SH-Liljen-Vedlegg

Page 1

LILJEN VEDLEGG

Nils Borgar Husby 95 73 78 69 nbh@hem.no Andreas Sandem 47 82 04 82 as@hem.no

Komplett kjøperinformasjon ved kjøp av prosjektert bolig i prosjektet:

Signaturhagen Stjørdal – Liljen, byggetrinn 3

Dato: 24.05.2024

INNEHOLDER DATERT:

Leveransebeskrivelse 22.05.2024

Konsept pr leilighet Ikke datert

Etasjeplaner boliger Ikke datert

Kjellerplan 28.03.2022

Fasadetegninger 11.10.2023

Snittegninger 06.06.2023

Arealoppgave 15.05.2024

Kartutsnitt med reguleringsbestemmelser 17.09.2018

Bygge- og finansieringsplan (budsjett) for borettslaget 24.05.2024

Forslag til vedtekter Ikke datert

Kjøpetilbud Ikke datert

Finansieringsbevis Ikke datert

Generelt

Denne beskrivelsen er utarbeidet for å orientere om bygningens viktigste bestanddeler og funksjoner. Det kan forekomme avvik mellom leveransebeskrivelse den øvrige salgsinformasjonen (illustrasjoner og plantegninger). I slike tilfeller er det alltid leveransebeskrivelse som er retningsgivende. Enkelte illustrasjoner i tegningsmaterialet og prospekt kan vise forhold som ikke er med i leveransen, så som møblering, kjøkkenløsning, hvitevarer, garderobeinnredning, fargevalg, tepper, dør og vindusform, belysning, bygningsmessige detaljer, detaljer på fellesareal, materialvalg, blomsterkasser, beplantning, etc.

Arealet av hvert enkelt rom kan variere noe fra salgstegning. Salgstegningene i prospekt er ikke egnet for måltaking, da det er de ferdig prosjekterte og detaljerte arbeidstegninger det bygges etter. Det presiseres at kjøkken leveres i henhold til egen kjøkkentegning. Videre kan vindusstørrelser, samt vindu- og dørplassering avvike noe fra de generelle planer, som følge av bl.a. bærestruktur og den arkitektoniske utformingen av bygget, eller som følge av tekniske krav. Prosjektet er rammesøkt av ansvarlig søker i henhold til tekniske forskrifter TEK17.

Konstruksjon

Byggene utføres med bærekonstruksjon i betong og stål. Felles vinterhage utføres i stål, aluminium og glass. Kjeller utføres i støpt betong eller betongelementer. For store skyvedører til balkong eller andre dører som ikke er rømningsvei vil åpningskraft kunne bli mer enn 30N. Fasadeveggene utføres som plassbygde isolerte stendervegger, alt. leveres som prefabrikkerte elementer. Utvendig blir veggene kledd med tegl i 1 etasje. Øvrige yttervegger kles med en kombinasjon med puss og ferdigbehandlet platekledning. Ytterkledning vil ha behov for jevnlig vedlikehold i form av vask og behandling.

Balkongdekker utføres i betong/stål med tremmegulv med synlig betongoverflate på underside av balkonger. Enkelte balkonger støydempes på undersiden. Balkongdekker er som en utvendig konstruksjon å anse. Mindre ansamlinger av vann vil derfor kunne oppstå på gulvflaten etter regnvær. På sammenkoblede balkonger/ terrasser vil det bli levert skillevegger i platekledning eller tilsvarende mellom boenhetene. Rekkverk på balkonger og svalgang oppføres i materialene stål/ aluminium/ / platekledning i henhold til forskriftene. Det tas forbehold om at enkelte balkonger utføres med tette innvendige felt pga. lydkrav.

Yttertak utføres i betong / elementer eller tre, belagt med isolasjon og takpapp Innvendige vegger av tre-/stålstendere og mineralull kledd med gipsplater eller i betong. Mineralull i vegger mot bad/wc/dusjbad/vaskerom. Leilighetsskillevegger er i betong eller av stål/tre/ gips/mineralull.

Den generelle himlingshøyden vil være ca. 2,65 m. Bad og entré vil kunne få nedforet himling der dette er nødvendig, grunnet tekniske føringer eller innfelt ventilasjonsaggregat. Det vil ingen steder bli lavere himling enn 2,2 m. I leiligheter der ventilasjonsaggregatet er plassert over himling vil det være inspeksjonsluke i himling.

Enkelte leiligheter vil bli levert med lufteluke i yttervegg grunnet lydkrav.

Utvendig rømningstrapp leveres som vindeltrapp i stål uten vegger

LEVERANSEBESKRIVELSE, datert
21.05.2024

Standard

innvendig behandling

INTERIØRKONSEPTER:

Bygget har 2 utvalgte konsepter for farger på innervegger, kjøkkeninnredning samt fliser og innredning på bad: sommerbris og høstro.

Disse er forhåndsbestemt og fremkommer av prospekt.

STANDARD INNVENDIGE VEGGER:

Prosjektet har fire forhåndsdefinerte farger per konsept på innervegger. Se prospekt for fargepalett.

HIMLING / INNKASSING:

Himling vil bli sparklet og malt. Overgangen vegg/tak fuges og overmales. Svinn-, tørk- og setningssprekker i fugen kan forekomme. Tekniske rørføringer vil i varierende grad bli montert i himlingen og langs vegger. Rørføringer vil i all hovedsak bli skjult bak innkassinger eller som helt eller delvis nedforede himlinger av gips. Nedforinger og innkassinger i oppholdsrom kan forekomme som en følge av rør- og kanalføringer, og vil bli utført med malte gipsplater eller tilsvarende. Disse vil bli overflatebehandlet som en del av overflaten der konstruksjonen blir montert.

GULV:

En-stavs matt hvitlakkert eik parkett i alle rom foruten våtrom. I rom med parkett leveres det gulvlister i eik med synlige stifte- eller skruehoder.

KJØKKEN:

Bygget har 2 utvalgte fargekonsepter for kjøkken. Front i lys eik eller mørk eik fra Aran

Referansemodell: Aran Mia eller tilsvarende.

Alle skuffer leveres med fullt uttrekk og demping. Det leveres 40 mm laminat benkeplate med rett forkant og nedfelt oppvaskkum. Kjøkkenarmatur leveres som ettgreps armatur. Referansemodell: Oras Saga 3934F m/høy tut.

Under overskapene leveres LED belysning.

Kjøkkenventilator leveres med omluft for resirkulering av energi.

Det leveres energieffektive hvitevarer som omfatter integrert kombiskap, komfyr, helintegrert oppvaskmaskin og induksjonstopp, av anerkjent merke (Siemens eller tilsvarende leverandør).

GARDEROBE:

Det leveres ikke garderobeskap.

INNVENDIGE DØRER:

Hvite glatte dører, referanse Swedoor Easy med flat terskel. Dørene leveres ferdig behandlet fra fabrikk. Dørene leveres i NCS S0500-N. Dørvrider i børstet stål.

VINDUER OG VINDUSDØRER:

Vinduer med isolasjonskrav iht. energikrav. Leveres ferdig behandlet fra fabrikk. Det tas forbehold om at enkelte vinduer ikke blir åpningsbare som følge av brannkrav, arkitektoniske valg eller dersom dette ikke synes hensiktsmessig i forhold til bruken. Enkelte soverom med lydkrav vil ha vinduer med egen luftemulighet for å ivareta krav. Lydkrav kan også avvike fra standard vindustype. Enkelte leiligheter mot svalgang blir levert med lufteluke med securoventil i soveromsvindu for å ivareta brannkrav.

Utforinger og gerikter rundt vinduer og balkongdør leveres i NCS S0500-N med synlige spikerhoder. Gerikter gjæres. På grunn av høy isolasjonsevne på glassene, vil det i perioder kunne oppstå kondens/dugg på utsiden av glassene. Dette forekommer spesielt ved væromslag.

BAD:

Det leveres innsvingbare dusjvegger i herdet glass, alternativt dusjhjørne der dette er hensiktsmessig. Dusjarmatur av kjent merke monteres på vegg. På bad leveres heldekkende hvit servant med servantarmatur av kjent merke, type Grohe Bauloop eller tilsvarende. Servantskap med skuffer, grepsløst variant i lys eik eller mørk eik med vannrett gripelist.

Det leveres utenpåliggende speil med bakgrunnsbelysning over servanten i samme bredde som servant. Det leveres opplegg for vaskemaskin/tørketrommel med vann, avløp og stikkontakt der hvor det er vist plassering av vaskemaskin på tegningene.

Vegghengt toalett med innebygd sisterne og soft close sete eller tilsvarende. Trykkeplate i krom utførelse.

Alt sanitærutstyr leveres standard hvitfarget. Toalettrullholder og 4 stk håndklekroker i krom. Badekar m/armatur leveres ikke som standard, men i enkelte leiligheter er det vist en mulig plassering. Fliser leveres i lys beige eller grå med naturpreg. 30x60cm på vegg og gulv med nedsenket dusjsone med 5x5cm fliser.

Det blir lav terskel fra bad til tilliggende rom (ca. 25 mm). Mindre ansamlinger av vann kan forekomme da det kun er fall i dusjhjørnet.

Vaskerom:

Leveres med flislagt gulv og sokkelflis. Vegger sparkles om males med våtromsmaling.

HOVEDINNGANGSDØR TIL LEILIGHET:

Hovedinngangsdør leveres i fabrikkmalt utførelse med FG-godkjent sikkerhetslås.

DIVERSE UTSTYR:

Brannsluknings- og brannalarmutstyr leveres i henhold til forskrifter. Bygget vil ha sprinkleranlegg med synlige sprinklerhoder. Enkelte balkonger vil ha synlig sprinkelhoder der det er krav om det.

FDV:

Hver kjøper vil ved overtakelse få tildelt FDV-informasjon somviser hvilke materialer, produkter og fargevalg som er benyttet i leiligheten, med tilhørende adresselister over kontaktpersoner/ bedrifter som er ansvarlig for det utførte arbeidet.

Tekniske anlegg

VENTILASJON:

Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning, med avtrekk fra våtrom og kjøkken. Hver bolig får eget ventilasjonsaggregat, som fortrinnsvis blir plassert over himling i bod eller entré. Det vil være en synlig ventilasjonsluke i himlingen. Det er ikke kjøling eller mulighet for kjøling i leilighetene. Det må påregnes innkassinger for kanalføringer. Det monteres kombibokser for inntak og avkast for hver leilighet på yttervegg.

ELEKTRISK:

Elektrisk anlegg leveres iht. NEK 400:2018 og ligger generelt skjult i leiligheten, bortsett fra enkelte fremføringer til lys og stikk under overskap på kjøkken og i boder, samt eventuelt andre nødvendige synlige kabelføringer langs lyd- og betongvegger. Alle brytere, stikk, dimmere, etc. leveres i polarhvit standard. Lysstyring iht. CTM Basic standard (gjelder ikke bad) Alle elektriske punkter er plassert på vegg, takpunkt monteres ikke så langt ikke annet er spesifisert. På balkonger og terrasser leveres det lampe og stikkontakt. Innvendig bryter. Hvite LED downlights i rom med nedforet himling i entré og bad samt lyskilde i garderobe og bod.

SANITÆR:

Det monteres ettgreps blandebatterier. Det monteres opplegg for vaskemaskin på bad. Dersom kjøper setter inn tørketrommel må det benyttes kondenstørketrommel. Varmtvann til leilighetene leveres fra felles anlegg.

OPPVARMING:

Leilighetene leveres med vannbåren gulvvarme i stue/kjøkken og entré med termostater for regulering av varme. Forbruk av varmt tappevann og varme måles pr. leilighet. Bad leveres med oppvarming i form av elektriske varmekabler i gulv.

