__MAIN_TEXT__

Page 1

APPAREL


INNOVATION SEDAN 1877 Under de senaste 140 åren har vi på Helly Hansen utgått från vårt hemland Norge och skapat proffsutrustning som håller människor vid liv – och hjälper dem att njuta av det. Helly Juell Hansen var en norsk sjökapten. Efter många år till havs grundade han företaget 1877, tillsammans med sin hustru Maren Margarethe. De började tillverka oljeskinsjackor, byxor, sydvästhattar och presenningar, i ett kraftigt linnetyg impregnerat med linfröolja. Därefter har företaget Helly Hansen fört arvet vidare, och tagit fram en lång rad banbrytande innovationer.

HELOX - DET NYA VATTENTÄTA Helox-materialet bestod av ett tunt lager halvgenomskinlig PVC-plast som syddes in i ytterplagg för att göra dem vattentäta. Det var en helt ny teknik som blev ett måste för skydd vid utomhusanvändning. Succén var

ett faktum – snart producerades 30 000 rockar varje månad och de användes bland annat av den norska delegationen vid de Olympiska spelen i Helsingfors 1952.

FIBERPÄLS – DET URSPRUNGLIGA TEKNISKA MELLANLAGRET Helly Hansen började arbeta tillsammans med en norsk tillverkare av fiberpäls, och tillsammans tog de fram det fibermaterial som blev den första fleecen. Det var mycket varmt i förhållande till sin vikt, och det bibehöll sina värmande egenskaper

1949

även när det var blött. Det gjorde det snabbt populärt bland skogsarbetare och friluftsentusiaster. Konceptet håller än i dag och den moderna versionen av Propile tillverkas fortfarande.

1961


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

1970 LIFA® – DET FÖRSTA TEKNISKA UNDERSTÄLLET När HH tog fram LIFA® och sina första tekniska underställ förändrade man samtidigt hela branschen. LIFA® transporterar bort fukt från kroppen, så att bäraren håller sig varm och bekväm. Det har använts av proffs på alla världens hav, många av

de högsta bergstopparna och 2012 fanns det med på Outside Magazines lista The Most Influential Gear of All Time. LIFA® är fortfarande kärnan i det vi anser vara de bästa tekniska baslagren på marknaden.

1984 HELLY TECH® - VATTENTÄTT OCH VENTILERANDE Under 1980-talet lanserades Helly Tech®, den vattentäta och samtidigt ventilerande lösning som kom att höja ribban för prestanda och skydd. Det var dessutom det tredje lagret i Helly Hansen 3-Layer System™ som presenterades 1986, som var

1984

HELLY TECH® The new waterproof and breathable fabric Helly Tech® is launched and HH receives “The Quality Award”. Helly Tech® sat a new standard for

A4_Heritage_frames.indd 6

ett nytänkande program för att lära människor att klä sig för friluftsliv. Idag tas Helly Tech®-material fram för att uppfylla de mycket höga och specifika kraven hos professionella skidåkare, seglare och yrkesproffs världen över.

1990 PROWOOL – DEN PERFEKTA BLANDNINGEN AV LIFA® OCH MERINOULL waterproof, breathable fabric and also provided the final layer for the 1986 introduction of the Helly Hansen 3-Layer System™.

Prowool (som senare blev HH® Lifa Merino) var kärnan i de underställ för kallt väder som lanserades under senare delen av 1990-talet. Här kombinerades Lifa® Stay Warm Technology™ med merinoull, för att transportera bort fukt och ge extra värme.

Det blev snabbt en favorit bland proffs och andra användare i behov av funktion, värme och komfort i extrema väderförhållanden.

29.03.16 20.05

2012 H²FLOW™ -EN BÄTTRE LÖSNING FÖR TEMPERATURREGLERING 2012 introducerade Helly Hansen den nya H2Flow™-tekniken. H2Flow™-jackan vann en utmärkelse av Norsk Designråd. H2Flow™ Jacket har ett ventilationssystem med

luftflöde och en skyddsbarriär. Det gör det lättare för användaren att hålla en behaglig kroppstemperatur.

2018 LIFA® MAX - LIFA® MAX – VÅRT VARMASTE UNDERSTÄLL FÖR KALLA VÄDERLEKAR Helly Hansen presenterar sitt varmaste underställ hittills. Genom att öka volymen hos vår redan beprövade Lifa®-konstruktion skapas plagg som är varmare samtidigt som de är lätta och

ger utmärkt rörelsefrihet. Vi tror att Lifa® Max är det bästa baslagret på marknaden i dag, med de förbättrade egenskaperna med oöverträffad värme och komfort.


OUR MISSION WE MAKE PROFESSIONAL GRADE GEAR TO HELP PEOPLE STAY AND FEEL ALIVE


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

INNEHÅLL HERITAGE ............................................................... 2 BRAND INTRO ........................................................ 4 IKONGUIDE ............................................................. 6 HELLY HANSEN-AMBASSADÖRER ...................... 8

HANTVERKARE ................................................... 10 MAGNI ........................................................... 15 CHELSEA EVOLUTION ................................. 19 CHELSEA ....................................................... 23 AKER.............................................................. 29 HI VIS................................................................... 42 ICU ................................................................. 45 ALNA ............................................................. 52 ALTA ............................................................... 61 ESBJERG ....................................................... 68 FLAMSÄKER ....................................................... 78 REGNKLÄDER OCH FISKE ................................. 86 PROFIL .............................................................. 92 UNDERSTÄLL .................................................... 98 LIFA® ............................................................ 104 LIFA® MERINO ............................................. 106 LIFA® MAX ................................................... 110 ESBJERG ..................................................... 113 MELLAN LAGER .............................................. 118 YTTERPLAGG .................................................. 126 ACCESSOARER ................................................ 136

STORLEKSGUIDE ............................................... 148 INDEX .................................................................. 150 ALLMÄNNA VILLKOR......................................... 154 TECH CLINIC ...................................................... 156 CE MÄRKNING & STANDARDS ......................... 172

INNEHÅLL

5


IKONGUIDE

Konstruktion i två lager

Konstruktion i två lager, vattentät och andningsbar. Det yttre lagret är behandlat med Helly Tech® och DWR. Det inre lagret är ett mellanlägg som ger ökad bekvämlighet.

Konstruktion i 2,5 lager

Konstruktion i 2,5 lager, vattentät och andningsbar. Ett något tätare material än det med två lager för att ge bättre hållbarhet. Det halva lagret är också behandlat för att ge mer effektivt skydd mot väder och vind.

Konstruktion i tre lager

Konstruktion i tre lager, vattentät och andningsbar. Ett tyngre och tätare material med tre lager som ger maximal styrka, hållbarhet och bästa skydd mot väder och vind. Två lager är behandlade och det inre lagret är ett mellanlägg som ger ökad bekvämlighet.

Justerbara ärmslut

Justerbart ärmslut med kardborrband eller knappar för individuell passform och bekvämlighet.

Justerbar nederkant

Justerbar nederkant med knappar eller kardborrband för individuell passform och bekvämlighet.

Avtagbar huva med tryckknappar eller dragkedja för att ta mindre plats om huvan inte behövs.

Kompatibel med hjälm

En huva som är stor nog att gå över en hjälm

Knäskyddsfickor

Knäskyddsfickor för extra skydd, hållbarhet och förstärkning.

Fack för dator

Separat, vadderat fack för din bärbara dator eller surfplatta.

Life Pocket™

En ficka utformad för att bevara batteritiden på elektronisk utrustning

Lättviktigt material

Lätt konstruktion för minimal vikt och bättre prestanda.

Inga axelsömmar

Justering i midjan

Inga axelsömmar, vilket minskar volymen och gör att det inte finns några obekväma sömmar som ger skav eller utslag.

CIS-kompatibel

Packas in i egen ficka

Justering i midjan med dragsko för individuell passform och bekvämlighet. 3-i-1-produkter. Tack vare CIS-systemet (Component Insulation System) kan man kombinera en yttre jacka med ett isolerande mellanlager som fästs med dragkedja. Använd den yttre jackan som ett lätt, andningsbart lager, isoleringsplagget med dragkedja för värme, eller båda tillsammans för maximalt skydd mot kyla.

6

Avtagbar huva

IKONGUIDE

Kan packas för enkel transport och för att ta mindre plats

Inpackningsbar huva

Huvan kan packas in och förvaras i jackans krage när den inte behövs.


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

*Feature icons for illustration purposes only

Snabbtorkande material

Flygplans kompatibel

Reflexdetaljer

4-vägsstretch

Snabbtorkande material för bättre bekvämlighet och prestanda

Reflexdetaljer på plagget ger bättre synlighet och säkerhet

Förstärkningsmaterial

Extra förstärkningsmaterial på utsatta områden ger bättre hållbarhet. Typiska områden med förstärkning är armbågar, säte, knän och nederkant.

Väskorna har rätt storlek för att kunna användas som handbagage och passar i kabinens förvaringsutrymme. Material med 4-vägsstretch både på tvären och på längden. För bättre rörelsefrihet och bekvämlighet.

Förstärkning i gren

Förstärkta i grenen för bättre hållbarhet och en bekvämare passform utan att byxorna spricker.

Konstruktion i softshell

Vändbar

Ventilation

Hälla för ID-kort

Konstruktionen i softshell håller dig varm och torr och ger ett lätt skydd mot vatten och vind.

Ventilation genom mekaniska dragkedjor för optimal temperaturreglering.

Vattentät

100 % vattentätt material för att stänga ute väder och vind.

Vattentålig

Konstruktion i vattentåligt material. Inte 100 % vattentätt och förhindrar inte helt att vatten tränger in.

Produkten kan vändas och bäras ut och in för att byta stil och färg. Det gör det till en 2-i-1-produkt.

En extra hälla där du kan förvara ditt ID-kort och enkelt komma åt det vid behov.

Tumstocksficka

En särskild ficka där du kan förvara din tumstock

5 cm benförlängning

Möjlighet att öka benlängden med 5 cm

Vattenavvisande

Konstruktion i vattenavvisande material. Hjälper till att skydda mot de första vattendropparna.

Vattentålig dragkedja

Vattentåliga YKK-dragkedjor som stänger ute väder och vind.

IKONGUIDE

7


HELLY HANSEN-AMBASSADÖRER

HELLY HANSEN-

AMBASSADÖRER

Rode Kruis (nederländska Röda Korset)

Norsk Folkehjelp

Under 2017 specialutformade Helly Hansen uniformer åt Rode Kruis, som är det nederländska Röda Korset. Uniformerna är tänkta för såväl nödsituationer i Nederländerna som katastrofer och konfliktområden i hela världen.

Under 2016 började Helly Hansen att förse norska Norsk Folkehjelp med utrustning att bära vid första hjälpenoch räddningsuppdrag. Över 2 000 utbildade volontärer besvarar varje år fler än 300 räddningssamtal. De ger sig ut för att rädda liv, och då är det nödvändigt att vara både utbildad och att ha utrustning i proffsklass som klarar utmanande förhållanden.

8

HELLY HANSEN-AMBASSADÖRER


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

Air Zermatt Under 2017 började Helly Hansen att jobba med det världskända räddningsföretaget Air Zermatt. Utrustningen är oerhört viktig för de 130 anställda hos Air Zermatt, och deras utrustning från Helly Hansen ger bästa möjliga skydd så att de kan göra sitt jobb under svåra förhållanden.

HELLY HANSEN-AMBASSADÖRER

9


MAGNI SERIES Vår Magni-kollektion flyttar gränserna för vad som är möjligt. Alla produkter i kollektionen, från den lätta skaljackan till arbetsbyxan i fyrvägsstretch, har unika och tekniska egenskaper som skiljer dem från mängden.

71361 Magni Winter Jacket, 76563 Magni Workpant, 72170 Magni Fleece Jacket, 78261 Magni Boot, 71161 Magni Shell Jacket 10

MAGNI SERIES


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

CHELSEA EVOLUTION COLLECTION Såväl utformningen som materialen är stilrena och enkla. Det är den gemensamma nämnaren i kollektionen. Vi har kombinerat material med fyrvägsstretch med en bomulls- och polyesterblandning, och det ger de bästa av två världar – komfort och hållbarhet.

77441 Chelsea Evolution Construction Pant, 79198 Chelsea Evolution Tee, 78262 Chelsea Evolution Boa, 71340 Chelsea Evolution Winter Jacket, 71140 Chelsea Evolution Shell Jacket CHELSEA EVOLUTION COLLECTION

11


CHELSEA COLLECTION Kollektionen Chelsea har varit stommen i vårt utbud för hantverkare sedan 2009 och bärs av kvinnor och män över hela världen. Kollektionen är en riktig slitvarg och håller år efter år.

76041 Chelsea Lined Vest, 72256 Chelsea Pile Jacket, 76451 Chelsea Workpant, 76411 Chelsea Kevlar Construction Pant, 76441 Chelsea Construction Pant 12

CHELSEA COLLECTION


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

AKER COLLECTION Funktionalitet möter design. Aker är en färgglad och lekfull kollektion som fyller alla proffsens behov. Färgblocken och de små extradetaljerna ger en ny look, men fortfarande i samma höga kvalitet.

77200 Aker Jacket, 72155 Aker Fleece Jacket, 75019 Esbjerg Polo Zip, 71351 Aker Winter Jacket, 77400 Aker Workpant, AKER COLLECTION

13


HANT VERK ARE

14


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

MAGNI

71361

MAGNI WINTER JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK S-3XL Huvudmaterial: 100% polyamid – 150 g/m² Förstärkning: Cordura®-material – 280 g/m² Isolation: Primaloft® Down Blend® 90/10 och Primaloft® Black 120 g Foder: 100 % polyester

Snygg vinterjacka som passar utmärkt när du behöver maximalt skydd mot kyla. Magni Winter Jacket har ett ytterlager i Helly Tech® Professional – ett extra slitstarkt polyamidmaterial som ger bästa tänkbara skydd mot väder och vind. Jackan har Cordura®-förstärkningar på axlar och armbågar och passar utmärkt för hårt arbete. Isolationen i särskild dun-/Primaloft®blandning med vår patenterade H2Flow®-teknik gör det här till en varm och mångsidig jacka.

• • • •

Helly Tech® Professional H²FLOW™-teknik Primaloft®-isolation Förstärkningar i Cordura®-material på axlar och armbågar • Inga axelsömmar • Hälla för ID-kort

990

71161

MAGNI SHELL JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

990

439

439 DARK LIME, 990 BLACK S-3XL Huvudmaterial: 100% polyamid – 187g/m² Förstärkning: Cordura®-material – 280 g/m²

Magni-serien är utformad för moderna hantverkare som inte är beredda att kompromissa med vare sig stil eller funktion. Vi vet hur man skapar bra sport-, frilufts- och expeditionskläder och har nästan 140 års erfarenhet av arbetskläder. Och vi jobbar ständigt med att utmana våra gränser. Det här är vår främsta skaljacka för arbetsbruk, för dig som vill ha bästa möjliga skydd och bekvämlighet. HellyTech® Professional-materialet i tre lager är perfekt i alla väder och håller dig torr utan att kompromissa med andningsegenskaperna. Plagget har Cordura®-förstärkning på axlar och armbågar för maximal hållbarhet, hällor för att fästa handskar, vindlås mot drag och justering på insidan. Det här är ett plagg för även de tuffaste förhållanden.

• EN 343 3,3 • Helly Tech® Professional • Förstärkningar i Cordura®-material på axlar och armbågar • Inga axelsömmar • Heltejpad utformning • Förlängt ryggslut för ökad komfort • Helt justerbar huva

MAGNI SERIES

15


HANTVERKARE

71162

MAGNI HYBRID JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

Magni-serien är utformad för moderna hantverkare som inte är beredda att kompromissa med vare sig stil eller funktion. Vi vet hur man skapar bra sport-, frilufts- och expeditionskläder och har nästan 140 års erfarenhet av arbetskläder. Och vi jobbar ständigt med att utmana våra gränser. Magni Hybrid jacket är utformad för att vara funktionell och bekväm. Den har vattenavvisande Helly Tech® Performance-material på utsatta delar och ett ryggparti med mycket goda andningsegenskaper. Det finns stora ventilationsdragkedjor fram, om du behöver leda bort ännu mer värme.

997

72170

997 BLACK/DARK GREY S-3XL Huvudmaterial: 100% polyamid – 150 g/m² Sekundärt material: 100 % polyamid – 32 g/m²

• • • •

Helly Tech® Performance Hybridkonstruktion Tejpad på utsatta partier Bekvämt material i ryggen med mycket goda andningsegenskaper • Vattenavvisande YKK®-dragkedja fram

MAGNI FLEECE JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

Bekväm Polartec®-fleecejacka i premiumklass med utmärkt passform. Förstärkning på axlar och armbågar för extra hållbarhet, smidigt material i sidan för ökad rörlighet och komfort. Innermuddar för bästa skydd i kall väderlek.

• • • • •

994 BLACK/DARK LIME S-3XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 210 g/m² Förstärkning: 100 % polyamid – 206 g/m²

Polartec®-material Förstärkningar vid axlar och på ärmar Förböjda ärmar Elastisk innermudd YKK® Vislon-dragkedja mitt fram

994

71163

MAGNI LIGHT JACKET COLORS: 430 DARK LIME, 530 RACER BLUE, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyamid – 75 g/m²

Magni Light Jacket är gjord i lätt, utrymmesbesparande Helly Tech® Performance-material. Varför släpa på tunga plagg när du kan packa ned den här? Förstärkt på axlarna för bättre hållbarhet.

990

16

530

MAGNI SERIES

430

• • • • •

Helly Tech® Performance Tejpade sömmar Justerbar huva YKK®-dragkedja fram, med stormflik Handfickor med YKK®-dragkedja och lock


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

71563

MAGNI LIGHT PANT COLORS: 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyamid – 75 g/m²

Magni Light Pant är gjord i lätt, utrymmesbesparande Helly Tech® Performancematerial. Varför släpa på tunga plagg när du kan packa ned den här?

• • • • •

Helly Tech® Performance Tejpade sömmar Justerbar i midjan Handfickor med YKK®-dragkedja och lock Reflexdetaljer

990

76563

MAGNI WORKPANT COLORS: 990 BLACK SIZES: C44-C62|D88-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 93 % polyamid, 7 % elastan – 310 g/m² Förstärkning: Cordura®-material – 219 g/m²

990

Magni-serien är utformad för moderna hantverkare som inte är beredda att kompromissa med vare sig stil eller funktion. Vi vet hur man skapar bra sport-, frilufts- och expeditionskläder och har nästan 140 års erfarenhet av arbetskläder. Och vi jobbar ständigt med att utmana våra gränser. Magni workpant är den perfekta byxan för hårt arbete, med en offensiv design och nytt material med fyrvägsstretch. Cordura®-förstärkning på knäfickor, tumstocksficka och benslut för extra hållbarhet. Det här är en perfekt byxa för alla typer av arbete. Den har en vadderad, vattentät mobilficka och en avtagbar hängficka. Kombinera den med en Magni-jacka eller en t-shirt: en modern och sportig stil som syns.

76583

• • • • • •

Handfickor med YKK®-dragkedja Bakfickor Bälteshälla i förstärkt material mitt bak Avtagbara hängfickor Tumstocksficka Vadderad mobilficka

MAGNI SHORTS COLORS: 990 BLACK SIZES: C44-C62 FABRIC: Huvudmaterial: 93 % polyamid, 7 % elastan – 310 g/m² Förstärkning: Cordura®-material – 219 g/m²

990

Magni-serien är utformad för moderna hantverkare som inte är beredda att kompromissa med vare sig stil eller funktion. Vi vet hur man skapar bra sport-, frilufts- och expeditionskläder och har nästan 140 års erfarenhet av arbetskläder. Och vi jobbar ständigt med att utmana våra gränser. Magni shorts är den perfekta kortbyxan för hårt arbete, med en offensiv design och nytt material med fyrvägsstretch. Cordura®-förstärkning på knäfickor, tumstocksficka och benslut för extra hållbarhet. Det här är en perfekt kortbyxa för alla typer av arbete med vadderad, vattentät mobilficka och avtagbar hängficka. Kombinera den med en Magni-jacka eller en t-shirt: en modern och sportig stil som syns.

• • • • • •

Handfickor med YKK®-dragkedja Bakfickor Bälteshälla i förstärkt material mitt bak Avtagbara hängfickor Tumstocksficka Vadderad mobilficka

MAGNI SERIES

17


HANTVERKARE

75162

MAGNI LONGSLEEVE COLORS: 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: Lifa® Active – 65 % polyester, 35 % polypropylen – 130 g/m²

Vår mest tekniska långärmade t-shirt, med offensiv design. Det här är ett perfekt plagg för hårt arbete under sommaren, med Lifa® Flow-material för bästa fuktavledning och inbyggt UV-skydd. Perfekt att kombinera med Magni workpant.

• • • •

Lifa® Stay Warm-teknik Lifa® Active-teknik Flatlocksömmar UPF 40

990

75161

MAGNI T-SHIRT COLORS: 430 DARK LIME, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: Lifa® Active – 65 % polyester, 35 % polypropylen – 130 g/m²

Vår mest tekniska t-shirt, med offensiv design. Det här är ett perfekt plagg för hårt arbete under sommaren, med Lifa® Flow-material för bästa fuktavledning och inbyggt UV-skydd. Perfekt att kombinera med Magni workpant.

990

• • • •

Lifa® Stay Warm-teknik Lifa® Active-teknik Flatlocksömmar UPF 40

430

79545

MAGNI WEBBING BELT

UTGÅR I FW18 COLORS: 430 DARK LIME SIZES: STD FABRIC: 96 % bomull, 4 % spandexstretchtwill

Fullborda looken med vårt vävda Magni-bälte med full stretch för ökad komfort.

430

18

MAGNI SERIES

• Full stretch • Spänne med HH WW-logotyp


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

CHELSEA EVOLUTION

71340 CHELSEA EVOLUTION WINTER JACKET Isolation: Primaloft®

YKK-dragkedja Avtagbar huva

Dragkedja under ärm för ventilation Life Pocket™

Förstärkningar i Cordura®-material

Justerbar nederkant med resår

Vatten- och vindtätt Helly Tech® Performancematerial som andas

71340

CHELSEA EVOLUTION WINTER JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

Vinter och kyla är inga problem när du är väl skyddad i den här jackan. Linjerna och detaljerna följer vårt omtyckta Chelsea Evolution-koncept, och med Primaloft®-isolationen håller du dig varm under hela arbetsdagen.

• • • • • • • • •

TILLGÄNGLIG I OKTOBER 950 EBONY S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester – 215 g/m² Förstärkning: Cordura®-material – 260 g/m² Isolation, bål: Primaloft® Black 133 g Isolation, ärm/huva: Primaloft® Black 80 g Foder: 100 % polyester

EN 342 med 71450 ARCTIC PANT EN 343 klass 3,1 EN 14058 Life Pocket™ Helly Tech® Performance Primaloft®-isolation YKK®-dragkedja Inga axelsömmar Avtagbar huva

990

CHELSEA EVOLUTION COLLECTION

19


HANTVERKARE

20

CHELSEA EVOLUTION COLLECTION


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

CHELSEA EVOLUTION COLLECTION

21


HANTVERKARE

71140

CHELSEA EVOLUTION SHELL JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

Skaljackan Chelsea Evolution tänjer på gränserna för arbetskläder. Skaljackan består av lätt och samtidigt slitstarkt Helly Tech® Performancematerial i tre lager, med dragkedjeventilation, extraordinär design och exceptionell komfort. Häng med i utvecklingen.

• • • • • • •

950 EBONY S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester – 265 g/m2 Förstärkning: Cordura®-material – 288 g/m²

EN 343 3,3 Helly Tech® Performance Vattentätt, vindtätt och ventilerande Förstärkningar i Cordura®-material på axlarna YKK®-dragkedja Justerbar huva Hälla för ID-kort

950

77441

CHELSEA EVOLUTION CONSTRUCTION PANT

C62 TILLGÄNGLIG I JUNI (992)

COLORS: 990 BLACK, 992 BLACK SIZES: C44-C62, D88-D116 FABRIC: Fyrvägsstretch: 93 % polyamid, 7 % elastan – 310 g/m² Sekundärt material: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: Cordura®-material – 219 g/m²

Med Chelsea Evolution Pant får du det bästa av två världar – en slitstark byxa som ger garanterat god rörelsefrihet. Den är nämligen tillverkad i fyrvägsstretch tillsammans med vårt legendariska Chelsea-bomullsmaterial. Modern passform, genomtänkta fickor och designlinjer kombinerat med våra klassiska Chelsea-funktioner gör det här plagget till en ny favorit på jobbet.

992

• • • • •

Förstärkningar i Cordura®-material på knäna Fyrvägsstretch YKK®-dragkedja Förböjda knän Hängfickor

990

77446

CHELSEA EVOLUTION WORK PANT

TILLGÄNGLIG I MARS COLORS: 992 BLACK SIZES: C44-C62, D88-D116 FABRIC: Fyrvägsstretch: 93 % polyamid, 7 % elastan – 310 g/m² Sekundärt material: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: Cordura®-material – 219 g/m²

Chelsea Evolution Worker Pant har vår fyrvägsstretch och vårt hållbara Chelseabomullsmaterial som ger god rörelsefrihet under varma sommardagar.

992

22

CHELSEA EVOLUTION COLLECTION

• • • •

Förstärkningar i Cordura®-material på knäna Fyrvägsstretch YKK®-dragkedja Förböjda knän


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

77445

CHELSEA EVOLUTION SERVICE PANT

TILLGÄNGLIG I MARS

COLORS: 992 BLACK SIZES: C44-C62, D88-D116 FABRIC: Fyrvägsstretch: 93 % polyamid, 7 % elastan – 310 g/m² Sekundärt material: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m²

Chelsea Evolution Service Pant har vår fyrvägsstretch och vårt hållbara Chelseabomullsmaterial som ger god rörelsefrihet under varma sommardagar.

• • • • •

Fyrvägsstretch YKK®-dragkedja Jeansliknande fickor fram Logotyper i matchande färg Cargofickor

992

77447

CHELSEA EVOLUTION PIRATE PANT

TILLGÄNGLIG I MARS

COLORS: 992 BLACK SIZES: C44-C62, D88-D116 FABRIC: Fyrvägsstretch: 93 % polyamid, 7 % elastan – 310 g/m² Sekundärt material: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: Cordura®-material – 219 g/m²

Med Chelsea Evolution Pirate Pant får du det bästa av två världar – en slitstark byxa som ger garanterat god rörelsefrihet. Den är nämligen tillverkad i fyrvägsstretch tillsammans med vårt legendariska Chelsea-bomullsmaterial. Modern passform, genomtänkta fickor och designlinjer kombinerat med våra klassiska Chelsea-funktioner gör det här plagget till en ny favorit på jobbet.

• • • • •

Förstärkningar i Cordura®-material på knäna Fyrvägsstretch YKK®-dragkedja Förböjda knän Hängfickor

992

77443

CHELSEA EVOLUTION CONSTRUCTION SHORTS

TILLGÄNGLIG I MARS

COLORS: 990 BLACK, 992 BLACK SIZES: C44-C62 FABRIC: Fyrvägsstretch: 93 % polyamid, 7 % elastan – 310 g/m² Sekundärt material: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: Cordura®-material – 219 g/m²

Chelsea Evolution Shorts har vår fyrvägsstretch och vårt hållbara Chelseabomullsmaterial som ger god rörelsefrihet under varma sommardagar.

992

• • • •

YKK®-dragkedja Fyrvägsstretch Förstärkningar i Cordura®-material Hängfickor

990

CHELSEA EVOLUTION COLLECTION

23


HANTVERKARE

77444

CHELSEA EVOLUTION SERVICE SHORTS

TILLGÄNGLIG I MARS

COLORS: 992 BLACK SIZES: C44-C62 FABRIC: Fyrvägsstretch: 93 % polyamid, 7 % elastan – 310 g/m² Sekundärt material: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m²

Chelsea Evolution Service Shorts har vår fyrvägsstretch och vårt hållbara Chelseabomullsmaterial som ger god rörelsefrihet under varma sommardagar.

• • • • •

YKK®-dragkedja Fyrvägsstretch Jeansliknande fickor fram Logotyper i matchande färg Cargofickor

992

72146

CHELSEA EVOLUTION STRETCH MIDLAYER COLORS: 990 BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 94 % polyester, 6 % elastan – 280 g/m²

Chelsea Evolution Stretch överträffar alla förväntningar för ett mellanlager. Det här är ett mycket funktionellt och bekvämt plagg för daglig användning, i ett flexibelt material med slät utsida.

• YKK®-dragkedja mitt fram • Handfickor med YKK®-dragkedja • Elastisk dragskojustering i nederkant

990

79197

CHELSEA EVOLUTION HOOD COLORS: 930 GREY MÉLANGE, 990 BLACK SIZES: S - 4XL FABRIC: Huvudmaterial: 80 % bomull, 20 % polyester – 320 g/m² Meshfoder: 100 % polyester – 250 g/m²

Trendig och bekväm på samma gång. Så beskriver vi Chelsea Evo-jackan. Offensiva designlinjer, kraftiga YKK-dragkedjor och färgstark meshfodrad huva gör att den passar perfekt ihop med vår Chelsea Evo-byxa.

990

• • • •

YKK®-dragkedja Elastisk dragskojustering i nederkant YKK®-dragkedja mitt fram Mesh med 3D-effekt i huva

930

79198

CHELSEA EVOLUTION TEE COLORS: 900 HH WHITE, 930 GREY MÉLANGE, 990 BLACK SIZES: S - 4XL FABRIC: Huvudmaterial: 57 % bomull, 38 % polyester, 5 % elastan – 160 g/m² Ribbning: 97 % bomull, 3 % elastan – 220 g/m²

990

24

930

900

CHELSEA EVOLUTION COLLECTION

Komplettera garderoben med vår nya Chelsea Evo-tröja. Kombinationen av mjuk bomull och polyester ger bästa tänkbara komfort. Materialet har 5 % stretch, vilket gör plagget extra skönt att bära.

• Härlig bomullskänsla • Normal passform • Melerad känsla i 930 Grey mélange


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

CHELSEA

71047

CHELSEA SHELL JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

990

En exklusiv skaljacka för yrkespersoner som arbetar utomhus i ur och skur. Helly Tech® Performance som är vattentätt, vindtätt med andningsfunktion, heltejpad utformning i två lager. Mesh invändigt för komfort både i kalla och varma temperaturer. Strategiskt placerade förstärkningar i Cordura® 100 % polyamid som ger lång hållbarhet och skydd, samt reflexer för extra synlighet och säkerhet. Vattentäta YKK®dragkedjor av hög kvalitet. Dragkedjor under ärmarna som ventilerar ut överflödig värme. Förböjda ärmar för förbättrad rörlighet.

530

71414

• • • •

530 RACER BLUE, 990 BLACK S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 175 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² Meshfoder: 100 % polyester

EN 343 3,3 Helly Tech® Performance Vattentätt, vindtätt och ventilerande Förstärkningar i Cordura® på axlarna

CHELSEA SHELL PANT COLORS: SIZES: FABRIC:

Vattentät arbetsbyxa med mycket goda andningsegenskaper, för dagar med växlande väder. Cordura®-förstärkning på knäfickor och verktygsfickor för extra slitstyrka. Avtagbara hängslen gör det här till en mångsidig byxa året om.

• • • • • •

990 BLACK C44-C62 Huvudmaterial: 100 % polyester, 175 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

EN 343 3,3 Helly Tech® Performance Vattentätt, vindtätt och ventilerande Heltejpad utformning Tumstocksficka Hängfickor

990

CHELSEA COLLECTION

25


HANTVERKARE

70115

CHELSEA RAIN JACKET COLORS: 990 BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyester – 280 g/m², PU-beläggning

• • • • • •

PU-material Justerbar huva Avtagbar huva Borstad polyester på insidan av krage Tvåvägsdragkedja fram Bröstficka med vattenavvisande dragkedja

990

70435

CHELSEA RAIN PANT COLORS: 990 BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyester – 280 g/m², PU-beläggning

• • • • • • •

PU-material Förstärkning med dubbla lager tyg på knän Avtagbar bakre del med elastiska hängslen Justerbar i midjan Reflexdetaljer Öppning för hängfickor Tumstocksficka

990

76040

999

559

CHELSEA JACKET

Arbetsjacka i premiumklass från vår populära Chelsea-kollektion. Det perfekta plagget för hårt arbete tillverkat i slitstark och mjuk bomulls- och polyesterblandning med Cordura®-förstärkningar på axlar, armbågar och i benslut. Jackan har reflexdetaljer för extra säkerhet, förböjda armbågar för ökad bekvämlighet och vadderade axlar, som gör att du vill bära den hela dagen lång.

