TO THE POINT MAGAZINE - Winter 2022

Page 1

thuiskomen in stijl DROOMVILLA WOON- EN LIFESTYLEMAGAZINE VAN IMMO POINT | QUALITY REAL ESTATE GRATIS DRIEMAANDELIJKS MAGAZINE JAARGANG 4 - EDITIE 12- Winter2022 Verantwoordelijke uitgever: Gemex Publishing bv VASTGOEDBAROMETER MARKT HOUDT GOED STAND FEESTELIJK GENIETEN HEMELSE KAVIAARGERECHTEN MODERN APPARTEMENT MET WARME ACCENTEN GRATIS MAGAZINE UIT LIEFDE VOOR MOOI WONEN
Bredabaan 424 2990 Wuustwezel I 03 669 63 00 I veco@veco.be I www.veco.be ma-za: 10.00 - 18.00 I zo: 13.00 - 17.00 I do: gesloten Een duurzaam Bredabaan 424 - 2990 Wuustwezel - www.veco.be - veco@veco.be Open: Alle dagen 10-18u | Woe op afspraak! | don gesloten | Zon 10-17u. 4500 M2 – Showroom | Interieurarchitect aanwezig | Tel: 03 669 63 00 Leolux I De Sede I Poltrona Frau I Team 7 I Durlet I Vitra I Camerich I Walter Knoll I Hülsta I LEMA I Jori I Rolf Benz TIJDLOOS LANDELIJK LUXURY BEDDING VECO

VOORWOORD

Beste lezer,

De winter komt er stilletjes aan, het seizoen van gezellig binnen samenzijn. Het einde van het jaar is ook het moment waarop we even stilstaan en ademhalen, maar ook terugblik ken op de afgelopen periode.

In dit nummer kunnen we onmogelijk geen aandacht besteden aan de huidige energie crisis die zich afspeelt op de markt.

Desondanks hebben we heel wat positief nieuws te brengen hieromtrent. Zo blijkt de vastgoedmarkt het verrassend goed te blijven doen gezien de woelige tijden. Opvallend is dat veel jongere mensen niet afgeschrikt lijken te worden en net nu overgaan tot de aankoop van een eerste of nieuwe woning.

Voor diegenen die besluiten om ingrijpend energetisch te renoveren en nog een vorige woning bezitten, is er ook goed nieuws. Zij krijgen nu drie in plaats van twee jaar om hun vorige woning te verkopen tegen een verlaagd belastingtarief.

Tot slot werd er recent een hulpmaatregel ingeroepen voor al wie huurt: de huurprijzen van woningen met een zwakke ener giescore, werden voor één jaar lang bevroren. De maatregel wil huurders helpen tijdens deze periode van hoge energieprijzen.

Naast nuttige informatie hebben we natuurlijk zoals altijd ook bijzondere interieurs, decoratie en fijne adresjes voor jou verza meld. Want het zou To the Point niet zijn als we je niet zouden inspireren in alle dingen die het leven mooier maken: van sfeervol wonen, tot lifestyle en heerlijk tafelen.

Wederom wens ik onze adverteerders te bedanken om dit magazine mede mogelijk te maken, zowel de voorgaande edities als de huidige. Zonder hun steun zouden we niet staan waar we nu staan: een vaste waarde met vier edities per jaar. Bedankt!

Veel lees-, kijk- en luisterplezier en een gezellige winter gewenst. Tot de volgende editie!

Kasterlee Merksplas Westmalle Zandhoven Wuustwezel Meer Heist-op-den-Berg Westerlo Mol Schoten Brasschaat Schilde Antwerpen Sint-Niklaas Mortsel Edegem Kontich Schelle Lier Sinaai
3

Driemaandelijkse uitgave van Gemex Publishing bvba. De Blokskens 19, 2980 Halle-Zoersel Tel. 03 290 86 80, info@gemexpublishing.be

VERANTWOORDELIJKE UITGEVER

Pedro Geli, pedro@gemexpublishing.be

COÖRDINATIE IMMO POINT

Caroline Breugelmans, caroline@ImmoPoint.be

HOOFDREDACTIE & SALES Ilse Merckx, ilse@gemexpublishing.be

REDACTIE

Louise Bevers, louise@gemexpublishing.be

REDACTIEMEDEWERKERS

Bo Bogaert, Joris Luyten, Louise Bevers

FOTOGRAFIE

Claude Smekens, Cerclar, Beeldcollectief, Joris Luyten, Hendrik Biegs, Pilarshoots

ART DIRECTOR

Kris Torfs, kris@gemexpublishing.be

© Copyright Gemex publishing bv. Niets uit deze uitgave mag worden over genomen of gekopieerd zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. De uitgever kan op generlei wijze aansprakelijk worden gesteld voor eventueel ondervonden schade voortvloeiend uit fouten of onvolledigheden in de in houd van dit magazine. De adverteerder is verantwoordelijk voor het door hem aangeleverd advertentiemateriaal. De adverteerder vrijwaart Gemex Publishing tegen alle vorderingen die zouden kunnen voortvloeien uit de schending van rechten van derden met betrekking van merken, auteursrech ten of elk ander recht dat de derde zou kunnen doen gelden.

WARM THUISKOMEN IN EEN DROOMVILLA
AUTHENTIEKE
THUIS
TRAVERTIJN:
ZET
TREND 3
CADEAUTJES VOOR HEM EN HAAR 5 17 31 45 56 59 68 INHOUD 17 31 83 HUURPRIJS VAN NIET-ENERGIEZUINIGE
WORDT
BEVROREN 67 VASTGOEDBAROMETER:
HOUDT
42
NOSTALGISCHE KERST IN
HOEVE HEMELSE KAVIAARGERECHTEN
OP HOTEL
KLASSIEKER
NIEUWE
KERSTTHEMA’S: STIJLVOL & FEESTELIJK
WONINGEN
ONMIDDELLIJK
ONDANKS WOELIGE TIJDEN
DE VASTGOEDMARKT GOED STAND
GEMEX PUBLISHING
93 EXTRA JAAR VOOR WIE INGRIJPEND ENERGETISCH RENOVEERT 76 MAJESTUEUS & VURIG 71 MODERNE VORMGEVING MET WARME ACCENTEN 77 PENTHOUSE OP LINKEROEVER 93 BIJGEBOUW IN KERSTSFEER 85

WARM THUISKOMEN IN EEN DROOMVILLA

In het pittoreske Molenstede, te midden van natuurpracht, ligt deze stijlvolle woning. Anneleen, haar echtgenoot en hun drie kindjes vonden er een warme thuishaven. De buitenzijde oogt hedendaags landelijk, het interieur eerder strak en modern.

TEKST: LOUISE BEVERS FOTOGRAFIE: CERCLAR
6

De buitenkant met gekaleide muren, afrormosia en grote raampartijen in steellook trekt de aandacht. Vooral de verfijnde afwerking en details lokken nieuwsgierigheid naar de binnenkant uit. Wij blij dat we een kijkje mogen nemen in de woning van deze familie. “We zijn niet afkomstig van Molenstede, maar zijn hier verzeild geraakt door ons werk. Mijn man en ik zijn allebei arts. We hebben eerst een tijdje een woning gehuurd in dit lieflijke dorp. En we waren meteen verkocht door de prachtige natuur, de aangename gemeenschap en de klei ne stad Diest die vlakbij ligt. Het is hier echt gezellig wo nen. Vandaar onze zoektocht naar een bouwgrond”, vertelt Anneleen.

“We hadden eigenlijk geen echte bouwdroom en al hele maal geen kennis van zaken. Via een collega kwamen we terecht bij Habitude Villabouw. Een blik op hun website en we wisten meteen: zij gaan onze woning vormgeven. Voor al de gedetailleerde afwerking van hun realisaties kon ons bekoren. Toen we met zaakvoerder/architect Charles Cops afspraken, waren we helemaal overtuigd. Een charmante man die ons perfect aanvoelde.”

VAN SCHETS TOT OPLEVERING

Met dertig jaar ervaring op de teller, garandeert Habitude Villabouw stijlvolle villa’s én een fijne bouwervaring die de wensen van de klant vooropstelt. Het team van architec ten, interieurarchitecten en ingenieurs ontwerpt droomwo ningen met een hoge feelgoodfactor. Uit hun ontwerpen in landelijke, minimalistische of klassieke stijl spreekt een passie voor perfectie. Uitstekende verhoudingen, authen tieke materialen en een gedetailleerde afwerking – zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. Hetzelfde geldt voor deze woning. “We hadden geen spe cifieke stijl voor ogen, maar voor de buitenzijde neigden we meer naar het strak landelijke, terwijl het interieur wat moderner mocht zijn”, gaat Anneleen verder. “Charles wist meteen onze wensen te vertalen in zijn eerste schet sen, gemaakt met de losse hand. We waren onmiddellijk enthousiast. De interieurarchitecten Miet en Bina gaven via moodboards ons gedroomde interieur weer. We hebben uiteindelijk de eerste renders identiek overgenomen. Alles klopte gewoon.

7

“We wilden een praktisch en onderhoudsvriendelijk huis, afgestemd op ons grote gezin”

9

“We hadden geen specifieke stijl voor ogen, maar voor de buitenzijde neigden we meer naar het strak landelijke, terwijl het interieur wat moderner mocht zijn”

Voor ons is de samenwerking met Habitude Villabouw een echt succesverhaal. Dankzij het vlotte contact en de bege leiding van eerste steen tot oplevering, vonden we rust tijdens ons bouwavontuur. Zeker met een drukke job en drie kindjes is dat geen overbodige luxe.”

WARME HUISELIJKHEID

Anneleen en haar man hadden relatief bescheiden eisen. “We wilden een praktisch en onderhoudsvriendelijk huis, afgestemd op ons grote gezin. Daarom kozen we bijvoor beeld niet voor natuursteen. Verder wilden we veel hout en parket voor een huiselijke sfeer. En ook grote raam partijen om het licht binnen te halen en voor een mooi uitzicht op de omgeving. Het raam boven de voordeur was ons idee om meer licht te hebben in de inkomhal. Ik wilde ook graag een open haard, maar dat werd ons afgeraden. Nu ben ik maar wat blij dat we een gashaard hebben genomen.”

RUST EN EENHEID

De grote, open leefruimte voelt knus door de eenheid van materialen. Eiken fineerhout zien we zowel in de keuken als in de leefruimte en de badkamer. Ook de rustieke par ketvloer werd overal doorgetrokken, behalve in de keu ken en de badkamer. Daar ligt een wat stoerdere kerami sche tegel. “Voor het werkblad kozen we de keramische uitvoering van ‘Marble Calacatta Gold’. Die combineert een luxueuze uitstraling met groot gebruiksgemak. We kunnen hier zorgeloos ‘smossen’. De combi-stoomoven en oven-microgolf zijn van Miele. Omdat we houden van kokkerellen, zijn zulke toestellen een meerwaarde.”

De hoge tafel en het tv-meubel zijn uitgevoerd in eiken hout. In de badkamer is hout gecombineerd met een naadloze ‘Solid Surface’. Het lichtplan werd grondig uit gedokterd voor juiste inbouw- en opbouwspots en de prachtige hanglamp in de eetkamer leverde.

“Habitude zorgde voor rust en eenheid met warme toet sen. Alles werd tot in de puntjes uitgedacht, en het bouw proces werd feilloos opgevolgd. De weinige keren dat er iets dreigde fout te lopen, konden we meteen bij Rudi terecht. En die had altijd een oplossing voorhanden. Niets dan lof over alle medewerkers. Als je nog iemand zoekt om je bouwdroom waar te maken, dan is Habitude een aanrader,” besluit Anneleen.

