Page 1

Årets nyhet! Designutstillere

Juniorkultur se program

Side 7

Side 4 og 5

Hvem er årets gryteartister?

Side 12

Julemarkedsavisa TORVET I TRONDHEIM 13.-22. DESEMBER FESTIVALBILAG 2013

Gå ikke glipp av

Julemarkedet i Trondheim. En førjulsfestival på Torvet, 13.-22. desember. - 130 utstillere med design, håndverk og mat fra Bondens marked. - 130 kulturaktiviteter, se fullstendig program på side 24.

Det

ske nor

Julemarkedet

Torvet 13.-22. desember

Juletresalg

Utendørsscenen

Kafélavvoen

Lyskuben

Kafélavvoen

Kafélavvoen

Juletresalg

Side 5

Kart side 20

Desig

Gled en som gruer seg til jul

nutst

Engleverksted

illere

Markedsboder

Juletresalg

www.facebook.com/julemarkedtrondheim www.julemarkedet-trondheim.no Spa-lavvo

Kjøretur med hest og slede

Noe å varme seg på

Bo

nde

ns

ma rke ds

Senk skuldrene i Kafélavvoen

Julemarkedet har åpent: Mandag-lørdag: kl 12.00-19.00 Søndag: kl 13.00-19.00

telt

Side 16 og 17


2

JULEMARKEDET I TRONDHEIM 13.-22. desember 2013

Kom, kom og hygg

deg på førjulsfestival - i vår vakre julepyntede by. Hui hvor tiden flyr. Ikke bare nå før jul, men også fra jul til jul. I år feirer vi 11 år! Hva har vi oppnådd på disse årene? Både dagspresse og ukepresse skriver mye om julemarkeder om dagen.

Det kan forstås som at man enten må ha kvalitet, eller være et stort marked. Kanskje er det ikke sånn? Vi har satset på kvalitet, men har likevel blitt et av de største markedene i Norden. Fra bare fem utstillere i 2003 til 130 kvalitetsutstillere i 2013. I år har vi utvidet kvalitetsrepertoaret med et eget telt for designutstillere. Vi ønsker dem hjertelig velkommen og håper de finner seg godt til rette. Vi har fortsatt med oss de gode, gamle utstillerne. Noen av disse har faktisk vært med helt siden starten. Utstillerne lager stort sett produktene sine selv, både den kortreiste maten og håndverksproduktene. Her vanker det både gode historier og hyggelige samtaler. Julemarkedet er ikke bare et julemarked, det er en førjulsfestival. Med et rikt kulturprogram som foregår både på scenen, ute på Torvet, og på den lille scenen inne i Kafélavvoen har vi en nydelig ramme rundt kulturaktivitetene. Hver dag blir det to grytekonserter på scenen ute. Det betyr at til sammen 20 grytekonserter vil spilles under julemarkedet, der samtlige artister stiller opp til inntekt for Frelsesarmeen, slik at de kan fortsette sitt viktige velferdsarbeid. Inne i Kafélavvoen spiller båltrubadurene til varmen av bål og grill, mens du kan kose deg med gløgg, kortreist mat og koselig førjulstemning. Det sies at julen er barnas høytid, og derfor er det også en rekke spennende aktiviteter for de minste som besøker Julemarkedet. Hver dag blir det både spenning og humor når Gull & Gråstein spiller utendørsteateret “Jenta og julegildet”. Dessuten loves det mystikk og baluba når “Vektermysteriet” skal løses. Det blir også Julemarkedets koselige juleverksted og Kirkens Bymisjons engleverksted, der gode samtaler med barna blir satt i fokus. Vi i julemarkedsfamilien vil gjerne takke alle dere som er med og bidrar til at Julemarkedet i Trondheim har blitt til det det er i dag. Det er så mange og takke at det ikke får plass her. Vi vil likevel spesielt takke de frivillige og artistene som stiller opp for Frelsesarmeen, og det viktige arbeidet de gjør. Kom, kom og opplev våre fantastiske utstillere og artister.

ANNONSEBILAG

Innhold 3 Cecilie og Anders intervjuer hverandre 4 Vektermysteriet 5 Jenta og julegildet 5 Meningsfulle engler 7 Designutstillere 9 Kunsthåndverk 9 Julemarkeders boder

Leder for Julemarkedet i Trondheim

www.julemarkedet-trondheim.no

10

10 Hitra Gårdsmat 10 Bondens marked 11 Gårdsmat ved bålet 12 Gryteklare artister

12

12 Et felles løft for byen 13 Trondheim Mental Band 15 Fark - Det gode samarbeid 15 Streetlight 15 Christin og Ganges 16 Kafélavvoen 17 Båltrubadurer 17 Stand-up 18 Julegavetips 20 Oversiktskart og utstillere

17

24 Kulturprogram Julemarkedet i Trondheim arrangeres av Midtbyen Management AS Leder Julemarkedetsavisa: Eileen Brandsegg Layout: Midtbyen Management Tekst og foto: Midtbyen Management Illustrasjoner: Line Holm WEB: www.Julemarkedet-trondheim.no FACEBOOK: www.facebook.com/ julemarkedtrondheim INSTAGRAM: Julemarkedet i Trondheim TELEFON: 993 54 000

Eileen Brandsegg

5

3 Programhilsen fra ordfører Rita Ottervik

20


JULEMARKEDETS FESTIVALBILAG

ANNONSEBILAG

3

Programhilsen Velkommen til julemarked og til hyggelige førjulsopplevelser i Trondheim. For 11. gang på rad skapes det julestemning på Torget i Trondheim med det store julemarkedet. Her er farger, her er lys og varme, nisser, julepynt og kunst. Og ikke minst lukt og smak av jul. Men mest av alt glade og forventningsfulle mennesker. Et julemarked på Torget er ikke bare et marked, men et sted for gode opplevelser sammen med andre. Her kan vi bygge forventninger, vi kan finne noen å dele dem med og vi kan få gode ideer til julegaver og dekorasjoner. Torget blir til en fargerik og

mangfoldig møteplass disse dagene. Og slik blir det enda mer attraktivt og spennende å ta en bytur i førjusltida. Sammensmeltningen av lys og mørke gir en magisk førjulssteming som også får oss til å senke skuldrene, senke farten og bare nyte gode opplevelser. På julemarkedet i Trondheim skal vi gi oss tid! Det kommer til å skje mye på Torget disse 10 dagene: Grytekonserter, juleverksted og båltrubadurer. Det blir også fortellerteater for barn alle dager. Kirkens bymisjon skal ha engleversted i lavvoen. I år blir også designeres julemarked en del av i Julemarkedfestivalen.

Det blir hest og slede og gårdsmat ved bålet. Mat og drikke hører selvsagt med på julemarked, og Bondens marked fyller en egen ”fløy” av markedet med lokalprodusert mat og drikke. Kom og bli med! Sammen skal vi skape lys og varme i en ellers mørk og kald førjulsmåned. Velkommen til det fantastiske julemarkedet i Trondheim! Jeg gleder meg til å treffe dere! Takk til arrangørene som gir trønderne dette flotte markedet for 11. gang på rad. En stolt tradisjon. Og en spesiell takk til Frelsesarmeen og Kirkens Bymisjon og til alle de frivillige som er med på å skape dette trivelige førjulsinnslaget i byen vår.

Cecilie og Anders- før førjulsfesten Anders Tangenes og Cecilie Wold Andersen intervjuer hverandre før førjulsfesten.

Jeg vil også ønske dere alle en gledelig jul og et riktig godt nytt år! Vennlig hilsen Rita Ottervik, ordfører

Cecilie: I tillegg kommer jo blant annet Soup, DDE og noen veldig flinke og unge talenter som skal spille grytekonsert for Frelsesarmeen.

Foto: Stine Marie Larsen

Anders: Så lenge det holdes en konstant flyt av gløgg, mandariner (dette var et spark i retning alle “det heter klementin”-ekstremistene der ute) og pepperkaker i min retning, er julestemningen reddet. Så skal jeg gjøre mitt beste for å spre den til alle forbipasserende også.

Cecilie: Så, Anders, da er det snart tid for julemarked her i Trondheim. Gleder du deg?

Cecilie: Jeg prøver å lære meg å si klemen-

omtrent 25 år. Det er nok ingen overdrivelse å si at julen er en tid på året!

tiner. Men det er hardt. Så har jeg hørt at det er noe med stein eller ikke stein. Jeg sier bare: spis og vær glad-de der steinene kan jo alltids spyttes ut.

Cecilie: Og hvilken tid! Jeg gleder meg så

Anders: Det er et betent politisk tema, som

Anders: Jeg gleder meg som en liten unge på

mye at jeg begynte å feire jula allerede i november.

jeg tror vi skal være forsiktig med å gå videre inn på. Eventuelt holde oss til gløgg og pepperkaker.

Anders: Så du er en av de. De som drikker juleburs før tida egentlig er inne?

Cecilie: Det høres ut som du er klar for å komme i julestemninga. Det er jeg også. Som jeg gleder meg! Gløgg og go’stemning fra scenen. Det blir så bra dette!

Cecilie: Men det er jo så travelt i desember, hvem er det som egentlig tid til å feire da?

Anders: Sant, sant. Som en entusiast som faktisk feirer jul mer eller mindre årlig, er det naturligvis ekstra stas for meg å få tilbringe adventstiden i selve hjertet av jule-Trondheim, på Torget, omsvøpet av lett nysnø, levende lys og barnlig julesang. 


Cecilie: Ja, akkurat sånn blir det. Forhåpentligvis med masse folk som dropper både julestress og julestressmestringskurs og i stedet koser seg med konserter, fortellerteater og ikke minst standup i teltet.

Anders: Men forresten, det finnes sikkert folk der ute som enten har levd under en stein eller har levd helt vanlige liv og derfor ikke vet hvem vi to er. Kanskje vi burde gi en rask innføring i hvem vi er, ettersom vi tross alt har fått det glade ansvar for å ringe julen inn på vegne av hele julemarkedet. Du først!

