Page 1

PRAKTISCHE INFORMATIE Officiële opleidingsnaam

Kosten

¬ Ad Management in de Zorg

Jaarlijks betaal je collegegeld. De bedragen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het collegegeld voor 2013-2014 vind je vanaf april 2013 op hogeschoolrotterdam.nl/collegegeld

Studieroutes ¬ deeltijd

Lestijden Voor studenten die in september starten, worden de lessen gegeven op donderdag van 9.20 tot 17.50 uur (onder voorbehoud). Voor studenten die in februari starten, worden de lessen gegeven op maandag van 9.20 tot 17.50 uur (onder voorbehoud).

Locatie opleiding Pieter de Hoochweg Pieter de Hoochweg 129 3024 BG Rotterdam

Voor deze opleiding moet je voor de aanschaf van boeken, readers en andere leermaterialen rekenen op een bedrag van € 600,-.

Open Dagen en Avonden Tijdens de open dagen en avonden kun je kennismaken met alle opleidingen van Hogeschool Rotterdam en een indruk krijgen van de faciliteiten en de sfeer van de locaties. Kijk voor de data op hogeschoolrotterdam.nl/agenda

Studievoorlichting Wil je meer informatie over opleidingen, toelating, aanmelden en studeren in het hbo? Neem dan contact op met afdeling Studievoorlichting. (010) 794 44 00 studievoorlichting@hr.nl hogeschoolrotterdam.nl

Toelating Uitgebreide informatie over de toelatingsvoorwaarden vind je op hogeschoolrotterdam.nl/miz-ad

Bezoekadres:

Aanmelden Je kunt je eenvoudig online aanmelden via Studielink. Voor je aanmelding in Studielink heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.DigiD.nl. Kijk voor alle informatie over de aanmeldprocedure op hogeschoolrotterdam.nl/aanmelden

Visitor Centre locatie Museumpark (metro Dijkzigt) Burg. s’ Jacobplein 1 3015 CA Rotterdam

Ad-opleiding

Kijk voor de actuele openingstijden op hogeschoolrotterdam.nl/studievoorlichting

Management in

Intakegesprek Wie zich aanmeldt voor een deeltijdopleiding wordt uitgenodigd voor een intakegesprek. Vragen die in het gesprek aan de orde komen zijn: Heb je een relevante vooropleiding? Wat is je werkervaring? Biedt je werk voldoende faciliteiten voor deze opleiding? En wat zijn de redenen om met deze opleiding te starten? Tijdens het intakegesprek komen ook de elders verworven competenties aan de orde en de competenties die je tijdens je studie in je werk verder ontwikkelt.

www.rotterdamacademy.nl of volg ons op:

Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

HR Factsheet Management in de Zorg AD 2013-2014.indd 4-1

de Zorg

Meer weten? Alle opleidingsinformatie vind je op www.rotterdamacademy.nl (opleidingen, deeltijd)

Wil je meer informatie over studeren aan de Rotterdam Academy? Kijk dan op:

@overtrefjezelf

/hogeschoolrotterdam

• Deeltijd

2-jarige hbo-opleiding

Associate

Degree

2013 2014 25-10-12 14:10


MANAGEMENT IN DE ZORG ASSOCIATE DEGREE

Studiebelasting De studielast bedraagt minimaal 20 uur per week. Het combineren van studietijd en werktijd is zeer aan te raden. In veel organisaties zijn hiervoor mogelijkheden aanwezig. Informeer naar de mogelijkheden binnen je eigen organisatie.