11 HABITUDE VILLABOUW Koninginnelaan 105, 3630 Maasmechelen Tel. +32 89 77 23 90, info@habitude.be www.habitude.be
HAARDEN

3 APPARTEMENTEN MET ACHTERLIGGENDE TOEKOMSTGROND

Grond oppervlakte: 1710 m²

Appartement gelijkvloers: 115 m²

Appartement eerste verdieping: 115 m² Appartement tweede verdieping: 100 m²

POSITIEVE PUNTEN

Volledig gerenoveerd naar hedendaagse normen Unieke ligging

Vloerverwarming

Inbegrepen toekomstgrond

EPC: 74 kWh/m² - Vg, Wg, Vkr, Gmo, Gvv

Meer informatie op www.immopoint.be referentie 4727818

Dit unieke project bestaat uit 3 gerenoveerde appartementen, en een achterliggende toekomstgrond met een totale oppervlakte van 1710 m².

Het prachtige gebouw aan de hand van de Lierse architect Edward Careels heeft een kenmerkende toren en halfcirkelvormige uitbouw en is een echte blikvanger langsheen de Netedijk.

De villa is gelegen op een uitzonderlijke locatie langsheen de groene gordel van Lier én op wandelafstand van het centrum van het gezellige en levendige Lier.

De 3 appartementen zijn ontworpen met een groot oog voor detail met lichte ruimtes en afwerking voor hedendaags comfort naar keuze en hebben 2 of 3 slaapkamers.

Het gelijkvloers heeft een privé tuin en op de verdiepingen zijn ruime terrassen, alles Zuid gericht.

Een gemeenschappelijke fietsenberging is voorzien alsook 3 autostaanplaatsen.

Inbegrepen is een toekomstgrond van 849 m².

Alle info omtrent de omgevingsvergunning en voorwaarden voor ontwikkeling toekomst grond te bekomen op kantoor.

In de buurt vindt u alle faciliteiten op wandelafstand, openbaar vervoer, scholen en centrum van Lier

PAND IN DE KIJKER
Meer info: Immo Point Hannes - 03 455 23 70 - hannes@immopoint.be
SLUISLAAN 36 - 2500 LIER - € 1.498.900
VERLO KEUKENS TIELEN - KASTERLEE - BOECHOUT - BRASSCHAAT Maak een afspraak op het telnr.: +32 14 85 38 64 VERLO BOECHOUT PROVINCIESTEENWEG 569 2530 BOECHOUT VERLO BRASSCHAAT KAPELSESTEENWEG 490 2930 BRASSCHAAT VERLO KASTERLEE LICHTAARTSEBAAN 1 2460 KASTERLEE VERLO TIELEN KEMELBEEKSTRAAT 60-78 2460 TIELEN

... voor een waardig afscheid.

In 1880 startte de familie Heiremans het uitvaartbedrijf. De duidelijke doelstelling vormt 140 jaar later nog steeds de basis van de dienstverlening en prijkt de slogan in elk van de 12 bijhuizen die uitgestrekt liggen in de grote Antwerpse regio.

Met eigen infrastructuren zoals tijdloze uitvaartaula’s, private rouwkamers, zalen voor koffietafels, of herinneringslunches, kan het bedrijf inspelen op de veranderende noden van de families die afscheid nemen.

Buiten deze uitvaartcentra, beschikt het uitvaartbedrijf over een breed netwerk om traditionele en vernieuwende, maar vooral persoonlijke uitvaarten te organiseren.

vijfde generatie

Intussen is de vijfde generatie (van vader op zoon) aan zet voor de dagelijkse leiding binnen het uitvaartbedrijf.

Benjamien en zijn partner Sofie worden ondersteund door een team gepassioneerde uitvaartconsulenten en uitvaartmedewerkers om uw wensen omtrent het afscheid van uw dierbare om te zetten naar mooie realiteit.

Innovatie met het hart op de juiste plaats

In 2010 onderging het uitvaartbedrijf de transitie naar de digitale(re) toekomst.

De commerciële naam veranderde naar uitvaartcentrum.be en er werden nog enkele familiebedrijven mee in de structuur ondergebracht.

Intussen staat begrafenissen Heiremans ook in voor de firma’s Marschang, Geyskens en Bogaers

Waarom Uitvaartcentrum.be?

We centraliseren alles wat verband houdt met uitvaart. Van de opbaring tot psychologische nazorg.

We innoveren ook in nieuwigheden. Niet alleen digitaal zoals onze rouwpagina.be (een online platform waar mensen hun medeleven kunnen betuigen, bloemen kunnen bestellen of zelfs de plechtigheid via eenvoudige livestreaming kunnen volgen)

We denken ook aan de ecologische noden met bio-afbreekbare urnen, ecologisch verantwoorde materialen zoals onbewerkt hout bij kisten of gerecycleerde materialen bij de inrichting van onze uitvaartcentra.

In 2014 kocht het bedrijf een waardevol natuurdomein van 2ha achter het uitvaartcentrum in Schilde om dit te vrijwaren van menselijke impact.

UITVAARTCENTRUM.BE heeft bijhuizen in Antwerpen, Borgerhout, Borsbeek, Brecht, Deurne, Schilde, Wommelgem en Zoersel.

Onze dienstverlening strekt zich echter over heel Vlaanderen.

UW PARTNER VOOR EEN WAARDIG AFSCHEID
uitvaartcentrum.be
voor een waardig afscheid ANTWERPEN Te Boelaarlei 100 2140 Borgerhout 03 235 40 21 SCHILDE Turnhoutsebaan 492 2970 Schilde 03 309 43 25

NOSTALGISCHE KERST

Terwijl ik sta te wachten om de oprijlaan op te rijden, bevind ik mij al in een idyllisch plaatje. Fonkelende kerstlichten wijzen de weg naar de voordeur, waar eigenares Alena me opwacht. De authenticiteit van de hoeve is overdonderend. Maar binnen werd ik pas helemaal sprakeloos.

LOUISE BEVERS FOTOGRAFIE: CLAUDE SMEKENS
TEKST:
in authentieke hoeve

Je voelt de gastvrijheid van Alena en haar man Nicolas onmiddellijk. En ondanks de royale omvang van de ruimtes, voelt het hier ontzettend knus. We zitten met een koffie aan de eettafel, en bladeren door een groot album met foto’s van de oorspronkelijke staat van de hoeve. Er schuilt een oud verhaal achter de woning. Ik hang aan hun lippen als ze met liefde en toewijding over hun droomhuis vertellen.

18
“We kunnen ons huis omschrijven als een familiehuis waar iedereen welkom is en zich ook welkom voelt.”

De Wehdelhoeve is een beschermde woning uit 1689 en stond eerst in Duitsland. De vorige eigenaars werden verliefd op de woning, lieten ze afbreken en in België heropbouwen met de hulp van de bekende architect Willy Bens. Een huzarenstukje dat mogelijk werd gemaakt door vakmensen die Bokrijk mee heropbouwden. De balken werden genummerd en alle authentieke elementen werden bewaard. “Ik denk dat het nu ondertussen zeven jaar geleden is dat ik deze woning toevallig tegenkwam. We woonden mooi en rustig in een doodlopende straat. Maar toen ik Nicolas net leerde kennen, droomden we al van een boerderij en veel kinderen”, lacht Alena. “Ik zocht af en toe online naar huizen. Maar deze hoeve trok écht mijn aandacht. Ik ben zelf veel met interieur en architectuur bezig, dus ik zag meteen het potentieel.

19

De woning, het domein en de grazende paarden hullen deze hoeve in een schilderachtig tafereel – met kerst nog mooier dan anders.

Er was veel werk aan, maar daar moet je doorheen kunnen kijken. Ik belde naar Nicolas en wist gewoon dat hij ook onmiddellijk verliefd zou worden op de hoeve. Onze eigen woning was op tien dagen verkocht. We hoopten om de verbouwingen zo snel mogelijk klaar te hebben. Een bevriende architect adviseerde ons en tekende wat plannen uit. Daarna heb ik zelf de juiste materialen uitgezocht. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds zat ik tussen de vakmensen die mee onze droom verwezenlijkten. Toch had ik het wat onderschat. Er kwam meer werk en stress bij kijken dan verwacht. We zijn niettemin heel trots op het eindresultaat. Door er zelf zo intensief mee bezig te zijn, heeft de hoeve onze ziel meegekregen.”

MET EEN HEDENDAAGSE TOETS

Elke balk, deur en zelfs de vloer op de benedenverdieping werden gezandstraald. Een monnikenwerk, maar de moeite waard. De glas-in-loodramen aan de inkom werden vervangen voor een beter uitzicht naar buiten toe. In de leefruimte kwam een groot smeedijzeren raam, de muur tussen keuken en eetkamer werd gesloopt, en er werden dakramen geplaatst voor meer lichtinval. Maar aan de details en authentieke elementen werd niet geraakt. “We lieten de hoeve verbouwen met respect voor het verleden. Daar waren we tenslotte voor gevallen. Het huis werd in 1976 in België heropgebouwd. De vorige

eigenaars waren vooruitstrevend. We hebben geen enkel stopcontact moeten toevoegen en de ruimtes waren perfect ingedeeld. De woning had wel wat verfrissende ideeën nodig om op een hedendaagse manier tot zijn recht te komen”, gaat Alena verder. “Zo hebben we in de badkamer nieuwe tegels geplaatst, een douche gemaakt en de natuursteen een matte finish gegeven. In de slaapkamers schilderden we enkele houten balken wit voor meer ruimtelijkheid. Het overdekte zwembad kreeg een iets gezelligere inkleding. De keuken hebben we dan weer wel volledig aangepast, met respect voor de uitstraling van de woning. Voor het werkblad en verschillende wastafels, deden we een beroep op VASP Natuursteen uit Malle. Dankzij hun expertise ogen de nieuwe elementen heel authentiek.”

WARM FAMILIEHUIS

“We kunnen ons huis omschrijven als een familiehuis waar iedereen welkom is en zich ook welkom voelt. Het is eerder een winterhuis. We vinden gezelligheid essentieel. De winter is voor ons de meest magische periode van het jaar. Ik zorg niet alleen binnen, maar ook buiten voor een feestelijke sfeer. Schapenvellen sieren de bank in het bakkershuisje en er staat natuurlijk een kerstboom. Kransen aan de poort en de voordeur heten onze gasten welkom in onze droomwoning tijdens de feestdagen.”

23

“De Wehdelhoeve is een beschermde woning uit 1689, ontworpen door de bekende architect Willy Bens. Ze stond eerst in Duitsland. De vorige eigenaars werden verliefd op de woning, lieten ze afbreken en in België heropbouwen.”

25

PENTHOUSE MET ZICHT OP WATER

NIVEAU 0

Inpandige garage (8,3m diep x 3,3m breed), voorzien van elektrische garagepoort.

NIVEAU +2

Via lift rechtstreekse toegang tot de penthouse, dewelke is ingedeeld als volgt: Hal, voorzien van maatwerk en gastentoilet. Leefruimte 45m² op parket, voorzien van maatwerk en gashaard. Volledig ingerichte en open keuken 23m² op tegel. Vanuit de leefruimte en keuken toegang tot terras 25m². Bijkeuken op parket. Technische ruimte op tegel. Hoofdslaapkamer 18m² op parket, voorzien van maatwerk.

POSITIEVE PUNTEN

- Gelegen op een gunstige locatie.

- In een groene setting.

- Met zicht op water.

- Nabij het centrum.

- In 2019 gerenoveerd, perfect onderhouden en instapklaar.

- Ruime garage, mooi terras en daktuin aanwezig.

Ensuite volledig ingerichte dressing op parket. Ensuite badkamer op kurkvloer, voorzien van inloopdouche (regendouche), vrijstaand ligbad, dubbele lavabo en 2 handdoekdrogers. Gastenkamer 14m² op parket.

Ensuite douchekamer op tegel, voorzien van douche en lavabo. Bureel 14m² op parket, voorzien van maatwerk en open naar de leefruimte toe.

NIVEAU +3

Via trap toegang tot bovenliggende en volledig aangelegde daktuin.