Cecilie: Jeg liker tanken på å få lov til å være med å ringe inn jula. Det var bra du sa, så jeg kan få ordnet meg med en sånn bjelle.

Anders: Det var sagt med det man kaller overført betydning.

Engasjerte verter: Anders Tangenes og Cecilie Wold Andersen skal ta oss gjennom årets Julemarked.

Anders: Jeg gleder meg også! Hadde jeg vært et mislykket forsøk på å få Vinter-OL til Trondheim, ville jeg nok ha uttrykket entusiasmen i ordlag som “æ e me!”, men det skal jeg holde meg for god for.

Cecilie: Ei sånn bjelle å ringe inn jula med

Anders: Helt klart. Hva blir det morsomste

hadde allikevel vært kul. Men hvem er jeg? Bor og virker i Trondheim og driver mye med standup. Etter en tid i Oslo og utlandet er jeg veldig fornøyd med å ha flyttet tilbake til hjembyen. Trondheim er desidert den triveligste byen man kan bo i. Din tur.

med julemarkedet, tror du?

deg hver dag prøve å overbevise folk at du faktisk er en vaskeekte trønder-til tross for skarre-r’ene dine.

Cecilie: Godt, godt. Nå skal jeg bare huske

Anders: Jeg er en dialektutfordret malviking

Anders: Jeg har for anledningen øvd inn et

Anders: Det beste med votter er naturligvis

midt i 20-årene som til daglig går i skytteltrafikk mellom standup-scener og statsvitenskapstudier ved NTNU.

ordforråd helt fritt for ord med bokstaven r, så det skal nok gå bra.

at man kan krysse fingrene uten at noen ser det. Så da gjenstår det vel bare én ting.

Cecilie: En travel ung, mann med andre ord?

Cecilie: Flaks for meg at det er mye annet å glede seg til. Mest tror jeg det bare blir hele stemningen. Det å gå rundt på markedet imens det spilles musikk fra scenen, og det er trubadurer og matfortellere i teltet. Det blir supert!

Cecilie: Hva da?

Anders: Ja, og i en slik travel hverdag har man jo ikke alltid tid til å feire de tradisjonelle høytidene, så de fleste familiefeiringene mine har jeg outsourcet til en fattig familie i Asia, men julen er for fin til at jeg kan gi slipp på den.

Cecilie: Bra de ikke har outsourcet julemarkedet enda da.

Cecilie: Det morsomste blir nok å se

Anders: Trubadurer, ja. Jeg har alltid synes at trubadurer er altfor muntre, jeg vil høre flere trubamoller (og flere slike elleville hurra-meg-rundt-vitser kan nettopp DU, kjære leser, se frem til i julemarkeddagene som kommer . Nei... ikke gå!).

tre lag med ull og krysse fingrene for at en av oss ikke snubler i vinterstøvlene på scenen.

Anders: Å ønske folk av alle nasjonaliteter god jul, merry christmas og feliz cumpleaños!

Cecilie: Ja, gratulerer med jula og vi sees på julemarkedet! Vi glær oss!

www.julemarkedet-trondheim.no


4

JULEMARKEDET I TRONDHEIM 13.-22. desember 2013

ANNONSEBILAG

Julegåter 1. Hva ligner mest på en halv ost? 2. Hvilken måned har 27 dager ? 3. Når vokser fisken mest? 4. Hvordan fanger man et ekorn? 5. Hvorfor har posten så mange røde postbiler? 6. Lirum, laru, katten legger egg. Kan du skrive det med tre bokstaver? 7. Hva heter det fine håret som sitter aller ytterst på hundens hale? 8. Hva gjør hunden når den står på tre ben? 9. Går det an å skrive brev på fastende hjerte? 10. Hvorfor er ikke juletrær flinke til å sy?

Det beste med å spille for barn er at jeg har veldig barnslig humor selv.

Engasjert forteller: Bli med å løs det spennende ”Vektermysteriet”, sammen med Magnus Winsvold.

Juniorkultur Vektermysteriet To ganger om dagen kan barna som besøker julemarkedet bli med å løse Vektermysteriet, sammen med Magnus Winsvold. Vektermysteriet er et spennende fortellerteater som handler om en liten by, der det skjer spennende og mystiske ting like før jul. Magnus Winsvold lover at barna kan forvente veldige mye baluba og leven. – Det skal først og fremst bli veldig morsomt, men også spennende, sier han. Under fortellerteateret vil ungene bli involvert og få være med på å løse mysteriet sammen med Magnus. – Det beste med å spille for barn er at jeg har veldig barnslig humor selv. Jeg ler av det samme som ungene, men det er en jobb å

www.julemarkedet-trondheim.no

holde konsentrasjonen deres. Det krever at man gir mye av seg selv. Jeg gleder meg til å lage skikkelig juleleven for ungene på Julemarkedet, sier Magnus. Fortellerteateret Vektermysteriet er muliggjort av vår smarbeidspartner NKS, Norske Kvinners Sanitetsforening,

Det var en gang en Normann som var i Sverige. Plutselig en dag så han en rakettoppskytningsrampe. Han gikk bort og spurte en av arbeiderne om hvor raketten skulle, svensken svarte at raketten skulle til Sola. Så sa Normannen da kommer dere jo til å brenne opp. Da svarte svensken at de skulle dra om natta. Svar på gåtene: 1. Den andre halvparten. 2. Alle 3. Når fiskeren har fått den på kroken og etterpå skal fortelle hvor stor den er 4. Man kunne jo sette seg opp i et tre og prøve å snakke som en nøtt. 5. For å levere posten. 6. D E T 7. Hundehår, selvfølgelig. 8. Løfter det fjerde… 9. Ja, men det går sikkert bedre på skrivepapir. 10. Fordi det mister alle nålene…

Foto: Stine Marie Larsen

Sledetur med hesten Ærlig Hils på sauen, Trygve!

Tradisjonelt juleverksted Inne i Kafélavvoen skal Julemarkedets eget juleverksted holde sted. Her vil vi la de små få utfolde seg med all sin kreativitet og juleglede. Vi skal blant annet lage sauen Trygve av ekte saueull, det blir lysstøping og fargelegging.

Hest og slede: Hesten Ærlig: er klar for å ta deg med på tur i sleden sin! Se hvor han står plassert på oversiktskartet på side 20.


JULEMARKEDETS FESTIVALBILAG

ANNONSEBILAG

5

Meningsfulle engler Med fjær, glitter, perler og englehår inviterer Kirkens Bymisjon til engleverksted under årets Julemarked i Trondheim. Foto og tekst: Stine Marie Larsen

Utendørsteater: Hver dag spilles ”Jenta og julegildet” på scenen på Torvet.

Jenta og julegildet Foto: Anne-Lise Aakervik Tekst: Stine Marie Larsen

Duoen Gull & Gråstein skal for tredje året på rad sette opp stykket om ”Jenta og julegildet”, som skal spilles på Julemarkedet i Trondheim. Duoen, som består av Martin Mulholland og Halvor Paasche Madssen, skrev stykket eksklusivt til Julemarkedet 2011. – Vi er begge musikere og er opptatt av at det skulle være bra låter og lydeffekter, sier Mulholland. Ikke jul uten julemat ”Jenta og julegildet” er i følge Mulholland en slags reiseskildring. Det handler om den modige jenta i bygda som må ut i skogen for å hente hjem julematen, som det skumle trollet har stukket av med. – Det blir jo ikke noen jul uten julemat, sier Mulholland alvorlig. Han forteller at da de skulle skrive stykket ville de tenke litt annerledes enn en vanlig klassisk, norsk jul. – Vi tok utgangspunkt i en av mine store lidenskaper, nemlig mat. For meg handler julen om mat. Hva hadde skjedd hvis maten ble borte?, undres Mulholland. Vi hadde det veldig gøy da vi skrev teaterstykket, forteller de og legger til at det er de to som spiller alle karakterer i stykket, også jenta og bestemora. Jenta med skjegget Selv om teaterstykket er primært for barn, kan ungene forvente å bli både litt frustrert og litt skremt, men på en god måte. – I år skal jeg spare mer skjegg enn noensinne…og spille jenta, ler Mulholland. Jeg liker kontrasten. Ungene hater det og det liker jeg. De synes det er en fornærmelse mot deres intelligens når jeg spiller jenta i stykket og så åpenbart ikke

Bestemor: Spilt av Halvor Paasche Madssen.

er jente. Hvert år kommer de fram til meg og sier at de har gjennomskuet meg. Det er gøy, sier han og innrømmer at det oppstår en del utilsiktet komikk underveis. Madssen forteller at også han har skjegg i år. – Det er ennå et åpent spørsmål om også bestemora vil ha skjegg på årets teater, sier Madssen. Duoen ønsker alle barn velkommen til et spennende og morsomt utendørsteater på Torvet, og håper på å se mange glade og spente barn på benkene. Autentisk stemning Begge to gleder seg til å være med på julemarkedet. – Det er en fantastisk opplevelse. Jeg har slitt med å få julestemning tidligere år, men etter at jeg ble med som en del av Julemarkedet i Trondheim får jeg julestemning hvert år. Hele stemningen på Torvet de dagene er unikt og autentisk. Med både Bondens marked, musikk, lokal mat, kafélavvo og boder som selger egenproduserte varer. Det er virkelig en tid for å oppleve ekte varme i førjulstiden, sier Mulholland. Madssen føyer til at han gleder seg til julestemningen man får når man spiller teater på Julemarkedet. – Vi håper også på litt ekstra snø for anledningen, selv om stykket i seg selv har en pro-julestemningsdimensjon ved seg, og krever således ingen snø i seg selv, sier Madssen. Han avslutter med å fortelle at trollet kommer til å være like sultent og grusomt i år og at det atter en gang har sett seg ut bygdas stabbur for et aldri så lite røveri.

