Page 1

Engineering 2-jarig Associate-degreeprogramma


Zit je in de laatste fase van het middelbaar beroepsonderwijs en denk je erover om verder te studeren? Of werk je al een aantal jaren en wil je je technische en organisatorische kennis uitbreiden en je leidinggevende en communicatieve vaardigheden vergroten? Het Associate-degreeprogramma Engineering biedt je de kans je verder te ontwikkelen en je kennis te verdiepen. Nadat je je diploma — de Associate degree — hebt behaald, kun je eventueel verder studeren aan de bacheloropleiding Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek. Vanaf september 2011 kun je aan Hogeschool Rotterdam het tweejarige Associatedegreeprogramma Engineering volgen. Deze Associate degree (Ad) vormt een brug tussen mbo-niveau 4 en de hbo-opleidingen Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek. Hogeschool Rotterdam ontwikkelt en verzorgt het Ad-programma in nauwe samenwerking met het Da Vinci College in Dordrecht. Waarom is de Ad Engineering interessant voor jou? Deze Ad is een goede keuze als je je verder wilt ontwikkelen tot een technische professional op hbo-niveau. Bijvoorbeeld na je mbo-opleiding of als je al werkzaam bent op operationeel niveau bij de technische dienst van middelgrote en grote industriÍle bedrijven of bij toeleveranciers van die industrie. Er bestaat bij veel bedrijven een grote behoefte aan technici, die gespecialiseerd zijn in de eerste fasen van de Product Life Cycle, zoals het onderzoeken, het ontwerpen en produceren van machines en installaties. Deze behoefte zal de komende jaren toenemen. Voltijd, deeltijd en duaal Het programma wordt in voltijd, deeltijd en duaal aangeboden. In het tweede lesjaar kun je kiezen uit twee differentiaties: werktuigbouwkunde en elektrotechniek.


“De meeste geïnterviewde bedrijven verwachten dat Ad’ers vooral kunnen denken en werken op hbo-niveau. Bijvoorbeeld dat zij in staat zullen zijn verbindingen te leggen tussen de uitvoering van het werk en de organisatie als geheel. Dat zij de grotere lijnen kunnen overzien.” Uit: enquête onder bedrijven in de regio Rotterdam-Dordrecht

Beroep Het Ad-programma Engineering leidt op tot een wettelijk erkend Assicate-Dregreediploma. Hiermee heb je goede vooruitzichten op een functie als werkvoorbereider, designer/engineer, technisch medewerker, manager productieproces en prototypebouwer/tester. Je werkt aan de eerste drie fasen van het technisch proces: onderzoek, ontwerp en productie. Je collega’s met de Ad Maintenance & Mechanics op zak richten zich op de laatste twee fasen in dit proces. Zij zorgen ervoor dat het gemaakte product onderhouden wordt en zo lang mogelijk in bedrijf blijft. Heb je de smaak van studeren te pakken gekregen, dan kun je je studie voortzetten bij de opleiding Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek en in twee jaar je bachelordiploma halen. Programma De duur van het programma is twee jaar. Je volgt je opleiding in een dynamische omgeving! Het praktijkgedeelte van het programma vindt plaats binnen het leerpark en de Duurzaamheidsfabriek naast het Da Vinci College in Dordrecht. Je werkt aan echte problemen met echte opdrachtgevers. Het andere gedeelte volg je bij de Hogeschool Rotterdam. We besteden in het programma veel aandacht aan een combinatie van inhoudelijke verdieping, analytisch vermogen, communicatie, rapportage en leidinggeven op operationeel niveau. Je leert samenwerken in een team, maar ook communiceer je met het management en weet je hoe je moet leiding geven. Toelating Voor toelating gelden de volgende eisen: ¬ je bent in het bezit van een mbo-niveau 4-, havo- of vwo-diploma, daarbij kunnen eisen worden gesteld aan je doorstroomprofiel of vakkenpakket; ¬ bij de start van het deeltijdprogramma verricht je werk op technisch en operationeel niveau binnen een industrieel bedrijf. Beschik je niet over voldoende vooropleiding, dan kun je bij Hogeschool Rotterdam een toelatingstraject 21+ afleggen.


Engineering 2-jarig Associate-degreeprogramma

Meer informatie Kijk voor meer informatie op hogeschoolrotterdam.nl/ad of neem contact op met afdeling Studievoorlichting: mail naar studievoorlichting@hro.nl of bel (010) 794 44 00.

wil jij je verder ontwikkelen en je kennis verdiepen? Colofon Uitgave ¬ Rotterdam Academy Ontwerp ¬ Didot Design bno, Rotterdam Fotografie ¬ Hans Tak, Jan Nass Druk ¬ Drukproef BV

Ad Engineering  

Ad Engineering

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you