BIJZONDERHEDEN

Cv op gas, condensatieketel “Vailliant”. Dak- en muurisolatie aanwezig. Dubbele begla zing. Airco. Zonnepanelen. Domotica. Lift.

PAND IN DE KIJKER HEIKANTSTRAAT 142
2900 SCHOTEN
2012 Bewoonbare oppervlakte: 172 m² 2 2 1
Meer info: Immo Point Vandaele - Schoten - 03 210 32 30 - schoten@immopoint.be
-
Bouwjaar:
EPC: 98 kWh/m²- EPC code: 2093289 - Wg, Vg, Vkr, Gmo, Gvv Meer informatie op www.immopoint.be referentie 4961379

U w s p e c i a l i s t i n e x c l u s i e v e l a n d e l i j k e v i l l a b o u w

a
b c v i l l a . b e

Vastgoedexperts is dé partner voor vastgoedmakelaars bij de uitvoering van alle diensten met betrekking tot het verkopen of verhuren van vastgoed. In alles wat we doen, vertrekken we steeds vanuit jouw belangen als makelaar. Hierbij leggen we steeds de nadruk op een snelle en correcte service.

Alles gaande van EPC keuringen tot het opstellen van een asbestinventaris of zelfs het plaatsen van immoborden behoort tot onze expertise. Wat jouw noden ook zijn, onze experts staan voor jou klaar!

Bij verkoop van een gebouw dat gebouwd is voor 2001, is een asbestattest verplicht sinds 23/11/2022. Het asbestattest wordt opgesteld na een visuele inspectie ter plaatse. Het asbestattest omschrijft de asbestveiligheid van het gebouw en geeft een overzicht van de asbesthoudende materialen met een risicobeoordeling per materiaal. Zonder een geldig asbestattest, kan de akte bij de notaris niet verleden worden. Het is dus een onmisbaar document bij de verkoop van een pand. Een asbestattest is doorgaans 10 jaar geldig, maar wanneer er materialen aanwezig zijn met een hoog risico is de geldigheid beperkt tot 5 jaar. De makelaar of notaris neemt de informatie uit het asbestattest op in het compromis en uiteindelijk in de notariële akte.

Bij verhuur moet de eigenaar verplicht een kopie van het asbestattest bezorgen aan de huurders als een asbestattest beschikbaar is.

Tegen 2032 moet iedere eigenaar van een woning of een gebouw gebouwd voor 2001 over een asbestattest beschikken.

Onze certificeerde asbestdeskundigen komen ter plaatse langs om een correcte en gedetailleerde asbestinventaris op te stellen. Hierbij wordt er een niet-destructief onderzoek uitgevoerd, waarbij geen materialen gedemonteerd of beschadigd worden. Monsternames worden ook steeds zo discreet mogelijk uitgevoerd.

De aanwezigheid van de eigenaar is ook handig om ons extra informatie te geven over het pand. Let op: er mag niemand aanwezig zijn bij de monsternames, omwille van de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met asbest. Eens de staalnames gebeurd zijn, is er geen gezondheidsrisico meer.

Verkoopt u een woning en heeft u een asbestattest nodig ? Neem dan zeker contact met ons op.

CON
Alles keurig onder één dak Het asbestattest is verplicht sinds 23/11/2022 Vastgoedexperts is er klaar voor! EPC keuringen | Elektrische keuringen | Regularisatie elektriciteit Montage immoborden | Asbestinventaris | Plaatsbeschrijvingen Stookolietank keuringen | Tanksanering | Vastgoedfotografie SNELLE SERVICE • SCHERPE ALL-IN PRIJZEN • 100% BETROUWBAAR • ACTIEF IN HEEL BELGIË www.vastgoedexperts.com | +32 (0)14 89 34 76 | info@vastgoedexperts.com
UW PARTNER IN LANDELIJKE EN RETRO BADKAMERS EN KEUKENS BOOMSESTEENWEG 2, 2627 SCHELLE - TEL: 03 645 37 39 - INFO@BADWINKEL.BE - OPENINGSUREN: DI-ZAT 10u - 18u WWW.BADWINKEL.BE

TOTAALPARTNER IN NIEUWBOUW & VERBOUWINGEN

Al 45 jaar uw specialist voor bouw- en interieuroplossingen in en rond de Antwerpse Noorderkempen.

Algemeen bouwbedrijf MCM info@mcm-bouw.be Energieweg 12, 2390 Malle www.mcm-bouw.be T 03 312 82 20

HET PAD NAAR DE HEMEL

met feestelijke kaviaargerechten

We zijn te gast in de keldergewelven van het Antwerpse restaurant Roji. We volgen er het lekker pad naar de hemel en proeven sublieme gerechtjes met de tongstrelende kaviaar van Céleste Caviar. FOTOGRAFIE & TEKST: JORIS LUYTEN

Het vuur wordt nog even opgepookt. Na de oesters met een glaasje champagne, volgen de eerste gerechtjes uit de keuken. De chefs Van Roji hebben carte blanche gekregen. De zilte kaviaarparels barsten open tussen tong en gehemelte, in harmonie met de heerlijkste ingrediënten. De kruisbestuiving tussen Roji en Céleste Caviar blijkt ideaal: dulce iter ad caelum. Hier begint het lekkere pad naar de hemel …

ZEEUWSE CREUSES

(JAPANSE OESTERS)

MET CHAMPAGNE ALS FEESTELIJK VOORAFJE

Open de verse oesters voorzichtig met een oestermesje en een handschoen. Zorg ervoor dat er geen schilfers in de oester vallen. Maak het vruchtvlees los.

Werk af naar eigen smaak met zeste van citroen, snippers lente-ui of chilipeperdressing.

Voor 12 oesters met chilipeperdressing

Ingrediënten:

1 limoen

1 kleine gemberknol 150 ml sojasaus

1 theelepel honing

2 lente-uitjes

1 kleine chilipeper takje verse koriander

1 el olijfolie

1 blikje kaviaar

Bereiding:

Haal de zaadjes uit de chilipeper. Snipper de chilipeper, gember, lente-uitjes en verse koriander. Meng alles met de sojasaus, het sap van de limoen, honing en olijfolie. Giet het oestervocht weg en lepel de saus erover. Werk royaal af met kaviaarparels en serveer op ijs.

BOEKWEITPANNENKOEK MET ROEREI

Ingrediënten: 1 dunne boekweitpannenkoek 2 eitjes takjes bieslook blikje kaviaar olijfolie 1 sjalotje

Bereiding: Snijd de boekweitpannenkoek in gelijke rechthoekjes. Stoof de fijngesneden sjalot aan in olijfolie. Voeg de eieren toe zodra de sjalot glazig is. Roer tot het ei gaar is. Kruid af met peper en zout naar smaak. Schep 1 eetlepel roerei op een stukje gesneden pannenkoek. Werk af met een quenelle van kaviaar en een takje bieslook.

34 Tijdloos

BLINI’S MET ZURE ROOM, ZALM EN KAVIAAR

Ingrediënten:

1 pakje blini’s

1 plakje zalm per blini takje verse dille 1 el dikke zure room per blini

Bereiding: Zet de blini’s even in de oven tot ze lauw en zacht zijn. Schep er royaal een quenelle zure room op. Werk af met parels Beluga-kaviaar en een plukje dille.

LOBSTER BUN

Ingrediënten:

1 briochebroodje

1 kreeftenstaart takjes bieslook wasabi-mayonaise

1 lente-ui

1 zure appel

1 potje kappertjes

1 blikje kaviaar

1 granny smith appel olijfolie

1 limoen groendecoratie naar keuze

Bereiding:

Kook de kreeft en snij ze in stukjes. Meng met peper, zout, olijfolie, een beetje limoensap en gesnipperde lente-ui. Snijd de appel in dunne reepjes en besprenkel met limoensap. Bak de brioche af in de oven en snijd langs boven open. Vul de brioche met het kreeftmengsel. Garneer met de zure appel, een toefje wasabimayonaise en een takje groendecoratie. Schep er een royale lepel kaviaar bovenop.

WAGYU MET BABYASPERGES

Ingrediënten: 110 gr wagyu Hida-gyu 5 babyasperges per persoon klontje boter grof zeezout en peper blikje kaviaar

Bereiding: Bak de wagyu langs beide zijden mooi bruin in boter. Laat vijf minuten rusten en snijd het vlees in dunne plakken.

Blancheer de asperges en laat ze schrikken in koud water om de kleur te bewaren. Schik ze naast elkaar op het bord. Leg de wagyu dakpansgewijs over de asperges. Werk af met grof zeezout en wat zwarte peper. Serveer met een lepeltje kaviaar.

Ingrediënten: saffraan-vanille-ijs chocoladecrumble blikje kaviaar matchapoeder

Bereiding: Strooi chocoladecrumble op het bord. Schep een quenelle saffraanvanille-ijs op de crumble. Strooi er wat matchapoeder overheen. Doe er een flinke lepel kaviaar bovenop.

MET DANK AAN www.celestecaviar.com www.roji.be

38 Tijdloos wonen
MET SAFFRAAN GEÏNFUSEERD VANILLE-IJS MET CHOCOLADECRUMBLE EN KAVIAAR
CON SNELLE SERVICE • SCHERPE ALL-IN PRIJZEN • 100% BETROUWBAAR • ACTIEF IN HEEL BELGIË www.vastgoedexperts.com | +32 (0)14 89 34 76 | info@vastgoedexperts.com namens het hele team van Vastgoedexperts wensen wij je een fijne kerst en een gezond 2023! Prettige Feestdagen Alles keurig onder één dak EPC keuringen Elektrische keuringen Regularisatie elektriciteit Montage immoborden Asbestinventaris Plaatsbeschrijvingen Stookolietank keuringen Tanksanering Vastgoedfotografie

Luxe penthouse gelegen op de 2de verdieping van een modern gebouw. Unieke ligging en wijds zicht op groen doch centraal gelegen waardoor alles vlot bereikbaar is, in het bijzonder grote invalswegen naar Antwerpen en Brussel (A12 en E19).

Inkomhal met lift en of trap.

Leefruimte op parketvloer met open keuken met zeer veel lichtinval. Een zeer groot en zonnig terras (55 m²).

Een overdekt inpandig verwarmd terras (14 m²) met mooi zicht op groen.

In de keuken beschikt men over de nodige kasten en toestellen van topkwaliteit (spoelbak – vaatwasser – kookplaat + dampkap – 2 ovens – ijskast met diepvries). Twee extra bergplaatsen aansluitend aan het terras.

Er zijn 2 slaapkamers op parketvloer (22 - 16 m²), voorzien van ingemaakte kasten en toegang tot het grote terras.

De master-bedroom heeft een extra derde terras (21 m²) en een ensuite badkamer (9 m²) voorzien van ligbad met douche, een lavabo met meubel en een toilet. Verder is er nog een 2de badkamer met grote inloop/regen-douche en een lavabo. Een apart gastentoilet met handenwasser. Een technische ruimte met voorzieningen voor wasmachine en droogkast. Ondergronds is er een autostaanplaats beschikbaar voor € 27.500

info: Immo Point Zuidrand - Kontich - 03 443 66 50 - zuidrand@immopoint.be

Meer
PAND IN DE KIJKER GROENINGENLEI 144/2.1a - 2550 KONTICH - € 799.500 Bouwjaar: 2006 Bewoonbare oppervlakte: 175 m² 2 2 EPC: 169 kWh/m² Meer informatie op www.immopoint.be referentie 4785573
PENTHOUSE
- Ligging en uitzicht - Luxueus ingericht - Zeer
- Groot
+
terras - Airco
Veiligheidsdeur
Infraroodsauna
LUXE
POSITIEVE PUNTEN
ruime leefruimte
open terras
inpandig
- Gashaard op afstandbediening -
-
- Videoparlefonie

Welkom thuis. Waar u uzelf onderdompelt in de rijke sfeer van uw unieke Countrywide Building. Engels vakmanschap, gestileerd volgens een eeuwenoude traditie. Vervaardigd met het oog op de toekomst. Gebouwd volgens de striktste normen. Handgetekend. Handgemaakt. Countrywide creëert meer dan enkel klassevolle eikenhouten gebouwen. Elke creatie ademt de rijke geschiedenis van het Engelse platteland.