I år tar Kirkens Bymisjon for første gang i mot forventningsfulle barn til sitt engleverksted under Julemarkedet. I løpet av markedets 10 dager, skal det arrangeres fire engleverksteder i Kafélavvoen på Torvet. Bymisjonen byr inn barn over hele byen til engleverkstedet der både SFO og barnehager skal delta. – Julen er en tid for å dele glede med andre. Dette ser vi mye av i Kirkens Bymisjon før jul. Vi vil ha barna med i denne storstilte dugnaden. Barna føler de bidrar på sin måte gjennom å lage engler og gi en ekstra oppmuntring i juletiden, sier Kathrine Koren Bjertnæs i Kirkens Bymisjon. Sammen med kollega Veslemøy Grindvik forbereder de engleverkstedet med å klippe ut mengder med filtstykker som skal bli til søte engler. – Jeg gleder meg til vi får englene inn i kirken. Det blir ekstra spesielt og fint inne i kirken når englene kommer på plass, sier Grindvik. Juleglede Tidligere har Kirkens Bymisjon erfart at dette er en meningsfylt oppgave for barna. – Det er også en god anledning til å snakke med barn om at det ikke er alle som har det like bra i julen og at det er noen som også gruer seg til jul. Vi snakker med barna om at Vår frue kirke har julaftenfeiring for alle, og at det er et godt sted å være både for gjester og frivillige. Når englene er ferdige skal de henges opp i juletreet inne i Vår Frue kirke. Noen av englene brukes også til å pynte julegavene som deles ut inne i kirken på julaften. I fjor ble det også hold engleverksted for barn, men ikke under selve julemarkedet. – Barna gjorde seg virkelig flid med englene i fjor, ettersom de visste at de skulle gis bort, forteller Bjertnæs. Årets juleverkstedet har plass til 30 barn om gangen. Allerede har over 300 barn meldt seg på. – Det er viktig at vi voksne som er der har tid til å prate med barna som deltar.Vi hadde mange fine samtaler med de små i fjor. Blant annet husker jeg godt en guttegjeng på 12 år som ville lage to engler hver, da de hørte hva de skulle brukes til. Julen er en tid for å bry seg om andre og det er det å glede andre som er opphavet til det å gi julegaver. Den sanne juleglede er å kunne utgjøre en forskjell for andre, smiler Bjertnæs.

Musikkteaterstykket “Jenta og julegildet” er muliggjort av vår samarbeidspartner SpareBank 1 SMN.

Fulle benker: Spente, engasjerte og glade barn følger nøye med.

Engleverksted: Kathrine Koren Bjertnæs og Veslemøy Grindvik gleder seg til å arrangere engleverksted.

www.julemarkedet-trondheim.no


6

JULEMARKEDET I TRONDHEIM 13.-22. desember 2013

ANNONSEBILAG

Biler og busser har flyttet til Prinsen

TORVET ER DITT G책 en tur!

40 000 i Trondheim bruker mindre enn 30 minutter p책 책 g책 til Torvet

GOD TUR, GOD JUL

Beregnet av Byplankontoret. Hastighet 5 km/t

www.julemarkedet-trondheim.no


JULEMARKEDETS FESTIVALBILAG

ANNONSEBILAG

Foto: Stine Marie Larsen Ole Andreas Lo i ”Frie Tøyler”gleder seg til å være en del av Julemarkedet i Trondheim med fotoproduktet ”TjueFjorten”.

Tekst: Stine Marie Larsen

Petter Wiig Aune i PWAproduktdesign , har designet det stilige fuglebrettet ”Piip”.

Illustrasjoner fra Mari Aursand.

Designutstillere

En gledelig nyhet i år er at Julemarkedet er blitt utvidet med 25 utstillere som alle har sine unike designprodukter. Den 14 og 15. desember kan du besøke disse i designutstillerteltet. Tre designerutstillere med sine spennende produkter. Melk & Brød Mari Aursand og Ingrid Strøm Kleven har i flere år gjort ulike småprosjekter sammen. Ingrid er arkitekt og Mari er grafisk designer. Melk & Brød er et prosjekt de jobber med på fritiden, der ideér og illustrasjoner utvikles på kveldstid rundt kjøkkenbordet.

Illustrasjoner fra Melk & Brød.

Ideen er felles illustrasjoner som skal være basert på et enkelt formspråk. Tematikken er stilleben i sort/hvitt av enkle hverdagslige interiørobjekter. Tanken bak er å fremme enkelhetens estetikk og tanken om hva som skjer innenfor hus og rom. Illustrasjonene kan du få både i 50x70cm og 70x100cm. Utrykk og komposisjon skal være så enkle at to ulike postere gjerne kan henge på samme vegg og harmonere med hverandre. Mari driver også bedriften Joy på egenhånd, hvor hun lager illustrasjoner som er tilegnet barn og barnerom. Både Ingrid og Mari gleder seg til å være en del av Julemarkedet i Trondheim i år og ser fram til den gode førjulstemningen som skapes på Torvet. PWAproduktdesign AS Petter Wiig Aune som har bedriften PWAproduktdesign AS, har designet blant annet Fuglebrettet Pipp, som du kan finne i designernes telt på Julemarkedet. Det er produsert i eik og beholdt i en ubehandlet finish. Designen er leken og naiv i uttrykket og har en fasinerende detalj med det asymmetriske balansepunktet. Det asymmetriske designet er ikke bare et visuelt grep, det har også en funksjon. Dette “stupebrettet” som inviterer innkommende fugler til å lande, tillater småfugler å sitte, mens de store fuglene vil vippes av på grunn av sin tyngde. I tillegg vil du også finne flere nye produkter fra PWAproduktdesign på Julemarkedet. Alle produktene som selges vil være godkjent og kvalitetssikret med PWAprodukdesign`s svijern. Petter gleder seg mest til den direkte

og ofte ærlige tilbakemeldingen i møte med kunden. – Jeg har vært på noen messer tidligere og fått erfare hvor nyttig, artig og ikke minst viktige de tilbakemeldingene fra kundene er. Dette er noe jeg tar med meg videre i neste prosjekt eller ved en eventuell videreutvikling av produktene, sier han. Frie Tøyler Ole Andreas Lo har sammen med flere andre laget dagskalenderen ”TjueFjorten”. Dette er en kalender som inneholder 365 kort med et foto, et sitat og en anbefaling for hver nye dag i 2014. Prosjektet går ut på at hvem som helst kan sende inn bilder. I år deltar hele 138 fotografer på prosjektet, etter nesten 5000 innsendte bilder. – Det er en jury som har valgt ut de bildene som ble best. Det er alt fra beste-

mor til profesjonelle fotografer som har sendt inn, forteller Ole. Kalenderen er en flott julegave til de som har alt, eller som er interessert i det visuelle. Velkommen til designernes telt på Julemarkedet i Trondheim.

Petter Wiig Aune i PWAproduktdesign.

Lekent bord fra PWAproduktdesign.

www.julemarkedet-trondheim.no

7


8

JULEMARKEDET I TRONDHEIM 13.-22. desember 2013

*

H K Reklamebyrå Foto: Lasse Berre

HER KAN DU KJØPE MIDTBYKORTET Midtbyen Management (Nordre gt.) Dromedar (Nordre gt.) Falkanger Sko (Trondheim Torg) Freequent (Trondheim Torg) Kleins (Nordre gt.)

www.julemarkedet-trondheim.no

Mexx (Trondheim Torg) Norli (Nordre gt.) Notabene (Byhaven) Reimers (Thomas Angells gt.) Selected (Trondheim Torg)

ANNONSEBILAG


JULEMARKEDETS FESTIVALBILAG

ANNONSEBILAG

Kunsthåndverk på Julemarkedet

Hvert år sier jeg til meg selv at jeg skal lage nisser. Som regel blir det et par spesielle nisser, men i år har jeg laget flere spennende nisser.

I en av Julemarkedets koselige treboder, kan du besøke Atelier Mema:M og kunstneren Marthe M Maalø med sin glasskunst, for en trivelig julehandel. Foto og tekst: Stine Marie Larsen

I Atelier Mema:Ms bod på Torvet kan du nyte den visuelt vakre kunsten og kanskje finner du den unike julegaven du leter etter. Marthe jobber med fusing av glass. Det er en gammel teknikk innen glasskunsten, som betyr sammensmelting. – I arbeidet mitt bruker jeg knust glass som skjæres, knuses og settes sammen slik designet skal være. Deretter brenner jeg det opp til flere ganger i ovnen på høy temperatur, slik at glasset smeltes sammen og oppnår en unik og ”one of a kind”design, forteller Marthe. Kreativ glasskunst Forberedelsene til julemarkedet starter tidlig på høsten. Alt Marthe lager er unike ting, og det tar tid å fylle opp en hel bod for hele julemarkedsperioden. – Hvert år sier jeg til meg selv at jeg skal lage nisser. Som regel blir det et par spesielle nisser, men i år har jeg laget noen flere spennende nisser. Hver nisse har sitt spesielle utrykk. Marthe designer og produserer fat i ulike størrelser. Både opphøyde fat, som glassboller i klassisk form og fat med et visuelt design som kan henges på vegg. Hun lager også kunstneriske glasskulpturer, fargerike boller, vindussmykker,

vaser og lysholdere i ulike farger. I år har Marthe hatt julens inspirasjon over seg når hun har laget kunst, så i tillegg til sin glasskunst og skulpturelle keramikk, som hun lager til vanlig, har hun også laget flere utgaver av glass i billedform. Der kan du finne motiver som Hellige tre konger, Maria og jesusbarnet, Hyrdene på marken og Engelen Gabriel. Ellers lover Marthe at det blir det glasskunst i alle prisklasser og noe for enhver smak. Julestemning på Torvet Marthe gleder seg til Julemarkedet og synes det er flott å få være med på å bidra til et julemarked som publikum setter pris på. – Stemningen på Julemarkedet blir bare bedre og bedre for hvert år. Det er den gode stemningen og alle glade kunder som er rammen rundt markedet. Det er det som trekker meg dit, og som gjør at jeg klarer å stå ute i vinterkulden i ti dager på rad, sier Marthe. Hun forteller også at hun gleder seg stort til å høre på alle de flotte grytekonsertene. – Som trondheimspi minnes jeg den gangen det var bare julegrana og gryta som sto alene på Torvet. Jeg gleder meg til trivelige dager på Torvet i Trondheim, avslutter Marthe. Unike uttrykk: Nisser med personlig preg hos glasskunstneren Marthe M. Maalø.

