Page 1

Exclus interv ief: ie André w met Kuipe rs! 


De cover is gedrukt op mechanisch grijskarton 300 gr., het binnenwerk op Elementa Opaque Classic Bluish white 45 gr. (geleverd door Antalis).

GriPH! is een kwartaaluitgave van Graphic en is deze keer vormgegeven door Beatriz Guirado Marti (creatie), geschreven door Bart Houx (concept en copy) en Tom Wildenburg, van materiaaladvies voorzien door Christel Caspermans (materiaal- en verzendadvies, productiebegeleiding), gesupervised door Lies Dutscher (Traffic) en DTP-technisch gecontroleerd door Raymond Schouten (studio).


WELKOM IN EDITIE 3 VAN DEZE GRIPH!-JAARGANG. WE ZIJN OOK DITMAAL NIET VOOR SAFE GEGAAN EN MAAKTEN EEN VEDERLICHTE GRIPH! GEDRUKT OP ULTRADUN 45 GRAMS PAPIER (PASSEND BIJ HET THEMA ‘LUCHT’) EN DAN OOK NOG EENS IN EEN FLUORKLEUR. LUCHTDICHT VERPAKT, DUS HELEMAAL VERS! TROTS ZIJN WE OP HET FEIT DAT WE NIEMAND MINDER DAN WNFAMBASSADEUR EN ASTRONAUT ANDRÉ KUIPERS MOCHTEN INTERVIEWEN. MAAR ER IS NOG ZOVEEL MEER TE LEZEN… BLADER SNEL VERDER!


INTERVIEW MET ANDRÉ KUIPERS Graphic mag vijf vragen stellen aan astronaut, wetenschapper én WNF-ambassadeur André Kuipers. Lees en leer welke rol de ruimtevaart voor natuurbescherming kan spelen… en wat het verschil is tussen Vlklutsjitje en Viklutsjitje.

LUCHT VOOR VRIJWILLIGERS We kennen ‘m inmiddels van binnen en van buiten: de 50-PlusBus (seniorenvervoer). Ook dit jaar nemen Graphicmedewerkers ritten over van de reguliere chauffeurs zodat die een paar dagen vrijaf kunnen nemen.

IN DEZE GRIPH! NIEUWS VAN ONS Er zijn zo van die maanden dat alles ineens komt. Wendy Hardeman start als stagiaire, Bep viert haar zilveren jubileum bij Graphic en Annemiek organiseert een verjaardagsfeestje wat tot ieders verrassing een bruiloft blijkt te zijn!

LEVERANCIERSDAG 2013 Dit jaar geven we onze leveranciers een podium. In theater De Tuin. En daar wordt enthousiast gebruik van gemaakt. Lees het verslag van een middag vol latent acteertalent, golden beagles, lekker eten en een nieuwe “Leverancier van het Jaar”.

LOCK ME UP, FREE A GIRL Anrico Maat van de Maripaan Groep B.V. liet zich, net als vijf collega-supermarktondernemers, een dag lang vrijwilliger opsluiten in een hok van 1 bij 2 meter om aandacht te vragen voor de stichting Free a Girl.

DE GRAPHIC DRONE De sky vormt geen limit meer sinds de aanschaf van een eigen drone. Graphic kan voortaan luchtfoto’s maken tot een hoogte van 300 meter. En doet dit inmiddels ook, voor onder andere Railinfra Opleidingen in Amersfoort en Dupaco in Leusden.


LUCHTPOST Hij maakt weinig kilometers, maar des te meer airmiles. Lees de column van Tom over reizen, Elvis en luchtpost.

IN DE WOLKEN MET CREATIVE CLOUD Graphic is om. Geen softwarepakketten meer, maar een creatieve cloud waarmee de studio voortaan altijd up-to-date is en 100% stabiel.

SUSHI TIME! Schuif aan tafel bij The Red Sun in Blaricum samen met zes relaties, twee accountdames, de BN’ers Antje Monteiro en Irene Moors en de grote sushi-chef himself… en je hebt een geweldige middag. GriPH! doet verslag van een bijzondere workshop voor een bijzonder goed doel!

MANDY DIRKZWAGER – SLALOMKAMPIOENE Ze is jong, ze is snel en ze komt uit Leusden! Mandy Dirkzwager geldt als het grootste skitalent van Nederland. Graphic zal Mandy de komende jaren gaan sponsoren. In dit interview vertelt Mandy wat we van haar kunnen verwachten.

GRAPHIC VLIEGT VOOR DE WONINGSTICHTING Woningstichting Leusden bestaat 40 jaar en viert dat met een feestje. Een vliegfeestje, waarvoor Graphic het concept, de aankleding en de uitvoering mocht verzorgen. We leverden alles, van posters tot stewardessen. Een beeldverslag!

SHARK PARK INITIATIVE Het is nog niet helemaal officieel, maar lang zal dat niet meer duren. Samen met een groep collegaondernemers neemt Graphic het initiatief tot de oprichting van de sponsorcircle “Shark Park Initiative” binnen het natuurbeschermingsbeleid van het Wereld Natuur Fonds.