WELKOM THUIS

Welkom thuis. Waar u uzelf onderdompelt in de rijke sfeer van uw unieke Countrywide Building. Engels vakmanschap, gestileerd volgens een eeuwenoude traditie. Vervaardigd met het oog op de toekomst. Gebouwd volgens de striktste normen. Handgetekend. Handgemaakt. Countrywide creëert meer dan enkel klassevolle eikenhouten gebouwen. Elke creatie ademt de rijke geschiedenis van het Engelse platteland.

Vol onovertroffen charme, uitgepuurd in elk detail. Een perfecte parel van riante bouwkunst. Met authentieke materialen die stijl en comfort moeiteloos doen samenvloeien. U merkt het. Een Countrywide Building is niet alleen uniek. Duurzaam. Of uitmuntend maatwerk. Het is een droom om in te wonen. Een thuis voor het leven. Een grote meerwaarde voor uw bezit.

Vol onovertroffen charme, uitgepuurd in elk detail. Een perfecte parel van riante bouwkunst. Met authentieke materialen die stijl en comfort moeiteloos doen samenvloeien. U merkt het. Een Countrywide Building is niet alleen uniek. Duurzaam. Of uitmuntend maatwerk. Het is een droom om in te wonen. Een thuis voor het leven. Een grote meerwaarde voor uw bezit.

Outbuildings | House Extensions | Cottages in Anglo Norman Style

Represented by Countrywide www.countrywide.be +32 3 201 49 49

Outbuildings | House Extensions | Cottages in Anglo Norman Style

Represented by Countrywide www.countrywide.be +32 3 201 49 49

4 Grid Advert.indd 1 05/12/2019 12:40
4 Grid Advert.indd 1 05/12/2019 12:40
WELKOM THUIS

VASTGOEDBAROMETER: ONDANKS WOELIGE TIJDEN HOUDT DE VASTGOEDMARKT VOORLOPIG GOED STAND

In het derde trimester daalde de vastgoedactiviteit in ons land met slechts -1,4% in vergelijking met dezelfde periode in 2021. Dat blijkt uit de Vastgoedbarometer van de Federatie van het Notariaat (Fednot). De prijs van een huis zat in de eerste 9 maanden van het jaar in de lift: +7,6% in vergelijking met het jaargemiddelde van 2021. De prijs van een appartement steeg minder snel: +3,4%. Opvallend: het percentage kopers dat 30 jaar of jonger was, nam dit jaar toe in vergelijking met 2021.

VASTGOEDACTIVITEIT IN ONS LAND: -1,4%

In het 3de trimester 2022 waren er in ons land -1,4% minder vastgoedtransactie in vergelijking met het 3de trimester in 2021. Vooral in juli 2022 was het minder druk op de Belgische vastgoedmarkt: -7,4% minder transacties dan in juli 2021. In augustus en september steeg de vastgoedactiviteit lichtjes in vergelijking dezelfde maanden in 2021: +2,4% en +0,4%. De vastgoedactiviteit daalde het afgelopen trimester in de drie regio’s. De daling was het grootst in Brussel: -3,7% in vergelijking met het 3de trimester 2021. In Vlaanderen en Wallonië daalde het aantal transacties minder sterk: -1,5% en -1,0%.

Notaris Bart van Opstal, woordvoerder van Notaris.be: “Ondanks de stijgende rente en de zware energiekost houdt de vastgoedmarkt voorlopig goed stand. Jonge kopers waren het afgelopen trimester opvallend actief, deels uit vrees dat de rentevoeten nog zullen stijgen.” Ook in de periode januari-september 2022 bleef de daling van het aantal transacties beperkt in vergelijking met dezelfde periode in 2021: -1,7% in België, -1,3% in Brussel, -1,5% in Vlaanderen en -2,0% in Wallonië.

VASTGOEDACTIVITEIT IN DE VLAAMSE

PROVINCIES

Het aantal transacties daalde het afgelopen trimester

42

het meest in de provincie Antwerpen in vergelijking met het 3de trimester 2021: -3,2%. Ook in Oost- en WestVlaanderen daalde de vastgoedactiviteit: -1,3% en -2,1%. In Limburg (+0,1%) en Vlaams-Brabant (+0,6%) bleef de activiteit zo goed als stabiel in vergelijking met het 3de trimester 2021.

In de periode januari-september daalde het aantal transacties het meest in Vlaams-Brabant (-2,6%) en West-Vlaanderen (-3,5%). In Antwerpen (-1,5%) en Limburg (-0,6%) was de daling beperkt. In OostVlaanderen steeg de vastgoedactiviteit in de eerste 9 maanden van 2022 lichtjes: +0,9%.

GEMIDDELDE LEEFTIJD KOPERS

Wie dit jaar al vastgoed in ons land kocht, was gemiddeld 39,2 jaar oud. Ter vergelijking: in 2017 ging het om 39,6 jaar. In vergelijking met 2021 zat het percentage jonge kopers in de lift in de eerste 9 maanden van 2022: in 2021 was slechts 27,9% van de kopers 30 jaar of jonger, dit jaar ging het om 30,2% van de kopers. In Vlaanderen was het percentage jonge kopers dit jaar zelfs nog iets hoger: 32,2%. In 2021 ging het om 28,4%.

Dit jaar kochten jonge kopers vooral in Oost-Vlaanderen (het percentage jonge kopers bedroeg er 35%), Limburg (34,3%) en Antwerpen (33,8%).

Notaris Bart van Opstal: “Het percentage oudere kopers daalde in de eerste 9 maanden van 2022. Het lijkt er dus op dat investeerders wat minder actief zijn op de markt.”

GEMIDDELDE PRIJS VAN EEN HUIS IN BELGIË: 317.426 EURO (+7,6%)

Een huis in ons land werd in de eerste 9 maanden van 2022 gemiddeld +7,6% duurder in vergelijking met het jaargemiddelde van 2021. Rekening houdend met de inflatie (8,8%) daalde de reële prijs van een huis met -1,2%.

HUIZEN IN DE REGIO’S

In Vlaanderen betaalden kopers in de eerste 9 maanden van 2022 gemiddeld 346.169 euro voor een huis. Het ging om een prijsstijging van +7,6% in vergelijking met het jaargemiddelde van 2021.

In Brussel moesten kopers gemiddeld 573.646 euro betalen voor een huis. Zonder rekening te houden met de inflatie, ging het om een prijsstijging van +6,2% in vergelijking met het jaargemiddelde van 2021.

In Wallonië bleef de prijs voor een huis het goedkoopst: 233.571 euro, +4,8% in vergelijking met het jaargemiddelde van 2021.

Opvallend: rekening houdend met de inflatie van 8,8%, daalde de reële prijs van een huis in alle regio’s: -1,2% in Vlaanderen, -2,6% in Brussel en -4,0% in Wallonië.

HUIZEN IN DE VLAAMSE PROVINCIES

Dezelfde trend in alle Vlaamse provincies: rekening houdend met de inflatie, daalde de reële prijs van een huis overal lichtjes: van -0,2% in Limburg tot -2,6% in

West-Vlaanderen.

Vlaams-Brabant bleef de duurste provincie om een huis te kopen: de gemiddelde prijs bedroeg 401.612 euro in de eerste 9 maanden van het jaar.

Limburg bleef het goedkoopst: de gemiddelde prijs van een huis klokt af op 295.355 euro. In vergelijking met het jaargemiddelde van 2021 steeg de prijs er wel het meest: +8,6%, zonder rekening te houden met de inflatie.

GEMIDDELDE PRIJS VAN EEN APPARTEMENT IN BELGIË: 259.966 EURO (+3,4%)

Een appartement in ons land kostte gemiddeld 259.966 euro: +3,4% in vergelijking met het jaargemiddelde van 2021. Rekening houdend met de inflatie, ging het om een reële prijsdaling van -5,4%.

APPARTEMENTEN IN DE REGIO’S

In Vlaanderen klokte de gemiddelde prijs van een appartement af op 266.695 euro. Zonder rekening te houden met de inflatie, ging het om een prijsstijging van +3,1% in vergelijking met het jaargemiddelde van 2021.

In Brussel klokte de gemiddelde prijs van een appartement af op 281.570 euro (+4,0%).

In Wallonië ging het om 196.975 euro (+5,1%).

APPARTEMENTEN IN DE VLAAMSE PROVINCIES

Ook zonder rekening te houden met de inflatie daalde de prijs van een appartement in West-Vlaanderen met -1,6%, naar een gemiddelde prijs van 284.346 euro. Vlaams-Brabant was met een gemiddelde prijs van 288.994 euro de duurste Vlaamse provincie in de eerste 9 maanden van 2022. De prijs van een appartement steeg er ook het meest in vergelijking met het jaargemiddelde van 2021: +8,9%.

Meer info en tips op notaris.be

ENERGIEZUINIGE NIEUWBOUWWONING

GELIJKVLOERS

Inkomhal 18m² op tegel met massief houten trap naar verdieping en een gasten toilet Leefruimte 25m² op tegel voorzien van smeedijzerendeur naar inkom. Open keuken 24m² met eetruimte en zicht op tuin. Vloer op tegel. met volgende uitrusting: combi stoomoven, combi micro-golf, breed inductievuur met volledige spatplaat, inbouw koelkast, vaatwas en spoeltafel ingewerkt in composiet werkblad en extra ledstrip Wasplaats 10m² op tegel voorzien van aansluiting voor was-en droogkast. Met vaste maatkasten, aanrecht en spoeltafel. Tevens een zijingang. Berging 3m² op tegel. Afzonderlijke garage 24m² met automatische poort.

1STE VERDIEPING

POSITIEVE PUNTEN

Rustige woonligging Kindvriendelijke omgeving Nieuwbouw woning Instapklaar Energiezuinige woning Hoge afwerkingsgraad

Ruime nachthal Hoofdslaapkamer 14,6m²

2de slaapkamer 11m²

3de slaapkamer 11m² Badkamer 9,5m² op tegelvloer voorzien van ligbad, inloopdouche, dubbele wastafel en kasten.

BIJZONDERHEDEN

Zeer degelijke afwerkingsgraad en kwalitatief materialen gebruik. Verwachtte e-peil 10, dankzij plaatsing zonnepanelen (4KW), vloerverwarming, muurisolatie 26cm, Smartzone ventilatie systeem,... Volledig opgeschilderd, aanwezigheid alarm, regenwater recuperatie,...

Meer info: Immo Point Mintjens - Westmalle - 03 366 66 68 - mintjens@immopoint.be

PAND IN DE KIJKER SCHAPENSTRAAT 34A - 2390 WESTMALLE - € 510.000 Grond oppervlakte: 334 m² Bewoonbare oppervlakte: 166 m² 3 1 1
te verwachten
EPC: Is nieuwbouw,
e-peil kleiner dan 10 Vg, Gmo, Wp, Gvkr, Gvv Meer informatie op www.immopoint.be referentie 5077299

THUIS OP HOTEL

Globetrotters Marloes en Koen wilden een huis met de uitstraling van een boetiekhotel. Een kolfje naar de hand van interieurbureau Juhla. De bewoners wilden een moderne maar tijdloze woning. Daarom kozen ze bewust niet voor witte crepi, maar voor een ge velsteen met een ‘hoekje af’.