Julemarkedets treboder Foto: Maren Kjellstad Tekst: Stine Marie Larsen

På rekke og rad står de tradisjonelle trebodene, julepyntet og opplyst i vintermørket. I bodene står det utstillere med sine unike, håndlagde produkter og venter på besøk. Her kan du slå av en hyggelig prat eller få vite historien bak produktet du holder i hånden. Her kan du finne den perfekte julegaven du leter etter. Enten det er til kjæresten, far, søster eller bestemor. Oversikt over alle utstillere i bodene finner du på side 20.

9

Julegaver: På Julemarkedet i Trondheim er det gode sjanser for å finne den perfekte julegaven.

Stemningsfulle treboder: på rekke og rad, fylt med håndarbeid av høy kvalitet.

www.julemarkedet-trondheim.no


10

JULEMARKEDET I TRONDHEIM 13.-22. desember 2013

ANNONSEBILAG

HITRA GÅRDSMAT – Smakfulle oster fra glade kyr Foto: Hitra Gårdsmat Tekst: Stine Marie Larsen

Gode oster fra glade kyr: Bodil Birkeland og mannen Yngvar er opptatt av at kyrne skal ha et godt liv.

I teltet hos Bondens marked, vil du under hele julemarkedet kunne besøke Hitra Gårdsmat. Der kan du slå av en hyggelig prat med gårdsfolket og kjøpe nydelige oster til alle anledninger. På den lille øya Helgebostad på Hitra ligger det idylliske gårdsbruket til Yngvar og Bodil Birkeland. I tillegg til et stort husdyrhold, har de ysteri på gården. Der lager de selv osten fra bunn til slutt. Hitra Gårdsmat har fått flere utmerkelser, både for sin ost av ypperste kvalitet, men også for godt husdyrstell. – At dyrene har det bra er det viktigste for oss. At de får dekket sine behov og leve med sine instinkter er viktig for at de skal gi melk av god kvalitet. Slik melk egner seg ypperlig til ysting, sier Bodil. Osteproduksjon Fra kyrne bringes melka helt fersk over til ystekaret. Melka blir ikke pasteurisert, men den syrnes for å hindre uønsket bakterievekst. Deretter tilsettes osteløype så melka skal stivne. Ostestoffet må være passe fast når det øses opp i kledet og mysen som blir igjen får kyrne drikke. Så presses ostene og det er tid for lagring og snuing. Til å begynne med snues ostene hver dag. Noen oster lagres en måned, andre et år. Juleforberedelser En av de som jobber på gården er nederlenderen Jacob Sieds Arend Dorhout. Han har vært på gården det siste året og forteller om hvordan forberedelsene for Julemarkedet i Trondheim er. – Jeg er med i produksjonen. Jeg både yster, skjærer og pakker ostene. Nå før jul bruker vi mange timer om dagen bare på

www.julemarkedet-trondheim.no

Bondens marked I Bondens markedsteltet finner du kortreist mat av ypperste kvalitet. Produktene er laget av lokale råvarer. Utstillerne fra Bondens marked står klare for å gi deg mattips, gode historier og kanskje en smaksprøve. Oversikt over alle utstillere fra Bondens marked finner du på side 20.

Smakfulle fristelser: Hitra blå hvit grotteost.

å dele og pakke de ulike ostene. Jeg gleder meg veldig til å stå på julemarkedet i 10 hele dager sammen med Hitra Gårdsmat. Jeg trives så godt med å stå på marked og møte alle folkene som besøker Torvet, smiler han. Ostekvalitet Hitra Gårdsmat er kjent for sine gode kvalitetsoster. Både den populære grotteosten, som du får både ”ung” eller ”ekstra lagret”. Hitra hvit og Hitra blå er noen av de andre ostene som produseres på gårdsbruket. På julemarkedet vil du i tillegg til de ordinære ostene, finne oster som hører julen til. – Vi gleder oss masse til å stå på Julemarkedet og selge gårdsmat før jul. Folk er bestandg så glade for at vi er der. Det gjør at vi føler at vi bli satt pris på, og det er utrolig hyggelig, sier Bodil. Hitra Gårdsmat finner du i Bondens markedteltet.

Foto: Jørn Adde Bondens marked: Møt Hitra Gårdsmat i Bondens markedstelt under Julemarkedet.


11

JULEMARKEDETS FESTIVALBILAG

ANNONSEBILAG

Gårdsmat ved bålet - en god historie med en smakebit til.

Tekst: Stine Marie Larsen

Hver dag under hele julemarkedet vil arrangementet Gårdsmat ved bålet finne sted inne i den koselige Kafélavvoen, på Torvet. Mens du koser deg med noe varmt i koppen og nyter knitter og varme fra bålet, kan du sitte ned å høre på fortellingene om hvordan den kortreiste gårdsmaten blir laget. Her får publikum nyte både av smakebiter og historier om gårdene, menneskene og matkulturen rundt om i Trøndelag. Sammen med Julemarkedets vert ved bålet, Martin Mulholland, får du møte en ny utstiller hver dag.

Program En utstiller hver dag kl. 17.00 i Kafélavvoen 13. des Lefsebua 14. des Moen Gård/ Stabburet Gårdsbutikk 15. des Fjellvilt 16. des Brattlia Økogård 17. des Gammalgården Lysklæt 18. des Yggdrasil 19. des Hitra Gårdsmat 20. des Uthaug Fisk

Vert: Martin Mulholland Foto: Stine Marie Larsen

21. des Li-snadder 22. des Meium Sjokolade

Foto: Jørn Adde Historier med en smakebit: Hver dag vil du få møte en ny utstiller i Gårdsmat ved bålet.

Gavekortet kan brukes ved neste kjøp av brille, eller Gis bort til en venn

kjøp for 3500 kr. og få et gavekort på 700 kr. kjøp for 5000 kr. og få et gavekort på 1000 kr.

Interoptik Sjøhaug & Sande, Ths. Angells gt. 22, Trondheim. Tlf. 73 99 04 00 Interoptik Brilleringen, Søndregate 18, Trondheim. Tlf. 73 80 74 90

www.julemarkedet-trondheim.no

Gavekortet gjelder ved kjøp av brille frem til 28. feb 2014. Kan ikke kombineres med andre tilbud.

Kjøp en brille og få et gavekort


12

JULEMARKEDET I TRONDHEIM 13.-22. desember 2013

ANNONSEBILAG

Gryteklare artister

rmeens Frelsesa rtleser r ko gryte ha

Et felles løft for byen Under julemarkedet skal det spilles grytekonserter hver dag. Artistene stiller opp år etter år for å bidra til Frelsesarmeens julegryte. Viktig velferdsarbeid: Det er travle tider for Britt-Marit Sundberg og Anne-Lill Engan hos Frelsesarmeen før jul. De setter umåtelig stor pris på at gryteartistene spiller konserter.

Foto og tekst: Stine Marie Larsen

I år spiller blant annet DDE, Elg, Trondheim Mental Band, Askil Holm, Martine Rygvold, Svevestøv og mange andre artister under Julemarkedet i Trondheim. Det blir to konserter hver dag fra 13.-22. desember. Det vil bli en fin blanding av gjengangere og nye artister og det vil bli stor musikalsk variasjon. Vanskelig førjulstid Frelsesarmeen jobber både med velferdsarbeid og menighet. Velferden er kanskje den delen av jobben som de fleste forbinder med Frelsesarmeen. Det kan være alt fra utdeling av mat, klær og ved til samtaler og et sted å gå for de som trenger det. Like før jul i fjor var det over 350 personer innom Frelsesarmeen på bare to dager. To av ildsjelene som jobber i Frelsesarmeen i Trondheim er Anne-Lill Engan og Britt-Mar-

Silje Lervik 13. des kl 16.00

Trondheims Gospelkor og Trondheim Ballroom Orkester 13. des kl 18.00

it Sundberg. Anne-Lill har i flere år vært den som har ansvaret for å få på plass gryteartistene for Julemarkedet. – Det er en stor og veldig morsom jobb som jeg setter veldig pris på å få holde på med, sier hun og legger til at hun får god kontakt med mange av artistene. – Å jobbe med grytekonsertene har på en måte blitt ”hjertebarnet” mitt. Jeg bryr meg om artistene på mange plan og får ofte en god klem når jeg møter de igjen, smiler hun. Felles løft for byen Alle gryteartistene spiller gratis til inntekt for Frelsesarmeen. – Det betyr så mye for oss og det betyr mye for de som trenger hjelpen. At noen stiller opp å gir av seg selv. Det er med på å gi verdighet til de som sliter. Det gir folk i en sårbar situasjon følelsen av at de blir sett,

sier Anne-Lill. Økonomisk hjelper det mye at de 20 artistene stiller opp og spiller gratis, og lar pengene gå i gryta. – Vi kunne ikke hatt råd til alt ellers. Pengene som kommer inn går direkte til velferd. Blant annet mat, klær, ved og strøm, sier Anne-Lill. – Vi ser at hjelpen når fram til de som trenger den mest. Det er så mye glede i å utføre denne jobben, sier Britt-Marit. I år blir det også innført bankterminal på gryta, da det tidligere har vært en etterspørsel om det.

at mange av artistene som står på scenen sier at de synes stemningen under koserten er magisk, selv om gitarfingrene kan ha blitt iskalde, sier Anne-Lill. Hun legger til at Julemarkedet i Trondheim en unik mulighet for Frelsesarmeen å være synlig og tilgjengelig blant folket. Vi vil nå ut til folk og da må vi være der menneskene er. Det handler om å strekke ut en hånd, sier Anne-Lill.