Werk en studie Wanneer je met de opleiding start, moet je minimaal twee jaar werkervaring hebben. Ook werk je minimaal twintig uur per week bij een zorg- of welzijnsorganisatie. Dit hoeft geen leidinggevende functie te zijn.

je werkt in de zorg en hebt de ambitie om door te groeien naar een (meer) coördinerende of leidinggevende functie? Dan is de Associate degree Management in de Zorg iets voor jou. De zorg staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen. Organisaties verplatten steeds meer, waarbij resultaatverantwoordelijke teams ontstaan. Zo’n team - met een operationeel leidinggevende en een integrale manager, die op afstand leiding geeft - is verantwoordelijk voor het totale zorg- of dienstverleningsproces en voor een herkenbare groep cliënten. Deze ontwikkeling zorgt voor een stijgende behoefte aan mensen die op operationeel niveau in de organisatie competent zijn op het gebied van managementvaardigheden. Met de Associate degree (Ad) kun je aan de slag als leidinggevende in de gezondheidszorg, welzijn en dienstverlening. Maar je kunt eventueel ook verder studeren aan de bachelor Management in de Zorg om door te kunnen stromen naar een functie als manager. De tweejarige Ad-opleiding Management in de Zorg is gericht op alle aspecten van operationeel leidinggeven. Als leidinggevende in de zorg houd je je - naast je vakgebied - bezig met het direct aansturen van medewerkers en het coördineren van de werkzaamheden binnen jouw eigen werkeenheid. Deze opleiding stelt je in staat vanuit een mensgerichte visie leiding te geven aan een groep medewerkers binnen een zorg- of welzijnsinstelling. Bij deze deeltijdopleiding is het leren op de werkplek een belangrijk onderdeel van de studie.

Opbouw rotterdams Onderwijs Model Om onze Rotterdamse aanpak en talentontwikkeling van onze studenten te vertalen naar het onderwijs heeft Hogeschool Rotterdam een strak doorgevoerd onderwijsmodel ontwikkeld. Kenmerkend voor dit Rotterdamse onderwijsmodel (ROM) zijn drie leerlijnen: kennisgestuurd, praktijkgestuurd en studentgestuurd onderwijs. Meer informatie vind je op hogeschoolrotterdam.nl/rom.

HR Factsheet Management in de Zorg AD 2013-2014.indd 2-3

Programma Als leidinggevende in de zorg stuur je medewerkers aan en coördineer je de werkzaamheden binnen jouw eigen werkeenheid. Tijdens de opleiding leer je de grondbeginselen van management en ontwikkel je je eigen competenties op managementgebied. Binnen de opleiding is er aandacht voor alle aspecten van operationeel leidinggeven. Van personeelsbeleid tot verandermanagement, van financieel beheer tot kwaliteitszorg. Dit gebeurt aan de hand van begeleide lessen, gezamenlijke opdrachten gericht op de praktijk en vaardigheidstrainingen. We laten de praktijk zo veel mogelijk aansluiten op de opleidingsopdrachten. Zo leer je bedrijfsmatig handelen, ontwikkel je analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden en leer je zelfreflectie toe te passen. Op deze wijze werken we ook aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. In het eerste jaar van de opleiding staan de projecten in het teken van oriëntatie op het werkveld, kwaliteit en personeel. Thema’s in het tweede jaar zijn: aansturen van het team, Human Resource Management en de ontwikkeling van medewerkers stimuleren. In het laatste blok schrijf je een jaaractiviteitenplan voor je eigen werkeenheid en presenteer je dit.

Begeleiding Gedurende de hele opleiding word je begeleid door een studieloopbaancoach, die je aan het begin van het eerste studiejaar toegewezen krijgt. In principe volgt deze coach het leerproces tijdens het lopende jaar en is hij je vaste aanspreekpunt. De begeleiding van de studieloopbaancoach wordt ieder kwartaal aangepast aan het leerproces van dat moment.

Beroep In de zorg is een groeiende behoefte aan leidinggevenden op operationeel niveau, die competent zijn op het gebied van managementvaardigheden. Operationeel leidinggevenden in instellingen voor zorg, welzijn en dienstverlening krijgen steeds meer te maken met bedrijfsmatige en beleidsmatige vraagstukken. Met de Ad-opleiding heb je goede vooruitzichten op de functie van teamleider, coördinator of eerste verantwoordelijke.

rotterdam Academy De hogeschool heeft deze Associate-degreeopleiding ontwikkeld onder de naam rotterdam Academy in nauwe samenwerking met het beroepenveld. Om ook in de toekomst zo goed mogelijk te blijven inspelen op de bewegingen in de markt, wordt nauw contact onderhouden met het beroepenveld en de mbo’s.