TV/RADIO/TELEFON/DATA:

Selger vil besørge tilkobling til TV- og bredbåndsleverandør. Installasjonen vil være klar til innflytting. Det leveres signal til ett punkt i hver leilighet.

PORTTELEFON:

Det leveres system for mobil porttelefon type Unloc Doorbell eller tilsvarende. Det leveres ringeknapp utenfor hver leilighetsdør.

TEGNINGER AV TEKNISKE ANLEGG:

Tekniske anlegg og fremføringer til disse blir ikke inntegnet på tegninger som omfattes av kjøpekontrakten. Endelig plassering av disse bestemmes av selger i detaljprosjekteringsfasen, ut fra hva som er hensiktsmessig og nødvendig. De er av samme grunn ikke synliggjort på illustrasjonene i dette prospektet. Vertikale føringsveier og sjakter, kan bli endret noe i plassering og størrelse når endelige tekniske tegninger er klare.

Fellesareal

INNGANGSFORHOLD OG KORRIDORER:

Hovedinnganger utføres med fliser eller betong på gulv. Korridorer og trapper og utføres med fliser/belegg/ terazzo/betong på gulv og i inntrinn. Reposer i trapperom får tilsvarende utførelse som trapp. Spilerekkverk av metall. Rømningstrapper leveres i galvanisert stål eller betong. Himlinger leveres som systemhimling eller fast himling.

VINTERHAGEN:

Nedre del av vinterhagen leveres golv i robust materiale som betong med soner i laminat. I øvre nivå av vinterhagen leveres golv i laminat. I vinterhagen etableres det soner for sittegrupper av ulik karakter, oppbygde og nedfelte bed med ulike og varierte planter. Det vil bli et styringssystem for klima og lys i vinterhagen. Deler av vinterhagen ligger plassert i forbindelse med hovedinngang med overliggende bygningsmasse og i dette partiet utformes arealet med sittegrupper og bokhyller. Vinterhagen er oppvarmet.

LOUNGE/SELSKAPSLOKALE:

Lounge/selskapslokale leveres møblert med et fullt funksjonelt kjøkken utstyrt med hvitevarer og utstyr. Mulighet for å lukke arealet for private selskap. Lyse malte overflater med tregulv. Spilehimling med integrert belysning.

TOALETT/HC TOALETT:

Toalett og handikaptoalett plasseres i nær tilknytning til lounge og treningsrom. Disse har flislagt gulv med sokkelflis, og sparklet og malt vegger.

GJESTEROM:

Det leveres to gjesterom som kan reserveres av beboerne ved behov, med mulighet for overnatting. Gjesterom leveres med flislagt bad og blir møblert med seng.

TRENINGSROM:

Treningsrommet leveres med treningsapparater. Lyse og robuste overflater med integrert belysning i systemhimling.

BADSTU/BADEKULP:

SPA-avdeling med badekulp og badstu med dusjmulighet. Flislagte overflater med integrert belysning.

HOBBYROM:

Hobbyrom og verksted. Gulv i betong med malte vegger/synlig støvbundet betong. Innredes med benker/hyller.

HEIS:

To motorstyrte bilheiser med garasjeport for adkomst p-kjeller med automatisk portåpner. Fra garasje og hovedinngangsdører går det heis til alle etasjer. Heisen leveres med taleanrop og alarm. Postkasser plasseres i inngangsparti etter Postens henstilling.

GARASJE – BODAREAL:

Gulv: Impregnert betong/asfalt, biloppstillingsplassene merkes.

Vegger: Malt betong.

Søyler: Malt betong med kontrastfarge opp til 1 m høyde.

Himling: Malt betong / garasjehimling.

Laveste frie etasjehøyde er ca. 2,1 m. Høyden kan stedvis være lavere, langs veggene i kjøresoner og på deler av biloppstillingsplassene.

Det leveres lås på dører mellom garasjeanlegget og innvendige trapperom/ fellesareal. Ventilasjonssystem, brannslukningsanlegg og rømningsveier for garasjeetasjen leveres iht. forskriftene.

BILOPPSTILLING:

Parkering for boligene løses i kjeller i samsvar med reguleringsplanens bestemmelser til parkeringsdekning og kommunale normer. Alle p-plasser er klargjort med ladepunkt for lading av elbiler. Abonnement til lading bestilles av den enkelte kjøper. Bredder p-plasser: min 2,4 meter fri lysåpning.

SPORTSBODER:

Hver leilighet får en egen sportsbod på ca. 5 kvm i tilknytning til parkeringskjeller. Bodene leveres med vegger av tre/netting/gips/betong. Overflatene leveres ubehandlet. Selger forbeholder seg retten til å bestemme den enkeltes leilighet plassering av bod.

SYKKELPARKERING:

Det blir etablert stativ for sykkelparkering ulike steder utomhus og i p-kjeller samt felles sykkelbod i tilknytning til første etasje

RENOVASJON:

Boligene får renovasjonsløsning i henhold til Stjørdal Kommunes retningslinjer, med nedgravde avfallsbrønner. Midlertidig renovasjonsanlegg må påregnes inntil prosjektet er tilstrekkelig opparbeidet for anlegges drift.

UTOMHUSARBEIDER:

Fellesområder vil bli utført med belyste gangveier, soner for aktivitet og opphold, m.m. Det vil bli beplanting og opparbeidet grøntarealer. Tekniske installasjoner kasses inn og dekkes.

Selger forbeholder seg her spesielt retten til å bestemme endelig utforming og materialvalg. Det tas et forbehold om at deler av utomhusarealet ikke er ferdig opparbeidet ved overlevering av boligene grunnet vintersesong.

TRAFO:

Plassering som angitt på utomhusplan.

Prosjekt: Signaturhagen Stjørdal Tiltakshaver: Signaturhagen Stjørdal as Wergelandsveien 7 0167 Oslo Tegning: BYGGETRINN 3 2. ETASJE © Tegninger kan ikke benyttes annerledes eller annen sammenheng enn forutsatt uten skriftlig samtykke. Kun tegninger merket "arbeidstegning" kan benyttes som produksjonstegninger. Prosjekterende YME arkitekter as Krambugata 2, 7011 Trondheim Målestokk: A 2: 1:100 Gnr./Bnr./Festenr.: 99/51 m.fl. Kjøk/Stue 32,6 m Sov 8,9 Gang 8,4 Balkong 14,4
32,5 m Bod 2,9 m Sov 7,1 m2 Gang 9,1 m2 Sov 13,2 m Kjøk/Stue 40,7 m2 Balkong 7,1 m Sov 16,9 m Sov 7,7 m Sov 6,0 m2 Gang 11,7 Gang 3,5 m2 Sov 7,7 Kjøk/Stue 31,1 m2 Sov 7,9 m2 Gang 10,9 m Sov 6,7 m Bod 3,0 m
32,5 Bod 2,9 m2 Sov 7,1 Gang 9,1 Sov 13,2 m Balkong 7,1 m Balkong 7,1 Bad 1R 4,3 m2 Bad 1R 4,3 m2 Bad 4R 3,1 Bad 2R 5,4 m Bad 2R 5,4 Bad 2R 5,4 m2 Balkong 7,7 m N A-0201 70m2 A-020 2 74,1m2 A-020 3 74,1m2 A-020 4 64,9 m2 A-020 5 99,4m2
Kjøk/Stue
Kjøk/Stue
Prosjekt: Signaturhagen Stjørdal Tiltakshaver: Signaturhagen Stjørdal as Wergelandsveien 7 0167 Oslo Tegning: BYGGETRINN 3 3. ETASJE © Tegninger kan ikke benyttes annerledes eller annen sammenheng forutsatt uten skriftlig samtykke. Kun tegninger merket "arbeidstegning" kan benyttes produksjonstegninger. Prosjekterende YME arkitekter as Krambugata 2, 7011 Trondheim Målestokk: A 2: 1:100 Gnr./Bnr./Festenr.: 99/51 m.fl. Kjøk/Stue 32,6 Sov 8,9 m2 Gang 8,4 m2 Balkong 14,4 m2
32,5 m Bod 2,9 m Sov 7,1 Gang 9,1 m2 Sov 13,2 m Kjøk/Stue 40,7 m2 Balkong 7,1 m Sov 16,9 Sov 7,7 Sov 6,0 m Gang 11,7 m2 Gang 3,5 Sov 7,7 m Kjøk/Stue 31,1 m2 Sov 7,9 Gang 10,9 m Sov 6,7 Bod 3,0 m Kjøk/Stue 32,5 m Bod 2,9 Sov 7,1 m2 Gang 9,1 m Sov 13,2 m Balkong 7,1 m Balkong 7,1 m Bad 1R 4,3 m2 Bad 1R 4,3 Bad 4R 3,1 m2 Bad 2R 5,4 Bad 2R 5,4 m2 Bad 2R 5,4 m2 Balkong 7,7 m N A-0 3 01 70m2 A-0 3 02 74,1m2 A-0 3 03 74,1m2 A-0 3 04 64,9m2 A-0 3 05 99,4m2
Kjøk/Stue
Prosjekt: Signaturhagen Stjørdal Tiltakshaver: Signaturhagen Stjørdal as Wergelandsveien 7 0167 Oslo Tegning: BYGGETRINN 3 4. ETASJE © Tegninger kan ikke benyttes annerledes eller sammenheng forutsatt skriftlig samtykke. tegninger merket "arbeidstegning" kan benyttes som produksjonstegninger. Prosjekterende YME arkitekter as Krambugata 2, 7011 Trondheim Målestokk: A 2: 1:100 Gnr./Bnr./Festenr.: 99/51 m.fl. Kjøk/Stue 32,6 Sov 8,9 m2 Gang 8,4 m Balkong 14,4 Kjøk/Stue 32,5 m Bod 2,9 m Sov 7,1 m Gang 9,1 m Sov 13,2 Kjøk/Stue 40,7 m Balkong 7,1 m2 Sov 16,9 Sov 7,7 m Sov 6,0 m2 Gang 11,7 m2 Gang 3,5 m Sov 7,7 m Kjøk/Stue 31,1 Sov 7,9 Gang 10,9 m2 Sov 6,7 m Bod 3,0 m Kjøk/Stue 32,5 Bod 2,9 Sov 7,1 m Gang 9,1 Sov 13,2 m2 Balkong 7,1 m Balkong 7,1 m2 Bad 1R 4,3 m2 Bad 1R 4,3 m Bad 4R 3,1 m Bad 2R 5,4 m2 Bad 2R 5,4 m2 Bad 2R 5,4 Balkong 7,7 N A-0 401 70m2 A-0 402 74,1m2 A-0 403 74,1m2 A-0 404 64,9m2 A-0 405 99,4m2
Tegnet GA SA Kontroll A A Prosjekt Signaturhagen Stjørdal Tiltakshaver Signaturhagen Stjørdal as Wergelandsveien Tegning Plan Kjeller Tegninger benyttes tegninger arbeidstegning benyttes produksjonstegninger Prosjekterende YME arkitekter Krambugata 7011 Trondheim Tegningsnr 20 Målestokk A 100 28 03 2022 99 51 m Fase Rammesøknad Tegning Plan Kjeller Tegningsnr 20 Revisjoner 88 0 m 5 m 0 m 6 m 7 m m m m m 0 m 0 5 m 0 m 5 5 m 5 5 0 0 m 5 m m 0 m m 0 5 0 5 0 0 5 5 0 0 5 m 5 m 0 5 0 5 0 m 5 5 0 5 0 C 6 C C C 27 27 2 B B 21 21 22 22 24 24 25 25 26 26 23 23 3 2 A 20 20 A A A A 1 B 10 10 30 30 B B B B B 11 11 B B B 32 32 33 33 31 31 200,0 4 700,0 6 900,1 4 899,9 5 650,0 5 900,0 5 900,0 5 900,0 5 650,0 6 300,0 8 000,0 8 000,0 8 000,0 6 530,0 6 530,0 6 530,0 4 700,0 200,0 7 700,0 9 300,0 hcplass 1 3 pplasser hc plass HCp lass 31 plasser c += 7 m 3 6 boder c += 7 m c += 7 m bilheis bilheis 2 2 plasser teknisk bilheis brannadkomst og rømning fra kjeller 114 4 m 1 3 Boder Teknisk 2 2 Boder 80 sykkelp 2 transport brannadkomst og rømning fra kjeller N
Tegnet SA EV SA Prosjekt: Signaturhagen Stjørdal Tiltakshaver: Signaturhagen Stjørdal Wergelandsveien Tegning: Fasader bygg A illustrativ Tegninger kan ikke benyttes annerledes eller sammenheng forutsatt uten skriftlig samtykke. Kun tegninger merket "arbeidstegning" kan benyttes som produksjonstegninger. Prosjekterende YME arkitekter Krambugata Tegningsnr.: A41-01 Målestokk: A 1:100 Dato: 11.10.2023 Gnr./Bnr./Festenr.: 99/51 m.fl. Rev: Fase Detaljprosjekt Tegning: Fasader bygg A illustrativ Tegningsnr.: A41-01 Bygg C: Farge KEIM S043 Bygg B, type B1: Farge STOcolor R174020 Bygg B, type B2: Farge NCS S 5030 Y70R Teglstein Type 445 fra Randers Tegl Farge fuge konf. ARK Utside: RAL6013 Innside: NCS S-0500 N Balkongdører, vinduer og ytterdører: Utvendig beslag: Utvendig kledning Bygg A: Farge STOcolor Y165020 Luftet pusskledning fra STO: RAL6013 Nedløp og takrenne RAL 6013 Balkong Rekkverk og håndløper RAL 6013 Farger fasade Tett rekkverk/plate metall Tegningsstatus: For teglfasader gjelder følgende: Forband: Avklares mellom ARK og Dilitasjonsfuge: Forslag fra murer skal gjennomgås med ARK Smyg: Ingen tegl smyg med unntak av hovedinngang bygg B. Se detaljer A51-24 og A52-04. Stålvinkel: Teglmur står på ringmur av leca som plassert på stålvinkel bunn. Vinkelen dimensjoneres av RIB. Plassering stålvinkel angitt fasadetegninger. Format teglstein: 228x108x54mm. Liggefuge: 12-13mm Modul murverkshøyde: Tre stein med fuger 200mm Det forutsetter mindre tilpasninger fugehøyde for å treffe på kotesatte høyder vist her Ruuki Venice S10 eller liknende Pulverlakkeres RAL6013 Kledning rømningstrapp A Sandwichpanel Ruuki Venice S10 eller liknende Pulverlakkeres Farger avklares med ARK +11,35 Første etasje A og B +11,85 Første etasje +14,85 Andre etasje +17,85 Tredje etasje +20,85 Fjerde etasje +24,23 Femte etasje +27,38 Takplan +7,35 Kjeller +11,35 Første etasje og +11,85 Første etasje +14,85 Andre etasje +17,85 Tredje etasje +20,85 Fjerde etasje +24,23 Femte etasje +27,38 Takplan 5 497 4 308 4 029 1 415 1 188 1 188 1 188 1 979 +11,35 Første etasje og +11,85 Første etasje +14,85 Andre etasje +17,85 Tredje etasje +20,85 Fjerde etasje +24,23 Femte etasje +27,38 Takplan A40-02 Fasade Nord 1:100 A40-05 Fasade Øst gårdsrom 1:100 A40-03 Fasade Vest 1:100 A40-10 Fasade Sør bygg 1:100