Iskalde gitarfingre og magi Frelsesarmeen gleder seg til julemarked og grytekonserter. – For min del er det helheten jeg gleder meg mest til. Selve stemningen under julemarkedet og konsertene. Jeg opplever også

Å jobbe med grytekonsertene har på en måte blitt ”hjertebarnet” mitt.

Soup 14. des kl 16.00

Andreas “Adrees” Estenstad 15. des kl 16.00

Bygdabråk 16. des kl 16.00

Klaus Sonstad 17. des kl 16.00

Strindens Promenade Orchester 14. des kl 18.00

Nadja Bertelli 15. des kl 18.00

Trondheim Mental Band 16. des kl 18.00

Askil Holm og Kine Kvalstad 17. des kl 18.00

www.julemarkedet-trondheim.no


JULEMARKEDETS FESTIVALBILAG

ANNONSEBILAG

13

Du er ønsket som frivillig! Frivillig Trondheim er nettstedet for deg som ønsker å bidra frivillig til arrangementer og organisasjoner i Trondheim. Ved å registrere deg får du velge mellom ulike organisasjoner og arrangører som trenger din hjelp. Registrer deg som frivillig på www.frivilligtrondheim.no. www.frivilligtrondheim.no www.facebook.com/frivilligtrondheim

Hva skjer i Trondheim? Besøk www.trdevents.no, vår Facebookside eller les vår arrangemenstguide for å se alt det spennende som skjer i Trondheim i den stemningsfulle juletiden. www.facebook.com/hvaskjeritrondheim TRDevents ønsker deg en riktig god jul med mange fantastiske opplevelser.

Trondheim Mental Band – litt annerledes Under julemarkedets 10 dager skal det spilles 20 konserter. Et av bandene som gleder seg til å spille er Trondheim Mental Band. Trondheim Mental Band består av Jørgen Kolderup, Lars Erik Crozier, Lars Ivar Hukkelås, Jarl Ivar Andresen og Dag E Kittelsen. Bandet med det selvironiske navnet har spilt sammen siden 2007 og har de siste årene gitt ut to album. To av medlemmene jobber i kulturenheten i Trondheim kommune, mens øvrige tre er mennesker som har slitt med psykiske utfordringer, derav også det litt komiske og selvironiske navnet på bandet. – Vi er en gjeng med bra humor, stor takhøyde og mye selvironi, sier Kittelsen, bandleder og trommeslager i bandet.

Grytekonsert: Trondheim Mental Band gleder seg til å spille til inntekt for Frelsesarmeen.

Vil gjøre noe annerledes Jørgen Kolderup som er bandets vokalist har skrevet de fleste låtene. Hva blir du inspirert av? – Det er et godt spørsmål. Hvor kommer alt fra? Det kan man lure på med mange ting i livet. Det er ofte når jeg har ensomme stunder i leiligheten de fleste låtene blir til. Jeg sitter å spiller på gitaren og plutselig hører jeg noe jeg tenker kan bli til en låt. Litt av drivkraften ligger

Tekst: Stine Marie Larsen

i at jeg vil skape noe som er annerledes, forteller Kolderup. Bandet spiller en blanding mellom pop og rock, men mener selv musikken til tider kan klasses som en smule psykedelisk. – Det er ofte Jørgen som har en låtidé og en tekst. Det er som et låtskjelett som blir kastet fram til bandet, så jobber vi ut låten sammen, forteller Kittelsen. Gleder seg til gryta Guttene i bandet gleder seg til å spille på Julemarkedets grytekonsert den ?? desember. – Vi gleder oss til å få spille låtene våre for folk. Det er bra å stille opp for en god sak, sier Kolderup. Frelsesarmeen og de andre involverte gjør en god jobb for de som har det litt kjipt og trasig, fortsetter han. – Dessuten vil vi få erfaring i det å fryse på fingrene når vi spiller gitar. Jeg gruer meg litt til det. Det kan bli vanskelig å finne de rette tonene. Hvis det er for kaldt får vi finne på noe lurt, sier Lars Erik Crozier, og både varmeelement i gitarhalsen og votter med hull i fingertuppene, blir muntert nevnt rundt bordet. Kittelsen nevner også at de gleder seg til den gode julestemningen, med levende lys rundt omkring og bodene der man kan finne andre ting enn i butikken. – Det er en fin måte å markere jula på, en litt annerledes måte, avslutter Kolderup.

Christin/Ganges 18. des kl 16.00

Therese Ulvan 19. des kl 16.00

Martine Rygvold 20. des kl 16.00

DDE 21. des kl 16.00

Levd liv 22. des kl 16.00

Elg og Trond Helge 18. des kl 18.00

Svevestøv 19. des kl 18.00

Sjuende far i huset 20. des kl 18.00

Cecilie og Tore Andre Helgemo 21. des kl 18.00

Sugar Louise 22. des kl 18.00

www.julemarkedet-trondheim.no


14

JULEMARKEDET I TRONDHEIM 13.-22. desember 2013

VI BYGGER DET NYE OG TAR VARE PÅ DET GAMLE 200 000 kvm, 42 ansatte og 50 eiendommer gjør oss til en av Midt-Norges største aktører innen næringseiendom. Det betyr at vi ønsker å ha en viktig rolle i utviklingen av næringslivet, byen og regionen. Vi bygger nye og innovative bygg, samtidig som vi tar vare på det gamle som er med å gir byen særpreg og sjel.

RIKTIG GOD JUL OG GODT NYTT ÅR TIL ALLE VÅRE KUNDER OG SAMARBEIDSPARTNERE.

Koteng Eiendom AS // Verftsgt. 4, 7014 Trondheim // 73 80 22 20 // koteng.no

www.julemarkedet-trondheim.no

ANNONSEBILAG


JULEMARKEDETS FESTIVALBILAG

ANNONSEBILAG

15

FARK – Det gode samarbeid Janne Serine Størseth, leder for FARK, Festival- og arrangementskontoret i Trondheim, gleder seg til den unike stemningen på Julemarkedet.

cus samusam kan du sove godt, lo mo magnim inum res fxghjoisfo.

Foto og tekst: Stine Marie Larsen

Christin/Ganges I oktober ga ”Christin/Ganges & The Roaring Silence” ut sin første plate sammen. 18 desember spiller de låter fra den nye platen, mens Frelsesarmeens gryte fylles på Torvet.

FARK er en del av kulturenheten i Trondheim kommune, og er et ressurskontor for alle som holder på med arrangement i byen. Julemarkedet er et stort kulturarrangement som er til for byens innbyggere. Trondheim kommune synes Julemarkedet er viktig og at det bidrar til felleskap i byen. FARK bidrar også i år med planlegging og avvikling av grytekonsertene. Sammen med dyktige folk i Frelsesarmeen har Størseth vært gjennom en lang prosess for å få klar alle de 20 gryteartistene. – Forberedelsene har vært artig og gitt oss et bra program til slutt, der det skal være noe for alle, forteller hun. Hun legger til at samarbeidet er verdifullt i seg selv, der frivillige, kommunalt ansatte, private og ulike foreninger jobber sammen for å få til noe som er skikkelig bra for byen.

Så mange følelser Størseth gleder seg til Julemarkedet og aller mest til å oppleve den unike stemningen og gleden. – Det beste er rett og slett smilene til folk. I løpet av en dag på Julemarkedet opplever man alt fra ivrige barn, bestemødre med tårer i øyene, til engasjert publikum og folk som bare henger rundt og koser seg. Det er så mange følelser. Det er noe spesielt med stemningen. Det er jul og det er mørkt og varme, fine ting blir sagt fra scenen, sier Størseth. – Det er viktig at folk oppdager hvilken fantastisk kulturfestival Julemarkedet er, avslutter hun.

Tekst: Stine Marie Larsen

Christin Hoff og Ganges Nordal slapp i oktober platen ”Sunset Parade”, sammen med Åsmund Flaten. Musikken har klare trekk av 60-70 og 80-tallet og handler til dels om relasjoner og nostalgiske tilbakeblikk. – Sunset Parade kan tolkes på forskjellige vis. Det er rom for at folk kan tolke tekstene på sin egen måte, sier Ganges. Endelig plate Christin, Ganges og Åsmund har hatt gleden av å spille sammen i mange år, men for et par år siden bestemte de seg for at de skulle lage plate sammen. – Det er stort sett Ganges sine låter som vi har ferdigstilt og spilt inn sammen, forteller Christin. Ganges sier at han for to år siden bare hadde noen ideer og at resten har kommet til underveis.

Trekning av Streetlight utlodning 15. desember kl 13.30

Spiller for en god sak Både Christin og Ganges som til vanlig jobber på Rockheim, gleder seg til å spille på Torvet, under Julemarkedet. – Planen var å spille varme akustiske versjoner av låtene på plata vår. Det får fram kvaliteten i sangene på en annen måte. På plata er de så godt pakket inn, sier Christin. – Det er også hyggelig å stille opp å spille for en god sak. Dessuten er det trivelig med julestemning og mye folk som er ute på Torvet, sier Ganges. Han legger til at de ikke har spilt så mye live ennå fra plata og at de gleder seg stort til å få komme ut å spille. – Det er fint å være med å gi litt til de som trenger det. Vi kan garantere en fin stund på Julemarkedet, sier Christin. Spent: Janne Serine Størseth gleder seg til førjulsfestival.

