Page 1


Index 1.

Aerograful

2.

Din picturi de peșteră la Hollywood - Istoria Aerografului

3.

Avantajele Aerografului

4.

Umbrind si iluminând toate fețele

5.

Aplicarea fardului pentru pomeți in funcție de forma feței

6.

Pregătirea feței pentru aplicarea aerografului cu produse PANDHY’S™

7.

PANDHY’S™ minAIRal mist on colours

8.

Utilizarea Aerografului PANDHY’S™ powdAIR jet Compresor

9.

Structura Aerografului PANDHY’S™ powdAIR jet si aplicatorul de pulverizare

10.

Întretinerea Aerografului PANDHY’S™ powdAIR jet a aplicatorului de pulverizare si a compresorului

11.

Utilizarea sabloanelor in vopsirea spancenelor

12.

Note


1. Aerograful Tehnica realizării machiajului cu aerograful (airbrush make-up technique),populară in Statele Unite ale Americii de câteva decenii, oferă o mulțime de oportunități pentru machiaj Această soluție este cea mai avansată tehnologie de make-up a erei noastre și a devenit între timp un element indispensabil în arsenalul oricărui estetician profesionist. Această tehnologie oferă un machiaj imaculat, fin și cel mai important, un machiar care arată viu și natural. Igiena a fost aspectul-cheie în timpul dezvoltării acestei tehnici de machiaj. În timpul aplicării machiajului cu un aerograf, mâna esteticianului nu atinge fața clientului, fapt ce elimină din start riscul unei inflamări sau infecții. PANDHY'S™ duce acest concept mai departe, oferind exclusiv doar produse naturale și hrănitoare pentru piele. Aceste produse se aplică ușor și proporțional în numai câteva minute, oferind pielii un aspect natural și estetic plăcut.

Aerograful în lumea machiajului , Aerograful este răspunsul industriei produselor cosmetice la tehnologia HD, care devine tot mai expansivă. Televiziunile cu transmisie în format HD fac ca machiajul de pe fața celor care apar în TV să arate inestetic, de multe ori chiar exagerat. Tehnica machiajului cu aerograful oferă în orice condiții un look natural, acesta fiind recomandat de stiliști atât pentru ocazii speciale, dar și pentru utilizarea zilnică. Cu ajutorul aerografului este posibil de a lucra mai rapid, mai eficient și cu mai puține incomodități pentru client. Tocmai datorită fineții acestei.

tehnici, machiajul cu aerograful poate fiaplicat atât în extravaganță, cât și în situații zilnice.

Tehnologia „Inima” aerografului o constituie un mecanism pulverizator, operat de un compresor, ce permite aplicarea extrem de fină a primer-ului, pomeți, fardul de sprâncene și pleoape. Rezultatul este uimitor, fie acesta un machiaj discret pentru o ținută elegantă, sau un look , extravagant. De asemenea, tehnologia machiajului cu aerograful poate fiaplicată adițional machiajului de bază, fapt ce face din aerograf o ustensie cu posibilități infinite.

De pe ecran în salonul tău de înfrumusețare! Fiecare femeie își dorește să arate la fel de bine ca star-urile de la Hollywood, în special când vine vorba de ocazii speciale, cum ar fio cină importantă sau nunta. Necesitatea utilizării unui aerograf profesionist devine tot mai resimțită în toate salonurile de înfrumusețare. Machiajul aplicat cu un aerograf oferă un retuș proporțional și întotdeauna frumos, atât în timpul zilei cât și pe timpul nopții, fără a bloca porii. Aerograful este soluția perfectă pentru clienții cu pielea sensibilă, deoarece pulverizatorul, elementul-cheie al oricărui aerograf, nu atinge pielea, iar igiena a fost întotdeauna aspectul principal al oricărui salon de înfrumusețare.

