Page 1


6

2

Uitslag fotowedstrijd Wie heeft de reischeque t.w.v. een weekend in een vijfsterrenhotel in Barcelona gewonnen? Blader snel verder voor de uitslag‌ en bekijk de overval-video!

Graphic winkelt in Wederom We werken inmiddels alweer een jaar voor Agri Retail, de organisatie achter de 220 Boerenbond- en Welkoop-winkels. Een goed moment om eens een kijkje op de winkelvloer te nemen en met eigen ogen te zien waar onze producties terecht komen.

12

oktober

IN DiT NuMMER


INHOUD

4 De laatste dag? 5 Photoshoot in de Efteling 8 Interview met Marion Glaudemans 14 The making of PhoneHome 15 Recent Werk 18 De seizoenstart van Eredivisie Live 19 Opinie 3

20

16

VIEF van Fysergo Leuk‌ er gaat weer een website live! Gemaakt door Graphic, in opdracht van onze nieuwe klant Fysergo. Bezoek de website en leer en lees hoe u uw organisatie en medewerkers vitaliseert.

Lezers-enquĂŞte Leest u met regelmaat de GriPH!? Dan heeft u vast wel een mening over ons magazine. Zijn er zaken die beter moeten, mist u onderwerpen of bent u juist enthousiast over het huidige format?


oktober

De laatste dag?

4

“Live your life as if it is your last day alive, ‘cause one day it’s gonna be the truth”- is een uitdrukking die de afgelopen maanden wel een andere betekenis heeft gekregen binnen de muren van het altijd zo vrolijke en vitale Graphic in Leusden. U heeft ongetwijfeld gemerkt dat onze medewerkers, inclusief mijzelf, even aan den lijve ondervonden hoe het is om met een zware en risicovolle operatie om te gaan, een zwaar ongeval te krijgen of een levensbedreigende diagnose te horen. Bovenstaande uitdrukking kreeg dus wel even een ruimere betekenis dan wij aanvankelijk dachten. Gelukkig kunnen wij op u rekenen. Gelukkig hebben we hartverwarmende collega’s. Gelukkig zijn leveranciers van ons geen crediteurennummers. En gelukkig zijn we er allemaal bovenop gekomen… of is dat binnenkort het geval. Is dit dan een aansporing tot roekeloosheid, of een belerende inleiding voor een oproep tot filo-

sofische inzichten? Nee. Gelukkig niet. We hebben even onze eigen stresstest gehad, en misschien waren de Maya voorspellingen dat er een ander tijdperk aan zou breken niet geheel afkomstig uit het sprookjesboek. Toch zijn we er wel even van geschrokken. In de vaart waarmee Graphic zich ontwikkelt en groeit weten we dat er meer is dan omzet en winst. Niet voor niets is onze reputatie dat we harde retailkenners zijn met het hart op de goede plaats. Maar toch. Zo aan het begin van het laatste kwartaal van dit bijzondere jaar zijn we meer als tevoren aan het doorschakelen. De volgende stappen worden gezet op ICT gebied. Nieuwe verkoopinspanningen blijven de klanten verrassen. Onze creatieve oplossingen en oogstrelende ontwerpen zijn steeds vaker beloond met tevreden gezichten van klanten. En naast steunbetuigingen en complimenten bouwen we steeds

vaker met onze klanten aan de nieuwe dimensie in hun eigen werkgebied. Van pop-up-stores en app’s tot evenementen en herpositioneringsvraagstukken… niet altijd de diensten waar Graphic spontaan mee geassocieerd wordt. En juist die toegevoegde waarden blijven de klanten bij ons ontdekken. Elke dag. En inderdaad, daar werken we aan alsof het de laatste dag is van onze laatste campagne. Elke dag weer. Tom Wildenburg PS op deze manier hebben we in de voorbije drie maanden zelfs nieuwe klanten binnengekregen. Welkom: Reyberg Mode, Gemeente Leusden, BMW Jan de Jong, EBS De Oase, ASC, Axendo, Fysergo, Pré Consultants, OTC Fysiotherapeuten, Talent & Result en YouMeUs!