TEKST: BO BOGAERT FOTOGRAFIE: HENDRIK BIEGS

De voorkant van het huis is vrij gesloten, terwijl de achterkant net heel open is. Als de meterslange schuiframen in de keuken openstaan, ver vaagt de scheiding binnen-buiten helemaal. Dat de tuin naar het noorden georiënteerd is, vormt geen probleem voor Marloes en Koen. Integendeel. Koen: “We houden van de zon, maar we zijn geen zonnekloppers. Bij de zoektocht naar een bouwgrond was dit zelfs een pluspunt voor ons. We moeten de zon nooit bui tensluiten met gordijnen, screens of luifels.

Tien jaar lang woonden Marloes en Koen aan de jachthaven in Turnhout. Een fan tastische plek tot er een nieuw deel werd verkaveld en er op termijn vijfhonderd wooneenheden zouden bijkomen. Het sein voor het koppel om op zoek te gaan naar een rustigere woonplaats in het groen.

De maatkasten in de keuken, zithoek, badkamer en dressing zijn vervaardigd uit hoogwaardig decoratief plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf. Ze werden vakkundig gemaakt door BT-Interior uit Herentals.

46

Vrij snel vonden ze in een buurgemeente een mooi perceel dat volledig aan hun wensen voldeed. “We waren verrast hoe mooi en bosrijk het er was”, zegt Koen. “We waren er meteen verliefd op en hebben niet getwijfeld.”

ARCHITECTENTEAM

Na de aankoop begon de zoektocht naar een goede archi tect. Het koppel ging daarvoor ten rade bij Laura Wuyts, een goede vriendin én medeoprichter van het interieurbu reau Juhla in Herentals. Marloes: “Laura woont zelf in een

prachtig huis en had meteen ons vertrouwen. Ze raadde ons aan om met haar vennoot, interieurarchitect Dorien Boven, te praten en met architect Steven Broekx van de ar chitectenvennootschap Mekers-Broekx uit Hasselt. Dorien en Laura werken vaak samen met Steven voor totaalpro jecten die verder gaan dan het interieurontwerp. Uiteinde lijk hebben we met drie verschillende architecten gepraat. Maar het was meteen duidelijk dat de tandem Steven-Juh la de juiste was voor ons. Hun warme en persoonlijke aan pak heeft ons over de streep getrokken.”

47
49
“WIJ KOZEN BEWUST ENKELE ZWARTE MUREN VOOR DE RUST EN GEZELLIGHEID DIE ZE UITSTRALEN. “
Op het gelijkvloers creëerden de architecten een masterbedroom en aangrenzende badkamer met hotelallures.

De goudkleurige designkranen komen uit de serie Cobber van het merk Hotbath. De muur in de douche, badkamer en slaapkamer is bezet met microtopping door de firma Tint uit Tielen. Door dit materiaal door te trekken, worden de verschillende ruimtes met elkaar verbonden.

Marloes en Koen wilden een warm interieur. Ze combineren een betonnen vloer met een eikenhouten parket in Hongaarse punt. Donkere meubels, zwarte muren en goudkleurige objecten versterken dat cosy gevoel.

PERSOONLIJK INTERIEUR

Zodra de samenwerking was beklonken, gaven Marloes en Koen de architecten een A4’tje met alle zaken die zij belangrijk vonden. Het koppel had een duidelijk idee over hoe hun huis eruit moest zien. Koen: “We kregen vrij snel een ontwerp en zagen dat het er ‘boenk’ op was (lacht). Dorien en Steven voelden ons perfect aan. Zowat het eni ge dat we wijzigden, was de kleur van de muren. Dorien had overal witte muren voorzien, waardoor het interieur iets cleaner oogde. Wij kozen bewust enkele zwarte muren voor de rust en gezelligheid die ze uitstralen. In dat opzicht is ons interieur niet honderd procent de stijl van Juhla, maar het is wel fijn dat Dorien ons ons eigen ding heeft laten doen. Ze heeft ons interieur volledig op onze persoonlijkheid afgestemd.”

HOTELVIBE

Marloes: “Wij wilden absoluut een hotelsfeer in huis. Die luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer van boe tiekhotels. Als professioneel dj reist Koen constant de wereld rond. Hij slaapt bijna even veel in een hotel als in zijn eigen bed. Het klinkt misschien bizar, maar voor Koen voelt een hotelkamer aan als thuiskomen (lacht).” Die ho telvibe creëerden de architecten door de masterbedroom met aangrenzende badkamer en dressing op het gelijk vloers te installeren. Donkere muren en kasten, goud kleurige accessoires en kraanwerk, luxueuze materialen … versterken die chique hotelstijl. De bovenverdieping is helemaal voorbehouden voor Faye die er haar slaapkamer en eigen badkamer heeft. Een deel van de verdieping is bewust nog opengelaten. Die kan later ingevuld worden als poolkamer, personal gym, speelkamer…

FIKA

Nog iets wat op de bewoners hun verlanglijstje stond: een ‘fika’. Dat is een Zweeds concept waarbij je bewust de tijd neemt om koffie te drinken, iets lekkers te eten en even op jezelf terug te plooien. Marloes wilde graag zo’n gezellige zitruimte om tot rust te komen.

Marloes: “De bedoeling was dat Koen en ik in de fika ons koffietje konden drinken, genieten van het uitzicht op de tuin, zonder gestoord te worden door onze telefoon. Maar ja… dat was buiten onze dochter gerekend (lacht).”

Faye heeft de ruimte intussen ingepalmd als speelkamer en er staat een flipperkast waar we met z’n drieën wed strijden op spelen. Voorlopig is dat prima zo, maar eens Faye wat ouder is, wil ik wel dat die fika er komt.” In deze ruimte hebben de bewoners het mooiste uitzicht op de tuin én het standbeeld van Ganesha; in het hindoeïsme de beschermheilige van de reizigers en belangrijk voor Marloes en Koen die veel reizen. “Het beeld weegt meer dan driehonderd kilo en stond vroeger ook al in onze tuin. Niet evident om het te verhuizen.”

UNIEKE EETTAFEL

De boomlange eettafel in de keuken is beslist de eyecatcher van de woning. Het blad kozen de bewoners rechtstreeks bij de Nederlandse fabrikant XXL Boomstam tafels. Deze firma geeft dode bomen een tweede leven door er tafels op maat van te maken. Elke tafel is uniek en exclusief. Koen: “Met z’n drieën zijn we in de loods van de firma een tafelblad gaan uitkiezen. Dat was best indrukwekkend. In totaal is het blad zo’n vijf meter lang. Het stuk dat er uitgehaald is om de tafel te laten aansluiten op het keukeneiland, hebben we gerecupereerd in de hal om er de wastafel op te plaatsen.” Het gezin brengt veel tijd door in de keuken, vooral aan de tafel. “Faye zit altijd aan het ontbijtgedeelte om haar huiswerk te maken of om met Lego te spelen. En ook wij blijven hier na een etentje met vrienden vaak aan de tafel ‘plakken’ in plaats van naar de zithoek te verhuizen.”

Met dank aan interieurbureau Juhla uit Herentals www.juhla-interior.com

53

Deze villa, ontworpen door architect Bernard De Clerck is afgewerkt met prachtige mate rialen en gelegen vlakbij het kasteel van Axel Vervoordt te ’s-Gravenwezel.

Gelijkvloers vinden we ruime, lichte vertrekken waaronder een living van 60 m² op parket met openhaard, aparte TV-kamer met gashaard en ingemaakte kasten, luxe leefeetkeu ken 60 m² met alle toestellen en gashaard, zomerkeuken 25 m² met vloerverwarming. Een wasplaats, kelder, koele berging en inpandige garage voor 2 auto’s maken het geheel gelijkvloers compleet.

Prachtig aangelegde en zonnige tuin met indrukwekkend zwembad in mozaïek met plage (2m), buitendouche en verschillende terrassen. Eiken bijgebouw met douchekamer en toilet, berging en technische ruimte.

Op de verdieping vinden we de hoofdslaapkamer met ensuite dressing van 40m². De ensuite badkamer 18 m² is luxueus ingericht en beschikt over een extra inloopkast.

Er zijn 3 extra slaapkamers, allen op parket, met ingemaakte kasten en telkens een eigen douchekamer.

Er zijn 2 zolderruimtes: 1 boven de garage van 20 m² welke een mooie afgewerkte kamer is, 1 op de 2de verdieping met parketvloer en met een oppervlakte van 30 m².

BIJZONDERHEDEN: Architect Bernard De Clerck, prachtige natuurstenen vloeren, gedeeltelijk vloerverwarming, ventilatie type D, domotica, geboorde put, regenwaterput, zonneluifel, ramen in smeedijzer, alarm, camerabewaking, waterontharder, prachtige tuin, koperen dakgoten, unieke Engelse schouwen, smeedijzeren tuinverlichting (vergeten verlichting).

Meer info: Immo Point Vastgoed - 03 383 50 60 - schilde@immopoint.be PAND IN DE KIJKER BERKENLAAN 12
SCHILDE
Grond oppervlakte: 2775 m² Bewoonbare oppervlakte: 510 m² 4 4 1 EPC: 157 kWh/m² - EPC code: 272014 - Vg, Gmo, Wp, Gvkr, Gvv Meer informatie op www.immopoint.be referentie 4845024 INSTAPKLARE TOPVILLA AANPALEND AAN BOS POSITIEVE PUNTEN Architect: De Clerck Bernard Luxe afwerking Instapklaar Volledige privacy
- 2970
- € 2.250.000

Interieurtrend

TRAVERTIJN

DEZE TIJDLOZE KLASSIEKER ZET EEN NIEUWE TREND

Natuursteen maakt de laatste jaren furore in onze interieurs. En naast marmer is het tegenwoordig een andere natuursteen die met de aandacht gaat lopen: travertijn. Een kalksteen met warme kleurschakeringen die voor een stoere zachtheid zorgt in de nu zo populaire ton-sur-ton interieurs.

www.fermliving.com 56
Bijzettafel Ferm Living -

1

1. Arum vloerlamp met basis in travertijn Ferm Living €679 - www.fermliving.com 2. Salonttafel ‘Epic’ in rode travertijn Gubi €2215 - shop.gubi.com

3. ‘Rif’ kandelaar Nordal €73,75 - www.nordal.eu

4. ‘Rocoto’ vijzel met goudkleurige stamper Nordal €95 - www.nordal.eu 5. Snijplank ‘Kani’ met mes Bloomingville €39,90 - www.bloomingville.com

6. Potje ‘Felica’ met deksel Bloomingville €39,90 - www.bloomingville.com 7. Ronde eettafel ‘Erie’ Nordal €1799 - www.nordal.eu

Travertijn is een kalksteen die ontstaat in de idyllische setting van warmwaterbronnen en watervalletjes. Takken en bladeren die in het water vallen, zinken naar de bodem, verteren en laten zo de gekende putjes en gaatjes na in het gesteente. We vinden deze, ietwat nos talgische, natuursteen niet enkel terug in onze badkamer of keuken. Ook meubels en decoratie krijgen dezelfde look aangemeten. Zo creëer jij met de juiste details een trendgevoelig interieur.

57
Travertijn is een kalksteen met een rijke textuur die in verschillende kleuren voorkomt.
2 3 4 7 5 6
CHRISTOF Wijnegemsteenweg 7 • B-2970 s’Gravenwezel +32 468 58 10 12 Quality never goes out of style! HerenMode OPENINGSUREN di-woe: 11u -18u / don-vrij: 11u -18u30 • za: 11u -18u / zo: 12u-16u / maandag gesloten CHRISTOF HERENMODE

3 KERSTTHEMA’S

Stijlvol & feestelijk

De winkels verklappen het al een beetje, de feestdagen zijn in aantocht. Kerstornamenten vullen de rekken en ook de bomen hangen weer vol inspiratie. Ook To The Point Magazine helpt graag een thema kiezen om het nieuwe jaar nog stijlvoller in te zetten.

TEKST: LOUISE BEVERS
www.rivieramaison.com
Beeld: Rivièra Maison -
60 Maisons du monde - www.maisonsdumonde.com

1. 7.

