Page 1

H

y Kasser b b o og paller

GENBRUG i 1:12


Paller og kasser Gamle kasser og brugte paller er blevet populære i moderne boligindretning indretning. Her vil jeg også gerne lege med men da jeg ikke rigtig har plads til et større lager af kasser og paller må ideerne afprøves i 1:12. Trækasser og paller er meget lette at lave og da resultatet bliver bedst hvis de er fremstillet i genbrugstræ er det også billigt, dog er der lige en enkelt ting man skal være opmærksom på, - tykkelsen på det træ man bruger. Paller er typisk lavet af træ med en tykkelse på 19-22 mm. (1,5-1,8 i 1:12) og kasser 10-19 mm, afhængig af størrelse og brugsformål. Man kan godt bruge nye fint høvlede lister men så ryger ideen om genbrug, det gælder om at få tingene til at se brugte og slidte ud gerne med et par skrammer og noget afskallet maling og kan man få de gl. firmanavne og mærkninger med på kasserne er det helt perfekt. Hæftet her handler ikke om hvordan tingene laves men er bare nogle billeder af de ting jeg har lavet og som man så kan bruge til inspiration.


Genbrug i 1:12


Gl. kasser findes i alle mulige størrelser og udformninger.


Kasse med hjul


2 kasser og en glasplade, sĂĽ har man et sofabord.


4 gl. ølkasser og en glasplade.


4 ølkasser, ramme med hjul og en glasplade


Her er kasserne brugt til vare pĂĽ en salgsudstilling.


TrĂŚ til kasser, her med en tykkelse pĂĽ ca. 0,85 mm.


Hvis du laver ”gamle kasser” kan fraskårne stumper bruges til f.eks. fuglekasser, dimensionerne passer fint. Her har jeg brugt det slidte look fra kasserne men man kan selvfølgelig også slibe eller male fuglekasserne.


Sofabord lavet af en palle, 4 klodsen og en glasplade.


En hel og to halvpaller kan bruges som arbejdsbord.


Gammel slidt og kasseret palle.


Lav reol eller TV møbel


Paller med løse glashylder og støttefødder i krydsfiner


Glas Glas indgår ofte i genbrugsprojekter enten i form af hylder eller bordplader. Glas til et sofabord vil typisk være et stykke af en udskiftet butiksrude som man køber hos en glarmester som også kan tilskære og kantslibe. I miniature køber man et billigt billede i en genbrugsbutik eller loppemarked, her kan man rimelig nemt finde glas med en tykkelse på ca. 2 mm. som er velegnet til en sofabordsplade (3 mm. er for tyk, det ødelægger illusionen) til hylder skal man ned på en tykkelse omkring 0,8 - 1,5 mm. Det er ikke særlig svært at skære glas, bare man lige øver sig lidt, ellers kende man måske nogen der kan og man kan også sagtens selv mat slibe kanterne. Mat slibning af kanter kan gøres med almindelige slibesten men natur sten kan også bruges, det gælder om at få en jævn mat flade uden for mange hakker i overgangen mellem mat og blank. Slibning og polering til blank kræver professionelt udstyr og er meget vanskeligt at udføre i hånden.


Find andre inspirationshĂŚfter pĂĽ min hjemmeside


www.harrisknudsen.dk


Kasser og paller - genbrug i 1:12  
Kasser og paller - genbrug i 1:12  

Et lille inspirationshæfte og genbrug af gl. trækasser og paller i 1:12.

Advertisement