Achter de schermen bij fotoshoot DePuy / Synthes Donderdag 6 september: het Efteling Hotel in Kaatsheuvel. De 64 aanwezige en enthousiaste medewerkers van DePuy / Synthes (onderdeel van Johnson & Johnson) worden stuk voor stuk door Graphic op de foto gezet. De foto’s zullen worden gebruikt voor een company ‘facebook’; een handige wie-is-wie opzoekgids met de foto’s en contactgegevens van alle medewerkers. Om half negen stipt staat het team van fotograaf Wiep van Apeldoorn klaar om de eerste modellen te ontvangen. Wat poeder op de glimmende gezichten en de eerste DePuy’ers zijn klaar voor de spotlights. Veel instructies hebben de medewerkers niet nodig. Ze enthousiasmeren elkaar waardoor in no-time de eerste foto’s een feit zijn. Het resultaat mag er zijn. Elke foto is compleet anders; iedereen presenteert het nieuwe bedrijfslogo op z’n eigen unieke manier. Inmiddels heeft ook deel twee van deze fotoshoot plaatsgevonden. Het ‘facebook’ is nu in productie… wellicht meer daarover in een volgende GriPH! Lotte Gommers

5


swinnaWilt u de reactie van de prij ont ving res zien toen ze de cheque burg? uit handen van Tom Wilden ar-app op Installeer dan de gratis Lay e pagina. je smartphone en scan dez eportage op het scherm! Je krijgt dan direct de videor


ALLE KOFFERS VERZÁÁÁMELEN! Negen maanden gaven we alle trotse bezitters van zo’n mooie witte tulpenkoffer van Graphic gelegenheid een foto in te sturen. En daarmee kans te maken op een weekend Barcelona ter waarde van 1.000 euro! De respons was overweldigend. Elke week ontvingen we wel weer een paar nieuwe foto’s, afkomstig uit werkelijk alle hoeken van de wereld. Zuid-Afrika, Thailand, Toscane, Chicago, Hawaii, New York, Roemenië; om er maar een paar reisbestemmingen uit te pikken. Ook dichterbij huis ging de Graphic koffer mee op pad, bijvoorbeeld tijdens een hotelweekendje Antwerpen, een midweekje Roompot Kamperland tot in de catacomben van het Philips-stadion. De koffer is zelfs gebruikt als mobiel babybedje! We danken alle inzenders voor de fantastische beelden, waarvan we op deze spread slechts een kleine selectie laten zien. Er kan er maar 1 winnen: de gelukkige is Wendy Kramer. Eerder deze maand overvielen we Wendy met de reischeque, op haar werk bij Geesa in Amersfoort. De overval is gefilmd, dus kunt u nu zelf kijken hoe Wendy reageerde. Alles wat u nodig heeft is de app Layer op uw android of iPhone. Open de app en houdt uw toestel boven de pagina. Het filmpje start dan automatisch. Veel kijkplezier, veel reisplezier!


oktober

Alles op alles voor onze accounts Marion Glaudemans is accountmanager bij Graphic en zorgt er – samen met haar collega Magriet Meijer – voor dat onze accounts tevreden zijn. En blijven. “Een geweldige functie”, vindt Marion. “Dankzij het goede werk van m’n traffic collega’s hoef ik me niet te focussen op onderhanden producties, maar kan ik de volle aandacht geven aan nieuwe projecten, nieuwe klanten, pitches of productiewensen die buiten “het gangbare” vallen.” Bij elkaar opgeteld werkt Marion inmiddels zo’n 14 jaar voor Graphic. “Het heeft even geduurd voordat ik me liet verleiden een vast contract te ondertekenen… want ik was een enthousiaste jobhopper in die tijd”, vertelt ze. Marion studeerde bouwkunde, maar haar liefde lag toch bij het communicatievak. “Ik begon als secretaresse op de afdeling Sales bij Unigro, dat de supermarktlabels Spar, Super en de Cirkel voerde. Van deze eerste werkervaring in de retail heb ik later veel profijt gehad, omdat ook Graphic belangrijke retailaccounts heeft. Bij Unigro kwam op zeker moment een communicatiefunctie vrij, maar daarop mocht ik niet solliciteren omdat sales me niet kwijt wilde. Voor mij was dit een reden om te vertrekken. Ik stapte over naar m’n eerste communicatiefunctie. Bij EMI Music Publishing. Een totaal andere branche waar op dat moment veel aan de hand was. EMI had namelijk besloten de muziekrechten niet langer bij Buma Stemra onder te brengen, maar zelf te verhandelen. Zo werden we een ‘handelshuis’ en moesten actief met de muziek de markt op. Dat ging uiteraard gepaard met veel communicatie; mailings, events, promotiecampagnes.