Bohemian

Zachte tinten en natuurlijke materialen kleuren een boho kerstboom. Riet, hout, karton en zelfs papier-maché creëren deze creatieve stijl. Combineer het met de traditionele ornamenten, en ga dit jaar voor een kunstzinnige kerst.

4. 5. 6.

2. 3. 8.

61
Kerstornamenten 1 & 4 Intratuin - www.intratuin.be 2, 5 & 6 Madam Stoltzwww.madamstoltz.dk 3 Maisons du Mondewww.maisonsdumonde.com 7 Nordal - www.nordal.eu 8 & 9 Broste Copenhagenwww.brostecopenhagen.com
62 Beeld: Intratuin - www.intratuin.be

1.

Natuur

De natuur inspireert het hele jaar door, ook met kerst. Schattige vogeltjes, kikkers en kevers overladen door glitter, maar ook veren en bladeren vinden hun weg naar onze kerstboom. We volgen een natuurlijk kleurenpalet met net dat tikkeltje meer.

2. 3. 4.

Kerstornamenten 1 & 5 Broste Copenhagenwww.brostecopenhagen.com 2 & 8 Ferm Living - www.fermliving.com 3, 6 & 7 Maisons du Mondewww.maisonsdumonde.com 4 Intratuin - www.intratuin.be

5.

63
6. 7. 8.
64 Beeld: Rivièra Maison - www.rivieramaison.com

1. 2.

Glamour

Kerst daagt ons uit om eens eventjes helemaal ‘over the top’ te gaan. Diepe kleuren, een overdosis aan goud en glitter, fonkelende kerstboompjes en veren zorgen voor een glamoureuze toets. Want het is oké om tijdens de kerstperiode alles uit de kast te halen en je huis een wowfactor te geven.

4. 5. 6. 7. 8.

65
Kerstornamenten 1, 2, 4 & 8 Intratuin - www.intratuin.be 3 & 5 Rivièra Maison - www.rivieramaison.com 6 Broste Copenhagenwww.brostecopenhagen.com 7 Maisons du Mondewww.maisonsdumonde.com 3.

POSITIEVE PUNTEN

GELIJKVLOERS

Inkomhal 13,5 m² op kerkvloer (blauwe hardsteen) met gastentoilet en handenwasser. 2de inkomhal 10 m² op kerkvloer met gastentoilet. Bureel 10.5 m² op kerkvloer. Leefruimte 40 m² op parket met houthaard en ingemaakte kasten. TV-kamer 12 m² op tegel. Over loop 12 m² met vestiaire. Leef-eetkeuken 61 m² op natuursteen met gasvuur, vaatwasser ‘Siemens’, oven ‘Boretti’, dampkap, bovenblad in arduin met spoelbak. Berging 7.5 m² op tegel. Wasplaats/badkamer 5 m² met enkele lavabo, douche en voorziening voor wasmachi ne en droogkast. Garage 36 m² op betonvloer met automatische poort en voorziening voor 2 wagens. Garage 30 m² op tegel. Kruipruimte onder gedeelte van de woning. Privatieve, volledig omheinde tuin met Zuid-Oost oriëntatie en open terras 70 m² op ipé met sierfontein.

EERSTE VERDIEPING

Overloop 8 m² op parket met apart toilet en berging 4 m². 1ste slaapkamer 19.5 m² op tegel met ensuite dressing 8.5 m². 2de slaapkamer 30 m² op parket met aanpalende badkamer 11 m² op tegel met ligbad, inloopdouche, enkele lavabo en toilet. Aanpalende dressing 9 m² op parket. Badkamer 13 m² op tegel met ligbad, inloopdouche en enkele lavabo. 3de slaap kamer 20 m² op parket. 4de slaapkamer 25 m² op parket. Kinderkamer/5de slaapkamer 10 m² met dressing 6m². Zolderruimte 20 m².

BIJZONDERHEDEN

Dubbele beglazing in houten schrijnwerk (Afromosia). CV op aardgas. (Bulex). Parlofoon. Ingebouwde spots. Regenwaterput 10000 liter. Laadstation.

mathias@immopoint.be PAND IN DE KIJKER KERKSTRAAT 25 - 3130 BEGIJNENDIJK - € 745.000 Grond oppervlakte: 1687 m² Bewoonbare oppervlakte: 435 m² 5 3 3 EPC: 231 kWh/m² - EPC code: 2691717-RES-1 - Vg, Vkv, Wg, Gmo, Gvkr Meer informatie op www.immopoint.be referentie 5079134 RUIME KARAKTERVOLLE PASTORIJVILLA MET ZUIDTUIN
Meer info: Immo Point Vleugels - Heist-op-den-Berg - 015 22 11 11 -
Gebruik van duurzame materialen
afwerking
tot praktijk of kangoeroewonen Privatieve Zuid-Oosttuin
Hoogwaardige
Mogelijkheid

WONINGEN

WORDT ONMIDDELLIJK BEVROREN

Door de stijgende inflatie dreigen huurders geconfron teerd te worden met hogere huurprijzen. In combinatie met de stijgende energieprijzen worden de woonkosten voor veel huurders steeds moeilijker te betalen.

HUURINDEXATIE WORDT GEKOPPELD AAN HET ENERGIELABEL

Omdat de energiekosten in slecht geïsoleerde huizen aanzienlijk hoger zijn, werd er beslist om de mogelijkheid tot indexering van de huurprijzen te koppelen aan het energielabel van de woning.

Energiezuinige woningen (met een EPC van A+, A, B of C) behouden de mogelijkheid tot indexatie. Vanaf een energiepeil D geldt er echter gedurende één jaar een beperking van 50% op de mogelijkheid tot indexatie. Huurprijzen van niet-energiezuinige huurwoningen tot slot (energiepeil E of F) en huurwoningen met een onge kend EPC-label, zullen één jaar niet geïndexeerd kunnen worden.

BESCHERMING VAN DE HUURDER DANKZIJ EEN CORRECTIEFACTOR

Daarnaast wordt de huurder beschermd door middel van een correctiefactor. De huurprijs van huurwoningen met D, E F of ongekend label zal over één jaar (dus vanaf 1 oktober 2023) vermenigvuldigd moeten worden met deze factor, indien ze geïndexeerd wordt. Zo wil men vermij den dat de huurprijsindexatie over een jaar weer ten volle speelt.

CONCREET GAAN DEZE CORRECTIEFACTOREN VAN KRACHT:

• Woningen met E of F of ontbrekend EPC-label met een huurovereenkomst die verjaarde tussen 1 januari 2022 en 30 september 2022: resultaat van gezondheidsindexcijfer bij verjaardag in 2022 / gezondheidsindexcijfer bij verjaardag in 2023

• Woningen met E of F of ontbrekend EPC-label met een huurovereenkomst die verjaart tussen 1 oktober 2022 en 31 december 2022: resultaat van gezondheidsindexcijfer bij verjaardag in 2021 / gezondheidsindexcijfer bij verjaardag in 2022

• Woningen met label D met een huurovereenkomst die verjaarde tussen 1 januari 2022 en 30 september 2022: (gezondheidsindexcijfer bij verjaardag in 2022 / gezond heidsindexcijfer bij verjaardag in 2023) x [1 + 50% x (ge zondheidsindexcijfer bij verjaardag in 2023 / gezond heidsindexcijfer bij verjaardag in 2022 - 1) ]

• Woningen met label D met een huurovereenkomst die verjaarde tussen 1 oktober 2022 en 31 december 2022: (gezondheidsindexcijfer bij verjaardag in 2021 / gezond heidsindexcijfer bij verjaardag in 2022) x [1 + 50% x (ge zondheidsindexcijfer bij verjaardag in 2022 / gezond heidsindexcijfer bij verjaardag in 2021 - 1)]

Indien het EPC-label van een huurwoning verbeterd wordt (of indien er een EPC-label verkregen wordt waar er nu geen is), kan de verhuurder tussen 1 oktober 2022 en 30 september 2023 alsnog overgaan tot indexering volgens de vermelde regels.

HUURPRIJS VAN NIET-ENERGIEZUINIGE
wonen INSPIRERENDE STIJLVOLLE DROOMHUIZEN tijdloos Feest zo geniet je van de winter de mooiste interieurs Sfeervolle BINNENKIJKEN BIJ interieurgoeroe MIJN WOONVERHAAL: KLEURRIJK GEZINSNEST KUNSTIGE TAPIJTEN: STATEMENT IN JE WONING GA LUXUEUS OP wintersport haarden DOSSIER Ontdek onze andere woon- & lifestylemagazines op www.gemexpublishing.be Dennengroen & kerstrood ZO MOOI KAN KERST ZIJN CREATIEVE IDEEËN VOOR PRACHTIG BLOEMWERK BLOEMSCHIKKEN Special MET GRATIS JAARKALENDER 2023 Feestelijk bloemwerkSTAP VOOR STAP Contact en reacties : network@immopoint.be
SINDS 1 OKTOBER GELDT ER EEN BEPERKING OP DE INDEXERING VAN DE HUURPRIJZEN. DE HUURPRIJZEN VAN HUURWONINGEN DIE NIET ENERGIEZUINIG GENOEG ZIJN, WORDEN ONMIDDELLIJK BEVROREN. DIT WERD BESLIST IN EEN DECREET VAN HET VLAAMS PARLEMENT DAT RETROACTIEF IN WERKING IS GETREDEN.
68 3. 6. 1. Nachtmode Hunkemöller - www.hunkemoller.be 2. Léon L fluwelen handtas Jérome Dreyfuss €600 - www.jerome-dreyfuss.com 3. Fame Eau de Parfume Paco Rabanne Fame €73,70 - www.pacorabanne.com 4. Chunky hand-knit fringed sweater Scotch & Soda €289,95www.scotch-soda.com 5. Eskimo sneaker Mou €229 - www.mou-online.com 6. Lulu L Brons €810 Jérôme Dreyfuss - www.jerome-dreyfuss.com 7. Longines DolceVita x IVY €1640 - www.longines.com 8. Next-gen wireless earbuds Bang & Olufsen €399 - www.bang-olufsen.com 9. Ring rosé goud met morganiet & rhodolith granaat Elke Van Herck €995 - www.elkevanherck.be 10. Geurstokjes ‘The Ritual of Ayurveda €14,90 - www.rituals.com 9. cadeautjes VOOR HAAR 7. 1. 4. 5. 8. 10. 2.
69 lifestyle 1. 2. 4. 6. 8. 9. 11. cadeautjes VOOR HEM 3. 5. 7. 10. 1. Waterproof outdoor speaker BeoSound Explore Bang & Olufsen €199 - www.bang-olufsen.com 2. Corduroy logo pet Scotch & Soda €55,95 - www.scotch-soda.com 3. Illy X1 espressomachine €399 - www.illy.com 4. Horloge Record Longines €3160 - www.longines.com 5. Horloge Maurice Lacroix AIKON Quartz €980 - www.mauricelacroix.com 6. Trui Tommy Hilfiger €189,90 - be.tommy.com 7. No3 Gin € 27,75 - www.no3gin.com 8. Lederen handschoenen Scotch & Soda €99,95 - www.scotch-soda.com 9. Next-gen wireless earbuds Bang & Olufsen €399 - www.bang-olufsen.com 10. Hemd ‘Fritz Jumbo Corduroy’ Lois €149,95 - www.oisjeanstore.com 11. Eau de parfume Allure Homme Chanel vanaf €67,90 - www.chanel.com

Prachtig puur, dat zijn de creaties van Atelier Penha. Een organisch lijnenspel in combinatie met ambachtelijk stucwerk vormt de basis voor met de hand vervaardigd maatwerk, zoals deze prachtige tafel. Ontdek nog meer unieke objecten op de website of volg ons op Instagram.

atelier.penha

Project: Wendy Verstrepen  www.wendyverstrepen.be

Fotografie: Pilarshoots www.pilarshoots.be

Installatie: Roger Van Dale www.rogervandale.com

Uitvoerder van het maatwerk interieur: VS Interieur uit Knokke

MAJESTUEUS & VURIG

Niets zo ontspannend als het knisperende geluid en het vlammenspel van een haardvuur. Op donkere dagen is de haard het warme lichtpuntje in huis. Op een stijlvolle manier geïntegreerd, wordt hij nog een blikvanger ook – zelfs zonder vuur.