- De reeds gepubliceerde GriPHs staan online op graphic.nl -

SPETTERENDE GRIPH! Released 03/2013

AARDIGE GRIPH! Released 05/2013

LUCHTIGE GRIPH! Released 09/2013

HETE GRIPH! Expected 12/2013


ASTRONAUT, WETENSCHAPPER EN WNF-AMBASSADEUR ANDRÉ KUIPERS

“In de ruimte voel je de beperktheid van onze planeet”


WE KENNEN ‘M ALLEMAAL: ASTRONAUT ANDRÉ KUIPERS. HIJ NAM DEEL AAN TWEE VERSCHILLENDE RUIMTEMISSIES EN HOUDT HET RECORD VAN LANGSTE ENKELVOUDIGE EUROPESE RUIMTEVLUCHT (193 DAGEN). GRAPHIC MOCHT ANDRÉ SPECIAAL VOOR DEZE ‘LUCHT’ GRIPH! INTERVIEWEN.

U heeft tweemaal aan een lange ruimtemissie deelgenomen en talloze malen om de aarde gedraaid. Welke zijn de meest in het oog springende veranderingen aan het aardoppervlak? Ik heb ontbossing, luchtvervuiling, erosie en bosbranden gezien. Ruimtevaart biedt de mogelijkheid om deze bedreigingen goed in kaart te brengen. Daarvoor worden er satellietopnames gemaakt. Omdat ik de kwetsbaarheid van de aarde heb ervaren vanuit de ruimte en graag iets wil doen om onze planeet te beschermen, heb ik me aangemeld als ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds. Wat is volgens u de grootste bedreiging? Ik schrok van de hoeveelheid lichtjes die je op aarde kunt zien. Je beseft dan hoeveel mensen er op zo’n kleine planeet leven. Al deze mensen consumeren energie. Als we allemaal net zoveel energie zouden verbruiken als de gemiddelde Nederlander, hebben we aan 1 aarde niet genoeg maar zijn er wel 3,5 aardbollen nodig. In de ruimte voel je heel sterk de beperktheid van onze planeet. Het lijkt zo groot, maar in feite is onze leefruimte niet zo groot en zijn onze energiebronnen niet onuitputtelijk. Op welke manier levert de wetenschap een bijdrage aan oplossingen voor problemen zoals ontbossing, milieuvervuiling en het broeikaseffect? Dankzij ruimtevaart kunnen we heel veel aardobservatie-techniek in stelling brengen. Met gevoelige sensoren verkrijgen we een goed beeld van de toestand van onze aarde. Nederlandse technologie is hier heel ver in. Met techniek kunnen we het gat in de ozonlaag vastleggen, luchtvervuiling meten maar bijvoorbeeld ook helpen bij dijkbewaking of de bestrijding van ziektes in gewassen.


ANDRÉ KUIPERS


Tijdens uw maandenlange ruimtemissie voerde u veel experimenten uit. Wat vond u persoonlijk de meest interessante? Het Geoflow-experiment. De Geoflow is een model voor de kern, mantel en korst van de aarde. Een soort schaalmodel van de aarde dus. Door experimenten met Geoflow in de ruimte worden computermodellen die aardbevingen voorspellen verbeterd. In de ruimte moet je ook wel eens knutselen. Zo moest ik op een keer een experiment met een gasfles doen. Ineens brak de sluiting van de gasfles af, waardoor er gassen ontsnapten. Ik vroeg aan ‘de grond’ of er een reserveonderdeel beschikbaar was. Dat was niet het geval. Dus ben ik zelf wat gaan zoeken in laadjes. Uiteindelijk vond ik een onderdeel van een ander experiment en daarmee heb ik de sluiting kunnen repareren. De laatste vraag komt van Pieter Houx (9 jaar), die graag wil weten wat het allermoeilijkste is dat u ooit heeft moeten doen in de ruimte? Het allermoeilijkste vind ik de besturing van de robotarm. Dit is een kunstmatige arm met zeven gewrichten waarmee je bijvoorbeeld dingen in de ruimte kunt vastgrijpen. Deze arm bedien je vanuit een koepel in het ruimtestation. Je moet ontzettend goed oppassen dat je de arm niet per ongeluk de verkeerde kant opstuurt en de buitenkant van het schip beschadigt! Daarom oefen je van tevoren erg vaak op aarde. Daarbij gaat soms wel eens wat fout, maar van fouten kun je leren! Ook moeilijk: het leren van de Russische taal. Dat is nodig om de instructies te kunnen begrijpen. Russisch is een zeer lastige taal. Zo moest ik de woorden Vlklutsjitje en Viklutsjitje heel goed uit elkaar kunnen houden, want het eerste betekent ‘doe aan’ en het tweede ‘doe uit’. Is wel heel nuttig om te weten als je achter het besturingspaneel zit! Graphic dankt André Kuipers en het Wereld Natuur Fonds voor hun belangeloze medewerking bij de totstandkoming van dit artikel!


Voor het derde opeenvolgende jaar stuurt Graphic deze zomer de 50-PlusBus door Leusden. Zodat de vrijwilligers van de 50-PlusBus even op adem kunnen komen. Bijna elke medewerker wordt een ochtendje ingeroosterd.

LUCHT VOOR DE VRIJWILLIGERS Niet gehinderd door enige kennis van het Leusdense stratenplan halen we de plaatselijke senioren netjes op en brengen hen veilig en snel naar zwembad, sportactiviteit of weer terug naar huis. Het aantal klachten van passagiers bleef dit jaar beperkt tot 1‌ we krijgen ervaring!


