenek drugačen.

3+

30 min

4+

45 min

3+

40 min