Associate degree een Associate-degreeopleiding (Ad) duurt twee jaar en richt zich vooral op professionals en afgestudeerden uit het mbo. De hboopleiding leidt op tot een wettelijk diploma: de Associate degree en heeft dezelfde toelatingseisen als de reguliere bacheloropleiding. Met een Ad ben je direct klaar voor de arbeidsmarkt.

Doorstromen naar bachelor Heb je de smaak van studeren te pakken gekregen? Nadat je de Associate degree Management in de Zorg hebt behaald, kun je eventueel instromen in de bacheloropleiding Management in de Zorg van Hogeschool rotterdam. Omdat het programma daarvan aansluit op de Ad-opleiding kun je binnen twee jaar je bachelor behalen en afstuderen als manager op tactisch niveau.

Afstuderen In het laatste half jaar rond je je studie af binnen de context van de praktijk. Je verricht onderzoek aan de hand van een actueel probleem/vraagstuk. Aan het einde van de afstudeerfase sluit een assessment het werken aan competenties op de werkplek af.

Studieduur en studiebelasting Studieduur De Ad-opleiding Management in de Zorg duurt twee jaar. Als je een relevante vooropleiding en leidinggevende ervaring hebt, kan je studieduur op basis van eerder verworven competenties (EVC’s) worden verkort. In de opleiding wordt gewerkt met thematisch beschreven leerarrangementen. Deze thema’s zijn afgeleid van de beroepsrollen van de manager. Tijdens de opleiding werk je aan de beheersing van deze rollen.

“Ik ben heel tevreden over de opleiding. Alle opdrachten waren meteen toepasbaar in het werk, bijvoorbeeld een jaarplan en een teamanalyse maken. Het werd goed duidelijk hoe het in de praktijk is om teamleider te zijn. Daarbij was je ook nadrukkelijk jezelf aan het beschouwen.”

25-10-12 14:10


MANAGEMENT IN DE ZORG ASSOCIATE DEGREE

Studiebelasting De studielast bedraagt minimaal 20 uur per week. Het combineren van studietijd en werktijd is zeer aan te raden. In veel organisaties zijn hiervoor mogelijkheden aanwezig. Informeer naar de mogelijkheden binnen je eigen organisatie.

Werk en studie Wanneer je met de opleiding start, moet je minimaal twee jaar werkervaring hebben. Ook werk je minimaal twintig uur per week bij een zorg- of welzijnsorganisatie. Dit hoeft geen leidinggevende functie te zijn.

je werkt in de zorg en hebt de ambitie om door te groeien naar een (meer) coördinerende of leidinggevende functie? Dan is de Associate degree Management in de Zorg iets voor jou. De zorg staat de komende jaren voor een aantal uitdagingen. Organisaties verplatten steeds meer, waarbij resultaatverantwoordelijke teams ontstaan. Zo’n team - met een operationeel leidinggevende en een integrale manager, die op afstand leiding geeft - is verantwoordelijk voor het totale zorg- of dienstverleningsproces en voor een herkenbare groep cliënten. Deze ontwikkeling zorgt voor een stijgende behoefte aan mensen die op operationeel niveau in de organisatie competent zijn op het gebied van managementvaardigheden. Met de Associate degree (Ad) kun je aan de slag als leidinggevende in de gezondheidszorg, welzijn en dienstverlening. Maar je kunt eventueel ook verder studeren aan de bachelor Management in de Zorg om door te kunnen stromen naar een functie als manager. De tweejarige Ad-opleiding Management in de Zorg is gericht op alle aspecten van operationeel leidinggeven. Als leidinggevende in de zorg houd je je - naast je vakgebied - bezig met het direct aansturen van medewerkers en het coördineren van de werkzaamheden binnen jouw eigen werkeenheid. Deze opleiding stelt je in staat vanuit een mensgerichte visie leiding te geven aan een groep medewerkers binnen een zorg- of welzijnsinstelling. Bij deze deeltijdopleiding is het leren op de werkplek een belangrijk onderdeel van de studie.