MAARTEN

MARRIET


personeelsberichten

BEP

ZILVEREN SURPRISE VOOR BEP Ze staat niet graag in het middelpunt van de belangstelling, maar dat is geen reden om dan maar af te zien van een feestje. Als blijk van waardering voor 25 trouwe dienstjaren bij Graphic wordt Bep van Loenen (P&O manager) op 2 juli verrast met een surprise-BBQ. Collega’s en – surprise, surprise – ook heel veel oud-collega’s zijn van de partij. Bep ontvangt een cadeaucheque die ze binnenkort inruilt voor een middagje zwemmen met dolfijnen in Harderwijk.


WELKOM JACQUELINE Jacqueline Kas is de naam achter het nieuwe gezicht van onze receptiebalie. Jacqueline werkte voorheen bij drukkerij Callenbach in haar woonplaats Nijkerk. Ze is moeder van twee kinderen, bakt legendarisch lekkere appeltaarten en is met haar kennis van het drukkerijjargon een welkome versterking van het receptieteam.

personeelsberichten

JACQUELINE


NIEUWE STAGIAIR

“Leerbedrijf� Graphic verwelkomt de tweede stagiair van dit kalenderjaar: Wendy Hardeman. Deze studente Media Management (Grafisch Lyceum Utrecht) ondersteunt sinds september onze twee accountmanagers en wil heel veel leren over onder meer order- management, inkoop en relatiebeheer. Dankzij haar kassa-ervaring bij de Jumbo in Scherpenzeel is Wendy al bekend met de (retail)producties van Graphic!

personeelsberichten

WENDY


personeelsberichten

JAJA!

ANNEMIEK

We vertrokken naar een zomers verjaardagsfeestje van collega Annemiek en haar Berry. En kwamen thuis van een surprise wedding. Graphic blijft verrassen, maar Annemiek organiseert de Moeder aller Verrassingen door op haar verjaardagsfeest volkomen onverwacht officieel in het huwelijk te treden met Berry. Ouders, kinderen, vrienden, collega’s… zelfs de getuigen zijn van tevoren niet geïnformeerd. We wensen Annemiek en Berry een geweldige toekomst samen. Gefeliciteerd!


LOCK ME UP FREE A GIRL

De Maripaan Groep B.V. is een franchise organisatie van tien grote Jumbo Supermarkten in Groningen en Friesland. Franchisenemers zijn Paul Papo en Anrico Maat. De laatste zette zich onlangs samen met 5 collega’s supermarktondernemers van Albert Heijn en Plus in voor de stichting Free a Girl (voorheen Stop Kindermisbruik) door zich vrijwillig een dag lang te laten opsluiten in een hokje van amper 1x2 meter in restaurant The Red Sun te Blaricum. Met deze actie wil Free a Girl de wereld laten zien in welke erbarmelijke omstandigheden meisjes tot prostitutie gedwongen worden. Aan deze opsluitactie was uiteraard een sponsoractie gekoppeld. Hiervoor maakte Graphic een serie actieflyers met machtigingsbonnen. Namens de Maripaan Groep haalde Anrico Maat met zijn actie ruim 10.000 euro op voor Free a Girl.


IDEETJE VAN GRAPHIC: GRATIS SLEUTELDROP VOOR DONATEURS DIE DE ‘LOCK ME UP’ ACTIE ONDERSTEUNEN.


GOLDEN BEAGLE AWARD WINNER WIEP VAN APELDOORN

LEVERANCIER VAN HET JAAR PHILIP MATTELAER (ARJOWIGGINS GRAPHIC)


LEVERANCIERSDAG 2013

IN HET TEKEN VAN DE GOLDEN BEAGLE AWARD DONKERE WOLKEN PAKKEN ZICH SAMEN BOVEN LEUSDEN OP MAANDAGMIDDAG 9 SEPTEMBER. WAT EEN GELUK DAT WE JUIST DIT JAAR DE EERSTE ‘INDOOR-VERSIE’ VAN DE LEVERANCIERSDAG OP DE KALENDER HEBBEN STAAN. ONDER HET GASTVRIJE DAK EN IN DE GROTE ZAAL VAN THEATER DE TUIN BARST OM HALF VIJF EEN NIEUWE EDITIE VAN DE LEVERANCIERSDAG LOS. BUITEN VALLEN DE EERSTE DRUPPELS, BINNEN KLINKT APPLAUS. De Graphic leveranciersdag is een bedankdag. De dag waarop Graphic al haar leveranciers van drukwerk, online producties, IT-support, stoelmassages, fotoproducties, etc. wil danken voor een prettige samenwerking, scherpe prijzen, loyaliteit, betrokkenheid, professionaliteit, innovaties en al die andere kwaliteiten die zo belangrijk zijn voor een gestroomlijnde dagelijkse gang van zaken. Waar we de voorbije jaren het sportveld opzochten, voor een hockey- of American Footballclinic, gingen we ditmaal voor ‘cultureel’. En dat was voor sommigen even wennen.


