Page 1

Maintenance & Mechanics 2-jarig Associate-degreeprogramma

Rotterdam Academy is een samenwerkingsverband van Hogeschool Rotterdam, Albeda College en Zadkine


Ben jij een professional of zit je in de laatste fase van het middelbaar beroepsonderwijs en wil je graag verder studeren? Het Associate–degreeprogramma ’Maintenance & Mechanics’ stelt je in staat je verder te ontwikkelen en je kennis te verdiepen als onderhoudsengineer of als maintenance manager. Nadat je je diploma –de ’Associate degree’- hebt behaald, kun je verder studeren aan de hbo-opleiding Werktuigbouwkunde of Chemische Technologie van Hogeschool Rotterdam. Vanaf september 2011 kun je aan Hogeschool Rotterdam het 2-jarig Associatedegreeprogramma (Ad) ‘Maintenance & Mechanics’ volgen. Deze Ad richt zich op professionals en afgestudeerden uit het mbo, die hun technische kennis willen verdiepen als ook hun communicatieve en leidinggevende vaardigheden verder willen ontwikkelen. Deze Ad vormt een brug tussen mbo-niveau 4 en de hbo-opleidingen Werktuigbouwkunde en Chemische Technologie. De hogeschool heeft dit Ad-programma ontwikkeld onder de naam Rotterdam Academy in nauwe samenwerking met het Albeda College en Zadkine en de beroepspraktijk. Waarom is een Ad Maintenance & Mechanics interessant voor jou? Als je na je middelbare beroepsopleiding graag je technische en organisatorische kennis en vaardigheden wilt uitbreiden, zit je bij onze Ad goed. De Ad ‘Maintenance & Mechanics’ helpt je een technisch specialist op het gebied van maintenance te worden en stelt je in staat om de verbinding te leggen tussen de uitvoering van het werk en de organisatie als geheel, om de grotere lijnen te overzien en om beleid te ontwikkelen en uit te zetten. Het werkveld - de middelgrote en grote industriële bedrijven én de toeleveranciers van deze industrie - heeft behoefte aan medewerkers, die een brug vormen tussen mbo’ers met operationele taken en hbo’ers met ontwerp - en/of managementtaken. Hiervoor word je met dit Ad-programma opgeleid.


“Uit onze jaarlijkse techniekbarometer en arbeidsmarktverkenning blijkt dat bedrijven meer behoefte hebben aan hoger opgeleid personeel. Belangrijke gevraagde kwaliteiten zijn probleemoplossend vermogen, het kunnen denken in de totale keten en een ondernemende instelling en kennis.” Drs. H.H.J. Kleinrouweler (Directeur Kennisinfrastructuur Mainport Rotterdam)

Beroep Ad-programma’s leiden op tot een wettelijk erkend Associate degree-diploma. Na afronding van je Ad ‘Maintenance & Mechanics’ heb je goede vooruitzichten op een functie als onderhoudsengineer, werkvoorbereider, tekenaar, constructeur of maintenance manager. We leiden je op voor functies met operationele en managementtaken, waar je kunt werken en denken op hbo-niveau. Wil je na het behalen van je diploma doorstuderen, dan kun je na het Ad-programma in 2 jaar de hbo-opleiding Werktuigbouwkunde of Chemische Technologie afronden. Programma Het Ad-programma leidt je op voor een breed werkveld. We besteden in de opleiding daarom aandacht aan een combinatie van inhoudelijke verdieping, analytisch vermogen, communicatie, rapportage en leidinggeven op operationeel niveau. Binnen de Ad kun je in het tweede jaar vier differentiaties volgen: Energie, Design, Maintenance en Management. Door het kiezen voor een van deze vier richtingen specialiseer je je op één van deze terreinen. Binnen het voltijdprogramma vind je aansluiting met de beroepspraktijk door stages en praktijkopdrachten. Met projecten en theorievakken diep je je kennis verder uit. Studieloopbaanbegeleiding vormt een belangrijk onderdeel binnen het programma. Voltijd en deeltijd De opleiding wordt zowel in voltijd als in deeltijd aangeboden. Toelating Voor toelating gelden de volgende eisen: ¬ je bent in het bezit van een mbo-niveau 4-, havo- of vwo-diploma. Daarbij kunnen eisen worden gesteld aan je doorstroomprofiel of vakkenpakket. ¬ bij de start van het deeltijdprogramma verricht je werk op technisch en operationeel niveau binnen een industrieel bedrijf.


Maintenance & Mechanics 2-jarig Associate-degreeprogramma

Meer informatie Kijk voor meer informatie op hogeschoolrotterdam.nl/ad of neem contact op met afdeling Studievoorlichting: mail naar studievoorlichting@hro.nl of bel (010) 794 44 00.

Ben jij allround EN los je graag problemen op? Colofon Uitgave ¬ Rotterdam Academy Ontwerp ¬ Didot Design bno, Rotterdam Fotografie ¬ Jan Nass, Laura Zwaneveld Druk ¬ Drukproef BV

Ad Maintenance and Mechanics  

Ad Maintenance and Mechanics

Ad Maintenance and Mechanics  

Ad Maintenance and Mechanics

Advertisement