Metalfire ontwerpt en produceert kwaliteitsvolle open en gesloten haarden. De belangrijkste kenmerken van de designproducten: eenvoudige materialen, een strakke vormtaal en oog voor detail. De haarden worden ontworpen vanuit een verlangen naar esthetiek – schoonheid die rust en harmonie brengt.

72
“Een haard brengt niet enkel warmte of rust. Het is ook een designelement in huis dat een instant thuisgevoel geeft.”

Naast het uitgebreide standaardgamma, biedt Metalfire ook maatwerk en talloze opties. Zo passen de haarden naadloos in elk interieur, in om het even welke wand of meubel. Bovendien kunnen architecten of interieurontwerpers er hun eigen stempel op drukken, bijvoorbeeld met een bijzondere omlijsting of verlenging van de haard.

Interieurarchitecte Wendy Verstrepen koos voor dit project in Knokke het model Avenue. De driezijdige gesloten gashaard past perfect bij het interieur met een mix van strakke lijnen en organische vormen. Boven de haard werd een hoge wand bekleed met stucwerk, erachter schuilt de ingebouwde televisie.

Avenue zelf rust op een voetstuk in dezelfde muschelkalksteen als de vloer. Het samenspel van natuurlijke materialen en hoogwaardige afwerkingen schept een aangename, ruimtelijke sfeer. Het interieur oogt rustig en toch boeiend, dankzij enkele blikvangers waaronder deze fraaie haard.

Met dank aan Metalfire www.metalfire.eu

73

EXTRA JAAR VOOR WIE INGRIJPEND ENERGETISCH RENOVEERT EN ZIJN VORIGE WONING NOG NIET HEEFT VERKOCHT

Wie een gezinswoning koopt, geniet onder bepaalde voorwaarden van het verlaagd belastingtarief van 3%. Dit aantrekkelijk tarief is enkel van toepassing voor zover de koper geen andere eigendom heeft. Kopers die hun woning pas verkopen na de aankoop van de nieuwe, kunnen ook van de 3% genieten voor zover ze zich verbinden om de woning binnen de twee jaar te verkopen. Dit tarief zou verlengd wor den naar 3 jaar en retroactief in werking treden voor aankopen vanaf 1 januari 2022. De nieuwe regeling is opgenomen in een ontwerp van decreet.

VAN EEN WONING?

Wie een woning koopt in Vlaanderen kan onder ver schillende tarieven vallen. Het standaardtarief dat geldt voor de aankoop van een onroerend goed bedraagt 12%. Wie een gezinswoning koopt, kan onder bepaal de voorwaarden genieten van het verlaagd tarief van 3%. Ben je van plan om deze woning grondig energe tisch te renoveren of je woning te slopen en herop te bouwen? Dan geniet je zelfs van een nog lager tarief van 1%.

VERHINDEREND BEZIT

Om te genieten van het tarief van 3% of 1% mag je als koper geen andere eigendom bezitten op het moment van de aankoop(akte). Concreter: koop je alleen, dan mag je op de datum van de notariële akte niet de vol le eigenaar zijn van een andere woning of bouwgrond. Koop je met verschillende personen samen, dan mogen jullie op de datum van de notariële akte niet samen de volle eigenaar zijn van een andere woning of bouw

grond. De voorwaarden worden per koper bekeken. Het is dus perfect mogelijk dat de ene partner geniet van het tarief van 3% voor de aankoop van zijn deel, terwijl de andere partner 12% betaalt op zijn deel.

WONING NOG NIET VERKOCHT

Op het moment van de aankoop van een woning, is het best mogelijk dat je als koper je oude woning nog in eigendom hebt. Dit vormt niet noodzakelijk een pro bleem. Je komt toch in aanmerking voor het verlaagd verkooprecht als je in de notariële akte verklaart dat het niet de bedoeling is om dit goed te behouden. Je ver bindt je er toe het goed volledig te verkopen binnen twee jaar na het verlijden van de notariële akte.

Sommige kopers hebben deze termijn nodig, vooral als ze overgaan tot ingrijpende energetische renova tiewerken in hun nieuwe woning. Daarom wordt de termijn van twee jaar verlengt naar drie jaar voor wie in grijpend energetisch renoveert. Twee jaar is te kort om zo’n bouwprojecten af te ronden, aldus Vlaams minister Diependaele.

VERLENGING RETROACTIEF VANAF 1 JANUARI 2023

De verlenging van de termijn zal hoogstwaarschijnlijk retroactief in werking treden vanaf 1 januari 2023. Re troactief betekent dat kopers die al een woning hadden gekocht in 2022 ook genieten van de verlenging. De verlenging zou gelden voor alle verkoopovereenkom sten die afgesloten zijn vanaf 1 januari 2022 én voor alle notariële akten vanaf 1 januari 2022 (die betrekking hebben op een onderhandse overeenkomst die vóór 1 januari 2023 werd afgesloten).

Meer info en tips op notaris.be

26
WAT BETAAL JE AAN VERKOOPRECHT BIJ DE AANKOOP

MODERNE VORMGEVING

met warme accenten

Omdat de grote herenwoning te veel onderhoud vroeg, besloten de eigenaars om hun pand met grote tuin te verkopen. Ze gingen voor een appartementencomplex waarvan het bovenste werd ingericht voor hen. De zoon woont op zichzelf in de verdieping eronder. TEKST: LOUISE BEVERS FOTO’S: FRANK TACK INTERIEUR

Voor de totaalinrichting deden de eigenaars een beroep op de expertise van Frank Tack Interieur. De vaste binnenhuisarchitecte Veronique nam het project voor haar rekening. “De eigenaars hadden duidelijke wen sen, maar lieten ze door ons invullen. Ze kozen voor een moderne inrichting met warme elementen voor huiselijkheid en sfeer. Voor de zoon mocht de uitstraling wat jeugdiger zijn. Twee verschillende uitdagingen, dus dubbel zo leuk”, vertelt Veronique.

Een stijlvolle smeedijzeren deur, ook door Frank Tack Interieur verzorgd, leidt naar de open leefruimte waarin de keuken naadloos overgaat in de woonkamer.

78

In de lichtrijke inkomhal biedt een strakke witte kas tenwand voldoende opbergruimte. Ertegenover een enorme glaspartij die uitkijkt op een zonovergoten ter ras. “De eigenaars komen van een herenwoning met een grote tuin. Veel opbergruimte en een groot terras mochten dus niet ontbreken. Het terras kijkt uit op de kerk van Ieper, omringd door veel bomen en groen. Ideaal om tot rust te komen met uitzicht op de prachti ge natuur”, gaat Veronique verder. Een stijlvolle smee dijzeren deur, ook door Frank Tack Interieur verzorgd, leidt naar de open leefruimte waarin de keuken naad loos overgaat in de woonkamer. In de keuken zorgt het donkerbruin gebeitst eikenfineer voor een warme, mo derne sfeer.

79

FRANK TACK INTERIEUR TOONT ZICH MEESTER IN WARMTE EN HUISELIJKHEID DANKZIJ DE JUISTE MATERIAALKEUZE EN EEN UNIEK OOG VOOR DETAIL

Je merkt dat er nauwkeurig werd gelet op details bij het ontwerp: een strakke belijning, ingewerkte led-verlichting en het unieke patine van donker eikenfineer.

De lichte Emperador-natuursteen contrasteert mooi met de donkere kasten. Hoewel de opstelling relatief sober is, speelt de keuken toch een opvallende rol. “We voorza gen een brede koelkast in de kookwand, terwijl de koffie corner stijlvol werd geïntegreerd achter een draai-schuif deur.” De grote leefruimtes scheppen een ruimtelijk gevoel; dankzij het uitgekiende vakmanschap kan je de kamers van elkaar afscheiden. Achter de keukenwand zitten de wasplaats en het bureau verscholen. “Ook dit was een must voor de eigenaars. Ze wilden de wasplaats dichtbij voor praktische redenen. Maar als er gasten zijn, moet alles mooi aan het zicht onttrokken kunnen worden. Hetzelfde geldt voor het bureau. Je hebt nog altijd con tact met de leefruimte, en sluit gewoon de deur als je

stilte of concentratie wil.”

In de badkamer zien we verschillende materialen terug komen. De parketvloer werd doorgetrokken en het don kere eikenfineer siert het meubel in combinatie met een witte composiet. In deze ruimte gaat de douche met alle aandacht lopen. “Omdat we gekozen hebben voor een Breccia-natuursteen met een iets drukkere print, hielden we alle andere materialen vrij sober. De douche komt nog beter tot zijn recht en het luxegevoel is manifest aanwe zig. De bewoners wilden de chique hotelsfeer doortrek ken naar de slaapkamer. De man des huizes houdt van notelaar. Vandaar de wand in notelaar met indirecte ver lichting achter het bed. Ik vind het fijn als ik mijn creati viteit de vrije loop mag laten en een geheel kan creëren waarin de bewoners zich goed en vooral thuis voelen.”

83

Het appartement van de zoon oogt wat strakker met een ‘jongere’ inrichting. De witte keuken in volkern gaat mooi samen met de wand in keramische Calacatta. Het eiland op hoogte zorgt voor een bargevoel. Fineernotelaar zoekt het contrast op met de parketvloer. Dankzij de juiste materiaal keuzes voelt de strakke vormgeving in beide appartemen ten absoluut niet kil aan. Er heerst warmte en huiselijkheid in een stijlvolle setting die heel uitnodigend aanvoelt.

84 www.franktack.be

BIJGEBOUW

in kerstsfeer

‘T Landhuys realiseert nieuwe vakantiedromen in de vorm van buitengewone houten constructies die je tuin en woning verrijken. Hier vertoeven we deze winter ongestoord met het juiste gezelschap. TEKST: LOUISE BEVERS FOTO’S: ‘T LANDHUYS

De verwerking van hout is al vijf generaties lang een diep gewortelde specialisatie van ’t Landhuys. Meer dan vijftien jaar geleden begonnen ze met de creaties van bijgebouwen die een tijdloos karakter uitstralen. Ze hebben een waaier aan variaties. Zo kun je kiezen voor een poolhouse bij het zwembad, een overkapping van je terras, guesthouses, tuinhuizen, buitenkantoren, woninguitbreidingen, … Hoe groot of klein je bijgebouw ook is, welke functie ze ook krijgt, ze hebben allemaal hetzelfde karakter dat doordacht materiaalgebruik, een prachtig ontwerp, vakmanschap, precisie, onberispelijke kwaliteit en een per soonlijke aanpak hoog in het vaandel draagt. Natuurlijk heeft elke constructie zijn eigen uniciteit, maar elke realisatie pronkt met het allerfijnste maatwerk.

De stijlvolle combinatie van riet, oude bourgondische tegelpannetjes en het Franse eikenhout zet een tijdloze Engelse stijl neer dat perfect harmonieert bij een landelijke alsook een meer moderne woonstijl.

86

DE VERTALING VAN WOONDROMEN

De levenswijze, het karakter, de dromen en verlangens, evenals het budget van de klant vormen het uitgangs punt van het ontwerp. Net als de woonstijl en beschik bare ruimte zodat het bijgebouw mooi harmonieert met zijn omgeving. Tijdens een kennismakingsgesprek leggen ze dan ook een blanco vel papier op tafel en beginnen ze van nul met het uittekenen van de ge wenste constructie helemaal in lijn met de wensen van de klant. Om levensgenot en totale ontspanning op te roepen, hanteert ’t Landhuys steeds een authentieke Engelse stijl waarbij eenvoud hand in hand gaat met een charmante, chique en karaktervolle uitstraling. Ie der persoonlijk verhaal wordt vertaald in handgeteken de schetsen en een gedetailleerde offerte dat steeds resulteert in ambachtelijk vakmanschap.