Maar de koudwatervrees verdwijnt bij de rode loper als sneeuw voor de zon zodra onze charmante gastvrouw Lotte elke gast met drie spontane kussen welkom heet. Vijf rode loper meters verderop lopen de ‘genomineerden’ recht in de open armen van VIP-coach Annelies Kaan, die iedereen vakkundig voor de camera zet voor een VIP-shoot bij een poster van de “Golden Beagle Award”. De “Golden Beagle Award”, in de volksmond beter bekend als de “Oscar van Leusden”, zou later die middag worden uitgereikt aan de leverancier met het grootste podiumtalent. Begeleid door de showbiz klanken van het groot gemengd eenmansorkest o.l.v. Bastiaan Boog (het adres voor al uw radiocommercials en voice-overs) worden de ruim 60 genomineerde VIP-gasten over verschillende theatergroepen verdeeld. Opdracht: bereid samen ‘tableau vivants’ voor en laat dit straks op het podium zien. Nog geen kwartier later volgt het ene Tableau na het andere Tableau op het podium. Wie niet optreedt, mag raden. En omgekeerd. In sneltreinvaart doen alle groepen “hun foto”. Alles komt voorbij, alles wordt verbeeld. Van scènes uit de blockbuster “Titanic” en bobsleeënde olympiërs tot een artist impression van Munchs “De Schreeuw” en “De moord op Pim Fortuyn”. De vakjury, bestaande uit Ton Wevers (directeur Theater de Tuin), Tom Wildenburg en Bart Houx (Graphic) moeten alle zeilen bijzetten. Niet in de laatste plaats om de bijna beangstigende competitiedrang waarmee de cultuurgroepen elkaar te lijf gaan in


goede banen te leiden. De atmosfeer is geladen met winnaarsmentaliteit... Als de kruitdampen na anderhalf uur fanatieke podiumstrijd zijn opgetrokken en ook de drie overgebleven finalisten zijn moegestreden, wordt fotograaf Wiep van Apeldoorn na rijp juryberaad tot winnaar uitgeroepen. Hij ontvangt uit handen van juryvoorzitter Tom Wildenburg de Golden Beagle Award. De wisselbokaal voor de Leverancier van het Jaar wordt meteen daarna uitgereikt aan Philip Mattelaer (Arjowiggins Graphic), de tweede Vlaamse leverancier op rij die deze eer te beurt valt. De Belgen doen het goed! Creativiteit maakt hongerig. Het buffet, verzorgd door de quality cateraars van Daily DĂŠli, wordt dan ook zonder uitstel geopend. Er wordt nog veel en lang nagepraat die avond. Graphic dankt alle leveranciers voor hun komst. En voor de vele enthousiaste reacties die we na afloop mochten ontvangen. Tot volgend jaar!


DE “TABLEAU VIVANTS” VLOGEN JE OM DE OREN TIJDENS DEZE LEVERANCIERSDAG. HIERONDER WORDT ‘SPANJE’ UITGEBEELD. LINKSONDER ZIT ‘VALENTIJNSGIRL’ ELLIE GOLSHANI TEMIDDEN VAN EEN GROEP BEWONDERAARS EN OP DE FOTO HELEMAAL RECHTS ONDERIN HEEFT JURYVOORZITTER TOM WILDENBURG DE GROOTSTE MOEITE ORDE TE HOUDEN TIJDENS EEN TABLEAU ‘HET LAATSTE AVONDMAAL’ .


Fox Sports Het voetbalkanaal FOX Sports (voorheen: Eredivisie Live) is een succes. Vele honderdduizenden abonnees in Nederland zitten wekelijks eerste rang bij live-wedstrijden uit onder andere de Nederlandse Eredivisie, Engelse Premier League en Italiaanse Serie A. Iedere speelronde worden alle Eredivisie wedstrijden en een selectie van de beste nationale en internationale wedstrijden live uitgezonden en gepresenteerd door de

vaste gezichten Jan Joost van Gangelen, Toine van Peperstraten en Kees Jansma. Bij zo’n snelle groei hoort een bureau dat snel kan schakelen. Een van de redenen waarom Graphic een basisplaats heeft veroverd bij FOX Sports. Het nieuwe voetbalseizoen voor FOX Sports opende met flyers, abri-posters, brochures en veel (dagblad)advertenties. Word ook abonnee van het grootste sportkanaal van Nederland en ga naar www.foxsports.nl.


Het managementteam van Graphic tijdens de “Hondenspiegel” workshop in Leersum. Op deze leerzame middag zorgen opdrachten met honden voor ‘een stukje’ bewustzijn en zelfreflectie over ieders stijl van leidinggeven en samenwerken. Dank voor de prettige samenwerking Zion (Ierse Wolfshond), Rowan (Welsh Pembroke Corgy) en Beer (kruising Herder/Groenlander). En bedankt Dierenbescherming Utrecht/Amersfoort e.o. voor dit bijzondere cadeau.

BESPIEGELINGEN


Graphic stijgt tot 300 meter hoogte! LADIES AND GENTLEMAN, WE GOT ‘M!

ONZE EIGEN DRONE, VOORZIEN VAN EEN GOPROACTIECAMERA. DEZE OP AFSTAND BESTUURBARE DJI PHANTOM IS OVERIGENS GEEN ECHTE DRONE (DIE VLIEGEN TENSLOTTE VOLLEDIG AUTONOOM) MAAR EEN QUADRICOPTER.