76041

559 COBALT/BLACK UTGÅR COLORS: 559 COBALT/BLACK, 779 TIMBER/BLACK, 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • • • •

YKK® Vislon-dragkedja mitt fram Inga axelsömmar Reflexdetaljer Borstad mikrofleece på insidan av krage och ärmslut

CHELSEA LINED JACKET

559 COBALT/BLACK UTGÅR COLORS: SIZES: FABRIC:

Varm och skön fiberpälsfodrad version av vår mest populära arbetsjacka. Reflexdetaljerna gör att du syns bra i vintermörkret och de förböjda armbågarna i kombination med materialblandningen gör att den här mycket motståndskraftiga jackan ändå känns mycket lätt. 999

26

CHELSEA COLLECTION

559

• • • •

559 COBALT/BLACK, 779 TIMBER/BLACK, 999 BLACK/CHARCOAL S-4XL Huvudmaterial: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² Isolation 100 % polyamid, 80 g/m²

YKK® Vislon-dragkedja mitt fram 80 g extra isolation vid axlarna Inga axelsömmar Reflexdetaljer


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

76441 CHELSEA CONSTRUCTION PANT

OUR BEST-SELLING CONSTRUCTION PANT, AND FOR A REASON!

Förstärkning i gren

YKK-dragkedja

Tumstocksficka Förstärkningar i Cordura®-material Knäskyddsfickor i Cordura®-material

Fåll i benavslut ger möjlighet till 5 cm extra benlängd

76441

999

979

802

559

CHELSEA CONSTRUCTION PANT

Det här är med rätta vår bästsäljande arbetsbyxa! En lätt och mycket hållbar arbetsbyxa i bomullsblandning för vardagskomfort. Cordura®material, knäförstärkning i 100 % polyamid, fåll i nederkant och hängfickor för lång hållbarhet. Förstärkning i grenen för förbättrad rörlighet och hållbarhet. Upphöjt ryggparti för komfort och perfekt passform i alla kroppsställningar. Reflexer för extra synlighet och säkerhet. Förlängningsbar benlängd för olika kroppsformer. Justerbar knäskyddsplacering för perfekt anpassning till ditt aktuella arbete.

76451

979

COLORS: 559 COBALT/BLACK, 802 BLACK/RACER BLUE, 979 DARK GREY /BLACK, 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: C44-C62, D88-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • • • • •

YKK®-dragkedja Reflexdetaljer Breda bältestunnlar för extra styrka och stabilitet Bälteshällor med Click on-funktion för ytterligare tillbehör Hällor med dubbel kardborreförslutning på båda sidor för hammarhållare • Tumstocksficka

CHELSEA WORK PANT

En ny version av vår mest populära Chelseaarbetsbyxa för dig som inte behöver hängfickor, men som ändå vill ha funktioner som knäskyddsfickor, tumstocksficka och vår klassiska passform.

999

559 COBALT/BLACK UTGÅR

559 COBALT/BLACK UTGÅR COLORS: 559 COBALT/BLACK, 979 DARK GREY/BLACK, 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: C44-C62, D88- D116 FABRIC: Huvudmaterial: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • • • • • •

YKK®-dragkedja Metallknappar täckta med plast Benficka med lock och plats för tillbehör/verktyg Två bakfickor, en med lock och kardborrelås Tumstocksficka med dubbel botten i Cordura® Tumstocksficka

559

CHELSEA COLLECTION

27


HANTVERKARE

76411

CHELSEA KEVLAR CONSTRUCTION PANT

En ny version av vår mest populära byxa, för dig som behöver lite extra skydd. Byxan har kevlarförstärkta knän för maximal hållbarhet, ny snygg färg och detaljer som drar blickarna till sig.

COLORS: 459 ROCK/CHARCOAL SIZES: C44-C62, D88- D116 FABRIC: Huvudmaterial: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: 94 % polyamid/6 % aramid – 676 g/m² • • • •

YKK®-dragkedja Metallknappar täckta med plast Benficka med lock och plats för tillbehör/verktyg Två hängfickor i Cordura®-material med dubbel botten för extra hållbarhet samt nylonremmar • Tumstocksficka

459

76440

CHELSEA SERVICE PANT

559 COBALT/BLACK UTGÅR COLORS: 559 COBALT/BLACK, 979 DARK GREY/BLACK, 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: C44-C62, D96- D116 FABRIC: Huvudmaterial: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m²

Servicebyxan i kollektionen Chelsea är det perfekta valet för sig som smutsar ner dig mycket på jobbet eller som helt enkelt är ute efter en snygg arbetsbyxa. En mångsidig favorit med Cordura®-förstärkta fickor och benslut för extra hållbarhet samt två sidofickor.

999

979

• • • • • •

YKK®-dragkedja Metallknappar täckta med plast Benficka med lock och plats för tillbehör/verktyg Två bakfickor, en med lock och kardborrelås Bred bakre bältesmitthälla för extra stabilitet och styrka Förstärkning i gren

559

76542

CHELSEA BIB

559 COBALT/BLACK UTGÅR COLORS: 559 COBALT/BLACK, 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: C44-C62, D88-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

Hängselvarianten av vår nya arbetsbyxa i Chelsea-kollektionen har en bekväm och klassisk passform.

999

• • • • • •

YKK®-dragkedja Gylf med dragkedja Justerbara elastiska hängslen Justerbar i midjan Bröstficka med lock och kardborrelås Tumstocksficka

559

76444

CHELSEA CONSTRUCTION SHORTS COLORS: 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: C44-C62 FABRIC: Huvudmaterial: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • • • •

YKK®-dragkedja Breda bältestunnlar för extra styrka och stabilitet Metallknappar täckta med plast Två hängfickor i Cordura®-material med dubbel botten för extra hållbarhet samt nylonremmar • Tumstocksficka

999

28

CHELSEA COLLECTION


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

76443

CHELSEA SHORTS COLORS: 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: C44-C62 FABRIC: Huvudmaterial: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

Shortsen i kollektionen Chelsea är det perfekta valet för sig som smutsar ner dig mycket på jobbet eller som helt enkelt är ute efter en snygg arbetsbyxa. En mångsidig favorit under varma dagar, med Cordura®-förstärkta fickor för extra hållbarhet samt två sidofickor.

• • • •

YKK®-dragkedja Bälteshällor med Click on-funktion för ytterligare tillbehör Breda bältestunnlar för extra styrka och stabilitet Metallknappar täckta med plast

999

76442

CHELSEA CONSTRUCTION PIRATE PANT COLORS: 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: C44-C62 FABRIC: Huvudmaterial: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • • • • •

YKK®-dragkedja Reflexdetaljer Breda bältestunnlar för extra styrka och stabilitet Bälteshällor med Click on-funktion för ytterligare tillbehör Hällor med dubbel kardborreförslutning på båda sidor för hammarhållare • Tumstocksficka

990

76341

CHELSEA CONSTRUCTION VEST COLORS: 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • • • • •

YKK®-dragkedja Reflexdetaljer Förstärkningar i 100% Cordura®-material på axlarna Inga axelsömmar Rymlig passform över axlarna, med dolda sömmar och möjlighet för att förlänga 3,5 cm • Hälla för ID-kort

999

74014

CHELSEA SOFTSHELL JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

• • • • •

990 BLACK XS-3XL Huvudmaterial: Vattentätt softshell Förstärkning: 100 % Cordura – 219 g/m²

EN 343 3,2 Heltejpad utformning Ventilationsdragkedjor under ärmarna Reflexdetaljer Muddar med kardborrjustering

990

CHELSEA COLLECTION

29


HANTVERKARE

72256

CHELSEA PILE JACKET

559 COBALT/BLACK UTGÅR COLORS: 559 COBALT/BLACK, 779 TIMBER/BLACK, 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 400 g/m² Foder: 100 % polyester, 125 g/m²

Den här snygga fiberpälsjackan med foder i mjuk taft passar precis lika bra på jobbet som på fritiden. Reflexdetaljer för extra säkerhet och klassiskt HH WW-märke på vänster ärm

999

779

559

72049

• • • • • •

YKK® Vislon-dragkedja mitt fram Huva med dragskojustering Reflexdetaljer Bröstficka med lock och kardborreförslutning Två handfickor med YKK®-dragkedja Hälla för ID-kort

CHELSEA WIND FLEECE

559 COBALT/BLACK UTGÅR COLORS: SIZES: FABRIC:

Vindtät fleecejacka med de detaljer som kännetecknar vår bästsäljande Chelsea-kollektion. En skön året-runt-jacka med förstärkta axlar, reflexränder för ökad säkerhet och justerbara ärmar.

999

• • • • • • •

559 COBALT/BLACK, 999 BLACK/CHARCOAL S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 320 g/m² Förstärkning: 100 % polyamid – 206 g/m²

Vindblockerande tyg YKK® Vislon-dragkedja mitt fram Bröstficka med YKK®-dragkedja Förstärkt på axlar Två handfickor med YKK®-dragkedja Kardborrejustering i ärmslut Hälla för ID-kort

559

79147

CHELSEA FZ HOODIE COLORS: 970 DARK GREY, 990 BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 88 % polyester, 12 % bomull – 425 g/m²

• • • •

990

Reflexdetaljer Dragkedja fram Justerbar huva Elastisk ribbning i kant och ärmslut

970

79134

CHELSEA LONGSLEEVE COLORS: 979 DARK GREY/BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: 100% bomull

• Inga axelsömmar • Lättviktigt material • Reflexdetaljer

979

79135

CHELSEA T-SHIRT COLORS: 802 BLACK/RACER BLUE, 979 DARK GREY/BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: 100% bomull

• Inga axelsömmar • Lättviktigt material • Reflexdetaljer

979

30

802

CHELSEA COLLECTION


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

AKER

71050

AKER SHELL JACKET COLORS: 555 COBALT BLUE/EVENING BLUE, 979 DARK GREY/BLACK, 999 BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 150 g/m² Foder: 100 % polyester, 60 g/m²

En mångsidig och lätt skaljacka som dessutom är otroligt prisvärd. Helly Tech® Protection håller dig torr i alla väder. Reflexränder för extra säkerhet.

999

979

• • • • •

Helly Tech® Protection Tejpade sömmar Huva med dragskojustering fram och kardborreband bak Stormklaff med kardborrförslutning YKK® Vislon-dragkedja mitt fram

555

73251

AKER INSULATED JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

990

585

Den nya favoritjackan är här. Den isolerade Aker-jackan har en snygg, modern design och är tillverkad i vår slitstarka Akerblandning av polyester och bomull. Primaloft-isolationen håller dig varm utan att jackan blir tung att bära. En modern klassiker från HH WW

• • • • •

585 EVENING BLUE, 990 BLACK S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyamid, 55 g/m² Sekundärt material: 65 % polyester, 35 % bomull – 310 g/m² Isolation, bål: Primaloft® Black 100 g Isolation, ärmar: Primaloft® Black 80 g

YKK®-dragkedja YKK® Vislon-dragkedja mitt fram Hakskydd Borstad polyester på insida av krage och handvärmarfickor Hälla för ID-kort

AKER COLLECTION

31


HANTVERKARE

77200

AKER JACKET COLORS: 555 COBALT BLUE/EVENING BLUE, 979 DARK GREY/BLACK, 999 BLACK/DARK GREY SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 310 g/m²

Ny arbetsjacka i Aker-kollektionen för professionella hantverkare. En utmärkt jacka i slitstarkt och bekvämt material med modern passform och vårt nya HH WW-märke på vänster ärm. 999

979

• • • • • • •

YKK® Vislon-dragkedja mitt fram Borstad trikå på insidan av kragen Bröstfickor med lock och tryckknapp Bröstficka med YKK®-dragkedja Mobiltelefonficka till höger på bröstet Handfickor med tryckknappar Hälla för ID-kort

555

71351

AKER WINTER JACKET COLORS: 555 COBALT BLUE/EVENING BLUE, 979 DARK GREY/BLACK, 999 BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 150 g/m² Isolation: Primaloft® Black Eco – 100 g/m² i bål och huva, 80 g/m² i ärm Foder: 100 % polyamid – 66 g/m²

En mångsidig och lätt vinterjacka med Primaloft®isolation som dessutom är otroligt prisvärd. Helly Tech® Protection håller dig torr i regn och rusk. Reflexränder för extra säkerhet.

999

979

• • • •

Helly Tech® Protection Primaloft® Black Eco-isolation Tejpade sömmar Huva med dragskojustering fram och kardborreband bak

555

71452

AKER WINTER PANT COLORS: SIZES: FABRIC:

En mångsidig och lätt vinterbyxa med Primaloft®isolation. Helly Tech® Protection håller dig torr i regn och rusk. Reflexränder för extra säkerhet.

• • • • •

990 BLACK S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 150 g/m² Isolation: Primaloft® Black Eco – 60 g/m² Foder: 100 % polyamid – 66 g/m²

Helly Tech® Protection Primaloft® Black Eco-isolation Tejpade sömmar Justerbar i midjan Dragkedja i benslutet

990

77401

AKER CONSTRUCTION PANT COLORS: 555 COBALT BLUE/EVENING BLUE, 979 DARK GREY/BLACK, 999 BLACK SIZES: C44- C62, D88- D116 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 310 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

Ny arbetsbyxa i Aker-kollektionen för professionella hantverkare. Slitstarkt och bekvämt material, modern passform och förstärkningar i Cordura®-material gör den här byxan till en självklar favorit. Hängfickor för verktyg.

999

32

979

AKER COLLECTION

555

• YKK®-dragkedja mitt fram • Två hängfickor fram för spik/skruv i Cordura®-material med vinklade hörn och dubbel botten • Lårficka med Vislon-dragkedja • Benficka med lock och kardborrförslutning • Hälla för ID-kort • Tumstocksficka • Ficka för mobiltelefon


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

77400

AKER WORK PANT COLORS: SIZES: FABRIC:

Ny arbetsbyxa i Aker-kollektionen för professionella hantverkare. Slitstarkt och bekvämt material, modern passform och förstärkningar i Cordura®-material gör den här byxan till en självklar favorit.

999

979

• • • • • •

555 COBALT BLUE/EVENING BLUE, 979 DARK GREY/BLACK, 999 BLACK/DARK GREY C44- C62, D88- D116 Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 310 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

YKK®-dragkedja mitt fram Lårficka med Vislon-dragkedja Benficka med lock och kardborrförslutning Hälla för ID-kort Tumstocksficka Ficka för mobiltelefon

555

77403

AKER CONSTRUCTION SHORTS COLORS: 555 COBALT/EVENING BLUE, 999 BLACK/DARK GREY SIZES: C44-C62 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 310 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

999

555

Nya arbetsshorts i Aker-kollektionen för hantverkare. Slitstarkt och bekvämt material, modern passform och förstärkningar i Cordura®material gör den här kortbyxan till en självklar favorit. Hängfickor för verktyg.

77402

• YKK®-dragkedja mitt fram • Två hängfickor fram för spik/skruv i Cordura®-material med vinklade hörn och dubbel botten • Lårficka med Vislon-dragkedja • Benficka med lock och kardborrförslutning • Hälla för ID-kort • Tumstocksficka • Ficka för mobiltelefon

AKER WORK SHORTS COLORS: 555 COBALT/EVENING BLUE, 999 BLACK/DARK GREY SIZES: C44-C62 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 310 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

999

555

Nya arbetsshorts i Aker-kollektionen för hantverkare. Slitstarkt och bekvämt material, modern passform och förstärkningar i Cordura®-material gör den här kortbyxan till en självklar favorit.

77404

• • • • • •

YKK®-dragkedja mitt fram Lårficka med Vislon-dragkedja Benficka med lock och kardborrförslutning Hälla för ID-kort Tumstocksficka med Cordura®-förstärkningsmaterial Ficka för mobiltelefon

AKER PIRATE PANT COLORS: 555 COBALT/EVENING BLUE, 999 BLACK/DARK GREY SIZES: C44-C62 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 310 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

Ny arbetsbyxa i Aker-kollektionen för professionella hantverkare. Slitstarkt och bekvämt material, modern passform och förstärkningar i Cordura®-material gör den här byxan till en självklar favorit.

999

• • • • • •

YKK®-dragkedja mitt fram Lårficka med Vislon-dragkedja Benficka med lock och kardborrförslutning Hälla för ID-kort Tumstocksficka Ficka för mobiltelefon

555

AKER COLLECTION

33


HANTVERKARE

74051

AKER SOFTSHELL COLORS: 555 COBALT BLUE/EVENING BLUE, 979 DARK GREY/BLACK, 999 BLACK/DARK GREY SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 94 % polyester, 6 % elastan – 305 g/m²

En otroligt prisvärd, klassisk softshelljacka. Bröstficka och HH WW-märke på vänster ärm gör att jackan matchar de andra produkterna i vår nya hantverkarserie.

999

979

• • • • • •

YKK® Vislon-dragkedja mitt fram Softshell, fleece på insidan Bröstficka med YKK®-dragkedja Handfickor med kardborreband Reflekterande detaljer Hälla för ID-kort

555

72155

AKER FLEECE JACKET COLORS: 550 COBALT, 585 EVENING BLUE, 970 DARK GREY, 990 BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 159 g/m²

Otroligt mjuk och skön Polartec®-mikrofleece. Jackan har reflexsömmar på axlarna för extra säkerhet och vårt nya, snygga HH WW-märke på vänster ärm och matchar därmed de andra produkterna i vår nya hantverkarserie.

990

970

585

• • • • •

Polartec®-material Hakskydd YKK® Vislon-dragkedja mitt fram Två handfickor med YKK®-dragkedja Reflekterande detaljer

550

79160

AKER TEE COLORS: 555 COBALT/EVENING BLUE, 990 BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 200 g/m²

Mycket bekväm t-shirt i bomullstyg – perfekt komplement till Aker-byxan. Ledig passform och tryckt logotyp för en snygg look.

990

• Härlig bomullskänsla • Normal passform • Aker-tryck på vänster ärm (gult varseltryck)

555

79557

AKER WEBBING BELT

UTGÅR COLORS: 360 YELLOW SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 96 % bomull, 4 % spandexstretchtwill

360

34

AKER COLLECTION

Fullborda looken med vårt vävda Aker-bälte med full stretch för ökad komfort.

• Full stretch • Spänne med HH WW-logotyp


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

76269

MJØLNIR WINTER JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: 975 DARK GREY/DEEP STEEL, 999 BLACK/DENIM BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 79 % bomull, 21 % polyester – 295 g/m² Sekundärt material: 85 % bomull, 15 % polyamid – 380 g/m² Fiberpälsfoder i bål: 100 % polyester – 350 g/m² Foder i ärmar: 100 % polyamid – 80 g/m²

999

• YKK® Vislon-dragkedja mitt fram • Inga axelsömmar • Fast huva med dragskojustering • Hakskydd • Fiberpäls på insidan • YKK® Metaluxe-dragkedja

975

72269

MJØLNIR HOOD JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 366 g/m² Sekundärt material: 88 % polyester/12 % elastan – 230 g/m²

• Polartec®-päls • Polartec® Power Stretch • Dubbla tyglager i huvan • Dragskojustering i huva • Kantband kring huvöppningen och längs dragkedjan fram

990

72270

MJØLNIR JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 366 g/m² Sekundärt material: 88 % polyester/12 % elastan – 230 g/m²

• Polartec®-päls • Polartec® Power Stretch • Dubbla tyglager i kragen • Kantband kring halsöppningen och längs dragkedjan fram • Längre Lycra-muddar med tumhällor

990

HANTVERKARE

35


HANTVERKARE

72271

MJØLNIR WINDPILE JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: 208 IRON RED, 480 DARK GREEN, 570 DEEP STEEL, 990 BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 400 g/m² Foder: 100 % polyamid – 58 g/m² • YKK® Vislon-dragkedja mitt fram • Bröstficka med dragkedja • Ärmficka med dragkedja • Två handfickor med YKK®-dragkedja

480

208

990

570

76502

MJØLNIR CONSTRUCTION PANT

UTGÅR I FW18 COLORS: 570 DEEP STEEL, 999 DENIM BLACK/BLACK SIZES: C44-C62, D88- D116 FABRIC: Huvudmaterial: 85 % Cordura®bomullsmaterial, 15 % polyamid – 380 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • Förstärkningar i Cordura®-material • Resår i midja • Hälla för ID-kort • Hällor med dubbel kardborreförslutning på båda sidor för hammarhållare • Breda bältestunnlar för extra styrka och stabilitet • Tumstocksficka

999

570

76501

MJØLNIR PANT

UTGÅR I FW18 COLORS: 570 DEEP STEEL, 999 DENIM BLACK/BLACK SIZES: C44-C62, D88- D116 FABRIC: Huvudmaterial: 85 % Cordura®bomullsmaterial, 15 % polyamid – 380 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • Förstärkningar i Cordura®-material • Resår i midja • Hälla för ID-kort • Breda bältestunnlar för extra styrka och stabilitet • Ficka på höger höft med metallknapp, för kniv eller verktyg • Tumstocksficka

999

570

76503

MJØLNIR SHORTS

UTGÅR I FW18 COLORS: 570 DEEP STEEL, 990 BLACK SIZES: C44-C62 FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 350 g/m² • Ledig passform • Tvättat utseende • Dragskojustering i midja • Bälteshällor

990

36

HANTVERKARE

570


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

79150

MJØLNIR HOODIE

UTGÅR I FW18 COLORS: 570 DEEP STEEL, 990 ACID BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 310 g/m² • Detalj med rå kant • Ledig passform • Dragskojustering i huva

990

570

79151

MJØLNIR SWEATER

UTGÅR I FW18 COLORS: 570 DEEP STEEL, 990 ACID BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 310 g/m² • Detalj med rå kant • Ledig passform • Tvättat utseende • Rund krage

990

570

79152

MJØLNIR LOGO TEE

UTGÅR I FW18 COLORS: 570 DEEP STEEL, 990 ACID BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 160 g/m² • Detalj med rå kant • Ledig passform • Tvättat utseende

990

570

79153

MJØLNIR TEE

UTGÅR I FW18 COLORS: 570 DEEP STEEL, 900 WHITE, 917 ACID GREY, 990 ACID BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 160 g/m² • Detalj med rå kant • Ledig passform • Tvättat utseende • Rund krage

990

900

570

HANTVERKARE

37


HANTVERKARE

38

HANTVERKARE


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

73104

VANCOUVER JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

981 CHARCOAL CHECK S-4XL Huvudmaterial: 100 % bomullsflanell Isolation: PrimaLoft® Black – 80 g i bål, 60 g i ärm Foder: 100 % polyamid – 57 g/m²

• Hakskydd • Inga axelsömmar • Vinklat ryggstycke

981

79100

VANCOUVER SHIRT

UTGÅR I FW18 COLORS: 291 DARK ORANGE CHECK, 981 CHARCOAL CHECK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomullsflanell • Inga axelsömmar • Vinklat ryggstycke • Armbågslappar • Framsida med knappstängning • Två bröstfickor med lock och knappstängning

291

981

76486

VISBY CONSTRUCTION PANT CL 1 COLORS: 993 BLACK/CHARCOAL/EN ISO 20471 SIZES: C44-C62, D88-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull, 375 g/m² Varselmaterial: 85 % polyester 15 % bomull – 315 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • EN ISO 20471 klass 1 • Förstärkningar i Cordura®-material • Flexibel midja • Metallknappar täckta med plast • Tumstocksficka

993

76487

VISBY CONSTRUCTION PANT COLORS: 540 BLUE/CHARCOAL, 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: C44-C62, D88-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 375 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • Förstärkningar i Cordura®-material • Flexibel midja • Metallknappar täckta med plast • Två framfickor • Tumstocksficka

999

540

76489

VISBY CONSTRUCTION PIRATE PANT COLORS: SIZES: FABRIC:

999 BLACK/CHARCOAL C44-C62 Huvudmaterial: 100 % bomull – 375 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

• Förstärkningar i Cordura®-material • Flexibel midja • Metallknappar täckta med plast • Två framfickor • Tumstocksficka 990

HANTVERKARE

39


HANTVERKARE

76423

WEST HAM CONSTRUCTION PANT

UTGÅR I FW18 COLORS: 599 NAVY/CHARCOAL, 979 DARK GREY/BLACK, 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: C44-C62, D88-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

999

979

• Förstärkningar i Cordura®-material • Metallknappar täckta med plast • Två fickor fram • Två hängfickor i Cordura®-material, med dubbel botten för extra hållbarhet • Polyesterhällor för skruvmejslar och tänger • Tumstocksficka

599

76424

WEST HAM PANT

UTGÅR I FW18 COLORS: 979 DARK GREY/BLACK, 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: C44-C62, D88-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

999

• Förstärkningar i Cordura®-material • Metallknappar täckta med plast • Två fickor fram • Hällor med dubbel kardborreförslutning på båda sidor för hammarhållare • Breda bältestunnlar för extra styrka och stabilitet • Tumstocksficka

979

76422

WEST HAM CONSTRUCTION PIRATE PANT

UTGÅR I FW18

COLORS: 999 BLACK /CHARCOAL SIZES: C44-C62 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • Förstärkningar i Cordura®-material • Metallknappar täckta med plast • Två fickor fram • Två hängfickor i Cordura®-material, med dubbel botten för extra hållbarhet • Benficka med lock • Tumstocksficka

999

76421

WEST HAM CONSTRUCTION SHORTS

UTGÅR I FW18

COLORS: 999 BLACK /CHARCOAL SIZES: C44-C62 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • Förstärkningar i Cordura®-material • Metallknappar täckta med plast • Två fickor fram • Två hängfickor i Cordura®-material, med dubbel botten för extra hållbarhet • Benficka med lock 999

76467

W WEST HAM CONSTRUCTION PANT

UTGÅR I FW18

COLORS: 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: C36-C50 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • Förstärkningar i Cordura®-material • Gylf med dragkedja • Metallknappar täckta med plast • Benficka med lock • Två hängfickor i Cordura®-material, med dubbel botten för extra hållbarhet • Tumstocksficka 999

40

HANTVERKARE


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

76438

ASHFORD CONSTRUCTION PANT COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: C44-C62, D88-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 275g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • Förstärkningar i Cordura®-material • Två fickor fram • Benficka med lock • Två hängfickor i Cordura®-material, med dubbel botten för extra hållbarhet • Tumstocksficka

590

990

76447

ASHFORD SERVICE PANT COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: C44-C62, D88-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 275g/m² • Två fickor fram • Benficka med lock • Tumstocksficka • Två bakfickor • Förstärkning i gren

590

990

76403

LONDON CONSTRUCTION PANT COLORS: 900 WHITE SIZES: C44-C62, D88-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 300g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • Förstärkningar i Cordura®-material • Två framfickor • Benficka med lock och magnetiskt lås • Två hängfickor i Cordura®-material, med dubbel botten för extra hållbarhet • Tumstocksficka

900

HANTVERKARE

41


ICU COLLECTION ICU-serien är säkrare än någonsin. Här kombinerar vi varselmaterial med 4-vägsstretch, och resultatet är kompromisslös säkerhet och oslagbar rörelsefrihet.

71372 ICU Winter Jacket, 77471 ICU Pant Cl 1, 71172 ICU Shell Jacket, 79271 ICU T-Shirt, 77471 ICU Construction Pant, 74272 ICU Softshell Jacket 42

ICU COLLECTION


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

ALNA COLLECTION Alna-serien är det perfekta valet för dig som söker slitstark, bekväm och modern varselklädsel. Plaggen tillverkas i ett mjukt och bekvämt material certifierat för industritvätt och är perfekta för dig som vägrar kompromissa.

71394 Alna Winter Jacket, 77411 Alna Pant Cl 2, 77110 Alna Construction Vest Cl 1, 77413 Alna Construction Pant Cl 2 ALNA COLLECTION

43


ALTA SERIES Alta-kollektionen skyddar mot väder och vind samtidigt som du syns väl. Det här är vattentäta plagg som andas, och som dessutom är varselcertifierade. Tanken är att du ska kunna fokusera på ditt arbete och slippa tänka på omgivningarna.

71371 Alta Pilot Jacket, 77413 Alta Construction Pant Cl 2, 71070 Alta Shell Jacket 44

ALTA SERIES


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

ESBJERG COLLECTION Håller dig varm och torr i alla väder.

75019 Esbjerg Polo Zip, 75036 Esbjerg Polo Shirt ESBJERG COLLECTION

45


HI VIS

EN ISO 20471:2013 I den här standarden specificeras krav på kläder avsedda att göra bäraren synlig i farliga situationer, oavsett ljusförhållande, såväl dagtid som nattetid, i ljus från strålkastare och andra artificiella ljuskällor (24-timmarssynlighet).

46


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

ICU

71372 ICU WINTER JACKET YKK-dragkedja

Inga axelsömmar

Life Pocket™

Dragkedja under ärm för ventilation

Midjejusteringssystem i innerfickan, för bekvämlighet och säkerhet

Konstruktion i tre lager

Förstärkningar i Cordura®-material Isolation: Primaloft®

Vattentät Vatten- och vindtätt Helly Tech® Performancematerial som andas

71372

ICU WINTER JACKET

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: SIZES: FABRIC:

Se till att du syns och är skyddad i nya bekväma ICU Winter Jacket. Det här är ett plagg som uppfyller höga förväntningar, med funktioner som 3M-reflexer, Primaloft®isolation och H2Flow™.

369 YELLOW/EBONY S-3XL Huvudmaterial: 100 % polyester – 215 g/m² Foder: 100 % polyamid – 58 g/m² Isolation i bål: Primaloft® Black Eco – 133 g, isolation i ärm – 100 g

• EN ISO 20471, S–M = klass 2, L = klass 3, klass 3 med byxor i klass 1 • EN 343 3,1 • EN 342, 0,343 m²K/W med byxor 71494 eller 71495 • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance • Primaloft® Black Eco-isolation • Life Pocket™ • H2Flow™ • 3M-reflex

• • • • • • •

YKK®-dragkedja Heltejpad utformning Helt justerbar huva Avtagbar huva Krage med justering mitt bak Innerficka Dragkedja under ärm för ventilation

369

ICU COLLECTION

47


HI VIS

71172

ICU SHELL JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

ICU Shell Jacket ger mycket gott skydd mot väder och vind utan att kompromissa med komfort och rörelsefrihet. Mjukt HellyTech® Performance-material i tre lager med reflextryck, ventilationsdragkedjor och justerbar huva – kort sagt allt du behöver och vill ha.

369 YELLOW/EBONY S - 3XL Foder: 100 % polyester Ryggparti: 100 % polyuretan – 265 g

• EN ISO 20471 klass 3 (storlek: >L) klass 2 (storlek: S/M), klass 3 med byxor i klass 1 eller klass 2 • EN 343 3,3 • YKK®-dragkedja • Heltejpad utformning • Helt justerbar huva • Krage med justering mitt bak • Hälla för ID-kort

369

77471

ICU PANT CL 1

Det slitstarka materialet med fyrvägsstretch i kombination med vår beprövade blandning av polyester och bomull ger varselplagg som är flexibla, snygga och skyddande. Modern passform, löstagbara verktygsfickor och Cordura®förstärkta knäfickor – allt i ett plagg! Oslagbar rörelsefrihet.

COLORS: 369 YELLOW/EBONY SIZES: C44–C62, D92-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 93 % polyamid, 7 % elastan – 310 g/m² Varselmaterial: 85 % polyester 15 % bomull – 315 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • • • • • •

EN ISO 20471 klass 1 Förstärkningar i Cordura®-material Fyrvägsstretch YKK®-dragkedja YKK® Vislon-dragkedja mitt fram Tumstocksficka

369

74272

ICU SOFTSHELL JACKET COLORS: 369 YELLOW/EBONY SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 320 g/m²

ICU Softshell Jacket ger kompromisslös komfort och oslagbar rörelsefrihet.

369

48

ICU COLLECTION

• EN ISO 20471 klass 3, utan ärmar klass 2 (S = klass 2, utan ärmar klass 1 ) Alla storlekar klass 3 med byxa i klass 1 eller klass 2 • YKK®-dragkedja • Softshell, fleece på insidan • Avtagbara ärmar • Borstad trikå på insidan av kragen


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

79273

ICU HOODIE COLORS: 369 YELLOW/EBONY SIZES: S-3XL FABRIC: Varselmaterial: 80 % bomull, 20 % polyester – 320 g/m² Kontrastmaterial: 100 % polyester – 300 g/m²

I ICU Hoodie kombineras funktionalitet, komfort och säkerhetsstandarder. Det hållbara materialet, de kraftfulla YKK®-dragkedjorna och klassificeringen klass 1 gör det här till en trotjänare bland varselplaggen. Den här huvtröjan är lika kompromisslöst bekväm som resten av plaggen i ICU-serien och ger oslagbar rörelsefrihet.