Trekning av kunstverk som har blitt gitt til inntekt for Streetlight etter tyfonen. Trekningen vil foregå på utendørsscenen til Julemarkedet. Modern Art Gallery mobiliserer til en felles dugnad for å hjelpe Erlend Johannessen med gjenoppbygging av Streetlight, etter tyfonen på Filippinene, som la barnehjemmet i ruiner. Kunstnere fra hele landet ønsker å støtte Erlend, og de har gitt kunst til utlodning. Behovet for hjelp har aldri vært større en nå, og Erlend fortjener all den hjelp og støtte han kan få.

Tælartister på julemarkedsscenen Håkon Ricardo

Som julemarkedets samarbeidspartner presenterer SpareBank 1 SMN, to tidligere tælvinnere. 14.desember kl. 12.30 inntar operasanger Håkon Ricardo julemarkedets utendørsscene.

For å kjøpe lodd går inne på www.modernart-shop.no under fanen Streetlight utlodning.

Loddsalget avsluttes lørdag 14. desember kl 16.00.

SpareBank 1 SMN har delt ut Tæl-stipend siden 2003. Så langt har over 350 unge talenter mottatt stipend fra dem.

21.desember kl.12.30 er det igjen duket for Tæl, denne gangen er det singer/songwriter Lise Olden som står for tur. Lise Olden

www.julemarkedet-trondheim.no


16

JULEMARKEDET I TRONDHEIM 13.-22. desember 2013

ANNONSEBILAG

Juleverksted

Vektermysteriet

Stand-up

Det blir stemning og kos på julemarkedets tradisjonelle juleverksted.

Et fortellerteater fremført av Magnus Winsvold.

Anders Tangenes og Cecilie Wold Andersen fra Stand-up Trondheim.

Det skjer masse spennende i Kafélavvoen!

Smakfullt: I Kafélavvoen får du kjøpt ostetallerken fra Bondens marked.

Kafélavvoen Kortreist: Nyt rykende fersk grillmat i Kafélavvoen fra Bondens marked.

Alle er hjertelig velkommen inn til en varm og koselig førjulstund i Julemarkedets Kafélavvo. Foto og tekst: Stine Marie Larsen

Så fort du trår inn i den store Kafélavvoen, vil roen senke seg og den magiske lavvostemningen sniker seg innpå deg. Fra det knitrende bålet i lavvoen sprer det seg både varme og ekte julestemning. Her er det rom for avslapping. Nyt den gode, kortreiste maten fra Bondens Marked. Kos deg med god drikke og hyggelige mennesker, til vakre toner fra

www.julemarkedet-trondheim.no

Juletradisjon: Sildetallerken med fire sorter sild fra Uthaug fisk.

båltrubadurene. Ta med familie og venner i vår Kafélavvo og skap en fantastisk førjulsopplevelse dere sent vil glemme. I år kan du få servert både Reinsribbe fra Fjellvilt, Elgburger fra Moen Gård. Pølser, bakt potet, varm risgrøt og ostetallerken er også blant det du finner på menyen i Kafélavvoen. Dette er bare et knippe av snadderet du kan kose deg med i lavvoen.

Det viktigste er stemningen du kan dele med andre. Kjente eller ukjente. I Kafélavvoen er alle velkommen inn til en hyggelig prat, nydelig mat og drikke, og gode opplevelser.


JULEMARKEDETS FESTIVALBILAG

ANNONSEBILAG

Gårdsmat ved bålet

Engleverksted

Nisseposten

Her får du historier og smakebiter fra utstillere på Bondens marked.

Lag meningsfulle engler på Bymisjonens engleverksted.

Lever inn din tegning i Adresseavisens nissepostkasse i Kafélavvoen.

Stand-up På hodet med Cecilie og Anders. Foto og tekst: Stine Marie Larsen Hvem er så disse humørsprederne? Jo, det er julemarkedets egne verter, Anders Tangenes og Cecilie Wold Andersen. De er også stand-up komikere og skal underholde julemarkedets besøkende i Kafélavvoen. Som verter for Julemarkedet blir de å finne på scenen for å introdusere artistene og for å gi deg tips om hva du kan finne på Julemarkedet. De to komikerne står på hodet for at du som besøker julemarkedet både skal le mye og føle deg hjertelig velkommen. 14, 16, 18 og 20. desember kl 18.30, vil Anders og Cecilie stå på scenen hver for seg med sine stand-up show. Klar for å la latteren runge gjennom Kafélavvoen.

Båltrubadurer

Menyen Kafélavvoen PÅ GRILLEN

TIL KAFFEN

Bratwurst fra Sæther Gård

kr 45,00

Tykklefse

kr 15,00

Elgburger fra Moen Gård

kr 85,00

Vaffel

kr 25,00

Reinsribbe fra Fjellvilt

kr 95,00

Bakt potet med kryddersmør eller hvitløkssmør

kr 45,00

Pølse med brød

kr 30,00

med brød eller potetlompe

med potetsalat eller bakt potet med potetsalat eller bakt potet

med rømme og mais

eller potetlompe fra Kristines Hjemmebakeri

GRØT Risgrøt med smør, kanel og sukker

kr 45,00

KALD MAT kr 65,00

Sildetallerken

kr 65,00

Spekepinne

kr 15,00

fire typer sild fra Uthaug Fisk fra Sæther gård

med rømme og syltetøy

DRIKKE Gløgg Munkholm Kakao Kaffe/te Mineralvann Solbærsaft Solrik

kr 25,00 kr 25,00 kr 25,00 kr 25,00 kr 25,00 kr 15,00 kr 20,00

I den stemningsfulle Kafélavvoen kan du varme kalde fingre og tær foran bålet, mens musikken fra båltrubadurene får deg i den rette førjulstemningen. Med julemarkedets egne kafémeny kan du kombinere smakfulle opplevelser og god musikk, i en magisk atmosfære. Med lukten av bål, varm gløgg, deilig grillmat og musikk er Kafélavvoen plassen for å senke skuldrene og bare nyte. De to erfarne båltrubadurene har ulike referanser, og med sine brede repertoar vil de spille musikk som fenger de fleste. Alt fra Beatles, rock og pop til barne og- julesanger. Her er det store muligheter for å komme i særdeles god stemning.

Kafélavvoen har skjenkebevilling

Ostetallerken

fire typer ost fra Bondens marked

fra Kristines Hjemmebakeri

I Kafélavvoen, midt på Torvet, vil båltrubadurene Ganges Nordal og Vegard Tingstad, underholde med musikk hver dag.

ÅPNINGSTIDER KAFÈLAVVOEN

Mandag-Lørdag: 10.00-19.00 Søndag: 12.00-19.00

www.julemarkedet-trondheim.no

17


18

JULEMARKEDET I TRONDHEIM 13.-22. desember 2013

Kalenderen til den som har alt. Et nytt bilde for hver dag. Finnes hos Frie Tøyler i designteltet.

Ostegave fra Hitra Gårdsmat. Her får du blåmugg-, hvitskimmel-, grotteost og camembertlignende oster i Bondens markedsteltet.

Trekopp fra Rirkula. Laget av runde eller knudrete utvekster på tre, også kalt ”rirkule”.

Julegavetips

Sjokolade med Nordisk preg fra Meium gård i Bondens markedsteltet. Smak av selbublå, tyttebær, bjørk og einer er populært.

Tenk alternativt og spar miljøet ved å velge et resirkulerbart gavepapir. Pakk inn årets julegaver med avispapir.

Duker av lin hører julen til. Det finner du hos Siljans Linnedukar ute i en av trebodene.

Lekent bord fra PWAproduktdesign i designteltet.

CD-ene fra gryteartistene i Kafélavvoen. Avbildet her er Christin/Ganges & The Roaring Silence med albumet Sunset Parade.

Badsturøkt kjøtt på namdalsk vis fra Brattlia Økogård. Det er å finne i Bondens markedsteltet.

www.julemarkedet-trondheim.no

ANNONSEBILAG

Sennep av alle slag i Bondens markedsteltet hos Flora Herbarius.

Fyrstikker for friluftsfolk. Ildstål og flint fra Dan-Axel Jönsson.

Mariusgenseren har fått sin renessanse de siste årene. Den og selbuvotter finner du hos Orkla Handarbeidslag i en trebod ute.

Klara Storrø lager håndlagede smykker i sølv og edle stener. Du finner henne hos designutstillerne.


JULEMARKEDETS FESTIVALBILAG

ANNONSEBILAG

God jul til byen i vårt hjerte.

Og til alle som bruker den.

Med 158 butikker, 248 kontorlokaler og 125 hybler og leiligheter er vi i E. C. Dahls Eiendom med på å prege livet i Trondheim sentrum. Hele 8400 mennesker arbeider faktisk i våre lokaler. Det gir oss et ansvar for å ta godt vare på både husene og menneskene, i dag og i fremtiden. Vi vil benytte anledningen til å takke for året som snart er omme, og ønske alle en riktig deilig juletid!

www.ecde.no

www.julemarkedet-trondheim.no

19


20

JULEMARKEDET I TRONDHEIM 13.-22. desember 2013

ANNONSEBILAG

Julemarkedet 2013

#Julemarkedetitrondheim Del dine bilder fra Julemarkedet på Instagram.

rske

no Det

Følg med på nyheter fra Julemarkedet, intervjuer og andre spennende oppdateringer. www.facebook.no/julemarkedtrondheim

Juletresalg

Utendørsscenen

Kafélavvoen

Lyskuben

Kafélavvoen

Kafélavvoen

Juletresalg

Takk for gaven

Desi gnut stille re

Markedsboder

Juletresalg

Bo

nde

Spa-lavvo

Kjøretur med hest og slede

ns

ma rke ds

telt

Noe å varme seg på

Illustrasjon: Line Holm

www.julemarkedet-trondheim.no


JULEMARKEDETS FESTIVALBILAG

ANNONSEBILAG

21

Utstilleroversikt Utillere i markedsboder Amfora Design

Keramikk. Bruks- og pyntegjenstander. Såper og kremer fra Tautra Mariakloster.