03 03 03 03 METER HOOGTE


GPS VOOR DE VEILIGHEID De Graphic Phantom staat in verbinding met minimaal zes satelieten en beschikt daarmee over GPS-besturing. Dat is wel zo veilig, want mocht de Phantom buiten het bereik van de control vliegen dan stuurt hij zichzelf terug naar de opstijglocatie en landt daar volledig zelfstandig. WAT DOET GRAPHIC MET EEN EIGEN DRONE? De Phantom is feitelijk niets meer dan een bijzondere uitbreiding van het aantal fotografie opties. We beschikken over lenzen om licht te filteren, we hebben objectieven nodig om maximaal te kunnen inzoomen, statieven voor de stabiliteit en we gebruiken deze Phantom voor hoogtebeelden. Luchtfoto’s van de Graphic drone zijn inmiddels gebruikt in producties voor Railinfra Opleidingen, makelaardij Herbrink en Woningstichting Leusden en in een reeks Graphic mailingen. Wilt u dat we onze drone de lucht insturen voor een luchtfoto van uw bedrijf of evenement, aarzel dan vooral niet om contact met ons op te nemen. We informeren u graag over de mogelijkheden. Dupaco in Leusden ging u voor, zij ontvangen een prachtig ingelijste luchtfoto van hun kantoorpand. De drone maakt niet enkel foto’s, maar ook videobeelden. IS DAT ALLEMAAL WEL LEGAAL, GRAPHIC? Ja, volledig.


Facts & figures QUADRICOPTER DJI PHANTOM BEREIK 300 METER GEGARANDEERD TOPSNELHEID 10 METER PER SECONDE VOORWAARTS, 6 METER PER SECONDE DE HOOGTE IN. CAMERA GOPRO HERO3 BLACK EDITION VLIEGTIJD CA. 9 MINUTEN OP 1 LIPO-BATTERIJ


BOVEN AMERSFOORT

BOVEN LEUSDEN

BOVEN FLEVOLAND


“De afgelopen 21 dagen heb ik in 12 hotels geslapen, 4 vliegvelden gezien en 8 staten van Amerika bezocht.” – dat was te lezen als een van mijn tweets in augustus van dit jaar. Zoals velen weten, reis ik nogal graag en was dit een van de privéreizen dit jaar samen met mijn vrouw en dochter.

LUCHTPOST Het voordeel van veel reizen is enorm. Verschillende culturen, kunst, reclame, bedrijven, politieke arena’s, kranten, televisie, architectuur, noem maar op. Een rijkdom aan verscheidenheid inspireert niet alleen maar relativeert tegelijkertijd. “Wat hebben we het dan goed in Nederland” en “Gelukkig is dat bij ons heel anders”, zijn van die uitspraken die ik helaas alleen in het buitenland hoor van Nederlanders. Want thuis gaan we gewoon weer verder met zeuren…


Terug naar die cijfers: wat hebben we daar nu aan? In absolute zin niet veel. Toch is er uit af te leiden dat ik dus vaak op minder bekende plaatsen, op verschillende tijden en onaangekondigd te vinden was. Welnu: dat was vroeger wel een probleem geweest. Want hoe moet ik nu de zaak bereiken? Hoe kan mijn schoonmoeder mijn vrouw laten weten dat alles goed gaat thuis? En hoe moet mijn dochter weten of haar schoolboeken besteld zijn of niet? Grappig genoeg moest ik even uitleggen wat luchtpost was. Met alle digitale media van vandaag zijn we niet alleen anders gaan communiceren, maar ook wezenlijk anders gaan denken. Ik ben geen avonturier meer met de reizen die ik maak, maar iemand die veel geld uitgeeft aan het per se willen zijn op een andere plek op aarde. Het is niet meer knap dat je weet hoe een reuzenpanda eruit ziet in werkelijkheid, of hoe de rassenrellen in Alabama zijn ontstaan, want alles is te vinden op Wikipedia, Youtube en Facebook.

Tom Wildenburg

Dat de impact en romantiek er een beetje vanaf is, is helaas wel de tol die we daarvoor betalen. Temeer heb ik dan ook genoten van de bezoeken aan de musea, plantages en een dierentuin in Memphis. Niet vanwege het daar per sÊ willen zijn, maar omdat ik mijn dochter op de ouderwetse manier kon vertellen wat mijn opa mij verteld heeft. De belangrijke verhalen over de kunst, de natuur en de mensen. Geboeid luistert dan een vijftienjarige alsof de informatie voor het eerst beschikbaar is. Geen gebakken lucht dus‌


In de wolken met Adobe Creative Cloud Bij Graphic zijn we overgestapt op Creative Cloud, het antwoord van Adobe op de alsmaar snellere technische ontwikkelingen en bijbehorende wensen van gebruikers. Dankzij Creative Cloud hoeven we voortaan geen studiosoftware meer aan te schaffen, maar betalen we voor het gebruik ervan. Vergelijk het met stroom en internet: het komt uit het stopcontact, werkt meteen

en de gebruiker betaalt een vast termijnbedrag. De voordelen zijn legio: met Creative Cloud haalt Graphic een stabiel, snel, gebruiksvriendelijk, compleet en altijd up-to-date platform in huis. Voor ons prettiger om mee te werken. Richting onze klanten een duidelijk signaal dat Graphic blijft investeren in efficiency en professionaliteit.


- WORKSHOP -

SUSHI TIME


WIST U DAT DE OPLEIDING TOT SUSHI-CHEF ZEVEN JAAR IN BESLAG NEEMT? EN DAT JE TIJDENS DE EERSTE DRIE JAAR VAN DEZE OPLEIDING UITSLUITEND RIJST MAG KOKEN? DUS NIETS SNIJDEN, NIETS OPROLLEN, MIXEN OF BEREIDEN… MAAR ENKEL EN UITSLUITEND RIJST KOKEN. DRIE JAAR LANG! Op dinsdag 4 september gaan de deuren van het vermaarde Blaricumse restaurant The Red Sun speciaal open voor Tom Wildenburg en zijn selecte gezelschap vrouwelijke genodigden om het vak van sushi maken af te kijken van de grote sushi-chef himself. Tijdens de workshop wordt er gelukkig meer geleerd dan enkel rijst koken. Van Sushisnijtechnieken tot het bereiden van exotische Sushiingrediënten, zoals de soft shell krab: alles komt aan bod tijdens deze bijzondere workshop.