Arbeidstegning

Tegnet av.: GA SA EVR Kontroll: GA SA EVR Prosjekt: Signaturhagen Stjørdal Tiltakshaver: Signaturhagen Stjørdal as Wergelandsveien 0167 Oslo Tegning: Tverrsnitt A gjennom portrom © Tegninger kan ikke benyttes annerledes eller annen sammenheng enn forutsatt uten skriftlig samtykke. Kun tegninger merket "arbeidstegning" kan benyttes som produksjonstegninger. Prosjekterende YME arkitekter as Krambugata 2, 7011 Trondheim Tegningsnr.: A30-01 Målestokk: A1: 1:50 Dato: 06.06.2023 Gnr./Bnr./Festenr.: 99/51 m.fl. Rev: Fase Detaljprosjekt Tegning: Tverrsnitt A gjennom portrom Tegningsnr.: A30-01 Rev: Tegningsstatus: +7,35 Kjeller +11,35 Første etasje A og B +11,85 Første etasje C +14,85 Andre etasje +17,85 Tredje etasje +20,85 Fjerde etasje +24,23 Femte etasje +27,38 Takplan +14,765 +17,765 +20,765 +23,745 +27,125 +23,994 +20,614 +17,614 +14,614 +14,515 365 355 355 565 565 335 2 665 335 2 665 335 3 380 2 665 250 2 750 250 2 750 250 2 750 230 3 150 230 +25,230 +27,885 rev. beskrivelse dato tegn. kntr. Arbeidstegning SA EVR 03 .0 5 .2023

Areal BRA

Dato: 15.05.2024

1 A-0201 2-Roms Andre etasje 70,0 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

1 A-0202 3-Roms Andre etasje 74,1 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

1 A-0203 3-Roms Andre etasje 74,1 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

Balkong 1 A-0204 3-Roms Andre etasje 64,9 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

1 A-0205 4-Roms Andre etasje 99,4 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

A-0301 3-Roms Tredje etasje 70,0 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

A-0303 3-Roms Tredje etasje 74,1 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

A-0304 3-Roms Tredje etasje 64,9 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

A-0305 4-Roms Tredje etasje 99,4 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

A-0401 3-Roms Fjerde etasje 70,0 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

A-0402 3-Roms Fjerde etasje 74,1 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

Balkong

1 A-0403 3-Roms Fjerde etasje 74,1 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

A-0404 3-Roms Fjerde etasje 64,9 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

Balkong 1 A-0405 4-Roms Fjerde etasje 99,4 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

Balkong 1 A-0501 4-Roms Femte etasje 115,8 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang

Takterrasse

Takterrasse 1 A-0502 4-Roms Femte etasje 125,0 Stue, kjøkken, soverom, bad, vaskerom og gang

1388,2

Leilighetsnr Type Etasje BRA-i BRA-e BRA TBA *luftebalkonger mot nord er ikke medtatt i oppsettet
5 Bod 75,0 7,1 Balkong
5 Bod 79,1 7,1 Balkong
5 Bod 79,1 7,1
5 Bod 69,9 7,7 Balkong
5 Bod 104,4 14,4 Balkong
5 Bod 75,0 7,1 Balkong 1 A-0302
5 Bod 79,1 7,1 Balkong
5 Bod 79,1 7,1 Balkong
5 Bod 69,9 7,7 Balkong 1
5 Bod 104,4 14,4
1
5 Bod 75,0 7,1
1
3-Roms Tredje etasje 74,1 Stue, kjøkken, soverom, bad og gang
1
1
Balkong
Balkong 1
5 Bod 79,1 7,1 Balkong
5 Bod 79,1 7,1
5 Bod 69,9 7,7
5 Bod 104,4 14,4
5 Bod 120,8 37,5
5 Bod 130,0 49,5
17
85 1473,21
1

Planident: 1-278

Arkivsak: 2018/6065

DEL AV YRKESVEGEN -DETALJREGULERING AV KVARTAL BS8

Dato for bestemmelsene: 17.09.2018

Dato for siste revisjon av bestemmelsene: 03.04.2019

Dato for godkjenning av kommunestyret: 23.05.2019

§ 1 AVGRENSNING

Det regulerte området er vist med reguleringsgrense på plankart 1 av 2 og 2 av 2 merket

Norconsult AS, datert 17.09.2018, revidert sist 23.11.2018.

§ 2 FORMÅL

Området reguleres til:

- Bebyggelse og anlegg:

Sentrumsformål

Energianlegg

Renovasjonsanlegg

Uteoppholdsareal

-Samferdselsanlegg og teknisk infrastruktur:

Kjøreveg

Fortau

Gangveg/gangareal/gågate

Sykkelveg/-felt

Parkeringsanlegg (under grunnen)

Annen veggrunn – tekniske anlegg

§3 GENERELLE BESTEMMELSER

3.1 Utomhusplan

Sammen med søknad om tiltak innenfor områdene regulert til bebyggelse og anlegg skal det foreligge en utomhusplan. Utomhusplan skal vise plasse ring av ny bebyggelse, eksisterende og fremtidig terreng, lekeplasser med møblering, opparbeidelse, atkomster og vareleveranse, parkering for sykkel. Ev. detaljert utforming av støyskjerming av bolig og uteromsareal, avfallshåndtering for boligbebyggelsen og næringsavfall, plassering av nettstasjon, f orstøtningsmurer, beplantning og opparbeidelse av felles uteområde. Planen(e) skal være høydesatt med koter.

3.2 Bygg- og anleggsplan

Plan for bygge- og anleggsperioden skal følge søknad om igangsettingstillatelse. Ved all utbygging innenfor området skal det være en plan for anleggsfasen. Denne planen skal inneholde planer for riggområdene, skiltplaner, trafikksikkerhet og HMS-planer. Ved utbygginger som medfører økt anleggstrafikk ved eksisterende skoleanlegg ved Halsen barne- og ungdomsskole skal det tas hensyn til skoleveg til barn. Om mulig, skal anleggstrafikken dirigeres til andre områder enn ved/ utenfor Halsen barne- og ungdomsskole.

3.3 Avfallsløsning

Som avfallsløsning for beboerne i BS1 og BS2 (BRE) skal det benyttes nedgravde avfallscontainere. Næringsavfall skal lagres skjermet og i lukket rom.

3.4 Støy

Bebyggelse med støyfølsomme bruksformål: Det tillates støyfølsom bebyggelse i rød støysone for vegtrafikk inntil Lden 68dB, med unntak av barnehager, barneskoler og pasient- eller undervisningsrom i andre skoler/institusjoner. Tillatelsen forutsetter følgende:

 For boenheter i rød støysone skal alle leiligheter være gjennomgående. For boenheter i rød og gul støysone skal minimum halvparten av alle rom for støyfølsom bruk, og minst et soverom, ha vindu mot stille side med støy inntil Lden 52dB for vegtrafikkstøy. Fasade mot innglasset balkong regnes ikke som stille side for vegtrafikkstøy.

Utoppholdsareal:

 Støybelastning i felles og privat uteoppholdsareal i brukshøyde skal ikke overskride Lden 55dB for vegtrafikkstøy. 12 m² av felles uteareal skal i tillegg skjermes for flystøy, jfr. grenseverdiene i tabell 3 i T-1442:2016.

 Boenhetene skal sikres helt eller delvis privat uteoppholdsareal på stille side.

 Det tillates innglasset balkong som støyskjermingstiltak for private uteoppholdsarealer. Det skal være mulig å åpne 2/3-deler av arealet over gelender.

Fasader:

 Med unntak av glassfelt skal det benyttes fasademateriale som begrenser refleksjonsstøy. På sørvendte fasader med innglassede balkonger skal fasaden utformes slik at refleksjonsstøyen ikke konsentreres på uteoppholdsareal eller fasader med støyfølsom bruk.

