Page 1

ondertussen in de Johanneskerk jaargang 2 nr 9 mei 2011

verhaal halen Vanaf oktober 2010 tot mei 2011 staan evenals vorig jaar iedere derde zondag van de maand verhalen centraal die eeuwen lang een grote invloed hebben gehad op kerk en samenleving. Verhalen gebruikt en misbruikt, verwerkt in kunst en literatuur, nooit ongevaarlijk, altijd prikkelend.

15 mei 2011 — exodus: een verhaal van slavernij en uittocht Het jodendom begint met een verhaal. Jood zijn betekent dat verhaal steeds weer opnieuw vertellen. Het heeft een grote spanningsboog: van de hof van Eden via de woestijn naar de stad Jeruzalem. Het is een verhaal van slavernij en bevrijding, van het sluiten van een verbond, dat verbroken wordt en weer in ere hersteld. Het is ook het verhaal van een volk dat verbannen wordt en dan weer naar huis geroepen: een verhaal van ballingschap en terugkeer. Dat grote verhaal begint niet met het boek Genesis, maar met Exodus. Ging het in Genesis over de lotgevallen van één familie, vanaf het boek Exodus wordt het perspectief breder: het gaat dan over God, het volk van Israël en de gekwelde relatie tussen beide. Vanmorgen maken we een begin met dit grote verhaal, dat inzet met de alles betekende zin: Er kwam in Egypte een nieuwe koning aan de macht die Jozef niet gekend had.

Deze bijeenkomsten hebben ook ten doel alternatieve vormen van vieren te ontwikkelen en dragen daarom ten dele een experimenteel karakter.

Om te onthouden ● iedere derde zondag van de maand ● aanvang: 10.00 uur ● napraten met koffie ● Plaats: Johanneskerk—Moezeldreef 400 Utrecht-Overvecht (op loopafstand NS station Utrecht-Overvecht

Jan Steen, Mozes en de kroon van de farao

Verhaal halen: een verhaal van slavernij en uittocht  

Uitnodiging voor verhaal halen

Verhaal halen: een verhaal van slavernij en uittocht  

Uitnodiging voor verhaal halen

Advertisement