Page 1

22 •

Namdalsavisa

lørdag 16. januar 2010

Å sove med

ULVER Med ti ulver og et par gauper luskende få meter fra lavvoen, ble det ei uforglemmelig natt for de seks «fyrtårndamene» fra Trondheimsområdet som var på rovdyrcamp i Namsskogan familiepark natt til i går.

NAMSSKOGAN: Namsskogan familiepark vil skape oppmerksomhet rundt rovdyrene de har i parken. Derfor prøver de nå ut et nytt konsept med en rovdyrcamp, i håp om å lokke nye grupper til parken vinters tid. Planen er å se om opplegget er godt nok i vinter, for så å gå ut i markedet med rovdyrcampen neste vinter.

Gode skussmål Testgruppa med seks kvinnelige bedriftsledere fra Sør-Trøndelag, samt parkleder Turid Bredesen, var over seg av begeistring etter et sent møte med både bjørn, ulver og gauper og ei natt i lavvo på samisk vis. For det er virkelig spennende å vandre sammen med disse dyrene ved midnattstider, spesielt når det er stjerneklart, minus 17 grader og man går sammen med en humørfylt og nysgjerrig gjeng. – Dette er opplagt en ting å satse på i framtida. Bare tenk dere byfolk som får oppleve dette. Det er enormt, er dommen fra testgruppa, etter å ha oppholdt seg et lite døgn i familieparken.

Gaupas favoritter For å sette de besøkende i den rette stemninga, ble det først av alt servert førsteklasses mat i storlavvoen innerst i parken. Det er viktig i en slik setting. Og det var ikke hvilke som helst retter som ble lagt opp på tallerkenene som ble servert rundt leirbålet. Det var en smak av gaupas favoritter (badsturøkt lam) og jervens festmat (ytrefilet av rein) på tallerkenen. Til dessert var det multesuppe med snøf-

riskkrem fra overlevende geiter. En meny «fyrtårndamene» virkelig satte pris på. De seks damene som var med parkleder Bredesen på testturen, er alle næringslivsledere i Sør-Trøndelag, og godt kjente fra før av. – Vi traff hverandre gjennom Innovasjon Norge sitt fyrtårnprogram for kvinnelige ledere for noen år tilbake. Felles for oss alle er at vi er bedriftsledere, forteller Torill Mordal og Sylvi Helland. Parkleder Bredesen er en del av dette nettverket, og det var hun som inviterte dem til Familieparken for ei tid tilbake. – Siden vi fikk invitasjonen har vi gledet oss veldig til dette, og det har vært et helt fantastisk opphold, sier Mordal, og legger til at medlemmene i nettverket driver med vidt forskjellige ting. Alt fra konsulentselskap og håndverk til reiseliv og metallgjenvinning. – Egentlig er vi kontorrotter alle sammen. Derfor er det godt å komme seg ut litt, sier Mordal, som selv driver ei cateringbedrift I likhet med flere av de andre deltakerne, har hun hørt mye om Familieparken. Men hun har aldri vært der tidligere. – Forventningene er innfridd, det har vært et helt fantastisk opphold, sier Mordal.

Spennende rundtur Etter hyggelig samvær, god mat og godt drikke, var det tid for å kle på seg og gå ut i den kalde og klare vinternatta. Etter å ha fått truger på beina, gikk turen først til bjørnehiet der de fikk se bjørnene som for lengst har gått i hi. I skinnet fra ei lita hodelykt var en tydelig ORIENTERTE: Tidligere dyreansvarlig i Familieparken, Kristin Meitz Bru, hadde rollen som guide på rundturen der de besøkende var innom både bjørnehiet, ulvene og gaupa.

TRUGER: Georg Enga i Familieparken hjalp til med å feste trugene på beina. Her er det Sølvi Ekle som skal ut på sin aller første trugetur.

søvnig Odin oppe og snuste litt på de besøkende. Turen gikk videre til ulvene, der en flokk på ti dyr ventet. Her fikk testgruppa gi dyrene mat – i form pølser. Noe både testgruppa og ulvene tydelig satte pris på. Til slutt var det et besøk hos gaupene, før det ble mer sosialt samvær og de kvinnelige bedriftslederne krøp ned i soveposene i lavvoen like ved ulveinnhegninga. Da var det fem minusgrader inne i lavvoen. Men det var ikke noe problem, campdeltakerne sov så godt at de ikke fikk med seg knurringa fra ulvene tidlig i går morges. – Dette var veldig eksotisk, og ikke noe man ser til vanlig. Spesielt besøket i bjørnehiet der vi kom veldig nært innpå bjørnene, var en opplevelse. Odin var fryktelig stor. Vi tror de fleste er modne for slike opplevelser i dag, sier de seks bedriftslederne. For de er ikke i tvil om at en rovdyrcamp er salgbart og er spesielt godt egnet til teambulding og for vennegjenger. – Vi begynner å bli lei av Syden, sol og varme. Vi vil ha noe mer når vi skal bort. Et slikt opplegg som dette kan virkelig slå an. Men det må koste. Forutsetninga er at det må være eksotisk, og det er dette, sier de aller første camperne i Familieparken. ERLEND MALMO 913 01 305 erlend.malmo@namdalsavisa.no

’’

Egentlig er vi kontorrotter alle sammen. Derfor er det godt å komme seg ut litt.


Namdalsavisa

lørdag 16. januar 2010 •

’’

23

’’

Dette er opplagt en ting å satse på i framtida. Bare tenk dere byfolk som får oppleve dette.

Vi begynner å bli lei av Syden, sol og varme. Vi vil ha noe mer når vi skal bort.

EN GLAD GJENG: Testgruppa for den nye rovdyrcampen i Namsskogan familiepark, så ut til å storkose seg i lavvoen etter å ha lusket rundt sammen med bjørner, ulver og gauper ved midnattstider natt til fredag. De som deltok på turen, er alle næringslivsledere og sikre på at slike opplevelser lar seg selge for en god slump med penger. Her sitter Torbjørg Vanvik (fra venstre), Arnhild Skjølberg, Sølvi Ekle, Torill Mordal, Dagfrid Enga Fenstad, parkleder Turid Bredesen og Sylvi Helland foran leirbålet. LISTIG: Ulveflokken i FamilieNYDELIG MAT: Torill Mordal storkoste seg med maten de fikk servert i storlavvoen inne i parken. Her inntar hun og Sylvi Helland desserten, multesuppe med snøfriskkrem.

parken begynner etter hvert å bli stor. I dag teller den ti dyr, her er ett av dem.

GAUPE: Testgruppa kom nærme gaupa, noe de syntes var veldig spennende.

RovdyrCamp I Namdalsavisa  

Rovdyrcamp, eksklusiv overnatting i Namsskogan Familiepark

Advertisement