3.5 Adkomst og parkering

A. Område skal kun ha biladkomst fra Yrkesvegen, med unntak av serviceadkomst og adkomst for utrykningskjøretøy.

B. Parkeringsplasser for personbil beregnes etter følgende normer:

 Bolig: Min. 1,1 – maks. 1,3 plasser per boenhet

 Kontor: Min. 1,0 – maks. 1,2 plasser per 100 m² BRA

 Forretning, bevertning og annen publikumsrettet virksomhet: Min 2,0 – maks 2,4 plasser per 100 m² BRA

 Hotell: Min. 0,3 – maks. 1,0 plass per 100 m² BRA

C. Parkeringsplasser for sykkel beregnes etter følgende normer:

 Bolig: Min. 2,0 plasser pr. leilighet

 Kontorer/ forretninger/ detaljhandel: Min. 4,0 plasser pr 100 m² BRA

 Hotell: Minst 0.5 plasser pr. årsverk Min. 10% sykkelparkeringsplasser skal dimensjoneres for varesykkel og sykkel med vogn. Minst 50% sykkelparkering for ansatte og beboere skal anlegges i låsbar bod. Sykkelplasser for kunder skal etableres i tilknytting til innganger med låsbare stativ, hvor minst 30% av plassene skal være under tak.

3.6

Universell utforming og tilgjengelighet

A. Alle uteområder skal være universelt utformet. Alt gangareal må ha fast dekke som ikke gir for stor friksjon eller nivåforskjeller for rullestolbrukere og personer med ganghjelpemidler.

B. Arealer foran publikumsinnganger skal tilrettelegges for gående og skilles fra kjøreareal og parkeringsareal. Utearealer som er forbeholdt fotgjengere skal utformes slik at de fungerer tilfredsstillende for alle grupper fotgjengere, inkludert personer med bevegelses- og orienteringsnedsettelser.

C. Alle boliger over 50m² skal tilfredsstille gjeldende krav til tilgjengelig boenhet.

D. Minimum 5% av parkeringsplassene (for beboere, gjester og kunder) skal tilrettelegges for bevegelshemmede. Disse plassene skal etableres nær inngang eller heis.

3.7 Energiforbruk

Ifm. byggesøknad skal det redegjøre for hvilke tiltak som er planlagt for å minimere bygningens energiforbruk, herunder energiforsyning, energi- og effektbudsjett.

Ny bebyggelse skal være tilrettelagt for tilknytning til fjernvarmeanlegg.

Tilknytningsplikten gjelder ikke for mindre til- og påbygginger av eksisterende bebyggelse.

3.8 Samlet uteoppholdsareal

A. For alle boenheter skal uteoppholdsareal utgjøre minst 20% av boligens samlede bruksareal, fordelt på privat og felles uteoppholdsareal, hvor minst halvparten skal anlegges som felles uteoppholdsareal.

B. Uteareal med en høyere støybelastning enn grenseverdier som framgår disse bestemmelsenes §3.4, skal ikke regnes med i arealkravet til samlet uteoppholdsareal.

3.9 Private uteoppholdsareal

Alle boenheter skal ha privat uteoppholdsareal med direkte tilknytting til boenheten.

3.10 Kulturminner

Om noen under arbeid skulle oppdage spor etter eldre aktivitet, må en umiddelbart stanse arbeidet og gi beskjed til Sametinget og fylkeskommunen. Pålegget beskrives i lov 9. juni 1978 nr. 50 om kulturminner (kml.)§8, annet ledd. Dette skal videreformidles til alle som deltar i gjennomføring av tiltaket.

3.11 Brann

Ved utbygging skal det tilrettelegges for adkomst for brannvesenets materiell fram til, rundt og i bygninger. Det skal dokumenteres tilfredsstillende tilgang på slokkevann for sprinkler og vann til brannvesenets slokkeinnsats.

Alle boenheter skal kunne nås med brannlift. For boenheter over 1. etasje som ikke har fasade med rømningsvei mot gate eller gangveg skal det etableres kjørbar adkomst og oppstillingsplass for brannlift. Oppstillingsplassen skal være minimum 6,5x15 m, og dimensjonert i tråd med brannvesenets normer.

3.12 Forurensing

A. Ved utbygging skal det ikke anvendes bygningsmaterialer som inneholder miljøgifter som står på Regjeringens prioriteringsliste, ref. St.meld.nr. 24 (20002001)

B. Retningslinje for behandling av lokal luftkvalitet i arealplanlegging T-1520 skal legges til grunn for planlegging og tiltak etter pbl. § 20-1.

C. Luftinntak bør lokaliseres lengst mulig unna forurensningskilder som trafikkerte veier. Olje, kjemikalier og andre forurensende stoffer skal oppbevares utilgjengelig for uvedkommende, og skal være sikret for å hindre avrenning og forurensing til grunnen.

§ 4

BEBYGGELSE OG ANLEGG

4.1 Sentrumsformål (BS)

Formål:

A. Innenfor viste formåls- og byggegrenser kan det oppføres bebyggelse med tilhørende anlegg til sentrumsformål, herunder forretning, tjenesteyting, boliger, kontor, hotell/overnatting og bevertning.

B. Innenfor kvartalet skal det etableres minst 100 boligenheter.

C. På gateplan mot Stokkanvegen skal det være publikumsrettet virksomhet. Det tillates ikke publikumsrettet virksomhet, herunder innganger, adkomst eller varelevering, mot Yrkesvegen og Ole Vigs gate.

D. Takterrasser på åpne tak kan brukes som uteoppholdsareal, og kan dekke inntil 50% av kravet til felles uteoppholdsareal

Høyder og utnyttingsgrad:

A. Det tillates gesimshøyde inntil 16.0 m mot gate. Mot gårdsrom og tilbaketrukket minimum 3 m fra underliggende fasadeliv mot Stokkanvegen, Ole Vigs gate og Yrkesvegen, tillates gesimshøyde inntil 18,5 m.

B. Innenfor BS2, for bebyggelse med hovedvolum orientert langs SGG4, tillates gesimshøyde inntil 13.0 m mot gate og gårdsrom.

C. Nødvendige tekniske installasjoner inkl. heisoppbygg kan ha maksimal høyde på 1,5 meter over øverste gesims, og areal på maks 10 % av takflaten.

D. For bolig skal gulvnivå 1. etasje ligge 0,8-1,0 m over bakkeplan. For andre formål skal gulvnivå 1. etasje på nye bygg ligge på bakkeplan.

E. Det tillates en %- BYA inntil 95 %.

Plassering:

A. Bebyggelsen skal oppføres som en sammenhengende bygård, hvor hovedfasader mot offentlig fortau/gangveg skal følge byggegrense. Der byggegrense ikke er vist, gjelder formålsgrense som byggegrense.

B. Balkonger med minimum 3,5m fri klaring fra terreng tillates å krage inntil 1,0m ut over byggegrense ved Stokkanvegen, Ole Vigs gate og inntil 2,0m ut over byggegrense ved Yrkesvegen. Balkong i 2. etasje over Stokkanvegen tillates å være sammenhengende. Balkonger skal ikke utgjøre mer enn 50% av fasaden.

C. I krysset Ole Vigs gate/Stokkanvegen kan etasjer med minimum fri klaring på 3.5 meter fra terreng tillates utkraget med 3 meter, målt fra utkraget hjørnepunkt og vinkelrett på formålsgrense mot kryss. I krysset Ole Vigs gate/Yrkesvegen kan etasjer med minimum fri klaring på 3.5 meter fra terreng tillates utkraget med 3 meter, målt fra utkraget hjørnepunkt og vinkelrett på byggegrense mot kryss. Det tillates ikke plassering av søyler under utkragede bygningsdele r som vender ut mot gatekryss eller fartau.

D. Trapperom og heis kan plasseres i formåls- eller byggegrense på grunnen.

Utforming:

A. Bebyggelsen skal ha flate tak.

B. Hovedfarge på fasade skal primært være lys. Det tillates mørkere kontrastfarger på inntil 30 % av fasaden.

C. Fasader som er lengre enn 30 meter, skal brytes opp i felter med variert fasadeutforming. Mot Stokkanvegen skal det brukes glass på mini mum 80 % av fasade på gateplan. Mørklagte fasadeåpninger tillates ikke.

D. Inngangspartier skal være inntrukket fra fasadelivet.

4.2 Energianlegg (BE)

Nettstasjon tillates oppført innenfor området avsatt til energianlegg. Utforming fastsettes ved søknad om tiltak.

4.3 Renovasjonsanlegg (BRE)

Renovasjonsanlegg (BRE) tillates nyttet til renovasjonsanlegg for beboerne i planområdet.

4.4 Uteoppholdsareal (f_BUT1-2)

A. Felles uteoppholdsareal (f-BUT) skal være felles for alle beboerne innenfor planområdet.

B. Området skal benyttes som sandlekeplass, og skal beplantes og opparbeides med gressplen, sandkasse og huskestativ eller tilsvarende, og med sittemuligheter tilpasset alle aldre. Området skal innrammes med stier, beplanting (herunder busker og trær for sonedeling og skjerming). Terrenget bør ha både flate partier og bakker, men skal som hovedregel ha lavere helning enn 1:3.

C. Minst 50 % av uteoppholdsarealet (f_BUT1 og 2) skal være solbelyst i til sammen 4 timer om sommeren, fra 1. mai.

D. Barn og unge skal gis anledning til å medvirke i detaljutformingsprosessen for felles lekeareal innenfor f_BUT.

§ 5 SAMFERDSELSANLEGG OG TEKNISK INFRASTRUKTUR.

5.1 Offentlig samferdselsanlegg (SKV, SF, SGG, SS og SVG)

Samferdselsanlegg, som er vist på plankart 1 av 2, er offentlig anlegg. Fortau (SF) langs Stokkanvegen og gangveg (SGG4) skal etableres med snøsmelteanlegg.

5.2 Felles parkeringshus-/anlegg (f_SPH1)

Området skal benyttes til nedkjøringsrampe som skal være felles for ny bebyggelse innenfor planområdet.

5.3 Felles parkeringshus-/anlegg (f_SPH2)

A. Felles parkering under grunnen, som er vist på plantegning 2 av 2, er felles for ny bebyggelse innenfor planområdet.

B. Parkeringskjeller i en høyde på inntil 0,5 m over terreng på grunnen kan tillates og skal være vist i utomhusplan.

5.4 VA-anlegg (SVA)

VA-anlegg under grunnen, som er vist på plantegning 2 av 2, gjelder kommunaltekniske anlegg inkl. anlegg for fordrøyning av overvann.

§ 6 HENSYNSSONER

6.1 Faresone

Innenfor viste faresone tillates ikke annen bruk enn tilrettelegging av nettstasjon m/tilhørende infrastruktur

7.1 Utomhusplan og bygg- og anleggsplan

Detaljert utomhusplan og bygg- og anleggsplan skal være godkjent før tiltak kan igangsettes.

7.2 Geoteknisk prosjektering

Sammen med søknad om tiltak, skal det foreligge geoteknisk prosjektering, jfr. notat 10201794-RIG-NOT-001, utarbeidet av Multiconsult, dat. 22.02.2018

7.3 Rive- og anleggsperioden

A. Det skal normalt ikke utføres støyende virksomhet på søndager, helligdager, lørdager før kl. 08.00 og etter kl. 17.00 og på hverdager mellom kl. 19.00 og 07.00.

B. For utendørs støy fra bygge- og anleggsvirksomhet skal støygrensene i T1442/2016, kapittel 4 overholdes. Alle grenser gjelder ekvivalent lydnivå i dB, innfallende lydtrykknivå og gjelder utenfor rom med støyfølsomt bruksformål.

C. Det tillates ikke støv over grenseverdiene i retningslinje for behandling av lokal luftkvalitet i arealplanlegging T-1520.

D. Det skal utarbeides en plan for beskyttelse av omgivelsene mot støy og andre ulemper i bygge- og anleggsfasen. Planen skal redegjøre for trafikkavvikling, massetransport, driftstider, trafikksikkerhet for gående og syklende, renhold og støvdemping og støy og miljøforhold. Nødvendige tiltak som beskrevet i plan skal være etablert før bygge- og anleggsarbeidene kan igangsettes.