2


2. Din picturi de peșteră la Hollywood -istoria Aerografului Tehnica aplicării vopselei pulverizate cu ajutorul unui atomizator nu este, de fapt, una nouă. Aceasta își trage rădăcinile dintr-o tehnică similară, prin care oamenii preistorici, utilizau arme primitive de suflat (blowgun), pentru a aplica culori pe pereții peșterilor. Prima unealtă zisă „aerograf” a fost concepută în Statele Unite către finele secolului XIX. Această unealtă a fost creată pentru a extinde posibilitățile artistice ale pictorilor, metoda aerografului devenind foarte curând populară, predarea ei practicându-se în școlile de artă. Modalitatea de funcționare a aerografului, chiar și după atâți ani, a rămas aceeași – vopseaua se dizolvă în particule fine, datorită presiunii înalte din interiorul tubului aerografului (pulverizare). Tehnica permite aplicarea machiajului în straturi extrem de fine și bine definite, oferindu-i esteticianului posibilitatea de a experimenta cu mixuri sofisticate de culori și nuanțe. Înainte de era digitală aerograful era unica modalitate de a aplica retușuri unei fotografii. Uneori aerograful era utilizat pentru retușarea imperfecțiunilor, alteori pentru cenzurarea fotografiilor și modificarea completă a acestora. Lumea make-upului a descoperit adevăratul potențialul al aerografului în timpul filmărilor peliculei „Ben-Hur” (1959), când aerograful, datorită proprietății sale de a acoperi rapid suprafețe mari, a fost folosit pentru vopsirea a sute de actori! În zilele de astăzi aerograful este unealta principală pentru body painting (pictura pe corp), iar tot mai multe saloane de înfrumusețare exploatează avantajele aerografului în aplicarea machiajului profesionist

Nu este de mirare că în S.U.A. una din abilitățile de bază a esteticianului este lucrul cu aerograful.

Tehnica machiajului cu aerograful este cea mai răspândită printre vedetele de la Hollywood.

3. Avantajele Aerografului Succesul tehnicii machiajului cu aerograful se datorează faptului că această tehnică oferă un tratament rapid, profesionist și igienic. Timpul aplicării machiajului este semnificativ redus. Tehnica nu este doar rapidă, dar și eficientă. Spray-ul se aplică în straturi extrem de fine, pulverizatorul permițând esteticianului să realizeze machiaje de orice complexitate. Fardul se așează proporțional și garantează aspectul natural până și în fotografiile de rezoluție înaltă. De asemenea, aerograful este econom – la realizarea unui machiaj pentru întreaga față nu se folosește decât câteva picături din fiola de 15 ml. Aerograful vine în ajutorul tău atât la aplicarea unui machiaj tradițional, cât și la aplicarea machiajului rezistent la apă (waterproof). Rezultatul acestei tehnici depinde de calitatea vopselei folosite pentru aerograf. Combinarea diferitor vopseli permite obținerea unei palete întregi de nuanțe pentru aplicarea machiajului de bază, a fardului de pleoape și pomeți pe orice tip și culoare a pielii. Aerograful este un instrument igienic, deoarece în timpul machiajului acesta nu atinge pielea. Aerograful este delicat cu pielea fină și nu blochează porii. De asemenea machiajul aplicat cu un aerograf este durabil – până la 18 ore! Aerograful este recomandat pentru toate tipurile de piele, iar machiajului cu aerografu cu produsele PANDHY'S™ are proprietăți medicinale benefice, Următoarele secțiuni de text oferă informații despre utilizarea corectă a aerografului, oferind, de asemenea, sugestii pentru alegerea fardului corect în funcție de forma feței. Află cum să evidențiezi frumusețea naturală a feței, cum să maschezi oboseala, care sunt cele mai

frecvente forme ale feței și cum aceasta te poate avantaja, etc. Această broșură prezintă informații teoretice și sfaturi practice în utilizarea aerografului și nu reflectă întregul conținut al cărții PANDHY'S™ Make-up Book.

3


4. Umbrirea și iluminarea diferitelor forme a feței Machiajul și trendurile în machiaj au o istorie de peste o sută de ani. Trendurile sunt veșnic în schimbare, dispar, se reinventează. Pentru noi, profesioniștii acestui domeniu dinamic, cunoașterea evoluției trendurilor și a noutăților din industrie este foarte importantă. Tocmai deoarece suntem într-un pas cu tot ce este actual, le putem oferi clienților noștri servicii moderne și complexe. .