“IK HEB ERG GENOTEN VAN DE WORKSHOP. DE SUSHI, HET DINER EN VOORAL DE ENERVERENDE GESPREKKEN MET DE DAMES!”

OPBRENGST 400.000 EURO! De workshop wordt door Tom en Astrid aangekocht tijdens de veiling op het The Red Sun benefietgala ten behoeve van de stichting Free a Gril (voorheen: Stop Kindermisbruik). Free A Girl werft fondsen waarmee partnerorganisaties in binnen- en buitenland financieel worden ondersteund bij het bevrijden en opvangen van meisjes uit de kinderprostitutie. Het gala, dat elk jaar zonder organisatiekosten wordt georganiseerd door The Red Sun, brengt op één avond ruim 400.000 euro bijeen. Een geweldig resultaat waaraan ook de inzet en aanwezigheid van bekende Nederlanders zoals Froukje de Both, Arjan Erkel, Yolanthe Sneijder Cabeau, John Ewbank en Jim Bakkum een belangrijke bijdrage levert.


IRENE MOORS EN ANTJE MONTEIRO Twee van deze bekende Nederlanders, TV-personality Irene Moors en zangeres Antje Monteiro, doen gezellig mee aan de workshop. Met een vracht aan sushikennis en bakken vol overheerlijke sushi keren Tom en Astrid samen met onze accountmanagers Marion en Margriet huiswaarts. De zelfgemaakte sushi wordt tijdens de lunches van de daarop volgende dagen gedeeld met alle andere medewerkers van Graphic. Arigatai!


R

RK

GE A ZW

A

DI Y ND

E

M NE

M

PIO

A -K

LA

M LO

D NE

E

SS D N LA R


“Ik heb ervoor gekozen om topsporter te zijn en daar hoort een bepaalde lifestyle bij�


GRAPHIC VERBINDT ZICH DRIE JAAR LANG ALS SPONSOR AAN NEDERLANDS GROOTSTE SKI-TALENT: MANDY DIRKZWAGER (23). ALS ACHTJARIGE WINT ZE HAAR EERSTE NEDERLANDSE TITEL IN HET OOSTENRIJKSE LOFER, DE EERSTE IN EEN LANGE REEKS. VEELVULDIG NEDERLANDS KAMPIOENE (OP ZOWEL DE SLALOM ALS REUZENSLALOM) MANDY WOONT IN LEUSDEN, MAAR IS VOORAL ONDERWEG NAAR WORLD CUP WEDSTRIJDEN EN TRAININGSSTAGES IN HET BUITENLAND. MET DE DRIEJARIGE SPONSOROVEREENKOMST WILLEN WE MANDY STEUNEN OP WEG NAAR DE WERELDTOP!


We bellen haar voor een eerste kenningsmakingsinterview en trappen af met de vraag in welk land ze de telefoon opneemt. Mandy: “Op dit moment zit ik in Nieuw-Zeeland voor trainingen en wedstrijden. Ik bereid me voor op de Winter Games die die eind augustus van start gaan. Daarna zal ik meedoen aan het nationaal kampioenschap van Nieuw-Zeeland en verschillende wedstrijden skiën binnen een sterk internationaal deelnemersveld. De Winter Games is een groot sportevenement waarbij sporters vanuit de hele wereld tegen elkaar strijden.” Jouw wedstrijdseizoen begint dus al in augustus? Hoe vaak per seizoen ga je in competitieverband van start? “Per seizoen doe ik mee aan ongeveer 50 wedstrijden in verschillende landen en verschillende categorieën. Ik heb dit jaar de ambitie in zoveel mogelijk Europa Cups en World Cups te starten. Mijn grote doel is om in de top-170 van de wereld te komen. Op dit moment sta ik rond plaats 220, dus ik moet goed door skiën.” Mandy leeft volledig voor haar sport. Het vele trainen, lange reizen en harde werken… ze heeft het er graag voor over. “Het enige vervelende aan mijn sport vind ik dat ik veel van huis weg ben en daardoor mijn familie en vrienden weinig zie. Gelukkig heb ik in het buitenland ook veel vrienden en voel ik me daar ook echt thuis. Iedere dag staat in teken van mijn trainingen. Verder vind ik dat ik niet veel hoef te laten voor mijn sport. Ik heb ervoor gekozen om topsporter te zijn en daar hoort een bepaalde lifestyle bij.”


