Spurtend Pennetje 01/2011

Page 7

Wouter Van Thienen konden we nog bewonderen in de koers van de senioren mannen. Hij behaalde een 34ste plaats. In diezelfde reeks nog twee Jorissen; Joris Lauwers werd 41ste, net voor Joris De Swert die 43ste werd. Kris De Mars was te zien bij de masters en liep zichzelf naar de 16de plaats. Jef Van Thienen werd 33ste en Geert Mariën 65ste. (Auteur: Jona)

Cross Bornem 23.01.2011 - De Grimbergse supporters werden in het domein “De Breeven” beloond met enkele boeiende wedstrijden en knappe ereplaatsen van GRIM-atleten. De spannendste strijd zagen we in de scholierencategorie, waar we een duel voorgeschoteld kregen tussen de twee beste veldlopers van het land. Toon Mariën nam het daarin op tegen regerend Belgisch kampioen Brecht Bertels (ABES). Ze legden om beurten een verschroeiend tempo op en gingen met z’n tweeën de laatste ronde in. Brecht bleek uiteindelijk toch over een sneller eindschot te beschikken, waardoor Toon zich tevreden moest stellen met plaats 2. In dezelfde wedstrijd supporterden we ook ste nog voor Thomas Van Eeckhoudt (8 op 33) en Zander ste Meykens (29 ). de

Bij de cadetten was Laura Mariën ondertussen gefinisht als 14 (op 35). Laura De Smedt deed het nog 3 plaatsjes beter bij de de ste scholieren (11 op 35), waar we ook Sien Meykens (22 ) aan het werk zagen. Lieve De Mars en Maaike Deboeck gaan zij aan zij de laatste rechte lijn in. Vijf blauwe truitjes van Grimbergen kwamen aan de start bij de wedstrijd van de junioren, senioren en masters vrouwen. Onze jongste deelneemster, Jolien Van den Broeck, toonde zich in Bornem het snelste van dit vijftal en werd beloond met een bronzen de de medaille bij de junioren. Lieven De Mars (11 op 25) en Maaike Deboeck (12 ) vielen nipt buiten de top-10 bij de senioren. Marieste ste José De Cock en Hinde De Mars werden 22 en 41 (op 52) bij de masters. de

Bij de junioren mannen was er een mooie 5 plaats (op 17) voor Idriss Hamdi. De wedstrijd bij de masters heren werd in Bornem de opgesplitst in een categorie +35 en een categorie +50. Kris De Mars werd heel sterk 9 (op 74) bij de jongste masters. Jos Herinckx de ste (17 ) en Jean-Pierre Bober (30 ) traden aan bij de M50. (Auteur: Willem)

PK Veldlopen Lennik Toon Mariën maakt favorietenrol waar 06.02.2011 - Slechts een magere opkomst in Lennik van onze GRIM-atleten, maar gelukkig kan ook een magere opkomst voor mooie prestaties zorgen. Laten we eens beginnen van vanachter en de prestaties van de masters op een rijtje zetten. Herman Janssens is 84ste master geworden in de laatste wedstrijd van de dag. In zijn reeks vinden we ook nog Jos Herinckx terug die een 54ste plaats kon bemachtigen. Jef Van Thienen haalde de top 40 met een 37ste plaats en de eerste atleet van Grimbergen in deze koers was Kris De Mars, de 18de master van de dag. Bert Van Goolen verdedigde onze club bij de senioren en liep over de finish als 13de. Marie-José De Cock liep zichzelf naar de 19de plaats bij de masters, in diezelfde reeks liepen ook senioren Lieve De Mars en Maaike Deboeck mee, die een 11de en 9de plaats behaalden. Dan komen we bij de enige cross waar we een medaille hebben binnen gehaald. Toon Mariën werd voor de eerste

Toon nam al gauw de leiding en snelde onbedreigd naar zijn eerste provinciale veldlooptitel. Spurtend Pennetje │Maart 2011│3