Aspectul principal al make-upului în zilele noastre este aplicarea anume acelui machiaj (umbrirea și iluminarea selectivă a zonelor feței), care corespunde, din punct de vedere al esteticii, formei feței. De multe ori clienții se plâng că nu sunt satisfăcuți de aspectul unei anumite zone a feței. Printre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă clienții se numără: forma nasului,cearcănele, „gușa”. Tehnologia machiajului cu aerograful nu doar permite aplicarea uniformă a primer-ului, dar și iluminarea efectivă a atuurilor și corectarea zonelor problematice. De obicei nuanțele închise de maro, în dependență de culoarea pielii, sunt folosite pentru evidențierea maxilarelor, făcând în același timp ca zonele problematice să pară mai restrânse. Imaginile de mai jos arată cele mai frecvente forme ale feței, oferind sfaturi practice pentru a scoate în evidență atuurile și a ascunde defectele. Important ! ź Folosiți întotdeauna produse mate! (Excepție acestei reguli se face la iluminare (highlighting) anumitor părți ale feței) ź Umbrirea (countouring) se realizează cu un produs cu una, maxim două nuanțe mai închis decât culoarea pielii.. ź Iluminarea (highlighting) se realizează cu un produs cu una, maxim două nuanțe mai deschis decât culoarea pielii. ź Shading! (O umbrire buna este intodeuna de neobservat ! Mai putin este uneori mai mult!)

Față ovală

Fețele ovale, de obicei, nu au nevoie de umbrire sau iluminare. Dacă totuși vrei să-ți revitalizezi puțin fața, aplică iluminatorul pe pomeți, sau pe pleoape. Iluminatorul poate fi aplicat, de asemenea, pe frunte sau barbă. Fardul pentru pomeți se aplică în zona unde obrazul se ridică în timpul zîmbetului,iar umbrirea se aplică direct sub pomeți..

4

Fată rotundă

Pentru fețele rotunde se recomandă umbrirea pomeților și părților laterale ale frunții,pentru a reda feței un aspect mai oval. Iluminatorul se aplică în mijlocul frunții, pe bărbie și pe pleoape. Fardul pentru pomeți se aplică, într-o linie diagonală, dinspre extremitatea osului zigomatic (pomete) către partea de sus a urechii.


Față pătrată

Pentru ca fața să nu pară pătrată, aplică umbrirea pe părțile laterale ale frunții și pe maxilare. Aplică iluminatorul în zona centrală a frunții, pe bărbie și pleoape. Fardul pentru pomeți se aplică puțin mai jos de zona unde se formează așa-zisele „gropițe” din obraji.

Fața în formă de inimă

În cazul fețelor în formă de inimă, umbrirea se aplică pe părțile laterale ale feței și pomeților, astfel încât aceste zone să nu mai arate atât de largi. Iluminatorul se aplică pe centrul frunții, pe bărbie și pleoape, iar fardul pentru pomeți se aplică diagonal.

Fată alungită

Fețele alungite nu necesită prelucrări stilistice complexe. Scopul machiajului aplicat pe fețele alungite este obținerea unui aspect mai puțin „lunguieț”.Acest aspect se poate obține aplicând umbrirea în partea inferioară a bărbiei și în vârful frunții, pe linia părului. Blush-ul se aplică direct pe pomeți, într-o linie orizontală, ceea ce face ca fața să pară puțin mai lată.

Fața în formă de diamant

Pomeții fețelor în formă de diamant trebuie umbriți, astfel încât fața să nu mai pară largă. Iluminatorul se aplică în mijlocul frunții, al bărbiei și al pleoapelor, făcând aceste zone mai atractive. Fardul pentru pomeți se aplică exact sub pomeți, ca să distragă atenție de la obrajii largi.