Mandy is afgestudeerd aan de Johan Cruyff University. “Ik heb iets langer over de studie gedaan omdat ik zoveel van huis was en ik veel moest trainen tijdens de wintermaanden. Toch is het me gelukt om sport met mijn studie te combineren al was dat niet altijd makkelijk. De enige manier om dit te doen is veel motivatie hebben om aan je huiswerk te zitten na je trainingen.” Op de vraag wat ze, als globetrotter, het meest aan Leusden mist antwoordt Mandy: “Wat ik mis van Leusden - buiten vrienden en familie - is dat het zo lekker centraal in Nederland ligt en dat alles en iedereen snel en heel makkelijk te bereiken is. In de bergen moet je toch vaak ver reizen om iemand op te zoeken of om leuke dingen te doen. In Nederland is dat een stuk makkelijker.” Wie Mandy eens van dichtbij wil zien skiën, hoeft daarvoor niet per sé naar het Alpengebied af te reizen. “Ik heb ook wedstrijden dichter bij huis. Elk jaar wordt het seizoen geopend in het Limburgse Landgraaf met de nationale kampioenschappen indoor. Daar zal ik ook dit jaar hoogstwaarschijnlijk weer starten om mijn nationale titel te verdedigen. Voor de rest zijn alle wedstrijden in de bekende skigebieden van Europa, wat wel een eindje rijden is.” Kijk op www.mandydirkzwager.nl voor meer informatie, sponsormogelijkheden en alle wedstrijduitslagen van Mandy.


Shark Park Initiative Haaien zijn de CEO’s van de onderwaterwereld. Ze staan helemaal bovenaan in de voedselketen en hun rol bij de instandhouding en leefbaarheid van het wereldwijde marine-leven is van onschatbare waarde. Toch worden er jaarlijks meer dan 250 miljoen haaien gevangen om daarna in de menselijke consumptieketen te verdwijnen. Om de haaien, en al het natuurschoon dat van hun bestaan afhankelijk is, voor uitsterven te behoeden is actie nodig. Dit is de reden dat Graphic samen met een aantal andere ondernemers het initiatief heeft genomen tot de oprichting het Shark Park Initiative. Het is de bedoeling dat deze ‘circle’ een plaats krijgt binnen het natuurbeschermingsbeleid van het Wereld Natuur Fonds. De eerste ideeën voor het Shark Park Initiative werden uiteengezet tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds te Zeist. Op uitnodiging van Tom en Astrid Wildenburg luisterden diverse relaties naar een indrukwekkend betoog van WNFdirecteur Johan van der Gronden, waarin niet alleen het belang van natuurbescherming maar vooral ook de strategie van het Wereld Natuur Fonds om haar doelen te bereiken werd belicht. Johan van der Gronden nam uitgebreid de tijd om de vele, ook kritische, vragen te beantwoorden. De daaropvolgende presentatie van Carol Phua, Senior Marine Advisor in de Zuid Pacifische Oceaan, gaf de aanwezigen een gedetailleerde indruk van de situatie ‘in het veld’. En van de resultaten die er zijn geboekt… en mogelijk nog te behalen zijn op voorwaarde dat hiervoor de benodigde fondsen gevonden worden.


Met de op handen zijnde oprichting van het Shark Park Initiative willen o.m. Graphic en anderen op structurele wijze een WNFhaaienbeschermingsproject rondom de Fiji-eilanden steunen. Door middel van een gezamenlijke, jaarlijkse, bijdrage van minimaal 100.000 euro, voor de duur van tenminste vijf jaar. Met deze bijdrage kunnen er concrete doelen worden gerealiseerd. Zoals de oprichting van een beschermd haaienreservaat waar verschillende haaiensoorten zoals de walvishaai, hamerhaai en voshaai veilig zullen zijn. In nauwe samenwerking met de lokale bevolking worden deze parken beschermd en onderhouden. Met het bijeen brengen van de benodigde middelen kan het park worden gerealiseerd, wetshandhaving worden bewerkstelligd, lokale vissers worden opgeleid en het voortbestaan van het oceaanreservaat gegarandeerd. Om, naast de betrokkenheid ook de resultaten te bespreken en controleren zal er periodiek verslag worden uitgebracht en brengen de leden van het Shark Park Initiative driemaal een bezoek aan het reservaat. Bij het ter perse gaan van deze GriPH! is de oprichting van het Shark Park Initiative nog niet geformaliseerd. Het is zelfs nog mogelijk dat er in overleg met WNF en andere initiatiefnemers voor de adoptie van een ander beschermingsdoel wordt gekozen. Enig voorbehoud is dus gepast en dit is de reden dat we de namen van onze mede-initiatiefnemers nog niet vermelden. Maar we zijn zelf zo enthousiast, dat we toch alvast een preview willen geven van dit bijzondere initiatief. Volg Graphic op LinkedIn, Twitter, Facebook en via graphic.nl om op de hoogte te blijven van het allerlaatste nieuws rondom ‘onze haaien’... of andere beschermelingen.


GRAPHIC VLIEGT VOOR WONINGSTICHTING LEUSDEN


TER GELEGENHEID VAN HAAR 40 JARIG JUBILEUM ORGANISEERT WONINGSTICHTING LEUSDEN EEN THEMAFEEST VOOR HET EIGEN PERSONEEL. GRAPHIC OP HAAR BEURT, BESCHOUWT HET ALS EEN FEESTJE OP ZICHZELF OM HET ‘VLIEGVELDTHEMA’ TOT IN DE KLEINSTE DETAILS UIT TE WERKEN.

De eerste items die van de ontwerpplank rollen zijn de persoonlijke uitnodigingen, vormgegeven als boarding tickets. Bij de entree worden deze tickets gecontroleerd door de drie uiterst charmante stewardessen Lotte, Beatriz en Margriet. Na deze controle aan de gate, worden de passagiers vriendelijk doch zeer beslist voor de camera gezet voor een foto samen met de Graphic dames. Wie dit verplichte kodak-momentje doorstaat en verder loopt, komt tot de ontdekking dat de ooit zo vertrouwde receptie is getransformeerd tot incheckbalie. Signing-posters markeren vanaf daar de route naar de bovenste etage van het pand, waar het grote feest is. Happy 40th birthday Woningstichting Leusden… and thank you for flying Graphic Air.