8

Na zeven jaren in de muziekbusiness, hopte ik door naar DA en werkte daar mee aan de launch van het DA Magazine. DA was klant bij Graphic, en zo maakte ik voor het eerst kennis met mijn latere collega’s hier. De contacten waren goed, zo goed zelfs… dat voormalig Graphic directeur Dirk Brëes mij een half jaar in dienst wilde nemen om Graphics verhuizing van Amersfoort naar Leusden in goede banen te leiden. Na de verhuizing kreeg ik een vast contract aangeboden, dat ik weigerde. Ik hield teveel van m’n vrijheid en van het jobhoppen. Maar een half jaar en twee functies later, ging ik alsnog overstag. Als je me toen had verteld dat ik hier na 14 jaar nog steeds zou werken, had ik je niet geloofd.” Heeft Marion buiten haar liefde voor het communicatievak nog andere liefdes? “Zeker weten… lekker eten! Als ik met m’n partner op reis ga, doen we niets liever dan samen de lokale specialiteiten proeven. En zelf kook ik ook graag!” Om veel en vaak lekker te kunnen eten, kan het geen kwaad om tussendoor voor voldoende lichaamsbeweging te zorgen. Ben je een beetje sportief? “Een beetje inderdaad. M’n conditie houd ik op peil bij de Biltse tennisvereniging FAK. We zijn behoorlijk fanatiek en spelen competitietennis tegen teams uit de regio. Ons team wordt inmiddels al een paar seizoenen gesponsord door – hoe kan het ook anders – Graphic.”


9


oktober

THEATER DE TUIN OPENT MET BLOEMEN

10

Afgelopen maanden werd met man en macht gewerkt aan de metamorfose van cultureel centrum Het Hoekhuis tot theater De Tuin. Eind augustus was alles klaar: het nieuwe logo, de vlaggen, de gevelsigning, de inrichting, de website en een breed scala aan promotiematerialen. Onder grote belangstelling werd De Tuin geopend door de burgemeester van Leusden, Annemieke Vermeulen, en voorzitter Ton Weevers. Diezelfde avond genoten de eerste bezoekers van een optreden van Karin Bloemen en diverse andere artiesten. De naam De Tuin past bij andere namen in de buurt zoals ‘t Plein en ‘t Erf en werd bedacht door Graphic. We hebben vervolgens ook de compleet nieuwe huisstijl ontwikkeld en doorgetrokken in een nieuwe website, kleurige posterserie en advertentiereeks.


BiJ ONS StAaT OP dE KEUKeNDEUR!

Duizendste klant bij Jumbo wint… 29 cent “Ik kocht slechts één blikje energiedrank. Na het afrekenen bleek dat ik de duizendste klant was en mijn boodschappen gratis kreeg”, begint Frank Prins (18) zijn verhaal. “De caissiére gaf me mijn geld terug…. 29 cent. Ik kon wel door de grond gaan.” De eigenaar van de Jumbo in Bedem zat er ook mee in zijn maag. Om het een beetje goed te maken, kreeg Frank gisteren alsnog een krat boodschappen en een bos bloemen voor zijn moeder.

André van de Water verlaat WSL André van de Water kondigt na achttien jaar zijn afscheid aan als directeur/bestuurder van Woningstichting Leusden. Van de Water gaat met pensioen. In achttien jaar heeft André de woningstichting uitgebouwd tot een speler van formaat inde Leusdense samenleving.