• • • • • • •

EN ISO 20471 klass 1 3M-reflexränder YKK®-dragkedja mitt fram Huva med dragskojustering Handfickor med YKK®-dragkedja Justerbar nederkant med resår Hälla för ID-kort

369

79272

ICU SWEATER COLORS: 369 YELLOW/EBONY SIZES: S-3XL FABRIC: Varselmaterial: 80 % bomull, 20 % polyester – 320 g/m² Kontrastmaterial: 100 % polyester – 300 g/m²

Både bekväm och säkerhetsklassad. ICU Sweater är funktionell och uppfyller de säkerhetsstandarder som krävs. Det hållbara materialet och klassificeringen i klass 1 gör plagget lätt att kombinera med andra produkter i ICU-kollektionen.

• EN ISO 20471 klass 1 • 3M-reflexränder • Hälla för ID-kort

369

79271

ICU T-SHIRT COLORS: 369 YELLOW/EBONY SIZES: S-3XL FABRIC: Varselmaterial: 54 % polyester, 46 % polypropylen – 175 g/m² Kontrastmaterial: 57 % bomull, 38 % polyester, 5 % elastan – 160 g/m²

ICU T-Shirt ger en torr och behaglig känsla och uppfyller säkerhetsstandarderna. Klass 1-klassificeringen och Lifa® Flow-materialet håller dig torr och bekväm till och med under varma sommardagar.

• EN ISO 20471 klass 1 • 3M-reflexränder • HH® Active

369

ICU COLLECTION

49


HI VIS

50

ICU COLLECTION


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

ICU COLLECTION

51


ALNA

71395 ALNA WINTER PARKA

Avtagbar huva med dragsko och kardborrjustering

Vatten- och vindtätt Helly Tech® Performancematerial som andas

Dragkedja under ärm för ventilation Isolation: Primaloft®

YKK-dragkedja

Justerbar nederkant med resår

71395

ALNA WINTER PARKA

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 215 g/m2 Foder: 100 % polyamid – 58 g/m2 Isolation i bål: Primaloft® Black – 133 g, isolation i ärm – 100 g • • • • • • • • • • • •

169

52

269

ALNA COLLECTION

369

EN ISO 20471 klass 3 EN 343 3,1 EN 342, 0,328 m² K/W Luftgenomträngning klass 3 Helly Tech® Performance Primaloft® Black-isolation YKK®-dragkedja Innerficka för surfplatta Inga axelsömmar Avtagbar huva Huva med dragsko och kardborrejustering Huva anpassad för hjälm


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

71394 ALNA WINTER JACKET

Vatten- och vindtätt Helly Tech® Performancematerial som andas

YKK-dragkedja Avtagbar huva

Dragkedja under ärm för ventilation

Innerfick för surfplatta

Justerbar nederkant med resår

Isolation: Primaloft®

71394

ALNA WINTER JACKET

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 215 g/m2 Foder: 100 % polyamid – 58 g/m2 Isolation i bål: Primaloft® Black – 133 g, isolation i ärm – 100 g

169

269

369

• • • • • • • • • • • •

EN ISO 20471 klass 3 EN 343 3,1 EN 342, 0,328 m² K/W Luftgenomträngning klass 3 Helly Tech® Performance Primaloft® Black-isolation YKK®-dragkedja Innerficka för surfplatta Inga axelsömmar Avtagbar huva Huva med dragsko och kardborrejustering Huva anpassad för hjälm

ALNA COLLECTION

53


71495 ALNA WINTER CONSTRUCTION PANT CL 2

Vatten- och vindtätt Helly Tech® Performancematerial som andas

Avtagbara och elastiska hängslen med dragkedja bak

Hälla för ID-kort Tumstocksficka

YKK-dragkedja

Isolation: Primaloft® Knäskyddsfickor i Cordura®-material

Förstärkningsmaterial

71495

ALNA WINTER CONSTRUCTION PANT CL 2

TILLGÄNGLIG I OKTOBER

COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 215 g/m2 Foder: 100 % polyamid – 58 g/m2 Isolation: Primaloft® Black – 100 g Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

• • • • • • • • • • •

169

54

269

ALNA COLLECTION

369

EN ISO 20471 klass 2 EN 343 3,1 EN 342, 0,328 m² K/W Luftgenomträngning klass 3 Helly Tech® Performance Primaloft® Black-isolation YKK®-dragkedja Helly Tech® Performance Primaloft®-isolation Avtagbara och elastiska hängslen med dragkedja bak Två framfickor


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

71494 ALNA WINTER PANT CL 1

Vatten- och vindtätt Helly Tech® Performancematerial som andas Avtagbara och elastiska hängslen med dragkedja bak YKK-dragkedja

Tumstocksficka

Förstärkningsmaterial Hälla för ID-kort

Isolation: Primaloft®

71494

ALNA WINTER PANT CL 1

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 215 g/m2 Foder: 100 % polyamid – 58 g/m2 Isolation: Primaloft® Black – 100 g Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

• • • • • • • • • •

169

269

EN ISO 20471 klass 1 EN 343 3,1 EN 342, 0,328 m² K/W Luftgenomträngning klass 3 Helly Tech® Performance Primaloft® Black-isolation YKK®-dragkedja Helly Tech® Performance Primaloft®-isolation Två framfickor

369

ALNA COLLECTION

55


HI VIS

77210

ALNA JACKET CL 3

XS TILLGÄNGLIG FW18 COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 70 % polyester, 30 % bomull – 300 g/m²

Ny varseljacka i Alna-kollektionen. Certifierad enligt EN ISO 20471 klass 3. Prisvärt plagg tillverkat i ett slitstarkt och bekvämt material som klarar industritvätt 169

269

• • • • • • •

EN ISO 20471 klass 3, XS = klass 2 YKK®-dragkedja YKK® Vislon-dragkedja mitt fram Bröstficka med YKK®-dragkedja Handfickor med YKK®-dragkedja Borstad polyester på insidan av krage Hälla för ID-kort

369

74094

ALNA SOFTSHELL JACKET

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 320 g/m²

• • • • • • •

169

269

EN ISO 20471 klass 3, XS = klass 2 YKK®-dragkedja YKK® Vislon-dragkedja mitt fram Bröstficka med YKK®-dragkedja Handfickor med YKK®-dragkedja Borstad polyester på insidan av krage Hälla för ID-kort

369

77110

ALNA CONSTRUCTION VEST CL 1

XS TILLGÄNGLIG SS18 COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: XS-4XL FABRIC: 70 % polyester, 30 % bomull – 300 g/m²

Ny varselväst i Alna-kollektionen. Certifierad enligt EN ISO 20471 klass 1. Prisvärt plagg tillverkat i ett slitstarkt och bekvämt material som klarar industritvätt 169

269

• • • •

EN ISO 20471 klass 1 YKK®-dragkedja Reflexband runt bålen Två främre hängfickor för spik/skruvar/verktyg, med vinklade hörn och dubbel botten • Två bakre fickor för verktyg med vinklade hörn • Ficka för mobiltelefon

369

77413

ALNA CONSTRUCTION PANT CL 2 COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: C44- C64, D88- D116 FABRIC: Huvudmaterial: 70 % polyester, 30 % bomull – 300 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

Ny varselbyxa i Alna-kollektionen. Certifierad enligt EN ISO 20471 klass 2. Prisvärt plagg tillverkat i slitstarkt och bekvämt material som klarar industritvätt med förstärkningar i Cordura®-material. Hängfickor för verktyg. 169

56

269

ALNA COLLECTION

369

• • • • •

EN ISO 20471 klass 2 YKK®-dragkedja Reflexband på benen Benficka med lock och plats för tillbehör/verktyg Två hängfickor i Cordura®-material med dubbel botten för extra hållbarhet samt nylonremmar • Hälla för ID-kort • Tumstocksficka


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

ALNA COLLECTION

57


HI VIS

77412

ALNA CONSTRUCTION PANT CL 1 COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: C44- C64, D88- D116 FABRIC: Huvudmaterial: 70 % polyester, 30 % bomull – 300 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

Ny varselbyxa i Alna-kollektionen. Certifierad enligt EN ISO 20471 klass 1. Prisvärt plagg tillverkat i slitstarkt och bekvämt material som klarar industritvätt med förstärkningar i Cordura®-material. Hängfickor för verktyg. 169

269

• • • • •

EN ISO 20471 klass 1 YKK®-dragkedja Reflexband på benen Benficka med lock och plats för tillbehör/verktyg Två hängfickor i Cordura®-material med dubbel botten för extra hållbarhet samt nylonremmar • Hälla för ID-kort • Tumstocksficka

369

77411

ALNA PANT CL 2 COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: C44- C62, D88- D116 FABRIC: Huvudmaterial: 70 % polyester, 30 % bomull – 300 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

Varselbyxa i Alna-kollektionen. Certifierad enligt EN ISO 20471 klass 2. Prisvärt plagg tillverkat i slitstarkt och bekvämt material som klarar industritvätt med förstärkningar i Cordura®-material. 169

269

• • • • • • •

EN ISO 20471 klass 2 YKK®-dragkedja Reflexband på benen Benficka med lock och plats för tillbehör/verktyg Två fickor bak med lock och kardborrelås Hälla för ID-kort Tumstocksficka

369

77410

ALNA PANT CL 1 COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: C44- C62, D88- D116 FABRIC: Huvudmaterial: 70 % polyester, 30 % bomull – 300 g/m²

Varselbyxa i Alna-kollektionen. Certifierad enligt EN ISO 20471 klass 1. Prisvärt plagg tillverkat i ett slitstarkt och bekvämt material som klarar industritvätt.

169

269

• • • • • •

EN ISO 20471 klass 1 YKK®-dragkedja Benficka med lock och plats för tillbehör/verktyg Två fickor bak med lock och kardborrelås Hälla för ID-kort Tumstocksficka

369

77510

ALNA BIB CL 2

D STORLEKAR TILLGÄNGLIGA FW18 COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: C44-C64, D88-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 70 % polyester, 30 % bomull – 300 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

Varselhängselbyxa i Alnakollektionen. Certifierad enligt EN ISO 20471 klass 2. Prisvärt plagg tillverkat i slitstarkt och bekvämt material som klarar industritvätt med förstärkningar i Cordura®-material.

169

58

269

ALNA COLLECTION

369

• • • • • •

EN ISO 20471 klass 2 YKK®-dragkedja Gylf med dragkedja Justerbara elastiska hängslen Hälla för ID-kort Tumstocksficka


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

77414

ALNA PIRATE PANT COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: C44-C62 FABRIC: Huvudmaterial: 70 % polyester, 30 % bomull – 300 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • • • • • • •

169

269

EN ISO 20471 klass 2 EN ISO 20471 klass 1 storlek C44–C48 YKK®-dragkedja Benficka med lock och plats för tillbehör/verktyg Två fickor bak med lock och kardborrelås Hälla för ID-kort Tumstocksficka

369

77415

ALNA SHORTS COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: C44-C62 FABRIC: Huvudmaterial: 70 % polyester, 30 % bomull – 300 g/m² • • • • • •

169

269

EN ISO 20471 klass 2 storlek C48–> EN ISO 20471 klass 1 storlek C44-C46 YKK®-dragkedja Två fickor bak med lock och kardborrelås Hälla för ID-kort Tumstocksficka

369

77610

ALNA SUIT CL 3 COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: C44-C62 FABRIC: Huvudmaterial: 70 % polyester, 30 % bomull – 300 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

Varseldräkt i Alna-kollektionen. Certifierad enligt EN ISO 20471 klass 3. Prisvärt plagg tillverkat i slitstarkt och bekvämt material som klarar industritvätt med förstärkningar i Cordura®-material.

169

269

• • • • • • •

EN ISO 20471 klass 3 YKK®-dragkedja 360 graders reflex runt bål, ärmar och ben Tvåvägsdragkedja med kardborreförslutning Två bröstfickor med lock och kardborreförslutning Hälla för ID-kort Tumstocksficka

369

ALNA COLLECTION

59


HI VIS

Science. Applied to Life.™ Vetenskap. I vardagslivet. 3M är pionjärer inom reflexforskningen och har utvecklat tekniken på nya och banbrytande sätt under mer än 30 år. Med fler än 35 olika produkter, däribland många alternativ för situationer som kräver hög prestanda, erbjuder 3M™ Scotchlite™ reflexmaterial ett av branschens största och mest varierande utbud. Det är ett välrenommerat namn inom reflexmaterialtekniken.

70294

ALNA RAIN JACKET

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: XS-4XL FABRIC: Varselmaterial: 18 % polyester, 82 % PVC – 390 g/m² Kontrast: 18 % polyester, 82 % PVC – 390 g/m² • • • • • • •

169

269

EN ISO 20471 klass 3 EN 343 3,1 3M-reflexmaterial Tryckknapp Tryckknappsjustering vid ärmavslut Huva med dragsko och kardborrejustering Huva för hjälmanvändning

369

70495

ALNA RAIN BIB CL 2

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 169 RED/EBONY, 269 ORANGE/EBONY, 369 YELLOW/EBONY SIZES: XS-4XL FABRIC: Varselmaterial: 18 % polyester, 82 % PVC – 390 g/m² Kontrast: 18 % polyester, 82 % PVC – 390 g/m² • • • • • •

169

60

269

ALNA COLLECTION

369

EN ISO 20471 klass 2 EN 343 3,1 3M-reflexmaterial Stretchhängslen Innerficka i brösthöjd med YKK®-dragkedja Knappar vid benavslut


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

ALTA

71071

ALTA SHELL JACKET

XS TILLGÄNGLIG FW18 COLORS: 169 RED/CHARCOAL, 269 ORANGE/CHARCOAL, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: XS-4XL FABRIC: Varselmaterial: 100 % polyester – 200 g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 145 g/m² Foder: 100% polyamid

Helt vattentät skaljacka som andas med Helly Tech® Protection-membran. Certifierad i enlighet med EN ISO 20471 klass 3 med reflexer på axlarna för extra synlighet. Inpackningsbar huva, innerficka och meshfoder 169

269

• • • • • •

EN ISO 20471 klass 3 EN 343 3,3 Helly Tech® Protection Vindtät, vattentät och ventilerande Heltejpad utformning Hälla för ID-kort

369

71370

ALTA CIS JACKET COLORS: 169 RED/CHARCOAL, 269 ORANGE/CHARCOAL, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: XS-4XL FABRIC: Varselmaterial: 100 % polyester – 200 g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 145 g/m² Foder: 100% polyamid

Den här varseljackan kan användas året om och är certifierad i enlighet med EN ISO 20471 klass 3. Använd skaljackan under regniga dagar, och isolationen fästs med dragkedja samt knappar. 169

269

• • • • • • • • •

EN ISO 20471 ytterjacka klass 3, innerjacka klass 2 EN 343 3,1 EN 342 0,341 m²K/W(B)(2,2 Clo) med 70445 Alta Insulated Pant. Luftgenomträngning klass 3 EN ISO 14058 om jacka utan byxa Helly Tech® Performance Vindtät, vattentät och ventilerande Heltejpad utformning Hälla för ID-kort

369

ALTA COLLECTION

61


HI VIS

71391

ALTA PILOT JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

160

260

Vår egen version av den klassiska bomberjackan – en vattentät och varm jacka som andas. Helly Tech® Performance håller dig torr och det mjuka, sköna fiberpälsfodret håller dig varm när det blåser kallt. Certifierad enligt EN ISO 20471 klass 3

360

70335

• • • • • • • • • •

160 RED, 260 ORANGE, 360 YELLOW XS-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 200 g/m² Isolation: fiberpäls i 100 % polyester, 350 g/m²

EN ISO 20471 klass 3 EN 343 3,1 EN 342 0,326 m²K/W(B)(2,1 Clo) med 70445 Alta Insulated Pant. Luftgenomträngning klass 3 EN ISO 14058 utan byxa Helly Tech® Performance Vindtät, vattentät och ventilerande Hälla för ID-kort Ficka för mobiltelefon 160 tillgänglig i oktober

ALTA INSULATED JACKET COLORS: 169 RED/CHARCOAL, 269 ORANGE/CHARCOAL, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: XS-4XL FABRIC: Varselmaterial: 100 % polyester – 200 g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 145 g/m² Isolation: 120 g/m² i bål, 100 g/m² i ärm Foder: 100% polyamid

169

269

Varseljackan Core Hi Vis Winter Jacket ger mycket för pengarna. Den består av vattentätt och ventilerande Helly Tech-material och 120 g-isolationen håller dig torr, varm och säker när du jobbar.

369

70445

• • • • • • •

EN ISO 20471 klass 3 (S–M, klass 2) EN 343 klass 3,1 EN 342 0,332 m² K/W(B)(2,1 Clo) Luftgenomträngning klass 3 Vindtät, vattentät och ventilerande Heltejpad utformning Hälla för ID-kort

ALTA INSULATED PANT COLORS: 169 RED/CHARCOAL, 269 ORANGE/CHARCOAL, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: XS-4XL FABRIC: Varselmaterial: 100 % polyester – 200 g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 145 g/m² Isolation: 100 g/m² Foder: 100% polyamid • • • • • •

169

62

269

ALTA COLLECTION

369

EN ISO 20471 klass 2 EN 343 klass 3,1 EN 342 0,332 m² K/W(B)(2,1 Clo) Luftgenomträngning klass 3 Vindtät, vattentät och ventilerande Hälla för ID-kort


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

70665

ALTA INSULATED SUIT COLORS: 169 RED/CHARCOAL, 269 ORANGE/CHARCOAL, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64 FABRIC: Varselmaterial: 100 % polyester – 200 g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 145 g/m² Isolation: 120 g/m² i bål och 100 g/m² i ärm och ben Foder: 100% polyamid • • • • • •

169

269

EN ISO 20471 klass 3 EN 343 klass 3,1 EN 342 0,314 m² K/W(B)(2,0 Clo) Luftgenomträngning klass 3 Vindtät, vattentät och ventilerande Hälla för ID-kort

369

71070

ALTA SHELTER JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

Vattentät jacka som andas, i budgetklassen, för hantverkare som behöver kläder med hög synlighet certifierade enligt EN ISO 20471. Helly Tech® Protection håller dig torr i alla väder. Fodrad med mesh för extra komfort. 260

• • • • • • •

260 ORANGE, 360 YELLOW XS-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester Foder: 100 % polyester

EN ISO 20471 klass 3 EN 343 3,3 Helly Tech® Protection Vattentätt, vindtätt och ventilerande Heltejpad utformning YKK®-dragkedja fram, med stormflik Hälla för ID-kort

360

71570

ALTA SHELTER BIB

XS TILLGÄNGLIG FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

Vattentät och ventilerande hängselbyxa i budgetklassen, för de där mörka dagarna när det är extra viktigt att synas. Certifierad enligt EN ISO 20471 klass 2. Helly Tech® Protection håller dig varm i snålblåsten. Ficka fram och bekvämt meshfoder.

260

• • • • • •

260 ORANGE, 360 YELLOW XS-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester Foder: 100 % polyester

EN ISO 20471 klass 2 EN 343 3,3 Helly Tech® Protection Vattentätt, vindtätt och ventilerande Heltejpad utformning Justerbara elastiska hängslen

360

ALTA COLLECTION

63


HI VIS

76196

ALTA JACKET COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL. 269 ORANGE/CHARCOAL SIZES: XS-3XL FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 248 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 245 g/m² • • • • •

269

EN ISO 20471 klass 3 Dragkedja fram Reflexband Två fickor fram med klaff Hälla för ID-kort

369

76496

ALTA CONSTRUCTION PANT

D88/D92 TILLGÄNGLIGA FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL. 269 ORANGE/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D88-D116 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 248 g/m² Förstärkning: 100 % polyamid – 200 g/m²

• • • • • •

EN ISO 20471 klass 2 Gylf med dragkedja Metallknappar täckta med plast Två fickor fram Benficka med lock Två hängfickor fram för spik/skruvar i förstärkningstyg med dubbel botten för extra hållbarhet • Tumstocksficka

269

369

76491

ALTA CONSTRUCTION PANT CL1 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL. 269 ORANGE/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D88-D116 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 248 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 245 g/m² Förstärkning: 100 % polyamid – 200 g/m² • • • • • •

EN ISO 20471 klass 1 Gylf med dragkedja Metallknappar täckta med plast Två fickor fram Benficka med lock Två hängfickor fram för spik/skruvar i förstärkningstyg med dubbel botten för extra hållbarhet • Tumstocksficka

269

64

ALTA COLLECTION

369


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

76497

ALTA PANT

D STORLEKAR TILLGÄNGLIGA FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL. 269 ORANGE/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D88-D116 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 248 g/m² Förstärkning: 100 % polyamid – 200 g/m² • • • • •

269

EN ISO 20471 klass 2 Gylf med dragkedja Metallknappar täckta med plast Två fickor fram Benficka med lock

369

76492

ALTA PANT CL 1 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL. 269 ORANGE/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D88-D116 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 248 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 245 g/m² Förstärkning: 100 % polyamid – 200 g/m² • • • • •

269

EN ISO 20471 klass 1 Gylf med dragkedja Metallknappar täckta med plast Två fickor fram Benficka med lock

369

ALTA COLLECTION

65


ADDVIS

72171

ADDVIS FLEECE JACKET COLORS: 160 RED, 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: XS - 4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 280 g/m²

160

260

360

Vår Addvis-serie ger utmärkt valuta för pengarna. Den nya Addvisfleecejackan är perfekt som extra lager, men passar lika bra som fristående plagg. Utmärkt isolation och komfort till ett bra pris.

79094

• • • • • •

EN ISO 20471 klass 3 YKK®-dragkedja mitt fram Hakskydd Borstad polyester på insida av krage och handvärmarfickor Handfickor med knapp Hälla för ID-kort

ADDVIS ZIP HOODIE

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: SIZES: FABRIC:

• • • • • • •

160

260

160 RED, 260 ORANGE, 360 YELLOW XS-4XL Varselmaterial: 100 % polyester, 300 g/m² Kontrast: 80 % bomull, 20 % polyester – 320 g/m²

EN ISO 20471 klass 3 (XS, klass 2) YKK®-dragkedja YKK® Vislon-dragkedja mitt fram 360 graders reflex runt bål och ärmar Två framfickor Huva med dragskojustering Hälla för ID-kort

360

79095

ADDVIS SWEATER

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 160 RED, 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: XS-4XL FABRIC: Varselmaterial: 100 % polyester, 300 g/m²

• • • • • • 160

66

260

ADDVIS COLLECTION

360

EN ISO 201471 klass 3 (XS, klass 2) Ribbad i ärmslut Mudd i nederkant Ribbstickad hals 360 graders reflex runt bål och ärmar Hälla för ID-kort


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

79218

ADDVIS SHORT SLEEVE VEST COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: M-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 130g/m²

• EN ISO 20471 klass 3 • Dragkedja fram

260

360

ADDVIS COLLECTION

67


ESBJERG

75019

ESBJERG POLO ZIP COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: S-4XL FABRIC: Lifa® Active: 54 % polyester 46 % polypropylen • EN ISO 20471 klass 3 • EN 13758 – 2 • Lifa® Active-teknik • Hakskydd • Halv YKK®-dragkedja mitt fram

260

360

75018

ESBJERG CREWNECK COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: S-4XL FABRIC: Lifa® Active: 54 % polyester 46 % polypropylen • EN ISO 20471 klass 3 • EN 13758 – 2 • Lifa® Active-teknik • Ribbad krage • 360 graders elastiskt reflextryck runt bål, ärmar och axlar

260

360

75036

ESBJERG POLO SHIRT COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: S-3XL FABRIC: Lifa® Active: 54 % polyester 46 % polypropylen • EN ISO 20471 klass 3 • EN 13758 – 2 • Lifa® Active-teknik • 360 graders elastiskt reflextryck runt bål, ärmar och axlar

260

68

360

ESBJERG COLLECTION


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

75035

ESBJERG T-SHIRT COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: S-3XL FABRIC: Lifa® Active: 54 % polyester 46 % polypropylen • EN ISO 20471 klass 3 • EN 13758 – 2 • Lifa® Active-teknik • 360 graders elastiskt reflextryck runt bål, ärmar och axlar

260

360

LIFA® är ett ultralätt underställsmaterial som fungerar utmärkt under hösten och vintern. LIFA® ger lätt isolering och fukthantering tack vare 100 % LIFA®-fibrer i ett lager. LIFA®-tekniken fungerar bäst som lager under ett annat plagg, för ju fler plagg du bär, desto längre kan svett och fukt transporteras ut ur materialet och bort från huden.

LIFA® ACTIVE MÅNGSIDIG BEKVÄMLIGHET, ÅRET RUNT MED ETT TORRT SUPERMATERIAL INTILL HUDEN Lifa® Active är en avancerad konstruktion som kombinerar Lifa® Stay Warm Technology och fibrer med snabb fukttransport, vilket gör det till det perfekta valet för ett underställ man kan bära året om. Att hålla dig torr är viktigt för att bevara komforten. Den här produkten har dessutom en ledig passform, vilket gör den till ett enastående vardagsplagg.

ESBJERG COLLECTION

69


HI VIS

71374

POTSDAM JACKET COLORS: 169 RED/CHARCOAL, 265 ORANGE/NAVY, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: S-4XL FABRIC: Varselmaterial: 100 % polyester – 200g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 140g/m² Foder: 100% polyamid • EN ISO 20471 klass 3 • EN 343 klass 3,3 • Helly Tech® Performance • Heltejpad utformning • Avtagbar huva

169

265

369

73374

POTSDAM LINING COLORS: SIZES: FABRIC:

269 ORANGE/BLACK, 369 YELLOW/BLACK S-4XL Varselmaterial: 100 % polyester – 200g/m² Isolation: 120 g/m² i bål och ärm Foder: 100% polyamid

• EN ISO 20471 klass 2 • EN 342 0,332 m² K/W (B) med byxa 71466 • Luftgenomträngning klass 3 (bål) • Helly Tech® Performance • Borstad polyester på insidan av krage 269

369

71477

POTSDAM PADDED PANT COLORS: 169 RED/CHARCOAL, 265 ORANGE/NAVY, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: XS-4XL FABRIC: Varselmaterial: 100 % polyester – 200g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 140g/m² Isolation: 120 g/m² Foder: 100% polyamid

169

265

• EN 471 klass 3 • EN 343 klass 3,1 • EN 342 klass 3 med jacka 71374 Potsdam Jacket & 73374 Potsdam Lining • Helly Tech® Performance • Heltejpad utformning • Tumstocksficka

369

71475

POTSDAM PANT COLORS: SIZES: FABRIC:

265 ORANGE/NAVY, 369 YELLOW/CHARCOAL XS-4XL Varselmaterial: 100 % polyester – 200g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 140g/m² Foder: 100% polyamid

• EN ISO 20471 klass 2 • EN 343 klass 3,3 • Helly Tech® Performance • Heltejpad utformning

265

369

70265

NARVIK COAT COLORS: 360 EN ISO 20471 YELLOW SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyester – 170 g/m², PU-beläggning • EN ISO 20471 klass 3 • EN 343 klass 3,1 • 3M-reflex • Vattentätt tyg och utformning • Inpackningsbar huva med dragskojustering fram

360

70

HI V IS


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

70260

NARVIK JACKET COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyester – 170 g/m², PU-beläggning • EN ISO 20471 klass 3 • EN 343 klass 3,1 • 3M-reflex • Vattentätt tyg och utformning • Inpackningsbar huva med dragskojustering fram

260

360

70460

NARVIK PANT COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyester – 170 g/m², PU-beläggning • EN ISO 20471 klass 2 • EN 343 klass 3,1 • 3M-reflex • Vattentätt tyg och utformning • Resår i midja • Justering med tryckknappar nedtill

260

360

70570

NARVIK BIB COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyester – 170 g/m², PU-beläggning • EN ISO 20471 klass 2 • EN 343 klass 3,1 • 3M-reflex • Vattentätt tyg och utformning • Dubbla tyglager på knän • Innerficka med dragkedja

260

360

76275

YORK JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: XS-3XL FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² • EN ISO 20471 klass 3 (XS–S, klass 2) • Hakskydd • Stormflik • En bröstficka • En napoleonficka • Två handfickor, öppning längst upp • Handvärmarfickor i öppning till sidofickor • Hälla för ID-kort

369

76456

YORK CONSTRUCTION PANT CL 2

UTGÅR I FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D88-D116 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

369

• EN ISO 20471 klass 2 • Extra knapp medföljer • Flexibel midja • Två framfickor • Tumstocksficka

HI V IS

71


HI VIS

76458

YORK CONSTRUCTION PANT CL 1

UTGÅR I FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D88-D116 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • EN ISO 20471 klass 1 • Extra knapp medföljer • Flexibel midja • Två framfickor • Tumstocksficka

369

76455

YORK PANT CL 2

UTGÅR I FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D88-D116 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • EN ISO 20471 klass 2 • Extra knapp medföljer • Flexibel midja • Två framfickor • Tumstocksficka

369

76457

YORK PANT CL 1

UTGÅR I FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D88-D116 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • EN ISO 20471 klass 1 • Extra knapp medföljer • Flexibel midja • Två framfickor • Tumstocksficka

369

71467

YORK INSULATED PANT CL 1

UTGÅR I FW18 COLORS: 169 RED/CHARCOAL, 269 ORANGE/CHARCOAL, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: S-4XL FABRIC: Varselmaterial: 100 % polyester – 200g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 140g/m² Isolation: Primaloft® Black – 100 g

169

269

• EN ISO 20471 klass 1 • EN 343 3,1 • EN 342 0,328 m² K/W • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance • Primaloft®-isolation • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Breda bältestunnlar för extra styrka och stabilitet

369

71367

YORK INSULATED JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: 169 RED/CHARCOAL, 269 ORANGE/CHARCOAL, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: S-4XL FABRIC: Varselmaterial: 100 % polyester – 200g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 140 g/m 131 Isolation, bål: Primaloft® Black 133 g Isolation ärm och huva, Primaloft® Black 100 g Foder: 100 % polyester

169

72

HI V IS

269

369

• EN ISO 20471 klass 3 • EN 343 klass 3,1 • EN 342 0,328 m² K/W • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance • Primaloft®-isolation • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Hälla för ID-kort


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

71466

YORK INSULATED PANT CL 2

UTGÅR I FW18 COLORS: 169 RED/CHARCOAL, 269 ORANGE/CHARCOAL, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: S-4XL FABRIC: Varselmaterial: 100 % polyester – 200g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 140g/m² Isolation: Primaloft® Black – 100 g • EN ISO 20471 klass 2 • EN 343 klass 3,1 • EN 342 0,328 m² K/W • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance • Primaloft®-isolation • Vattentätt, vindtätt och ventilerande

169

269

369

76175

YORK VEST

UTGÅR I FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: XS-3XL FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • EN ISO 20471 klass 1 • Förstärkningar i Cordura®-material • Två bröstfickor, en med lock • Två hängfickor i Cordura®-material, med dubbel botten för extra hållbarhet • Två hängfickor bak • Hälla för ID-kort

369

76271

BRIDGEWATER JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: XS-3XL FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² • EN ISO 20471 klass 3 (XS–M, klass 2) • YKK®-dragkedja fram, med stormflik • Två bröstfickor med lock och kardborreförslutning • Mobiltelefonficka till höger på bröstet

369

76569

BRIDGEWATER BIB

UTGÅR I FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • EN ISO 20471 klass 2 • Förstärkningar i Cordura®-material • Gylf med dragkedja • Justerbara elastiska hängslen • Tumstocksficka

369

76670

BRIDGEWATER SUIT

UTGÅR I FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • EN ISO 20471 klass 3 • Förstärkningar i Cordura®-material • Tvåvägsdragkedja fram • Justerbar i midjan • Tumstocksficka

369

HI V IS

73


HI VIS

76494

BRIDGEWATER CONSTRUCTION PANT

UTGÅR I FW18

COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D96-D116 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • EN ISO 20471 klass 2 • Två fickor fram • Två hängfickor i Cordura®-material, med dubbel botten för extra hållbarhet • Tumstocksficka 369

76490

BRIDGEWATER SERVICE PANT

UTGÅR I FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D96-D116 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • EN ISO 20471 klass 2 • Två fickor fram • Hällor med dubbel kardborreförslutning på båda sidor för hammarhållare • Tumstocksficka

