Page 1

Emissor: Delegat de Prevenció de Riscos Laborals del SAP-UGT Destinataris: Membres del cos de mossos d’esquadra Data: 11 de juny del 2013 Assumpte: Comitè de Seguretat i Salut Laboral del CME Companyes i Companys, El passat 7 de juny va tenir lloc la reunió del Comitè de Seguretat i Salut Laboral del cos de mossos d’esquadra. Després d’aprovar-se l’acta de la sessió anterior i després que l’Administració ens facilités les dades estadístiques sobre accidentalitat i activitat preventiva, es van abordar les qüestions següents: 1.- Creació de nous grups de treball S’ha considerat oportú crear dos nous grups de treball. Un serà de resolució de conflictes i un segon sobre anàlisis de les situacions d’autolesió. 2.- Lipoatròfia Semicircular a la Comissaria de Sant Feliu de Llobregat Després que SAP-UGT denunciés casos d’aquesta malaltia associada al lloc de treball, l’Administració ens ha corroborat que està actuant amb diligències per a solucionar-ho. 3.- Revisions mèdiques La nostra organització sindical ha recordat a l’Administració l’obligatorietat que té en relació a algunes unitats del cos de passar revisions mèdiques anualment, mentre que de manera generalitzada per a la resta de professionals, s’ha d’oferir la possibilitat de fer-se’n. Recordem que ja estam a mitjans d’any i encara no tenim constància que les revisions ni tant sols hagin estat publicades. 4.- Plans d’Autoprotecció (PAU) L’Administració informa que al Complex Policial Central es realitzarà un simulacre d’evacuació d’emergències el 27 de juny a les 11:00 hores. El simulacre s’iniciarà per causa d’un incendi a la Sala de Calderes de la planta -1. 5.- Actuacions al programa ESPAI L’Administració ens informa que durant el 2012 s'han “incorporat” 92 nous pacients (80 mossos i 12 bombers) 6.- CD de La Jonquera i ABP la Cerdanya Després de les denúncies presentades per SAP-UGT, l’Administració ens ha manifestat que Inspecció de Treball farà una actuació de les condicions de treball d’aquesta destinació durant la primera setmana de juliol. Així mateix ens han manifestat que també faran una actuació a l’ABP de la Cerdanya de manera imminent. 7.- Cas de tuberculosis a ABP Sant Martí A dia d’avui s’està realitzant un “estudi de contactes”com a conseqüència d¡un cas de tuberculosi en aquesta destinació.

1


8.- Mala praxis d’ASEPEYO Tal i com vam fer davant la Comissió Permanent del Consell de la Policia el passat 25 de març i davant del propi Consell de la Policia el passat 31 de maig, SAP-UGT va tornar a denunciar les males praxis que ASEPEYO fa a dia d’avui. En aquest cas vam posar l’exemple d’un company de Figueres. Davant l’evidència d’aquest cas, des de l’Administració ha hagut de reconèixer l’error i ha posat tots els mitjans que siguin necessaris per solucionar aquesta errada. 9.- Torn de nit Les organitzacions sindicals hem demanat que cal trobar una solució a les adaptacions del lloc de treball i el torn de nit, ja que cal afavorir les seves condicions. L’Administració ens ha manifestat que tots els casos són revisables i es poden tractar de manera individual. 10.- Noves cadires L’Administració ens ha manifestat que, després de les queixes sindicals, el proper mes de setembre s’adquiriran 350 noves cadires que es distribuiran pel territori. 11.- Funda de l’arma per motoristes SAP-UGT ha denunciat la necessitat de canviar la ubicació de l’arma als efectius que patrullen en moto durant el seu servei, ja que una caiguda podria generar lesions greus a la zona del maluc. A tal efecte la Directora de Serveis ens ha reconegut que els motoristes de la Gendarmeria francesa la porten on demanem nosaltres, deu ser per algun motiu. La nostra organització sindical ha manifestat que a certes unitat operatives, portar l’arma a la cuixa no entra en contradicció amb el servei que realitzen, sinó que més bé l’afavoreix. 12.- Manca de cobertura a la Sala de Sant Feliu de Llobregat A causa de la manca de cobertura provocada per uns panells metàl·lics, l’Administració ens ha confirmat que properament canviarà d’operador de telefonia mòbil i dades, i que serà Vodafone. Per evitar la manca de cobertura aquest operador col·locarà una antena a l’exterior (al terrat) i dues més, una per cada planta, que donaran la cobertura adient. SAP-UGT defensa treure els panells per obtenir cobertura sense que calguin antenes extres, millorar la ventilació i la lluminositat, ja que entenem que aquesta és una mesura econòmica. Sobre aquesta proposta el Subdirector d’Administració i Serveis ens ha manifestat que estudiaran aquesta possibilitat ja que té un cost zero al poder-se fer per la senzillesa, pel personal de manteniment propi. 13.- Nous cascs de trànsit Davant d’una propera substitució dels cascos dels motoristes de Trànsit possiblement per un model inferior en prestacions, SAP-UGT informa que abans de dotar d’un EPI d’inferiors característiques tècniques es poden recuperar molts cascos en bon estat a l’estructura bàsica i que el fabricant Shuberth pot deixar-los completament nous. L’Administració atén aquesta possibilitat i ens manifesta que parlarà amb Shuberth per conèixer aquesta possibilitat. 14.- Pla de Prevenció de Riscos Laborals

2


Al mes de setembre es realitzarà una valoració del Pla de Prevenció de riscos laborals del Departament d’Interior. Bàsicament aquest pla integra l’activitat preventiva a les estructures operatives del cos. 15.- Deficiències en els vehicles de trasllats. SAP-UGT va denunciar l’alt nivell de soroll i les vibracions que provoca el furgó destinat a la Línia de trasllat penitenciaris i sobretot pels companys que van al seu interior amb els interns. L’Administració ha reconegut que és un vehicle molt antic i que caldrà substituir-lo. SAP-UGT proposa que es doti de cascos de protecció auricular per evitar aquest soroll permanent que provoca molta pressió acústica fent el temps dels trasllats insuportables i perjudicials per a la salut. A més informem a la mesa que el cost és molt baix i de moment quedaria solucionat. L’Administració respon que estudiaran aquesta possibilitat. Aquestes han estat les qüestions tractades. El proper Comitè de Seguretat i Salut Laboral està previst per al proper 20 de setembre del 2013. Ja sabeu que davant situació que atempti contra la seguretat i la salut dels membres del cos us podeu posar en contacte amb els nostres delegats que faran les gestions oportunes per solucionar-ho.

3

circular-reunio-comite-de-salut-i-seguretat-laboral  
Advertisement