Opbouw rotterdams Onderwijs Model Om onze Rotterdamse aanpak en talentontwikkeling van onze studenten te vertalen naar het onderwijs heeft Hogeschool Rotterdam een strak doorgevoerd onderwijsmodel ontwikkeld. Kenmerkend voor dit Rotterdamse onderwijsmodel (ROM) zijn drie leerlijnen: kennisgestuurd, praktijkgestuurd en studentgestuurd onderwijs. Meer informatie vind je op hogeschoolrotterdam.nl/rom.

HR Factsheet Management in de Zorg AD 2013-2014.indd 2-3

Programma Als leidinggevende in de zorg stuur je medewerkers aan en coördineer je de werkzaamheden binnen jouw eigen werkeenheid. Tijdens de opleiding leer je de grondbeginselen van management en ontwikkel je je eigen competenties op managementgebied. Binnen de opleiding is er aandacht voor alle aspecten van operationeel leidinggeven. Van personeelsbeleid tot verandermanagement, van financieel beheer tot kwaliteitszorg. Dit gebeurt aan de hand van begeleide lessen, gezamenlijke opdrachten gericht op de praktijk en vaardigheidstrainingen. We laten de praktijk zo veel mogelijk aansluiten op de opleidingsopdrachten. Zo leer je bedrijfsmatig handelen, ontwikkel je analytisch vermogen en communicatieve vaardigheden en leer je zelfreflectie toe te passen. Op deze wijze werken we ook aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling. In het eerste jaar van de opleiding staan de projecten in het teken van oriëntatie op het werkveld, kwaliteit en personeel. Thema’s in het tweede jaar zijn: aansturen van het team, Human Resource Management en de ontwikkeling van medewerkers stimuleren. In het laatste blok schrijf je een jaaractiviteitenplan voor je eigen werkeenheid en presenteer je dit.

Begeleiding Gedurende de hele opleiding word je begeleid door een studieloopbaancoach, die je aan het begin van het eerste studiejaar toegewezen krijgt. In principe volgt deze coach het leerproces tijdens het lopende jaar en is hij je vaste aanspreekpunt. De begeleiding van de studieloopbaancoach wordt ieder kwartaal aangepast aan het leerproces van dat moment.

Beroep In de zorg is een groeiende behoefte aan leidinggevenden op operationeel niveau, die competent zijn op het gebied van managementvaardigheden. Operationeel leidinggevenden in instellingen voor zorg, welzijn en dienstverlening krijgen steeds meer te maken met bedrijfsmatige en beleidsmatige vraagstukken. Met de Ad-opleiding heb je goede vooruitzichten op de functie van teamleider, coördinator of eerste verantwoordelijke.

rotterdam Academy De hogeschool heeft deze Associate-degreeopleiding ontwikkeld onder de naam rotterdam Academy in nauwe samenwerking met het beroepenveld. Om ook in de toekomst zo goed mogelijk te blijven inspelen op de bewegingen in de markt, wordt nauw contact onderhouden met het beroepenveld en de mbo’s.

Associate degree een Associate-degreeopleiding (Ad) duurt twee jaar en richt zich vooral op professionals en afgestudeerden uit het mbo. De hboopleiding leidt op tot een wettelijk diploma: de Associate degree en heeft dezelfde toelatingseisen als de reguliere bacheloropleiding. Met een Ad ben je direct klaar voor de arbeidsmarkt.

Doorstromen naar bachelor Heb je de smaak van studeren te pakken gekregen? Nadat je de Associate degree Management in de Zorg hebt behaald, kun je eventueel instromen in de bacheloropleiding Management in de Zorg van Hogeschool rotterdam. Omdat het programma daarvan aansluit op de Ad-opleiding kun je binnen twee jaar je bachelor behalen en afstuderen als manager op tactisch niveau.

Afstuderen In het laatste half jaar rond je je studie af binnen de context van de praktijk. Je verricht onderzoek aan de hand van een actueel probleem/vraagstuk. Aan het einde van de afstudeerfase sluit een assessment het werken aan competenties op de werkplek af.