Anita Skrogstad

Strikkeprodukter.

Anne Grete Hansen

Strikkeprodukter.

Ateliermema:M

Glasskunst og keramikk.

Daker

Brente mandler og belgiske vaffler.

Dan-Axel Jönsson

Ildstål med ekknopp. Håndsagde brynstener av natursten sliping av kniver/øks.

Destiny produktion

Gammeldags handlaget sjokolade og praliner.

Det Gamle Røgeri AS

Hval, sild, makrell og laks.

Elena Leth-Olsen

Glasskunst, bilder og smykker.

Evjen

Treleker for barn, figurer og skilt.

Frøydis Alstad Stenhaug

Lysestaker, glassengler og andre juleprodukter i tiffanyteknikk.

Fåryou

Klær i fåreskinn. Ull i alle former.

Galleri m/ med venner

Juledekorasjoner i naturmaterialer og tekstil.

Gebo Design

Håndlagde sølvsmykker, håndsydde luer og pannebånd.

Gevingås og Sagmyr

Hjemmebakt julebakst, strikkede produkter, bivokslys, kremer og såper.

Giedre

Hjemmelagde ull- og strikkeprodukter. Linprodukter.

Glasstua

Glasskunst.

Grethe Stene

Barkranser og mosekranser. Multebær og honning.

Helle Buvik Design

Smykker i sølv, kobber og messing. Emalje, glass og natursten.

Hl. Elisabeth kloster

Juletrepynt, keramikk, sjal, skjerf og annen julepynt.

Inger Anne H Klepaker

Tiffanyengler, julekrybber, hjerter, lykter og hekla sjal.

Hognamat

Lammerull, sylte, spekepølser, fenalår, pinnekjøtt og julepølser.

Høylandskjøtt

Lefser, ribberull, lammerull og sennepsaus.

Inderøy Økologiske Gårdsmeieri

Ost (goudatype), lagret og vellagret og med forskjellige urter.

Klostergården

Marmelader, juice, gløgg og syltede produkter.

Knut Garshol Klippfisk

Klippfisk og tørrfisk av skrei.

Kristines Hjemmebakeri

Smurte og usmurte lefser, potetkaker og smultringer.

Kvittem Gård

Speltmel, byggryn, grynmel, kalveskinn og økologiske grønnsaker.

Lefsebua

Lefse, potetkake og flatbrød. Nystekte sveler.

Li-snadder

Basturøkt kjøtt og fisk på namdalsk vis.

Lillians Lefsebakeri

Lefser, smultringer, gomme, brente madler, flatbrød og julekaker.

Linnea Finnskogen

Sirup av bær og ville vekster, honning, oljer og urtekrydder.

Masstua

Geleer, saft, gløgg, hermetiske plommer og naturkosmetikk.

Med svin på skogen

Sylte, julepostei, skogsbacon og spekepølser med mer.

Meium Sjokolade

Økologisk konfekt, gele og sjokoladebasert hudkrem.

Naturkjøtt

Økologisk storfekjøtt. Spekeprodukt, pølser og pålegg.

Orkladal ysteri

Kittmodnede oster - halvfaste og myke blåoster.

Romstad Gård

Geleer, urte-og kryddersmør, eddiker, siruper, te, krydder og ost.

Rørosrein

Reinsdyrkjøtt. Rene fileter og andre foredlede produkter.

Selbumat

Selbulemser, flatbrød, brød, horn, boller og takkebakst.

Skjåkmat

Lammerull, sylte, lammepølse, medisterpølse og skjåkpølse.

Skott gård

Plommegløgg, plomme-syltetøy og andre safter.

Skånaliseter Gårdsysteri

Stort utvalg av egenproduserte geitoster.

Smia Fiskerestaurant

Bacalao varm og kaldt, blandaball, hvalkjøtt og klippfiskboller.

Stabburet Gårdsbutikk

Produkter av elg, syltetøy, sauser og villmarkstoddy.

Storli Gard

Lammeprodukter.

Sverre Berg

Varme smultringer, bær, sylte av svin, rull av lam og leverpostei.

Sæther Gård

Kjøttprodukter, julepålegg, geleer og grønnsaker.

Tydalfisk

Rakfisk av røye og varmrøkt røye “peppermarinert”.

Tydalskjøtt

Spekemat og kjøttprodukter av elg, lam, storfe og gris.

Uthaug Fisk

Produkter av sild og laks. Tørrfisk, klippfisk, lutefisk og rakfisk.

Villsvinbua Yggdrasil Norge

Villsvinprodukter, villsauprodukter, syltetøy og varme vårruller. Røkt laks.

Jorun Lund (Kjelstadnissen)

Hjemmelagede nisser, sokker, votter og kort.

Kamelones klesbutikk

Klesdesign.

Kirkens Bymisjon

Bymisjonens glassengler, gavelapper, kubbelys og fyrstikkesker.

Konfekten produkter

Alt av godteri som hører julen til.

Lande og Grannes

Vevnad, strikking og div. annet håndarbeide.

Landlig Velvære

Naturkosmetikk, skinnfellsøm og saueskinnsprodukter, småinteriør og dekorasjoner.

Lena Søberg Skjervold

Strikkede produkter med selbumønster og andre juleprodukter.

Marit Wien Solstad

Strikkeprodukter av 100% ull.

Nidaros pottemakeri

Ingefærøl, Gammeltantes Jubel-brygg, hjemmelaget saft/gløgg, syltetøy

og flatbrød.

Norsk Gardsmeny

Spekemat og nisjemat fra hele landet i gavepakninger.

O.santi jewelry

Historiske smykker fra Skandinavia.

Orkla handarbeidslag

Husflid, strikk og søm.

Randi & Rachel

Diverse strikk og håndlagde produkter.

MariaIvan

Designerklær.

Husflidsprodukter laget av rirkulemateriale(div tresorter).

Pamfilius by Katrine

Luer og pannebånd sydd i stretchjersey. Halser i fleece. Meitai bæreseler.

Sarahkka v/Kristine Eira

Håndlagede produkter i tre og andre materialer.

Katarzyna Chrzanowska

Brukskunst og smykker i keramikk.

Showghi Importers

Esker, bokser og julepynt, diverse indisk håndarbeid.

Eva Taucar

Smykker, vesker, puter og postkort.

Siljans Linnedukar

Vevde duker, løpere og servietter i lin.

Mari Follinglo

Maleri

Håndstrikket og egendesignet tilbehør i rent naturgarn.

Linda Høgås

Puter og vesker i retrotekstil.

Stiklestad Bakeri

Flatbrød, julekaker og annen bakst til jul.

Frie Tøyler

Kalender for 2014 med foto og sitat for hver dag.

Strikketro

Hjemmestrikket julepynt, sokker og luer. Dekorerte lys og hjemmelagede lysestaker.

Marianne Rasmussen

Illustrasjoner trykt på plakat, kort, gavelapper, øredobber, putetrekk

Textilstudio Nina Tigerstedt

Ullprodukter i handfarget garn.

og babybodyer.

Tovede hatter og sjal av kardet ull.

Magnhild Rølvåg

Håndlagde sølvsmykker.

Tradisjon søm og handverk

Luer, votter, pannebånd, pulsvarmere i ren ull foret med fleece.

WDesign

Smykker halvedelsteiner, ferskvanns-, glass- og keramikkperler

Unni`s Blomster

Kranser,multer, ferdiglagde smultringer.

og sølvkomponenter.

Yggdrasil Norge

Røkt laks.

Bjørg Jarstein Skjulsvik

Keramikk.

Fiskemat, sild, kaker og drikke.

Joy

Illustrasjoner om enkelhetens estetikk i plakat og kortformat.

Gekko

Norsk fargerik design av barneklær & jerseystoffer.

Smykk deg

Smykker og øredobber i sølv/gullbelagt sølv.

Rannveig Nordlie

Treprodukter; fjøler, bordskånere, smykker, øredobber og kakestikkepinner.

Liv Lundebrekke

Keramikk: smykker, julepynt og små bruksting.

Klara Storrø

Håndlagde smykker i sølv, og edle stener.

Maria bøe

Tekstil/søm. Belter, vesker, luer, votter og pannebånd med mer.

Ingun Myrstad

Strikkede klær og tilbehør.

Elena Leth-Olsen

Glasskunst, bilder og smykker.

PWAproduktdesign

Møbel og interiør. Serveringsbrett, fuglebrett og bord med mer.

Lille Design/Roggbiff

Barneklær og tilbehør. Smykker i tre, vinylklokker, lommelerker

og retroputer.

Låvely Glass AS

Bruksgjenstander og pyntegjenstander. Kuler, hjerter og engler med mer.

Rirkula

Småstrikk

Torild Finsrud Velure

Ågot Lian

Bondens markeds utstillere

Designutstillere

Audhilds heimlaga

Julebakst, storbrød og syltede produkter.

Bjørka

Økologisk honning, konfekt, sjokoladekuler og sjokoladeknekk.

Brattlia økogård

Badsturøkt Kjøtt på Namdalsk vis.

Brubekken Gardsmeieri

Ost, smør og rømme fra ku og geitemelk. Kjøttprodukter av geit.

Dalpro gårdsmat

Spekemat og stykningsdeler av hjort og villsau fra egen gård på Hitra.

Eidum gårdsbakeri

Brød og bakevarer.

Eldamat

Spekemat av vilt. Hel kylling, samt filet og lår.

Evig grønn

Foredlede lokale grønnsaker, belgfrukt og vegetarprodukter.

Fjellvilt

Finnbiff, soavas, reinshjerte, ferskt reinkjøtt og reinskinn med mer.

Flora Herbarius

Økologiske varer. Sauser, chutney, krydder og urtekosmetikk.

Franks Spesialiteter

Røkt laks i flere varianter.