Ik vind dat iedereen iets voor zijn eigen dorp moet doen … aldus Tom Wildenburg die ook nauw betrokken is bij de VVD-fractie in de Leusdense gemeenteraad. Dat hij iets voor Leusden wil betekenen blijkt onder meer uit de 3.500 witte “Graphictulpen” die verdeeld over 35 bloembakken zijn geschonken en de strategie, presentatie en nieuwe huisstijl die Graphic geheel belangeloos maakte voor theater De Tuin in Leusden.

Sportende ondernemers presteren beter Sport is belangrijk voor ondernemers. Liefst 85% doet aan sport en het gros ziet vooral voordelen. Voor henzelf en voor hun werknemers, ook al kunnen die uitvallen door sportblessures. Dat blijkt uit onderzoek van De Zaak en ING Economisch bureau. Sport houdt niet alleen lichaam en geest sterk en scherp, er wordt ook discipline gekweekt en er is sprake van competitie, strategie en tegenslagen. Aspecten die ook op het werk terugkomen.

11


oktober

12


Graphic winkelt bij Welkoop Wekerom Sinds het begin van dit kalenderjaar verzorgt Graphic o.a. de opmaak van alle Welkoop en Boerenbond weekfolders. Beide winkelformules komen uit de stal van Agri Retail, dat vanuit het hoofdkantoor in Ede zo’n 220 winkels bevoorraadt, aanstuurt en van promotiematerialen voorziet.

Boerenbond en Welkoop zijn van oudsher gespecialiseerd in alles wat met het buitenleven te maken heeft. Logisch dus, dat het meerendeel van de 220 winkels niet in de stad maar in de landelijke buitengebieden zijn te vinden. Zoals in Wekerom, een Veluws dorp in het hart van de driehoek Barneveld, Apeldoorn, Ede. Wij reden er op een vroege maandagochtend heen om met eigen ogen te zien hoe ‘onze’ winkelmaterialen en folders het doen op de winkelvloer.

Wekerom ligt op een goed half uurtje rijden van Leusden. Op mijn weg er naartoe, passeer ik minstens drie andere vestigingen van Welkoop. Zou dit er de reden van zijn dat vrijwel alle tuinen en boerenerven er hier zo spik en span uitzien? Kortgemaaide gazons, keurig bijgehouden bloemperken, gesnoeide heggen, degelijke afrasteringen… het buitenleven in deze Veluwse dorpjes grenst op het eerste oog aan perfectie. Op dit vroege maandagochtenduur is het nog rustig bij Welkoop Wekerom. Twee klanten vinden hun weg door de brede gangen van de ruime winkel. Toestemming om foto’s te maken wordt me in alle hartelijkheid gegeven door de vestigingsmanager. Het is meteen duidelijk dat dit de weken van Dierentuinactie zijn; het grote spandoek buiten, de tientallen plafondhangers en schapstroken laten daar geen misverstand over bestaan. “Nu mensen door hebben dat je bij Welkoop heel eenvoudig 10 euro kassakorting bij diverse dierentuinen in Nederland bij elkaar spaart, merk je toch wel dat de zak hondenvoeding bij ons wordt gehaald in plaats van in de supermarkt”, vertelt de vestigingsmanager. “Maar de grootste magneten blijven natuurlijk nog altijd de ‘Van / Voor’ acties, zoals die wekelijks in de folders staan.” Op de vraag of hij de indruk heeft dat de mensen de folder ook echt lezen (tuintips, productinformatie, etc.) volgt een ontkennend antwoord. “Folders worden vooral gescand op aanbiedingen en minder gelezen, vermoed ik zelf.” Om daar meteen aan toe te voegen: “Maar ze worden wel goed herkend. Als ik op een verjaardag vertel dat ik werk bij Welkoop, krijg ik namelijk vaak een compliment over de folders.” Bart Houx

13


oktober

Het gezelligste blad binnen de PhoneHouse Op dit moment is de 23e editie van PhoneHome in de maak. En Graphic is er vanaf het allereerste nummer nauw bij betrokken. PhoneHome, het personeelsmagazine van PhoneHouse, verschijnt zesmaal per jaar en wordt gemaakt voor en door de eigen medewerkers.