Studieduur en studiebelasting Studieduur De Ad-opleiding Management in de Zorg duurt twee jaar. Als je een relevante vooropleiding en leidinggevende ervaring hebt, kan je studieduur op basis van eerder verworven competenties (EVC’s) worden verkort. In de opleiding wordt gewerkt met thematisch beschreven leerarrangementen. Deze thema’s zijn afgeleid van de beroepsrollen van de manager. Tijdens de opleiding werk je aan de beheersing van deze rollen.

“Ik ben heel tevreden over de opleiding. Alle opdrachten waren meteen toepasbaar in het werk, bijvoorbeeld een jaarplan en een teamanalyse maken. Het werd goed duidelijk hoe het in de praktijk is om teamleider te zijn. Daarbij was je ook nadrukkelijk jezelf aan het beschouwen.”

25-10-12 14:10


PRAKTISCHE INFORMATIE Officiële opleidingsnaam

Kosten

¬ Ad Management in de Zorg

Jaarlijks betaal je collegegeld. De bedragen worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het collegegeld voor 2013-2014 vind je vanaf april 2013 op hogeschoolrotterdam.nl/collegegeld

Studieroutes ¬ deeltijd

Lestijden Voor studenten die in september starten, worden de lessen gegeven op donderdag van 9.20 tot 17.50 uur (onder voorbehoud). Voor studenten die in februari starten, worden de lessen gegeven op maandag van 9.20 tot 17.50 uur (onder voorbehoud).

Locatie opleiding Pieter de Hoochweg Pieter de Hoochweg 129 3024 BG Rotterdam

Voor deze opleiding moet je voor de aanschaf van boeken, readers en andere leermaterialen rekenen op een bedrag van € 600,-.

Open Dagen en Avonden Tijdens de open dagen en avonden kun je kennismaken met alle opleidingen van Hogeschool Rotterdam en een indruk krijgen van de faciliteiten en de sfeer van de locaties. Kijk voor de data op hogeschoolrotterdam.nl/agenda

Studievoorlichting Wil je meer informatie over opleidingen, toelating, aanmelden en studeren in het hbo? Neem dan contact op met afdeling Studievoorlichting. (010) 794 44 00 studievoorlichting@hr.nl hogeschoolrotterdam.nl

Toelating Uitgebreide informatie over de toelatingsvoorwaarden vind je op hogeschoolrotterdam.nl/miz-ad

Bezoekadres:

Aanmelden Je kunt je eenvoudig online aanmelden via Studielink. Voor je aanmelding in Studielink heb je een DigiD nodig. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan aan via www.DigiD.nl. Kijk voor alle informatie over de aanmeldprocedure op hogeschoolrotterdam.nl/aanmelden

Visitor Centre locatie Museumpark (metro Dijkzigt) Burg. s’ Jacobplein 1 3015 CA Rotterdam

Ad-opleiding

Kijk voor de actuele openingstijden op hogeschoolrotterdam.nl/studievoorlichting

Management in

Intakegesprek Wie zich aanmeldt voor een deeltijdopleiding wordt uitgenodigd voor een intakegesprek. Vragen die in het gesprek aan de orde komen zijn: Heb je een relevante vooropleiding? Wat is je werkervaring? Biedt je werk voldoende faciliteiten voor deze opleiding? En wat zijn de redenen om met deze opleiding te starten? Tijdens het intakegesprek komen ook de elders verworven competenties aan de orde en de competenties die je tijdens je studie in je werk verder ontwikkelt.

www.rotterdamacademy.nl of volg ons op:

Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

HR Factsheet Management in de Zorg AD 2013-2014.indd 4-1

de Zorg

Meer weten? Alle opleidingsinformatie vind je op www.rotterdamacademy.nl (opleidingen, deeltijd)

Wil je meer informatie over studeren aan de Rotterdam Academy? Kijk dan op:

@overtrefjezelf

/hogeschoolrotterdam

• Deeltijd

2-jarige hbo-opleiding

Associate

Degree

2013 2014 25-10-12 14:10

HR Factsheet Management in de Zorg LR  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you