E. Tiltaket kan ikke igangsettes før plan for miljøoppfølging foreligger, som bl.a skal redegjøre for behandling av avfall, inkl. bygningsavfall. Planen skal være godkjent av Stjørdal kommune.

7.4 Uteoppholdsareal (f_BUT1-2)

A. f_BUT1 skal være ferdigstilt før det kan gis brukstillatelse til ny bebyggelse på BS1. Ved utbygging i flere byggetrinn skal det for byggetrinn det gis brukstillatelse for, være ferdigstilt en andel av f_BUT1 som er tilstrekkelig for å tilfredsstille uteoppholdskravet pr. leilighet.

B. f_BUT2 skal være ferdigstilt før det kan gis brukstillatelse til ny bebyggelse på BS2. Ved utbygging i flere byggetrinn skal det for byggetrinn det gis brukstillatelse for, være ferdigstilt en andel av f_BUT2 som er tilstrekkelig for å tilfredsstille uteoppholdskravet pr. leilighet.

7.5 Offentlig gategrunn (SF, SGG, SVG, SKJ)

Tilliggende offentlig gategrunn, inklusive fortau (SF), gangveger (SGG), annen veggrunn – grøntareal (SVG) og kjøreveg (SKJ), skal være ferdigstilt som vist på plankart og bestemmelser (§5.1) før det gis brukstillatelse til nye bygg.

7.6 Teknisk infrastruktur

Før bebyggelsen er ferdigstilt skal ledningsnett for vann, overvann og spillvann inkl. brannkummer, være ferdig opparbeidet i henhold til Teknisk notat VA, utarbeidet av Vianova, datert 18.09.2018.

7.7 Fasadeutforming

Før rammetillatelse gis, skal fasader, utforming og material- og fargebruk være godkjent av estetisk råd. Utforming av fasader mot Ole Vigs gate og Stokkanvegen skal gis oppmerksomhet.

§ 7 REKKEFØLGEKRAV OG VILKÅR FOR GJENNOMFØRING

STJØRDAL Trinn 3

BOLIGBYGGELAGET TOBB
OG
FOR BORETTSLAGET
BORETTSLAGET SIGNATURHAGEN STJØRDAL 24.05.2024 BYGGE-
FINANSIERINGSPLAN
SIGNATURHAGEN

SIGNATURHAGEN STJØRDAL

BUDSJETTFORUTSETNINGER

24.05.2024

Vedlagte driftsbudsjett er et forslag. Budsjettet er basert på 73 leiligheter. Det tas forbehold om endringer i stipulerte driftskostnader, organisering, priser, areal, gebyr og rentesatser.

Sikkerhet for finansieringen Borettsinnskuddet fra andelseierne sikres med en felles pantobligasjon i borettslagets faste eiendom med prioritet etter avtalt lån. Lånet i bank sikres med en pantobligasjon i borettslagets faste eiendom.

Felleskostnader Felleskostnader er fordelt på brøk (areal) på andelene, foruten kabel-tv/bredbånd, medlemskontingent TOBB, fastbeløp måling og avregning energi/kostnad avregning fjernvarme som fordeles flatt.

Lånekostnadene (rentene) er fordelt i henhold til andel fellesgjeld. Lånevilkår er basert på 5,75%rente, 10års avdragsfrihet og deretter 30års nedbetaling, total løpetid 40 år.

Inntekten til borettslaget sikres ved legalpant. Borettslaget kan søke om medlemsskap i borettslagenes sikringsordning. Med TOBB som forretningsfører, er årlig premie for dette inkludert i forretningsførerhonoraret.

Bygningforsikring Stipulert premie. Det er ikke innhentet tilbud. Innboforsikring kommer i tillegg, og ordnes av hver enkelt andelseier.

Kabel-TV/Bredbånd Pris pr leilighet/måned er stipulert til kr 500,-

Kommunale avgifter og renovasjon

Inkluderer vann, avløp og renovasjon. Stipulert årlig forbruk (vann/avløp) på 70m3 pr andel.

IN-ordning

Hver andelseier betaler kr 750,+ mva. ved første gangs innbetaling og deretter kr 250,per innbetaling. Minste innbetalingsbeløp er kr 60.000,-.

Dette gebyret dekker kostnaden med behandling av IN-innbetalingen overfor bank, innlegging i system og utstedelse av avtaler.

Oppvarming

Antatt kostnad knyttet til oppvarming er estimert til 9kr/m2 pr mnd (akonto), i tillegg kommer kostnader til installasjon, måling og avregning. Avregning er basert på en 10-årig leieavtale på trådløs fjernavlesning av målerverdier på oppvarming og vann. Ønskes avtalen oppsagt tidligere må borettslaget betale ut gjenværende andel av investeringskostnaden

Kontingent realsameie

*Det er satt en velforeningskontingent på 50kr pr mnd pr enhet for boder, med tillegg på 250kr pr mnd pr parkeringsplass i p-kjelleren.

BOLIGBYGGELAGET TOBB BORETTSLAGET
BOLIGBYGGELAGET TOBB BORETTSLAGET SIGNATURHAGEN STJØRDAL BUDSJETT ÅR 1ÅR 10 ANTALL LEILIGHETER 73 24.05.2024 PRISUTVIKLING I % 2,50 INNTEKTER FordelingÅr
10 Innbetaling andelskapital 730 000 Felleskostnader drift 1 727 8921 771 0891 815 3671 860 7511 907 2691 954 9512 003 8252 053 9212 105 2692 157 900 Tillegg Kabel-TV/Bredbånd 438 000448 950460 174471 678483 470495 557507 946520 644533 660547 002 Medlemskontingent TOBB 21 90022 44823 00923 58424 17424 77825 39726 03226 68327 350 Kontingent heime 98 988101 463103 999106 599109 264111 996114 796117 666120 607123 622 Kontingent realsameie 262 836269 407276 142283 046290 122297 375304 809312 429320 240328 246 Fjernvarme 623 074638 650654 617670 982687 757704 951722 574740 639759 155778 134 Kapitalkostnader 9 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 200 Sum inntekter 13 671 89013 021 20713 102 50713 185 84013 271 25613 358 80713 448 54713 540 53113 634 81413 731 455 KOSTNADER Styrehonorar Areal 65 70067 34369 02670 75272 52174 33476 19278 09780 04982 050 Revisjonshonorar Areal 16 00016 40016 81017 23017 66118 10318 55519 01919 49419 982 Forretningsførerhonorar Areal 156 000159 900163 898167 995172 195176 500180 912185 435190 071194 823 Medlemskontingent TOBB Flatt 21 90022 44823 00923 58424 17424 77825 39726 03226 68327 350 Kabel-TV/Bredbånd Flatt 438 000448 950460 174471 678483 470495 557507 946520 644533 660547 002 Kommunale avgifter (vann&avløp) Areal 250 609256 874263 296269 878276 625283 541290 630297 895305 343312 976 Planteavtale Areal 200 000205 000210 125215 378220 763226 282231 939237 737243 681249 773 Renovasjon Areal 209 583214 823220 193225 698231 340237 124243 052249 128255 357261 740 Løpende vedlikehold Areal 109 500112 238115 043117 920120 868123 889126 986130 161133 415136 750 Bygningsforsikring Areal 219 000224 475230 087235 839241 735247 778253 973260 322266 830273 501 Strøm fellesareal Areal 100 000102 500105 063107 689110 381113 141115 969118 869121 840124 886 Fjernvarme Areal 623 074638 650654 617670 982687 757704 951722 574740 639759 155778 134 Driftsog serviceavtaler Areal 365 000374 125383 478393 065402 892412 964423 288433 870444 717455 835 Kontingent realsameie Flatt 262 836269 407276 142283 046290 122297 375304 809312 429320 240328 246 Kontingent heime Flatt 98 988101 463103 999106 599109 264111 996114 796117 666120 607123 622 Andre driftsutgifter Areal 36 50037 41338 34839 30740 28941 29642 32943 38744 47245 583 Sum kostnader 3 172 6903 252 0073 333 3073 416 6403 502 0563 589 6073 679 3473 771 3313 865 6143 962 255 DRIFTSRESULTAT 10 499 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 200 FINANS. INN-/UTBETALINGER Renter lån 9 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 200 A v d r a g l å n 0000000000 Sum finansielle inn / utbetalinger 9 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 2009 769 200 ÅRSRESULTAT 7 3 0 0 0 0000000000 ENDR. I DISP. MIDLER 730 000 0 0 0 0 0 0 0 0 0 DISP. MIDLER 1.1. 0730 000730 000730 000730 000730 000730 000730 000730 000730 000 DISPONIBLE MIDLER 31.12. 730 000730 000730 000730 000730 000730 000730 000730 000730 000730 000 ØKNING FELLESK. FRA 1.1. (DRIFT): 0,00 2,50 2,50 2,50 2,50 2,50 2,50 2,50 2,50 2,50
1År 2År 3År 4År 5År 6År 7År 8År 9År

24.05.2024

Privat finansiering

Lånebeløp: 169 896 000 Rente %: 5,75

Termingebyr: 90

Antall avdragsfrie år: 10

Antall år lånetid totalt: 40

Antall leiligheter 73

Antall innbet pr år 2

Terminbeløp

169896000

1488460001698960005,754884600 1488460001698960005,75488460097692000976920011152 2488460001698960005,754884600 2488460001698960005,75488460097692000976920011152

3488460001698960005,754884600

3488460001698960005,75488460097692000976920011152 4488460001698960005,754884600 4488460001698960005,75488460097692000976920011152 5488460001698960005,754884600 5488460001698960005,75488460097692000976920011152 6488460001698960005,754884600 6488460001698960005,75488460097692000976920011152

7488460001698960005,754884600 7488460001698960005,75488460097692000976920011152 8488460001698960005,754884600 8488460001698960005,75488460097692000976920011152 9488460001698960005,754884600 9488460001698960005,75488460097692000976920011152 10488460001698960005,754884600 10488460001698960005,75488460097692000976920011152

11488460010907851688052155,755975385 11485324011221451676830705,755975385973784022129301195077013642 12482097811544071665286635,755975385 12478778911875961653410675,755975385960876723420031195077013642 13475364612217391641193285,755975385 13471852112568641628624635,755975385947216624786041195077013642 14468238612929991615694645,755975385 14464521213301731602392915,755975385932759826231721195077013642 15460697013684151588708765,755975385 15456762814077571574631195,755975385917459727761731195077013642 16452715514482301560148885,755975385 16448551814898671545250215,755975385901267329380971195077013642 17444268415327011529923205,755975385 17439861915767661514155555,755975385884130431094661195077013642 18435328716220981497934575,755975385 18430665216687331481247245,755975385865993932908311195077013642 19425867617167091464080145,755975385 19420932017660651446419505,755975385846799634827741195077013642 20415854618168391428251115,755975385 20410631218690731409560385,755975385826485836859121195077013642 21405257619228091390332295,755975385 21399729519780901370551395,755975385804987139008991195077013642 22394042520349601350201795,755975385 22388192020934651329267145,755975385782234541284251195077013642 23382173321536521307730625,755975385 23375981622155691285574935,755975385758154943692211195077013642 24369611822792671262782265,755975385 24363058923447961239334305,755975385732670746240631195077013642 25356317624122091215212215,755975385 25349382524815601190396615,755975385705700148937691195077013642 26342248025529051164867565,755975385 26334908426263011138604555,755975385677156451792061195077013642 27327357827018071111586485,755975385 27319590127794841083791655,755975385646947954812911195077013642 28311599128593941055197715,755975385 28303378329416021025781695,755975385614977458009961195077013642 2929492123026173995519965,755975385 2928622103113175964388215,755975385581142261393481195077013642 3027727063202679932361425,755975385 3026806293294756899413865,755975385545333564974351195077013642 3125859053389480865519065,755975385 3124884573486928830649785,755975385507436268764081195077013642 3223882083587177794778015,755975385 3222850773690308757874935,755975385467328572774851195077013642 3321789803796405719910895,755975385 3320698343905551680855375,755975385424881477019561195077013642 3419575494017836640677015,755975385 3418420364133349599343535,755975385379958681511841195077013642 3517232034252182556821705,755975385 3516009524374433513077385,755975385332415586266151195077013642 3614751874500198468075405,755975385 3613458074629578421779625,755975385282099491297761195077013642 3712127064762679374152835,755975385 3710757794899606325156785,755975385228848696622841195077013642 389349165040469274752085,755975385 387900025185383222898265,7559753851724918102258521195077013642 396409225334463169553635,755975385 394875575487828114675355,7559753851128479108222911195077013642 40329782564560358219315,755975385 40167471581588660455,755983357497252114614891195874213652