Galåvolden Gård

Rørosost, Røroskake, Rørosis, spekemat, sjokolade og egg.

Gammelgården Lysklæt

Kjøttprodukter av lam, svin og kalv.

Jo Hembre

Godt og Hjemmelaget

Tynnlefser, krinalefsa og mandelpotetlefser.

Per Olav Skjølberg

Juletrær, pyntegrønt og kornnek.

Hitra Gårdsmat

Ost fra gården.

Øyvind Christiansen

Juletresalg

Juletreselgere

Juletresalg

www.julemarkedet-trondheim.no


22

JULEMARKEDET I TRONDHEIM 13.-22. desember 2013

Velkommen til åpent hus på Føniks! Lørdag 14. desember kl. 12.00-14.00 Vi serverer gløgg og annet julegodt. Omvisning i vår kunstsamling kl. 12.30. Historien om Torvet kl. 13.00.

Det norske er stolt sponsor av Julemarkedet i Trondheim.

www.julemarkedet-trondheim.no

ANNONSEBILAG


23

JULEMARKEDETS FESTIVALBILAG

ANNONSEBILAG

Hvor mange ganger har du ikke opplevd at julehandelen tar lenger tid enn du trodde? Eller at du kommer på noe i siste liten – akkurat når du er på vei til bilen? Når du parkerer i p-hus slipper du å tenke på om parkeringsbilletten går ut. Du betaler først når du forlater p-huset. I tillegg slipper du å skrape is og børste snø – og å kjøre hjem i kald bil.

Nyhet!

Sjekk ut den nye mobile webapplikasjonen vår på www.ledigp.no. Den gir deg en oversikt over ledig kapasitet i p-husene våre.

Parker i ett av byens mange p-hus. Du trenger ikke mer stress i julestria.

Trondheim Parkering ønsker alle en god jul!

P-HUS I MIDTBYEN: LEÜTHENHAVEN, TORGET, SENTRALSTASJONEN, SENTRALBADET, PIRBADET, SOLSIDEN, PORTALEN

www.julemarkedet-trondheim.no

TIBE T:RESLØYD

P-hus

Hent bilen når du har kjøpt alle julegavene. Også de du kommer på i siste liten.


FRI ADGANG til alle kulturarrangementer

Fredag 13. desember 10.00 10.00 10.00 11.00 11.00 12.00 12.00 12.00 16.00 16.10 16.30 17.00 17.30 18.00 18.30 19.00

Kafélavvoen åpner Vektermysteriet - Fortellerteater Juleverksted Vektermysteriet - Fortellerteater Juleverksted Jenta og julegildet - Teater ute Juleverksted Markedet åpner Offisiell åpning ved ordfører Rita Ottervik Silje Leirvik - Grytekonsert Ganges Nordal - Båltrubadur Gårdsmat ved bålet - Historier og smakebiter Ganges Nordal - Båltrubadur Trondheim Gospelkor og Trondheim Ballroom Orkester - Grytekonsert Ganges Nordal - Båltrubadur Markedet stenger

Lørdag 14. desember 10.00 11.00 11.00 12.00 12.00 12.00 12.00 12.30 12.30 13.00 13.00 14.30 16.00 16.30 17.00 17.30 18.00 18.30 18.40 19.00

Kafélavvoen åpner Vektermysteriet - Fortellerteater Juleverksted Vektermysteriet - Fortellerteater Juleverksted Markedet åpner Åpen dag til kl 14.00 hos Det norske Omvisning kunstutstilling Det norske Håkon Ricardo - Tælartist Vektermysteriet - Fortellerteater Historien om Torvet - Det norske Jenta og julegildet - Teater ute Soup - Grytekonsert Ganges Nordal - Båltrubadur Gårdsmat ved bålet - Historier og smakebiter Ganges Nordal - Båltrubadur Strindens Promenade Orchester Grytekonsert Anders Tangenes - Stand-up Ganges Nordal - Båltrubadur Markedet stenger

Søndag 15. desember 12.00 13.00 13.00 13.00 13.30 14.00 14.30 16.00 16.30 17.00 17.30 18.00 18.30 19.00

Kafélavvoen åpner Vektermysteriet - Fortellerteater Markedet åpner Bymisjonens engleverksted til kl 14.30 Trekning av Streetlight utlodning Vektermysteriet - Fortellerteater Jenta og julegildet - Teater ute Andreas “Adrees” Estenstad - Grytekonsert Ganges Nordal - Båltrubadur Gårdsmat ved bålet - Historier og smakebiter Ganges Nordal - Båltrubadur Nadja Bertelli- Grytekonsert Ganges Nordal - Båltrubadur Markedet stenger

2013

Kulturprogram Mandag 16. desember

Tirsdag 17. desember

10.00 10.00 10.00 11.00 11.00 12.00 12.00 12.00 16.00 16.30 17.00

10.00 10.00 10.00 11.00 11.00 12.00 12.00 12.00 12.00 16.00 16.30 17.00

17.30 18.00 18.30 18.40 19.00

Kafélavvoen åpner Vektermysteriet - Fortellerteater Bymisjonens engleverksted Vektermysteriet - Fortellerteater Bymisjonens engleverksted Jenta og julegildet - Teater ute Bymisjonens engleverksted Markedet åpner Bøgdabråk - Grytekonsert Ganges Nordal - Båltrubadur Gårdsmat ved bålet - Historier og smakebiter Ganges Nordal - Båltrubadur Trondheim Mental Band Grytekonsert Cecilie Wold Andersen - Stand-up Ganges Nordal - Båltrubadur Markedet stenger

17.30 18.00 18.30 19.00

Kafélavvoen åpner Vektermysteriet - Fortellerteater Bymisjonens engleverksted Vektermysteriet - Fortellerteater Bymisjonens engleverksted Jenta og julegildet - Teater ute Bymisjonens engleverksted Juleverksted Markedet åpner Klaus Sonstad - Grytekonsert Vegard Tingstad - Båltrubadur Gårdsmat ved bålet - Historier og smakebiter Vegard Tingstad - Båltrubadur Askil Holm og Kine Kvalstad Grytekonsert Vegard Tingstad - Båltrubadur Markedet stenger

Onsdag 18. desember

Torsdag 19. desember

Fredag 20. desember

Lørdag 21. desember

Søndag 22. desember

10.00 10.00 10.00 11.00 11.00 12.00 12.00 12.00 16.00 16.30 17.00

10.00 10.00 10.00 11.00 11.00 12.00 12.00 12.00 16.00 16.30 17.00

10.00 12.00 13.00 13.00 14.00 14.30 16.00 16.30 17.00

10.00 11.00 11.00 12.00 12.00 12.30 13.00 14.30 16.00 16.30 17.00

12.00 13.00 13.00 13.00 14.00 14.30 16.00 16.30 17.00

17.30 18.00 18.30 18.40 19.00

Kafélavvoen åpner Vektermysteriet - Fortellerteater Bymisjonens engleverksted Vektermysteriet - Fortellerteater Bymisjonens engleverksted Jenta og julegildet - Teater ute Bymisjonens engleverksted Markedet åpner Christin/Ganges - Grytekonsert Vegard Tingstad - Båltrubadur Gårdsmat ved bålet - Historier og smakebiter Vegard Tingstad - Båltrubadur Elg og Trond Helge Johnsen Grytekonsert Anders Tangenes - Stand-up Vegard Tingstad - Båltrubadur Markedet stenger

Hovedsamarbeidspartnere:

Samarbeidspartnere:

17.30 18.00 18.30 19.00

Kafélavvoen åpner Vektermysteriet - Fortellerteater Juleverksted Vektermysteriet - Fortellerteater Juleverksted Jenta og julegildet - Teater ute Juleverksted Markedet åpner Therese Ulvan - Grytekonsert Vegard Tingstad - Båltrubadur Gårdsmat ved bålet - Historier og smakebiter Vegard Tingstad - Båltrubadur Svevestøv - Grytekonsert Vegard Tingstad - Båltrubadur Markedet stenger

17.30 18.00 18.30 18.40 19.00

Kafélavvoen åpner Markedet åpner Vektermysteriet - Fortellerteater Juleverksted Vektermysteriet - Fortellerteater Jenta og julegildet - Teater ute Martine Rygvold - Grytekonsert Vegard Tingstad - Båltrubadur Gårdsmat ved bålet - Historier og smakebiter Vegard Tingstad - Båltrubadur Sjuende far i huset- Grytekonsert Cecilie Wold Andersen - Stand-up Vegard Tingstad - Båltrubadur Markedet stenger

17.30 18.00 18.30 19.00

Kafélavvoen åpner Vektermysteriet - Fortellerteater Juleverksted Vektermysteriet - Fortellerteater Markedet åpner Lise Olden - Tælartist Vektermysteriet - Fortellerteater Jenta og julegildet - Teater ute DDE- Grytekonsert Vegard Tingstad - Båltrubadur Gårdsmat ved bålet - Historier og smakebiter Vegard Tingstad - Båltrubadur Cecilie og Tore Andre Helgemo Grytekonsert Vegard Tingstad - Båltrubadur Markedet stenger

17.30 18.00 18.30 19.00

Kafélavvoen åpner Juleverksted Vektermysteriet - Fortellerteater Markedet åpner Vektermysteriet - Fortellerteater Jenta og julegildet - Teater ute Levd liv - Grytekonsert Ganges Nordal - Båltrubadur Gårdsmat ved bålet - Historier og smakebiter Ganges Nordal - Båltrubadur Sugar Louise - Grytekonsert Ganges Nordal - Båltrubadur Markedet stenger for i år

ÅPNINGSTIDER KAFÈLAVVOEN

ÅPNINGSTIDER MARKEDSBODER

Mandag-Lørdag: 10.00-19.00 Søndag: 12.00-19.00

Mandag-Lørdag: 12.00-19.00 Søndag: 13.00-19.00

Julemarkedsavisa 2013