5


5. Aplicarea fardului in funcție de forma fetei După ce ne-am familiarizat cu formele feței și modalitățile de umbrire/iluminare, haideți să vedem care sunt metodele de aplicare ale blush-ului în funcție de forma feței. Aplicarea corectă a fardului pentru pomeți este un aspect important în realizarea unui machiaj profesionist. Aplicat corect, blush-ul oferă feței un aspect revitalizat, captând oricui atenția. Fața ovală – Acest tip de față este considerat de stiliști ideală, deoarece nu necesită machiaj pentru a fi corectat. Pe fețele ovale blush-ul se aplică dinspre pomeți, pe linia osului zigomatic către tâmple. Aplică blush-ul pe pomeți, bronzerul se aplică puțin mai jos, iar iluminatorul mai sus de pomeți. Fața pătrată – Aplică blush-ul pe pomeți într-o formă rotundă pe o suprafață mai largă. Astfel fața nu mai pare la fel de pătrată. „Chenarul” machiajului se aplică alungit spre exteriorul feței, orizontal, ceea ce face ca fața să pară mai largă decât este în realitate. Fața alungită – Fețele lungi oferă suprafețe mai vaste pentru aplicarea fardului pentru pomeți. Procedeul poate fi început chiar de sub ochi, în mișcări semicirculare, către mijlocul feței. Acest

truc face ca fața să pară mai rotundă. Fața rotundă – Aplicarea blush-ului începe puțin mai jos de pomeți către extremitățile laterale ale feței. Nu aplica fardul direct pe pomeți, deoarece aceasta va accentua forma rotundă a feței.

6


6. Pregătirea feței pentru aplicare cu produse PANDHY'S™ Înainte de a începe utilizarea propriu-zisă a aerografului, pielea trebuie pregătită, în funcție de tipul acesteia. Procedura este următoarea – curățarea feței (aplicând mai multe produse,dacă este nevoie), hidratarea pielii feței, hidratarea pielii din jurul ochilor. Următorul pas este utilizarea aerografului, care permite aplicarea mai multor culori în straturi extrem de fine. De asemenea, umbrirea se face cu aerograful. Cea mai importantă regulă în lucrul cu aerograf este ca mâna esteticianul să nu atingă fața clientului. După pulverizarea cu aerograful se recomandă de așteptat puțin (aproximativ un minut), astfel încât pielea să se usuce. Produsele recomandate pentru pregătirea pielii (în funcție de tip) înainte de aplicarea machiajului cu aerograful. Produsele pentru curățarea feței sunt potrivite și pentru demachiere, dar și pentru curățare feței de agenți poluanți externi (praf, etc).

1. PANDHY'S™ Micellar Water Apă în componența căreia intră micelele (grup de molecule care se formează în substanțe). La aplicarea

acestui produs pe piele, micelele din apă intră în contact cu murdăria și grăsimea de pe față, curățind-o rapid și eficient Acest produs poate fiutilizat, de asemenea și pentru demachiere.

2. PANDHY'S™ Purifying Foam-Powder Pudră pentru piele sensibilă și normală. Aplică puțină pudră pe mâinile umede și masează pielea feței și a gâtului cu mișcări circulare. Se recomandă a se clăti cu apă rece dimineața, iar seara cu apă caldă

3. PANDHY'S™ SIGMA LINE - Body Wash Foam Un produs excelent pentru demachiere și curățarea vopselei de pe față. Poate fi folosit și pentru îndepărtarea machiajului rezistent la apă. Produsul este în formă spumantă. Substanțele active ale acestui produs nu usucă pielea, deci poate fi utilizat și de persoanele cu piele sensibilă.

7


Produse pentru hidratare – creme Înainte de aplicarea primerului, utilizează o cremă hidratantă care corespunde tipului de piele. 1. PANDHY'S™ Hydro Base Hydrating Creme Cremă hidratantă pe bază de apă. Asigură o hidratare îndelungată a pielii, reducând evaporarea transepidermală și având un efect antioxidant și tonifiant. Crema se absoarbe rapid nu conține parabeni,parfum.

Această cremă este recomandată pentru pielea uscată.

2. TD™ B 'Matt Line Un produs destinat pentru pielea grasă și problematică. Are un efect matifiant , eliminând „strălucirea” de pe piele.