iv BORETTSLAGET SIGNATURHAGEN STJØRDAL
år 11: 5 975 385 Rente Terminbeløp Renter Avdrag Betaling Gj.snitt. pr År Renter Avdrag Restgjeld % pr. år pr. år pr. år leiligh.pr.md
BOLIGBYGGELAGET TOBB Totalkostnad 424 740 000 Fellesgjeld 40 % 169 896 000 BORETTSLAGET SIGNATURHAGEN STJØRDAL Innskudd 60 % 254 844 000 24.05.24 TotalprisFellesgjeldBoretts-Driftsdel*KontingentKabel-TV/HeimeMedl.kont.FjernvarmeFastbeløp Lånedel LånedelTotal Netto Arealeks. parkering40 %innskuddfelleskostnrealsameieBredbåndKontingentTOBB(akonto)måling og renter avdragfelleskostnfelleskostn Enhet Leil Ant sov BRA 60 % pr mnd. pr mnd pr mnd pr mnd pr mnd avregning energi pr mnd. pr mnd. pr mnd. pr mnd. nr. nr. m2 pr mnd etter skatt år 1 år 1 år 1 år 1 år 1 år 1 år 1 år 1 år 11 år 1 år 1 57 A-201 1 75 4 800 000 kr 1 920 000 2 880 000 1 871 300 500 113 25 675 150 9 200 2 084 12 834 10 810 58 A-202 2 79 5 150 000 kr 2 060 000 3 090 000 1 971 300 500 113 25 712 150 9 871 2 236 13 642 11 470 59 A-203 2 79 5 050 000 kr 2 020 000 3 030 000 1 971 300 500 113 25 712 150 9 679 2 193 13 450 11 321 60 A-204 1 70 4 500 000 kr 1 800 000 2 700 000 1 747 300 500 113 25 629 150 8 625 1 954 12 089 10 191 61 A-205 3 104 6 700 000 kr 2 680 000 4 020 000 2 595 300 500 113 25 940 150 12 842 2 909 17 464 14 639 62 A-301 1 75 5 100 000 kr 2 040 000 3 060 000 1 871 300 500 113 25 675 150 9 775 2 214 13 409 11 259 63 A-302 2 79 5 450 000 kr 2 180 000 3 270 000 1 971 300 500 113 25 712 150 10 446 2 366 14 217 11 919 64 A-303 2 79 5 350 000 kr 2 140 000 3 210 000 1 971 300 500 113 25 712 150 10 254 2 323 14 025 11 769 65 A-304 1 70 4 800 000 kr 1 920 000 2 880 000 1 747 300 500 113 25 629 150 9 200 2 084 12 664 10 640 66 A-305 3 104 7 000 000 kr 2 800 000 4 200 000 2 595 300 500 113 25 940 150 13 417 3 039 18 039 15 088 67 A-401 1 75 5 400 000 kr 2 160 000 3 240 000 1 871 300 500 113 25 675 150 10 350 2 345 13 984 11 707 68 A-402 2 79 5 750 000 kr 2 300 000 3 450 000 1 971 300 500 113 25 712 150 11 021 2 496 14 792 12 367 69 A-403 2 79 5 650 000 kr 2 260 000 3 390 000 1 971 300 500 113 25 712 150 10 829 2 453 14 600 12 218 70 A-404 1 70 5 100 000 kr 2 040 000 3 060 000 1 747 300 500 113 25 629 150 9 775 2 214 13 239 11 088 71 A-405 3 104 7 300 000 kr 2 920 000 4 380 000 2 595 300 500 113 25 940 150 13 992 3 169 18 614 15 536 72A-501 3 121 10 400 000 kr 4 160 000 6 240 000 3 019 301 500 113 25 1 087 150 19 934 4 515 25 129 20 744 73A-502 3 130 10 900 000 kr 4 360 000 6 540 000 3 244 302 500 113 25 1 170 150 20 892 4 732 26 396 21 799 73 5 771424 740 000169 896 000254 844 000143 99121 90336 5008 2491 82551 923 10 950 814 100184 4111 089 441

Dette er et foreløpig utkast til vedtekter i forbindelse med salgsstart av prosjektet Signaturhagen Stjørdal. Det tas forbehold om senere endringer. Det tas spesielt forbehold om endringer i organisering av parkering, antall andeler og organisering av bodareal.

Vedtekter for

Borettslaget Signaturhagen Stjørdal

(org. nr. xxx xxx xxx)

tilknyttet

Boligbyggelaget TOBB

vedtatt på stiftelsesmøtet den xx.xx.xxxx

1. Innledende bestemmelser

1-1 Formål

Borettslaget Signaturhagen Stjørdal er et samvirkeforetak som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig i lagets eiendom (borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne.

(2) Borettslaget består totalt av 72 andeler, organisert som en samleseksjon bolig i Sameiet xxxx (org.nr. xxx.xxx.xxx.) på eiendommen gnr xx, bnr, xx

Sameiet består i tillegg av 2 næringsseksjoner i bygningens første etasje . Det henvises til sameiets egne vedtekter for rettigheter og plikter.

(3) Borettslaget består totalt av 72 andeler. Det tas forbehold om at TOBBs modell «Leie -før-eie» benyttes for noen av andelene. «Leie-før-eie» gir TOBBs medlemmer mulighet til å leie bolig med opsjon på å kjøpe. Dette innebærer at disse andelene i borettslaget vil være eid og utleid av utbygger. Formålet er at boligene etter leieperioden kjøpes av leietakerne, slik at utbygger etter hvert selger alle sine andeler. Utbyggers rettigheter til å eie og leie ut boliger kan ikke begrenses.

1-2 Forretningskontor, forretningsførsel og tilknytningsforhold (1) Borettslaget ligger i Stjørdal Kommune og har forretningskontor i Trondheim kommune.

(2) Borettslaget er tilknyttet Boligbyggelaget TOBB som er forretningsfører.

1-3 Utvidelse av borettslaget Utbygger har rett til å innlemme senere byggetrinn i borettslaget. Denne retten er videre regulert i egen avtale mellom borettslaget og utbygger. Borettslaget kan da bli utvidet med det antall andeler som gjelder for senere byggetrinn.

Denne bestemmelsen kan ikke end res uten skriftlig samtykke fra utbygger.

2. Andeler og andelsei ere

2-1 Andeler og andelseiere

(1) Andelene skal være på kroner 10000,-

(2) Bare andelseiere i Boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel. Andelseier, medeier eller husstandsmedlem skal være mi nst 45 år. («Aldersklausul»)

Styret i borettslaget kan dispensere fra Aldersklausulen når spesielle grunner tilsier det. For usolgte andeler har også Utbygger muligheten til å dispensere fra Aldersklausulen på fritt grunnlag.

(3) Uansett kan staten, en f ylkeskommune eller en kommune til sammen eie inntil ti prosent av andelene i borettslaget , jf. borettslagslovens § 4 -2 (1). Det samme gjelder selskap som har til formål å skaffe boliger og som blir ledet og kontrollert av stat, fylkeskommune eller kommune, stiftelse som har ti l formål å skaffe boliger og som er opprettet av staten, en fylkeskommune eller kommune og selskap, s tiftelse eller andre som har inngått samarbeidsavtale med stat, fylkeskommune eller kommune om å skaffe boliger til vanskeligst ilte.

(4) I tillegg har en arbeidsgiver som skal leie ut boligen til sine ansatte rett til å eie inntil 20 % av andelene.

2-2 Sameie i andel

(1) Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andel.

(2) Dersom flere eier en andel sam men, skal det regnes som bru ksoverlating hvis en eller flere av sameierne ikke bor i boligen, jf . vedtektenes punkt 3-2.

2-3 Overføring av andel og godkjenning av ny andelseier

(1) En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjen nes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslage t.

(2) Borettslaget kan nekte godkjenning når det er sak lig grunn til det og skal nekte godkjenning dersom ervervet vil være i strid med disse vedtekter.

(3) Nekter borettslaget å go dkjenne erververen som andel seier, må melding om dette komme fram til erverver senest 20 dager etter at søknaden om godkjenning kom fram til borettslaget. I motsatt fall skal godkjenning regnes som gitt.

(4) Erververen har ikke rett til å bruke boligen f ør godkjenning er gitt eller det er rettskraftig avgjort at erververen har rett til å erverve andelen.

(5) Den forrige andelseieren er solidarisk ansvarlig med en eller flere nye erververe for betaling av felleskostnader til ny andelseier er godkjent, e ller det er rettskraftig avgjort at en ny andelseier har rett til å erverve andelen.

2

3. Forkjøpsrett

3-1 Hovedregel for for kjøpsrett

(1) Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.

(2) Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende når andelen overdras til ektefelle, til andelseierens eller ektefellens slektning i rett opp - eller nedstigende linje, til fosterbarn som faktisk står i samme stilling som livsarving, til søsken eller noen annen som i de to siste åren e har hørt til samme husstand som den tidligere eieren. Forkjøpsretten kan h eller ikke gjøres gjeldende når andelen overføres på skifte etter separasjon eller skilsmisse, eller når et husstandsm edlem overtar andelen etter bestemmelsene i husstandsfellesska pslovens § 3.

(3) Forkjøpsretten kan ikke gjøres gjeldende når andelen over dras til leietakere med opsjon på å kjøpe andelen etter TOBBs modell «Leie før eie», jf. vedtektenes pkt. 1-1 (3).

(4) Styret i borettslaget ska l sørge for at de som er nevnt i første ledd får anledning til å gjøre forkjøpsretten gjeldende og på deres veg ne gjøre retten gjeldende innen fristen nevnt i vedtektenes punkt 3 -2, jf borettslagslovens § 4-15 første ledd.

3-2 Frister for å gjøre forkjøps rett gjeldende

(1) Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår.

Fristen er fem hverdager dersom borettslaget har mottatt skriftlig forhåndsvarsel om at andelen kan skifte eier , og varselet har kommet fram til laget minst femten dager, men ikke mer enn tre måneder, før meldingen om at andelen har skiftet eier.

3-3 Nærmere om forkjøpsretten

(1) Ansiennitet i borettslaget regnes fra dato for ov ertakelse av andelen. Står flere andelseiere i borettslaget med lik ansiennitet, går den med lengst ansiennitet i boligbyggelaget foran.

(2) Dersom ingen andelseiere i borettslaget melde r seg utpeker boligbyggelaget hvilken andelseier i boligbyggelaget som skal få overta andelen.

(3) Andelseier som vil overta ny andel, må overdra sin andel i laget til en ny andelseier. Dette gjelder selv om andelen tilhører flere.

(4) Forkjøpsretten skal kunngjøres på boligbyggelagets nettsid er, ved oppslag i borettslaget eller på annen egnet måte.

4. Borett, bruksrett og bruksoverlating

3

4-1 Borett og bruksrett

(1) Hver andel gir enerett ti l å bruke en bolig i borettslaget og rett til å nytte fellesarealer til det de er beregnet eller vanlig brukt til, og til annet som er i samsvar med tiden og forholdene. Andelseieren kan ikke benytte boligen til annet enn boligformål uten styrets samtykke.