Departures Toilets Telephone Check in


“ FEEDBACK HARTELIJK DANK VOOR DE VELE COMPLIMENTEN EN FEEDBACK DIE WE NA DE PUBLICATIE VAN HET GRIPH! AARDE-NUMMER ONTVINGEN. ZOWEL TELEFONISCH (O.A. VAN ROOMPOT VAKANTIES) ALS OP TWITTER (O.A. VAN “BOLLE” JOOST). MAAR NATUURLIJK OOK GEWOON PER MAIL:


IK WIL JULLIE COMPLIMENTEREN MET DE MOOI VERZORGDE UITGAVE VAN GRIPH AARDE. HET OLIN ROUGH KOMT HIER MOOI TOT ZIJN RECHT EN WAT EEN MOOIE BINDWIJZE HEBBEN JULLIE GEKOZEN. SANDRA ROELOFS

HARTELIJK DANK VOOR ONZE PRACHTIGE VERMELDING IN DE GRIPH! FLORIS BOSCH HEB JULLIE GRIPH VANDAAG ONTVANGEN, MOOIE UITGAVE. GA HET BLAADJE MET BLOEMZAADJES ERIN VANAVOND EENS PLANTEN :) RESI LANKESTER

NET MET HEEL VEEL PLEZIER, VERWONDERING EN BEWONDERING, EEN SCHITTERENDE GRIPH! DOORGEKEKEN EN GELEZEN. FANTASTISCH VORMGEGEVEN, HEEL MOOI UITGEVOERD MET EN ONDANKS ALLERLEI LASTIGE GRAFISCHE TRUCJES EN EEN LEUKE AFWISSELENDE INHOUD. DIRK BREËS

VANDAAG LAG JULLIE ‘AARDENUMMER’ BIJ MIJ IN DE BUS. IK HEB MET BEWONDERING GEKEKEN. HET ZIET ER SCHITTEREND UIT. MIJN COMPLIMENTEN. DE VORMGEVING EN DE INHOUD ZIJN ERG MOOI. DAT WOU IK EVEN LATEN WETEN. GERHARD TE WINKEL


KWF KANKERBESTRIJDING

Al enkele jaren begeleidt Graphic voor KWF Kankerbestrijding drukwerkproducties (zoals Kracht Magazine) en DM-trajecten. Sinds dit jaar maakt KWF Kankerbestrijding ook gebruik van onze andere services: creatieve tekst- en vormgevingproducties. Voor de inspirerende vakbijeenkomst “Meeting of Minds - Kanker en Ouderen�, verzorgen we een uitnodigings-DM. Ook de informatieflyers voor mensen die KWF Kankerbestrijding in de collecteweken met een donatie steunen worden op onze creatie-afdeling van vorm en inhoud voorzien.


VERS WERK!

BBQ In de zomer konden klanten van Jumbo supermarkten meedoen aan een actie waarbij kans werd gemaakt op een BBQ voor 20 personen. Klanten gaven hun motivatie via een bon in de folder door en leverden deze in bij de slagerij afdeling in de winkel. Bij de winnaars kwam de slager van Jumbo hoogstpersoonlijk een uitgebreid BBQ-pakket afleveren. Graphic leverde de promotiematerialen voor deze zomerse actie.


RAILINFRA OPLEIDINGEN

Wat een sjieke manier om je organisatie, missie en doelstellingen kort en bondig te communiceren‌ voor Railinfra Opleidingen maakten we dit notitieboekje. Dat wordt geopend met een paar kleurige tekst- en fotopagina’s (met de eerste Graphic-drone foto!). En dat daarachter vooral heel veel schrijfruimte biedt voor de gebruiker.


VERS WERK!

VAKANTIE! MAGAZINE MET EXTRA

Het Roompot magazine Vakantie! verschijnt tweemaal per jaar in een hoge oplage. Dit uitbundige magazine bestaat uit pagina’s vol vakantievoorpret, scherpe aanbiedingen en uitgebreide parkinformatie. Graphic regisseert de productie vanaf de eerste briefing tot de laatste uitlevering. De september-editie van Vakantie! wordt voor het eerst samen verpakt met een actieboekje waarin alle kortingen en acties gebundeld zijn.


Wie een goed beeld wil krijgen van Leusden in vroegere tijden, kon daarvoor terecht in de bibliotheek van Leusden. De nieuwste expositie van de Historische Kring Leusden bestaat uit een bijzondere reeks historische foto’s op grootformaat. De foto’s werden gratis gescand, technisch bewerkt, op groot formaat uitgedraaid en afgedrukt door Graphic.

BLOW UPS VOOR HISTORISCHE KRING LEUSDEN


GRIPH! - LUCHT

GriPH! September 2013  

Welkom in editie 3 va deze GriPH-jaargang. We zijn ook ditmaal niet voor safe gegaan en maakten een vederlichte editie (de printversie is op...

GriPH! September 2013  

Welkom in editie 3 va deze GriPH-jaargang. We zijn ook ditmaal niet voor safe gegaan en maakten een vederlichte editie (de printversie is op...

Advertisement