1

2

De redactievergadering is het startschot van elke nieuwe editie. Onder leiding van de hoofdredactrice worden hier thema en onderwerpen bedacht. Aan tafel zitten PhoneHouse medewerkers van hoofdkantoor en van vestigingen in het land. Ook Graphic schuift aan.

In de weken tot aan de deadline, waaiert iedereen uit om telefonisch te interviewen, teksten te schrijven en plaatjes te schieten.

4

5

3

14

Al het materiaal komt binnen bij Graphic, en wordt hier geredigeerd of met foto’s aangevuld. Zodra de input compleet is, start Bianca Striesenau (DTP) met de opmaak. Het is vaak nog een hele puzzel om alles passend te krijgen.

Zodra de opmaak en kleurproeven akkoord zijn, gaat de nieuwe PhoneHome de persen op. Er rollen per editie 850 exemplaren van de pers, genoeg voor alle PhoneHouse medewerkers.

Ongeveer 750 PhoneHomes worden per post verstuurd en belanden, keurig geadresseerd, op de deurmatten van alle PhoneHome medewerkers. Op het moment dat de nieuwste PhoneHome door de bus valt, komt de redactie alweer bij elkaar voor de volgende editie.


KlAAR! RecENt WeRk 15

Matchbeurs Leusden Tijdens de jaarlijkse Matchbeurs leggen maatschappelijke organisaties of sportclubs hun vragen (van nieuwe computers, hulp bij het aanleggen van een tuin tot een nieuwe huisstijl of een social media workshop) op tafel. Leusdense ondernemers bekijken vervolgens welke wensen ze – gratis - kunnen invullen. Zo ontstaan er matches, waar alle partijen van profiteren. Graphic laat zich al jaren ‘koppelen’ en gaf de Matchbeurs deze maand een geheel eigen logo en huisstijl!

TamTam & Kracht Producties zoals de TamTam van het Wereld Natuur Fonds en het magazine Kracht van KWF Kankerbestrijding verschijnen niet zo vaak in de GriPH! Dat komt misschien omdat onze rol er bij deze producties vooral een achter de schermen is. Graphic komt er immers pas in, zodra de teksten en vormgeving gereed zijn. We leveren voor TamTam en Kracht geen content, maar zijn verantwoordelijk voor de productiebegeleiding. Productiebegeleiding, wat moet u zich daar bij voorstellen? In dit geval bijzonder veel. Titels als TamTam en Kracht kennen hoge oplagecijfers. Voor de productie ervan zijn dus vele tonnen papier nodig. Onze begeleiding start bij het inkopen van papier. Graphic koopt dit maanden van te voren in, rechstreeks bij de papierfabrikant, en onderhandelt scherp over de prijs. WNF en KWF Kankerfonds worden hierdoor niet elke editie opnieuw geconfronteerd met fluctuerende papierprijzen. Begeleiding betekent ook: nauwkeurige technische controle van de aangeleverde ontwerpen door onze studiocollega’s en controle aan de pers door onze inkoopster. Dát verstaan we bij Graphic onder ‘drukwerkerbegeleiding’.


oktober

VIEF & vitaliteit VIEF is het advies & interventiebedrijf waar alle kennis, kunde en ervaring van Fysergo op het gebied van het vitaliseren van mens en organisatie is samengebracht. Een vitaliteitsaanpak voor gezonde en energieke medewerkers in een vitale omgeving.

VITALITEIT VOLGENS VIEF

HOE VIEF BEN JIJ? VIEF IN 4 STAPPEN

16

VIEF IN BEDRIJF

BEKIJK VIEF


EeN NiEUWE NAaM Op DE KlANTeNLIJST 17

Vief voor Fysergo Op advies van een oud-collega (bedankt Vivian), zocht Fysergo dit voorjaar contact met Graphic. Kort na de eerste kennismakking, werden we uitgenodigd deel te nemen aan een pitch die we wonnen op zowel creatieve als kostentechnische gronden. En dus gingen we in de zomer aan het werk voor onze nieuwe klant uit Dordrecht. Opdracht: maak voor VIEF (een dochterbedrijf van Fysergo) een eigen website.