(2) Parkering og boder er organisert som fellesareal i sameiets parkeringskjeller. Fordeling av parkeringsplasse r mellom bolig og næring reguleres av sameiets vedtekter. Hver andel gir enerett til å bruke 1 bod i parkeringskjeller, og de som har kjøpt rett til parkering har eksklusiv bruksrett til denne . Bruksretten kan leies ut til andre andelseiere etter forhåndsgodkjenning fra styret, men kan kun avhendes og pantsettes sammen med andelen .

(3) Styret kan ved behov endre den innbyrdes fordeling av boder og parkeringsplasser som andelseiere har bruksrett . Endringer i selve bruksrettighetene krever 2/3 flertall i generalforsamling og samtykke fra berørte andelseiere (rettighetshaverne).

(4) Sameiet disponerer parkeringsplass(er) i parkeringskjeller for personer med nedsatt funksjonsevne (HC-plass). Andelseiere med nedsatt funksjonsevne har fortrinnsrett til slik plass såfremt andelen har bruksrett til parkeringsplass i parkeringskjeller. Retten til å bruke en t ilrettelagt plass er midlertidig og varer kun så lenge et dokumentert behov er til stede. Styret i sameiet tildeler tilrettelagt plass etter skriftlig søknad fra andelseie r og administrerer evt. plassbytter. Styret i sameiet kan pålegge andelseiere som er tildelt HC-plass å bytte parkeringsplass.

(5) Det skal tilrettelegges for at seksjonseiere med parkeringsplass eller parkeringsrett på borettslagets eiendom kan lade elektriske kjøretøy. Tilrettelegging kan nektes dersom det foreligger saklig grunn til det. Styret administrerer ladeordning og fastsetter vilkår Andelseiere plikter å benytte seg det ladesystem som sameiet/borettslaget til enhver tid har.

(6) Naboeiendommene, gnr. 99, bnr. 489 og 953 i Stjørdal kommune, har på nærmere vilkår tinglyst rett til adkomst via sameiets pa rkeringskjeller.

(7) Andelseieren skal behandle boligen, and re rom og annet areal med tilbørlig aktsomhet. Bruken av boligen og f ellesarealene må ikke på en urimelig eller unødvendig måte være til skade eller ulempe for andre andelseiere.

(8) En andelseier kan med styrets godkjenning gjennomføre tiltak på eiendom men som er nødvendige på grunn av funksjonshemming hos en bruker av b oligen. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

(9) Styret kan fastsette vanlige ordensregler for eiendommen. Sel v om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr

4

dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

4-2 Bruksoverlating

(1) Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

(2) Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:

- Andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp - eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett a v de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen i inntil tre år

- Andelseieren er en juridisk person .

- Andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtvei ende grunner

- Et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende lin je eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen.

- Det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapsloven § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.

Godkjenning kan bare nektes dersom bru kerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier . Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget, s kal brukeren regnes som godkjent.

(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. I tillegg kan andelseieren overlate bruken av he le boligen til andre i opptil 30 døgn i løpet av åre t (korttidsutleie).

(4) Overlating av bruken reduserer ikke andels eiers plikter overfor borettslaget.

5. Vedlikehold

5-1 Andelseiernes vedlikeholdsplikt

(1) Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbeh ør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås.

(2) Vedlikeholdet omfatter også nødvendige reparasjoner og utskifting av slikt som rør, sikringsskap fra og me d første hovedsikring/inntakssikri ng, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive s lik som vannklosett,

5

varmtvannsbereder og vasker, apparater, tapet, gulvbelegg, vegg-, gulv- og himlingsplater, skillevegger, listverk, skap, benker og i nnvendige dører med karmer.

(3) Andelseieren har også ansvaret for oppstaking og rensing av innvendig e avløpsledninger både til og fra egen vannlås/slu k og fram til borettslagets felles/hovedledning. Andelseier skal også rense eventuelle sluk på veranda er, balkonger o l.

(4) Andelseieren skal holde boligen fri for insekter og skadedyr.

(5) Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldig ska de, herunder skade påført ved innbrudd og uvær.

(6) Oppdager andelseieren skade i boligen som borettsl aget er ansvarlig for å utbedre, plikter andelseieren straks å sende melding til borettslaget.

(7) Borettslaget og andre andelseiere kan kreve erstatning for tap som følger av at andelseieren ikke oppfyller pliktene sine, jf borettslagslovens §§ 5 -13 og 5-15.

5-2 Borettslagets vedlikeholdsplikt

(1) Borettslaget skal holde bygninger og eiendommen for øv rig i forsvarlig stand så langt plikten ikke ligger på andelseierne. Skade på bolig eller inventar som tilhører laget, skal laget utbedre dersom skaden f ølger av mislighold fra en annen andelseier.

(2) Felles rør, ledninger, kanaler og andre felles insta llasjoner som går gjennom boligen, skal borettslaget holde ved like. Borettslaget har rett til å føre nye slike installasjoner gjennom boligen dersom det ikke er til vesentlig ulempe for andelseieren. Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også utvendig vedlikeh old av vinduer.

(3) Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også utskifting av vinduer, herunder nødvendig utskifting av isolerglass, og ytterd ører til boligen eller reparasjon eller utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner, sluk, samt rør eller ledninger som er bygd inn i bærend e konstruksjoner med unntak av varmekabler.

(4) Andelseieren skal gi adgang til boligen slik at borettslaget kan utføre sin vedlikeholdsplikt, herunder ettersyn, reparasjon eller utskifting. Ettersyn og u tføring av arbeid skal gjennomføres slik at det ikke er til unødig ulempe for andelseieren eller annen bruker av boligen

(5) Andelseier kan kreve ersta tning for tap som følge av at bor ettslaget ikke oppfyller pliktene sine, jf borettslagslovens § 5 -18.

6. Pålegg om salg og fravikelse

6-1 Mislighold

6

Andelseiers brudd på sine forpliktelser overfor borettslaget utgjør mis lighold. Som mislighold regnes blant annet manglende betaling av f elleskostnader, forsømt vedlikeholdsplikt, ulovlig bruk eller overlating av bruk og brudd på husordensregler.

6-2 Pålegg om salg

(1) Hvis en andelseier til tross for advarsel vesentlig mis ligholder sine plikter, kan borettslaget pålegge vedkommende å sel ge andelen, jf borettslagsloven § 5-22 første ledd. Advarsel skal gis skriftlig og opplyse om at vesentlig mislighold gi r laget rett til å kreve andelen solgt.

6-3 Fravikelse

Medfører andelseierens eller brukerens oppfør sel fare for ødeleggelse eller ves entlig forringelse av eiendommen, eller er andelseierens eller brukere ns oppførsel t il alvorlig plage eller sjenanse for eiendommenes øvrige andelseiere eller brukere, kan styret kreve fravikelse fra boligen etter reglene i tvangsfullbyrdelsesloven, jf. borettslagsloven § 5-23.

7. Felleskostnader og pantesikkerhet

7-1 Felleskostnader

(1) Kostnader med eiendommen som ikke gjelder den enkelte bolig er felleskostnader. Felleskostnade ne skal fordeles mellom andelseierne ut fra den fordelingsnøkkel som fremgår av bygge- og finansieringsplan en.

(2) Fordelingsnøkkelen skal justeres dersom endringer av boligene eller eiendomme n ellers fører til vesentlig endring av grunnlaget for fordelingen. Nå r særlige grunner taler for det, skal visse kostnader fordeles etter nytten for den enkelte andel eller etter forbruk.

(3) Med samtykke fra de andelseiere det gjelder kan det fastsettes en annen fordeling enn nevnt i 6 -1 (1).

(4) Styret skal påse at alle felleskostnader blir dekket av andelsei erne etter hvert som de forfaller og fastsetter hvor mye hver andelseier skal betale hver måned.

(5) Borettslaget kan endre felleskostnadene med en måneds skriftlig varsel.

(6) For felleskostnader som ikke blir betalt ved forfall, svarer andelseieren den til enhver tid gjeldende forsinkelsesr ente etter forsinkelsesrenteloven.

7-2 Borettslagets pantesikkerhet

For krav på dekning av felleskostnader og andre kra v fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre hef telser. Pantekravet er begrenset til en sum tilsvarende to ganger folketrygdens grunnbeløp. Grunnbeløpet som gjelder på tidspunktet da t vangsdekning besluttes gjennomført skal legges til grunn for beregningen. Panteretten omfatter også krav som skulle ha v ært betalt etter at det har innkommet en begjæring til namsmyndigh etene om tvangsdekning.

7

8. Styret og dets vedtak

8-1 Styret

(1) Borettslaget skal ha et styre som skal bestå av en styreleder og 2-4 styremedlemmer. Det kan velges varamedlemmer.

(2) Funksjonstiden for styreleder og de andre medlemmene er to år. Varamedlemmer velges for ett år. Styremedlem og varamedlem kan gjenvelges.

(3) Styret skal velges av generalforsamlingen. Generalforsamlingen velger styreleder ved særskilt valg. Styret velger nestleder blant sine medlemmer.

8-2 Styrets oppgaver

(1) Styret skal lede virksomheten i samsvar med lov, vedtekter og generalforsamlingen s vedtak. Styret kan ta alle avgjørelser som ikke i loven eller vedtektene er lagt til andre organer.

(2) Styreleder skal sørge for at styret holder møte så ofte som det trengs. Et styremedlem eller forretningsføreren kan kreve at styret sammenkalles.

(3) Styret skal føre protokoll over styresakene. Protokollen skal underskrives av de frammøtte styremedlemmene og oppbevares på forsvarlig måte.

8-3 Styrets vedtak

(1) Styret er vedtaksført når mer enn halvparten av alle styremedlemmene er til stede. Vedtak kan treffes med mer enn halvparten av de a vgitte stemmene. Står stemmene likt, gjør møtelederens stemme utslaget . De som stemmer for et vedtak som innebærer en endring, må likeve l utgjøre minst en tredjedel av alle styremedlemmene.

(2) Styret kan ikke uten at generalforsamlingen har gitt samtykke med minst to tredjedels flertall, fatte vedtak om:

1. ombygging, påbygging eller andre endringer av bebyggelsen eller tomten som etter forholdene i laget går ut over vanlig forvaltning og vedlikehold, 2. å øke tallet på andeler eller å knytte andeler til boliger som tidligere har vært benyttet til utleie, jf borettslag slovens § 3-2 andre ledd, 3. salg eller kjøp av fast eiendom, 4. å ta opp lån som skal sikres med pant med prioritet foran innskuddene, 5. andre rettslige disposisjoner over fast eien dom som går ut over vanlig forvaltning,

6. andre tiltak som går ut ov er vanlig forvaltning, når tiltaket fører med seg økonomisk ansvar eller utlegg for laget på mer enn fem prosent av de årlige felleskostnadene.

8-4 Representasjon og fullmakt

8

To styremedlemmer i fellesskap repre senterer laget utad og tegner dets navn.

9. Generalforsamlingen

9-1 Myndighet

Den øverste myndighet i borettslaget utøves av generalforsamlingen.

9-2 Tidspunkt for generalforsaml ing

(1) Ordinær generalforsamling skal holdes hvert år innen utgangen av juni.

(2) Ekstraordinær generalforsamling holdes når styret finner det nødvendig, eller når revisor eller minst to andelseiere som til sammen har minst en tiendedel av stemmene, krever det og samtidig oppgir hvilke saker de ønsker behandlet.

9-3 Varsel om og innkalling til generalforsamling

(1) Forut for ordinær generalforsamling skal styret varsle andelseiern e om dato for møtet og om frist for innlevering av saker som ønskes behand let.

(2) Generalforsamlingen skal innkalles skriftlig av styret med et varsel som skal være på minst åtte og høyst tjue dager. Ekstraordinær generalforsamling kan om nødvendig kalles inn med kortere varsel som likevel skal være på minst tre dager.