3. TD™ Anti-Wrinkle Eye Contour Gel Un produs destinat eliminării ridurilor din zona ochilor. Se recomandă oricărui tip de piele, se absoarbe ușor, nu conține uleiuri sau alcool. TRUE DELIGHT™ Frumusețea ... dincolo de aparențe ! Pentru peregătirea pielii puteți folosi produsele din gama True Delight™cum urmează..

1. TD™ Hydro'Range Line - 2. TD™ RoseAlien Cleansing Cremă pentru îngrijirea pielii Tonic destinat pentru îndepărtarea pielii uscate.A se aplica pe machiajului și a murdăriei pielea uscată pentru hidratare. de pe față.

8

3. TD™ PlumPurity Skin Cleansing Gel Recomandat tuturor tipurilor de piele. Poate fiaplicat și în jurul ochilor, fără a cauza iritații.


7. The PANDHY'S™ minAIRal mist on colours Inovația aerografului PANDHY`S powdAIR constă în calitatea materialelor utilizate la construcția aerografului și, nu în ultimul rând, în compoziția vopselelor. Vopselele PANDHY'S™ minAIRal au fost create pe bază de apă, unde materialele colorante sunt vestitele pudre minerale PANDHY'S™. Aceste vopseli nu conțin aditivi. Prafurile minerale din componența vopselelor PANDHY'S™ minAIRal nu conțin uleiuri, silicon paraben, aditivi olfactivi. Prafurile minerale PANDHY'S™ sunt produse într-o apă de măr, cu o formulă specială, care oferă prafurilor o fragranță plăcută și naturală. Apa de măr, exact ca toate apele utilizate în crearea produselor PANDHY'S™, este extrasă prin tehnica evaporarării în vacuum. Această tehnologie permite păstrarea elementelor nutritive ale fructelor, păstrând, de asemenea, proprietățile antioxidante, hidratante, emoliente, tonice și revitalizante ale acestora. Fondurile de ten,fardurile si vopselele PANDHY'S™ minAIRal sunt disponibile în fiole de 15 ml.

9


8.Utilizarea aerografului PANDHY'S™ jet Airbrush Compressor După pregătirea pielii pentru aplicarea machiajului, poți începe utilizarea aerografului. Aerograful necesită conectat la o priză de 220V. Acesta este foarte ușor de utilizat, iar cu puțină practică poate deveni un instrument al rutinei zilnice. Aplicarea aerografului la o distanță optimă de pielea clientului necesită practică. Aerograful este recomandat pentru toate tipurile de piele,iar clientul poate folosit un aerograf chiar și în condițiile casnice, după consultarea instrucțiunilor de utilizare. Sfaturi practice: -· Cantitatea optimă de machiaj este de 7-8 picături. - Oricare nuanță a pielii poate fi reprodusă prin amestecul a 6 culori.

-· Nu este nevoie de mult primer. De cele mai multe ori chiar și un singur strat oferă

fundația perfectă pentru machiaj. - După fiecare pulverizare așteaptă până machiajul se usucă (până la un minut). Nu atinge fața clientului cu mâna! -· În dependență de culorile disponibile, acestea pot fi amestecate în aerograf.

- La aplicarea machiajului se recomandă, înainte de toate, pulverizarea celei mai deschise culori, apoi cele mai întunecate culori. Nuanța potrivită a culorii întunecate este cu 1-2 nuanțe mai întunecată decât culoarea pielii.

- Dacă în timpul lucrului cu aerograful pielea devine uscată, poți aplica o pudră sau fard pentru pomeți. Pentru aceasta poți folosi și pensula. - De asemenea sprâncenele pot fidesenate cu un aerograf. Este important să știi că dacă utilizezi aerograful pentru a desena sprâncenele, nu poți aplica pensula sau alt instrument în zonă, deoarece acesta se va murdări!