87

“Wanneer we na een tijdje bij de klanten terugkomen staan we soms versteld van onze eigen realisatie.

Je voelt de authentieke sfeer van gezellige geluksmomenten die onze klanten met het bijgebouw beleven.”

Zelfs tijdens de feestdagen wordt het bijgebouw opgesmukt met een legio aan kerstdecoratie, waardoor de authentieke gezelligheid nog meer definitie krijgt.

Alles ontstaat in eigen atelier. “Het is niet enkel die typi sche geur, aparte uitstraling en het fijne gevoel van hout. Geen enkel materiaal staat dichter bij de natuur en is zo duurzaam. We werken hoofdzakelijk met lariks en Franse eik en dat is een bewuste keuze. Deze houtsoorten zijn oerdegelijk en garanderen een uniforme natuurlijke ver grijzing. Zo krijgt je bijgebouw in de loop der jaren een mooiere uitstraling”, vertelt zaakvoerder Rosie ons.

HEEL HET JAAR DOOR GEZELLIGHEID TROEF

Zo was de wens van deze klant duidelijk: een bijgebouw waar je het hele jaar door van kunt genieten. Zowel in de zomer als winter moet het er heerlijk vertoeven zijn en ook Anja’s woonwinkel, De Gasten van Gaston, moest hier een stijlvol plekje krijgen. Daarom werd er gekozen voor zowel een open als gesloten gedeelte dat door ei kenhout gevormd wordt. Het hoofdgedeelte kreeg een rieten dakbedekking terwijl op het open gedeelte oude bourgondische tegelpannen sieren. De smeedijzeren ramen kunnen bij warme temperaturen volledig open en wanneer het buiten iets frisser wordt, vertoef je on gestoord aan de houthaard. Zowel tijdens de winter als zomermaanden kun je optimaal genieten van een vakan

tiegevoel in dit bijgebouw. Binnen werd er gekozen voor een arduinen vloer en de geïsoleerde binnenwanden wer den stijlvol afgewerkt met kalkverf.

Het is een plek waar je volledig tot rust komt na een druk ke werkdag, maar ook voor een feestje of etentje is het de ideale metgezel. Zo zie je bij dit project dat de eigenaars het heerlijk vinden om zelfs tijdens de kerstdagen hun bijgebouw uit te dossen met de juiste decoratie. Zo zet ten fonkelende kerstlichtjes de gezelligheid van dit bijge bouw extra in de verf. “Vorige winter werden we bij deze klanten uitgenodigd voor een etentje waarbij we genoten van een gezellig aperitiefje aan de buitenkeuken. Daarna kregen we gezelschap van de heerlijke warmte van een knetterend haardvuur. Soms verbazen onze realisaties ons nog met de authentieke sfeer van gezellige momenten die we voor onze klanten met veel passie creëren”, be sluit Rosie. www.tlandhuys.be

91
anja@degastenvangaston.be
Met dank aan Woonwinkel De Gasten van Gaston -

Vermogensbelasting in Andalusië is afgeschaft

Sinds woensdag 21 september hoeven Spaanse onderdanen en buitenlanders die in Andalusië wonen of een tweede verblijf bezitten, geen vermogensbelasting meer te betalen.

Iedereen die woont of een tweede huis bezit in de Zuid-Spaanse regio Andalusië en een wereldwijd vermogen heeft van meer dan 700.000 euro, krijgt een belastingaftrek van 100 procent op de vermogensbelasting, oftewel: ze hoeven geen vermogensbelasting te betalen.

Belastingaftrek in Madrid en Andalusië

Tot nu toe gold deze vrijstelling enkel in de regio van Madrid. Juanma Moreno, regiopresident van Andalusië oordeelde echter dat de vermogensbelasting ook in zijn regio een belemmering vormde voor investeerders. In Spanje kunnen presidenten van de zeventien autonome regio’s zelf de belastingsaftrek (bonificación) en vermogensvrijstellingen bepalen.

Interessant voor veelverdieners

De vermogensbelasting vormt slechts 0,6 procent van de jaarlijkse Andalusische belastingen die in totaal 95 miljoen euro bedragen. Deze belasting afschaffen zou dus weinig impact hebben op het geheel, aldus Moreno. Bovendien zou de afschaffing zo’n 7000 nieuwe, veelverdienende belastingbetalers aantrekken. Voordien was er ook al een bepaalde vrijstelling in Andalusië. Wie er zijn hoofdverblijfplaats had van minder dan 300.000 euro, moest deze niet meerekenen als vermogen voor de vermogensbelasting van 700.000 euro. Wie een wereldwijd vermogen bezat van meer dan 700.000 euro, betaalde 0,2 à 2,5 % belasting over elk bedrag dat hierboven lag. Bijvoorbeeld: 0,2 % belasting over 50.000 euro voor iemand die een wereldwijd vermogen had van 750.000 euro. Nu valt deze belasting dus weg.

Investeren in een tweede verblijf in Zuid-Spanje

Het wordt nu erg voordelig om te investeren in een tweede verblijf in Zuid-Spanje. Heb je interesse om een vakantiehuis te kopen in Andalusië, dan staat Immo Point Marbella je bij van begin tot eind. Heb je vragen of wil je graag meer info? Neem gerust contact op en we luisteren graag naar jou. hola@immopoint.es - +32 475 98 11 44 - +34 637 71 94 52

PENTHOUSE

OP LINKEROEVER

Je renovatie in eigen handen nemen betekent al snel verschillende aannemers aanschrijven en die met elkaar aligneren. Resultaat: een moeilijke puzzel waarin een duidelijke communicatie vaak ontbreekt. Carson maakt van verbouwen een service door de volledige verbouwing te centraliseren onder één vertrouwelijke partner. Zo worden totaalrenovaties met eigen vakmensen op hoog niveau afgewerkt.

TEKST: LOUISE BEVERS FOTOGRAFIE: BEELDCOLLECTIEF

Kom binnen, Jef Peeters verwelkomt je voor een eerste babbel in de ‘Penthouse Office’ in Antwerpen. Een luxueus appartement op Linkeroever met zicht op de ‘Antwerp Skyline’ langs de Schelde én jouw toekomstige woning of project. Je dromen worden op tafel gelegd, waarna het team van architecten een eerste ontwerp maakt.

Dat ontwerp heeft als doel de vraag van de klant te behartigen, met net dat tikkeltje meer. Zo houdt het team van Carson rekening met zelfs de laatste details van het interieur. De Penthouse Office is het perfecte voorbeeld van een totaalrenovatie dat tot in de puntjes goed zit. Carson zweert bij al wat mooi is, maar wil ook dat de kwaliteit goed zit. Door te werken met hoogwaardige en pure materialen en op maat gemaakte meubels, wordt iedere vierkante centimeter optimaal benut.

Renoveren als een service betekent bij Carson enerzijds alles door één partij laten coördineren. Het is een kunst om alle aannemers, met elk hun eigen sterktes, af te stemmen op elkaar voor een resultaat waar iedere partij – maar vooral de bouwheer – baat bij heeft. Op die manier verlopen processen van aan het interieurontwerp tot de uitvoering efficiënt en wordt er van in het begin rekening gehouden met de haalbaarheid van de renovatie. Doe hier nog een flinke schep architecturale en interieur knowhow, de nodige portie ervaring en een vleugje finesse bovenop en je krijgt als klant een high-end totaalplaatje waar je zelf amper iets voor hoeft te doen.

94

De Penthouse Office is het perfecte voorbeeld van een totaalrenovatie dat tot in de puntjes goed zit. Carson zweert dan ook bij al wat mooi is en werkt enkel met hoogwaardige en pure materialen.

95

Als klant krijg je bij Carson steeds een high-end totaalplaatje waar je zelf amper iets voor hoeft te doen, dankzij de nodige portie ervaring en dat vleugje finesse.

Met dank aan www.carson.be

et verbruik van wijn zit in de lift en vandaag de dag houden wereldwijnen gelijke tred met hun Franse evenknie. Wijn is ook democratisch geworden, betaalbaar binnen ieders bereik. De enige vraag die rest is: hoe vind je tussen het enorme aanbod de juiste fles voor het juiste ogenblik? Vergeet de supermarkt, vergeet de nachtwinkel : zoals het lekkerste brood alleen van bij de warme bakker, zo vind je de lekkerste wijnen bij de wijn-speciaalzaak. Opzij van de E19, niet ver van de afrit St-Job-In-‘t-Goor, heeft Wijnhandelaar Despert zijn ideale thuis gevonden. Makkelijk bereikbaar met een riante parking voor de deur, een rustieke gevel in witte zandsteen, en gebogen, hoge ramen die bezoekers uitnodigen en welkom heten. Binnen valt meteen de zee van licht en ruimte op. Het gebouw oogt open en modern, het interieur is warm met volle tinten. Dit is een winkel die op een woonkamer lijkt, een wijnhuis waar je thuis komt. Zaakvoerder Marc Bergmans is terecht erg trots op zijn zaak.

U hebt een zaak, een goede vriend, een zakenpartner die u graag een mooi geschenk wil geven? Geen probleem! Despert stelt graag een wijnpakket voor U samen.

Wij beschikken over een uitgebreid gamma verpakkingen, die met de grootste zorg worden ingepakt en geleverd bij de bestemmeling in heel België.

et verbruik van wijn zit in de lift en vandaag de dag houden wereldwijnen gelijke tred met hun Franse evenknie. Wijn is ook democratisch geworden, betaalbaar binnen ieders bereik. De enige vraag die rest is: hoe vind je tussen het enorme aanbod de juiste fles voor het juiste ogenblik? Vergeet de supermarkt, vergeet de nachtwinkel : zoals het lekkerste brood alleen van bij de warme bakker, zo vind je de lekkerste wijnen bij de wijn-speciaalzaak. Opzij van de E19, niet ver van de afrit St-Job-In-‘t-Goor, heeft Wijnhandelaar Despert zijn ideale thuis gevonden. Makkelijk bereikbaar met een riante parking voor de deur, een rustieke gevel in witte zandsteen, en gebogen, hoge ramen die bezoekers uitnodigen en welkom heten. Binnen valt meteen de zee van licht en ruimte op. Het gebouw oogt open en modern, het interieur is warm met volle tinten. Dit is een winkel die op een woonkamer lijkt, een wijnhuis waar je thuis komt. Zaakvoerder Marc Bergmans is terecht erg trots op zijn zaak.

YOUR WINE AND SPIRITS PARTNER Zagerijstraat 25 2960 Sint-Job-in-’t-Goor Tel : 03 238 05 84 www.despert.be
VRAAG ONZE CATALOGUS RELATIEGESCHENKEN OF RAADPLEEG DEZE OP WWW.DESPERT.BE VOOR
RELATIEGESCHENKEN VOLG ONS OP INSTAGRAM DESPERTWIJNEN YOUR WINE AND SPIRITS PARTNER YOUR WINE AND SPIRITS PARTNER VOLG ONS OP INSTAGRAM DESPERTWIJNEN
HHAL UW
Zagerijstraat 25 2960 Sint-Job-in-’t-Goor Tel : 03 238 05 84 www.despert.be
PARTNER VOLG ONS OP INSTAGRAM DESPERTWIJNEN
YOUR WINE AND SPIRITS
Zagerijstraat 25 2960 Sint-Job-in-’t-Goor Tel : 03 238 05 84 www.despert.be

Tijd voor een grotere tuin?

Wordt het tijd voor een huis met een tuin, of wil je net kleiner gaan wonen? Wat je plan ook mag zijn, de eerste stap in het verkopen van je woning is een correcte waardebepaling.

schatting.immopoint.be