De poppen aan het dansen Subbuteo poppetjes… kent u ze nog? Deze op halfronde ballen balancerende poppetjes worden meestal gebruikt voor subbuteo-tafelvoetbalspelletjes. Wij gebruikten ze als visuele eyecatchers op de nieuwe website. De voetballers werden vervangen door figuurtjes van ‘gewone mensen’, en op de homepage kunt u ze laten waggelen en dansen. Maar altijd vinden ze weer hun balans terug. Net als bij VIEF, dat balans in werk en privé als uitgangspunt heeft. De nieuwe website herbergt heel wat functionaliteiten: een download centrum, zelftests, bedrijvenscans en natuurlijk veel informatie. De website staat inmiddels ‘live’ op www.vief.nl.

Over Fysergo Fysergo is een landelijk werkend interventie en adviesbedrijf met circa 70 eigen professionals en een netwerk van 140 re-integratiecentra. Fysergo biedt een integrale aanpak van gezondheidsmanagement voor de zakelijke markt en staat voor het effectief terugdringen en beheersen van verzuim, het optimaliseren van de inzetbaarheid van werknemers en het implementeren van gezondheidsen vitaliteitsoplossingen die organisaties daadwerkelijk vooruit helpen. Fysergo beschikt over deskundigheid op het gebied van arbeidsfysiotherapie, bedrijfsfysiotherapie, inspanningsfysiologie, psychologie, revalidatie, vitaliteit, bedrijfsmaatschappelijk werk, ergonomie en gezondheidsmanagement.


oktober

EREdIVISiE LIVE TrAPt AF MeT GrATiS BAL! Rondom de start van het nieuwe voetbalseizoen was er weer veel Eredivisie Live werk aan de winkel voor Graphic. Van een landelijke dm-campagne voor de horeca, de ‘gratis mooie bal bij abonnement’-advertentielijn tot de nieuwe naambordjes die in gebruik zijn bij de persconferenties na de wedstrijd… al deze producties vonden via Graphic hun weg naar voetbalminnend Nederland. Als is de competitie inmiddels al weer zeven speelrondes onderweg, Eredivisie Live houdt de vaart erin. Samen met Plus Supermarkten heeft Eredivisie Live een actie opgezet waarmee u 2 maanden lang gratis kunt kennismaken met Eredivisie Live. In deze gratis proefperiode staat de topper Feyenoord – Ajax op de agenda. Kijk voor meer informatie op www.eredivisielive.nl/plus.

18


Het doorschakelen is begonnen In sneltrein tempo gaan grafische bedrijven failliet. Vele fuseren of doen overnames om het hoofd (nog) boven water te houden. Reclamebureaus zijn nog een fractie van hetgeen zij in de Gouden Eeuw (de vorige) waren. En zzp-ers vallen steeds vaker door de mand, terwijl interne studio’s de investeringen missen om zich mee te ontwikkelen met de buitenwereld. Wat doet u als marketeer, inkoper of directielid in deze naderende storm van economische en financiële rampspoed? Sinds het eind van de vorige eeuw is er een wezenlijke kentering gaande in de marketing communicatie-wereld. Niet alleen inhoudelijk, als wij kijken naar social media bijvoorbeeld, maar ook op bedrijfseconomisch gebied. Steeds meer kennis is aan opdrachtgeverszijde beland en de toegang tot grafische en mediatechnieken zijn veel toegankelijker en betaalbaarder geworden. Waar voorheen de technische kennis van een lithograaf hocuspocus was en het reclamebureau een autoriteit, zijn de rollen voorgoed veranderd. De komst van de economische recessie heeft die verandering alleen maar aangewakkerd als was het kerosine (in plaats van olie) op het vuur. Iedereen aan de Apple, Adobe op elke machine en de vrije val van tarieven voor grafische producten volgde de dalingen op de beurskoersen in evenredig tempo. De klant profiteerde ervan. Op korte