(3) I innkallingen skal de sakene som skal behand les være bestemt angitt. Skal et forslag som etter borettslagsloven eller vedtektene må vedtas med minst to tredjedels flertall kunne be handles, må hovedinnholdet være angitt i innkallingen. Saker som en andelseier ønsker behandlet på ordinær generalforsam ling skal nevnes i innkallingen når styret har mottatt krav om det ett er vedtektenes punkt 8-3 (1).

9-4 Saker som skal behandles på ordinær generalforsamling

- Godkjenning av årsregnskap

- Valg av styremedlemmer og varamedlemmer

- Valg av delegerte til boligbyggelagets generalforsamling

- Eventuelt valg av revisor

- Fastsetting av godtgjørelse til styret

- Andre saker som er ne vnt i innkallingen

9-5 Møteledelse og protokoll

Generalforsamlingen skal ledes av styrelederen med mindre generalforsamlingen velger en annen møteleder. Møtelederen skal sørge for at det føres protokoll fra generalforsamlingen.

9-6 Stemmerett og fullmakt

Hver andelseier har en stemme på generalforsamlingen. Hver ande lseier kan møte ved fullmektig på generalforsamlingen, men in gen kan være fullmektig for mer enn en andelseier. For en andel med flere eiere kan de t bare avgis en stemme.

9-7 Vedtak på generalforsamlingen

9

(1) Foruten saker som nevnt i punkt 8-4 i vedtektene kan ikke generalforsamlingen fatte vedtak i andre saker e nn de som er bestemt angitt i innkallingen.

(2) Med de unntak som følger av borettsla gsloven eller vedtektene her fattes alle beslutninger av generalforsamlingen med mer enn halvparten av de avg itte stemmer. Ved valg kan generalf orsamlingen på forhånd fas tsette at den som får flest stemmer skal regnes som valgt.

(3) Stemmelikhet avgjøres ved loddtrekning.

10. Inhabilitet, taushetsplikt og mindretallsvern

10-1 Inhabilitet

(1) Et styremedlem må ikke delta i styrebehandlingen eller avgjørelsen av noe spørsmål der medlemmet selv eller nærstående har en framtredende personlig eller økonomisk særinteresse.

(2) Ingen kan selv eller ve d fullmektig eller som fullmektig delta i en avstemning på generalforsamlingen om avtale med seg selv eller nærstående eller om ansvar for seg selv eller nærstående i forhold til laget. Det samme gjelder avstemnin g om salgspålegg eller fravikelse etter borettslagsloven §§ 5-22 og 5-23.

10-2 Taushetsplikt

Tillitsvalgte, forretningsfører og ansatte i et borettslag har plikt til å bevare taushet overfor uvedkommende om det de i forbindelse med virksomhe ten i laget får vite om noens personlige forhold. Dette gjelder ikke dersom ingen berettiget interesse tilsier taushet.

10-3 Mindretallsvern

Generalforsamlingen, styret eller fo rretningsfører kan ikke treffe beslutning som er egnet til å gi visse andelsei ere eller andre en urimelig fordel til skade for andre andelseiere eller laget.

11. Vedtektsendringer og forholdet til b orettslovene

11-1 Vedtektsendringer

Endringer i borettslagets vedtekter kan bare besluttes av generalforsamlingen med minst to tredjedeler av de avgitte stemmer.

(2) Følgende endringer av vedtektene kan ikke skje uten samtykke fra boligbyggelaget, jf borettslagslovens § 7-12:

- vilkår for å være andelseier i borettslaget

- vilkår for utvidet adgang for kjøp av andel for juridiske en heter (pkt 2-1 (4))

- bestemmelse om f orkjøpsrett til andel i borettslaget

- denne bestemmelse om godkjenning av vedtektsen dringer

10

11-2 Forholdet til borettslovene

For så vidt ikke ann et følger av vedtektene gjelder reglene i lov om borettslag av 06.06.2003 nr. 39.

12. Særlige bestemmelser i utbyggingsperioden

Sameiet som borettslaget er en del av skal bygges ut i flere trinn, og det vil i en overgangsperiode være behov for noen særskilte bestemmelser frem til hele prosjektet er ferdigstilt. Disse vedtektsbestemmelsene kan ikke endres u ten selger/utbyggers samtykke.

Sameiet, borettslaget og de enkelte andelse iere er innforstått med og aksepterer at:

• området skal utvikles i flere trinn, og at selger/utbygger har alle rettigheter til å gjennomføre prosjektet.

• det vil foregå anleggs- og byggevirksomhet inntil hele prosjektet er ferdigstilt, og er innforstått og aksepterer de ulemper som naturlig fø lger med under gjennomføringen av byggeprosjekt som foregår i flere byggetrinn, også etter at innflyttin g har funnet sted.

• selger/utbygger sitter med hjemmelen til ubygde og usolgte seksjoner og andeler, og har stemmerett i henhold til antall seksjoner /andeler de eier.

• selger/utbygger har rett til å sitte i styret i sameiet og borettslaget frem til eiendommen er ferdig utviklet.

• selger/utbygger har ansvar for utvikling og utforming av de enkelte felt frem til de er overtatt av sameiet /borettslaget. Inntil hele sameiet/borettslaget er ferdig utbygd har selger/utbygger rett til å ta alle nødvendige beslutninger som direkte gjelder ubebygde felt/områd er, herunder rett til å foreta omorganisering av prosjektet, herunder endre antall seksjoner eller andeler i borettslaget

• sameiets og/eller borettslagets besluttende organer ikke kan fatte beslutninger som berører selger/utbyggers interesser i forbindelse med ferdigstillelsen av prosjektet. Sameiet, borettslaget og de enkelte andelseiere har medvirkningsplikt for gjennomføring av hele prosjektet. Medvirkningsplikten innebærer blant annet å fatte nødvendige vedtak i sameiets og borettslagets besluttende organer, samt signere på alle nødvendige dokumenter knyttet til utbyggingen av sen ere byggetrinn.

• eiendommen ferdigstilles etappevis fra selger/utbygger og overtas etappevis av sameiet/borettslaget. Ved overtakelse av areal som tilhører sameiet skal det gås en befaring mellom styret i sameiet og utbygger. Ved overtakelse av

11

areal som tilhører borettslaget skal d et gås befaring mellom styret i borettslaget og utbygger. Fra tidspunkt for overtakelse tar hhv. sameiet og borettslaget over drifts- og vedlikeholdsansvar for de overtatte bygninger og områder, og felleskostnadene fordeles på de ferdigstilte seksjonene/andelene etter en forholdsmessig brøk. Det skal ikke betales felleskostnader for ubebygde seksjon er/andeler.

Vedtektene punkt 12 kan tinglyses på de enkelte seksjoner og/eller de enkelt e borettslagsandelene Selger/utbygger bekoster slik tinglysing.

12

KJØPETILBUD

PÅ PROSJEKTERT Leilighet I Signaturhagen

Kjøpetilbudet gjelder bolig. nr.

Undertegnede inngir herved bud på ovennevnte eiendom, Innskudd kr.______________ + fellesgjeld kr. ________________________+ omkostninger.

Ja, jeg ønsker å kjøpe parkeringsplass til kr. 350 000,- Nei, jeg ønsker ikke å kjøpe parkeringsplass.

KTOMTEVERDI>

Omkostningene omfatter:

Andel dokavift/tgl.gebyr borettslag kr. 14 386 , -

Tingl.gebyr BRL-skjøte kr. 480 , -

Tingl.gebyr pantedokument BRL kr. 480 ,Pantattest kr. 172 , -

Andelskapital borettslag

Etablering av borettslag kr. Kr. 10 000 2 650 ,, -

Totale omkostninger kr. 28 168 , -

Kjøpesummen blir ikke indeksregulert. Kjøpesummen skal i sin helhet innbetales ved overtagelse av boligen.

Kjøpet vil bli finansiert slik:

Låneinstitusjon:

Evt.referanse:

kr.___________________,-

Egenkapital____________________________________________ kr.___________________,-

Eventuelle forbehold:

NÆRVÆRENDE BUD ER BINDENDE FOR UNDERTEGNEDE FREM TIL OG MED DEN____________KL.16.00. (MINIMUM 3 DØGN)

Kjøpsbetingelser / krav til finansiering

Undertegnede er kjent med at budet er bindende for meg/oss når det er kommet til selgers kunnskap. Bindende avtale er regulert iht. Lov om avtaler av 31. mai 1918. Handelen er juridisk bindende for begge parter dersom budet aksepteres innen akseptfristen

Budet er gitt med bakgrunn i prosjektets standardkontrakt, salgsoppgave med tilhørende deklarasjon, tegninger. Disse dokumenter er lest og akseptert av kjøper.

Undertegnede er kjent med at selger står fritt til å godta eller forkaste ethvert bud.

Dersom budet blir akseptert må kjøper på eget initiativ fremlegge en godkjent finansieringsbekreftelse til megler innen 21 dager etter selgers aksept iht. Bustadoppføringslova § 46 2. ledd. Dersom kjøper innen fristen ikke overholder sin forpliktelse med tilfredsstillende finansieringsbekreftelse iht. prosjektets standardkontrakt, er kjøper allikevel bundet og selger vil kunne påberope avtalen som vesentlig misligholdt og heve avtalen. Kjøper samtykker til at omkostninger knyttet til heving og dekningssalg i så fall dekkes av kjøper.

Heimdal Eiendomsmegling AS | Telefon: 73 87 15 00 | Epost: post@hem.no | hem.no | Orgnr: 976232909

Sted/dato:___________________________________

Navn:

Personnummer:

Adresse:

TOBB nummer:

Postnr.: Sted:

Tlf.: E-post:

Dato: Sign:

Navn:

Personnummer

Adresse:

Postnr.:

TOBB nummer:

Sted:

Tlf.: E-post:

Dato: Sign:

Kopi av legitimasjon med bilde

Kopi av legitimasjon med bilde

Jeg samtykker til at mitt navn, adresse, telefonnummer og e-post deles med nødvendige underleverandører, forretningsfører og samarbeidspartnere i prosjektet for min kjøpte bolig. Kontaktinformasjonen kan bli brukt til å ta kontakt med meg på telefon, e-post eller SMS. Samtykket er gyldig frem til overlevering av boligen

Heimdal Eiendomsmegling AS | Telefon: 73 87 15 00 | Epost: post@hem.no | hem.no | Orgnr: 976232909

Signaturhagen Stjørdal AS c/o Heimdal Eiendomsmegling AS Vestre Rosten 69 7072 Heimdal

FINANSIERINGSBEVIS

4-24-9002

________________ er innvilget finansiering i vår bank med kjøp av bolig i Stjørdal kommune.

Prosjektet: Signaturhagen

Leilighet:__________

I følge anmodning fra kjøper, bekreftes herved at kroner (+ omkostninger)

er reservert for utbetaling til Signaturhagen Stjørdal AS ved Heimdal Eiendomsmegling AS, klientkonto 4230 16 16400, i henhold til bindende avtale mellom partene. Dette finansieringsbeviset er bindende og irreversibelt.

Det forutsettes at Heimdal Eiendomsmegling AS innestår for tinglysing av skjøte i henhold til bindende avtale mellom partene og evt. pantedokument.

Denne bekreftelsen er betinget av at det blir stilt sikkerhet for deres forpliktelser etter kontrakten i henhold til Bustadoppføringslova av 13 juni 1997.

Sted/dato Navn + stempel

Heimdal Eiendomsmegling AS | Telefon: 73 87 15 00 | Epost: post@hem.no | hem.no | Orgnr: 976232909
______________________ __________________________
Nils Borgar Husby 95 73 78 69 nbh@hem.no Andreas Sandem 47 82 04 82 as@hem.no
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.