369

76470

BRIDGEWATER PANT

UTGÅR I FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44- C64, D96-D120 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • EN ISO 20471 klass 1 • Förstärkningar i Cordura®-material • Två fickor fram • Hällor med dubbel kardborreförslutning på båda sidor för hammarhållare • Tumstocksficka

369

76493

BRIDGEWATER PIRATE PANT

UTGÅR I FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • EN ISO 20471 klass 2 (C44–C48, klass 1) • Förstärkningar i Cordura®-material • Gylf med dragkedja • Två fickor fram • Tumstocksficka

369

76495

BRIDGEWATER CONSTRUCTION SHORTS

UTGÅR I FW18

COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64 FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

369

74

HI V IS

• EN ISO 20471 klass 2 • Förstärkningar i Cordura®-material • Gylf med dragkedja • Två fickor fram • Tumstocksficka


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

76170

BRIDGEWATER VEST

UTGÅR I FW18 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: XS-3XL FABRIC: Varselmaterial: 85 % polyester, 15 % bomull – 315 g/m² Kontrast: 65 % polyester, 35 % bomull – 275 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² • EN ISO 20471 klass 1 • Förstärkningar i Cordura®-material • Rymlig passform över axlarna, med dolda sömmar och möjlighet för att förlänga 3,5 cm • Två hängfickor i Cordura®-material, med dubbel botten för extra hållbarhet

369

71377

LUDVIKA PARKA

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

265 ORANGE/NAVY, 369 YELLOW/CHARCOAL S-3XL Varselmaterial: 100 % polyester – 200g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 140g/m² Isolation: 80 g/m² i bål och 100 g/m² i ärm och ben Foder: 100% polyamid

• EN ISO 20471 klass 3 • EN 343 klass 3,1 • EN 342 0,326 m² K/W • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance 265

369

71376

LUDVIKA JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: 169 RED/CHARCOAL, 265 ORANGE/NAVY, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: S-3XL FABRIC: Varselmaterial: 100 % polyester – 200g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 140g/m² Isolation: 120 g/m² i bål och 80 g/m² i ärm och ben Foder: 100% polyamid

169

265

• EN ISO 20471 klass 3 • EN 343 klass 3,1 • EN 342 0,326 m² K/W • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance

369

71476

LUDVIKA PANT

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

265 ORANGE/NAVY, 369 YELLOW/CHARCOAL S-3XL Varselmaterial: 100 % polyester – 200g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 140g/m² Isolation: 120 g/m² Foder: 100% polyamid

• EN ISO 20471 klass 1 • EN 343 klass 3,1 • EN 342 0,326 m² K/W(B)(2,1 Clo) • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance

265

369

71676

LUDVIKA SUIT

UTGÅR I FW18 COLORS: 169 RED/CHARCOAL, 265 ORANGE/NAVY, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C38-C64 FABRIC: Varselmaterial: 100 % polyester – 200g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 140g/m² Isolation: 120 g/m² i bål och ben, 80 g/m² i ärm och huva Foder: 100% polyamid • EN ISO 20471 klass 3 • EN 343 klass 3,1 • EN 342 0,326 m² K/W(B)(2,1 Clo) • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance • Tumstocksficka

169

265

369

HI V IS

75


HI VIS

73347

BODEN DOWN PARKA

UTGÅR I FW18 COLORS: 360 EN ISO 20471 YELLOW SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % oxfordpolyester – 165 g/m² Isolation: Allied-dun 85/15 europeisk gås, fyllningsgrad 700+ • EN ISO 20471 klass 3 • EN 343 3,1 med innerjacka (dragkedjefäst), EN 343 3,3 utan innerjacka • EN 342 0,348m² K/W (2,2 Clo) med Arctic Pant 71450 • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Protection

360

71363

OSLO H2 FLOW CIS COAT

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

369 YELLOW/CHARCOAL S-3XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 165g/m² Förstärkning: 100 % oxfordnylon – 140 g/m² Huvudmaterial i innerjacka: 100 % polyester

• EN ISO 20471 klass 3 (XS, klass 2) • EN 343 3,1 med innerjacka (dragkedjefäst), EN 343 3,3 utan innerjacka • EN 342 0,349 m² K/W, med dragkedjefäst innerjacka och Kiruna-byxa • Helly Tech® Performance

369

71147

TØNSBERG JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

369 YELLOW/CHARCOAL S-3XL Varselmaterial: 100 % polyester – 200g/m² Kontrast: 100 % polyamid – 140g/m² Foder: 100% polyamid

• EN ISO 20471 klass 3 • EN 343 klass 3,3 • Helly Tech® Performance • Vattentätt, vindtätt och ventilerande

369

74005

VITORIA JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 330 g/m² • EN ISO 20471 klass 3 (S–M klass 2) • Dragkedja fram • Hakskydd

260

360

79017

HIGH VIS HOODIE

UTGÅR I FW18 COLORS: 360 EN ISO 20471 YELLOW SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 207g/m² • EN ISO 20471 klass 3 • Borstad insida • Dragkedja fram • Huva med dragskojustering

360

76

HI V IS


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

72370

BROOKS JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 280 g/m² • EN ISO 20471 klass 3 • Tillval som zip-in med 71374 • Dragkedja fram • Hakskydd

260

360

79130

MILDENHALL SWEATER

UTGÅR I FW18 COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 207 g/m² • EN ISO 20471 klass 3 • Ribbad krage • Ribbad i ärmslut • Mudd i nederkant

260

360

79059

KENILWORTH LS T-SHIRT

UTGÅR I FW18 COLORS: 360 EN ISO 20471 YELLOW SIZES: XS-3XL FABRIC: 100 % polyester – 140 g/m² • EN ISO 20471 klass 3 (XS, klass 2) • Bröstficka • Ribbad krage • Snabbtorkande

360

79086

KENILWORTH T-SHIRT

UTGÅR I FW18 COLORS: 360 EN ISO 20471 YELLOW SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 140 g/m² • EN ISO 20471 klass 3 (XS–M, klass 2) • Bröstficka • Ribbad krage • Snabbtorkande

360

HI V IS

77


FL AMSÄKER

EN ISO 11612:2015

EN ISO 14116:2015

I denna standard anges prestandakrav för plagg tillverkade av flexibla material och avsedda att skydda bärarens kropp, med undantag för händerna, mot hetta och/eller flamma.

I denna standard anges prestandakrav för flamsäkerhetsegenskaperna hos material, materialkombinationer och skyddskläder, i syfte att minska risken att kläderna fattar eld och därmed själva blir en säkerhetsrisk.

EN 61482-1-2:2014

EN 1149-5:2008

I denna standard anges testmetoder för material och plagg avsedda för skyddskläder för personer utsatta för elektriska ljusbågar.

I EN 1149 specificeras krav på egenskaper och testmetoder vid mätning av skyddet mot statisk elektricitet och urladdningsprocessen.

78


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

76072

ABERDEEN JACKET COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: XS-4XL FABRIC: 55 % modakryl, 44 % bomull, 1 % inox 330 g/m² • EN ISO 20471 klass 3 • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN ISO 1149-5 • EN IEC 61482-2 klass 1 • Ljusbågegodkänd klass 2 med Fakse-underställ • 3M-reflex

369

76476

ABERDEEN CONSTRUCTION PANT COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D96-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 55 % modakryl, 44 % bomull, 1 % inox - 330 g/m² • EN ISO 20471 klass 2 • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN ISO 1149-5 • EN IEC 61482-2 klass 1 • Ljusbågegodkänd klass 2 med Fakse-underställ • 3M-reflex

369

76480

ABERDEEN CONSTRUCTION PANT CL 1 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D96-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 55 % modakryl, 44 % bomull, 1 % inox - 330 g/m² • EN ISO 20471 klass 1 • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN 1149-5 • EN IEC 61482-2 klass 1 • Ljusbågegodkänd klass 2 med Fakse-underställ • 3M-reflex

369

76475

ABERDEEN PANT COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D96-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 55 % modakryl, 44 % bomull, 1 % inox - 330 g/m² • EN ISO 20471 klass 2 • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN ISO 1149-5 • EN IEC 61482-2 klass 1 • Ljusbågegodkänd klass 2 med Fakse-underställ • 3M-reflex

369

76479

ABERDEEN PANT CL 1 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D96-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 55 % modakryl, 44 % bomull, 1 % inox - 330 g/m² • EN ISO 20471 klass 1 • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN 1149-5 • EN IEC 61482-2 klass 1 • Ljusbågegodkänd klass 2 med Fakse-underställ • 3M-reflex

369

FL A MS Ä K ER

79


FLAMSÄKER

76679

ABERDEEN SUIT COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64 FABRIC: Huvudmaterial: 55 % modakryl, 44 % bomull, 1 % inox - 330 g/m² • EN ISO 20471 klass 3 • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN 1149-5 • EN IEC 61482-2 klass 1 • Ljusbågegodkänd klass 2 med Fakse-underställ • 3M-reflex

369

71385

ABERDEEN INSULATED JACKET COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 65 % viskos FR, 22 % aramid, 12 % polyamid, 1 % antistatiskt 330 g/m² Baksida: 100 % polyuretan Isolation: 100 g/m² Foder: 100 % bomull • EN ISO 20471 klass 3 • EN ISO 11612 A1B1C1E1 • EN 1149-5 • EN IEC 61482-2 klass 2 (7 kA) • EN 343 klass 3,1 • EN 342 0,315 m² K/W • Luftgenomträngning klass 3

369

71484

ABERDEEN INSULATED CONSTRUCTION PANT COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D96-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % viskos FR, 22 % aramid, 12 % polyamid, 1 % antistatiskt 330 g/m² Baksida: 100 % polyuretan Isolation: 100 g/m² Foder: 100 % bomull • EN ISO 20471 klass 2 • EN ISO 11612 A1B1C1E1 • EN 1149-5 • EN IEC 61482-2 klass 2 (7 kA) • EN 343 klass 3,1 • EN 342 0,315 m² K/W • Luftgenomträngning klass 3

369

71486

ABERDEEN INSULATED CONSTRUCTION PANT CL 1 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D96-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % viskos FR, 22 % aramid, 12 % polyamid, 1 % antistatiskt 330 g/m² Baksida: 100 % polyuretan Isolation: 100 g/m² Foder: 100 % bomull • EN ISO 20471 klass 1 • EN ISO 11612 A1B1C1E1 • EN 1149-5 • EN IEC 61482-2 klass 2 (7 kA) • EN 343 klass 3,1 • EN 342 0,315 m² K/W • Luftgenomträngning klass 3

369

71485

ABERDEEN INSULATED PANT COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D96-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % viskos FR, 22 % aramid, 12 % polyamid, 1 % antistatiskt 330 g/m² Baksida: 100 % polyuretan Isolation: 100 g/m² Foder: 100 % bomull

369

80

FL A MS Ä K ER

• EN ISO 20471 klass 2 • EN ISO 11612 A1B1C1E1 • EN 1149-5 • EN IEC 61482-2 klass 2 (7 kA) • EN 343 klass 3,1 • EN 342 0,315 m² K/W • Luftgenomträngning klass 3


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

71487

ABERDEEN INSULATED PANT CL 1 COLORS: 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: C44-C64, D92-D116 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % viskos FR, 22 % aramid, 12 % polyamid, 1 % antistatiskt 330 g/m² Baksida: 100 % polyuretan Isolation: 100 g/m² Foder: 100 % bomull • EN ISO 20471 klass 1 • EN ISO 11612 A1B1C1E1 • EN 1149-5 • EN IEC 61482-2 klass 2 (7 kA) • EN 343 klass 3,1 • EN 342 0,315 m² K/W • Luftgenomträngning klass 3

369

71329

ROTHENBURG III JACKET COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 98 % polyester, 2 % karbon – 205 g/m² • EN ISO 20471 klass 3 • EN 1149-5 • EN 14116 1/30H/40 för utvändig yta, index 3/5I/60 för invändig yta. • EN 343 klass 3,3 • Helly Tech® Performance

260

360

71431

ROTHENBURG III PANT COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 98 % polyester, 2 % karbon – 205 g/m² • EN ISO 20471 klass 2 • EN 1149-5 • EN 14116 1/30H/40 för utvändig yta, index 3/5I/60 för invändig yta. • EN 343 klass 3,3 • Helly Tech® Performance

260

360

70172

LILLEHAMMER JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: 265 ORANGE/NAVY, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 250 g/m², PVC-beläggning • EN ISO 20471 klass 3 • EN 343 klass 3,1 • EN 14116 INDEX 1/5H/40 • Huva med dragskojustering • Stormflik

265

369

70472

LILLEHAMMER BIB

UTGÅR I FW18 COLORS: 265 ORANGE/NAVY, 369 YELLOW/CHARCOAL SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 250 g/m², PVC-beläggning • EN ISO 20471 klass 2 • EN 343 klass 3,1 • EN 14116 INDEX 1/5H/40 • Justerbara elastiska hängslen

265

369

FL A MS Ä K ER

81


FLAMSÄKER

70030

HORTEN JACKET COLORS: 200 FLUOR ORANGE SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 410 g/m², PVC-beläggning • EN 343 klass 3,1 • EN 14116 INDEX 1/5H/40 • 100% vattentätt tyg och utformning • Flamsäker • Oljebeständig

200

70530

HORTEN BIB COLORS: 200 FLUOR ORANGE SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 410 g/m², PVC-beläggning • EN 343 klass 3,1 • EN 14116 INDEX 1/5H/40 • 100% vattentätt tyg och utformning • Flamsäker • Oljebeständig

200

73227

LYSEKIL INSULATOR COLORS: 949 GREY SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 50 % aramid, 50 % viskos FR – 130 g/m² Isolation: 100 % polyester, 120 g/m² • EN ISO 14116, index 3/5H/60 • EN 14058 klass 3 • Flamsäker • Antistatiska egenskaper

949

75069

FAKSE LS POLO COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 48,5 % ull, 48,5 % viskos, 3 % inox – 220 g/m² • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN IEC 61482-1-2 klass 1 (4 kA) • EN 1149-5 • Flamsäkert • Antistatiska egenskaper

990

75076

FAKSE LS CREW NECK COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 48,5 % ull, 48,5 % viskos, 3 % inox – 170 g/m² • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN IEC 61482-1-2 klass 1 (4 kA) • EN 1149-5 • Flamsäkert • Antistatiska egenskaper

990

82

FL A MS Ä K ER


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

75075

FAKSE SHIRT COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 48,5 % ull, 48,5 % viskos, 3 % inox – 170 g/m² • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN IEC 61482-1-2 klass 1 (4 kA) • EN 1149-5 • Flamsäkert • Antistatiska egenskaper

990

75475

FAKSE PANT COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 48,5 % ull, 48,5 % viskos, 3 % inox – 170 g/m² • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN IEC 61482-1-2 klass 1 (4 kA) • EN 1149-5 • Flamsäkert • Antistatiska egenskaper

990

75068

FAKSE T-SHIRT COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 48,5 % ull, 48,5 % viskos, 3 % inox – 170 g/m² • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN IEC 61482-1-2 klass 1 (4 kA) • EN 1149-5 • Flamsäkert • Antistatiska egenskaper

990

79870

FAKSE NECK FR COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 48,5 % ull, 48,5 % viskos, 3 % inox – 170 g/m² • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN IEC 61482-1-2 klass 1 (4 kA) • EN 1149-5

990

79871

FAKSE LONG NECK COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 48,5 % ull, 48,5 % viskos, 3 % inox – 170 g/m² • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN IEC 61482-1-2 klass 1 (4 kA) • EN 1149-5

990

FL A MS Ä K ER

83


FLAMSÄKER

!

SKYDDA HUVUDET! ”Värmeskador innefattar första och högre graders brännskador. Resultaten sammanfattas i illustrationen (se bilden). Det ska poängteras att de mest allvarligt drabbade delarna var händerna och huvudet inklusive halsen. I fler än 2/3 av olyckorna skadades den högra handen, och i ca hälften av olyckorna skadades ansiktet och halsen.”*

Distribution of thermal injuries < 10% < 10 % 10% - 20% 10 % - 30 % 30% - 40% 30 % - 40 % 40% - 60% 40 % - 60 %

F

> 60% > 60 %

* = sid 11, rapport från ”International Social Security Association, Section for Electricity, Gas and Water” 2:a upplagan, 2011. ISBN 978-3-937824-08-6

79872

FAKSE

FAKSE ONE LAYER BALACLAVA

COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 48,5 % ull, 48,5 % viskos, 3 % inox – 170 g/m² • EN ISO 11612 A1B1C1 • EN IEC 61482-1-2 klass 1 (4 kA) • EN 1149-5 • Flamsäkert • Antistatiska egenskaper

990

75720

FAKSE SOCK COLORS: 990 BLACK SIZES: 37/39, 40/42, 43/45, 46/48 FABRIC: Huvudmaterial: 48 % ull, 26 % kermel, 1 % inox, 20 % polyamid, 5 % elastan • Levereras i förpackningar med 6 styck

990

84

FL A MS Ä K ER


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

SKYDDSKLÄDER

SKYDD MOT HETTA OCH FLAMMA – FLAMSÄKRA MATERIAL OCH MATERIALKOMBINATIONER OCH KLÄDER I denna standard anges prestandakrav för flamsäkerhetsegenskaperna hos material, materialkombinationer och skyddskläder, i syfte att minska risken att kläderna fattar eld och därmed själva blir en säkerhetsrisk.

SKYDDSKLÄDER

KLÄDER SOM SKYDDAR MOT HETTA OCH LÅGOR Standarden specificerar funktionskrav för plagg tillverkade av flexibla material och som utformats för att skydda bärarens kropp mot hetta och/eller lågor.

SKYDDSKLÄDER

SPÄNNINGSFÖRANDE MILJÖER. SKYDDSKLÄDER MOT VÄRMEFAROR FRÅN LJUSBÅGAR. I den här delen av standarden specificeras testmetoder för material och plagg som är avsedda att skydda mot hetta och avvisa flammor för användare som exponeras för ljusbågar. Testet ska simulera en olycka med en ljusbåge i en lågvoltsinstallation. Materialtestet används för att avgöra värmeisoleringen och risken för hudskador, och för att se till att plagget fortfarande går att använda efter de här testen.

SKYDDSKLÄDER

ELECTROSTATIC PROPERTIES I EN 1149-5 specificeras kraven på materialen i och utformningen av skyddskläder som är elektrostatiskt avledande och som används som del i ett heljordat system för att undvika brandfarliga urladdningar. Kraven är möjligen otillräckliga i syreberikade brandfarliga omgivningar.

FL A MS Ä K ER

85


REGNKL ÄDER OCH FISKE

I standarden specificeras krav på och testmetoder för material och sömmar i skyddskläder avsedda att skydda mot nederbörd (t.ex. regn, snöflingor), dimma och luftfuktighet vid marknivå vid temperaturer ned till 5° C.

86


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

70186

VOSS COAT COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyester – 170 g/m², PU-beläggning • EN 343 3,1 • Vattentätt tyg och utformning • Reflexdetaljer • Dragkedja fram • Stormflik

990

70180

VOSS JACKET COLORS: 290 DARK ORANGE, 310 LIGHT YELLOW, 490 DARK GREEN, 530 RACER BLUE, 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyester – 170 g/m², PU-beläggning • EN 343 3,1 • Vattentätt tyg och utformning • Reflexdetaljer • Dragkedja fram • Inpackningsbar huva med dragskojustering fram

490

990

310

290

590

530

70480

VOSS PANT COLORS: 290 DARK ORANGE, 310 LIGHT YELLOW, 490 DARK GREEN, 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyester – 170 g/m², PU-beläggning • EN 343 3,1 • Vattentätt tyg och utformning • Reflexdetaljer • Resår i midja • Justering med tryckknappar nedtill

490

310

990

290

590

REGNKLÄDER OCH FISKE

87


REGNKLÄDER OCH FISKE

70129

MANDAL JACKET COLORS: 290 DARK ORANGE, 310 LIGHT YELLOW, 480 ARMY GREEN, 590 NAVY SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 410 g/m², PVC-beläggning • EN 343 3,1 • Huva med dragskojustering • Stormflik • Två framfickor

480

310

290

70529

MANDAL BIB COLORS: 290 DARK ORANGE, 310 LIGHT YELLOW, 480 ARMY GREEN, 590 NAVY SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 410 g/m², PVC-beläggning • EN 343 3,1 • Vattentätt tyg och utformning • Innerficka med dragkedja • Justerbara elastiska hängslen • Justering med tryckknappar nedtill

480

310

290

70429

MANDAL PANT COLORS: 310 LIGHT YELLOW, 480 ARMY GREEN SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 410 g/m², PVC-beläggning • EN 343 3,1 • Vattentätt tyg och utformning • Tryckknappsjustering • Resår i midja • Justering med tryckknappar nedtill

480

310

70004

STAVANGER JACKET COLORS: 210 LIGHT ORANGE SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 50 % bomull, 50 % polyester – 480 g/m² – PVC-beläggning • EN 343 3,1 • Vattentätt tyg och utformning • Oljebeständig • Inga axelsömmar • Huva med dragskojustering

210

70404

STAVANGER BIB COLORS: 210 LIGHT ORANGE SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 50 % bomull, 50 % polyester – 480 g/m² – PVC-beläggning • EN 343 3,1 • Vattentätt tyg och utformning • Oljebeständig • Avtagbara och elastiska hängslen

210

88

REGNKLÄDER OCH FISKE


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

70400 TROMSØ BIB COLORS: 900 WHITE SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 295 g/m², PVC-beläggning • EN 343 3,1 • Vattentätt tyg och utformning • Tål kyla ned till -30 °C • Oljebeständig • Avtagbara och elastiska hängslen

900

REGNKLÄDER OCH FISKE

89


REGNKLÄDER OCH FISKE

90

REGNKLÄDER OCH FISKE


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

70701

BODØ APRON COLORS: 900 WHITE SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 295 g/m², PVC-beläggning • EN 343 3,1 • Vattentätt tyg och utformning • Tål kyla ned till -30 °C • Oljebeständig • Justerbar i midjan

900

70702

BODØ COAT COLORS: 900 WHITE SIZES: S-L FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 295 g/m², PVC-beläggning • EN 343 3,1 • Vattentätt tyg och utformning • Tål kyla ned till -30 °C • Oljebeständig • Justerbar i midjan

900

70703

BODØ HALF SLEEVE COLORS: 900 WHITE SIZES: S- XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 295 g/m², PVC-beläggning • EN 343 3,1 • Vattentätt tyg och utformning • Tål kyla ned till -30 °C • Oljebeständig • Resår i nederkant

900

70090

HARSTAD APRON COLORS: 900 WHITE SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 410 g/m², PVC-beläggning • EN 343 3,1 • Vattentätt tyg och utformning • Oljebeständig • Justerbar i midjan • Justerbart nackband

900

79816

SVOLVÆR SOU’WESTER COLORS: 310 LIGHT YELLOW SIZES: S/55-56, M/57-58, L/59-60, XL/61-62, 2XL/63-64 FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyester – 410 g/m², PU-beläggning • EN 343 3,1 • Vattentätt tyg och utformning • Foder • Öronlappar • Hakrem

310

REGNKLÄDER OCH FISKE

91


PROFIL

92


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

76167

SHEFFIELD JACKET

UTGÅR COLORS: 559 COBALT/BLACK, 979 GREY/BLACK, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 245 g/m² • EN ISO 15797 • Dragkedja fram med täckflik • Två bröstfickor, en med mobiltelefonficka • Två framfickor • Pennficka på vänster ärm

990

979

559

76468

SHEFFIELD PANT

UTGÅR COLORS: 559 COBALT/BLACK, 979 GREY/BLACK, 990 BLACK SIZES: C44-C64, D96- D116 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 245 g/m² • EN ISO 15797 • Två framfickor • Två bakfickor, en med lock • Tumstocksficka • Sidoficka • Tumstocksficka

990

979

559

76567

SHEFFIELD BIB

UTGÅR COLORS: 559 COBALT/BLACK, 979 GREY/BLACK, 990 BLACK SIZES: C44-C64 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 245 g/m² • EN ISO 15797 • Stretchhängslen • Bröstficka fram • Tumstocksficka • Sidoficka

990

979

559

76667

SHEFFIELD SUIT

UTGÅR COLORS: 559 COBALT/BLACK, 979 GREY/BLACK, 990 BLACK SIZES: C44-C64 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 245 g/m² • EN ISO 15797 • Dragkedja fram med täckflik • Två bröstfickor, en med mobiltelefonficka • Två framfickor som är öppna inåt • Tumstocksficka

990

979

559

76668

SHEFFIELD COT SUIT

UTGÅR COLORS: 990 BLACK SIZES: C44-C64 FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 350 g/m² • Knappar fram med täckflik • Två bröstfickor, en med mobiltelefonficka • Två framfickor som är öppna inåt • Tumstocksficka • Knäskyddsfickor som du kommer åt från insidan

990

PROFIL

93


PROFIL

79028

OXFORD FZ HOODIE COLORS: 530 RACER BLUE, 590 NAVY, 950 GREY MÉLANGE, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 310 g/m² • Dragsko i bomull på huvan • Flatlocksömmar i kontrasterande färg

590

530

990

950

79027

OXFORD HZ SWEATER COLORS: 530 RACER BLUE, 590 NAVY, 950 GREY MÉLANGE, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 310 g/m² • Flatlocksömmar i kontrasterande färg • Halv dragkedja

590

530

990

950

79026

OXFORD SWEATER COLORS: 530 RACER BLUE, 590 NAVY, 950 GREY MÉLANGE, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 310 g/m² • Flatlocksömmar i kontrasterande färg • Säsongsbetonat tryck på ärm

94

590

530

990

950

PROFIL


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

79025

OXFORD POLO COLORS: 530 RACER BLUE, 590 NAVY, 950 GREY MÉLANGE, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 210 g/m² • Flatlocksömmar i kontrasterande färg • Öppning med två knappar

590

530

990

950

79024

OXFORD T-SHIRT COLORS: 530 RACER BLUE, 590 NAVY, 950 GREY MÉLANGE, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 200 g/m² • Flatlocksömmar i kontrasterande färg

590

530

990

950

76566

DURHAM FITTED JEANS COLORS: 570 DENIM BLUE, 990 DENIM BLACK SIZES: C44-C64, D88-D120 FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 350 g/m² • Bälteshällor • ID-korthälla under bälteshällan

990

570

PROFIL

95


PROFIL

76466

DURHAM SERVICE PANT COLORS: 590 NAVY, 970 DARK GREY, 990 BLACK SIZES: C44-C64, D96- D116 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 245 g/m² • Metallknappar täckta med plast • Två fickor fram • Breda bältestunnlar för extra styrka och stabilitet • Två bakfickor

990

970

590

76465

W DURHAM SERVICE PANT COLORS: 990 BLACK SIZES: C32-C50 FABRIC: Huvudmaterial: 65 % polyester, 35 % bomull – 245 g/m² • Gylf med dragkedja • Metallknappar täckta med plast • Två fickor fram • Två bakfickor • Breda bältestunnlar för extra styrka och stabilitet

990

79251

OSLO POLO COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 215 g/m² • Knäppning vid krage • Mudd i krage och ärmslut

590

990

79252

OSLO T-SHIRT COLORS: 590 NAVY, 900 WHITE, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 200 g/m² • Ribbad krage

990

900

590

79183

SALFORD SWEATER W/LOGO LEFT SLEEVE COLORS: 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull, 310 g/m² • Ribbad krage • Ribbad i ärmslut • Mudd i nederkant

990

96

PROFIL


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

79182

SALFORD PIQUE COLORS: 290 DARK ORANGE, 590 NAVY, 900 WHITE, 970 DARK GREY, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 210g/m² • Ribbad krage • Ribbad i ärmslut

900

590

290

990

970

79104

CHESTER POLO COLORS: 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 210g/m² • Ribbad krage • Ribbad i ärmslut

990

79044

LIVERPOOL PIQUE COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyamid – 195 g/m² • Ribbad krage

990

79098

MANCHESTER TEE COLORS: 530 RACER BLUE, 590 NAVY, 900 WHITE, 920 LIGHT GREY, 970 DARK GREY, 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull – 180g/m² • Ribbad krage

900

590

530

990

970

920

PROFIL

97


LIFA® PRESTANDA OCH FUKTREGLERING PÅ PROFFSNIVÅ

75104 HH Lifa T-shirt, 75505 HH Lifa Pant 98

LIFA®


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

LIFA® ACTIVE (HI VIS) HÅLLER DIG VARM OCH TORR I ALLA VÄDER.

75019 Esbjerg Polo Zip, 75036 Esbjerg Polo Shirt LIFA® ACTIVE (HI VIS)

99


LIFA® MERINO VÄRME- OCH FUKTREGLERING PÅ PROFFSNIVÅ

75106 HH Lifa Merino Crewneck, 75107 HH Lifa Merino Half Zip 100

LIFA® MERINO


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

LIFA® MAX VÄRME OCH KOMFORT HELA SÄSONGEN

75108 HH Lifa Max Crewneck LIFA® MAX

101


UNDERSTÄLL

Varm. Torr. Bekväm.

102


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

75162

MAGNI LONGSLEEVE COLORS: 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: Lifa® Active – 65 % polyester, 35 % polypropylen – 130 g/m² • Lifa® Stay Warm-teknik • Lifa® Active-teknik • Flatlocksömmar • UPF 40

990

75161

MAGNI T-SHIRT COLORS: 430 DARK LIME, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: Lifa® Active – 65 % polyester, 35 % polypropylen – 130 g/m² • Lifa® Stay Warm-teknik • Lifa® Active-teknik • Flatlocksömmar • UPF 40

990

430

LIFA® ACTIVE MÅNGSIDIG BEKVÄMLIGHET, ÅRET RUNT MED ETT TORRT SUPERMATERIAL INTILL HUDEN Lifa® Active är en avancerad konstruktion som kombinerar Lifa® Stay Warm Technology och fibrer med snabb fukttransport, vilket gör det till det perfekta valet för ett underställ man kan bära året om. Att hålla dig torr är viktigt för att bevara komforten. Den här produkten har dessutom en ledig passform, vilket gör den till ett enastående vardagsplagg.

UNDERSTÄLL

103


UNDERSTÄLL

LIFA ®

75104 HH LIFA® T-SHIRT

Inga axelsömmar

Inga sidosömmar Lifa® Flatlocksömmar för bästa komfort

75104

HH LIFA T-SHIRT

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polypropylen – 125 g/m²

Vår unika Lifa®-teknik i en t-shirt. Lifa®-materialet transporterar bort fukten från huden så att du håller dig torr även när du jobbar hårt och svettas. Utformad för intensiv aktivitet i varmare väder. 990

104

LIFA®

590

• • • • •

Lifa® Stay Warm-teknik HH®Lifa Inga axelsömmar Inga sidosömmar Flatlocksömmar för bästa komfort


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

75505 HH LIFA PANT

75105 HH LIFA® CREWNECK

®

Inga axelsömmar Inga sidosömmar Lifa® Lifa® Inga sidosömmar Flatlocksömmar för bästa komfort Flatlocksömmar för bästa komfort

75105

HH LIFA CREWNECK

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polypropylen – 125 g/m²

Vår unika Lifa®-teknik i en rundhalsad långärmad tröja. Lifa®-materialet transporterar bort fukten från huden så att du håller dig torr även när du jobbar hårt och svettas. Utformad för intensiv aktivitet i varmare väder. 990

• • • • •

Lifa® Stay Warm-teknik HH®Lifa Inga axelsömmar Inga sidosömmar Flatlocksömmar för bästa komfort

590

75505

HH LIFA PANT

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polypropylen – 125 g/m²

Vår unika Lifa®-teknik i en byxa. Lifa®-materialet transporterar bort fukten från huden så att du håller dig torr även när du jobbar hårt och svettas. Utformad för intensiv aktivitet i varmare väder.