termijn. Gelijk aan de huizenmarkt, aandelen, verzekeringen et cetera heeft de communicatiemarkt op zowel creatief gebied als grafisch gebied een soort ‘prijsnormalisatie’ gekend. Geen bizarre uurtarieven meer bij Amsterdamse bureaus, geen ‘chantageprijzen’ meer in de, drukperstechnische overvolle, decembermaand. Maar normale prijzen die concurrerend zijn in de markt. De aanzet voor de storm was een feit en vervolgens heeft elke klant daarvan kunnen profiteren. Bedrijven die niet transparant werkten, hun prijzen lieten dalen, of efficiënter gingen werken, teerden in op hun eigen vermogen en zijn failliet of gaan het binnenkort. Intussen is er niet geïnvesteerd in het machinepark, in de software, in de productontwikkeling en worden klanten nog steeds bediend met meer van hetzelfde voor minder budget. U bent ook veranderd. Onder druk van diezelfde banken, de neergaande tarifering van producten, het opengaan van markten en de eisen van de aandeelhouders, is uw rol ook anders geworden. Met minder meer doen, is niet een nieuw fenomeen, maar beter, sneller en efficiënter houdt een keer op. En dan komt het aan op creativiteit en innovatie. Ondernemende opdrachtgevers bekeken opnieuw het thema outsourcing. Zij bespraken nieuwe business modellen waarbij co-makership gekoppeld werd aan resultaat en waarbij het delen in het

19

succesvolle eindresultaat de nieuwe ‘loyaliteit’ was. Zo kenden zij nieuwe trajecten bij bestaande en nieuwe accounts. Het ontwikkelen van een App, het testen van een pop-up store, het outsourcen van een interne studio, en zelfs het uitbesteden van miljoenen aan inkoop op drukwerkgebied gingen gepaard met die nieuwe variabelen. Het heeft ons bewezen nieuwe inzichten verschaft. Ook de rol van Graphic is anders geworden naar onze klanten. Waar we voorheen slechts een studio waren of ’de drukwerkleverancier’, zijn we nu ‘het reclamebureau’, of ‘de outsourcingspartner’… In dit najaar zult u dus moeten kiezen. Gaat u doorschakelen of blijft het meer van hetzelfde? Neemt u het risico dat directe leveranciers nog wel even bestaan, of staat u open voor nieuwe inzichten. U kunt, en mijns inziens, móet doorschakelen. Daar is durf voor nodig en objectieve informatie. Dat het zich zal uitbetalen in ‘winst’ op vele terreinen, is evident. We hebben nog een paar maanden te gaan. Dan zit 2012 er op. Ik hoop dan dat ik samen met u kan terugkijken op een zeer bewogen jaar met zoveel mogelijk hoogtepunten. En één in het bijzonder: dat spannende gevoel van het belangrijkste dat we dit jaar gedaan hebben; doorschakelen. Tom Wildenburg


riP

GriPH! oktober

Doe mee aan de grote Griph!-enquÊte

U bent aan het woord!

De GriPH! valt nu al bijna twee jaar bij u ‘op de mat’. Tijd, na acht nummers, om eens te vragen of we het eigenlijk wel zo goed doen als we hopen. Met slechts tien vragen, die u ook digitaal kunt invullen via onze site, horen we graag wat we nog

kunnen verbeteren en wat u nooit zou willen missen. Het spreekt vanzelf dat wij met alle commentaren en opmerkingen uiterst content zijn!

1. Wie leest er naast uzelf nog meer dit exemplaar van de GriPH!? 2. Waar leest u de GriPH!? 3. Welke item vindt u onmisbaar in elke editie? 4. Wat kunnen we beter achterwege laten voortaan? 5. Welk nieuw item zouden we goed kunnen toevoegen? 6. Wie zouden we eens moeten interviewen? 7. Hoe omschrijft u in een paar woorden de GriPH!? 8. Wanneer – in welke maanden - wilt u het liefst de GriPH! ontvangen? 9. Wilt u een column in ons magazine vullen? 10. Heeft u zelf behoefte aan een dergelijk magazine voor eigen gebruik?

! H P i r G

G r i P 20

GriPH!

