Tilflytterbrochure - Herning Kommune

Page 1

HERNING ER ALLE MULIGHEDER Ã…BNE


INDBYGGERE Herning Kommune havde 89.085 indbyggere den 1. januar 2020 og er siden 2007 vokset med ca. 6 %.

TILFLYTTERE Hvert år flytter mere end 4.000 nye beboere til kommunen.

HUSPRISER En villa koster i gennemsnit kr. 12.675,pr. m2 i Herning Kommune. Det er under 50 % af priserne i Aarhus.

GRØNNE OMRÅDER 17,6 millioner kvadratmeter skov, naturlegepladser, løbestier, ridestier, parker, badesøer, åer, mountainbikespor.

OFFENTLIG TRANSPORT

Herning er et knudepunkt for offentlig transport med bus og tog i regionen. Direkte forbindelse til de fleste større byer i regionen. Direkte tog til København på cirka 3 timer.

INDKØB & SHOPPING Specialbutikker, kædebutikker og supermarkeder. 150 forretninger i og omkring centrum, eller 80 butikker og 10 spisesteder under tag i herningCentret.


HERNING ER DET GODE LIV I Herning er alle muligheder åbne for dig og din familie. Vi tror på sammenhold, handlekraft og mod. Det er faktisk de værdier, der har gjort Herning Kommune til det, vi er i dag. Sammenholdet betyder, at både tilbud og hjælp er tæt på i hverdagen. Handlekraft og mod sikrer, at der hele tiden skabes nye arbejdspladser – og gode rammer for fritiden. Tryghed og gode forhold for familier er i centrum i Herning Kommune. Vi har pasningsgaranti, vi investerer i skoler og institutioner, og vi har fokus på børns trivsel.

Når vores borgere, vores erhvervsliv og kommunen går sammen og trækker i samme retning, så sker der noget. Handlekraften præger vores kommune, og har gjort Herning Kommune til et område med sport- og kulturoplevelser i international klasse – og daglige begivenheder, der gør hverdagen sjov. Det hele er skabt på et fundament af sammenhold og i tæt samspil med et engageret foreningsliv. Herning Kommune er rig på muligheder for at leve et godt liv, udvikle sig og indfri sine drømme. Derfor siger vi: Her er alle muligheder åbne.

Tilflytterservice - kontakt vores bosætningskoordinator

Har du et spørgsmål - stort eller småt - så kontakt vores bosætningskoordinator Mette K. Hebel og hør om mulighederne i Herning Kommune. Det kunne være boligmuligheder, pasning, skoler, fritidsaktiviteter og netværk. Skriv en mail til tilflytter@herning.dk eller læs mere på tilflytter.herning.dk


30

M

IN

SKIVE 25 MIN

N MI 25 ER O RU ST BR TE N LS MI HO 2 0

OR

G

Så langt kommer du indenfor 1 time i bil fra kommunegrænsen.

VI B

HADERUP

AULUM SUNDS

N

VILDBJERG

RINGKØBING 30 MIN

SILKEBORG 25 MI

ÅRHUS 50 MIN

HERNING

N JER

25

MIN

SK

HO

KIBÆK

RS

EN

S4

SDR. FELDING

0M

E

JL

VE

IN

IN

40 IN

E G

55

M

RD VA

BJ ER

5M

G5

ES

IN

M

M

IN

35 DIN

L KO

KNUDEPUNKT Herning er knudepunkt for offentlig transport i Midtjylland.

ANTAL ARBEJDSPLADSER I 2018 var der 47.488 arbejdspladser i Herning Kommune.

ARBEJDSLØSHED

Med 3,4 % (feb. 2020) ligger Herning under landsgennemsnittet.


HERNING ER ATTRAKTIVE ARBEJDSPLADSER Når man flytter til et nyt sted, sker det for det meste på grund af job eller familie. I Herning har vi en lav arbejdsløshed og et højt antal arbejdspladser. Herning er vuggen for den danske tekstilindustri, og vi har stadig mange job i mode- og livsstilsbranchen i området. Kreativitet og produktivitet går hånd i hånd i mange forskellige brancher. Vi har for eksempel en del højt specialiserede metalvirksomheder, og vi har mange arbejdspladser indenfor grøn energi, byggeri, IT og oplevelsesøkonomi. Regionens nye hospital i Gødstrup åbner i 2021, og hospitalet får tilført ca. 2.000 hospitalsarbejdspladser, så der i alt bliver omkring 4.000 arbejdspladser. Området omkring hospitalet forventes på sigt at blive et helt nyt bolig- og erhvervsområde. Samtidig udvikles den gamle sygehusgrund i Herning centrum til en ny bydel, forventeligt med forskellige typer boliger, erhverv og uddannelse. Med de mange arbejdspladser i Herning-området er der gode muligheder for at få et job og for at skifte job. Hvis drømmejobbet ligger udenfor kommunen, er Herning med sin meget veludbyggede infrastruktur et godt udgangspunkt for at pendle – se på kortet hvor langt man kan komme på bare én time i bil.