990

• • • • •

Lifa® Stay Warm-teknik HH®Lifa Inga axelsömmar Inga sidosömmar Flatlocksömmar för bästa komfort

590

LIFA®

105


UNDERSTÄLL

LIFA ® MERINO

75107 HH LIFA® MERINO HALF ZIP Inga axelsömmar

Inga sidosömmar

Merino + Lifa®

Flatlocksömmar för bästa komfort

75107

HH LIFA MERINO HALF ZIP

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 570 DEEP STEEL, 590 NAVY, 930 GREY MÉLANGE, 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 57 % merinoull, 43 % polypropylen – 215 g/m²

Genom att blanda Lifa® med merinoull får vi det bästa av två världar. Lifa®-materialet för bort svett från kroppen och merinoullen håller dig varm. Utformad för intensiv aktivitet under kalla dagar. 990

106

930

LIFA® MERINO

590

570

• • • • • • •

Lifa® Stay Warm-teknik Lifa® Merino YKK®-dragkedja Halv YKK®-dragkedja mitt fram, med bakomliggande slå och hakskydd Inga axelsömmar Inga sidosömmar Flatlocksömmar för bästa komfort


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

75106 HH LIFA® MERINO CREWNECK

75506 HH LIFA MERINO PANT ®

Elastisk midja för perfekt passform och rörelsefrihet Inga axelsömmar

Inga sidosömmar Lifa® Lifa® Inga sidosömmar Flatlocksömmar för bästa komfort

Flatlocksömmar för bästa komfort

75106

HH LIFA MERINO CREWNECK

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 570 DEEP STEEL, 590 NAVY, 930 GREY MÉLANGE, 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 57 % merinoull, 43 % polypropylen – 215 g/m²

990

930

590

Genom att blanda Lifa® med merinoull får vi det bästa av två världar. Lifa®-materialet för bort svett från kroppen och merinoullen håller dig varm. Utformad för intensiv aktivitet under kalla dagar.

570

75506

• • • • •

HH LIFA MERINO PANT

Lifa® Stay Warm-teknik Lifa® Merino Inga axelsömmar Inga sidosömmar Flatlocksömmar för bästa komfort

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 590 NAVY, 930 GREY MÉLANGE, 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 57 % merinoull, 43 % polypropylen – 215 g/m²

Genom att blanda Lifa® med merinoull får vi det bästa av två världar. Lifa®-materialet för bort svett från kroppen och merinoullen håller dig varm. Utformad för intensiv aktivitet under kalla dagar.

990

930

• • • • •

Lifa® Stay Warm-teknik Lifa® Merino Elastisk midja för perfekt passform och rörelsefrihet Förstärkning i gren Flatlocksömmar för bästa komfort

590

LIFA® MERINO

107


UNDERSTÄLL

79705

HH LIFA MERINO BEANIE

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 930 GREY MÉLANGE, 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 57 % merinoull, 43 % polypropylen – 215 g/m²

• Stickad mössa • HH-grafiktryck • Levereras i förpackningar med 6 styck

990

930

79706

HH LIFA MERINO NECK GAITOR

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 57 % merinoull, 43 % polypropylen – 215 g/m²

• • • • •

HH®Warm Lifa® Stay Dry Technology Merinoull Dubbelt material Levereras i förpackningar med 6 styck

990

79707

HH LIFA MERINO BALACLAVA

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 57 % merinoull, 43 % polypropylen – 215 g/m²

• Varm och bekväm • Extra längd över öronen • Levereras i förpackningar med 5 st

990

LIFA® MERINO LIFA® MERINO är ett unikt 2-i-1-lager som kombinerar lätta Lifa®-fibrer närmast huden och ett mycket mjukt yttre lager i merinoull. Lifa®-materialet förflyttar fukten från huden och det yttre lagret i merinoull isolerar mycket bra och behåller värmen. Det är vårt varmaste underställ och rekommenderas för alla slags utomhusaktiviteter under vintern.

108

LIFA® MERINO


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

LIFA® MERINO

109


UNDERSTÄLL

LIFA ® MA X

75108

HH LIFA MAX CREWNECK

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polypropylen – 230 g/m²

Vi är stolta över att kunna presentera helt nya Lifa® Max i vårt utbud. 100 % Lifa® transporterar bort svett från huden och de dubbla lagren värmer skönt. Det här är vårt varmaste baslager och det är utformat för låg till medelhög aktivitet. 990

• • • • •

Lifa® Stay Warm-teknik Lifa® Max Inga axelsömmar Inga sidosömmar Flatlocksömmar för bästa komfort

590

75508

HH LIFA MAX PANT

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polypropylen – 230 g/m²

Vi är stolta över att kunna presentera helt nya Lifa® Max i vårt utbud. 100 % Lifa® transporterar bort svett från huden och de dubbla lagren värmer skönt. Det här är vårt varmaste baslager och det är utformat för låg till medelhög aktivitet.

990

• • • • •

Lifa® Stay Warm-teknik Lifa® Max Elastisk midja för perfekt passform och rörelsefrihet Förstärkning i gren Flatlocksömmar för bästa komfort

590

79708

HH LIFA MAX BEANIE

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polypropylen – 230 g/m²

Vi är stolta över att kunna presentera helt nya Lifa® Max i vårt utbud. 100 % Lifa® transporterar bort svett från huden och de dubbla lagren värmer skönt. Det här är vårt varmaste baslager och det är utformat för låg till medelhög aktivitet. 990

110

LIFA® MAX

590

• • • •

Lifa® Stay Warm-teknik Lifa® Max Dubbelt material Flatlocksömmar för bästa komfort


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

79709

HH LIFA MAX NECK GAITOR

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polypropylen – 230 g/m²

Vi är stolta över att kunna presentera helt nya Lifa® Max i vårt utbud. 100 % Lifa® transporterar bort svett från huden och de dubbla lagren värmer skönt. Det här är vårt varmaste baslager och det är utformat för låg till medelhög aktivitet.

990

• • • •

Lifa® Stay Warm-teknik Lifa® Max Dubbelt material Flatlocksömmar för bästa komfort

590

79710

HH LIFA MAX BALACLAVA

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polypropylen – 230 g/m²

Vi är stolta över att kunna presentera helt nya Lifa® Max i vårt utbud. 100 % Lifa® transporterar bort svett från huden och de dubbla lagren värmer skönt. Det här är vårt varmaste baslager och det är utformat för låg till medelhög aktivitet.

990

• • • •

Lifa® Stay Warm-teknik Lifa® Max Dubbelt material Flatlocksömmar för bästa komfort

590

LIFA® MAX Vårt varmaste tekniska baslager med 100 % LIFA-fibrer. Tekniken bakom LIFA® Max fungerar bäst när den skiktas med ett andra lager hydrofiliskt (fuktabsorberande) material. Det rekommenderas för utomhusaktiviteter med låg intensitet i kallt väder.

LIFA® MAX

111


UNDERSTÄLL

75063

CHELSEA ACTIVE HZ

UTGÅR COLORS: SIZES: FABRIC:

530 RACER BLUE, 990 BLACK S-3XL Huvudmaterial: Lifa® Active 65 % polyester, 35 % polypropylen, 130 g/m²

• Hakskydd • Inga axelsömmar • Reflexdetaljer på axlarna • Halv YKK®-dragkedja mitt fram • Två bakfickor

990

112

UNDERSTÄLL

530


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

ESBJERG

75019

ESBJERG POLO ZIP COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: S-4XL FABRIC: Lifa® Active: 54 % polyester 46 % polypropylen

Vi är mycket stolta över våra nya underställ med LIFA® Flow-teknik och EN ISO 20471-certifiering. Håll dig torr och väl synlig året om. UV-skyddet på +40 skyddar huden mot solen.

360

• • • • •

EN ISO 20471 klass 3 EN 13758 – 2 Lifa® Active-teknik Hakskydd Halv YKK®-dragkedja mitt fram

260

75018

ESBJERG CREWNECK COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: S-4XL FABRIC: Lifa® Active: 54 % polyester 46 % polypropylen

Vi är mycket stolta över våra nya premiumunderställ med LIFA® Active-teknik och EN ISO 20471-certifiering. Håll dig torr och väl synlig året om. UV-skyddet på +40 skyddar huden mot solen.

360

• • • • •

EN ISO 20471 klass 3 EN 13758 – 2 Lifa® Active-teknik Ribbad krage 360 graders elastiskt reflextryck runt bål, ärmar och axlar

260

75036

ESBJERG POLO SHIRT COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: S-3XL FABRIC: Lifa® Active: 54 % polyester 46 % polypropylen

Se till att du syns och håller dig sval i den här EN ISO 20471-certifierade pikétröjan i LIFA Flow-material. Bästa möjliga fuktavledning och bekvämlighet tillsammans med säkerhet – bättre blir det inte! Inbyggt UV-skydd mot solen

360

• • • •

EN ISO 20471 klass 3 EN 13758 – 2 Lifa® Active-teknik 360 graders elastiskt reflextryck runt bål, ärmar och axlar

260

UNDERSTÄLL

113


UNDERSTÄLL

75035

ESBJERG T-SHIRT COLORS: 260 ORANGE, 360 YELLOW SIZES: S-3XL FABRIC: Lifa® Active: 54 % polyester 46 % polypropylen

360

260

Se till att du syns och håller dig sval i den här EN ISO 20471-certifierade t-shirten i LIFA Flow-material. Bästa möjliga fuktavledning och bekvämlighet tillsammans med säkerhet – bättre blir det inte! Inbyggt UV-skydd mot solen

• • • •

EN ISO 20471 klass 3 EN 13758 – 2 Lifa® Active-teknik 360 graders elastiskt reflextryck runt bål, ärmar och axlar

VARM. TORR. BEKVÄM.

OV

AT

A W AY

M ARGY W O AY L ST HNO C TEM ES SW

E

Lifa® lanserades i början av 1970-talet och baseras på en garnteknik som har testats och utvecklats genom åren. De främsta funktionerna i Lifa® ger både fukthantering och isolering. Fukten förflyttas från huden och svetten transporteras till materialets yta där den avdunstar. År 2006 kombinerades Lifa® med mulesingfri merinoull för att skapa ett underställ som är det bästa hittills. Lifa® är en hydrofob fiber som gör att vätska inte kan absorberas. Lifa®-fibrerna används på det första membranlagret i underställ, det lager som är närmast huden. När det första garnlagret kombineras med ett ytterligare lager med hydrofila (fuktabsorberande) egenskaper förflyttas svetten från huden och transporteras till det andra lagret, där den absorberas. Det gör att man kan hålla sig varm, torr och bekväm.

SÅ FUNGERAR LIFA® Med Lifa® Stay Warm Technology transporteras svett bort från huden, så att du håller dig varm under längre tid.

114

UNDERSTÄLL


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

75015

KASTRUP T-SHIRT

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

590 NAVY, 990 BLACK XS-4XL Huvudmaterial: HH® Lifa® 100% polypropylen – 125 g/m²

• Lifa® Stay Warm-teknik • Inga axelsömmar • Ribbstickad hals • Förlängd rygg

990

590

75017

KASTRUP POLO ZIP

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

590 NAVY, 990 BLACK XS-4XL Huvudmaterial: HH® Lifa® 100 % polypropylen – 125 g/m²

• Lifa® Stay Warm-teknik • Ribbstickad hals • Inga axelsömmar • Ribbad i ärmslut

990

590

75016

KASTRUP CREWNECK

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

590 NAVY, 990 BLACK XS-4XL Huvudmaterial: HH® Lifa® 100 % polypropylen – 125 g/m²

• Lifa® Stay Warm-teknik • Ribbstickad hals • Inga axelsömmar • Ribbad i ärmslut

990

590

75415

KASTRUP PANT

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

590 NAVY, 990 BLACK XS-4XL Huvudmaterial: HH® Lifa® 100 % polypropylen – 125 g/m²

• Lifa® Stay Warm-teknik • Resår i midja • Förstärkning i gren • Mudd i nederkant

990

590

75027

ROSKILDE POLO ZIP

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK XS-4XL Huvudmaterial: HH® Lifa® Merino 56,4 % merinoull, 43,6 % polypropylen – 230 g/m²

• Lifa® Stay Warm-teknik • Kliar inte och är allergineutral • Ribbstickad hals • Inga axelsömmar

990

UNDERSTÄLL

115


UNDERSTÄLL

75026

ROSKILDE CREWNECK

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

590 NAVY, 990 BLACK, 992 BLACK ORANGE XS-4XL Huvudmaterial: HH® Lifa® Merino 56,4 % merinoull, 43,6 % polypropylen – 230 g/m²

• Lifa® Stay Warm-teknik • Kliar inte och är allergineutral • Ribbstickad hals • Inga axelsömmar

992

990

590

75425

ROSKILDE PANT

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

590 NAVY, 990 BLACK XS-4XL Huvudmaterial: HH® Lifa® Merino 56,4 % merinoull, 43,6 % polypropylen – 230 g/m²

• Lifa® Stay Warm-teknik • Kliar inte och är allergineutral • Resår i midja • Förstärkning i gren

990

590

79869

ROSKILDE PRO BALACLAVA

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK STD Huvudmaterial: HH® Lifa® Merino 56,4 % merinoull, 43,6 % polypropylen – 230 g/m²

• Lifa® Stay Warm-teknik • Kliar inte och är allergineutral

990

76469

CHELSEA BOXER 2 PACK COLORS: 992 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % bomull • Resår i midja

992

116

UNDERSTÄLL


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

UNDERSTÃ&#x201E;LL

117


MELL AN L AGER Håller dig varm och torr i alla väder.

I standarden specificeras testmetoder för och krav på funktionalitet hos plagg avsedda att skydda mot kyla (lufttemperatur under -5 °C).

118

I den här standarden specificeras krav och testmetoder för funktionaliteten hos enskilda plagg avsedda att skydda kroppen från nedkylning i svala miljöer (lufttemperatur på lägst -5 °C).


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

72170

MAGNI FLEECE JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

994 BLACK/DARK LIME S-3XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 210 g/m² Förstärkning: 100 % polyamid – 206 g/m²

• Polartec®-material • Förstärkningar vid axlar och på ärmar • Förböjda ärmar • Elastisk innermudd • YKK® Vislon-dragkedja mitt fram

994

72158

KENSINGTON FLEECE JACKET

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 590 NAVY, 930 GREY MÉLANGE, 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 350 g/m² • Polartec® Wind Pro®-material • YKK®-dragkedja mitt fram, med bakomliggande slå och hakskydd • Bröstficka med YKK®-dragkedja • Handfickor med YKK®-dragkedja • Innerfickor • Förlängt ryggslut för maximal komfort • Inga sidosömmar

990

590

930

72271

MJØLNIR WINDPILE JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: 208 IRON RED, 480 DARK GREEN, 570 DEEP STEEL, 990 BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 400 g/m² Foder: 100 % polyamid – 58 g/m² • YKK® Vislon-dragkedja mitt fram • Bröstficka med dragkedja • Ärmficka med dragkedja • Två handfickor med YKK®-dragkedja

480

208

990

570

72269

MJØLNIR HOOD JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 366 g/m² Sekundärt material: 88 % polyester/12 % elastan – 230 g/m²

• Polartec®-päls • Polartec® Power Stretch • Dubbla tyglager i huvan • Dragskojustering i huva • Kantband kring huvöppningen och längs dragkedjan fram

990

MELLAN LAGER

119


MELLAN LAGER

72270

MJØLNIR JACKET

UTGÅR I FW18 COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 366 g/m² Sekundärt material: 88 % polyester/12 % elastan – 230 g/m²

• Polartec®-päls • Polartec® Power Stretch • Dubbla tyglager i kragen • Kantband kring halsöppningen och längs dragkedjan fram • Längre Lycra-muddar med tumhällor

990

72155

AKER FLEECE JACKET COLORS: 550 COBALT, 585 EVENING BLUE, 970 DARK GREY, 990 BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 159 g/m² • Polartec®-material • Hakskydd • YKK® Vislon-dragkedja mitt fram • Två handfickor med YKK®-dragkedja • Reflekterande detaljer

585

550

990

970

72256

CHELSEA PILE JACKET

559 COBALT/BLACK UTGÅR COLORS: 559 COBALT/BLACK, 779 TIMBER/BLACK, 999 BLACK/BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 400 g/m² Foder: 100 % polyester, 125 g/m² • YKK® Vislon-dragkedja mitt fram • Huva med dragskojustering • Reflexdetaljer • Bröstficka med lock och kardborreförslutning • Två handfickor med YKK®-dragkedja • Hälla för ID-kort

999

779

559

72049

CHELSEA WIND FLEECE

559 COBALT/BLACK UTGÅR COLORS: SIZES: FABRIC:

559 COBALT/BLACK, 999 BLACK/CHARCOAL S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 320 g/m² Förstärkning: 100 % polyamid – 206 g/m²

• Vindblockerande tyg • YKK® Vislon-dragkedja mitt fram • Bröstficka med YKK®-dragkedja • Förstärkt på axlar • Två handfickor med YKK®-dragkedja • Kardborrejustering i ärmslut • Hälla för ID-kort 999

120

MELLAN LAGER

559


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

YKK® Little parts. Big difference Små delar, stor skillnad. Högkvalitativa dragkedjor för alla tillfällen. Det japanska företaget YKK® grundades 1934. I dag säljs deras produkter över hela världen och YKK® anses vara marknadsledande inom högkvalitativa och innovativa dragkedjor och knäppningar.

72126

CHELSEA LIFA FLEECE

UTGÅR COLORS: 530 RACER BLUE, 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polypropylen – 195 g/m² • Lifa® Stay Warm-teknik • Hakskydd • Två framfickor • YKK®-dragkedja mitt fram • Flatlocksömmar på axlar

990

530

73363

OSLO H2 FLOW INSULATOR COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK S-3XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 52 g/m² Isolation: Primaloft® Synergy 100 g och Polartec® Fleece – 250 g/m²

• EN 14058 klass 1 • H²FLOW™-teknik • Dold dragkedja för framfickor • YKK® Vislon-dragkedja mitt fram, med möjlighet till dragkedjefäst extralager

990

MELLAN LAGER

121


MELLAN LAGER

73001

SUNNE INSULATOR COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK XS-3XL Huvudmaterial: 100 % polyamid, 57 g/m² Isolation: Primaloft Black, 100 g/m²

• EN 14058 klass 3 • Borstad trikå i halsen för ökad komfort • Mycket komprimerbar • YKK®-dragkedja mitt fram • Hakskydd • Hälla för ID-kort

990

POLARTEC® The Cornerstone of fleece insulation Vi jobbar mycket med Polartec®, som är en välkänd tillverkare av lätt och varm fleece och kända för sina prestationsinriktade, hållbara och snygga material. Polartec® är ett utrymmessnålt, snabbtorkande och varmt material med goda andningsegenskaper som inte medför extra vikt.

122

MELLAN LAGER


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

72111

HAY RIVER JACKET COLORS: 530 RACER BLUE, 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 314 g/m² • Polartec®-fleece • Hakskydd • Två fickor med dragkedja fram • Dragskojustering i nederkant

990

590

530

75120

SEATTLE POWER STRETCH FZ SHIRT COLORS: 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 88 % polyester, 12 % elastan – 230 g/m² Förstärkning: 100% polyamid – 200 g/m² • Polartec® Power Stretch • YKK®-dragkedja mitt fram, med bakomliggande slå • Två framfickor • Bröstficka med dragkedja

990

72112

LANGLEY FLEECE COLORS: 130 HH RED, 290 DARK ORANGE, 590 NAVY, 970 DARK GREY, 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 251 g/m² • Polartec®-fleece • Hakskydd • Bröstficka med dragkedja • Två fickor med dragkedja fram • Förlängt ryggslut för bättre komfort

590

290

130

990

970

72048

BARNABY JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

999 BLACK/DARK GREY XS-3XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 269 g/m² Förstärkning: 100% polyamid – 200 g/m²

• Polartec®-fleece • Vattenavvisande och vindtåligt förstärkningstyg • Reflexdetaljer • Hakskydd • Dragkedja fram

999

MELLAN LAGER

123


MELLAN LAGER

72046

MINTO FLEECE COLORS: 530 RACER BLUE, 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 150 g/m² • EN 14058 klass 1 • Polartec®-fleece • Hakskydd • Bröstficka med dragkedja • Förlängt ryggslut för bättre komfort

530

990

72085

EAGLE LAKE JACKET

DRAGKEDJEKOMPATIBEL MED 71043 OCH 71045 COLORS: 530 RACER BLUE, 970 DARK GREY, 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 160 g/m² • Polartec®-fleece • Borstad trikå i halsen för ökad komfort • Hakskydd • Inga axelsömmar • Elastiskt kantband på ärm • Dragkedja mitt fram, bröstficka och två handfickor med YKK®-dragkedja

990

970

530

72167

DURHAM FLEECE VEST

DRAGKEDJEKOMPATIBEL MED 71043 OCH 71045 COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 160 g/m² • Polartec®-fleece • Borstad trikå i halsen för ökad komfort • Hakskydd • Elastiskt kantband på ärm • Två framfickor • Dragkedjekompatibel

990

72065

RED LAKE ZIP IN JACKET

DRAGKEDJEKOMPATIBEL MED 71043 OCH 71045 COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 320 g/m² • EN 14058 klass 1 • Dragkedja fram • Två fickor med dragkedja fram • Elastiska ärmslut • Kan användas som zip-in jacka

990

590

72359

ZURICH REVERSIBLE COLORS: 590 NAVY SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 360 g/m² • EN 14058 klass 2 • Luftgenomträngning klass 1 • Fiberpäls på insidan • Vändbar • Dragkedja fram • Ribbad i ärmslut

590

124

MELLAN LAGER


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

72262

BASEL REVERSIBLE JACKET COLORS: 290 DARK ORANGE, 490 DARK GREEN, 590 NAVY SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 360 g/m² • EN 14058 klass 2 • Luftgenomträngning klass 1 • Päls utvändigt • Vändbar • Dragkedja fram • Elastiska ärmslut

590

490

290

73005

UTILITY VEST COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK XS-3XL Huvudmaterial: 100 % polyester Förstärkning i 100 % polyamid Foder: 100% polyamid Isolation: PrimaLoft® Black

• Borstad trikå i halsen för ökad komfort • Hakskydd

990

72560

SPIEZ SUIT COLORS: 590 NAVY SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 360 g/m² • EN 14058 klass 2 • Luftgenomträngning klass 1 • Tvåvägsdragkedja fram • Inga axelsömmar • Mudd i nederkant • Förstärkning i gren

590

72289

LIESTAL JACKET COLORS: 590 NAVY SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 360 g/m² • EN 14058 klass 2 • Luftgenomträngning klass 1 • Enkelsidig V-bunden fiberpäls • Fiberpäls på insidan • Inga axelsömmar • Elastiska ärmslut

590

72478

THUN PANT

UTGÅR I FW18 COLORS: 590 NAVY SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 360 g/m² • EN 14058 klass 2 • Luftgenomträngning klass 1 • Enkelsidig V-bunden fiberpäls • Fiberpäls på insidan • Mudd i nederkant • Gylf

590

MELLAN LAGER

125


Y T TERPL AGG

I standarden specificeras krav på och testmetoder för material och sömmar i skyddskläder avsedda att skydda mot nederbörd (t.ex. regn, snöflingor), dimma och luftfuktighet vid marknivå vid temperaturer ned till 5° C.

126


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

71161

MAGNI SHELL JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

439 DARK LIME, 990 BLACK S-3XL Huvudmaterial: 100% polyamid – 187g/m² Förstärkning: Cordura®-material – 280 g/m²

• EN 343 3,3 • Helly Tech® Professional • Förstärkningar i Cordura®-material på axlar och armbågar • Inga axelsömmar • Heltejpad utformning • Förlängt ryggslut för ökad komfort • Helt justerbar huva

990

439

71162

MAGNI HYBRID JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

997 BLACK/DARK GREY S-3XL Huvudmaterial: 100% polyamid – 150 g/m² Sekundärt material: 100 % polyamid – 32 g/m²

• Helly Tech® Performance • Hybridkonstruktion • Tejpad på utsatta partier • Bekvämt material i ryggen med mycket goda andningsegenskaper • Vattenavvisande YKK®-dragkedja fram 997

71361

MAGNI WINTER JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK S-3XL Huvudmaterial: 100% polyamid – 150 g/m² Förstärkning: Cordura®-material – 280 g/m² Isolation: Primaloft® Down Blend® 90/10 och Primaloft® Black 120 g Foder: 100 % polyester

• Helly Tech® Professional • H²FLOW™-teknik • Primaloft®-isolation • Förstärkningar i Cordura®-material på axlar och armbågar • Inga axelsömmar • Hälla för ID-kort 990

71163

MAGNI LIGHT JACKET COLORS: 430 DARK LIME, 530 RACER BLUE, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyamid – 75 g/m² • Helly Tech® Performance • Tejpade sömmar • Justerbar huva • YKK®-dragkedja fram, med stormflik • Handfickor med YKK®-dragkedja och lock

990

530

430

71563

MAGNI LIGHT PANT COLORS: 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyamid – 75 g/m² • Helly Tech® Performance • Tejpade sömmar • Justerbar i midjan • Handfickor med YKK®-dragkedja och lock • Reflexdetaljer

990

Y T TERPL AGG

127


Y T TERPL AGG

71050

AKER SHELL JACKET COLORS: 555 COBALT BLUE/EVENING BLUE, 979 DARK GREY/BLACK, 999 BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 150 g/m² Foder: 100 % polyester, 60 g/m² • Helly Tech® Protection • Tejpade sömmar • Huva med dragskojustering fram och kardborreband bak • Stormklaff med kardborrförslutning • YKK® Vislon-dragkedja mitt fram

999

979

555

71351

AKER WINTER JACKET COLORS: 555 COBALT BLUE/EVENING BLUE, 979 DARK GREY/BLACK, 999 BLACK SIZES: S-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 150 g/m² Isolation: Primaloft® Black Eco – 100 g/m² i bål och huva, 80 g/m² i ärm Foder: 100 % polyamid – 66 g/m² • Helly Tech® Protection • Primaloft® Black Eco-isolation • Tejpade sömmar • Huva med dragskojustering fram och kardborreband bak

999

979

555

71452

AKER WINTER PANT COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 150 g/m² Isolation: Primaloft® Black Eco – 60 g/m² Foder: 100 % polyamid – 66 g/m²

• Helly Tech® Protection • Primaloft® Black Eco-isolation • Tejpade sömmar • Justerbar i midjan • Dragkedja i benslutet

990

71140

CHELSEA EVOLUTION SHELL JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

950 EBONY S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester – 265 g/m² Förstärkning: Cordura®-material – 288 g/m²

• EN 343 3,3 • Helly Tech® Performance • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Förstärkningar i Cordura®-material på axlarna • YKK®-dragkedja • Justerbar huva • Hälla för ID-kort

950

71047

CHELSEA SHELL JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

530 RACER BLUE, 990 BLACK S-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 175 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m² Meshfoder: 100 % polyester

• EN 343 3,3 • Helly Tech® Performance • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Förstärkningar i Cordura® på axlarna

990

128

Y T TERPL AGG

530


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

74014

CHELSEA SOFTSHELL JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK XS-3XL Huvudmaterial: Vattentätt softshell Förstärkning: 100 % Cordura – 219 g/m²

• EN 343 3,2 • Heltejpad utformning • Ventilationsdragkedjor under ärmarna • Reflexdetaljer • Muddar med kardborrjustering

990

71414

CHELSEA SHELL PANT COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK C44-C62 Huvudmaterial: 100 % polyester, 175 g/m² Förstärkning: 100 % Cordura®-material – 219 g/m²

• EN 343 3,3 • Helly Tech® Performance • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning • Tumstocksficka • Hängfickor

990

71246

LEUVEN CIS JACKET COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 165 g/m² • EN 343 3,3 (3,1 med 72085, dragkedjefästsystem) • Helly Tech® Performance • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Borstad trikå i halsen för ökad komfort • Hälla för ID-kort

990

71046

BRUGGE JACKET COLORS: 980 GREY MÉLANGE, 990 BLACK, 992 BLACK/ORANGE SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 165 g/m² • EN 343 3,3 (3,1 med 72085, dragkedjefästsystem) • Helly Tech® Performance • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Hälla för ID-kort

992

990

980

71330

LIEGE COAT COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 130 g/m² • Helly Tech® Performance • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning • Avtagbar huva • Dragskojustering i huva

990

Y T TERPL AGG

129


Y T TERPL AGG

74012

LEON JACKET COLORS: 970 DARKGREY, 990 BLACK, 995 BLACK/RACER BLUE SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 295 g/m² • Softshell med membran, fleece innanför • Huva med dragskojustering • Hakskydd • Inga axelsömmar • Vattenavvisande dragkedja fram med slå • Hälla för ID-kort

995

990

970

74008

BARCELONA JACKET COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 95 % polyester, 5 % elastan – 320 g/m² Baksida: 100 % polyester • Softshell, fleece på insidan • Inga axelsömmar • Reflexdetaljer • Vattenavvisande dragkedja fram med slå

990

74010

VALENCIA JACKET COLORS: 530 RACER BLUE, 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 94 % polyester, 6 % elastan – 294 g/m² • Softshell, fleece på insidan • Huva med dragskojustering • Hakskydd • Elastiskt kantband på ärm • Dragskojustering i nederkant

990

530

74020

VIGO JACKET COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-4XL FABRIC: Huvudmaterial: 94 % polyester, 6 % elastan – 294 g/m² • Softshell, fleece på insidan • Inga axelsömmar • Vattenavvisande dragkedja fram med slå • Elastiska ärmslut • Hakskydd

990

74002

MADRID JACKET COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 327 g/m² • Softshell, fleece på insidan • Två fickor med dragkedja fram • Bröstficka med dragkedja • Två djupa innerfickor • Resår i nederkant och i ärmavslut

990

130

Y T TERPL AGG


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

71043

HAAG JKT

DRAGKEDJEKOMPATIBEL MED 72085, 72167 OCH 72065 COLORS: 440 OLIVE GREEN, 590 NAVY, 970 DARK GREY, 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 150 g/m² • EN 343 3,3 • Helly Tech® Protection • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning • Inga axelsömmar • Hälla för ID-kort • Avtagbar huva

590

440

990

970

71045

HAAG PARKA

DRAGKEDJEKOMPATIBEL MED 72085, 72167 OCH 72065 COLORS: SIZES: FABRIC:

590 NAVY, 990 BLACK S-3XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 150 g/m² Foder: 100 % polyester

• EN 343 3,3 • Helly Tech® Protection • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning • Inga axelsömmar • Hälla för ID-kort • Avtagbar huva 590

990

74044

W HAAG JKT COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK S-2XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 150 g/m² Foder: 100 % polyester

• EN 343 3,3 • Helly Tech® Protection • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning • Inga axelsömmar • Hälla för ID-kort • Avtagbar huva

990

71042

ANTWERPEN JKT COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 175 g/m² • EN 343 3,3 • Helly Tech® Protection • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning • Inga axelsömmar • Hälla för ID-kort

990

Y T TERPL AGG

131


Y T TERPL AGG

71040

BRUSSEL JACKET COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 150 g/m² • EN 343 3,3 • Helly Tech® Protection • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning • Inga axelsömmar • Hälla för ID-kort

990

71445

GENT PANT COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 150 g/m² • EN 343 3,3 • Helly Tech® Protection • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning • Två fickor med dragkedja fram • Hälla för ID-kort

990

70127

WATERLOO JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK XS-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 108 g/m² Foder: 100 % polyester

• Helly Tech® Protection • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning • YKK®-dragkedja fram, med stormflik • Två framfickor • Öppning bak för ventilation

990

70427

WATERLOO PANT COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK XS-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 108 g/m² Foder: 100 % polyester

• Helly Tech® Protection • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning • Resår i midja • Kardborrjustering längst ned på benet

990

70627

WATERLOO SET COLORS: SIZES: FABRIC:

990

132

Y T TERPL AGG

530

530 RACER BLUE, 990 BLACK XS-4XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 108 g/m² Foder: 100 % polyester

• Helly Tech® Protection • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning Jacka: • YKK®-dragkedja fram, med stormflik • Två framfickor Byxa: • Resår i midja • Kardborrjustering längst ned på benet


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

PRIMALOFT® The world’s best down alternative PrimaLoft® är en isoleringsteknik i syntet med överlägsna värmeskyddande och vattenavvisande egenskaper. Isoleringens mycket tunna fibrer formar luftfickor, som håller kvar värmen. En annan fördel med fibrerna är att de är otroligt mjuka och sköna.