10


9. Structura aerografului PANDHY'S™ powdAir jet și a sistemului (pistol) de pulverizare Structura și aplicarea corectă a aerografului Aerograful este format dintr-un modulator, canal de distribuire a vopselei, distribuitor (sistem de dozare) și o priză. După ce ai conectat aerograful la rețea, vezi dacă acesta funționează trăgând ușor levierul. Va trebui să auzi sunetul emis de supapa aerografului. Pune câteva picături de substanță în distribuitor, trăgând de levier și setează modulatorul. Distanța optimă dintre aerograf și fața clientului trebuie să fie de 15-20 cm. Machiajul se poate aplica în mai multe straturi,dar așteaptă până când acesta se usucă. Timpul aplicării machiajului (un singur strat) este de 1-2 minute.Intensitatea pulverizatorului poate fimodificată, chiar în timpul utilizării aerografului, prin apăsarea butonului de pe modul. Acesta este sensibil la atingere, deci nu este nevoie de apăsat cu putere. Ține apăsat butonul pentru mai mult timp pentru a opri aerograful. Luminița roșie indică că aerograful este conectat la rețea și poate fiutilizat. Luminița verticală albastră indică intensitatea cu care se pulverizează machiajul. . Utilizarea de setare a vitezei mai puternice este recomandat la aplicarea fondului de ten. După aplicarea machiajului este extrem de importantă întreținerea și curățarea corectă a aerografului. În acest scop pot fifolosiți dezinfectanți specializați în întreținerea aparatelor cosmetice. În lipsa produselor specializate, se poate folosi alcoolul etilic. Acesta poate fi procurat în farmacii.

Sistemul de dozare al aerografului

În distribuitor se pun 7-8 picături de fond de ten (substanță) În aerograf există câteva tipuri de ajutaje,piese. Unele dintre ele pot fidezasamblate, altele nu. Un aerograf poate folosi mai multe modulatoare. Viteza și intensitatea presiunii în aergoraf, de asemenea, variază în funcție de forma și tipul ajutajelor. Capetele simple pot fioferite clineților home user . Duzele care pulverizează in mai multe directii sunt recomandate numai pentru profesioniști.

Igienizarea aerografului este obligatorie după fiecare ședință, după fiecare client și preferabil imediat după finisarea machiajului. Se recomandă curățarea imediată a aerografului, deoarece vopseaua rămasă în tuburile distribuitorului se usucă și se solidifică, ceea ce poate bloca tuburile. Deoarece tehnica machiajului cu aerograful este una sterilă, igienizarea 11 aerografului după fiecare client este o necesitate.


10. Întreținerea aerografului PANDHY'S™ powdAIR jet a aplicatorului ,dozatorului și compresorului Așa cum a fost menționat anterior, curățarea aerografului este obligatorie după fiecare machiaj aplicat. Acestia sunt pașii ce trebuie urmați în curățarea corectă a aerografului. ź Încearcă să folosești vopseaua din distribuitor în întregime. Dacă după finisarea machiajului

mai conține vopsea, scoate-o afară în întregime, pulverizând-o pe un șervețel sau o foaie albă. ź

Toarnă dezinfectant sau alcool etilic în distribuitor și așteaptă câteva minute.

ź Pornește aerograful ca dezinfectantul să circule prin tuburile acestuia, curățindu-le. ź

Inchide mașina și varsă dezinfectantul rămas și șterge distribuitorul.

ź

Se recomandă curățarea imediată a aerografului, după fiecare client, deoarece vopseaua rămasă în tuburile distribuitorului se usucă și se solidifică, ceea ce poate bloca tuburile.

ź

Dezinfectează aerograful după fiecare client!

ź

Înainte de utilizare, asigură-te că aerograful este curat și funcționează corect.

1 Utilizarea șabloanelor 11. După asimilarea tehncii machiajului cu aerograful, esteticienii cu experiență pot folosi aerograful pentru conturarea și desenarea sprâncenelor. Pentru a facilita acest proces sunt folosite șabloanele. Șabloanele trebuie selectate în funcție de preferințele clientului, dar și în funcție de forma feței. Culoarea și forma sprâncenelor poate fimodificate cu ajutorul aerografului. De asemenea în aceste scopuri se poate folosi și pensula, aplicând pudra pe suprafața din interiorul șablonului.

12


13


Aerograf brosura ro  

Airbrush - mineral makeup

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you