HERNING TRIVES FAMILIEN Familien skal være i balance for at få et godt liv, og i Herning Kommune arbejder vi for at skabe de bedste rammer for familien.

PASNINGSGARANTI Fra dit barn er 24 uger til skolealderen, er der pasningsgaranti i dit lokale distrikt.

SKOLER Vi har 25 folkeskoler og 9 private skoler/friskoler i Herning Kommune.

FORENINGER

Alle børn og unge har krav på en tryg opvækst. Vi arbejder for høj kvalitet i vores tilbud til børn og unge. Vi sætter børn og unge i centrum. Vi lægger vægt på ansvar, engagement, gode rammer og moderne læringsmiljøer. Vi tror på, at det er den bedste måde at udvikle det enkelte barns kompetencer og potentiale. Om dine børn er til sport eller kreative aktiviteter, så findes der et væld af muligheder. Ikke bare centralt i Herning by, men også rundt i de større og mindre byer i kommunen. Generelt har vi et meget aktivt foreningsliv i området, og vi er blandt de kommuner i landet, som har flest indbyggere engageret i foreninger. Her i Herning dyrker vi både fællesskabet og talenterne, og har dit barn et særligt musisk eller sportsligt talent, er der mulighed for at komme i en talentklasse med særligt tilrettelagt undervisning i de sidste år af folkeskolen og på ungdomsuddannelserne.

Dyrk din interesse med andre i de mere end 400 foreninger.

IDRÆTSFACILITETER Vi har mange muligheder. Haller, multibaner, svømmehaller. Herning er den kommune i landet, der har flest fodboldbaner pr. indbygger.

VIDSTE DU AT...

Siden 2007 er der bygget helt nye skoler i Vildbjerg, Tjørring, Snejbjerg og i HammerumGjellerup.


HERNING ER GLÆDE I BØRNEHØJDE Sangskole Billedskole Musikskole Terminalen – skateboard, løbehjul, klatring, parkour MakerSpace E-sport Coding Pirates Streetbasket Foldboldeksperimentariet Børneteaterfestival Kulturfestival Herning Beach håndbold Børneteater Koncerter Højtlæsnings-café Læsehund Skovsnogen – kunst i skoven

Fodbold Håndbold Svømning Ishockey Dans Ballet Foto Glaskunst Syning Madlavning Amerikansk fodbold Bueskydning Crossfit Kampsport Ultimate Floorball Boksning Brydning ...og meget mere

kultur.herning.dkHERNING ER PLADS Med sine cirka 50.000 indbyggere er Herning by et knudepunkt i det midtjyske I Herning Kommune var der 89.085 indbyggere pr. 1. januar 2020. Målt på areal er Herning Danmarks tredje største kommune.

BOLIGMASSE 41.290 boliger pr. 1. januar 2020.

NYE BOLIGER 512 boliger i 2019.

INDBYGGERE Mere end 95 % af vores indbyggere er glade eller meget glade for at bo i Herning Kommune.

I Herning Kommune er der mange forskellige boligmuligheder. Du kan bo i bylejlighed, byhus eller patriciervilla. Boligblok, rækkehus eller parcelhuskvarter. Et hus i en rolig landsby eller en gård på landet. Der er byliv og villakvarterer med stisystemer. De mindre byer og landsbyer i kommunen er kendt for deres nærmiljø og aktive lokalsamfund. Herning by ligger centralt i kommunen og er vokset sammen med forstæderne Gjellerup, Hammerum, Birk, Lind, Snejbjerg, Tjørring og Gullestrup, der ligger rundt om byen. Centerbyerne i kommunen hedder Sunds, Vildbjerg, Aulum, Kibæk og Sdr. Felding – og hertil kommer selvfølgelig en lang række mindre byer og landsbyer rundt om i kommunen.