73347

BODEN DOWN PARKA COLORS: 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % oxfordpolyester – 165 g/m² Isolation: Allied-dun 85/15 europeisk gås, fyllningsgrad 700+ • EN 343 3,1 med innerjacka (dragkedjefäst), EN 343 3,3 utan innerjacka • EN 342 0,348m² K/W (2,2 Clo) med Arctic Pant 71450 • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Protection

990

71335

ARCTIC JACKET COLORS: 430 DARK LIME, 590 NAVY, 990 BLACK, 992 BLACK/ORANGE SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyamid – 180 g/m² Foder: 100% polyamid PrimaLoft® Black-isolation – 133 g i bål, 80 g i ärm och huva

590

430

992

990

• EN 343 3,1 • EN 342 0,348 m² K/W (2,2 Clo) • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Hälla för ID-kort

Y T TERPL AGG

133


Y T TERPL AGG

71336

ARCTIC PARKA COLORS: 990 BLACK SIZES: XS-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyamid – 180 g/m² Foder: 100% polyamid PrimaLoft® Black-isolation – 133 g i bål, 80 g i ärm och huva • EN 343 3,1 • EN 342 0,348 m² K/W (2,2 Clo) • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Hälla för ID-kort

990

71450

ARCTIC PANT COLORS: 990 BLACK SIZES: C44-C64 FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyamid – 180 g/m² Foder: 100% polyamid Primaloft® Black-isolation – 80 g, 100 g övre del av rygg • EN 343 3,1 • EN 342 0,348 m² K/W (2,2 Clo) • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Hälla för ID-kort • Tumstocksficka

990

71364

OSLO H2 FLOW CIS JACKET COLORS: 999 BLACK/CHARCOAL SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% oxfordnylon, 165 g/m2 Huvudmaterial i innerjacka: 100 % polyester Polartec®-fleeceisolation – 200 g bål Primaloft® Silver-isolation 80 g ärm och huva, • EN 343 3,1 med dragkedjefäst innerjacka • EN 343 3,3 utan dragkedjefäst innerjacka • EN 342 0,349 m² K/W, med dragkedjefäst innerjacka och Kiruna-byxa • Helly Tech® Performance • H2Flow™-teknik

999

71333

KIRUNA JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK, 991 BLACK/RED XS-3XL Huvudmaterial: 100% polyamid – 250 g/m² Isolation: 100 % polyester, 120 g/m² i bål, 80 g/m² i ärm

• EN 342 0,331 m²K/W (2,1 Clo) • EN 343 3,1 • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning 990

991

71334

KIRUNA PARKA COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK XS-3XL Huvudmaterial: 100% polyamid – 250 g/m² Isolation: 100 % polyester, 120 g/m² i bål, 80 g/m² i ärm

• EN 342 0,331 m²K/W (2,1 Clo) • EN 343 3,1 • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning 990

134

Y T TERPL AGG


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

71433

KIRUNA PANT COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK XS-3XL Huvudmaterial: 100% polyamid – 250 g/m² Isolation: 100 % polyester, 120 g/m²

• EN 342 0,331 m²K/W (2,1 Clo) • EN 343 3,1 • Luftgenomträngning klass 3 • Helly Tech® Performance • Vattentätt, vindtätt och ventilerande • Heltejpad utformning

990

71313

LEKNES JACKET COLORS: 993 BLACK/YELLOW, 995 BLACK/RACER BLUE, 999 BLACK/EBONY SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100% polyamid – 140g/m² Foder: 100% polyamid Isolationsvikt: 120 g bål, 100 g ärm och huva

999

995

• EN 343 3,1 • EN 342 0,332m²K/W (2,1 Clo) w/ 70445 Alta Insulated Pant • EN 14058 • Helly Tech® Protection • Avtagbar huva • Dragskojustering i nederkant • Heltejpad utformning

993

71613

LEKNES SUIT COLORS: SIZES: FABRIC:

993 BLACK/YELLOW, 999 BLACK/EBONY C38-C64 Huvudmaterial: 100% polyamid – 140g/m² Foder: 100% polyamid Isolationsvikt: 120 g bål, 80g ärm och huva

• EN 343 3,1 • EN 342 0,381m²K/W (2,5 Clo) • Helly Tech® Protection • Avtagbar huva, hjälmanpassad • Bälte i midjan • Heltejpad utformning

999

993

76201

BERG JACKET COLORS: 130 HH RED/BLACK, 979 BLACK/ DARK GREY, 990 BLACK SIZES: S-3XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 197g/m² Isolation: 100 % polyester, 160 g/m² i bål, 120 g/m² i ärm

990

979

• Inga axelsömmar • Reflexdetaljer • Avtagbar huva • Borstad polyester på insidan av krage • Hakskydd • Hälla för ID-kort

130

76211

BERGHOLM JACKET COLORS: SIZES: FABRIC:

590 NAVY, 970 DARK GREY, 990 BLACK XS-3XL Huvudmaterial: 100 % polyester, 197 g/m² Isolation: 100 % polyester, 350 g/m² i bål, 80 g/m² i ärm

• Två bröstfickor med dragkedja • Ärmficka med dragkedja • Två fickor med tryckknapp fram • Hälla för ID-kort

990

970

590

Y T TERPL AGG

135


ACCESSOARER HĂĽll dig torr och varm med en produkt som har det lilla extra

136


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

HEADWEAR

79806

KENSINGTON FLAT BRIM COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: 100% bomull • Platt skärm • Konstruktion med hel krona • En storlek passar de flesta

990

79805

KENSINGTON FLAT TRUCKER COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: 100% bomull • Truckerkeps • Konstruktion med hel krona • En storlek passar de flesta

990

79802

KENSINGTON CAP COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: 100% bomull • Konstruktion med hel krona • Tryckfäste bak • En storlek passar de flesta

990

79705

HH LIFA MERINO BEANIE

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 570 DEEP STEEL, 930 GREY MÉLANGE, 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 57 % merinoull, 43 % polypropylen – 215 g/m² • Lifa® Stay Warm-teknik • Lifa® Merino • Dubbelt material • Flatlocksömmar för bästa komfort

990

930

570

ACCESSOARER

137


ACCESSOARER

79706

HH LIFA MERINO NECK GAITOR

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 57 % merinoull, 43 % polypropylen – 215 g/m² • Lifa® Stay Warm-teknik • Lifa® Merino • Flatlocksömmar för bästa komfort

990

79707

HH LIFA MERINO BALACLAVA

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 57 % merinoull, 43 % polypropylen – 215 g/m² • Lifa® Stay Warm-teknik • Lifa® Merino • Flatlocksömmar för bästa komfort

990

79708

HH LIFA MAX BEANIE

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polypropylen – 230 g/m² • Lifa® Stay Warm-teknik • Lifa® Max • Dubbelt material • Flatlocksömmar för bästa komfort

990

590

79709

HH LIFA MAX NECK GAITOR

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polypropylen – 230 g/m² • Lifa® Stay Warm-teknik • Lifa® Max • Dubbelt material • Flatlocksömmar för bästa komfort

990

590

79710

HH LIFA MAX BALACLAVA

TILLGÄNGLIG I OKTOBER COLORS: 590 NAVY, 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polypropylen – 230 g/m² • Lifa® Stay Warm-teknik • Lifa® Max • Dubbelt material • Flatlocksömmar för bästa komfort

990

138

ACCESSOARER

590


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

79830

HH WW BEANIE COLORS: 130 HH RED, 290 DARK ORANGE, 970 DARK GREY, 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % akryl • HH Workwear-logotyp • Levereras i förpackningar med 6 st

290

130

990

970

79837

CHELSEA BEANIE COLORS: 290 DARK ORANGE, 530 RACER BLUE, 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 95 % akryl, 4 % polyamid, 1 % elastan • Stickad mössa • HH-grafiktryck

990

530

290

79835

ROSKILDE BEANIE COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK STD Huvudmaterial: HH® Lifa® Merino 56,4 % merinoull, 43,6 % polypropylen – 230 g/m²

• Lifa® Stay Warm-teknik • Kliar inte och är allergineutral

990

79840

EAR PROTECTION COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 30 % ull, 70 % akryl • Varm och bekväm • Extra längd över öronen

990

ACCESSOARER

139


ACCESSOARER

79847

BODEN HAT COLORS: 360 EN ISO 20471 YELLOW/CHARCOAL, 990 BLACK SIZES: S- XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester Foder: 100 % polyester Isolation Primaloft® Black 80 g Konstpäls: 80 % modakryl, 20 % akryl • Helly Tech® Performance • Primaloft®-isolation • Vattentätt material • Tejpad på utsatta partier • Hakrem

990

360

75726

ROSKILDE BALACLAVA

UTGÅR COLORS: SIZES: FABRIC:

590 NAVY, 990 BLACK STD Huvudmaterial: HH® Lifa® Merino 56,4 % merinoull, 43,6 % polypropylen – 230 g/m²

• Lifa® Stay Warm-teknik • Kliar inte och är allergineutral

990

590

79834

MINTO BEANIE COLORS: 290 DARK ORANGE, 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 150 g/m² • Polartec® mikrofleece • Full stretch • Snabbtorkande • Tunn • Dubbelt lager tyg

990

290

72951

ST. GALLEN BALACLAVA

UTGÅR COLORS: 590 NAVY SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 360 g/m² • Enkelsidig V-bunden fiberpäls • Fiberpäls på insidan

590

79876

MINTO NECK GAITER COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester – 150 g/m² • Polartec® mikrofleece • Full stretch • Snabbtorkande • Tunn

990

140

ACCESSOARER


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

79875

ROSKILDE NECK GAITER

UTGÅR COLORS: SIZES: FABRIC:

990 BLACK STD Huvudmaterial: HH® Lifa® Merino 56,4 % merinoull, 43,6 % polypropylen – 230 g/m²

• Lifa® Stay Warm-teknik • Kliar inte och är allergineutral

990

79863

OSLO CAP COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 97 % bomull, 3 % elastan – 290 g/m² • En storlek passar alla • Unisex • Böjbar skärm • A-Flex-konstruktion

990

79880

NJORD HAT COLORS: 290 ORANGE/DARK GREY, 430 DARK LIME/DARK GREY, 990 BLACK SIZES: M-XL FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester, 150 g/m² Foder: 100% polyesterfleece, 320 g/m²

990

• Helly Tech® Protection • Heltejpad utformning • Reflexdetaljer • Justerbar skärm • Justering bak

430

290

ACCESSOARER

141


ACCESSOARER

BAGS

79568

DUFFEL BAG 120 L COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % nylon • Vattenavvisande material • En ficka på utsidan med dragkedja • Två fickor i mesh på insidan • Bärhandtag • Vadderade band

990

79565

DUFFEL BAG 90 L COLORS: 530 RACER BLUE, 990 BLACK, 993 BLACK/YELLOW SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % nylon

993 • Vattenavvisande material • En ficka på utsidan med dragkedja • Två fickor i mesh på insidan • Bärhandtag • Vadderade band

990

530

79563

DUFFEL BAG 50L COLORS: 530 RACER BLUE, 990 BLACK, 993 BLACK/YELLOW SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % nylon

993

• Vattenavvisande material • En ficka på utsidan med dragkedja • Två fickor i mesh på insidan • Bärhandtag • Vadderade band

990

530

79560

TROLLEY BAG 95L COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % nylon • Vattenavvisande material • En ficka på utsidan med dragkedja • Två fickor i mesh på insidan • Bärhandtag • Vadderade band

990

142

ACCESSOARER


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

79567

TROLLEY BAG 50L COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % nylon • Vattenavvisande material • En ficka på utsidan med dragkedja • Två fickor i mesh på insidan • Bärhandtag • Vadderade band

990

79558

WW OFF SHORE BAG COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % nylon • Storlek som anpassats exakt för helikopter • Attraktivt pris

990

79562

BACK PACK 30L COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % nylon • Vattentåligt material • Datorficka på insidan • En ficka på utsidan med dragkedja • Två fickor i mesh • Bärhandtag • Vadderade band

990

79462

MAGNI WASH BAG COLORS: 439 DARK LIME/BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 100 % polyester • Vattenavvisande huvudmaterial • Dragkedja • Hängögla på utsidan • Bärhandtag • Meshficka på insidan med lycrakantband längst upp

439

ACCESSOARER

143


ACCESSOARER

ADDITIONAL ACCESSORIES

79571

KNEEPAD XTRA PROTECTIVE COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Övrigt • Uppfyller EN 14404 • 240 mm x 145 mm x 16 mm • Går att tvätta med byxorna (tvättemperatur 75 °C)

990

79570

KNEEPAD PERFORMANCE COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Övrigt • Uppfyller EN 14404 • 240 mm x 160mm x 20mm • Tunn • EVA på insidan för extra mjuk komfort

990

79569

KNEEPAD STANDARD COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Övrigt • Uppfyller EN 14404 • 240 mm x 147mm x 20mm • Tunn

990

79545

MAGNI WEBBING BELT

UTGÅR I FW18 COLORS: 430 DARK LIME SIZES: STD FABRIC: 96 % bomull, 4 % spandexstretchtwill • Full stretch • Spänne med HH WW-logotyp

430

144

ACCESSOARER


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

79557

AKER WEBBING BELT

UTGÅR COLORS: 360 YELLOW SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 96 % bomull, 4 % spandexstretchtwill • Full stretch • Spänne med HH WW-logotyp

360

79524

LEATHER BELT COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: läder • Dubbla piggar • Präglad Helly Hansen WW-logotyp

990

79525

HH BELT COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: stickad syntet • Längd: 130 cm • Bredd: 3,5 cm

990

79528

HH LOGO WEBBING BELT

360 OCH 430 TILLGÄNGLIG I FW18 COLORS: 290 DARK ORANGE, 360 YELLOW, 430 DARK LIME, 530 RACER BLUE, 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: 96 % bomull, 4 % spandexstretchtwill

290

360

• Full stretch • Spänne med HH WW-logotyp 430

530

990

79527

WEB BELT WITH PLASTIC BUCKLE COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Stickad syntet • Längd: 130 cm • Bredd: 4 cm

990

79539

HAMMERHOLDER HARD PLASTIC COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Övrigt • Kopplas på bälte eller bälteshällor

990

ACCESSOARER

145


ACCESSOARER

79523

LOGO SUSPENDERS COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: vävd syntet • Justerbar • Präglad Helly Hansen WW-logotyp

990

79521

ID CARD HOLDER HORIZONTAL COLORS: 990 BLACK SIZES: STD FABRIC: Övrigt • Kan användas med click on-funktionen

990

78866

CHARLIE INFLATABLE 150N COLORS: 190 DARK RED, 590 NAVY SIZES: STD FABRIC: Huvudmaterial: oxfordpolyamid • EN ISO 12402-3 • Minsta flytkraft 150 N i uppblåst tillstånd • Automatisk, manuell och oral uppblåsning • Enkel luftkammare • Vattenkänslig (Halkey Roberts) automatisk uppblåsning

590

190

78922 150N AUTO KIT HR COLORS: 000 STANDARD SIZES: STD FABRIC: Övrigt • 33 grams CO2-patron • Säkerhetsindikatorer • Reparationssats för modeller 78866

000

78923

BOBBIN 150N/275N COLORS: 000 STANDARD SIZES: STD FABRIC: Övrigt • Säkerhetsindikatorer • Bobbin för modell 78866

000

146

ACCESSOARER


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

ACCESSOARER

147


STORLEKSGUIDE EU REGULAR + TALL XS

S

M

L

XL

2XL

C44

C46

C48

C50

C52

C54

C56

C58

C60

C62

W30"

W31"

W33"

W34"

W36"

W37"

W39"

W41"

W43"

W44"

Sizes

unit of measure

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

Body height

170

5'7"

174

5'8"

180

5'11"

180

5'11"

184

6'

184

6'

188

6'2"

188

6'2"

192

6'3"

192

6'3"

unit of measure

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

2

Chest

88

34 1/2

92

36

96

37 1/2

100

39

104

41

108

42 1/2

112

44

116

45 1/2

120

47

124

48 1/2

3

Waist

76

30

80

31 1/2

84

33

88

34 1/2

92

36

96

37 1/2

100

39

104

41

108

43 1/2

112

44

4

Waistband

80

31 1/2

84

33

88

34 1/2

92

36

96

37 1/2

100

39

104

41

108

42 1/2

112

44

116

45 1/2

5

Hip

94

37

98

38 1/2

102

40

106

41 1/2

110

43

114

45

118

46 1/2

122

48

126

49 1/2

130

51

Inseam

79

31

80

31 1/2

81

32

82

32

83

32 1/2

84

33

85

33 1/2

86

34

87

34

87

34

Inseam tall*

84

33

85

33 1/2

86

34

87

34

88

34 1/2

89

35

90

35

91

36

92

36

92

36

1

6

3XL

1

cm

5XL

6XL

C64

C66

C68

C70

C72

C74

C76

C78

W45"

W47"

W48"

W50"

W52"

W53"

W55"

W56"

Sizes

unit of measure

4XL

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

Body height

194

6'4"

194

6'4"

194

6'4"

194

6'4"

194

6'4"

194

6'4"

194

6'4"

194

6'4"

unit of measure

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

2

Chest

128

50

132

52

136

53 1/2

140

55

144

56 1/2

148

58

152

59 1/2

156

61

3

Waist

116

45 1/2

120

47

124

48 1/2

128

50

132

52

136

53 1/2

140

55

144

56 1/2

4

Waistband

120

47

124

48 1/2

128

50

132

52

136

53 1/2

140

55

144

56 1/2

148

58

5

Hip

134

52 1/2

138

54

142

56

146

57 1/2

150

59

154

60 1/2

158

62

162

63 1/2

6

Inseam

88

34 1/2

88

34 1/2

88

34 1/2

88

34 1/2

88

34 1/2

88

34 1/2

88

34 1/2

88

34 1/2

Inseam tall*

93

36 1/2

93

36 1/2

93

36 1/2

93

36 1/2

93

36 1/2

93

36 1/2

93

36 1/2

93

36 1/2

FIND YOUR SIZE C-MODEL 4 Waistband width 6

Inseam length 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95

148

72

76

80

84

88

92

96

100

104

108

112

116

C60

C62

120

124

128

132

136

140

144

148

C64

C66

C68

C70

C72

C74

C76

C78

C64*

C66*

C68*

C70*

C72*

C74*

C76*

C78*

C40 C42 C44 C46 C48 C40*

C50 C42*

S TORLEK SGUIDE

C52 C44*

C54 C46*

C56 C48*

C58 C50* C52* C54* C56* C58* C60*

C62*


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

EU SHORT AND WIDE PANTS Sizes

D84

D88

D92

D96

D100

D104

D108

D112

D116

D120

D124

D128

unit of measure

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

cm

feet

Body height

156

5'1"

160

5'3"

164

5'4"

170

5'7"

170

5'7"

174

5'8"

174

5'8"

178

5'10"

178

5'10"

182

5'11"

182

5'11"

184

6'

unit of measure

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

cm

inch

3

Waist

78

30 5⁄7

82,0

32 2⁄7

86

33 6⁄7

90

35 3⁄7

94

37

98

38 4⁄7

102

40 1⁄6

106

41 3/4

110

43 1⁄3

114

44 7⁄8

118

46 1/2

122

48

4

Waistband

82

32

86

34

90

35

94

37

98

38 1/2

102

40

106

41 1/2

110

43

114

45

118

46 1/2

122

48

126

49 1/2

5

Hip

92

36

96,0

37 1/2

100

39

104

41

108

42 1/2

112

44

116

45 1/2

120

47

124

48 1/2

128

50

132

52

136

53 1/2

6

Inseam short and wide

73

28 1/2

74,0

29

75

29 1/2

76

30

77

30

78

30 1/2

79

31

80

31 1/2

81

32

82

32

83

32 1/2

84

33

Inseam wide*

78

30 1/2

79,0

31

80

31 1/2

81

32

82

32

83

32 1/2

84

33

85

33 1/2

86

34

87

34

88

34 1/2

89

35

1

FIND YOUR SIZE D-MODEL 4 Waistband width

2 6

3 1

4 5

6

Inseam length 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91

82

86

90

94

102

106

110

114

118

122

126

D84 D88 D92 D96 D100 D84*

D104 D88*

D108 D92*

D112 D96*

D116 D100*

D120 D104*

D124 D108*

D128 D112* D116* D120* D124* D128*

UNISEX CONVERSION

1: Body height 2: Chest 3: Waist (at belly-button height) 4: Waistband (where your pants' waistband is placed) 5: Hip 6: Inseam

98

SOCKS

MEN’S SIZES

WOMEN’S SIZES

XXS

S (36)

Europe

S

M (38)

M

L (40/42)

L

XL (44/46)

XL

2XL (48/50)

Sizes 37-39

40-42

43-45

46-48

UK

4-6

6½-8½

9 - 10 ½

11 - 12 ½

US

5-6½

7-8½

9 - 11 ½

12 - 13

*Most of Helly Hansen Workwear C-sized and D-sized pants can be extended 5cm by cutting open a contrast stitch at bottom hem S TORLEK SGUIDE

149


INDEX, ALFABETISKT 78922 76476 76480 71484 71486 71385 71485 71487 76072 76475 76479 76679 72171 79218 79095 79094 77401 77403 72155 73251 77200 77404 71050 74051 79160 79557 71351 71452 77400 77402 77510 77412 77413 77110 77210 77410 77411 77414 70495 70294 77415 74094 77610 71495 71394 71494 71395 71370 76496 76491 70335 70445 70665 76196 76497 76492 71391 71071 71570 71070 71042 71335 71450 71336 76438 76447 79562 74008 72048 72262 76201 76211 78923 73347 79847 70702 70703 70701 76569 76494

150

150N AUTO KIT HR......................................................................... 146 ABERDEEN CONSTRUCTION PANT............................................... 79 ABERDEEN CONSTRUCTION PANT CL 1...................................... 79 ABERDEEN INSULATED CONSTRUCTION PANT......................... 80 ABERDEEN INSULATED CONSTRUCTION PANT CL 1................. 80 ABERDEEN INSULATED JACKET................................................... 80 ABERDEEN INSULATED PANT....................................................... 80 ABERDEEN INSULATED PANT CL 1............................................... 81 ABERDEEN JACKET......................................................................... 79 ABERDEEN PANT............................................................................. 79 ABERDEEN PANT CL 1.................................................................... 79 ABERDEEN SUIT.............................................................................. 80 ADDVIS FLEECE JACKET................................................................ 66 ADDVIS SHORT SLEEVE VEST........................................................ 67 ADDVIS SWEATER............................................................................ 66 ADDVIS ZIP HOODIE......................................................................... 66 AKER CONSTRUCTION PANT......................................................... 32 AKER CONSTRUCTION SHORTS.................................................... 33 AKER FLEECE JACKET............................................................. 34,120 AKER INSULATED JACKET............................................................. 31 AKER JACKET.................................................................................. 32 AKER PIRATE PANT......................................................................... 33 AKER SHELL JACKET................................................................31,128 AKER SOFTSHELL........................................................................... 34 AKER TEE.......................................................................................... 34 AKER WEBBING BELT.............................................................. 34,145 AKER WINTER JACKET............................................................. 32,128 AKER WINTER PANT................................................................. 32,128 AKER WORK PANT........................................................................... 33 AKER WORK SHORTS...................................................................... 33 ALNA BIB CL 2.................................................................................. 58 ALNA CONSTRUCTION PANT CL 1................................................. 58 ALNA CONSTRUCTION PANT CL 2................................................. 56 ALNA CONSTRUCTION VEST CL 1................................................. 56 ALNA JACKET CL 3.......................................................................... 56 ALNA PANT CL 1............................................................................... 58 ALNA PANT CL 2............................................................................... 58 ALNA PIRATE PANT......................................................................... 59 ALNA RAIN BIB CL 2........................................................................ 60 ALNA RAIN JACKET......................................................................... 60 ALNA SHORTS................................................................................... 59 ALNA SOFTSHELL JACKET............................................................ 56 ALNA SUIT CL 3................................................................................ 59 ALNA WINTER CONSTRUCTION PANT CL 2................................. 54 ALNA WINTER JACKET................................................................... 53 ALNA WINTER PANT CL 1............................................................... 55 ALNA WINTER PARKA..................................................................... 52 ALTA CIS JACKET..............................................................................61 ALTA CONSTRUCTION PANT.......................................................... 64 ALTA CONSTRUCTION PANT CL1................................................... 64 ALTA INSULATED JACKET.............................................................. 62 ALTA INSULATED PANT.................................................................. 62 ALTA INSULATED SUIT.................................................................... 63 ALTA JACKET.................................................................................... 64 ALTA PANT........................................................................................ 65 ALTA PANT CL 1................................................................................ 65 ALTA PILOT JACKET........................................................................ 62 ALTA SHELL JACKET........................................................................61 ALTA SHELTER BIB.......................................................................... 63 ALTA SHELTER JACKET.................................................................. 63 ANTWERPEN JKT.......................................................................... 131 ARCTIC JACKET............................................................................. 133 ARCTIC PANT................................................................................. 134 ARCTIC PARKA............................................................................... 134 ASHFORD CONSTRUCTION PANT..................................................41 ASHFORD SERVICE PANT................................................................41 BACK PACK 30L.............................................................................. 143 BARCELONA JACKET.................................................................... 130 BARNABY JACKET......................................................................... 123 BASEL REVERSIBLE JACKET....................................................... 125 BERG JACKET................................................................................. 135 BERGHOLM JACKET...................................................................... 135 BOBBIN 150N/275N....................................................................... 146 BODEN DOWN PARKA...............................................................76,133 BODEN HAT..................................................................................... 140 BODØ COAT....................................................................................... 91 BODØ HALF SLEEVE........................................................................ 91 BODØAPRON.................................................................................... 91 BRIDGEWATER BIB.......................................................................... 73 BRIDGEWATER CONSTRUCTION PANT......................................... 74

INDE X , A LFA BE TISK T

76495 76271 76470 76493 76490 76670 76170 72370 71046 71040 78866 75063 79837 76542 76469 76441 76442 76444 76341 77441 77443 79197 77447 77445 77444 71140 72146 79198 71340 77446 79147 76040 76411 72126 76041 79134 72256 70115 70435 76440 71047 71414 76443 74014 79135 72049 76451 79104 79568 79563 79565 76566 72167 76466 72085 79840 75018 75036 75019 75035 79871 75076 75069 79870 79872 75475 75075 75720 75068 71445 71043 71045 79539 70090 72111 79525 75105 79710 79708 75108

BRIDGEWATER CONSTRUCTION SHORTS.................................... 74 BRIDGEWATER JACKET.................................................................. 73 BRIDGEWATER PANT...................................................................... 74 BRIDGEWATER PIRATE PANT........................................................ 74 BRIDGEWATER SERVICE PANT...................................................... 74 BRIDGEWATER SUIT........................................................................ 73 BRIDGEWATER VEST........................................................................ 75 BROOKS JACKET............................................................................. 77 BRUGGE JACKET........................................................................... 129 BRUSSEL JACKET.......................................................................... 132 CHARLIE INFLATABLE 150N........................................................ 146 CHELSEA ACTIVE HZ......................................................................112 CHELSEA BEANIE.......................................................................... 139 CHELSEA BIB................................................................................... 28 CHELSEA BOXER 2 PACK...............................................................116 CHELSEA CONSTRUCTION PANT.................................................. 27 CHELSEA CONSTRUCTION PIRATE PANT.................................... 29 CHELSEA CONSTRUCTION SHORTS............................................. 28 CHELSEA CONSTRUCTION VEST................................................... 29 CHELSEA EVOLUTION CONSTRUCTION PANT............................ 22 CHELSEA EVOLUTION CONSTRUCTION SHORTS....................... 23 CHELSEA EVOLUTION HOOD.......................................................... 24 CHELSEA EVOLUTION PIRATE PANT............................................ 23 CHELSEA EVOLUTION SERVICE PANT......................................... 23 CHELSEA EVOLUTION SERVICE SHORTS.................................... 24 CHELSEA EVOLUTION SHELL JACKET.................................. 22,128 CHELSEA EVOLUTION STRETCH MIDLAYER............................... 24 CHELSEA EVOLUTION TEE............................................................. 24 CHELSEA EVOLUTION WINTER JACKET...................................... 19 CHELSEA EVOLUTION WORK PANT.............................................. 22 CHELSEA FZ HOODIE....................................................................... 30 CHELSEA JACKET........................................................................... 26 CHELSEA KEVLAR CONSTRUCTION PANT................................... 28 CHELSEA LIFA FLEECE................................................................. 121 CHELSEA LINED JACKET................................................................ 26 CHELSEA LONGSLEEVE................................................................. 30 CHELSEA PILE JACKET........................................................... 30,120 CHELSEA RAIN JACKET.................................................................. 26 CHELSEA RAIN PANT..................................................................... 26 CHELSEA SERVICE PANT............................................................... 28 CHELSEA SHELL JACKET........................................................ 25,128 CHELSEA SHELL PANT............................................................. 25,129 CHELSEA SHORTS........................................................................... 29 CHELSEA SOFTSHELL JACKET...............................................29,129 CHELSEA T-SHIRT........................................................................... 30 CHELSEA WIND FLEECE.......................................................... 30,120 CHELSEA WORK PANT.................................................................... 27 CHESTER POLO................................................................................ 97 DUFFEL BAG 120 L......................................................................... 142 DUFFEL BAG 50L........................................................................... 142 DUFFEL BAG 90 L........................................................................... 142 DURHAM FITTED JEANS................................................................ 95 DURHAM FLEECE VEST................................................................. 124 DURHAM SERVICE PANT................................................................ 96 EAGLE LAKE JACKET.................................................................... 124 EAR PROTECTION.......................................................................... 139 ESBJERG CREWNECK...............................................................68,113 ESBJERG POLO SHIRT..............................................................68,113 ESBJERG POLO ZIP....................................................................68,113 ESBJERG T-SHIRT..................................................................... 69,114 FAKSE LONG NECK.......................................................................... 83 FAKSE LS CREW NECK................................................................... 82 FAKSE LS POLO............................................................................... 82 FAKSE NECK FR............................................................................... 83 FAKSE ONE LAYER BALACLAVA.................................................... 84 FAKSE PANT..................................................................................... 83 FAKSE SHIRT.................................................................................... 83 FAKSE SOCK..................................................................................... 84 FAKSE T-SHIRT................................................................................ 83 GENT PANT..................................................................................... 132 HA AG JKT........................................................................................ 131 HA AG PARKA.................................................................................. 131 HAMMERHOLDER HARD PLASTIC.............................................. 145 HARSTAD APRON............................................................................ 91 HAY RIVER JACKET........................................................................ 123 HH BELT.......................................................................................... 145 HH LIFA CREWNECK...................................................................... 105 HH LIFA MAX BALACLAVA...................................................... 111,138 HH LIFA MAX BEANIE..............................................................110,138 HH LIFA MAX CREWNECK..............................................................110


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018 79709 75508 79707 79705 75106 75107 79706 75506 75505 75104 79528 79830 79017 70530 70030 79273 77471 71172 74272 79272 79271 71372 79521 75016 75415 75017 75015 79059 79086 79802 79806 79805 72158 71333 71433 71334 79570 79569 79571 72112 79524 71313 71613 74012 71246 71330 72289 70172 70472 79044 79523 76403 71376 71476 71377 71676 73227 74002 72170 71162 71163 71563 75162 71161 76583 75161 79462 79545 71361 76563 79098 70529 70129 70429 79130 79834 72046 79876 76502 72269 79150 72270 79152 76501 76503 79151 79153 72271

