Page 1

HOBBY

3D-KopifrĂŚser af Harris Knudsen


Dette er ikke en byggevejledning men blot en billedserie til inspiration.


3D Kopifræser

Hvis man blander et IKEA bord med en stak malerpinde og nogle stumper gardinstænger har man næsten en funktionsdygtig 3D kopifræser. Her er den bygget til en lille PROXXON boremaskine men det kan udmærket være en anden mini maskine.


Bordet vendes på hovedet så bordpladens underside bliver maskinens bundplade og delene monteres som vist på de følgende billeder.


Delene til 3D fræseren bygges af ”malerpinde”, det giver en meget stærk og stabil konstruktion og så koster de næsten ingen penge. Den samlede pris med bord er under 100 kr. – uden boremaskine og fræsejern. Kuglelejerne er fra en gammel rulleskøjte.


Her er første forsøg. Den lille figur er fræset ud i lindetræ (ikke særlig velegnet til fræse arbejde) med brug af et enkelt fræsejern. Vil man fræse flere detaljer må der bruges flere forskellige fræsejern men man kan også vælge at gøre figuren færdig i hånden.


Konklusion: Maskinen virker udmærket, næsten bedre end jeg havde forventet men den lille boremaskine har sine begrænsninger. Et forsøg på at fræse samme lille figur i hårdt træ (elm) tog urimelig lang tid og var ved at tage livet af den lille maskine. I en større udgave og med en rigtig fræser tror jeg det vil fungerer udmærket men det må komme an på en prøve.


www.harrisknudsen.dk


www.harrisknudsen.dk


책 s g o e

S www.harrisknudsen.dk


Hobby – 3D kopifræser / 3D copy milling  
Hobby – 3D kopifræser / 3D copy milling  

Hobby Et eksperiment med 3D kopifræser til mindre opgaver. An experiment with 3D copy milling

Advertisement