Makkelijk, toch?! Zo beantwoord, en voor ons van grote waarde. Op deze manier kunnen wij u de volgende keer een nog leuker, interessanter, boeiender en bijzonderder magazine sturen. Stuur uw antwoorden naar tom.wildenburg@graphic.nl of vul de enquete digitaal in via:

Bedankt voor uw tijd, Tom Wildenburg


riPH!

H! iP

21

riPH!

! riPH

G r i P H !

GriPH!


oktober

Buiten negen en vijf Graphic heeft er een goede traditie van gemaakt elk jaar diverse clubs, maatschappelijke projecten en (culturele) evenementen te sponsoren. Zo ook hét jazzfestival van Leusden en omstreken: Leusden Jazz. Op 8 september jl. ging de tweede editie Leusden Jazz met prachtig mooi nazomerweer van start. Graphic was daarbij natuurlijk aanwezig, in de personen van collega’s Margriet Meijer en Lotte Gommers. Op drie verschillende podia traden tot ruim een uur na middernacht heel wat bekende namen op. Onder wie jazz diva Denis Jannah

Geesa Design Challenge

22

en De Gooische Compagnie met zangeres en actrice Joke Bruijs. Voor het Leusdense accent zorgden de – internationaal doorgebroken – DJ Maestro en vocaliste Judith Nijland. Sponsor zijn heeft bepaalde voordelen: Lotte en Margriet kregen een plek aan de VIP-tafel en vertelden dat de tafelservice, het uitzicht en uiteraard en de muziek er voortreffelijk waren. Leusden Jazz werd mogelijk gemaakt door Graphic, (hoofdsponsor) Dupaco, NEH, Axendo, Van der Valk, Van de Wildenburg Architechten, Wim Wahle jeugdfonds, Rabobank, e.v.a.

Kort voor de zomervakantie schreef onze klant Geesa een ontwerpwedstrijd uit voor (aspirant)vormgevers en designers. Graphic maakte hiervoor de promotiematerialen en actiewebsite. De uitdaging: bedenk en ontwerp een vernieuwende badkameraccessoire… een musthave voor liefhebbers van kwaliteit en design! De inzendingstermijn sluit binnenkort, op 8 oktober. Nieuwsgierig als we zijn, belden we met Geesa om ons te laten informen over de stand van zaken. Slaat de Challenge een beetje aan? “Gelukkig wel!”, vertelt Wendy Kramer enthousiast. “We hebben ondanks de tussenliggende zomervakantie heel wat aanmeldingen binnen gekregen. We zijn niet alleen tevreden over de kwantiteit, ook de kwaliteit van de inzendingen is zeer hoog en interessant. Er zijn zelfs complete collecties ingestuurd.” Alle inzendingen zullen worden beoordeeld door een 4-koppige vakkundige jury, waarin o.a. ontwerper Robert Bronwasser zitting heeft. Bij de beoordeling van de inhoud wordt gekeken of het ontwerp origineel, eigentijds, produceerbaar en vernieuwend is. Het winnende ontwerp wordt tijdens de Dutch Design Week 2012 (20 t/m 28 oktober) in Eindhoven bekend gemaakt en tentoongesteld. Kijk voor alle informatie op www.geesa.nl/designchallenge


morgen zijn we er nog dichterbij

Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker. KWF Kankerbestrijding investeert daarom in wetenschappelijk onderzoek. En met resultaat. In 1949 overleefde slechts 25% van de patiënten de eerste vijf jaar en inmiddels is dat al 60%. Samen met uw hulp komen we steeds een stapje dichterbij. Kijk vandaag nog op kwfkankerbestrijding.nl om te zien wat ú kunt doen.

iedereen verdient een morgen


OKTOBER 2012

GriPH! is een uitgave van Graphic - Philipsstraat 16 - Leusden - T. 033 - 434 38 38 - graphic.nl

GriPH! Oktober 2012  
GriPH! Oktober 2012  

In dit deze laatste Griph! van het jaar maken we de winnares van de Graphic fotowedstrijd bekend en leest u ook wat we voor onze nieuwe klan...

Advertisement