HH LIFA MAX NECK GAITOR................................................... 111,138 HH LIFA MAX PANT.........................................................................110 HH LIFA MERINO BALACLAVA.............................................. 108,138 HH LIFA MERINO BEANIE...................................................... 108,137 HH LIFA MERINO CREWNECK...................................................... 107 HH LIFA MERINO HALF ZIP........................................................... 106 HH LIFA MERINO NECK GAITOR........................................... 108,138 HH LIFA MERINO PANT................................................................. 107 HH LIFA PANT................................................................................ 105 HH LIFA T-SHIRT............................................................................ 104 HH LOGO WEBBING BELT............................................................. 145 HH WW BEANIE.............................................................................. 139 HIGH VIS HOODIE............................................................................. 76 HORTEN BIB..................................................................................... 82 HORTEN JACKET............................................................................. 82 ICU HOODIE...................................................................................... 49 ICU PANT CL 1.................................................................................. 48 ICU SHELL JACKET.......................................................................... 48 ICU SOFTSHELL JACKET................................................................ 48 ICU SWEATER................................................................................... 49 ICU T-SHIRT...................................................................................... 49 ICU WINTER JACKET....................................................................... 47 ID CARD HOLDER HORIZONTAL................................................... 146 KASTRUP CREWNECK...................................................................115 KASTRUP PANT...............................................................................115 KASTRUP POLO ZIP........................................................................115 KASTRUP T-SHIRT..........................................................................115 KENILWORTH LS T-SHIRT.............................................................. 77 KENILWORTH T-SHIRT.................................................................... 77 KENSINGTON CAP......................................................................... 137 KENSINGTON FLAT BRIM............................................................. 137 KENSINGTON FLAT TRUCKER..................................................... 137 KENSINGTON FLEECE JACKET....................................................119 KIRUNA JACKET............................................................................ 134 KIRUNA PANT................................................................................. 135 KIRUNA PARKA.............................................................................. 134 KNEEPAD PERFORMANCE........................................................... 144 KNEEPAD STANDARD................................................................... 144 KNEEPAD XTRA PROTECTIVE...................................................... 144 LANGLEY FLEECE.......................................................................... 123 LEATHER BELT............................................................................... 145 LEKNES JACKET............................................................................ 135 LEKNES SUIT.................................................................................. 135 LEON JACKET................................................................................. 130 LEUVEN CIS JACKET..................................................................... 129 LIEGE COAT..................................................................................... 129 LIESTAL JACKET........................................................................... 125 LILLEHAMMER JACKET................................................................. 81 LILLEHAMMER BIB.......................................................................... 81 LIVERPOOL PIQUE........................................................................... 97 LOGO SUSPENDERS...................................................................... 146 LONDON CONSTRUCTION PANT....................................................41 LUDVIKA JACKET............................................................................. 75 LUDVIKA PANT................................................................................. 75 LUDVIKA PARKA.............................................................................. 75 LUDVIKA SUIT................................................................................... 75 LYSEKIL INSULATOR....................................................................... 82 MADRID JACKET............................................................................ 130 MAGNI FLEECE JACKET............................................................16,119 MAGNI HYBRID JACKET............................................................16,127 MAGNI LIGHT JACKET...............................................................16,127 MAGNI LIGHT PANT...................................................................17,127 MAGNI LONGSLEEVE.................................................................18,103 MAGNI SHELL JACKET..............................................................15,127 MAGNI SHORTS................................................................................ 17 MAGNI T-SHIRT...........................................................................18,103 MAGNI WASH BAG......................................................................... 143 MAGNI WEBBING BELT............................................................ 18,144 MAGNI WINTER JACKET...........................................................15,127 MAGNI WORKPANT.......................................................................... 17 MANCHESTER TEE.......................................................................... 97 MANDAL BIB.................................................................................... 88 MANDAL JACKET............................................................................. 88 MANDAL PANT................................................................................. 88 MILDENHALL SWEATER................................................................. 77 MINTO BEANIE............................................................................... 140 MINTO FLEECE............................................................................... 124 MINTO NECK GAITER..................................................................... 140 MJØLNIR CONSTRUCTION PANT.................................................. 36 MJØLNIR HOOD JACKET...........................................................35,119 MJØLNIR HOODIE............................................................................ 37 MJØLNIR JACKET..................................................................... 35,120 MJØLNIR LOGO TEE......................................................................... 37 MJØLNIR PANT................................................................................ 36 MJØLNIR SHORTS........................................................................... 36 MJØLNIR SWEATER......................................................................... 37 MJØLNIR TEE................................................................................... 37 MJØLNIR WINDPILE JACKET...................................................36,119

76269 70570 70265 70260 70460 79880 79863 71363 71364 73363 79251 79252 79028 79027 79025 79026 79024 71374 73374 71477 71475 72065 75726 79835 75026 79875 75425 75027 79869 71329 71431 79182 79183 75120 76567 76668 76167 76468 76667 72560 72951 70404 70004 73001 79816 72478 79567 79560 70400 71147 73005 74010 73104 79100 74020 76487 76486 76489 74005 70186 70180 70480 76465 74044 76467 70127 70427 70627 79527 76423 76422 76421 76424 79558 76458 76456 71367 71467 71466 76275 76457 76455 76175 72359

MJØLNIR WINTER JACKET............................................................. 35 NARVIK BIB...................................................................................... 71 NARVIK COAT................................................................................... 70 NARVIK JACKET............................................................................... 71 NARVIK PANT................................................................................... 71 NJORD HAT......................................................................................141 OSLO CAP........................................................................................141 OSLO H2 FLOW CIS COAT................................................................ 76 OSLO H2 FLOW CIS JACKET......................................................... 134 OSLO H2 FLOW INSULATOR......................................................... 121 OSLO POLO....................................................................................... 96 OSLO T-SHIRT................................................................................... 96 OXFORD FZ HOODIE......................................................................... 94 OXFORD HZ SWEATER.................................................................... 94 OXFORD POLO.................................................................................. 95 OXFORD SWEATER.......................................................................... 94 OXFORD T-SHIRT............................................................................. 95 POTSDAM JACKET........................................................................... 70 POTSDAM LINING............................................................................ 70 POTSDAM PADDED PANT............................................................... 70 POTSDAM PANT............................................................................... 70 RED LAKE ZIP IN JACKET............................................................. 124 ROSKILDE BALACLAVA................................................................. 140 ROSKILDE BEANIE........................................................................ 139 ROSKILDE CREWNECK..................................................................116 ROSKILDE NECK GAITER...............................................................141 ROSKILDE PANT.............................................................................116 ROSKILDE POLO ZIP.......................................................................115 ROSKILDE PRO BALACLAVA.........................................................116 ROTHENBURG III JACKET............................................................... 81 ROTHENBURG III PANT................................................................... 81 SALFORD PIQUE............................................................................... 97 SALFORD SWEATER W/LOGO LEFT SLEEVE............................... 96 SEATTLE POWER STRETCH FZ SHIRT........................................ 123 SHEFFIELD BIB................................................................................ 93 SHEFFIELD COT SUIT...................................................................... 93 SHEFFIELD JACKET......................................................................... 93 SHEFFIELD PANT............................................................................ 93 SHEFFIELD SUIT.............................................................................. 93 SPIEZ SUIT...................................................................................... 125 ST. GALLEN BALACLAVA.............................................................. 140 STAVANGER BIB............................................................................... 88 STAVANGER JACKET....................................................................... 88 SUNNE INSULATOR...................................................................... 122 SVOLVÆR SOU’WESTER................................................................. 91 THUN PANT..................................................................................... 125 TROLLEY BAG 50L.......................................................................... 143 TROLLEY BAG 95L......................................................................... 142 TROMSØ BIB..................................................................................... 89 TØNSBERG JACKET......................................................................... 76 UTILITY VEST................................................................................. 125 VALENCIA JACKET......................................................................... 130 VANCOUVER JACKET...................................................................... 39 VANCOUVER SHIRT.......................................................................... 39 VIGO JACKET.................................................................................. 130 VISBY CONSTRUCTION PANT........................................................ 39 VISBY CONSTRUCTION PANT CL 1................................................ 39 VISBY CONSTRUCTION PIRATE PANT.......................................... 39 VITORIA JACKET.............................................................................. 76 VOSS COAT........................................................................................ 87 VOSS JACKET................................................................................... 87 VOSS PANT....................................................................................... 87 W DURHAM SERVICE PANT............................................................ 96 W HA AG JKT................................................................................... 131 W WEST HAM CONSTRUCTION PANT........................................... 40 WATERLOO JACKET....................................................................... 132 WATERLOO PANT........................................................................... 132 WATERLOO SET.............................................................................. 132 WEB BELT WITH PLASTIC BUCKLE............................................ 145 WEST HAM CONSTRUCTION PANT............................................... 40 WEST HAM CONSTRUCTION PIRATE PANT................................. 40 WEST HAM CONSTRUCTION SHORTS........................................... 40 WEST HAM PANT............................................................................. 40 WW OFF SHORE BAG..................................................................... 143 YORK CONSTRUCTION PANT CL 1................................................. 72 YORK CONSTRUCTION PANT CL 2................................................. 71 YORK INSULATED JACKET............................................................. 72 YORK INSULATED PANT CL 1......................................................... 72 YORK INSULATED PANT CL 2......................................................... 73 YORK JACKET................................................................................... 71 YORK PANT CL 1............................................................................... 72 YORK PANT CL 2............................................................................... 72 YORK VEST......................................................................................... 73 ZURICH REVERSIBLE.................................................................... 124

INDE X , A LFA BE TISK T

151


INDEX, NUMERISKT 70004 70030 70090 70115 70127 70129 70172 70180 70186 70260 70265 70294 70335 70400 70404 70427 70429 70435 70445 70460 70472 70480 70495 70529 70530 70570 70627 70665 70701 70702 70703 71040 71042 71043 71045 71046 71047 71050 71070 71071 71140 71147 71161 71162 71163 71172 71246 71313 71329 71330 71333 71334 71335 71336 71340 71351 71361 71363 71364 71367 71370 71372 71374 71376 71377 71385 71391 71394 71395 71414 71431 71433 71445 71450 71452 71466 71467 71475 71476 71477

152

STAVANGER JACKET....................................................................... 88 HORTEN JACKET............................................................................. 82 HARSTAD APRON............................................................................ 91 CHELSEA RAIN JACKET.................................................................. 26 WATERLOO JACKET....................................................................... 132 MANDAL JACKET............................................................................. 88 LILLEHAMMER JACKET................................................................. 81 VOSS JACKET................................................................................... 87 VOSS COAT........................................................................................ 87 NARVIK JACKET............................................................................... 71 NARVIK COAT................................................................................... 70 ALNA RAIN JACKET......................................................................... 60 ALTA INSULATED JACKET.............................................................. 62 TROMSØ BIB..................................................................................... 89 STAVANGER BIB............................................................................... 88 WATERLOO PANT........................................................................... 132 MANDAL PANT................................................................................. 88 CHELSEA RAIN PANT..................................................................... 26 ALTA INSULATED PANT.................................................................. 62 NARVIK PANT................................................................................... 71 LILLEHAMMER BIB.......................................................................... 81 VOSS PANT....................................................................................... 87 ALNA RAIN BIB CL 2........................................................................ 60 MANDAL BIB.................................................................................... 88 HORTEN BIB..................................................................................... 82 NARVIK BIB...................................................................................... 71 WATERLOO SET.............................................................................. 132 ALTA INSULATED SUIT.................................................................... 63 BODØAPRON.................................................................................... 91 BODØ COAT....................................................................................... 91 BODØ HALF SLEEVE........................................................................ 91 BRUSSEL JACKET.......................................................................... 132 ANTWERPEN JKT.......................................................................... 131 HA AG JKT........................................................................................ 131 HA AG PARKA.................................................................................. 131 BRUGGE JACKET........................................................................... 129 CHELSEA SHELL JACKET........................................................ 25,128 AKER SHELL JACKET................................................................31,128 ALTA SHELTER JACKET.................................................................. 63 ALTA SHELL JACKET........................................................................61 CHELSEA EVOLUTION SHELL JACKET.................................. 22,128 TØNSBERG JACKET......................................................................... 76 MAGNI SHELL JACKET..............................................................15,127 MAGNI HYBRID JACKET............................................................16,127 MAGNI LIGHT JACKET...............................................................16,127 ICU SHELL JACKET.......................................................................... 48 LEUVEN CIS JACKET..................................................................... 129 LEKNES JACKET............................................................................ 135 ROTHENBURG III JACKET............................................................... 81 LIEGE COAT..................................................................................... 129 KIRUNA JACKET............................................................................ 134 KIRUNA PARKA.............................................................................. 134 ARCTIC JACKET............................................................................. 133 ARCTIC PARKA............................................................................... 134 CHELSEA EVOLUTION WINTER JACKET...................................... 19 AKER WINTER JACKET............................................................. 32,128 MAGNI WINTER JACKET...........................................................15,127 OSLO H2 FLOW CIS COAT................................................................ 76 OSLO H2 FLOW CIS JACKET......................................................... 134 YORK INSULATED JACKET............................................................. 72 ALTA CIS JACKET..............................................................................61 ICU WINTER JACKET....................................................................... 47 POTSDAM JACKET........................................................................... 70 LUDVIKA JACKET............................................................................. 75 LUDVIKA PARKA.............................................................................. 75 ABERDEEN INSULATED JACKET................................................... 80 ALTA PILOT JACKET........................................................................ 62 ALNA WINTER JACKET................................................................... 53 ALNA WINTER PARKA..................................................................... 52 CHELSEA SHELL PANT............................................................. 25,129 ROTHENBURG III PANT................................................................... 81 KIRUNA PANT................................................................................. 135 GENT PANT..................................................................................... 132 ARCTIC PANT................................................................................. 134 AKER WINTER PANT................................................................. 32,128 YORK INSULATED PANT CL 2......................................................... 73 YORK INSULATED PANT CL 1......................................................... 72 POTSDAM PANT............................................................................... 70 LUDVIKA PANT................................................................................. 75 POTSDAM PADDED PANT............................................................... 70

INDE X , NUMERISK T

71484 71485 71486 71487 71494 71495 71563 71570 71613 71676 72046 72048 72049 72065 72085 72111 72112 72126 72146 72155 72158 72167 72170 72171 72256 72262 72269 72270 72271 72289 72359 72370 72478 72560 72951 73001 73005 73104 73227 73251 73347 73363 73374 74002 74005 74008 74010 74012 74014 74020 74044 74051 74094 74272 75015 75016 75017 75018 75019 75026 75027 75035 75036 75063 75068 75069 75075 75076 75104 75105 75106 75107 75108 75120 75161 75162 75415 75425 75475 75505

ABERDEEN INSULATED CONSTRUCTION PANT......................... 80 ABERDEEN INSULATED PANT....................................................... 80 ABERDEEN INSULATED CONSTRUCTION PANT CL 1................. 80 ABERDEEN INSULATED PANT CL 1............................................... 81 ALNA WINTER PANT CL 1............................................................... 55 ALNA WINTER CONSTRUCTION PANT CL 2................................. 54 MAGNI LIGHT PANT...................................................................17,127 ALTA SHELTER BIB.......................................................................... 63 LEKNES SUIT.................................................................................. 135 LUDVIKA SUIT................................................................................... 75 MINTO FLEECE............................................................................... 124 BARNABY JACKET......................................................................... 123 CHELSEA WIND FLEECE.......................................................... 30,120 RED LAKE ZIP IN JACKET............................................................. 124 EAGLE LAKE JACKET.................................................................... 124 HAY RIVER JACKET........................................................................ 123 LANGLEY FLEECE.......................................................................... 123 CHELSEA LIFA FLEECE................................................................. 121 CHELSEA EVOLUTION STRETCH MIDLAYER............................... 24 AKER FLEECE JACKET............................................................. 34,120 KENSINGTON FLEECE JACKET....................................................119 DURHAM FLEECE VEST................................................................. 124 MAGNI FLEECE JACKET............................................................16,119 ADDVIS FLEECE JACKET................................................................ 66 CHELSEA PILE JACKET........................................................... 30,120 BASEL REVERSIBLE JACKET....................................................... 125 MJØLNIR HOOD JACKET...........................................................35,119 MJØLNIR JACKET..................................................................... 35,120 MJØLNIR WINDPILE JACKET...................................................36,119 LIESTAL JACKET........................................................................... 125 ZURICH REVERSIBLE.................................................................... 124 BROOKS JACKET............................................................................. 77 THUN PANT..................................................................................... 125 SPIEZ SUIT...................................................................................... 125 ST. GALLEN BALACLAVA.............................................................. 140 SUNNE INSULATOR...................................................................... 122 UTILITY VEST................................................................................. 125 VANCOUVER JACKET...................................................................... 39 LYSEKIL INSULATOR....................................................................... 82 AKER INSULATED JACKET............................................................. 31 BODEN DOWN PARKA...............................................................76,133 OSLO H2 FLOW INSULATOR......................................................... 121 POTSDAM LINING............................................................................ 70 MADRID JACKET............................................................................ 130 VITORIA JACKET.............................................................................. 76 BARCELONA JACKET.................................................................... 130 VALENCIA JACKET......................................................................... 130 LEON JACKET................................................................................. 130 CHELSEA SOFTSHELL JACKET...............................................29,129 VIGO JACKET.................................................................................. 130 W HA AG JKT................................................................................... 131 AKER SOFTSHELL........................................................................... 34 ALNA SOFTSHELL JACKET............................................................ 56 ICU SOFTSHELL JACKET................................................................ 48 KASTRUP T-SHIRT..........................................................................115 KASTRUP CREWNECK...................................................................115 KASTRUP POLO ZIP........................................................................115 ESBJERG CREWNECK...............................................................68,113 ESBJERG POLO ZIP....................................................................68,113 ROSKILDE CREWNECK..................................................................116 ROSKILDE POLO ZIP.......................................................................115 ESBJERG T-SHIRT..................................................................... 69,114 ESBJERG POLO SHIRT..............................................................68,113 CHELSEA ACTIVE HZ......................................................................112 FAKSE T-SHIRT................................................................................ 83 FAKSE LS POLO............................................................................... 82 FAKSE SHIRT.................................................................................... 83 FAKSE LS CREW NECK................................................................... 82 HH LIFA T-SHIRT............................................................................ 104 HH LIFA CREWNECK...................................................................... 105 HH LIFA MERINO CREWNECK...................................................... 107 HH LIFA MERINO HALF ZIP........................................................... 106 HH LIFA MAX CREWNECK..............................................................110 SEATTLE POWER STRETCH FZ SHIRT........................................ 123 MAGNI T-SHIRT...........................................................................18,103 MAGNI LONGSLEEVE.................................................................18,103 KASTRUP PANT...............................................................................115 ROSKILDE PANT.............................................................................116 FAKSE PANT..................................................................................... 83 HH LIFA PANT................................................................................ 105


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018 75506 75508 75720 75726 76040 76041 76072 76167 76170 76175 76196 76201 76211 76269 76271 76275 76341 76403 76411 76421 76422 76423 76424 76438 76440 76441 76442 76443 76444 76447 76451 76455 76456 76457 76458 76465 76466 76467 76468 76469 76470 76475 76476 76479 76480 76486 76487 76489 76490 76491 76492 76493 76494 76495 76496 76497 76501 76502 76503 76542 76563 76566 76567 76569 76583 76667 76668 76670 76679 77110 77200 77210 77400 77401 77402 77403 77404 77410 77411 77412 77413 77414 77415 77441 77443 77444 77445 77446

HH LIFA MERINO PANT................................................................. 107 HH LIFA MAX PANT.........................................................................110 FAKSE SOCK..................................................................................... 84 ROSKILDE BALACLAVA................................................................. 140 CHELSEA JACKET........................................................................... 26 CHELSEA LINED JACKET................................................................ 26 ABERDEEN JACKET......................................................................... 79 SHEFFIELD JACKET......................................................................... 93 BRIDGEWATER VEST........................................................................ 75 YORK VEST......................................................................................... 73 ALTA JACKET.................................................................................... 64 BERG JACKET................................................................................. 135 BERGHOLM JACKET...................................................................... 135 MJØLNIR WINTER JACKET............................................................. 35 BRIDGEWATER JACKET.................................................................. 73 YORK JACKET................................................................................... 71 CHELSEA CONSTRUCTION VEST................................................... 29 LONDON CONSTRUCTION PANT....................................................41 CHELSEA KEVLAR CONSTRUCTION PANT................................... 28 WEST HAM CONSTRUCTION SHORTS........................................... 40 WEST HAM CONSTRUCTION PIRATE PANT................................. 40 WEST HAM CONSTRUCTION PANT............................................... 40 WEST HAM PANT............................................................................. 40 ASHFORD CONSTRUCTION PANT..................................................41 CHELSEA SERVICE PANT............................................................... 28 CHELSEA CONSTRUCTION PANT.................................................. 27 CHELSEA CONSTRUCTION PIRATE PANT.................................... 29 CHELSEA SHORTS........................................................................... 29 CHELSEA CONSTRUCTION SHORTS............................................. 28 ASHFORD SERVICE PANT................................................................41 CHELSEA WORK PANT.................................................................... 27 YORK PANT CL 2............................................................................... 72 YORK CONSTRUCTION PANT CL 2................................................. 71 YORK PANT CL 1............................................................................... 72 YORK CONSTRUCTION PANT CL 1................................................. 72 W DURHAM SERVICE PANT............................................................ 96 DURHAM SERVICE PANT................................................................ 96 W WEST HAM CONSTRUCTION PANT........................................... 40 SHEFFIELD PANT............................................................................ 93 CHELSEA BOXER 2 PACK...............................................................116 BRIDGEWATER PANT...................................................................... 74 ABERDEEN PANT............................................................................. 79 ABERDEEN CONSTRUCTION PANT............................................... 79 ABERDEEN PANT CL 1.................................................................... 79 ABERDEEN CONSTRUCTION PANT CL 1...................................... 79 VISBY CONSTRUCTION PANT CL 1................................................ 39 VISBY CONSTRUCTION PANT........................................................ 39 VISBY CONSTRUCTION PIRATE PANT.......................................... 39 BRIDGEWATER SERVICE PANT...................................................... 74 ALTA CONSTRUCTION PANT CL1................................................... 64 ALTA PANT CL 1................................................................................ 65 BRIDGEWATER PIRATE PANT........................................................ 74 BRIDGEWATER CONSTRUCTION PANT......................................... 74 BRIDGEWATER CONSTRUCTION SHORTS.................................... 74 ALTA CONSTRUCTION PANT.......................................................... 64 ALTA PANT........................................................................................ 65 MJØLNIR PANT................................................................................ 36 MJØLNIR CONSTRUCTION PANT.................................................. 36 MJØLNIR SHORTS........................................................................... 36 CHELSEA BIB................................................................................... 28 MAGNI WORKPANT.......................................................................... 17 DURHAM FITTED JEANS................................................................ 95 SHEFFIELD BIB................................................................................ 93 BRIDGEWATER BIB.......................................................................... 73 MAGNI SHORTS................................................................................ 17 SHEFFIELD SUIT.............................................................................. 93 SHEFFIELD COT SUIT...................................................................... 93 BRIDGEWATER SUIT........................................................................ 73 ABERDEEN SUIT.............................................................................. 80 ALNA CONSTRUCTION VEST CL 1................................................. 56 AKER JACKET.................................................................................. 32 ALNA JACKET CL 3.......................................................................... 56 AKER WORK PANT........................................................................... 33 AKER CONSTRUCTION PANT......................................................... 32 AKER WORK SHORTS...................................................................... 33 AKER CONSTRUCTION SHORTS.................................................... 33 AKER PIRATE PANT......................................................................... 33 ALNA PANT CL 1............................................................................... 58 ALNA PANT CL 2............................................................................... 58 ALNA CONSTRUCTION PANT CL 1................................................. 58 ALNA CONSTRUCTION PANT CL 2................................................. 56 ALNA PIRATE PANT......................................................................... 59 ALNA SHORTS................................................................................... 59 CHELSEA EVOLUTION CONSTRUCTION PANT............................ 22 CHELSEA EVOLUTION CONSTRUCTION SHORTS....................... 23 CHELSEA EVOLUTION SERVICE SHORTS.................................... 24 CHELSEA EVOLUTION SERVICE PANT......................................... 23 CHELSEA EVOLUTION WORK PANT.............................................. 22

77447 77471 77510 77610 78866 78922 78923 79017 79024 79025 79026 79027 79028 79044 79059 79086 79094 79095 79098 79100 79104 79130 79134 79135 79147 79150 79151 79152 79153 79160 79182 79183 79197 79198 79218 79251 79252 79271 79272 79273 79462 79521 79523 79524 79525 79527 79528 79539 79545 79557 79558 79560 79562 79563 79565 79567 79568 79569 79570 79571 79705 79706 79707 79708 79709 79710 79802 79805 79806 79816 79830 79834 79835 79837 79840 79847 79863 79869 79870 79871 79872 79875 79876 79880

CHELSEA EVOLUTION PIRATE PANT............................................ 23 ICU PANT CL 1.................................................................................. 48 ALNA BIB CL 2.................................................................................. 58 ALNA SUIT CL 3................................................................................ 59 CHARLIE INFLATABLE 150N........................................................ 146 150N AUTO KIT HR......................................................................... 146 BOBBIN 150N/275N....................................................................... 146 HIGH VIS HOODIE............................................................................. 76 OXFORD T-SHIRT............................................................................. 95 OXFORD POLO.................................................................................. 95 OXFORD SWEATER.......................................................................... 94 OXFORD HZ SWEATER.................................................................... 94 OXFORD FZ HOODIE......................................................................... 94 LIVERPOOL PIQUE........................................................................... 97 KENILWORTH LS T-SHIRT.............................................................. 77 KENILWORTH T-SHIRT.................................................................... 77 ADDVIS ZIP HOODIE......................................................................... 66 ADDVIS SWEATER............................................................................ 66 MANCHESTER TEE.......................................................................... 97 VANCOUVER SHIRT.......................................................................... 39 CHESTER POLO................................................................................ 97 MILDENHALL SWEATER................................................................. 77 CHELSEA LONGSLEEVE................................................................. 30 CHELSEA T-SHIRT........................................................................... 30 CHELSEA FZ HOODIE....................................................................... 30 MJØLNIR HOODIE............................................................................ 37 MJØLNIR SWEATER......................................................................... 37 MJØLNIR LOGO TEE......................................................................... 37 MJØLNIR TEE................................................................................... 37 AKER TEE.......................................................................................... 34 SALFORD PIQUE............................................................................... 97 SALFORD SWEATER W/LOGO LEFT SLEEVE............................... 96 CHELSEA EVOLUTION HOOD.......................................................... 24 CHELSEA EVOLUTION TEE............................................................. 24 ADDVIS SHORT SLEEVE VEST........................................................ 67 OSLO POLO....................................................................................... 96 OSLO T-SHIRT................................................................................... 96 ICU T-SHIRT...................................................................................... 49 ICU SWEATER................................................................................... 49 ICU HOODIE...................................................................................... 49 MAGNI WASH BAG......................................................................... 143 ID CARD HOLDER HORIZONTAL................................................... 146 LOGO SUSPENDERS...................................................................... 146 LEATHER BELT............................................................................... 145 HH BELT.......................................................................................... 145 WEB BELT WITH PLASTIC BUCKLE............................................ 145 HH LOGO WEBBING BELT............................................................. 145 HAMMERHOLDER HARD PLASTIC.............................................. 145 MAGNI WEBBING BELT............................................................ 18,144 AKER WEBBING BELT.............................................................. 34,145 WW OFF SHORE BAG..................................................................... 143 TROLLEY BAG 95L......................................................................... 142 BACK PACK 30L.............................................................................. 143 DUFFEL BAG 50L........................................................................... 142 DUFFEL BAG 90 L........................................................................... 142 TROLLEY BAG 50L.......................................................................... 143 DUFFEL BAG 120 L......................................................................... 142 KNEEPAD STANDARD................................................................... 144 KNEEPAD PERFORMANCE........................................................... 144 KNEEPAD XTRA PROTECTIVE...................................................... 144 HH LIFA MERINO BEANIE...................................................... 108,137 HH LIFA MERINO NECK GAITOR........................................... 108,138 HH LIFA MERINO BALACLAVA.............................................. 108,138 HH LIFA MAX BEANIE..............................................................110,138 HH LIFA MAX NECK GAITOR................................................... 111,138 HH LIFA MAX BALACLAVA...................................................... 111,138 KENSINGTON CAP......................................................................... 137 KENSINGTON FLAT TRUCKER..................................................... 137 KENSINGTON FLAT BRIM............................................................. 137 SVOLVÆR SOU’WESTER................................................................. 91 HH WW BEANIE.............................................................................. 139 MINTO BEANIE............................................................................... 140 ROSKILDE BEANIE........................................................................ 139 CHELSEA BEANIE.......................................................................... 139 EAR PROTECTION.......................................................................... 139 BODEN HAT..................................................................................... 140 OSLO CAP........................................................................................141 ROSKILDE PRO BALACLAVA.........................................................116 FAKSE NECK FR............................................................................... 83 FAKSE LONG NECK.......................................................................... 83 FAKSE ONE LAYER BALACLAVA.................................................... 84 ROSKILDE NECK GAITER...............................................................141 MINTO NECK GAITER..................................................................... 140 NJORD HAT......................................................................................141

INDE X , NUMERISK T

153


ALLMÄNNA VILLKOR FÖR FÖRSÄLJNING, LEVERANS OCH BETALNING 1. PARTER Katalogen är ett säljverktyg skapad av Helly Hansen AB, registreringsnummer SE556280491301, adress Stormbyvägen 2-4, 163 91 Spånga (”Säljaren”). Köparen/Företaget är nedan angivna som ”Köparen”). Säljaren förmedlar de produkter som är listade i katalogen. Dessa villkor för försäljning utgör tillsammans med ordern och orderbekräftelsen, den totala kontraktsunderlaget för inköpet/ transaktionen (”avtalet”). 2. PRISER Alla priser är rekommenderade försäljningspriser, exklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att genomföra prisändringar. Våra priser är baserade på nuvarande råvaru- och produktionskostnader. Vi förbehåller oss också rätten att ändra våra priser på grund av faktorer som är utanför vår kontroll. 3. BETALNINGSVILLKOR. Enligt avtal, dröjsmålsränta för sen betalning beräknas med 1, 5% pr. månad efter förfallodag. 4. FÖRHANDSORDER Alla förhandsorder skall vara registrerade och konfirmerade med ett Ordererkännande inom den officiella tidsfristen. Förhandsorder för nästa säsong är bindande, och kan inte annulleras eller avbokas. 5. AVTALSFÖRUTSÄTTNINGAR Vid mottagen förhandsorder skickar Säljaren ett ordererkännande till Köparen. I detta stadie återstår fortfarande för Säljaren att skicka en Orderbekräftelse som visar en slutgiltig bekräftelse av ordern. Ordererkännandet innebär inte en bekräftelse eller acceptans av ordern. För både förhands- och direktlevererade order accepteras ordern genom ett e-postmeddelande med en Orderbekräftelse. Det åligger Köparen att granska orderbekräftelsen för att fastställa eventuella avvikelser i förhållande till ordern vad gäller antal, typ av produkt, pris etc. Eventuella avvikelser mellan order och orderbekräftelse skall rapporteras till Säljaren inom tre (3) arbetsdagar efter mottagandet. Efter de ovanstående tre (3) arbetsdagarna, anses ordern vara slutgiltig och bindande. 6. RETURER Levererade order till kund (Köpare) anses vara bindande och Helly Hansen (Säljaren) erbjuder inte några returmöjligheter för felfria varor. Köparen är ansvarig för att kontrollera varorna vid mottagandet. Produkter kan endast returneras genom en överenskommelse med din HH utesäljare eller din lokala kundservice-representant. Returer accepteras endast då denna beror av ett fel orsakat av Säljaren. Vid en sådan retur kommer hela fakturabeloppet att krediteras, och frakten kommer att betalas av Säljaren. I händelse av en retur enl. ovan, skall samtliga åtgärder nedan vara genomförda inom åtta (8) arbetsdagar efter mottagandet av varorna. • Kontakta din lokala Helly Hansen-utesäljare alternativt Kundservice för fastställande av inköpsdatum • Vid godkänd retur, kontakta alltid Helly Kundservice för eferensnummer innan du returnerar dina produkter • Produkterna måste skickas tillbaka inom de ovan angivna åtta (8) arbetsdagarna, i originalförpackningen, med de ursprungliga etiketterna och vara märkta med ditt erhållna referensnummer

154

TERMS

Returer som inte har godkänts av Helly Hansen kommer inte att accepteras och kommer att returneras på ( Köparens (avsändarens) bekostnad. Returer avseende kampanjprodukter eller produkter som har tagits ur produktion (utgått), kommer inte under några omständigheter att godkännas. Avtalade och godkända returer där förpackningen är skadad, eller där det av någon annan anledning krävs ytterligare arbete vid vårt lager för att få en produkt/produkter ursprungligt (säljbart) skick, kommer att debiteras kunden med 20% avdrag av kreditnotans belopp. 7. REKLAMATIONER Om en produkt skulle visa sig vara defekt efter att leverans har skett, måste Köparen inom rimlig tid efter det att Köparen fick kännedom om felet, kontakta Säljaren. Kontakta då din lokala Helly Hansen-utesäljare eller Kundservice. Detta måste göras senast 1 månad efter att Köparen fått kännedom om felet. Vid utbyte, måste kundens orderbekräftelse datum dokumenteras och vår lokala Customer Operations kontor bör kontaktas. Helly Hansen har rätt att byta ut eller reparera produkten. Vi följer garanti lagstiftningen som styrs av varje jurisdiktion. Säljarens finansiella ansvar för eventuella fel på produkten är alltid begränsat till produktens fakturerade värde och inkluderar inte eventuella skador och / eller förluster som orsakats av användning eller bearbetning av den levererade varan, eller annan indirekt förlust. 8. LOGO Vi kan erbjuda tillämpning av logotyp. Priserna är på begäran. Kontakta ditt lokala Kundservicekontor för mer information. 9. FÖRBEHÅLL Vi reserverar oss för eventuella tryckfel, fel i artikelinformationen, avvikelser i färgreproduktionen i katalogen, samt för att en vara kan vara slutsåld. Observera att en produkt kan vara tillfälligt slutsåld. Köparen kommer då att informeras om första möjliga leveransdatum. Helly Hansen arbetar med produktutveckling på en kontinuerlig basis, och vi förbehåller oss rätten att göra löpande förbättringar på produkten samt genomföra ändringar i vårt produktsortiment. Vi förbehåller oss äevn rätten att ändra produktspecifikationerna. 10. TVIST Båda parter ska försöka lösa eventuella tvister på bästa sätt. Om en uppgörelse inte kan nås, skall ärendet bli föremål för skiljedom i Norsk domstol. Detta avtal, och eventuella tvister eller anspråk som uppstår ur eller i samband med föremålet för detta avtal, skall regleras och slutligen avgöras enligt Norsk lag.