AULUM SUNDS VILDBJERG

HERNING

BYG SELV – KØB EN GRUND

Går du med en drøm om at bygge dit eget hus, er der masser af muligheder i Herning Kommune. Se hvilke grunde vi har til salg lige nu og planer om fremtidige udstykninger på herning.dk

KIBÆK

SDR. FELDINGHERNING ER KULTUR OG BYLIV I Herning elsker vi at have mange gæster, og vi har et bredt udbud af caféer, restauranter og shoppingmuligheder. Hernings gågade er centreret omkring Torvet, og strækker sig fra Østergade i øst til Bredgade i vest. I gågaden og i de små gader omkring den finder du masser af specialbutikker, kædebutikker, caféer og restauranter. Midtjyllands største shoppingcenter, herningCentret ligger øst for centrum. Herning er også et centrum for kultur, ikke bare med de store koncerter og mesterskaber i Jyske Bank Boxen. Herning har et bredt kulturudbud med masser af tilbud i større og mindre skala. I Birk finder man to kunstmuseer, HEART og Carl-Henning Pedersen og Else Alfelts museum, som begge har udstillinger på internationalt niveau. Det er også i Birk, at man finder Ingvar Cronhammers enorme skulptur Elia, som er blevet et vartegn for Herning. Vi har desuden en række kultursteder som eksempelvis Fermaten, Team Teatret, Museum Midtjylland, Scene 7, Huset No. 7 og Terminalen. I Skovsnogen i den sydlige del af kommunen, er kunsten rykket ud i naturen.

VIDSTE DU AT...

Det er ikke kun i BOXEN og MCH, der afvikles store sportsevents i Herning Kommune. Hver sommer trækker Vildbjerg Cup mere end 20.000 gæster, og ca. 2.000 spillere og trænere deltager ved den årlige Kibæk Cup.


HERNING ER SKØN NATUR Herning Kommune er kendt for hedearealer. Men vidste du, at vi har 1766 ha skov? Målt på areal er Herning den 3. største kommune i landet, og der er masser af natur at slå sig løs i. Vi har dejlige naturområder rundt i kommunen og også tæt på Herning by. Løvbakkerne, Præstbjerg Naturcenter, brunkulslejerne i Haunstrup og Søby er bare eksempler. I Knudmosen er du i naturen helt tæt på byen, og i Skovsnogen Artspace i den sydlige del af kommunen smelter kunst og natur sammen ude i skoven. I Skjern Å og Karup Å er der mulighed for fiskeri i særklasse. Selv om kommunen ligger midt i landet, er der rig mulighed for at boltre sig i eller på vandet. Vi har nemlig både badesøer, fiskesøer og å’er, hvor du for eksempel kan nyde naturen i en kano. Skal der mere fart på har Knudmosesøen en kabelbane til vandski og wakeboard.

OUTDOOR MULIGHEDER & NATUROPLEVELSER Mountainbike-spor · Kabelbane til vandski og wakeboard · Badesøer · Sejlads, kano og kajak · Naturlegepladser · Lystfiskeri · Vandre-, løbe- og ridestier Læs mere på visitherning.dk Løvbakke Dyrehave · Præstbjerg · Knudmosen · Skjern Å · Storåen Læs mere på natur.herning.dk
HERNING ER STUDIELIV Herning er en markant uddannelseby i Midtog Vestjylland. På erhvervsuddannelserne og de videregående uddannelser har vi mere end 6.000 studerende. I 2020 blevet Herning kåret til landets 4. bedste studieby. Herning har et intimt studiemiljø; der er ikke langt mellem uddannelsesinstitutionerne, og der er billige og attraktive studieboliger både i bymidten og f.eks. i Birk, hvor flere af uddannelsesinstitutionerne ligger. Flere studieforeninger og netværksgrupper tilbyder et væld af events og aktiviteter for studerende. Uddannelserne har et tæt samarbejde med erhvervslivet, og den gode idé hyldes. I vores væksthuse kan studerende fra Erhvervsakademi MidtVest, Aarhus Universitet Herning og VIA University College prøve sig selv af som iværksættere. Med de mange studerende og mere end 1 mio. eventgæster i byen årligt har byen et særdeles veludviklet café- og restaurantliv og mange gå-i-byen steder i forhold til byens størrelse.

UDDANNELSESINSTITUTIONER I HERNING KOMMUNE Aarhus Universitet i Herning · VIA University College · Erhvervsakademi MidtVest Herningsholm Erhvervsskole · Agroskolen · Social-- og Sundhedsskolen Desuden findes et væld af erhvervsrettede videre-- og efteruddannelsesmuligheder Læs mere på UddannelsesbyHerning.dk


HK20-DA

tilflytter.herning.dk ¡ tilflytter@herning.dk


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.