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

KONTAKTA HELLY HANSEN I OLIKA LÄNDER

AUSTRIA

Helly Hansen Deutschland GmbH Balanstrasse 73 / Haus 10 D-81541 München Phone: +49 (0)89 200084030 E-mail: ww.at@hellyhansen.com

BELGIUM & LUXEMBURG

Helly Hansen NV Holtum Noordweg 77 NL-6121 RE Born Phone: +32 (0)380 81543 E-mail: ww.be@hellyhansen.com

CANADA

GERMANY

Helly Hansen Deutschland GmbH Balanstrasse 73 / Haus 10 D-81541 München Phone: +49 (0)89 200084030 E-mail: ww.de@hellyhansen.com

HUNGARY

Helly Hansen Magyarország Kft. Rétköz u. 5. 1118. Budapest Phone: +36 1 789 0533 E-mail: ww.hu@hellyhansen.com

ITALY

Helly Hansen-CA 12033 Riverside Way Suite 301 Richmond, BC V6W 1K6 Phone: 1-800-435-5901 E-mail: Orders.Work-CAN@HellyHansen.com

Cenigomma Srl. S. da Dellalpo 26 I-37136 Verona Phone: +39 045 8283705 E-mail: ww.it@hellyhansen.com

CHILE

THE REPUBLIC OF IRELAND & NORTHERN IRELAND

Segurycel S.A. Av. Ejército Libertador N 740 CL-Santiago Phone: +56 2 7075700 E-mail: workwear@hellyhansen.no

CZECH

Helly Hansen Czech Republic s.r.o. Strakonicka 3309/2e 150 00 Praha 5 Phone: +420 227 031 827 E-mail: ww.cz@hellyhansen.com

DENMARK

A/S Helly Hansen Visiting Address: Lergravsvej 59 2. sal 2300 København S Postal Address: P.O. Box 22 DK - 2100 KØBENHAVN Ø Phone: +45 80 88 55 24 E-mail: workwear@hellyhansen.no

ESTONIA

PMG - Premier Marketing Group Unit G2 Calmount Park Calmount Road, Dublin 12 Phone: +353 01 4600723 E-mail: conor.lloyd@hellyhansen.com

NETHERLANDS

Helly Hansen BV Holtum Noordweg 77 NL-6121 RE Born Phone: +31 (0)46 7440074 E-mail: ww.nl@hellyhansen.com

NORWAY

Helly Hansen AS PO box 1653 Vika N-0120 Oslo, Norway Visiting address: Munkedamsveien 35 N-0250 Oslo Phone: +47 69 24 91 50 E-mail: Workwear@hellyhansen.no

POLAND

Tamec Trade OÜ Mustamäe tee 29 EE-10613 Tallinn Web: www.tamectrade.ee Phone: +3726816611 E-mail: info@tamectrade.ee

Helly Hansen Sp. z o.o. Pory 78 02-757 Warszawa Phone: +48 22 327 61 27 E-mail: ww.pl@hellyhansen.com

FINLAND

Helly Hansen Spain suc. En Espana Ronda Maiols no 1, 4a Planta, Despacjps 419-421 E-08192 Saint Quize del Vallés (Barcelona) Phone: +34 931770617 E-mail: Workwear.ec@hellyhansen.com

Helly Hansen Oy Visiting address: Teknobulevardi 3 - 5 FI – 01530 Vantaa Phone: +47 69 24 91 50 Customer service: E-mail: workwear@hellyhansen.no

FRANCE

Helly Hansen France SARL Parc des Glaicins, 11 Rue du Pre Faucon F-74940 Annecy le Vieux Phone: +33 458020070 E-mail: ww.fr@hellyhansen.com

PORTUGAL

SLOVENIA

ZAVAS d.o.o. Špruha 19 SI-1236 Trzin Phone: +386 1 5610 420 E-mail: prodaja@zavas.com

SPAIN

HELLY HANSEN SPAIN Sucursal en España Ronda Maiols 1 08192 Sant Quirze del Vallés Phone: +34 931 770 617 E-mail: workwear.spain@hellyhansen.com

SWEDEN

Helly Hansen AB Visiting Address: Stormbyvägen 2-4, S-163 91 SPÅNGA P.O. Box 55 S-163 91 SPÅNGA Phone: +46 0200 896 380 E-mail: workwear@hellyhansen.no

SWITZERLAND

Helly Hansen (Schweiz) AG TMC Zürich, Showroom 394 Thurgauerstrasse 117 CH-8065 Zürich Phone: +41 (0)44 5785340 E-mail: ww.ec@hellyhansen.com

UNITED KINGDOM

Helly Hansen UK Ltd Unit G3 (A) Birbeck House Colliers Way, Phoenix Park NG8 6AT Nottingham UK Phone: +44 (0) 115 979 5997 E-mail: customerservice.uk@hellyhansen.com

USA

Helly Hansen (U.S.) Inc. 4104 C Street N.E., Suite # 200 Auburn, Washington 98002 Toll Free: +1 866-435-5902 E-mail: CustomerService-USA@hellyhansen.com

EXPORT

(Excluding Europe and North America) Helly Hansen AS Munkedamsvn. 35, 6.fl, PO box 1653 N-0250 Oslo, Norway Phone: +31 610201389 E-mail: ww.export@hellyhansen.com Export manager: Patrick Purvis patrick.purvis@hellyhansen.com

RUSSIA

Helly Hansen Russia Mosfilmovskaya street d. 54, s.1 RU-119590 Moscow Russia Phone: +74954199901 E-mail: info.russia@hellyhansen.com

TERMS

155


TECH CLINIC

156

TECH CLINIC


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

A GUIDE TO OUR TECHNOLOGIES

TECH CLINIC H E L LY H A N S E N W O R K W E A R SINCE 1877

TECH CLINIC

157


TECH CLINIC

3LAYER LAYER 3 HELLY HANSEN LANSERADE TRELAGERSYSTEMET REDAN UNDER TIDIGT 1970-TALET

3-LAYER SYSTEM

SYSTEM

SYSTEM

OCH HAR TAGIT DET ALLT LÄNGRE SEDAN DESS GENOM ATT STÄNDIGT INFÖRA NY PROTECTIVE TEKNIK I VÅR UTRUSTNING. TACK VARE VÅRT UNIKA, FLEXIBLA SYSTEM KAN DULAYER HA DET BEKVÄMT OCH KÄNNA DIG SKYDDAD OAVSETT VILKA ARBETSFÖRHÅLLANDEN INSULATION DU UTSÄTTS FÖR - VÄRME ELLER KYLA, REGN ELLER SNÖ. LAYER BASE LAYER

BASE LAYER

PROTECTIVE LAYER

TORR.

INSULATION LAYER

BASELAYER

Din andra hud Helly Hansens underställ ventilerar bort överskottsvärme och transporterar bort svett och fukt från huden till nästa lager i plagget så att du håller dig torr och varm.

INSULATION MIDLAYER LAYER

VARM. Håll värmen Helly Hansens värmelager i fleece håller kvar luft och isolerar mot kyla samtidigt som överskottsvärme ventileras bort och fukt kan passera genom textilunderlaget. Du håller dig därför torr och varm.

PROTECTIVE

PROTECTIVE LAYER LAYER

SÄKER. Håll elementen ute Helly Hansens Helly Tech®-material skyddar mot regn och blåst samtidigt som fukt kan avdunsta genom porerna i det andningsbara mikroporösa eller hydrofila membranet. Du håller dig därför torr och varm.

* For illustrational purposes only

158

3-LAYER SYSTEM

BASE LAYER


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

UNDERSTÄLL

DRY.

Vi anser att Lifa® helt enkelt är den bästa fukthanteringsteknologin som finns. HÅLLER DIG TORR

MELLAN LAGER

WARM.

Håller dig varm och torr i alla väder. HÅLLER DIG VARM

YTTERPLAGG

SAFE.

Vattentät. Andningsbart. Garanterat. HÅLLER DIG SÄKER

3-LAYER SYSTEM

159


TECH CLINIC

LIFA®

VARM. TORR. BEKVÄM.

Lifa® lanserades i början av 1970-talet och baseras på en garnteknik som har testats och utvecklats genom åren. De främsta funktionerna i Lifa® ger både fukthantering och isolering. Fukten förflyttas från huden och svetten transporteras till materialets yta där den avdunstar. År 2006 kombinerades Lifa® med mulesingfri merinoull för att skapa ett underställ som är det bästa hittills. Lifa® är en hydrofob fiber som gör att vätska inte kan absorberas. Lifa®-fibrerna används på det första membranlagret i underställ, det lager som är närmast huden. När det första garnlagret kombineras med ett ytterligare lager med hydrofila (fuktabsorberande) egenskaper förflyttas svetten från huden och transporteras till det andra lagret, där den absorberas. Det gör att man kan hålla sig varm, torr och bekväm.

SÅ FUNGERAR LIFA®

ACTIVE HI VIS MAX

COLD WEATHER

160

LIFA®

LIFA®

HIGH ACTIVITY

MERINO

FLAME RETARDANT

LOW ACTIVITY

LOW ACTIVITY

HIGH ACTIVITY

Med Lifa® Stay Warm Technology transporteras svett bort från huden, så att du håller dig varm under längre tid.

WARM WEATHER

HIGH VISIBILITY


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

LIFA® - PRESTANDA OCH FUKTREGLERING PÅ PROFFSNIVÅ

1

I 100 % Lifa®-textil får du ett torrt lager intill huden, så att du alltid är bekväm vid högaktiva aktiviteter i alla typer av miljöer. Lifa® är ett lättviktsunderställ som är perfekt för högintensiva aktiviteter i både milda och kyliga temperaturer. Inget annat underställ transporterar bort svett från huden bättre än Lifa® .

2

1

2

LIFA® ACTIVE - MÅNGSIDIG BEKVÄMLIGHET, ÅRET RUNT MED ETT TORRT SUPERMATERIAL INTILL HUDEN Lifa® Active är en avancerad konstruktion som kombinerar Lifa® Stay Warm Technology och fibrer med snabb fukttransport, vilket gör det till det perfekta valet för ett underställ man kan bära året om. Att hålla dig torr är viktigt för att bevara komforten. Den här produkten har dessutom en ledig passform, vilket gör den till ett enastående vardagsplagg.

1

2

LIFA® MERINO - VÄRME- OCH FUKTREGLERING PÅ PROFFSNIVÅ Lifa® Merino är en konstruktion i två lager där Lifa® Stay Warm Technology kombineras med 100 % merinoull, vilket gör det till det perfekta underställsmaterialet för alla aktiviteter i kallt väder. Att hålla sig torr är viktigt för värmen och komforten.

LIFA® är ett ultralätt underställsmaterial som fungerar utmärkt under hösten och vintern. Lifa® ger lätt isolering och fukthantering tack vare 100 % Lifa®-fibrer i ett lager. Lifa®-tekniken fungerar bäst som lager under ett annat plagg, för ju fler plagg du bär, desto längre kan svett och fukt transporteras ut ur materialet och bort från huden.

LIFA®

161


TECH CLINIC

H²FLOW™

RT SMA ION LAT V E NTI EM T SYS

AIR POCKETS TO KEEP YOU

WARMER

VARMARE. SVALARE. TORRARE.

H²Flow™ gör att du kan reglera kroppens temperatur. Tekniken ger optimal isolering med hjälp av luftfickor eller hål som lagrar kroppsvärmen och gör att du kan reglera värmen och luftflödet genom ventilationsdragkedjor som släpper in kall luft och släpper ut varm luft.

Negativt eller positivt luftutrymme skapas genom att lägga till eller ta bort material på plaggets insida för att det här extra luftutrymmet ska kunna fyllas med luft som värms upp av kroppen. I båda fallen är syftet att skapa luftfickor på strategiska områden, där luften fångas i de här kanalerna eller utrymmena. Luften i de här fickorna värms upp av kroppsvärmen och håller dig varm.

HOW H2FLOW WORKS SÅ FUNGERAR H²FLOW™

1

Ventilationsdragkedjorna släpper 1 Ventilation zippers let cold air in if youin kall luft om du blir för varm. get too warm Luftfickor eller hål lagrar kroppsvärmen, så alla H²FLOW™-jackor 2 Air pockets or holes store warmth from har ett bra förhållande mellan och vikt your body, so all H2FLOW jacketsvärme have a

2

high warmth to weight ratio

162

H2FLOW™


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

WARMER. COOLER. DRIER.

”Helly Hansen jackor med H²Flow™ tekniken kyler ner dig 20% snabbare än konkurrerande jackor utan tekniken, mätt på samma vikt och isolering.”

H2FLOW™

163


TECH CLINIC

HELLY TECH® VATTENTÄT. ANDNINGSBART. GARANTERAT.

TR

EATED

DW

T

N LE

B

R

TE WA

C

EL

P RE

RI

R

HELLY TECH® ÄR DET VATTENTÄTA OCH ANDNINGSBARA YTTRE LAGRET SOM SKYDDAR DIG MOT VÄDER OCH VIND.

A OUTER F

FA ROO

ND

ABLE H T BREA EMBRANE

WATERP

M

FOR MAXIMUM WATERPROOFNESS

Helly Tech® är tillverkat av PU-baserade (polymer-polyuretan) membran och beläggningstekniker. PU-membranet gör materialet mjukt och stretchigt, och beläggningen ger vattentäta och andningsbara egenskaper. Helly Tech® har antingen hydrofila barriärmembran eller mikroporösa membran, beroende på materialets användningsområde.

Den hydrofila barriären fungerar enligt en osmosprincip som förhindrar att salter tränger in och blockerar porerna. De mikroporösa PU-membranen är hydrofoba, “vattenskyende”, polymerer. Det är den här membrankonstruktionen som gör Helly Tech® vattentätt. Porerna är upp till 20 000 gånger mindre än vattendroppar och materialet kan andas eftersom porerna är upp till 700 gånger större än en molekyl vattenånga, vilket gör att svett och värme kan avdunsta.

Det är mer än bara ett material – det är en kombination av ett DWRbehandlat yttermaterial, ett vattentätt membran med mycket god andningsförmåga, helt täta sömmar och ofta ett inre material, mesh eller foder med mycket god andningsförmåga. Sömmarna är tejpade med vattentätt band och lim för att förhindra att vatten tränger in i de små hålen mellan sömmarnas stygn.

SÅ FUNGERAR HELLY TECH® HOW HELLY TECH WORKS 1. Det DWR-behandlade yttre materialet är vindtätt och vattenavvisande

1

1

DWR treated outer fabric is windproof and water-repellent

2

Waterproof and breathable membrane or coating

3

Highly breathable inner fabric, mesh or lining

2. Membran eller beläggning som är vattentätt och andningsbart

2

3. Inre material, mesh eller foder med mycket god andningsförmåga 3

164

HELLY TECH®


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

DET FINNS FLERA SORTERS HELLY TECH®-MATERIAL. DET SOM FRÄMST SKILJER DEM ÅT ÄR ANTALET LAGER SOM MATERIALET ÄR GJORT AV.

Mycket vattentät och extra andningsbar konstruktion som är anpassad för idrottande. För en mängd olika påfrestande utomhusaktiviteter i mycket tuffa, varierande och oförutsägbara väderförhållanden.

WATERPROOFNES

För högintensiv träning, extremt våta eller långvariga aktiviteter i mycket krävande miljöer.

Material och konstruktioner som är helt vattentäta, vindtäta och andningsbara. För alla situationer och väderförhållanden där du behöver skydd mot väder och vind.

BREATHBILITY

3 PLY CONSTRUCTION

Det yttre materialet + membran och inre material är sammanfästa för att göra det lätt, hållbart och snabbtorkande.

2,5 PLY CONSTRUCTION

Det yttre materialet + membran och inre material är sammanfästa för att göra det lätt, hållbart och snabbtorkande.

2 PLY CONSTRUCTION

Det yttre materialet + membran eller beläggning är sammanfästa med skyddande tryck på insidan för att göra det extremt lätt och packningsbart.

LAB TESTS VATTENPELARE , ISO 811 OCH JIS LIS L 1092-B1 Ger värde tryck mm av vatten som hålls tillbaka av tyg. 10.000mm är samma tryck du skulle uppleva dykning till 10m eller lika med trycket från en brandslang. ANDNINGSFÖRMÅGA , JIS L 1099-1985-B1 Ger värdet för g / m2 / 24h - mängden av vattenmolekyler som kan passera genom en kvadratmeter tyg inom 24 timmar. 15,000 gram andningsförmåga är lika stor som en jacka som kan passera 30 liter vatten i 24 timmar. I jämförelse, perspirerar vår mänskliga kropp 1 liter per 24 timmar. VATTENAVVISANDE , ISO 4920: 1981 OCH AATCC 35-2006 Spray test: testning av DWR före och efter tvätt, genom att dugga vatten på tyget och mäta hur många droppar som studsar upp och om några fäster eller väter tygets yta.

A E HA AB TH R AT BL E LE B R E W B

HELLY TECH®

165


TECH CLINIC

LIFE POCKET™

En ficka utformad för att bevara batteritiden på elektronisk utrustning, för säkerhet och nöje. Ingenjörstestad lösning för att bevara batteritiden i mobiltelefonen och actionkameran när det är kallt. Life Pocket™ är som en liten sovsäck för teknikutrustningen. Materialet med termiskt motstånd och den innovativa konstruktionen gör att utrustningen håller dubbelt så hög temperatur som i en vanlig ficka.

166

LIFE POCKET™


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

Main outside fabric Insulation for extra warmth Aerogel

Helly Hansen Life Pocket™ Lining + non-permeable TPU layer in the middle, Bemis adhesive fil, 120gr #3914

Inside lining of jacket

LIFE POCKET™

167


TECH CLINIC

HELLY HANSEN TECH PARTNERS 3M Science. Applied to Life.™ Vetenskap. I vardagslivet. 3M är pionjärer inom reflexforskningen och har utvecklat tekniken på nya och banbrytande sätt under mer än 30 år. Med fler än 35 olika produkter, däribland många alternativ för situationer som kräver hög prestanda, erbjuder 3M™ Scotchlite™ reflexmaterial ett av branschens största och mest varierande utbud. Det är ett välrenommerat namn inom reflexmaterialtekniken.

POLARTEC® The Cornerstone of fleece insulation Vi jobbar mycket med Polartec®, som är en välkänd tillverkare av lätt och varm fleece och kända för sina prestationsinriktade, hållbara och snygga material. Polartec® är ett utrymmessnålt, snabbtorkande och varmt material med goda andningsegenskaper som inte medför extra vikt.

CORDURA® Durable. Versatile. Reliable Plagg i CORDURA® håller längre. CORDURA®-material utgör den perfekta kombinationen av hållbarhet, flexibilitet och tillförlitlighet. I mer än fyrtio år har friluftsälskare förlitat sig på den överlägsna slitstyrkan hos olika CORDURA®-material. 

PRIMALOFT® The world’s best down alternative PrimaLoft® är en isoleringsteknik i syntet med överlägsna värmeskyddande och vattenavvisande egenskaper. Isoleringens mycket tunna fibrer formar luftfickor, som håller kvar värmen. En annan fördel med fibrerna är att de är otroligt mjuka och sköna.

168

TECH CLINIC


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

YKK® Little parts. Big difference Små delar, stor skillnad. Högkvalitativa dragkedjor för alla tillfällen. Det japanska företaget YKK® grundades 1934. I dag säljs deras produkter över hela världen och YKK® anses vara marknadsledande inom högkvalitativa och innovativa dragkedjor och knäppningar.

ALLIED® Advanced down technologies Äkta gåsdun är lätt, har hög kompressibilitet och håller värmen bra och anses därför av många vara det absolut bästa isoleringsmaterialet. Allied Down levererar dun och fjädrar av högre kvalitet än någon annan leverantör på marknaden.

VIBRAM® Walk Safe. Work safe. Säkerhet på arbetet och fritiden med sulor från Vibram®. Testade i skarpa lägen

TECH CLINIC

169


CE MÄRKNING All personlig skyddsutrustning från Helly Hansen Workwear är tillverkad och testad i enlighet med det europeiska direktivet (89/686/EEG) och är därmed CE-märkt.

Helly Hansen Workwear avser att förebygga olyckor och skador under arbeten vid exponering för kyla, hetta, eld, regn och vid begränsad sikt. CE-märkningen refererar till en säkerhetsnivå på produkten. Det europeiska direktivet (89/686/EEG) är den lagstiftning som gäller för europiska medlemsstater i fråga om personlig skyddsutrustning. I 89/686/EEG anges som grundläggande design- och tillverkningskrav att personlig skyddsutrustning ska skydda mot en eller flera hälso- eller säkerhetsrisker.

170

CE MARKING/STANDARDS

PPE-FÖRORDNING (EU) 2016/425. Från den 21 april 2018 ersätts direktiv 89/686/EEG av PPE-förordning (EU) 2016/425. Övergångsperioden sträcker sig fram till den 21 april 2019. Under övergångsperioden kan produkter certifieras enligt den gamla samt den nya förordningen. Certifikat enligt direktiv 89/686/EEG gäller tills utgångstiden löper ut.


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

STANDARDS

SKYDDSKLÄDER MED GOD SYNBARHET (VARSELKLÄDSEL)

SKYDDSKLÄDER KLÄDER TILL SKYDD MOT HETTA OCH FLAMMA

I denna standard anges krav för kläder med god synbarhet, avsedda att göra bäraren tydligt synlig i risksituationer, såväl under alla dagsljusförhållanden som i belysning från fordonsstrålkastare. Produkter med god synbarhet uppfyller kraven i EN ISO 20471, som är den europeiska standarden för varselkläder. Plagg godkända enligt EN ISO 20471 ska vara försedda med ett piktogram av en väst.

I denna standard anges prestandakrav för plagg tillverkade av flexibla material och avsedda att skydda bärarens kropp, med undantag för händerna, mot hetta och/eller flamma. Alla enligt ISO 11612 godkända, flamsäkra produkter ska vara CE-märkta och försedda med flamsäkerhetspiktogram. Bokstäverna nedanför piktogrammet anger vilken slags exponering plagget skyddar mot.

Siffran invid piktogrammet (här X) anger plaggets klassning.

A = begränsad flamspridning – A1–A2 (A1 avser ytantändning, A2 avser kantantändning). B = konvektionsvärme – nivå 1–3 där 3 är högsta skyddsnivån. C = strålningsvärme – nivå 1–4 där 4 är högsta skyddsniv ån. D = smältstänk av aluminium – nivå 1–3 där 3 är högsta skyddsnivån. E = smältstänk av järn – nivå 1–3 där 3 är högsta skyddsnivån. F = värmeöverföring genom beröring – nivå 1–3 där 3 är högsta skyddsnivån.

Klädklassindelningen är fastställd utifrån minimikrav för de fluorescerande och reflekterande ytorna på varje enskilt plagg.

Flamspridningshämmande egenskaper (A) kontrolleras och registreras alltid. Minst en av de andra egenskaperna (B–F) ska ingå. Varje bokstav ska följas av en siffra som anger uppnådd skyddsnivå. 1 anger lägsta godtagbara skyddsnivå.

SKYDDSKLÄDER

SKYDDSKLÄDER

SKYDD MOT HETTA OCH FLAMMA – FLAMSÄKRA MATERIAL OCH MATERIALKOMBINATIONER OCH KLÄDER

SPÄNNINGSFÖRANDE MILJÖER. SKYDDSKLÄDER MOT VÄRMEFAROR FRÅN LJUSBÅGAR.

I denna standard anges prestandakrav för flamsäkerhetsegenskaperna hos material, materialkombinationer och skyddskläder, i syfte att minska risken att kläderna fattar eld och därmed själva blir en säkerhetsrisk. Plagget skyddar bäraren mot hetta och flamspridning, enligt europeisk standard EN ISO 14116. I denna standard anges prestandakrav för flamsäkra material och materialkombinationer i skyddskläder.

I denna standard anges testmetoder för material och plagg avsedda för skyddskläder för personer utsatta för elektriska ljusbågar. Kläder som uppfyller kraven i denna standard säkerställer att konsekvenserna för den som exponerats för elektriska ljusbågar inte förvärras av kläderna. Testmetoderna är indelade i två kategorier: test av material respektive test av kläder.

Materialen uppfyller kraven enligt ISO 14116 index 0/0/0 – flamsäkerhetsklass/ antal tvättar med bokstavsbeteckning H, I eller C/tvättemperatur H – hushållstvätt, I– industritvätt, C – kemtvätt.

Såväl material- som klädtesterna är indelade i två klasser: klass 1 = 4 kA och klass 2 = 7 kA.

Flamsäkerhetsklass 1 anger att materialet inte sprider flamma, men att brännhål kan uppstå vid kontakt med flamma. Flamsäkerhetsklass 2 anger att materialet inte sprider flamma och att brännhål inte uppstår vid kontakt med flamma. Flamsäkerhetsklass 3 anger att materialet inte sprider flamma och att brännhål inte uppstår vid kontakt med flamma samt att materialet har kort efterbrinntid.

Samtliga material som används i skyddskläderna ska klara testerna enligt minst klass 1. Flerskikts- och kombinationsplagg ska testas och måste klara följande krav: – självslockna inom 5 sekunder – ingen genomsmältning till insidan – inga hål större än 5 mm i någon riktning får uppstå i det innersta skiktet.

Plagg med klassning 1 ska inte användas närmast huden och ska endast användas tillsammans med plagg med klassning 2 eller 3.

Plaggen ska bäras korrekt stängda eller knäppta. Avsedd skyddsverkan uppnås endast när jacka och byxor används tillsammans. För fullständigt skydd måste även tilläggsutrustning, som handskar, hjälm och visir, användas.

STANDARDS

171


STANDARDS

SKYDDSKLÄDER

SKYDDSKLÄDER

SKYDD MOT REGN

DRÄKTER OCH PLAGG SOM SKYDDAR MOT KYLA.

I standarden specificeras krav på och testmetoder för material och sömmar i skyddskläder avsedda att skydda mot nederbörd (t.ex. regn, snöflingor), dimma och luftfuktighet vid marknivå vid temperaturer ned till 5° C. Plagget har testats avseende skydd mot vatten (X) och skydd mot vattenånga (Y)

I standarden specificeras testmetoder för och krav på funktionalitet hos plagg avsedda att skydda mot kyla (lufttemperatur under -5 °C). Helly Hansen har testat produkterna enligt metod B, vilket innebär att isoleringen (X) har mätts för en kombination av plagg (jacka/byxa eller overall) och ett underställ. Dessutom mäts luftgenomträngningen (Y).

X – Skydd mot vattenpenetration, nivå 1, 2 och 3 (där 3 skyddar bäst mot regn) Y – Skydd mot vattenånga, nivå 1, 2 och 3 (nivå 3 skyddar bäst)

X (B) – värmeisolering Y – luftgenomträngningsklass (klass 1–3, där klass 3 skyddar bäst mot vind)

SKYDDSKLÄDER

SKYDDSKLÄDER

PLAGG FÖR SKYDD I SVALA MILJÖER.

ELECTROSTATIC PROPERTIES

I den här standarden specificeras krav och testmetoder för funktionaliteten hos enskilda plagg avsedda att skydda kroppen från nedkylning i svala miljöer (lufttemperatur på lägst -5 °C). Alla plagg som är godkända enligt EN 14058 ska märkas med ett piktogram som visar att de skyddar i svala miljöer, och med rätt prestandanivå:

I EN 1149 specificeras krav på egenskaper och testmetoder vid mätning av skyddet mot statisk elektricitet och urladdningsprocessen. I EN 1149-1 specificeras kraven på och testmetoderna för material avsedda för tillverkning av elektrostatiskt avledande skyddskläder (och handskar) som skyddar mot brandfarliga urladdningar. I EN 1149-2 specificeras en testmetod för att mäta den elektriska, vertikala resistansen hos material i skyddskläder. Den här europeiska standarden kan inte användas för att specificera skydd mot nätspänning. I EN 1149-3 specificeras metoder för att mäta dissipation av elektrostatisk laddning från ytan på materialen i ett plagg. Den här testmetoden kan användas för alla material, inklusive homogena material och inhomogena material med ledande fibrer i ytskikt och ledande fibrer i kärnskikt. I EN 1149-5 specificeras kraven på materialen i och utformningen av skyddskläder som är elektrostatiskt avledande och som används som del i ett heljordat system för att undvika brandfarliga urladdningar. Kraven är möjligen otillräckliga i syreberikade brandfarliga omgivningar. Den här europeiska standarden kan inte tillämpas för skydd mot nätspänning. Materialen måste uppfylla kraven i EN 1149-1 eller -3.

Y – klass för termiskt motstånd (klass 1–3)

40+

SKYDDAR MOT ULTRAVIOLETTA STRÅLAR.

172

STANDARDS


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

STANDARDS

FLYTVÄSTAR FRÅN HELLY HANSEN WORKWEAR, 150 N I de här flytvästarna flyter du i ryggläge och stödnivån är tillräcklig för flera typer av användning på öppet vatten och vid hög sjö. Flytkraftsfördelningen I flytvästarna är tillräcklig för att vända de flesta användare till ett läge där munnen hålls ovanför vattenytan, till och med om användaren är medvetslös. Testet utfördes med användare i badkläder, enligt ISO 12402. I ISO 12402 finns riktlinjer om utformning och användning av flytvästar vid aktiviteter i eller nära vatten, såväl arbetsrelaterade aktiviteter som fritidsaktiviteter. Flytvästar som tillverkas, väljs ut och underhålls i enlighet med den här standarden ger ett rimligt skydd mot drunkning för en person som är helt omsluten av vatten. Helly Hansen Workwear säljer flytvästar som inte kräver några åtgärder från användaren (flytvästar som fungerar automatiskt). De är lämpliga vid aktiviteter där det är troligt att användaren hamnar i vattnet oväntat, medan flytvästar som blåses upp manuellt är lämpliga i situationer där det sannolikt finns tillräckligt med tid att producera full flytkraft eller där hjälp finns nära tillhands. Användaren bör i varje situation se till att flytvästen passar det specifika användningsområdet. Det faktum att en flytväst uppfyller kraven i ISO 12402 innebär inte att den passar under alla förhållanden. Under vissa förhållanden kan flytkraften hos flytvästen påverkas, exempelvis vid hög sjö och andra svåra väderförhållanden, om användaren bär vattentäta kläder eller kläder i flera lager som avsiktligen eller oavsiktligen ger extra flytkraft, eller om användaren är iklädd tung utrustning (exempelvis ett verktygsbälte). Användare, ägare och arbetsgivare måste se till att det här tas med i beräkningen när flytvästen väljs ut. Det kan också hända att flytvästar inte fungerar lika väl vid extrema temperaturer, även om de är helt godkända.

Flytvästar kan också påverkas av andra omständigheter, exempelvis vid svetsning eller kontakt med kemikalier, och ytterligare skydd kan krävas. Användaren måste se till att flytvästen inte har påverkats negativt. När du väljer och använder flytväst är det viktigt att du väger in den relativa mängden tid som behöver läggas på inspektioner och underhåll. Flytvästens möjliga livslängd beror på under vilka omständigheter den används och hur den förvaras, och det är användaren, ägaren eller arbetsgivaren som ansvarar för de här aspekterna. ISO 12402-3. Nivå 150 N Flytvästar med funktionsnivå 150 är avsedda för allmänt bruk på öppet hav och vid hög sjö, där stora krav ställs på flytvästarnas funktion.

• Det är viktigt att ägaren, användaren och arbetsgivaren väljer flytvästar som uppfyller rätt standard för de omständigheter deska användas under. • Flytvästen måste fästas ordentligt när den används, för att gerätt stöd i vattnet och för att användaren ska kunna simma ochaktivt hjälpa sig själv och andra. • Ingen flytväst garanterar fullständig säkerhet, utan ska ses som ett sätt att minska risken för att drunkna.

STANDARDS

173


174


HELLY HANSEN WORKWEAR 2018

175


Profile for HH Workwear

Helly Hansen Workwear Apparel 2018 – Swedish  

Helly Hansen Workwear Apparel Catalogue for 2018 – Swedish

Helly Hansen Workwear Apparel 2018 – Swedish  

Helly Hansen Workwear Apparel Catalogue for 2018 – Swedish

Advertisement